Új privát üzeneted érkezett!

Szami! mostnara sikerült a végére jutom az írásodnak.. Hát jól rád járt a rúd. :(
szilbee

Sziasztok!

Szerintem én is valami sósat, baconoset viszek Szamiékhoz, mert a többség általában édeset hoz.
Bocsi, ennyire telt ma. lefáradtam suliban: matek-környezet-ének záróvizsga felkészítő volt. A fejem is fáj. Szerintem agydaganatom van... :roll: Sose fájt a fejem, 1 hónapja meg napjában többször is.

balwin Judit! Jobbulást nektek!

Jaimee! Örülök, hogy ti is jobban vagytok. Sajna most Balázsnak is folyik az orra, és köhög, de még nem vészes.

Szami! Bunkó voltam: köszönjük a meghívást! Majd meséld el milyen volt a mai napotok!

Üdv!

Olga

Kép
juhaszolga

Szió,

Kata, ez a sok betörés már elég rémísztő méretek ölt... Senki nem lát-hall semmit, hogy időben rendőröket lehessen hívni? Kutyák sem jeleznek?

Olga, Balázsnak jobbulást! Neked meg kitartást! Sok pihenés csodákra képes :wink:

Jaimee, de jó, hogy már javul Réka! Ti végül ezt nem kaptátok el?

Szami, nem is tudom, örüljek-e az álmodnak, vagy sem
:D Jó lenne találkozni veletek, de hát tudjátok.... Már nagyon nyűgös az ember így a vége felé....
Ha eljutunk, akkor a bűnrossz kekszesem vinném megint
:oops:

Andi, Nóri akkor megkönnyebült... Képzeld, Szabi is most pár napja, hete nyomatja a kígyóubit! reggeli, vacsora, nasi, tök mindegy, csak uborka legyen! HIhetetlen mennyiséget megenne belőle!
Maja de sokat érett akkor ott az új oviban, ez tök jó hír!

Szilbee, mindjárt teszem a receptet, remélem egyre gondolunk!
Holnap biztos jól érzi majd magát Levente Papiékkal!

Húúú, ma megvolt az első utcai negyedórás hisztink, Hild tér kellős közepén... Persze babakocsi, APa nélkül... :?
Megint csak azt érzem, ha ma éjjel nem szülök meg ilyen nap után (pl. 5-kor keltünk, semmi nem volt ma jó Szabinak, ráadásul takrítás, és ez a hiszti... :roll: ), akkor soha....

Kép
Kép
dorkáék

JOghurtos egyszerű süti

Hozzávalók
1 doboz natúr joghurt vagy kefír
2 doboz liszt (joghurtos pohárban mérem az adagokat)
1 doboz cukor
2 tojás
fél doboz olaj
1 sütőpor
ha fagyasztott a gyümölcs, vagy esetleg befőtt, egy keveset löttyintek a levéből is a tésztába

Összekeverem, kivajazott, kilisztezett tepsibe teszem, ízlés szerint szórok rá gyümölcsöt (nekem a málnás a kedvence), és előmelegített sütőben kb. 20-30 percet sütöm.
Ennyi... Egyszerű, de fincsi!

Kép
Kép
dorkáék

Mi almás krémest vinnénk, én abban vagyok jó :lol: legalábbis eddig még nem panaszkodott senki...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Dorka! Nagyon köszi! :D Én vegyes erdei gyümölcsösen akarom megcsinálni. (Leventére ráfér a vaspótlás.) És fagyottan teszed bele a gyimilcset vagy kiolvasztod?

Jajj Levente is akkor kezdte a fetrengős hisztit, mikor 7-8 hós kismama voltam. Hát az nem volt egyszerű... :? pedig csak a parkolóban dobta el magát a ház előtt. De már akkor is 14 killa volt...

Olga! Kitartást!!! +++++++++ Balázsnak pedig jobbulást! +++++++++
szilbee

Szilbee, kiengedett állapotban, amúgy nagyon leveses lenne sztem!

Kép
Kép
dorkáék

Szép reggelt!

Dorka: mindenki alszik... illetve nem lát, nem hall. Egyenlőre. De ma szervezem meg a védelmünket...

Kinek milyen volt a hétvégéje?

Mi először mozdultunk ki Marcival messzebb... Pesten voltunk a Vasúttörténeti parkban, utána pedig az elmaradhatatlan IKEA (B. szerint ikaka :lol: )

Kép

Kép

Ja, a Vasúttörténeti parkban B.-nek az ugrálóvár, a játszótér és a fagyi tetszett...

Kép

egyéb vegyes...

Kép

Kép

Kép :roll: :wink:

Kép

Kép
szolkata

Áve :)

Elkezdtem pótolni a lemaradásomat doksiban...ha végzek, gyüvök rendesen :wink:

Szami, köszi a mehhívást! Én is sósat (töki pompost...jaó hagymásan :mrgreen: ) akartam, merthogy általában édesekkel készülünk :lol: Deakkor majd még alszok rá egy-kettőt. Időpont: sztem Luci alvása miatt mi 4 előtt nem érünk oda... naon késő? :|

Judit
Kép

Kép
balwin

sziasztok!

jó hírt hozzok a mi kis családunktól!

Tegnap este 21:48-kor megszületett a nővérem kislánya(a keresztlányom) 3000gr és 50 cm.

Mind a ketten jól vannak, a kisbaba nagyon szép és kis sírós:-)

A szülés nagyon gyors volt annyir hogy nem értem fel Pestre csak mikorra már varták össze. 1,5 óra alatt megszült tesóm. Első babája :-)

Majd képet is rakok!

Szép napot mindenkinek!

Kata nagyon jók a képek, szépek a gyerekek

Kép
kbernadett

és akkor még tegnapiak...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
szolkata

Betti! Hatalmas Gratula! :D Képett is hozz majd!!!

Kata! Szééépek vagytok!! :D Majd ha lesz időd, légyszi bővebben is mond el, milyen volt!

Nekem a 7végi képeket még le kell operálnom apósomék gépéről. Leventével a kirándulásuk jól sikerült, azt leszámítva, hogy nem érdekelték az állatok. De hát Ő úgy tűnik ilyen beállítottságú. A daru, vonat foglalta le leginkább a figylemét.. (tutira apumtól örökölte a műszaki vénáját) ... ill. a játszótér és a fagyizás.
szilbee

Betti: gratula a Tesódéknak, nagyon ügyes volt!!!! Ő is olyan kistermetű, mint Te?

Balwin Judit: Te külön szoktad írni wordbe a hsz-eidet?

Kép

Kép
szolkata

Egyenlőre a péntek du-i (mamiékhoz indulás előtti) KÉPEK.
szilbee

Szilbee: szerintem, mint ahogy én is írtam, hogy B.-t mik érdekelték... pusztán életkori sajátosságuk... :lol: uaz... :lol: :lol:

Kép

Kép
szolkata

Kata! Nem"tom... érdekes, hogy L. már baba korában sem érdeklődött az állatok iránt. Talán ezért is nem hangutánzott... csak a motor, autó... stb. hangjait. Talán pont emiatt fog neki nagyon bejönni a VP.
Bence hogy viszonyul az állatokhoz? őt érdeklik az állatkerti állatok is?

