Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok.

Móki: Köszi a tanácsokat, a homeopátiásat csinálom, az ivóleveket kipróbálom. Maci kávé?
Lehet ám hogy nincs nagy gáz mert pisil, meg kakil is, csak másból dől a tej, én meg lehet hogy nem az a tipus vagyok.
A lányom elég korán kapott tápot, meg cumit is , most még egyenlőre próbálkozomKép
Nagyon szép a kisfiad és már nagyon nagyKép

Gabi1: Gratulálok a babádhoz, pont egy hónap van köztükKép
Iszogatom a teát, csak valaki azt mondja, hogy jó valaki azt, hogy puffasztja a babát, így hát mértékkel próbálom.
Remélem csak pánikolokKép

Sziasztok
habok

Sziasztok!

Hú, vagy 1/2 órán át olvastam a leveleket! Most szimultán próbálok irni, Darla megy az emil is!! Merthogy végre be tudtam kapcsolni a gépet.

Legeslegelőször: Szivből gratulálok a legfrissebb Anyukáknak és Babáiknak! Mariann, kata, sok puszit küldök Nektek, Máténak és Nádjának! Jó egészséget és sok boldogságot az egész családnakKép

És folytatom: Mindenkinek nagyonnagyon köszönöm a trippeket a hasfájós témához!! Jó volt Ritával beszélni, megnyugodtam ám teljesen. hasfájás mintha mérséklődne, inkább du-ra korlátozódik. Kitartóan ringatunk, sétálgatunk, maszzirozunk, döcögtetünk. Ha semmi nem használ, jönnek a cseppek, de azt hiszem azon belül is átváltok a Gripe Water-ra. És kitartunk. Tiszta Survivor Show, nem? Szegénykém tanul élni, mi pedig tanulunk túlélni.

Ma voltunk az 1 hónapos kontrollon, meg lettünk dicsérve!!Kép Köszönetképpen élénk kisfiam lepisilte a doktornénit.... Túlhiztuk a 4 kilót (4030 gr) is!! Ügyesen tartja a buksiját hasonfekve, kis vasgyúró, azt mondta a doktornéni. A kis vasgyúró most nyűglődik az ágyában, nem akar aludni már megintKép

Tisztábatevés: a kórházban azt javasolták, szopi ELŐTT kell tisztábatenni. Eképpen cselekedtem, amig rá nem jöttem ennek a nem túl gazdaságos mivoltára. Kisfiam ugyanis szopi KÖZBEN trottyol jó nagyokat, s szopi után reklamálja, hogy kakás a feneke. Ilyenkor újabb peluscserekövetkezik. Nos, egy ideje próbálom a pelenkafogyasztásunkat némiképp visszaszorítani és szoptatás UTÁN teszem tisztába. Kép

Gabi, a Laktoherbet már én sem iszom, hátha az is bejátszott a hasfájásba. A pöttyeink nekünk is csúnyák, kaptunk rá krémet. és tejelvonókúrára fogott a doktornő. Szerinte nem a laktóz, hanem a tejtermékekben lévő fehérje a ludas. Most megnézzük, mi van, ha nem eszem ezeket. Jajj, tiszta fogyókúra, hát mit fogok enni?? Már zörögnek a csontjaim.

Móki
Tünemény a fürdős kép. A fiam személyi jogai védelmében nem teszem ide a miénket ( Kép ), de jelentem: ugyanilyen!! Mosolyog és les!

ORDÍTÁS jön a gyerekszobából...asszem megyek. Folyt. köv.

Szilvus
szilvus

Jó sokat írtatok!Kép

Mariann!Kép Kata!Kép Gratulálok, jó egészséget és sok tejcit kívánok!

Nagyon jó nézegetni ezeket a képeket a babákról amiket ide felraktok!!! Mindannyian olyan édesek! KépKépKép

Móki, Bogi, Rita!
Én imádok pocakos lenni és nagyon furcsa elképzelni, hogy hamarosan vége lesz. Talán én vagyok a kivétel, aki nem várja a szülést, furcsa látni, ahogy egyre feljebb kerülök a táblázatban, már a 4. vagyok. Persze nagyon fogok örülni ha végre a kezemben tarthatom, ebben biztos vagyok, de én csak májusra várom és nem szeretném ha korábban jönne, pedig már most sem számítana koraszülöttnek.
Nekem még kell az a 8 nap, hogy befejezzem itthon a dolgokat, és nagyon szurkolok, hogy megforduljon időben, mert még mindig ferdén fekszik, és nem szeretném, ha indítás nélkül, egyszer csak úgy döntenének, hogy irány a műtő és kiveszik.
A ferde fekvés miatt viszont sikerült rám ijeszteniük (doki, védőnő), hogy így könnyebben megrepedhet a burok és elfolyik a magzatvíz, abból meg baj lehet, ha előreesik a köldökzsinór, néha már ilyeneket hallucinálok, éjszaka arra ébredek, hogy jaj, ne... de szerencsére nem. Szóval nálam inkább a pánik van, mint a sürgető várakozás, néha már lelkiismeretfurdalásom is van e miatt, hogy ezt a baba is megérzi.

Brigi, Humi!
Én szoktam heti 1x nagyon enyhe mensis görcsöket érezni, gondolom jósolgatok. Mást változást, felkészülést még nem érzek, csak a fent említett félelmeim vannak, hogy szivárog vagy elfolyik a magzatvíz. Pedig azt hittem nem sikerült a dokinak meg a védőnőnek rám ijesztenie, de úgy látszik mégis.
Szerencsére azért nem élek örök pánikban, a hét végén voltam Pesten babanetes talin (egy másik topickal), itthon mindenki csodálkozott, hogy milyen bátor vagyok. Kép (Humi téged nagyon hiányoltalak a taliról!!!)

Kérnék még egy kis segítséget, bár gondolom a babakelengye dolog már mindenkinek a könyökén jön ki...
Az ágyneműk közül mindegyik 50% pamut és 50% poliészter? A 4 részes ágyneműkre nem kell huzat? Mert itt a párna és a takaró egyforma mintájú a baldachinnal és a fejvédővel, ha huzatot húzok rá, akkor nem lesz egyforma.
Hogy van ez, ti hogy csináltátok?
Mivel mossátok a babaruhákat? Valahol olvastam hogy milyen folyékony mosószer jó erre. Öblítőt is mást használtok?
Elég ha csak 1 vékony kissapkája van a babának? Gondolom májusban már nem lesz nagyon hideg...
Hány rugija kell legyen a babának? 1 nap egyet használ, vagy sűrűn lebüfizi (gondolom használtok szakállkát is) vagy befolyik a kaki?

Bocs hogy hosszú lettem, de nem tudok túl sűrűn jönni, mert mostanában mindenki velem szeretne találkozni "amíg még ráérek". Meg az utolsó simításokat csinálom a babaszobán és kelengyén, meg a ház körül.

Leone (37+2)
Régóta az egyetlen a táblázatban aki nem tudja kisfiút vagy kislányt hord a pocakjában. Kép

KépKép
leone

Leone
Egyetétek, szerintem is fantasztikus élmény volt várandósnak lenni! Én is imádtam!!! Ha Peti visíít, még mindig visszakivánomKép

Ruhák
Ágynemű: az enyém is fele-fele, de a lényeg, a huzatja 100 5 puha pamut. Párna nem kell.
Ruhák: 56-ost ne sokat vegyél, 1 hét alatt kinöviKép Inkább 62-est szerezz be. Body-ból nekünk most van 4 hosszú újjú és megszámlálhatatlan rövidújjú. Rugiból: szerintem nyárra inkább az újj nélkülit válaszd. Úgy számolj, van, hogy 1 nap át kell öltözni 2x is, mert az anyatejes kaka gyakran nyakig érKép Kép Kis kardigánt is vegyél. Kissapkából szerintem kettőt pamutból, plusz valami nyári tökfödőt is (pl. vászonból). A baba ruháit, folyékony mosószerrel (Perwol) és a Silan Sensitive öblítővel mosom. A sajátunkat ugyanezzel, de nem együtt a babáéval.
Kép Leone, ha meg majd otthon babázol, akkor is mindenki veled szeretne találkozni, mert "úgyis ráérsz" Kép Kép

Gabi
Május 6 az itt van a nyakadon! Szorítunk a felvételid sikeréért (hová is készülsz?)!!

