Hali!
Üdv az EU-ban
Köszi a motoros hozzászólásokat, fontolóra vesszük. Tegnap voltun az Árkád Játéksziget boltban, de nagyon gagyik voltak, egyáltalán nem volt masszív kerekű.
Rólunk:
Új szavaink:
ÉN = ÉN (eddig babát mondott helyette, amikor ő akart vmit egyedül csinálni, most váltott én-re)
ECSŐ = ESŐ
EU =EU
Eupapó = Európa
Pénteken úszni voltunk, egséz végig csak fel-le volt hajlandó úszni a medencében. Nem lehetett a medencefalhoz közelíteni, hogy kimászunk vagy kiülünk, mert ment a tiltakozás, csak fel- alá úszni. Szerintem készül a nyári olimpiára
Este viszont én voltam egy kis kimenőn. A kollégáim szerveztek egy csülökvacsit a Széchényi kertben, nekem szinte helyben volt a ligetben. Annyi csülköt zabáltam, mint még soha. Jó éhesen is mentem oda. Söröztem is, bár tartottam tőle, hogy közel 3 éve nem ittam alkoholt, hogy meg fog ártani, de ehhez képest 2 korsó szépen lecsúszott és nem volt tőle bajom. most van egy akció, ha befizetsz 2200 Ft-ot, azért 3 órán keresztül annyi csülköt és sört fogyasztasz, amennyit bírsz. 2 csülök kör után már mindenki kidőlt
utána nem bírtam behúzni a hasam, úgy néztem ki, mint aki kismama
persze nem híztam semmit... aztán este apával együtt számoltunk vissza az EU csatlakozásig.
Szombaton kimentünk a majálisra, de délelőtt csak a light-os verzióra, a szökőkutas réten voltunk a ligetben. Volt leterítve egy hatalmas játszószőnyeg, mindenféle játékkal (főleg Fisher Price) és ott voltunk egész sokáig. Én közben majdnem megsültem, olyan meleg kerekedett. Daninak már szép barna a pofija és a karja, olyan jó ránézni, szép egészséges színe van. Talán, talán (nem akarom elkiabálni) nem az én fehér bőrömet örökölte. Ill. fehér neki, de én pl. csak pirosodom és szeplősödöm, Dani meg barnul egyből.
Aztán megunta a játékot és rohangált a réten, mint vmi fékevesztett kiscsikó. De úgy láttam, csak az én fiam ilyen sajtkukac, mert a többi gyerek elég nyugiban volt, őt meg, mintha felhúzták volna. Pedig ő aztán minden nap kijár a ligetbe, minden szegletét ismeri már, tehát még az sem lehet, hogy totál új neki az egész. Kaptunk EU-s lufikat, néztünk rendőrmotort, aztán hazamentünk, nagy zaba és aludt egy hatalmasat.
Amíg aludt, apa otthonmaradt (utálja a tömeget), mi meg anyósommal és sógornőmékkel kimentünk hömpölyögni. Ittam egy nagyon fincsi jeges csokoládét, a kirakodóvásárban vettem Daninak farmer baseball sapit, és egy fehér surdakalapot, és egy sokzsebes halásznacit. Csuda boldog volt velük, a sapikat folyton próbálgatja a tükör előtt.
Tegnap meg az Árkádban voltunk, betáraztam a Babybell-ben egy csomó body-ból, kis pólókból, zoknikból.
Most teljesen átalakultak, legutóbb, mikor voltam, akkor kezdték, most meg egy hatalmas Kenguru goldos részleg van, óriási szín és méretválasztékkal. Valszeg a héten még elugrom, mert még szeretnék pár cuccot, csak a férjemmel nem lehetett sokáig nézelődni
Vettünk Daninak egy állítható, kicsavarható zsírkrétát, aminek radír van a végén. Ezt ma adjuk oda neki, mert kapott tegnap mást is, és nehogy a nagy meglepihalomban semmi ne érdekelje a bőség zavara miatt.
Rit
Hihi, napelemes, kezdem azt hinni, Dani is. Nem semmi, amit levágott pl. a majálison.
Conti
Cuki a kis Betti!
Forti
Akkor képzeld el, én hogy kivagyok lelkileg. Szerintem értékeljétek azt, hogy ilyen sok időt együt tudtatok otthon tölteni. Már én is vágyom rá, hogy ha majd lesz tesó, akkor min. 2 évet biztosan otthon leszek.
Kryss
Jó költözést és piktorkodást az új kéróban, aztán, amint tuds gyere, várunk! Lesz miről beszámolnod!
sasha
ne keseredj el! a legtöbb fogyikúrát tovább kell csinálni, hogy legyen hatás. 1-2 hónap után kezdődik el a kívánt folyamat, amikor is lentebb mennek a kilók.
Mozogni mennyit mozogsz és milyen formában? (itt most nem a gyerek utáni szaladgálásra gondolok)
A vizesedést nézesd meg, az is lehet, hogy a fogyi miatt megváltozott anyagcsere miatt van, de lehet okozhatja más is.
Conti
Mi fél9-9kor fekszünk este és behúzott függönnyel.
Szabi GYED után:
ez attól függ, mennyi az alapszabid. nekem pl. 28 évesen 22nap évente. gondolom neked több, kb. 24 vagy 25. (3 évente nő 1 nappal) 2 év alatt 2x24 =48 nap, ez lehet több vagy kevesebb az alapszabitól függően, + ami még bentmaradt, amkor elmentél szülni. De ezt a munkhelyen biztos napra ponotsan tudják.
Pl. amikor én elkezdtem távmunkában dolgozni tavaly februárban, úgy tudtam megcsinálni, hogy dec.16-án lejárt a TGYÁS, utána volt 2 hét, ami egyébként is munkaszüneti nap a cégünknél, nem kell kivenni rá szabit. szülés előttről maradt 11 nap szabim, azt kivettem 2 részletben, a kettő között kiírattam magam 2 hét táppénzre, így tudtam kibulizni, hogy csak februárban kezdjek.
De az jó volt, mert tulajdonképpen otthon voltam még egészen aug elejéig, eddig tartott a távmunka. aztán már 8 órában kezdtem el dolgozni és bent. Én GYED-en nem voltam.
pusza, bocs, ha hosszú voltam
gumicukor