Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tegnap voltam nődokinál- minden ok, baba befordulva. Viszont este olyan szinten mozgolódott, hogy aggódok- lehet hogy visszafordult…? Nagyon durván hullámzott a hasam, ennyire még soha nem volt aktív Adél baba!!

Tabati: remélem jól vagy!! Ezek a hátsó fertályos dolgok nagyon kellemetlenek tudnak lenni… :cry:

Banyoszka: nagyon helyesek a gyerekeid- és guszta a süti… ;)

Kissmanó: nagyon édesek a cuccok!! A hazahozós meg aztán főleg! :D
Mit gondolt az a nővér, hogy majd ráülsz a kórházi wc- re?? Minden nő tudja, hogy nyilvános helyen NEM ülünk rá a deszkára, hacsak nem raksz rá wc- papírt… Egyébként igazad van: a saját kórházuk tisztaságát minősítette ezzel.

Tudjátok mitől félek? Hogy túl fogom madj öltöztetni a babót… Nem akarom, hogy megfázzon, de akkor mi a határ egy aggódó szülőnél? :roll:

Ági: üdv közöttünk! Nagyon helyes a babód!! És szerencsés vagy, hogy mindkét szülésed ilyen gyors volt! Hogy csináltad? Adhatnál tippeket! :wink:

Noémi: örülök, hogy jól sikerült a búcsúztató, nagyon rendesek a kollégáid! Milyen a pihenőszék élőben? Ja, most olvasom, hogy hiányzik egy elem. Látom Nektek sem megy minden elsőre, simán… :?

Holnap reggel jóga, utána pedig esküvőre megyünk!

Heni: ez a szoba csodaszép lett!!! Annyira ügyes vagy!

Kép
tökmag79

Ahogy látom, elég sok mindenről lemaradtam az elmúlt napokban.
Noémi, gondoltam ám Rád tegnap, hogy "ma van az utolsó napod", és Sosinak és azt hiszem Puszedlinek is- az én drága páromnak. :) Remélem, mostmár pihenni is jut időtök.
Tök jó, hogy ilyen jó fejek a kollégáid. A pihenőszék miatt ne mérgelődj, biztosan sikerül megoldani a problémát és össze tudjátok majd rakni. A lényeg, hogy mire Áron megérkezik, addig be tudjátok szerezni a szükséges alkatrészt. Ha tudod, hogy hol vették, esetleg kérdezz utána, hogy ilyenkor mi a helyzet. A torta miatt meg csak irigykedem... :):) Én nem merek enni, mert képes volnék egy egészet bevágni... még mindig nem árt figyelnem.

Kata, remélem, minden rendben lesz Veletek! Nagyon sokat gondolok Rád, Rátok!

Tökmag, nekem azt mondta a szülésznő, aki legutóbb az orvosom mellett volt, hogy nem kell agyon öltöztetni a babát. Ha olyan ruhát adsz rá, amiben Te jól éreznéd magad, az a jó. Nem lesz semmi baja, és meglátod majd azt is, hogy miben van melege, és miben fázik. Ne aggódj ezen, majd kitapasztalod. (Én sem tudom, és sztem senki sem, akinél első baba lesz....)

Banyoszka, szépek vagytok!

Csillag, ne aggódj, majd rendbe teszitek a lakást, ha muszáj lesz. Nálunk már nagyon fontos volt, mert 6 éve nem volt festve, és Beni most pont jó alkalom volt arra, hogy megcsináljuk. Persze legközelebb már nem várunk 6 évig, mert sztem ciki lesz neki a babaszoba 4-5 évesen, és ki tudja, hogyan alakul még addig a dolog. :)

Na, olvasok vissza. Addig is szép napot mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt Lányok!

Amadea, nagyon szépet álmodtál...egyenlőre azonban nem vagyok benne biztos, hogy Áronnak sikerült megértenie elsőre...tegnap az volt a furcsa, hogy egészen lent éreztem a rugdosásait, tehát szerintem a lábát már odébb vitte - ami jól jel, de a dudort - ami eddig a feje volt még mindig érzem...

Csillagtáncos, végül Viktor csinálta meg a pelenkázót. Az anyagot levágattuk lapszabászatban, 24 000 Ft-ot fizettünk érte úgy hogy a vastagabb - tehát nem a rávasalható fóliával kértük. Még kb. 2*800 Ft volt a fogantyú, és 500 a kivetőpánt, tehát összességében érthető miért kérnek 40-50 ezreket érte - de szerintem fiók nélkül könnyű megcsinálni!
ÚGy tudom az asztalos kb. annyit kér amennyi az anyagdíj - de ha nem találtál szépet még mindig jobb.

Tökmag már nagyon várom a jógát nagyon hasogat a derekam...

Képzeljétek tegnap este Viktor is megnézte a pihenőszéket. Azt mondja, hogy ez tuti kiállítási darab volt, így valószínűleg elfelejtették visszacsomagolni azt a darabot. Látszik 1-2 helyen a karc, és a talpán van egy koszcsík. Az is tuti, hogy baba még nem használta, de akkor is! 15 ezer forintért nem kiállítási darabot hírdettek. Úgyhogy hétfőn felhívom őket, hogy ezt vigyék vissza, és küldjenek helyette egy vadi újat, ha ez nem megy kérem a pénzt, és majd megveszem máshol.
Még az a szerencse, hogy megpróbáltuk összerakni, mert az elején úgy voltam vele, nem akarom hogy porosodjon, jó lesz így...jól ráfáztunk volna!

Egyre jobb az alvókám: tegnap délután aludtam bő 1 órát a kanapén, és este már kb. 1/2 11-kor elaludtam 8-ig...
Azt hiszem megkérem Viktort, ebédre legyen thai tészta - gyors is és finom is.

Megyek készülődök, mert elkések a jógáról!

Puszi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szépséges jó napot!

Hú, az este (közel éjfél magasságában) azt hittem külditek a nagy időt. Úgy fújt a szél, meg kezdett dörögni is. Aztán mégis, most csodaszép idő van.

Tegnap nagyon jó filmet láttunk (persze a címet nem jegyeztem meg), apa azt mondta, hogy egy 3 napos offroad verseny alatt nincs annyi adrenalin túltengése mint most a 99 perces film alatt. Tehát nem csak nekem tetszett (na jó, megnéztem a mozi honlapján: Fast and Furios 4 a címe, lehet ez a 4-ik rész, de akkor sem hiányzott az első 3).

Nemtom már ki kérte a szelet zserbót. Küldhetem, de épp mozi előtt vettem ki a sütőből, így csokimáz még nincs rajta.

Tökmag: tudod mit szoktak mondani a babók öltöztetésével kapcsolatban? Egy réteggel kell több nekik mint amiben mi vagyunk felöltözve. Ergó ha neked egy vékony rövidujjú póló elég, akkor neki a rövidujjú body meg egy kis blúz jó, vagy a bodyra egy hosszú ujjú rugi. Persze ha izzadsz abban az egy szál cuccban, akkor neki vagy body nélkül adod a másik réteget, vagy rá is elég a body (pl. nem tudom tömbházban laktok-e, de ha igen, akkor símán lehet, hogy nyáron a nagy hőségben még olyan is fog történni, hogy egy szál pelusban nyomatod majd Adélt. De erre tényleg rájössz majd, meg elején azért a pinduroknak is át kell álljon a hőháztartásuk, lévén eddig a 37 fokban dőzsölnek.

