Új privát üzeneted érkezett!

MKép
Köszi a tanácsot, azért folyamatosan kisérletezem a kanalas etetéssel. Köszi a dicséretet is a fotókra vonatkozóanKépÁtnéztem az albumotokat és nagyon szépek vagytok!De elámultam,hogy milyen sokféle babakocsit használtatok...KépMelyik a legjobb? Én most az egymás mögötti Peg-Peregot használom ami egyedüli kirándulásra nagyon jó, de a Párommal megbeszéltük, hogy veszünk két szimpla kocsit, ha együtt megy a család bárhová. Talán úgy könnyebb mozogni.
ValiKép
A Pocaklakók mozgása nálam is alakultKép Gergő a bal oldalamon feküdt és az az oldal mindig nyugis volt, sosem szúrt vagy fájt. Lilcsike a jobb oldalon helyezkedett el meg néha keresztben is. Nos Ő túrkált a bordám alatt, a májamban és a vesém környékén is de nem volt vészesen kellemetlenKép Gratula az egy Fiú- egy Lány párositáshoz pont mint NálunkKépNeveken gondolkodtatok már?

Puszi: Doris
doris

Eszter!

Küldtem neked e-mail tegnap este!Ha nem kaptad meg írj,hogy elküldjem ujra!

Beatrix
barany

Sziasztok!
Szerintem valami átmeneti zavar lehet a rendszerben, ami miatt az azonosító jelenik meg az üzenetünk mellett. Észre sem vettem, csak most, hogy írtátok! Szóval ezután rendesen írom alá a nevemet Kép

Vali!
Örülök, hogy stabilizálódott az állapotod!

Doris!
Kezdeti bénaságom és tájékozatlanságom miatt vettük a kórházi kiszabadulás után iziben azt a béna egymás melletti kocsit. Ezzel kb. 10-szer sétáltunk 3 hónap alatt, ami nagyon-nagyon kevés volt és ez az állapot nagyon-nagyon kilátástalanná tette a helyzetemet. Aztán a Hauck (egymás mögötti, szembe is fordítható, vizszintesig dönthető) következett, ami "megváltott". A srácok 1 éves koráig furikáztam vele boldogan és rengeteget. KÖzben egy vegyespáros levetett egymás melletti kocsiját is kipróbáltuk nyáron, anyukáméknál, ahol viszonylag könnyen lehetett navigálni. Aztán ment Ziziékhez Kép
A Hauckot pedig váltotta egy graco stadium duo (ezt csak stabil ülés esetén szabad használni). Hát ez egy csoda! MOst egy második graco-t használunk, ami pedig még gyönyörű is.

Igen, a kettő kocsi is klassz lehet, ha ketten vagytok rá! Mi, ha 4-en megyünk, felváltva
toljuk a gazfickókat Kép!
Ádám már mondja, hogy "lábbal" szeretne menni a játszótérre, de még meg lehet győzni arról, hogy, na inkább babakocsival! Muszály kocsiztatnom őket, mert forgalmas utakon megyünk keresztül, ráadásul egy csomó homokozóval, motorral, innivalóval, szóval még egy darabig biztosan többet ülnek benne.

Gratulálok a vizsgázóknak és megy a drukk a mostaniakhoz!
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!
Minden elismerésem a vizsgázóké, sok kitartást és szerencsét kívánok nekik. Nem semmi lehet pocakosan vagy ikresen vizsgázgatni, én is tanultam sokat, de ehhez már nem lenne kedvem.

Beatrix, megkaptam az e-mailt, köszi szépen, majd írok én is.Kép

Cvali, a babáink a Dévai Intézetben "készültek", Dévai doktor segédletével.Ezek szerint akkor van néhány ilyen élni vágyó apróság.Kép
A nők lapján viszont a lombikos és az ikres topikban én vagyok zsuzska75, ezt vállalom.
Vali, kívánok Neked és a babáknak jó egészséget. Nagyon vigyázz rájuk!
Én nem merek előre venni semmit. Míg bírok mozogni, addig elmegyünk a férjemmel a bababoltokba, megbeszéljük, hogy miből milyet kell majd venni. Ha épségben, egészségesen megszületnek, akkor a férjem szépen bevásárol, gondolom nekem is lesz időm, míg a kicsik kórházban lesznek.

