Új privát üzeneted érkezett!

Nem is meséltem nektek, h este sokáig nem tudtam elaludni. Ott volt a hasamon a kezem, ahol a feje szokott lenni kb. És kidugta a kis buksiját és hozzásimult a kezemhez, hát nem édes?! :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok Lanyok,

Noemi gratulalok a doki valtashoz, biztosan jol dontottel es szimpatikusnak tunik az uj doki a leirtak alapjan.
Anno en is gondolkodtam rajta, hogy levaltom a dokimat, igazsag szerint nincs vele bajom, azon kivul, hogy soha nem mond semmit, mindent harapofogoval kell kihuzni belole. Aztan ugy voltam vele, hogy O majd ugyis csak a szules vegere fog odajonni, es a noveren lesz a hangsuly ami meg akit kifogok. Itt hal istennek olyen mint halapenz nincs, ha lenne en is biztos levaltottam volna. Mert ha nem vagyok valakivel 100%-ig megelegedve meg meg fizessek is neki.
Hetvegen voltunk a korhazba regisztralni, nagyon pozitiv elmeny volt szamomra, a korhaz szinte teljesen uj, tiszta, szep es erdekes itt szerintem nem hipoval takaritanak, de nekem az is tok pozitiv, hogy itt meg egyetlen egeszsegugyi intezmenyben sem ereztem azt a tipikus korhaz szagot. (fertotlenito szag).
Baba mama szoba lesz, nem kell osztoznom senkivel, es szules utan egy oraval mar velem lesz a gyerek vegig a bentartozkodasom allatt. Szules utan van 1 ora a labadozasra amin berhogtem mert szerintem az semmi. Na mindegy majd meglatjuk.
Abban az 1 oraban pedig vegig az apja lehet a kicsivel.
Aztan majd jovoheten valamikor mi is megyunk szuloszoba nezobe csak meg nem csinaltunk idopontot, es rengetek tanfolyam van amire lehet jelentkezni, nem csak szules elott, hanem mar mikor meglesz a baba akkor is lehet menni babastul.

A babaszobat en mar teljesen befejeztem a hetvegen, minden kis kelengyet kimostam, elpakoltam. Mar meg is agyaztam neki, de azt majd meg szules elott atmosom egyszer. Nekem nagyon tetszik, minden nap megyek es megnezem gyonyorkodom benne egy par percig.

Befordulas: Olyan erdekes nekem ez a 3. trimeszter, mert egy ilyen tok nagy nyugalom van rajtam, pedig alapjaban veve egy parazos valaki vagyok voltam most mar nem tudom. Most semmin nem aggodom, teljesen ugy erzem, hogy minden teljesen rendben lesz, majd biztos be is fog fordulni idejeben, ha meg nem akkor sem aggodom akkor majd lesz csaszar. Szoval fura ez a nagy nyugalom ami mostanaban elont.
Ti nem erzekeltetek ilyesmit?

Pocakos kepek, csaladi kepek fantasztikusan jok.

Megyek folytatom a melot. :roll:
Szep estet mindenkinek!

Banka
Kép
banka79

Tabati, köszi az ötletet! Ki is kölcsönöztem a könyvtárból a könyvet. Megpróbálok mindent, hogy simán szülhessek, ha meg nem megy császár lesz! Én azt gondolom nagyon feszes a méhem, de a 36. hét előtt csak akkor fogok homeos bogyót szedni, ha ebben megerősítenek! Pénteken még megkérdezem a védőnőmet is!

Köszi Amadea! :) Akkor ártani, nem árthatok, ugye?
Kérünk szépen fotót a falvédőről!

Banka, jó lenne ha te is tennél fel képet a babaszobáról, pláne ha már ennyire készen vagy!
A nyugalom..hát én néha totál kifordulok magamból, de Áronnal kapcsolatosan én is biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz!

Megyek, kész a vacsi: tarja, hozzá görög salival (nyami :) )
Vettem még alkoholmentes sört is. Nagyon kívánom, és a szülésfelkészítőn is megerősítettek benne, hogy a vesémnek jót tesz! :)

puszi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Amadea!

Szülőszobanézés fizetős? :shock: Hogy nem sül le a bőr a képükről!! Én is megnéztem másfél órát bent voltunk csak ketten a párommal, ruhát is kaptunk ingyé. Szerintem ez lenne a természetes...

Csillag!

De jó, hogy te tudod, hol van a buksija... :roll: Holnap már rákérdezek a dokitól, hogy hogyan fekszik, mije hol van. Persze ez csak pillanatnyi állapot gondolom, de onnantól megpróbálom követni. :lol:

Banka!

Igen, igen, hadd lásuuk azt a babaszobát! :wink:

Noémi!

De jó, hogy már ki is vetted a könyvet! :D Elég tömény, én elkezdtem előlről olvasni, mint egy normál könyvet, de szerintem úgy nem lehet. Azt olvasom ami épp érdekel. Szülésznőm is mondta, hogy ez elsősorban szakmai könyv, nekik készült, persze, hogy tömény. Ja! És majd olvasod, hogy ezekről a homeopátiás szerekről is azt írják benne, hogy csak szakember megerősítése mellett lehet szedni. Ha a védőnőd ért hozzá az jó, vagy ha választasz szülésznőt, akkor majd ő is tud segíteni talán. :wink:

Kép
Kép
tabati

Helló Csajok!

Noémi, a babaszoba gyönyörű!!!
nagyon tetszik, fiús és mégis tök finom!
Nálunk a szoba még tele van a becsomagolt kisággyal, pelenkázóval...zacskókban a kis cuccok, de még sok minden kell.
Jövő hétvégén bababörze, ott körülnézünk és amit nem sikerül megvenni, azt utána bepótoljuk.
A doki váltást jól tetted!!!

Cinci, most nézem, hogy még talán találkozunk is a kórházban :D

Kép

Kép
mukkancs

Sziasztok!

Ma voltam védőnőnél és dokinál, minden rendben, Róza befordult végre a helyes irányba :D Doki megdicsért, hogy szép állapotban van a bokám, pihenéssel, ásványvízzel karbantartható. Fél kg-t fogytam az elmúlt két hétben, vérnyomásom szuper. Úgyhogy happy minden :D

Fürdőszobát a jövőhét végén bontjuk szét, utána lévő héten csinálja a burkoló, kifestjük a hálót, gyerekszobát, és utána végre nekiállhatunk összeszerelni a kiságyat, kimosni, kivasalni a ruhácskákat.

Noémi: nekem az alkoholmentes sör jött be a leginkább a tejszaporításra. akkor indult be igazán, mikor elkezdtem inni. pedig egyébként nem szeretem a sört, de akkor bevált.

Amadea: hogy álltok a felújítással?

hú, jegyzetelnem kellett volna, hogy mire/kire is szerettem volna reagálni... :oops:

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, és már rohanok is tovább- ahogy mostanában szoktam. :)
Szegény páromnak segítek be a munkájába, mert annyit dolgozik, hogy itthon már nincs ideje és kicsit le van maradva... :(

Csillag: totál ki voltam akadva, mikor olvastam, hogy bánt veled a tanárod!! Nagyon remélem, hogy hamar túlleszel a vizsgán és soha többet nem látod a képét!

Noémi: ahogy már mondtam, nagyon szép lett a babaszoba! És szombaton jóga! És jövőhéttől már kétszer egy héten! :wink:
És már csak két nap a melóhelyeden!! :D

Kismanó: nagyon szép a családod! Tök jó, hogy ilyen sok szuper képet kaptunk Tőled!!

Magdi- Heni, hahó! Merre vagytok?

Egy csomószor olvastam, hogy mire végére jutottatok az olvasásnak, már elfelejtettétek hogy mire szerettetek volna reagálni. Én azt szoktam csinálni, hogy megnyitok egy word- dokumentumot, és párhuzamosan olvasok- írok, a végén pedig bemásolom ide a kész levelet. Nem okoskodni akartam, csak egy tipp... :oops: :)

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Amadea!
Köszi az őssejtes tippeket, linkeket, megnézem, bár mi is nagyjából úgy gondolkodunk, vagy afelé hajlunk, mint Cincibabusék, tervezünk második gyerkőcöt, és akkor már hátha többet tudunk, fejlődik a dolog, talán még olcsóbb is lesz. :o
Vagy nagyon naiv vagyok? :roll:
Sajnos én dolgozok holnap du., így nem tudok elmenni a szülőszoba-látogatásra, plusz feliratkoztam 28-ára, a mi csapatunk akkor megy (ki is kell vennem szabadságot, hogy el tudjak menni).
Puszedliék nincsenek még itthon holnap, pénteken érnek haza... :( Próbálj meg szólni vkinek, ha ismersz még kismamit.

