Új privát üzeneted érkezett!

De jó, Niki, még ruhára is tudtok nyomatni?? Nagyon édes lett! A pocid pedig óóriási! :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

csillag, mi mindenre nyomunk !! :D :D :D

heni megy ám a privi minnyá csak eltüntettem a levelezőprogramom, amiben az email volt apától... :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok :) Hát én ahogy elnézem szokás szerint kisregényt fogok írni. Talán ezért is kellett volna regényírónak mennem? :D

Banka: tök jó, hogy már így rendezkedhetsz. Milyen mosószert vettél? Tudom, hogy sensitive, de abból is annyi fajta van nem igazán tudok dönteni. Nomeg most zsákoltam be méret szerint a rucikat-ágyneműket stb.

Magdi: ha megvan rá a lehetőséged, akkor válassz szülésznőt. Tényleg szinte ő jobban fontos, mint a doki, ha komplikáció mentes lesz, márpedig miért is lenne más? :)

Tabati: tök jók a képek! Igazi kismami és ahogy arra a tutyikára nézel :D Fergeteges!!! Kicsit sajnálom, hogy nekem nem lesz ilyen képem, mert amit Rod csinál azon vörös a fejem és a szemem is. :( csak házi használatra

Tökmag: Mivel nekem mindig volt egy kicsi plusz súlyom, ezért A vonalú kicsit hosszabb felsőket hordtam. Na most azokba meg most belefér a pocim, és baromi büszke vagyok rá én is, hogy lám lám milyen szépen rásimul :D Hülye lennék takargatni. Emlékszem anyukám a kertészfarmerhoz ragaszkodott, mert az ő idejükben az volt, hát nem! Egyrészt nem volt olyan amilyenbe a mellem és a hasam belepréseltem volna úgy hogy a fenekemen meg a lábamon ne lötyögjön, másrészt meg ritka bénán néztem ki benne.

Heni :) Kicsit (nem igaz mert nagyon, de pssszt) irigyellek ám, hogy Miki veled marad olyan hosszú ideig. Olyan jó lesz, hogy hármasban, együtt, ott lesztek Benito ágyikójánál, együtt tudtok mindent csinálni, nem kell korán kelni (kivéve persze, ha a baba korán kelő) és munkába rohanni.

Preta: Jól tetted, hidd el az a pár nap kikapcsolódás rengeteget ér! Babymoon :D Hárman mégis ketten. Felejthetetlen lesz, majd írd meg milyen volt :)

Cincibabus: Köszi szépen a bíztatást, tényleg jó, hogy így meghallgatjátok a nyűgjeimet. :oops: Néha muszáj kiírni magamból, mert mindig mindenki erős-határozott-törtető csajként ismer, aki az érdeke miatt bármit-bárkit képes eltaposni, és meghátrálásra kényszeríteni. Csak ugye ez a külső máz :) Nehéz volt ám megnyílni Rod előtt, sokáig nehezményezte is, hogy nem bízom benne (megjegyzem még most sem 100%, de én még a saját tesómban sem bízom. A család a vér egy dolog, de az üzlet, a pénz pedig egy másik). Mégis az első pillanattól úgy gondolta, hogy egy bújós cica vagyok :oops: pedig előfordult, hogy lekaptam a tíz körméről és bizony a malacokkal aludt egy hétig és úgy könyörögte vissza magát az ágyamba.

Zsu: Tök jók a képek! Nem semmi, felmásztál a kilátóba! :D

Erika: Szorítok nagyon, hogy minden sikerüljön. Remélem Ékes már jól van. Azt nem mondom, hogy ne idegeskedj, mert tudom, hogy könnyű mondani, na de be is tartani már nehéz.

Ácica: Nyugi :D Nálunk még a kistakarítás is gond. Mindenhol doboz és zsák hegyek, szó szerint labirintus a lakás, és még ilyenebb lesz. Nemhogy ablakpucolás marad el, de sok minden más is :oops: Azért porszívózás stb lesz, csak ugye részletekben, elég sok cuccom „hazamentem” és a maradékot fogjuk egy ideig még kerülgetni.

Mniki: Valószínű, hogy befordult csak a másik oldalra, vagy haránt fekvéses. Az biztos, hogy az alsó bordáknál nyom ideget, akkor szokott a mell alatt zsibbadós, fájós érzés lenni. Paskold meg egy kicsit, hátha arrébb fordul ha harántos. :) Én a popsiját megszoktam, ha már nagyon nem kapok levegőt, és szépen vissza is húzza. Gyönyörű pocakod van :D

Nagyon fáradt vagyok, nemrég értem haza, csak gyors visszaolvastam. Ugye írtam, hogy rohangálok, ügyintézek, még nem is sütöttem húsvétra se semmit, sőt még a sonka sincs meg :oops: Azt hiszem már nem is fogok. Komolyan mondom hazaértem, bezárkóztam a szobába és remegtem meg vagy félórát bőgtem. Örömömben, bánatomban, az elmúlt napok feszültsége, csomagot kaptam :) benne egy igen megindító levélkével.

A lakáscsereberét hagyjuk, majd ha tisztázódik akkor írom le mi van. :) A lényeg, hogy (elnézést az alpári kifejezésért) még a sza*t is kivertem a másik félből. Ha láttatok kőkemény ügyvédi filmet, nohát valami hasonló zajlott le. Az ügyvéd megkérdezte, biztos nem vagyok-e szakmabeli :D a sógor tátott szájjal bámult.

Onnan rohantam az orvoshoz. Emma baba befordult az éjjel!!! Szépen a megfelelő szögben fekszik, beágyazódott a feje a medencébe, szinte teljesen felvette a szülési pozitúrát, már csak azt kell elkerülni nehogy előbb meginduljon, mint kellene mert azért egy kicsit korán van még. Popsiját egyenlőre felnyomja a gyomromba, nyom egy ideget, azért érzek zsibbadást. A doki nagyon örült, hogy ilyen alapbetegségekkel milyen remek a várandósságom. Persze mondta, hogy mostantól csak pihenni, enni főleg pedig inni bőven. Ne hajoljak, a cipekedés meg eszembe se jusson. (El sem mertem mondani, hogy micsoda mizéria van nálunk, nemhogy pihenni, de még a szokásos délutáni szundikálást sem tudom „végrehajtani”)
Méhszáj, pocak, súly, vérnyomás rendben. Csak minimálisan vizesedem, de hát annyit talpalok mostanában nem csoda.
Méretek: Fej 82 mm, súly 1800 gramm!, combika 66mm, 45 cm hosszú. Azt mondta szépen összeszedte magát az egy hónap alatt, hisz 1000 grammosra esett vissza. (Tehát amit zabáltam, és felszedtem szó szerint a baba lefalta rólam) Szép pofika, és hosszú comb. Mondtam neki nem baj, majd rúdtáncos lesz, csak jól keressen vele :D

Most pedig megyek, és egy almával elterülök a tévé előtt :)
Vendég

Niki!

