Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bekentem Réka arcát, most már nem olyan csúnya neki. a 62-es ruhákat kinőttük, most már a 68-asokat hordja.

Tegnap voltam a 6 hetes kontrollon, minden rendben. viccesen megkérdezte a dokim hogy csak nem megint terhes vagyok? hiszen már haza járok hozzá Kép

Minden baba gyönyörű. én is mutatok párat Rékáról.

http://babanet.hu/album/main.php?album=182

sziasztok
Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

A babák csuda aranyosak, vidámak!!

Erika! én is nagyon sajnálom apukádat, remélem Levi hamarosan feledteti a bánatodat!

Nekünk is azt mondték akkor zöld a kaki ha sokat eszik.

Kitty! neked van orvosi papirod anyatejre? Mert én ajánlottam fel fagyasztottat egy szegedi lánynak de nem fogja szerintem átvenni mert ragaszkodik a papirhoz (valahol öt is megértem) én meg ha már ingyen adom akkor nem fogok 3e fizetni a vizsgálatért de idöm sincs ezután szaladgálni.

holnap 3hónapos szuri Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok

F.Kata
KépDejó, hogy hallok Rólatok, épp ma akartalak hiányolni! Lili csodaszép. A Te szineid, viszont a papa profiljaKép Ugye?
Sajnos úgy néz ki, ez a szopi mizéria nálunk is felütötte a fejét. Nem aggódom (annyira), de Petibaba sajnos pár napja csak 70-90-120-akat eszik (napi 7x szopizik), de inkább átlagban 80-at. A súlyához képest (4070 gr) kevésnek tűnik. Mindezt két ciciből veszi magához, kb. 40-45 perc alatt. Közben többször bealszik és kifintorogja a cicit. Nekem meg ömlik a tejem utána, tehát van. nemtom miért, lehet most per pillanat elég neki? Vagy tényleg apad a tejcsim? A dokinő szerint szépen fejlődik, a súlya jó. Hason és ölben szépen tartja a buksiját, és simán oldalra fordul magától, meg vissza. Na mindegy, szenvedünk mi is, én kitartóan falom a homeobogyót, az alkoholmentes sört és a laktoherbet. Nem szeretném bezárni a "tejivót".

Gabi
Kis hajasbabád milyen aranyosan mosolyog! Az arcáról szépen elmúltek a pettyek. Csak használt Nektek is a krém. Mi is kinőttük a 62-as rugit, aminek lába van, holnap megyek 68-ast venni NekiKép A zoknikat sem tudom már rendesen felhúzni.

Puszi nektek, még jövökKép

Szilvus és a ma 5 hetes Péter Fia
szilvus

Karmen, Kitty
Nektek is gondjaitok voltak úgy emlékszem a szopizással Orsi és Réka 6 hetes kora körül. Beállt utána normálisra? Gyarapodtak közben szépen?

Szilvus
szilvus

Sziasztok Kép

Egy gyors bejelentkezés, mert mindjárt etetés következik. Pénteken délután jöttünk haza. Vasárnap estig angyalként viselkedett Nándi, de azóta kezd megmutatkozni a kisördög. Tegnap nyűgősebb volt, görcsölt is szegénykém. Ma délelőtt napoztunk az erkélyajtó előtt Kép Délben pedig felöltözve nyitott ajtónál aludt 1 órácskát. Holnap megyünk dokibácsihoz.

Mariannak és Katáéknak gratulálok! Kép

Probálok visszaolvasgatni, és jövök, amint időm engedi.

Puszi
Pumukli és Nándi
pumukli

Sziasztok Kép

Egy gyors bejelentkezés, mert mindjárt etetés következik. Pénteken délután jöttünk haza. Vasárnap estig angyalként viselkedett Nándi, de azóta kezd megmutatkozni a kisördög. Tegnap nyűgősebb volt, görcsölt is szegénykém. Ma délelőtt napoztunk az erkélyajtó előtt Kép Délben pedig felöltözve nyitott ajtónál aludt 1 órácskát. Holnap megyünk dokibácsihoz.

Mariannak és Katáéknak gratulálok! Kép

Probálok visszaolvasgatni, és jövök, amint időm engedi.

Puszi
Pumukli és Nándi
Kép
pumukli

Sziasztok!

Olyan szép idő van, most jöttünk vissza a sétából, persze bömbölés vanKép Lehet, hogy éhes, délután szinte semmit nem evett. nem tudom akkor mitől gyarapodik, tán a levegőtől?Kép

Mariann
Nádja egy igazi kis angyalka! Biztosan jól érzi magát a gyönyörű szobácskájábanKép

Pumi
Gratulálok a gyönyörű fiadhoz!Kép Biztos az időváltozást érezte tegnap szegényke, Peti is nyűgösebb volt.

Puszi Mindenkinek,
Szilvus és Bömbike
szilvus

Szilvus!
Ha megnyomom a hold gombot, ahányszor mérem,annyiszor mást mutat.
Hanga is rosszul esik mostanság,kevesebbet , lassabban, aztán két óránként éhes. Múlt héten a súlygyarapodása is kevesebb volt mint eddig. A másik fórumon is ahol még levelezek hasonló gondokkal küszködnek a kb 6 hetes babákkal. Ja és persze aludni is kevesebbet alszik a kisasszony napközben.
darla

Szilvus! Orsi már jobban eszik de van olya nap hogy nagyon keveset, amugy meg szokott kapni cumibol is kifejt tejcsit igy már nincs gondunk a gyarapodásra. De majd meglátjuk mit mond holnap a kedvenc védönöm Kép Orsi 5 hetesen 50-80g szopott.

Pumukli! de jo hogy otthon lehettek, a friss levegön Orsi is órákat alszik tedd ki gyakran.
Remélem jo étvágya van a legénynek.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Én is gyorsan bejelntkezem. Mi vasárnap jöttünk haza,szóval már két éjszakán túl vagyunk, de igazán egy szavam sem lehet, mert Máté igen rendes fiú volt. Egyik este ugyan egy másfél órás üvöltés előzte meg a jó alvást, de az éjszaka nyugiban telt. Most is épp sirdogál szegénykém, de az apukája próbálja nyugtatgatni, eddig a mellemen volt el egész nyugodtan.
Szopizással eddig szerencsére nincs gond, max annyi, hogy szinte ájulásig zabálja magát. Kép utána persze fáj a pocak, de hát ez van.
Nekem sajnos a bimbóim nagyon fájnak, rettenetesen ráncigálja őket. Ha tudtok valami jó gyógyírt erre, akkor megköszönöm.