Kissmanó!
Aranyosak a képek a gyerkőcökről, Te is nagyon szép vagy. Büszke lehetsz a családodra!

Banka!
Néha engem is megszáll a hatalmas nyugalom, máskor meg babszem nem fér a s..mbe. Érdekes érzések. Persze abban biztos vagyok, hogy minden teljesen rendben van. Azért klassz, hogy ilyen barátságos nálatok a kórház, olyan Fekete-erdő Klinika-illata van. :D

Mukkancs!
Nekünk még becsomagolva sem áll a kiságy, meg a szekrény, ki sem választottuk, úgyhogy jobban álltok :wink:

Noémi!
Örülök, hogy pozitív élményeid vannak a dokival kapcsolatban. Ezek szerint ennek így kellett lennie. Kellett ez a váltás. Nagyon szimpinek tűnik így leírásod alapján. ezek szerint idősebb már?

Csillag!
Édes lehet a babó, ahogy belesimul a tenyredbe. Tegnap nekünk is nagy élményben volt részünk. Apa tenyere felé mozdult Prüntyi.

Sajna nevet még nem találtunk (Api vacillál), de nekem van új ötletem: Barnabás. Hm?
Szerintem még nekem sem fordult be Prüntyi, de igyekszem ezen még nem aggódni. Olyan történetet is hallottam már, hogy szülés előtt egy-két nappal fordult be.

Puszi mindenkinek! Jó éjt!

Kép
ácica

Tabati, én is össze-vissza kezdtem olvasni. :)
A homeopátiával kapcsolatban pedig Tökmag segített: megkérdezte a gyógyszerész barátnőjét, és azt mondta nyugodtan! :) Szóval holnap megveszem, és elkezdem szedni.
Ellenben ma már elég jól el tudtam Áronnal beszélgetni - és azt hiszem tudom mi lehet az ok - holnap ezen is megpróbálok segíteni! :)

Mukkancs, nagyon köszönöm! Neked miért nem látszik a vonalzód?

Evicuska, nem írigyellek, hogy ilyen nagy munkába kezdtek ennyire a végén. Nálunk tavaly volt a fürdő napirenden, baromi kimerítő volt. Talán a csempebontás jár a legnagyobb porral...

Tökmag, még 1x köszi. Szombat ahogy megbeszéltük! :)

Jó éjt lányok!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ácica: a Barnabás sokáig a favoritom volt, már Istánt is sikerült meggyőznöm, mikor vágül letettem róla. Valamiért a Balázs kezdett el tetszeni. Abba gondoljatok csak bele, h Barnabás nap júniusban van (11-e, azt hiszem), és szegény gyerek tuti nem örülne, ha egybe lenne neki a kettő. Unokaöcsénk van így: András: nov.30, és dec. eleje meg a szülinapja. Hát nem túl boldog, amikor egybe kapja az ajeszokat... Amúgy tényleg nagyon szép név.

Na, jóccakát Mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Evicuska!
De jó, hogy előkerültél!!! Fürdőfelújítás miatt nem irigyellek (csak ha kész lesz, de akkor nagyon :wink: ), nálunk is esedékes lenne, de már nem visz rá a lélek...majd jövőre. Mi egész jól állunk, pár "apróság" hiányzik....kilincsek, karnisok, világítás, dekoráció....
Remélem hétvégén tudok majd képet is felrakni...
Ügyesen tartod a súlyod, én már +9-nél járok, de már nem izgat, most is csokinyulat nassolok:oops: :D

Noémi!
Ez az:
Ma meg is veszem, mert a szegedi Brendonban 1-2 db van mindenből és ha elfogy, hónapokig nem hoznak :? Kép

Tabati!
A klinikának elég pénztárcabarát hozzáállása van, bent tartózkodás alatt adnak mindent a babának és a mamának is(betét, vatta, hálóing), ingyenes a CTG, a szülésfelkészítő tanfolyam, a gyermekágyi torna, a szoptatós anyacsoport is.
Szülőszoba látogatást hetente rendeznek, az is ingyenes, csak az 1x használatos steril cuccért kell fizetni ezt a 380 Ft-ot, ami nem sok, viszont heti 8-10 embernél azért szép kis kiadás...szóval nem hiszem, hogy lehúzásra menne....csak sajna csóró az egyetem:(....

Ácica!
Végül mi se vetetjük le...egyszerűen nem merünk belevágni még havi 17e Ft-os részletbe se...ki tudja mi lesz a GYEDemmel, páromék munkahelyén is átszervezések vannak, megszűnik a munkaköre, szóval ez most nagy luxus lenne.... :(

Na, gyorsan elküldöm, mielőtt megint elszáll....

KépKép
amadea

Banka!
Dobhatnál egy képet....vagy többet :wink:

Na, ma elment a józan eszem és bepakoltam a "pelenkázótáskát".
Raktam bele pelust, popsikrémet, törlőkendőt, 2 textilpelust, pelenkázólapot, cumisüveget termoszban (nem tudom, minek), egy pár melltartóbetétet. Majd még lesz benne egy váltás ruci. Szerintetek kell még bele valami?
Kórházi pakkom még sehogyse áll....

KépKép
amadea

Sziasztok Kismamik Jó reggelt Mindenkinek!

Amadea!
Nagyon helyes ez a falvédö,szeretem, ezt a színt én is!
Pelusozótáskába a csajoknál én is ezeket a dolgokat szoktam pakolni,(cumisüveget csak késöbb),nálunk a csajok meg a babakocsiba pakolják a plüssállatkát betakarják és tologatják!
Dehát ki kell próbálni! :D :lol: :D

Noémi!
Örülök hogy sikerült az új orvosoddal megbeszélni a dolgokat!
Befordulás:többen is írták elöttem hogy még simán van ideje befordulni,de én legalábbis úgy gondolom hogy annak is oka van ha így érzi jól magát!
Nekem Jázmin faros volt,de nem simán,hanem lábtartásos!
Sajnos császár lett belöle,de még az orvosom az utolsó napokban is bíztatott hogy befordulhat!
Viszont utólag tudom már hogy szegényem be akart fordulni csak valószínü nem tudott valami miatt,mivel amikor hazahoztuk,akkor a gyerekorvosunk mondta hogy egyik oldalra nem fordul a kis nyaka rendesen,tornáztatni kell,és ennek oka az hogy már a pocakban sem tudta úgy mozgatni ahogy szerette volna!
Én ennek tudom be azt hogy nem tudott befordulni!
Az én babám most félkeresztben van még félig fejjel lefelé!
De ugye nekem még van böven idöm!

Kissmanó!
Elküldtem a privit az adataimmal,remélem mindent beleírtam!
Köszönöm hogy beleraksz!

Ácica!
Barnabás nagyon szép név! :lol: :lol: :lol:

Lányok rakjatok fel minnél több képet a babaszobákról olyan jó őket nézegetni!

Alkoholmentes sör,az nekem is nagyon bejött a tejszaporításnál!
20140328174041

Hű, lányok, ennyi időm nincs most... sajna nem tudok visszaolvasni, csak benéztem, mert ma is festés van még. Nagy naivan azt hittem, hogy tegnap végzünk, de még közel sincs itt a vége. :( Talán holnap vagy holnapután. Ha lesz időm, jövök, de nem ígérem.
Noémi, nem kaptam nálunk azt a Tulasi féle mandulaolajat, úgyhogy mindenképpen megköszönném, ha küldenél. Priviben küldöm a címet, és kérlek írd majd, hogy mennyi pénzt küldjek! Áron szobája csodaszép lett. Szépek a kiegészítők is, és a színe is nagyon kellemes. :)

Kissmanó, nagyon édesek a képek. Tuti nagyon jól érezték magukat a gyerekek. :) Igyekszem jönni majd, addig is sok-sok puszi!

