Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok,
mire megirtam egy hosszut, elszallt a babanet, most meg mindjart ebred borisz. ugyhogy csak cimszavakban.

tina,
Isteneltessen! ez a critical mass volt (www.criticalmass.hu), minden evben kinn vagyunk, fokeppen a ligetben ilyenkor, de most eloszor jott aliz sajat ketkereken.
a ket csaj vegigbulizta az egeszet, az a mozdulat meg nem is a legdurvabb...ime a tobbi kep bizonysagul:
http://picasaweb.google.hu/papaijulia/P ... fqlq-rNrgE

ja. ugyesek vagytok kepreszleteszlelesben, de az elsobseg miatta a jutalom edinat illeti!!!:-)

borisz tenyleg nagyon nyugisan viselkedett, nem rohangalt, higgadtan nezelodott es ucsorgott, de o szereti a tomeget!

edina,
lili jo uton halad a bilivel, aszongyak, furdes kozben es reggel ROGTON enredes utan lehet sikert elerni, hat a furdes kozben nekem maceras, reggel meg altalaban ebredes utan 1 oraval sincs meg atpelusozva, ugyhogy en amradok a jovo nyarnal ezzel a projekttel, mikor mar megbeszelhetem vele.

timi,
nem is mondta a kedvesem, h. talalkoztatok. aliz buliban volt, en a baratnomnel, igy magukra maradtak a fiuk.
bolcsi-szobatisztasag: hm. en az ellenkezojet hallottam, azaz ha vki szobatisztan megy bolcsibe, az neha visszaeshet. de van abban is racio, amit te mondassz: a minta es egy jo dadus csodakra kepes. aliz 2 honapja jart bolcsibe, mikor szobatiszta lett, de nem a bolcsi miatt, hanem o kezdte itthon magatol, igy 4 nap volt az egesz projekt beleszamitva az ejjeli szobatisztasagot is, s a bolcsiben is tartotta magat utana, de akkor mar 2 ev 5 hos volt! ebben bizom b.-nel is!

orsi,
jobbulast kolinak. tan evvi mondta (tenyleg, hol van evi?), hogy ezaz afta visszajohet gyakran, ha kicsit gyengul a szervezet, fogzasnal meg gyengul, mint tudjuk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára momoska 2009.04.20 14:26-kor.

Kép
Kép
momoska

ja. csurci-ferj!
az ilosvai jatszon lattam egy lina-szeru babat egy pasival, a pasi is ismeros volt, s annyira elmerengtem, h. vajon linat latom-e, hogy csak bamultam oket, meg akkor is, mikor elmentek a jatszorol, hatha a csurci ele mennek, s akkor bebizonyosodik, h. ok azok, s meg is jelent a csurci, s addigra mar bearult a ferje, h. bamultam ot:-)

Kép
Kép
momoska

Momoska, nem akartalak lebuktatni, hogy más pasikat bámulsz annyira, hogy megfeledkezel magadról :wink: :D (észrevett ám a férjem, csak ő nem tudta, amit te, ti. hogy nem azért nézed őt rendületlenül, mert viccesen áll az a kevéske haja). Szóval az történt, hogy csütörtökön anyu velünk volt egész délelőt, mert nekünk dolgunk volt, és hirtelen felindulásból rávettem a férjem, hogy kísérjük el az unokatesókhoz (csütrötökön anyu hozza el az oviból és a suliból tesóm gyerekeit). Így kötöttünk ki Zuglóban az Ilosvai játszón, ahol Momoskáék is ott voltak. Egyébként nekem sem túl jó az arcmemóriám, de én rutinosan nem Boriszt lestem volna, hanem Momoskát, de ő megelőzött – tudta, hogy jövök én is, mert látta Linát és a férjemet. Csak azért bámulta ennyire, mert nem állt össze a kép. Lina+én oké lett volna, de Gyuri bezavart az neuronok közötti kapcsolatokba.
Ja, Momoska, én 6 egyben átaludt órának is örülnék ám!!

Kora, tényleg nagyon kis hangulatos helyen voltatok, Levi kiélvezhette magát, bár ahogy olvasom, minden baba rákapott a bóklászós-világotfelfedezős-kintlevős létre!

Lina is már többször volt, hogy a neki készített kaja helyett az apja sült császárjára vagy tarjájára kapott rá, de nála ez még csak annnyit jelent, hogy megnyalogatja. Egyelőre ennek örülök, én nem bírom az ilyesmi kajákat, és csak titkon remélem, hogy Lina is inkább a lájtosabb cuccokat fogja szeretni.

Orsinak sok-sok erőt és kitartást! Jézusom, nem is gondoltam arra, hogy olyan szimpla műveletekhez is fel kell emelni a kicsiket, mint pelenkázás, etetés. Csak arra gondoltam, hogy már az is milyen nehéz, hogy az ember csak úgy örömében ne emelje föl! Na ebben a helyzetben dupla annyi kitartást!

Tina, akkor természetesen mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk!!

Tegnap Lina is 1,5 óránként kelt, pedig előtte már egy ideje csak 2-3x szopizott. Viszont ma azt vettem észre, hogy nemcsak alul van kint mindkét oldalon 1-1 kisörlő, hanem felül is, és szerintem a 4. oldalon is jön neki! Vagy a fogacskák áttörése viseli meg, vagy azt beszéltük csütörtökön Momoskával a játszón, hogy semmi köze a fogzáshoz, csak mi, szülők próbálunk mindig valami magyarázatot találni a magunk megnyugtatására. :roll:
Lina mostanában ráállt arra, hogy minden kis apró dolgot előszeretettel szemezget fel a földről, morzsolgatja csodálva, vagy éppen megeszi. A legutóbb olyan jót nevettem rajta, szopizott, majd a rajtam lévő anyajegyeket próbálta felszedegetni. :lol:
Engem már felismer a fényképen, elragadtatva ismételgeti, hogy mamamamamama, olyan édes és megható.
Meg az is irtó aranyos, ahogy megörül a saját árnyékának, mondja, hogy baba, integet, majd lehasal a földre és puszit ad az árnyékának.

Képzeljétek, pont ugyanakkor jött meg a menzeszem, mint 2 éve, vagyis ha most teherbe esnék, a kistesóval ugyanakkorra lennék kiírva, mint Linával!! Olyan jópofa!

16h30-ra dokihoz kell mennünk, és még mindig alszik…(3/4 2 óta, nem is értem :oops: )

Kép

Kép
csürci

Na, Momoska beelőzött

Kép

Kép
csürci

Sziasztok, jóreggelt

Csürci
jó ez a férj story. és mit gondolt a párod miért bámulja az a nő annyira? :lol:

amúgy nekem is pont akkor jött meg márciusban mint 2007ben amikor Kolival teherbe estem. ezért nem értettem miért mondta a doki, hogy dec 10 amikor K-val dec 14 volt. Szerintem a fogantatás is kb egy időben történhetett (legalább is emlékeim szerint)

Köszi a jobbulásokat, tegnap már csak hőem volt.
én is jobban, már nem anniyra köhögök, és a nátha is múlóban...de a hányingert szívesen elfelejteném. de jó azoknak kik megússzák ezt.

Kora, nagyim szokott jönni. tegnap is egész nap itt volt, olyan rendes.

Momoska, tök jók a képek. ez hol volt? én is gonoltam mehetnénk, de közbejött a betegség.
snooopy

sziasztok!

tényleg jó ez a sztori Momoska!