Azért apósomékkal megegyeztünk abban, hogy a nyíregyházi állatkertet nagyon carul alakították ki... A bejárattól kezdve egymást érték ezek a pénzbedobós kisautók.. stb.k. (Mondjuk L. nem szereti ha ezek mozognak is... de ráülni mindegyikre rá akart, na és persze min. fél órát elökörködni mindegyiken.)
Épp ezért majd elvisszük a Jb-ibe is. Az sokkal tutibb és családbarátabb is... és csak a végén, eldugva vagyon a játszó is.
szilbee

Betty! Hatalmas gratula tesódéknak! Jó egészséget és sok tejcsit kívánok nekik!
Időre jött a baba? Mintha írtad volna, hogy már ők is járnak NST-re.

Szilbee! Igaz én már vagy 7 éve voltam a Nyházi állatkertben, de akkor még vagy nem voltak ilyenek, vagy csak nem tüntek fel! Érdekes...
Hááát, ha Dávid haja göndörebb lenne, lenne mit magyaráznod! :lol: Kis csokifiú! :lol: Nagyon aranyos a csúszda tetején!

Kata! Bencétek mintha nyúlt volna mostanában! Dehogy Marcinak szinte semmi haja! :lol: Édesek!
Az a kisvasút jól néz ki! Balázs biztos le sem szállna róla!

Dorka! Hozzad csak nyugodtan azt a bűn rossz kekszesedet! :lol: Majd én megmentem a többieket tőle! :mrgreen:

balwin Judit! Hozzad csak nyugodtan a pomposkádat! Majd módosítok én! Vagy legfeljebb csak innivalót viszünk egy rakattal... vagy ropogtatni valót, vagy nem tudom. Sikíts Szami, hogy mi lenne a jobb!

bbj Judit! Az az almás krémes olyan, mint amit a ti babatalitokra vitt Márti? Remélem vitettek fényképezőt a hosszú hétvégétekre!

Peti ma ment németbe... na kíváncsi vagyok odaér-e a 4 kg pick kolbász meg az egy tábla füstölt szalonna! :lol:

Olga

Kép
juhaszolga

Helló!

Betti! Tesódéknak nagy-nagy gratula!!! :D Hogy hívják a babát?

Kata! Énisakarok egy fiút! :) Nagyon édesek, látom, megy a bohóckodás! :lol:

Szilbee! Jók a képek, Dévnek tényleg milyen kis fürtöske haja van!

Bocs, hogy csak erre az oldalra reagáltam. :oops:

Sajnos úgy néz ki, nem tudunk elmenni a talira. :cry: :cry: :cry: Akkor van ugyanis ballagásunk. ( Na meg 2-án is egy :wink: ). Ráadásul Pistinek kötelező munkanap, így csak du.-estefelé tudunk átmenni anyósomékhoz is, nem az ebédre.

Töröm a fejem, de egyelőre nem tudtam semmit kiokoskodni... :oops: :roll: Olyan is eszembe jutott, hogy du. elmegyünk vhogy a talira, ( bár az is azon múlik, Apa hogy ér haza, ő vinne... ) aztán este meg eleget teszünk a ballagásos meghívásnak is, ha hazaértünk. Csak ezzel meg az a gond, hogy Dorci alvása miatt 4-nél előbb mi se érnénk oda Ceglédre, főleg, ha Apa csak akörül ér haza, mire elkészül... Így estére nagyon besűrűsödne a program. :roll: Ááá, nem tudom, mit kéne kitalálni, annyira jó lenne találkozni már Veletek! Gondolkozok tovább. :roll:

donkoaniko

Olga, jobbulást nektek! +++

Mi még változatlanul taknyosan...de majd elmúlik máááá :)

Kata, nyet :) Csak ha nagyon felgyűlik, vagy már lapozgatni kell az ódalak köSZt. Akkor szoktam valahova jegyzetelgetni. Amúgyan nekem diccse word-öm (máshogy híjják a szövegszerkesztőmet :mrgreen: ), nem használok vindózt :roll:
Csak a képeken van így, vagy télleg ilyen jó tesók a fiúk? :) Olyan édesek együtt!
MÁV-os méltatlankodás :lol: Nekem sajna nincs szám az ilyesmihez...

Anikó, hajrá, hajrá, törjed csak a fejed :D

Szilbee, nagyon jók a játszós képek :D Nekem még mindig fura Levente szöszisége után, hogy Dávidnak máris barna a haja :lol: És milyen kis fürtös :D

Judit
Kép

Kép
balwin

Amit eddig jegyzeteltem:

Niki, éppen írni akartam, hogy dejó, hogy újra vagy, demán meggen nem :roll: :)

Betti, táncos képeket várjuk :D
Pffffweeheheheeeee-e-e-e...fasza matricás sztori :mrgreen:
Gratulálok a tesódéknak! Csöppség neve?

Judit, fajinak a Kolomposos képek :) Ahol Leti (háttal a gépnek) Katával táncizik, először aszittem, hogy Gréti :shock: De fura volt, hogy egyméretűek Katával...akkor esett le, hogy Letit látom :)

Tényleg, hamár Andi is említette a szülést...meg beszéljük itt Dorkával is...aki a szülése után csatlakozott, az megírhatná a szüléstörténetét/eit :)
Dorka, nekem a tiéd sem rémlik (monnyuk ez nem mérvadó, ugye :oops: )...nem kértük rajtad számon, amikor csatlakoztál? :)

Andi, kakabejelentéshez én is gartula :lol: Luci pont az ellenkezője, mint amit a többiek írtak...ő ha kő, ha nem, bejelenti :roll: A pukit is kakának mondja, és sok a téves riasztás (vagy az ingert is jelzi, nemtom...látható jeleket nem észlelek rajta).

Tesókocsi: jegeltem a dolgot, majd a pudingpróbájaazevés alapon kiderül, ha megszületik Hunor :roll:

Néztük vasárnap Overdose-t...dekár, hogy nem mentünk el :(

Judit
Kép

Kép
balwin

Kép Kovács Henriett

Kép
kbernadett

Kép Heniről mégegy

Kép
kbernadett

jah a táncos képeket is raknám fel csak még nem kaptam senkitől...... :evil:

Kép
kbernadett

Betty! Esküszöm hasonlít Bettikére a kicsi Heni! Az a pufók arc! Hihetetlen! nagyon szép formás baba, gratula mégegyszer!

balwin Judit! Köszi a jobbulásdolgot, nektek is azt kívánom!

De sz@r, hogy ilyen szeles, hűs idő van! Ráadásul jön az eső is! :?

Ja, a kolbász is, és a szalonna is odaért repülőn! Úgy látszik csak Szami anyukájának a sonkájára hajtottak! :lol:

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok,

Betti, szívből gratulálunk tesódéknak a kislányukhoz, nagyon szép baba, úgy összeszorult a gyomrom is a kép láttán! nemoskára mi is babázunk! Olyan jó, hogy tettél képeket!