Ja, igen! Kaptam a patikában egy Natrium Chloratum nevezetű homeos bogyót, és nagyon bejött a lábdagadásra. Tegnap kezdtem el szedni, és annak ellenére, hogy mennyit talpaltam tegnap, egyáltalán nem volt megdagadva a lábam.Úgyhogy csak ajánlani tudom. Ráadásul kaptam két füzetet is a homeos bogyókról, majd begépelem azokat, amikre szükségünk lehet és közkinccsé teszem.

Mostmár tényleg lépek!
Cupp!!!

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt!

A Barnabás név nekem is nagyon tetszik, de mivel a vezetéknevünk kettős - már túl hosszú lenne.

Moncsy, én is arra gondoltam, hogy valami ilyen lehet a dologban...de azért próbálkozom a pozíciókkal, homeoval, hátha csak lusti. Azt írja az irodalom, hogy a babák 95%-a normál fejfekvéses. A maradéknak a nagy része faros, a haránt ritka, és a farosak 50-70%-át meg lehet fordítani. Tehát ha azt számolom: 100-ból 5 nem fekszik jól, kb 4 faros, és abból 2-3 babát még meg lehet fordítani! Ez azért így nem hangzik olyan rosszul. Ha meg pont Áron tartozik abba az 1-2 babába, akkor ez van! Végül is az sem semmi, amit eddig véghezvitt. Ő abból a petefészkemből van, ahol a petevezeték nem átjárható, tehát át kellett mennie a másik oldalra - ez már szép teljesítmény, úgyhogy le a kalappal. :)

Amadea, nekem még se kórházi pakkom nincs, sőt a cuccok sincsen meg belőle. Igazából a nagyja megvan, de a hálóingeket majd csak május 2-án kapom meg, a hálós bugyikkal együtt. Betétet kell még vennem. Jövő hét végén kapok fizut, majd utána.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok Lányok!

Jól eltűntem pár napra, sok teendő volt, azért nem tudtam jönni. Rendületlenül próbálok visszaolvasni :)

Noémi: gratulálok a dokiváltáshoz, gondolom, hogy nem volt egyszerű a dolog, de ha ilyen rendes orvost sikerült találnod, érdemes volt! Áron szobája nagyon szép lett, harmónikus és nyugodt, rögtön ez jutott eszembe a képet látva. Nagyon édesek a bárányok,és a fogantyúk is :) Áron biztos, hogy nagyon jól fogja érezni magát benne!

Nagyon aranyosak a pocakfotók!

Heni: remélem hamarosan fogsz tudni írni, Te is rég jelentkeztél már :) A cuccokat a Brendon outlet-ben vettem, szerintem ott már nincsenek vészes árak, és tényleg ki lehet fogni nagyon jó dolgokat! Eddig egy dolgot vettem meg a Brendon áruházban, a fürdőkádat. Egyszerűen beleszerettem, és nem tudtam ott hagyni, szuper kis kádja lesz a kisfiúnknak (szerintem, aztán majd meglátjuk, Ő mit szól hozzá) :D
Heni, melyik két könyvet kaptad a homeós bogyókról? Nem véletlenül egy kék és egy sárga színűt? Csak azért kérdezem, mert én lefotóztam, és feltettem a netre, nehogy feleslegesen begépeld, főleg most, hogy annyi dolgod van!

Kissmanó, micsoda gyönyörű helyen voltatok! Gondolom a gyerkőcök nagyon élvezték a természet közelségét :)

Ezen a héten kívül már csak két hétig dolgozom. Aztán elkezdjük a gyerekszoba csinosítgatását mi is. Remélem lesz hozzá elég erőm, hogy be is tudjuk fejezni :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.09 20:41-kor.
magdii

hello kismamik!

próbálgattam vissszaolvasgatni, de nem sikerült teljes mértékben. Eltűntem kissé, mert sok volt a dolog, meg ugye levizsgáztam, de tegnap délután óta már kismami vagyok, igazi. még nem hiszem el, hogy túlvagyok rajta, és azt hiszem a porontyot is megviselte egy picit ( nem nagyon aludtunk se ma, se tegnap éjszaka), de abban reménykedem, hogy helyrerázódunk. Ez egy ilyen jópofa vizsga, hogy kicsit túl sok benne a misztikum: először küldenek egy értesítőt, hogy mikor lesz a nagy esemény,de csak max 4 héttel előtte, de ott még titok övezi, hogy pontosan hol is kerül rá sor. Akkor oda kell menni egy nagy terembe, és ott kihirdetik, hogy akkor a kedves delikvenseknek egyen-egyenként pontosan hova kell átfáradniuk. Na, és amikor ez a rész volt, és vártuk a magasztos információt, annyira, de annyira elkezdett ficánkolni a kislány, hogy majdnem elsírtam magam, úgy sajnáltam. De végül derekasan helytálltunk mind a ketten, és utána benyomtunk egy fél doboz carte d'or málnna sorbet fagyit.
Úgyhogy ezért tűntem el egy picit. De mostmár újra dolgozom, és itt leszek, többnyire. Mától nézegetem a kelengyelistákat, holnap megyünk a zikeába babaágyért+pelenkázóért, és így én is készülődöm. jövő héten néz a doktor újra, de kedden már megyek szülésfelkészítőre is, amit várok. Múlt héten előkerült a védőnénim is, akivel szemben totál lelkiismeretfurdalásom van, hogy olyan viccesnek találom, és így sztorizgattam róla és biztos visszajutott hozzá... de hátha nem.
néha annyira fáj a hasam éjszaka, ezek talán már ilyen jóslófájások, nem? van valakinek még ilyen észrevétele? juhuuu, és most végre már vidám kis babakönyveket is olvasgathatok, igazán felszabadító érzés:)
no, mindenkinek további szép napot kívánok.
üdv

mormota
mormota20

Sziasztok, látom termeltetek rendesen, most úgy érzem reménytelenül el vagyok maradva. Igyekszem mindenhova reagolni, előre is bocs, ha valaki kimaradna, esetleg nem aktuális már, de ahogy olvasok úgy írom a kommentet :) Valószínű, hogy mint mindig kisregényt fogtok tőlem kapni. :P

Előre megjegyzem, hogy mindenkit baromira irigylek akinél a fészekrakó ösztön kiteljesedhetett, és rendezgeti a babaszobát, babaholmit. Megnéztem a képeket, hát nagyon szépek és a tervek is nagyon tetszenek. Gondolom azt talán le se kéne írnom, hogy nálunk még mindig csak doboz hegyek, és egyre többet nézek vágyakozva a sarokba beállított fadarabokra ami majd a babaágy lesz. :(

Noémi ne félj belevágni az orvos váltásba, ha nem érzed biztonságosnak, vagy a legkisebb kételyed is van bármivel kapcsolatban!

Banyoszka szuper csini a pocak :D

Tabati azt hiszem azuram kezdi belátni 4 év után, hogy mégis jól döntött, hogy nagyszájú, intézkedős csajt kapart össze magának a neten :D pedig eleinte sok probléma forrása volt, hogy Ő olyan tunya én meg pörgök mint a búgócsiga. (csak lassan kimerül a duracell elem belőlem)

Mimi legközelebb az enyimet a te uraddal zavarom el locsolkodni :D Hátha hozna haza valami érdemlegeset is

Niki azért tök izgi lehet, hogy együtt vagytok a tesóddal várandósak. El tudom képzelni, hogy a nagyszülők milyen izgalmakat élnek át. :D A kiscsaj pedig tényleg jó nagy babuci

Manó kitartás anyósodhoz, átérzem, hogy nem akarod most terhelni magad, főleg hogy csak így bejelentik és jönnek. Nem szép dolog tőlük

Lakásügyben egyenlőre ott tartok, hogy a lakások tényleges átköltözködéséhez megírtam a jegyzőkönyveket (naná, hogy biztosra megyek, nehogy nekem valami hátralék megmaradjon bebiztosítom magam, és a tanúkkal is aláíratott jkv a habarcs a téglafalban :D ) Jól le is szívta az agyam mire úgy fogalmaztam meg mindent, hogy korrekt, érthető, de jogilag is elfogadható legyen :D Hiába már kijöttem a gyakorlatból.
Jelzálogtörlés a héten meglesz, a gyámhivatalnál minden előkészítve amint visszük a papírt kinyomtatják és aláírják az engedélyt. :)

Orvosnál: hát az durva volt. Ugye hiába voltam a sajátomnál, a hivatalos 32. hetire el kellett mennem a terhesgondozóba is. Aham… :evil: másfél órát vártam holott időpontom volt. Velem együtt voltunk vagy 12-en. Mindenki már éhes-szomjas-pisilős volt, de csak tipródtunk, mert persze leülni nem lehetett szék híjján. Aztán jött egy asszisztens, és szó szerint mint a birkákat átterelt minket egy másik részlegbe, mert hogy ott lesz az UH. Negyed óra múlva nagy nehezen megjött a doki is, és még mindig zabált és csámcsogott.
Bemegyek, se köszön se semmi, lebasz hogy messze feküdtem fel az ágyra és még mindig csámcsog. Na olyan méreteket mért Emmánál, hogy csak nyeltem. Ha nem lettem volna a saját dokimnál azt hihetném Qazimódót hordom a szívem alatt. Lebaszott, hogy miért mentem 32. hetes UH-ra mikor még csak talán ha 30 vagyok, de a gyerek torz, mert túl kövér az egyéb méreteihez képest. A hülye!!!! Az összes kismamánál ez volt!!! Össze vissza mért, meg mindenkit csesztetett valamiért, volt aki sírva jött ki.