Nagyon édes a body, a pocakod meg egyenesen csúcs! :) Nagyon csinos vagy, sehol egy kis hízás, tényleg csak a pocid nőtt. Ügyi vagy!

Csillag!
Jó, hogy nem lett újabb tetkód! :D Én is kaptam egy szép nagy napocskát a karomra még a 12. héten. :?
Jó a gólyás sztori. Irányítsd át légyszi azt a gólyát felénk, hátha Api is rájönne, hogy ideje volna beszerezni a kiságyat, pelenkázószekrényt. :D
Mormotáról sajna nem tudok. Ő pesti amúgy?

Kép
ácica

Niki, csodaszép a pocid és tényleg HATALMAS! :) De kell is Liliennek a hely odabent... Ügyes vagy, hogy ilyen szép bodyt tudtál készíteni neki. Gondold el, milyen büszke lesz az anyukájára, ha később esetleg pólót is tudsz nyomni neki a saját nevével, esetleg a kedvenc figurájával.

Csillag, sajna Mormotáról nem tudok semmit...

Anuk, drága, de jó, hogy jó hírekkel jöttél!!! Nagyon örülök, hogy minden oké volt az orvosnál. :):) És hát mostmár legalább tudjuk, hogy Emma nem akármilyen kislány: ugyanolyan erős, mint Te vagy. Dehogy fog hamarabb megszületni, mint kellene neki! Erre ne is gondolj! Egymásnak adtok erőt, így tuti rendben lesz vele is minden. :)
Én a múltkor az Auchanban vettem bébiruha mosószert és öblítőt: a mosószer Norit márkájú, az Öblítő Gabi. Finom illata van mindkettőnek, és kimondottan babaruhákhoz való mindkettő. Együtt kb 1000 Ft volt, nem emlékszem már pontosan...

A lényeg meg majdnem lemaradt:

28 hetes pocifotó: (az összehasonlítás kedvéért) :) Kép

és a 32 hetes: Kép

Heni

Kép
szheni

Szép estét!

Nagy pakolászás megy nálunk is - sajnos még nem a babaszoba, csak selejtezünk, rendet rakunk a szekrényekben. Egyszóval: ugrásra készen állunk a költözésre, de ahogy telik az idő, annál kevesebb esély van, hogy a születés után már ne ide kelljen jönnünk :( sajnos a leendő lakás eladója úgy látszik ott tesz keresztbe, ahol tud, és hátráltatja a dolgokat. :twisted: :evil:
Anuk, Ékes, legyetek okosak ezekben a jogi dolgokban, kitartás!

Na de a lényeg, hogy a bébiknek jó legyen!

Ma, rajtatok felbuzdulva, felkerestem egy DM-et (50km-re van a legközelebbi :roll: ), és megvettem, amit tudtam, mindenféle babakencét, pellust...mindenből a Babylove márkát vettem, elsőre, mert az Ökoteszt újságban szinte minden termékük a legjobb minősítést kapta. Sajna gátmasszázsolaj nem volt. Nem ismertek más márkát a Weledán kívül? Kutatom a Webet, de nem vagyok okosabb.

Heni, vagy bárki, aki szeret kreálni dolgokat, egy húsvéti kérdés: a suliban biztos csináltatok hímestojcit, olyan viasszal írókázottat. Van ötletetek, mivel lehet ráapplikálni a viaszt? Gondoltam égő gyertyába mártogatom. Párom még sose látott hímes tojcit, és szeretnék neki egy Rafael feliratosat, meg egy hagyományosat festeni! :D

Nagyon kívánom a tormás sonkatekercset, végre kaptam tormát, alig várom....hmmm, pedig még sose csináltam, de nem tűnik komplikáltnak. Egyelőre ennyi a húsvéti készülődés nálunk. Takarítani nem fogok, már kibírja ezt az 1-2 hónapot :oops:

Párom nagyon készül a szülésre: tegnap egy pici laptoppal állított haza - majd azzal védekezett, hogy milyen jó lesz, ha a klinikán leszek, tudok netezni :roll: (na jó, a régi gépe már tényleg haldoklik) Mondtam is neki, jó, hogy így átérzi a ránk váró feladatok súlyát, az egyik legfőbb gond meg is van oldva - már csak meg kellene szülni vkinek :D de hát pasiból ban, mit tegyünk.

Magdi, fel a fejjel, szerintem nem gáz, ha félsz, más is - de szerintem minél többet beszélünk, olvasunk róla, annál inkább része a hétköznapjainknak, nekem pl. ez a pszichés rákészülés segít!
Azért meglepődtem, hogy Benta, Te is félsz egy picit, gondolod annyira más lesz most, mint az első kettővel, vagy ez inkább aggódás?

Süni, igyál sok vizet, remélem elmúlik hamar!

Csillag, Te küldted a birkás linket? :D Milyen őrültek is vannak! De ebből is látszik, milyen okosak a kutyák!

Na, jó, regényírás befejezve, még Anuk rámfogod, utánozlak :wink:
preta

Sziasztok,

Anuk en Dreft mososzert vettem, szerintem egyebkent teljesen mindegy melyiket veszi az ember a feher dobozosak kozul, mindegyik illetmentes meg hipoallegren.

Niki: Ezekert a baranyos cucokkert teljesen oda vagyok, csuda aranyos lett a body is.

Tegnap vegre megjott a butor, apa mar ossze is szerelte. Egyedul a matraccal nem vagyok elegedett olyan bazi nagy es vastag, hogy felek a legzesfigyelo nem is fogja erzekelni azt a pici sulyt rajta.
Ugyhogy hetvegen azt kicsereljuk valami kisebb baratibb valamire, itt sajnos a kokuszmatraccal nem talalkoztam, ugyhogy be kell erjem valami massal.
Aztan majd hetvegen berendezem a baba szobat, at akarok elotte mindent torolni fertotlenito kendovel, na meg mindent atmosni termeszetesen. Jo nagy melo lesz, de mar varom.
Nekem munka utan olyan szinten nincs energiam mar semmit csinalni otthon, csak vacsorazok teveze, zuhany es alvas.

