Új privát üzeneted érkezett!

hellóóóóka evribádi!!

Gátmasssz: csajooooooook, ez másnak is ennyire gáz volt? komolyan az fáj, ennyire fog fájni amikor a gyerek jön kifele, mert hát akkor fel kell kössem a gatyóteleinte vicces volt, de amikor elkezdte apa a leírés szerint lefele húzni a dolgot a popó felé, hát TEJÓÉG!!! mintha a szüzességem vette volna elelső alkalom volt, lehet jobb lesz később..talán...remélem.

védőnéni: 1 órát dumcsiztunk, nagyon ari...olyan mákosok vagyunk, hogy az a homeopata dokinéni a körzetis akit mi már kinéztünk magunknak kaptam szoptatós DVD-t, elméletben annyira tudok már szoptatni hogy húúúú, kivi leszek mi lesz
felirta mi kell a gyógyszertárból...
meg azt mondta hogy ne vegyek babaolajat, használjak étolajat vagy olivát most ez komolyy????rántotthús szagu lesz a babaén bioboltos dolgokat gondoltam erre a célra, az nem jó?

a lényeg: +2 kilóóóóóóóóóóóóó, anniyra ügyi vagyok, pedig nem is kakiltam előtte, meg farmer meg nehéz cipi volt rajtamén azt hittem legalább 5 kilót híztam a legutóbbi mázsálás óta de nem, így +12nél tartok!!!! és szerinte most még jön 1-2 kiló aztán elkezdek a szülésig fogyni

doki:
át lettem terminálva, MÁJUS 30.RA azt mondta minimum ennyit át kell írnia, de lehet többet is kéne...nekem ez megfelelt, megkérdeztem mit csinál 20.án, ráér szóval jöhet 20.án Lilibaba, megbeszélem vele

méhszájam mint a beton és fent ven és zárt, nem tudom mi szurkál akkor

és megnyugtatott hogy Lili nem lesz pici, készüljek 4kiló körüli babócára, de ne izguljak valahogy kiszedi belőlem...

vettem fél kiló epret és csokis parányt ennek örömére és betolom

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Lenne egy kenyes kerdesem. :oops: Van valakinek kozuletek huvelyi visszere?
A doki nevezte igy, igazabol nem faj, csak meg van duzzadva. Foleg akkor lehet erezni, ha allok, fekve sokkal kevesbe. Allitolag osszefugg az aranyerrel. Az nekem igazabol nincs, bar a szekrekedessel mindig kuzdok. :(
Azt mondta, nem zavar a szulesben, de azert jo lenne tenni valamit. Van valami otletetek?
Eddig kenegettem vadgesztenye kremmel, de most mar inkabb a gatmasszazs olajra koncentralok.

Noemi,
Leirnad megegyszer, kerlek, a szekrekedes elleni homeos bogyok nevet?

Eszembe jutott valami! Mindenkeppen tegyetek a korhazi pakkba, olyan torlot, amit a konyhaban szoktunk hasznalni. Nem tudom, mi a neve, olyan mint a WC papir, csak hosszabb a tekercs.
Ez nagyon-nagyon jo szolgalatot tesz.
Pl zuhanyzas utan, mikor meg verzel, de vizes vagy, ezt lehet torolkozo helyett hasznalni.

Annyira szurkal mostanaban a mehszajamnal. Szerintem fejelgeti, sokszor nagyon kellemetlen. Kezdek igazan nyugos lenni, bocs. :(

Udv
Agi
lys

Sziasztok Kismamák!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a köszöntést! :) Tényleg nagyon kedvesek vagytok! :)

Ma egész nap úton voltam Anyuval - bóklásztunk, de most érzem, hogy ez már túlterhelt. Most húzódik is a pocakom, meg hulla is vagyok! Azt hiszem korán bedobom a szunyát ma!

Ami a lényeg, hogy megszereztem a 300 napnál nem régebbi anyakönyvi kivonatot. 5 perc volt, és ingyenes! Csak fel kellett mennem a várba, mert mi ott házasodtunk!

Mimmi, én is jövő héten kiszülök kifosztani a DM-et a 15%-os kuponnal - már 2 oldalas a listám, de gondolom addig még bővülni fog!

Mormota textilpelust bármelyik bababoltban kapsz, sőt akár a Tescoban is! Nézd meg az árakat, mert 30 db-ot minimum ajánlanak, és 5-ös csomagba árulják, talán 800 Ft körül van...

http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... ka&x=0&y=0

Puszedli, szerintem TAJ igénylő nem kell, mert azt az anyakönyvvezető tölti ki, és ő is küldi tovább az OEP-be.

Niki, akkor jól csináltátok a gátmasszázst! Az első 2, max 3 napban fájdalmas, égő érzés, utána viszont el kell múlni. Ha nem múlik ne folytassátok - nekünk ezt mondták a szülésfelkészítőn! Ami még fontos, hogy utána jól törüld meg magad, mert ha túlságosan olajos maradsz, akkor az a környezet kedvez a bacik szaporodásának!
Szépen beelőztél mindenkit! :) Mondjuk én is örülnék egy május 20 körüli időpontnak...de most úgy vagyok vele, hogy nem is gondolkodom rajta...eddig biztos voltam benne, hogy korábban jön, de nem akarok ilyeneken gondolkodni - nehogy a végén ezért hordjam túl!

Csillagtáncos, talán Heni tőle vette az ágyneműt...és tudja az elérhetőségét is!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukkantás....
Iszonyú lassú a babanet, alig bírtam idáig bejutni. :(
Noémi, csatlakozom az előttem szólókhoz és nagyon sok boldog névnapot kívánok! :P
Csillag neked is gratula, azért ez nagy megkönnyebbülés ilyenkor. 8)
Manó, sajnálom az autós dolgot, elég nagy bosszúság, mikor az ember nem tudja használni, hát még a költségek........
Heni, ment privi. :wink:
Ne haragudjatok, most más nem jut az eszembe, pedig még biztos akartam egy csomó mindent........ JÓ éjt!
poker

Helló Mamik!

Lys, visszérben asszem verhetetlen vagyok közöttünk...van hüvelyi is, vádli és comb, kidagadó és lilafoltos, viszkető és fájós! :)
Sajna egy doboz venoruton krém +kapszula sem segített, most homeós bogyókkal próbálkozom, hátha...
A doki nekem is azt mondta, hogy csak extrém esetben befolyásolja a szülést, bár nekem ez furi... :? meg állítólag utána visszahúzódik, hát remélem, mert elég undi! :oops:

Cinci : Dr. Várbíró az orvosom, neked?

