Új privát üzeneted érkezett!

Szaszok!!! :lol:
Alsópáhok ISTENI volt, (még vírusostul is.. )
Jövőre Veletek, ugyanitt!!! :lol: :lol:
Szerintem a fiúk (apák) is oldottabbak voltak már idén - legalábbis az én uramon ezt láttam.

Tamás van lekutyábbul, a 2 csaj hányt, hasmenéses volt tegnap, Beni meg egészséges :D ő ment ma egyedül oviba. Én tegnap elég zöld voltam, de ma már dolgozom, morog a pocakom, de ennyi. Bízom benne, hogy a csajok is hasonlóan jól lesznek ma már.

Cat,
ha akad még két vállalkozó kedvű csaj innen, én szívesen elmegyek az egyik jeggyel a színházba. Ha valakinek kell mind a 3 akkor persze vigye.

Edit,
de jól kihasználtátok a napot!!!!!
Mi is sok mindent terveztünk még.. de jobb volt így gyorsan hazahúzni, így is 2x meg kellett állni, össze-vissza hánytak, nem részletezem.. :roll:
Jó, hogy tudtatok gokartozni! Azt biztos az én Benim is élvezte volna.

Gyöngyi,
nagyon jó kis nevek! Cat-hez csatlakozom, a Sarolt jó lenne elsőnek szerintem, mert az Enéh kiejtve hasonló az Emé-hez (már ha hívjátok így).

Lilla,
hű, de klassz lehetett ez a lakás, a fehér szőnyegekkel!!! Persze nem praktikus, de az öböl, meg a kacsák.. ! Drukkok, hogy találjatok valami klassz hasonlót, csak sötét bútorzattal :lol:

Kép
nettke

Nettke,

Akkor szerencsére rajtatok is viszonylag gyorsan átment ez a kór, tök jók Ma már Árpi is ment dolgozni, de tegnap este még úgy tűnt, hogy itthon fog szenvedni.

Na mindegy, szenvedek én helyette, ugyanis kiment a bokám, és nem tudok lábra állni :cry: Most itt fekszem a földön, és várom, hogy valaki jöjjön vigyázni a gyerekekre, én meg taxival indulok a sebészetre :roll: Iszonyatosan fáj, el is búcsúzom, mert ordítani tudnék...

Detti

KépKép
kiliman

Húú de rossz hírek!

Detti :)
Jobbulást neked és Árpinak is. Remélem nem szalag szakadás! Nem tudsz ráállni sem?

Edit :)
Klassz programotok volt még tegnap! Mi Dettiékkel és Katáékkal vártuk a 10 órás nyitását a gokart pályának, de nem nyitottak ki. Így a két szabadon álló gokartot elkötötték a fiúk és azzal mentek, amíg el nems zégyeltük magunkat is visszaraktuk a gokartokat.
Aztán kínjukban kinyírtak egy-két bogarat a pasik, és jókat röhögtek rajta. 8)

Nettke :)
Jobbulást nektek is. Szegény Tamás, jól benyalta. :( :( Beni nem sírt, hogy mennie kellett egyedül oviba?

Jegyeztem, hogy kellene neked egy jegy. Jó lenne, ha innen még valaki kérné a másikat, vagy mindkettőt, mert egyet talán magában is el tudunk adni fanatikus rajongóknak. Ugyanis hónapok óta nem játszották már ebben a felállásban az Elizabethet, és nagy hajtás ment a jegyekért. :D

Cat
Kép
cateye

Detti,
Hogy vagy, mi van a bokáddal??????

Kép
nettke

Cat,

gyorsan lefoglalom a jegyeket, mindenképpen kérjük.

Többit majd este otthonról, mert:

Nem megy ez a mai nap igazán....., nem tudom a ritmust felvenni, ott felejtettem magam Páhokon kicsit... Nem is lenne gond, csak le vagyok maradva.... :shock:

Meme
szinta

Háát, kész vagyok teljesen :cry: Árpi betolt a sebészetre, mert tényleg nagyon durván néz ki a bokám. Megröntgenezték, szerencsére nincs eltörve, hanem rándulva és húzodva van.
A doki gipszet akart rámtenni, de én ezt nem fogadtam el. Egyrészt azért, mert mint kiderült, ő hasi sebész (röhej ez az ambulancia...), és nem tudom, hogy mennyire kompetens az ügyben, másrészt meg veszek ilyen bokarögzítőt, és majd azt fogom használni. Egyébként tavaly egy ugyanilyen esetem volt, ugyanezzel a bokámmal, úgyhogy kenem, jegelem majd.
Úgyhogy jövő hétfőig itthon nyomom az ágyat, meg fogok őrülni, hogy nem mehetek sehova, nem tudok pakolászni, rendet csinálni, meg egyáltalán...

MEgpróbálok majd itthonról dolgozni, elvileg ez működhet.

A jobb lábam viszont tuti, hogy erősödni fog, mert azon ugrálok mindenhova :roll: A balra ha akarnék, se tudnék ráállni.

Azon vagyok, hogy jövő csütörtökig valahogy jöjjön rendbe, mert utaznánk az Őrségbe, és már tavaly is le kellett mondanunk.

Nettke,

Neked van valamilyen tipped erre az esetre? Vagy nem tudom, hogy mennyire értesz hozzá, de hátha...

Detti

KépKép
kiliman

Akkor az egyik jegy a tiéd, és Meméék ülnek majd melletted. :)

Elpostázzam neked a jegyet, vagy személyesen odaadom az előadás előtt?

Durva ez a boka rándulás. :( 1 hét otthon? Brrr.... :( :(

Cat
Kép
cateye

Detti, Nettke, Árpi,
Jobbulást!!!!

Kolpingosok! Jó olvasni, hogy telis-tele vagytok élményekkel :) azért átjön ám a kikapcsolódás szele :)

Képeket várjuk!