Karmen
Az a fürdőkrém amit mi kaptunk tök trutyi, 2 hétig használtam, utána áttértünk a "jujjaztnemszabad" Johnsson-raKép

Rita
Júniusban, ha jó meleg lesz jól jönne egy találkozó. Addigra a májusi bébik is hordozhatóvá válnak. Nekünk meg (és sorstársaimnak) csak elmúlik addigra a pocakfájás!

Ma kipróbáljuk a Tünde-féle kombinált kúrát, remélem használ. lefőztem a kamillateát. Magam is azt iszom a Laktoherb helyett. Remélem az nem árt Neki. Mert csak nem élhetek kenyéren és vizen?!

F.Kata
Lili csudaszépen tartja az aranyfürtös buksiját! Kép És a súlya!! Hányszor eszik 1 nap? Peti igazi éhenkórász, de látod, csak 4030 gr-ra sikerült "felhizlalnom".

Puszi Mindenkinek
Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Leone, megvétózom Szilvust az 56-os rugik ügyében(persze ez babafüggő), ugyanis mi csak most nőttünk beleKép Kép Kép De túl sok tényleg nem kell, mert nagyon gyorsan nőnek, DE az én bébim nem böfizett eleintem ma se mindig, inkább kicsit bukik, és máris öltözhetünk. (De már rutinos vagyok, körbeaggatom pelussal büfi idejére, és utána 5 oercre, és mosás megspórolvaKép

Karmen, mi bizony Johnson fürdőhabot használunk.Kép , mint szilvusék csapata. Először nem habosítpttuk, de egy ideje igen, s szerintem ez is a csodaszerek közé sorolható, amitől nem rí a manóKép A szülésznőm a Linola Fett-et ajánlotta, épp mi akad apa kezébe, azt zúdít a vízbe.( ő beszélt le mellesleg a gyógyszertáriról, mert - hogy az előttem szólóra hivatkozzak_ tök trutyi.

Megyek, kumok egyet, amíg a manó engedKép

Puszi,
Móki
móki

Hali,

Megint énKép Tettem fel képeket az albumba, cím a profilomban.
Pusza,

Móki
móki

Köszi a sok érdeklődést: Danit tegnap kiengedték a Heim Pálból "jó általános állapotban". Szépen, és sokat eszik, a vértranszfúziót jól viselte, szép színe lett, sokkal élénkebb, és kevéssbbé fáradékony. Azóta 3 óránként magától ébred, és kér enni. Kakilni elég nehezen tud (születése után sok aantibiotikumot kapott, ami taccsra tette a bélflóráit). Sajnos a tejem véglegesen elment, most azt éljük fel amit edddig lefagyasztottam. Kép

Dani nagyon élénk, figyel mindenre, sokat kukucskál, mosolyog, látszik, hogy jól érzi magát a bőrében. A Jáhn Ferencben elmérték a hosszát úgy látszik, mert amikor a Heimben lemérték előttem, akkor bizony már 49 cm volt, és 2, 5 kg. Az 56-s rugik még lógnak rajta mint tehénen a gatya, de felesleges kissebb cuccokat venni neki, hisz nagyon gyorsan nő.
Jövő szerdán kell kontrollra menni a Heim Pálba (ahol megint vért is veszneke tőle), majd csütörtökön a Jáhn Ferencbe szemészeti kontrollra hivatalos a nagyfiú.

Erika
goczane

Erika
Dani szervezete nagyon-nagyon erős, és fantasztikus élniakarás van benne, ezt mutatják az elmúlt hónapok eseményei. Fantasztikus kiskrapek! Őszintén remélem, hogy pár hét múlva mindaz, amin átmentetek csak amolyan emlék marad. Rengeteg örömötök lesz ebben a kis vasgyúróban! Csodálatos anya vagy, le a kalappal, a kitartásod és a tenniakarásod tényleg pélédaértékű, én öszintén csodállak! Vigyázz a Trónörökösre és szeretgesd Őt nagyon-nagyonKép

Móki
Na Andris se semmiKép Az "ennyire szeretlek" kép különösen tecccikKép Azt hiszem ezt a nagyhabos fürdővizet megpróbálom ma este. Tudod, Peti mit szeret? Ha apa lapátkezén hátal, s a pocakjára locsoljuk a vizet. Azt nem állítom, hogy nevet, de majdnemKép nekünk már az is sikerélmény, ha nem üvölt. Mindenesetre 1 fürcsi = 1 törcsi (lassan mosodát nyitok), ugyanis apa ölében bebugyolálkodva mindig rájön a pisilhetnék. Kép Aztán persze jön a "feketeleves" : összevissza puszilgatjuk a kis csupasz brekit a lábújjaitól a feje búbjáig. Ezt még nem szereti, de remélem eljön az ideje, mikor már igenKép Az 56-os rugijaimat szivesen odaadnám, csodaszépek és mindegyik kb. 1x volt Petikén...Már a 62-es gatyája is enyhén bokalengőKép

Megyek, szólít a kötelesség - itt visit mellettem. Ettünk, de már közben elkezdődött. Böfi volt, trotty meg csak nem akar jönni. Ehhez apája kell, aki a félkezes tárogatással mindig kicsikar belőle egy trottysorozatot. Ez jó. 35 kilóig hitelesítve van a gyerekKép

Puszi Mindenkinek

Szilvus és Petibaba
szilvus

Sziasztok

megvolt a csípőszürés, hál istennek mindenrendben van és még tornáztatni sem kekk, de biztonság kedvéért 3 hónaposan menni kell megint kontrollra.

Szilvus én mostmár minden este beadom neki a Grip Watert fürdés és közvetlen az etetés után, és most már bkésen szunyál a kezemben egy nagy adag trotty után.Kép
Egyébként diplomás ápolónő illetve szülésznő szakra jelentkeztem és belgyógyászatból lesz felvételi.

Erika örülök hogy jól vagytok, és szépen gyarapszik Danika.

Jó éjt mindenkinek

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!
Brigi, Móki, köszi a tanácsokat!Móki, egyébként, lehet, hogy neked lesz igazad és mindenről lekések,ugyanis ma voltam dokinál és egy ujjnyira a belső is nyitva ( a külső méhszáj már 2 hete nyitva áll Kép ),és szerinte bármikor jöhet a kis névtelen kisfiunk!Kész izgalom! Bár nagyon szeretném, ha májusi lenne,eredetileg is így terveztük!Kép
Tegnap és ma kimentem a lányommal a Szigetre! Lányok! Én sokszor járok ki, de mindig elbűvöl az a rengeteg ZÖLD.Egyszerűen imádom!Mikor találják már fel az " eső utáni föld" illatú parfümöt???

Kicsit vissza a Földre: A kislányomnál mi is sok "hibába" beleestünk:
1. 56-os méretű ruhából norm. esetben nem kell sok,inkább legyen kicsit nagyobb, de akkor legalább 1-2 hónapig hordja a kicsi.( én legalább is ezt tapasztaltam)
2. Ne vegyetek ágyneműgarnitúrát, ha nem muszáj: nem használhat párnát ( ezt, mint gyógytornász is ajánlom)+ úgyis hálózsákban alszik., így takaró sem kell.Réka 21 hónapos 2 nap múlva, de az egész cucc ott van a szekrényben origi.
Nem kell feltétlen hallgatni rám, de mi így jártunk.
Boccs, hogy ilyen hosszú lettem!!!
Barack
barack

Sziasztok!

Jó termékeny nap volt a mai!

Móki!
Hát igen, lelkesen használom az örökölt csodaszereket Kép. A málnalevél teát mindig nagy rábeszélésre készítem el, de azért legyűrőm a két bögrényit. Az olaj viszont a következő két terhességemre is elég lesz Kép. Andris egyre tüneményesebb, nagyon szép kisfiú!

Humi!
Ha esetleg mégsem lenne elég a Bogi által küldött Maalox: én a Margit kórházban (III. ker., Bécsi út 132, Praktiker mellett) vettem, ott üzemel egy gyógyszertár az A épületben, ahol a szülészet is van.

Erika!
Remélem Dani mostmár teljesen felépül és nem lesz szükség további kezelésekre, vizsgálatokra. Tényleg csodálatraméltó, hogy ennyi kitartás van Benned, és ennyi élniakarás Benne. Nagyon drukkolok Nektek.