Noémi: sok fülecske húzogatást küldök neked! :D

Kép

Kép
mukkancs

Lys!

Barátnőmnek volt ilyene, majd megkérdem tőle, hogy mi a teendő. Amúgy szerintem tuti azért mondják, hogy köze van az aranyérhez, mert ez is az erőlködéstől jöhet ki, talán... Én mióta babut várok még annyira sem bírok erőlködni, mint rég, (már bocsi :oops: ) mert nem a hátsó tájékon, hanem elől kellemetlen érzés.

Csillag!

Nekünk ugyanúgy műkszik a gátmasszázs, mint nálatok. Viszont a lepényről nem is érdeklődtem. Gondolom mindenhol hagyják, hogy megszülje az anya, bizonyos idő után van műtét, ha nem akar kijönni. Nem? :?: :roll:

Kép
Kép
tabati

Mukkancs!

Nekem a sebész mondta az aranyérre, hogy ne féljek, egyáltalán nem biztos, hogy szülés után gáz lesz, max. ekkora pici, mint ami most volt, de az is hamar vissza fog húzódni.

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!
Noémi, talán utolsóként, de én is nagyon boldog névnapot kívánok Neked!

Kissmanó: Nem maradtál le a névválasztásunkról,mert még mindig képlékeny :D De azért alakul!

Én ma voltam védőnőnél, +9 kilónál járok, ezért még dícséretet is kaptam!
Holnap meg doki és UH, nagyon kíváncsi vagyok a Babó méreteire.
Jó éjt Nektek!

Banyoszka
banyoszka

Jó reggelt!

Bogi az éjjel teljes mértékben magáévá tette azt a helyet, ahol eddig a gyomrom volt :shock: úgyhogy most eléggé nem vagyok jól, főleg, h hajnali 3 óta ébren :(
Lehet, még a babakocsi vásárlást is elhalasztjuk. A vaterán végül nem sikerült a dolog, mert ha akármit is javítani kellene rajta, csak Bp-n lehetne, az meg azért nem kis út. Ha meg Győrben vesszük, akkor csak odáig kell elvinni, max. ők küldik tovább Pestre.

És még az idő is vacak lett :( hideg van, majd befagyott a hátsónk Biussal sulibamenet.

Kép
Kép
mimmi

Jó reggelt!

Nekem is elég offosan indul a napom. Szar az idő - teljesen be van borulva, de holnaptól újra napsütést mondanak - ez azért reményteljes.

Én is rosszul aludtam - vagy 20x fordultam ide-oda, de Áron nem aludt...hajnal 3-kor is csuklott, és reggel is...azt hiszem délután szunyókálok majd egyet, mert este jönnek a barátnőmék, és ilyen alvás után tuti nem bírnám ki...

Köszönöm a névnapos kívánságokat! :)

Tabati, szerintem az aranyér miatt ne fájjon a fejed..ha ki is jön visszahúzódik, ha meg nem visszanyomják. Anyukám pl. azt mesélte neki az sokkal rosszabb volt, mint a gátseb...de megoldódik pár nap alatt...

Ma epermisut csinálok! Ebben nincs tojásfehérje! :) Már alig várom! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Niki!
Én még nem próbáltam a gátmasszázst, így tapasztalatom sincs, de szerintem az elején próbáljátok meg kicsit "szenzitívebben"....Én egyre inkább úgy gondolom, hogy majd kenjük, meg masszírozzuk, de "nyúzni" nem fogjuk....Amúgy gátvédelem nálunk is úgy van, mint Csillagéknál, ha kell vágnak, csak azért nem mindegy, hogy mekkora az a vágás...1cm vagy 10 cm.....

Babaolaj: a patikában is étolajat adnak kis üvegcsében jó áron :wink: ....Szerintem az olívaolaj jobb (nem véletlenül teszik tusfürdőkbe, testápolókba), de ez csak egy nagyon személyes vélemény.

Tegnap én is elindultam beszerző körútra....már csak papír WC ülőkét és papucsot kell vennem....

KépKép
amadea

Sziasztok!

Noémi, utólag is boldog névnapot kívánok!
Sajna tegnap nem engedett be a babanet.
Csillag, neked meg gratulálok! Jó, hogy ezt az idiótát is letudtad.

Kismanó, még nálunk sincs végleges név. Még mindig megvan a Zalán Mór, vagy a Vilmos Vajk. Szerintem az első marad, apa fogja eldönteni, de amíg nincs kimondva kerek-perec, addig nem akarom beíratni.

Tegnap nekem is pocsék napom volt. Alig kaptam levegőt egész nap, meg a hasam alja is feszült rendesen. Egyébként a napot azzal kezdtem, hogy muffint sütöttem reggelire, amit sikeresen beleborítottam a sütőbe. Hogy hogy csináltam, ne kérdezzétek. Azért sikerült megmenteni.
Apa tegnap kifestette a hálónkat. Hát neki sem voltam valami nagy segítség a rendrakásnál, de nem is nagyon hagyott dolgozni. Ma viszont már rám vár a nappali takarítása.
Itt viszonylag jó idő van, és már jobban is vagyok, mint tegnap, így remélem kész leszek 5-ig.

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Na nekem ma nagyon nem jól indult a nap! :twisted:
Elöször is nehezen keltem fel,ráadásul az eső is esik! :evil: :evil: :evil:
Aztán az oviban ért a meglepi!
Röviden az elejéről:
Kedden szóltak hogy anyák napja jövö hét szerda 4 óra!
Nekem arra volt idöpontom a dokihoz felhívtam átraktuk tegnapra!
Még tegnap reggel is szólt az ovónő hogy akkor 29.e 4óra!
Tegnap voltam is orvosnál,minden okés,legközelebb 2 hét múlva kell mennem,azaz május 6. fél 4!
Ma reggel oviban a faliújságon ki van rakva az anyák napi meghívó,na és mit tippeltek mikor lesz?
MÁJUS 6. 4óra! :evil:
ÁÁÁÁÁÁ,úgyhogy most megint rakathatom át az idöpontomat! :twisted: :twisted: :twisted:
Bocsi az offért de le kellett írnom!

