Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Megvagyok még :oops: Csak kicsit összetorlódtak a dolgaim, utolsó napok a munkában, leányka szülinapi előkészületek, stb.

A "görögdinnyém" napról-napra nagyobb, én egyre kevésbé vagyok terhelhető. Hétvégén egy 3 órás bevásárlás után majd' leszakadt a lábam...ez nálam ismeretlen érzés, de most néhány hétre még hozzászokok :)

Most már végre itthon, leánykának is 2 hét suliszünet, így a jó időt most már mi is tudjuk élvezni, nem csak az iroda ablakán kikukucskálva...
Kórházi táska végre összepakolva, babaruha mosás a héten (végre kint száradhat a napon), babaszoba rendezés a hétvégén és jövő héten...úgyhogy a program megvan :)

Közben úgy látom, hogy a http://www.golyahaz.hu/ oldalt is elkezdték frissíteni, és egyre több aktuális infót pakolnak fel.

Jó pocaknapoztatást a pocakosoknak, és kellemes sétákat a babásoknak!

Üdv.
Liz

Kép

Kép
liz

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 07:04-kor.
szonce82

Sziasztok!

Szonce:

Falun sem könnyű a helyzet. Legalábbis itt, ahol én lakom. Akárhova megyünk, babakocsival kész meglepetés volt az első utunk, és azóta sem könnyű. Akár postára, akár boltba szeretnék menni, a 3 lépcső a minimum, ami miatt a kocsit emelnem kell. És itthonról is nehéz kijutni. Két teraszunk van, az egyiknél 3 magasabb lépcső van, és szűk a hely, a másik 10 lépcsőfok, de tágasabb:-)

Vettünk másik babakocsit, ami knnyebb babával együtt is kicsit keskenyebb, és a suzuki "hatalmas" csomitartójába is belefér nagy duzzogva:-9

Lányok! Lehet h már kérdeztem, de ti teáztatjátok a babáitokat? Én még szoptatok, de 2 óránként eszik. Arra gondoltam, ha két szopi közben teával megkínálnám, talán tovább kibírná...
Szerintetek??

Nem sikerült egy napra időpontot kapnunk csípőszűrésre és ultrahangra, dehát ez van...
Kérdés: a csípőszűrés fájhat? Mióta hazajöttünk a kórházból, nehezebben viselem, ha Milánnak fáj valamije... Lehet h butaság, lelkileg még fel kell nőnöm a dolgokhoz:-)

Kubu!
Tök jók a képek! :-)
Élvetze a koncertet Marci?

A legújabb nevetős képünk:
Első alkalmunk a cukrászdában...

Kép

Szép napot nektek!

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Szonce:

Falun sem könnyű a helyzet. Legalábbis itt, ahol én lakom. Akárhova megyünk, babakocsival kész meglepetés volt az első utunk, és azóta sem könnyű. Akár postára, akár boltba szeretnék menni, a 3 lépcső a minimum, ami miatt a kocsit emelnem kell. És itthonról is nehéz kijutni. Két teraszunk van, az egyiknél 3 magasabb lépcső van, és szűk a hely, a másik 10 lépcsőfok, de tágasabb:-)

Vettünk másik babakocsit, ami knnyebb babával együtt is kicsit keskenyebb, és a suzuki "hatalmas" csomitartójába is belefér nagy duzzogva:-9

Lányok! Lehet h már kérdeztem, de ti teáztatjátok a babáitokat? Én még szoptatok, de 2 óránként eszik. Arra gondoltam, ha két szopi közben teával megkínálnám, talán tovább kibírná...
Szerintetek??

Nem sikerült egy napra időpontot kapnunk csípőszűrésre és ultrahangra, dehát ez van...
Kérdés: a csípőszűrés fájhat? Mióta hazajöttünk a kórházból, nehezebben viselem, ha Milánnak fáj valamije... Lehet h butaság, lelkileg még fel kell nőnöm a dolgokhoz:-)

Kubu!
Tök jók a képek! :-)
Élvetze a koncertet Marci?

A legújabb nevetős képünk:
Első alkalmunk a cukrászdában...

Kép

Szép napot nektek!

Kati

Kép
tatyi1983

Bocsi!!!! Kétszer ment el...

Kép
tatyi1983

---
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 07:34-kor.
szonce82

Kubuspace: Irigylésre méltó, hogy a fiad ilyen fiatalon már sztárok ölében van :lol: mikor voltatok koncerten és hol?

Szonce82: Mi csak 3 hónaposan visszük csípőficamszűrésre. Én is paraanyu vagyok... kétségbe tudok esni ha egy picit is sír vagy ha valami pöttyöt látok rajta... :? szerintem ez teljesen természetes... én a 2 hónapos oltástól is tartok... :oops:

Tatyi1983: Ritkán kap teát a fiam. Szerintem nem biztos, hogy sokáig vagy tovább kibírná a két etetés között mert csak szomját mulassza el nem az éhségét. elejétől fogva 2 óránként eteted? Éjszaka is felkel enni?

Kép

Kép

Kép
millye

silverlion

Botinak gyors gyógyulást kívánok! Azért szerintem ne vegye el végképp a kedvetek ez a betegség a babaúszástól, ha annyira élvezte.

Kubuspace

Úgy tűnik, akkor ez a kártya csak a kiadójának ér vmit. :(

Tegnap délelőtt voltam ctg-n a kórházban, Marci szépen rúgkapált alatta, én meg szép kis keményedéseket produgáltam. Mondtam a szülésznőnek, hogy most már minden nap vannak komoly keményedéseim, ő nagyon örült neki :) Én nem annyira, mikor másfél óra tevékenykedés után le kell punnyadjak.

Amíg ott ültem, megjött egy 35 hetes kismama, elfolyt magzatvízzel. Addig teljesen nyugodt voltam (tök jó érzés, hogy ismerőshöz megy be az ember, már megérte a szülésznő választás), aztán rám is átragadt kicsit az ő izgalma. Belegondoltam, hogy tulajdonképpen bármelyik nap mi is ott lehetünk ugyanebben a szituációban.