Barack!
Próbálj sokat pihenni, úgy még biztosan kihúzzátok májusig. Én elég régen voltam a Szigeten, pedig - mint régebben is írtam - sokat járok oda. Egyik kedvenc helyem Óbudán.Jó lesz majd ott együtt tologatni a babakocsikat Kép.

Leone!
Nekem sokan mondták, hogy bodyból nem árt egy-két darabbal többet beszerezni, azok gyorsan cserélődnak a gyerkőcön. Mi sem vettünk egy méretből sokat, hiszen az időjárás is változékony lehet, a baba születési súlya is bizonytalan, úgyhogy majd apukája elszalad néhány darabért, ha az itthon lévő kevés lenne.
Nekünk a kiságyhoz járt ágynemű (ráadásul 6 részes), ami szerencsére 100% pamut, így ez a gond megoldódott. A párnát amúgy sem használjuk majd.
Mosószer: mi vettünk egy flakon Domalt, ami kimondottan kisbabáknak készült (mindenféle adalékanyagtól mentes), de tényleg jó minden folyékony mosószer, csak ne por legyen, hogy ne tapadjon meg a szálak között - állítja a védőnőm Kép(és biztos igaza van).

Én is jó hosszú lettem. Megyek is.

Jó éjszakát!
Brigi (36+6)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Ma voltam dokinál és bár még nincsenek komoly jelei, hogy Kristóf készülődne kifelé, de nagyon lent van már a buksija. (Ezt mondjuk én is érzem minden lépésnél.) Kíváncsi vagyok kihúzzuk-e a kiírt időpontig.

Bogi,
Hálás köszönet a Maaloxért. Küldöm a címem.
Ja, és nekem amúgy sokkal jobban tetszik az a táblicsku amit anno te csináltál. Kép

Brigi,
Köszi a gyógyszertár címet. Mikor vetted ott?
Mosószer ügyben szerintem minden védőnő mást mond. Én ezzel úgy vagyok, hogy amikor a fiam csecsemő volt nem nagyon lehetett még folyékony mosószert kapni, mindegyik por alakú volt, mégsem lett soha allergiája tőle. Biztos, hogy egyéni érzékenységtől is függ, de azért jó nagy adag üzleti fogás is van a dologban, mert a babáknak hírdetett spéci "szenzitív" cuccokat sokkal jobb áron el lehet adni. Szerintem csak annyi a lényeg, hogy lehetőleg külön mossa az ember a pici cuccait és alaposan ki legyen öblítve (akár porral, akár folyékonnyal mos). Amúgy én is folyékony mosószert használok, de csak, mert különben is azt szeretem jobban.

Leone,
Köszi, hogy hiányoltál a másik topic talijáról. Tényleg nem tudtam menni, de majd később babával együtt ott leszek; igérem.

Kismamik, köszi, hogy megvártok minket májusiakat a talival! Kép

Jó éjszakát!
Humi
humi

Sziasztok!

Vaci új vagyok, viszont szívesen csatlakoznék hozzátok pocak-koromnál fogva (május 28), meg hogy vannak ám még nálam fehér foltok beszerzés ügyben (is). Lehet, hogy már jól megbeszéltétek ezeket, de egyéb más archivumokat olvasgatva kitekeredett a nyakam, és nem találtam választ, uhogy inkább rátok zúdítom kérdéseimet, lesz ami lesz. Pl. nem vettem semmilyen mellgyötrő gépezetet, mert fog.nincs milyen kellhet, mindenki mást mond, de mik lehetnek a vezérelvek? A gyogyótári cuccot előtte kell beszerezni, vagy ha hazagyövök kórházból és akkor kapok rá receptet? Na egyenlőre nem nyújtom hosszúra, és ha van időtök ne haggyatok magamra!

Mici 35+2
mici

Sziasztok!

Mici: én minden gyógyszertári cuccot megvettem előre, hogy ne szülés után kelljen rohangálni. egyedül a d vitamn a k vitamin, a popsi krém és a fürdető krém maradt szülés utánra mert ezeket rceptre lehet kapni.
Nekem mellszívóból az elektromos medele van, ami nekem nagyon bevált amikor haználtam, még azt mondják hogy az avent is nagyon jó.

Remélem tudtam segíteni.

Hát lányok mi éjjel 2-ig nem aludtunk ugyan is Réka egyfolytában ordított, fájt szegénykének a pocija.
Ráadásul amai pihenésnek löttek mivel oltásra megyünk Norbival.

Megyek is, nem sokára indulunk.

Sziasztok
Gabi

Kép

gabi1

Jóreggelt!

Hétvégére jön az eső, tökjó, már megint a lakásban maradunk??! Na mind1, tegnap 2x is hatalmasat sétáltunk a jó levegőn, aludt is a gyerkőc. Igaz, egyszer sirásra görbült a szája, már éppen vihogtam magamban, milyen ciki bőgő gyerekkel sétálni, de aztán nem sirt.

Gabi
Én is azt csinálom a Sab Simplex-el. Sajnos tegnap du. Megint volt egy nyűgös 1,5 órája. Kép Néha kezdek kételkedni, hogy VALÓBAN a hasa fáj-e. Mit sem érek a nyelvtudásaimmal, ha a legfontosabb nyelven, azaz "babául" nem tudok (még) Kép Most reggel is nyűglődött, betettem a hordozóba, 1/2 órán át nézte a TV-t, aztán rákezdett. Most itt van Anyu és ringatja. nanáhogy csendben van. Kép
Csipőszűrésre megyek a jövő héten (vagy utána), a doktornő kicsit kötöttebbnek találta Peti csipőjét, de azt mondta ez nem baj. (Kicsit persze aggódom, az öcsém a "kicsit kötött" csipőjére anno a végén kengyelt kapott, csóri, mászni sem tudott tőle, a kezeivel húzta magát, mint 1 fóka.)

Barack
De hiszen Te mindjárt szülsz!Kép
Az illatot pedig szabadalmaztasd! Kép Milliomos lennél sokan kedvelik ám a nedves föld illatátKép Itt nálunk is minden csupa-csupa zöld és virágzik! És egy falka rigó lakik az erkély előtti fán - este szoktak randalirozni!Kép Persze, a Szigetnek párja nincs - nagyon szeretem! Kiköltöztették már a teknősöket a tóba?

Humi
Jól mondodKép Mi felnőttünk a kekszes tejen, textilpelusban, pólyábanKép Persze az emberlánya a kényelemért, az időtakarékosságért mindent megad.
Annyira ég a gyomrod, hogy a Maalox kell? Nem próbáltad egyéb módszerekkel elmúlasztani?

Mici
SziaKép Ki lakik a pocakban? Kislány vagy kisfiú? Mi lesz a neve?Kép Szerintem (de hallgasd meg a tapasztaltabbakat!) pl. a "fejőgépet" ráérsz megvenni, ha kijöttök a kórházból és valóban szükség van rá. Az AVENT kézimellszívó a legjobb aszongyák (13-15e Ft). Én spec. nem fejek egyáltalán. A gyógyszertári krémeket (popsikrém, hexa hintőpor, alkohol, stb) irasd fel még kórházba vonulás ELŐTT a gyermekorvossal, a Te TAJ-számodra kiirja.

Sziasztok,
Szilvus
szilvus

Gabi
Szegény kicsi Réka - és persze Ti is. Együttérzek. Kisfiunk "szerencsére" délutánra időziti a pocifájást, igy éjjel tudunk (kopp-kopp-kopp) aludni. Igaz, most Ő sem aludt úgy mint szokott: 21:15, 01:15 és 05:45 volt az evések ideje.
Nekem megvan a babamasszázs könyv, most tanulmányozgatom, meg kellene próbálnunk, nem? Kifénymásoljam Neked a hasfájós babákra vonatkozó részt? (Vimala McClue: babamasszázs - a gondos szülők kézikönyve a cime).

Na fel is ébredt, kemény 15 percet aludt a hordozóbanKép De ez a sirás NEM a hasfájós sirása (szerintem). Egyszerűen nem marad el magában sokáig. Remélem ez (is) változik majd, ha kezdi felfedezni a kezeit, a játékokat, stb. Szerintem Te ha hallanád biztosan kapásból mondanád, miféle sirás ezKép Most pl. abbahagyta. Inkább olyan ehe-ehe és szájgörbítés.