Ami a lényeg minden okés velünk,teljesen zárt vagyok,és ma megyek uhra 4re! :lol: :lol: :lol:
Nagyon kiváncsi vagyok mekkora Benedek!

Noémi!
Milyen az az epermisu?
Leírnád hogy készül!

Tegnap a nagylányom rólam is csinált fotót mindjárt felrakom!
20140328174041

:twisted: :twisted: Booooorzasztóan lassú a babanet... Már legalább másfél órája próbálok belépni, és nem enged... :(

Csillag, írtam privit.

Niki, tök jó, hogy Lilien már jöhet 20. körül... :):) És tényleg szép nagy baba lesz 4 kg-osan... :) Benit csak 3300-3600 grammra saccolta a doktorbácsi annak idején, kíváncsi leszek, tényleg mekkora lesz a kis drága... nyújtózkodik rendesen, de szerencsére most sem olyan nagy, hogy ilyen-olyan dolgokat bántson odabent. A gátmasszázzsal kapcsolatban: csak ugyanazt tudom mondani, amit Noémi. Ha fáj eleinte, akkor jól csináltátok, viszont ha nem múlik el, ne folytassátok. Elvileg csak 2-3 napig fáj, aztán már kell, hogy érezd, ahogyan tágul...

Hát, ami az éjszakát illeti, nem aludtam túl sokat. Eszembe jutott Tabati a kutyikkal... Képzeljétek, Sammy átment vadászkutyába. Sünit fogott, bántani persze nem tudta, így inkább ugatott rá. Fél kettőkor. :( Persze felvert mindenkit. Miki kiment, elvette tőle szegény sünit és áttette a szomszédba hátul egy olyan helyre, ahol nyugodtan beáshatja magát a földbe. Erre a drága kutyánk szétszedte a kerítést, átment és - elképzelni sem tudom, hogyan-, de visszahozta a sünit... szegény süninek már minden baja lehetett. Kb 3 órakor rendet kellett tenni az udvaron, mert addigra már Mázli is elemében volt... reggel viszont megint megtaláltuk a sünit, akkor megint elvittük máshová. 9 körül észrevettük, hogy megint leléptek a kutyák... akkor indult a keresés. Persze nem lenne baj, ha minden kedves szomszéd körbekerítené a kertjét, mert így nagyon sok hely van, ahová bemehetnek... na, mindegy, meglettek, a kerítést, ahol szétszedték, megint meg kellett csinálni, de pocsék éjszakám volt... ráadásul Miki ma kitalálta, hogy előszobát fest... :roll: Örülök neki, csak ma vhogy nyűgös vagyok, és tanítok is délután... szóval :? egy kicsit odavagyok.
Azt hiszem, lefekszem egy kicsit Balázsig, aztán majd meglátom, mit takarítok és mit nem...
Igyexem majd jönni, de nem ígérem, hogy estig írok...
Millió pussz mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Itt vagyok a képekkel,de eddig nem engedett be a babanet! :twisted: :twisted: :twisted:

Fejet ne nézzétek,mert oda is szedtem fel rendesen!

Kép

Kép
20140328174041

Sziasztok!
Most rohanok, majd este jövök "bővebben", csak kérdezni szeretnék...
Elsősorban főleg Amadeától,de hátha más is tud válaszolni.

Ma az UH-n azt mondta a doki,hogy öregszik a lepényem, már 2-3 érettségű. Mit jelent ez pontosan????
Köszi előre is!
Sziasztok

Banyoszka
banyoszka

Banyoszka, most hirtelen ezt találtam Neked:

A terhesség kilenc hónapja alatt a lepényen bekövetkező változások ultrahanggal is jól követhetők. A kutatók először a látható szerkezeti változásokat írták le, majd megpróbálták megfejteni ezek értelmét. Úgy tűnik, hogy a terhesség folyamán a lepény szerkezeti egységeiben egyre több kalcium rakódik le, ami a 33. hét utáni koraszüléseknél szabad szemmel is megfigyelhető. Az ultrahangos képen is nyomon követhetők ezek a változások, ennek alapján beszélünk 0., I., II., és III. fokozatba sorolt méhlepényről. Az ultrahangleleten meg kell határozni a helyzetét (mellső fali, hátsó fali elhelyezkedés, vagy éppen ha a méhszájhoz közel van vagy pont rajta ül), majd megadjuk az osztályozás szerinti fokozatot, amit a lepény érettségének is hívunk. A vizsgálatokkal nem sikerült egyértelmű összefüggést találni az osztályozás és a lepényi működés vagy a magzat állapota között. Mindössze annyi bizonyos, hogy a III. fokozatú lepényhez érett magzati tüdő tartozik. (De ez fordítva nem igaz, vagyis érett tüdejű magzatnak is lehet akár 0. fokozatú lepénye!) A várható szülés előtti időben végzett ultrahangvizsgálatokon legtöbbször III. fokozatúnak látjuk, de gyakori a II., sőt előfordul az I. is, vagyis a lepény érettségéből nem lehet a magzati érettségre vonatkozó következtetéseket levonni.

Heni

Kép
szheni

Moncsi, szép kismami vagy, és nem is látszik az arcodon szinte semmi. :) Csak a hajad hosszabb az avatar képedhez képest... :)

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!
Moncsi!
Nagyon szép kismama vagy :D ! Tetszik a felsőd!!!!

Banyoszka!
A lepény a 30. hét után elkezd öregedni, benne mészszemcsék rakódnak le, felszíne egyenetlenné válik, elvékonyodik, ami jól látszik az UH-n....ez egy lassú folyamat, kb. a 40-42.hét végére már nem tudja tökéletesen ellátni a funkcióját (ezért nem engedik csak. max. 2 héttel továbbhordani a bébit). Ameddig a flowmetria jó, addig nincs különösebb teendő, viszont követni kell ultrahanggal.
Hány hetes vagy most?

KépKép
amadea

Amadea: Banyoszka 3 nappal van mögötted a táblázatban

Kép
kissmanó

Kissmanó!
Köszi az infot :wink:

Banyoszka!
Tényleg kicsit gyorsabban öregszik a lepényed az átlagosnál.
(A 34. héten a II. érettségű lepény az átlagos. ) De ameddig jó a flow nincs miért aggódni. A legeslegrosszabb ami lehet, hogy majd valamikor a 37.hét után beindítják a szülést. De az is benne van a pakliban, hogy lazán túlhordod mindenféle probléma nélkül.