Kép
pramprampram

Cat,
okés :lol:
Adj számlaszámot, hogy hova utaljak és mennyit. A jegytranzakció nekem ráér előadás előtt is.
Meme,
akkor hamarosan a színházban ismét találkozunk :lol: :lol:
Addig pedig tessék keményen dolgozni! :)

Detti,
sajnálom :cry: :cry: Bokához semmit nem értek :oops: sajna. Csak hogy nagyon tud fájni nekem is..
Nem most, de hosszabb távon, ha túl vagy az akut fájdalmon, akkor viszont szerintem gyógytornáztatni kéne, a környező izomcsoportok erősítése - további rándulások elkerülése - céljából. Holnap megkérdezem a gyógytornászokat, van-e ilyen torna.

Beni - ahogy írtam- ma egyedül volt oviban. Reggel picit kesergett, hogy nem akar egyedül menni, de határozott voltam és bátorító (legalábbis igyekeztem) , és megvigasztalódott. És ISTENIEN érezte magát, vidám volt, élményekkel teli, mikor érte mentem. :lol: Lehet ráció az ikrek szétválasztásában... nyitott más gyerekek felé és sikerélménynek élte meg.
Amúgy csajok is és Tamás is teljesen jól, picit még diétázunk a biztonság kedvéért, de ez tényleg gyorsan átfutott ez a vírus hálistennek!

Kép
nettke

Sziasztok :)

Most irígykedjem???? De jó volt nektek!!!

Amúgy az jutott eszembe, hogy nincs-e kedvetek bepótolni a tavaly elmaradt talit nálunk? Mondjuk május vége, június eleje? Mit gondoltok?
Az esti csajos buli ettől persze még mehetne valamikor. Elvileg vacsira jó vagyok, bár lehet, hogy csak később érnék oda, vagy ki kell szaladnom szoptatni :) :) :), de ezt meg tudom oldani, ha nem beugrós helyre megyünk (vagy onnan is ki lehet jönni???). Beszervezem apát, hogy sittelje a kicsit a közelben, és anyut, hogy a nagyokat itthon. :wink: 8)

NÁlunk Réka a ragaszkodóbb, mindig bőg, ha Borkával van valami. Neki is jót tett, hogy hetekig egyedül járt oviba. Többet mesél, bátrabb a csoportban. Sztem ők túl jól ismerik a saját gyengéiket és állandó konkurencáiban élni ...

Gyöngyi :)
Nevek :) :) :)

JObbulást! Neked is, meg Árpinak is. Még jó, hogy a gyerekek után legalább nem kell ugrálnod. :wink:

Amúgy jól vagyunk. Húsvétkor otthagytuk a nagyokat mamázni, én meg Törpike mellett kertészkedtem itthon, meg próbáltam behozni tetemes lemaradásomat. Hát nem mondom, hogy puccban minden, de néhány dolgot sikerült megcsinálnom, bár őszintén szólva többre számítottam. De végtére is egy gyerek még így is lógott rajtam. :wink:
Minci teljesen belejött a kanálba. Komoly "hamm"-okat nyom, ha valami ízlik neki. A krumplit viszont nem eszi, sem almával, sem anyatejjel keverve. Nem értem. A lányok imádták. Hogy fogunk így főétkezést kiváltani??? Persze egy hónap múlva ki tudja mi lesz.
Tudjátok, hogy már egy hónap eltelt azóta, hogy beszámoltam az első almaevésről??? Én nem akarom, hogy Minikém ilyen gyorsan megnőjön. :oops: :oops: :oops:

Puszi Mindenkinek!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Most irígykedjem???? De jó volt nektek!!!

Amúgy az jutott eszembe, hogy nincs-e kedvetek bepótolni a tavaly elmaradt talit nálunk? Mondjuk május vége, június eleje? Mit gondoltok?
Az esti csajos buli ettől persze még mehetne valamikor. Elvileg vacsira jó vagyok, bár lehet, hogy csak később érnék oda, vagy ki kell szaladnom szoptatni :) :) :), de ezt meg tudom oldani, ha nem beugrós helyre megyünk (vagy onnan is ki lehet jönni???). Beszervezem apát, hogy sittelje a kicsit a közelben, és anyut, hogy a nagyokat itthon. :wink: 8)

NÁlunk Réka a ragaszkodóbb, mindig bőg, ha Borkával van valami. Neki is jót tett, hogy hetekig egyedül járt oviba. Többet mesél, bátrabb a csoportban. Sztem ők túl jól ismerik a saját gyengéiket és állandó konkurencáiban élni ...

Gyöngyi :)
Nevek :) :) :)

JObbulást! Neked is, meg Árpinak is. Még jó, hogy a gyerekek után legalább nem kell ugrálnod. :wink:

Amúgy jól vagyunk. Húsvétkor otthagytuk a nagyokat mamázni, én meg Törpike mellett kertészkedtem itthon, meg próbáltam behozni tetemes lemaradásomat. Hát nem mondom, hogy puccban minden, de néhány dolgot sikerült megcsinálnom, bár őszintén szólva többre számítottam. De végtére is egy gyerek még így is lógott rajtam. :wink:
Minci teljesen belejött a kanálba. Komoly "hamm"-okat nyom, ha valami ízlik neki. A krumplit viszont nem eszi, sem almával, sem anyatejjel keverve. Nem értem. A lányok imádták. Hogy fogunk így főétkezést kiváltani??? Persze egy hónap múlva ki tudja mi lesz.
Tudjátok, hogy már egy hónap eltelt azóta, hogy beszámoltam az első almaevésről??? Én nem akarom, hogy Minikém ilyen gyorsan megnőjön. :oops: :oops: :oops:

Puszi Mindenkinek!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Milyen hírekre jövök........ :shock: :shock: :shock:
Tegnap este még olvastam, csak nem volt időm írni.

Hányás-fosás-bokarándulás....

Nettke!

Vasárnap gondoltunk rátok, jó, hogy azért már jobban!

Detti, Árpi!

Jobbulást! Detti! Most aztán lesz időd olvasni-filmezni!!!! :D :D :D
Jó, hogy nem hagytad magad begipszelni, Attilának is mondta utólag pár orvos, hogy felesleges volt. Neki se volt törése.

