Új privát üzeneted érkezett!

Hol vagytok????????????????????????????????????????

Kép
Kép
nircee

Helló!

Én megvagyok. Bár bevallom az utóbbi néhány napban nem olvastam a fórumot, mert be sem kapcsoltam a gépemet. Azt hittem hogy nekem elmarad az idén a húsvéti nagytakarítás, mivel csak egy hónapja lakunk itt. Hát tévedtem. :? Akkora a por a házban,. hogy csak lesek. Nem tudom mitől lehet, de a szekrények teteje pont úgy néz ki mintha egy éves porréteg lenne rajta. Az ablakok, és a függönyök is pont olyan porosak. A konyhában/étkezőben, minden nap lenne vagy 3 lapát pormacska. Én ezt nem értem... :shock: A porszívócső ki se esik a kezemből.
No mindegy. Csak elmeséltem mivel vagyok úgy elfoglalva.
Maradék szabadidőmben dekorálgatunk Szonjával. Tojásokat festünk, ablakdísz, ajtódísz...húsvétolunk... :)
A hátsókertünk még nagyon ramaty, úgyhogy ott is van mit csinálni, tehát elég bajos már a géphez is ülni. Esténként meg hulla vagyok.... :?
De azért én is sajnálnám, ha nem lenne ez a fórum.. :wink:

thenus

Sziasztok!

Minket is kicsalt a jó idő a kertrbe. Meg Anyukáméknál vagyunk most. Ott is kertezés megy ezerrel, bazi nagy a kertjük, tavaly lett készen a ház, most meg gyümölcsfa, sövény, rózsa ültetés, veteményezés.
Van ám nagy újság is nálunk: Sárika szobatiszta lett, Anna meg elkezdett kúszni. Sára egyik napról a másikra szól minden pisi előtt, mióta nincs rajta pelus, kb 5 napja, egyszer sem pisilt be. Már két éjszaka óta az esti pelus is teljesen száraz volt reggelre, úgy hogy megpróbáljuk a gumilepedőt, és a pelus elhagyását. Sokszor már magától megy, nem is szól, csak látom, hogy a wc-ből jön ki, dolga végeztével :lol:

Nircee, nagyon jók a képek, olyan jó volt őket nézegetni!! Simi mekkora baba! Eszméletlen! Kedvencem, mikor a hintában alszik :D Annát még nem tettem hintába, még nem tud stabilan ülni. Sára meg Anna pont aznap fürödtek együtt először, mikor feltetted az együttpancsizós képet. Itt Mamiéknál csak zuhanyzó van(a kádas fürdőszoba egyenlőre raktár, még nincs kész), így a kis kádban pancsolt a két leányzó. Sárika már benne volt a vízben, ezt látta Anna, és majd' kiugrott nagymamám kezéből, annyira ment volna be már ő is. Mindketten annyira élvezték, nagyon cukik voltak. Olyan IKEÁS fakockás kocsi nekünk is van, Anna is előszeretettel "eszi" a kockákat.

Anna tegnap evett először őszibarackot, még pocakban volt, mikor Anyáék fagyasztottak le neki, hogy tavasszal legyen. Nagyon ízlett neki. A vizet is nagyon szereti, szó szerint kirántja a kezünkből a poharat, és két kézzel húzza a szájához, kortyol belőle, aztán fulladozik. Pont, mint ahogy Sára kezdte a pohárból ivást :lol: Meg vettem csőrt az avent cumisüvegre, azt tanulgatja most, hogy abból hogyan kell inni. Szóval megvagyunk, lánykák szépek, okosak, én meg cseppet sem vagyok elfogult :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Nircee: a hintában alvós kép valami haláli! :)

Ichtus: gratula a csajoknak! :)

Mi szombaton Debrecenben voltunk és elmentünk állatkertbe meg vidámparkba. (Írtam élménybeszámolót a blogunkon, sok képpel.)

Tegnap itthon élveztük a jó időt, sokat voltunk kint. Loli alig jött ki a homokozóból, nagyon szereti. :)
Vendég

Nircee!
Nagyon jók a képek! Szerintem Simi nagyon hasonlít Marcira. A hintás kép szerintem is haláli! Nekem még a kockás is nagyon tetszik, ahogy Simi kinyújtja a nyelvét. :D
Marci már kész nagylegény. :wink:

Ichtus!
Sárika egyszercsak magától szólt, hogy pisilnie kell, vagy ezt már megelőzte valami? Mondjuk ti nem adtatok rá pelust, vagy valami hasonló? Gratulálok a leányzónak! Ügyes!
Annának meg a kúszáshoz gratula! :D

Verna!
Nagyon jók a képek a blogon! :D Aranyos lehetett Lolo ahogy be akart menni a pingvinekhez, meg a krokodilhoz. :shock: :lol:

Szombaton én voltam a volt sulimban, találkoztunk néhány osztálytársammal. Jó későn is értem haza. De nagyon régen volt már ilyen... :wink: :D
Vasárnap meg a gyerekeket átvittük Anyuékhoz, mi meg elmentünk motorozni egyet. Visegrádnál voltunk, meg Királyréten. Nagyon jó időnk volt hála az égnek! :D
Ma meg voltunk beiratkozni két oviban is, de nagyon nagy valószínűséggel egyikbe sem fogják felvenni Lilit. De azért hátha... :?

Kép
Kép
giga1

Giga, úgy volt nálunk, hogy tavaly nyáron már többször is szólt, hogyha pisilnie kellett, de sokszor nem, jött a rossz idő, és visszaadtam rá a pelust, meg Anna is megszületett, és nem lett volna energiám állandóan cserélgetni a pisis melegítőket. (nyáron ugye csak egy bugyi csere kellett). De nem ellenkezett, így újra lett pelus. A kakinál már nagyon rég óta szól, így azzal már nem volt gond. Aztán volt olyan, hogy reggel nem adtam rá egyből pelust(mert műsor volt, és nem volt kedvem hadakozni vele), vagy kaki után délután, és akkor, amikor nem volt rajta pelenka, észrevettem, hogy szól. Ha volt rajta, soha, csak néha bejelentette, hogy most pisiltem, vagy először bepisilek, utána csinálom ezt, vagy azt. De azért volt, mikor nem szólt, és egy-egy ilyen bepisilés után ált. visszaadtam rá a pelust(nem tudatosítottam benne, hogy most azért kapsz pelenkát, mert bepisiltél, csak ráadtam), de egyik nap nem pisilt be egyáltalán, aztán másnap pelus nélkül indítottunk, és az óta nincs :lol: Olyan büszke vagyok rá :D És ő is magára, mindenkinek újságolja, hogy nincs pelenkája. Az öcsémmel mikor találkozott, letolta a gatyóját, és mutatta, hogy "Nézd, Bélus, bugyim van!" Hát, "röviden" ennyi. :P

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Nircee, szuperek a képek!!! Hogy tudott így elaludni Simi a hintában? :shock: Nagyon aranyos!