KépKép
amadea

Sziasztok!

Tegnap megvettünk majdnem mindent, ezennel kész a babakelengye! A kórháziból pedig csak a 3db hálóing hiányzik (Ági javaslatára papírtörlőt is teszek majd be!!) és ennyi. A kencéket + homeo-s dolgokat is gyorsan megoldottam: gyógyszerész barátném összekészített már mindent, mi csak belibbentünk és … fizettünk. Nem merem leírni mennyit hagytunk ott a bababoltokban + gyógyszertárban… :?
Az eldobható bugyin viszont jót derültem: mindenféle színben van a dobozban. Mintha valakit érdekelne a design ilyenkor… :P

Látom mindenkinek jó éjszakája volt: én délután pótoltam (három és fél órát), mert nagyon későn feküdtünk le tegnap…

Noémi: Utólag én is szeretnék Boldog Névnapot kívánni!! :)
Hogy állsz a befordítással?
Megköszönöm ha szombatra hozol nekem is olajat! Szerinted melyiket érdemes megvenni: a kicsi is elég, vagy kell a nagy...?

Hűha, Moncsy, Benedek baba sem lesz pici! ;) A fejeddel nincs semmi baj, bár ahogy észrevettem, senki nem tetszik saját magának. :)

Kép
tökmag79

Hello!

Ma egész nap pörögtem, délelőtt találkoztam leendő vállalkozás-társaimmal, mert gondolni kell a baba utáni időkre is, és klassz szakmai beszélgetés volt, bár még vannak fenntartásaim, de jó rajta filózni.

Noémi,
annyira jól összeszedted az intézni valókat! Gyed melletti munkavállalásról tudsz valamit? Ha van vmi infód, nagyon megköszönném!

Aztán délután szokásos edzés-körök, gofrisütés a fiúkkal. Én is bűnöztem :roll: , most tartok 10 kg-nál.

Monchy,
nagyon csinos vagy, és az ovira ne panaszkodj , minálunk az előző nap /!/ szokták kiírni a dolgokat! Ráadásul ma megint sikerült olyat kavarniuk az ott dolgozóknak a hátunk /szülők/ mögött, hogy hihetetlen. Irigység és rosszindulat, ezerrel.

Benta

Kép
benta

Benta, az ovit inkább ne is említsük, tényleg. Az, hogy nálunk mi hogy megy... hát erről jobb nem is beszélni. :( Tényleg úgy, ahogyan írod: irigység és rosszindulat... de miért van ez mindenhol így? :?
Milyen vállalkozásba kezdesz?

Tökmag, írtam végre mailt... ne haragudj, hogy így elmaradtam vele...

Noémi, kinyomtattam a nyomtatványokat és közben nagyon örültem, hogy van vki, aki mindig összeszedi nekünk ezeket a dolgokat... :):) Köszönjük szépen! :)

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Ugy latszik, nem csak nekem volt rossz napom! :evil:

Reggel szokasos rohanas az oviba. Utana vedonohoz kellett mennem, persze nem talaltam a kiskonyvemet, amit szinte sosem szoktam kivenni a taskambol.
Nem volt mar ido, indulni kellett, mert papa nem tudott volna minket kesobb elvinni kocsival.
Minket kitett, gyerekeket beadtam, es mehettem ujra haza, hogy keressem. Persze meglett, kar volt erte meg egy kort rohanni.
Vedonohoz megerkezem, erre szabadasagon van. :twisted:
Kiderult, hogy elozo hetre vart, valoszinuleg rosszul irtam fel az idopontot. :evil:
Ott volt egy masik, vegulis kedves volt, beirta amit kellett.

Meg valami fel tud nagyon huzni igy mostanaban.
Valami ismerossel talakozom, vagy akar megszolitanak a jatszoteren, akarhol.
"Jajjjj! (Szornyulkodo arckifejezes) annyira lent van a hasad!!"
:twisted: :twisted:
Ezt kell hallgatnom kb felido ota, mar rohadtul elegem van.
Ahhoz kepest eleg jol huzom igy a 35. heten!!

Na jo, nem duhongok tovabb, mara eleg volt.

Noemi!
Engem is nagyon erdekelne az epermisu, leirnad?
Kell egy kis vigasztalas,
:)
Udv
Agi
lys

Moncsy, ugyanilyen felsőm van :)

Nem lett babakocsi vásárlás, nagyon nem voltam topon. Tartják nekünk hétfőig.
Örülök, h a védőnőig eljutottam. Ott minden rendben. Sok dolga nem volt velem: bediktáltam a súlyom, a vérnyomásom és a haskörfogatom. Mindent előtte mértem le. Azt mondta, h én már nagyon rá vagyok hangolódva a szülésre és a babázásra :)
Átbeszéltük a babakelengyét, szerinte 40 db textilpelenkára lesz szükség. :?: :?: :?: Szerintem az q*** sok.

Holnap megy a férjem Pestre, gondoltam elkísérem, lesz egy kis szabadidőnk, nézelődünk egyet. Ha ma éjjel sikerül az alvás :?

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok Csajok!

Köszönöm a pocidícséreteket,aranyosak vagytok!

Voltunk uh.on!
Elvittem a lányokat is!
Benedek még mindig Benedek,szépen megmutatta magát megint!
Minden rendben vele,korának megfelelők a méretei!
Súlya kb:1721gramm,BPD:78;FOD:102;HC:286;AC:271;FL:59!
És a legnagyobb hír:BEFORDULT!
Ennek nagyon örülök,mivel Jázmin faros volt!
Igaz sokáig nem tudtuk nézegetni mert a dokimnak sürgösen el kellett rohannia a műtőbe!
De nem baj lényeg hogy minden rendben!

Benta!
Akkor én nem is szólok semmit a mi ovinkra!

Lys!
Nekem is mindig ezt mondják,hogy jesszus mennyire lennt van a hasad! A másik kedvencem:azta mekkora nagy hasad van,biztos jól számolták!

Mimmi!
Sajnálom hogy nem jött össze ma a babakocsi,egyébként láttam én is a képeket amiket felraktál,nagyon szupi kocsit választottál!

Heni!
Neked akartam írni már régebben hogy nagyon szép lett a babaszoba!