Megyek megszeretgetem, hátha az kell NekiKép

Szilvus
szilvus

Köszi mindenkinek a választ, ha valakinek van még infója 56-os rugik, ágynemű és mosószer a babaruhákhoz témában, és meg szeretné osztani velem, ne fogja vissza magát! Kép

Mici!
Üdv itt. Mellszívó ügyben még semmi tapasztalatom nincs, én nem vettem, megpróbálok megtanulni fejni, ha nem megy a férjem majd elszalad és vesz, vagy a húgom elküldi az ő kézi mellszívóját, csak 1x használta, de neki nem jött be, a fejés szerinte jobb, ezért döntöttem én is e mellett.
nekem a védőnőm felélénkült a 30. hét után, jött látogatni és hozott recepteket is, ma váltottam ki, de a gyógyszertárban pampogtak, hogy ezt nem így kell csinálni, hogy az én nevemre, hanem a gyermek születése után, de azért kiadták. Lehet, hogy a védőnőm nem jól tudja? Mostmár mindegy.

Anyukák! Szoptatáshoz:
Régi népi módszer, nem tudom hogy beválik-e, tejszaporításhoz puliszkát kell enni.
Másik topicban írták, hogy ha a baba arcán apró pöttyök vannak, akkor anyatejjel kell kenegetni, ők próbálták és beválik. Ha fáj, vagy érzékeny szoptatáskor a mellbimbó, arra is ajánlják hogy anyatejet kell rá szárítani.

Leone(37+3)

KépKép
leone

Sziasztok,

Mosás, hát lányok lehet hogy én lemaradtam valamiről de mindhárom lányra mosógépben mostam, rendes mosószerrel, elkülönítve a manó ruháit. Egyiknek sincs semmi baja. Az ágyneműgarnitúrában csatlakozom barackhoz túl sok részből áll a fejvédőtől vagy mi az nem lát ki a kiságyból, és nekünk minden lánynak volt egy színes plüs plédje amik a nagyoknál már átavanzsáltal cumispléddé.
Mici, mellszívó: MEDELA ELECTRIC (a XIV kerületben a Dorozsmai úton van egy medela szoptatási szakbolt szerintem ott a legolcsóbb) esküszöm rá mindhárom lánynál ezt használtam és már ajánlottam ezer embernek akik szintén használták és csak jó tapasztalatok jöttek vissza. Utánozza a baba szopását, szív-ereszt-szív-ereszt, nagyon gyors sok időt spórolsz vele bocs hazudtam az első lányomnál még medela kézit használtam az is jó volt de az elektromossal megspórolsz fejésenként 30 percet.
Csatlakozom Leonehoz az anyatej mindenre jó mellbimbóra kiütésre, de még eldugult orrba vagy váladékos szembe.
Juli most egész jó kislány csak nappalra időzíti a hasfájásokat és ma éjjel először este 9 után hajnali 4-kor kelt!!!
Szilvus, ne aggódj, a hasa fáj! Pár hét és elmúlik, ha meg éjjel jó gyerek akkor nappal hadd műsorozzon, csak ne szakadjon meg a szíved.
Erika, jó hogy otthon vagytok Danival, biztosan minden rendben lesz és nem lesz több rendkívüli esemény.
Jók legyetek,

Rita
boksay_rita

Kézcsók Mindenkinek!

Örömmel jelentem be minden kedves csetelőnek, hogy végre a mi kis várva-várt csemeténk április 21-én 8.59kor megszületett. 3680 grammal, és 56 cm-rel. Gyönyörű gyerek, mint azt a mellékelt fotón is jól lehet látni. Kép Katica - ha minden igaz - vasárnap mehet haza, utána tud ismét bekapcsolódni a társalgába. Üdv. Nektek, a világ legboldogabb apukája!
Kép
katca

Katca Apuka és az egész kis család, szívből gratulálok! mirmurr
mirmurr

Sziasztok!

Nagyon gyorsnak kell lennem, mert mindjárt ébred, de ti olyan termékenyek voltatok, hogy nem kis teljesítmény mindent elolvasni.Kép

Nekem is Medela electric van, szerintem is nagyon jó, én a szülés után vettem meg a kórházban, 17000 Ft-ért.

Nagyon édes az összes baba, nagyon jók a képek.Remélem nem sokára mi is így fogjuk élvezni a fürdést, tegnap végre elvesztettük a köldökcsonkunkat.

Rita, beléd vetem minden bizodalmamat.
Gondok vannak az evéssel.Képzeld el, napközben még csak-csak megy a dolog, de estére tisztára olyan mintha elfogyna a tejem.
Pedig iszom a laktoherbet is, meg eszek rántott levest, de semmi.Nekem pl, még nem is keményedett a mellem, nem nőtt vagy ilyesmi.Még mindig ugyanazt a melltartót hordom, mint terhesség előtt.Szerinted mitől lehet ez?Létezik, hogy vmiért nem lövell be a tejem?Esetleg van vmi ötleted, hogy mit kezdjek?
Bocs, hogy így rád zúdítottam, de kezdek elkeseredni.
Egy hét alatt szegény összesen 3 dkg-ot hízott csak.

Szóval, ha vkinek van vmi ötlete ossza meg velem, mert téápszerhez nem szeretnék nyúlni, de úgy tűnik ez így elég kevés neki.
Köszi előre is, puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Léna!

A http://www.lll.hu/telefon.shtml oldalon megtalálod a La Leche Liga szoptatást segítő tanácsadóinak a telefonszámát. Hívd fel valamelyiket! Nagyon rendesek, rutinosak és nekem már több ismerősömnek segítettek hasonló helyzetben a tanácsaikkal.

Puszi:
Humi
humi

Sziasztok!

Nálunk a gyerekorvos hallani sem akart arról, hogy előre megírja a recepteket, mert ragaszkodik a baba TAJ számához...Szegény apuka majd mindenféle papírok ügyintézése közben még ezért is rohangászhat.
Katáék!
Máté tényleg nagyon szép kisfiú, olyan békés a képen. Türelmetlenül várjuk Kata beszámolóját a szülésről!

Humi!
Múlt héten vettem a Maaloxot, és úgy láttam, hogy még jó sok van a polcon, szóval ha kifogy, akkor ott szerintem bátran próbálkozhatsz. Én minden héten kétszer járok tornára, mielőtt elmennél, esetleg meg is tudnám nézni, hogy van-e.
A mosószer ügyben teljesen igazad van, tuti, hogy főként reklámfogás. Azért vettem egy üveg Domalt, mert az ára ugyanannyi volt, mint a többi folyékonynak, és így látatlanba inkább ezt választottam, hátha Luca pont az érzékeny bőrű babákhoz fog tartozni. Ha nem, akkor én is átváltok.

Mici!
Én még ugyan sosem szoptattam, de hittem a többieknek, és szintén Medela Mini Electricet vettem. Nézz utána interneten is, mert én pl. egy alig használt gépet találtam 7500 forintért, tehát kevesebb, mint a feléért. Sterilizálom és már kész is Kép.

Léna!
Remélem nincs semmi komolyabb probléma, és hamarosan Sára jobban fog gyarapodni. Az LLL-ről én is csupa jót hallottam.

Puszi Mindenkinek,
Brigi (36+7)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

A mi gyerekorvosunk sem írja fel előre a recepteket. Azt nem tudom, hogy a pici TAJ száma kell-e neki hozzá, de ragaszkodik ahhoz, hogy csak akkor ír receptet ha a baba megszületett. Meg is beszéltük, hogy majd a nagyfiam - aki különben is hozzá tartozik - lemegy hozzá amíg mi a kórházban leszünk.

Brigi,
Köszi a Maalox infót. Be fogok belőle spejzolni ha végre hozzájutok, mert ez az egyetlen ami tényleg segített.

Szilvus,
Nekem már a terhesség előtt is sokat égett a gyomrom (szerintem van egy kis refluxom) és ezt csak fokozza, hogy Picurink mostmár persze mindent nyom. Ha nem veszek be semmit annyira képes fokozódni, hogy hosszas kínlódás után hányás a vége.

Gabi,
Voltunk ma a Praxisban (a múltkori reklamációnk folytatásaként). Nagyon rendesek voltak. Megismételték az Uh-t és elnézést kértek a múltkoriért. Mi is csak a CD árát fizettük most, úgy, mint ti. Az Uh szerint Kristóf nem túl nagy baba, még nem érte el a 3 kg-os súlyt. Olyan 3 kg körüli súlyú, 50-52 cm-es babára számíthatunk.

