Új privát üzeneted érkezett!

Szia Lille!:)

Köszi, hogy leírtad!

Örülök, hogy azért hasznos volt, már készülök nagyon a májusira.
Viszont azóta igazából, hogy már nincs zabszem a fenekemben, nem is bánom, hogy eltolódott egy hónappal, bőven ráérek, és úgy frissebbek lesznek az infók legalább..
s.eszter

Sziasztok!

Május végére - legkésőbb június 4-re várom a kisfiamat.
Eddig úgy volt, hogy a MÁV-ban szülök, választott orvosnál, de most egy kicsit elbizonytalanodtam mind az orvost, mind a kórházat illetően. A Margit viszont nagyon közel van hozzám, így elkezdtem nézelődni.

Légyszi segítsetek, ajánljatok orvost - ha lehet tarifákkal együtt.
A mostani orvosommal pont az a bajom, hogy iszonyat sokat kér, és nem érzem azt, hogy ezért bármit is tenne. :( (10 ezer egy terhesgondozás, a szülésért 100 körüli összeget szeretne)
A kórházzal pedig az, hogy nagyon túlterhelt, és úgy hallottam ott szült kismamáktól, hogy mindenért mindig szólni kell!

Az infók jöhetnek priviben is, ha valakinek úgy kényelmesebb!
Előre is köszönöm! :)

Noémi

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szia!

Én a saját orvosomat, Dr. Sztanyik Lászlót nagyon melegen tudom ajánlani, és könnyen utána is nézhetsz, mert általában előbb-utóbb minden Margitos topic átmegy átmenetelieg Sztanyik fan-clubba. (ennek a topicnak is vannak hosszú oldalai, amik ilyenek..:P, szóval érdemes az elejétől végignyálazni a Szatnyik szóra keresve)

Nagyon népszerű, sokan vannak nála, így fogalmam sincs, átvenne-e ilyenkor. Ha jól emlékszem, mikor Te szülsz, bőven itt lesz és utána megy szabira júli második feléig.

Van magánrendelése, ami azt hiszem, hat ezer Ft, (vagy 7, most nem tudom, emeltek-e), illetve azt hiszem, plusz kettő, ha UHt is csinál. De minden viszgálatot elvégeznek a MArgitban ingyen, ami kötelező, illetve ő is mindig elmondja, ha valaki felkéri levezetni a szülést, hogy egészen nyugodtan járjon a Margitos rendelésre, ami ingyen van (pénteken asszem délig, vagy egyig van ő tíztől, vagy tizenegytől, de ez könnyen kideríthető, ha felhívod a kórházat).

Szülési tarifája nincs, ha rákérdezel, akkor max annyit mond, hogy ahogy gondolod, de nem vár el horror összegeket.
Én még nem tudom, pontosan mennyit fogok adni, attól is függ, hogy állunk, de valaki írta itt a fórumon, hogy volt, hogy visszaadott a pénzből és azt mondta, a babára költsék, illetve pl a saját nagymamámtól nem akarta elvenni a pénzt, úgy tukmálta rá.. :wink:

Borzasztóan kedves ember, nagyon emberi a hozzáállása, és abszolút megbízható, olyan, akire magától értetődően rábízod magad.
A szülés alatt valóban ott is van, nem a folyósón kávézik, keresheted hét közben bent, ha valami gondod van, szóval igazán segítőkész és lelkiismeretes.

Én kamasz korom óta járok hozzá, miután először máshoz mentem, de egyszerűen rosszul éreztem magam nála.
Nála nagyon hamar tudtam, hogy maradok is, illetve megyek utána a világ végére, ha kell.
Van egy pici, alig hallható beszédhibája, kicsit hebeg, ettől rögötn, és azóta is, minden alkalommal rögötn elmúlik minden szégyenérzetem, mert valahogy olyan aranyos, mintha épp ő lenne zavarban..

Azóta nagyon sok ismerősömet küldtem hozzá a lehető legkölünbözőbb nőgyógyászati problémákkal (rák, meddőség, várandósság, stbstb) és mindenki maradt is nála, szeretik.

Mikor az előző babánkat nagyon hamar, még pár nappal azelőtt elveszítettük, hogy mehettünk volna, hogy megállapítsa a terhességet, felhívtam és átszervezte a munkanapját bent, hogy ráérjen, mire beérünk, hogy ő nézhessen meg, és borzasztóan kedves volt. Törődött velem, nem csak két udvarias szót szólt (sokan ezt sem teszik, főleg egy hat hetes terhességnél, max odavetik, hogy úgyis baja lett volna). Ő is ezt mondta amúgy persze, csak kicsit sem így hangzott és emészthető volt számomra akkor..

Úgy szokott lenni, ha új beteg menne hozzá, hogy felhívhatod a magánrendelését a Kiskorona utca 20-ban van, az Árpád hídnál. A szám 3871508 és ott elmondod, hogy időpontot szeretnél. Megkérdezik, hogy a betege vagy-e, vagy először jönnél hozzá.
Aztán, ha ott van és nincs nála beteg (esetleg érdemes a rendelés előtt 5 percre időzíteni), akkor adják, ha pedig nincs épp ott, akkor megadják a mobilszámát, és azon el tudod érni, megkérdezheted, hogy vállal-e. Elérhető még hétfőn, kedden, csütörtökön a kórházban, olyan nyolc-fél kilenc felé szoktam hívni, és kapcsolják, ha kérem. Amúgyis bent van minden nap, mert mikor a nagymamámat műtötte, minden nap bement hozzá minimum egyszer, csak azok kiszámíthatatlanok.
Hétfőn műt, pénteken terhesgondoz bent.

A magánrendelése:
K: 8.30-15.00
Sze: 8.30-12.00
Cs:14.00-20.30

Meg szokták kérdezni, hogy valaki küldött-e hozzá, aki már betege, vagy csak úgy ismeretlenül jöttél. Nem tudom, számít-e, abban, hogy vállal, mondd nyugodtan, ha gondolod, hogy az én ismerősöm vagy. Az s. a nickemben Sulyok, és én júliusban szülök majd.

De ez persze csak egy lehetőség.. Én azt javaslom, hogy kezdd el olvasni ezt a fórumot, egy csomó orvosról írnak benne.
Vagy ha vannak neveid, akkor csak keress rá azokra.
Jópár orvosról tudok infókat, hogy mik róluk a vélemények, de nem tudom, kik érdekelnének, így a többiekbe nem megyek bele.

A három legnépszerűbb: Magen Rita, Ruzsvánszki, Sztanyik

A kórház szerintem tök jó, a szülésznők messze földön híresen szuperek.

