Új privát üzeneted érkezett!

Mormota, valószínűleg holnap én is megyek felkészítőre. Ha minden igaz, jön a férjem is. Pont jókor csatlakozol, téma a vajúdás és a szülés lesz :D Na, de majd kiderül, hogy odaérünk-e mi is. Egyébként eddig 2x voltam és szenzációs a szülésznő, aki tartja. Ha minden igaz, akkor ő lesz nekem is. Már a múlt héten megemlítettem neki. :D Szerintem jó, mert van tapasztalata, humorérzéke stb.

Asszem ma én is bemegyek a gyógyszertárba és veszek bugyit és még egy csomag Tená-t.
Tegnap pedig vettem málnalevél teát.

KépKép
süni76

Sziasztok!

Benta! Vasárnap mi is a Kopaszi-gáton voltunk...Hánykor jártatok arra?Mi kb. 13-15-ig... Tényleg nagyon jó hely!

Anuk: Köszi az Ultrás "leírást", én is olyat vettem, ez mosogatópor,csak nem tudtam,hogy létezik-e mosópor is Ultra néven.

Sosi: Azért én szívesen meglesném a pocifotódat,még ha nagyon nagy is. Anuké sem pici....

Banyoszka
banyoszka

Én is szívesen nézegetnék még pocakfotókat :D

Ja, azért esett egy kis hiba a kiságyprojektbe. A képen is látszik, két jobbos ajtót sikerült küldeniük a pelenkázószekrényhez. Először reklamálni akartam, majd azt mondta a férjem, hogy egyszerűen átfúrja. Most viszont úgy gondolom, hagyom így. Így legalább van benne egy kis boogie :D Szerintetek? Vagy nagyon hülye vagyok?

KépKép
süni76

Egyenlőre nagyon élvezem az itthon létet: Már voltam a piacon és a közértben is. Most itt ücsörgök nyitott ablaknál, utána meg olvasni tervezek! :)

Amadea, tök jól leírtad ezt a magnéziumos dolgot, köszi! Én azért abba hagyom a 36. héten, utána majd legfeljebb 1-1 szemet szedek be ha nagyon kell.
Egyébként most vettem be, és mégis értem bal oldalon a méhem alját....hogy ez mi lehet, megint nő, vagy mi?

Anuk, homeosból az Arnica montana mindkettőre jól felkészít, mivel sebgyógyító hatása van. A szülés előtti szorongásra én nem veszek semmit, szerintem az természetes.
Nekem szerencsém van, itt van a közelnkben egy homeos patika - úgyhogy majd a szülés után Viktor megveszi azt, amire szükség van. Azt hiszem még veszek majd egy Caulophyllum-ot, biztos ami biztos alapon. Legfeljebb odaadom a barátnőmnek!

Benta, ennyire biztos vagy a császárban? Ha már beilleszkedett a popsi, semmi remény?
Miért kell akkor nagyobb betét? Én pont azt hittem, hogy akkor a doki, jobban rendbe tesz...

Szoptatós melltartó: szerintem csajok körméretből 1-el kisebb kell. Mivel most a szerveink felcsúszta, szülés után viszont visszarendeződnek. Nekem a brendonban azt mondta a nő, hogy szoptatós melltartót úgy kell választani, hogy most széltében épp hogy összeérjen, tehát a legkülső kapcsot kelljen használni, a kosárban viszont legyen még egy kis plusz hely.
Én úgy döntöttem 1-et veszek, és ha lesz sok tejem, veszek még. Addig nem költök feleslegesen.

Köszi a tenás tanácsokat. Ma megyek a gyógyszertárba, rákérdezek ott is, hátha okosabb leszek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Süni, nagyon jó lett a szoba!
furnér - szerintem így a helyes...de miért is kell? Szerintem simán a rácsra is rá lehet tenni a légzésfigyelőt, vagy nem? Majd utána olvasok a használati utasításban...

Én kicserélném az ajtót - utána még mindig átfurhatod...de ez az én véleményem!

Na csinálok én is egy pocifotót!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, Már nem is tudom, hogy a szülésznő mondta-e, vagy olvastam valahol, hogy sima felület kell a légzésfigyelőnek. Nem nagy összeg. Apu már haza is hozta, kemény 600 Ft-volt.

KépKép
süni76

Na, megyek lassan megebédelek, aztán indulás az anyakönyvezetőhöz. Délután jövök!

Szép napot!

KépKép
süni76

Kép

Kép

Centiméterben 97-nél tartok. 65-ről indultam, tehát már +50%...szerintem szép nagy! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Süni: jó a szoba, nekem fel sem tűnt a pelenkázó :oops: , bár én szeretem az ilyen furi dolgokat.
Te is szép gömbölyű vagy!

Noémi szép gömbölyű! Neked is csak a pocid nő!

Na, ha lejjebb megy a mell körmérete, az jó.
Kíváncsi vagyok, hogy fel tudom-e majd venni a farmerjaimat az ősszel.

Ja, pénteken UH-ra megyek, juppé! Oan kíváncsi vagyok hogy fekszik a drágám! és hogy mekkora!
Vendég

Süni!
Gyönyörű lett a szoba!!!A kisrucik is aranyosak! És csini a pocakod! :wink: Pelenkázóajtót én is kicseréltetném....

Noémi!
Nagyon csini a pocakod! Ugyan hol van rajtad az a +13 kg???? :shock: Szerintem rossz a mérleg...

KépKép
amadea

Sziasztok!

Noémi, micsoda csúcsos pocid van!

Süni, egyforma a kiságyunk... majdnem, nekünk a pelenkázórészen nincs fiók, pedig de jó lenne! Ja, és a mienk natúr. Viszont jó, h mondod ezt a furnér lemezt, mert pont az a problémánk, h ahogy betesszük a matracot a kiságyba, megakad a rácsok peremén és így marad pár mm űr a matrac és a rácsok között. Férjem szerint pont a légzésfigyelőnek, de én nem hiszem.

Másik bajunk: kaptunk egy légzésfigyelőt ajándékba, Angelcare (bébiőr és légzésfigyelő egyben), de nincs hozzá használati utasítás és első ránézésre nem nagyon tudtuk, h mi micsoda :oops: Vki, akinek ugyanilyen márka van, esetleg megbeszélhetnénk, h küld nekem vhogy egy másolatot? Nagyon-nagyon megköszönnénk.