Na lépek, megpróbálok valami cuccot vásárolni magamnak, mert a gatyáim kezdenek legurulni a pocakomról.

Kép
kissmanó

Csillag,
Ikea? Ezekben az a tuti, és leszerelheted a pelenkázó-lapot, és utána rendes szekrény.

http://www.ikea.com/hu/hu/search/?query=pelenk%C3%A1z%C3%B3asztal&category=all

Kép
benta

én ülve vasalok :oops: apa szerint megdöntöm néha az "ülve vasalás" világrekordját...dehát így kényelmes...állni nem bírnék, most is kipucoltam a kádat és folyik rólam a víz és 20 perce pihegek..

Kép
Kép
mniki84

Benta: köszi a linket! Múltkor voltunk Ikeában is, azt hiszem, ezt a Lesviket néztük, csak még nem vettük meg, hátha a Tégelben... vagy Ikea lesz vagy Tégel szerintem. De állítólag az egyik haver tud vmi jó asztalost, megpróbálom rávenni Istvánt, h érdeklődjön utána. Mert akkor tudnánk vmi kiságyhoz passzolót készíttetni. A fürdőszobabútort úgyis asztalossal szeretnénk nyélbeütni, ha van most ideje egy pelenkázóra, lehet, h bevállalnám, de mondjuk úgy nem, h 1 hónap múlva legyen csak kész...

Noémi: akkor Viktor nagyon ügyes! Nálunk após ilyen barkácsolós, de azért egy szekrénnyel már nem akarom fárasztani.

Kel a pizzatészta (izgulok, h jó legyen), megyek boltba, mert nincs tojglim a sütihez...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillagtáncos, ha após lelkes, biztosan szívesen megcsinálja! Viktor is - igaz anyukám férje segített neki, de kb. 2-3 óra alatt rakta össze!

Én egyébként úgy terveztem - hogy kinéztem a Brendon újságból egyet, ami tetszet nekem, végül kis módosítással lett az megcsinálva. Így nem kellett a méreteket nekünk kitalálni!

Kismanó, én is így vagyok, nekem egy "itthonka" kéne. A farmerrel és egy háromnegyedes gatyóval most már kihúzom, de most már a korábban jó mackók is szorítanak...de már nem akarok venni...

Niki, ismerős! A kád kitakarításához én először lepihenek.. :):)

Voltam jógán - isteni volt. Tökmag kár, hogy nem tudtál jönni, megint 3an voltunk. Igazából szerintem marad is ez az enyhe létszám, mert pont mondta Kata, hogy szinte mindenki megszült!
A hátfájásom elmúlt, és tök kipihent vagyok! Viktor csinálja az ebédet, utána meg megyek a müllerbe!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Lys: Köszönöm a tanácsot, megfogadom és megnézem a szülésznőt!

Cincibabus: Nekem még sok tapasztalatom nincs a klinikával kapcsolatban, mert az orvosom csak a magánrendelésén hajlandó velem dumcsizni... :? , eddig csak a két kötelező ultrahangot csinálták ott.
Kinél fogtok szülni?

Csajok, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de majd leszakad a derekam.
Csomó mindent akartam csinálni, de egyszerűen NEM TUDOK!!! :evil:

nemsokára megyünk barátokhoz, úgyhogy a fürdő, wc takarítás ma elmarad!

Szép hétvégét mindenkinek!

u.i.: jövő héten börze!

Kép

Kép
mukkancs

Gyönyörű idő volt ma... :) Szinte egész nap a kertben voltam a kutyikkal és persze vásárolni mentünk el. Annyira szép most minden... és most felfedeztem két bimbót a rózsán...
Én is szeretek vasalni, de a kádat takarítani már én is nehezen tudom. Felmosásról meg nem is álmodozom... csak a felmosófával. Tök röhej, mert sosem tudtam a felmosórongy nélkül felmosni. :)

Noémi
, azért irigyellek, hogy Viktor főz helyetted. Miki max szendvicset tudna csinálni, de ma pl enni sem volt hajlandó. :( Remélem, minden oké a gyomrával...
Azt hiszem, megyek lefeküdni, mert nagyon fáradt vagyok...
Vigyázzatok Magatokra, jó éjt mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Nincs időm visszaolvasni, csak pár képet hoztam.

http://www.weddings.hu/blog/amadea/blog.php?id=69

KépKép
amadea

Amadea, nagyon jó lett Nóri szobája! :)
Milyen jó, hogy a pelenkázóra odafér a mérleg is.

Ma voltam a Müllerben - vettem egy cumitartót Áronnak! :)
Viszont a pelenka iszonyat drága. A 28-as newborn libero 1950 Ft, ugyanez az intersparban 1000 Ft. Ezt nem érdemes ott venni!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Niki remélem már minden rendben van veletek :)

Süni én meg azért irigyellek kicsit, hogy ilyen jól kitartottál a munkahelyen. Hogy a fenében bírsz még mindig 8 órát ülni? Nekem fél-egy óra is sok, érzem, hogy zsibbad a lábam.

Poker gondolom sima két dimenziós ahogy Rod mondaná „hangyaháborús” monitor volt. :D Sose semmit nem tudnak a férjek kivenni rajta. Az enyimnek külön külön mutogatta meg a doki, hogy mancs-tappancs-combika-fejecske-punci. Mikor végeztünk hazafelé mondta, hogy ő aztán csak sok apró homályos futkosó pontocskát „hangyákat” látott még most is. :D

Manó: próbálkoztam volna a homeós bogyókkal én is, de sajnos a dokim nem javasolja. A védőnő nem is ért hozzá, a patikában meg herbáriában nem tudnak segíteni. Túl sokféle gyógyszerallergiám van és mindenki be van rezelve nehogy valamelyik szintén kihozzon valami kehét.

Tabati: jaj nagyon sajnálom :( Remélem mióta írtad egy kicsit már jobb.

Banyoszka: nagyon szépek a gyerekek és azok a sütik :D Direkt csináltad, hogy ezt a képet választottad ugye?

Heni: El lett döntve :D A kötött kiskardigánban jövünk haza, a macis kocsikabát félre van téve. Tesómnak is nagyon tetszik ám! A szoba pedig csúcsszuper lett!

Mukkancs: Kismama vagy, vedd figyelembe :) Sok sok terv, de már nem megy úgy, mint régen. Dühítő, de muszáj elfogadni.

Amadea: MACIIIIIIIIIIIII :D Nagyon szép lett a szoba, és tök jó ötlet, hogy van benne ágy Neked is :)

Hazahozós rucikák: Egyik szebb mint a másik :D Már csak arra kell vigyázni, nehogy valaki szemet vessen a babákra, hiszen szépek lesznek szép rucikban.

Babamozgás számolás: Hát ez marha jó kérdés :? A dokim ennyit mondott, hogy számoljam megvan-e a 10 naponta. A védőnő még ennyit se. Nomármost kikérdeztem az alattunk levő csajt (most 5 hetes a kislánya) állítólag úgy kell számolni, hogy ha beindul amíg pöckölget egyfolytában az 1. Ha kicsi szünet és folytatja az a következő. Az a jó, ha naponta legalább 5 alkalommal kezd felpörögni a babuci. :D Emléxem egyszer elkezdett mocorogni a drága és fél óra alatt 89 mozdulatot végzett egyfolytában. De tök mindegy, mivel nem állt meg egy pillanatra sem az 1-nek számít. Elvileg… többgyerekes anyukák SOS :)

Támogatások: Hát mivel a mi cégünknél én intéztem az oep-es dolgokat azt hiszem lemegyek kérek nyomtatványokat, kitöltési útmutatót és én magam megcsinálom és Rod beviszi a munkahelyre. A kincstárban már voltam, kértem csp és anyasági papírokat útmutatóval. Muszáj lesz nekem mindent intézni és majd csak apit útnak indítani amikor kell.