Mivel a párom vitt be, most neki is végigmutagatta Katalin a szülőszobákat. Megnéztük a gyermekágyas szobákat is. nem voltam nagyon elragadtatva, de hát a 3 napot majd csak kibírjuk valahogy.

Legközelebb pénteken megyek, vérvétel+UH+ctg, lassan már teljesen otthonosan fogom ott érezni magam :D
jaspis

Sziasztok!

Nem szabad paranyunak lenni.. Mondom én... de tényleg... ha baj van, azt úgysem tudjuk befolyásolni. És segítséget pedig kapunk. Ha nincs baj, akkor pedig nem érdemes izgulni...

Mulan, hálóinget nézted végül, amit ajánlottam?

Szülésznő:
Hú, lányok, májusra vagyok kiírva, de már Annamari nem tud vállalni... Akik szültek- kit fogadtatok meg, és voltatok megelégedve vele?

Tatyi, nektek milyen Suzuki van? nekünk wagon R, lehet nekem is ki kellene próbálni, hogy hogy fér be a babakocsi...

Még mindíg csodás idő van, szép nagy sétákat kívánok mindenkinek!
vanni

Sziasztok!

Kati, Zsuzsa,
nagyon jók a képek! Gyönyörűek a fiúk :)

Kati,
én nagy ritkán megpróbálom ezt a tea dolgot, ha megy az üvöltés két etetés között, de nekünk nem vált be. Beni továbbra is követelte a cicit :)
A csípőszűrés nem fáj, csak hajlítgatják, feszítgetik a kis lábát össze-vissza. Mi végigaludtuk :) Beni a szeme sarkából jól megnézte magának a dokit, de ennyi :)

Szilvi,
hová jártok babaúszásra?
Azért kérdezem, mert majd mi is ki szeretnénk próbálni és gyűjtöm az infókat, hogy hová érdemes menni.

Vanni,
én Anikót tudom ajánlani. Nekem ő volt a fogadott szülésznőm és nagyon meg voltam elégedve vele.

Jaspis,
simán kibírod az a 3 napot. Nem lesz időd azzal foglalkozni, hogy milyen a szoba, a gyerkőc jól lefoglal majd.

A paraanyuk táborához én is csatlakoznék :)
Örülök, hogy nem vagyok egyedül, bár én néha megütöm a már kóros szintet :)

A baba-mama találkának mi lesz a helyszíne végül?

Reni
b.reni

Én is küldök képet :)

Kép

Kép
b.reni

Sziasztok!

Már harmadjára állok neki az írományomnak, mert kétszer, miután az elküld gombra kattintottam, mindig kiléptetett a rendszer... Remélem ez most nem így lez...

Hát én is alaposan eleget teszek a "paraanyu" címnek, ezért nem kell a szomszédba mennem ... :D :D
Szonce!

Mi ápr. 28-ára kaptunk időpontot az ultrahangra, és máj. 4-ét a cs-ípőszűrésre... Már sajnos nem tudtunk egy napra időpontot kapni...:-(

Millye!

Igen, elejétől fogvakét óránként eszik, és éjjel is felkel. Általában hajnali 3 kor, aztán 5-kor, de vannak éjszakák, mikor többször. Ez néha ngyon fárasztó, dehát ez van...

Vanni!

Nekünk 2006-os swiftünk van. 2006-ban még nem gondolkoztunk azon, hogy egy babakocsi majd hogy fog beférni...:-)
Lehet, hogy egy oktávia jobb lett volna :D :D

Reni!

Nagyon édi Beni!
A szeme a teid jól látom?

Én ott tartok, hogy Városligetet beszéltünk meg baba-mama talira, de a részleteket még nem beszéltük meg...

Ha nem fáj a vizsgálat, akkor megnyugodtam... Néha azt gondolom, inkább nekem fájjon bármi, mint Milánnak... De gondolom ezzel nem vagyok egyedül:-)

Hozzátáplálást szigorúan 6 hónapos kor után lehet csak kezdeni? Még gyümölcslevet sem szabad kínálni??
Úgy kipróbálnám már!:-)

A héten vennem kell kengurut, mert Esztergomba fogunk járni babaúszásra... 10 ezer ft 8 alkalom, minden héten egyszer, Ingyen jár úszópelus, és a tanfolyam utolsó óráján egy pancolós kép...
Már alig várom. Valószinű busszal kell majd járnunk, még nem tudom, mert a férjem használja munkában a kocsit...:-( Pedig imádok vezetni...

Szép sétálós időt mindenkinek!

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!
Édesek a babás képek!!! :D

Lenne egy furi kérdésem, de remélem ezen nem sértődik meg senki. Ha van fogadott dokim, és mondjuk pont ő van ügyeletben akár napközben, akár éjszaka amikor szülök, akkor is a megbeszélt honoráriumot kell neki adni?

Ildi

Kép
bcuca

Sziasztok,

Kati, Zsuzsa, Reni,
Milán, Marci és Beni csodaszépek!!!!
Külön gratula Marcinak a forgolódásért.

Köszönöm a szülésznős válaszokat, szerdán reggel megyünk vércukorszint mérésre és ha bent lesz, akkor megismerkedünk a választott szülésznőnkkel. Férjem anyukája jön velem… nektek hányra kellett menni? Nekem azt mondták, hogy fél 8-ra menjek a beutalóért, aztán a vérvétel, majd zsömi és tejecske (cukros lötyi helyett) és utána 2 óra múlva újabb vérvétel… 1 zsömi és 2 dl tej???

Az a baj, hogy Annamarit és Anikót is nagyon dicséritek… hogy döntsem így el? Majd a sors… ki lesz bent… Én csak augusztus1-re vagyok kiírva, remélem még időben vagyunk és elvállalnak.