Az en babam meg tutira nem fordult be, szerintem a legtobszor keresztbe fekszik, mert szoktam erezni a fejet az oldalamban, akkor kicsit megsimizom mondom neki menjen arrebb es alltalaban elhuzodik.
Konyv szerint hanyadik hettol kell beforduljon a baba?

Banka
Kép
banka79

A gátmasszásra nem találtam más márkát a Neten, viszont több helyen írják, hogy bármilyen tiszta olaj jó: napraforgó, olíva, szezámolaj stb. :?: Ez nem okozhat fertőzést szerintetek?
és most hogy így jobban utánaolvastam, azt írják, hogy a szülésznő szülés közben meleg kávéval borogatja a gátat, mert a meleg lazít, a koffein meg a vérellátást segíti. Erről hallottatok, vagy ez valami baromság (mert annak tűnik... :)
preta

Sziasztok!

Most ébredtem - jót szundikáltam munka után. Egyre jobban érzem, hogy közeledek a végéhez. Megint fáradékonyabb vagyok, a gyomrom is szűkebb már - nem kényelmes, és a derekamat is nehéz tartani...

A praktikerben megint nem volt lámpa - pedig szerettem volna megvenni. Jó lenne hétvégén eljutni egy másikba. Máshol is néztem, de kb. 1000 Ft-tal drágább. :(

Benta, lehet igazad van ezzel a befordulással kapcsolatban. Az igaz, hogy mindennek oka van, és végül is még nem vagyunk lekésve semmiről sem...de azért akkor lennék nyugodt.
Ma volt bent a kolléganőm. Az első kislánya 3800 gramm volt, szintén nagy volt a feje, és az utolsó hónapban fordult be. Mondta is, hogy végig császárra készültek, aztán sima - ráadásul gyors szülés lett belőle!
Utánaolvasok még a témának - meg majd hétvégén rákérdezek a szülésfelkészítőn!

Niki, Heni szép a pocakotok! Mi már a 20. hét óta nem csináltunk fotót - illetve csináltunk, csak nem ugyan abban a ruhában. Pénteken majd bepótoljuk!

KépKép
KépKép
kfnoémi

http://noitestcsodai.hu/varandossag/v05.html

Banka itt egy link, ebben leír egy csomó mindent a beforduláról. Egyébként azt írja, hogy a 35. hétig jó ha befordul, ha nem érdemes kintről rásegíteni!
Neked még bőven van időd, ne aggódj! :)
A 29. héten a babák - talán fele - még nem fordult be!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Preta, a legegyszerűbb, ha zsírkrétával rárajzolsz festés előtt a tojás héjára. Vagy a gyertyával, csak vékonyan. Egyébként nálunk a suliban nagyon jól bejött az a megoldás, hogy befestettük pirosra a tojást, (mi akrilfestékkel csináltuk, mert az itthoni festékkel nem sikerült pirosra a piros, persze biztosan van jófajta is.) szóval pirosra festettük, és a hibajavító tollal, tudod, melyik az... vékony a hegye, egy kicsit bemegy, ha rányomod a papírra és ki kell nyomni a hibajavítót belőle. Ha ezzel rajzolsz a tojásra és megszárad, nagyon szépen néz ki. A viaszt mi csak rajzolásra használtuk a tojáson. Egy hátránya van: ha elrontod a mintát, nem tudod lemosni róla.
A gátmasszázsolajjal kapcsolatban: ha búzacsíraolajat használsz és orbáncfűt, az is nagyon jó. Azt hiszem, Amadea tett föl pár oldallal korábban egy cikket, ahol le van írva, hogy mekkora arányban kell keverni. De a Weleda már készen van, ráadásul nem drágább, mint a másik kettő együtt...

Banka
, elvileg a 36. hétig nincs gond, ha nem fordul még be a babó, de az orvos addig úgyis többször fog látni. Bár nem tudom, Nálatok ez hogy van, nálunk elvileg gyakrabban kell már az orvost látogatni az utsó hónapban.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Csak bejelentkezni jöttem: élünk és virulunk, csak nem volt net a felújítás miatt. Még mindig nem vagyunk kész, de szépen haladunk...

KépKép
amadea

Sziasztok!

Nem írtam rég, de minden reggel olvaslak Benneteket. :)

Még dolgozom és már nagyon elfáradok estére, ezért nincs kedvem írogatni. DE! már csak a jövő hét és vége! Vágom a centit!

Valaki írta a borda alatti zsibbadást. Hát engem már az örületbe kerget. Még délelőtt hagyján, de ebéd utántól elviselhetetlen. A húgom szülésznőpalánta, ahogy tapogatta a hasan, sterinte szinte az egész gyerek jobb oldalamon van, csak aprórészek vannak a balon, ezért nyomja fel annyira a szerveimet, azok meg gondolom egy kis ideget neki a bordának.

Kép
Kép
sosi

Sziasztok!

Ácica:
gólyát küldöm! :lol: A nagyobb dolgokat tényleg meg kellene venni, mert egyre fárasztóbb a mászkálás. Remélem, végre mi is veszün k pelusozót meg szekrényt. Most az én szekrényemben csöveznek borcsa ruhái, de nem nagyon férünk meg egymás mellett! :lol:

Preta:
mi a festés után ecetbe mártogatott fogpiszkákóval írunk rá mintát. Ezt sem lehet ugye korrigálni, ha elrontod, de szép lesz, mert az ecet csak ott marja le a festéket, ahol erősen hozzányomod. De a Heni-féle hibajavítós festés is jó ötlet!
A birkásat én küldtem. Kicsit sajnáltam őket, h éjszaka világító izéket szereltek rájuk, mert biztos zavarta. De a pásztorkutyák nagyon ügyesek. Anyósoméknak van egy pulijuk, és amikor áthozzák hozzánk a nagy kertbe, mindig nekiáll terelni a komondorunkat. :lol: :lol:

Anuk: nehogy ám anyóska helyett moss ablakot! elvégre ő fog odaköltözni nemsokára, nem? Hagyd meg neki a takarítás örömét.... :lol: Örülök, h Emma ilyen ügyesen befordult!

Velünk semmi különös tegnap óta. Holnap megyünk haza hozzánk húsvétra, úgyhogy akkor nem biztos, hogy jövök. De addig még igyekszem.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

A héten jól lemaradtam, dolog ezerrel, hisz utolsó előtti munkahét, próbálok rendet tenni, meg még leírni a fontosabb dolgokat.
minden estére jut vmi program.

Szombaton meg hazautazunk, egy hétig otthon leszünk, szóval akkor sem az aktivitásomról leszek híres.

De jól vagyunk, tegnap volt a védőnő is, kicsit megkavarta a dolgokat a tgyással kapcsolatban, de kiderült, hogy nem neki volt igaza.