Annyit kell tudni, hogy mivel ugye a MArgitot kislétszámmal indították újra, kevés a csecsemős, illetve nyáron a szülésznő is (mondjuk rájuk asszem még egy panasz sehol meg nem jelent), így érdemes a nyári szabadságok miatt szülésznőt fogadni, úgy a szülés, mint a következő pár nap miatt, hogy tutira legyen, akinek van ideje arra, hogy segítsen ellátni a babát, szoptatni, ilyesmi. Amúgy is segítőkészek, de majdnem egész nyáron kb két ember van az egész osztályra, ami borzasztóan kevés.

Remélem, megoldódik a gondod!
s.eszter

Kedves Eszter!

Nagyon köszönöm a segítséged, és azt hogy ilyen kimerítően írtál mindenről!
A beszámolód alapján szimpatikusnak tűnik a dr, úgy gondolom, hogy utánanézek, és kedden felhívom, hogy egyáltalán vállal-e.

A mostani kismama újságban olvastam, hogy a kismama úgy váltott - 34. héten - hogy szülésznőt keresett és az ajánlott valakit..akár még ez is egy lehetőség, de azért jobban szeretnék orvost választani.

Ha mások is írnak, azt megköszönöm!

Noémi

KépKép
KépKép
kfnoémi

Nincs mit, nagyon szívesen! :)

Közben most látom, hogy elírtam, a kórházban én értelemszerűen hétfőn, _szerdán_ és pénteken szoktam kora reggel keresni, nem kedden.
Mondom, mamámhoz őpl általában minden nap bement reggel is, de gondolom olyankor csak berohan, körbejár, aztán megy tovább a rendelésére, a többi napokon meg gondolom van egy helye, ahol adminisztrálni szokott, mert minidg szó nélkül kapcsolják, és eddig még sosem más vette fel olyankor.

Azt, hogy a nővérek is emberségesek, vagy legalábbis, mikor nekem kellett, én olyanokat fogtam ki, jól példázza, hogy mikor az előző babánál láttuk, hogy nagyon vérzek, két embert kapcsoltak, akiknek elmondtam, hogy miért keresem és szó nélkül kapcsolták a műtőt, ahol épp műtött és ott is tudtam vele beszélni, hogy menjek be, mire beérek, kint lesz.. (jó, persze, ehhez mázli is kellett)
Szóval nem éreztem, hogy egyedül hagynak, ami azért nagy szó, mert ha én abban az állapotban nem is, ők valószínűleg pontosan tudták, hogy akkor már _gyakorlatilag_ tökmindegy volt, hogy ki néz meg és mondja ki, hogy ennyi volt..
s.eszter

Kedves Eszter!

Végül eldöntöttem, hogy holnap felhívom a dr. urat. Megkérdezem egyáltalán elvben vállal-e, ha igen, akkor esetleg pénteken felkeresném őt a kórházban, hogy megbeszéljük, illetve megbeszélnénk, hogy mikor kell mennem a következő vizsgálatra - akár a magánrendelésére,akár a kórházba. (azért kérdéses, mert a következő vizsgálat a 36. héten kellene legyen, akkor már kell ctg is, szóval lehet a kórházba hív be, de természetesen az anyagiakat ott is rendezném - hiszen nekem az a fontos, hogy tudjam, be fog hozzám jönni, akár éjjel is)

Köszi még 1x a segítséget, ha van még kérdésem, jelentkezek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Nagyon szívesen, majd írd meg, sikerült-e vele beszélni, és ha igen, akkor tud-e még vállalni?

Remélem, tud, akkor tuti jól jársz..
s.eszter

Sziasztok

én másik fórumon vagyok aktív, mert már nagyobbak a gyerkőcök.
AZért jöttem ide át, mert van pár dolog amit mi kinőttünk már és eladnám, hátha akad akinek itt szüksége van rá.
Van egy sötét kék Peg Perego mózesünk, 2008-ban vásárolt, nagyon szép állapotban, bontatlan sötétkék PP pelenkázó táskával.
És van egy piros Brevi pihenőszékünk eladó, szintén 2008-ban vásárolt, nagyon szép állapotban.
Akit érdekel, küldjön egy privit, küldök képet és egyéb részleteket.

linda

Kép
Kép
prünty

Sziasztok!

Én a 3. babámat várom, most a 8. héten járok. Az előző kettő két különböző választott és jól megfizetett orvosnál született máshol, de egyikkel sem voltam igazán elégedett.
Most a Margit kórházat nézegettem, jókat írtok róla.
Lenne pár kérdésem.
Mennyire hagyják a dolgokat szülés alatt természetes módon, a saját medrükben zajlani (pl. ha nem muszáj, akkor nem adnak oxitocint, stb.)? Gátvédelem a szülésnőknél mennyire várható el?

Sztanyik vagy Sárvári dr.- ra gondoltam első körben, esetleg ha a fenti kérdésekre velük kapcsolatban konkrétan tudnátok választ, azt is megköszönném!

Előre is köszönöm! :)

Niki
nikóca

Szia Niki!

Én Sztanyikkal kapcsolatban tudok a kérdéseidre válaszolni.
Igyekszem valahogy pontokba rendezni.

Először a kórházról:

A Margit hivatalosan nem az a kirívóan modern elméleteket alkalmazó kórház. (nincs kádban szülés, a hivatalos protokoll része a beöntés, borotválás, gátmetszés)

DE!:

Abszolút az van, amit megbeszélsz a szülészeddel (ez persze egyszerűbb, ha fogadott orvosod van)

Sztanyikban én azt szeretem, hogy mindent meg lehet vele beszélni, elmondja a véleményét, és hogy mit ajánl, aztán végülis te választasz, de sosem ígér meg semmit, max azt mondja, hogy ő mindent meg fog tenni (és meg is tesz), de ha úgy látja, akkor szólni fog, hogy mégsem megy, és akkor kér, hogy vedd tudomásul.
Nem árul zsákbamacskát, de ha valamihez ragaszkodsz és van rá lehetőség, akkor úgy fogja csinálni, ha teheti.

