Új privát üzeneted érkezett!

a vérvételes kérdés Gabinak szólt, bocsi, lemaradt az elejéről :oops:

dytke

Sziasztok!

Nem volt netünk szombat óta.

Dytke: ma jött meg a laboreredmény, hála nem mutat semmit. Tartom a tejmentes diétát és azóta semmi. Bár néha elcsábulok egy-egy falat csokinak.

Susy: én is megnézetném még egy dokival és ha ő is a műtétet javasolja, akkor gyorsan megműttetni, aztán jöhet a kistesó.

Panndi: mi volt ctg-n???

Babák gyönyörűek!!!

Képzeljétek, valamelyik éjjel újra szültem. Annyira jó volt. Már úgy várom a következőt. Ezen sokan röhögnek.

Adél jól van, 64 cm, 7850 g és délelőtt már csak gyümölcsöt eszik, ma kezdtük el a zöldségeket kóstolgatni. Rendeltem neki biozöldségeket, remélem azokat is úgy szereti majd, mint a gyümiket. Én ilyen melegben már adok neki inni, ma végre megitta vizet, mert eddig csak a teát, azt is langyosan.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Nálunk Peti babakorától szokott teát inni, hidegen, cukor nélkül. Most kicsit többet iszik. :)

Ugabesz: Nálunk az összes játékat zenél, csörög-zörög, és valahogy abszolut nem idegesít. :)

Egyébként nálunk is össze-vissza kelés van, lehet, hogy a melegtől. Éjszaka 2 óránként fent volt Ő is, és már két hete ez megy. Most is bömböl, mert álmos, de nem akar aludni. Kicsit még hagyom, aztán bedugok egy cumit, és beájul. :)

Kép

Kép
nikuc

hát csajok, nálunk egy hónapja borzalmas éjszakák vannak, volt, hogy éjféltől (akkor feküdtem le) óránként, félóránként, negyed óránként keltem Rózához, teljesen kiborultam. Az elején a foga miatt volt sokat nyűgös, de mióta használjuk a Viburcol kúpot, ez rendeződött, szerencsére most fájdalmai nincsenek. Viszont közben szokássá vált nála, hogy ha éjjel ébred, akkor anya simogatja, hurcolássza, összebújunk a nagyágyban - akár három órát is ébren marad egy felébredés után. Most azon vagyunk, hogy visszaállítsuk a normál éjszakákat. Az, hogy egy éjjel 3-4-szer felkeljek hozzá, nálunk normálnak mondható. Uccsó két nap megkönyörült rajtam, egyszer kelt de akkor határozottan enni kért, s összesen csak kb egy órát voltunk ébren. Boldog vagyok! :)

susy, írok privit, csak egyelőre próbálom összeszedni magam, meg húsvéti takarítok, s most hogy Róza éjjel alszik, nappal kell hurcolászni :)

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

CTG-n semmi, Fruzsi végigaludta, szóval nem sok értelme volt, a CTG-s csajszi meg akarta ismételni, de a doki látta, hogy mehetnékem van, és azt mondta, hagyjuk, ha aludt, hát aludt :) Jövő csütörtökön ultrahang, CTG és doki, ha addig nem jön Fruzsi. Szerintem amúgy nem fog :) De kíváncsi vagyok, mekkorára nőtt :shock:
Ja, és fogytam egy kilót.

Nekem olyan melegem van éjszaka, én nem tudom, mi lesz velem, pedig még nincs is kánikula...
Vendég

Szalamandra - együttérzek, bár a ti esetetek rosszabb, Ambi mindig visszaaludt cicin 10 percen belül. remélem nem csak mutatóba kaptál jobb éjszakát :)

dytke

Jaj, hoztam egy mai pocifotót is :)
Nőőőőő :lol:

Kép
Vendég

Sziasztok!

Panndi, szépen nő a poci, biztos Fruzsi is jó nagy már!! :D

Gabi, a múltkor én is álmodtam azt, hogy szülök. Első éjszaka azt hogy én szültem egy kislányt! :lol: Rá következő éjszaka meg azt, hogy az egyik volt osztálytársam szült :lol:

Hoztam egy képet a "főnökúrról" !!

Kép

anitapo20

Panndi: ez már kezd pocakhoz hasonlítani.

Levi nagyon édes!!