Lilivel ma mentem volna MMR oltásra, erre tegnap este már folyt az orra, igaz napközben is már észrevettem, de estére aztán úgy bedugult. Ráadásul f10-kor olyan sírást rendezett, alig tudtam megnyugtatni.
Nem tudom mi baja van már 2 napja. Talán azért sír mert nem kap levegőt az orrán?? De utálom ezt, hogy nem tudom mi baja, olyan rossz, hogy az ember tehetetlen ilyenkor. Nem tudom most fáj-e valamilye vagy csak rossz a közérzete azért sír.......

Na persze megint nála aludtam.

A múltkor is már egyszer így jártunk.Lassan már 16 hós lesz, az oltás még sehol.

Most alszik, ha fölkel majd meglátom mi legyen, láza nincs.

KépKép
domidina

Sziasztok!

Örülök,hogy jobban vagytok Orsi!Azért most eszik Koli?

Csürci,hogy alakult az éjszaka,tudtatok aludni? Linának is sok foga van már! mi egy kissé le vagyunk itt maradva 8)
Olyan jó volt olvasni amiket leírtál,mert Eszti is hasonló dolgokat művel :D az anyajegyeimet már ő is felfedezte és szeretettel mondogatja rájuk,hogy pötty, az árnyékát ő is szereti és mindig felfedezi, és a fényképeken is felismer engem,apát és természetesen magát, ja és a nagypapát is. Annyira szerelmesen tudja mondani azt,hogy mama (valamiért így hív,én anyát mondogattam neki),imádom és elolvadok tőle, na és amikor meglátja magát valahol (tükörben,fényképen,vagy a telefonomon)akkor annyira boldogan mondja hogy ette,vagy etti :D

Jaj Edina, nehogy beteg legyen újra ez a kicsi lány! Az orrdugulás elég rossz lehet neki és ha lefekszik akkor még inkább kellemetlen. használtok Sterimárt?nekünk bevált,bár eleinte nagyon utálta Eszti,de jól átöblíti az orrát. és az orrkenőcs is használ,ami picit mentolos így könnyebben veszi a levegőt. Az oltás megvár,amiatt ne aggódj!majd megkapja...kitartáááás!!!

Timi
KépKép
Kép
verti

Edina, szegény LIli meg te az éjszakák miatt. a nátha ég rosszabb mint a láz. közérzete milyen? eszik, játszik...stb?

Évi ha erre jársz dobj már egy "jól vagyunk"-ot!! nem illik ilyen sokáig eltűnni. (bagoly mondja verébnek. :lol: )
snooopy

franc a babanetbe! vagy csak velem van baja?
megint aszonta, nem eri el a database-t, de bezzeg csak akkor, mikor a hosszut el akartam kuldeni, s b. megint mindjart ebred (bar a tegnapi mindjartra rahuzott azert meg!)

csurci,
ez az arnyekravetodos dolog nagyon edes!:-) b. egyaltalan nem fedezte meg fel az arnyekat, de ha kiallitom a nagylajos es az erzsebetkiralyne sarkara, akkor teljes az eksztazisa: o, any, brrrr, eee, huuu, brrrr....stb. auto, villamos, busz, repulo, s neha egy-egy kukasauto, az kesz orgazmus! a hangosabb letformak erdeklik:-)

orsi,
hogyvankoli?
btw. nekem is pont akkor volt a mensesem, mikor 2 eve borisszal (apr5), tenyleg, most mult 2 eves a kolok!!:-), s meg a marciusi is akkor volt, mikor 7 eve alizzal!(marc. 8 ), de nem tervezunk 3. decemberit!
koli meg lemarad a jatszoterezesrol, akkor majd eszti elcsabitja boriszt es forditva tole! eszti tegnap megviszgalta b. nyaklancat (ertsd: vagyoni helyzetet), s elegedett lehetett az eredmennyel, mert utana elkezdte etetni (pasikat a hasukon keresztul kell megfogni, dehogy boriszt is...), s borisz eszti tenyerebol evett am am!
eszti tenyleg ugyesen mond mar szavakat, tegnap tisztan es erthetoen mondta, hogy "lárva", mikor anyukaja egy larvat dobott a nyakamban, azota ez a larva az alvos allatom.

edina,
b. folyamatosan nathas, kapja az ovis virusokat rendre, azaz azert neha van 4-5 nap szunet, viszont mar egyre enyhebbek a tuenetek, s nem is viseli meg, hamarabb erosodik, mint aliz. ugyhogy az mmr oltas nalunk is halasztodik (oszinten: nem is banom!), mult het szerda helyett kertem magam e het szerdara, de holnap se megyunk, mert meg ma reggel is szivtam 1x az orrat!
jobbulast lilinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára momoska 2009.04.21 13:58-kor.

Kép
Kép
momoska

ja es elegem van az aranylacinak c. nagyivu koletemenybol es attila bacsi altatojabol is, b. 1 honapja kapott rajuk, de van hogy 4x is el kell olvasnom egymasutan!brrrr! ujithatna mar! Ebugattat!!!

Kép
Kép
momoska

Momoska, Koli jól van már, de elég nyűgös. mindenen sír, ha vlmit nem adok oda neki nyafog, erőszakos... még vannak a szájában afták mert ha joghurtot eszik bőg, az imént a banánturmix sem volt jó. jön a szemfoga is alul, de ne igazán enged a szájába nézni.

amúgy lehet vlkinek kétszer 3 napos láza?? mert volt már olyan az idén hogy 2 napig lázas volt majd 3. nap pöttyök, de csak a fenekén. és most is 2 napig láz majd az egész hasán, mellkasán kicsi pöttyök vannak, de alig észrevehető.

ez olyan fura ez a mensi dolog nem, milyen érdekes, hogy sokunknak ugyan akkor, az nap jön meg.

nanananana...el a kezekkel B-től Esztilány! :lol: :lol: stipi-stopi ő már Kolié.
kár, hogy nem vagyunk olyan állapotban hogy veletk lógjak...de el múlik ez a fránya hányinger amjd megyünk.
amúgy ma mamával mentünk egy órácskára játszira, mert már ki kellett mozdulnom meg K-nak is kell a mozgás. jól érezte magát, mama meg rohangált utána. elég hamar elfáradtam, ha nincs ott biztos nem bírom.
snooopy

Sziasztok!

Elnézést, hogy annyira eltűntem és köszönöm, hogy hiányoltatok, de egy kicsit befele fordulva teltek a napjaim, ilyenkor néha még a beszéd is nehezemre esik, nemhogy az írás.

Jól vagyunk, minden rendben, Ancsi viszonylag jól alszik, jó éjjeleken csak hajnalban ébred enni, aztán alszik f8-8-ig, máskor viszont 2-3x. De ez mostanában ritkán van. Naponta 2x megyünk ki, sokat játszóterezünk, ma délután meglepő módon sokan is voltak, viszont nagy szél volt és mivel árnyékos a játszótér, elég kellemetlen volt.

Gerinek is zajlik az élete, csütörtökön valami Kossuth-verseny lesz az iskolájukban, szombaton országos hittan-versenyre mennek (a megyeit megnyerték :) )
Ma tudtuk meg azt is, hogy valami matek versenyen is nyert egyik osztálytársával, benne vannak az első 6-ban, akik mennek az országosra.
Én ezt már nem is tudom követni :) Mindenhová benevezik őket, jönnek-mennek, olyan természetességgel, hogy csak nézek. Szerencsére nem izgulós, a felvételin is csak közvetlenül előtte volt benne egy kis drukk. Ennek nagyon örülök.