Voltunk a 4D-s ultrahangon.
Boginak nem tetszett a dolog, szinte végig az arcocskájára szorította ökölben a kis kezeit, nyomta hátra a fejét, aztán megelégelte a leskelődést és hátat fordított… de így legalább láttuk a buksiját hátulról is. A doki néni szerint a 30-31. héten érdemes visszamenni, mert akkor lehet a legszebb fotókat készíteni róla…

Apás szülés
Nálunk apa nagyon lelkes… kíváncsi leszek, hogyan viselkedik majd… remélem nyugodt lesz és kiegyensúlyozott… bár ennek viszonylag kicsi az esélye. De a lényeg, hogy ott lesz és fogja a kezem!!! Bár anyukámat is beizzítottam, hogy hívni fogom, mikor jönnek a fájások, akkor azonnal autóba ül, vagy vonatra pattan és jön! És persze Anyósom is biztosan ott lesz majd!
Tényleg van ott vmi váróterem? Mert nem gondolom, hogy az túl jó lenne, ha ott tobzódna az egész család körülöttem… ti hogy oldottátok meg? Az anyukák csak látogatóba jöttek később??? Mondjuk ha 2 vagy többágyasba fekszem majd, akkor a velem együtt lévő kismamát sem szeretném zavarni a családi látogatásokkal.

Képzeljétek, hétvégén lent voltunk Miskolcon a szüleimnél. Átjött a barátnőm a keresztlányunkkal, Kingával. A kisasszony 8 hónapos tünemény. Olyan jó hangulata volt, egyfolytában mosolygott, de aztán jöttek a fájások, jön a drágámnak a foga, az ínye már hófehér, de még nem törtek át a fogacskák. Alig bírtuk elaltatni, egy kis Panadol segített és az, hogy az anyukája a szorosan magához ölelte… olyan kétségbeesetten sírt már szegény, majd megszakadt a szívem. Egyszerűen képtelen voltam hallgatni, mintha a szívemet szorongatták volna… már a végén együtt sírtam vele… el sem tudom mi lesz, ha majd az én babámmal élem ezt át újra…

Én már előre tudom, hogy paraanyu leszek…

Kriszta
krisztacsillag

Sziasztok!

Mennyi jóképű kispasi, hát igazán érdemes lenne már előbújnia az én Julcsimnak :lol: De ő csak bent bulizik folyamatosan, hihetetlen már miket bír csinálni, napról napra nagyobb az ereje, ez jól érződik.

Ildi, Jaspis, ti is jövő hétre vagytok kiírva ha jól emlékszem, lehet, hogy találkozunk? Már nem hiszek benne, hogy húsvét előtt szülnék.

Jaspis, melyik szobákat néztétek? A fizetőseket is láttátok?
Én még gondolkodom, hogy menjek-e fizetősbe, a külön fürdőszoba nekem nagyon sokat jelentene, viszont azt mondják, hogy első babánál jobb, ha vannak szobatársak. Szóval fogalmam sincs, milyenbe menjek. De lehet, hogy nem is lesz választásom, mert ugye előre nem lehet foglalni, akkor legalább nincs dilemma.

Holnap reggel megyek következő ctg-re, doki is megnéz elvileg. Szilvi, neked hogy sikerült rávenni Sóvágó dokit UH-ra a 38. héten? Örülnék, ha holnap bekuksiznánk, nagyon kíváncsi vagyok a kisasszony méreteire, kicsit már aggódom, hogy túl nagyra nő. Egyébként te tudtad, hogy ilyen hatalmas lesz Boti?

Kriszta, a cukorterhelés nekem cukros lötyis volt, és asszem reggel 7-re mentem, de ez szerintem dokifüggő.

A szüléskor szülőszobán egyszerre csak egy kísérő lehet veled, ha többen is ott lesznek a családodból, akkor a folyóson tudnak várakozni a szülőszobák előtt (2.emelet).

Mi úgy tervezzük, hogy csak ketten a párommal megyünk szülni, anyukám majd látogatóba jön, már megrendeltem a fini husilevest :)

Zita
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zita978 2009.04.07 15:28-kor.

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Tatyi1983: Akkor biztos nagyon fáradt lehetsz mert időd sincs pihenni na meg a háztartást is csinálni kell... Nem próbáltad még az álometetést? Nekem bevált és a fiam átalussza az éjszakát.... Az álometetés lényege,hogy a pici alszik és közben adsz neki enni. A könyv javaslata az, hogy este 2 óránként, azaz 18.00, 20.00 és 22.00-23.00 óra között adjunk a babának enni. Majd este 11 órakor amikor alszik akkor kiveszed az ágyból és alvás közben megeteted... és nem kel fel. Nem szabad hozzá beszélni és pelenkázni és böfiztetni sem mert ilyenkor nem nyel levegőt... megeteted és visszateszed az ágyba. "Az egészen kicsik számára azt javasolja, hogy mikor mi magunk is mennénk lefeküdni, előtte vegyük ki a kicsit a kiságyból és félálomban etessük meg, így valószínűleg éjszaka is később éhezik majd meg és nem fog az éjszaka közepén felkelteni bennünket." "Hathetes kortól két módszert javaslok: a láncetetést - vagyis lefektetés előtt kétóránként etesd -, és az álometetést közvetlenül azelőtt, hogy lefeküdnél. Például este hatkor és nyolckor szoptasd meg, amit az álometetés követ fél tizenegykor vagy tizenegykor." ... "E módszernek köszönhetően a csecsemők többsége kihagyja a következő evést, mert kaptak annyi kalóriát, ami kitart öt-hat órán keresztül." Szerintem egy próbát megérne...

Bcuca: Akkor is a megbeszélt összeget illik fizetned ha az orvosod az ügyeletes... :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Tényleg tündérek a babák!

Doki- ha szabin, vagy távol van a doki:
Az én orvosom pont akkor megy szabadságra, amikor én már simán szülhetek. Azt mondta, hogy lesz helyettese. Ezt nem értem miért mondta. Akkor a helyettesnek is ugyanúgy fizetni kell, annak ellenére, hogy soha nem is láttam?