A gátmetszésről, mikor rákérdeztem, elég kimerítő magyarázatot kaptam.
Azt mondta, hogy ő személy szerint támogatja a gátvédelmet - de nem első szülésnél.
Ott is persze meg kell tenni mindent, amit lehet, hogy minnél kisebbet kelljen vágnia, de ő az első szülésnél minidig javasolja, mert egyrészt az a tapasztalata, hogy úgy, megfelelően összevarrva el lehet kerülni a későbbi szüléseknél a túlzott tágulást, illetve biztosabb, ha már úgy megy neki az ember, ha előtte az orvosa is meg ő is tudja, hogy mit lehet várni úgy a szülés menetében, mind az illető tágulékonyságával kapcsolatban.
És inkább kibekkeli egy egész kicsike vágással és utána egy pici varrattal, minthogy aztán hirtelen valami baj legyen, és akkor a későbbi szüléseknél már nem lehet gond, ott támogatja és ajánlja.
Szóval én ezt elfogadtam, úgyhogy majd igyekszünk megúszni, de azért egy picit valószínű vágni fog, hogy össze tudja úgy varrni, hogy ne maradjon tágult. (persze, ha olyan lenne)
De ha van konkrét elképzelésed, akkor tartani fogja magát ahhoz.

(nem tudom, csak gondolom, hogy ha valaki gátvédelmet akar, akkor célszerű szülésznővel rlszletesen egyeztetni, ahhoz meg célszerű fogadni egyet)

Nyilván, így hogy a harmdaik babádat várod, nem lenne gond a gátvédelemmel.

Ahogy hallom, Sz. nem az az orvos, aki nyomatná az oxitocint, főleg, ha nem szeretnéd.
Tudom, hogy rugalmas; szült nála úgy ismerősöm babát, hogy más császározott volna, de az anyuka meg akarta próbálni, és végigcsinálta, nem császározott, meglett a baba nagy nehezen, de nem lett baja. Ugyanígy faros babát is írt itt régebben valaki, hogy természetes úton szült nála, vagy túlhordásnál is várt még, nem indított, ha kérték.
Emellett ha valaki kéri (pl elmegy szabira és mindenképp nála akar szülni valaki), bár mondjuk ez meg pont a másik oldala a dolognak:P, akkor megindítja a szülést.

A brotoválást beöntést megcsinálják, mikor felvesznek, de nyilván, ha nem akarod, akkor persze nem tehetik.
Labda van és használják is őket, a szülőszékek újak és nagyon jók állítólag.
Zenehallgatést, ilyesmiket preferálják a szülésznők is és igyekeznek úgy cisnálni, hogy neked jó legyen, pl, hogy szeretnéd, hogy bent legyen, vagy várjon kint inkább, amíg vajúdsz.
Úgy tudom, mindegyik szülésznő támogatja a homeopátiát, és ebben segítenek már jóval a szülés előtt a megbeszélések folyamán, ha felkéred őket, de ha nincs választott szülésznőd, akkor sem nagyon foghatsz ki olyat, amelyik ne lenne képzett ilyen téren. Nagyon lelkiismeretes mind és komolyan veszik a dolgukat.
Vannak, akiket jobban ajánlanak a homeopátia párti anyukáknak.
Az egyik ilyen fiatal szülésznőnek Betti a neve, azt hiszem.
De tényleg rossz szülésznőt nem tudsz kifogni a MArgitban, és nagyon olyat sem találhatsz ki, amit ne csinálnának meg profin.

Én majd most, amikor megyek, akkor rá fogok kérdezni, hogy ő ajánl-e valakit esetleg, akivel szeret együtt dolgozni. És ha igen, akkor utána kérdezek jobban, és majd az alapján választok. (hármat- négyet ajánlottak nagyon sokan, de mindet volt, aki ajánlotta)

A babát a hasadra teszik, miután megszületett, utána ott maradtok hármasban a szülőszobán olyan két órát.
Utána visznek a szobádba, amik háromágyasak és a baba is végig veled van.
Ha császároznak, akkor a babát az első éjszaka bent tartják, és az őrzőbe mész addig te is, azután mentek át a rendes szobába.
Többen írták, hogy akkor is kikérték a babát ott tartásra/egyszerűen nem tolták vissza.

Kérheted, hogy ne adjanak neki tápszert.
Ezt persze mindenhol kérheted, és állítólag olyankor nem is adnak nekik, gyakorlatilag meg a fene tudja (ezzel nem azt akarom mondani, hogy adnak, csak, hogy tényleg nem tudom), de mivel kb max egy fél nap körüli időt van nélküled a baba, azt is csak akkor, ha császár, gondolom könnyen megoldható.

Nem tudom, mennyire volt ez kimerítő válasz, nuygodtan kérdezz még, ha érdekel valami és igyekszem válaszolni, ha tudok..
s.eszter

Szia Eszter!

Ma már 1x írtam, de elszállt...
Szóval: megkérdeztem bent a kolléganőmet, és kiderült 2 barátnője is a Margitban szült - pont Sztanyik dr-nál. :) Ez már elég is volt, azonnal felhívtam. Hát az elején vonakodott egy kicsi - lévén már a 32. hétben vagyok, hivatkoztam rád is, és végül igent mondott! Holnap megyek a magánrendelésére, remélem minden rendben lesz! :)

Holnap felhívom a kolléganőm barátnőjét, aki októberben szült nála, ha gondolod utána beszámolok ő miket mesélt!

A fenti írásod nekem is nagyon jól jött! :) Tökéletesen egyetértek mindennel. Én is úgy vagyok a gátvédelemmel, hogy jó lenne...de nem biztos, hogy menni fog. Én járok kismama jógára - ott volt szülésfelkészítő is. A csaj mesélte, hogy nekik is azt mondta a doki első szülésnél nem nagyon lehet - a végén mégis sikerült. Egyébként babamérettől is függ.
Szerintem a gátmasszázs - tehát eleve a felkészülés a gátvédelmre azért is hasznos, mert remélhetőleg így kisebbet kell vágni.

A borotválást én itthon elintézem, a beöntés szerintem hasznos, én azt mindenképp kérnék, ha nem kötelező akkor is.

Még egyszer köszönöm az eddigi segítségedet, holnap jelentkezem!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Nagyon örülök, hogy elvállalt! Nem fogsz csalódni benne, az tuti!

Én is úgy vagyok ezekkel a dolgokkal, ahogy te írtad..

Mivel megbízom benne, a célom, hogy ésszerű gátvédelem mellett a lehető legkisebbet kelljen vágni.
Számomra azért volt hiteles, amit mondott arról, hogy nem minden esetben tesz jót a hüvely összehúzódóképességének az első szülésnél lévő teljes vágásmentesség, mert tudom, hogy a következő szülésnél nem ugyanezt mondja, hanem ott már igenis preferálja a teljes gátvédelmet.
Meg hát.. Igaziból a sok gátvédelmes szülésnél inkább azt szoktam hallani, hogy repedt és gyorsan hozzáteszik, hogy de nem is nagyot (aminél jobb a szép tiszta vágás és egy jó kezű orvos jól varrja össze és Sztanyikot dícsérik ilyen tekintetben), és csak nagyon ritkán, hogy nem volt semmi repedés..