Hallottatok arról, hogy fel akarják számolni a baba-börzéket? Meg a teszveszes-vaterás eladókat hívogatja be szépen sorban az apeh, és valami gumitörvényt lobogtatva próbálják rájuk bizonyítani az üzletszerűséget, hiába csak a saját használt dolgaikat adták el.
Állítólag annak a bevételnek a 90 %-a is adóköteles. Marha vicces, az adózott jövedelmemből veszek áfával terhelt ruhát, babakocsit stb. és ha eladom, akkor abból is adózni kellene.
Holott aki ott árul évek óta, abban a hiszemben teszi, hogy évi 800 ezer Ft bevételig adómentes a használt cuccok eladása.
Mondjuk én még nagyon kishal vagyok, és még csak nemrég kezdtem, de akkor is elgondolkodtató és elkeserítő.

Jó éjt nektek és szép álmokat!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki

Évi, jó hallani rólad.
én meg épp most fotóztam le pár cuccot, hogy felteszem a vaterára, akkor most mi van????. Venni szoktam inkább, most is egy egész nyári ruhatárat vettem Lilinek, és nagyon jó állapotban vannak, már csak pár db kell és kész is vagyok. Most is lesem a netet, mert pár perc múlva jár le egy licit és meg akarom nyerni, aranyos kis nyári ruhácska.
SIKERÜLT:
Kép
Lili is mostanában mintha egyfolytában taknyos lenne, megfázhatott valahol vagy nem tudom. Minden nap nyomom bele a vitamint és tessék. Pedi most még játszóban sem voltunk. Na mind1, kicsit jobb volt talán az éjszaka, de tényleg csak egy hangyányival. 1x szívtam az orrát is, de mintha teljesen fölöslegesen, mert nem tisztult ki. Én is használom a sterimart, de kenőcsöm nincs.

Már két napja reggel is biliztetetm és mindkét nap sikerült is belepisilnie. Haladunk szép lassan.

Orsi,
én úgy tudtam, hogy a 3 napos láz 1x van, aztán immunis lesz a gyerek, de ezek szerint akkor mégsem???
Örülök hogy jobban vagytok.
Egyébként Lili nappal tök jól elvan, jó a kedve, nagyon is, eszik is rendesen, főleg ami a fogára való és az a tészta, meg reggelire virslit szokott enni. Olyan ügyesen eszik villával, az motiválja rendesen, hogy ő szurhatja

KépKép
domidina

Sziasztok,

Csürci, BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!!

Évi, végre, mi volt a baj??
Geri nem semmi, nagyon okos, mindent megnyernek! ilyen gyerekről álmodik mindne szülő. :lol:

Edina, de édes kis ruha...na ezért álmodozom én egy kislányról! úgy szeretnék ilyeneket ráadni. :oops:
ismerős: a tészta nálunk is jöhetne minde nap. ő is szereti felszúrni maga, meg kanalazni az ételt.

ne már. én egy csomó dologtól ott szabadultam meg. kár lenne. mondjuk a nagyokosok akik ezt is kitalálták biztos csinálnak majd vlmit ami kiskapu.

mennem kell, mert nem ahgyja a fiúkat dolgozni....
snooopy

Sziasztok!

Orsi, nincs semmi baj, a családi és a magánéletemben legalábbis, ez a külső helyzet nyomaszt néha egy kicsit. :( No nem vészes, nem annyira, de ilyenkor egy kicsit csendesebbé válok.

Utálom az igazságtalanságot és azt, hogy palira veszik az ország népét, hogy már a használt-ruha kereskedelmet is meg akarják adóztatni. Tegnap meg azt olvastam, hogy azért csökkentik a gyedet-gyest 2 évre, hogy jót tegyenek az anyákkal, segítsék a visszatérésüket a munkába, hamarabb visszatérjenek dolgozni.
Az ilyen demagóg dumáktól falra tudok mászni.

Geri tényleg egy nagyon jó fej :) én már nem is tudom, mikor hova megy versenyre, a tanárok benevezik, indítják, hozzák-viszik, ő meg csak jön és mondja az eredményeket :lol:

Igaz, németből tegnap is hármast kapott a dolgozatára, pedig gyakoroltam vele, de nem tudom követni, hogy mik az elvárások, nincs konkrétan megfogalmazva, így néha nem gyakorolunk olyasmit, amit esetleg kellene. De már nem foglalkozom ezzel, tudom, hogy tudja az anyagot és ezek a jegyek tényleg csak azt tükrözik, hogy mit nem tud, nem azt, amit tud.
Ha nagyobb lesz, úgyis kimegy majd Németországba, tehát a nyelvet el fogja sajátítani.
Leginkább annak örülök, hogy matekból jó, nagyon szereti is, mert abból még tudok ugyan segíteni (ritkán kell, inkább a versenyfeladatoknál), de már nem sokáig :oops:

Kép

Kép

háromszéki

Sziasztok!

Évi fel a fejjel! én nem hallottam erről a vatera és bababörze adóztatás dologról...mondjuk nem hiszem,hogy arról lenne szó,hogy egy magánszemély gyermekének a kinőtt ruhái eladása után akarnának adót bezsebelni, gondolom sokkal inkább azoktól várnák ezt,akik üzletszerűen,nagyban csinálják a bizniszt.de nem tudom,tényleg nem hallottam még róla.Hú, akkor Geri sem unatkozik sulin kívül! tök jó,hogy ilyen lelkes és nem utolsósorban ügyes!!

Tényleg Edina,nem akarsz még egy kisruhát Lilinek?mindjárt lefotózom amiből kettőt vettem a börzén :D

Momoska jól van a kis lárva? elneveztétek már?

Timi
KépKép
Kép
verti

na ez lenne az...nnaaaa, esetleg, valaki?!
Kép Kép

500 ft volt :D

Timi
KépKép
Kép
verti

evi,
ismeros az erzes, amirol irsz, bar nekem nem megfoghato, mitol jon elo, csak komunikacios vakuumnak nevezem, mikor inkabb befogadok es feldolgozok, mint kiadok.
fura lenne, ha az apeh raszallna a vaterasokra, bar ismerek olyant szemelyesen, aki uzletszeruen csinalja, azaz jar lomizni, turkalokba, s jopenzert tulad rajta. van benne uzlet! az teljesen ertheto lenne, ha oket megadoztatnak, ugyanis semmivel sem kulonb mas kereskedelmi tevekenysegnel.
de ha belegondolsz, akkor is kell adoznod, illetekezned, ha a lakasodat eladod, azaz mindent el tudok hinni...!

bar en nem vagyok a versenyeztetes hive, de buszke lehestz gerire, s legfokeppen azert, hogy ilyen higgadtan csinalja vegig ezeket!

timi,
larva jol van. csokoltat! a nevvalasztassal megvarunk teged, ugyanis teged szanunk keresztanyjanak, lesz nagy buli is!

orsi,
3 napos laz csak 1x van, de meg a baranyhimlo is johet 2x, ha tul enyhen jott ki elsore, ugyhogy elkepzelheto minden, meg az is, h. egyik se volt az:-)

Kép
Kép
momoska

ja, és vadi új! egy kalappal,szandival szerintem nagyon menő :wink:

Timi
KépKép
Kép
verti

[quote]n írta:naaaa, esetleg, valaki?!

en szeretnem, borisznak meg nincs nyari ruhaja!

Kép
Kép
momoska

Ok, akkor Momoskáé!!illetve Boriszé 8) (te tudod...végülis te vagy az anyja :lol:

Timi
KépKép
Kép
verti

[quote]t írta:e tudod...végülis te vagy az anyja

mondtam, h. a liberalis neveles hive vagyok:-) s hatha kolosnak megjobban bejon borisz ebben a ruciban:-)

Kép
Kép
momoska

biztos ismeritek nehanyan...! a sok hujje oltasrol jutott eszembe!