Na megyek fürödnek a csajok!
Szép estét és jóéjt Mindenkinek!
20140328174041

Ági, ne is foglalkozz az ilyen megjegyzésekkel... nekem is mondanak ilyeneket, meg hogy "jajj, milyen pici a hasad..." "Már nagyobbnak kellene lennie, nem?" engem egyáltalán nem érdekel, mert mindenki más alkat. Két egyforma várandósság nincs, úgyhogy mondják csak, hogy "Hű, de lent van..." Én örülök neki, hogy nekem legalább lehet "lent" a pocakom, mert aki mondja, annak még tuti nem volt. :) Tegnap előtt összefutottam egy volt tanítványommal, aki 25 hetes várandós. Akkora hasa volt, mint nekem. Majdnem. :) Ő is megjegyezte, hogy "hű, de pici..." csak a csaj épp nem 67 kg-ról indult neki a várandósságnak, hanem 88-ról. A hasa meg inkább magától "ring", mint a bébitől... :):):) Szóval nem nagyon foglalkozom az ilyen epés megjegyzésekkel, pedig tényleg nem esik jól... :?

Moncsy, köszönöm a dicséretet. :) És hát Benedek is szép nagy baba lesz :) Örülök, hogy minden rendben vele.
Jó éjt mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!
Heni,Amadea,köszi a válaszokat! Nem lettem teljesen nyugodt...
A végén még majd én kezdem a sort???
Mondjuk a május végét én is kinéztem magamnak.... :oops:

Amúgy uh-n egyébként mindent rendben találtak,néztek flow-ot is,az is okés.

BPD:89 mm, meg még mérte a többi "részét" is,de mivel ez csak bónusz uh volt, nem kaptam róla írásos leletet,így a többi adatra nem nagyon emlékszem. Valahol a törzsén mért 297 mm-t, de hogy ez most a mellkas vagy a pocak,azt nem tudom.

Jó éjt mindenkinek!!!

Banyoszka
banyoszka

Ezt az áprilisi topicból hoztam mindenkinek,akinek még nem fordult be a babája:

"Gyerekfordító trükknek én olyanokat olvastam, hogy alul a hasadra kell világítani erős fényű zseblámpával, mert a fényt jól látja a baba, és nagyon kíváncsi. Meg hogy valami csörgős dolgot kell zsebre tenni, mert az is érdekelheti. "

Akár igaz is lehet, ha nem, jó móka :D :D :D

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Hétfőn én is voltam dokinál. Akkor 31+1 voltam. Fejvégű magzat,BPD: 81mm, FL:56 mm, becsült súly: 1600 g. Várható születési súly 3500 g. :D

Én plussz 9 kg-nál járok. 10 alatt akartam maradni a végéig, mivel nem voltam vékony a kezdetekkor sem. Szerintem ez nem fog már összejönni :( .

A szülésre vinni kell 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot? Ez nekem új. Igaz a lányomnál még kb 1 éves házasok voltunk, biztos azért nem kellett külön bemenni. Tudja-e valaki, hogy mindkét házastársnak be kell menni, vagy, ha egyedül megyek , nekem is kiadják-e? :?:

Kép
Kép
sosi

LÁtom tegnap nem volt aktív nap.
Házassági akvi? hehe....na, ezt legalább nem kérik itt. igaz, az eredetit fel kell mutizni mikor a kölök elbocsátó szép üzenetét szerkesztik, meg kell az api személyijéről másolat (eccer kérték az eredetit, hát meccseltem egyet velük, hogy mégis mit gondolnak: személyi tulajdonom, avagy apa aznap nem is vezeti a járgányt?...mit mutiz a rend őrének ha megállítják.....aztán mintse egy fafejű kismamival veszekedjenek, beérték a másolattal :lol: )

Tegnap apa ugratott, hogy alig mozgok. Javasoltam, hogy a hátralevő időt átvehetné. Mire ő: papíron majd úgy is ő lesz itthon 2 évet a kölökkel. Hja kérem, akkor is elcserélném a hátralevőt a 2 év itthonüléssel. Eléggé nyílvánvaló, hogy mennyire elegem van a bálna státusból?

Apa gondolta, hogy autóm alkatrészeit megpróbálja olcsóbban beszerezni, mint amiért a márkaképviselet ajánlotta (máskor volt akár 40%-al olcsóbb variánsa is). Hát csak drágásabb helyeket talált :(

Ma a német tannyelvű sulik első osztályába van az ovisoknak a felvételi. Ovónénik a kicsikkel a sulikban, uhhó ma nincs tanítás. Bár felügyelet van, azért középsőm ma itthon dekkol. A nagy meg bábszínházba megy, nem tudni pontosan hányra kell menni utánuk. Hurrá. Közöltem vele, hogy inkább ő vár mint én a 2 tesóval. Kénytelen volt elfogadni az ajánlatomat.

Banyoszka: elemlámpás javaslatot még hallottam, csak olyan gyerekről nem tudok, aki erre reagált volna. :roll:

Jajj lányok: most beszélek apával....mondja, hogy szerinte ma tuti nem tudok lemenni, annyira ásnak a mi kis szűk utcarészünkön. S ami a félő, hogy péntek lévén kapják magukat, s nagy igyekezetükbe elszakítják a víz vagy a gázcsövet. Nem akarok rémképeket látni, de.....Nagyon reménykedem nem lesz részünk ilyen extrákban.
Áhh.....megyek eszem egy kis fagyit.

ja, s ma péntek, akinek van küldenivaló infója a táblihoz, még nem késő :wink:

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Tegnap mi is kifosztottunk egy DM-et. Viktor csak 3 csomag pelenkát engedett venni, ami szerintem kevés...bár hogy az ő szavait idézzem azt mondta, hogy mit gondolsz a 100 méterre levő DM-be sem fogok tudni leugrani a 6 nap alatt? (én azt számoltam ennyi ideig lesz elég, mert a 3. csomag 3-5 kg-ig van, szóval az lehet, hogy nagy.) Mindegy, majd veszek még 2 csomaggal, úgyis elfogy! :)

Utána megvettem a Tenát is, végül 30 db-os extra méretűt...bugyit kapok az ikres barátnémtól, neki megmaradt 2 csomaggal. Ma elkezdem a motyóm is összeállítani.

Ahogy írjátok a babák súlyát, nagyon kíváncsi vagyok Áronéra. Én a babanet alapján 2,5 kg-ra saccolom, és alátámasztja, hogy nekem 32 hetesen volt 89 a BPD-je...még 1,5 hét mire megtudok valamit!