Kórházi csomag: Hát ezen is túlvagyok. :) Mindent kategóriánként összepakoltunk amit vinni kell. Azuram szerint olyan, mintha kéthetes üdülésre készülnék. Na ja…üdülés. :roll: Még a textilpelus hiányzik (babaholmival véletlenül hazakerült) meg a még meg nem érkezett szopis melltartó. Mondtam is, hogy el ne felejtse mit kell vinni: utazótáska, epres könyv (leletek-terhes könyv-taj-személyi-apasági) és én :D

Azért tudjátok, hogy baromi türelmetlenek vagyunk :D Júniusi a topik vagy mifene, mégis májust szeretnénk sokan :D Pedig addig tudunk (elvileg) pihengetni még, amíg a babák a pocakban vannak, úgyhogy nyugi

Na megyek kiterülök a tv elé bambulni, mert Emma megint elkezdte az "anya kijövök az oldaladon, és nyújtózkodok ezerrel, nomeg érzed milyen hosszú a combikám" műsort. De legalább nem éjszaka :)
Vendég

Anuk, ami a magzatmozgásokat illeti, szerintem nem jól mondta a szomszédod. Én úgy tudom, hogy le kell feküdni és figyelni kell, és egy rúgást egynek kell számolni.
Ennek alátámasztására itt egy tájékoztató a timmermann.hu-ról (barátnőm hozzá jár, úgyhogy tudom nem kóklerről van szó :) )

http://www.timmermann.hu/site/letoltese ... zgasok.pdf

Egyébként az azért is lehetetlen amit a szomszéd mond, mert a babáink mostantól - elméletileg - egyre kevesebbet fognak mozogni, hiszen egyre kevesebb helyük van. 10x "felpörögni" egy nap...hát az nekünk is sok lenne!

Képzeljétek, mesélte a jógán egy csaj, neki is faros a babája - és június 3-ra van kiírva, hogy a dokija elküldte aneszteziológushoz - biztos, ami biztos alapon... :?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Heni: örülök, hogy nem kezdted még begépelni a homeós füzeteket :) Ha bárki szeretné, priviben elküldöm a linket, ahol le tudjátok tölteni!

Noémi, ahogy írtad a pelenkát, eszembe jutott, hogy a nemrég szült ismerősöm mondta, a newborn pelenkák méretei között is különbségek vannak. Bár mindegyikre 2-5 kg van írva, a legkisebb mérete a huggies-nak van, csak azért írom, mert gondolom fontos lesz majd :)

Mukkancs: én is így vagyok már vele. Szokatlan, hogy kétszer-háromszor annyi időbe telik bármit is megcsinálni, és még így is fáj mindenem a végére :shock:

Jó éjszakát Mindenkinek!
Magdi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.09 18:16-kor.
magdii

Sziasztok!

Anuk: Én csak a gyertyák miatt...Merthogy a szülinapról volt szó, hogy hogy van, ahol a tesóknak egy napon van a szülinapjuk...
Hát így :D

Kfnoémi: Mennyi volt a Müllerben a cumitartó? Nem akarod a képét feltenni?Mert én is vennék,de amiket eddig láttam az nekem nem tetszett,meg drága is volt... Meg cumitartó láncot vagy csipeszt is akarok majd venni.

Amadea: nagyon tetszik a babaszoba!
Nekünk a lányom szobájába lesz egyenlőre a babasarok, Épp ma vettük meg a pelenkázót (a kiságyat kölcsönbe kaptuk), úgyhogy itt tart:
Kép

További szép hétvégét!

Banyoszka
banyoszka

Magdii, az biztos, hogy tészta, csirke, zöldségek (a sparban lehet thai zöldségkeveréket kapni - nem túl drága kb. 300 Ft, és van benne minden féle, így a leggyorsabb), szójaszósz, gyömbér...ja és még thaiföldről kaptunk halszósz...azzal sózzuk.
A húst megpirítja + hozzá a zöldségeket ekkor már hozzátette a halszószt és a sójaszószt és a gyömbért is, a végén összerottyanjuk a megfőtt tésztával.

Banyoszka, rosszul fogalmaztam cumitartó láncot vettem - egy kis plüss kutya, de nagyon édes. 945 Ft volt.

Áron megint nagyon be van indulva. Kb. fél órája akarom lekamerázni a telefonommal, hogy miket csinál - de persze nem sikerült úgy igazán. Lassan elteszem magam holnapra.

Jó éjr!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, ez nagyon jól hangzik, azt hiszem ki fogom próbálni :) Ha halszószt nem is tudok venni, biztos nélküle is finom lehet :) Köszönöm a receptet!

Jó éjt!
magdii

Szép estét, ill. remélem már csak reggel olvassátok...

Ezzel a babamozgással végülis mi van, írjatok még több véleményt, ki mit hallott. Ebban a pdf fájlban olvastam, hogy gyanús az is, ha a bébi nagyon vergődik --- hát nálunk ez a jellemző, néha 5-10 mp-ig is iszonyatos fészkelődést érzek, most ilyenkor megfordul a béb vagy valami baja van? Már lassan beképzelem, hogy a nyakára tekeredik a köldökzsinór vagy fuldoklik, de azért ez valószínűtlen, nem?

még egy kérdés: egyre gyakrabban és hosszabb ideig keményedik be a hasam. Nem fáj, de kőkemény az egész. Eddig félperc, egy perc után elmúlt, de pár napja kezdi hagyja szinte egész nap. Mi lehet ez? Miért kell abbahagyni a magnéziumot 35 hetesen?

Egyébként a feltett babaszobák nagyon kis stílusosak ám, jó legeltetni rajta a szemet, ugye??? Amadea, Te átköltözöl a bébihez, vagy ez olyan leheveredési/szoptatási lehetőség? Már láttam több helyen, de sose mertem rákérdezni. Lehet nekünk is be kellene tenni egy kis kanapét, nem is rossz ötlet.

Magdi, Csillag, meg még mások...mi is szeretnénk már itt tartani, a kész babaszobát megmutizni, ugye? mi még a színét se tudjuk, még mindig várni kell kb két hónapot a költözéssel, szóval tuti lemaradunk. Az nyugtat meg, hogy én sem emlékszem az első babaszobámra, és költözés közben talán a látogatók se özönlenek annyira... :D Bár utána tuti jön mindenki megkémlelni a babát meg a kérót :o

Kissmanó, nekem ugyanez a bajom a nacijaimmal: a kismamafarmerom rám sem jön, a többi meg gurul le a hasamon, mert pont a dinnye közepéig tart a gumi és már szorít is. Nekem be kellene vmibe még fektetni, még 3 hét meló meg a tavasz is itt van ám. Tapasztalat szerint meddig hordják a kismamanacit a frissen szült anyukák?

Megpróbálok feltenni néhány képet a mini-vakációnkról: Kép Kép Kép Kép Kép
preta

Bocs, kétszer vagyok :oops:
preta

Jo reggelt mindenkinek!