Szép napot!
Vendég

Sziasztok!Gyorsan küldök egy 31 hetes pocakfotót és már itt se vagyok mert pakolom a motyóm. Kép Remélem nem lesz semmi gond és hazaküldenek.Pusz mindenkinek.

Kép
kata840725

Ó, Kata, csak nincs megint vmi gond?? Gondolunk Rád, jelentkezz mihamarabb!!!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziiiijjjjasztoook kismamik!
Nagyon szépek a pocak fotók egytől-egyig. Látom azért az aktivitásból (vagy inkább inaktivitásból), hogy a többség már készül az ünnepekre. :D

Kata, ugye csak vmi kontrollra mész????

Ma voltam dokinál. Minden rendben. Nagyfiú most először nem keresztbe, hanem fejjel lefelé helyezkedett el a vizsgálat alatt, de annyit mocorog, hogy szerintem már megint máshol van a feneke. Kb. 1600 gr és 40 cm körül van.
Hasmenésemre picit húzta a doki a száját, de mivel nincs lázam, és tegnap este óta nem voltam wc-n, ezért nem lehet nagy gond. Lehet, hogy az előző esti eper tette be a kaput.
Legközelebb a 36. héten kell mennem. Picit messze van még, de ő előtte 1 hétig külföldön lesz (megjegyzem inkább most legyen, mint szülés környékén), ezért hívott akkorra. Viszont akkor aztán lesz minden, mi szem-szájnak ingere. És akkor kezdődik a hetenkénti ctg is.

Szóval lányok, asszem vészesen közeledik a vége :D

Arról nem beszélve, hogy egyre többen kérdezik, hogy össze van-e csomagolva a pakkom. :shock: Úgyhogy nincs mese, jövő héten elkezdem beszerezni a szükséges cuccosokat.

Mindenkinek további szép, madárcsicsergéses estét!

KépKép
süni76

Sziasztok kismamik,

Noemi: Koszonom a linket a befordulsasrol, akkor en meg boven raerek ezzel foglalkozni.
Hetfon megyek a dokihoz, es onnantol meg mar nekem is kethetente kell jarjak, majd azt hiszem az utolso 1 honpban talan mar hetente.

Irigykedem akik mar csak 1 hetet vagy nem sokkal tobbet dolgoznak. :D En is sokat gondolkodom, hogy jo lenne otthon lenni, pakolgatni rendezgetni, de aztan rajovok lehet nem lenne ram jo hatassal, mert ugy belustulnek hogy egesz nap csak a teve elott doglenek.
Olvastam egy cikket a terhessegrol es a munkarol es az azt irta, ha egy kenyelmes stresszmentes irodai munkaja van valakinek, akkor egesz nyugodtan dolgozhat teljesen vegig. (Na az en munkam ilyesmi) es meg jobb is mintha az anyuka otthon a lakast pucolna.
Persze azt igy is ugyis meg kell csinalni, igy meg marad ra a hetvege vagy melo utan.
Kata: Jo nagy pocakod van mar.
Tojasfestes: Azt hiszem most ez a magassag nalam kimarad, de jovore feltetlenul fogok festeni. Szerintem ezek a dolgok nagyon fontosak lesznek majd ha mar a kicsi is velunk lesz, Szeretnem tartani majd a hagyomanyokat, a gyerekek mindig elvezik es engem is igy neveltek.

Banka
Kép
banka79

Sziasztok Kismamik!

Na, jókorát idegeskedtem ma a munkahelyen. Először is fél órát késtem, mert karambolozott a villamos, aztán bent meg cseszegetnek, hogy miért így csinálom, meg miért úgy. Tudjátok, a nyuszika meg a sapka esete. :evil:
Na mindegy, kolléganőmmel kiraktunk egy puzzle-t, és lenyugodtam. :lol: Különben is hagyják békén a kismamit!!!

Kata!
Remélem, minden rendben, írj legalább annyit, hogy miért kell bemenned!

Süni!
Nekem sincs még kész a pakkom, de még egy csomó minden be sincs szerezve. Kicsit ideges vagyok miatta én is, de ezek babáink időben fognak jönni, se hamarabb, se később, úgyhogy nyugi! (Mondom ezt magamnak is). :D
Tutira az eper volt a "bűnös". Pláne, ha nem magyar volt. Én is úgy jártam a múltkor.

Kép
ácica

Sziasztok Kismamik!
Már én is elég régen tudtam írni, de nálunk is sűrű az élet. Elkezdtük a bővítést, még dolgozom, estére kitikkadok. Azért igyekszem nyomon követni az eseményeket. (most egy kicsit le vagyok maradva :oops: )
Nagyon szépek a pocakfotók. :wink:
Valamikor nemrég írtatok a vasról, meg hogy székrekedést okoz. Én nemrég kezdtem el szedni, nem volt konkrét elképzelésem, hogy milyet szeretnék, mikor a Viktor ment gyógyszertárba mondtam neki, hogy hozzon valamilyet, kérdezze meg, hogy kimamáknak melyik jó. Hozott egy üveggel, merthogy ez folyadék, az a neve, hogy Iron VitalF. Vitaminokkal kiegészített készítmény, nem tartalmaz semmi adalékanyagot, csak természetes anyagokat. (pl. céklalé, citromfű, csalánkivonat, stb. még egy csomó mindent) És ami a jó benne, hogy egyáltalán nem csinál székrekedést. A gyógyszertáros is azt mondta, hogy ezért szeretik a kimamák is. Nekem nemhogy székrekedést nem csinál, de még meg is hajt egy kicsit. Szóval nekem elég jónak tűnik.
Még 3 hetet dolgozom, már én is visszaszámolok....... :lol:
poker

Sziasztok!

Nagyon mérges vagyok! Képzeljétek, egy ismerősömmel mentünk a mozgólépcsőn (38 hetes babás a csajszi), és egy vén faszi úgy nekiment, hogy nekem lökte. Beszóltam neki, hogy uram, azért egy bocsánatot elejthetett volna! Erre elkezdett angolul hadoválni (én nem értettem semmit), a lány pedig mondta, hogy menjünk arrébb… Miért, mit mondott?? Azt, hogy legközelebb, ha ő jön, majd arrébb megyünk, és BEFOGJUK A POFÁNKAT!
Hogy ilyenkor miért nincs ott az ember pasija… :evil:

Heni: nagyon csini a pocid!

Süni: egyre rosszabbul érzem magam én is, hogy Semmit nem vettünk meg a kórházi kelengyéből, úgyhogy jövőhéten nálunk ez lesz soron.