Ichtus, gratulálok a lányoknak! Képeket tehetnél fel a csajokról.

Mi még csak esténként pisilünk a bilibe, de akkor kivétel nélkül. :) Én már megvárom a nyarat és kezdjük mi is a bugyizást. Remélem hamar túlleszünk rajta, mert elég sok pelenka fogy nálunk...
Tényleg valakinek kellenek a pampers csomagolásról azok a pontok????

Giga, jól tetted, hogy kimozdultál! Nálunk is lesz egy fél este... megyünk Apával Beyonce koncertre 29-én. :D

KépKép
tüccs

Jó reggelt!

Mutatok néhány képet a lányokról:

Kép Kép Kép Kép Kép

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica!
Mekkora nagy már a két lány! :shock: :D Gyönyörűek!

Tüccs!
Jó bulizást majd nektek!!! Ki fog vigyázni a cseppekre?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Én meg néha bekukkolok, de szaladnom kell tanulni...

Nagyon aranyosak a képek! Az alvósak a legjobbak. :) Mekkorát nőtt Marci!!! Sárika copfjai továbbra is verhetetlenek. :)

Ichtus
gratula a szobatisztasághoz! :)

Lányok, sikerült a nyelvvizsgám! Írásbeli 70%, szóbeli 85%. :):):)
Már csak a jog vizsga, majd államvizsga és csók! :):):)

Na, megyek, tanulok tovább!

Szép napot! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!
Gratulálok a nyelvvizsgához! Megy a drukk a maradékhoz is! :wink:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Piroska, boldog szülinapot! :lol:

Köszönöm a gratulációkat a lányok nevében. :lol:
Mindketten taknyosak. Hurrá! :(

Tényleg kezd haldokolni a fórum. Sajnálnám, ha vége lenne...

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Én is inkább csak olvasgatok, napok telnek el úgy, hogy be sem kapcsolom a gépet. A két fiam kicsinál mostanában.
Például egy átlagos szerda délutáni történet rólunk:
1. Dani kizárt a teraszra, míg teregettem. Gondosan odahozta a sámliját és ráfordította a kilincset a teraszajtóra. Majd mint aki jól végezte dolgát, visszarakta a sámlit a helyére és elment játszani. Eközben Marci a kiságyban visított. Én meg kintről próbáltam Danit visszacsalogatni az ajtóhoz sámlistul, hogy most próbálja meg kinyitni az ajtót. Hát nehezebben ment, mint a becsukás. Szerintem tök hülyén nézhettünk ki, hogy én kintről kiabálok, hogy mit csináljon.
2. Amikor végre bejutottam, akkor gondosan kitámasztottam az ajtót, hogy ez többet ne forduljon elő. Ekkor Dani lefejtette az ajtóról körbe a szigetelést. Ekkor már az idegöszeomlás helyeződött kilátásba.
3. Míg én próbáltam a műanyag szigetelést visszatömködni, Dani zsírkrétával összefirkálta az ülőgarnitúrát és a szönyeget. Marci meg persze visított, gondolta, hogy miért éppen most maradjon csöndben, hamár úgyis 3 napja visít, morog egyfolytában.

Hát így telnek a napjaink. A legrosszabb az, hogy Marci mostanában csak ölben van csak úgy ahogy nyugton, így nemhogy házimunkát nem tudok csinálni, de még Danival is nehéz játszani, vagy bármi mást csinálni. Ja és Dani is menekülősre veszi a figurát, amikor pelenkázásról vagy öltözködésről van szó. Ezt baromi nehezen tudom tolerálni. Szerintetek miért csinálják? Agyvérzést kapok, mire elindulunk valahová.
Amúgy Marcinál kilátásba helyeződött Dévény torna, 20-án megyünk neurológushoz, merthogy még imbolyog a feje, ha felveszem. De valahogy úgy érzem, hogy nincs baja, csak egy kicsit még nehéz a feje. Amúgy pörög, forog, hason gyönyörűen kitámasztja magát, lassan már mászni fog. Már evett almát is, nem aratott osztatlan sikert. Már egy negyed almánál tartunk, és utána már nem is kér tápszert. Ami nem is baj, mert elég jó húsban van. Imádja, ha labdázunk Danival, ekkor hangosan kacag, majd utána félórát csuklik.
Dani még mindig baromi válogatós, van kb. 4 kaja (pirítós, rántott hús, húsleves, halas Hipp bébikaja)amit hajlandó megenni, és még véletlenül sem kóstolna meg mást. De energiája az van, csak nem tudom mitől. Tegnep rávettem a szomszéd fiúkat, hogy focizzanak vele, miután Dani fél órát köszöngetett nekik, a kerítésen keresztül.Nagyon édesek voltak! Olyan jót és JÓL játszottak a pici fiammal, hogy csak lestem. Hárman vannak testvérek 1 év korkülönbséggel. Olyan 10 év körüliek. Először azt hittem, hogy nem tudnak Danival játszani. De nagyon jó fejek voltak. Nagyon látszott, hogy nem egykék,mert tényleg tök ügyesen szórakoztaták Danit. Az unokaöcsém 10 éves, egydüli gyerek és nem nagyon tud mit kezdeni Danival, sajnos. Még mindig sokat olvasunk. Én nem tudom, hogy ti hogy vaytok vele, de az Anna és Petitől kiráz a hideg. Annyira útálom olvasni. Idegesítenek a szóismétlések, és nem kell minden mondatnak alany, állítmány, tárgy, többi mondatrész sémát követni. Meg mire elolvasom az Anya, Apa, Anna és Peti mondatkezdetet, kitekeredik a nyelvem. Most Janikovszky Évát olvasunk, szerintem az zseniális. És a Boribonokat is szeretem.