Preta,

Szerintem ne izgulj a kemenyedesek miatt, a mehed gyakorol. Ha zavaro szerintem nyugodtam vegyel be magneziumot, az csak lazit, nem fog gatolni a kesobbi szulesben. Majd abbahagyod a 37-38. heten.

Pelenka :
Nekem az a tapasztalatom, hogy a newborn nagyon-nagyon pici.
A lanyom 3,5 kg-s volt, Dani 4,2, de Emmanal sem tudtuk szinte egyaltalan hasznalni.
A mini sokkal jobb, 3 kg-s babanal is siman hasznalhato, egyebkent a korhazban is azt adnak.

Meg egy tanacs:

Keszitsetek be egy nagyobbacska ruhat is, mert en ugy jartam, hogy a fiamra nem tudtam raadni a hazamenos cuccot. Tul kicsi volt.
:D

Udv,
Agi
lys

Jó reggelt!

Ági tök jók a képek! Szép helyeken jártatok! A babaszobával kapcsolatban igazad van - magunknak csináljuk...igazából a baba tényleg nem fog emlékezni semmire...de nekem azért jól esik! :)

Én azt hallottam, hogy a keményedés már ilyenkor normális - ahogyan Ági is írja - gyakorol a méhed.
Nekem azt mondták, azért kell abbahagyni a magnéziumot, hogy ne nyomja el a jóslófájásokat. Sajnos a dokimtól elfelejtettem megkérdezni, úgyhogy majd a 36. héten. Addig biztosan szedni fogom!

Szerintem amit írsz - "vergődés" is teljesen oké. Áron tegnap hasonlót produkált - szerintem próbált megfordulni, de nem hiszem hogy sikerült. Szerintem azért is ilyen vergődős érzés, mert már egyre kisebb a hely odabent! :)
Aztán jó fiú volt, mikor lefeküdtem tök nyugis lett! Olyannyira, hogy az éjszakai pisinél meg is ijedtem, mert még mindig ugyanott volt kidudorodva....úgyhogy felpolcoltam a fenekem, kb. 2 percre, attól mindig megmozdul - így is lett. A hülye anyuka felkelti a gyerekét - de megijedtem - pedig most már utólag tudom, hogy az esti 1-1,5 órás mocorgásban kifáradt a lelkem! :)

Ma megyünk babanézőbe. Az ismerősünknek tavaly júniusban született babája - most megyünk megnézni. Kíváncsi leszek, végtére is jövő ilyenkorra nekem is ekkora lesz Áron!

Szép napot nektek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jó vasárnap reggelt!

Preta: ne izgi a dupla kép miatt. Elvégre a többi is csodás, de szerintem Te vagy a legszebb. :wink:

Babaszobával pedig: legkisebb lányom még nem vetette az orromra, amiért szűk 1 éves koráig a szülők hálószobája volt az ő kuckója is. Meg visszagondolva, még a régi házban laktunk, a 2 nagynak is csak egy kis mózeskosár volt szépen elkészítve, oszt passz. :oops: Most aztán a nagy már tombolja magát, ragasztgatja a kreációit a bútorokra (falra nem engedem, mert ott ha le akarja venni, félő nehogy vakolattal együtt távozzon).

Ellenben kellett nekem pofázni, hogy nem tom milyen a jósló. Hú, tegnap míg mentünk apával a bolt fele, azt hittem a legény megtalálja a kifele vezető utat. De végül egésznapos gyakorlatozás lett. Bár jól éreztük magunkat az erdő alatti partyn, miután este szinte 1/2 10 lett mire hazaindultunk, itthon beestem az ágyba, mint kit lelőttek.
Igaz, azért dühöngés nélkül nem telt el a tegnapi nap sem. Sajna amerre az erdő fele kellett mennünk, egy másik kisvároson keresztül vitt az út, s annak az alsó felében vagy tízezer cigány él. Hát nem vagyok egy rasszista fajta, de ezeket egymás mögé állítanám, s egy sortűzzel végeznék velük. Észbontó, idén télen is négyszáz hektár erdőt loptak el, s tegnap minket csak úgy, semmi ok miatt, csupa merő szórakozásból megdobtak egy téglával. Most örüljünk, hogy csak a hátsó ajtó mögötti oszlopról ment le a festék meg horpadt be, s nem az ablakot verték be szerencsésen. Mert így is közel 100 euró a javítás, de legalább apa tud vele járni. Ablakot hozatni a pocsolyán túlról tuti egy hónapot igénybe vett volna. Mondtam is a haveroknak, hogy legközelebb vagy páncélautót kölcsönöznek s azzal vitetnek ki, vagy más hely után néznek ahol a bulit tartják.
Amúgy meg hiába is álltunk volna le velük veszekedni, mert a semmiből egyszerre legalább háromszáz cigó bír előkerülni, s mit tud szegény autós tenni olyankor? Tuti kórházba kerül a verések miatt (előzményekből kiindulva írom). Sajna semmilyen rendfenntartó intézmény nem bír velük.

Ja, s tegnap kiderült, hogy a haveri körben van még egy kismami. Uhhó hárman voltunk. Bár a másik kettőn még semmi dudor nem látható, azért engem alaposan megcsodáltak a méreteim miatt.
Az volot a csúcs, mikor a pasik kezdték a pocakjaikat összemérni. Mikor nem tudtak dönteni, beálltam közéjük, s közöltem: kisfiamé meg enyém a pálma, remélem ebben nem kételkednek. :lol:

Kép
kissmanó

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Preta, sztem se aggódj a keményedések miatt... a Magnéziumot abba kell hagyni a 35. héten? Nekem nem mondta az orvos, de holnap megyek a védőnőhöz, majd rákérdezek, hogy ha abba kell, akkor miért. Én most is csak alkalmanként szedtem, ha épp kellett. Viszont sztem sem árt, ha naponta egy-egy szemet beveszel belőle.
Nagyon szép képeket készítettetek a pihiteken... csodaszép helyen voltatok! Biztosan jól is éreztétek magatokat! :)
A babamozgásokról annyit tudok, hogy egy mocorgás alkalmával kb 10-et kell, hogy mozogjon. Ezt egy bizonyos időszakban mondjuk reggel 9-től este 9-ig kell nézni. (A lényeg, hogy 12 órás intervallum legyen.) Ha 10-et mocizik, akkor minden oké, hiszen elvileg a nap 95%-át átalussza. Beni mostanában egy kicsit "lelassult", gondolom, sokkal kisebb a helye, mint eddig volt. Érzem, hogy feszíti magát, de nem olyan hevesek a mozgásai, mint pl egy hete. Én úgy tudom, hogy azért nem szabad, hogy sokat mozogjon egész nap, mert a köldökzsinór egyre inkább útban van neki, és gondot is csinálhat vele. Persze ezt is csak az orvosom mondta, lehet, hogy másnak más véleménye van erről...
Itt nézd meg a "Szívhangok, magzatmozgás" címszót!:

http://www.vital.hu/themes/baba/kilencho9.htm

Anuk, ezt komolyan mondod? Nagy megtiszteltetés ez nekem... :) :oops: Emma mindenben gyönyörű lesz, majd meglátod! :):)

Banyoszka
, tuti lesz a babasarok! Szép az ágy és a pelenkázóasztal is. :):)

Amadea, nagyon szép Nóri szobája is. Utólag is kívánok neki boldog első névnapot, bár ebből még túl sokat nem hiszem, hogy érez... :):):)

Ági, köszönjük a tippeket a kórházra vonatkozóan. Nem tudom, Beni mekkora lesz egy hónap múlva, most még Lorkához képest nagyon pici, ő még csak kb 2 kg, de én is Newborn pelust vettem neki. Néhány napja átnéztem a babarucikat és képzeld, kaptam még régebben egy 42-es kis bodyt is. :) Na, az aztán tényleg picike. :) De én is tettem be kisebbet is, nagyobbat is, biztos, ami biztos.