Pécsi kiruccanásunk jól sikerült, csak aztán az ottlét alatt jött rám a frász. A már többetek által említett aranyeres probléma engem is elért, ráadásul elég durva formában, mert minden előzetes jel, vagy fájdalomérzet nélkül, egy vécézés közben (ráadásul pont nem is nagy dolog) elkezdett vérezni és amikor felálltam, akkor csak azt láttam, h piros a wc. Hang se jött ki a torkomon, azt hittem, elájulok. Aztán a kezdeti riadalom után mondtam, h mielőtt berohannánk az ügyeletre, extragyorsan elmennék a fürdőbe megvizsgálni a terepet és ott láttam, h honnan is ered a vérzés. Mosakodás után pedig már se híre, se hamva nem volt a dolognak, és azóta sem. Gondolom, vmi hajszálér lehetett, mint ami az orrunkban is néha elpattan, mindenesetre nagyon megijedtem.

Osztálytalálkozó...
hát néhány emberen azért ledöbbentem, h 10 év alatt mennyire le tudnak zűlleni és viszonylag kultúr lényekből mekkora bunkókká bírnak válni. Kétszintes helyiségben voltunk. Fent volt a vacsi és a beszélgetős, leülős, nemdohányzós rész. Alul pedig a "kocsma". Volt, aki részegen érkezett, a másik fel sem jött még egy köszönésre sem, harmadik megjegyezte, h "b...meg, nem mondtátok, h kismamatorna is lesz" (hárman voltunk kismamák), szóval néhány ember jelentősen rontott az összejövetel színvonalán, de azért a legtöbb volt osztálytárssal jó volt dumcsizni egyet. 3 hét múlvára kiírt kismami feleakkora pocival rendelkezett, mint én :oops: nem is akarták elhinni, h ő szül előbb.

Azért lefárasztott a 4 napos kiruccanás. Ott ugye millió helyre menni és a legrosszabb az volt, h a 3 éjszakából egyet sem tudtam jól átaludni, úgyhogy úgy értem haza, mint a mosott ... Ehhez képest azt hittem, h az itthoni ágyamban majd de jó lesz, de nem. Most is felébredtem többször. Viszont miután apa dolgozni, Bius suliba került, visszafeküdtem és fél 1-ig durmoltam :) Most már kezdek magamhoz térni, de még az ágyból írtam ezt a regényt :oops:

Kép
Kép
mimmi

Hello!

Süni,
gyönyörű a szoba, az ajtót észre se vettem, + 1 szavazat a cseréhez, és nagyon formás kismama vagy! Akkor tök jól állsz már a készülődéssel! Az anyakönyvi kivonatot jó, hogy mondod, teljesen elfelejtettem volna.

Banyoszka,
11-13-ig, ebéd előtt meg kellett futtatni az aprónépet. Nem is volt gond az étvágyukkal :)

Noémi,
még bármi lehet, majd a 36. héten akarom tisztázni a dokival a lehetőségeket. Csak arra gondoltam, akkor többet kell feküdni, az első 1-2 napon legalább, nem? Nem tudom, mit érezhetsz, lehet helyezkedik a kisfiad? Szép a pocid, az enyém is ilyen formájú, kicsit nagyobb kivitelben.

Benta

Kép
benta

Na, ismét itt. Már meg is jártam az önkormányzatot, gyógyszertárat, Spar-t. Igaz, apukám fuvarozott :oops:

Noémi, nagyon szép, formás a pocakod és Te is.

Köszi a szobadicséretet és a szavazatokat az ajtócseréhez :D

Röviden elmesélem, hogy jártam az önkormányzatnál. Először mérgelődtem, aztán elszállt a mérgem. Lehet, hogy én várok el túl sokat az emberektől.
Szóval szépen elsétáltam az anyakönyvvezető irodájáig. Utána volt egy helységgel a házasságkötő terem. Csak bekukkantottam nosztalgiázni. Mire visszaléptem, az utánam érkező lányzó már dörömbölt is be az iroda ajtaján, majd integetett a pasijának a folyosó elejére, hogy menjen már. Hát nem beslisszoltak előttem? Pedig már a bejáratnál is látott. Ott voltam előtte. Gondoltam, hogy tuti esküvőt jönnek megbeszélni, az meg lesz min. fél óra. Először elhatároztam, hogy ha kijönnek, megjegyzem neki, hogy kívánom, hogy hasonló előzékenységben legyen része majd 1-1,5 hónappal szülés előtt. De aztán jött 2 hölgy, baromi segítőkészek voltak és hamarabb végeztem, mint a pár :D
Nem idegeskedtem, csak elgondolkodtatott, hogy mennyire nem figyelünk oda egymásra. Már tapasztalom én is a tömegközlekedési eszközökön is. Elég szomorú. De aztán lehet, hogy én várok el túl sokat az emberektől...

Lényeg, hogy gyönyörű az idő és vettem egy doboz vanília-eper fagyit is :D

KépKép
süni76

Sziasztok!

Süni, Puszedli, szépek a képek! A pocifotók is! Puszedli, vicces, h beöltöztetted a babát!

Tökmag
: tuti nem utaznék! Ahogy nézem, kb 2 hét van köztünk, no, mi húsvétkor voltunk otthon: Miskolc-Szombathely 400 km, majd meghaltam, mrie odaértünk, pedig sokszor megálltunk, másnap nem tudtam lehajolni, annyira beállt a derekam és a pocim is tök kemény volt, hiába Magnéziumoztam... Nem hiszem, h érdemes lenne kockáztatni.

Szurkoljatok, holnap vizsgázom az emlegetett hülyénél, kívéncsi vagyok mi lesz, ja, és csak úg y tudok elmenni a remek időpontjára, h ma este Gyöngyösön alszom, szívességből elintézték nekem, h befogadjon vki ismerőse... Ennyit erről, lassan el is kezdem tanulni ezt a hülyeséget. Ja, és Bp-n vagyok, és innen le tudok menni, de Miskolcról meg Miskolcra nincs normális utazási lehetőség onnan... Ezek után, ha bunkó lesz, a vizsga végén tuti beolvasok neki, h mégis mit képzel magáról.

Amúgy nekem az alvás egyre rosszabb és egyre kevésbé pihentető. Nem tudom, mi lesz, ha ez így folytatódik. Ma meg aztán tuti nem lesz nyugodt éjszakám!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

süni a szoba csodaszéééép, ilyenkor picit lelkiism furim van, mert nálunk a hálóban van kialakítva egy kis rész, mert pici a kecó, remélem nem besértődni hogy nincs külön birodalma :cry:

bibbbbiiii nekünk nem kell anyak, kiv a kórházba, mert van ott mindig egy néni a hivatalból aki mindennap elviszi a papírokat és ha Győrben esküdtünk akkor nem kell másolat mert majd bent megvizsgálják hogy okés e a dolog...bár a nevemre is vehetném a picit, mert én felvettem a férjemét :lol:

ma megyünk pelusozós-fürdetős órára :lol:

lenti alsószurka még mindig megvan, egyre jobban zavar mi lehet ez, szerdán doki, majd megmondja a tutit...

ja és pocóóóóóóóóófottóóóóóóóóó, dádám.. Kép Kép

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok Kismamik!