Szilbee, nagyon jók ezek a képek, Dév egyre inkább az apja kiskori mása! :) Hason szokott csúszdázni? :wink:
Sütit mikorra tervezed? Csak úgy?
Hétvégén már pénteken elindultok?

Kata, nagyon jók a képek, MArci baba már annyit de anniyt nőtt! És még minidg nagyon hasonlít sztem bencére, nagyon aranyosak együtt! A kiságyas képek nagyon bejönnek! :) Szabi is most állandóan a Bálintnak "berendezett" kiságynál tesz-vesz, be akar szállni, és minidg mondja, hogy tesóé :)

Anikó, nem egyszerű hétvége lesz nektek! De hogyhogy 9-én van ballagás? :shock:

Judit, nem, nem írtam még meg, nem lettem számonkérve :wink:
De már agyaltam rajta, hogy meg kéne írni, feleleveníteni így Bálint születése előtt.... Csak lusta is vagyok hozzá... vizsont nagyon sokszor jut most főleg eszembe, de szerencsére még minidg nincs para bennem, hanem inkább izgalom és várakozás!
Már lassan úgy élem a napokat, hogy "Na, egy utcsó kirándulás, egy utcsó nagy főzés a fagyóba, egy utcsó nagybevásárlás, hogy minden legyen itthon, egy utcsó TG csütörtökön :? ...

Rólunk: Szabi szombaton Mamájánál (anyósoméknál) aludt, és tök szuperül ment minden, ő végigaludta az éjszakát, sőt, vasárnap akkor tört ki a hiszti, mikor elhoztuk... Bár láthatóan azért örült nekünk, mikor mentünk érte :lol: Csak ne kellett volna eljönni :)
MI meg elmentünk első szabad esténken pizzázni, meg beültünk utána az Euro Caféba.

Kép
Kép
dorkáék

Sziasztok!

mi is megjöttünk, rakok képeket, minden nagyon szupi volt!

Kép egészségügyi szünet Tahitótfauban a Dunaparton

Kép Visegrád, Vár

Kép Piaszünet a várban

Kép A vár bevétele

Kép A bátrabbak 1.

Kép Bátrabbak 2.

Kép Komp Visegrád ,és Nagymaros közt, félúton

Judit,
Kép
Kép
bbj

Kép Indulás a fürdőbe

Kép a szálloda játszóterén

Kép Nagyírtáspuszta végállomás

Kép Kisírtás pihenőhely (túra)

Kép

Kép kisvonat

Judit,
Kép
Kép
bbj

Kép Már a visszafele úton

Kép reggeli összebújás

Kép a kicsik is felébredtek

Kép hazafele tropicarium

Kép rája-simogatás

Judit,
Kép
Kép
bbj

Betty!
hatalmas gratula tesódéknak! tényleg nagyon formás a Csepp, de gondolom a gyors szüléstől nem nyomódott semmije!

Judit!
én is akarok pompost enni,a Te fajtádat! na de persze, ahoyg érzed magad...

Kata!
na Misi rögtön mondta ide mi si elmegyünk, anno mikor a Minimaxos szülinapon voltunk, annyian voltak, hogy sehova nem fértünk oda. na de majd...

Szilbee!
a camponába a csajok is ráültek minden ilyen mozgós ketyerére, egy hercegnő-hintóba mind a négyen befértek, azt elindítottuk! Hihetetlen pénzrablás! na meg persze az anyukáknak is befigyelt egy kis cunda, mondanák apák, hogy hihetetlen pénzrablás :lol:

ennyi voltam, jól feltöltöttem az oldalt :lol:

Judit,
Kép
Kép
bbj

Hm...elveszett, amit írtam...ilyen se volt még :twisted:

Szóval, nagyon örülök, hogy ennyi sok képet tettetek, öröm nézegetni mindet! És minden gyerkőc úgy nő, hogy csak ámulok!!!

Olga, Balwin, jobbulást Nektek!

Betti, gratula a tesód kislányához, mindkettejüknek jó egészséget kívánok!

A többit nincs erőm újra gépelni, majd legközelebb... :roll:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Sziasztok!

bbj Judit! De jó, hogy ennyi képet raktál! Legalább tudjuk, hogy Nikiék is vannak, élnek és virulnak! :D Biztos szuper hétvége volt! Ne mond már, hogy nem ültél bele a bob-ba? :shock:
Tropikárium mennyire kötötte le Letit? Balázzsal mi is szeretnénk menni, de nem tudom érdekelné-e már? Mondjuk az abonyi vadasparkban etette a nyulakat. Csak a nagy lovaknál ijedt meg, mikor a paci rábukott a kis tenyerére, hogy elcsórja belőle a kaját. Utána már a kiskecskéket sem akarta etetni. Na mindegy, azért a tropikárium más, a halacskákat szereti.

Szami! Sajnálom, hogy így jártál! Múltkori programok hogy sikerültek?

Dorka! Pedig erőt gyűjthetnél Szabis szüléstörténeted ügyében! Nehogy már a mosatni legyen az utolsó NST-d! :lol: De jó, egy éjszaka a gyerek nélkül, kettesben (hármasban :) ) apával! Irigy vagyok!

Olga

Kép
juhaszolga

Szép reggelt!

Bbj: szuper hétvégétek volt!!! Hol volt a szállás?

no megint jöttek... nagy a mozgás nálunk...

Csak még annyit: gondolkodtam-gondolkodtam.... a május 9.-e ismerős... akkor lesz az ovis gála Bencének.... mondjuk azt nem tudom, hány órakor... ma megtudom...

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

Nem tudtam jönni eddig, mert fülfájással szenvedtünk Nórinál, tegnap szúrták fel a fülét. Szörnyű volt, de már jobban van. Mindenkinek puszi, szüléstörténettel megpróbálok jönni.

Ja a képek szuperek!!!

Andi

Kép
Kép
andii

Az Első Csoda

2001. november 21. Hajnalban nem éreztem jól magam eléggé szédültem és már a testemmel sem nagyon tudtam mit kezdeni, sehogy nem volt jó az alvás. Reggel Apa a munkába menet bevitt a korházba, ahol már minden nap visszajáró vendég voltam. Egyik nap szívhangvizsgálat, másik nap amnioszkópia, mivel a tünetek és a Maja mérete azt mutatta, hogy a kiírt időpontot már egy héttel túlléptük. A szívhangvizsgálaton a baba szívverését nézik, hogy rendben van-e, az amnioszkópián pedig egy kis csővel bekukucskálnak a méhbe, hogy szép tiszta-e a magzatvíz, ebből arra következtetnek, hogy a baba még jól érzi benn magát.