Mindenkinek boldog húsvétot kívánok! Mi elutazunk a szüleimhez.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sziasztok!

Mi is Tatán vagyunk, nem tudom hogy jutok ide.
Addig is mindenkinek boldog nyuszit!

Dytke - Nagyon cuki a vámpír nyuszi! :wink:

Panndi - Én sajnos alapjáraton nagyobb pocakkal rendelkezem. :oops: Örülök, hogy Fruzsi jól van!

Gabi - Örülök, hogy negatív a teszt!

Levi is cukorfalat!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Panndi - ott volt a CTG ahol mondtam? remélem könnyen megtaláltad. Helyes a pocakod.

Anita - Levi haláli aranyos!!! :)

Gabi - ez a székletminta eredménye, vagy a vérvételé?

Mi is utazunk Zalába a dédihez. Már nagyon várja Ambit, születése óta csak fényképen látta.

dytke

Köszönjük!! :lol: :lol:

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDENKINEK! és jó pihenést a hétvégére!

Kép

anitapo20

Dytke: a vérvétel is és a széklet is negatív. Így igazából semmi sem biztos, de a diéta mellett nem jelentkezik újra a véres széklet.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

dytke: igen, ott volt a CTG, vagyis végülis az ambulancián az UH mellett. Megtaláltam, ez a lényeg :) A CTG-s csajszi ugyanaz, mint aki Zsófinál is volt :lol:
Vendég

Sziasztok!
Visszaolvastam, de nem nagyon tudok reagálni, minden aktuális témáról lemaradtam :)

Minden kép nagyon édes a gyerekekről! :D
Panndi, a bentlakó házikója is helyes, persze max. félidősnek mondanám :D Basszus, még tegnap írtad a teszt eredményét! :shock: most meg CTG... :shock: őrület...

Susy, szerintem megnyugtatásképp mindenképpen menj el még egy dokihoz! Tudod, az orvostudomány messze nem egzakt tudomány, egy problémára többféle megoldás is létezik. Én nem nagyon hiszek a jelekben, nem gondolom, hogy le kellene mondanotok a kistesóról. Kristóf annyira édes, jó fiú, kell belőle még egy :)

Nekünk nincs nyulunk, így Samuról hoztam egy fotót nektek, mondjuk, hogy húsvét alkalmából :) Szoktam neki hintát csinálni az ágyába egy kendőből, ha beleteszem, akkor mondogatja, dúdolja, hogy heeeentaa :D Meg kell zabálni, szerintem, de hát én elfogult vagyok ;)
Egyszóval KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET MINDANNYIÓTOKNAK!
Kép
danann

Panndi - akkor bocsi a félretájékoztatásért, pedig ott is ki van írva.

Livi - hiányoltalak. Samu édes! Ha nem baj, ellopom az ötletet. Ambi imád hintázni :) remélem hamarosan össze tudjuk hozni a találkozót.

Gabi - nekünk ezért mondta azt a doki, hogy nem kell vizsgálat, majdnem felesleges, mert sokszor negatív az eredmény és mégis vannak tünetek, amik a diéta hatására elmúlnak. Mások meg azt mondják, hogy meg lehet állapítani. Akkor döntsem el... Nagyon kíváncsi voltam, hogy nálatok mi lesz az eredmény.

dytke

Áldott húsvétot mindenkinek!
A lányoknak sok locsolkodót, fiúknak sok piros tojást![/img]

Kép
becsengo

Lányok köszönöm mindenkinek a biztatást, aranyosak vagytok, jövő héten jövök a fejleményekkel.

Mindenkinek kellemes húsvétot kívánok!

Kép

Kép
Kép
susytunder

Áldott és vidám húsvétot kicsiknek-nagyoknak!

Susy!

Bocsi,nem felejtettelek el,de még 2.15-kor is ébren voltam éjjel,hogy minden kész legyen mára!

Márti
borossné becz márta

Márta, Gabesz köszönöm a hozzászólásaitokat!

Akkor ez azt jelenti, hogy az 1. éjszakára mindenképp elviszik a babát?

A szoptatás "tanulmányozása" nálam csak most következik - egyenlőre még csak annyit olvastam róla, amennyi a kismamakönyvekben van. De majd kiképzem magam, hogy tudjam mit és hogyan kell!