Borotválást én is tuti megcsinálom itthon magamnak, beöntést meg szintén kérnék akkor is, ha nem adnának maguktól..
Sokkal jobban zavarna a tudat a beöntésnél, hogy összecsinálom esetleg magam szülés közben..:P

Amit mondanak majd az ismerőseid, megköszönöm, ha leírod.

Ami külön érdekelne, az naná, az, hogy mennyit adtak neki pontosan, mert igyekszem összeszedni minnél több infót erről.
Az elég köztudott, hogy soha semmiképp nem válaszol oylan kérdésre, hogy mennyi az annyi, és hogy alapvetően olcsónak számít sok Margitos mellett, főleg az ő népszerűségével.

De a legtöbb infóm inkább olyan 3-5 évvel ezelőtti és konkrét összegről nincs is sok, szóval, ha valami konkrétat mondanak, azt nagyon hálás lennék, ha megírnád nekem is.

Ezen felül érdekel minden vélemény az egyes szülésznőkről, mert szeretnék sajátot, de még nem döntöttem, illetve azt sem tudom, hogy a szülésznőnek mennyit illik adni.
s.eszter

Eszter, ma mindenre rákérdezek az ismerőstől és megírom!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Köszönöm Eszter a részletes beszámolót! :)
Nagyon jól hangzik, h. ennyire rugalmas, és lehet vele beszélni, ez a legtöbb orvosra (akikkel nekem volt dolgom) nem igazán igaz sajnos..
Hozzá lehet járni terhesgondozásra a kórházba is, ingyen? Persze úgy, h. a szülés után adnánk valamennyit, amennyit tudunk (úgy kb. 30 ezerre gondoltam) Ez szerinted így megoldható talán?

És Noémi engem is nagyon érdekel a beszámoló! Én is hálás lennék, ha megírnád, amit megtudtál! :)

Mindenkinek köszi! :)

Niki
nikóca

Nikóca
Nekem Sárvári a dokim, két gyereket szültem nála (egyet a Margitban 4 éve, egyet a Dél-pestiben 1 éve, mert akkor épp szünetelt a Margitban a szülészet), ha érdekelnek a részletek, írj egy privit, és szívesen mesélek róla!

Kép
Kép
Kép
cas

Szia Niki!

Van terhesgondozási időpontja a Margitban, igaz, nem sok, összesen 2-3 óra. Ez pénteken van délig talán, vagy egyig.

Ide természetesen ingyen járhat bárki.
A szülés levezetés minden orvosnál úgy van, még akkor is, ha magánrednelésre jársz, hogy fel kell rá kérni, nem automatikus.

És akkor az orvos az elfoglaltsága, betáblázottsága, szabadsága, stb. alapján eldönti, hogy vállalja-e, hogy bemegy hozzád.
előfordulhat, hogy nem, akkor ajánl másvalakit.

Ha Sztanyiknál szeretnél szülni, mindenképp nagyon hamar kérdezd meg, mert borzasztóan sok kismamája van, akiknek a nagyon nagy része magánrendelésre jár, nyilván azzal a szándékkal, hogy akkor azért úgyis elvállalja őket.
Én anno 16 évesen úgy kerestem nőgyógyászt, hogy olyat kerestem, akinél majd egyszer szülni akarok.
Azóta járok hozzá magánrendelésre direkt azért, hogy majd, ha aktuális lesz, akkor ne legyen gond.. (már ezelőtt 10 évvel is jól be volt táblázva..)

Egyébként, mikor valakivel magánrendelésen megbeszéli, hogy vállalja a szülését, állítólag szokta mondani, hogy járhat ynugodtan a péntekire is a kórházba (nekem mondta, jó, mondjuk ugye én évek óta odajártam hozzá és ugye hirtelen kicsit besűrűsödött a gyakoriság), de én inkább maradtam a magánrendelésen, mert egyenlőre belefér és sokkal komfortosabb.

Ez egyébként minden szülészre igaz, akinek van magánpraxisa is, és ha belegondolunk, logikus, hiszen a magánrendelésből él, és ha kicsit utánaszámolunk, a szülésre bejönni is azért éri meg neki csak, hogy ezáltal visszajáró magánbetegeket biztosítson.

A szülés maga tulajdonképpen, adhatok én neki akármennyit, ha pl rendelős napjára esik és ő visszamond mondjuk egy hosszú napon huszonvalahány pácienst (és ő visszamondja, igaz, van, aki ezt nem egyértelmű, hogy megteszi, hanem igyekszik kitolni a szülést, hogy a rendelés is beleférjen), az neki jövedelemkiesés, mert huszonx-szer 6-9 ezer Ft-ot nem fog kapni
Csak ha nem jönne be a szülésemre, akkor nyilván másik orvoshoz mennék.

Ezzel nem azt akartam mondani, hogy máshogy nem fog vállalni, mert ha beleférsz, akkor el fog, akárhová jársz hozzá, csak felhívtam a figyelmed arra, hogy ne halogasd, hanem beszélj vele, kérdezz rá mindenre, azokra is, amiket én leírtam, mert az a biztos, és az alapján majd kiderül, hogy tud-e vállalni, vagy sem.
s.eszter

Köszönöm, Eszter, ismét nagyon szépen leírtad a tudnivalókat :)
Persze, azt tudom, h. fel kell kérni mindenképpen.
Elég jól jönne nekünk most, ha a magánrendelést kihagyhatnánk.., a férjem pénzügyi területen dolgozik, és a válságot mi most elég keményen érezzük..
Még tájékozódom picit Sárvári Dr.-ról is, aztán ígérem döntök lassan :) :)

Niki
nikóca

Szívesen:)

Szerintem, cas, ha nem nagyon személyesek az élményeid, ide is leírhatnád, biztos, hogy sok embert érdekelne, aki nem ír, csak végigbogarássza az egyes orvosokról az infókat.

Még engem is nagyon érdekel minden ilyen, hiába vagyok megelégedve az orvosommal, mert velem is előfordulhat még, hogy szabin lesz, mikor a következőt szülöm, etc, szóval jó képben lenni a többiekről..

Szóval én megköszönném, ha írnál valamit ide is!
s.eszter

Eszter
Szívesen zengek ódákat itt is a doktor úrról! :)
Csak nem is tudom, hol kezdjem... :lol:
Priviben konkrét kérdésekre konkrét válaszokkal tudok szolgálni, mert azért van egy csomó minden, amit egy nyilvános fórumra nem szívesen írnék csak úgy le. :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Tegnap voltam Sztanyik doktornál, és nagyon nagyon szimpatikus volt! Nagyon kedves volt és türelmes! Egyáltalán nem olyan volt, hogy van rám 10 perce, mert ott a következő beteg - egyébként 35 percet töltöttünk bent!