Banka: én is azt hittem, hogy totál depis leszek itthon, meg lusta, de egyáltalán nem. Annyi dolgom van, lótok- futok, hogy naptárba jegyzem, mikor mit kell csinálnom. :)
Nekem is kényelmes, stressz mentes a munkám, és soha nem gondoltam volna, hogy ilyen jól elleszek itthon… :wink:

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Tényleg már mindenki nagyon készül az ünnepre - én azért írok!
Nekem ma félig lazsálós napom volt, mert nem volt főnök. Délelőtt lógtunk, és shoppingoltunk - tudjátok lesz ez a bingával a munkába akció, akik tőlünk vállalták kapnak pólót, ezt szereztük be. Utána még kinéztünk a Premier Outletbe, mert szerettem volna egy melltartót - nem kaptam. De hazafelé a Praktikerben végül meg tudtam venni a lámpát! Utolsó volt!
Ebben a kb. 3 órában annyira kitikkadtam, hogy megint délutáni szunyókálás következett - kb. 2 órát aludtam, aztán lementem a Mammutba, és végre vettem melltartót a Tezenisben.
Ja meg egy felsőt a 2in1-ban, mert 990 Ft volt! Kérdeztem is az eladótól, hogy van-e valami baja, mondta, hogy semmi, csak már 2 éves modell - hát engem ez nem zavar. Sima sárga, rövid újjú - van is hozzá való cipellőm! Tök jó lesz! :)

Most éppen alkoholmentes sört iszok, annyira megkívántam! :)

Én a kórházi pakkal sehogy sem állok - sőt május 2-án megyünk az ikres barátnőmhöz, akkor kapom meg a maradékait.

Kata mi a baj? Jelentkezz ha tudsz - Amadea tudsz valamit?

Banka, tegnap írtál nekem a befordulásról, hogy ne erőltessem! Annyira megfogott amit írtál, hogy mára teljesen átszellemültem! Tökéletesen igazad van: a kisfiam okos, tudja mi a dolga, ha nem fordul be, annak is oka van. Szóval mától no para. Nagyon köszönöm! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ja és még egy! Mivel jövő hét pénteken dolgozom utoljára, "súgtam", hogy minek is örülnék búcsúajándéknak.
Ezt választottam:

Kép

Fisher Price icipici pókos pihenőszék. Zenél, fényjátékot ad, rezeg. 11,3 kg-ig használható! :) Nekem nagyon tetszik!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Újra itt :)
Bolondok napján behalt a modemem és csak tegnap kaptam vissza. Most meg kisregényt írtam és képet szerettem volna csatolni, erre minden elszállt. ÁÁÁÁÁÁ!!!

Niki, még1X köszönöm a tippet az áruházzal kapcsolatban, voltunk, szétvásároltuk az agyunkat :) Babakocsit is találtunk, csak a szín nem olyan volt, amit szeretnénk, de megrendeltük, 2 hét múlva jön :)

Bogi baba állítólag óriásbébi. Március 31-én voltunk, 29 hetesen, akkor volt másfél kiló. Mondtam is a dokinak, h lehetetlen, mert 3 hét alatt nem hízhatott 500 grammot, akkor még nézegetett kicsit, számolgatott és közölte, h "pedig annyi". Apa meg büszke, h akkora lesz, mint ő :) Lépten-nyomon megkapom azt is, h hatalmas hasam van és biztos mindjárt szülni fogok, de ahogy elnéztem a Ti képeiteket, szerintem nem is olyan kivételesen nagy. Mindenesetre azt nem fogom bánni, ha nem lesz Bogi "kis béka", Bius is olyan kis guszta hurkás volt, csak a köldökcsonk árulkodott, h újszülött :)

Képem sajnos nincs, mert vmi olyan formátumban rakta fel a doki a pendrive-unkra, h itthon már nem tudjuk megnyitni :(, de nagyon kis helyes, szerintem tényleg apájára hasonlít :) és a kis nózija a legtündéribb :)

Biusnak megkezdődött a tavaszi szünet, ebben a jó időben szerintem nem is leszünk sokat a lakásban.

És dicsekedhetek néhány szerzeményemmel?

a kedvenc:
Kép

a hazahozós:
Kép

és a többi:
Kép Kép

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok!

Hű de pangás van :shock: ....

Katáról sajnos nincs hírem, de ha estig nem jelentkezik, mindenképp felhívom. Én is remélem, hogy csak kontrollra kellett mennie.

Már nem tudom, ki kérdezte a kendőt, de én is Nandut vettem, állítólag annak a legjobb a szövése....teszveszen egész normális áron szokott lenni és egész könnyen fel is tudtam kötni....

Mimmi!
Klasszak a rucik :wink: , én már arra se emlékszem, nekünk milyen van :oops: , úgy várom, hogy végre bepakolhassunk....

KépKép
amadea

Húúúúúúúúú tényleg mindenki mennyire készül a Húsvétra!

Nálunk idén elmarad :) Hát én nem fogok dobozok között ünnepelni, kaját csinálok, de annyi. Sütit anyukám küldött tegnap, persze a két fiú rátalált és felfalta az egészet egy délután :( Két tepsi süti volt, meg is mondtam neki, hogy akkor most előre ünnepeltek.

Hétvégére elmennek rokonokhoz, és mivel én nem vagyok hajlandó ezer ember között tolakodni, meg másfél órákat állni a zsúfolt buszon, meg két másik emberkével aludni szopipárnám nélkül a földön, így egyedül maradok itthon. A tesóm mondta, hogy lemondja a programját és bejön, de hát randi hétvége lenne neki így nemet mondtam.

Tegnap megvettem a mikrót, és a turmixgépet, kinéztem a vasalót, párásítót (ma megveszem őket), a hűtőt és a mosógépet apukámék veszik, és egyenlőre hozzájuk szállítják ki. Mindenképpen kellett volna, mert akárhova költözünk semmink nem lesz ilyen nagyobb holmi.
Sajnos légzésfigyelő nem volt olyan amilyent szerettem volna, és persze az akciós mérleg is elfogyott. :( (Direkt azért mentünk be Fehérvárra, mert ott elfogadják az eü kártyát)

Eszméletlen szépek a rucik Mimi :D Noémi te pedig tök jó ajándékot választottál magatoknak!

Ha nem jönnék már:
Kép

S egy kis saját szösszenet így kora reggel: :oops:
Nagyon sok boldog Húsvétot még Nektek
A locsolóktól fájjon meg a fejetek :)
Legyen a kazalban sok piros tojás
De az asztalon nagyon finom fogás.