Lenne egy kérdésem: Mivel a pici fejecskéje már nagyon lent van, minden lépésnél nyom alul és ez bizony nem túl kellemes sőt kifejezetten fájdalmas. Ti is éreztetek ilyet?

Kata és családja:
Mátéhoz újra és újra csak gratulálni tudok. Szép baba, igazán! Kép

Leone,
Rugi méret kérdésben szerintem a következő uh-n kérdezd meg mekkora babára számíthatsz.

Puszi és jó éjszakát:
Humi (37+5)
humi

Sziasztok Lányok!

Nagyon eltűntem, de sajnos nem a lustaságom, hanem egy szomorú családi tragédia az oka. Édesapám múlthéten meghalt.
Nem akarom senkinek a hangulatát elrontani, csak most jutottam oda, hogy megnézzem, mi újság errefelé és látom, hogy első helyen vagyok a pocakos táblázatban.
Ráadásul a tegnap jelét is adta a kisöcsi (megvan a név: Levente), hogy ki szeretne már bújni. Elment a nyákdugó és tegnap délután óta rendszeres kis fájásaim vannak. Éjszaka már 7-8 percenként jelentkeztek. De most úgy tűnik abbamaradt. Legalábbis a rendzseresség. Alíg bírok ülni, állni. Egyáltalán már minden borzalmas..Pedig jó lenne hétfőig kihúzni, ugyanis hétvégén nincs a dokim Pesten és nem hiányzik most, hogy másnál szüljek.
Volt köztetek olyan akinél hamarabb elment a nyákdugó és fájásai is voltak, mégis napokkal később érkezett a baba?

Most befejezem, igen pocsékul vagyok.
Gratulálok a sok új babának és mamának!

Vigyázzatok magatokra!

Erika
pera

Még valami,

Szerintetek egy 4 kg. körüli babának mekkora ruhát érdemes vinni?
A kisfiam ugyanis nem lesz apró. Szerdán mértek nála 97-es BPD-t.
Rita, a te kislányodnál mekkora volt az utolsó mért BPD? Ő sem született kis súllyal.

puszi
pera

Sziasztok

Brigi, Mici és a többi (még) Kismami
Sajnos nekem sem irta fel az orvos a cuccokat előre, csak mástól hallottam, ha egy kicsit határozottabb az emberlánya, felirják!! Igy aztán, mivel vasárnap jöttünk haza a kórházból, a "kincstári" popsikrémből, hintőporból és alkoholból tulajdonítottam el egy napi mennyiséget...Szóval erre figyeljetek, ha kijöttük a kórházból. Az anyakönyvi és a TAJ kártya az kb. összvissz 1-1,5 óra rohangálás csak, de előtte hivjátok fel telefonon mindkét hivatalt, hogy kész van-e. Ne futkosson feleslegesen csóri kispapaKép

Rita
Énisénis egy kérdés.Kép Peti mostanság gyakran kakál zőőődetKép A gyermekorvosunk szerint azért, mert túlzabálja magát. Kérdem én, ez lehetséges, ha egy-egy étkezés alkalmával csak 1 ciciből etetem? A büfi helyett 2 napja inkább bukik 1 kicsi tejet. Ez utalhat arra, hogy valóban túleszi magát? (Nagyon mohó, hatalmasakat nyel!) Nyafi van változatlanul, este nagyon fájt a hasa. Szerintem a Sab Simplex kutyafülét nem használ..Kép Viszont éjjel szépen alszik, 10-3-ig, majd utána 6-ig.

Humi
Pedig eddig azzal ijesztgettek, hogy Kristóf jó nagy lesz, nem? Petike a 38. héten volt 3 kiló körüli, ha ezt vesszük alapul, akkor kb. 3,30 lesz KristófKép Nálunk a fej csak szülésnél illeszkedett be teljesen, igy ilyen jellegű fájdalmaim nem voltak. Viszont szülés előtt 1 nappal dupla-elefánt lett mindkét bokám, egész napra!

Kata
Máté nagyon szépKép Kis süncike haja vanKép

Ébred a Lelkem, megyek etetniKép

Puszi Nektek,
Szilvus
szilvus

Kata,
nagy gratula a pici Matehoz!

Eszty
eszty

Sziasztok!

Úgy látom mindenki pihizik a hétvégén!

PEra!
Őszintén sajnálom, ami történt, biztosan nagyon nehéz most Neked! Nem is akarok buta tanácsokat adni, hogy kitartás, meg ilyesmi, tudom, hogy ez úgysem segít.
Hamarosan megszületik a kisfiad, ez biztosan sok mindenen fog változtatni.
Sajnos kérdésben nem tudok segíteni, nekem még nem ment a nyákdugó és rendszeresnek mondható fájásaim (2-3 óránként) csak néhány napig voltak.

Humi!
Én pont az ellenkezőjét érzem annak, amit Te. Bár jócskán lejjebb van a hasam, mint 1-2 hete, engem Manócska fölülről nyom. A lábaival néha úgy feltolja a gyomrom, hogy a torkomban érzek mindent. Ez főleg alvás közben izgi. Bár Téged sem irigyellek, el tudom képzelni milyen ez a másik irányban...

Szilvus!
Köszi a tanácsot, megpróbálom rágni majd a gyerekorvos fülét. Nem igazán értem, miért nem lehet előbb kiírni. Mit gondolnak, mit csinálunk a recepetekkel?

No, elindulok lassan CTG-re a szülőszobára Kép.

Puszi,
Brigi (37+1) Most már nem lennénk koraszülöttek Kép.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Kata! Mariann! Gratulálok a babákhoz!

PEra!
Őszinte részvétem Édesapád halála miatt. Elhiszem,hogy nagyon rossz most Neked,talán tényleg könnyebb lesz egy kicsit,ha megérkezik a picifiú.

Pocakosok!
Nálunk sem írták fel előre a babának kellő cuccokat, de ez itt nem okozott problémát, még mielőtt hazahoztuk volna Rékát átszaladtam a patikába(a kórházzal szemben volt) és kiváltottam a recepteket. De már otthon derült ki,hogy szemcsepp is kellene, és mivel még ugye TB kárttyája nem volt Rékának, az én TAJ számomra írta fel a doktornő. Szóval,ha akarnák,akár fel is írhatnák.

Szilvus!
A zöld kaka tényleg a túletetés jele. Nekem azt mondta a doktornő,anyatejből nem baj,ha sokat eszik. Kb.1,5 hónapig én is egy mellből etettem,de a másikat mindig fejni kellett,mert nem bírt ki 6 órát.Így megpróbáltam kettőből.Azóta így etetem Rékát, és bizony elég ződ nálunk is a kaki.(nem mindig,de előfordul)
Biztos,hogy a hasa fáj Petinek? Mert estefelé általában is nyűgösebbek a babák.Éjjel meg jól aluszik azt írod.

Humi!
Örülök,hogy a Praxis nálatok is korrigálta a hibát.
Ja,és nekem is nagyon nyomta Réka feje az alsó részemet. A végén volt,hogy csak álltam az utcán és vártam egy picit,hogy tovább tudjak lépni. Nekem valami ideget nyomott,nem állandóan,de gyakran,és kiszámíthatatlan helyzetben. Volt,hogy csak álltam, mégis össze kellett görnyednem.Máskor meg menet közben. Attól féltem,hogy szüléskor is előjön,de szerencsére nem. Szerintem nem tudsz semmit kezdeni ezzel,próbáld kibírni,szülés után minden ilyen nyavalya ripsz-ropsz elmúlik. Kitartás!

Léna!
Nem próbáltál mérni egy-egy etetést? Abból tudnál következtetni,hogy mennyi tejed van. Amúgy én sem hordok nagyobb melltartót,mint előtte, bár azért nőtt a mellem valamit. Az a 3 dkg.tényleg nem sok.
Próbáld meg a LLL-t szerintem is.

Leone!
Én sem használok semmi extra mosószert(por ARIEL) és Lenor Sensitive öblítőt. És minden babaruhát 60 fokban mosok,90-ben sose.
Én olyan babaágyneműt használok,amire nem kell huzat. Van váltás belőle,így legalább mindig tiszta a belseje is. És 100% pamut.

Mostanában el-el nézek a piacra is,híres a jó turkálójáról. A héten vettem egy pamut ágyneműhuzatot,fejvédőt,baldachint szép színes mintásat,tiszta új állapotban, meg egy macis sapkát összesen 600 Ft-ért. Kimostam,gyönyörű lett.Ti szoktatok használt cuccot venni?
Amúgy én a fejvédőt nem a szokásos helyére tettem fel,hanem az ágynak arra az oldalára,ahol amúgy is csak a falat látná a baba,így nem esnek mögé a dolgok,meg nem vakarássza a falat,ha odatévedne.És ki is lát.