Az orvosom (dr. M.) a meddőségi centrumban dolgozik (régi Szabolcs utca). Nehezen jött a baba - 2 évet vártunk Áronra. Aztán végül spontán - a nem átjárható petevezetékemből fogant. :) Ő a mi kis csodababánk.
Így maradtam a dokinál - bár orvosilag semmi sem indokolta. Ami a problémám: az elején tisztáztuk, hogy az előzmények miatt ő 3 hetente szeretne látni, és ezért alkalmanként 10 ezer forintot kér. Én ebbe belementem, és tényleg az elején nagyon megnyugtatott a fokozott gondoskodás...viszont 1-1,5 hónapja úgy érzem ez tök felesleges, bőven elég lenne a sima protokoll - ami itthon így is elég alapos. (26. hétig 4 hetente, utána a 36-ig 3 hetente, végül hetente)
Ráadásul ugye most jön a valóbani gyakori látogatás - és hetente kifizetni ezt az összeget - nem szeretném...ráadásul az elején voltam olyan naív megkérdeztem a szülést, és ő 100 körüli tarifát említett.
Összegezve: Egy átlagos doki 6-7 ezret kér el egy terhesgondozásért, és összesen kb. 13 alkalommal kell menni.
Ezzel szemben nekem kb. 14 alkalommal, de a tarifa miatt kb. 50 ezer forinttal fizetek ki többet a gondozásér.
Ráadásul akikkel beszéltem mindenki maximum 70 ezer körüli összeggel számol a szülésre...én most szívem szerint 60-at adnék - maximum - Most akarom a dokival letisztázni, a szülés részleteit. Rákérdezni újra nem akarok - kevesebbet úgy sem mond, de ha esetleg kijelenti - még azt is megkockáztatom más keresek...nálatok hogy volt? Mit tanácsoltok?

Teljesen tanácstalan vagyok...7 héttel a szülés előtt nem feltétlenül váltanék...viszont a jelen gazdasági helyzetben sem akarom a gatyámat is kifizetni, pláne úgy hogy nem érzem azt hogy bármiben többet kapnék...

Kellemes húsvétot nektek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok lányok!

Kellemes Húsvéti Ünnepet kívánok Nektek!

Noémi: Ez az összeg szerintem is elég húzós. Tudom, hogy nehéz ilyenkor váltani, de szerintem, ha nem érzed, hogy 1000%-ig meg vagy elégedve az orvosoddal minden téren, és megbízol benne, akkor még mindig jobb ilyenkor váltani, mint soha. Egy ismerősömnek volt egy problémája, és utolsó héten jött rá, hogy az orvos utána sem nézett, pedig az életével játszott, és szó szerint utolsó héten keresett új orvost, aki értett a problémához. Végig izgult, és a lelkére beszélt a babának, hogy várjon, mert most még nem születhet meg. Szóval sosincs késő! :wink:

Danann: Samu egy kis tündér abban a hintában. És mekkora nagy fiú már! :D

Képzeljétek, meglátogattuk anyósomat, és Peti úgy kiakadt, hogy én is sírtam. A kocsiban mosolygott, anyósom megfogta, még akkor is. Vitte be, én a cuccokat, és egyszer csak, amikor beértek a lakásba, elkezdett üvölteni, meg sikítani, ömlött a könnye, és hüppögött, meg sikított-ordított, ahogy a torkán kifért, amíg volt levegője. Én úgy megijedtem, meg szegény anyósom is, próbáltam megnyugatni, de nem tudtam, szörnyű volt. Aztán a férjem kicsit megnyugtatta, de addigra már azon gondolkodtam, hogy valami orvost kell hívni, mert nem hiszem el, hogy ez csak ijedtség, biztos valamije fáj. Még sosem láttam ilyennek. Aztán próbáltam szoptatni, de körülnézett, és megint elkezdte. Vagy egy órát küzdöttünk, mire végleg megnyugodott. Bár gyorsan kellett fürdeni, mert közben is folyton sírni akart. Utána evett, elaludt, és reggelig csak enni ébredt. Reggel meg csupa mosoly volt, örülült mindenkinek egész nap. (pedig egyébként napközben is aludt, odafelé útközben is. Most meg mikor hazaértünk, alig tudtuk elaltatni, mert úgy vigyorgott-rúgkapált)

Kép

Kép
nikuc

És a legérdekesebb, hogy nem először voltunk, már kétszer aludt ott, soha nem volt semmi baja, jól érezte magát, és egyébként is megyünk ide-oda, mindenhol barátságos, nem fél, szeret nézelődni. Egyszer sírt anyukáméknál, mert hirtelen sokan körbeállták, és elkezdtek neki beszélni hangosan. De ennyira akkor sem.