Puszi
Anuk, Rod és Emma baba :)
Vendég

Sziasztok!

Végre-végre ma reggel elvitték az albérlőkanapét+fotelokat!!! :lol: :lol: :lol: Legszívesebben nekiállnék rendezkedni, csakhát mindjárt indulunk Szombathelyre.

Noémi: jó az a kis pihiszék, csak kár, h pókok vannak rajta.... nálam emiatt kiesne...

Mimmi: helyesek a göncök, a legédibb szerintem a tigrises. Na majd egyszer én is rakok fel a kedvenceimből, már majdnem mindet kimostam.
:lol:

És a nagynéném ígért még cuccokat, amik az unokatesóméké voltak, kíváncsi vagyok, milyenek! :D

Amadea: én kérdeztem a Nandut, licitáltam is egy remek XL-esre, de az utolsó pillanatban lecsapták a kezemről (mert azért éjfélkor nem ülök a gép előtt miatta). Azóta meg nincs, vagyis csak olyan árban, amihez ha hozzádobod a postaköltséget, már tudsz venni egy újat. :( De folyamatosan figyelem.

Ha már nem jönnék, akkor szép húsvétot kívánok Nektek és sok-sok locsolót!

Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Köszi a ruci-dícséreteket! :) Pont most nézem, h alakul a "kis" csomag, minden nap végignézem őket.
Jaj, én már olyan türelmetlen vagyok, pedig eddig azért jól viseltem, de most már nagyon babázhatnékom van, persze úgy, h legyen már végre június.
Álmomban gyereknapon indult meg a szülés, Bius ült a körhintán, nekem meg elfolyt a vizem :)
Képzeljétek, a férjemet el akarta utaztatni a kedves munkáltatónk május végén a "világ végére". Szegény mondta, h hát akkor már bármikor szülhetünk és nem kéne, de közölték vele, h nincs mese, mindenképp mennie kell, vagy a studyra, vagy el a cégtől :( Miután az utóbbit választotta, gondolom rájöttek, h azért tényleg durva, amit elvárnak tőle és átrakták az időpontját szeptemberre. Ennek sem örülök, de azért legalább a szülésen már tutira túlleszünk addigra.

Kép
Kép
mimmi

Hello csajok!

Noémi,
a pihiszék nagyon tetszik! Sorstársak vagyunk, ha lejebb olvasol, kiderül, miért.

Mimmi,
édes ruhácskák, majd olyat is tegyél fel, amikor benne lesz Bogi!

Katának drukkolok!

Dolgozó, tömegközlekedő mamik, együtt érzek veletek, és emelem kalapom, én már nem bírnám. Remélem lassan már mindenki marad otthon a popsiján!

Manó,
remélem szuper jó a nyaralásotok, rád fér egy kis kikapcsolódás!

Heni,
jelentkezz, mi volt a dokinál?

Én is ma voltam. Megvizsgált, közli, a fej rendesen beilleszkedett. Ultrahangon jött a meglepi: az a segge volt, faros a drágám! 3 hete UH-on fejvégű volt.

Mi úgy ünnepeljük a húsvétot, hogy a fiúk tegnap elmentek mamázni, és édes kettesben leszünk a pasimmal. Ránk fér, ez minálunk nem túl gyakori.

Puszi lányok, aki ezt végigolvasta, annak itt a jutalma:

http://picasaweb.google.com/sandorbala/090329Veranda?authkey=Gv1sRgCJi0hJv3jYmeAQ#5318981432569472306

(a nagyobbik hasú vagyok én, a kisebbik a tesóm)

És egy ráadás:

http://picasaweb.google.com/sandorbala/090329Veranda?authkey=Gv1sRgCJi0hJv3jYmeAQ#5318981682855371842

Benta

Kép
benta

Sziasztok Lányok!

Poker: én is három hetet dolgozom még :) Ezen a napon kívül már csak 13 nap, tök jó, már várom, hogy vége legyen :) A vas tippedet ki fogom próbálni, köszi, hogy írtad!

Tökmag: borzasztó, hogy milyen emberek vannak... a tömegközlekedésről én is tudnék mesélni, akkora bunkók az emberek, hogy hihetetlen... tegnap egy nőre úgy kellett rászólnom, hogy ne tolakodjon és lökdössön, én is le fogok szállni, és ha nem gond, engedjen már kapaszkodni... (persze azt, hogy helyet adjanak át, már meg sem merem említeni...)

Mimmi: tüneményesen édesek a ruhák!

Noémi: nagyon édes a pihenőszék! Megkérdezhetem, mennyibe kerül?

Elengedtek ma délben a munkahelyről hurrrrrrrá :D Ennek örömére ellátogatok a Brendon outletbe, remélem kifogok pár dolgot jó áron :) Lassan csak a végére érek a bevásárló listának :)
magdii

Benta: nagyon aranyosak vagytok Tesóddal a képen!:)
magdii

Sziasztok!

Mi ma reggel piacoltunk. Megvettünk minden szükséges hozzávalót a húsvéthoz! Nemsokára megyek haza, és főzöm a sonkát, csinálom a salikat és a töltött tojást is! :)

Benta, nevettem azon amit írtál - vicces lehetett, ahogy a doki meggyőződéssel állította, hogy beilleszkedett a feje! :) Mindegy! Még befordulhat, Te mondtad - ha nem nem, annak is oka van! :)

Megvettük a pelenkázó fogantyúit: egy béka és egy hal (némó), nagyon cukik, hétfőn küldöm a képeket! :)

Magdii, én egy webshopban néztem ki a pihenőszéket - itt a legolcsóbb 15 000 Ft. Nem olcsó, de Fisher Price, és ugye a kollégák veszik...remélem!

Na jó megyek, ebédelek valamit, majd még jövök, ha tudok!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Magdii,
majd számolj be, mit vettél! BKV rémes. Itt, ami kis falunkban mindenki tök előzékeny, kedves a kismamával. Mindenhol előre engednek, segítenek, nagyon jó érzés. Bementem Bp-re, két kisfiam + 8. hónapban lévő mami, nem sok mindenkit hatott meg, mikor utaztunk. Egy 50 körüli hölgy adta át a helyet, akinek csavarozva volt a lába :roll:

Noémi,
most már nagyon felcsigáztál, jöhetnének a fotók :) !