Süni, szuperjó a babaszoba és óriási a pocid már!
Anuk, egyáltalán nem elrettentőek a képek, amiket föltettél... :):) És hát Niki és Noémi, Ti is szépek vagytok. :) Én még várok szerdáig, bár sztem látványra nem nőtt semmit a hasam... cm-ben 115-nél tartok, 93-ról indultam...
Viszont voltam ma a védőnőnél. Nagyon aranyos volt, megdicsért, hogy nem híztam semmi (de a mérlege 14 kg-val mutatott többet, mint ahogyan elkezdtem a várandósságot), és megint megnyugtatta magát, hogy minden oké. :) Vizeletvizsgálat, vérnyomás rendben, ő is említette a Natrium Chloratumot a vizesedésre, és örült, hogy végre van vmi tünetem (lábdagadás). :) Kiderült, hogy a CTG-ért nem kell fizetni, nálunk a kórházban ezt NST-nek hívják, viszont nagyon bunkók az orvosok. (Na, ezt nem a védőnő mondta, hanem a váróban lévő kismamik.) Mindegy, megpróbálom, aztán kiderül.

Mimmi, az osztálytalálkozók élménye engem is mindig megráz, de engem pozitív irányban. Az én volt osztályomból mindenki pedagógus, orvos, közgazdász vagy ügyvéd lett. :) Eddig egyszer sem volt olyan, hogy ne tudott volna mindenki eljönni, és irtó jó fejek. :) A legutolsó osztálytalálkozónk tavaly májusban volt, extra jól sikerült, viszont nem tudtam maradni velük, mert aznap épp jelenésem volt a doktorbácsinál- ha jól emlékszem. Azt hiszem, a keresztlányomék is itt voltak akkor... viszont jól indult, mert elnéztem a meghívón az időpontot, és 3 óra helyett 4-re mentem. :):) Nem utáltak ám érte... :D Szóval nagyon jól sikerült.

Csillag, gondolok Rád holnap. És igenis olvass be annak "a hülyének", ha nem lesz elragadtatva Tőled! :):):)

Poker, Evicuska, vagytok mostanában? Nagyon eltűntetek...

Poker, azt hiszem, nekem a május 13 szimpibb... már csak azért is, mert 8-án kell mennem orvoshoz, és megpróbálnám az azt követő laborvizsgálatot szerdára tetetni, akkor egyúttal letudnánk egy CTG-t is, és megnézhetnénk a szülőszobát. Hm? Megbeszéljük? :wink:

Lenicitől kaptam mailt. Jól van, szerencsére minden rendben velük, még mindig sokat varr szegénykém. De sokat gondol ránk és puszil mindenkit.

Ja, igen és még egy dolog: az egyik kismami azt mesélte, hogy csinált gátmasszázst az első kislánya születése előtt. Annyira kitágult, hogy nem kellett gátmetszés sem szüléskor, viszont utána sem húzódott vissza... Azt mondta, a második babával július elejére van kiírva, viszont eszébe sem jutna még egyszer. Szerintetek?

Heni

Kép
szheni

Niki,
nagyon vékonyka vagy, csak elölről látszik, hogy nem is olyan kicsi a pocakod.

Heni,
most biztos szentségtörő leszek, de én nem hiszek az itthoni hozzá nem értős gátmasszázsban. Sose csináltam, mégis simán ment a gátvédelem. Szerintem az egyéni szöveti adottságon jobban múlik, mint az olajozáson. Bízzuk majd a szülésznőre, én azt mondom. Persze lehet ezzel nem egyet érteni, ez szigorúan az én véleményem, mindenki azt csinál, amit jónak lát.

Süni,
sajnos ez az átlagos hozzáállás, és ha pici babával/gyerekkel leszel, akkor még jobban fog fájni az ilyen tuskóság.

Kép
benta

Sziasztok Kimamik!
Mindenkit nagyon üdvözlök, tegnap este óta nem volt időm olvasni, mert ma a főnököm "nem hagyott békén", annyit dolgoztam, meg a kocsimat vittem vizsgáztatni, közben felhívtak a suliból ,hogy a Dorkának kosárlabdázás közben kifordult az ujja, úgyhogy a délutánt meg a Heim Pálban töltöttük, de szerencsére csak zúzódás, most meg a Viktor üldöz el a gép mellől, mert még küldözgeti az áfabevallásokat. Szóval röviden ez van, majd igyekszem pótolni, ahogy lesz rá lehetőségem. Addig is mindenkinek szép napot, meg mindenféle jót!
Heni, nekem okés a 13-a, majd írok telefonszámot is privibe, szerintem holnap, mert most ki vagyok utálva innen a géptől. :wink:
poker

Sziasztok kismamik,

Amadea: nagyon szep a babaszoba. Jo hogy meg merleged is van, mar en is nezegettem oket, de szerintem en max majd akkor veszek, ha mar megvan a kicsi, es ugy erzem szuksegem van ra.

Babamozgas: Nekem azt mondta a doki, es le is van irva a tablazat fole amit adtak, hogy ugy kell nezni a babamozgast, hogy egy aktivabb idoszakban, oldalra kell fekudni es felirni az elso mozgasz idopontjat, majd onnantol szamolni egeszen a 10-ig mozgasig. A 10 mozgasnak 1 oran belul kell lennie. Nekem ezzel nincs gond van hogy 2 perc allatt meg van a 10 mozgas.

Petra: Mehszajat meg nekem sem neztek, jovoheten kell menjek ujra, majd akkor meglatom. Itt ugy vannak vele, minnel kevesebbet piszkalnak annal jobb, mert meg veletlenul sem jut be fertozes.

Elotej: Hat nekem most nem tudom, hogy ez az, de valoszinuleg, mert a melltarton eszre vettem, de csak nagyon kicsike kis sargas foltot, szinte semmi az egesz.

Amadea: Ezt nem annyira ertem miert kell ennyivel nagyobb szoptatos melltartobol. En is 75C-t hordok most, de azert a 80E nekem nagyon hatalmasnak tunik. Egyebkent nekem csak egy kosarmeretet nott a mellem es ezt tartja is. 75B-bol, C lett.

A hetvegen voltunk at ismerosoknel 3 napos a kislanyuk, most jottek ki a korhazbol. Nagyon picike volt, es olyan kis rancos meg lilacska szegeny. A newborn cuccok is nagyok voltak ra. Mondjuk nem volt 3 kilo az egesz gyerek. En biztos nem csinaltam volna meg vendegseget egy ilyen iciri piciri kicsi mellett, de hat itt furak az emberek.
Viszont az anyuka tok jo borben volt, surgott forgot meg nem mondtam volna rola, hogy 3 napja szult.