Kép

Kép
nikuc

Nikuc,
nálunk is volt már háromszor ilyen, hogy hirtelen nagyon elkezdett sírni és nem értettük mi van, mintha nagyon fájna valamilye... de kb. 5-10 perc alatt meg tudtuk vígasztalni. Nem tudom mi lehet ez.

Noémi,
az én dokim is 100 ezret kért... viszont alkalmanként csak 7-8-ezret... ha túl sok, akkor válts, még hátravan 2 hónap és tényleg most kell majd sűrűbben járni...

Kép

Kép
sz.veronika

Noémi!

Akkor szerintem érdemes megkeresned Spánik dokit (Persze,csak ha nem ciki,ha összefutsz a régi dokiddal a kórházaban)! Elég sokan szültek nála itt a topicon,bőven kérhetsz infót! Kevés magándoki elégszik meg 6-7.000-rel és szülésért a 80.000. sem számít soknak a fővárosban,sőt! Van doki.aki szemrebbenés nélkül elkér 150.000.-ret is!.
Spánik dokinak nincs fix tarifája,viszont jó és alapos doki (én csak 1x találkoztam vele,de a barátnőm nála szült)! Rád bízza,mennyit adsz!
A dokik nagy része pedig a szokásos vizsgálati díj 10x-esét kéri a szülésért!

Márti
borossné becz márta

nikuc: szerintem csak idő kellett volna Petinek az új helyen, én mindig megmondtam, hogy hagyják békén, ha feloldódott nálam, megy majd magától is, nem kell "erőltetni".

Én Zilahinál szültem, most is nála fogok, a magánrendelésén ötezret kér, amúgy annyit adsz neki, amennyit gondolsz :)
Vendég

Sziasztok!

Utólag is Boldog nyuszit mindnekinek!

Noémi - Spánik doki tényleg nagyon jó, de június közepéig Amerikában van továbbképzésen.

Nikuc - Szabi ilyesmit művel anyukéáméknál, de csak fürdésnél. Mérei-Binét szerint (bár 8 hónaposokara írja) az ismerelen az ismerősben félelmetes! Anya rikító pulcsiban, ismerős szitu, de ismeretlen hely vagy emberek. Talán et lehetett Petinél is.

Mi még mindig Tatán. Szabi kicsit taknyos. Amúgy minden ok.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Már nagyon rég nem jártam erre és jó látni milyen nagyot nöttek a gyerekek.

Most azért is írok mert nagyon tanácstalan vagyok, hogy mit adhatok a gyereknek enni anyatejen kívül. Mindenki mást mond és más az véleményem is. Alexander súllyos vashiányos volt (ezért 3 hónapig kapott vas cseppet és folsavat) a vashiány miatt nem úgy ment a súllya ahogy kellet volna és cm-ben is lemaradt (most egy het csak 6890 g és 69 cm volt.) De nagyon jókedvű és igen aktív gyerköc, de visszatérve a súly evés témához.
A gyerek orvosunk beutalt minkett a súllya miatt gazstroenteologiára és ott csak annyit mondott a dr.nő, hogy adjak neki sinlac-ot és 1 mokkás kanálnyi olajat minden nem anyatejes evéshez ez múlt hét kedden volt. De én tartok tőle, hogy alergiás valamire, mert 3x hányt hipp-es tejbegriz szerű bébiételtől és a pottól is. pontosan 3 hét volt mig próbáltam neki 1-1 hét etéréssel, és 2-3 kanálnyitól hányt egész du és éjjel is :cry: szóval valamire szerintem alergiás lehet, de a dr.hő csak annyit mondott, hogy biztos beteg a gyerek. de én nem láttam annak 3 héten keresztül csak ettől... szóval nem tudom mi van mit adjak neki semmi újjat???
Előre is köszi a válaszaitokat!