Lányok, lenne egy kérdésem: Ti megcsináltattátok az amniocentézist? Vagy fel sem merült? Mert ugye az AFP nem jó semmire. Én nagyon arra hajlok, hogy nem fogom megcsináltatni. Az én hasamat 20 hetesen már ne szúrkálják, mert abban a korban ha valamelyik babával gond adódna, akkor az kihatna szerintem a másik kettőre is.

Kívánok a talira ilyen szép időt, mint a mai.
eszter28

Doris!
Köszönöm. Megnyugtattál, nálam is hasonlóan helyezkednek el a babák.
A nevek az első perctől megvoltak, már akkor amikor még nem is tudtuk milyen párosítás lesz.
TAMÁS, ALINA
Lány névben még a Réka jöhetett volna szóba, de fiú névből egyszerűen nem volt más alternatívánk. Nem is tudom mit választottunk volna, ha két kisfiúnk lenne, mert akkor a Tamás kiesett volna, mivel a férjem is az, és ő ragaszkodott hozzá, hogyha két kisfiú van ne legyen megkülönböztetés azzal, hogy az egyik az ő nevét a másik pedig nem az ő nevét kapja.

Marcsi!
Köszi szépen az aggódást! Remélem továbbra is így marad a helyzet és itthon húzhatom ki a hátra lévő időt. De ha mennem kell, hát abba is beletörődtem.

Eszter!
Mégegyszer GRATULA! A Dévai is jó hely. Orvoshoz is oda jársz vissza?
Én nálam fel sem merült az amniocentézis, az orvosom szerint is veszélyes, és én is elég elszánt voltam ez ügyben. Viszont helyette javasolt egy másik genetikai szűrési módszert, ami egyáltalán nem veszélyes és legalább olyan eredményes mint magzatvíz mintából készített vizsgálat. Lehet, hogy nem jól írom le a nevét "VALL" tesz, ez két vérvételből és két genetikai UH-ból áll. A vérből tenyésztik ki azokat a dolgokat amit a magzatvízből mutatnának ki és az UH-val ellenőriznek. Sajna ezt a TB nem támogatja 45.000 Ft volt, de nekem megérte, mert így semmilyen szinten nem voltak veszélyeztetve a babáim, és én is nyugodtabb lettem az eredmény után. Kérdezz rá az orvosodra, biztosan van róla véleménye.
Az AFP tényleg semmire nem jó, főleg ikreseknél nem mérvadó, az orvosom és a védőnő szerint is teljesen normális, ha a határ érték felett van, mivel még is csak két ill. három baba termeli a hormonokat odabent.
Egyébként hány hetes vagy?

Sziasztok!

Vali
cvali

Vali, köszi az infót.Most taposom a 13. hetet.Erről a tesztről még nem hallottam. Arról már igen, hogy vért vesznek és Angliába kiküldik, az eredmény pár nap múlva megjön.Ez lenne az? Mert azt is 40 ezer körülire mondják. Az a teszt jó ikres kismamiknak?
Sajna már nem az intézetbe járok,Kép hanem a nőgyógyászomhoz, de nem is nála fogok szülni. Szóval az amúgy is rövidebb terhességem alatt lesz min. 3 orvosom.
Vali, remélem azért sokat pihensz, fekszel és nem a gép előtt ücsörögsz.
eszter28

Sziasztok!

Na én is itt volnék...

Üdv. az újaknak a fedélzeten!Kép
Minden felrakott fotót megnézegettem - tündériek a topicos manók!!!

Eszter!
Nekem volt ilyen vérvételem 2,5 éve, amikor a ikrekkel terhes voltam. Én sem mertem vállalni a kockázatot, hogy a burkokat (főleg 2-t) megszúrják. Igaz akkor asszem 30.000.- Ft volt, ami enyhén szólva soknak tűnt egy vérvételért, de az eredmény megérkezése után sokkal nyugodtabb lettem. És ez ennyit megér!Kép
Sajnos nekem is 3 orvosom volt a terhesség alatt (ami kényszerből alakult így): felelőtlen első, szülést nem vállaló második és a 24. héttől a harmadik - akinél végül szültem...
De a lényeg, hogy van két egészséges és szép kisfiam.Kép

Marcsi!
Voltál a böliben?
Megtudtál vmi konkrétumot?Kép

Zizi!
Írtam mailt a filmekkel kapcsolatban vmelyik nap. Ha készen vannak átadnád Marcsinak? Vele vmikor "bandázni" fogunk. És dobj légyszi egy szlaszámot, ha összejönne.Kép

Vizsgázóknak grat és egy kalappal!Kép
Pocakosoknak nagy drukkkkkkkk!Kép
A vasárnapi talira pedig szuper időt kívánunk!Kép

Erika és bocsai

KépKép
herika

Eszter!