Aranyköpések nálunk is vannak, most csak egyet a jobbakból:

Egyik nap este fürdésnél egy kicsit már le voltam harcolva és véletlenül az én fogkrémemet nyomtam Dani fogkeféjére. Még idejében észrevettem és lemostam.Másnap Dani:
-Anya tegnap mentolos fogkrémet adtál.
-Igen Dani, anya elrontotta, de ma jót adtam.
-Igen, anya hülye volt.

Na mennem kell.

Üdv Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok,

mi is megvagyunk, főleg kint, meg egyre többször mozdulunk ki messzebbre is Márkkal egy félnap erejéig. Ha meg mégis itthon vagyunk, Márktól nem lehet netezni, mert rögtön ő akar ideülni. Most épp alszik :)

Nálunk azt hiszem beköszöntött a dackorszak, iszonyatosan nehéz Márkkal néha. Bár itthon, ha hisztizik, beteszem a kiságyba, és félperc alatt lenyugszik, és aztán nincs gond, de ha a játszótéren kattan be, akkor nagyon észnél kell lennem :oops: Tipikus hisztit kiváltó ok, ha valaki az ő játékával akar játszani, vagy ha visszakéri tőle más gyerek a játékot.. de gondolom ez ebben a korban sokaknak ismerős.. ma például nagyon büszke voltam rá (meg magamra is), mert több ilyen kritikus helyzet is volt, és sikerült elterelnem a figyelmét, megvígasztalnom, ez nekem is nagy sikerélmény. De sajnos olyan is van, hogy egy hülye kislapát miatt bömböl fél órát, és végül hazamegyünk - bömbölve :? :roll:

Emellett egyre ügyesebben beszél, mostanában sokan meg is dícsérték, a játszin, hogy fiú létére milyen szépen és érthetően beszél. Ha jó napja van, ügyes, szófogadó, lehet vele sétálni, buszozni, vásárolni, ügyet intézni.
Mostanában sokat rajzol, épít, és kéri, hogy olvassak a mesekönyvekből, amit egy percig talán hallgat is, aztán persze elkalandozik, és a képekről kezdünk el beszélgetni :)

Írtam a minap Tiopnak, mindenkit üdvözöl! :)

Még töltök fel, néhány képet.. kedvet kaptam a sok-sok új képeitek láttán ;)
Bár nálunk mostanában elég kevés kép készül, pedig lenne mit megörökíteni :)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Mali
csúcsok a gyerkőcök. Te nem úgy volt, hogy visszamész dolgozni???

Ichtus
köszönöm! :) Nagyon aranyos vagy! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Hát jól megnőttek , megváltoztak a gyerekek! Márk is, a csajok is!!
:shock:

Mali, nem irigyellek két fiúval.. Nálunk Petyával annyi gond van, mint a két lányzóval együtt. Vagy talán még több is.
Anna a minap elkezdett forgolódni, oda-vissza, olyan ügyes, hogy csuda. :D Petya viszont még nagyon messze áll tőle..
Holnap megyünk a neurológiára, hát parázok rendesen.

Piroska, gratulálok a vizsgákhoz, minden elismerésem!!

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Na végre, egy kis mozgás! :lol:

Katica, Szantre,
nagyon jók a képek! :D :D :D

Katica,
a Fiúk is pont aznap fürödtek először, mikor a Lányaid!!!! :lol: Gratula a szobatisztasághoz!!!! És az első barackhoz! :wink:

Tüccs,
asszem, Te kérdezted, hogy tudott a hintában így elaludni Simi. Hát, úgy, hogy nagyon fáradt volt.... :oops: :lol: Jaj, de irigyellek a koncert miatt!!!! Én nem szeretem Bioncé-t, de nagyon szívesen kimozdulnék már bulizni egyet! Tényleg, kivel lesznek addig a gyerkőcök?

Henus,
ne is mondd a porcicákat!!!!! Ha reggel kiporszívózok, estére már vastagon áll a porcica a házban, és mindig ugyanott!!!! Én sem tudom, honnan a nyavalyából jönnek???? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Piroska,
gratula a nyelvvizsgához! És utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!

Mali,
sajnálom, hogy most ilyen nehéz Neked, tudom, min mész keresztül!!! Nem riogatni akarlak, vagy ilyesmi, de nekünk bizony csak mostanában lett könnyebb, úgy 1-2 hete, addig pokol volt minden nap (ahogy néha írtam is). Ezt nagyon sajnálom, mert szerettem volna megélni minden pillanatot, míg Simi újszülött és kisbaba, de nem sikerült. :cry: Pont az állandó sírása és Marci hisztijei miatt. Most könnyebb már, Simi, ha jó passzban van, egész hosszan elvan egyedül is, már kúszik, így mindig talál magának valami érdekes felfedeznivalót. Nekem egyébként tudod, mi vált be az állandó sírás esetén? A hordozás!!!! Ha nagy a hiszti, csak a hátamra kötöm, és már kezdhetem is a házimunkát! Én csak azt sajnálom, hogy ez eddig nem jutott az eszembe!!!! :evil: Rengeteg méregtől és sírástól megszabadultam volna. :evil: :evil: :evil: Haláli volt Dani beszólása! :lol:

Szantre,
Jaj, Márk milyen kis pasi!!!! Mind mindig! Imádom a szemeit!!!!! :D

Lányok, egy dohányos embernél csak egy rosszabb van: egy leszokó ember!!!! Hát, hogy az én férjem milyen hisztis még mindig!!!!! Már nem tudunk egyetlen értelmes mondatot úgy elmondani, hogy ne veszekednénk! Nem az a baj, amit mond, hanem AHOGY!!!! És idegenek előtt is, és idegeneknek is! Nekem meg nagyon ég a fejem, alig győzök magyarázkodni. MEDDIG TART EZ AZ IDŐSZAK???????????????????? Isten bizony, sokszor már ott tartok, hogy inkább gyújtson rá, csak beszéljen velem ember módjára! :cry: :evil:

Holnap elutazunk Anyuékkal és a Nagyszüleimmel Boldogkőváraljára, csak hétfő délután jövünk haza, így ha addig nem beszélünk:

BOLDOG HÚSVÉTOT MINDENKINEK!!!!