Mi jól vagyunk,Réka már 5150g(tegnap esti mázsálás szerint) és még mindig egy angyal. Eszik,aluszik,nézeget,vigyorog. Valahol olvastam,hogy kb.3 órát sírnak ilyenkor a babák. Hát ez nálunk talán napi fél órára jön ki.
Én már lassan mindent eszem. Kedden lencsefőzeléket ebédeltem,szerdán frankfúrti levest,és semmi baja Rékának. Ha más mondja el sem hiszem,hogy van ilyen. A másik két lánnyal nem volt ilyen szerencsém.

Más: Ha valakinek szüksége lenne rá, kb.1 hónap múlva,ha még mindig jól lesz tejem,szívesen átadnám a lefagyasztott készletemet.

Na,megyek etetni,Réka úgy csinál mint aki éhes,bár 3 órája 260-at szlopált be. (Én még mindig mérem,mert amikor visszavittem a mérleget,már másnap úgy éreztem,hogy nincs tejem.Persze visszahoztam,és azóta is mérem.És persze tejem is van)Még 3.gyerekkel is ilyen hülye az ember lánya.

Puszi:

Kitty
kitty123

Sziasztok

P.Era
Őszinte részvétem NekedKép Kitartás, ne idegeskedj. Hamarosan kezedben lesz a baba.
Nyákdugó: Nekem hétfő reggelre ment el, Peti kedden megszületett. De hétfőn már kutyául voltam...

Brigi
Nemtom. BürokráciaKép

Kitty
Próbáljam 2 ciciből etetni ismét? De akkor nem igazán tudja, hol a határ. Fejni meg nem szoktam, csak egy kicsit, hogy lazább legyen. Nekem ez a kézzelfejés nem sikerülKép Mégiscsak kell az a gép. Egy ciciből most meg csak 70et evett, igaz, a kaksi is szép sárga lettKép Hát nemtommm.
Egésznap nyűgös. Alig alszik, csak 1/2 órákat. A kezemben nézeget, vigyorog, ha letesszük vonyít. Ez már az elkényeztetés lenne? A hasa is fájhat, de akkor a kezemben is sir keservesen és fájdalmas arckifejezéssel. Most pl. etetés után 1 órát dajkáltam, beszélgettem hozzá, beraktam szunyálni a kiságyába (oldalt fektetve), visit mint a kismalac. Most hagyom 1 kicsit. Szerinted?

A házunkkal szemben van 1 babaruha turka. Benéztem a minap, szép és újnak látszó ruhácskák vannak. Farmerdzsekit ott veszek majd Petinek, azt mondta a csaj, szól, ha lesz icipici. Újonnan most ilyet nem vennék sokezerért, amikor 1 hónap alatt kinövi. Kép Kislánycucc van nagyonnagyon sok és gyönyörű.Kép

A 3 óra sirás nálunk sajna megvan úgy összességében. Kép A kajával lassan úgy leszek, hogy most is fáj a hasa, mikor szinte semmit nem eszem, hát akkor legalább én érezzem jól magamKép Ma kőrözöttet fogok vacsizni.

Puszi,

Szilvus
szilvus

Néhány új kép..Kép Azért nem mindig vagyunk sírósbabákKép Ha mosolyog olyan kis cukifalat.

Szilvus

http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1546&page=3
szilvus

Sziasztok!

Erika őszinte részvétem.

Szilvus: Rékának is teljesen zöld a széklete, ő csak egy ciciből eszik és így is. teljesen normális anyatejes babáknál addig amig nincs jellegzetes szaga.

Voltunk a dokinál és Réka arca eccémás, kaptunk rá kenőcsöt, remélem jó lesz neki.
Norbi megkapta az oltást, és eléggé nyűgösKép
Fáj a lába alig tud ráállni. és éjjel lázas is volt.
Most is sír, megyek is, megvígasztalom, Réka is ébredezik enni.

Szilvus nem tudom megnézni a képeket

Sziasztok

Gabi

Kép

gabi1

Gabi
Mi is kaptunk kenőcsöt, peti arca is nagyon ronda pirospöttyös. Remélem ez használ, tegnap kentem be először.
Nemjó a link? Ide sajnos nem tudok tenni képet, túl nagy a felbontása.
Szilvus
szilvus

Szegény NorbiKép Ez milyen szuri volt?
szilvus

Sziasztok!

Szilvus,
Nekem sem jött be az albumod, de addig keresgéltem amíg megtaláltam. A jó link:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=1546&page=3

Nagyon édik Peti új képei. Nekem különösen az tetszik ahol az apukája pocakján alszik. Kép A kismadaras képen pedig igazi komoly férfi.

Tényleg azzal ijesztgettek az egyik Uh-n, hogy Kristóf nagy baba lesz, de szerintem elmérhettek valamit. Most úgy néz ki, hogy "csak" a buksija nagyobb valamivel, mint az átlagos méret, a combcsontja pl. már nem. Lacusnak is aránylag nagy feje volt a kicsi súlyához képest.

Gabi,
Szegény Norbi. Nagyon megviselhette ez az oltás. Melyiket kapta most?

Kitty,
Kösz a bíztatást bababuksival kapcsolatban! Tényleg megnyugtattál, mert Lacusnál nem éreztem , hogy alul nyomna, és ezért most aggódtam egy kicsit. Dehát minden terhesség más.
PEra,
Őszinte részvétem neked. Erre nem is nagyon lehet mást mondani, mert úgysincs rá vigasz. Drukkolok neked, hogy Levente könnyen és gyorsan megszülessen!

Jó éjszakát mindenkinek:
Humi (37+6)
humi

Sziasztok! Hali! Van itt valaki???

Sehol senki,pedig ma(legalább is nálunk) nincs valami sétára való idő. Úgy látszik van jobb dolgotok is. A pocakosok előre alszanak, a babások meg babáznak.
Na,majd még benézek.

Kitty
kitty123

Sziasztok,

Máté legboldogabb apukája és Katca Sok boldogságot és sok tejet kívánok!!!!!

PEra, neked részvétem, én 6 éves voltam mikor meghalt az apukám és máig nagyon hiányzik. De bármennyire szomorú azt figyeltem ,meg ha érkezik egy élet valahol a tágabb környezetemben el is megy valaki. A nyákdugó nálam majdnem két héttel előbb elment. Van remény kivárni a dokidat. A BPD egy nappal a szülés előtt már 100-as felett volt a dokim csak egy rápillantott és el sem akarta árulni pontosan mennyi, hogy ne stresszeljen. De mindent el tudnak mérni a praxisban a 5 nappal szülés előtt mértek 38,5-ös fejkörfogatot ettől kaptam frászt aztán végül 37-es lett.

Humi, nekem is volt ilyen fájdigálás amikor léptem, felálltam stb. Jó kemény kobakjával bökdös. Már nem sokáig élvezheted....

GAbi,
nekem Ritát viselte meg a 3 éves oltás, annó Katát is, lábra nem tudtak állni úgy cipeltük őket egy napig. Tök szar látvány, hogy az a gyerek aki egy percig nem ül a fenekén, most csak fekszik. Lehet kapni a ilyen kék folyadékkal töltött zacsit amit beteszel a hűtőbe és tök sokáig tartja a hideget, azt betekered egy textilpelusba és ráteszed a szuri helyére, persze a borogatás is tök jó.

Léna, a méricskélés valóban jó lenne, akkor tudnád mennyit eszik. Bár az a legfontosabb, hogy ő jól érezze magát. Ha csak 3 óránként kel és nem üvölt akkor nem éhes és evett eleget. A feszülés nem feltétlenül baj hogy elmaradt. igyál és egyél eleget. De én is preferálnám a La Leche Ligát mert nekik azért sok sok tapasztalatuk van. Ja és fejj minden szopi után akármilyen kicsi marad benne, ezzel is próbáld még több termelésre ingerelni a cicit.