Noémi
, sikerült megoldani a pihenőszék-problémát?
Jól hangzik az a kaja, amit leírtál...

Tökmag
, hogy megy a diéta? Tudod még tartani?

Magdi, este írtam még Neked privit. :)

Heni

Kép
szheni

Lányok, nagyon köszi a válaszokat a keményedésről meg a babamozgásról is, most is van de már kevésbé parázok rajta :)

Esküszöm, Ti jobban megérdemelnétek, hogy utaljam nektek a vizsgálatok díját, mint az orvos (na jó, nem szidom, de azért 31,5 hetesen illene neki méhszájat nézni, nemde???:evil:

Heni, belinkelted ezt az oldalt, azóta meg egyfolytában olvasgatom, most meg mindjárt ebéd...ki fog az óráimra felkészülni? :P
Ráadásul tiramisut csinált anyósom, úgyhogy majd nyelek nagyokat...egyébként vki írta fentebb a nyers tojci nélküli tiramisut, már én is kipróbáltam, nagyon jó, a mindmegettéről lestem recepteket hozzá. Ja, és csak aroma volt benne alkohol helyett...Szerintem én maradok később is ennél a változatnál, mert irtózom a nyers tojástól...

Szép vasárnapot!
preta

Preta, én is ezért szeretem ezt a fórumot, mert annyi mindenben megnyugszik az ember... :) Pláne, ha mástól is hallja a gondjait. :) Hogyhogy nem nézett méhszájat az orvosod? Bár lehet, hogy Nálatok másképp néznek mindent, mint itthon... Ausztriában sem viszik ám túlzásba. A sógornőm az ikreivel a várandóssága alatt csak 3x volt orvosnál. Persze azóta ki tudja, hányszor kell... viszont anyukám el van ájulva, hogy milyen vizsgálatokra kell mennünk egy várandósság alatt. Neki nem kellett CTG-re sem menni még az öcsémmel sem. :)

Heni

Kép
szheni

Noémi köszi a linket, majd akkor még utána kell olvasni, mert ha valóban a timmermann a jó, akkor Emma is búgócsiga amennyit motoszkálni képes egy-egy alkalommal. :D

Banyoszka nálunk is a nővéremmel együtt van a szülinapunk, 3 év és 5 nap a különbség :) Régen nagyon utáltuk, mert ugye csak egyféle torta volt, meg nem csak egymagunk voltunk a főszereplők. De most már meg vagyunk békélve a dologgal.

Preta tök jók a képek! :D S egy újabb csupa mosoly kismama! A dokid még nem nézett méhszájat? :? Az én dokim minden egyes alkalommal tetőtől talpig végigvizsgál a leletek áttanulmányozásán kívül. Mondjuk nem tudom, hogy azért-e mert veszélyeztetett vagyok, vagy nála ez a módi. Mindenesetre az utolsó fillérig megérdemli a díját!

Hazahozós ruci: Hát nekem 56 és 62 méret van előkészítve, de már próbálom megdumálni a kiscsajjal, hogy az 52-53 cm bőven elég, mert különben anya hiába szerezte be a sok szép ruhácskát. :D

Egy órája végeztem a kajával. :D Változó elégedettséggel. Azuram el volt ájulva, persze falt rendesen (a 4 év alatt sikerült gilisztából pocakossá hizlalnom, de legalább van valami emberes formája a majd két méteréhez), a sógor meg megvizsgálta és rákérdezett biztos azt kell-e majd megenni. :D Imádok Rodra főzni, mert amilyen finnyás volt sikerült egyre több mindenre rászoktatni, és tényleg őszintén megmondja, hogy ízlett-e, mit enne meg stb.
Amúgy semmi extra. Zöldborsó leves, husis töltött cukkini krumplipürével és vajas párolt zöldséggel, gyümölcsös hamis piskóta. Már várom a nyarat, a sok friss hazai zöldfélét, lassan el is fog fogyni a tavalyi mirelit :) Ja a piskóta azért hamis, mert muffin tésztával csinálom, abba csak 1, max 2 tojás kell :D
Vendég

Sziasztok!

Noémi: nagyon sajnálom én is, hogy nem tudtam menni, ugyanis a hasfájáson- gyomorégésen- szédülésen kívül még a bal karom is meghúzódott. Párom totál hülyének nézett, mikor kivánszorogtam zuhanyozni és felöltözni, és ha nem jön a szédülés az ajtónál, tuti hogy valahogy elvonszoltam volna magam jógára!
Kata kihúzta a derekad, jobban vagy már?
Csütörtökön ok neked délelőtt? 10:30- 12:00- ig tart. Van délután is, de az 17:30- 19:00-ig van.

Kissmanó: köszi a tippet! Ez így jól hangzik, hogy csak egy réteggel kell többet rájuk adni, mint amit mi viselünk!
Hú, nem csodálom, hogy berágtál!! Aztán az ember próbálna meg kiállni az igazáért- még nekik állna feljebb, hogy TE miért jártál arra autóval!!!

Amadea: nagyon szép lett Nóri szobája!!! A miénk is hasonló- natúr bútorokat vettünk. ;)

Magdi: nekem nem is volt kérdéses, hogy végül zöld lesz a Bébi szobája- lévén ez az egyik kedvenc színed! :D

Preta: mi szoptatós széket veszünk, azt később is tök jól ki tudom majd használni és nem nagy helyet foglal.
Nagyon szép helyen mininyaraltatok!! :)

Heni: mindjárt olvasom a mailt. :)

Hazahozós ruci: az enyémre az van írva, hogy 56- 62. Hát majd meglátjuk mennyire lesz nagy neki- legfeljebb feltűröm az ujját.

Képzeljétek, párom említette, hogy ki kellene ugrani május elején két napra Horvátba. Szerintetek necces? Az elejére mennénk, nem délre és többször is meg tudnánk állni…

Kép
tökmag79

Amadea: klassz szobát csináltatok!

Tökmag: lehet nem vállalnám be (főleg most), ellenben azt azért hadd árulom el, hogy Grétivel júli 4-re voltam kiírva, s júni 21-én (asszem) megtettem egyedül egy 100 km-es utat oda-vissza. Temetésre kellett mennem, s egyszerűen úgy éreztem, hogy az utolsó tiszteletet így adom meg. Szóval tőlem sem leszel okosabb.
Bár mostanság ahogy én érzem magam, engem az is elgondolkodtat, hogy vajon a 64 km-re lakó szüleimhez jó húzás-e egyedül elautókáznom a lányokért (holnap megyek értük....apa ajánlott alternatívát, de az nem tetszik: keljek fel reggel 7-kor, megtesszük a fele utat, ott reggelizünk, aztán ők az itteni klubbosok elmennek 5-6 órát a hegyoldalba autózni, majd flekkenezés s utána menjünk a csajokért....naná, imádni fogom ott valakinél tök uncsiban azt a 6 órát, szal kössz megyek kicsivel később, de egyedül.....ellenben mondtam, ha fürdésre nem ér haza, a hálózsák az ajtó előtt várja....olyan a zsák, hogy 2 fa közé kihúzható mint a függőágy, csak egyben ágy és zsák is).