Kép
Kép
nircee

Tudom, hogy most tettem fel képeket, de tegnap itt volt a barátnőm a gyerekeivel, és muszáj ezeket megmutatnom! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
A két kicsi, amit meglátták egymást, hangos sikongatásban törtek ki, és egész végig egymással játszottak! Annyira zabálnivalók voltak! Simi kivette Milli kezéből a cumit, és azzal a mozdulattal a saját szájába tette. Aztán egymásnak adogatták a játékokat. Hihetetlen volt, komolyan!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
nircee

Nircee, nincs kedved találkozni? Anyukáméktól 5 percre van...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpó,
küldtem privit! :wink:

Kép
Kép
nircee

Piroska!
Boldog szülinapot neked utólag is!

Mali!
Hát nem irigyellek... de csak azért nem mert én is hasonló cipőben járok. :? :)
Nem semmi Dani beszólása!

Szantre!
Nagyon huncut Márk a második képen! :wink: :D
Küldtem privit.

Tüccs!
Mi volt a neurológián?

Nircee!
Jó pihenést! Édesek a gyerekek a képeken!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Köszönöm az üdvözlést meg a gratulációkat! :)

Lányok, szerintetek hol van itt a közelben Tüzép? Vagy hol lehet homokot venni homokozóba?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!

Mi a Csömöri úton vettünk.

Mali
Kép
Kép
mali

Mali!

Köszönöm szépen, már nekünk is sikerült. :) Kicsit macerás volt, mert taxival kellett elhozni és nem sok taxis vállalta, de végül megoldódott. :) Most már össze lehet rakni a homokozót.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Szantre, Mali, Nircee, jó volt olvasni, hogy mi van veletek!
Mali, sajnálom, hogy most ennyire nehéz a két gyerkőccel. A múltkor Sára piros szőlőrúzzsal dekorálta ki a hálónk falát. Mikor kérdőre vontam, hogy mit csinált, azt mondta, hogy "olyan jól néz ki." :lol: Alig tudtam palástolni a röhöghetnékemet. Ha nem itthonról dolgozna távmunkában a férjem, valószínű, nekem is sokkal nehezebb lenne a lányokkal, de szerencsére nagyon sokat tud így segíteni Apa.

Lányok, mit szólnátok egy össznépi babatalihoz? Már vagy két éve próbáltunk szervezni, de nem jött össze. Valami játszótéren, vagy rossz idő esetén játszóházban, ötletek?? Mit szólnátok hozzá? Sokótokat ismerlek már személyesen, de sok mindenkivel nem találkoztam még, és olyan jó lenne!!!

Piroska, tegyél fel képet te is a másfél évesedről, olyan régen láttuk már!

Szantre, Márk nagyon cuki! Mennyi féle arca van, huncut, komoly, hódító :lol:

Nircee, ezek a képek is nagyon jók lettek. Szerintem is hasonlít Simi Marcira. Egy-egy képen kimondottan.

Mi mind a négyen betegek vagyunk. Taknyolunk, köhögünk, folyik az orrunk. Pont húsvétra...

Most lépnem kell.

Szép napsütéses nagyszombatot mindenkinek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Ichtus, én pártolom a találkozót, bár azt hiszem csak Dórival mennénk. :) Jobbulást!

Voltunk neurológián, szerencsére nem találtak semmit Petyánál. Maga a vizsgálat és a doktornő egy nagy csalódás volt nekem, kicsit többet vártam tőlük. Megállapította a dokinő, hogy a tónusos nyaki reflexe Petyának túlműködik, de a ferde fejtartását észre se vette.. Kaptunk gyakorlatokat és 1hónap múlva kontroll.

Megyek aludni, mert hulla vagyok.

Szép húsvétot mindenkinek!

KépKép
tüccs

Kép
Vendég

Tüccs!
Örülök, hogy nem találtak semmit Petinél! Hova mentetek végül neurológiára?

Pilla!
Jó, hogy bejelentkeztél! Írj, mi van veletek, olyan régen írtál ide. A blogodat olvasom, de örülnék, ha sűrűbben jönnél ide is! :wink:

Katica!
Én is benne vagyok a babataliba. :D

Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek, és sok-sok locsolót!
:wink: :D

Kép
Kép
giga1

Giga,
A Margit kórházban voltunk, a gyerekorvosunk szerzett protekciót.

KépKép
tüccs

Szép jó reggelt!

Mindennap terveztem, hogy benézek ide, de valahogy sosem jött össze. Iszonyat mennyi meló volt így az ünnepek körül. Egy csomót sütöttünk, főztünk. Nem is ez a gond, hanem, hogy mindig jön valaki vacsira, ebédre, vagy csak úgy... De elhatározásom szerint ezt be is fejezzük a jövő héttől. :? Mindig azt dolgozzuk, hogy mit főzzünk másnap, mi legyen a reggeli...borzasztó... :oops: :x

Mindjárt mi is elindulunk, a Mátrába, de Szonja még aludik. :)
Tegnap színházban voltunk (József, és a színes szélesvásznú álomkabát) addig Szonja anyuéknál volt. Vele nem volt semmi gond. Inkább velem. :? Már eleve ingerülten indultam. Délután elaludtam Szonja mellett, ugyanis már hulla voltam. Aztán persze időszűkében voltunk a pakolással, készülődéssel. Utána következett a "Mit vegyek fel? nincs egy rongyom se..." Végül találtam egy szoknyát, aminek nagy volt a dereka, meg egy blúzt, aminek szétcsattanóban voltak a gombjai a cicimen, a combfixem gyűrődött lefele, mert a "kecses" sonkáimon nem birt ott maradni... :? A hajamat nem mondom, cipőm egy jó pár éves szar... Szóval ebben az idilli hangulatban indultunk. Naná, hogy nem tudtam felkészülni a színházra. És mivel én a bibliai történetet nagyon jól ismertem (ez volt a kedvencem gyerekkoromban- nagymamámmal ezt olvastattam) egy kicsit csalódtam a darabban. MAga a zene és a táncok (inkább erre fektették a hangsúlyt :? ) tetszettek, de én nem ezt a történetet adtam volna hozzá. Na mindegy ennyit a színházról.
Ráadásul a barátaink hívtak el minket és olyan szar helyen ültünk, hogy rémálmaimban se jöjjön elő többet. :x