"Akik 1982 előtt születtek, azok valódi hősök, olyasféle igazi hollywoodi
mindent túlélő fenegyerekek. De tényleg!

Gondolj csak bele, 1982 előtt születettek, azaz MI, kész csoda, hogy
életben maradtunk. Nekünk még nem volt gyerekülésünk az autóban,
sőt még biztonsági öv se nagyon, viszont bizton tudhattuk, hogy a
gyerekágyak festékében akadt bőven ólom. A gyógyszeres és
vegyszeres üvegek könnyedén nyithatóak voltak, nem volt semmi
furfangos védelemmel ellátva, de még a fiókok és ajtók sem voltak
felszerelve biztonsági nyitóval, és mikor bicajozni mentünk, nemhogy
könyökvédőnk és sisakunk nem volt, de még rendes biciklink sem. Azért
az nem volt semmi.

Mi még csapból ittuk a vizet, és azt se tudtuk, mit jelent pontosan az
ásványvíz. Én speciel sokáig kevertem a szódavízzel. Azt hittem az
ugyanaz. Szúr-szúr. Semmi különbség a kettő között, miért pazaroljak
hát rá külön szót.
Mi nem nagyon unatkoztunk, ha tehettük kimentünk játszani. Igen, ki.
Egész nap kint voltunk, a szüleink, pedig csak sejtették, hogy élünk és
megvagyunk, hiszen még Matáv telefon se nagyon volt, nemhogy
mobil. Pláne nekünk! Nyáron a derékig érő fűben és közeli kiserdőkben
játszottunk, mégsem lettünk kiütésesek és nem tört ránk allergiás
roham. Nem tudtuk mi az a pollen, és a parlagfűről azt hittük, hogy a
sárkányfű egyenes ági rokona. Ha elestünk, megsérültünk, eltört
valamelyik végtagunk, vagy csak szimplán betört a fejünk, senkit nem
pereltek be ezért. Egyszerűen mi voltunk a hibásak.

Sőt! Ha az erősebb elgyepálta unalmában a kisebbet és gyengébbet,
az is rendben volt. Ez így működött, és a szüleink nem nagyon szóltak
bele ebbe sem.
(- Kisfiam, bemegyek az iskolába, az nem lehet, hogy téged mindenki
Rambónak csúfol / - Hagyd csak anya, ez az én háborúm!)

Étkezési szokásaink Schobert Norbi mércéjével mérve nap mint nap
tartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még egy McDonalds-on
edződött átlagos amerikai elhízott kisgyerek is helyből nyomna egy
hátraszaltót attól, amit mi leküldtünk kaja címszóval. Gondoljunk a
zsíros kenyérre, a kolbászra, a disznósajtra (ki tudja mit tettek bele),
az iskolai menzára (ki tudja mit NEM tettek bele) és mégis itt vagyunk.

A kakaóban nem volt A, B, C, D és E vitamin, viszont "bedeko"-nak
hívták és már ez is elég volt a boldogságunkhoz. Szobi szörpöt ittunk,
ami hírből sem ismerte az édesítőszert, viszont tömény cukorból
készült. A limonádét még magunknak kevertük és mosatlanul ettük a
fáról a gyakran éretlen gyümölcsöt, a WC pereme alatt, pedig a
baktériumok ezreinek a kolóniái telepedtek meg a még háborítatlan
nyugalomban, a preDomestos korban.
Volt néhány barát, aki már ismert olyat, akinek videója volt, vagy
esetleg spectruma (az egyfajta számítógép volt), de szó sem volt
Playstationról, Nintendóról, X-Boxról, Videójátékról, 64 tévécstornáról,
műholdról és kábeltévéről, filmekről, DVD-röl, Surround Soundról,
Internetről, Fitness-Club kártyáról vagy mobiltelefonról.

Viszont voltak barátaink! Olyanok, akikkel találkoztunk kint az utcán, a
focipályán vagy a pinpong asztaloknál, vagy ha mégse, akkor
egyszerűen becsengettünk hozzájuk és beengedtek. Nem kellet
megkérdezni a szülőket. Sem a miénket, sem az övéket! Nem vittek és
nem hoztak a szülök autóval... Mégis itt vagyunk.

Nyakunkban lógott a lakáskulcs, mikor játszani mentünk, és nem ritkán
fadarabokkal, botokkal harcoltunk, labdával dobáltuk egymást, mégis
itt vagyunk. Nem ütöttük ki egymás szemét, a többi seb pedig
begyógyult. Focizni is csak az állhatott be, aki tudott. Akkor még volt
egy íratlan szabály, amit ma nehezen értünk már meg mi is: azt csináld,
amihez értesz. Aki pedig nem értett a focihoz, pláne nem tudta
rendesen kirúgni az ellenfél bokáját, az csak csalódottan nézhette a
játékot a rácson túlról, vagy odébb állhatott, és más játékot, más
játszótársakat kereshetett magának.
A szerelmet nem brazil sorozatokból tanultuk, csak egyszerűen
megéltük. Boldogan szaladtunk végig az utcán az első csók után, úgy,
mintha már sohasem akarnánk megállni. Ha egy tanár nyakon vágott,
nem szúrtuk le egy késsel és nem pereltük be, és nem sírtunk otthon a
szülőknek.
Sőt! Ha lehetett, el se mondtuk. Ismertük a törvényt, és ha vétkeztünk,
szüleink nem álltak mellénk.
Megtanítottak úgy élni, hogy tudjuk, mit jelent a kötelesség, a
bűntudat, a jóérzés, a felelősség.
Ismertük ezeknek a szavaknak a mélységét.

Ezek voltunk mi. Hősei egy letűnt kornak, amelyen a mostani fiatalok
értetlenül mosolyognak. "

Kép
Kép
momoska

ahha! Na,akkor mégsem adom neked a rucit, mi/ki marad akkor Esztimnek??!!

Timi
KépKép
Kép
verti

Momoska,én még nem olvastam ezelőtt! s most megmosolyogtam, annyira igaz belőle sokminden és olyan kár,hogy ennyire más már a világ...

Timi
KépKép
Kép
verti

Timi, jaj de aranyos, ha lányom lenne lecsapnék rá. :lol:

és aki pont 82ben született azzal mi van?? :lol:

Momoska, lehet. nem tudom, h volt-e nekünk 3 napos lázunk végülis. mert sosem tartott 3 napig egy láz sem. inkább az aftára szavaznék, mert tegnap mindne kajától sírt, ma meg már evett rendesen.
Minket is meghívtok a keresztelőre?? viszünk ajit is. :lol:

nekem is jobb vlmivel mint tegbap volt. remélem lightosabban megúszom ezt a hányinger dolgot.
ma felhívtam a védőnőt, mert kell a kiskönyv, de először váltig állította, h én nem hozzá tartozom. mondom dehát a Kolos nála van, és a házban még két baba is..ekkor elgondolkozik, ja leesett neki ki vagyok. azt mondja máskor a gyerek nevét mondjam, mert az anyukákét nem tudja. :lol: legközelebb úgy fogok bemutatkozni, hogy a Szipszer Kolos anyukája. :shock:
snooopy

Sziasztok!

Tényleg nagyon aranyos ez a ruha. Ancsinak én is rengeteget turkáltam tavaly nyáron. Augusztusban minden féláron volt és nem bírtam ellenállni, vettem egy csomó kisruhát, szoknyát meg kispólót. Jól eltaláltam, mert most mind jó neki :D

Momoska, én ismertem ezt szöveget és nagyon tetszik.