Mi még hazafelé megálltunk az Afrika múzeumnál, még nem voltunk sosem, tündéri 1 hónapos vietnámi kismalacok voltak, haláli volt. Edit! Milyen elefántról beszéltél? :wink: :wink:
Aztán elaludtak a fiúk, Gergő egész sokat, Vendel alig...., reggel viszont 1/4 9-ig nyomta. Jól kimerültek ők is, mi is.

Még akartam írni, hogy akármennyire is sokba került, (ára miatt mondtuk, hogy most jövünk utoljára), annyira, de annyira jól éreztük magunkat, hogy jövőre is mennünk kell!!!!!!!!!
De benne vagyok, hogy kereshetnénk más helyet, lehetőséget is. Időnk lesz bőven.

Majd rakok képeket, de még mindig a gépben vannak.

Lilla!
Szólok, ha megvan a mikrofon és próbálkozunk.
Anyukád nem semmi!!!!!!!! 1 hónapra?????? :shock: Ledöbbentem.
Már látom a tengerparti házatokat magam előtt. Olyan Beverly Hills 90210 van előttem.... :D

Gyöngyi!
A Sarolt nagyon nagyon klassz név!!! Jó választás.

Edit!
Szuperek a felsők, csak itthon tudtam megnézni. Köszönöm.

Jó éjszakát Mindenkinek!

Kata

Kép
kateduo

Brigi,

Én benne vagyok a nálatok taliban! És ha lehetne kérni, akkor ne a pünkösdi hétvégén, mert akkor - gondolom tbben is - programunk van.
De tök jó lenne már veled is találkozni, meg még nem is láttam élőben Minit.

KAta,

Megadom a címemet priviben. Elküldöd a képeket? Mondtam ,hogy az afrika múzeum jó kis program!
És mi is akarunk menni jövőre is, mert bár drága, de minden egyes fűszál a gyerekekért volt :)

A bokám jó sz@r :( Már kb. a négyszerese az eredetinek, de mostmár legalább nem fáj önmagában.

Detti

KépKép
kiliman

Detti

Jobbulást!!! Iszonyatosan fáj az ilyen, tudom, nekem kamaszkoromban zsinórban egymás után kiment uaz vagy háromszor. Azt hittem ott halok meg, főleg az utolsónál!!! Gondolom a futásnak egy időre annyi-ez külön kár, gondolom most kezdtél igazán belejönni. Nekem mindig elég volt a jegelés-borogatás, krémezés. Azért az 1 hét otthont, gyerekek nélkül egész elviselhetőnek tartom. :wink: Pár nap múlva, ha már lejjebb ment a duzzanat, biztos rá tudsz majd állni, csak ne erőltesd meg. Én gumifáslival tekertem utána sokáig.

Tök jó lehetett a Kolping... olyan honvágyam lett. :( Azért ha szeptemberben hazamegyünk, hátha még sikerül valami kinti programot összehozni...

Mi volt ez a fosás? A Kolpingban szedtétek össze??? Valaki dobjon má' néhány képet addig is amíg Kiliman-család összeszedi magát. :wink:

Brigi

Főétkezés: a krumplit enyémek is utálták!!! Még most se eszik pürének, csak sültkrumplinak. Főzinek mi valószínűleg répát ettünk elsőnek. De a cékla is nagy kedvenc volt- Mindkettőt lehet rizzsel turmixolni, úgy tartalmasabb. Mi még pont sütőtök-szezonban kezdtük ezeket enni, azt is imádták. A husis kajákhoz csináltam valami egzotikusabbat is, banános-almás csirke volt, asszem-na az is nagyon ment. De én majdnem biztos vagyok benne, h gyümivel váltottunk ki szopit elsőnek, aztán a vacsit tejpéppel (persze lefekvés előtt volt szopcsi így is). Nagy kedvenc volt a Mama húslevesében főtt csirkehusi és zöldség is összeturmixolva... Azért van élet krumpli nélkül is. :wink: Nagyon ügyi a lány, hogy ilyen jól beletanult a kanalazásba. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Időm, mint a tenger, úgyhogy gyakran tudok majd hozzászólni a fórumhoz :lol:

Lilla,

Nekem is ez a második ilyen balesetem. Borzasztó. És az a legrosszabb, hogy az első után is nagyon sok idő telt el, hogy normálisan tudtam menni. Emlékszem, tavaly a spinninget kellett abbahagynom emiatt.
Az a baj, hogy délutánig tényleg gyerekek nélkül vagyok, de utána az a lány, aki szokott néha-néha segíteni, hazahozza őket, és máris vége a láb-pihentetésnek. Holnap meg pénteken ráadásul nem is ér rá, Árpinak meg rengeteg munkája van a hétvégi Könyvfesztivál miatt. Ja, és csütörtökön kéne mennem ovis szülőire :roll:

A képeket feltettük Picasára, majd megadom az elérhetőséget. Még Katától várok néhányat, és azokkal kiegészítjük.

Detti

KépKép
kiliman

Brigi :)
Pont a Kolpingban beszéltünk róla, hogy Lilláék nincsenek itthon, így a nagy kertes tali sajnos elmarad. :( De nagyon jó lenne ha nálatok lehetne! Nekünk is csak a pünkösdi hétvége nem jó, azon kívül bármi.

Az én fiaim sem ették a krumplit aprónak, most viszont már szeretik. Azért ki lehet kerülni. Adhatsz neki durum tésztát, zöldségekkel, később mázgásra főzött rizst, ha már eszik gluténest.
Hihetetlen, hogy már 1 hónapja tart a hozzátápi. Rohan az idő.

Lilla :)
Benne vagyunk a szeptemberi programban, persze. Mikor jöttök haza? Gyerkőcök hogy vannak?

Volt boka szalagszakadásom, csak a jeges zselé enyhítette, na meg a fekvés. A munkahelyen történt a "félrelépés"? Mert akkor 100%-os táppénz jár.