MOst megyek, mert még sok dolgot kellene csinálni a következő szopiig és hát most sem teljes a békesség. AMint tudom megírom a születéstörténetet. Röviden csak annyit, hogy nagyon gyorsan zajlott minden és visszagondolva nagyon szép emlékeim vannak. MÁr most hiányzik az a hangulat, amit előtte, akkor és közvetlenül utána átéltem.

PUszi mindenkinek, Kata
katca

Sziasztok!

Kata, Mariann, Pumukli,
Nagyon aranyosak az új bébik. Tényleg, igazán gyönyörűek. büszkék lehettek rájuk. A szüléstörténeteket nagyon várjuk, ha lesz egy kis időtök.

Mariann,
Ha most tartod, akkor nagyon-nagyon boldog névnapot kívánok Neked! Kép

Kata,
Én még csak az emlékeimre hagyatkozhatom ( remélem már nem sokáig Kép ), de úgy emlékszem, hogy nekem akkor fájt a mellbimbóm amikor a kicsi csak azt szopizta, cibálta. Nem ez a baj? Ha az egész bimbóudvart bekapatod vele - és ez a helyes mellretétel - akkor nem tudja a bimbót cibálni, nem nyel annyi levegőt sem és neked sem fáj.

Szilvus,
Nem ezt a hirtelen időváltozást érzi Peti? Lehet, hogy ezért nyűgösebb?

Brigi,
Mi volt az Uh-n?

Puszi:
Humi (38+2)
humi

Sziasztok,

KataKép
Ez a mellbimbó fájás nekem is ismerős. Sőt, egy kis rémtörténetem is van. A kislányom reggel kiérdemelte a Vámpírka nevet. A bal mellbimbómat már annyira leamortizálta, hogy szopi közben vérezhetett. Ez úgy derült ki, hogy utána a büfi pirosra sikeredett. Most csak jobb ciciből van szopi, balból fejek és pohárból kapja meg. Holnapra talán begyógyul a seb. Vsz. az a baj, hogy nem kap be eleget a bimbóudvarból, de hiába tudom, ha nem sikerül a cicit megfelelően bejátszani a szájába. Elméletben felkészült vagyok, de ugye a gyakorlat.
Ha van valamelyikőtöknek vmi jó tanácsa, ötlete, azt nagyon várom.

Szülés történetet talán holnap meg tudom írni.

HumiKép
Köszi Kép Bár a névnapom november 1-én van, mert Marianna vagyok.

Mariann
tmarianna

Sziasztok, Jó reggelt!

Ma is hatalmas sétát tervezet a Fiatalúrral, legalább alszik egy nagyot. Veszek neki ruhácskát is, mert a 62-esekből már csak 3 db jó neki, a 74-es még nagyon nagy, s 68-asunk nincs egy darab sem.

Darla
ugyanaz a gond, nappal szinte semmit nem alszik. Eszik, majd 1,5 óra múlva már csócsálja a kezét, azaz éhes (mint pl. most is). A súlyát este nem mértük, kb. 4100-4200 lehet pucéran, mert ruhában, pelussal 4350 volt reggel éhgyomorraKép. A védőnő azt mondta, a 6 hetes kor egy "mérföldkő" a bébik életében, nos, lehet, azt ezek a tünetek előzik meg?Kép

Karmen
Bizony Peti is ugyanannyikat evett tegnap, 50 és 90 között. Ma is megmérem, legfeljebb Ő is kap kifejt tejet, bár nem szeretném megzavarni a cumisüveggel. De van egy gyanúm, higy a Kisfiam egyszerűen LUSTA. Amig a ciciből ömlik a tej kezdetben, addig kényelmesen kitátja a száját és nyel, ám amikor már picit meg kellene dolgozni a kajáért, akkor nógatni kell, mert fintorog. A lefejt tejet a szopi ELEJÉN kell adni, ugye?

Mariann
Hihi, kis Vámpirkisasszonyod van?Kép Kezdetben Petit hivtam Piócának, mert rácuppant a cicire és az ájulásig szivta magát, én meg éreztem, hogy a tejjel együtt a szuszt is kiszivja belőlemKép. Ez bizony fájt néha, egyszer vérzett is egy picit, de a köv. etetésig begyógyult. Ez azt mutatja, csuda jó étvágya van Nádjának.

Katca
Próbáltad, hogy szopi közben maszirozod Máté pocakját (ha engedi)? Hatalmasakat trottyant tőle már szopi közben is, ezáltal nem fáj annyira a pocak. A kis mohó piócák jó sok levegőt nyelnek.

Humi
Az idő lehetett, szerintem is, bár estére már annyira nem volt nyűgös, s éjjel is szépen beájult.

Kitartó ordítás jön a szobájából, ránézek, megetetem. De lehet, csak szélhámoskodik. Kép

Puszi nektek, sétáljatok Ti is jó sokat!!!

Szilvus és Bömbike
szilvus

Nakéremszépen, Spock bácsinak sem mindig van igaza.

Bementem, a tengelye körül 180 fokban megfordult gyereket ölbevettem, elhallgatott, vidáman mosolygott és nézelődött a lelkem. Visszatettem sikítozik. ÁÁÁÁÁ, nem rafinált az 1 hónapos baba....letesztelem még egyszer. Kép

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Szilvus: vannak fejlődési ugrások 3 hetesen, hat hetesen, 3 hónaposan, és 6 hónaposan, ilyenkor hiába van sok tejed a baba igénye megnő, pár napig 1,5 -2 óránként kér enni, és másr is meg lesz a mennyiség amire szüksége van. ez teljesen normális. ilyenkor amikor kér cicit adj neki és akkor hamarabb pótlódik annyira amire neki szüksége van.

Humi igen jól írtad a helyes cicre tételt, különben kiharapja bimbót. Addig kell Mariann próbálkozni amig rendesen be nem kapja mert külnben nem csak hogy fáj de nem is tudja rendesen kiüríteni a cicit.
Garmastan kenőcsöt használsz? én az első héten minden szopi után bekentem a bimbót és hamar rendbe jött, mert egy pici seb nekem is volt rajta.

Minden baba gyönyörű, és várom a szüléstörténeteket.
Norbi szülinapja 30-án lesz, megnézegettem az akkor készült képeket, kicsit megint nosztalgiáztam.
Nekem néha még mindig furcsa hogy már kis hasam van.

Tegnap tornáztam egy kicsit, jó volt egy kicsit tornázni. de csak has far és láb izom gyakorlatokat csinálok, kar és mellett nem.

Na megyek

Sziasztok
Gabi

Kép

gabi1

Szilvus! Nem tudom hogy kell, én mindenesetben szopi után adok a lefejt tejböl neki, amikor már tényleg nem hajlado enni. Ha elötte adnám akkor hamarabb jollakna többet hagyna a ciciben.