És Alexander is egy nagy nőcsábász Ambihoz hasonlóan :lol:

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Noémi,
még annyit, hogy nálam első éjszaka is ott volt Dávid szinte végig. Este fürdés után szopi, aztán elvitték úgy 11 körül és 2-kor már hozták is (én kértem, ha felébred, hozzák be szopizni) és 4 körül vittem be, hogy visszahoztam: egy nővérke pakolta a mosógépet, kb 15 gyerek ordított, a másik 15 aludt. Mondtam, ha úgyis ekkora itt a felfordulás, szívesen visszaviszem magamhoz a kisfiamat, azt mondta erre, hogy jó, mert 5-kor már úgyis "kiosztják" a gyerekeket. Aztán az utolsó este, mikor nagyon rosszul voltam, lázas a tejbelövelléstől (olyan volt, mint a mellgyulladáskori teljes levertség és gyengeség), akkor kértem, hogy vegyék be Dávidot, mert kimászni sem tudok az ágyból, ezt kedvesen visszautasították.

Kép
ugabesz

Vidéken voltunk Anyukáméknál, 2 éjszakát töltöttünk ott. A 3 órás autóút jól sikerült, egyébként minden az itthoni rend szerint ment: éjszaka 2 óránként kelés, nappal 3/4-ed - 1 órás alvások a kertben (nem csapta fejbe a vidéki friss levegő :? ). Végig rokonok látogattak minket, de Dávid nagyon jól viselte: mindenkire mosolygott, mindenki azt mondta, milyen jó gyerek :D Ez igaz, csak az éjszakáink javulnának már meg!
Fel is lelkesültem, hogy pár hét múlva, ha férjem külföldön lesz egy hetet, akkor leköltözöm Anyuékhoz, ő meg szabit vesz ki és velünk lesz egész nap, én meg nyaralok :D :D :D

Kép
ugabesz

Nekem átfutott az agyamon, mikor anyós felkapta, és beszaladt vele, hogy ebből sírás lesz, de hogy ennyire kiakad, azt nem gondoltam volna. :oops: Tudom, hogy ezek a kis babák még nagyon érzékenyek, szükségük van az állandóságra, ráadásul ilyen korban kezdenek félni az idegenektől. Tegnap voltunk anyukáméknál, ott mi vittük be, megkértünk mindenkit, hogy halkan beszéljenek egy ideig, szépen körülnézett, és egy fél óra múlva már mindenkire mosolygott, kézbe lehetett venni. 8)

Ugabesz: Jó ötlet ez a nyaralás! Biztos jól fog esni mindkettőtöknek, és persze anyukádnak is!

Liliommanó: Ez a hányás tényleg valami érzékenységre utal. Peti is érzékeny volt valamire az anyatejben, és Ő is hányt kétszer. Persze neki ilyen súlyos baj nem volt. A tejre- tejpépekre nagyon sok baba érzékeny úgy tudom, lehet hogy azzal van a baj. Ezt az olaj dolgot sem nagyon értem, még mi felnőtek is sokszor rosszul vagyunk az olajos dolgoktól. Úgy tudom, hogy a kisbabáknak nem is szabad adni olajos-zsíros dolgokat, de persze én nem vagyok szakember. Próbáltad másik orvoshoz vinni?

Én nagyon meg voltam elégedve az orvosommal, de mivel most még messzebbre fogunk költözni, és Petivel még nehezebb lesz így Pestre felutazni, így valószínűleg mi a második gyereknél a megyeszékhelyet választjuk. :oops: (meg nekem aztán semmi rokonom nemhogy a kerületben, hanem Pesten sem, nem akarom kockáztatni, hogy utolsó pillanatban, ha kitalálják, hogy nem lehet csak úgy ott szülni, kapkodni kelljen)

Kép

Kép
nikuc

nikuc: háát, az anyósok ilyen kézből kikapósok... :wink:
Vendég

Sziasztok!

Nekünk nagyon jól telt a húsvét, csak kár, hogy megint kedd van, és munka apának. De a héten csak 4 nap.

Petra
Én is írtam neked visszább valahol. :roll:
Mártinak igaza van, már jócskán 100 ezer fölött jár sok orvos. kiváncsi vagyok mire jutsz majd a tiéddel.