Elmondta, hogy nem nagyon vállal új pácienseket, és 33 hetes kismamákat sem szokott átvenni, de engem elvállalt, mert régi jó pácienseire hivatkoztam! (Eszter ezúton köszönöm neked is!)

Végignézte az összes leletemet - ami azért nem kevés. Megbeszéltük a továbbiakat: a 36. héten kell beugranom egy uh-ra, reméljük addigra befordul Áron baba. Ha nem, akkor már kicsi rá az esély, és akkor császár lesz. Egyébként azt mondta, hogy 2.-nál meg lehetne próbálni a faros szülést, elsőre nem.
Utána a 36. héttől hetente ctg, ha van szülésznőm, akkor nála, ha nincs akkor simán a kórházban. Lesz még kenetlevétel, uh, és egy labor is. A szülésznő választás attól függ, hogy sima szülés lesz vagy császár, mert abban egyet értettünk a drúrral, hogy császárra felesleges.

Beszéltem egy ismerőssel, aki nemrég szült nála. Tarifának ő a vizitdíj 10x-ét említette, ő ennyit adott. Én tegnap 7e Ft-ot fizettem. Egyébként a dr. úr nem mondott összeget, azt mondta, hogy mindenki adjon az anyagi lehetőségeihez képest, megelégedettségtől függőne! - nekem nagyon szimpatikus ez a hozzáállás.

Szülésznőről annyit mondtak, hogy ő ajánl, de nem mindig ugyanazt, hanem specifikusan annak a kismamának. Az ismerősöm 30-at adott a szülésznőnek, ami azt mondja így utólag sok volt, mert pont a választott szülésznője volt az ügyeletes is - így sajnos nem járt túl jól! Másoktól is ilyen összegeket hallottam, illetve azt, hogy az orvosi díj fele..
Egyébként a szülésznő díja szerintem attól is függ, hogy esetleg valaki túlhordja-e a babát. A Margitban a választott szülésznő soronkívül csinálja meg a ctg-t 36-40-ig hetente, 40 után naponta. Ha valaki sokáig túlhordja, a szülésznő minden nap miatta jön be - szóval akkor illik honorálni!

folyt köv.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Amit a kórházról beszéltünk:

Akár császár, akár sima szülés 3 napot kell bent tölteni. Az első éjszaka nincs a mamával a baba - állítólag jobb így, mert azért pihenni is kell, illetve a császár utáni 24 órában nem igazán tud az ember ugrálni, és ellátni egy csecsemőt!

A császár után 6 órát kell az őrzőben lenni, ennek az időnek egy részében ott van a baba (gondolom míg apuka), de nem végig.
A császárosok és a simán szülők külön szobában vannak.

Én még kérdeznék a szülésfelkészítőről is: jól számolom most hétfőn lesz?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Köszi Noémi!

Ez így elég hasznos volt, főleg az nagyon tetszik, hogy nem egy szülésznőt ajánl, hanem személyre szabottan igyekszik találni megfelelőt..

Szóval nincs kartellezés és minddel jóban van..

Nem tudtam, hogy akinek van szülésznője, az soron kívül megy ctgre, ez nagyon tetszik, főleg ha esetleg naponta kell a dögmelegben majd nekem..

A szülésfelkészítő most van gondolom 20-án, mert ezt a harmadik hétfő.

Ez a második alkalom, de nyilván mehet úgy is az ember, hogy a másodikra először és az elsőre másodszor..:)

Én még annyira nem sietek, szóval kivárom a jövő hónapit, és majd az elsőre megyek első hétfőn és a másodikra a harmadik hétfőn, úgyis analfabéta vagyok, és talán jobban feldolgozom, ha elsőre az általános infókat kapom és majd második alkalommal a szülést magát..:D

Az ilyenekről egyébként nagyon aranyosan adnak mindenféle infót, tájékoztatást (egyébként mindenről), ha az ember felhívja a terhesgondozót. Vagyis a kórházat, és kéri, hogy kapcsolják őket.
s.eszter

Köszi Eszter!

Én biztosra megyek, ezért megyek el most, mert nem biztos, hogy május 3. hétfőéig kitartunk - mivel másnap töltöm be a 38. hetet és ugye +/- 2 hét lehetséges...ráadásul addigra nem is biztos, hogy lesz kedvem ott ücsörögni.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziazstok!
Örömmel látom, hogy éledezik újból a topic!!!!
A Margithoz minden kismaminak sok szerencsét kívánok, jól választottatok!!! Én kettőt szültem itt, első lányomat öt évvel ezelőtt, a másodikat most dec. közepén, így frissek az élményeim.
Az orvosom Sárvári dr. volt, és szülésznőt is fogadtam. Egyetértek Sztanyik dr. véleményével, hogy szülésznőt személyre szabottan kell választani.
Ha valakinek kérdése van, én is szivesen válaszolok.
csurimuri

Sziasztok!
Korábban érdeklődtem Ruzsvánszky doktorról és jókat írtatok róla. Mostmár én is hozzá járok, kiderült, hogy nincsen peteérésem és valamelyik hormon magas. Ha esetleg valakinek volt már ilyen, légyszi írja meg, hogy mert el vagyok keseredve.
Szeretnénk már picibébit.
bonbon

Bonbon, a peteérés hiányán egész könnyen lehet segíteni :) Melyik hormonod lett rossz?
dóri797

Noémi majd írd meg, mi volt a szülésfelkészítőn, léci!:)

Bonbon, nem volt hormongondom soha, de ahogy látom magam körül, az a jobbik eset..
Tudják mi a gond, lehet ellenőrizni, vannak számadatok, tudják pótolni..
Macera, de szerintem ne aggódj, nem lesz gond..
s.eszter

Dóri797, a tejelválasztást serkentő hormon (azt hiszem így hívják pontosan).
Csak annyira nem szeretnék hormonokat szedni, mert rettegek attól, hogy elhízok meg szőrös leszek... de ezt majd megkérdezem, mert megyek a dokihoz megbeszélésre.
Bár ha ez az ára hogy legyen gyerekem...
bonbon

prolaktin?

Fura, mert általában progeszteron hiány szokott lenni.

Hát akkor annyira nagy baj nem lehet!:)

A progeszteron-hiány gáz, de azt is tudják pótolni, a prolaktinnak nincs olyan szerepe a megtapadásban, peteérésben, mint a progeszteronnak..