Nekem tegnap meg voltak este kergülve a fiúk. Semmire nem hallgattak, bárhogy próbáltuk fegyelmezni őket, nem volt eszköz a kezünkben. Rohangáltak, egész este tépték egymást, és ordenáré módon beszéltek. Végül Zoli eljátszotta, hogy elmegy és eladja a biciklijüket. Vette a kabátját és ki is ment a lépcsőházba. Na azt az ordítást amit levágtak hallani kellett volna. Zoli 5 perc múlva visszajött, hogy pont jött egy férfi az utcán akinek 4 éves gyerekei voltak és megvette a bicikliket, mert azok jó gyerekek. Még párbeszédet is levágott hozzá. :lol: Én meg alig bírtam ki röhögés nélkül. Utána csendben ültek a kanapén, szipogva és nézték a tv-t, meg kérdezgettek, hogy hogy hívták a férfit, meg a gyerekeit, tudnak-e bicajozni stb. Aztán Zoli eljátszotta, hogy felhívja telefonon a férfit, hogy hozza vissza a bicikliket, mert megjavultak a gyerekeink. Anyám szerint genyák vagyunk, hogy ezt eljátszottuk a fiúkkal. :evil: :twisted: Hát az én idegeim végesek. :twisted:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Megvagyok Én is nem tűntem el, csak mire géphez jutnék este, már erőm sincs netezni. Most is bentről írok, most van egy kis időm. :oops:

Irigykedem a Kolpingért, de a következőre szerintem mi is mennénk!!
A vacsira Én is vevő lennék, remélem pénteken lesz, akkor tuti megyek!!! :)

Nettke, Detti!
Jobbulást kívánok nektek!!!

Lilla!
Húú akkor megint költöztök??? Remélem sikerül minél hamarabb megfelelő kecót találnotok.

Teszek fel pár képet a fiúkról:

Húsvét szilvásváradon:
Kép Kép Kép

Tojásgyűjtés után:
Kép

Locsolkodni indulnak:
Kép

Kertünkben:
Kép
Kép

Judyt
KépKép
judyt

Cat,

megkaptad a privit?
Szerintem nem volt "genya" módszer, bár tényleg a lelki fenyítés mindenképpen mélyebb a gyerekeknél mint a testi. Én is teljes elkeseredésemben hasonló megoldásokhoz nyúlok, nincs mit tennem, jobb nem jut eszembe.
Látod? Megvan, Samu színészi törekvéseit az apukájától örökölte... :wink:

Detti,

jobbulást. Húúúú. Nekem szalagszakadásom volt, azt műtötték, azzal semmi gondom. Viszont a másik bokámban csak részleges volt a szakadás, az azóta is kimegy...
Nincs bioptron lámpátok? Nekem nagyon jó rá. Meg a rögzítés is nagyon kell.
Képeket én is nagyon várom.

Lilla,

kösz a külön puszit, már vissza is küldtem. :wink:
Kristóf nagyon hiányolt benneteket a Kolpingban. Főként Dávidot. Elmondása szerint , vele volt sokat múlt áprilisban.
Olvastam mi újság veletek, hááááát anyukád nem semmi. De, lépjetek rajta túl, élvezzétek a Amerikát.Bár, persze segítségével lenne igazi.

Brigi,

mi is mennénk hozzátok, ha időnk engedi.
Kaja: nem tudok mit írni, mert nálunk mind 3 gyerkőc zaba-gép volt picinek.
Nálunk most válogatósak.

Nettke,

ígérem a színházban már elsőre megismerlek. :wink: Persze, ha addig nem lesz más színű a hajad.
Nagyon jó, hogy Beni ennyire jól viselte az "egyedüliséget" az oviban.

Edit,

nem is tudtuk megbeszélni a " kulcsos story-t" a Kolpinban. Nem voltak semmik ezek a kamasz gyermekeink, ugye?!

Szép napot.

Meme
szinta

Akkor tali nálunk valamikor. :)
Várom a többiek visszajelzését, de sztem lehet május 16-17, 23-24 és június 6-7, 13-14 hétvégék valamelyik napja. Nekünk sincs programunk egyik hétvégére sem, de döntsük el hamar, hogy akkor mindenki ehhez tudjon igazodni.

Cat :)
Néha én is szoktam ilyet csinálni, de nagyon hamar megvigasztalódnak és elfelejtik, hogy milyen rossz volt, mert végül mégis visszakerül az a bicikli, vagy akármi. Én már sokat gondolkodtam, hogy valamit ténylegesen el kellene suvasztani végleg, hogy érezzék, ez nem visszacsinálható, de nyilván nem a biciklit. Csak ami olyan fontos, azt nem szívesen tenném el örökre, ami meg nem, annak nincs hatása. :roll: :roll: :roll:

Kaja:
Hát ez igazán érdekes lesz .... :roll: Három finnyás gyerek, egy finnyás anyuka és mindegyik mást szeret és egy férj, aki mindent szeret, de csak kevés mindent eszik meg tényleg. Imádom etetni a családomat!!!
:wink:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Meme :)
Megkaptam a privit, csak várom a barátnőm számlaszámát. Utána válaszolok. :lol:

A kamaszokra meg ne panaszkodjatok, mert eltüntek a tini klubba egész napra, ti meg lógázhattátok a lábatokat. :D

Judyt :)
Nagyon klasszak a képek. Úgy megnyúlt a fiúk arca, és Ákos rettenetesen magas lett, nő a különbség közte meg ATika között.

Brigi :)
Én is így vagyok vele mint te, hogy nincs szívem elvenni tőlük véglegesen nekik fontos dolgokat. Így meg igazán csak rövid hatása van a fenyítésnek.

Na én szerencsés vagyok van két zabáló kölköm, meg egy zabáló nem válogatós férjem. :D És sajnos az anyjuk is zabálós. :lol:

Nekünk a május 23-24-i hétvége nem jó. Ha lehet akkor legyen június 6-7. akkor már Gyöngyiék is itthon lesznek. Ugye Gyöngyi? Többiek?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Brigi!
Tök jó ötlet!!!! :D :D :D Jún 6-7. nekünk is jó.
Miniről dobhatnál képet, már rá sem ismerünk!!! :D
Anyu mondta mindig, hogy nincs rosszabb egy rossz evő gyereknél. Mondjuk egy rossz alvó.....