Banka
Kép
banka79

Sziasztok !

Suni !
Kepzeld, en is Szolnokon szulettem, es 76-ban. Mindket szulom odavalosi, es bar 3 eves koromtol Pesten lakunk, nagyon sok rokonunk van ott.
Nagyon szep a szobatok! Es a pocid is! :D

Noemi!
Az en pocim is ilyen csucsos! Ezert szoktak mondani, hogy fiu lesz ?
Csillagtancos!
Drukk a vizsgahoz, kitartas! Ezek mar az utolso kellemetlensegek a babazas elott. :)

Megvolt ma az elso ctg-m. Lorka egesz nap ugral, de pont akkor nem akart mozogni. Eltelt igy 10 perc, aztan megbeszeltem vele, hogy ez igy nem lesz jo, igy vegul nagy ramazurit csapott.
Dokim megdicsert az eredmenyert. :D

Mano!
Johetnek a listaba? 33 ev, 2 gyerek, Emma 6, Dani 4,5, Kiiras: majus 31, II. noi klinika, Lorant
Koszi szepen! Most majd eltolodik a fiu-lany arany? :D

Udv
Agi
lys

Süni!

Nekem tetszi így is a szekrény, de szerintem kényelmetlen lesz mindig hajolgatni ha ki akarod nyitni, ha meg nem azzal nyitod, akkor meg kár rá a fogantyú... De ha neked nem kényelmetlen akkor jól néz ki, de én tuti festegetnék rá még ki is emelném. Szépek a fehér bútorok is nagyon!! Csak én elirigyeltem Henitől a festegetést. :lol:

Légzésfigyelő :shock: na, majd elolvasom a mienk használati útmutatóját, mert semmi kedvem még ennek is utánajárni beszerezni stb... Nekünk is rácsos az alja a kiságynak, de eszembe sem jutott volna plusz lapot belerakni. :roll: Nekünk kemény az érzékelő lap, logikusan semmi probléma nem lehet abból, hogy rácson van...

Lys!

Ne épp ezt írtam, hogy annyi más véleményt, tapasztalatot hallani melltartó ügyileg. Neked pl. így volt, hiába vetted volna a 34. heti méretet. :roll: Az se jó, ha túl nagy, mert akkor nem tartja jól a mellet, ha meg kicsi akkor meg kényelmetlen meg abból is gondok lehetnek. Viszont kinek van kedve, bedurrant mellekkel próbálgatni meg vásárolgatni melltartót. Főleg egy pár napos babával ez kivitelezhetetlen... Úgyhogy szerintem vagy bevállalunk egy méretet, aztán vagy jó, vagy szívunk, vagy többfélét veszünk, de akkor tuti szívunk mert nem lesz annyi amennyi kéne, mert nem lesz jó mindegyik... :roll: Hát én mindenesetre még kivárok...

Heni!

Szerintem ez valami rossz adottság lehet nála, hogy "kinyúlt" ott... talán ugyanúgy rugalmatlan szövet kérdése, mint akinek nem tágul eléggé... Én ettől tuti nem félnék...

Benta!

Nekem szülésznő azt mondta, hogy csináljam nyugodtan, mindenképpen jót tesz mégha nem is sikerül a gátvédelem akkor is. Szerintem nem lehet rosszul csinálni, max. valakinek hasznos, valakinek nem. Akkor meg miért ne próbáljam ki... :?: :roll: De egyetértek, hogy adottságon múlhat a dolog.
Erről az jut eszembe, amikor anyósomnak mutattam a könyvet az intimtornáról, hogy ezt szoktam csinálni. Erre ő: Neki erre anno nem volt ideje! :shock: :lol: Ja! És amikor meséltem neki, hogy egy ismerősöm első babát 4 kilósan gátvédelemmel szülte, arra meg az volt a reakciója, hogy biztos sok pasija volt a férje előtt, azért már nagyon tág volt. :shock: :roll: :o

Csillag!

Megy a drukk holnapra! :wink:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Én is megjöttem: voltam szülésfelkészítőn a Margitban. A kórházi védőnő tartotta, és onnantól kezdődött, hogy megszületett a baba. Elmondott mindent: mi fog történni, hova viszik a gyereket, meddig, mibe öltöztetik, milyen vizsgálatokat végeznek rajta, stb.
Most még jobban szeretném a sima szülést, mert akkor azonnali bőrkontaktus + szopi kicsit később. Ellenben császárnál...majd csak egy idő után.
A lényeg, hogy tök jó hasznos volt!

Amadea, köszönöm! :) Szerintem jó a szög, szemből látszik a vaskos combom...

Mimmi, jó bunkók voltak akkor az egykori osztálytársak - pedig ez az élet rendje...na mindegy, ezen nem éri meg bosszankodni.

Benta, mi is a 36. héten fogjuk megbeszélni - remélem csak annyit, hogy Áron befordult, és mehet a sima szülés!

Süni, én ma pont fordítva jártam. A patikában egy fiatal csaj felajánlotta, hogy álljak elé nyugodtan. Mondtam neki, hogy köszönöm de kivárom a sorom, mondta, hogy biztos, hogy bírok állni. Mondtam, hogy igen, de kedves volt tőle! :)

Csillagtáncos, ha még olvasod: jól olvass be neki. Végtére is ő csak egy tanár, az a feladata, munkája, hogy tanítson vizsgáztasson. Hogy jön ő ahhoz, hogy sértegessen, és kioktasson. Menjen a fenébe!

Niki, tök jó, hogy nem kell menned anyakönyvi kivonatért. De egyébként nem a Te mostani nevedre, hanem a leánykori nevedre anyakönyveznék a babát. Nálunk is ugyan ez a szitu, de hiába, ha nem szerzem be a 300 napnál nem régebbi anyakönyvi kivonatot, akkor az én leánykori nevemre anyakönyveznék Áront!

Ági, nekem azt mondták, hogy ez a tipikus fiús pocak, mert a lányos anyukáké széltébe nő. Egyébként már egyre jobban felismerem én is! :)
Egyébként neked hogyhogy már elkezdték a ctg-t? Csak pár nap van közöttünk, és nekem jövő hét utáni hét pénteken kell mennem...(betöltött 36. hét után)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!

És azt nem mondták, hogy miért nő széltében a lányosok pocija? :wink: Engem ez érdekelne, de komolyan! :lol: Enyém is inkább széltében nő, többség lányra tippel...meglátjuk...

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Délelőtt védőnénél voltam, nagyon kedves, de még mindig nem értem, hogy mi a funkciója? :D

Sosi- Noémi: üdv a semmittevők között! :wink:

Amadea: tök jók ezek a melltartók és tényleg nagyon jó árban vannak! Csak sajna én próba nélkül nem merem megrendelni. :?