Mint írtam nekünk is ikreink lesznek. Én a lombikos dokimnál maradtam a Nyírőben és nála is fogok szülni. Nekem ő ajánlotta.
Egyébként arról van szó, de már úgy tudom nem küldik ki Angliába a vért, hanem az Istenhegyi Klinikán csinálják a vizsgálatot.
Ha jól emlékszem az első vérvétel a 13. héten a második a 18. héten van. Szerintem hívd fel és kérdezd meg őket erről.
Remélem tudtam segíteni, látom Erika is ezt a megoldást választotta.
Mi is úgy voltunk, a babák biztonsága fontosabb mint az az összeg amit ezért kértek.

Vigyázzatok rájuk!

Mindenki!
Írjátok meg milyen volt a talitok!

Vali
cvali

Sziasztok

Marcsi, hát nem sok jóval kecsegtetnek minket vasárnapra. Állítólag borongós, hűvös esős idő lesz. Mostmár tuti..., pedig voltam misén de ezek szerint nem találtam meghallgatásra.

Marcsi, Vikics, Éva, Zizi, Marcsi, Gabi és aki jön, nem rakjuk át a jövő hétvégére vagy azután?

Andi
ambrosia

Andi!
Újra Ambrosia vagy???? HURRÁ!!!! Te is örülsz?

Sajna én is láttam a híreket...
Szerintem is tegyük későbbre! (Főleg) akik tanulnak, azok mondják meg, hogy nekik mikor jó. Mi május utolsó hétvégéjétől leszünk újra Pécsen, aztán meg jön a nyár Kép Kép Kép Vagy mégse?
Valaki tudja Gabi mobil számát? Kért egy sms-t, ha változna a program, sajna én nem tudom.
M.

KépKép

KépKép
2in1

MarcsiKép
Köszi a babkocsi infot. Nekem egyedül jó a Peg-Perego de ha együtt tudunk kimoccanni a Párommal akkor talán kényelmes a két különállóKép
EszterKép
Nekem a 20.héten derült ki, hogy katasztrófális lett az AFP-m mert az orvosom szabadságon volt a terhesgondozó pedig nem értesitett. A 20.héten jelentkeztem genetikai UH-ra és sajnos csak a 24.hétre tudtak időpontot adni. A B magzat (Lilike) retardációja miatt javasolták a magzatviz vizsgálatot de én akkor már nem egyeztem bele. A vérvételből történő szűréshez már túlságosan előrehaladott terhes voltam akkor.
ValiKép
Örülök, hogy segithettemKép

doris

Sziasztok!!!

Ma levizsgáztam államjogból is, remélem lesz egy ketteske! Úgyhogy nekem már bármelyik hétvége jó. Úgyis egyedül megyek, ha most lesz vagy ha a jövőhéten, mert a férjemék ma elkezdték a házunk építését!!!!!! És most már minden napjukat ott töltik, amíg el nem készül, vagy amíg a pénzünk el nem fogy?!!!

Akkor találkozó eltolva?

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

NEkünk mindegy, melyik hétvége, de jövő vasárnap (május 2.) Anyák napja, utána május 9. lesz a Bababörze a BNV-n, ezeket inkább ki kéne hagyni szerintem.
Szóval a következő lehetőség május 16.

Zizi
debyand

Sziasztok!

Én azért nem ítélném rögtön halálra ezt a vasárnapi dolgot. Várjuk ki a végét. Mára sem kifejezetten ezt monták. Ha reggel esik akkor senki ne induljon el, egyébként meg ha csak borongós az nem gáz. A Máltain van egy kisház ahol bent is lehet játszani, ha mégis időközben eleredne. De csak nem... Orsiék is jönnek Levivel meg az Ákival, én meg hozom a nyú fényképezőmet, hogy csináljam a jobbnál jobb képeket.
Én holnap reggeltől nem leszek gépközelben, ha mégis lefújnátok akkor egy este valaki (Gabi Te tudod meg Éva is asszem..)írjon már nekem egy sms-t. Én meg továbbítom az Orsiéknak.
Ma Apa ment motorral a Leviért az oviba. Csatolok egy képet. Mosolyog mint a vadalma vagy mi...
Kép

Vikics

KépKép
vikics

Vikics

Nagyon jó a kép, nem csoda, hogy vigyorog a gyerek, számukra ez maga a paradicsom.
Ilyen nagy motoros rajongó a férjed? Gondolom a szelíd motoros fajtából!