Én, az ominózus napon amnioszkópiára mentem, hála az égnek a doktorom csinálta. (Egyszer követtem el azt a hibát, hogy engedtem másnak, hát….. mondjuk úgy, hogy nagy felelőtlenség volt részemről). Eredmény 1 ujjnyira nyitva, magzatvíz rendben. El is búcsúztunk, mire az ajtóból visszafordult (mint Colombo), hogy még szívhangvizsgálatra csak menjek már el. Még akkor nem sejtettük, hogy ez a hirtelen kósza gondolat következménye, hogy drága kicsi Majám egészségesen született meg! Szívhang vizsgálat: hosszú sor, kényelmetlen szék, irgalmatlanul nagy has, vizes végtagok, kabát hegyek lévén november vége, de végre én következtem. Még poénkodtam is a szülésznőnek, hogy holnap nem jövök, mire ő falfehérre váltott arccal közölte, hogy valóban nem, mert most maradok a kórházban és elszaladt. Ekkor még nem aggódtam, de mikor megláttam a doktoromat is szaladni, na akkor kellőképpen betojtam. A megfelelő szívhang egy baba esetében 120-160 között mozog, ehhez képest Majának 60-as volt amíg vizsgált a gép és utána is csak maximum 110-re ment fel így a császármetszés mellett döntöttek. Én igazából inkább izgatott voltam, mert már nagyon vártam, hogy meglássam a kisbabámat, a császármetszésre pedig azt hittem, hogy kéjutazás a megerőltető hüvelyi szüléshez képest. (Azóta tudom, hogy finoman szólva sem kéjutazás.)

Vetkőzés, vizsgálat, szóljak Apának hozza be a táskámat. Még mosolyogva hívtam, hogy megműtenek, még ma kisbabánk lesz. Borotválás, beöntés. (Nekem a beöntésről kellemes emlékeim vannak. Már nem a befelé részéről, hanem miután kifelé távozott, olyan érzésem volt, mintha nagyprogrammal kimosták volna a belsőmet, olyan tisztának éreztem magam.)
Itt vége is a kellemes dolgoknak. Infúzió, katéter. Nagyon ügyes volt a kislány, de ez azért nem a legkellemesebb dolgok egyike. Egyébként még itt is mosolyogtam olyan kedves volt mindenki, sehol egy undok szülésznő vagy doki. Ezután következett az érzéstelenítés. Ülni kellett a hordágyon alul felül csövek az emberből, iszonyú pisilési inger, ugye katéter benn, de nem tudod, hogy most engedheted-e, vagy sem, óóóriási has és erre az az instrukció, hogy görnyedjen előre. Na itt volt az a pont, amikor úgy éreztem, hogy köszönöm szépen, most inkább hazamennék, ha lehet, és rápihenek még erre a szülésre.
Érzéstelenítő injekció gerincbe az igazi epidurálás előtt, majd az is megtörtént és én elvesztettem az alsó felem felett az uralmat. Nagyon furcsa volt, hogy a beteghordó felemelte a lábamat és én nem éreztem. Végre a műtőasztalon voltam, láttam a doktorom megnyugtató arcát, kedélyes beszélgetés, majd egyszer csak síri csend. Azt gondoltam, hogy koncentrálnak a műtétre, azért ez a nagy csend, majd mikor a másik helységből felsírt a pici lányom, még egy cifra mondat is elhagyta a doktorom száját annyira megkönnyebbült. Maját 10 óra 55 perckor emelték ki, viszont nem vett levegőt. Elvitték az oxigén alá ahol 27 másodperc után végre felsírt, ami addigi életem legszebb hangja volt. Kihozták, picit hozzámbújt, megpuszilgattam. Elterveztem, hogyha először odahozzák leleltározom, hogy minden pici ujj a helyén van-e stb. namost ehhez képest annyira zokogtam örömömben, hogy az aneszteziológus törölgette a szememet és én a mai napig azt hiszem, hogy a leggyönyörűbb kisbabát láttam meg akkor. Méghogy a császáros mamáknak nincs szülésélményük, szerintem ennél nagyobb eufóriát nem érezhettem volna. Megértettem a világ rendjét, sok minden világossá és érzékelhetővé vált, amit addig csak hittem.

Kitoltak a műtőből, találkoztam a családommal és tőlük is csak azt tudtam kérdezni, hogy látták-e milyen gyönyörű. Család nőtagjai szintén zokogtak, a férjem kicsit értetlen ábrázattal vette tudomásul, hogy Apa lett. Szegénynek nem volt egy leányálom, mert amíg nem tudták pontosan mi a helyzet Majával nem mondtak neki semmit, pedig ő négy embert kérdezett meg, hogy hogy van a felesége de senki nem válaszolt neki, így már mindenre gondolt.
Szülés után rögtön szopizott, másnap már mellettem volt egész nap és én csak gyönyörködtem benne, hogy ott volt benne az egész család.

A kórházban töltött napok kicsit nehezek voltak, ugyanis őrületes fejfájás kínzott. Iszonyatos fájdalom volt, de Maja mellett minden más eltörpült. Szopizott, aludt, szopizott…nagyon jó kislány volt. A világ legtökéletesebb kis teremtménye…
2970 gramm, 49 cm, koromfekete haj, gyönyörű bőr, cseresznye száj és tökéletes formák.

2001.november 21-én bementünk a kórházba mint férj és feleség. Öt nap múlva örömmel mentünk haza, mint Család.

[/img]

Andi

Kép
Kép
andii

A Második Csoda

Kezdem 2008. február 22-én pénteken. Ekkor került ugyanis hozzánk Zserbó. Zserbó egy tündéri Beagle kiskutya. Maja már régóta szeretett volna kiskutyát és úgy gondoltuk, hogy legyen egy kis elfoglaltsága Majának, ha mi sokat kistesózunk és neki nincs hozzá kedve. Namost a kiskutya híre kiverte a biztosítékot a nagyszülők körében, legfőképp az Anyukámnál. Persze aggódik meg minden, de nem harcikutyát hoztunk haza és nem a lakásban fogjuk tartani.
Na mindegy, szombat estére lenyugodtak a kedélyek, barátokat vártunk vendégségbe. Beszélgettünk, nevetgéltünk de 2 óra körül már annyira kényelmetlen volt minden pozíció, hogy elmentem aludni. Másnap együtt megreggeliztünk, majd átmentünk Anyukámékhoz. Nagyon jó idő volt, üldögéltünk a napsütésben.

Délután még bementünk Apa Anyukájáékhoz is, ők is kertészkedtek, segítettünk egy kicsit, majd annyi töltött káposztát ettem, amennyi csak belém fért. Akkor még nem gondoltam, hogy az első tejcsi amit Nóri enni fog töltött káposztás lesz.

Este Maja nehezen aludt el, meséltem, minden rituálét eljátszottunk, mire 10 óra körül ágyba kerültem. Még mérges is voltam Apára, hogy olyan hülye filmet néz, amitől nem tudok édes álomba merülni. Valahol tudtam, hogy nem tudom magam kialudni. Olyan 5 perce próbálkozhattam az elalvással, amikor összetéveszthetetlen módon utat tört magának a magzatvíz. Mindig ebben reménykedtem, hogy nem egy megbeszélt időpontban, orvoshoz alkalmazkodva kell a kicsikémnek megszületnie, hanem akkor, mikor Ő jelzi, hogy igen, kész vagyok, JÖVÖÖÖK!!!