Tökmag, köszönöm! Természetesen veszek neked is olajat! Szerintem a kisebb is elég, Heni és Amadea is azt kérték...viszont úgy tűnik csak hétfőn tudok menni!
A befordulós gyakorlatot csinálom...nem tudom eddig van e sikere. Szedem a pulasatillát is - azt érzem, hogy a bevétel után nagyon aktív lesz Áron, lehet, hogy tényleg lazít...de hogy segít vagy sem, nem tudom meg, csak szintén 1,5 hét múlva!

Benta, GYED mellett munkát vállalni nem lehet. Csak GYES mellett, de ha így teszel az is növeli az adóalapodat, tehát ha van fizud pl. a saját cégedből, akkor év végén a teljes jövedelmedbe bele kell számítani a GYES összegét is, és adót kell utána fizetni. (csak adót, más járulékot nem)

Heni, szerintem más papír nem kell, ez a kettő...

Sosi, anyakönyvi kivonat most kell! Ha nem viszed 1.) a babát a Te leánykori nevedre anyakönyvezik VAGY 2.) nem kéred az anyakönyvezést, és mindent te intézel - de ahhoz szintén kell a papír.
Egyébként nagyon egyszerű: bemész oda, ahol házasodtatok, és ingyen kiadják neked. Én egyedül voltam, és odaadták, nem volt probléma. Nekem szerencsém volt, várni sem kellett, tényleg 5 percet töltöttem bent!

folytatom az epermisu receptjével:

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ez egy Stahl Judit recept - a zöld könyvből, én egy kicsit "átalakítottam", olcsósítottam. (pl ő 30 dkg mascarponét ír, amihez meg kéne venni a 500 grammosat, és 200 maradna, szóval én 25 dkg-sal csináltam)

A babapiskóta mártogatásához egy cukorszirupot kell készíteni:
10 dkg cukor + 2 dl víz + egy citrom reszelt héja
Ezt kell összeforralni.

A krém:
50 dkg epret (én tegnap 40 dkg-val csináltam) összepépesíteni, hozzáadni a 25 dkg mascarponét + 10 dkg vízgőzön felolvasztott fehér csokit. Egy pici tejszínnel fellazítani.

Ezután a babapiskótát belemártjuk a cukorszirupba, lerakunk egy sort. Rátesszük a krém kb. felét. (ide rakhatunk eperdarabokat is - én nem tettem, de lehet). Aztán megint babapiskóta és megint krém, és készen is van. A tetejét érdemes díszíteni eperrel. Eztuán egy jó pár órára hűtőbe kell tenni.
Ha a krém kicsit híg, ne ijedjetek meg, mert a babapiskóta is beszívja, és megkeményedik a hűtőben, ezért is kell állni hagyni, frissen enni nem igazán lehet!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi,
köszi az információt, meg a receptet, kénytelen leszek kipróbálni, nagyon jól hangzik.

Manó,
ultragáz ez az utca-fúrás, nem irigyellek. A terhességet én is unom, és furdal a lelkiismeret, mert annyira várom a kisfiamat, de a terhesség mégis már nyafnyaf, lehetne rövidebb.

És nagyon tetszik Mormi ötlete a tojásrakásról :lol:

Mi is itthon nagy fiammal, mert a tegnapi edzésen elrúgták a lábát, fáj neki, így a délelőtti program sebészet lesz. Tuti nincs semmi baja, kicsit lila, de inkább lássa orvos.

Benjámin nagyon cuki, éjjel hagy aludni, ilyenkor szokott ébredezni, és nem érzem, hogy pozíciót váltott volna, bár az előzőt se éreztem. Szívesen elmennék UH-ra, de most már kibírom azt a 1.5 hetet, ami még hátravan a dokiig.

Pompás pénteket!

Benta

Kép
benta

játszik a két apróságom. építőkockáznak. a nagyobbik épít, a kicsi gyönyörködik, néha megfog egy kockát, mire a nagy: add ide, mert az kell nekem.
a kicsi: céééép....
a nagy: szép, szép, de add ide
a kicsi: cééép...
a nagy: szép, szép, de ne nyúlj hozzá
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
kissmanó

tojásrakás.....háááááát, asszem az sem sokkal jobb. mármint ha rajta kellene ülni. s kotlani. így legalább azért megvan valamelyest a mozgásszabadságunk.

Benta: én is nagyon várom már, hogy itt legyen a kis csöppünk, s felfedezem saját magamban a tavalyelőtti türelmetlen énemet. Most egyik felem nagyon fél a koraszüléstől, nehogy akkor ne a klinikára mehessek, mert a szülészetre a dokim sajna nem jöhet. ellenben a másik felem már nyakig van minden terhességgel, tünettel, nyűgjeivel együtt. szóval nekem sehogy sem jó :lol: :lol: :lol:
Géza béb is hagy éccaka aludni, bár sajna vagy 3 napja már 2 éjszakai pisijáratban van részem. egyel is símán beértem :wink:

Ez az epermisu is fantáziacsavarós, tegnap vettem egy recetás folyóírást, abban is vannak jók, de hát az alapanyag beszerzése most sajna necces nálam.

Apa most hív, hogy mégiscsak nézzem meg, hátha el tudnék menni a nagyért a suliba. mondom neki, hogy ja....lehet le tudok menni, de ki vagy mi garantál arra, hogy haza is bírok jönni majd fél óra, 40 perc múlva. na, ez a válaszom telitalálat volt, kérte, hogy időben hívjam, hogy menjen a lány után. :lol: :lol: :lol:

Kép
kissmanó

Kezd belejönni a férjed, lehet, nem is olyan baj ez az egész? Hétvégén barátnőm hagyta egyedül munka miatt férjét a 3 gyerekkel, apu igen fáradt és zilált lett estére :lol: És elkezdte mondani, hogy mi mindent kellett csinálnia egész nap, aztán rájött, hogy a neje pontosan tudja, hiszen nap mint nap ezt csinálja.

Kép
benta

á, tudja ő, hogy mi a dolga, csak szeretne kibújni alóla.
aztán mikor az orrára koppintok, akkor mint csiga, visszabújik a házába, s egyből rendicsek lesz belőle :lol: :lol:

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Jajj olyan izgatott vagyok, egy másik fórumról az egyik kedves ismerősnek ma hajnalban elfolyt a magzatvize. :D Tuti itt fogok ma egész nap dekkolni a gép előtt.