Benta: mi kb. két hete csekkoltuk le párommal a Kopaszi- gátat, tényleg nagyon szép, és mi is tervezzük hogy sűrűn kijárunk majd oda- bár neki fura volt így látni. Párom ott nőtt fel, és az Aranyhalban kezdte (mint szakács) a pályafutását, mert az apukája és egy barátja üzemeltette a helyet. Kicsi a világ. :)

Tabati: szerintem még meglátom hogy leszek az utazásra. Lehet hogy a hátsó ülésen fogok dekkolni és akkor fel tudom polcolni a lábam. Szerencsére H.ország közel van- bár a júniusi kiírásom is!! :D
Jééézusom, hogy anno mennyi hülyeséget be tudtak adni a nőknek! Kész vagyok anyósod tágulásos szemléletén! :lol:

Csajok, délután három órát aludtam, de mindjárt lefejelem a klaviatúrát!

Süni: lesz programod a héten…
Nagyon tetszik a szoba!!! A babakocsi nagyon szép színű, a rucik pedig zabálnivalók!
Én a múltkor egy pasival „futottam” versenyt a szabad pénztárig. Ő nyert…

Noémi: hűha, egy hét alatt is nőtt a pocid, én látom! :)

Mimmi: melyik típusú légzésfigyelő? A digitális? Nekünk olyan van, ha kell, beszkennelem a használati útmutatóját és elküldöm a mailcímedre!

Csillag: nem lesz semmi gáz, sikerülni fog a vizsga! Várd meg amíg beírja a jegyet, aztán rúgd t*ön! :D

Heni: most totál ledöbbentem a gátmasszázsos sztorin… Nem lehet, hogy az ismerősöd amúgy is így kitágult volna, ha nem csinálja (gátmetszés ellenére)?

Holnap csajos napot tartunk barátnőmmel. :)

Kép
tökmag79

Tökmag!

Azt is olvasd el légyszi, hogy rácsra rá lehet e tenni a légzésfigyelőt, mert nekünk is Angel van csak régebbi típusú, de gondolom ugyanaz lehet az érzékelő. Süni nagyon felizgatott most ezzel a dologgal. És nekünk csak angol nyelvű útmutató van, apát nem tudtam még rávenni, hogy olvasson bele, én meg csak a némethez értek. :roll:

Süni!

Nektek milyen típusú a légzésfigyelőtök?

Kép
Kép
tabati

ááá, kicsit sem vagyok ideges. :oops:
el...tam az autómat. :cry: Kanyarodtam ki Anyukáméktól a főútra, s kissé szűkebbre vettem, mert lentről jött szembe egy traktor. A fene vette észre, hogy van ott egy kb méter x méteres vagy 30-40 centrire a földbúl kiálló izé. Naná a jobb első kerékkel meghágtam. Kerék kilukadt, köszöb a jobb oldalon beszakadt. Jött egy segítő pasi, meg hívtam az apámat is, így nagy nehezen lecseréltük a kereket. Naná a pótkerék puha volt. Kompresszort falun este 1/2 9 után ne is keressek. Apám 26 éves autójából szerencsére hasznosítható volt a pompa, szegényem nyomott is bele eleget. Na, de végül max 70-el jöhettem haza, égett az ESP meg még egy körte a műszerfalon, meg az irány is elcsesződött, a kormányt nem egyenesen, hanem szögben kellett tartani. Hát asszem ehhez képest a rasszisták által okozott gubanc pipepurc :roll:

Amúgy jó aktívak voltatok ma.
Heni: szép a babaszoba, én is kissé lökött vagyok, de asszem kicseréltetném az ajtót, ne már velem szórakozzanak.

Ki írta? Felejtek....Nekünk is Gulliver a pöcsös ágya.

Gátmasszázs: Grétinél próbáltam csinálni, de nincs türelmem ilyensmihez. Negyed alkalom után feladtam. Nem mondhatom, hogy nem próbáltam ki. Amúgy Bentával értek egyet.

A héten legalább 3 napig kerestem a homeós könyvet, hogy most már tegyek eleget az ígéretemnek. Nem találtam sehol :oops:
Erre ma mikor a laptopom készítettem össze, hogy vigyem s az Anyukám válogasson milyen fotókat másoljak át neki, hát nem abban a táskában volt? Uhhó most remélem holnap összeszedem magam, s akkor küldöm.

Tegnap míg anyósék itt voltak, felfeküdtem egy pillanatra a trambulinra. Hát ha nem lenne macerás, behozatnám a nappaliba (ott még úgy is alig van bútor). Baromi kényelmes.

Pocifotók csodásak, lehet ismét meg kéne mérni magam körbe?

Szopis melltartó: tényleg akinek van kis szerencséje, s tényleg jól bedurran a cickó, na arra lehet nem tud még elméletben se felkészülni.

Na lépek, közel éjfél van már nálunk, s nem tudom a csipet-csapat mikor kel reggel (nagynak suli, középsőnek nincs orvosi papírja, így holnap itthonmarad)

Kép
kissmanó

ja még....

Ági (Lys)
most az adataid beírtam, de máskor lécci-lécci priviben nyomjad, úgy jobban bírom követni (többiek is így tesznek).
köszike

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Csillag
ma vizsgázik! HAJRÁ!!! Gyere majd mondani, h mi volt...

Köszönöm a tanácsokat gátmasszázs ügyben... én sem gondolom, hogy feltétlenül rossz lenne, ráadásul a doki csak mondta volna, ha nem ajánlja... de azt mondta, nyugodtan lehet. Na, mindegy...

Noémi, megkaptad a privit az olajjal kapcsolatban?

Tökmag
, lehet, h amúgy is kitágult volna a leányzó... de hogy milyen durva sztorikat hallottam... huhhh! Egyet azért leírok: az egyik kismamának most 3 éves a kislánya. Nagyon nehéz volt az első várandóssága, ráadásul beteg is lett, és nagyon féltek attól, hogy a kislány is beteg lesz. Az orvos mondta nekik, hogy nem kellene még egy gyereket bevállalni, mert ki tudja, nem lesz-e gond vele. Persze a szülők ezt megértették, örültek, hogy a kislány egészségesen megszületett. Gondolkodtak rajta, hogy elkötteti magát a nő, de az orvos azt javasolta, várjanak még vele, mert még csak 35 éves. A leányzó rendszeresen járt orvoshoz, nőgyógyászhoz. Októberben megjött neki, de csak egy napra. Csinált tesztet, negatív lett... orvos megvizsgálta, mondta, lehet, hogy a betegsége miatt alakult így, de a köv. két hónapban ugyanez volt a helyzet. Akkor elment egy másik nőgyógyászhoz, aki viszont megállapította, hogy babát vár, ráadásul 14 hetes már. Szegénykém nagyon fél, hogy baj lesz ezzel a babával, hiszen közben végig szedte az erős gyógyszereket. Szerencsére úgy tűnik az eddigi vizsgálatok után, hogy nincs gond, de nem tudnak mindent kiszűrni, ezt tudjuk mi is... Remélem, nem lesz semmi baja a babának. Szóval ezek után azt hiszem, inkább Pestre megyek CTG-re.