Liliommanó
nekem ez a hányós dolog nem tetszik, van ismerősöm akinek komoly baja volt, és nagyon későn, túl későn derült ki. Nem evett, nem nőtt a súlya és hányt, tovább nem folytatom. Nem akarok vészmadárkodni, de én kérnék egy labort.

Lányok nem tudja valaki, hogy műtétnél mennyit szokás adni a dokinak? Mert szülésnél egyértelmű, meg is mondják sokan, de ha most a ciszta miatt kell majd műtétre mennem mit kell adni a dokinak?

Hétvégén nagyon nagyon finom túrótortát sütöttem, ha valaki kéri a receptem, szóljon, elküldöm. Pikk- pakk meg van, csak a sülés hosszú, és az egész tiszta hab. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Panndi, szép pocak :wink:

Susy, én örömmel venném a receptet!

ÁÁÁÁ én nem is írok már semmit, de nagyon ki tudok akadni az olyan dokikra, akik 100 és még több ezreket kérnek a szülésért :evil: :evil: :evil: generál hibám és nem javítható, de akkor is úgy gondolom, hogy nincs így jól :wink: nem azt mondom, hogy nem jár nekik semmi, mert ez sem igaz, hiszen éjjel-nappal készenlétben vannak, de azért ez akkor is túlzás...

KépKép

KépKép
beneildi

Liliommanó - ez tényleg fura, én is mindenképpen vinném más orvoshoz és addig mennék, amíg ki nem derül mi a baj! Gyümölcsöket evett már? Attól nem volt gond?
Olajat általában akkor kell rakni a főzelékbe, ha már húst is eszik.

Ildi - milyen volt a kuglóf? megsütötted? Én sem szeretek pénzt adni orvosnak, egyetértek veled.

Noémi - Spánik doki úgy tudom Aszódi doktornőt ajánlja a kismamáinak, amíg távol van. Én nála szültem, ha gondolod írok privit róla. Ő mikor megkérdeztem mi az ára annak, ha szeretném, hogy mindenképpen bejöjjön a szüléshez, azt mondta ő mindenképpen bejön, és neki ez a munkája. Nem vár érte semmit. Nem tudja ki mit engedhet meg magának. Persze adtunk, jóval kevesebbet mint amiről itt írtok, meg egy kis ajándékot. Azóta bármikor találkozunk, ugyanolyan mint előtte.

Susy - nem tudom mennyit "illik" ilyenkor adni. Én nem adnék, mert én úgy vagyok vele, hogy ez a munkája egy orvosnak. Esetleg kérdezd meg tőle.

dytke

Dytke, Panndi - ti vagytok az én embereim hálapénz ügyben, jó hogy vannak még normális felfogású és nem csak pénzéhes dokik és még sokan járunk/járhatunk ilyenekhez is :lol:
Noémi ettől független nem tudom, hogy döntenék a helyedben... én a 30. héten kényszerűségből kerültem ebbe a kórházba, nagy mázlim van, hogy egy ilyen jó orvoshoz kerültem, de nem egyszerű döntés volt, méhga ilyen jól is alakult :wink:

Dytke, sajnos a kuglófot még nem volt időm kipróbálni (soha többet nem akarok még egy ilyen rohanós húsvétot, alig aludtam :evil: ) de itt van az új formám, feltétlen kipróbálom és megírom milyen lett :lol:

Susy, én sem tudom mennyit illik adni, de hátha jönnek itt okosabbak... minden esetre túl sokat én ebben az esetben sem gondolnék... de hátha nem is kell majd :wink:

Igen olajat 7-8 hós kortól ajánlott rakni a babakajákba (zsírban oldodó vitaminok miatt) de én az egy kanalat túl soknak találtam és így kevesebbet raktam általában bele.

KépKép

KépKép
beneildi

Igazatok van a pénzzel kapcsolatban, de azt sem szabad elfeledni, hogy aki magánrendelésre jár, nem várhatja el csak úgy, hogy a doki felálljon a vasárnapi ebéd közben, és menjen, mert szülés van, és aztán nem azt kapja amire számított, ezért korrektnek tartom ha előre meg van beszélve, de ezek az összegek tényleg túl mennek a normál határon, bár ugye ez relatív. Én is azért gondolkodok, hogy mi is legyen, mert az én dokim kimondta a nagy számot a szülésnél, és ha most műtétre kerül sor, biztos, hogy kb. annyi lesz, vagy még több, mert azóta emelkedett a tarifa. 10 ezer egy vizsgálat, nagyon szívom a fogam. Ahová holnap megyek dokihoz nála csak 6 ezer, lehet más fog operálni, és más kórházban.