Doki és szülésznőfogadás:
Millye, megkérdezhetem, hogy te végülis miért nem fogadtál dokit a szülésre? A szülész előtt kihez jártál a rendszeres vizsgálatokra? Nekem megkérdezte az orvosom, hogy számítok -e rá a szüléskor is. Hát, ha belefér anyagilag, akkor igen, de lehet, hogy csak a szülésznő fog beleférni, még rágom a témát...

Viszont tényleg lányok, aki még nem szült:

Jaspis, végülis Anikó lesz ugye veled?

Zita, neked is Anikó lesz?

Krisztacsillag, neked dikerül választani? Nekem már Annamari nem tud vállalni, így Anikót próbálom azt hiszem, ha ráér.
iIrigyellek egy picit, hogy a párod nagyon lelkes a papás szüléssel kapcsolatban... az enyém nem lesz bent.. Már vett fel több szülést kamerára a munkája során, és azt mondta, inkább kihagyná, és ez amúgyis női dolog.....
vanni

Nem, nekem Judit lesz, aki a szülésfelkészítőt is tartja. Őt ajánlotta a dokim. És azt is mondta, hogy neki nem is kell szólnom ha szülök, majd Judit hívja, amikor úgy látja, hogy már szükség van rá. Úgy láttam, hogy nagyon összeszokott páros. :)

Nekem nem kérdezte a dokim, hogy nála akarok-e szülni, valahogy olyan egyértelmű volt mindkettőnknek. Tarifáról sem volt szó, nem mondták, én meg nem kérdeztem, így csak remélem rendben találják majd az összeget, amit gondolunk.

Többiek, ti mind előre fixáltátok a dokitokkal/szülésznőtökkel, hogy mennyit kér?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Vanni: Azért nem fogadtam orvost mert már túl későn kaptam észbe, hogy kéne fogadnom orvost... és akkor már akiket szerettem volna azok nem vállaltak el mondva, hogy szeretik a terhességet az elejétől figyelemmel kísérni... :? szóval a 30. hét után már biztos volt, hogy az ügyeletesnél fogok szülni, viszont nagyon jó kis csapat volt bent és nagy mákom volt mert pont az az orvos akit szerettem volna :lol: :lol: :lol:

Zita978: Ha sok szülés van a kórházban akkor a fizetős szobák mindig foglaltak... kérd meg a szülésznőt amikor bemész szülni, hogy fizetős szobába szeretnél menni és, hogy szabad e mert lefoglalnád... de mivel először szülsz ezért jobban jársz ha olyan szobába mész ahol nem egyedül leszel... van 3 ágyas is az a nullás szoba februárban adták át és tök jó... beszélj a szülésznővel, hogy ha nincs fizetős szoba akkor kevés ágyas szobába mennél.... amikor én szültem akkor is foglalt volt a fizetős szoba, de a szülésznő körülnézett és mondta, hogy van több szobában is hely hova szeretnék menni... és akkor mondta, hogy van a 3 ágyas szoba és ott nincs senki mert most adták át... úgyhogy délutánig egyedül voltam a szobában :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

vanni,

holnap megyek reggel vérvételre, utána keresem meg Krisztinát, Dr. Lintner asszisztensét, elvileg ő mutat majd be a szülésznőnek... de még mindig nem döntöttem. Lehet, hogy nem is lesz bent sem Anikó, sem Annamari... holnap kiderülés az is, hogy tudnak-e még vállalni. Ha mindketten bent lesznek, akkor lehet, hogy én is Anikót szeretném, ne kérdezd miért...

Ezen a szabadság dolgon én is gondolkodtam már, mert én is nyáron szülök majd... anyukám mesélte, hogy mikor én születtem - szintén augusztus elején - az ő orvosa külföldön volt... én meg 4 héttel korábban jöttem... végül az ügyeletes orvosnál szült, neki adott pénzt, és az öcsémet már nála hozta világra.

Töb órán keresztül nézegettem a neten a babakocsikat(szakdoga írás helyett). Nem egyszerű feladat... többfunkciósat szeretnénk mindenképp, de abból is sok féle van. Azon gondolkodtam, hogy a környékünkön sétáló kismamákkal fogok értekezni... :)

Kép
krisztacsillag

Millye, köszi, akkor a 3 ágyasra gyúrok, ahhoz van saját fürdőszoba is, ugye? Úgy emlékszem szülésfelkészítőről.

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita978: Sajnos a nullás szobában nincs fürdőszoba... az a másik 3 ágyas szoba (nem abban voltam) na abban van fürdőszoba :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Zita
Én is holnap megyek CTG-re, és a dokimmal is fogok találkozni remélem, de UH-ra már nem számítok. Én is aggódom már a méretek miatt, hogy ne legyen azért olyan nehéz a szülés.
Nem tudom, hogy fogunk e találkozni, mert ugyebár nagyon sok áprilisi kismama van, de jövő hét elejére mondanak frontot, úgyhogy szerintem nagy eséllyel sokunkat érinteni fog.
Én az eddigi frontokra nem voltam érzékeny, pedig migrénes vagyok, de remélem azt is, hogy kihúzom jövő hét végéig, mert még csak holnap kezdjük a lakásban a festést.
Millye
Köszi az infot, akkor így már nem vagyok kétségek között.
Krisztacsillag
Hát szerintem sokan irigyelnek a zsömi + tej miatt, bár nekem a cukros lötyivel sem volt bajom, de sokaknak elég nagy problémát jelent.

Ildi

Kép
bcuca

Sziasztok,
csak egy gyors beköszönés, migrénem van sajnos. Ez az idő... biztosan másokra is hatással lesz :D :D

Vanni,
nem mondod komolyan h M. megkérdezte azt h számítasz e rá a szülésnél ? Nekem ez olyan furi..

Zita,
nem fixáltam az árakat, körbekérdeztem és annak megfelelően adtam, mivel nekem nem volt választott szülésznőm, szóval annyit kapott amit mi gondoltunk. :D

holnap megyek a hugommal a BMC-be... neki ez az első alkalom lesz, remélem nem kell sokáig odajárnia..