Másik szívfájdalmam a rokonaim. Szombaton a tesómék elvitték Szonját Erdőkürtre a nagymamámékhoz, és a keresztanyámékhoz. Este jöttek haza, és elmesélték, hogy a keresztanyáméknál Szonja milyen "rossz" volt. MEg, hogy a keresztanyám százszor is elmondta, hogy a fejünkre fog nőni ez a gyerek, mert minden meg van neki engedve. CSak lestem. :shock: Kikérdezgettem részletesen a sógornőmet, hogy mégis mik voltak azok az egetverő bűnök amiért ilyeneket kellett beszélni a gyerekről/nek. (ugyanis Szonja itthon is mondogatta, hogy keriéknél rossz voltam) Na ettől nagyon elborult az agyam, mert ettől, hogy egy gyerek "rossz" kifutok a világból. Először is úgy tanultam, hogy a gyereknek mindig a viselkedését minősítjük amit éppen nem helyeslünk, vagy helyeslünk, és soha nem önmagát. Az meg hogy egy nap alatt ezt jól bele is beszélték végképp kiborított. Ismerem Szonját tudom milyen. Van önálló akarata, gondolata, amit szeret érvényesíteni. De nem volt velük szemtelen, nem beszélt csúnyán, egyszerűen nem akkor ült le enni amikor ők akarták, és ehhez hasonlók. Hozzá kell tenni, hogy nagyon ritkán megyünk hozzájuk, nincs velük napi kapcsolatban. Erőszakolták, hogy adjon nekik puszit, hogy feküdjön le aludni (nélkülem még nem nagyon aludt el, max nem alszik inkább napközben) stb...
NA ettől nagyon kivagyok azóta is. De megvan a dolog tanulsága többet nem engedem el Szonját hozzájuk. Majd jön velünk, mert nekem a szemembe nem mernek semmi kritikát mondani a nevelésemre, vagy a gyerekre.

Hát bocsi, de most jól kipanaszkodtam magam, de ez nagyon benne van a bögyömben.

Most futok reggelizni, aztán mi is elhúzunk. :wink:

Mindenkinek kellemes Húsvétolást! :wink: :lol:

thenus

Giga, már többedszer próbáltam privit küldeni, de nem megy el valamiért.
Nekünk a kedd (holnap) vagy a péntek lenne jó, vagy a következő hét.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Giga, közben a kedd is ugrott.. :?
Bocsi

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Soha ilyen húsvétom ne legyen többet.
A kicsik sírósak, Dóri lázas-fosik-kiütéses, Robi még mindig üzleti úton, az anyósék kicsinálnak. Enni nincs időm.
A hócipőm tele van.

Bocs, csak jólesett leírni.

A 3napos láz jár hasmenéssel is??????

KépKép
tüccs

Henus, ez tényleg durva , ha már Szonja is mondogatta, hogy rossz volt... vajon hányszor mondhatták szegénynek. :shock:

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Megjöttünk, majd holnap bővebben, hullámzó volt, de összességében jól éreztük magunkat, a gyerekek szuperül viselkettek. Pimpó, tök jó volt találkozni, Marci azóta is sorolja a "bajikát, akit a bácsi kihozott és azt mondta bee". Utólag jutott eszembe, milyen kőbunkók voltunk, hogy üres kézzel mentünk oda, csak olyan gyorsan jött az ötlet, nem is gondolkoztam. Sajnálom, nem szoktunk ilyen parasztok lenni!

Henus,
én is nagyon mérges vagyok, mikor Anyuék vagy anyós, vagy a férjem azt mondja Marcira, hogy "rossz".... Hiába magyarázom nekik, hogy ez miért lehet káros, nem értik meg. :evil: Sajnálom szegény Szonját, biztos nem értette, hogy mi a baj vele.... :cry: A következményeket le kell vonni, mást nem tudsz tenni.
Én anno még az első két szereposztással láttam 3x a József-et (Paudits Béla, majd Lippai László volt József, Szerednyey Béla és Hűvösvölgyi Ildikó a narrátorok, Vikidál Gyula a fáraó), és nekem nagyon tetszett!!!! Ok, a sztori tényleg gagyi, de egy musical nem is erről szól. Én mondjuk imádom a musicaleket, egy időben az összeset tudtam kívülről, közte a József-et is. :oops: :) Sajnálom, hogy nem volt nagy élmény, lehet, hogy ez szereplő függő is, vagy csak egyszerűen többet vártál.

Tüccs,
szegénykém! Jobbulást mindenkinek!!!! Neked meg kitartást! Sajnos nem tudom, jár-e hasmenéssel a 3-napos láz, mi tavaly kb. ilyenkor kaptunk be valami fosós vírust, az rajtam 1 nap alatt ment át, Marcin 1,5 hét alatt, de akkor nem volt láza.
Örülök, hogy Petyának nincs baja.

Katica,
én is benne lennék egy taliban, bár nem lesz könnyű összehozni. :wink:

Lányok, ezt el kell mesélnem, aztán tényleg lépek, végignézem a közel 1000 képet, amit készítettem. :roll:

Marcival este beszélgettem:
-Valamelyik nap elkérem Apa autóját, és elmegyünk ketten virágot venni, jó?
- Kinek?
- Nekünk a kertbe.
- Hol nincs még virág?
Mintha az Apját hallottam volna!!! Neki már az egy is sok. :roll: :D

Kép
Kép
nircee

Sziasztok Lányok!
Tudom, nagyon régen voltam erre! :oops:
De azért néha felugrom olvasgatni meg képeket nézegetni. Hihetetlen, hogy milyen nagyok már a gyerkőcök!
Mi jól vagyunk. Zsófi most már nagyon jól elvan a bölcsiben. Rengeteget fejlődött, mióta odajár. Napról-napra új szavakat mond, énekelget. Bár, néha alig jövünk rá, hogy éppen mit.... :D

Láttam, hogy találkozót szervezgettek. Én is nagyon szívesen elmennék Zsófival, ha össze tudjátok hozni. Majd sűrűbben jövök, hogy lássam hol tart a dolog.