A hízástól meg ne félj, egy csomó nő kicsit többet hízik, mint amennyit muszáj volna, és ez még nem jelenti azt, hogy elefántok lesznek, aztán szépen lefogynak utána.
Korántsem biztos, hogy a hormontól jobban fogsz hízni (és ne is fogadd el, majd mikor mondogatja a kisördög, hogy jaj egyszerűen muszáj megennem még egy doboz fagyit, és ezt a hormon mondatja velem!:P )
s.eszter

PCOS-es nem mondták, hogy van?
s.eszter

-ed akart lenni:)
s.eszter

Bonbon, ne aggódj! A lényeg, hogy felismerték mi a baj, és könnyen lehet rajta segíteni!

A prolaktin a női szervezetben szoptatáskor termelődik. Nem lehetetlen teherbe esni, ha annak magas a szintje, de sokkal nehezebb. Ezért is mondják, hogy ez is egy természetes védekezési módszer - aztán valakinél mégsem válik be. Bromocryptint szoktak rá adni, én is szedtem, de nem híztam el - más is ismerek ő sem.
Egyébként ennek a hormonnak a magas szintjét még 2 dolog okozhatja:
1.) stressz - nekem ez volt, pont megszűnőben volt a munkahelyem. Egyébként nekem nem volt túl magas az érték - kb. 10%-al léptem túl a megengedettet. Másik orvos azt mondta, hogy ő erre gyógyszert sem adott volna, inkább várt volna 1-2 hónapot és újra ellenőrizte volna - csak ugye mi is gyors sikerre vágytunk.
2.) a másik lehetőség - és ettől ne ijedj meg. Jóindulatú ciszták az agyban. Ilyen állítólag mindenkinél van, csak valakinél pont rossz helyen. Egyismerősömnek ez volt. Ő is bromot kapott, teljesen rendbe jött, majd évekkel később mikor gyereket szeretett volna, az 1. hónapban összejött.

Szóval, tényleg emiatt ne aggódj!

A peteérésen szintén könnyen lehet segíteni. Ma már számos nagyon jó készítmény van rá! Ami még jó, hogy ezeknek a problémáknak nem hosszú a lefutási ideje - akár már jövő hónapban babásohatsz is!
Tudom nem könnyű, de fel a fejjel! :)

Ha van kérdésed, írj nyugodtan!

Eszter, jelenkezem a szülésfelkészítő után!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Nem akartam jönni az agycisztás dologgal, mert mondd az embernek, hogy á, ezek nem komolyak, mindenkinek van..:P

De tényleg nem az, ha az lenne, azt látnák egy vérvételből, szóval ne aggódj, tényleg!

A harnmadik lehetséges ok, amit Noémi nem írt, az a dohányzás.

Gondolom, te nem, de ha a párod esetleg dohányozna, mindenképp szokjon le!
Neked is ugyanúgy gátolja a megtapadást a passzív dohányzás is, de később, ha a baba dohányos háztartásban nő fel gyerekkorában, már az is okozhat nála olyan károsodást, hogy alig lesz ép spermája, ha fiú..

Többek között azt szívja most épp a sok fiatal felnőtt férfi, hogy az anyjuk/apjuk láncdohányos volt, míg gyerekek voltak. :(
s.eszter

Bonbon!

Előttem tökéletesen leírták, hogy miért is baj a magas prolaktin!
Tudom, hogy furán hangzik, de örülj neki, hogy kiderült, hogy konkrétan mivel van a gond, mert így egy gyógyszerrel segíteni lehet a dolgon.
A hízásra figyelj oda, bár nem tudom, hogy erre pontosan milyen típusú (hormon vagy nem hormon) gyógyszert fognak neked felírni. Ne fogyózz, mert az ugye megint nem jó teherbeesési szempontból (bár ebben a saját tapasztalatom más) , de figyelj oda mit eszel és mikor!

Több ismerősömnél is kiderült ez már, mindegyiknek sikerült a baba a gyógyszerszedés 3. hónapjával bezárólag :) :) :)

Próbáld meg a stressforrásokat csökkenteni, mert az nagyon meg tudja dobni sajna!
dóri797

Sziasztok,

köszönöm a válaszokat, nagyon aranyosak vagytok, kicsit meg is nyugodtam :-)
Szerencsére sem én, sem a párom nem dohányzik. Igazából ami rossz, hogy a munkahelyemen a főnököm dohányzik, és mivel kicsi az iroda, egész nap a füstöt szívjuk. Bár talán most a jobb idő beköszöntével jobb lesz a dolog, mert nyitva van egész nap az ajtó...
Szerdán megyek a dokihoz, már alig várom, hogy mit fog mondani.
bonbon

Arra az esetre, ha még ma erre jár valaki, megkérdem: nem tudjátok, a második cukorterhelésre tényleg meg lehet inni már otthon a löttyöt és úgy menni, hogy annál is hamarabb végezzek, vagy ez vajon csak régen volt így? (bezárás előtti infó..)

ezer köszi, ha valaki tud segíteni!
s.eszter

s.eszter!

Amennyiben jó volt az éhgyomri vércukor értéked, megihatod otthon is a glükózt! A lényeg, hogy vigyél (az ivás előtti) vizeletből mintát, valamint, hogy 2 órán belül érj oda a vérvételre!!!!
zselyke1

Köszi!!!!

:)
s.eszter

Eszer!
Nekem azt mondták,hogy fél órával kell előbb oda érni,mint lejárna a 2óra! Múlt héten hívtam Őket egy eredmény miatt!
Na meg Zselyke írta,csak akkor nem vesznek éhgyomrit,ha jó volt az előző eredményed!
kandi72
Budapest III. kerület

Hát, én úgy döntöttem, hogy jó és kész..:D

A legutóbbi sima vérvételen, ami más miatt volt, 4,3 lett és nekem csináltak a 16. héten is cukorterhelést, mert van a családban cukorbeteg. Az 7,1 lett.
Az ugye régen már éppen rossz volt, de központilag felemelték 7,9re, hogy véletlenül se kelljen egy csomó embert ellátni, szóval így mondták ugyan, hogy figyeljek oda, de negatív lett..

Szóval végül megittam itthon és bevitt a férjem fél órával előbb.