Szilvus,

Itt halok meg a röhögéstől, a házban van egy 6 hetes baba és abban a cipőben járnak mint anno Karmenék a baba keveset szopik és "nem" gyarapszik megfelelő ütemben. Na és mit mondott a gyerekorvos szegény aggódó anyjának aki már tök stresszes az összes védőnőtől meg a dekáktól. HOGY AZÉRT ZÖLD A GYEREK KAKIJA MERT ÉHEZIK!!!!
ezt add össze, ezután megáll a tudomány. Szerintem attól is függhet épp mit ettél, de én sem vagyok okosabb, majd rákérdezek én is a dokimnál.

Már nem tudom ki kérdezte a 4 kilós gyereknek hányas cuccot vigyen. Hát 62-esnél ne kisebbet.

Ha nem írják fel a cuccokat akkor tényleg lehet a kórháziból "elhozni" egy kicsit amíg apa beszerzi. A receptre pedig egy 8-as után a ti tajszámotok jön az első számot elhagyva.

Kitty,
Valaki írt pár nappal ezelőtt és tejet kért, majd visszanézem, de nekem is van ismerősöm aki bármennyit és bármikor átvesz mert nem tud szoptatni és csak anyatejet szeretne adni a lányának.
A közelünkbe nvan egy MI A SZÖSZ névre hallgató csere bere bolt tök jó fej a tulaja csak azt veszi be amit tényleg tovább is tud adni és hihetetlen gyönyörű és alighasznált dolgokat szereztem be ott. Az alapelvem az, hogy lehet használt de az ne kiabáljon 50 méterről. Amikor Kata ovis lett akkor vettem ott több mindent mert az amit nyúz az oviban nem kell hogy tizenezerbe kerüljön. És néhány újgazdag mami megcsinálja azt, hogy egy gyerekről behoz egy méretben 11 pár cipőt, olyan mintha most vettem volna le a boltban a polcról, a katáról egy nap után nem tudnám úgy levenni. Mindenki szépen kimosva viszi be a dolgokat és vannak könyvek játékok is. Tényleg nagyon jó dolog, ha nincs a környéken még nyitni is érdemes egyet, mert üzletnek sem rossz.
Mindenkinek jó hétvégét meg jobb időt!!!

Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Mindenkinek köszi, hogy jól megválaszoltátok a kérdéseimet, asszem majd a kórházban eldöntöm milyen fejőgépet vegyek, addig is megtanulom ott kézzel, az jó esetben mindig nálam lesz. Dr.nénit megpróbálom megkeresni kence ügyben.

Szilvus,
az én dinnyémben egy leányka lakik, több intim kép is készült róla, bízom benne az is fog kigyönni, különben bajba leszünk apával, nem nagyon van fiú nevünk ugyanis. A leányzót viszont Szófiának fogjuk elnevezni, hivatalosan a nagymama után (magunk között a rajzfilmfigura miatt, de ezt ne mondjátok meg senkinekKép).
Én magam paraméterei: 28 év, +23 kg, első baba.

Kb. egy hete néha, teljesen rendszertelenül belehasít a derekamba a kínlódás. Azzal már elmehetek a cirkuszba fájást jósolni, vagy még nyugodtan üljek a fenekemen (megjegyzem mérete alapján stbail állapot)? Na abbahagyom, most jól elolvasom az archiv irományaitokat, hogy kicsit megismerjelek Titek, bár elég termékeny nőcik vagytok ezen a téren is, hálég.

Üdv mindenkinek

Mici 35+4
mici

Szépjóreggelt!

Humi
Igen, szerintem is igazi kisfiús a Peti.Kép Utánanéztem, a fejkörfogata 35 cm volt születéskor. Olyan szépen kicsusszant, hogy na! (Megjegyzem, ott, ahol még a minitampon felhelyezésével is komoly gondjaim vannakKép ) Szóval ne aggódj, Kristóf is könnyen érkezik majdKép

Rita
Hát ez az, látod, mindenki mást mond. Én meg csak kapkodhatom a fejem. Kép Mindenesetre mostanság mintha kevesebb kajával beérné a fiatalúr, ha csak úgy találomra megmérem, 70 gr-okat eszik. A cicimből meg ömlik a tej utána is. Gondolom, ha többre lenne szüksége magához venné. De bealszik és hiába piszkálom, kifintorogja a cicit. Tegnap 4070 gr volt este 4,5 hetesen.

Kis ravasz ám, rafinált. Csak úgy jár a szemgolyója szopi közben, ha elkapom a fejem, néz utánam. Nyitott szemmel sir, miközben az ajtórés felé fordítja a fejét. A hasa - szerintem - kevesebbet fáj pár napja, ám a helyébe belépett a hiszti. Szerintem. Nem egybefüggően ordít, hanem szakaszosan. Ordit, abbahagyja, ordit, abbahagyja, néha ráerősit, az egyik lábával "toporzékol" is. Mindez csak akkor, ha letesszük a kiságyába és kimegyünk a szobából. Egy kis idő után pedig csendben marad, elalszik vagy elnézegetKép

Vettem a hétvégén csodaszép palántákat a teraszra, ha Peti is úgy akarja, ma kertészkedni fogok!Kép

Puszi Mindenkinek,

Szilvus, Peti (aki most CD-t hallgat és les a kanapén)
szilvus

Sziasztok,

csak egy gyors bejelentkezés. Tegnap hazajöttünk a kórházból. Nádja rögtön bemutatkozott itthon, és a kórházi angyalból itthoni kisördög lett. Este 6-tól 11-ig vernyákolt, sirdogált, üvöltött. Szerencsére aztán éjféltől délelőtt tízig aludt, kivéve ugye a szopizásokat. Így nagyjából kialudtam magam. Persze most sem akar aludni szopi után, merthát gondolta aludt ő eddig eleget. Míg itt írogatok nagymamát boldogítja, de már megyek is.

Puszi mindenkinek

Mariann és Nádja (6 napos)
tmarianna

Mariann

Istenke hozott otthon!Kép Meg azt a drága kisördögöt isKép Szokja a környezetét, meglátod, hamar megszereti a csodaszép szobácskáját és megnyugszikKép

Puszi nektek,

Szilvus és Peti (aki úgyszint szopi utáni menetrendszerű ordításával boldogít)
szilvus

Pera!
Nagyon sajnállak az apukád miatt! Ruha mretben szerintem jó, ha 62-es méretet választasz, mert az 56-ost mi nagyon gyorsan kinöttük.
Szilvus!
Egyik linken sem tudtam megnéznia fényképeidet, olyat írt ki hogy nem létezik vagy nem publikus. Kép
Zöld kaki, én akkor tapasztaltam ilyet, ha nem volt friss a kaki. Tehát álmában trottyantott és utána még aludt sokat. Nekem is egy ciciből eszik, van hogy kevesebbet, volt hogy meglepően sokat mégse akkor lett a kaki zöld. Egyébként egyre nehezebb mérnem hogy mennyit eszik mert kaja elött annyira dühös, hogy össze-vissza
mutat a mérleg. Inkább a végeredményt figyelem, hogy hasonló érték mint máskor. Hol van az turkáló pontosan ahol jó kis lány rucikat is láttál? Megnézném szivesen, meg össze is futhatnánk már.
darla

Szilvus!

Én még mindig nem tudom megnézni Petit!!!!!Pedig nagyon szeretném. Humi linkjével sem jött be. Segítség!

Mariann!

Jó,hogy bejelentkeztél. Meglátsd hamar megszokja Nádja,hogy nem a kórházban lakik, és ismét jó kislány lesz. Várom ám a történetet is, ha lesz egy kis időd.

Darla!
Nálunk a nagyon friss kaki is tud zöld lenni! Most már másodszor kakilt úgy be Réka,hogy csak Apa volt itthon,így megküzdött vele. Igaz mobilon irányítottam,hogy hol a popsitörlő. Meg is kérdezte,hogy legeltetem-e a gyereket,mert olyan a kakija,mindha füvet enne.

Szilvus!
Szóval már rafinált is Peti? Igazi férfi!

Rita!
Igen én is olvastam,hogy valaki érdeklődött tej után, de nála nem biztos,hogy nincs tejci, próbálkozik.
Viszont,ha tényleg érdekli az ismerősödet,írjon egy Emailt a profilomban lévő mail-re, megbeszéljük a részleteket.Kb.200 km-re vagyok Pesttől.

Megyek,mert lassan itt az etetés. Réka mindha fel lenne húzva 3 óránkéntre.