Vigyázzatok magatokra!
Puszi
Márti
Vendég

Szantre!
Küldtem privit (remélem el is megy).

Henus!
Sajnálom, hogy ilyen rosszul sikerült a színház. Legközelebb remélem jobban összejön a szabad estétek!
Szegény Szonja! Így belerondítani egy gyerek lelkébe!

Tüccs!
Sajnálom, hogy ilyen rosszul sikerült a húsvét nálatok! Mielőbbi gyógyulást kívánok mindenkinek! Én sem tudom, hogy a 3 napos láz jár-e hasmenéssel. :?

Tusi!
Jó hallani felőletek! Örülök, hogy jó híreket hoztál!

Kép
Kép
giga1

Helló!

Tüccs, jobbulást! Szerintem a három napos láz csak kiütés és láz. Ha már hasmenés is van akkor az egyéb vírus... :(

Katica, még nem dicsértem meg a kislánykákat. Nagyon cukik. Egyre inkább nem hasonlítanak ugye? :roll:
A taliban én is benne vagyok... :wink:

A színházzal tényleg az volt az alapvető baj, hogy nem voltam ráhangolódva. :( Mondjuk Puskás Peti volt József, és belé szerelmes vagyok, ( :lol: :lol: ) az vigasztalt egy kicsit.
De a következő színházat én választom, és veszem a jegyet... :wink:
(A Kellékesre szeretnék egyébként menni :P )

Húú, tegnap tök jó volt Sástón. Én nem is tudtam, hogy ott ilyen tök jó kirándulóhelyet alakítottak ki. ( Bobpálya, függőhíd, kalandpark, drótkötélpálya, trambulin...) :shock: Nagyon tartalmasan el lehetett tölteni az időt. :wink: Az oda- és visszaúttal akadtak gondok a nagy dugók miatt, de annyi baj legyen... :wink:

Szonja egyik nap tesómékkal utazott. Jó nagy lejtőn jöttek lefele. Tesóm azt hitte Szonja alszik már, és meg sem mert nyikkanni. Egszer csak Szonja előre szólt: " Aztakujja, de gyojsan megyünk!" :oops: :lol:

Na mentem vasalni... :?

thenus

Sziasztok!
Nekünk a Húsvét társaságban telt, vasárnap anyukáméknél voltunk, ott volt unokatesóm is a két gyerkőcével. A kicsi mondjuk abszolút nem izgatja Lolot (10 hetes), megnézi, megsimogatja, de nem köti le 1 percig sem a kisbaba. Dáviddal viszont nagyon jóban vannak, imádnak együtt játszani. :)
Apát is felköszöntöttük, tudjátok, nézegettem még karácsonyra NFL mezeket, aztán végül nem vettem, de most rászántam magam, és vettem egy Arizona Cardinals pulcsit Apának. :) Kicsit drága volt, de nagyon jó minőség és örült neki. :)
Lolika meg színezett egy micimackós-tortás képet, be is csomagoltuk, azt adta oda Apának.
Hétfőn kirándulni voltunk nagy társasággal, sok gyerkőccel. Lolika jól bírta a sétát, enni mondjuk alig evett, de ez várható volt. Felmentünk Salgó várába - a veszélyesebb helyeken persze Apa vitte a nyakában, de a várban szépen mászta meg a lépcsőket. Mikor lejöttünk, közölte, hogy "még egyet!".
Aztán hazafelé kisebb dugóba kerültünk, de Lolika szórakoztatott minket a hátsó ülésről, egyfolytában énekelt, dumált. Egyszer csak közölte:
"Nagyon szejetem Anyát. Meg Apát. Imádom őket. Nagyon vigyázok jájuk!"
Volt a társaságban kiskutya is, az is bejött Lolinak. Itthon játszott Apa vízipisztolyával (amivel locsolkodott Apa ;) ), és közölte: "megtöltjük és adok a kutyának iszni". Mondom neki: "Lolika, nekünk nincs kutyánk". Erre közölte: "Majd nyájon lesz."
Vendég

Sziasztok, Lányok!

Nagy szívfájdalmam van!
Képzeljétek el, hogy Didri mindig karmolt engem, meg mindenkit, de annyira, hogy tele voltunk mindig karmolásnyomokkal, néha véresre karmolta a számat, a szemem, meg ilyenek. Mindent megpróbáltam: megfogtam a kezét, mondtam neki, hogy nem szabad, volt, hogy már nem bírtam, rákiabáltam, mert annyira fájt. Tegnap nem bírtam, annyira kiakadtam és megfogtam az ujját és megkarmoltam az ő arcát a saját ujjával. Képzeljétek el, ott maradt a nyoma, most kenegetem és teljesen ki vagyok akadva, hogy lehettem ennyire idióta, ezt nem hiszem el!!! Most annyira magam alatt vagyok, úgy érzem, hogy borzalmas anya vagyok, nem tudok mit kezdeni a helyzettel, katasztrófa. Ha lenne pénzem pszichológusra, most rohannék és kezeltetném magam, annyira kikészültem ettől. Ahogy nézem, nem fáj neki, mert jókedve van, meg minden, de én nem bírok mit kezdeni ezzel a fájdalommal. Nem a bűntudat gyötör, hanem az, hogy nem bírom elviselni, hogy az én imádott kislányomat megbántottam. Nem tudom, mit tegyek, teljesen tanácstalan vagyok, nem bírom feldolgozni...
Pedig nincs más megoldás, meg kell tanulnom kezelni az ilyen helyzeteket, Istenem, nem hiszem el, hogy ilyet tettem! Nem tudok belenyugodni.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska! Nyugi! Először is semmi baja nem lesz Didrinek, Lolot a macskánk karmolta már meg - csak játékból, de azért látszott a nyoma. Nem problémázott rajta a csajszi.
Másrészt, ha büntetsz - bárhogy! - akkor legyél következetes, ne bánd meg, mert a fejedre nő! Úgy büntess, hogy te is érezd a jogosságát és ne bánd meg!
Tudom, emlékszem, amikor én egyszer elfenekeltem Lolit, nagyon lelkiismeret-furdalásom volt utána, de felé nem mutattam, mert különben semmit nem ért volna az egész.
Sokszor kell majd még büntetni, amíg felnő, és ha azt érzi, hogy bánod, akkor a büntetésnek az égvilágon semmi hatása lesz. Akkor inkább ne büntess, mert öncélú marad a büntetés, a kívánt hatást pedig nem fogod elérni vele.
Csak következetesen!