Detti!
Postázom!

Cat!
Nyugi, én profi zsaroló és fenyegető lettem, én két naponta eladom a biciklit ősz óta. Csodálom, hogy még mindig elhiszik nekem.

Próbaképet dobok fel, mert még nem tudom mekkorára kicsinyítsek....

Közben tejberízst kevergetek, meg rohanok, ezen a héten vannak az ovilátogatások.
Szerintetek ha nem a körzetesbe akarom őket vinni, de beadom mindkét oviba a jelentkezést, akkor valahol összefutnak a szálak? Valahogy központilag? A környékünkön 3 ovi van, kb. egyforma távolságban, arra gondoltam mindháromba beadom, de persze van egy sorrendem, hogy hogy szeretném. Ebből a harmadik a körzetes.[/img]

Kata

Kép
kateduo

[[/img] Kép

Kata

Kép
kateduo

Este folytatom, Gergő felébredt, Vendel meg nem aludt el és most már nem is hajlandó. Ilyen még nem volt, hogy nem aludt, nem tudom mi lesz este..... Illetve egyszer, amikor beteg volt és a köhögéstől nem tudott aludni. Mondjuk akkor egész jól bírta.

Kata

Kép
kateduo

Cat!
Igen jól látod van különbség köztük, de az Atika javára. kb 4cm nagyobb, mint Ákos.
Nekem is zabagép családom van. :)

Judyt
KépKép
judyt

Judyt :)
Érdekes, hogy több mint 4 cm-nek tűnik a képek alapján Atika előnye. :) Mindenesetre már olyan nagyfiúsak. Ákoskának még mindig nagyon szép fekete mandulavágású a szeme. :)

Kata :)
A kerületi ovodák képviselői összeülnek és egyeztetnek az oviba jelentkezett gyerekekről, leosztják azokat. Többnyire a körzetibe "kényszerítik" a gyerekeket, így oda mindenképpen érdemes menni beiratkozni.

Elfelejtettem megköszönni neked a Kolping szervezést, szégyenteljes dolog. Köszönjük! 8) Az elhelyezés ezerszer jobb volt mint tavaly, fenséges lakosztályunk volt. :D

Cat
Kép
cateye

Edit,

Tényleg! Köszönjük a szervezést! Szerintem jövőre is iktassunk be egy ilyen hétvégét.

Judyt,

Valóban nagyok lettek a fiúk! Én ugyan csak egyszer láttam őket, tavaly a Kolpingba, mégis szembetűnő a különbség.

Meme,

Bioptron lámpázom folyamatosan a bokám, a kék színnel. Nem tudom, hogy ennek is köszönhető-e, de lényegesen kisebb a duzzanat, mint tegnap. Jó döntés volt, hogy nem gipszeltettem be.

Ma túl vagyok két filmen :) A fiúk most jöttek haza, innentől kezdve vége a pihinek :shock:

A június 5-i hétvége nekünk is jónak tűnik.

Detti

KépKép
kiliman

Ja, Cat,

Nálunk most az megy, hogy ha nem viselkednek jól, akkor jön Bobó játszani hozzájuk. Na, ezzel bármit megtesznek.
Szerintem néha nem baj, hogy ezeket a módszereket alkalmazzuk...

Detti

KépKép
kiliman

Detti!

Bobó nem rossz ötlet!!!! Ahhoz képest, hogy féltek tőle... :D :D
Két film....hmmmmm

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1240339469.7019.jpg[/img]

[/img] Kép

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1240339618.6829.jpg[/img]

[/img] Kép

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1240339924.2959.jpg[/img] [/img]

Kata

Kép
kateduo

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1240340096.636.jpg[/img]

[/img]

Kép

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1240340291.2012.jpg[/img]

[/img] Kép

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1240340448.5357.jpg[/img]

Kép [/img]

Kata

Kép
kateduo

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1240340834.4.jpg[/img]

[/img] Kép

Kata

Kép
kateduo

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1240340943.1967.jpg[/img]

[/img] Kép

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1240341052.7695.jpg[/img]

[/img] Kép

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1240341165.1656.jpg[/img]

[/img] Kép

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1240341280.0923.jpg[/img]

[/img] Kép

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1240341368.0141.jpg[/img] [/img]

Kata

Kép
kateduo

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1240341777.1135.jpg[/img]

[/img] Kép

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1240341850.5274.jpg[/img]

[/img] Kép

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1240341933.0664.jpg[/img]

[/img] Kép

Kata

Kép
kateduo

Húúú, ebbe el is fáradtam.

Sajnos nincs képem Mindenkiről.... :oops:

Edit!

Mi is nagyon köszönjük a szervezést!!!!!

Jó éjszakát!
Holnap írok is..... :D

Kata

Kép
kateduo

Csak gyors bekukk:

Brigi, szuper a tali ötlet!
Nekünk a június 13-14 a best of, de ha másnak csak az jó, akkor május 16-17 vagy június 6-7 kis átszervezéssel tudok menni én a lurkókkal egyedül. Május 23-24 nem jó. Ha lehet, legyen június 13-14...;-)

A májusi vacsi lehet május 15 (péntek)??? A Vapiano nekem Ok, de nem ismerem, így kérdés, hogy lehet, ott jól dumcsizni??? Detti valami bárszékes verziót említett...

Kolpingos fotókból, még-még....

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Mindenkinek szívesen máskor is!!!! :lol:
Szuperek a képek!Bár én az Árpi-féle élménybeszámolót várom!!!!!

Meme!
De nem lett belőle végül semmi gond,ugye?Nem kellett semmit fizetnetek miatta?
Remélem,megfelelő tanulság volt nekik arra,hogy jobb az egyenes út.Dávid nagyon a szívére vette (ez buktatta le),mert vasárnap reggel hányingerig rosszul volt,enni se tudott.
Képzeld,ma meg Beni egy 100Ft-ost talált!!!!Lehet,hogy vele kellene az eheti lottónkat kitöltetni? :wink:

Cat!
Azért a nagyok több izgalmat tudtak okozni 5perc alatt,mint az összes pici együttvéve a 3napban. :shock:

Detti!
Jobbulást!