Kata! nekem is fájt eleinte, azt hittem üvöltök mindjárt aztán kiderült Orsi csak a mellbimbot kapta be, nem az egész bimboudvart. Akkor arra gondoltam hogy nem fér a szájába, de rájöttem amikor ásit 2x akkorára nyitja ki. SZoval ha rosszul kapta be, elvettem töle, és ujra probáltuk közben mondtam nyisd nagyra. Most már tudja ha nem nyitja ki rendesen a száját nincs cici. És tényleg azota nem is fáj.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok Lányok!

Hát, ezek a képek csodásak! Én mindenki babájáról elmentettem már egy-egy képet (a kedvenceimet), mert ha megszületett minden lurkó, akkor szeretnék egy tablót csinálni Kép.

Gabi!
Réka tüneményes, az a mosoly az arcán minden rosszkedvet elűzne.

Mariann!
Jó, hogy már tudsz gyakrabban jönni, és remélem hamarosan a cicid is rendbejön. Rita mindig azt mondta, hogy ő anyatejjel kente be a bimbót, és az neki bevált. Meg persze ott a Garmastan.

Pumukli!
Ugye nem volt olyan szörnyű a kecskeméti kórház? Remélem Katához hasonlóan Neked is szép emlékeid vannak. Nándi nagyon aranyos.

Humi!
Tegnap az ultrahangon 2519 grammot becsült a gép, szóval nem túl sokat. Azt mondta a szonográfus, hogy ha végig bent marad a Manó, akkor max. még 40-50 dkg-ot hízhat, tehát biztosan nem lesz több 3 kilónál. BPD 86 mm, tehát 3 mm-rel több az alsó határértéknél. Lepény II. fokban érett. Egyébként minden ok., egészséges a pici lány. Most azért szeretném, ha még min. 2 hetet bent töltene, hogy gyarapodjon egy kicsit. És veletek mi a helyzet? Már nincs is olyan messze kilencedike...Kép

Lányok!
Ha valaki szoptat, akkor tényleg később jön meg neki a menstruáció, mint annak, aki nem? És kb. szülés után mennyi idővel várható az első rendes vérzés? Már úgy elszoktam tőle, biztos fura lesz visszaállni.

Úgy döntöttem, hogy ma vagyok bent utoljára a suliban Kép. Holnaptól pihizek!

Szép napot Nektek, sétáljatok sokat ebben a gyönyörű időben!

Puszi,
Brigi (37+4)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Gabi
OK, köszi! Most éppen azt tettem, 1,5 órára az evés után "megéhezett". Picit evett, most cuclizik az ágyában. És csendben van - egyenlőre. Jövő héttől - a 6 hetes kontrollom után - elkezdem lájtosan a tornát, már nagyon hiányzik. Bár ma a séta után egyik kezemben a gyerekkel, a másikban a bevásárlószatyorral, a kabátommal nyargaltam fel a 3. emeletre, tiszta erőnléti edzés. Tényleg igaza van Murphy-nek, minden anyuka testi fogyatékos, ha csak 2 db keze van..Kép

Karmen
Próbáltam, nem fogadja el a cumisüveget se szopi előtt, se utána. A poharat sem. A kanálból is csak a cseppeket nyalogatja le. Azzal macerás lenne 50-60 gr-ot megetetni veleKép marad a szenvedés egyenlőre.

Brigi
Igazán rádfér már a pihenés! Hidd el, a 2 hét alatt kisbabád igy hatalmasat nő majd!! Kép
A menstruáció állítólag nem jön meg, csak ha befejezted a szoptatást, ellenben vigan teherbe lehet esni szoptatás alatt is. Már én is jól elszoktam tőle.

Mi 2 órát sétáltunk délelőtt, Pocokpeti végigszunyálta, kicsit túlöltöztettem ugyan. Mot is megyünk délután, ha a papa hazajött a munkából (valakinek dolgozni is kellKép ).

Puszi,
Szilvus, Peti
szilvus

..Ja! Este Magyar-Brazil meccs, vettem alkoholmentes sört és nézem majd a fiammal! Kép remélem Ő is úgy akarja....Kép

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Szilvus!
Réka 6 hetes kora körül én is így voltam,kb.70-80 -akat szopott, és igen gyakran akarta. Azóta szoptatok 2 mellből. Kb.3-4 nap alatt rendeződött, a tejem beállt,sőt még sok is lett.Azóta kb.200-akat eszik etetésenként. Úgy van ahogy Gabi írta, vannak időszakok,amikor hirtelen megnő az igényük. Szerintem annak idején anyukáink is ilyentájt adták fel a szoptatást,mert nem volt aki segítsen nekik. Gyanúsan a húgom és én is 6 hetes korunkig szoptunk. Anyu szerint nem volt elég a tej. Pedig csak azt a pár napot kellett volna gyakori szoptatással áthidalni.
Nálunk Réka semilyen tartalommal nem fogadja el a cumisüveget,se tea,se ásványvíz, így aztán többször volt már,hogy a barátnőmnél kötöttem ki séta közben,mert megszomjazott.

Ja,én is nézem az esti meccset,bár nem sok reményt fűzök hozzá.

Karmen!
Nekem sincs orvosi papírom,ahogy olvastam a tüdőszűrést és az AIDS szűrést kellene megcsináltatni. Ha nem kell senkinek,majd kukára kerül legfeljebb.(Megkérdezem azért a doktornőt,hol és mennyiért lehet ezeket a szűréseket megcsináltatni.Ha megvan, visszamenőleg is jónak ítélik a tejcit?)Az anyatejgyűjtőben csak friss tejet vesznek át?

Brigi!
Ha valaki szoptat, tényleg később jön meg a mensi.De sajna nem lehet tudni,kinél mikor. Így aztán a szoptatás alatt is kell fogigátlás,ha nem akarunk újra hamarosan babázni. Nálam mindkétszer kb.8 hónap után jött meg, de az függ attól is,hogy hányszor szopik a baba. Minél többször,és lehetőleg éjszaka is,akkor valószínű nem lesz peteérés.
Az a kb.3 kiló tökéletes babaméret.

Ma összeállítottuk a hálószobánkban is Rékának egy kiságyat. Éjjel eddig mózesben aludt mellettünk,de kinőtte a mózit.Kíváncsi vagyok,hogy este mit szól hozzá. Most is éppen betettem,hadd szokja egy kicsit.Egyenlőre szemlélődik.

Régen született új kisbaba.Hajrá májusi csapat!

Majd megpróbálok még jönni,de nehezen tudok a géphez férni,mert a férjem valamit szerel itt a dolgozóban,és mindenhol kábel,meg miegymás. Meg ilyenkor jobb békén hagyni,ha túl nagy munkában van.