Vali
cvali

Éva!
De jó Nektek! Ezek szerint egy másik kivitelező szerint rendben voltak a tervek?

Vikics!
A Te motorod ilyenkor hol parkol? Nándus nem volt aznap oviban?

Elég szomorúan fest már ma is az idő! Ha ez így megy egész nap, akkor tutti, hogy ne találkozzunk! Lőjük be máj. 16-át!!!

Zsuzsi!
Mi lett az osztályfilmből?

Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi

Szerencsére találtunk végre egy jó építészt, aki megnyugtatott bennünket, hogy minden rendben van a tervvel, szóval már tegnap meg is kezdtük az építkezést!!!! Csak sajnos most meg az idő nem akar kedvezni, de majd csak jön már a jó idő!!!
Szerintem sem ártana eltolni a találkozót, mert sokkal jobb lenne szép, napos időben játszóterezni, mint sarazni.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok

Csatlakozom az előttem szólókhoz, én is nagyon vártam a talit de tényleg jobb lenne kint a szabad levegőn és nagyobb téren hancúrozni mint bent nyomorogni egy pici helységben. Eszti biztos nem hagyna békén, nyúzna egész idő alatt, hogy kimenni, kimenni.

Marcsi
Nem tudom ki vagyok, identitás zavarom van. Legközelebb Károly bácsi lesz a nicknevem. Kép

...sz'al május 16?

Andi
ambrosia

Sziasztok!

Akkor tali lefújva?

Marcsi!
Még semmi nem lett az osztályfilmből, mert csak szerdánként van rajz óránk (rajz óra keretein belül készül), és azóta mindig vagy mi, vagy a tanár hiányzott.Kép
Lassan itt az év vége, már nincs két hónap, és még jó pár szerda fog elmaradni ballagás, érettségi szünet, osztálykirándulás miatt, így lehet, hogy végül nem is lesz semmi. Bár mostmár megvan a tesóm piercingje, és azt bele lehetne vágni, mint különbözőség.Kép

A vizsgázóknak hatalmas gratula!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Akkor maradjunk a máj. 16-ban, jó?
Értesítitek Gabit és Vikicset?

Zizi
debyand

Küldtem egy sms-t Gabinak és Vikicsnek, hogy elmarad a tali!

Sokkal jobb lesz jóidőben találkozni!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva!
Köszi! Hát, jól kifogott velünk az időjárás. Nálunk most már süt a nap Kép
3 hét múlva nincs pardon, gyönyörű idő jár nekünk!!!!!!!!!!!!!!
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok LányokKép
Itt vagyok ám, csak semmi időm nincs irni meg aztán mi egész hétvégén kirándulgattunkKép Mondjuk itt nálunk nem is igazán lehet mást csinálni,mivel hétvégén minden zárva van igy marad a jó levegő. Pénteken vettünk két szimpla Cicco kocsit és azzal mászkáltunk a Párommal.(esernyő alakban lehet összecsukni) Nagyon kényelmes volt csak kellett venni egy-egy termo zsákot is a manóknak mert hideg lett újra és a takarót sajna lerúgdalják magukrólKép
Sajnálom, hogy nem tudtatok talizni, remélem legközelebbre jó lesz az időtökKép
VikicsKép
Aranyos a fotóKép

doris

Sajnálom, hogy elmaradt a talitok. Remélem 3 hét múlva szerencsésebbek lesztek, de tényleg igazatok van abban, hogy kint a szabadban a gyerekeknek is jobb.
Fura mostanában ez az időjárás.