Nem kicsit volt jobb a a kanapén tévézve várni, mint ott kókadozni a váróban.. :)

Szóval köszi az infókat!:)
s.eszter

Eszter!
Na akkor kényelmesebb így....Nekem is kellett a 16.héten mennem,mert 35 elmúltam és így kötelező...azért tudtam,na majd 4hét múlva Én is megyek ismét!
:wink:
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Voltam hétfőn a szülésfelkészítőn, erről írnék pár sort.
A kórházi védőnő tartotta, és az eredeti terv az volt, hogy a 2. felét a gyerekorvos fogja, de sajnos nem tudott eljönni. Így az egészet a védőnő tartotta, ami szerintem jó volt. Nagyon kedves volt, és sokat lehetett kérdezni.

Onnantól kezdődött, hogy megszületett a baba: elmondta, hogy pontosan mi fog történni: ahogy kiveszik a babát elviszik 1-2 percre, hogy kissé megtörüljék és kiszívják az orrát. (apuka mehet a babával). Ezután anyuka csupasz mellkasára fektetik az azonnali bőrkontaktus miatt - ilyenkor még nincs mellre helyezés. Otthagyják pár percig majd ismét elviszik. Ekkor is mehet vele apuka. Ez az ellátás nem mindegyik szülőszobában lehetséges, szóval lehet át kell vinni másikba! Itt történik a súly, ill. magasság mérés, felöltöztetés. Ezalatt anyukát ellátják.
Mikor mindenki kész az újdonsült család átkerül a pihenőbe, és itt hüvelyi szülés esetén 2-4 órát töltenek együtt. Itt már azonnal segítenek mellre helyezni a babát. Az idő letelte után anyuka a gyerekágyra kerül. Az első éjszakát a baba mindenképp a csecsemő osztályon tölti, mivel ilyenkor még jobb az intenzív megfigyelés, de utána már folyamatosan anyukával lehet.
Ami nekem annyira nem tetszett, hogy a pihenő szoba után apuka már nem mehet be a gyerekágyra, tehát legközelebb otthon foghatja meg a babát - kivétel ez alól a fizetős szoba.
Gyakorlati dolog, hogy a kísérőnek kell papucsot vinni a szülőszobába, mert zöld köpenyt kap, de lábbelit nem!
Egyébként kaptunk egy listát a kórházba szükséges dolgokról (szerintem semmi extra a papucson kívül), illetve egy másikat a gyermekágyas időszakról.

Elmesélték még, hogy a babákat 2x fogják megvizsgálni: 1x a születésnél, 1x pedig a hazaengedésnél. Betöltött 24 óra után a baba megkapja a BCG oltást (erre engedélyt nem kérnek, mert kötelező), illetve hazahozatal előtt vért vesznek a sarkukból (amire engedélyt szintén nem kérnek, mert kötelező)
Minden reggel és este vizit van a babáknak is. A reggeli vizit után a gyerekorvos körbejár és tájékoztatja a mamákat a babák állapotáról.

3 éjszakát kell bent tölteni, de ez módosulhat: a babát akkor engedik haza, ha a súlycsökkenés megáll (magzatszurok miatti), illetve nem sárga - sárgaságnál ajánlják, hogy maradjunk még egy kicsit, mert visszamenni nem lehet, csak gyerekkórházba - ott meg tényleg beteg gyerekek vannak!

Az anyakönyvi kivonatért majd vissza kell menni, a TAJ kártyát és a lakcímkártyát postán küldik. Ehhez csak a szokásos papírok kellenek. (szem. ig, lakcímkártya, házzasági anyakönyvi kivonat 300 napnál nem régebbi vagy apasági nyilatkozat)
Aki a III. kerületben házasodott és a Margitban szül, annak az anyakönyvi kivonatról nem kell újítást kérnie, mert egy helyen csinálják és megnézik.

Ruhát nem kell vinni - ők angolpólyába rakják a babákat. Persze lehetni lehet. Pelust ajánlatos, mert azt is adnak, de állítólag mi majd többször akarjuk cserélgetni rajtuk...

Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha van még kérdés szívese válaszolok!
Szerintem jó és hasznos volt, aki teheti menjen el! Mi is megyünk május 1 hétfőjén, mert akkor szülőszoba látogatás is lesz. A 3. hétfői alkalmon sokan voltunk apukák nélkül - ami szerintem nem is baj, mert főként olyan dolgokról volt szó, ami őket csak részleteiben érdekli, és nem biztos, hogy nem alszanak el a 2 óra alatt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hú, köszi, Noémi!

Mi is megyünk majd első hétfőn..

Az, hogy az apukák nem mehetnek be, nem mindig volt így..

Az, hogy senki más nem mehet be, szerintem szuper dolog.
Régen az apukák bemehettek.
És mi lett?
Mindenki előlépett apukává, hirtelen sokaknál 23 apukája lett a gyereknek, beleértve a húgokat, meg a nagymamákat is..

Szóval ezt magának köszönheti a jónép sajnos.

Nagyon szomorúnak tartom, mert ez a hozzáállás elég jellegzetes dolog itthon sajnos..:(

Borzasztóan kilennék borulva, ha frissen szülve a szobatársam népes rokonságát kéne kerülgetnem, szóval talán még ez a jobbik eset.
Mivel nagyon promotálják, hogy rögötn kelj fel és sétálj érdemes úgy időzíteni a felkeléseket, hogy apuka akkor jöjjön és ki tudj menni hozzá.
A babát ugye ilyenkor az üvegajtóig tolhatod, ott megnézheti mindenki.
Ha első nap nem is, később többször láttam, hogy egyszerűen kivitte az anyuka a kisbabát is az apukának egy pár pillanatra.
Persze ilyenkor ott van, hogy bent sterilebb a környezet, stbstb. Mondjuk ha másnap amúgy is hazamegy, lehet, hogy tök mindegy.

De ezt mindenki maga dönti el.
Ha te ki akarod vinni a babát, nem szólhatnak bele, bár én eddig mindíg nagy titokban kivivésnek voltam csak a szemtanúja.

Arra érdemes figyelni, hogy ez apukával legyen lezsírozva, ne olyankor, mikor ott van a család, mert esetleg nem értik meg, rosszul esik nekik(nagymamák), hogy nem, nem adod oda egy picit sem. Csak nekik sem. Csak megfogni sem, egyáltalán..
(nekik pici, a babának esetleg a huszonhatodik pici fogdosás, meg simogatás már nem tesz jót..)

Én majd meglátom, most egyenlőre úgy vagyok vele, hogy majd rákérdezek a szülésznőnél, hogy mikor szoktak a legkevesebben lenni a váróban, akkora behívom a férjem, és kiviszem neki egy picit.
És amúgy kizárólag azért teszem, mert a szülés után úgyis a kezébe nyomják, tehát drasztikusan túl lesz az első úristenlefogomejteni élményen, de lehet, hogy ha három napig vár a következőre, akkor majd nem meri felvenni egy darabig megint.
Szóval én emiatt atrtanám fontosnak.
De persze a legfontosabba baba egészsége, szóval majd ott meglátom..