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Sziasztok!

Zita,
én 1ágyasban voltam. Nekem megváltás volt a saját fürdőszoba.
Tényleg nehezebb az első napokban egyedül, de így a látogatók fogadása is jobb.
Amikor novemberben kórházban voltam, akkor volt egy anyuka, aki hozzánk került az 5ágyasba és másnap átkérte magát egy kisebb szobába.

Kati,
tényleg olyasmi Beni a szeme, mint az enyém, bár az orra inkább :)
Majd írd meg milyen volt a babaúszás, mert kíváncsi vagyok.

Millye,
a Katinak javasolt álometetésnél nem bukik sokat a fiad?
Én is próbálok valami hasonlót, de félek, hogy túletetem. Nálunk napközben is elég sok a bukás.

Krisztacsillag,
szerintem mindenképp olyan babakocsit válassz, ami könnyű és egyszerűen össze lehet csukni, viszonylag kicsire. Én is a többfunkciósra szavazok.

Zsuzsa,
gyors jobbulást Neked!

Reni
b.reni

zita978

Most hogy mondod, 19-e az tényleg a jövő hét. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Megnéztünk minden szobát, a fizetős kórházit és alapítványit is. A kórháziban kórházi ágy van, az alapítványiban meg normális, fa támlás ágy, kb ennyi a különbség. Meg hát a fizetősökhöz van saját fürdő, de méretre, berendezésre tök ugyanaz. Pl. az alapítványi fizetősben szépen válik el a tapéta a faltól, ez elég lelombozó volt :(

Van egy olyan nem fizetős szoba, amihez van saját zuhanyzó, ez jobbra hátul belül van, de nem emlékszem, hányas számú.

Én két hete rinyáltam Sóvágó dokinak, hogy szeretném megnézni a babát, de akkor iszonyúan el volt havazva. Megígérte, hogy pénteken ha megyek hozzá, akkor csinál ultrahangot. Úgyhogy majd jól számonkérem rajta. :) Egyébként úgy tudom, a 38. héten egyébként is kötelező még egy UH.

krisztacsillag

Nekem fura lenne, ha az egész család ott tobzódna, még ha csak a folyóson is. Most vasárnap is, ahogy a ctg-n voltam, egy kismamával jött az egész család, mondtam is a páromnak, hogy mi szigorúan ketten jövünk szülni. De persze az a lényeg, hogy te hogy érzed jól magad, ha megnyugtat, hogy ott vannak, akkor hajrá!

Hétvégén itt lesz a párom anyukája, meg szombaton jön elvileg az enyém is (most fognak összeismerkedni). Hát remélem, hogy azért nem szombaton indul be a szülés...

Én a két ágyas fizetőset szeretném, ha lesz lehetőség válogatni. Foglaljuk be magunknak ;) Egyágyasba én se szeretnék menni, nem hiszem, hogy jót tenne az egyedüllét közvetlenül a szülés után.

vanni

Nekem Gombos Katalin a választott szülésznőm.
jaspis

B.reni: Nem bukik a fiam az álometetéstől. Nem eteted túl ne aggódj! Amióta adtam neki homeós bogyót azóta nem bukik... kopp kopp lekopogom... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Én is szülésznő-ügyben szeretnék kérdezni. A szülésznőkkel előre kell tisztázni a tiszteletdíjukat vagy annyit adunk a szülés után, amennyit gondolunk?
Mennyi most az átlagos árfolyam?

nagyon köszi :-)
zizi27

Sziasztok!

Köszi a válaszokat.

Megvolt ma is a ctg, babával minden oké, egy értékelhető keményedés volt a fél óra alatt, (amit én abszolút nem éreztem) szóval lényegileg semmi.
Dokim mégsem volt ott ma, így UH nekem most már max a jövő héten lesz, akkor be is töltöm a 40 hetet. Amúgy én is úgy tudtam, hogy 37-38. héten van még kötelező UH, de a szülésznőm azt mondta, hogy a terminus körül szoktak csak csinálni, ha addig nem jön a baba. Nekem utoljára a 32. héten volt, remélem azért minden oké. A mozgásokból ítélve nincs gond :lol:

Zizi, mi nem beszéltünk a tiszteletdíjról. Amiket másoktól hallottam, 20-40ezer között adtak, meg van egy olyan mondás is, hogy felét szokták, mint amit a dokidnak adsz. Én úgy vagyok vele, hogy attól is függ, hogy alakul végül a szülés, mennyire vagy megelégedve, van-e komplikáció, stb....

Jaspis, a 2 ágyas fizetős nekem is szimpi megoldás, de szerintem az lehet a legnépszerűbb, ami legelőször betelik. De hátha szerencsénk lesz :) Írj majd, mi volt pénteken!

További szép napot mindenkinek!

Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Millye,
melyik homeós bogyót szeditek a bukásra?

Reni
b.reni

Sziasztok!

Köszi a válaszokat.

Szülésznő-ügy:
tegnap voltam bent a kórházban, de nem volt bent a doki asszisztense, így a szülésznős találkák elmaradtak, egyébként ők sem voltak bent. Még jó, hogy a vért le tudták venni, mert különben teljesen feleslegesen mentem volna be a város másik végébe… :)
A lényeg, hogy ma beszéltem Krisztivel, megadta Anikó számát, aki közölte velem, hogy júl. 20-26 között szabin van, így nem mer elvállalni… Újra hívtam Krisztit, aki mondta, hogy beszél Anikóval és majd Annamarival is és majd jelentkezik, hogy melyikük tud elvállalni. Nem megy ez olyan egyszerűen…

Persze felmerült bennem, hogy mi lesz, ha a doki is szabin lesz, de ő csak augusztusban megy… remélem nem hordom sokkal tovább a Bogit, mert akkor se doki, se szülésznő :)

Zizi27,
Nekem az asszisztens mondta, hogy kb. milyen áron dolgoznak a szülésznők, akiket ő ajánlott (30-35). Szerintem érdemes előre tisztázni… vagy a másik megoldás, hogy végén kapnak egy borítékot és annyit raksz bele, amennyit gondolsz.