Puszi
Kitty
kitty123

Kitty mondasz valamit, anyu is ugyanezt mesélte! Én állítólag egyáltalán nem szopiztam, öcsémnél pedig pár hét után "nem volt teje". Hmm. Akkoriban pedig az orvosok hamar kiutalták a tápot!

Kitartó vagyok, etetek mikor kéri. Ma már 90 és 140-et is evettKép

megyek, hazajött a papa!Kép

Sziasztok,
Szilvus
szilvus

Kitty! Én tudom 3e ft a vizsgálat. Ennyit nem fizetek azért hogy ingyen adjak tejet. Ez van.
Orsi kapott oltást láz nincs, de nyügös, alig aludt.

SZilvus! Orsi eleinte pohárbol ivott mert a korházban abbol potoltak igy itthon nem volt neki ezzel gond. Szerencsére. AZtán áttértünk lassan a cumira, lesve megzavarja-e. Nem.
Ma mértek. 58 cm és 4800g.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

A babak, nagyon szepek, orom latni ennyit itt egy helyen.

Ennekem is jol kiszopta Bence a mellem, annyira, hogy mind a ket mellemen berepedezett, fajt mint a fene. A garmastan kenocs nem nagyon jott be, viszont a gyerekorvos felirt valami orvosi kencet, amit szerintem hasznalt. Ugyan latszik meg a seb, de mar nem faj annyira.

Nekem most az a bajom, hogy elapadt a tejem. Nem tudom, hogy mitol, sokan azt mondjak, hogy attol, hogy belazasodtam. Csak hogy az multhet csutortokon volt. Aztan penteken a vedono megnyomkodta, spriccelt is, ugy ereztem magam mint egy tehen, akit fejnek. KépKép Aztan szombat delutantol apadt el a tejem. Csak atlag 20 grammot tud szopni kisfiam mind a ket mellembol. Igy tapszert kell neki adnom. De remenykedem valahol benne, hogy esetleg visszajon a tejem.

Setalni mi is nagyon szeretunk, altalaban ha visszajovunk, akkor sir, de hat nem lehetunk kint egesz nap. Kép

Viszont ma megprobaltam futni a busz utan. Na ez ugy sikerult, hogy szerintem egy fellabu is jobban fut mint en. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen faradt vagyok. Jocskan ossze kell szednem magam.

A szules tortenetemet kovetkezo levelemben leirom, most eleg belolem ennyi. Kép

Eszty+Bence(19 napos)
eszty

Sziasztok!

Szilvus!
Én sem sok tejterméket iszom, de ha még azt is elhagyom, nemcsak a fogtöméseim, hanem a fogaim is kiesnek. Elevitet ugyanis nem bírom szedni (székrekedés miatt), valami kálcium meg csak kell.
Ma voltunk tanácsadáson, fölírta doktornéni a papaverines cseppet, ami talán használ. Amúgy Tomikának sem sokszor fáj mostanában a hasa. bár volt két nap, amikor nagyon szenvedett. Pedig nem ettem tudtommal semmi olyat.
Megnéztem a képeket: Peti nagyon jópofa! Látom, neki is vannak olyan "tomikás" nézései.
Mi fürdés után általában üvöltünk (ill. csak Tomika, de ma kihagyta).
A szopi problémával kapcsolatban szerintem az a legnagyobb baj, hogy mindig méred. Mi 2 hetes kora óta csak hetente egyszer mérjük a súlyát, és soha nem mérem, hogy mennyit eszik egyszerre. Néha én is úgy gondolom, hogy nem eszik annyit, mint régebben, mert sokkal gyorsabban befejezi a szopit. De amíg a het 240-270 grammos hízás van, fölösleges aggódni! Szóval én a helyedben nem mérném mindig. Ha rendesen fejlődik hetente, fölöslegesen idegeskedsz. egyébként én is úgy olvastam, hogy hat hetes kor körül van egy fejlődési ugrás, de van, akinél ez már 3 hetes korában elérkezik.
Én egyébként mindig megszoptatom, ha éhes, vagy ha nygon tátikázik. Mostanra (két hónap) jutottam el oda, hogy kb. tudom, hogy mikor éhes és mikor kér vigaszszopit. Szóval, szerintem az ösztöneidre és Peti jelzésire hallgass.
Bocsánat, hogy ennyit okoskodtam, ne vedd nagyképűségnek, bár kb. 3 héttel több tapasztalattal rendelkezem. Csak azért írom le ezeket, mert én is hasonló problémák miatt idegeskedtem korábban és nekem ez vált be.

Brigi!
Nelem is így ébreszették Tomikát először, utána egész nap ugrált szegény. A többi alkalommal szerencsére ébren volt.

Mariann!
Üdv.otthon! Nagyon édes Nádja!

F.Kata!
A léneg, hogy hízik a baba. Majd belejöttök a szopiba!
Nagyon tetszik a családi fotó.

Gabi!
Látom, Réka is jól viseli a fürdést! Mindgyik gyerkőc gyönyörű!

Pumukli!
Üdv.otthon! Hamarosan belerózódtok! Biztos jó színe lesz Nándinak, ha már napozik.

Kata!
Üdvözlet! Tomika is teljesen átszellemül szopi közben! Nagyon aranyos! Ma szopi közben hozták az ebédet, szegényt le kellett tennem egy percre, és mire visszamentem, még mindig tátikázott - észre sem vette, hogy nincs ott a cici. A bombó majd megedződik. Tomika jól vette szájába a cicit legtöbbször, de szinte mindig szopott, ez kezdte ki a mellemet. Nekem is bevált a Garmastan kenőcs. Meg jó, ha az ember levegőzteti a melleit.

Mi ma voltunk a 2 hónapos oltáson: Tomikának reggel nagyon jó kedve volt, még a doktornéninél sem sírt. Na, az oltáskor aztán volt nagy visítás. Nagyon sajnáltam szegényt. szerencsére, hamar megvigasztalódott.
Nem tudom, miért, de mostanában mindig kifolyik a kaka a pelusból. Igaz, hogy Tomikám elég jól tele szokta rakni, de néhány perc múlva már cserélem. Szóval a tapasztalat: a Liberóból a combjánál jött ki a kaka, a Pampers 3-6 kilósból meg a derekánál.De úgy, hogy mire a bodyt levettem róla, még a füle is kakás lett. Szóval a
két pelusfajtát kéne keresztezni.