Kitty
kitty123

Sziasztok!
De régen voltam errefelé! nagyjából visszaolvastam, és elketdek írni, mert csoda történt: Tomika a kiságyban elaludt! Magától!!! Ez nem jellemző, ha nyűgös,megyünk le sétálni, és a kocsiban aészik. De hogy a kiságyban! Láttam, hogy ébren van, de ki kellett teregetnem. meg csöndben volt. Mire befejeztem, elaludt.

Móki!
Andris gyönyörű! Látom, szeret fürdemi.

Habok!
Tomika is állandóan szopott eleinte, én is féltem, hogy kevés a tej, de kiderült, hogy azért szopna, mert az a legkedvesebb elfoglaltsága. Nekem a sört is javasolták a klinikán (alk.menteset szoktam inni).
Engem a Laktoherb tea nem puffasztott, és szelet em csinált (a Fitolac igen).

Leone!
Ne idegeskedj, minden rendben lesz!
Én Domal folyékony babamosószert használok. Sokáig elég.
Mi 56-os bodyt nem is vettünk, aztán anyukámat kértem, meg, hogy vegyen, mert Tomika 50 centivel született. Mi csak 2-t vettünk, mert volt néhány kising+póló is. A 62-ből már jóval több van. Egyébként már kb.10.centit nőtt, de az 56-os body még éppen jó rá, és belenőtt a 62-be is.

Szilvus!Móki!
Nekünk bevált a gyógyszertári fürdető. Lehet, hogy Szegeden jobbak kevernek?

Szilvi!
Én sem tudtam megnézni az albumot!
Én már meg tudom különböztetni, hogy mikor fáj a hasa, és mikor vabón hiszti. Esténként általában nyűgös szokott lenni, mondtam, is, hogy át fogjuk anyakönyveztetni Hisztérika Matyinak. Ilyenkor fölváltva járkálunk vele stb., de nem sokat ér. Ha a hasa fáj, csak addig sír szegény, amíg görcsöl, utána akár mosolyog is. Olyan kis hősies. Ja, és igazi könnyekkel sír!
Tomi sem szeret egyedül lenni. Az is nagy szó, hpgy éjjel ált. egyedül visszaalszik szopi után. Bár tegnap éjszaka 3-szor keltem föl hozzá, mert fájt a hasa. Szerdán megyünk tanácsadásra, megkérdezem a papaverines cseppet, amit receptre lehet kiváltani. Már olyan keveset fáj a hasa (ált.csak reggel), de 2 napja megint szenved szegény.

Katca!
Gratulálok Nektek!

Mariann!
Üdvözlet otthon!

Végre készült egy mosolygós fotó (nem a legjobb minőség, de mindegy):
Szép napot mindenkinek!
Ptünde
ErikaKép
ptünde

Sziasztok,

Nem tudom mi lehet a linkkel, idecsatolom még egyszer.

Darla
Pont itt a sétányon, a házunkkal szemben van ez a babaruha bolt. Pár hónapja nyilt, úgy emlékszem. Mindenképpen gyere, egy kiadós sétával egybeköthetjük. Plusz van még egy Baba Kuckó a Pilóta utcai HÉV megállóval szemben, a Mátyáskert Étterem mellett. Állítólag ott is nagyon tuti ruhácskák vannak. Azt is megleshetjük. Pl. a héten, ha szebb idő lesz? A mérlegen nyomd meg a "hold" gombot, akkor kiadja a pontos értéket akkor is, ha izeg-mozog a baba.

KakajelentésKép : Tegnap óta nincs ződ. Csak sárgaKép És a hasfájás mintha elmúlt volna. semmi görcsös keserves ordítás. Lekopogom, vissza ne térjen!

Kitty
Abszolút PASI! csupa nagy betűvel! Böfög, pukizik és rafkós. A "ki birja tovább" játékot játszottuk ma, jól ráfázott, mert én nyertem, Ő pedig szépen bealudt (PTündi: Peti is az ágyában!! Egyedül!! Tökjó.) Ez a 3 óránkénti kaja nálunk is szentírás. Ritkán tér el tőle. Szinte csak iccaka.

Tündi
A krémes trutyi valami Hydrophil nevű Naturlandos krém. FujjKép
Tomcsi nagyon aranyos! Eszem a kis piszén-pisze orrátKép Látom Ő is kis "nagypapa", mint Petifiam: homlokban kopaszodik. Olyan édik, ugye?
Hasfájásra próbáltad, hogy nem iszol tejet és tejterméket? Én csütörtök óta egyáltalán nem eszem-iszom ezeket, s péntek du. óta Petinek nem fájt a hasa! Lehet, nem attól, de egy próbát megér.

Lányok
Az anyatejjel kapcsolatban nem Erika írta, hogy Danikának már nem tud anyatejcsit adni?

Erkélyem kész, 3 hatalmas balkonládát teleültettem szebbnél-szebb petuniákkal és muskátlikkal. Jöhetnek a rigók kertészkedni.

Szilvus

www.babanet.hu/album/main.php?album=1546&p=7983086
szilvus

Sziasztok Lányok!

Olyan hamar elröpült ez a hétvége, és már mehetek is suliba...

Szombaton voltam CTG-n és egy nagyon fura, számomra eddig ismeretlen szerkezetet vetett be a szülésznő, hogy Lucát felébressze. Egy elemlámpára hasonlító fémtárgy, vékony rúd, amin csak két gomb van, és a hashoz érintve (a zöld gomb megnyomásával) berregő hangot adott ki. Illetve mi, pocakon kívül lévők csak ennyit érzékeltünk, de amit szegény Manócskám csinált utána, az nem volt semmi. Úgy járt a hasam még 10 percig, hogy azt hittem menten kijön. Nagyon-nagyon megijedt, a CTG-n ordít a különbség.
Ti találkoztatok régebben ilyennel? Mi ez? Nem okoz fájdalmat tényleg?

Szilvus!
Nagyon jók az új fotók, és tényleg találó, hogy kis "nagypapa" Kép.

Tündi!
Ez már tényleg igazi mosoly! Nagyon helyes kissrác, szépen fejlődik.

Humi!
Holnap megyek a 38. heti uh-ra, kíváncsi vagyok, hogy nekem most milyen súlyt fognak becsülni. Remélem azért elértük már a 2500 grammot, az megnyugtatna.
Nekem olyan érzés szokott mostanában egyre gyakrabban jelentkezni, hogy iszonyúan lezsibbad valamelyik lábam, nem érzem egyáltalán, hogy hozzám tartozna. Ilyenkor gondolom jól ránehezekid valami idegre.

Mariann!
De jó, hogy jelentkeztél! Úgy szeretnék már végre képet is látni Nádjáról, ha tudsz, akkor ajándékozz meg minket eggyel!

Kitty!
Itt Óbudán kéthavonta van bababörze. Múltkor voltunk Kedvesemmel, és 3000 forintért egy halom cuccot vettünk, volt közötte teljesen új (túl nagy súllyal született a baba, sosem tudták ráadni). Nekem nagyon bejött a dolog, biztos, hogy kihasználom máskor is a lehetőséget.

Mici!
Melyik kórházban fogsz szülni?
Amit érzel, az szerintem még nem jóslófájás, ahhoz talán kicsit korán van még, legalábbis a szülésznőm szerint. Csak mostantól egyre nehezebbé válik majd a dolog fizikailag. Nekem a 36. héttől jelentkeztek az ehhez hasonló kellemetlen tünetek.

No, megyek fürcsizni egy jót.
Szép estét!

Brigi (37+3)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

SziasztokKép,

csak gyorsan egy kép. Ma megvolt az első itthoni fürcsi, még a nagyi fürdetett. Bömbölt már jobban is, úgyhogy nem is olyan rossz.

Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!
PEra!Részvétem.
Nálunk továbbra is szenvedés a szopizás.Persze én is egyből arra gondolok/tam, hogy kevés a tejem, de a másikból se kell neki a tej.Viszont hízik (4690g volt 1 hete).Úgyhogy küszködünk.De most már legalább egyre többet mosolyog Lilike.
Mariann Nádja gyönyörűKép
Szilvus Petike tünemény az egyik képét el is mentettem, annyira aranyos.Kép
Kitartás a célegyenesben levőknekKép
A babázóknak sok türelmet és tejcit kívánok!
F Kata+Lili(39napos)
Kép
Új kép van a profilomban isKép
filep_katalin

Gabi Lilike is ekcémás.Ráadásul még köldöksérve is van.KépDe már gyógyulgatKép
Puszi
F Kata
filep_katalin

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?