Kép
Kép
susytunder

Susy!

Az én dokim a cisztaműtéteket 20.000.-ért csinálja. Azért annyit nem kérnek ám el érte mint egy szülésért,főleg,hogy a műtétet akkor csinálják,amikor egyébként is bent vannak a kórházban! Megírod,hol műtenek?
És kérem szépen a túrótorta receptedet! Hónap végén lesz a keresztlányom szülinapja,megsütném neki!

Nálunk is nagyon jól telt a húsvét,én sütöttem kuglófot is (sonkásat) a másik 3 süti mellé! Finom lett nagyon és jól is nézett ki,pedig életem 1. kuglófja! Hát nem mondom,volt vele macera bőven,de megérte!

Hozok majd képeket a húsvéti családolásról! Klassz volt minden,csak én is nagyon keveset aludtam, ráadásul,ugye mivel még nőgyógyászatilag nem vagyok renben,úgy néz ki, a fertőzés áthúzódott a mellemre (nem volt elég a 3x-os mellgyulladás),gombának tűnik,iszonyatosan csíp-ég-fáj,mindezt persze húsvétkor,mikor se orvos,se gyógyszertár! Na mindegy,a natúr joghurt egy darabig jó volt,aztán meg fogtam a Pimafucort nevű kencét és szépen rákentem (persze előbb megnéztem,hogy szabad-e),na most úgy néz ki,segít!

Gabesz!

Hát sajnálom,hogy Dávidon még a tiszta vidéki levegő sem tudott kifogni!
De az az 1 hét bizti jó lesz!
Dokihoz már nem kell visszamenned?

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Hát Alexander már kap húsit, zöldséget meg gyömit is egy ideje, de a sinlac-ot nem ette meg szinte soha hiába írta fel a gyerekorvos már 4 hónapos korától.
Olajat nekem eddig eszem ágába se volt addni de most egy hete ahogy kérték gasztron raktam neki a "főzelékbe" és a gyümibe is 2 evőkanál sinlac-ot és 1 mokkás kanálnyi olajat ahogy kérte, de nem volt semmi baja tőle és szívesen eszi, csak nem értem, hogy minek a gyümölcsbe is meg úgy egyébként minek olaj egy 9 hónapos gyereknek amikor a saját kajáimat is szinte olaj nékül csinálom... :roll: Meg nem merek neki tejpépet meg gabonás kajákat adni a hányásai miatt, hisz bármelyiktől lehetett gond, csak serintem nem akart vele foglalkozni, mert nincs a gyereken kiütés, és "csak" hasmenést okoz még. :evil:
És hol kell kérni a laborvizsgálatott a gyerekorvostól??? Meg utána hol nézik meg hogy van e alergia?

A hálapénzt én se bírom e miatt se volt választott dokim, mert nem tudtam megfizetni. És hála az égnek így sem volt semmi gond se az orvossal se a szülésznőkkel, pedig nagyon riogattak emgem, hogy milyen rossz lesz majd a mávba szülni választot emberek nélkül.

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó

Susy - igazad van abban, hogy a magándoki más. Aki magándokihoz jár, vállalja, hogy kifizeti a tarifát. Én nem akartam magándokit. Nem egyezik az elveimmel :) Minek fizetek TB-t? Utálom ezt a pénzéhes kapitalista világot.... Persze ez nem azt jelenti, hogy elírtélek bárkit is, aki magándokihoz jár. Szó sincs róla, nehogy félreértsetek. Csak én nem megyek magándokihoz. Szerencsére eddig jó tapasztalatom volt a dokikkal, pedig votl néhány kisebb-nagyobb műtétem az elmúlt 5 évben. Hálapénzt sosem adtam (kivéve a szülésnél), és nem is láttam hátrányát.