Bocs, hogy ilyen hosszú lettem!
Jó éjszakát!
PTünde
ptünde

Sziasztok!
Eszty!
Ha van jó mellszívód amellett, hogy Bencét sűrűn próbálod szoptatni, fejd ki teljesen üresre másfél - két óránként a melleid (kézzel nem fogod tudni teljesen kiüríteni). Nem baj ha napokig csak 10-20 gramm az eredmény. Rengeteg időd rámegy, de szerintem megéri. Így vissza lehet hozni a tejtermelést. Hátha....
Nekem ez anno közel 2 hét szopikihagyás után is bejött. Lacus 6 hónapos múlt mikor abbahagytuk a szopit (akkor még ez is nagy szó volt) és rá 2 hétre kórházba került. Oda csak akkor engedték be a szülőt, ha szoptatott, különben maradt az üvegfalon keresztüli szemlélés. Mikor kérdezték, hogy szopik-e a baba, természetesen azt mondtam, hogy "igen", és a fenti módszerrel sikerült is visszaszoktatni Őt a szopira. Végül 9 hónapos koráig szopizott.

Brigi!
Ez nem is olyan rossz méret. Ezek szerint közel 3 kg-os lehet Luca súlya, ráadásul kisebb buksijú babánál több esélyed van rá, hogy könnyebben szülj. Kép
Tegnap éjszaka már voltak jó kis jóslófájásaim. Már azt hittem lesz valami, de aztán elaludtam és nem történt semmi. Holnap megyek dokihoz, kiderül hogy állunk. A pocakom mindenesetre lejjebb van, mint eddig volt.

Szép álmokat mindenkinek!
Humi (38+3)
humi

Sziasztok, jó estét! A jó szurkolást nem mondom, éppen etettem, igy a 4 gólból egyet sem láttam, igy aztán hagyom a fenébeKép

Tündi
Igy teszek, ahogy irtad, Gabi és Kitty is ezt tanácsolta, ma már eredménye is volt, és csak plusz két szopi jött közbe, amit nem mértemKép 240 gr-ot nem fejlődött egy héten, csak 200-at az első hónapban. Holnap megnézem, szerintem ezen a héten max. 100 lesz de az sem vészes remélem. A kalciumot tablettával pótolom. Viszont Peti arcáról teljesen elmúltak a pettyek. Lekopogom, pár napja a hasa sem fáj!!!Kép Remélem Tomika is kinövi hamar és nekünk sem tér vissza.

A pelusos történet nálunk pont fordítva vanKép A Pampersnél jött ki állandóan a kaksi a combjánál hátul, pedig eligazitottam a fodrokat. Most Liberora váltottunk (3-6 kg, MINI) annál pedig a háta közepén folyik kiKép, ott ahol a középső gumirozás van. Igy aztán állandóan szaglászom a gyereket és cserélem iziben! Bár Peti jelzi, ha telirakta, nem szeret kakásan fetrengeni.

Körömvágás projekt: Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nálam ez rémálom. Biztonsági csecsemő körömcsipeszt vettünk (Bébé Comfort), nos ezzel már 2x sikerült csóri gyereknek elvágni az újját, hogy vérzett. Kép A gömbölyű végű ollóval könnyebb? Oly hosszú már a körme, összevissza karmolja a cicimet, mert szopi közben imádja markolászni. A kezemmel szoktam "lecsipkedni" neki...
szilvus

Az elköszönés lemaradt:

Szép álmokat!

Szilvus
szilvus

Eszty!
Az Utrica urens (valami ilyesmi) nevű homeopáriás bogyót is próbáld ki a tejtermelés serkentésére, egy másik topicban sokaknak bevált.

Brigi!
Elég rosszul hangzik ez az ébresztés CTG-nél. Nekem be szokott válni, ha a buksiját megsimizem, vagy picit megkocogtatom. Persze mivel most éppen farfekvéses könnyű dolgom van.

Szilvus! Tünde!
Tapasztalatom még nincs pelenka ügyben, de én is hallottam erről a kifolyós problémáról, aki mesélte azt hiszem a Huggies pelenkára mondta, hogy körben végig gumis, és nem folyik ki belőle, ha jól emlékszem...

Leone (38+1)

KépKép
leone

Sziasztok! Kép

Szilvus Kép
Éppen ma vágtam le Nándi körmét gömbölyű végű ollóval, mert állandóan az arcát karmolászta. A kórházban tiltották, nem lehetett levágni. Akkor csináltam ma, amikor aludt, és jól sikerült. Próbáld ki, nem tudod vele elvágni az ujját.

Holnap jövök.
Jó éjt!

Pumukli
pumukli

Sziasztok!

Már régen jelentkezetem, sokat napozunk, sétálunk, ráadásul a gép teljesen vírusos lett, lassult, haldoklottKép

Brigi! Nagyon szép méretek, ne aggódj!

Szilvus, én kisollót(bébinek való) használok, de valahogy szenvedek a körömvágással. nem vágtam el az ujját, de sikerült itt-ot tegy kis bűrkét is lecsípnem a körme mellett,, s ez elégé dühített. Sok sikert!

Micsoda éjszakánk voltKép Fél 8-as szopi után reggel 4 kor evett AndrisKép Akárhogy számolom....Kép Persze ilyen csak elvétve történik, de nagyon jót aludtam én is!Kép

Pelustéma: Ha sok a trotty, meg mocorog a baba, szerintem mindig kaksós lesz még a tarkójuk isKép

Szaladok, éhezik valaki a babaszobábanKép

Pussz
Móki
móki

Brigi,
ennekem is berregtek 2x ctg kozben, de nekem 1x sem akart felebredni Bence. Ajanlom, hogy narancslet igyal ctg elott, arra nekem Bence felkelt es nem kellett berregni. Egyebkent nem art ez nekik, csak nekik hangosabb mint nekunk es megilyednek tole.

Szilvus,
en is olloval vagtam le fiam kormeit. Eloszor feltem tole, mondtam, hogy nem vagom le, mert belevagok az ujjaba. Aztan olyan siman es konnyen levagtam, hogy csak na. Kép

Humi, Leone,
koszi a tippeket, megprobalom. Egyebkent onnan tudom, hogy nincs eleg tejem, hogy olyanok a melleim mint terhesseg elott, illetve merem szoptatas utan Bencet es tudom, hogy mennyit tudott kiszopizni. De nem adom fel, majdcsak visszajon.

Eszty
eszty

SziasztokKép

Reggeli menetrendszerű 2 órás sétánkon túl vagyunk, most a nyűglődéses alvás van folyamatban, bár már egyre halkabban és ritkábban jönnek a nyivákok a gyerekszobábólKép És a kezét cucikázza, holott majd' 45 percen át zabált...

Leone
Azt is kipróbáltuk, de az valahogy mindig nyomot hagyott a combjánKép pedig Peti nem is olyan nagyon-nagyon hurkás.

Móki
Az aztán szép szunya, gratulálokKép Beszéld meg a fiaddal, hogy csak igy továbbKép Asszem szopi közben vágom majd le a körmét a kisollómmal (akkor úgysem érdekli, mi folyik körülötte). ma reggelre a kis szája szélén volt egy karmolásnyomKép

Eszty
Azaz, amit Brigi ír, az URTICA URENS 5CH nevű homeobogyó, napi 2x5 szem az adagja. És bizz magadbanKép

Eszem én is valamit.