Én is a szabadelvű nevelés híve vagyok egyébként, habár tudom, hogy bizonyos korlátok kellenek, jól láthatóan, de azon belül legyen szabadsága a gyereknek.
Szerintem Geri azért ilyen laza.
Mert versenyre nem én vagy mi küldjük, hanem az iskola és ő boldogan megy. Vannak néhányan az osztályban, akik ilyen ügyesek, aztán ők mennek mindenhová, jól összeszokott kis csapat, jó haverságban is vannak.

Kép

Kép

háromszéki

Ancsinak is 2 napot tartott a 3 napos láza, kiütése viszont volt, de nem volt olyan vészes. Geri anno sokkal pöttyösebb volt. :)

Aftája Gerinek is szokott lenni (nekem ritkábban), és olyankor érzékeny neki, de ilyen kiskorában még nem volt.

Oké, oké Momoska, nem vagy a versenyeztetés híve. Mit tennél akkor a helyemben? Szólnál az iskolában, hogy a gyerekedet ne küldjék semmilyen versenyre? Azért ez nem életszerű és nem is igazán járható út.

Ahogy elnézem, ebből mi csinálunk ekkora gondot. Elmennek, versenyeznek, jó buli együtt lenni és utána végzik a dolgukat. Gerinél legalábbis így zajlik.

Kép

Kép

háromszéki

Sziasztok,

csak egy kérdés erejéig. mennyi tejet ihat egy gyerek? mert Kolos állandóan a hűtöhöz megy, kéri nyissam ki, kiveszi a tejet, együtt töltünk a poharába, kis kakaó és már issza is.
a doki azt mondta napi fél liter, de ő többet is inna ha engedném. így is többet kap, mert 3 dl a pohara, reggel és este 1-1 pohár bemegy.

ja és hányingerre nem tudtok vlmi homeos bogyót?
snooopy

sziasztok!

Én tegnap jártam úgy mint momoska, hogy írtam, aztán amikor el akartam küldeni azt mondta a net, hogy "csak szeretnéd!!!" :lol: :evil: aztán kidobott!!!! Igaz én csak egy rövidet írtam, főleg Timinek.

Szóval Timi,
ha momoska nem tart igényt a rucira :lol: akkor én megveszem, persze ha jó a méret. Igaz miért ne lenne jó ha Esztinek gondolom jó. Írtam neked email-t is.
A teszveszen is kinéztem 3 ruhácskát, de akkor az egyiket ejtem, inkább tőled veszem meg.

Évi,
a ruhákkal én is így vagyok, egyszerűen nem tudok ellenállni, bár én azért kordában tartom magam, de mostanában elég sok mindent vettem a neten, igaz nem is volt nyári ruhatára, kellett is. Az igaz hogy van benne egy-két olyan darab is amit itthonra tud csak felvenni, de az meg jó játszósnak a homokozóba, meg a fűbe hemperegni.

Orsi,
így issza már kolos a tejet? Lilinek még junior+t adok, igaz ilyen mennyiséget még ebből sem iszik meg, jó ha 1 nap 3 dl-t megiszik.
Egyégként szerintem nem baj. Fél litert szoktak mondani, de ez nem szentírás, ha szereti és igényli miért ne ihatana többet is, szerintem.
A hányigert meg sajnálom, de homeos dolgokban nem nagyon vagyok otthon. Ellenben van egy telefonszámom, ahol homeos orvostól lehet kérdezni, ha gondolod.....

Képzeljétek, ma Lili lepisilte a szőnyeget a szobájába. Minden reggel beviszem a bilit, hogy pisiljen. Ma is, de aztán amikor ráült, meglátta a kedvenc papucsát, amivel órákig el tud bíbelődni és máris nem kellett neki a pisi. Bezzeg egy percel később, állva!!!
Aztán amikor észrevettem, rászoltam, meglepődött, abbahagyta, elmagyaráztam neki, hogy hova nem és hova igen, pisilunk, ráült a bilire és oda is pisilt egy nagyot. :lol:

én még nem tudtam elolvasni ezt a hosszú írást momoska csak az elejébe olvastam bele, de tényleg így van...

KépKép
domidina

Kép egy huncut kép

KépKép
domidina

Jó reggelt!

Orsi, én is napi fél liter olvastam. Sokkal többet én sem adnék, habár Ancsi ezt meg sem közelíti, mert kb. 2 x fél decit iszik meg, ha... épp van kedve. Na persze anyatejjel pótolja, de azt meg nem tudom, mennyi.

Szerintem ne aggódj a 6 deci miatt sem, mert Kolos jó súlyban van, tehát nem hiszem, hogy baja esne attól a plusz egy decitől. Míg egy 9 kilós gyereknek is napi fél liter meg egy 12 kilósnak is? Ezt nem tudom....

Kép

Kép

háromszéki

evi,
dehogy mondanam az iskolanak, a gyerekek nagy resze elvezi a versenyt, foleg, ha sikeres, oket nem nyomoritja meg olyankor, sot...onbizalomnovelo is lehet, inkabb azokat a gyerekeket sajnalom, akik nem versenyzos fajtak, ok serulhetnek, ha kimaradnak...s kicsit szomoruva tesz, h. eleg koran a versenyszellemet nyomjak, s nem a kooperaciot, eleve az orakon, oktatasban is, mar a jegyeknek is van ilyen hatasa, kozben mindenki(az erosebb is, gyengebb is) sokat tanulna, ha egyuttdolgozhatnanak folyamatosan, s nem ez a...."aki leggyorsabban kesz van, piros pontot kap"-elv dulna szinte mindenutt. szoval az en versenyellenessegem nem geri miatt van, neki nem rossz, hanem egykicsit idealisabb, egymast segito, s nem harcolos vilagot almodok.

orsi,
johecc keresztelore, fokeppen, ha hozol ajit! kolos mar issza a tejet? azjo! sztem erzik, mennyi kell nekik. a baratnom kislanya mindig nagyon sok tejet ivot, most 6 evesen is lenyom neha napi 1.5 L-t. aki pont 82-es, az huzza meg magat!, szemtelenul fiatal!
a homeos szerek kozul azt kell valasztani, amilyenek a tuneteid pontosan, de terhessegi hanyingerre fokeppen az ipecacuanat szoktak javasolni.

edina,
lili tenyleg jo uton halad, irigylesre melto, draga dolog a pelenka.
s nagyon tetszik nekem a kiscsaj, es az udvarotok is.
na jovan, viheted a rucit, majd b.-nek varratok egyet!
:wink:

aktualis kedvenc kepem b.-rol, latom benne a fennhejazo kamaszt!

Kép

Kép
Kép
momoska

Valóban szép dolog ez az egymást segítő, nem harcolós világ képzete, de eléggé utópisztikus is ugyanakkor.
Amúgy az osztályukban van kooperáció, ugyanakkor polarizálódott is már az osztály. Tanítónénijük már nyugdíjas korú, de hihetetlenül fiatalos és jó fej, rengeteg csapatmunkát végeznek. De itt is, mint mindenütt előjön az, hogy vannak, akik dolgoznak és vannak, akik csak részt vesznek benne.

Nem tudom, hogy sérül-e az a gyerek, aki kimarad, ha nincs rá igénye, nem érdekli, ő foglalkozik egyébbel. Annyi lehetőség van. Az iskola rengeteg lehetőséget felkínál, aztán csak nagyon kevés gyerek él vele. Nagy részének az a lényeg, legyen vége az óráknak, aztán irány haza. Így aztán szinte mindig ugyanazok vannak ott a szakkörökön, külön foglalkozásokon. Ha kérnek valamit a tanárok, mindig ugyanazok a kezek emelkednek a magasba, hogy ők vállalják. Így valóban nehéz a kooperáció.