Amúgy meg a tologatástól nem lesz semmi baja, majd kitolom az üvegfalhoz mindenkinek.. ( a mindenki az max pár ember, vagyis a nagyszülők, másnak megmondtam, hogy majd otthon meg lehet látogatni, ha szólok, + a húgom, ő úgyis bejön, ha a fejem tetejére állok is..:P)
s.eszter

Tök jó, hogy akkor nem kell házassági anyakönyvért kilincselnem, hanem csak megnézik!!!!

Azért ugye voltak apukák is? Szóval nem fogja úgy érezni, hogy csak ő gubbaszt ott, ha majd a második alkalomra megyünk?

Nekem azt mondták, mindekettőre érdemes vinni apukát, ha még nem szültünk a MArgitban, az elsőre amiatt, mert sok mindent megmutatnak a szülőszobán, és ha ott leszünk már a szülésnél, jó, ha tudja, mi-merre-hány óra, mert azzal is elfoglalja magát, meg mi úgysem fogjuk tudni, a másodiknál, meg mert tulképp az pás szülésről ott beszélnek..
s.eszter

Eszter, a másodikra is sok apuka megy, nem lesz egyedül a párod :)
dóri797

Eszter, szerintem egyáltalán nem baj, ha viszed a férjedet mindkét alkalomra. Most kb. 6 "szingli" mama volt, és 4 pár, de állítólag múlt alkalommal tele volt az ebédlő, legalább 20 pár volt.

Most nem volt szó egyáltalán az apás szülésről, sőt most azt mondták, a tematika az az, hogy 1 alkalommal a szülésig bezárólag, 2. alkalommal onnantól, hogy kibújt a baba.

Amit még mondtak - és ez a toligálásról jutott eszembe - hogy a kórházban a babával közlekedni csak és kizárólag kiskocsival lehet. Kézben vinni tilos. Ennek az az oka, hogy szülés után lehetnek rosszullétek, és ha anyuka össze is esik, a baba a kocsiban biztonságban van.

A látogatókról azt mondta a védőnő, hogy ő azt javasolja hogy kisebb csoportokban jöjjenek be a rokonok - persze csak akinek muszáj - és tényleg használjuk ki az időt a pihenésre!

Egyébként az én férjem is azt mondta, kibírja...persze gondolom majd alig várja, hogy itthon megfogdoshassa - de férfiasan bírja! :)

Az tök jó, hogy látogatási idő nincs, illetve csak annyi a megkötés, hogy este 8-ig. Így szerintem a 15 mamára - ha tele is van a gyerekágy - nem lesz tele a váró...biztosan munkaidő után vannak legtöbben...de reméljük nem lesz időnk kitapasztalni!

Én ma elintéztem a házassági anyakönyvi kivonatot - egyébként 5 perc volt és illetékmentes, csak fel kellett mennem a Várba, mert mi ott házasodtunk! Most már minden papírom megvan...azt hiszem össze kéne pakolnom a kórházi cuccomat is.
Az egyébként tök jó, hogy a III. kerület ilyen rugalmas!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!
Köszike,hogy tudósítasz a felkészítőről....
-és utólag nagyon BOLDOG NÉVNAPOT kívánok neked!
pusza
Andi
Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Noémi, a gyermekágyas rész előttről nyílik pl az UH is, ahol a kötelező szűrések vannak, amiatt is vannak emberkék (általában ugye apuka+anyuka mindjárt), szóval az a váró nem csak azé a 15 kismamáé sajnos.

Persze a többség jön-megy, nincs ott sokáig.

Az UH-sokkal annyi a kényelmetlenség, hogy pont a gyermekágyas rész üvegajtaja elől nyílik derékszögben az Uh-s beugró.
Így vagy abban a pici kis ficakban toporog, aki uh-ra jött, vagy, hogy meghallja, mikor hívják, pont az üvegajtónál.

Ahol ugye, mivel a babákat csak az ajtóig lehet tolni, az anyukák akarnak tömörülni, hogy úgy tudjanak leülni, hogy rálássanak a babára.

Szóval a 15 anyuka még csak-csak beosztja (de szerintem nem igazán van erre kísérlet..:), viszont kerülgetni kell az uh-sokat.

Én ugyan sosem ültem le ott, hogy az anyukák le tudjanak, de muszáj volt ott állnom, hogy tudjam, mikor jövök.

Azért nem nagyon gáz a helyzet, csak erre mondtam, hogy rá kell kérdezni a szülésznőnél, mert uh sincs mindig, szóval érdemes nem akkor jönni...
s.eszter

Andi, nagyon köszönöm!

Eszter, most már értem! Még ugye sosem jártam ott, így ezt nem tudtam...na mindegy....
Az én férjem tuti délelőtt tud majd jönni - meló előtt, úgyhogy sok választásunk nem lesz, de azt a 3 napot - féllábon is!

Ma rám jött a pánikhangulat, és megvettem mindent! Ma a táskámat is bepakolom. Betöltöttem a 34. hetet, szóval bármikor...azért persze még ne, de fő a biztonság!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szerintem Noémi, úgyis helyet csinálnak, még ha esetleg többen lennének is az UH-ra várók..

És ha nem, hát, Istenem, azt hiszem, ez az aszituáció, amikor lelkiismeretfurdalás nélkül fogom megkérni azt, aki útban van, hogy menjen odébb/ adja át a helyét stb..

Ez van, mennek még ők is szülni..

Volt, mikor UH-ra vártunk (van egészen a beugróban pár szék, tehát az nem a gyeremkágy előtt van), hogy két pár ült ott, meg egy idős néni (gondolom őt más miatt jött vizsgálatra..:P) és nekem már nem volt hely. De csúszás volt és fáradt voltam; először nyűglődtem látványosan, de aztán, hogy egyik férfi sem adta át a helyét, hanem mereven nézte a tőlem legtávolabb eső falat, megszólalta, hogy esetleg valaki nem adná-e át a helyét, mert azt hiszem, ha már ilyen kevés szék van, akkor azokat inkább nekünk találták ki..

Hát, a néni ugrott legelőször, utána még volt annyi időm, hogy mondjam neki, hogy köszönöm, nem rá gondoltam, akkor állok, és csak utána állt fel az egyik(!) srác.

Igaziból azt sajnálom leginkább, aki ilyennek szül gyereket.. Nehéz lesz neki..
s.eszter

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?