Liliommanó - az olaj a zsírban oldódó vitaminok miatt kell. Szopizós babánál elég az a zsír, ami a tejben van, de hozzátáplálásnál már kell.
Mondd meg a gyerekdokinak, hogy adjon beutalót a laborba. Ha negatív, akkor kérjél a gasztroenteorológiára. Járj mindenképpen utána, nehogy később kiderüljön, hogy nagy a baj!

dytke

Jaj tényleg lenne még egy kérdésem nem tudjátok mennyi idővel szülés után kell megjönnie újra? - nekem még nem jött meg :oops: csak azért kérdem...

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Márti - nem semmi, hogy 4 gyerek mellett még ennyit sütsz-főzöl. Le a kalappal!! :) remélem egyszer Ambrus is hagy nekem időt másra, nem csak magára :):)
remélem hamarosan jobban leszel!!!!

dytke

Liliommanó - változó, amíg szoptatsz, addig nem szokott megjönni, de van akinek igen. Hiányzik? :) :wink:
Nekem 1,5 éve nincs, és nem hiányzik

dytke

Á kinek hiányzik a havi vérzés... csak már azt hittem velem van a gond, de ha belegondolok még mindig rengeteg a tejem (800-900 ml) akkor eléggé leterhelné a szervezetemet még a havi is erre nem is gondoltam :oops: köszi :D

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

liliommanó, szopi alatt természetes ha nem jön meg a menstruáció.
Ha a sinlactól hányt a babád, ne add neki. Kérj esetleg másik pépet, nálunk a Milupa HA pép volt még, ami Rózának nagyon bejött. Én olajat csak a főzelékbe teszek, gyümölcsbe nem. A főzelékek ízén szerintem javított, kicsit teltebb lett tőle :) A "hivatalos" mennyiség egy kávéskanál/dl, de az elején én is ennél kevesebbet tettem, mostmár van, hogy beleteszek ennyit.
A súlyról: az én lányom hasonló súlyú, mint a fiad (egy hete volt 7140 gr). Nálatok a vashiányt vérvétel mutatta ki? Nálunk is felmerült, de az orvos a külső jelek hiánya miatt elvetette, és azt mondta, nem látja indokoltnak a vérvételt. Viszont folyamatosan fejlődik, és ahogy a fiad is, kiegyensúlyozott, élénk, érdeklődő. Amúgy, ha kap gyümölcsöt, főzeléket, husit, a főzelékbe olajat, és a növekedése is kiegyensúlyozott, akkor sztem nem kell erőltetni a pépet. Az én lányom súlya egyébként anno a banánevéstől lendült be :)

dytke, elkérhetném én is a kuglófreceptet?
susy, én is szeretném a túrótortát :) én a szülés tarifáját annak idején megkérdeztem, de a műtét tényleg nehezebb dió... és a 10e szerintem is nagyon sok :(

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Voltam másik dokinál, műtét kell, de megoldható vágás nélkül, persze a műtét során lehet, hogy közbe jön valami, ami miatt vágni kell, de akkor sem úgy indulunk neki, hogy vágnak. Még nem tudom, hogy bele vágok e, még ezer dolog kavarog bennem.

Lányok a receptet küldöm. :wink:

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Susy, ez nem jó hír :cry: ettől független szerintem jobb túllened rajta... én bizti ehhez a második dokihoz mennék :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Susy: én azt mondom minél előbb essél túl rajta. Egy barátnőm halasztgatta és sajnos nagyon csúnya vége lett. Nem akarlak ijesztgetni. De ha nem kell vágni, az már jó.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Susy - sajnálom, hogy tényleg műteni kell, de azért jó, hogy nem muszáj vágni. Szerintem is ess rajta túl minél hamarabb, hogy minél előbb megnyugodhass, és ne kelljen utána ezzel foglalkoznod, csak a kistesóval :) :wink:

dytke

Susy,
tökéletesen megértelek, én is halogatós típus vagyok... Még fogorvoshoz se mentem el a terhesség alatt, pedig hát az kellett volna... :oops: nemhogy egy műtét... de ha nem kell vágni, az egész jó, nem?

És így mennyi lenne a felépülési idő?

Kép

Kép
sz.veronika

És Miloskával mi lehet???

Olyan rossz érzés, hogy nem tudni róla, mintha baj lenne...

Most néztem meg, március 9-én írt utoljára...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sz.veronika 2009.04.16 10:51-kor.

Kép

Kép
sz.veronika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?