Tudom, van egy pár iskola, ahol ezt sikerrel művelik, de oda is válogatott gyerekek kerülnek, tehát ez már eleve determinálja a hasonló képességeket és hozzáállást.

Mondjuk a te elvedből kiindulva bárki mehetne orvosnak, jogásznak, bárminek, ha az egymást segítsük, kooperáljunk nézetből indulok ki. Szép gondolatok, de vajon életszagúak-e?

Ha utazol tömegközlekedésen egyre kevésbé adják át a helyüket kismamáknak, időseknek, pedig az egymás segítése itt tényleg nem kerülne semmibe, max. nem utazna olyan kényelmesen, mégis mennyire ritka :oops:

Eszembe jutott még valami. A tanítónéni kiad egy külön munkát, be kell mutatni magyar városokat. Geri összeül néhány haverjával, dogoznak rajta, elmennek könyvtárba, jegyzetelnek, a neten keresnek hozzá képeket, leírást, és a végén prezentálnak egy szép anyagot.

Az osztály egy része a kisujját sem mozdítja, max. kimásol egy lapra néhány sort, de abszolút igénytelen munkát visz be.
Lehet, hogy a csoportoknak másként kellene alakulniuk, de ebbe felülről belefolyni nem szerencsés.
Értem én, hogy mit gondolsz és igazat is adok neked, mert érzem a gondolataid üzenetét, de ahhoz egy más társadalomra és más iskolarendszerre lenne szükségünk. :)

Kép

Kép

háromszéki

jahat, evi, ebben teljesen igazad van. javithatatlan idealista vagyok, csak ugy gondolom - szulekent es tanarkent is - hogy kis lepes is szamit, alulrol kell kezdeni, bar vannak probalkozasok felulrol is, de azok elakadnak, mar a szuloknel pl., nemhogy a tanaroknal: lsd. osztalyzas kiiktatasa!-szüksegtelen rossz pedig!

szulokent ugy erzem, meg kell mutatnom a gyerekeimnek, hogy a "fű nem azert no, h. versenyezzen velunk".
tanarkent meg fontosabba kell tennem, h. egy eredmeny letrehozasa nagyobb orom, mint az eredmenyert kapott jutalom, s mennyivel nagyobb az orom. stb.
az egesz iskolarendszerunk ott van elcseszve, hogy kivalogatjak a kolykoket, azaz eleve az a diak kap - nagyreszt - jo tanarokat, aki otthonrol is mar eleg motivaciot hoz. (lsd elit iskolak felveteliztetese) hat annak meg - kerdem en - mi ertelme? nem pont azoknak a kolykoknek kellene a jo tanarokhoz jutniuk, akik otthonrol nem kapjak meg a kello osztonzest???

de ha mar iskolai modszereknel tartunk: a kooperativ oktatas az nem egyenlo a kiscsoportos munkaval, szerintem igenis van ertelme felulrol beosztani a csoportokat, kepessegek, adottsagok, motivacios szint szerint, s akkor kevesbe sikkad el a kevesbe motivalt, vagy eppen abban a targyban kevesbe tehetseges gyerek, fokeppen, ha olyan a feladat, hogy mindegyikuk talal benne maganak valot, s egymast kiegeszitve, segitve, osztonozve hoznak letra valami jot! nemcsak az egyuttmukodest, de a szervezest, empatiat, egyutterzest stb. is megtanuljak!.

a te peldadnal maradva, nem azt mondtam volna a tanarno helyebe, hogy prezentaljanak magyar varosokrol tetszologes kiscsoportok, hanem igenis kepesseg alapjan valogattam volna, s elore megterveztettem volna veluk a projektet: ki az, aki konyvtaraz, ki egesziti ki internettel, ki az, aki fenykepez hozza (aki szeret), ki az, aki rajzol hozza(aki szeret), ki csinalja meg a power point prezentaciot, ki szervezi ossze a csapatot, sot....hogy tovabb menjek: a fo feladat az lett volna akar, hogy az egesz osztaly a vegen a kiscsoportok munkajabol egy kiallitast, egy kozos produktumot csinal, s nem az lenne a lenyeg, h. melyik csoporte jobb, hanem, hogy tutin nezen ki a kiallitas!! stb. ez csak egy pelda, s rengeteg ilyen lehetne, amiben mindenki megtalalna a kepessegeinek valot...persze lenne meg igy is egy ket kolyok, aki kimaradna, rajuk jobban kellene figyelni a tanarnak, de sokkal kevesebb.

a szakorokrol is megvan a velemenyem. pl. a mumus termeszettudomanyos vagy real targyakbol oran veszik az unalmas anyagot altalaban, szakkoron meg csinaljak az erdekes kiserleteket, boncolasokat, jatekos rejtvenyeket stb. nem forditva kellene????? oran osztonozni az erdekessegekkel mindenkit,erdeklodest felkelteni, s aki meg erdeklodo vagy terve van a targgyal vagy melyen el akar merulni benne, az menjen szakorre tanulni az unalmast!!!

szoval mondhatjuk, hogy a mai kolykok nagy resze erdektelen, kozonyos, motivalatlan, pedig lehet hogy csak masok, hisz mas vilagot elunk,, mashogy kell hozzajuk viszonyulni, mashogy kell megfogni oket!
konnyu volt a tanaroknak, mig ok voltak a mindentudok, de mostanaban mar annyi lehetosege van a gyereknek, h. megszerezze a tudast, a tanarnak jobban oda kell tenni magat, hogy motivalodjanak, s azt meghalaljak.

szoval igaz: idealista vagyok!

bocs! az off-ert! ez megint egy vesszoparipam (mint a tarsadalom tulgyogyszerezese:-)). eldugulok!

Kép
Kép
momoska

Momos, Évi megint találtatok vmit, amin jól el tudtok "vitázni"! :)
Szerintem minenképpen kimaradnának gyerekek, azért ahogy elnézem soknak nincs hozzá affinitása, valóban jó az elgondolásod, így sokkal izgalmasabb lenne iskolába járni (jó lenne sokkal több ilyen gondolkodású tanár) ,de a közeljövőben egyáltalán nem ilyen lesz az biztos. Évi nálad azért érezni, hogy van egy elég nagy fiad! :)

Momos megnéztem a képeket, Borisz elég korán kezdi a sörözést! :D

Héten telefonáltam utolsó kísérletként prevenar ügyben és kiderült, hogy csúszik az mmr is, mert a dokinőnek lesz vmi műtétje. Még jó, hogy betelefonáltam. Szóval Levi is majdnem 16 hósan fogja megkapni. Hacsak akkor meg nem lesz beteg.

Most hogy írtátok ezt a mensi dolgot így nekem is feltűnt, hogy amior terhes lettem akkor is ápr.20.án volt meg (utoljára). Érdekes.

Ha jól olvastam akkor javulóban a betegek hál' istennek!

Bevallom én azt hittem, hogy a tesz-vesz és vaterás eladások után is kell adózni. :oops: :oops: Minden után kell, nem gondoltam, hogy ez kivétel. Akkor ha beviszek egy bizományiba cuccot, eladják azután sem kell adózni?

Lili azért jól halad, nagyon ügyes!
Geri is okos fiú! :)

Én még nem adtam Levinek inni tejet, csak főzelék és tejbegríz formájában. Gondolom azért nem olyan sok a 2 bögre mennyiség, ha ízlik neki. Tudtommal Roli pici kora óta nagy mennyiségbe issza a tejet/kakaót és semmi baja nincs. Még most is min. napi 1 lityit benyom.