Vali
29+1
cvali

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem illetve inkább kérésem.
Métneki Júlia: Ikrek könyve már sehol nem kapható és nem is lesz. Szeretném kölcsönkérni vagy megvenni valakitől akinek már nincs rá szüksége vagy nélkülözni tudná amíg elolvasom.
Gondoltam hátha közületek valakinek megvan otthon.
Annyit tudok, hogy az új bővített ikerek könyve várhatóan szeptemberben fog megjelenni, de addigra már meglesznek a babáim.
Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni.Kép
linato(18+1)
linato

Sziasztok!
Köszönöm a vérvizsgálatról az infókat. Azt gondoltam, talán az is olyan, mint az AFP., hogy ikreknél nem mutat semmi biztosat. De ezek szerint mégis...

Cvali, ugye vigyázol a babákra és sokat pihensz?
Lenne ismét egy kérdésem. Méhszájbevarrást lehet kérni vagy csak indokolt esetben végzik el? Gondolom nekem három babócával nem lenne egy hátrány, ha megcsinálnák. Vagy egyáltalán észre lehet valahonnan venni, ha kinyílik a méhszáj?

Vikics, nagyon aranyos ez a motoros kép.Kép

Szép napot mindenkinek!
eszter28

Eszter!

Miért akarsz méhszály bevarrást kérni, ha nem muszály? Én egyébként teljesen elzárkózom ettől a megoldásttól és úgy tudom az orvosok többsége sem szívesen alkalmazza. Helyette inkább hatékonyabb a sok fekvés és kíméletes életmód, de azt hiszem téged már ki is írtak táppénzre, mivel engem is kiírt a dokim az első perctől fogva.
Egyébként erről itt a babaneten az orvos válaszol rovatban sokkal többet olvashatsz (dr. Nagy), én is ott tájékozódtam miután kiderült, hogy lerövidült a méhnyakom.

Azt pedig az orvosod a "matatásos" vizsgálatnál észre kell, hogy vegye, ha kinyílik a méhszályad. Én is fokozott orvosi ellenőrzés alatt vagyok a beültetés óta, gyakorlatilag 2 hetente kellett mennem kontrollra, mikor pedig kiderült, hogy változott egy hétre rá is behívatott megnézni, hogy tovább romlik-e. Szerencsére nem romlott, így most megint 2 hét.
Ha akarod csütörtökön rákérdezek erre?

Vali
cvali

Eszter

Szerintem sem kell bevarratni, ha az orvos nem mondja. És sajnos, ha az a szülés meg akar indulni, akkor a méhszájbevarrás sem akadályozza meg. Szóval szerintem is azzal többet segítesz, ha minél többet pihensz.

Éva

Kép

Kép
éva75

Eszter!

Bevett gyakorlat /legalábbis Pécsen/,hogy a hármasikres kismamáknál minden esetben elvégzik a méhszájzáro mütétet.Ezt nem azért csinálják,mert nyitva vagy vagy rosszat akarnak,hanem azért,mert a nagy sulytol kinyilsz.Ez végül is egy megelözés.Az igaz,ha megindul a szülés ez nem tartja vissza,de addig jo szorossan be van varva.Nagyon is nehéz lenne másképp kihordani a babákat,hiszen itt már nem 1 és nem 2,hanem három babárol és az ö sulyukrol van szo.Általában a 16-20 hét között végzik altatásban.Késöbb a korházakban a huszonvalahányadik hétnél az ágy végeit is megemelik kb 15 centivel,hogy még alvás közben se menjen a nyomás a mészájra.Elöször kényelmetlen,de a 30.hét környékén már a suly miatt legszívesebben fejenálva aludtam volna.
Én azt tanácsolnám,hogy ezzel kapcsolatban kévosod véleményét és ha ö azt mondja hogy meg kell csinálni,akkor minél elöbb csinálttasd meg.

Bea

Kép
beatrix2

Lányok, olyan aranyosak vagytok, hogy elláttok mindenféle tanácsokkal! Mi lenne velem Nélkületek?Kép Kép
Hát igen, attól tartok, hogy idő előtt "kipotyognak" a babák, mert most már lassan megindulnak nőni, mint a gombák eső után.
Pihenni mindenképpen fogok, itthon is, még kórház előtt, de ha jobb lenne bevarrva, akkor nem érdekel ha fáj, akkor is megcsináltatom.

Beatrix, nemsokára írok e-mailt.Kép
eszter28

Sziasztok!