Emma baba: Már írtam a normális méreteket, meg hogy befordult és beilleszkedett. A saját! orvosom szerint sokat kéne :oops: pihennem, mert bár a méhszáj még szép zárt, de örüljünk, ha kihúzunk még 6 hetet, tehát május vége a cél (valahogy mindig is ezt mondtam :) ) Előbbinek egyikünk sem örülne, mert hiába fejlett azért mégis koraszülöttnek számítana, meg ugye nekünk ott a lakásügy is. Be akarom rendezni a kis helyét, a ruhácskáit mosni-vasalni-pakolni. (nem merem nagyon senkire bízni, mert fele tönkremenne anyós mosási stílusát ismerve, meg különben se turkáljon a cuccaink között)

Tegnap sikeresen megvettem az utolsó dolgokat a babakelengyébe és a kórházi cuccosba, önálló életre (ugye eddig nem kellett nekünk, mert volt közös, de semmit! nem vihetünk magunkkal, hát erre nem számítottunk :( ). Megvan az új mikró, vasaló, turmix meg egy csomó kütyü (természetesen mindent sikerült 25-50%-os áron megszereznem, a nagyobb holmikat (hűtő, gáztűzhely, mosógép) már kinéztem apukámék megveszik nekünk közvetlen költözés után. A babakelengye utolsó darabjai párásító, babaőrös légzésfigyelő (hurrá minden sikerült eü pénztárra, így azuram se mondhatja, hogy sokat költök), és a szopis melltartók is 2 héten belül megérkeznek (németből hozzák, mert itthon nem tartanak ekkora méretet :oops: szégyen, hát egy mamának nem lehet nagy cicije?) Hétvégén összerakom a kórházi holmit.

Bocs, hogy hosszú voltam, meg talán zakkant is, de két-három? napja alig aludtam valamit. A kis fruska szinte széttépi a belsőm. Nappal is sokat van fenn, bár elég nyugodt (én meg rohangálok orvoshoz-lakásügyintézni-pakolni-főzni-stb), de éjjel …. Már kínomban sétálgatok fel-alá, dúdolok neki csakhogy megnyugodjon, olyan, mint az alienben mielőtt kitörnek a lények az ember hasából. :)

Kicsit aggódom, hogy kifutok az időből, pedig még nagyon sok a dolgom. :( Rod meg....lassan idegbajos lesz az aggódástól, hogy túlhajtom magam de segíteni....
Vendég

Sziasztok!

Kisfiam csuklik, ütemesen rázkódik az egész hasam :lol: Sokszor szokott, és hiába mondom neki, hogy igyál egy korty magzatvizet, drágám, nem segít :)

Ma reggel már rám hozták a frászt a munkahelyemen, kellett nekem bemenni :roll: Azért nagy gond nincs, szerencsére, de megijesztettek.

Amadea,
pelenkázótáska :lol: Falvédőnek akartam javasolni az Ikeát, de rájöttem, az neked messze van. Jópofa gyerektextiljeik vannak.

Megkaptam az oviból a papírt, amivel beírathatom középső fiamat a suliba, jövő héten lesz az esemény. Durva, két iskolásom lesz. Meg 2 nyugis évem, mikor egy helyre kell csak hurcolásznom őket. Sajnos a nagyfiamék évfolyamán összevonják az osztályokat, 21 helyett 30-an lesznek, de legalább nem őket bontják. Most a kicsiért izgulhatok, hogy jó osztálya legyen. Hamar eljönnek ezek a problémák, nem is gondoljátok, mennyire...

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

Benta: attól nem tartasz, hogy a sulikezdés miatt több "bajod" lesz mintha még 2 helyre járnának a gyerkőcök?

Kép
kissmanó

Nem, nagyon nem :lol: Máté olvas, gyönyörűen írogat, szívesen másol betűket órákon át, matekból párhuzamosan haladt a bátyjával, már fejben szoroz akár egyjegyűt kétjegyűvel is :lol: És a két legjobb barátnőm lesz a tanítónénije. Persze egészséges aggodalom van, de ennyi.

Kép
benta

Magdii, köszi! :)

Mormota, gratulálok a vizsgádhoz! Tök jó, hogy túl vagy rajta, és mostantól csak a babavárásra koncentrálsz!

Anuk, azt nem értem, hogy ha minden eredményed rendben van, akkor miért riogat a doki, hogy még 6 hétig ki kell bírni. Ha a méhszáj zár, nem vizesedsz túlságosan, fehérje nincs a vizeletedben, a vérnyomásod is oké..akkor Emma jól érzi magát odabent. Miért akarna kijönni korábban?

Benta, én pont azt olvastam, hogy azért csuklanak,mert isznak a magzatvízből és félrenyelik...:) Próbálkoznak de még nem megy, egyébként Áron is sokat szokott..remélem fog szopizni ezerrel, gondolom arra gyakorol.

Ma baromira fáj a köldököm felett. Pont úgy, ahogyan 1-2 hónappal ezelőtt a köldököm fájt. Akkor pont be volt fordulva, és folyamatosan rugdosott, de most még nincs, szóval gondolom a fejével csinálja...már 2 magnéziumon is túl vagyok...de semmi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Heni!
Kitartás a festéshez!!! Még élénken élnek bennem is az emlékek :D ...
Örülök, hogy a lábdagadásod javul, de azért vigyázz magatokra....

Noémi!
Képzeld, kaptam olyan hálóinget, ami rövidke (nem ér le térdig, csak úgy kb. combközépig) végig gombos és van hozzá naci is. :D Tenából én normált vettem, kibontva sokkal barátságosabb, mint a pillepalack méretű, de ebbe is sok fér....

Mormota!
Gratulálok a vizsgához!!!! :D

Anuk!
Örülök, hogy alakul a lakás-dolog, nem sokára te is rendezkedhetsz :wink:
Nagyon ügyesen vásároltál!!!
Ez a doki tényleg gáz :evil: , legalább a kötelezőknél megnézhetnék, kit engednek oda...bizisten nem értem, egyesek hogy kaptak diplomát :? ...

Benta!
Én múlt héten már nézelődtem bölcsi-ovi ügyben...kb 2,5 éves korától adnám be....hát idén be kéne íratni :shock:

Én ma Szeged összes boltjában el akartam ájulni :? , még szerencse, hogy apa fuvarozott, mert busszal tuti nem tudtam volna haza jönni. De megvan a falvédő, elhoztam az utolsót :wink:

KépKép
amadea

Noémi a doki aggódik, nehogy előbb meginduljon a babuci. Jól fejlett, eléggé be van illeszkedve, és nagyon sokszor nekifeszíti magát a medencecsontoknak. Vizesedni hál égnek szinte alig, a vérnyomásom rendben (csodák csodája a sok ügyintézés ellenére) Fehérje nincs, de amilyen vaksi a védőnő ki tudja. :? Labort kéne csináltatnom, de a héten már nincs hozzá erőm.

Amadea nagyon vigyázz magadra, pihengess! Talán az idő is befolyásol, én is kába nyúlként ténfergek, törékeny holmihoz hozzá sem merek érni, ma már eltörtem egy tányért mosogatás közben :oops: mondjuk Emmára rákenhetem, mert akkorát rúgott majd összeestem.