Tényelg jó ez az írás, szembe is jutott gyermekkorom kakaója... olyan finom volt anyukám főzős kakaója, azóta sem ittam annál finomabbat!!! Szerintem nekünk jobb volt gyereknek lenni, mint most. Csak ha a mesefilmeket nézzük..eleve volt normális esti mese, nem ilyen csihi-puhi mesék! És tényleg állandóan az udvaron/utcán voltunk. Igaz ez levinél is megvan.

Azért jó ez a talicskás lilikép is! :)

Felébredt, megyek.

KépKép
kora

Momoska, hol is tanítasz?(odaviszem majd Esztit 8) ) Az lenne a jó,ha minden tanárnak ez lenne a természetes...

Edina, írd meg a címedet is és elpostázom neked! Legyen az,hogy felpróbálod Lilire, s ha jó,akkor ok,ha nem hát visszaküldöd. Jó?

Eszter is issza már a tejet egy ideje. Önmagában nem annyira szereti,de kakaó ill. karamell formájában issza. Maci kávé nem jött be nála.

Anya főzött kakaója! tényleg!!az milyen finom volt!!!!habos..hmmmm, holnap reggel csinálok :D

Timi
KépKép
Kép
verti

Egész nap ne volt netünk, délután csinálta meg Szabi.

Kolos is kakaónak issza csak meg de tonnaszám inná. komolyan odamegy a hőtőhöz, nem tudja kinyitni, szerencsére különben úszna a konyha a tejtől, mert persze neki kell kiöntenie a pohárba (egy kis segítséggel) de olyan édesen csinálja. :lol:

én ma elég szarul, egész nap hányinger, alig álltam fel az ágyból, csak ha Kolosnak kellett vlmi. itt volt mama amíg szabi haza nem jött, segítség volt.

Lilinek gratula a bilizéshez!

Tényleg Momoska, neked kéne tanítani a tanárokat hogyan kell/kéne tanítani. sokkal érdekesebbek lennének az órak és nem lenne annyi lógós, unott gyerek.
snooopy

Na megjött Geri, ismét versenyeztek :oops: városi verseny volt 1848-ról, 7 csapat indult és a másodikok lettek. Rengeteg munkájuk van benne, de nagyon élvezte. Kaptak egy csomó ajándékot, készítettek csákót.

Momoska, egyetértek veled sok mindenben, de a motivációval kapcsolatban kicsit más a meglátásom. Saját tapasztalat. Van egy réteg, akit esetleg csak az motiválna, ha horror vagy szexfilmet vinnél be órára néhány üveg whisky kíséretében, akkor talán szívesen mennének be.
Amúgy semmi nem érdekli őket, csak melegedőnek tekintik az iskolát.
Szerencsére a gyerekek nagy része nem ilyen, és az az igazság, hogy ha a szülők tehetik, nem is járatják ilyen osztályba a gyereküket, mert elég demoralizáló egy ilyen csapat.

Én elég lelkes vagyok és igyekszem megtalálni a hangot a gyerekekkel, de szinte vért izzadok az ilyen osztályokkal. Ha kedvelnek, hajlandóak végigülni az órát, de semmi plusz munkára nem hajlandóak. Ez van.

Kora, adózni annak kell, aki üzletszerűen árul, aki a saját és a gyereke kinőtt cuccait árulta/árulja, bizonyos összeghatárig nem kell. /800.000 Ft/év./
Ha beadod a bizományiba, azután sem adózol, ha nem olyan nagy az érték.
De aki börzén ad el, az sem adózik.

Tudom, hogy sokan így kereskednek, ahogy írtad Momoska, de ha nem haladja meg ezt az összeget a bevételük, akkor nekik sem kell adózni. Ill. azt hitte eddig mindenki, mert így szól a törvény. De hogy valóban mi az igazság, az pár hét múlva kiderül. Hogy ez a törvény él, vagy egy másik gumiszabály, amit valahonnan előrángattak és úgy alkalmaznak, ahogy akarnak.

Azért az nem életszerű, hogy veszel egy ruhát 3000 Ft-ért, a gyerek kinövi, eladod 500 ft-ért, és akkor az 500 Ft 90 %-a után még adózzál.

Ha ez tényleg így lesz, akkor lőttek az olcsó ruháknak a vaterán és a teszveszen.

Kép

Kép

háromszéki

Sziasztok!
Eszembe jutott még néhány dolog. Persze nagyon fontosak a kedves, gyerekközpontú tanárok, de ha csak tőlük várjuk, hogy motiválják a gyerekeket, akkor az már veszett fejsze nyele. :)
Szerintem az elsődleges motivációs közeg a család, és ha megfelelő pedagógus kezébe kerül a gyerek, akkor majd csodákra képes. Persze a legrosszabb variáció az unott gyerek, gyenge pedagógus. :(

Geri a 4 év alatt soha nem produkált egyetlen tipikusnak mondott tünetet sem (hasfájás, hányás, fejfájás), ami elárulja, ha a gyerek szorong az iskolától. Soha nem mondta, hogy nem akar menni iskolába. Néha fáradt persze, de mindig jókedvűen jön-megy. És nekem ez a fontos.

Ha lehet, nem fogom kioktatni a tanítónénijét, hogy inkább máshogy kellett volna szerveznie ezt a bemutatót.:)

Annyiban tudom elfogadni a nézeteidet Momoska, hogy te is tanítasz, tehát gyakorlatilag is benne vagy, tehát nem csak elmélet számodra a kritika és tanácsadás. Mert a halálom azoknak a szösszenete, akik a minisztériumban dolgoznak, gyereket csak képről láttak, de a tanácsadással nem szűkölködnek.

Én benne vagyok a sűrűjében. Szakképző iskolában tanítok, évente van 2 szakközépiskolai osztály és 5 szakmunkás-osztály. A szakközép osztályokba van felvételi és a szakmunkások közül is a kereskedő, fodrász, villanyszerelő, autószerelő szakokra. A kőműves és női ruha készítő szakokra pedig azok kerülnek be, akik nem nyertek sehova felvételt (egy-két kivételtől eltekintve).
Ezen kívül pedig nagy különbségek lehetnek különböző évfolyamok között is. Tehát nem mindegy melyik állat évében született a gyerekek többsége. Pl. a tűztigris évében születettekhez jobban fel kell kötni a gatyát, mint a többihez :D

Sokkal bonyolultabb ez az egész, minthogy egy nekifutással el lehetne intézni akár a kritikáját is.

A túlgyógyszerezés egyébként nekem is vesszőparipám :D de azt tapasztalom, hogy az emberek igénylik, ha nem ír fel az orvos gyógyszereket, úgy érzik nem látta el őket megfelelően.

A másik ok pedig a kemény gyógyszerlobby.