Süni, nagyon kellemes ez a babaszoba. :) Ugyanilyen függő tárolója van Beninek is kékben. :):) És szuperjó a babakocsi is! :)

Tabati
, nagyon csodállak, hogy kibírod, hogy nem kérdezed meg az orvost a babátok neméről... én ennél sokkal kíváncsibb természetű vagyok. Nálunk ha vki rámnéz, rögtön kérdezi: kisfiú? Úgyhogy ezek szt nekem is kimondottan fiús pocim van...

Kissmanó, szegénykém, ha jön a baj... nem volt elég a múltkor apa autója, most a Tiéd is! Sajnálom, de remélem, ezzel a pech-szériának vége.

Amadea régen volt már... és vannak még páran, akik régen írtak... remélem, mindenki jól van és mindenkivel minden rendben.

Heni

Kép
szheni

Szép jó reggelt!

Csillagtáncos!
Nagyon szorítok!!! Kép

Poker!
Dorkának jobbulást!!!

Niki!
Nagyon szép a pocid!!

Tabati!
Ne hari, de nagyon jót röhögtem anyósod beszólásain :D

Kissmanó!
Sajnálom a kocsit:(, azért tudod használni vagy szervízbe kell vinni?

Banka!
Én 75C-ről indultam, most D-t hordok....amúgy a katalógus táblázata alapján választottam méretet....én is kíváncsi leszek, hogy eltaláltam-e?

Melltartó: Tabatival értek egyet, lutri....

Légzésfigyelő: szerintem nyugodtan rá lehet tenni a rácsra...ha lapot vágattok bele, fúrjatok rá pár lyukat, hogy azért a matrac szellőzése megoldott legyen...

Gátmasszázs: szerintem nem árthat, bár az is biztos, hogy az egyéni adottságok is nagyon sokat nyomnak latba...ez szerintem kicsit olyan, mint a striák...van ,aki keni mégis lesz...

KépKép
amadea

Sziasztok!

Tegnap elfelejtettem írni: nekünk az Angelcare 301 R típusú légzésfigyelőnk van. Ha ehhez kell a használati be tudom szkennelni.
Tegnap azt mondta a kórházi védőnő, hogy a légzésfigyelőt nem jó a matrac alá tenni, mert max 3-4 cm-es magasságút bír, ezeket a 6 cm-eseket nem... :?
Szerintem jobb egy törülközőt rakni a matrac és a lepedő közé és oda berakni...hát nem tudom. Mi mindenesetre kipróbáljuk így ahogy van, aztán ha nem jó váltunk!

Elolvastam a kórházi pakk listáját, amit adtak: Apának (ill. a kísérőnek) kell papucs, mert azt nem tudnak adni és a szülőszobába másba nem jöhet be...jó tudni, eszembe se jutott volna!
Viszont ami még tök jó, hogy elbocsájtáskor adnak receptet az összes kencéről (alkohol, fürdető, popsikrém, hintőpor) mondtak még A vitaminos olajat is...tudja valaki ez mire való? Én még nem hallottam ilyet.
Szóval nem kell Viktornak a doktornőhöz bemenni, majd ha kijön, ad még 1 adagot.

Heni, megkaptam a mailt, bocsi nem reagáltam. Szerintem holnap megyek megvenni.
A gátmasszázst én még nem kezdem, lévén lehet felesleges is lesz, de ezt az olajat a hasra is lehet kenni + majd a babamasszázshoz is lehet használni!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jó reggelt mindenkinek!

Csillag,
drukkolok a vizsgához!

Heni,
hogy álltok a festéssel?

Tökmag,
vicces ez az Aranyhal-vonal :lol: Akartam már írni, hogy szülhetünk egyszerre, csak légyszi ne az én babám húzzon rá, mert abból már volt elég, hanem a tiéd gyorsítson kicsit :)

Benta

Kép
benta

Sziasztok Lányok!

Nem volt időm még visszaolvasni, de láttam, hogy kerestek használati utasítást a légzésfigyelőhöz. Ezen a linken van az angelcare-hez:

http://www.babaorzo.hu/pdf/ac301.pdf

Magdi
magdii

Szép jó reggelt!
Szinte azt írtam hetet, mert ugye itt a tegnapi szünnap volt :wink:
Kössz a kedves szavakat az autóval. Hát ez van, ha egyszer a rúd elindul..... Járni lehet vele, de aztán szervíz kell. Csak egyeztetni kell a haverrel, hogy mikor vigyem oda, először felmérni mit kell beszerezni, másodszor, hogy minél kevesebbet legyek járgány nélkül. De valahogy május 1-re meg kéne legyen, apa az elsőszülöttel megy versenyre, s én a két kisebbel mennék a szüleimhez. Bár végső esetben max megmondom apának, hogy a cégnél valakit autó nélkül hagy (kibírják, ha muszáj), mert nekem jobb Anyuméknál, s 2 személyes kocsival nem tudom vinni a csajokat. No, de kiderül mi lesz.

Ellenben második napja csepeg az orrom, éccaka meg reggel fáj a torkam. Ma ez tetőzött a fejfájással. Vérnyóm kicsivel magasabb, de még símán belefér az elfogadott keretbe. Azért rég volt már mikor dokinál voltam (6 hete), s csak jövő csütörtökön megyek. Most már kezdek türelmetlen lenni.

Elég borús az idő odakinn, de legalább itthon van a kistörpém, olyan jó hallani a szövegeit. Szia-szia....zsilá (zsiráf), tütü, szisza (cica) és a többi.

Na, lépek....reggelizünk s megyünk a csajoknak megpróbálunk cipőket vásárolni.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Légzésfigyelő!

Érdekes...nekünk azt mondták, hogy még kókuszmatrac alá is lehet tenni, mert érzékel úgy is. Ezek nem csak ilyen túlparázások...? :roll: Nem tudnám elképzelni, hogy arra fektessem a babát, eléggé kidudorodna...

Anyósom!

Igen, tud néha ilyeneket mondani! :lol: Szerintem is vicces! :lol:

Kép
Kép
tabati

Juppi, majdnem 2 hónap után megkaptam a táppénzt :D :D :D
És az adóvisszatérítés is ma jött meg. Kánaán!

Köszi mindenkinek a légzésfigyelős használati utasításra a reakciót. Anuk volt a leggyorsabb :) ezermillió köszönet.