Babakocsi,
szétnéztem a neten, 6 multifunkciós babakocsit néztem ki. (CAM, Peg Perego, Giordani, és több NeoNato), de meg akarom őket nézni személyesen is… mit szóltok ezekhez a márkákhoz, jó vagy rossz tapasztalatok?

És megterveztem a gyerekszobát is, hétvégén megrendeljük a bútorokat, mert másfél hónap minimum, amíg megérkeznek… csodaszép kis napos szobája lesz a kislányunknak. :)

Hogy bírjátok ezt a hirtelen jött meleget, nekem Bogi egyfolytában keményedik… olykor nagyon hirtelen és fájdalmasan én meg folyamatosan szédelgek...

Szülés előtt állók,
nagyon szurkolok nektek, gondolom, már milyen nagy lehet az izgalom…

Kriszta
Kép
krisztacsillag

B.reni: ARGENTUM NITRICUM CH15-öt adok neki bukásra

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!
CTG-n velünk minden rendben volt, a baba végig fent volt, úgyhogy most nem kellett ébresztgetni, mint múltkor!
A méh összehúzódásos grafikon szinte teljesen egyenes vonalat mutatott, pedig napközben sokszor keményedek, de ott nem produkáltam ilyet. A dokira kellett várnom egy fél órát, mert műtőben volt, de szerencsére gyorsan eltellt az idő. Megvizsgált, és azt mondta, hogy még teljesen zárt vagyok, úgyhogy valószínű tartom a kiírt időpontot. Mondtam is neki, hogy nem szeretnék az ünnepek alatt szülni, egyrészt azért sem mert nem lesz ő sem itthon, másrészt pedig azért sem, mert még nem költöztünk át az új lakásba. Így hát a kisbabámmal mindig megbeszélem, hogy tartsa magát a papír formához, és hogy én is igyekszem vigyázni addig is rá. Úgyhogy légyszi azért szurkoljatok, hogy költözés után induljunk csak a kórházba.
Ildi

Kép
bcuca

Sziasztok Mindenki,

csend van nagyon.... mindenki élvezi ezerrel gondolom ezt a csoda időt.
Ildi és minden kismama gondolunk Rátok és nugyi babócák tudják h nem szabad hamarabb jönniük csak azért hogy a szüleik mindent amit még elterveztek be tudjanak fejezni.

Mi még mindig pizsiben vagyunk, megnéztünk egy szerelmes filmet, mondjuk Marci végig aludt ha majd felébred felöltöztetem és megyünk sétizni..

és akkor a legfrisebb ma reggeli kép mindenkinek sok szeretettel, így várt az ágyban amikor bementem hozzá :D :D :D

Kép

kubuspace

este jövök és visszaolvasok, sok az elmaradásom, de azért írjatok ám Ti is.
pusssz
Zs

kubuspace

Hú, Ildi, ezt jól kicentiztétek, szerencsétekre a kislányotok nagyon szófogadó, hogy kivárja az idejét :)
Ellentétben a miénkkel, akit hiába hívogatunk nagy szorgosan, hogy bújjon elő. Bár lehet, hogy ő is csak pontos akar lenni. :P Hát jó, nem bánom, akkor most már legyen pontos, a következő 3 nap úgyis gyorsan eltelik Apával itthon, aztán már tényleg csak pár nap és megláthatjuk a csodát! :)

Kriszta, mi CAM Cortina babakocsit vettünk, 3 kerekű terepjárós, mert nálunk nincs aszfaltozva az utca, viszont BKV-zni nem fogok vele, arra nem lenne praktikus a nagysága miatt, az biztos. Nyilatkozni egyelőre nem tudok a minőségét illetően, mert még ugye nem volt alkalom kipróbálni :lol: De reméljük, hogy több babát is kiszolgál majd. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

A mai ctg alatt eléggé beijedtem, hogy bent fognak, de a dokimnak ma már volt 3 szülése, hozzám is a kitolás és a varrás közt szaladt ki, úgyhogy hála Istennek nem akaródzott neki bent tartani. Azt mondta, ma még inkább ne szüljek, inkább holnap, úgyis ügyeletes. :)

Reggel óta úgy érzem, mintha meg akarna jönni. A ctg alatt szépen rendszeresen 5 percenként produkáltam 120-as csúcsokat, a papírra ki sem fért. Közben meg iszonyú hangok jöttek ki az egyik szülőszobáról, ahol éppen jött ki a baba, borzasztó volt hallgatni. Szülésznőm nem dolgozott ma, párom kint kellett maradjon, úgyhogy néztem a gépet, ahogy megy fel szép szabályos időnként rajta a számláló, és csendesként paráztam.

Doki szerint ezek még csak jóslók, méhszáj 1 ujjnyi, szerinte akár két hétig is így maradhatok. Aztán beszéltem telefonon a szülésznőmmel is, neki is elmeséltem a jelenségeket, ő azt mondta, lehet ma megszülünk, mert hogy nagyon sokan így írják le a folyamat beindulását, hogy mintha meg akarna jönni.

Most akkor döntse el az ember lánya, hogy mi van.

A vizsgálat után találtam egy jó adag alvadt vért a bugyimban, ez most így 2 tisztasági csere után megszűnt.

Méhszáj 2111, Marci becsült súlya az UH alapján 3491 gramm.

Zita: egyre esélyesebb, hogy a jövő héten bent találkozunk. Majd adj vmi jelt, hogy megismerjelek ;)
jaspis

Sziasztok!

Nagyon köszi a válaszokat szülésznő-ügyben.

Mindenkinek nagyon kellemes babavárós vagy babázós húsvétot kívánok! :-)
zizi27

Lányok! Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk nektek!

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára millye 2009.04.11 08:35-kor.