Linato!
A mi könyvünk épp kölcsönben van, és szerintem sokan így vagyunk vele, mert tényleg hiánycikk lettKép, és sok az ikerterhes.Kép
Ne keseredj el, ha nem sikerül beszerezned szeptemberig, én még 14 évesen is hasznát vettem.Kép

Éva!
Láttam m a x albumában Szurti kutyust...állítólag már van szempillájaKép
Hogy haladtok az építkezéssel?? Mostmár az idő is jó hozzá.Kép

Csináltam egy új albumot, mert szórakoztunk egy kicsit a digitgéppel:
http://babanet.hu/album/main.php?album=2339

Zsuzsi
zsuzsi

Újra ittKép

Szerintetek lesz idén Országos tali? Ha írok e-mailt úgy, mint tavaly az önkormányzatnak, szerintetek már meg tudják már mondani, 4 hónappal előre?
Mert most azon vitatkozom anyámmal, hogy menjünk-e Velencére augusztusban....nem akarom, hogy ütközzön a kettő!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!
Ketten is megkerestek emailben a könyv miatt. Nagyon szépen köszönöm, úgy néz ki, hogy kapok egyet kölcsön, hogy elolvassam és nagyon közel van hozzánk aki felajánlotta. Mégegyszer nagyon köszönöm.Kép
linato

Linato!

jó, hogy sikerült megszerezned a könyvet. Régen olvastam felőled ill felőletek.
Mi van az őszi babás ikres kismamákkal?

Képzeljétek lányok az őszi babás topikban 5 v. 6 kismama is ikreket vár, ha jól emlékszem.

Vali
cvali

Vali, bizony-bizony, én vagyok az egyik...Kép

Megint a tapasztalatotokra lenne szükségem.
Tavaly vettünk kocsit, Skoda Fabia Sedant, mondván, ha esetleg ikreink lesznek, akkor is elférjünk. Most meg gondolkodunk már egy ideje, hogy milyen lesz az élet, ha a három babánk megszületik. Utazni sokat szoktunk, szüleim 350 km-re laknak, havomta egyszer eddig elmentünk hozzájuk.
Na igen, de hová lehet 3 gyerekülést betenni? Előre nem, mert a légzsákot nem lehet kikapcsolni. Hátul pedig csak két szélen van 3 pontos biztonsági öv, középen csak csípőöv van.
Férjem ennek tudatában bement ma a szalonba és elővezette a problémát. Kikerekedett szemmel csodálkoztak, gratuláltak, majd közölték, hogy babahordozót még csak-csak be lehet tenni, de gyerekülést sehogy. Viccesen javasolták a csomagtartót és az utánfutót, mint megoldást.Kép
Mit lehet tenni? Nem akarom elhinni, hogy akinek 3 vagy több gyereke van az nem megy soha sehová.
Vagy kocsit kell cserélni?

Zsuzsi, megnéztem az albumot, nagyon jó. Hatalmas szíved lehet, ha ennyire szereted az állatokat.Kép
eszter28

Zsuzsi

Ráckeresztúr, ahol építkezünk pont Ercsi mellett van, majd én utánajárok, hogy lesz-e idén tali.
Annyit jártam mostanában Ercsibe az építési engedély miatt, hogy már ismernek ott a polgiban, szóval utánajárok.

Éva

Kép

Kép
éva75

Zsuzsi

Hol találtad meg max albumát?

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Eszter!
KöszönömKép
Mi is 3.-4. gyerekek vagyunk, és a szüleim sem láttak jobb megoldást, és elcserélték az akkori trabinkat egy mazda mikrobuszra (persze ráfizeésselKép).
Talán Beatrix tud jobbat, neki két nagyobb gyermeke is van a hármas ikrek mellett.Kép

Éva!

Itt van max albuma
http://www.ungarnspezial.ch/gallery, az innen-onnan mentett kutyák c. albumban van Szurti.Kép
Köszi előre is az utánajárást, nagggggggggyon szeretném ha idén összegyűlne a talira a pénz...olyan jó lenneKép
Gondolom, még sokan vannak így vele!