Kissmanó!
Tegnapelőtt éjjel 11x voltam pisilni éjjel!! Most csak 3x :wink: ....

Noémi!
Nagyon jól hangzik ez az epres csoda! Én is ki fogom próbálni!

Banyoszka!
Ha a flow rendben volt, nincs miért aggódnod!

Házassági ak: itt is elég csak az eredeti, ha a szülők Szegeden házasodtak.

Szülés: látom, sokan szeretnének már túl lenni rajta, én nagyon nem :oops:....egyszerűen be vagyok carva :oops: ....

KépKép
amadea

helllo Kismamik!

remélem, mindenki jókedvű, és vidám. Tegnap írtam egyet, de elszállt, és akkor hagytam.

A tojásrakás szerintem azért praktikus, mert igaz, hogy a kotló fél mozgásszabadsága korlátozott, de a személy felcserélhető. Azaz, akár a kis tojás papája is vigyázhat rá, amíg mondjuk ő a tévé előtt nézi sörrel a kezében a Milan meccset, míg a tojás mamája pl a közeli kerthelyiségben fröccsözik a barátnőivel. Később aztán visszaveszi persze. Úgy gondoltam, mint a pingvinek, na.

Képzeljétek, azt mondta a doktor, hogy a 36. héttől már ne dolgozzak. Valahogy ezzel terhet vett le a vállamról, mert már nem olyan könnyed és légies a mozgásom, mint hajdanán, noha szerződéseket véleményezni, meg állásfoglalássokat irogatni speciel nem túl kimerítő fizikailag (csak fel kell kelni, normálisan fel kell öltözni - harisnya, zárt orrú lábbeli, undszóvájter). Ez konkrétumokban kifejezve annyit tesz, hogy jövő csütörtökkel felfügggesztem gdp-növelő tevékenységemet.

Amúgy a kislány adatai: bpd: 84, fl: 96 két hét múlva kezdjük a cétégét, jövő héten kell jelentkezni.

képzeljétek, vettem epret, és olyan csalódás volt, mert gyönyörű volt, de tök íztelen még a kismalac is otthagyta). elszomorodtam, de sebaj, majd szerzek mást.

szülésfelk tanulságos volt. nem mondom, hogy egy vidám délutáni programnak hangzik, de legalább képbe került az úri lelkem, hogy mi várható. a fióka papája meg nagy vigyorogva hallgatta.... neki elég szürreális volt, hogy ott van 80 pocakos nőszemély. nincsenek illuzióim, na,, de félni nem félek. főszabály szerint május hónap 5. napján töltöm a 36 hetet, utána egy héttel tőlem kezdődhet a móka.

védőnéni vicces volt megint, de kaptam tőle használható információt egy két beszerzésre vonatkozóan. csak a nyamvadt hálóing dolog zavar. Annyira irtózom mindentől, ami gombos.... no, majd megoldom, és biztos nem ez lesz a legfőbb bajom, de most mégis foglalkoztat.

nagyon szép napot kívánok mindenkinek,

mormota
mormota20

sziasztok!

Amadea: 11x?? Ez hogy sikerült? Ezek szerint nem aludtál túl sokat, szegénykém...

Moncsy: szerintem jók a képeid, a fejed is! :lol: :lol:

Én pár napja eléggé rosszul érzem magam. Nem tudom, h ez jósló-e: olyan van néha, h enyhe mentstruációs fájás, de nem 30-40 mp, hanem mondjuk 4-5 percig tart, de utána elmúlik. És ez mondjuk egy nap 2x v 3x. Viszont nem keményedek, úgyhogy gőzömn sincs, mi van. Ja,és olykor szurkál alul a hasam. Hétfőn a doki megmondja, de nagyon remélem, h zárt a méhszáj, mert még van egy utolsó jelenésem Bp-n kedd-szerdán. ÉS aztán végre nyugi! Már nehezen bírom, tiszta nyűgös vagyok és fáradt. Megyek most is a dolgomra.
Még egy kérdés. ti milyen bugyikkal nyomultok? Én eddig nem vettem kismamabugyit, de pár napja már a legbővebb is kezd nyomni. Most vegyek nagyobb méretűt? de már az is legurulna a hasamról, me már a kismamafarmerom is legurult állandóan, remek, mert ezen kívül csak egy gatyám van.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok Lányok!

Látom, Benneteket sem kímélnek a megjegyzésekkel, nem értem, miért hozza ki egy kismama látványa mindenkiből a gonosz manót :? Viszont, hogy ne csak rosszat írjak, tegnap egy nagyon kedves megjegyzést kaptam a pocimra, egy kollégámtól, aki, mint kiderült, szülészeten dolgozott, tehát látott pár pocakot már életében, és azt mondta, hogy nagyon csinos vagyok, és gratulál, amiért ilyen szépen vigyázok a súlyomra :) Komolyan, meglepődtem, hogy ilyen normálisan is le lehet reagálni a pocakosságot :)

Az epermisut régebben, egyszer én is megcsináltam, és nagyon finom lett :) Azóta el is felejtettem, lehet, ha jön az eperszezon, újra elő kellene venni a receptet :) A thai tésztát pedig ma fogom megcsinálni, jön át barátnőm, és gondoltam valami gyors, de finom vacsival várom :)

Amadea, a szüléssel kapcsolatos félelmeiddel teljesen megértelek, én is be vagyok tojva rendesen :oops: :shock: De azért jó lenne, ha időre jönne a kisbabánk, akár május végében is benne lennék :) Tényleg egyre nehezebb már, és igazából már nagyon kiváncsi is vagyok, hogy ki lakik odabenn :)

A szopipárna ma éjszaka nem használt, sajnos fél éjszaka fent voltam, a kisfiam úgy gondolta, hogy órákon keresztül tornáztatja magát... hiába magyaráztam, hogy aludjunk, nagyon elemében volt... most viszont úgy érzem magam, mint akit kimostak :)
magdii

Sziasztok!

Úgy látom ma talán már rendesen működik a babanet, remélem többen leszünk.

Kismanó, nem irigyellek, ez az útfeltúrás...
És, ha belegondolok, én is unom már néha, (mikor nem kapok levegőt) de én még megtehetem,hogy az ilyen napokon nem csinálok semmit. Nektek meg ott vannak a gyerekek, akik miatt muszáj felkelni.