Kép

Kép

Kép
millye

Huh, Jaspis, ez kezd izgi lenni :shock:

Valami keményedéseket mintha én is kezdenék érezni, de fájásnak nem mondanám. Hát, fogalmam sincs mit kell majd éreznem, nekem menstruációs görcseim sem voltak sosem :roll:
Mindig azt reméltem, majd a magzatvíz megy el, az olyan egyértelmű. Bár állítólag akkor meg nehezebb a szülés, mert nem biztos, hogy beindulnak a fájások :roll:

Priviben elküldöm neked a számomat, írj egy sms-t ha történik valami!!

Mindenkinek napfényes szép húsvétot kívánok!

Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita: Köszi, válaszoltam is neked.

Egyelőre nincs komolyabb fejlemény, ha van vmi, jelentkezem.

Holnap jön anyósom és anyám is, úgyhogy remélem, nem holnap indul be a szülés, nem szeretnék tömegeseményt csinálni belőle.
jaspis

Remélem hidegélelem bekészítve, sok leszek :D

Szonce,
Nem semmi lehetett a túrátok de ügyesek vagytok h mindig volt egy B megoldás is.
Tetszett ahogy írtad h mi a férjed véleménye…. Hasonló nálunk is néha-néha apuci hozzáállása :D :D Ádám egészséges szép baba, minden rendben van, először az egyik oldalt nyomja, megerősödik és majd jön a másik. Nyugi…

Kati,
Igazából nem én vagyok az irányadó, hiszen nekem nincs tejem, de azt javasolták h a tápszer mellé mindenképpen adjak folyadékot. Én pedig adok, vizet és teát is. Főleg hogy most melegebb van…. Issza is manóka ezerrel.
Sajnos nem tudok a csípőszűrésről nyilatkozni hiszen nálunk dokibá rutinjából és az évek tapasztalatából kiindulva pár napos korában volt egy gyors check és azóta semmi.
Érdekes módon tetszett szerintem Marcinak a koncert, mondjuk nagyon nézte a színpadot és a sok sok embert, aztán egy idő múlva kimentünk, megetettem és inkább az előtérben nézegettük az akváriumban a halakat, kalitkában a madarakat. :lol:
Nagggyon jó a cukis kép.
Babanet kilépegetés: mindig megírom wordben, és utána másolom be, hiszen soxor megjártam én is azelőtt, bosszantó volt újra és újra megírni a leveleket.
Oktávia babakocsi szempontból kircsi, csak az a gond hogy apa autójában hófehér kárpit van, szerintetetek ????? Még jó hogy az én autóm (peugeot 307 kombi) fekete kárpitos, csak abba meg nem tudom berakni a babakocsit. Múltkor egy autópályás defektemnél megállt egy barom segíteni és leszakította a pótkeréktartómat alulról, azóta a csomitartóban van a pótkerekem és csak foglalja a helyet… Tudom tudom el kellene menni megcsináltatni de majd 20 pénz. :evil:
Hozzátáplálásról annyit a mi védőnénink szerint hogy a tápiban meg van minden úgyhogy no para, a baba megkap ezért mindent. Mivel a baba bélrendszere még fejletlen ezért nem kell siettetni a hozzátápit, ráérünk 5-6 hóban elkezdeni. Ha meg tejci is van akkor meg pláne..
Millyének igaza van az álometetést illetően, próbáld ki. Én is csinálom, de nem úgy ahogy Millye írja, mármint nem olyan időbeosztással, mindenesetre 11 magasságában néha felkapom és megetetem, így reggel 7-8-ig simán alszik. És én is nyugi vagyok h kellő mennyiségű kaja van benne.

kubuspace

Millye,
1 hete vasárnap, Újpesten voltunk az ifjúsági házban vagy nem is tudom pontosan. Mivel sokat hallgatjuk a cd-jüket így nem volt kérdés h megyünk és lesznek május 1-én is valahol akkor is megyünk.

Szilvi,
Hogy vagytok ? Boti ? Azért mentek még babaúszásra ?
Néztem én is a kerületben 8000/4 alkalom. Mindenféle orvosi igazolás kell babára, mamára. Pelus, meg még valami másik kiegészítő is. És csak hétköznap napközben van. Az nagyon nem jó mert mindenképpen apával szeretnénk menni. Talán még megnézem a kispesti uszodát is. Ti mennyit fizettetek ?

Reni,
Nincs ok paraanyucinak lenni, hát Beni tünemény azokon a képeken.
Álometetéskor nincs bukás, sőt büfi se igazán hiszen szinte levegő nélkül szívja be kismanóka a kaját.

Ildi,
Honorárium kontra ügyelet, igen akkor is adni kell neki.
Még mindig csodálkozom az erődön h most csináljátok a festést.

kubuspace

Krisztacsillag,

Nekem csak cukros lötyi volt, 7-kor megittam otthon, 9-kor labor.
És ahogy Zita mondja ez valóban dokifüggő.

Apás szülés mégegyszer:
A párom azt mondja élete legszebb élménye volt, sőt tegnap hallom Marcival beszélget és azt mondja neki hogy kicsikém én láttalak meg először Téged amikor kibújtál. :shock:
Sokat beszélgettünk az egészről és azt mondja hogy mindenképpen örül h bent lehetett, segíthetett, már amennyire tudott.
Mérhetetlen tisztelettel van minden nő iránt hogy ezt a nem éppen könnyű feladatot ilyen szépen megoldják.
Minden férfi pikk-pakk felnő a feladathoz amikor ott van bent.

Tudjuk jól hogy a mi babánk is sírni fog, akár csak egy nyűgi vagy éppen azért mert fáj valamije. Nehéz lesz, de Neked azért is erősnek kell lenned hiszen a pici babádnak látnia kell hogy anyába mindig kapaszkodhat, anya melegsége, ölelése, biztonsága, kiegyensúlyozottsága segít abban h megnyugodjon. Néha Marcinál is eltörik a mécses, ilyenkor olyan jó magamhoz szorítani és dajkálni, simogatni, megnyugtatni és ahogy rám néz a szemeivel, hát most is be tudnék szaladni a szobába és csókolgatnám, de akkor felébredne…
Kismamák – babakocsi körkérdés, mindenképpen beszélj velük, ott már van tapasztalat a környezeti adottságokat is figyelembevéve. Sajna nincs tapasztalatom az adott márkákban.