Kép

Kép

háromszéki

ez tok igaz, evi. mindig duhongok, ha az elitiskolak (en se olyanban tanitok) dicsekednek az eredmenyeikkel, mikor nagyobb eredmeny, ha egy szakkepzobe szivesen jarnak be a kolykok, mintha egy elitiskolaba elhoznak 20 orszagos helyezest az oktv-n.
sajna a szuloket nehezebb megreformalni, ezert kezdenem a tanarokkal:-)

de - ha hiszed, ha nem - en mar neztem nemet oran a hollo 3-at, es a texasi lancfureszest is (maga nemeben mindegyik jo film egyebkent, bar nem az en izlesem) is a kolykokkel, mert ezt szavaztak meg, s meg nem si tudtuk nemetul megszerezni, viszont utana jopar oran at lehetett dolgozni az anyaggal nemetul, s meg - nagyreszt - elveztek is.
mediaoran meg meg konnyebb dolgom van, mert egyaltalan nem az en izlesemet akarom rajuk eroltetni, s vegkepp nem a magas kulturat hirdetni, hanem azokrol a tv-musorokrol es filmekrol, vagy internetes dolgokrol dumalni, ami oket erdekli, egyreszt en si tanulok sokat, masreszt ezutan talan majd ok is elemzobben neznek mindent, mert nekem tok mindegy mit neznek, ha kritikusak, s nem vesznek be barmit! bar - mint kiderult - csomo kozos erdeklodesi teruletem van a kolykokkel, ez eleinte inkabb nekik volt meglepo:-)

s borisz ma 6kor szopcsizott, s 7kor mar fel is kelt, a fenebe!!! most mar gyorsan le is tettem, hogy megalkossam eletem elso csazsarmorzsajat, mert nagyon szeretem, de eddig meg nem mertem belevagni, a kurkumas zoldseges csirkelevesemhez kituno lenne:-)

Kép
Kép
momoska

kora,
borisszal majus 5re kaptunk uj idopontot az mmr-re, addigra ugyis ujra osszeszed vmit, ugyhogy mi mar a 16 hon is tul leszunk:-) majd egyutt kerem a 18 hossal (18 evesen:-)).
(pszt! borisz 5 hos kora ota (akkor volt eloszor sorozni velunk) odavan a sor szagaert, es a soros uvegekert/korsokert/dobozokert, szinte eksztazisba kerul, meg is kostolta mar, s meg utana is!:-)) anyukamek szerint 2 evesen lenyomtam 3 dl-t, mig ok kikisertek a vendegeket, ugyhogy van csaladi elozmeny, bar aliz meg az alkoholos filctol is undorodik:-))

orsi,
hogyan kezdte el koli inni a tejet (mert azt mondtad vmikor, h. nem issza a tejes italokat)??? s mibol issza? poharbol?

Kép
Kép
momoska

SIKERULT!!!! olyan lett, mint anyukame! s nem az a szar, susdmegegyben, s vagdosd fel!!!!

Kép
Kép
momoska

Momoska, igen, nem itta, sehogyan sem, de egyzsre csak elkezdte. már nem is emlékszem hogyan. talán én csináltam magamnak, ő elkunyizta mondván amit anya iszik csak jó lehet. és már imádja. amint felkel már pattan is ki az ágyból, megy a hűtőhöz, h kakaó. :) napi többször is odamegy és próbálkozik hátha adok neki. aztán a következő adagot lefekvés előtt nyomja be, mind1 mennyit evett előtte.

Apa is adott k-nak alkoholt, nem emlékszem mi votl az, de kiköpte. mindenáron meg akarta kóstolni ma van a papa poharában, hát apa adott neki. :lol:
a sörösdobozért is odavan.
snooopy

Lili is ivott már sört, állandóan nyúlkál a sörös pohár után, aztán "ha ennyire kell neked"!!!....de nem ízlett neki. Ennek ellenére mindig belekapaszkodik a pohárba, meg belenyúkál.

Lilivel is megkóstoltattam a tejet tegnap, de nem ízlett neki. Kakaóval azért ivott ma, de nem sokat, kb. 1 dl-t, annyira nincs oda ezért sem.

Császármorzsa? Az nagyon fini, de még én sem csináltam. Anyu is nagyon ritkán, talán 1x láttam hogy csinálja, de mintha elég macerás lenne.?

Lilinek még mindig folyik az orra, és az a szörnyű, hogy amikor este elalszik vagy egy órán át köhög, mert folyik a trutyi a torkára, hiába szívom ki, csöppentek. Meg még hallom az éjjel párszor köhögni.

Tegnap képzeljétek, késő délután bilibe pisilt, próbáltuk napközben többször is, hátha. Aztán már vissza sem adtam rá a pelust és megúsztuk szárazon.

Vettem még egy bilit lentre is, uh. most majd napközben kipróbálom a pelus nélkül is hátha....

KépKép
domidina

Ja és Timi írtam a mailra is, de hátha itt olvasod előbb.
Szerintem meg mérd le, aztán ha jó, akkor küld el, mert ha véletlen nem lenne jó lilinek, akkor csak mindketten a postát gazdagítjuk fölöslegesen... ?????

KépKép
domidina

halihó lányok!! ki merre járt a hétvégén?? nagy a pangás.

pénteken anyának volt az 50. szülinapi bulija, nagyon jól sikerült. a camponában volt a tropicariumnak van egy rendezvényterme aminek az egyik fala akvárium és ott úszkáltak a cápák+halak...hangulatos volt. kb 50en voltunk, és tök jó buli alakult ki. öcsém csinálta a programot, volt nosztalgia-video, meg képek... Kolosnak vittük utazóágyat, mikor fáradt volt, kb fél 10 felé altattam el...vagy később?? tök jól bírta abszolút nem akart aludni, fel volt pörögve.
én is egész jól voltam, bár déleőtt még azt hittem nem fogok tudni elmenni, de estére elmúlt a hányinger.
snooopy

sziasztok,
aliz suliba beiratva, korzetesbol kiiratva. nagy para volt, mert 120 korzetest regisztraltak kb. (csomoan atjelentettek a gyereket ide a beiratkozas miatt), s mi nem is vagyunk korzetesek, s csak - elvileg - 54 gyreket vehettek fel, vegul engedelyt kertek 60-ra, de igy is elutasitottak sokat, aki tenyleg korzetben lakik. alizeknal 22 fiu lesz, s 8 lany. hm.

tegnap tok jot allatkerteztunk, b. kecskekakat szedegetett, s belehasalt egy adag kecskepisibe, egy gida szopta az ujjat (marmint nem a sajatjat, hanem boriszet), ezen rohogott jokat, egy kecskemama nyalta a nyakat , b. meg az osszes nagy kecsket a fenekenel fogva akarta tolni... de nem valtozott semmit 7 hos kora ota, most is teljes eksztazisban volt az allatoktol, persze a tigris nagy szerelem..., de szive szerint mindegyik szajaba belenyult volna.
majd teszek kepet, ha toltok...!

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Geriéknél is ez az arány :) 14 fiú és 7 lány :lol: de a létszám sem semmi, jó sokan lesznek. :)

Orsi, hangulatos lehetett édesanyád szülinapi bulija. Olyan régen voltam a tropicáriumban, hogy már el is felejtettem, milyen :)

Ancsi mostanában nyűgösebb, mint szokott, nyálzik is kicsit, biztosan megint a fogai....

Nagyon imád homokozni, egy-egy félórát is elmolyol, miközben meregeti a homokot a vödrébe, aztán kiönti, aztán folytatja :) Közben nagy komolyan fel-felnéz, annyira vicces ilyenkor, úgy imádom :)

Kép

Kép

háromszéki

Nálunk meg tegnap a nagyi 90. szülinapi "bulija volt. Anyu összeterelte a gyerekeket, mármint a mamáét, itt voltak feleségestől, gyerekestől, unokák, dédunokák, csak egy-ketten hiányoztak. Nagyon jó hangulat volt, harmonikaszó, ének, tánc....

Lehet mi is megyünk a héten állatkerbe... hétvégén meg kerti parti, uh. lesz most program.... nem unatkozunk.

Lili is kezd egyre akaratosabb, meg szófogadatlanabb lenni. Sokszor hiába mondom neki hogy nem szabad, mintha meg se hallaná és csinálja tovább.

még mindig folyik az orra, ma már felhívtam a dokit, hogy mit adjak neki, amitől gyorsabban múlik, mert az éjszakái elég nyugtalanok így, és sokat köhög a váladék miatt.

KépKép
domidina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?