Hát ha továbbra is ilyen erős és erőszakos lesz, nem is bánom, hogy ha kicsit előbb jön :D Majd itt kinn megnevelem! Anyukám azt mondta én is ilyen voltam, sokszor sírt a fájdalomtól úgy megkínoztam. (48 kilós volt mikor engem szült el tudom képzelni)
Nem tudom, ti beszélgettetek-e anyukátokkal, de amiket az enyém mesélt szinte ugyanúgy van az én várandósságomban is. Olvastam is erről valahol, csak már fogalmam sincs merre :roll:
Vendég

hát jajj, valami nem okés szerintem... ültem a kocsiban, és az egész hasam kőkemény lett és az egész hasamban olyan érzés volt mint amikor az ember elrontja a gyomrát olyan gyomorgörcsös (nem tom a mensis az olyan?!. még sosem éreztem...) próbáltam mélyen lélgezni, de nem...2 percig tartott addig lili meg se mozdult, nagyon rossz volt, közben meg szúrt odalent...Vili már meg akart fordulni amikor elmúlt...ezóta semmi, Lili pörög...ez josló volt vagy mi? ha lesz még egy ilyen bemegyek...és felhívom a dokim

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!
Most nyugi van a munkahelyen, szerencsére. Így tudok olvasni és írni is. :D Jó nagy volt a szám, hogy milyen jól bírom a munkát, hát most már fulladok rendesen. Férjem már legszívesebben otthon tartana, főleg miután egy-egy esti beszélgetés során lihegve beszélek már a 3. mondat után :D De még 8 nap!!!
Férjem elhozta ma a kiságyat és a pelenkázótáskát. Szombaton szerintem össze is szereljük. Aztán beszerezzük a rokonoktól, barátoktól a ruhákat. A kórházba állítólag olcsóbban lehet megvenni a légzésfigyelőt, úgyhogy szerintem vmelyik ctg után megnézem azt is. Nem unatkozunk, de legalább már kezdem behozni hozzátok képest a lemaradásomat. :wink:

Anuk, sajnálom, hogy a babavárás végén még ezekre a dolgokra is kell költenetek. Így sem olcsó, hát még ha egyéb háztartási cuccot is be kell szerezni.

Heni, kitartás a festéshez, én már csak tudom..., de olyan szép lesz utána :wink:

Mormota, gratulálok a vizsgádhoz! Azért óvatosan azzal a munkával.

Kismanó, nagyon szépek a gyerekeitek és tényleg igazi Paradicsom lehetett az a hely nekik.

Noémi, örülök, hogy ilyen pozitív érzésekkel jöttél el az új dokitól. Biztos jó döntés volt. Áron helye tényleg nagyon szép. Én majd jövőhéten teszek fel képet, ha már az ágy is állni fog.

Benta, micsoda izgalmak, 2 sulis fiú és egy pólyás. Egyre izgalmasabb lesz :)

Na, pusszantás mindenkinek!

KépKép
süni76

Sziasztok Kismamik!
Kissmanó nagyon szépek a gyerkőcök, jó lehet egy ilyen nagy család. :wink:
Noémi, örülök,hogy megoldódott orvosváltás és ilyen kedvezően alakult. A babaszoba,-sarok is nagyon csini, ügyesek vagytok.
Kicsit megnyugtató,hogy nemcsak mi vagyunk még elmaradva "babaszobailag". A bővítés készülőben, a nagy része már megvan, talán egy-két hét múlva nálunk is elkezdődik a fürdőszoba szétverése, utána még festés az egész lakásba és csak ezután kezdődhet a babasarok berendezése. Úgyhogy még odébb vagyunk a késztől. Még két hét gálya, aztán már itthon leszek, dehát lesz mit csinálni......
Ma voltam dokinál, meg UH-n. Hát az UH-n már megint egy szótlan dokit fogtunk ki, egyetlen szót sem szólt. Ráadásul most egy másik gépen nézték és előttem egyáltalán nem volt monitor, úgyhogy én semmit sem láttam, a Viktor nézett-nézett a doki háta mögött, de azt mondja nem sok mindent tudott kivenni.
De elvileg minden ok, a méretei alapján kicsit kisebbnek nézték, 29 hetes és 3 naposnak. Mi is elég kicsik vagyunk, gondolom ilyenkor már kijönnek a genetikai dolgok is. Dorka lányom pont 3kg volt, ezzel most is kiegyeznék. :wink:
Utána volt találkám a dokimmal, na majd mindjárt folytatom, de le kell gyártanom a vacsit. :lol:
poker

Heni, Evicuska ment privi! :lol:
poker

Szóval a dokim most nem vizsgált meg, mert azt mondta, hogy a múltkor egy kicsit nyitva volt a méhszájam és nem tesz neki jót, ha ilyenkor "ingereljük", de hogy legközelebb mindenképpen megvizsgál, meg akkor már kenetet is vesz, stb, de az még jó soká lesz, május 24-én. Erre a nem teljesen zárt méhszájra még a múltkori vizsgálatnál valami olyasmit mondott, hogy valami tölcsér alakú vagy mi, tehát nem teljesen zárt, de ez nem gáz, csak jobban ne nyíljon ki és hogy ez előfordul olyanoknál, akik már szültek.
Magnéziumra azt mondta, hogy 35-ik héttől kell abbahagyni, meg írt föl ilyen homeopátiás cuccokat, hogy ezt meg a 35-ik héttől kezdjem szedni.
Két dolgot meg tökre elfelejtettem megkérdezni. Már a múltkor sem jött meg a toxoplazmám eredménye, most meg elfelejtettem megkérdezni, a másik, hogy igazolást akartam kérni, hogy az apasági megcsináltassuk, de azt is elfelejtettem. :oops:
Szóval ezek voltak a mai élményeim. Remélem nem untattalak benneteket. sok puszi.
poker

Benta: mókahelyen mit ijesztgetnek? Szabad ilyent tenni kismamikkal?

Anuk: én kívánom, hogy ha te is úgy akarod, akkor jöjjön be a május vége, de ugye nem lesz nagy trauma ha Emma baba kivárja az eredeti dátumot, neadjisten ráhúz?

Noémi: eszembe jutottál ma mikor apával a kínaiban kajáltunk, de bizisten nem emléxem mivel kapcsolatban. Ha beugrik, leírom.

Poker: na, tuti nem irigyellek az ezután induló fürdőszoba szétverés, festés és társai címszó alatt futó felújítással. Nálunk apa jövő 7 végén indítja a kettes számú kazánház építését, de az házon kívüli kis épület, nem tudom mikor, de majd bent is lesz egy kis macera, mikor az új, fás kazánt és a hozzá csatlakoztatott bojlert összeköti a házban levő rendszerrel. De ez már kutyafüle ahhoz képest, hogy mi anno az építkezést 2,5 hós gyerek mellett (elsőszülött vala szerencsére, még én is sokat bírtam akkoriban) kezdtük, építőknek reggeli-ebéd-vacsora, mellé még a veteményest is rendeztem. Na azóta sincs veteményesünk :oops: :D :roll:

Ma elindultam Grétinek pelust venni, s gondoltam öcskösnek is veszek egy kezdő csomag Huggiest. Aha..... vagy Pampers vagy semmi volt a felhozatal. Így ismételten nem kapott seggcsomagolóanyagot. De vettem neki 3 db. rugit. Ez aztán a nagy luxus. Anno Edónak 1 új volt, Adria olyan hírtelen jött, hogy időm sem volt semmit venni neki, így ő használt cuccosban jött haza (s köszöni szépen túlélte :lol: ), Grétinek is egyetlen új rugija volt. Erre a fiatalúr dőzsölni fog. Asszem nem hiába mondják, hogy a legkisebb el van kényeztetve álltalában. Igaz 2 rugi csomagban volt, nagyon baráti áron, a harmadik már elég húzós volt, közel duplája mint a másik kettő összesen. De a drága abban a közel sem olcsóban fog hazajönni. S végül nem kék, hanem zöld. Igaz, egyik csaj sem rózsaszínben nyomatta haza.