Zsuzsi
zsuzsi

Egyébként néztem az ercsi.hu-t is, január-februári hírek vannak rajta...:/

Zsuzsi
zsuzsi

Szaisztok!
Éva!
Köszönöm szépen az sms-t!!! Sajnálom, hogy ilyen vacak idő volt. Kicsit a mekit is, mert a Pupik azt is imádták volna.
Linato!
Most rákerestem az ikrek könyvére és az indexes topicon azt írták, hogy szeptemberben bővített kiadásban fog megjelenni újra. Ez inkább reális mint, hogy megszűnjön mikor egyre több az iker csemete! De internetes antikváriumban is megnézheted.
Jó lenne ha lenne tali ercsibe!
Eszter!
Annak nézzetek utána, hogy mekkora hely kell 3 ülésnek, mert szerintem biztonsági övet lehet beszereltetni bármibe másikat. Volt valamikor egy műsor a Tv-ben is, hogy simán három gyereket üléssel nem lehet betenni egy suzuki swift-be ami ugye a néprautó. Nekünk Audi Avantunk van egy hodály, de tutira nem tudnék berakni egy harmadik ülést. Ha utazunk valahová és visszük a barátnőmet mindíg úgy kell bepajszerolni a fiúk közé szegényt.
Vikics

KépKép
vikics

Eszter

Megértem a problémátokat!
Az én férjem is autó cserében gondolkodik, pedig nekünk 2 babánk lesz. Már nézegetett is, de eddig csak utcán láttunk olyan autókat ami jó volna és azok tényleg inkább mikrobuszra hasonlítanak.
Bár nekem az a véleményem, hogy két gyerek esetén kényelmesen be lehet tenni az üléseket, igaz nagy utazásokat, sok csomagot már nem lehet pakolni. Ha valamire jutottok ez ügyben írd meg mert minket is érdekel.

Vali
29+3
cvali

Sziasztok!
Az utcánkban lakik egy 4 gyerekes család és nekik is kisbuszuk van Kép

Linato!
Ha az őszi ikresek közül másoknak is kellene kölcsönbe a könyv, szóljanak ide bátran!

Doris!
Az oltásokat hogyan kapják meg a kicsik? Milyen tápszert esztek, Svájcban is könnyen beszerezhető?

Éva!
Mimózáékról tudsz valamit? Levélre nem válaszolt...

Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Ja, még valami.
A fiaim mostanában többször megfogják egymás kezét és az egyik mondja a másiknak, hogy: gyere! Olyan édesek! Persze kezdik egymás erejét is ízlelgetni, de hát sajnos a verekedés elkerülhetetlen, ugye?

Vikics, a Te "mintagyerekeid" is szoktak vérre menő vitákat folytatni?

Kinga!
HOgy vagytok? 5 gyereket ti hova "pakoltok", ha utaztok?
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Lehet egy auto bármekkora hodály,három ülést nem lehet berakni.Nekünk van egy bmw-nk és ez tapasztalat.Ezért annak idején mi is vettünk mellé mikrobuszt,bár annak pont most járt le a müszakija.Majd ha apjuk hazajön hollandiábol,akkor lesz vizsgáztatva/most pénteken megy 3 hétre/.A bmw-be hátul egy ülés van,és a két gyerköcöt két ember fogja hátul.
Én mindenképp kis buszt javasolnék nektek.

Bea

Kép
beatrix2

Mi most olyan 6 személyes "mikrobuszt" keresnénk, aminek hátul még nagy a csomagtere, vagy onnan kiszerelhetők az ülések csomagok céljából, de úgy tudom, már ahoz nem jó a B kategóriás jogosítvány, mert azt 9 személyes busznak minősítik.
Ti mit tudtok erről?