Kép
benta

Naná, h teszek fel majd olyat is, amiben Bogi pózol :)

Tényleg, Manó "nyaral", de jó neki. Mi is majdnem mentünk, férjecském ügyes volt és megnyert egy értékesítési versenyt, jutalma egy wellnesshétvége lett volna, de fix időpontban, ami nekünk sehogy sem jó :(

Á, nem vagyok mérges kicsit sem, mielőtt megkérdezitek :evil:
Azzal vígasztalom magam, h már úgysem férnék bele a fürdőruhámba :)

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok!
Mimmi a ruhák nagyon édesek, nekem különösen a hazahozós, meg a tigrises tetszik.
Magdi majd tényleg mesélj, hogy miket vettél, kiváncsi vagyok. Találtam egy bababoltot Vecsésen, még nem voltam személyesen, csak itt a neten néztem a kínálatot, elég szimpatikusnak tűnik. Azért is írom neked, mert még talán neked sincs messze, azt hiszem más nincs, aki itt lakna a környékünkön.
Ha mégis, akkor bocsi........ :oops:
Mindenkinek jó főzöcskét, tojásolást, húsvétolást!
Mindjárt küldöm a linket! :wink:
poker

http://www.katibababolt.hu/index.shtml
Mi a véleményetek a kínálatról és az árakról? Én főleg az ágyat néztem, az elég jó árban van szerintem.
poker

halihóóó

végeztem a kocsimosással, elfáradtam nagyon, aztán napoztattam a lábaim, mert olyanok mintha lisztben mászkáltam volna, és tegnap turtam magamnak egy farmer miniszoknyát, amiben ugyebár nem lehet fehér csülökel flangálni....

tényleg : önbarnító terhesen, hmmm? szabad...csak a lábamra egy picit, olyan testápolósat...hmmm?

mimmi: öülök hogy sikerült kifoszatni a boltot, édesek a rucik

benta: lehet lemaradtam, a tesód is pocos? ez tökjó, nekem a nővérem a 35 hétben van, 3 hét van köztünk, ő a 2009 májusi topicban nyomja :D majd csinálunk mi is közöspocos képeket a hétvégén és akkor felrakom :)

ja, katával mizu? aggódom kicsit, olyan furán viharzott el, nem?

puszó mindenkinek, kipakolom a következő adag ruhát a mosómasából

Kép
Kép
mniki84

Lassan én is megkezdem a húsvéti nagyüzemet. Remélem nem dőlök ki, mert most eléggé "húz" a hasam, de vettem be mg-t.
Ha nem jönnék holnap, akkor jó készülődést és kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek!
Sziasztok!

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok!

Tényleg pangás van, de hát ez a húsvét előtti készülődés, gondolom. Ez maradt ki nálam. :o
Na mindegy, úgyis végigmelózzuk Apival mindketten. :evil:

Niki!
Én nem javaslom az önbarnítós testápolót, de ez csak az én véleményem. Nagyon mesterségesnek tűnik. Én kaptam egyet karácsonyra, de kétszer-háromszor használtam csak. Foltos lettem tőle, nem tudtam egyenletesen befedni vele a bőröm, de lehet, csak én bénáztam. :roll:

Mimmi!
Remélem, használ a magnézium, nekem szokott, ha húz a hasam. Nagyon szép rucikat vettél.

Poker!
Szerintem ezek jó árak legalábbis összehasonlítva az eddig általam látottakkal.

Benta!
Nagyon szép kismamik vagytok a tesóddal. Majd számolj be a tesódról is, meg a szüléséről. És ő kisfiút vagy kislányt vár?

Jó húsvéti készülődést, és aki már nem jön addig KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET! KEVÉS BÜDÖS KÖLNIS LOCSOLÓT! :lol:

Kép
ácica

Sziasztok!

Huh, úgy teleettem magam, rendeltünk kaját és annyira ízlett, hogy többet ettem mint kellett volna... most itt szuszogok :)

Poker: ahogy néztem, jó árai vannak a vecsési üzletnek, kb. olyanok, mint ami itt is van Imre központban :)

Niki: én januárban használtam önbarnítót az esküvő előtt, végülis a célnak megfelelt, de nagyon büdös és összefogja a ruhákat is...

Noémi: hm, azért kérdeztem az árát, mert nemrég vettem meg én is, és kíváncsi voltam, jó áron vettem-e :) Mondjuk a miénk nem ilyen szép színes, és ha ajándékba kapod akkor mindenképp ezt válaszd :)

Brendon outlet szerzemények ma: pelenkázó táska, egy nagyon vagány sort-póló + hozzá egy kis zokni, pihe-puha takaró, egy doboz fertőtlenítő folyadék. Néztem az ágyneműket és a játszószőnyegeket, de nagyon drágák voltak, még ott is...
magdii

Ácica, Magdi, köszönöm a véleményeket! :wink:
Magdi, gratulálok a szerzeményekhez. Ha tudsz, majd tegyél képet is. Olyan jó érzés, mikor az ember beszerez valami szép vagy praktikus dolgot a babájának.
Ma füvet nyírtam, már nagyon hosszú volt, meg tegnap beszereztem Dorkának a húsvéti ajándékot, vasárnap jön haza Anyukámtól, majd addigra eldugdosom neki a kertbe. :lol:
poker

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, mert tegnap is és ma is pakoltunk, bútorokat költöztettünk, fészket rakunk. :D Babunak már az összes bútora itt van nálunk, úgyhogy csak pakolászni kell. Visszaolvastam, de ki tudja hány részletben, és elfelejtettem kinek mit akartam reagálni... :oops:

Szülésznővel találkoztam, nagyon jó volt, ezt azért leírom:
Nagyon kedves volt, ahogy a telefonban is. Megmutatott egy szülőszobát, egy csomó mindent kérdeztem tőle, vagy másfél órát ott voltunk.
Nálunk alternatív szülőszobák vannak, nagyon szépek, mindegyikben van kád is. Párom teljesen meg volt döbbenve, mert ő még ott tartott, hogy kórházi kórterem, na ehhez képest ez egy hangulatos szoba volt.
Ajánlotta nekem a Bába válaszol c. könyvet, de nekem az már megvan. Felírt homeopátiás bogyókat amit majd a 37. héttől kell elkezdenem szedni, mondta a málnalevél teát is, meg a szoptatáshoz majd később szintén homeopátiás bogyeszt. Gátvédelemre rákérdeztem. Nem zárkózott el tőle, (Weleda olajjal kell masszírozni a gátat szintén a 37. héttől) , de mondta, hogy első szülésnél ne számítsak rá nagyon, hogy sikerül a gátvédelem. Természetesen megpróbáljuk, de inkább egy kis vágás, mint egy durva repedés.
Megnéztem az alapítványi szobát is, mintha szállodában lennél. Fel is írta, hogy oda szeretnék menni, de természetesen csak akkor lehet, ha épp nem foglalt.
Pénzre is rákérdeztem, hogy mennyit gondolt, de ettől teljesen elzárkózott, mondván, hogy ő nem azért csinálja, és neki megtiszteltetés, ha valaki így megbízik benne, hogy felkéri. Természetesen ennek ellenére adunk neki pénzt majd, csak még utánajárok, hogy mennyit szokás. Úgy hallottam 20-30 ezret.