Kata!
Örülök,hogy tetszik!Használjátok egészséggel!

Na akkor néhány kép rólunk is:
Kép
Kép

Kép
Kép Kép

Kép

Kép
edit73

Lilla!
Ház-ügy?

Nettke!
Hogy vagytok?

Kép

Kép
edit73

Azta!!

Nagyon jók a képek!!! Mindenki nagyot nőtt mióta nem láttam őket-mármint a gyerekek. :wink: Azért mindenki felismerhető. :D
Csomó olyan dolgot látok, ami tavaly még nem volt?!!

Edit

Ne csigázz már, mi volt a nagyokkal? Nem ér rébuszokban beszélni! :twisted:

házügy folyamatban.... most totál a másik parton keresünk, nem a mexikói öbölben. azért lassan csak rájövünk mit akarunk... :wink: remélem a hét vége felé tudunk menni vizitelni. és jó volna megtalálni is az igazit!

Meme

Kösz a puszit, megérkezett! :wink: Dávid is emlékszik azóta is Kristófra és főleg Grétire!!! Pedig akkoriban még nem nagyon idéztek fel múltbeli dolgokat- úh ez nagy szó! :D

Cat

Manók jól vannak, már szép barnák is. Legjobban a partot élvezik, de Dávidnak nagyon bejön a SeaWorld is (albumban van ról pár kép, h milyen)- imádja a bálnashowt. Szept 12-re van visszajegyünk. Ovit sztem okt elejétől folytatjuk.
Nem semmi, Zoli mit alakított. :lol: :lol: :lol: Én is simán megcsinálom velük az ilyet ha úgy adódik- ha már a szentbeszéd és az ordítozás se hat... :shock: Hol maradnak a bicajozós képek amúgy????

Kata

Mintha nálatok is látnék "szintkülönbséget" a törpök között??? Milyen volt az este a nemalvással? kidőltek legalább hamar?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Húúú, nagyon szuperek a képek!!!!!!!
Jól láttam a képeken, hogy a gokart és a függő-híd a Kolpinghoz tartozik?

Judyt,
Klasszak a képek, nekem a tojásgyűjtés a favorit :)

Lilla,
Néhány tengerparti képet küldhetnél a lebarnult családról :)

Kép
pramprampram

Húú, de jó képek!!! Még-még....

Kata!
Nagyon sokat nőttek a srácok 1 év alatt. Most már nagyon pasisak!!!!

Tényleg sokat fejlődött a Kolping!!
Sajnálom, hogy nem voltunk, mert a fiúk nagyon élvezték volna ezt a sok újdonságot!

Judyt
KépKép
judyt

Hahó csajok!

Nagyon jók a képek, köszönjük, de én is az Árpi féle beszámolót is várom, nagyon nagyon. Úgy lesz teljes a kép. :D

Lilla :)
Biciklizős képek csak a mobilomban vannak, trágya minőségben, de majd áttöltöm. Tényleg vinnem kellene egyszer a nagy gépet bicizéshez, hétvégén pótolok. :D

A Kolping nagyon sokat fejlődött egy év alatt, azért mondtam, hogy inkább jövőre is kitermeljük az árát. Lett gokart pálya, ahol mindenféle retro biciklikkel lehet hajtani, lett erdei kalandpálya, ahol elvileg védő felszerelésben lehet csimpaszkodni mindenféle akadályon. Csináltak szombat estére néptánc este a kölköknek, és nem utolsósorban csináltak egy felnőtt pihenős részleget, ami gyönyörű, és van rendes uszó medence, szaunák, gőz stb. A régi részt pedig átalakították gyerek szaunává, van kis játszóház is ott.
Továbbá kitettek még néhány ülő Bobó szobrot a kertbe, és újabb trambulinokat mindenfelé.

Vikó :)
15-e nem jó nekünk a vacsira, mert Elizabethre megyünk kollektíven, és hónapok óta várjuk. :D
Az azt követő héten jó lenne valamikor.

Tessék elárulni, hogy mi volt a nagyokkal!!!!! :shock: :shock:

Pram :)
Igen, amit a képen látsz az minden a Kolpinghoz tartozik, ingyenesen igénybevehető.

Hogy van a család?

Cat
Kép
cateye

Pram!
Igen,jól látod.Egyetlen hibája,hogy csak napi 1,5órát üzemel.Bár aztán ahogy hallottam,sokan azon kívül is felmentek gokartozni,kötélpályára :wink: (hiába élelmes a magyar ember! :lol: )