Sziasztok,
Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés:

Igen, nálunk is az a baj, hogy rossz volt a szoptatási technika. Most próbálok ügyeskedni és attól függ, hogy ki a gyorsabb: Máté vagy én, vagy sírok, vagy nevetek szoptatás közben Kép mert ugye, ha rosszul kapta be a bimbót, akkor már nem olyan egyszerű elvenni sem tőleKép

egyébként minden ok nálunk. A kicsi nagyon mohón eszik, ezért sokat fáj a pocak, de az éjszakáink viszonylag nyugalmasak, így még mindig nincs egy szavam sem. ARra meg majd kidolgozok valami módszert, hogy a büfizés eredményesebb legyen.

Mariann, kitartás nektek is! Mi is gyötrődünk, de legalább már tudjuk mi a baj, így könnyebb segíteni.

Puszi mindenkinek!
Kata
katca

Sziasztok!

Kata: úgy udod könnyen elvenni tőle a cicit, hogy oldal a kisújad bedugod a szájába és akkor elengedi a cicit.

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok!
Már egy ideje csak olvasgatlak titeket, mert velünk nem nagyon történik semmi.Amilyen izgalmas volt 3 hete, hogy nehogy megszüljek...!De úgy néz ki, sikerült addig szednem a gyógyszert, hogy "belémbetonozódott" a kisfiam.Bár tudom, hogy még van 3 hetünk, de mivel nagyon úgy nézett ki, hogy korábban jön, most tök fura ez a nagy nyugalom.Én most úgy érzem, hogy egy nappal se jön ki hamarabb. Ma voltunk Dokinál, megosztom veletek a méreteinket:placenta érettsége:II-III,
BPD:92, OFD:112, HC,AC:326, TAD:98, FL:73 K.b.3Kg
Hát, így állunk most.Én nagyon szeretnék májusi kisbabát, de talán most már össze is jön.Kicsit más:
Én sokáig szenvedtem a bébi ollóval, majd feladtam, és a sajátommal nyírom a Réka körmét.Így megszünt a sírás közben, kicsit gyorsabb is,bár eleinte én is féltem, nehogy megvágjam az ujjait!Most ébredezik a kisasszony, este visszanézek. Sziasztok!
Barack
barack

sziasztok!

Már jó rég csak olvasgatni van időm, de most talán végre írni is tudok!

Eszty, mi holnap leszünk három hetesek és ugyanez a problémánk.Nekem sajnos nem jött be a fejés sem igazán, most fogom megpróbálni, hogy mindkét cicire ráteszem, merft egyből ő is csak 20-30 elvétve 40 tud enni.De ettől meg azért félek, hogyha inkettőt kiüríti, akkor mi lesz köv. etetéskor.Mi sajnos szombaton lesz egy hete, hogy tápszerezünk, de azóta nincs annyi nyüglődés.Remélem neked sikerül visszahozni a tejcsitKép

Lányok, a körömvágásra még mi se vállalkoztunk, pedig itt lenne már az ideje.De ahogy így olvasom, hogy mik történnek, inkább halasztom még.Én is a körmömmel szedegetem neki.
Most megyünk súlymérésre, izgulok, hogy segített-e vmit a tápszer.Ha végeztünk jövök és megosztom veletek.
Addig is puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

OFF
Eszty,
beszéltem Katival, tud tejet adniKép.
ON

Csajok, bocs, hogy belekotyogok, de nem bírom kiKép.
Nuska,
nyugodtan szoptass két mellből, egy ciciből való szopi egyenes út az elapadáshoz! Túl kevésszer kap ingert a melled, amig ilyen pici a baba, akkor kell beállni a tejtermelésnek, és minnél több ingert kap, annál több tej termelődik. Üres cici nincs, a tej nagyrésze szoptatás közben termelődik, ezt én is nehezen hittem el, de tényleg így van.

Legjobb egy ilyen szituban, ha egy-két napot rászántok, bebújtok az ágyba a kicsivel, és egész nap csak pihentek, szoptattok. Nagyon jól vissza lehet hozni a tejtermelést ezzel a módszerrel. Meg amit már többen írtak, homeós szerek.
Itt találtok hozzáértőket, nemzetközi szoptatási tanácsadó képesítésselKép: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/index.html

Méréssel kapcsolatban: a mérleg tévedhet! Engem az győzött meg, amikor egyszer cumisüvegből, bizonyíthatóan megevett a kölök 100-at, a mérleg pedig egy grammot sem mutatottKép. Bízzatok magatokban és a srácban! (hú, tisztára olyan vagyok, mint a Kismama magazinKép)
Bocs mégegyszer, hogy közbevau, de nekem az első szoptatásom sikertelensége nagyon sok szenvedést okozottKép, és ma már tudom, hogy ha időben használható tanácsokat kapok, akkor másképp alakult volna. Mert sajnos én sem vagyok az a fajta, akiből alkatilag dől a tej, és a magamfajtának sokkal jobban meg kell küzdenie a tejértKépKép. Másodszorra már volt itt volt nekem a BabanetKép, rengeteg segítséget kaptam, és sikerült is a cicilés, most hagyta abba a nőcimKép.Drukkolok Nektek nagyon!Kép

sok pusz

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Tegnap voltunk Heim Pálbban csípőszűrésen. (Humi, nehogy oda menj, horror!!!) Több mint 1 óra várakozás után feladtuk, eljöttünk. A süket védőnő szerint "várni kell, de mindig kéznél a kaja. " iszonyú embertömeg, büdös levegőtlen az egész, szűk folyosók,(nem vagyok prűd, de azért nem veszem elő ennyi ember előtt a mellemet, mikor LE SEM TUDOK ÜLNI! senkit sem érdekelt, hogy kisbabával vagyok - vicces, a betegek bíztattak, ill szóltak anővérnek, hogy'kisbaba, menjen előre', de ő azt mondta: 'majd ő is sorra kerül.' Ennyi. Lepratelep - már elnézést. Remélem sose kell odamennem.
DE! Odakeveredtünk a xlx. ker. szakrendelésére, reggel 8.05-kor már KIFELE jött az első gyerkőc, még egy fiúcska volt előttünk, de negyed 9-kor már a kocsi felé sétáltunk. És mennyire nincsenek véletlenek: Míg várakoztunk, a dokik nevét nézegettük, s anyunak azonnal feltűnt a név. Én csípőficamos voltam, anno Ajkán kezeltek, rengeteget hallottam a dokibácsiról, csodaódákat zengtek anyuék. S láss csodát, ugyanaz a dokibácsi vizsgálta meg a kisfiamat, 30 évvel később! Tündéri öreg bácsi! Végtelenül aranyos és kedves volt!!! Humi, ha érdekel, adom a rendelési idejét!