Jut eszembe, apa itthon (épp lefeküdt.... :lol: :lol: többre több kell alapon, alszik a drágám, belejött a kempingezés alatt), s a kiságy matracának rácsát jól beállíthattam volna most. De sebaj, úgy is 1 óra múlva fel kell költsem, addig szépen bejelölöm az új lyukak helyét, s ma az el lészen intézve. Holnap tuti versenyautót szerel délután (tegnap klubb gyűlésben volt), szombaton szülinapi buliba vagyunk hivatalosak (valahova erdő szélre, uhhó tuti jó lesz ha az idő is úgy akarja), vasárnap anyósék, hétfőn baráti összejövetel a helyi klubbtagokkal, s utána a lányokat haza kell hozni. Tehát mese nincs, ma este. S akkor kipróbálom a lepedőt is a matracra, holnap délelőtt lehozom a kicsi méretű cuccokat. Nem mintha nem lenne még időm, ellenben úgy érzem, hogy az erőm nagyon fogytán van. Egyszerűen rettegek attól, hogy miképp is fogom menedzselni a hátralevő időben a családom 7köznapjait. S lehetőleg maximális közelit teljesíteni úgy, hogy én is kibírjam. Mondjuk rejtály előttem ennek a hogyanja, no de ami rám van mérve, csinálni kell.
Kicsit idegesít, hogy márc 10 óta nem látott a dokim, s időpontot a múlt héten a hónap uccsó napjára kaptam (tehát még 2 hét), de remélem a legjobbakat.
Akkor kenetet is vetetek, nem állapot, hogy ismét úgy érzem magam mintha a Niagara belém költözött volna. 2 rend kezelés után nem tudom mit lépik harmadiknak (első alig tartott 1 szűk hetet, második meg szűk hónapot, s minden a régi). De jó lenne tudni valami van-e benne, mett ha nincs, akkor folydogáljon.

Niki: ha hiszed, ha sem....kérdésedre a válaszom miszerint amit átéltél az jósló volt-e, passz. Negyedik babát várva éppúgy löketem nincs a jóslókról, mint nem tudom mikor csuklik egy magzat, valamint nem tudom, hogy amijét kidugja az az ökle, a térde avagy a lábfeje. Netán más. Szóval velem sem mész sokra :lol:

Mormota: boldog nőszemély vagy, ha letudtad a vizsgákat. Reszpekt. Ismerős érzés pocakkal vizsgázni.

Kép
kissmanó

Csillag: holnapi táblázat elrontja a szép statisztikádat. Ugyanis benne lesz Moncsy is egy kék sorral. Szóval Tabati bébije nem dönteni fog, hanem max kiegyenlít, vagy fölényesre emeli a fiú sereget :lol:

Amadea: Katáról tudsz valamit?

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Írtam egy csomót, aztán elszállt, úgyhogy most már csak zanzásítva kapjátok :o
Szóval köszi a véleményeket a "Barnabás" névről, még megrágjuk Apával, aztán meglátjuk. Az tényleg nem olyan jó, ha közel van a szüli- és a névnapja.

Holnaptól 3 nap szabadnapom lesz, juhhhé! Csak hétfőn kell jönnöm dolgozni.
Amúgy meg nekem is, mint sokan másoknak csak két hetem van, már alig várom, hogy pihizzek, babaszobát rendezgessek...
Erre tegnap anyósom megszólal, hogy miért jövök el ilyen korán a munkából, simán dolgozhatnék még... :x Persze ő csak annyit lát az egészből, hogy meresztem a s...m egy irodában. Persze az éjszakai műszak, meg a hétvégi munka neki smafu! :evil:
Kiakasztó. Aztán persze jött azzal, hogy persze neki nem volt választása: ott volt a mittomén hány négyszögöles telek, meg kellett művelni, szülés előtti délután ő még a 30 kilós krumliszsákot emelgette...
Hát egészségére!
Na bocs, hogy itt mérgelődtem ki magam, Api előtt csak nem szidhatom az anyukáját.

Niki!
Szerintem a dokiddal mindenképp konzultálj a görcs miatt! Lehet, hogy jóslófájás volt, de az is jelez valamit a dokinak, és tud segíteni, hogy mit tegyél. Május elején még mi is utazunk úgy 600 km-t, remélem, jól bírom majd.

Süni!
Kitartást ehhez a nyolc munkanaphoz, mindjárt itt a vége! :D

Poker!
Sajna ilyen néhány UH-s doki, tiszta közöny! A kissé nyílt méhszáj még nem gáz, azért próbálj pihizni!

Mormota!
Gratulálok a vizsgádhoz! Tapasztalatból tudom, milyen jó érzés, mikor a tankönyvek helyett végre olyat olvashat az ember, amit szeret.

Amadea!
Valszeg mi sem vetetjük le az őssejtet, olyan bizonytalan az anyagi jövő :?
Vigyázz magadra és a rosszullétekre! Biztosan a fülledt idő, meg a bezártság, rám is állandóan rámjön zárt helyen.

Anuk!
Emma baba most már tuti olyan akaratos és határozott személyiség lesz, mint Te. :wink: Nemhiába bokszol, rúg nagyokat!

Egy kérdésem lenne mindenkihez, aki ért hozzá:
Mivel még két hétig dolgozok, ápr. 30. az utsó napom. Utána hogy intézzem a dolgokat? Tehát: először kivehetem az összes ez évre járó szabimat, vagy csak részarányosan? Táppénzre hogy kell vetetnem magam? :oops: Hát igen, én még ezt sem tudom, életemben nem voltam táppénzen...
A gyedhez kell vinni valamilyen munkáltatói igazolást, vagy a TB-n keresztül megtudják, hogy biztosított voltam?
Előre is a köszi a válaszokat!

Puszi mindenkinek!

Kép
ácica

Sziasztok Kismamik,

Majd hetvegen megprobalok feltenni kepet a babaszobarol, az van, hogy minden kep az otthoni gepemen en meg mindig a melohelyrol jelentkezem.

Szuloszoba latogatasra mi is majd a honap vegen megyunk, akkor er ra apa is.
Koldokzsinorver: Mi levetetjuk ugy dontottunk, szerencsere talaltunk itt egy olyan ceget, aki teljesen szimpatikus, na persze sajnos draganak draga. Mar ki is kultdet a csomagot amit kell majd vinni a korhazba es csak akkor kell fizetni, ha sikeresen le tudjak venni a megfelelo mennyiseget. Kesobbiekben pedig majd netalan ha hasznalni akarjuk es valami miatt nem jo hasznalhatatlan akkor visszafizetik a penzt. Szerintem igy eleg korrekt.
Egyre tobb mindent lehet ezzel az ossejtel kezdeni, en csak szeretnem megadni a csaladnak az esejt, ha netalan megis szukseg lenne ra valamikor.

Acica: A Barnabas jol hangzik.

Amadea: Te mar tenyleg jol elorehaladtal, hogy a pelenkazotaskat is bepakoltad.
En mar megvettem, azt erdemes vinni azert a korhazba, gondolom.??

Aron szobaja nagyon szep, tetszenek a szinek.

Legutoljara en Hetfon voltam a dokinal, termeszetesen most is csak megnezte centivel a hasam meretet azt monta pont megfelelo, meg meghallgatta a baba szivhangjat az is teljesen rendben van. Meg kaptam egy tablazatot amit mar szulesig minden nap vezetni kell, hogy mennyi idon belul rug tizet a kicsi.
Hat az en lanyom nagyon aktiv tegnap kb: 2 perc allatt elerte a 10 rugast. Nektek ilyen nem mondtak hogy naponta egyszer szamolgatni kell a baba mozgasat.

Szep estet mindenkinek!

Banka
Kép
banka79

Mormota én is gratulálok és a továbbiakban nyugodtabb és kellemesebb babavárást kívánok!
Kissmanó biztos nagyon cukik az új rugik, ha tudsz tegyél fel képet, olyan jó nézegetni. :)
A bébi alkatrészeivel én is hasonlóképpen vagyok, fogalmam sincs, hogy éppen mikor mivel nyomkod. Viszont ma mondták, hogy befordult, a dokim szerint 90%, hogy így marad. :wink:
poker

Poker: lehet ezzel a kérdéssel már nyakig vagy, de akkor is felteszem. Max nem válaszolsz.
A nagylányod mit szól hozzá, hogy esélyes arra, hogy a szülinapján osztoznia kell a tesóval?