Na, el is indulok kórházi pakkot megvásárolni, meg DM-be :)

Csillag, remélem minden OK a vizsgával. Próbáld ki a napközbeni alvást, nekem jobban megy, mint éjjel :)

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok!

Mano!
Koszi, hogy felvetted az adatokat! :)
Sajnalom a kocsit, mi is pont most horzsoltuk le a jardaszegelyt, ami a ket elso gumiba kerult. :(
Olyan bosszantoak ezek a plussz kiadasok, amikor annyi mindenre kellene a penz... :twisted:

Noemi!
Nekem is korainak tunt az elso ctg idopont, de a dokim mindenben tul alapos es biztosra megy, biztos azert, mert 3. gyerek, erkezhet elobb, es nagyobb is a koranal.
A kovetkezo jovo szerdan vagy csutortokon lesz, akkor mar a 36. hetben leszek.
Egyebkent nagyon szeretek oda menni, annyira jo amikor ficereg a baba es berezonal tole a gep! :D :D

Kepzeljetek, volt egy kiiras a Klinikan, hogy aki igenyli, minden papirjat elintezik a szules utan. (Taj kartya, anyakonyvi kivonat, tgyas, stb)
Ez biztos fizetos, nem? (bar nem volt feltuntetve a papiron.)
Ha nem tul draga, akkor biztos nagyon megeri, mert iszonyu a pici babaval szaladgalni minden hulyesegert. Persze besegit ferj, vagy anyuka, de nekik is szornyu mindenhol orakig sorba allni.
Legkozelebb megkerdezem. Ti hallottatok mar rola?

Udv
Agi
lys

Sziasztok!
Tabati, még nincs meg a légzésfigyelőnk, de Angelcare lesz.
Bocs a beparáztatásért, de ezért jó, hogy ennyien vagyunk és megosztjuk egymással a hallottakat. Azért még én is utána járok ennek.
Ja, anyósos sztorin én is jót derültem :D

Kismanó, sajnálom a kocsis történetet. Neked pedig jobbulást!

Csillag, sok sikert a vizsgához!

Heni, én nem is terveztem, hogy használom az olajat gátvédelemhez. Pedig tény, hogy sokat esküsznek rá. Majd meglátom, mit mond a szülésznő.

Noémi, Te kérdezted, hogy mire jó az olaj? Ha jól emlékszem, akkor a baba hajlatait kell azzal bekenni. Mintha ezt mondták volna valamelyik előadáson.

Férjemnek volt egy vicces beszólása, amikor felolvastam neki a kórházi listáról, hogy kispapának fehér póló és papucs kell. Azt mondja, hogy csak ennyi???? De hát nem én fogok szülni!!!!! Egy nadrágot csak felvehetek?! :D

Mniki, nagyon szép a Te pocakod is. Nekem elsőre egészen fiúsnak tűnik.
Este teljesen ledöbbentem a sajátomon. Konkrétan kocka alakja volt. :shock:

KépKép
süni76

ááááá, ismét panaszkodom.
utcánk uccsó része egysávos. olyan 250 méter körül.
most hív apa, hogy azért jöttek a gépekkel, mert készülnek 300-as átmérőjű csatornacsöveket lefektetni. nagyon boldog vagyok, ez beletelik nem kis időbe, felássák az egészet, apa hordhatja a hátán a gumiabroncsokat, én mászhatom pocakkal és gyerekekkel a földkupacokat, arról ne is beszéljek, hogy ha beindul a szülés, kész élvezet lesz a földhalmazokon, gödrökön mászkálva lejutni az autókig (azt ne említsem, hogy akkor a kocsikkal nem tudunk feljönni, s nem tenném a tűzbe a kezem azért, hogy mi lesz a járgányokkal éccaka).
Felmondok.
Ettől még a tegnapi autórongálásom is jobb volt. :twisted: :twisted: :twisted: :cry: :cry: :cry:

Kép
kissmanó

Indíthatok én is egy szavazást?

Kép Kép

A két kocsi közül nem tudok választani. Illetve a felsőt már kiválasztottam, de abban a színben, amiben szeretném, nincsen. Megrendeltük, de nem kaptak és nem ígérik biztosra, h lesz egyáltalán. Várni meg ugye nem tudunk a végtelenségig, előbb-utóbb szükség lesz a kocsira :)
A másodiknak tökéletes a színe (ilyenben szerettem volna az elsőt), csak ennek kicsik a kerekei, viszont azért mi mennénk "terepre" is. De a mózeskosár-rész szellőztethető, a váz kisebbre összecsukható, szóval több szempontból meg ez lenne a nyerő. Az első lengyel gyártmány, a második olasz. Áruk között 2.000 Ft különbség van.

Tanácstalan vagyok.

Kép
Kép
mimmi

Hahó Kismamik!

Nagyon le vagyok maradva, és csak felületesen olvastam vissza, így elnézést kérek, hogy nem mindenre reagálok. Nagyon sok hasznos dologról írtatok megint, így ha lesz egy kis időm, akkor olvasok!

Amadea! Köszönöm a javaslatot a pizsire, aranyos vagy. Biztos, ott Nálatok vette valahol a Nagymamid a pizsikét, mondjuk jó kis kirándulás lenne! :-)

Heni! Felbuzdulva a Te sikereden, én is megvettem a Natrium Chloratumot, de nemtom, hogyan kell szedni.... :oops: Neked mit javasoltak?

Üdv Lys! Köszönjük a szülésznős javaslatot! Én a tervek szerint a Börzsönyi Doki és Szilasi Móni szülésznő párosnál fogok szülni. Nagyon sok barátnőm, ismerősöm szült a Klinikán, és csak jót hallottam, örülök, hogy megerősítettél ebben. Mi várhatóan most szombaton megyünk szülőszobát látogatni, már nagyon várom. Nektek ki a Dokitok, Mukkancs, Nektek? Lys, ha sikerül erről az ügyintézős szolgálatról kideríteni valamit, átadod az infót? Úgy emlékszem, korábban már Noémi is foglalkozott ezzel a témáva, nemtom, hogy jutott-e valamire.

Nagyon szépen a pocak és szoba fotók, mindegyik nagyon tetszik egytől-egyig!

Süni! Ha jól látom, pontosan ugyanilyen zöld tapétánk van a babaszoba felső részén. Ha megtalálom a fényképező kábelét, akkor teszek fel én is képeket!

Képzeljétek, ma van randim a gyerekdokival, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fog mondani, majd természetesen, megosztom Veletek is!

Addig is sok puszi és kitartás mindenféléhez, Mindenkinek!