Lilla!
A Kolpingban van egy tini klub,tele játékokkal (csocsó, PS, léghoki, biliárd stb),amit mindig kulcsra zárnak.Ezt a recepcióról kell elkérni.Alapszabály szerint ha nem játszol a tini klubban,vissza kell vinni a recepcióra a kulcs-csomót.Na a mi kis "nagyfiaink" ezt nem tették meg.Mivel Kristóf kérte el a kulcsokat,ő őrizte.Szombat délelőtt fent voltak játszani és otthagyták a 3 PS játékot is,amit Dávid vitt (egyik barátjától kérte kölcsön,mondván tavaly is csak gagyi játékok voltak :roll: ). A kulcsokat persze nem adták vissza,hanem Kristófék szobájában volt.Este vacsi előtt Kristóf zsebre tette,mert fel akartak még menni a tini klubba.Csakhogy kitalálták,hogy még csúszdáznak a játszóházban a kicsikkel.Aztán amikor mentek volna a tini-klubba,Kristóf nem alálta a kulcsokat.Visszamentek az étterembe meg a játsziba keresni.Ekkor kérdezte Laci Kristófot,hogy mit csinál,keres valamit.Kristóf meg mondta,hogy dehogy,csak a labdákat rugdalja.Ez olyan 1/2 9-9 körül lehetett.Egész este susmákoltak,de egyikük sem kért tőlünk segítséget.Lementek,szóltak a recepción,hogy elhagyták a kulcsot,de akkor már csak biztonsági őr volt ott.Mondta nekik,hogy majd holnap reggel hívnak szakembert,aki kinyitja a tini klubbot.Mikor 1/2 11kor előkerült a Dávid,akkor se mondta egy szóval se,hogy gond van.
Másnap reggel nem evett a Dávid.Láttam,hogy valami nem klappol,de azt mondta az étteremben,hogy nincs étvágya,rosszul van.Jöttek Anették,hogy hánytak.Na a Tamás rögtön beparázott,hogy akkor indulunk haza,mert biztos azért van rosszul a Dávid is.(közben Dávid visszment a szobába)Reggeli után a Tamás elment a gyerkőcökkel játszizni,én meg vissza a szobába pakolni.Akkor már totál fehér volt a Dávid,szinte hányásig rosszul volt.Bevallotta a dolgot.Mondtam neki,semmi gond,majd visszakapjuk a játékokat és kifizetjük,ami kár okoztak (azzal,hogy fel kell törni a zárakat).Közben ment telefonon az egyeztetés Kristóffal is(ugyebár hol mit mondtak a szülők és persze ki mit vallott be).Mikor végeztem a pakolással,leküldtem a Dávidot,hogy kérdezzen rá,mi van a PS lemezekkel.Közben visszajött a Tamás a picikkel,hogy kihordja a csomagokat.Sírva jött vissza a Dávid,hogy nem tudják visszaadni a Ps játékokat,mert nem találnak szakembert,aki kinyitná a zárakat.Próbáltam megnyugtatni,közben meg magyaráztuk a Tamásnak,hogy s mint történtek a dolgok,mert ő a fele infót nem hallotta.A picik meg ott ültek,tisztára meglepődve,mert nem szokták sírni látni a Dávidot.
Egyszercsak kinyögte a Beni,hogy ő látott a játsziban egy kulcsot!!!Visszarohant az egész csapat és tényleg ott voltak a kulcsok,ahol Beni megmutatta.
Így aztán,mint a mesében: minden jó,ha a vége jó!!!
Azt meg már csak remélni tudom,hogy tanulságképpen levontak belőle annyit,hogy ha szombat este szólnak bármelyik szülőnek,akkor megtalálhattuk volna együtt a kulcsokat és még játszhattak is volna a tini-klubban.No meg egy csomó idegeskedéstől megkímélték volna magukat.Gondolom,Kristóf is hasonlóképpen élte meg ezt a szitut.

Azért ház-ügyben nem vagytok valami határozottak! :wink: :D Remélem,sikerül valami jót találnotok.Belinkeled újra,hol vannak a képeitek? (lusta vagyok visszakeresni)

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!
Fentebb a sztori! :D
A baba-szaunát mi is kipróbáltuk.Illetve vasárnap megnéztük az új úszómedence melletti játszót is.Na az nagyon egyszerű,játék szinte semmi nem volt benne.Nekem színvonalon alulinak tűnt.A felében szivacsok voltak,a másik fele meg linoleumos.Elméletben cipő nélkül lehetett bemenni,de annyira hideg volt bent,hogy én a papucsot nem vettem le a fiúkról.Volt egy nagyméretű játékkonyha,de egy szem tányér,pohár vagy edény nem volt hozzá.Volt egy hintaló,2ugráló labda,meg néhány szivacs henger,meg tégla.A falon két játék: egy párosító meg még valami.Oszt kész!
Ja és épül egy kávézó (az volt a lezárt terület) a nagy játszóház mellett valahol.Pontosan nem tudom,hol lesz.Gondolom,valahol a mosdók mellett lehet majd átmenni oda,amíg a gyerkőc játsziban van.

Kép

Kép
edit73

Csajok,

Árpi elkészíti majd a képes-szöveges beszámolót, csak ahhoz még meg kell várnom néhány képet Katától, mert az egyik programra nem vittünk gépet, és Katáékéval csináltunk.

Vapiano: nem csak bárszékek vannak a helyen, hanem sima asztalok is, de nem az a klasszikus értelemben vett étterem, nincsenek pincérek, az ételt pedig előtted készítik. Hirtelen felindulásból javasoltam ezt a helyet, mert én nagyon-nagyon olasz kaja mániás vagyok, kereshetünk másikat is.

Van valakinek ötlete olasz étteremre??? Akkor május 21 vagy 22-e? Vikó, neked ez jó időpont lenne? Többiek?

A kolpinggal kapcsolatban még azt jegyezném meg, hogy lehet, hogy kicsit borsos az ára (bár gyakorlatilag minden 4csillagos szállodánál nagyjából ennyi), de legalább visszaforgatják a pénzt a szálloda fejlesztésébe, folyamatos a bővítés. Úgyhogy jővőre is megyünk mi is - remélhetőleg.

Detti

KépKép
kiliman

Edit,

igen-igen, így történt... :roll:
Bár, nekem Kristóf reggel mikor felébredt rögtön elmesélte. Csak keresni nem kerestük már, mert nem tudta hol maradt el, arra meg nem voltam hajlandó, hogy az egész Kolpigot átkutassam. Egyszerűbbnek láttam, ha kinyitják művi úton, s fizetünk. De, szerencsére megoldódott.
Tudod, nekem az fáj az egészben, hogy Kristóf az apjának mi a túrónak nem mondta el este.... velem már nem találkozott, mert akkor már akkor elmondta volna. De, nálunk mindig így van, mindent nekem mond el. Persze ez azért érthetetlen, mert Laci pont nem az az apa típus akinek ne lehetne elmondani.
Aztán a végén örömmel futott : a Dávid öccsei megtalálták!!!!

A kolpingra visszatérve: mi valahogy csomó mindent kihagytunk, amit nagyon kár,mert még értékesebb lehetett volna.
Lusta, fáradt szülők voltunk....Vagy nem tudtunk róla...