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Holnap lesz az utolsó munkanapom! Hihetetlen! Már megcsináltam a búcsú tiramisut - amiből lévén nyers tojást tartalmaz nem ehetek...Viktor sem, mert ez a kollégáknak lesz, gondolom nem fog örülni, de ha nagyon kívánja csinálok neki is egy adagot - csak akkor meg én szenvedek, hogy nem ehetek belőle.

Niki, én ilyennek hallottam a jóslókat - de fogalmam sincs, inkább tényleg kérdezd meg a dokid, de pl. a szülési fájdalmakra is azt mondják, hogy menstruációs görcs szerű - gondolom a jósló is az...

Ácica, először a szabidat vedd ki. A teljes évit kiveheted! Ezután írasd ki magad táppénzre a háziorvosoddal. Az első 15 munkanap betegszabinak minősül - 80% jár rá, utána már táppénz és 70% jár rá. A táppénzt már nem a céged, hanem az OEP fizeti. Ha a cég ahol dolgozol TB kifizetőhely (100 fő fölött alkalmaz), akkor tőlük kapod meg a pénzt, ha nem, akkor az oeptől - ekkor van egy kis csúszás - talán 1 hónap, de utána beáll - bár addigra megszülünk! (én is így csinálom)

Utána ha megszülünk először jön a tgyás. Erre a fizu 70%-a jár, és csak SZJA-t vonnak belőle. Ehhez kell egy nagy A3-as papír, amit a cég állít ki. Ehhez kell a baba születési anyakönyvi kivonata. Nekem azt mondták ezt kell majd Bp-en a Teve u-ba bevinnem. Más papír is kell hozzá: kórházi zárójelentés, kiskönyv...de ez mind rá van írva!
A Gyedet is újra kell majd igényelni - hasonló módon mint a Tgyást.
Ezen kívül majd még az Államkincstárhoz kell bemenni a Családi pótlék igénylése illetve az egyszeri Anyasági támogatás miatt.

Dolog lesz bőven!

Na megyek, leteszem magam holnapra!
Reggel megyek a védőnőhöz... :?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
sikerült visszaolvasnom, amit kedd óta írtatok, látom zajlik az élet!
Noémi, ügyesen vetted az akadályt a dokiváltással, jó női megérzéseid vannak ezek szerint! Már csak a régit kell lepattintani, de telefonon még füllenteni is lehet, ahoyg könnyebb, nem? A babaszobán meg nem hiába dolgoztatok ennyit: nem katalógusból másoltad a képet ?? Csak mert olyan az összhang! (na jó, ez csak egy irigy vicc :) Remélem Áron megtalálja a helyes irányt, csak hogy nyugodtabb legyél! Az Amwayt meg jó, hogy lerázod - én már háromszor hallgattam meg az agyatlan elméleti képzést, csak mert suta voltam nemet mondani elsőre - aztán alig tudtam kisunnyogni előle, tényleg idegesítő...
Amadea, a doki tőled is pénzt vesz el? Azt gondoltam nagy naivan, hogy kollégák közt nem szokás...mi pl. sose kértünk pénzt, ha a kolléga gyerekét kellett tanítani, na jó, azért ez más...

Mimii, jó kört futott a párod a locsolkodással! Mi idén vezettük be a locsolkodás szokását - ill. most meséltem először a páromnak erről a magyar szokásról - persze a vödör vizes változat tetszett neki, de aztán elvesztett egy fogadást és maradt a kölni. Még szerencse. Én meg először életemben hímeztem neki tojcit, népi motívumokkal - a Ti tippeitekkel, köszi utólag is, bár azért lefárasztott ez a gyertyázás...

Heni, jó hogy rátaláltál a homeós bogyóra, ezek szerint bevált - de azért a "pihenés" módszert is érdemed kispróbálni! Hűha, a kutyuk nem kis pénzbe kerülnek, nem is gondolnám!
Niki, tényleg jó lehet a leendő uncsitesókat együtt hordani, szinte garantált, hogy később nagyon jól összebarátkoznak! Tényleg jó nagy a babuci, már lehet, neked tényleg kevesebb van hátra!
Csillag, meglátod, a tanár megkönyörül rajtad, szerintem a szivatás már megvolt, elmégy és beírja azt a fránya jegyet! Azért jól el van magától szállva, csak mert órát ad az egyetemen.
Kissmanó, tényleg hogy hasonlítanak a lányaid egymásra, legalábbis első látásra. Milyen vidám családi képek, még most utoljára így, ötösben?!? Látom, már nagyon várod a végét!
Banka, mi a babakocsival műveljük ugyanezt: össze van rakva, itt kerülgetjük két hete, de minden tap játszunk vele egy kicsit, nézegetjük!
Egyébként rajtam is ugyanez a nagy nyugalom van már hetek óta, már az orvostól se félek, mert érzem, hogy jókat mond majd! meg akárhogy is szalad az idő, engem még nem csapott meg az az érzés, hogy jajjjjj, mindjárt szülök! Erre is meg kell érni??
Ácica, én tini korom óta szeretem a Barna nevet (nekem -bás nélkül jobban tetszik) - dobok én is egy szavazatot!
Mormota, most államvizsgáztál? Vagy csak le vagyok maradva? Mindenesetre gratulálok, míg mi itt "nyavalyogtunk", Te szorgalmasan tanultál, le a kalappal!
Anuk, ne aggódj, egyszer ez a költözés is lemegy, Emma babának meg akárhol jó, dobozhegyek között is, csak az anyukája karjaiban legyen.
na, még jó hogy jött a tipp, hogy olvasás közben reagáljunk - csak így meg győzzétek olvasni!
preta

Egyébként ma este jöttük haza a kirándulásunkról, szuper volt, de jól el is fáradtam.
Kedden a terh. cukorvizsgálattal kezdtem, finom ízesített lötyit kaptam, majd a végén áttereltek egy zsúrkocsihoz, ahol kávé és friss péksüti várt :shock: csak ámultam, nem hiába magánklinika, de az a jó benne, hogy a tb ugyanúgy megtérít mindent!
A doki várójába egy órával hamarabb érkeztem, írtam is sms-t a páromnak, hogy jöjjön hamarabb, mert unatkozom - erre már hívott is be a doki, mert sietnie kellett el császárhoz, így engem hamar letudott - pedig a múltkori ötperces kontrollkor mondta, a részletes vizsgálat most jön, volt is vagy 10 perc :evil: még számlát meg pecsétet is lefelejtett adni. persze mindent rendben talált, bár engem meglepett, hogy 1870 g-ra becsülte a bébi súlyát, 31+3 hetesen. Nektek ennyi idősen mennyit mértek? Igaz, a szülők is kicsik, de azért aggaszt egy kicsit. Az elevitem elfogyott 2 hete, jövő héten kapok megint, remélem nem ettől...

Aztán kocsiba ültünk, és irány Németország: első nap a Mosel partján kacskaringóztunk, második nap a Rajna partján, harmadik nap meg a Neckar parton - kocsival, és megálltunk mindenhol, ahol az útikönyv érdekeset jelzett: várak, kastélyok, középkori fagerendás házak-falucskák, hangulatos városok (Koblenz, Heidelberg), borpincék (ezt kihaygtuk sajna), és mindez 27 fokban, ragyogó napsütésben! Jaaj, annyira jó volt!Jókat ettünk, fagyiztuk minden vármegmászás után...nem akaródzott hazajönni, az úton még az eső is úgy zuhogott. Majd keresek egy két képet és felteszem, bár a párom nagyon ellenzi, hogy feltegyem magam a netre, hát akkor csak tájkép lesz, vagy rakok egy fekete csíkot a szemem elé :o

Persze jólesően elfáradtam,( azóta csak babanetet olvasok ), holnaptól meg visszaáll a régi élet, de már csak 3 hét és szabi!!! Jó éjt!
preta

Sziasztok!

Ma megyek utolára dolgozni! Holnaptól szabad vagyok!! :D :D

Kép
Kép
sosi

Szomorú vagyok :( :( :(
Most írta a lakókocsi fórumos adminisztrátor, hogy a szerverben szétment a hard, próbálják menteni, de ki tudja mi lesz.
Úgy sajnálom, hisz annak a fórumnak köszönhetjük a csodás húsvéti kiruccanásunkat.