Kép
kissmanó

Sziasztok!

itt vagyok, ragyogok!
és lemaradtam mint a borravaló :oops: , esélyem sincs a visszaolvasásra, remélem mindenki jól van, babák és mamák is!

Esetleg, ha gondoljátok, priviben írhatnátok magatokról pár sort az elmúlt két hétről.

A húsvét előtti hét elég mozgalmas volt munka terén, ápr. 11-én meg mentünk haza anyuékhoz, vasárnap Debrecen. Jajj, nagyon jó volt, pihentem is, babáztam is, csavarogtam is.

Kiságy, baldachin, ágyneműk, hazahozós ruha, kórházi pizsik megvannak.

Holnap vérvétel, és utolsó munkahét. Voltunk ma az irodában, és már felidegesítettem magam. Na, de nem is fogok meg sem szólalni. Hagy vessen magára a főnököm, h ekkora hülét alkalmaz.

Nándim aktív, egész nap mocorog, sztem még mindig ferdén van. A feneke iszonyat, h kinn van néha (legalábbis asszem a feneke, vagy a háta).

Na, hirtelen ennyi.

Pusz
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.22 08:22-kor.
Vendég

Sziasztok!

Nincs kedvem most több napra visszaolvasni, de nemrég írta valaki, hogy a régibb, kissé besárgult babarucit gyönyörűen ki tudta mosni, hogy tett a mosásba 2 kanál ultrát...

Valaki!! Aki írta! A mosogatópor Ultrát? Vagy létezik Ultra mosópor is? :oops:
Mert lassan én is nekifognék, és van néhány sárgásabb cuccom...

Köszike előre is!
Jó éjt!

Banyoszka
banyoszka

Hehe. Papírforma szerint még 50 nap.
Nem is hangzik olyan vészesen :wink:

Kép
kissmanó

Banyoszka,
én írtam, Ultra mosogatópor, ami volt régen is. És nem tudom, miért, de nem habzik a mosógépben úgy, mint a veszedelem, pedig másban igen. Nekem bejött, remélem neked is be fog.

Kép
benta

Benta : Köszi szépen!!! :D
Majd beszámolok,oké?

Banyoszka
banyoszka

Jó reggelt!

Végre itthon, nem kell dolgozni menni, mégis felébredtem korán. :(
Nagyon szépek a babaszobák! :D

Tegnap én is lehozattam a padlásról a babakocsit apával. Ma rendberakom a vázát, kerekeit, a mózeskosár mosható részeit majd csak 2-3 héttel előtte mosom ki, hogy friss legyen.Egyébként most is tök tisztának néz ki.

A szoba félig meddig kész. de még egy csomó minden nem. Hazahozós ruha még nincs, az 5 éve bezacskózott temérdek ruhát ami a 3 unokatesóról lejött még ki kéne mosni, vasalni..stb. Nincsenek még pipere cuccok, köldökápoláshoz cuccok...te jó ég!
Amikor a lányomat vártam , akkor is 7 hónapig dolgoztam, de akkor már készen állt minden. :shock:

Ma megyek a nődokihoz. Kiváncsi vagyok hogy fekszik kis Kari.
A hasam nagyon nagy, képet nem is merek rakni a gyengébb idegzetűek miatt. Annyira unom már, hogy mindenki azt hiszi pár nap múlva szülök és hüledezik mikor kiderül, hogy még van 2
hónap.

Tegnap nagyon jó idő volt, úgyhogy az ebédet a kerben, bográcsban csináltam, gulyást. :D

Kép
Kép
sosi

Jó reggelt Lányok!

Nem kell dolgoznom menni...tök furcsa. Bár mára van egy csomó dolgom: leszaladok a piacra, a közértbe, a homeos patikába. Aztán délután beszaladok leadni a mobilomat a munkahelyemre, 4-6-ig meg szülésfelkészítő lesz a Margitban - ha minden igaz!

Tegnap voltunk babanézőbe - édes volt a pici. Aztán anyósom hívott, hogy készen vannak a térelválasztók! :):):) Ma kivasalom őket, hogy Viktor holnap fel tudja rakni. Aztán már csak pár dolog kell, és tényleg készen vagyunk! :)

Heni Áron és Beni megint együtt csinálnak mindent! Áron is belassult az elmúlt két napban...meg is ijesztett egy kicsit, mert most már nem úgy van, hogy ledőlök és jelez, hanem van, hogy tök mozdulatlan...a frászt hozza rám. De egyben ez azt is jelenti, hogy már túl nagy...de azért még nem adom fel, van még esély a befordulásra! Ma megveszem a homeos golyót is - hátha az segít!

Kismanó, ez a tégladobálás - szörnyű! Teljesen egyetértek veled! Még jó, hogy nem esett bajotok. Egyszer volt a TV-ben, hogy fiatalok ezzel szórakoztak, és pont egy autó szélvédőjét találták el. A pasi a csodával határos módon túlélte, de ahogy kinézett az szörnyű volt!

Tökmag, jó a csütörtök 1/2 11! Mehetünk!
Szerintem nem jó ötlet az utazás! Az ikres barátnőmtől is tudom, hogy sajnos ez a vizesedés egyre rosszabb lesz, és sokáig ücsörögni nem ajánlatos! Ráadásul akkor már tényleg bármikor megindulhat a szülés! Szerintem max MO-n belül utazzatok!

Puszedli, nagyon jók a képek! :)

Heni a pihenőszéket most fogom intézni! Remélem nem kell feleslegesen veszekedni velük, és belátják a hibájukat!

Jaj lányok! Tena betét: teljesen tanácstalan vagyok: Voltam a védőnőnél. Neki voltak mintái és kiválasztottuk az extra méretet (a petpalackosnál kisebb, az volt a legnagyobb)
Voltam hétvégén a Müllerben, és 10 db volt 1090 Ft, de nem vettem meg, mert nem Tena Lady volt, csak tena, és az volt ráírva, hogy inkontinenciára - ez ugyan az?
Utána itthon megnéztem a teszveszen. Ezt találtam:

http://www.teszvesz.hu/item611716280_tena_betet.html

Biztos nem ugyan az, mert ez 18-as kiszerelés. De ez akkor jó vagy sem? 400 Ft-ért nagyon baráti lenne.

Aztán tovább kerestem és egy gyógyászati boltban ezeket találtam:

http://www.gyogybolt.hu/index.php?s=ite ... &x=26&y=10

Itt azt írják, hogy az extra 279 ml-et fog fel, de lejebb van egy normál, az 335 ml-t.
A super pedig 600 ml-t.
Most melyiket?
Ha összehasonlítom a teszveszes, még így is jó árban van. :?:

KépKép
KépKép
kfnoémi

http://www.simonmed.hu/termek.php?alkat_azon=26&oldal=0

Ezt találtam! Tök jól leírja, hogy milyen homeos bogyók kellenek sima, ill. császár esetén - persze érdemes válogatni!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Magzatmozgás számolás: a Noémi által belinkelt leírás tényleg korrekt. Én azt hiszem, nem fogom számolgatni :oops: , nagyjából tudom mikor, mennyit mozog....