Nálunk úgy volt a látogatás hogy a párom szülei szinte állandó online-ban voltak és amikor Marci megérkezett a férjem hívta őket és indultak (70 km) szóval mire végeztek velem, varrás, fürdetés stb. stb. addigra megjöttek és anyósom be is jött a szülőszobába de utána már vittek le és a szülőszoba előtt a folyosói váróban ott volt még apósom és a dédi. A szüleim két nappal később jöttek… hiszen anyám nem igazán tudta volna elviselni ha a karácsonyi készülődését valami (valami történetesen = Marci) felborítja.
De mondjuk anyósékat én is leállítottam h csak akkor jöjjenek ha baba van, vajúdás, szülés alatt nekem senki ne csápoljon a folyosón. :D

Várjuk ám majd a fotókat az elkészült babaszobáról
:lol: :lol: :lol:

kubuspace

Vanni,

Nem biztos h a helyettesnek fizetnék… nem tudom.. Ja küldtem privit.

Egyébként én vélemény de ha nincs saját szülésznő akkor is tutira biztosak lehettek benne hogy aki ott lesz veletek az is maximálisan és rengeteget fog segíteni. Mert mindenki nagyon jó.. Ja és ezzel is van egy kis megtakarítási lehetőség. De ez csak az én véleményem.
Mivel foglalkozik a férjed ?

Zita,
Egyágyasban voltam, lehet h jobb lett volna többen együtt, de asszem meghaltam volna fürdőszoba nélkül. Erőm nem volt két napig még azt a pár métert megtenni sem. Egyébként is karácsony volt, csend és hullaszag, így legalább pihentem, babócával nézegettük egymást és nyugodtan fogadtam a családot.

Jaspis,
Most ismerkednek össze ?? Wow majd kérjük ám a beszámolót.
Ha lesz alkalmad megmondod Gombos Katalinnak h üdvözlöm :D

kubuspace

Mi egyébként nagyon jól vagyunk, szerdán voltunk a bmc-ben megmutattam mindenkinek Marcikát, gondoltam h bemegyek a földszinti ctg-be is megmutatni a csajszinak, de már úgy elfáradtam hogy inkább majd máskor.
Sokat sétálunk, megyünk állandóan.
Marcikámra egy szavam se lehet. Este 8-kor lefektettem és csak 4.30-kor ébredt. Inkább csak nyöszörgött. Megetettem és most alszik is mint a bunda tovább..

Aggaszt h semmi ruha nem jön rám, nagyon gáz, már a héten tornáztam egy csomót most elkezdtek léböjtkúrázni.. Meglátjuk..

Vettem teszveszen kengurut (baby björn) nagyon király, hétvégén a kiránduláshoz már azt fogom használni.

Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok.

Apropó babatali ??????????????????????????

kubuspace

Zita, Jaspis, Ildi,

Drukkok ezerrel !!!!! Várjuk ám a fejleményeket, jó híreket.

:D :D :D :D

Pusz Mindenkinek és bocsi h sok voltam

kubuspace

Sziasztok!
Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Festés egy rétegben mindenhol megvan, most épp parkettázunk, ezért is vagyok rövid!
Kellemes sétálgatást ebben a szép időben.
Ildi

Kép
bcuca

Sziasztok.

Zsuzsa: Nagyon elbizonytalanodtam a babaúszással kapcsolatban, főleg, hogy nagyon úgy néz ki, hogy Boti megfertőzte Anyát is és Apát is. Apa még egész jól van ellentétben velem, mert én néha úgy érzem sosem lesz vége. Ilyen szép idő van, mi meg végig betegeskedjük, egyszerűen ezt nem hiszem el.
Nem szabad semmilyen ünnepnek jönnie, mert akkor biztos megbetegszem...már egy ideje ezt csinálom, Karácsony, Szilveszter...
A babaúszás, mi a Pólus Hotelben voltunk és 9000 Ft 4 alkalom, ami általában egy hónapnak felel meg. Sajnos itt is hétköznap van az úszás, szóval nem Apa barát.
Nem tudom mire fogok jutni, menjünk vagy ne, most pillanatnyi állapotomban a nem fele hajlok.

Jaspis: Drukkolok neked, remélem könnyű szülése lesz. Nekem amikor 2111-es volt a méhszáj és jóslóim voltak akkor pont egy hétre rá szültem meg a 39. héten. Kíváncsi vagyok nálad hogy lesz.

millye: Te is a 0-ban voltál? Én is. Egész jó kis szoba leszámítva, hogy majdnem a lépcsőnél van és kicsit nagy a nyüzsi. A másik problémám az volt, hogy baromi messze van a wc és a fürdő, nekem meg nagyon sokszor kellett menni, hisz inni kell sokat és nekem megmozdulni is fájt, nemhogy kisétálni (vánszorogni :-) ez jobban jellemzi az akkori mozgásomat).
Milyen februárban adták át, 2008 nem? Mert én májusban szültem.

Babatali akkor a többség szavazata alapján 26-án vasárnap lesz a Városligetben, ha rossz idő van, akkor esőnap kellene.
A pontos időt össze kéne egyeztetni majd. Nekünk 1-2 óra között lenne jó, mert a du. alvás nálunk 4-kor van. Várom kinek mikor ideális és kihozunk akkor valamit belőle.

Na megyek lefekszem, hátha jobb lesz holnapra, mindig ebben reménykedek.

Puszi. Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok,
bocsi hogy elvagyunk veszve. a babatali ok, nekunk idopont mindegy! Ott ahol az allatkert van az elott kene talizni mert ott vele szembe van egy jatszoter :) Nektek jo ha az allatkert elott talizunk?

Hajra finisben levo anyukak!!

Kedden lesz ido legkozelebb... Puszi Mindenkinek
BOLDOG HUSVETOT!!

Kép

Kép
cirkuszka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?