Kép
cincibabus

Cincibabus, nekem nagyon tetszik a második összeállításnak a színe. Egyébként sok különbség tényleg nincs közöttük, viszont a kereket én is észrevettem. Mennyire mennétek terepre vele? Nekem még baromira nincs tapasztalatom, úgyhogy sokat nem segítettem :oops:

KépKép
süni76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.09 17:32-kor.
magdii

Kép
benta

Cinci, 2x5 golyócskát szedek én belőle. Így használ. Ma is talpon voltam egészen eddig kb fél 6-tól, és semmi baja nincs a lábamnak. (Ja, és még leszek is...)

Mimmi, az első babakocsinak a színe nem tetszik? Vagy ebben a színben nincs és ilyet szerettél volna? Ne haragudj, hogy értetlenkedem, csak nem világos...
Ha "terepre" is mennétek vele, akkor érdemes megnézni, illetve utánakérdezni, hogy mennyire javítható a kereke, bár én semmiképp nem vennék kiskerekű kocsit. Nálunk a döntés a kerekeken múlt annak idején, az volt a legfontosabb szempont, mert minden elérhető távolságban van gyalog is, így vszínű, sokat használom majd. Ha viszont a színe a döntő, akkor azt rendeld meg, amelyik jobban tetszik. Ez a piros is nagyon jól mutat és a másik is szuper. Viszont a második mellett nagyon fontos érv, hogy szellőztethető a mózes része, mert ugye tudjuk, hogy nyári bébi lesz Bogi, szerintem kellemesebb, ha csak egy háló védi őt a bogaraktól, de azért a friss levegő be tud jönni. A miénkről le lehet csatolni a babakocsi orkános részét, így tényleg kellemesen tud szellőzni. És ha könnyen ki lehet cserélni a kereket, vagy lehet hozzá kapni, ha a kicsi kerekek esetleg eltörnének, akkor inkább a második. Az, hogy milyen gyártmány... hát nem igazán tudom, mennyire befolyásolja a minőséget. Igaziból egyedül kínait nem vennék. (A miénk német gyártmányú) Az olasz kocsikról eddig csupa jót hallottam. A lengyeleket sajnos nem ismerem. Hát, sorry, de nem voltam túl nagy segítség...
Na, megyek főzni. Borsóleves lesz palacsintával. (Teljes kiőrlésű lisztből, diabetikus lekvárral, mert ma megint Sport szelet nap van. :):):))

Heni

Kép
szheni

Benta, a szoba készen van. :):) A konyha és az előszoba sajna még várat magára, de alakul... mire Beni megérkezik, készen lesz az is. Bár most elég erőteljesen gondolkodunk, h a konyha még kibírna pár évet, mert még szép, csak... ha már az egész ház ki van nyalva, legyen a konyha is. :)
Nem is tudom, mit mondjak erre a linkre... azért őrület, h mennyi pénzt elkérnének ezekért a papírokért... én azt hiszem, magam intézem. :wink: :wink:

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Süni!
Férjed beszólásán nagyon jót nevettem :D :D :D

Mimmi!
Nekem az első kocsi jön be jobban...de mint tudjuk:ízlések és pofonok....

Cincibabus!
Pizsi: Sajna tényleg olyan boltban vette, ami nem üzletlánc :( ....

Kissmanó!
Hát ez egyre "jobb" :? Kép
...sok-sok türelmet és kitartást!!!

KépKép
amadea

Sziasztok!

Mimmi: nekem az első kilőve a designes miatt, a 2. is a kicsi kerekek, ill. a tolókar miatt. Szóval én segíteni nem tudok:(.

Heni: borsóleves csinált anyum is múlt héten, nyamm!! Pedig régebben nem ettem meg. :shock:

Az elintézősök: jó sok pénzért rohangálnak, én ennyit tuti nem adnék érte.

Kissmanó nálatok, veled zajlik az élet :( , sajnálom az autót!!!

El kezdtem írni egy listát, mit kell megkérdeznem a nődokitól, pl. hogy apás szüléshez mi kell. Ill. honnan kell beszerezni. Ha jól tudom itt zöld műtős ruha van.

holnap nem lesz az utódom, ill. holnap után sem, halleluja. De ma elég nyűgösen jött be, és picsogott is :shock: :lol: , h mindenki cseszteti. Nem csodálkozok.

Zsibbadnak a jobb oldalamon a bordák. Nándim biztos nyomja.

további szép napot! Itt elég borult:(.
Vendég

ami a papírügyeket illeti, vicces ez a Pro-baby oldal...

"Baba papírjainak elintézése
(anyakönyvi kivonat, TAJ kártya, lakcímkártya): 10.080 Ft"

Ezt mind ingyen és bérmentve megkapjuk, meg sem kell mozdulni érte.

Az anyakönyvi kivonatot a kórház igényli. Ehhez szükség van a következő papírokra:
személyi igazolvány (anya, apa)
lakcímkártya (anya, apa)
házassági anyakönyvi kivonat 300 napnál nem régebbi VAGY apasági nyilatkozat

Ezt le kell adni a kórházban, és az anyakönyvi kivonat postán érkezik vagy a kórházba kell érte visszamenni (általában ez a jellemzőbb). A lakcímkártya automatikus, a babák az anya állandó lakcímére lesznek bejelentkezve, erre a címre jön a kártya, ez a leggyorsabb - 1 héten belül meglesz!
A leglassabban a TAJ kártya jön meg, de ezzel általában szintén nincs gond, mivel az anyakönyvezető csinálja hozzá a papírt, ő is adja le. Ez is postán jön, kb. 2 hét, de be lehet menni érte az OEP-hez is.

Amit ezek után intézni kell az:
anyasági támogatás
családi pótlék (ha még lesz...)
TGYÁS

Az első kettőt az államkincstárnál kell intézni, a harmadikat szintén az OEP-nél. Én is kaptam egy céget. Itt a link. Ezt a hármat 8500 Ft-ért vállalják, sokkal emberibb.

http://www.babaszuletett.xls.hu/index.php?oldal=araink

KépKép
KépKép
kfnoémi

Mimmi én az első babakocsira szavazok, nekem ez a szín nagyon tetszik. Ráadásul egykaros - szerintem könnyebb irányítani, és nagyok a kerekei is.

Feltettük a térelválasztót a háló és Áron szobája közé:

Kép

Kép

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!
Klassz a térelválasztó!

Puszedli!
Apának tulajdonképpen nem kell semmi. Ilyen 1x használatos kék eldobható cuccot kapnak, van hozzá lábzsák is. Azért egy papucs sokkal kényelmesebb, úgyhogy azt célszerű vinni. A ruciért fizetni kell, hogy mennyit az nem tudom...Ja és nem érdemes aláöltözni, mert borzasztóan szigetel :?
Mivel ti is Szegeden kötöttetek házasságot, elég az eredeti papírt vinni.

KépKép
amadea

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?