(Ja, és a gyakori körömvágás igen hasznos karmolás ellen. Nálunk is állandóan vágni kell, különben mi is tele lennénk karmolásokkal...)
Vendég

Hát szegény most egyáltalán nem karmol. :( Ez persze jó, de úgy félek, hogy most belegázoltam.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska: ó, hát még hányszor fogsz belegázolni a lelkébe, akarva-akaratlanul! Ha te nem, akkor majd mások! :D
Jobb, ha felkészül rá, hogy érik majd még sérelmek az életben, nem tudod megóvni mindentől!!!!

Szerintem igenis vannak alapszabályok, pl. hogy egy gyerek ne emeljen kezet (körmöt ;) ) a szüleire. Persze el lehet magyarázni, hogy az nekünk fáj, stb., de akkor is próbálkozni fog, hogy meddig mehet el - minden gyerek próbálkozik, ez a dolguk! Persze az se jó, ha állandóan csak tiltást hall, hogy ezt se szabad, azt se szabad. Nálunk alapvetően mindent szabad, ami nem veszélyes és másnak nem árt. De azokat kőkeményen betartatjuk! Nem feltétlenül erőszakkal, én egyetlen egyszer ütöttem meg Lolit, nem is áll szándékomban bántani, hacsak nem ad rá komoly okot. Most már van annyira értelmes, hogy el lehet neki magyarázni mindent, de csak mostanában! Korábban nem hatott a szép szó, mivel egyszerűen nem tudott elvonatkoztatni, beleképzelni magát más helyzetébe. Úgy két éves kora körül jött el az a pont, amikor már megértette, hogy Anya szomorú, ha rosszat csinál, és mondja is, hogy ő nem akarja, hogy szomorú legyek, inkább szót fogad.
A másik dolog meg, hogy el kell érni, hogy ezek a dolgok belülről fakadjanak, ő akarjon jól viselkedni.
Érdekes, hogy amikor pl. az unokatesóm kisfiával játszott Lolika, és Dávid elvette tőle a homokozójátékot, Loli rászólt: nem szabad elvenni! Pedig esküszöm, soha nem szóltam bele túlságosan, hogy más gyerekekkel hogy viselkedik, mégis kialakította már a saját szabályait.
Az igazi nevelés persze csak most következik, és muszáj megtanítani egy csomó dologra, muszáj elérni, hogy sajátjának érezze a szabályokat. Nem biztos, hogy erőszakkal, de ha kell, akkor (ritkán) azzal is. A lényeg, hogy következetesen! :)
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a hiányolást! Kellett egy kis pihi, úgyhogy csak a blogjaimat írtam.

Egy taliban benne vagyunk mi is, a lánnyal.

Mi most kertet rendezünk ezerrel. Épp ma hoztak 10 köbméter termőföldet, ha hazajön apa állunk neki széthordani, talicskázni. Gondolkodtunk gyepszőnyegen, meg is tudtuk volna szerezni féláron, de még így is dupla annyiba került volna, mintha füvesítünk. Ráadásul csak 60% az esély, hogy meg is marad.

Túl vagyunk az ünnepeken is. Vasárnap délelőtt anyósék jöttek át (kb. 2 órát voltak), hétfőn pedig anyukámék töltötték itt a napot. Laura élvezte, hogy körülötte forog a világ.
Múlt héten elvittem fodrászhoz a lányt, mert már nem látott ki a haja alól, és a vége is rendesen el volt vékonyodva. Nagyon jól tűrte a dolgot, csak a vége felé kezdte el kérdezgetni, hogy kész van -e már...
Amúgy egész nap dumál, be nem áll a szája. Olyan szövegei vannak, hogy csak pislogunk és próbálunk nem felnyeríteni.
Változatlanul makacs és akaratos. Szó szerint nevelhetetlen... Kezdek aggódni emiatt, mert egyszerűen nem tudok rá semmivel hatni.
Na, megjött apa... Mehetek robotolni. :(
Vendég

Helló!

Piroska! Szerintem se edd magad a történtek miatt. Nekünk is elszakad néha a cérna. Emiatt nem lesz Didrinek lelki törése. Gondolj bele, ha nem te hanem mondjuk egy másik gyerek adja ezt neki ugyanígy vissza, nem tudsz tenni semmit. Didri viszont meglepődik, hogy jé, ez visszafele is működhet ám! Egyetértek Vernával ebben a korban kezdhetjük el őket igazán nevelgetni a szó klasszikus értelmében. Vannak, lesznek- kell, hogy legyenek tiltások, pont amiatt, hogy tudják, hol a határ, mert maguk is azt keresik. :wink:

Pilla! Jajj, de jó, hogy itt vagy! :)
Laura gondolom, mint egy kis boszi. :wink: :lol: Szerintem te se aggódj amiatt, hogy nevelhetetlen. HA közösségbe fog kerülni tuti megváltozik. NEm biztos hogy ő lesz a világ közepe. :lol:

Szonja se piti csaj. Már születése óta gyanítom, hogy a kigyilkolásomra hajt. :shock: :? :D Mostanában a kedvenc játéka, hogy levetkezik szüzanya meztelenre, és ledobál mindent az ágyáról, majd belefekszik. Ma ezt eljátszotta 3x, azok után, hogy kb máfél kiló homok hullott ki belőle, mert a homokozóból érkezett éppen. :evil: Neeem voltam ideges. Ilyenkor naná, hogy dühös vagyok, és én speciel kiabálni szoktam. Sajna úgy aludt el, hogy jól megszidtam, és szipogott is egy kicsit. Emiatt szarul érzem magam, de tényleg nem kezdhetem el ölelgetni, hogy "jól van semmi baj" mert igenis baj van. Homokosan nem fekdécselünk az ágyba.