Detti,

bokád? Valamennyire rá tudsz állni?

Cat,

mi még csak napok óta, de nagyon-nagyon várjuk!!! :wink:

Meme
szinta

Meme!

Mindenesetre érdekes ezek a mamlaszok.
A Dávid is inkább attól volt elkeseredve,hogy a PS lemezek nem az övéi voltak.

Ezen mármint hogy nem mondta el Kristóf az apjának, én nem lepődök meg annyira.Nálatok is inkább anyja fia szitu van,nem?
Jó lenne,ha meglenne a kellő tanulsága ennek az esetnek a fiúk számára is.Én nagyon bízom benne,hogy minden szócséplésnél többet ér majd az átélt érzelmi sokk!

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Edit, Meme!! :D :D

Micsoda egy kulcsos story!!!!!!!! Hát nem lesz egyszerű az sem, ha kamaszodni fognak a kölkeink.

Detti!

Bokád? Alakulgat? Tudom ez nem ilyen gyors folyamat.....
Mi is várjuk majd a szöveges beszámolót, remélem a postás holnap megérkezik.

Már láttam valamelyik képet kétszer is feltettem... :oops:

Vacsira és talira nekem mindkét időpont jó.

Képzeljétek, ma leforráztam magam, úgyhogy itt szenvedek. A vizforralóból öntöttem át a vizet az üvegkancsóba, ami szétrobban közben. A lábfejem ami nagyon fáj, de nem jött le a bőr. A hasam viszont brutál. kb 10 cm helyen lejött a bőrőm, lóg egy cafat rajta,amit nem merek leszedni. Felhúzott polóban járkálok itthon. Aloe Firsttel fujogatom elég sűrűn.

Tegnap megnéztem a körzetes ovit. Persze mindenki tök kedves, mármint az óvonők, igazgatónő, de ez várható volt. Szobák is helyesek, igazándiból minden oké, kiv. a mosdó, ami totál le van pukkanva, jövő nyáron lesz felújítva, vagyis 1 évig ezt használnák + az ebédet a Junior szállítja. Ez a két negatívum egyenlőre, amit látok. Ma megyek a következő, nem körzetesbe, ha le tudom húzni a pólóm.

Meme!
Mindig Zsófit látom magam előtt, ahogy a kis legörbült szájával kopog az ajtón, annyira drága volt, majd megzabáltam!!! :D

Lilla, Judyt!

Nálunk is megy ez a magasságkülönbség, és mintha egyre látványosabb lenne, kb. 3 cm Gergő javára.

Kata

Kép
kateduo

Hát tudnak alkotnia kamaszok is!!! :shock: Dávid a zsebpénzéből meghívhatja egy fagyira Benit, hogy az ilyen szemfüles volt. Ez a minimum.

Ez a forrázás nagyon durván hangzik! Naksol sprayt vegyél a patikában rá, ezt ajánlották egyszer az ügyeleten nekünk, amikor anyósom leforrázta magát.

Ovi: tökéleteset úgysem találsz. Ha az ovónénik tetszenek, akkor minden rendben lesz. A Junior egyébként nem olyan rossz mint a híre. A fiúk szeretik. 8)

Hány filmnél tartasz?

Cat
Kép
cateye

Edit, Meme,

Hogy micsoda történet! De legalább jóra fordult minden, biztosan tanultak belőle a fiúk!

Cat,

Még csak egynél, ugyanis délelőtt itt volt a barátnőm a kisfiával, aki most nem járhat oviba. Hozott nekem ebédet :)

Kata,

Elég sz@rul hangzik ez a leforrázás! Miért nem mész el dokihoz? Szerintem ez lenne a legjobb megoldás, nem?
Egyébként a bokám egész jó, ma már megint lejjebb ment a duzzanat. Folyamatosan fáslizva van, amikor meg nem, akkor bioptronozom és fastummal kenegetem. A futás egy ideig halasztva, ezt nagyon sajnálom :cry:

Nettke,

Ti hogy vagytok?

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok,
Köszönöm a sok érdeklődést, mi szuperul, gyerkők kedd óta oviban :lol:
Ma voltam a gyerekpszichomókusnál :lol: Nagyon tömören csak: valszeg idegrendszeri fejlődés van lemaradva a szocializációban nyilvánul meg, kb 6 hónapos csak az elmaradás, HAGYNI KELL BÉKÉN!!! be fogja hozni. Sok türelem, a helyes viselkedés megerősítése, sok dícséret, helytelen viselkedés (hiszti, rosszalkodás stb ) észre sem vétele - szidni nem szabad stb. Sok figyelem rá, több, mint a többire. Óvodában ezt elmondani, ha gond van, pszicho beszél velük, ugyanígy kezelni ott is.
3 hét múlva menjek újra, hogy ezzel az attitűddel változott-e valami, elvihetem őt is, de nem kötelezően.
Szóval jobb lett, mint vártam :lol:

Holnap meg mennek az ovival Pestre a közlekedési múzeumba, tiszta izgatottak!!

Isteniek a Kolpingos képek!!! Olyan jó nézni, és kicsit nosztalgiázni.

Edit, Meme,
ez a sztori, na halljátok. Szegény lüke kis kamaszok :?

Cat,
annak úgy örültem, hogy az antiszociális gyerekem így emlékezett Olira és Samura, és még kicsit játszott is velük :lol: Most is őket emlegetik, nomeg Marcit, Benit és Olit meg Editet :D

Tali:
Ahogy Cat is írta, május 15 a színház miatt kilőve. 1 hétre rá??
Brigi,
a kertparti nagy ötlet, egyenesen szuper!!! Időpont nekünk végül is mindegy, nem vagyunk ilyen nagy előre tervező programozók 8)

Kép
nettke

Ja, Vappiano szerintem szuper ötlet Detti, szóval szerintem legyen az!!! (Én írtam a bárszékéket, én olyanon ültem és nem emlékszem másra, de a kaja olyan tuti, hogy én azon is elülök bármeddig)

Kép
nettke

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?