Természetesen ez vasárnap éjszaka kellet, hogy legyen. Hívtuk a Dokit, még egy kicsit szabadkoztam az időpont miatt, mire megnyugtatott, és rögtön indult ő is a kórházba. Nagyapó átjött vigyázni az alvó Majára, Apa, Nagyanyó és Én indultunk vigyorogva, a meglepetéstől kicsit kábán a szülészetre. A magzatvíz folyt, éreztem, hogy készül az én kicsikém, a kocsiban már öt perces fájásaim voltak, de még nem erősebbek mint egy menstruációs görcs. A kórházban nem túl lelkesen fogadtak, lévén kb. éjjel 11 óra, de azt azért megállapították, hogy igen szülünk. Felvették az adatokat, megvizsgáltak, és elküldtek lezuhanyozni. Na ekkor már nem kicsik voltak azok a fájások, és két percenként jöttek. Leborotváltak, majd mondták, hogy nem lesz beöntés. Én végiggondolva a napi menümet, félszegen megkérdeztem, hogy biztos???, de azt mondták, hogy persze, sürgős esetekben nem szoktak. „Monitorra tettek”, azaz figyelték a pici szívhangját. Kaptam katétert infúziót és valami lötyit hányinger ellen. Gondoltam biztos rossz íze van, ezért úgy vertem le mint egy felest, ezen jót rötyögtek a nővérkék. Kérdezték a fiú és lánynevet. A Barnabást biztosan mondtam, majd elgondolkodva a Nórát is hiszen egy pár hónapja ezt az egy nevet említettük mind a ketten. Na ekkor már egybefüggő iszonyú fájásaim voltak, megint inkább haza mentem volna. Belépett a Doktotrom mosolygósan, oldalán az aneszteziológussal, aki nagyon jó fejnek bizonyult. Kaptam olyan érzéstelenítést amitől úgy éreztem magam mint Alex az elkábított oroszlán a Madagaszkárban. „Nagyon fura érzés!” De tény és való, hogy semmit nem éreztem. Csak azt, hogy biztonságban vagyunk, mindenki tudja a dolgát, és a picim mindjárt megszületik. Megint kedélyes beszélgetés volt, amit csak egy kis repedtfazék hang tört meg, ami egyre erősödött. Nóri rögtön jelezte, hogy megérkezett.

23 óra 58 perckor megérkezett a második gyönyörűséges kislánykám.3400 gramm és 52 centiméter. A Doki a kiemelésnél mondta, milyen stramm kisfiú, majd hirtelen hozzátette, hogy kislány. Nem győzött szabadkozni. Nem is tudta mekkora öröm ez nekünk. Gyorsan vitték Apához, lemérték, majd hozzám hozták egy kis szeretgetésre. Megint csak sírni tudtam örömömben. Csodálatos érzés!!!
Engem gyorsan összestoppoltak, aztán levittek a gyermekágyra. Picivel később, míg én az összehúzódásoktól szenvedtem, a csecsemős nővérke már hozta is Nórit, hogy annyira követeli az anyukáját, ki kellett hoznia. Az én kis csepp lánykám rögtön szopott 40 percet egy huzamban, majd utána szinte két napig egyfolytában. Csodájára jártak a nővérek. Harmadik nap már volt tejem bőven. A kórházban most is gyönyörködéssel teltek a napjaim, bár Maja nagyon hiányzott. A két lánnyal lett teljes az életem. Így minden a helyén van, minden kerek. De! Egy gyerek akkora boldogság, hogy lehet egyszer még … talán…

Andi

Kép
Kép
andii

Kedves Mindenki!

A Babanet szerkesztősége továbbra is várja a Te Történeted rovatba a Ti történeteiteket is!

Ha érdekes - szép, hosszú, nehéz, tanulságos, mulatságos - volt a szülésed, vagy ha küzdelmes volt a gyerkőc megfoganása, esetleg csak akkor indult be az élet igazán, miután megszületett, ne habozzatok! Várjuk 1-2 oldalas írásaitokat a csínytevő gyermekekről, a szülői lét szépségeiről és nehézségeiről, gondolataitokat az anyaság-apaság témájáról - anyák és APÁK tollából.

Persze, nemcsak a vidám, könnyed történeteknek van helye a rovatban, hanem a veszteségeknek, könnyeknek is - az ilyen történetek segíthetnek a sorstársaknak is.

Leveleiteket a következő címre küldjétek: szerkeszto@babanet.hu

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Na Andi, te is meg tudod ríkatni itt az embert kora délután! Ilyen történetek után és is mennék szülni! :D Nagyon jól le tudtad írni, hogy mit éreztél!

Dokielérhetőséget priviben küldjél már! Jó lenne, ha ebben az évben is lenne rákszűrés eredményem...
Köszi!

Szami! Hány órától van vendégvárás 9-én?

Kata! De érdekes, hogy szombatra tették a gálát! Azért remélem tudtok jönni Szamiékhoz, megdögönyözném a kis szumó birkózótokat! :D

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok! :oops: :)

Rég jelentkeztem, nem nagyon volt időm netezni, még olvasni sem. Amikor meg be tudtam volna lépni, a babanet vacakolt. :? Még nem volt ilyen szeles az idő, sokat voltunk kinn, sétáltunk, hintáztunk. Készültünk/készülünk a szülinapra, közben én "siratom" a pici babámat, már 2 hete folyamatosan a tavalyi eseményeken jár az eszem. :)
Dorka, Balwin, de jó, hogy nemsokára babáztok! :D

Remélem mindenki jól van. Megpróbálok visszaolvasni, reagálni és majd még írok rólunk, meg hozok képeket is.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Kata!
köszcsi a képeket szupi lesz! ez nagyon jó bográcsot is lehet felé akasztani, igaz? nyami nyami!

itt voltunk: http://www.szentorban.hu/

Olga!
nem, tényleg nem mentem! féltem ha nem fog a fék, akkor letarolok mindenkit előttem, tudod, a súly...

Leti nagyon élvezte a tropicáriumot, egyik akváriumtól rohangászott a másikig, sé sikítozott. sztem menjetek, bár én kicsinek találtam, nem sok időt vesz el, érdemes mással is összekötni

Andi!
jaj szegény kis fülecskéje! és kitisztult? menni kell még kontrollra?
ez a melegítős fajta középfülgyuszi?

nagyon jók a szüléstörténetek, és ki volt a dokid?

Szami!
mi oylan 2-3 között indulunk, 90% apa nélkül, ő méhpakoláson lesz valahol a Mátrában...mit vigyünk, jó, ha én édeset viszek? sósba nem vagyok valami jó, még eddig nem sok sikerült oylan jól.

Nimródoknak sok boldog névnapot!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Boldog névnapot Nimród!

Andi

Kép
Kép
andii

Judit: Mosonyi a dokim. Maja is szereti a Tropicariumot. Pont akkora, hogy anya utána még tud egy kicsit nézelődni a Camponában.