Én meg húzok vasalni...ez nekem valahogy sosem fogy el... :roll: kezdek olyan lenni, mint Pimpo :lol:

thenus

Üdv mindenkinek!

Jaj, szerintem én sosem fogom tudni elmesélni a Húsvétot, mert mire annyi időm lenne, már Karácsony lesz. :lol: Mindegy, annyira talán nem is érdekes.

Most is futok, nevelés terén ugyanaz a véleményem, mint az előttem szólóknak. Nem hagyhatunk mindent rájuk, mert akkor a fejünkre nőnek, de nagyon. Persze fáj nekünk a büntetés, de ez is az élet része.

Marci mai dumája:
Anyu mondta, hogy folyamatosan atrocitások érik. Erre az én kicsi Fiam: "Nagyit apjó cicák éjték!"

Vettem tegnap egy csomó virágot, én is egész nap ültettem. Holnap megyünk reggel Kistarcsára, beadják Siminek ismét a BCG-t, mert nincs hege. Szegénykém!

Na, lépek, a honlapunkon fent vannak már a Húsvéti képek (ha már nincs időm írni).

Kép
Kép
nircee

de jó kis történetek! szuper, hogy kezd visszaállni a fórum!

én még ma most tettem le magam gép elé, de reggel fél 6kor már megyek Vizsolyba, hoznom kell a szomszédot, hogy felásózza a konyhakertem. a ház alakulgat, csak festés lesz, de a legnagyobb szívás, hogy 6 méter a belmagasság a nappaliban és nincs ekkora állvány, még bérelni kell... tök-pöcs tele már és még el sem kezdődött az egész....

tökre szégyellem magam, hogy nem jövök, de még szegény klmarianak sem küldtem el több hete(vagy hónapja) készülő falvédőt...bocs Marcsi...jelentkezek majd...

no lépek, de majd jövök valamikor

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Pimpo
szerintem a hozzászólásom is megmozgatta kicsit a dolgot, tudod, hogy nekem van hozzá tehetségem, hogy olyat írjak, amire mindenki válaszol. :)
Egyébként meg költözés alatt nem lehet elvárni, hogy aktívan írj. Te is költözöl, Henus is, Pilla nemrég költözött, ez hónapokig eltart, mire rendeződtök.

Pilla, Henus
a ti lánykáitok dackorszakban vannak, normális, amit csinálnak. Azt hallottam, hogy elmúlik a dackorszak és kész. De ez még előttünk van! Didri még nem beszél csúnyán, mert nem tud beszélni, csak néhány szót mond, egy hete az egy tál dödölle a menő: ettádö :) ezt mondogatja folyton ritmusra. :) A homokos ruha, az pedig a halálom! Pfúj, Didri homokos cipővel megy az ágyra, ha nem veszem észre. Utálatos homok, dehát imád homokozni.

Nircee
aranyos a Marci beszólása! :)

Egyébként köszönöm, lányok, nagyon el voltam keseredve. Én is úgy gondoltam, hogy jobban jár, ha én adom vissza neki, mint ha más gyerek, mert az cseppet sem lesz kíméletes. De nem akartam sebet ejteni rajta! A csipkedésről is úgy szoktattam le, hogy visszacsíptem, de annak nem maradt nyoma. Most ahányszor ránézek, sírnom kell.

És ráadásul képzeljétek el: elkapta egy hányós-hasmenéses vírus! Tegnap már a doki néni be akarta vitetni a kórházba, azt mondja járvány van. Vigyázzatok, mert rota, calici, meg influenza, minden van most!!! Mi meg szépen beleestünk, tegnapelőtt éjszaka egész éjjel hányt, azt hittem, hogy elrontotta a gyomrát, de tegnap délután elindult a hasmenése, úgyhogy nincs mese, elszaladtam, vettünk valami itókát, olyan, mint az infúzió és azt itattam vele (két percenként egy kortyot), úgyhogy felhúztam az időzítőt és két percenként itattam. Doki néni mondta, hogy ha megissza, nincs kórház, na, én beletömtem, ha sírt, ha nem, mert a kórházba, ott aztán sírt volna rendesen! Szegénykém annyira belejött, hogy a végén már megitta, nevetett, pedig nyöszörgött, amikor a kanállal indultam felé. De nem ismerek pardont, ha gyógyszerről van szó, ezt már eldöntöttem és be is tartom. Nem hagyom azért betegen a gyereket, mert nem jó a gyógyszer íze, jobb, ha már most hozzászokik. Lányok, tegnap egyfolytában sírógörcsöm volt, bőgve mentem a gyógyszertárba, annyira rossz volt! Rettegtem, hogy be kell vinni kórházba, azt mondja a doki néni, hogy már három gyereke bent van, pedig ők is nagyon igyekeztek! De amikor mondtam, hogy egyfolytába ki akar menni játszani és nagyon jókedve van, akkor mondta, hogy ez jó jel, úgyhogy reménykedjünk. Remélem, a Jó Isten megsegített minket, és nem lesz már hányás vagy hasmenés. Azóta nem volt. Szóval ez van velünk azok után, hogy én barom bántottam a gyerekem. Ja, és képzeljétek el, hogy nekiálltam keresni pszichológia könyvekben, meg mindenütt, hogy most mit csináljak, de a gyerekbántalmazásnál csak kékre-zöldre vert gyerekeket láttam, döbbenetes!!! Ki tud ilyet tenni a gyerekével????? Utána írtam nektek, mert teljesen kétségbeestem. Annyira szeretnék jó anya lenni és mindig azt hittem, hogy képes leszek rá, de néha annyira béna vagyok!!! Szegény Didri, választhatott volna jobbat is!

Na, szép napot, lányok! Már megint egy litániát írtam, bocsánat!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska! Azonnal hagyd abba az önmarcangolást!!!!!
Hidd el, hogy amit te tettél az nem gyerekbántalmazás! Az innen még nagyon messze van!!! :wink:
Végiggondoltad, megbántad, legközelebb majd más utat választasz, ( ha már ekkora lelkifurdalást okoz neked) és lépj tovább. Didri már rég elfelejtette szerintem. :wink: ettől még lehetsz jó anya!
Nyugiiii!!! ÉS gyógulgassatok!!! :wink:

thenus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?