Tegnap kicsit rosszul esett, hogy már nem haladok úgy a takarítással, mint eddig. Majdnem sikerült összetörni a tv-t is.Lelöktem a hangfalat a tetejéről, és a lapjához csaptam oda, hogy meg tudjam fogni.

Végre készen van a halászgatyám is. Tök egyszerű, de olyan jó vékony.

Noémi, a recept nekem is tetszik, ki is próbálom hétvégén.
Viszont én is megosztanék veletek egy hasonlót, de olcsóbbat.
2csomag babapiskóta,
1 nagy doboz tejföl,
2 citrom leve,
4 csomag vaníliás cukor,
1 doboz fagyasztott málna (ezzel a legfinomabb, de más gyümi is megteszi)

Összekeverem a hozzávalókat, és elkezdem rétegezni: babapiskóta, tejföl, gyümölcs. Itt is kicsit híg a tejfölös lé, de mivel egy éjszakát állnia kell, a piskóta beszívja.
A párom imádja, és a tejföl kicsit olcsóbb, mint a mascarpone.

Zsu

Kép
bvigh

Névnaposok, szülinaposok mindenkinek sok boldogságot kívánok így utólag is.

Olvastam, hogy a front mindenkit megviselt egy kicsit. De talán ma már jobb lesz, ráadásul péntek. Újra süt a nap, és jövő héten felállítjuk a babaágyat is :D Aztán elkezdem az átmeneti fészekrakást úgy másfél hónapra. Szegény prücsöknek nem lesz még csak babasarok sem, mert akkor nem férnénk el a doboz hegyektől, meg még ami felfordulás lesz :( Így aztán közvetlenül a mi ágyunk mellé (mellém) fog kerülni a babaágy.

Otthon voltam igaz apukám hozott és vitt kocsival, szépen kipárnázva fenekem-derekam-lábam még így is eléggé megviselt. :( Azt hiszem májusban én már csak helyi szinten fogok mozogni, nehogy hirtelen ugorjanak a kilók. Ja, és +4 kg van eddig rajtam, a köztes laboreredményeim pedig nagyon jók. Szinte alig tudtam pihenni, pedig a jó friss levegő nagyon elnyomott. Emma pörgött érezte talán a változást. Nagyon leredukáltam a „mi kell erre a 4 hétre amig költözünk” cuccost és visszahoztuk. Mi teszkós lila pelust vettünk, múltkor és most is akciós. (2 csomi 2-es mini méret, 2 csomi 3-as midi méret) Az összes ismerős azt használ és állítólag olyan jó, mint a liberó (mondjuk ujszülöttből az van). Fogalmam sincs, hogy elég lesz-e a mini, de nem mertem többet venni hátha nagy lesz a leány. :D
Vendég

Csillag, látom jövő hét szerdán sem érsz rá. Pedig reméltem, hogy tudsz jönni a szülésfelkészítőre. Sajna én csüt.-ön nem tudok menni, mert tanácsadás, utána meg doki.

Lányok, normális,hogy nekem az egyetlen félelmem a szüléssel kapcsolatban,hogy a dokim nem lesz ott? Vagy majd betojok, ha közelebb leszek a kiírt időponthoz?

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Anuk!
De jó, hogy jelentkeztél!!! Szerintem Emma ágya a legjobb helyen lesz a tiétek mellett....Mostanság olvastam az egyik babamagazinban a költözésről, ott azt írták, hogy 2 éves kor alatt egyáltalán nem viseli meg őket.....
A lila Tescos pelus állítólag egy az egyben ugyanaz, mint a Libero.
(Mi is azt vettünk.)

Bugyi: nekem jó kis pamut ejtőernyőim vannak...jó rugalmas az anyaguk, így még tartanak is.....

Félelmek: nekem kedd óta kezd beférkőzni a tudatomba, akkor jártam a klinikán és a szülőszobák előtt görcsbe rándult a gyomrom, valahogy azóta se múlt el.....jövő héten szülőszoba látogatás+jóga...remélem segít.....
Azon én is aggódtam, hogy a dokim itthon legyen május végén, ugyanis pont pünkösd vasárnapra vagyok kiírva és az 4 napos ünnep, a doktor úr meg nagy túramotoros.....no de május 2-9 lesz szabin, úgyhogy efelől nyugodt vagyok....

Csillagtáncos!
Gyakorlatilag nem aludtam....van egy jó hangos bimm-bammos óránk, ami félóránként jelez, teljesen szinkronban voltam vele :wink:
Pihizz sokat!!!

KépKép
amadea

szinkronban a bimm-bamm órával :lol: :lol: :lol: :lol:
ugye nem haragszol, de megnevettettél :oops:

Kép
kissmanó

Manó!
Egyáltalán nem, sőt :wink:

KépKép
amadea

Sziasztok!
Hát, a mai nap sem jobb, mint a tegnapi volt... Ma egy cseppet kiakadtam az okmányirodában. Képzeljétek el, anyukámnak lejárt az orvosija a jogsiban. Millió ember már reggel fél 8-kor... :? Én elmentem a postára csekket befizetni, miután megtudtam, mennyit is kell egy ilyen alkalommal fizetnie, de a posta is csak 8-kor nyit... Ott is legalább 20-an voltak előttem, mert az 5 ablakból, ahol csekket lehet befizetni, természetesen csak 1 működött... na, mire visszaértem az okmányirodába, volt majdnem 9 óra. Még ketten voltak anyu előtt, erre közölték, hogy mára már nem tudnak egy ügyféllel sem foglalkozni, mert összeomlott a rendszer... Ma már vissza se menjünk, mert úgysem tudják megoldani a problémát. Azért kíváncsi lennék, mit csináltak ott a hölgyemények a munkaidő végéig... :twisted: :twisted:

Amadea
, azért nem lehetett semmi az éjszakád. :( Ma nekem is egy kicsit többet fájdogál a pocim, néha már tényleg futok a wc-re, mert úgy érzem, mintha megjött volna, de remélem, ez nem jelent semmi rosszat. Picit görcsölgetek, de hála Istennek nem tart sokáig. Semmi rendszeresség nincs benne, így gondolom, tényleg csak max összehúzódások vagy ilyesmi...

Magdi,
tök jó fej lehetett a kollégád. :) Aranyos, hogy ilyeneket mond.

Anuk, örülök, hogy jelentkeztél és hogy jól vagytok. :)

Ma még lesz pár órám, megyek, megpróbálok felkészülni rájuk... :?

Heni

Kép
szheni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?