Kép
kissmanó

Csillag: az esti hozzászólásom stornó.
Jött Orsicától is a privi, kiegyenlítette Moncsy Benedekjét.
Ismét a Tabati bébije a döntő.
Izgi :lol: :lol:

Kép
kissmanó

Manó ha Emma úgy dönt, hogy mégis június eleje akkor legyen. :) De a ráhúzástól kicsit tartok, mert ugye nyár és az asztmám nyáron a legrosszabb a sok portól meg szmogtól, úgyhogy nem szeretnék félig fuldokolva szülni. A lényeg, hogy május végénél előbb ne jöjjön. :D Várja meg míg készen lesz a helyecskéje.

Ácica tudhatnád már, hogy az anyósok szuperkismamik voltak anno :D Az enyém is állandóan a hülyeségeivel traktál, mert ugye veszélyeztetett vagyok és már 7 hónapja táppénzen. Bezzeg Ő :D A felét se hidd el amit mond! Csak bosszantani akar.

Nah éjjel végre aludhattam…volna. Emma elfáradt a több napos hancúrtól és a szokásos éjjel 11-12 közötti motoszkálásán kívül más nem volt. Erre hajnalban úgy begörcsölt mindkét lábam, hogy csillagokat láttam. A jobb oldalamon a hasam alja is elkezdett szurkálni meg feszülni de mozdulni sem bírtam. Api messze volt (extra széles ágyunk van, szeretjük a kényelmet :oops: ) csak vergődtem mint egy döglődő bogár mire nagy nehezen felébredt és feltámasztott, meg megmasszálta a lábam, kaptam magnéziumot. Rohadtul utálok mástól függni, kiszolgáltatott lenni :oops: nagyon ritkán engedem meg, hogy gyengének lásson akárcsak Rod is, nemhogy más.

Szegény Tabati ilyen nehéz terhet raktok rá :D De az biztos, hogy mindenki kíváncsi lesz.
Vendég

Ácica a Barnabás név szerintem is nagyon szép. 8)
Banka én semmilyen számolgatós instrukciót nem kaptam.
Utolsó napos dolgozókat irigylem, én még két hétig látogatom a güriházat.
Kissmanó, hátha sikerül még megmenteni. Ne légy szomorú.
Lánykám egyelőre nagyon örül a tesónak, sőt drukkol, hogy a szülinapján jöjjön, bár a párom is (ő 17-ei). De szerintem egyáltalán nem tudja felmérni, hogy mit is jelent, ha nem ő van-lesz egyedül, úgyhogy majd a gyakorlatban kiderül, hogy hosszú távon hogyan viszonyul a "közösködéshez".
MIndjárt 9 éves, az talán elég sok idő, amit egykeként eltöltött, remélem, hogy nem lesz különösebb probléma. Valamennyire biztos rajtunk is múlik. Majd igyekszünk...... :wink:
poker

Anuk: részvétem a lábgörcs miatt. Ráadásul egyszerre mindkettő.
Keress homeóst rá. Nekem bejött, jobban mint a tonna magnézium.
Cuprum Metalicum CH9, napi 1x5 golyó. Olcsóbb is mint a Mg.

Ja, Tabati :wink: Ráadásul ha nem előz be kegyetlenül, akkor sokáig várhatjuk a végkifejletet. :lol:

Kép
kissmanó

Preta, szerintem az 1870 g-mal semmi baj nincsen, az utolsó hetekben indul meg a hízás nagyobb ütemben, nem beszélve arról, hogy ez igencsak sacc. Nekem tegnap a gép 1461 g-ot dobott ki a méretek alapján, de a doki azt mondta, hogy azt ne is nézzem, mert nagyon körülbelüliek ezek az értékek. Szóval szerintem ne aggódj! 8)
poker

Jó reggelt mamik!

Mormota,
nagy gratula a vizsgádhoz! Mi lettél most?

Sosi,
éljen az utolsó munkanap! Ez is eljött végre!

Preta,
az az egyik kedvenc részem Németo.-ban! Évek óta minden nyáron arra csavargunk! Idén nem megyünk, a bébi miatt, de jövőre megint! Szerintem nem kicsi a bébid, kb. ekkorának kell lennie.

Noémi,
de jó, hogy neked is utolsó nap! Remélem fellenedül majd a topic, ha többen lesztek otthon.

Manó,
most mondjam azt, hogy várjuk a bontási engedélyt, és akkor nekiállunk lebontani a telkünkön álló 120 m2-es régi házat? Meg építeni a helyére kerítést? Meg kertet rendezni? Szerencsére a további munkákról /házunk bővítése: garázs, 2 szoba + egyéb/ sikerült lebeszélni a pasim, azt majd jövőre, de ennyi is nagy élmény lesz, szerintem nem lesz kész a baba előtt.

Ma nevelés nélküli munkanap az oviban, ez azt jelenti, hogy nincs ügyelet sem a falu 4 óvodájában, és 5 /!/ ilyen nap van egy évben. Nekem 8, de aki dolgozik, annak ez nagy szívás. Megyek szemészhez, kíváncsi vagyok, mit mond.

Nem akarok esőt, holnap piknikezni megyünk az ovis csoportommal a tópartra!

Sziasztok!

Benta
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára benta 2009.04.17 08:11-kor.

Kép
benta

Sziasztok!

Annyit tudtok termelni, hogy képtelenség vissza olvasni :D
Na majd ha meg lesznek a picik, nem lesz ám ennyi idő :lol:
Nekem most nem sok van, mert ahogy ébred, már rögtön kint akar lenni, remélem nem fog esni az eső, mert képtelenség őt benn tartani.

Tegnap voltam dokinál, jövő héten megyek a nagy uh-ra , egyébként minden rendben van. Szerencsére elem nincs sok dolga, ezt szokta is mondani.

Nálunk is simán lehet, hogy egy nagy nap lesz, és együtt ünnepelhet a tesóval, ehhez egy kicsit lustának kell lennie, de csak pár nappal. Azt mondják, a második általában előbb jön, igaz ez?

Családient.hu vonalzók

Kép
orsica

Orsica,
nekem nem jött hamarabb a 2., mind2-t 1 héttel túlhordtam és indították. Mennyi lesz a gyerekek között? Nálunk 20 hó volt. Most 8 meg 6.5 év lesz :lol:

Kép
benta

Sziasztok!

Preta: irigylésreméltóen jó volt Nektek! Na jó, abban a félévben, amíg Ausztriában voltunk, mi is mentünk néha így, h az útikönyv alapján bele a nagyvilágba :lol: :lol: :lol:

Kissmanó: látod, egyre izgibb! :lol:

Noémi: de jó neked, h csak ez a nap van hátra! És utána nagy pihi, hogy kipihenten érkezhessen Áron! :lol:

Niki: valószínű, h az autótól görcsöltél be, nekem legalábbis mostanában attól van, mert ugye sokat ülsz ugyanabban a pózban. Én megmutatnám magam a dokinak helyetted, inkább mondja azt, h semmi baj, mint hogy aggódjatok. Tényleg nem lehet már tudni, h mi lehetett a baj.

Banka: nekem azt mondta a védőnő, h 2 hét múlva, vagyis a 35. héten, beszéljük meg a magzatmozgásos táblázatot.

Anyósom Istvánnal veszélyeztetett volt, úgyhogy rám úgy vigyáz, mint a hímes tojásra. Kb 5 percre lakunk tőlük, és néha erőszakosan kell lebeszélnem apóst arról, h ne akarjon hazahozni kocsival :lol: :lol:

István mára szabadságot vett ki, remélem, végre tudunk bútort rendezgetni! Meg el akarom csalni Miskolc Brendonon kívüli egyetlen nagy bababoltjába pelenkázóügyben...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Anuk!

Sajnos van másik terhem is tegnap estétől... :( Ma reggel a sebészeten kezdtem, ha értitek...asszem a banánt kiiktatom az étrendemből, az az egy amit már régóta nem ettem, hát tegnap besikerült kettő is... Nem vészes, krémet kaptam, de nem kenem vele, mert nem tetszik az útmutatója, még este párommal megbeszélem. Marad a körömvirágkrém...

Ez a rossz jött estére. Amúgy voltam dokinál is előtte, minden oké, de sajnos még mindig nem fordult be a bébim. Bár nekem még van 6 hetem a doki szerint, hogy ezt megtegye.

Kissmanó!

Hát izgulhattok, mert nem tervezek senkit beelőzni! :P :lol:

Kép
Kép
tabati

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?