Vali
cvali

Sziasztok LányokKép
EszterKép
Minden ismerősünknek akiknek 3 vagy több gyermeke van egyterű autójuk van amilyeneket itt már emlitettek a lányok. Nekünk kombi Passatunk van és elég sokat utazgatunk és a két gyerkőc mellé venni kellett a tetejére egy óriási tetőboxot is mert az ikerkocsit az üléseivel csak oda tudtuk bepasszolni. Igy is púpozásig lett az autó mire kijöttünk gondolom igy megyünk majd haza júniusban és igy is jövünk vissza meg hát a nyaralást sem tudnánk megoldani kicsi autóval. Én otthon egy Puntoval hordtam a gyerkőcöket tornázni. Na abba csak az ikerkocsi vázát tudtam betenni hátra úgy, hogy a kalaptartót leszedtem.Kép
MarcsiKép
Az oltásokat a koraszülöttség miatt elcsúszva kaptuk - kb.két hónap eltolódással - és ápr.17.-én lett volna esedékes az utolsó DPT-nk de itt Svájcban két hónapot várnak két oltás között igy máj.17.-én kapjuk az 5.oltásunkatKép Tápszerből HIPP 1-est eszünk mert a HA tápokat nem ették a gyerkőcök. Az orvosunk direkt olyan márkát javasolt már otthon amit itt Svájcban is lehet kapni, hogy ez legalább ne okozzon nehézségetKépItt az üzletek polcairól csak le kell emelni a megfelelő tápszert, nem a gyermekorvos irja fel és megközelitőleg 2-3-szoros az áruk. Egyenlőre még nem vettem mert kitartott az otthonról hozott mennyiségKép Egyébként nagyon jól vannak a ManókKépÚgy látom kezdik megszokni az új környezetet és már az éjszakákat is kezdjük átvészelni 4 felkelésselKép Dicsérgetem is Gergőt, hogy csak igy továbbKép Hétvégenként a szimpla kocsikkal megyünk kirándulni és tegnap egyedül vittem őket sétálni...nagy csalódás volt a könnyű, fürge kocsi után ez a kis tankKépKép És mire feltolom a házunkhoz(hegyoldalban van)addigra kifulladok és leizzadokKép Lefelé bezzek fékeznem kellKépKépNo nem baj, legalább lekopik rólam a feleslegem...Kép

doris

Vikics!
Én már a könyv íróját is megkerestem, mert az Oyeyele Mónit ismerem és ő a Métneki Júliával együtt írja a bővített kiadást. Csak gondoltam szívesen elolvasnám a könyvet még mielőtt megszületnek a babák.Kép

Marcsi! Rendben, majd megkérdezem tőlük.Kép

Mi sehogy nem fogunk elférni az autóban. 4 gyerekülés + 2 felnőtt reménytelen. Szeretnénk majd egy Opel Zafirát, az 7 személyes. Csak nagyon drága egy új. A használthoz is kéne még egy kis anyagi támogatás.Kép
linato

Sziasztok!

Marcsi!
Hááát nagyon idézőjeles a mintagyerek kifejezés! Folyaatosan az idegeimen táncolnak mostanában. A Levike nyafogós, a Dundi meg nagyon megszokta, hogy egyedül van velem itthon és azóta teljesen kiközösít magának. Mindent velem akar csinálni. Mintha visszafelé fejlődnének. Az oviban persze valóban mintagyerekek. Áradoznak az óvónénik, hogy mennyire jó gyerekek és hogy örülnek, hogy hozzájuk kerültek. Azt hittem valaki más gyerekeiről beszélnek.
Nálunk ostanában a csihi-puhi után a legfontosabb kérdés, hogy ki a csúnya. Csúnya vagy! Te vagy a csúnya! Nem te! És ez így megy az árulkodásig. Anya azt mindta a Dundi, hogy csúnya vagy... Néha kiakasztó! Na ennyit a mintagyerekekről!
Linato!
Megértelek! Most amíg van időd addíg kupálódjál ki! Én is ezt csináltam és még így is bénázik eleget az ember. Mi lett volna ha nem olvasok el semmit? Fejemre nő az anyós az tuti! Kép Bár ezt konkrétan nem tudtam átrágni csak az elejét ami fontos, de azóta mindíg részletekben haladok ami épen ránk vonatkozik. Kép
Vali!
9 személyig szerintem vezethető B kategóriával a kisbusz. Legalább is én úgy tudom. A páromnak volt régebben egy és ahoz tutira nem kellett, de persze az sem ma volt. Viszont most jut eszembe, hogy ő is kisbuszt szeretne következő autónak. De ez nálunk szerintem már inkább olyan férfi megalománia, mééééég nagyobbbbbbbbat. Mi teljesen jól elférünk a kombi audiba.
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Nekünk Opel Zafíránk van, 7 személyes + a tetejére vettünk egy boxot, így férünk be minden cuccal (3 gyerek, utazóágy, babakocsi, etetőszék, stb.)Nagyon könnyű vezetni, nagyon kényelmes. Ajánlom, ha belefér a költségvetésbe.
ikeranya

Sziasztok!

Lányok, bocsi, hogy ismeretlenül is belekotyogok, de látom, hogy kocsikról van szó, és talán segíthetek. Én úgy tudom, hogy a Peugeot 307 SW-be be lehet tenni 3 gyerekülést. A 3. hely ugyan egy kiegészítő ülés, és magam még nem láttam, de állítólag ideális a harmadik csemetének.

Mindenkinek szép napot!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?