Nóri füle már jobban. Középfül gyuszija volt. Péntek éjjel rosszul aludt és másnap folyt egy kis cucc a füléből. Elmentünk dokihoz, aztán mondta, hogy felszakadt de azért hétfőn vigyem el fül-orr gégészhez. Írt fel antibigyót. Hétfőn a doki felszúrta, mert mondta, hogy nem elég nagy a nyílás. Abszolút kezdő vagyok fülfájás terén, Majának sosem volt. Minden tanácsot praktikát szívesen vennék!

Csajok én lehet, hogy nem saját gyártmányú sütit viszek, de ezt meg kell kóstolnotok! Az a neve, hogy marcipános csiklandozás! Egy lajosmizsei cukrász csinálja és nagyon finom. Remélem aznap is fog ilyet csinálni. Már alig várom, hogy találkozzunk!!!

Andi

Kép
Kép
andii

Hali,

Ildi, már hiányoltalak, jó, hogy írtál! Nagyon sok boldog névnapot kívánunk Nimródnak, és felejthetetlen első szülinapot :)

Andi, nagyon jó volt olvasni a lányok születésének történetét, oylan megható még olvasni is, nemhogy átélni! Kedvet kaptam én is, megírtam Szabi történetét :)
JObbulást Kicsilánynak! Fáj neki nagyon? Láza volt még?

Judit, tök szép helyen voltatok, és minidg elcsodálkozom, hogy a 4 csajszi mennyire jól "összenőtt"! Mármint hogy jóban vannak, szeretik egymást! Igazi kis barátnők!!! Nálam a fürdőköpenyes 4 lányos kép a befutó, oylan édesek együtt!

Olga, igen, a Tropicarium nem túl nagy, valóban érdemes más programot is keríteni mellé, ha már egyszer PEsten van az ember. Szabi is élvezte, napokig emlegette még utána, és állandóan a képeket kellett nézegetni, amiket ott készítettünk!
Rákszűrés: sztem ne aggódj miatta, mert ha gond lenne, már értesített volna, ha más nem, az ANTSZ....

Rólunk: holnap megint NST, az elmúlt héten végre már kicsit intenzívebb keményedéseket is éreztem, valahogy készülődünk... :)
Én már vagy 5x álmodtam, hogy elfolyt a magzatvíz.... NAgyon vágyom már arra, hogy köztünk legyen Bálint is! Szabi rendszeresen odamegy a kiságyához, feltornázza magát, olyan, mintha keresné benne a tesóját... NAgyon kíváncsi vagyok, mit fog szólni hozzá, hogyan viszonyul majd hozzá. HIszen még ő is olyan kicsi....

Augusztusra lefoglaltunk szállást ismét Bogláron, úgy döntöttünk, bevállalunk 6 napot, tavaly rengeteg apró pici babás családot láttunk, reméljük, jól sül majd el a dolog...

Kép
Kép
dorkáék

Judit, amiben jobb vagy, bármi jöhet! Sajnálom, hogy apa nélkül jöttök, nagyon várják már a fiúk az apukákat és a bevállalós anyukákat egy pár csocsó partira. :lol:

Anikó, mi lenne, ha valaki elhozna kettőtöket, s aztán apa utánatok jönne és hazavinne Benneteket, hogy még a ballagási vacsira is odaérjetek?

Olga, elmondta már valaki a múlt heti Mentalista végét? Ha nem, úgy emlékszem, az volt az utolsó rész, amikor az apa volt a gyilkos. Nagyjából egész nap szívesen látunk mindenkit, mondjuk 10-től jöhettek, aztán este meg addig, amíg kedvünk-kedvetek van.

Dorka, izgalmas már nagyon ez az időszak... Nem csodálom, hogy tele vagytok várakozással!

Kata, azért remélem, hogy utána el tudtok jönni!

Ildi, benneteket is szívesen látunk a találkozón. Nimródnak boldog névnapot kívánunk!

Anna, benneteket is várunk, s Niminek is sok boldog névnapot!

Szilbee, akkor biztos, hogy nem jöttök? Nagyon sajnálnám...

Andi, jobbulást Nektek! Jó volt olvasni a születéstörténeteket, sütire meg kíváncsiak leszünk :lol:

Máténak közepesen sikerült a pénteki verseny: a nagyon erős mezőnyben (minden iskola első két helyezettje vett itt részt a megyei versenyen), ahol a legjobb versenyző 86 pontot, a legutolsó 30 pontot kapott, 61 pontot gyűjtött. Aztán este a táncgálán is ügyesek voltak.

Közben bejutott (egyedüliként a sulijukból) a Szövegmanó szövegértési levelező verseny megyei döntőjébe, pedig ezen csak az én kedvemért indult, hogy gyakorolja a matek és a környezet mellett a magyart is. :lol:

Jaimee, Ti apástól jöttök, ugye? Sok közös témájuk lenne szerintem a párommal.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Vééégre! Beengedett a babanet!

Öööö, Nimródjainkank nagyon boldog névnapot kívánok, bár az én naptáram nem írja...

Viszont úgy látom Gumimaci Nimródja betöltötte az 1 évet! Szívből gratulálok, és még nagyon-nagyon sok boldog születésnapot kívánok neki!
Majd tegyél képeket! Miket kapott a nagyfiú?

Szami! Köszi, hogy megírtad a mentalista végét, már azt hittem rajtam kívül senki sem nézi. :roll: Indítékra emlékszel? Nem gondoltam a szülőkre, inkább az öcsére.
Máté nagyon ügyi, gratula! :D

Ki kb. mikor jön Szamiékhoz? Mert nekünk meg délután kellene lelépni, meglepi jegyet kaptunk a szombati színházi előadásra (19 h-tól kezdődik). Szóval van ott még idő, csak azokkal már keveset találkozok, akik 4-5 körül érkeznek. :cry:

Szami! Mit vigyünk? Mi is sósat? Vagy édeset? Vagy inkább üdítőket?

Dorka! Pontosan mikor lesztek Bogláron? És ti Katlina? Múlthéten én is lefoglalóztam a miénket Szárszón. Júl. 31-aug. 7-ig leszünk ott. Akár egy babatalit összehozhatnánk valamelyik strandon! :D

Éviékkel mi van? Életjelet!!!

Andi! Jól hangzik a süti! :D

Jaimee! Tegnap kaptál tőlem pü-t? Mert fene tudja elküldte-e... Ha nem, akkor köszi! Jöhet elérhetőség! Cím is! Köszi, köszi!

Öhmm, öhmm... Esetleg ha valaki a Tescoban járna, és nem gyűjti a piros pontokat, akkor tudjátok! :lol: 8) Tefál serpenyőket lehet féláron venni, ha kigyűjtesz megfelelő számú pontot.

Na, akkor Tropicárium mellé beszervezünk még valamit! Köszönöm az infókat!

Sziasztok!

Olga

Kép
juhaszolga

Hola.

Nimródjainkank utólag is Nagyon Boldog Névnapot!

Ildi Nimródjának pedig Nagyon Boldog ELSŐ Szülinapot!!!
:D

Betti, nagyon édes a pici lány! :D

Dorka, megírtad? És nem akarod berakni ide is? :lol:
Tegnap én is alig vonszoltam magam, komolyan úgy éreztem magam, mintha a 40. hétben lennék... A hasam egyértelműen nagyobb lesz, mint Mucival, a köldököm kezd kifordulni :shock: Vele csak elsimult.