Manót megint elővette a pocakfájás, hosszú rívás után most beájult.
most ébredtKép visít.
móki

Sziasztok!

Mi a Karolina úton voltunk és egy percet sem kellett várnunk.
Itt a telcsi szám és a cím: 11. ker. Karolina ut 27. 466-6611

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok,

ismét csak gyors bejelentkezésre futja. Ciciprobléma talán lassan megoldódik, bár még iszonyúan fáj időnként, de azért gyógyul a seb. Vérezni már szerencsére nem vérzik. Vámpírka már csak tejet eszik. Kép
Nádja Ritmusa egyenlőre a következőképp alakul: van 2-3 evés-alvás időszaka, amikor, mint a kisangyal eszik-alszik, aztán jön 1-2,amikor nyűgi van, alvás helyett sétálás fel-alá, vállon pihengetés stb. Az utóbbi 2 napban ez az időszak este 9-10-től, hajnali 1/2 4-ig tartott. Egyik nap apa volt szolgálatos, másik nap anya.
Albumba teszek fel néhány képet.
Tejecske ügyileg nincs gond egyenlőre. Egy mellből szopik Nádja, de már messze a szopi ideje előtt csöpög-folyik belőlem a tej, akár órákon keresztül is. Nektek is volt ilyen? Ez beáll valamikor, vagy most már ez így marad?
Azt nem tudom mennyit eszik, de a kórházban a vége felé már 70-et szivornyázott. Apa ma hoz mérleget, bár először nem akartam, de nélküle nehéz eldönteni, hogy a kaja volt kevés, vagy valami egyéb gond lehet.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Szilvi!
Akkor nem tudom, milyen pelust kellene használni.

Na, én tegnap elkiabáltam, hogy kihullanak a fogaim. Este észrevettem, hogy néhány (kb 3-4) fogam mozog. Ma mentem volna a fogdokihoz, de beteg, úgyhogy majd holnap. Igen elkeseredtem, mert az apukámnak fogágysorvadása van,és neki nagyon gyorsan kihullott az összes foga (3-4 maradt összesen). De nála 60 éves korában kezdődött. A doki szerint 50 %-os esélyem van az öröklésre, azt hiszem bejött. És a terhesség nagyon fölgyorsította a folyamatokat. Még persze nem temetem el az összes fogamat, de ezért kár volt őket rendbetetetni. Mondtam is a férjemnek, hogy a fogaim miatt nyugodtan vállahatok második gyereket, mert fogproblémáim nem lesznek. Mivel fogaim sem lesznek.
Na, mindegy, majd csinálnak röntgent, és kiderül, mi a helyzet.
Amúgy direkt nem mérgelem magam, mert a lényeg, hogy legyen tejcsi Tomikának. Inkább humorosan próbálom fölfogni. Mert úgyis mindegy.

Kata!
Tomi szinte soha nem büfözik, nagyritkán egyet-egyet. Azt olvastam, hogy nem minden baba büfizik.

Léna!
Én mindig két mellből szoptatok, kivéve, ha néha Tomika belealszik (ez nagyon ritka).

Most voltunk sétálni, még alszik a kocsiban. Ma megint hatalmasakat nevetett apára. Olyan édes ilyenkor.

Továbi szép tavaszi napot mindenkinek!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

Kata, Mariann, gyönyörűek a babák! Gratulálok!!!
Kata, csudaszép Máté, nem túloztál! Formás, nem viselte meg a születés. Klassz a Schöpfis egyenruhábanKép
Mariann, el sem hiszem, hogy már 9 napos volt Nádja. Igazi kis hölgy már a kórházi képen is!

Kata, Andris még most is csak ritkán böfizik. Rita ajánlotta, hogy ha a 'hátbaveregetős "módszer nem jön be, zongorázzak a hátán, a popsijától felfele. Ez többször sikerrel jár!

+ napja elkeseredtem, hogy mintha kevesebb lenne a tej. Kis para, mire Laci megkérdezte: eleget iszol? Hókon kellett volna csettinteni magam: aznap kb. 2 pohár folyadék csúszott le. Azóta vedelek, mont a kisangyal- meg is van az eredményKép. Igyatok sokat!!!!

Tünde, remélem az az 50 % nem az örökség javára dől el!!

Jó éjt, puszi mindenkinek!

Móki
móki

Sziasztok!
Kata!Mariann!Máté, Nádja nagyon édes!
Szilvus és a többiek!
Szopizás továbbra is nyűglődés, tegnap sikerült 1 órát szopizni, de végülis 50 után 150-et szopott.Mondjuk éppen tegnap volt 6 hetes.Ma megyek kontrollra.Ja és elértük az 5 kilót!Kép
Móki!Asszem nekem is többet kéne innom.Kép
Szép napot mindenkinek!
Kismamik hajrá!Új babát akarunk!Kép
F Kata+Lili(6 hét+1 nap)Kép
filep_katalin

Sziasztok!

Móki!
Köszi a csípőszűrés infót. Persze, hogy kérem szépen a rendelési időt és helyet. Elküldöd mailben?
Tegnap voltunk doki bácsinál. A méhszájat teljesen zártnak találta. Nos ez volt tegnap. Kiderült az is, hogy jövő hét közepétől felújítják a szülőszobát és jó lenne előtte szülni. Nos úgy tűnik ezt a kisfiam is meghallotta, mert ma hajnalban elkezdődött valami. Azt hiszem ha nem áll le a dolog, akkor lassan megyünk a kórházba, nyákdugó elment, fájások úgy 15 percenként, többé-kevésbé rendszeresen. Szorítsatok nekünk!!!!

Puszi:
Humi

És egy aktuális táblázat az elkövetkező napokra:
Kép
Kép
humi

Hajrá Humi!KépKépKép
F Kata+Lili
filep_katalin

Sziasztok!

Lena,
szerintem ne felj a koromvagastol. En is ezt tettem, aztan mikor levagtam rohogtem magamon, hogy feltem tole. En olloval vagom neki es ugy megy mint a karikacsapas. Szerintem szand ra magad, nem lesz gond.