Babaszoba dicséreteket köszönjük.

Banyoszka!
Klassz a babasarok!!!

Preta!
Az elején átköltözök hozzá, aztán majd meglátjuk, hogy alakul....
Csak még valami jóféle matracot kellene beszerezni.....
A magnéziumnak izomlazító hatása van (ezért szedjük), így gátolhatja a méhizomzat összehúzódását és túlhordást/fájásgyengeséget eredményezhet. De ezt a többiek már tök jól leírták... (Hát szerintem az az 1 szem MagneB6, amit naponta szedek, nem oszt, nem szoroz.)
Húúú...gyönyörű helyen voltatok :D :wink:

Anuk!
Nagyon fincsinek hangzott a tegnapi ebéded!
Na, igen, macimánia, az nálunk is van:D

Puszedli!
De jó, hogy előkerültél!
Nagyon szupi a kiságy!!! :D (nekünk is van ám ilyen ágyrácsvédőnk :wink: )

KépKép
amadea

Jó reggelt :)

Puszedli hajrá, azt az utolsó hetet már fél lábbal is kibírod :D Bár nem így terveztem, de az orrom sem dugtam be egész várandósság alatt a céghez. Mondjuk a főnök hibája, meg a fenemód követelőző hülye kis helyettesítőé is. A kolleginákkal szoktunk találkozgatni most, hogy jó idő van.
A hazahozós rucika nagyon szép és látom szintén macis az ágyikó :D

Banyoszka van ultra mosópor. Kék-fehér „lisztes” zacskós és egy kendős asszonyka van rajta. Nekünk legalábbis ilyen van itthon. Újabb verziós csomagolással nem találkoztam.

Noémi hát Tena betét ügyben most tanácstalan lettem. :) Ugyanis én simán becaplattam a gyógyszertárba, megmondtam, hogy szülés utánra kérek tena betétet és hozzá való hálós nadrágot. :D Extra méret 30 db-os, de hogy mi van ráírva fogalmam sincs, az utazó táska alján lapul.
Homeos bogyók. Keverék csomagot nem ajánlanak akinek nem tudni, hogy sima vagy császár? :) Azt hiszem keresek valami herbária félét mert amit ismerek ott a nő nem igazán tud segíteni.

Ja hasszorító öv. Itt helyben ha receptre íratod sem olcsóbb, mintha simán megvennéd, viszont már 3000 Ft-tól lehet kapni a széles erős változatot. Viszont nem lehet elszámolni csak sérves igazolással :(

Hihetetlen, de minden reggel olyan mehetnékem van, csak ki meg el meg nézelődni sétálni. Viszont kora délutánra totál kipurcanok, még ha végül mégse mentem el sehova. Este 8-fél 9 tájékán pedig már húzom a lóbőrt, igaz éjjel 11-12 óra között fenn vagyok a szokásos torna miatt. :oops:

S elrettentésül egy pocakfotó :D 28. hét a bal oldal, 32. hét a jobb oldal. 122 cm-es köldök kerület igazi víziló méret :D
Kép
Vendég

Sziasztok!

Noémi!
Én se vagyok betét-szakértő....én Tena lady normált vettem. Nem olyan hatalmas, de elég sok fér bele. Eldobható bugyikákat vettem hozzá, mert nincs kedvem a kórházban mosni- még hálós bugyit se....
Bugyinál fontos, hogy a 2 láb közötti rész ne normál bugyi fazon legyen, mert irritálhatja a gátsebet....ezért is van a hálós bugyiknak pici száruk....

Anuk!
Szép nagy pocakod van :D ! Az enyém most 101 cm...

Megrendeltem a szopis melltartókat, remélem eltaláltam a méretet.
Belinkelem, mert szerintem nagyon jó árban vannak...
http://www.otto.hu/d-3976237-szoptatos-melltarto.html

KépKép
amadea

Jó reggelt!

Beírattam a gyerekemet az iskolába. Szipp-hüpp. Nagyon mozgalmas hétvégénk volt, szombaton az ovisaimnak rendeztem búcsú-bulit a tóparton, fergeteges volt a hangulat. Sorversenyek, keresős játékok, számháború, piknik, foci - 20 gyerek + a szüleik. Ragyogó idő volt, nagyon élveztünk, a picik is meg a nagyok is. Teljesen feldobódtam tőle. A gyerekeim a annyira elfáradtak, hogy este 8 - másnap reggel 9-ig aludtak.

Vasárnap a Kopaszi-gáton csavarogtunk, majd tarthatunk ott babás talit, nagyon rendben van a hely. Egyetemista korunkban lepukkant gyártelep volt, az Aranyhal nevű kultikus kisvendéglőbe mentünk oda jópárszor az urammal, a Csinibabában is szerepelt.

Noémi, Heni,
az enyém is alig mozog 2 napja. Érzem párszor, meg csuklik, de nem az a mocorka, mint eddig volt.

Banyoszka: szívesen!

Amadea, Heni,
gyönyörűek a babaszobák!

Preta,
nagyon szép mami vagy, a képek meg csodásak!

Anuk,
tekintélyes méretek!

Noémi,
szerintem más a csomagolás, de a tartalom ugyan az lehet. Vedd meg nyugodtan a teszveszest. Én extrát vettem, de veszek supert is pár darabot, mert kelleni fog az elején, pláne császárnál.

Manó,
nagyon durva :cry: . És nekünk kell rettegni. A suliban szakértő lettem, miután késsel felfegyverkezett roma "anyukát" sikerült lebeszélnem, és nem vágta ki a kolléganő szívét, hanem békében távozott, gyakran voltam a villámhárító. Egy idő után már direkt engem kerestek meg, mindenféle problémákkal. Csak az elején kellett tisztázni a erőviszonyokat :lol: Azóta is köszönnek nagyokat "Csókolom tanárnéni" a nálamnál idősebb hölgyek is. Itthon mégis a férjem szerint én vagyok a rasszista, pedig az csak tapasztalat, nem rasszizmus.

Szép napot mindenkinek!

Benta

Kép
benta

Amadea,
ez nagyon jó és az ára is! Ha nem jó a méret, kicserélik?

Kép
benta

Sziasztok!

Puszedli!

Hihetetlen vagy, hogy ráadtad a játékbabára Nándi cuccait! :lol: Én is a napokban mondtam, hogy jó lenne egy ilyen baba, ugyanis még nem nagyon jöttünk rá, hogy a kengurut hogy lehet fektethetős állapotba tenni. De már haladunk, majd kérünk segítséget a boltban ha mégsem megy... :oops:

Tökmag!

Én csípőből írtam volna neked, hogy tuti elutaznék... :oops: :? , de ha mindenki inkább lebeszél, akkor hallgass inkább rájuk. Mondjuk én nem is vizesedek, lehet, hogy ha ilyen problémám lenne, akkor meggondolnám jobban... :roll:
Nekem is lett volna lehetőségem utazni, de csoportosan, azt meg már azért nem vállaltam be, mert busszal, több emberhez alkalmazkodni...ilyenkor már nem megy...pedig megértenék tuti, meg nem ismeretlenekkel, de nem akarom, hogy állandóan miattam kelljen megállni ezért azért.

Noémi!

Betétben én sem tudok segíteni, még nem szántam rá magam, hogy utánanézzek.