Judit, klassz helyen voltatok :D Tényleg cuki együtt a csipet-csapat :lol: Bobot kihagyni....eeeeeejnye!

Andi, Nórinak jobbulást!

Télleg, Szami, mit vigyünk? Üdítőt? Alkoholt? :mrgreen:

Bár eltűnt innen, de ma olvastam, hogy tegnap megszületett Kutyafüle kisfia. Eriknek hívják, és ha jól értettem, császárral...

Judit
Kép

Kép
balwin

Jónapot!

Szépek a gyerkőcök, jók a fotóóók!

[color=darkblue]Nimródnak nagyon boldog szülinapot!!!![/color]
Ildi: Kérünk fotókat! Ilyen volt, ilyen lettet is.

Kutyafülnek gratula!! Gondolom, csaszi volt, nem fordult be elvileg a baba.

Olga: Nem kaptam privit, de majd írok egyet akkor. :)

Balwin: Sztem ketteskével mindig nagyobb a poci, lazábbak odabenn a dolgok. Vagy valami ilyesmi. Nekem már Rékával is kifordult a köldököm. :shock:

Dorka: Kíváncsi leszek, a taliig meglesz e Bálint baba.

Szami: Jaja, apástól megyünk, tudod, mi így össze vagyunk nőve. :oops: :oops: De a teljes fotósfelszerelést mindenképpen visszük, leszámítva a lámpákat.

Anikó: Kitaláltál valamit?????? NAAAA.....

Andi: Nóribébinek jobbulást! ++++

Csajok, ne csináljunk összefoglaló táblit? Ki mikor jön, mit hoz a talira?

1) Olga, sós baconos?,koradélután
2) Balwin, pompos? , 4 körül
3) BBJ, almás krémes, ?
4) Dorka (?) bűnrossz kekszes :lol:, ?
5) Andi, marcipános csiklandozás, ?
6) Popicsalád, sajtos pogácsa, 2-4 óra között szunditól függően

Niki, Katlina, Ildi, Anikó, Kata, Betti, Márti, Évi és mindenki, aki itt "lakik" a fórumban???? Jáááj, biztos lehagytam a fele bandát.... :oops: :oops: :oops: :oops:
jaimee1

hali,
Ildi, Nimródnak nagyon sok boldog első születésnapot kívánunk!
Kép

Mesélj, hogyan telt!!!

JAimee, hmmm, gyanús vagy, mi ez az új vonalzó???? :lol: :wink:
MI a talira kb. 3, fél-4 körül tudunk majd menni.

Judit, azért úgy csodállak, sosem panaszkodsz :) Bezzeg, ha tőlem valaki megkérdi, hogy "na éééés? jól visled?? " Csak fintorogni tudok... NAgyon nehezen bírom már most a dolgokat....

Szami, Máténak gratula a szép eredményekhez!!!

Olga, mi aug. 9-15-ig leszünk ott, épp elkerüljük egymást....
Nem mondom, egy kicsit tartok tőle, hogy Bálint hogy viseli majd, de majd alkalmazkodunk hozzá, amennyire lehet. Egy 2 szpbás, konyhás, 45 m2-es apartmant bérlünk ki, remélem minden zökkenőmentes lesz!
Petinek boldog névnapot!
MIkor jön haza?

Rólunk:
1. Szabit felvették a bölcsibe, szülői május 20-án (ki megy el? remélem én igazoltan leszek távol :) Bár szeretnék ott lenni, de gyanítom, nem fog összejönni)
2. ma egy kis barátjánál volt délelőtt, míg TG-n voltam, 3 éves a kisfiú, és jóóól megnéztük, hogyan kell bilibe ügyesen pisilni, azóta Szabi 2x is nagy örömködések közepette bilibe pisilt! Persze még nem ő kérte, hanem megkérdeztem, akarsz-e bilibe pisilni, hozzam-e oda, és kérte! Ez előrelépés, eddig igencsak húzódzkodott tőle. De hát valahol el kell kezdeni, erőltetni nem fogom.

Kép
Kép
dorkáék

NA és Szabi születése:

2007 júniusának első fele lassan, de eltelt. Június 20-ára voltam kiírva, de nagyon bíztam benne, hogy valamivel korábban megszületik Szabi. Egy pénteki napon, június 15-én rémes és elviselhetetlen voltam, törni-zúzni tudtam volna idegességemben, bár semmi okom nem volt rá. Aztán este Apával elmentünk sétálni, szépen lassan lehiggadtam, és viszonylag nyugodtan aludtam el, meglepően jól telt az éjszaka is.
Aztán reggel 7 körül, a reggeli fürdőlátogatás után éreztem először, hogy hoppá, valami szivárog… De nagyon minimális volt, mégis folyamatos: ha felálltam, folyt, ha lefeküdtem, folyt. Így egy gyors szülésznői telefonos egyeztetés után remegő térdekkel vártam a folytatást: itt ma megszületik a kisfiunk! Hihetetlen, máig zsigereimbe ivódott érzés….
Nekiálltam kivasalni a ruhát, amiben be akartam menni a kórházba (miért? Fogalmam sincs), majd 10-kor megint felhívtam Gyöngyit, hogy folyamatos a szivárgás, de nincsenek fájásaim. Azt mondta, fél 11-re menjünk érte, és menjünk be a kórházba.
Valahogy a következő fél órából az hagyott bennem mély nyomot, hogy Peti melegítőt húzott, én meg megkérdeztem, hogy „Ebbe akarsz jönni szülni???”  Azt mondta, „Ugyan már, nem lesz ebből szülés, nincsenek fájások sem”… Hát, szerencsére nem neki lett igaza! Szóval lényeg a lényeg: normálisan felöltözött a kedvemért 
No, a garázsnál elöntött a magzatvíz, ez már nem volt innentől kezdve kérdéses, de fájás semmi. 11-kor vizsgált meg az ügyeletes doki, 1 ujjnyira voltam mindössze tágulva, fájás még mindig semmi. Nagyon vicces hangulatban telt az adatfelvétel, majd a beöntés következett. Semmi extra rossz élmény nem kapcsolódik hozzá, pedig kicsit tartottam tőle. Utána egy gyors zuhany, hálóingbe öltözés, és akkor várjunk… Valamiféle nagyon enyhe, menstruációs görcsökre emlékeztető fájást 15 percenként éreztem, de minden nagyon kellemes hangulatban telt, kimentem anyukámékhoz, ott voltak akkor már anyósomék és tesómék is, várva folytatást.
A doktor 13 körül megvizsgált, majd végül fél 2-kor kaptam meg az oxitocint infúzióban. Innentől viszont elég erős, intenzív, 5-3 perces fájások következtek. Én már csak hallgattam, ahogy Gyöngyi és Peti beszélget, nem kapcsolódtam be, befelé figyeltem, koncentráltam, a fájások alatt memoritereket szavaltam magamban. Remekül bevált a labda, illetve a guggolás a fájások alatt. Bár folyamatos CTG-n voltam, a akaromból meg az infúzió lógott, de igyekeztem mobilis maradni, amennyire lehetett. Néha-néha megvizsgált Gyöngyi vagy a doki, szerencsére tágultam rendesen, bár egyre nagyobb dózisban kaptam az infúziót. 16-kor szóltam, hogy ha még egyszer leguggolok, nem lesz erőm felállni, mivel aznap reggel 7-kor ettem utoljára 3-4 falat kalácsot, így onnantól kezdve a szülőágyon, fekve vajúdtam. Az oldalamon fekve nagyon nem volt jó, így háton vártam a fájásokat, amelyek ekkor már szinte teljesen összefolytak, nem hagyva időt az ellazuláshoz, erőgyűjtéshez. Nem ragozom, piszokul fájt, már-már elviselhetetlennek tűnt, de némán vajúdtam. Kimerültnek, elesettnek éreztem magam, nem láttam a végét. Rengeteget jelentett, hogy Peti ott van velem, jókedélyét egy pillanatra sem veszítette el, lelkileg is támogatott, aggódásnak nyoma sem volt az arcán, erőt tudtam meríteni belőle. Nem beszélve arról, hogy hol masszírozta a derekam, hol tartotta a kezét, amibe bizony egyszer egy fájás alatt beleharaptam…  Akkor egyszer, kb. 3 mp-re veszítettem el a kontrollt……
Aztán fél 5-től jöttek a tolófájások, ezek valamivel másabbak voltak, nem tűnt annyira intenzívnek a fájdalom. Gyöngyi mondta, hogy fél 6-ra meglesz a baba! Órámra néztem: 16.50 volt… Hittem is, meg nem is….
Aztán egyszer csak Gyöngyi is maszkot húzott, a doki kezében injekciós tűt véltem felfedezni, így sejtettem, hogy jön a gátmetszés. Semmit nem éreztem!!! Nem számoltuk, hány fájás telik el, de végre eljött az utolsó előtti nyomás: kibújt Szabi buksija! Szóltak, hogy most ez nagyon feszíteni fog, de muszáj kivárni a következő fájást, ami nagyon gyorsan jött is: 17.30-kor megszületett kisfiunk, Baláti Szabolcs, gyönyörűen, makkegészségesen, 3890 grammal és 56 cm-rel! Azonnal felsírt, mivel a köldökzsinórt egyből elvágta a doki az őssejt levétel miatt. Mellemre tehettem még úgy, csupaszon, mázasan, és tudom, csak annyit tudtam mondani neki, amit a mai napig szinte minden ébredésekor elmondok: szia Kicsim! Itt van Anya… Apa is ott lehetett, így váltunk mi, hárman családdá azokban a pillanatokban. Nagyon büszke voltam a kisfiamra, annyira gyönyörűnek, tökéletesnek láttam, és – ahogy néha a mai napig – alig akartam elhinni, hogy ő valóban a miénk!
Aztán elvitték megfürdetni, rendbe tenni, közben rendben megszületett a méhlepény is; a doki közben elmagyarázott mindent a KZSV levételével kapcsolatban, valamit tán alá is kellett írnom, de én csak pihegtem a szülőágyon, megkönnyebbülten, felszabadultan és rémesen kimerülve.
A feketeleves ezután jött: gátvarrás. 6 szúrást éreztem, meg utána is mindent… Nem részletezem, 40 perc fércelés, ágyon felfelé tolatás, szisszenések, auuuu-k után ennek is vége volt. Peti közben Szabolccsal volt, de bejött, hogy mi a baj, aztán látta, mi a pálya. Kértem, menjen vissza inkább Szabolcshoz, vele legyen.
Gyöngyi szerzett nekem valami vacsorafélét, de 2 harapást sem tudtam enni. Visszahozták Szabolcsot, és ott lehetett még velünk nem tudom, mennyi ideig. Aztán őt elvitték, én elmentem zuhizni, és berendezkedtem a vajúdó egyik szélső ágyán, mivel nem volt hely az osztályon. Még találkoztam anyukámékkal is, akik szinte pánikban élték végig azt a 2007. június 16-ai délutánt. Főleg apukám, aki nagyon katonás, fegyelmezett tud lenni, nem egy ponton elvesztette az önuralmát, halálosan aggódott értem és Szabolcsért. Ehhez hozzátartozik, hogy velem szinte teljesen egy időben, 26. hétre szült egy anyuka, akinek gyermekét sajnos nem tudták megmenteni, és a kis icipici testet az inkubátorban ott vitték le az elsőre a lifttel, ahol anyáék várakoztak, és ugye ők nem tudták biztosra, hogy ez a baba NEM Szabolcs. Szilvi nyugtatta őket, hogy a doki mindig is nagy, bőven 3,5kiló feletti babáról számolt be az UH-kon, ez a baba NEM LEHET SZABOLCS!!!
Valamikor fél 8 felé még egyszer megkaptam Szabolcsot, szopizott is megint egy keveset, aztán elszunnyadt. Én csak fogtam a kis kezét és öleltem őt a pólyában, gyönyörködtem, folytak a könnyeim és nem tudtam felfogni, hogy a CSODA megtörtént…
20 óra után elvitték, és reggel 6-ig nem is láthattam. Éjjel egy szemhunyásnyit sem aludtam, de hát innentől kezdve ez már egy másik történet….

Kép
Kép
dorkáék

Innen váltottuk egymást mert megérkeztem én is :lol: :lol: :lol:

Mi sajnos nem tudunk menni a talira-pedig jó lenne

Olga!
Mi június-július(soha nem tudom :oops: )17-24-ig leszünk ott!
Várom is meg nem is,most valahogy mindent így fogadok

Nimród!
Sok Boldog Első Születésnapot Kívánunk!!!!

Anyukától pedig a sok-sok képecskét!!!!!

Szami!
Máté nagyon ügyes volt!!!!!

Dorka!
Nálunk mumus a bili,most a füvet lepisiljük és szép lesz tőle verzió van de még ez sem jött össze

Bbj!
Csajok aranyosak mint mindíg,látszik hogy jól megértik egymást!!!

Kép

Kép
katlina

Sziasztok!

Szami!
jó volt talizni! :lol:

Jaimee!
mi is 2-4 között érkezünk, szunditól függően :D

Judit!
én azért nem merek ezekbe beülni, mert tényleg félek, hogy elbénázom, és lesodrok mindenkit előttem meg különben is lehet, beleragadok.... :roll: :oops:

én már elfelejtettem ki az a Kutyafüle :oops: annyian írtak, sé elhagyták a topikot, hyog már nem si emlékszem mindenkire, csak dereng valahol!

De jó nyaralást lefoglalóknak, már biztos helyük, és idejük van. asszem nekünk sem szabad most már sokáig topogni egy helyben, mert a válság miatt sokan itthon maradnak. legalábbis nekem így tűnik a logikusnak.

Petiknek sok boldog névnapot!

Holnap ki mit csinál? majális, kertiparty, egyebek?

Régen írok, de "aktív" topikosok?????

Judit,
Kép
Kép
bbj

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?