Nalunk a helyzet valtozatlan, viszont fiacskam szeret kint lenni a levegon. Ennek nagyon orulok. Csak akkor szokott lazadni, ha visszajovunk. Kép

Tortenetunk:

7-re kellett bemennunk a korhazba, ahol felvettek. Aztan irany fel ctg-re, majd atoltozni es utana dokim szamitogepre vitt. Utana irany az elokeszito szobaba, ahol megrepesztette a burkot. Miutan kiment az osszes viz, dokim megvizsgalt, majd egy hordozhato, kezi ctg-vel kerestek fiacskam szivet. Mivel nem nagyon talaltak es dokim is erzett valamit, hivtak az ugyeletes dokit, aki ugyszinten megvizsgalt. Hat, nem mondom, az okle a gyerek labat cirogatta. KépKép Rakerdeztem, hogy mi a gond, mert aggodast lattam dokimon. Mondta, hogy olyan, mintha a koldokzsinort erezne a kezevel. Az ugyeletes mondta, hogy szerinte az a mehlepeny szele. Aztan ujra a dokim vizsgalt meg. Ezt mar meg sem ereztem az elozo vizsgalat utan. Kép Mondta, hogy mar nem erzi, ezert irany a szuloszoba. Ott felraktak ctg-re es szoltak a ferjemnek. Ekkor 8:30 fele jartunk. Mondta parom, hogy egy picit aggodott, mert ugy szoltak neki, hogy jojjon azonnal. A szobai ctg-vel sem sikerult igazan megtalalni Bence szivecskejet, ezert ujabb vizsgalat, ujra hivtak oklos dokit. Kép Nem tudom konkretan, hogy mit csinaltak, mert minden rendben lett. Kesobb mondtak, hogy csak par perc valasztott el, hogy csaszarozni vigyenek. Itt aztan vartuk a csodat. Nem kellett sokaig varni, hogy 3 ujjnyi legyek es elvigyenek elokesziteni. Na, a beontest nem kernem minden nap. Foleg az volt a rossz, amikor fajassal egyutt jon az inger. Fujj! Aztan miutan ezzel megvoltunk, lefurodtem es nagy nehezen felvettem magamra a korhazi haloinget, ujra visszamentunk a szuloszobara. A dokim ilyenkor anyukamnak azt mondta, hogy 4 ora fele lesz meg a gyerek. Az ido 10 fele jart. Jottek, hogy bekossek az EDA-t. Nagy nehezen sikerult, de ekkor mar szoltam, hogy feszit lent. A szuleszno hivta dokimat, aki elotte 15 percel ment el. Kép Aztan nem sokkal ra, mar jottek is a tolofajasok. Nem volt valami jo, amikor mondtak, hogy ne nyomjak, de nyomhatnekom volt. Bence fiam egy kicsit gyorsabban csusszant ki, mint kellett volna, ennek koszonhetoen nemcsak vagtak, hanem repedtem is. Igy 11:55 perckor megszuletett fiam 3000 grammal es 50 centivel. Minden rendben volt, a koldokzsinort parom vagta el, amit doki bacsi le is fenykepezett. Kar volt az EDA-t bekottetni, mert nem elveztem a hatasat. Kép Orultem neki, hogy csak 4 oras volt a szules.
A poen csak az volt, hogy mikor a 2 oras megfigyelesen voltunk mar es kezdtuk kuldeni az sms-eket, mar mindenki tudta, hogy megszuletett Bence. KépKépKép Innen lehet latni, hogy milyen gyorsan terjednek a hirek. Kép

Eszty
eszty

Sziasztok!

Humi, szorítok, bár remélem ezt már csak utólag olvasodKép

Olyan édesek a kicsikKépÉn is már tennék fel új képeket, de ez a hülye villám tönkre tette az itthoni rendszert.Szóval úgy állunk, hogy egyik gépen a fotók, másikon az internetKépÉs a két gép nem látja egymást.

Tegnap megvolt a mázsálásKép3900-at mértek, ez azt jelenti, hogy két hét alatt, mióta itthon vagyunk, kereken 500 grammot hízott.Igazából azt hiszem ez a táoszeres segítségnek köszönhető, mert az első héten összesen 3 gramm volt a gyarapodásKép
Mindegy, a lényeg az, hogy a védőnő szerint ez teljesen normális átlagban.
Lányok, a csípőszűrés mikor aktuális?És oda megy az ember ahova akar?

Megfogadom az oly sokak által ajánlott két mellből szoptatást, ma ez lesz műsoron.Remélem bejön.
Igazából ez a tápszerezés éjjel macerás, mert amíg Sára és én küzdünk, hogy jöjjön vmi, addig apa a konyhában kotyvaszt.Elég lelkes, de már látom rajta, hogy fárasztja, hogy 3 óránként ébresztő van, és reggel fél 5-kor kíméletlenül csörög az órájaKépMiatta és Sára miatt is remélem, hogy bejön.

Puszka mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Mi is a Karolina útra megyünk csipőszűrésre, jövő kedden. Csütörtökön pedig a 6 hetes kontroll a MÁV-ban. majd úgy intézem, hogy ELŐTTE megtömöm pindurkát, igy kb. 3 órán át kibirja kaja nélkül. Ha mázlista vagyok, akkor már az autóban bealszikKép

Mariann
Nekem is ömlik a tej szoptatás közben. Néha akár 50 ml is "kicsepeg", mig a másik ciciből szopik Peti. Ez azt jelenti, jól szoptatsz, és a mell megkapja a megfelelő ingertKép A tejgyűjtő-bimbókiemelővel szoktam felfogni. Tudod, olyan kerek izé, mint a melltartóbetét, csak műanyagból. Bimbókiemelő is egyben.

Katca
A profilodban kerestem Máté képeket, de nem találtam. Teszel fel?Kép

F.Kata
Mi is nyűglődünkKép legalábbis én, Peti nem, Ő lustán ámde lelkesen nyammog a ciciből. Mindenféle pozitúrát kitaláltam már, hogy Őkelmének ömöljön a tejcsi a szájába. Az apja fülit, addig nagy vehemenciával szopik, mig a tej ömlik, de ha már erősen kell szivni, inkább kiköpi. Pisis pelus mindenesetre van, s elégedetten alszik. Az elmúlt heti súlygyarapodásunk mindösszesen 6 deka, ami nem túl sok a korábbi heti 25 dekák után. No, majd behozza. Egyenlőre 4100 gr. Mégiscsak az én testalkatom, nem az apjáé. Hosszú és vékony babaKép

Léna
Kitartás, hozd vissza a tejcsit, hogy ne kelljen tápozni Sárát!

HAJRÁ HUMI! Kép ! Kép ! Kép !

Szilvus és Petibaba

Ja! Tündi, Móki, Rita, úgy néz ki (KOPP-KOPP-KOPP) Petinek elmúlt a hasfájása.
szilvus

humi drukkolok!
Kata, Mariann, gratulálok a babákhoz!
mirmurr
mirmurr

Tünde! én Béres kalcium tablettát szoktam venni.

Humi! kitartás!!!

én is ilyen tejgyüjtö kagylot használok. Valami olcso vacak mert az Avetböl kifolyik mundig a tej, ahogy tesomnak is. Én igy azt nem ajánlom.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?