Hálóingem sincs még, meg bugyi se, szoptatós melltartó se...nekem még kell vásárolgatnom. Mit is írtatok? Szoptatós melltartóból nagyobb méretet vegyek, mint a mostani méretem, vagy inkább várjak még a vásárlással, vagy hogy is van ez? mert erre is több variációt hallottam már.

Kép
Kép
tabati

noémi: én gyogyitárban vettem 30 dbosat 1500ért. + a 2db helybentartó bugyi 500 volt...és inkontis. De a müller ilyen drága... :o

csajok az én lányom ki akar jönni, de az OLDALAMON!!! nem győzőm magyarázni neki hogy az nem a kijárat de nem érdekli...már fáj az oldalam... :? :roll: :?:

Kép
Kép
mniki84

tabait: azt írja a nagykönyv hogy a 36. héten kell szopis melltarót venni, mert akkora lesz...
mondjuk nekem most megint nőtt egy adagot...amit én se apa se bán :oops:
előtejcivel hogy álltok? nekem nagyon nagyon sok van, egész nap jön...aggódom hogy nem marad a csajszinak :oops:

Kép
Kép
mniki84

Benta!
Igen, kicserélik. Van amúgy mérettáblázat is valahol az oldalon....
Cigányos sztorid nem semmi :shock: , én nem kicsit vagyok rasszista :oops: ....de úgy hiszem, nem ok nélkül vannak fenntartásaim....

Melltartó: én most 75 C/D-t hordok (van mindkettő és jó), szopisból 80E-t rendeltem...

Niki!
Előtej: egyik cickóból szivárgott egy ideig,abból most már abból se...nyugi nincs jelentősége, jut majd a bébinek....
Nagyon csendben teszem hozzá, de szerintem meglesz a kisasszony a 40. hét előtt.... :wink:

KépKép
amadea

Sziasztok,

Betet: En a dm markajat vettem, a Jessat, abbol a legnagyobbat.

Tabati, Niki:
Erdekes, ez a 36. het a szopismelltarto mereteben. Igazabol nekem akkor nott meg, mikor kb a harmadik napon beindult a tej.
Azt is bele kell kalkulalni, hogy melltartobetet, esetleg tejgyujto is beleferjen.

Ma kezdtem a 35. hetet. :)

Ma megyek az elso ctg-re, lehet, hogy a szulesznovel is talalkozom.
Ti nem kezdtek izgulni? Mar olyan kozel van.

Udv
Agi
lys

hello kismamik!

remélem, mindenkinek szépen indul a hét! itt az irodában ( padtársamnak hála) orgonaillat borítja be a levegőt, kint pedig hétágra süt a nap.
Benta: mi szombat du. voltunk a Kopaszi-gáton és hatalmas élmény volt. Én nem is tudtam, hogy mi épült oda, bár így visszagondolva rémlenek bizonyos umbuldák... mindenesetre nagyon szép lett, ez tény. tény, hogy gyerekprogramokra egészen zseniális. ja, és ez az ultrás ötlet nagyon jó, ki fogom próbálni.
sosi: nekem meg pont ellenkezőleg, senki se hiszi el, hogy egy hónap múlva itt kavirnyál már a kislány. 103 centi a derék sudársága.
Manó: nagyon súlyos ez a tégla-dobálás. Nekünk is volt ilyen, de még nagyon régen, még gyermekként, mikor egyszer kirándultunk Erdélyben a papámmal. jó, hogy nem lett bajotok, és az autónak sem olyen nagy. Azért a bosszúság bosszúság, a kár meg kár.
preta: szép helyen jártatok, és Te nagyon kiegyensúlyozottnak tűnsz.gratulálok!
írt valaki a vasalásról. én is nagyon szeretek vasalni, de tegnap azért éreztem, hogy álldogáltam... szörnyű, ahogy érzem, hogy egyre nehezebb a rutin...
képzeljétek, péntek este az ikeában megvettük az ágyat (Gulliver), meg a penekázót ( Antilop), szóval haladt az ipar. persze, hol vagyunk még a berendezkedéstől, de majd szépen lassan. Azért elég durva belegondolni, hogy ha két, két és fél hét múlva születne a poronty ( és eléri a 2500 grammot - amit elér szerintem), akkor már nem is számít koraszülöttnek:)
holnap megyek életem első szülésfelkészítőjére- a Jánosba, ugye. hehe, legfőbb ideje. elég izgalmas, mivel elvileg rotáécióban mennek az előadások, így simán belefuthatok egy koraterhességről szóló összefoglalóba... na, de sebaj. a ráhangolódásban segít.
szerdán doktor. plusz asszem védőnéni is. Nekem eddig egyetlenegyszer néztek méhszájat... durván kettő hónapja. majd biztos most. meg elkezdtem szedni a vasat is.
tegnap bedagadt a lábam egy kicsit... olyan vicces volt, hurkásak lettek a nagylábujjaim. reggelre szeerencsére elmúlt. meg megint fájt a bélésem. gyanús, hogy ezek valóban jóslófájások. elég vicces.
szép napot mindenkinek[/b]

mormota
mormota20

Tabati: muszáj volt, így jobban látszott, hogy fog Nándin állni :wink: , már bánom, hogy nem hoztam el, megnéztem volna a babakocsit is így, na, sebaj, majd pár hét és itt lesz már a csöpp!

Kórházi rucit vettem, pizsit is, ill. két hálóinget is elraktam azért, olyan térd felett érőset, vagyis nem is hálóing, hanem pólóruha.

Betétet meg ilyenek majd a májusi fizetésből.

És még szopis melltartó nekem is kellene vagy kettő minimum.

Niki: előtej nekem nincs, de a fiam is előszeretettel támad az oldalamon, ilyenkor paskolgatom, simogatom, h menjen kicsit arrébb, mert nekem sem kellemes a dolog.

Anyósom megmutatta, hogy a textilpelenkát hogy kell a baba alá hajtogatni.

Anuk: szép nagy poci!
Megnéztem a képeket is, szépek a babaszobák!!!

Preta: nagyon csini vagy, és tök szép helyen jártatok!
Vendég

Sziasztok kismamik!
Ma és holnap szabin vagyok, picit rápihenek az utolsó hétre (jövő héten lesz). Ma elintézem az anyakönyvezetőnél a házassági anyakönyvi kivonat másolatát. Holnap szülésfelkészítő, szerdán fogorvos. Szóval pihenés nem lesz.

Amadea, tényleg nagyon szép a szoba. Én is szívesebben rendeztem volna be natúr fából, de nálunk adott volt a szekrény, így a fehér kiságy szebbnek tűnt mellette...

Puszedli, jók a képek :D

Kismanó, nem semmi a történet. Szerencse, hogy nagyobb baj nem történt, azért dühítő így is az extra kiadás.

Preta, nagyon klassz lehetett a kirándulás. Jók a képek!

Tegnap mi is kiruccantunk egy kicsit. Nagyon jól bírtam. Elmentünk Szolnokra a rokonokhoz. Férjem kajakozott egy kicsit a Tiszán. Már nagyon vágyott rá. Én pihiztem, játszottam a keresztfiammal. Nagyon édes volt (2 éves).

Apukám most vágatott egy frunér (így kell írni?) lapot a kiságyba, mert a rács és a matrac közé muszáj berakni egy sima lapot is a légzésfigyelő miatt.

Na, és most csatolok pár képet.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép

KépKép
süni76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?