Nem tudom mikor jövök legközelebb, (köszi a tippet Magdi, vasárnap megyünk Gödöllőre :) ) ezért szeretnék mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánni!

Kép
Kép
tabati

A képét nem tudom betenni, de ezen a linken megtaláltam :)

Póló-nadrág: http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?pr ... 7&mainid=2

Pelenkázó táska: http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?pr ... 3&mainid=8 (ő úgy néz ki, hogy belül van hat kis zsebe is, plusz kívülről még egy. Én praktikusnak találom, remélem használat közben is megmarad ez a véleményem :)

A takaróról sajnos nem találok képet :(
magdii

Heni,
merre vagy? Nem ma voltál orvosnál?

Kép
benta

Kép
benta

Sziasztok!

Csak egy percre jöttem, már nem nagyon vagyok képes visszaolvasni, de igyexem pótolni...
Moncsi, édes vagy, hogy hiányolsz... :oops: De, ma voltam orvosnál.
Benivel minden oké, fejecske szépen beállva a medencébe, igaz, még elég magasan, de azt mondta a dokibácsi, hogy ez így jó. Kifli alakban fekszik, jobb oldalon van a háta és a gerince, a lábacskáit meg belógatja balra, ezért érzem ott, hogy rugdos. :) A szívhangja szép, BPD 82 mm ( úgyhogy Noémi, Áron nagyobb...), Fl: 65 mm, és kb 1,8 kg. Most azt mondta az orvos, hogy a méretek alapján ugyan korábbra kellene várni Őt, de mégis egyezzünk ki a június 3-ban, mert nálam pontosan lehet tudni a fogantatás napját. Legközelebb csak 4 hét múlva kell mennem, és CTG-t is kell kérnem. Onnantól kezdve viszont hetente kell mennem ez miatt. Bár azt mondta, ha itt a környéken meg tudom oldani vhol, akkor ne menjek hozzá, gondolom, mert nála fizetni kellene. A 36. héten kell labort csinálni megint, addig hála Istennek nem. Ja, és azt mondta, ne számítsak nagy babára. Kérdeztem, mégis mekkora a nem nagy? Erre azt mondta, hogy ha minden rendben lesz, akkor ő úgy 3300-3600g-ra tippel Benire. :shock: :shock: Sztem ez nem kicsi... de azt mondta, ez átlagos súlynak felel meg. ( Hát én nagyon le vagyok maradva ezek szerint...)

Szóval szerencsére minden oké...
Holnap igyekszem majd jelentkezni.
Jó éjt mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Heni!

Én is 3600-zal születtem és teljesen átlagosnak számítottam. Jó, hogy minden oké nálatok, ezek szerint ha én oldalt érzem a rúgdosást, már simán lehet, hogy nekem is befordult? :roll: Jó lenne.

Magdi!

Egyik ismerősöm mondta, hogy ne féljek annyira a császártól, mert bevonzom. Te jutottál eszembe, hogy félsz a szüléstől, mert én meg a császártól nagyon, és ebben a szülésznő sem nyugtatott meg, mert kérdeztem, hogy nálunk altatnak, vagy gerincmelletti van, erre ő mondta, hogy csak akkor van altatás, ha már gáz van és gyorsan ki kell venni a babót. :roll: No meg figyelmeztetett, hogy ékszert mindent ki kell venni szülés előtt, mert ha császárra kerül a sor, akkor sokan nem tudják, hogy a dokik elektromos kést is használnak, ami beleégeti a fémet a bőrbe. Na, ezt is elképzeltem, mármint az elektromos kést.... :roll: Szóval nagyon kéne valami jó kis cikk, vagy valami, hogy elfelejtsem az ilyen félelmeimet...

Kép
Kép
tabati

Jó reggelt Lányok!

Mielőtt nekiállok salátákat és töltött tojást készíteni, gondoltam benézek!
Tegnap voltunk sógoréknál 18. szülinapot ünnepelni...egész jól sikerült, bár úgy éreztem magam végig mint egy dömper! Persze ehhez hozzátartozik, hogy előtte itthon ráálltam a mérlegre, ami 67 kg-ot mutatott...:(:( Ez +13kg...eddig! Szóval nem lettem ettől valami boldog!

Ellenben a szülinapomra kaptam egy nagyon édes napozót Áronnak - meg egy Amway olivaolajat...sógórnőmék ezzel "busineselnek" és mindenáron minket is be akarnak szervezni...megőrülünk tőle mindketten Viktorral!

Tegnap este már megfőztük a sonkát - úgyhogy a mai szülésfelkészítő előtt jól bekajálunk! :)

Niki én Dove önbarnítós testápolót kenek a lábamra és a kezemre, szerintem annyi mesterséges anyag van benne, mint bármilyen másik testápolóban!

Heni, Beninek nagyon szépek - pont tökéletesek - a méretei. A doki meg...hát férfi...nem neki kell kinyomnia az a "nem túl nagy babát". Egyébként való igaz, hogy mostanában ez az átlag - de pl mikor mi születtünk még kevesebb volt. Ráadásul én pl. nem is szeretnék 4 kg feletti gyereket - egy újszülött nézzen ki úgy mint egy újszülött!
Viszont írigyellek a befordulás miatt - Áron pozíciója szerintem nem változott.

Tabati most látom - júliusi lettél?!
Szerintem ne félj a császártól - fogd fel úgy, hogy ez sem jár több kockázattal, hiszen az orvosok nagyon tapasztaltak ezen a téren - tényleg rutin.
Én nem a műtéttől félek, hanem sajnálnám azt az élményt, amit ezáltal kihagyok!
De mindegy, a szülés végtére is csak 1 nap, a lényeg, hogy utána egy egészséges kisbabával térhessünk haza! :)

Megyek, elkezdem a főzőcskézést!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Reggelt :D

Mimi az nagyon durva! Még szerencse, hogy sikerült átrakatni őszre az időpontot. Tudom akkor is rossz lesz, de még mindig jobb, mintha tényleg elküldték volna.
Én januárban nyertem egy kétszemélyes egy hetes teljes ellátású wellness szolgáltatást-szállást Hévizre, május-június felhasználással. Hát pityeregtem egy sort, hogy végre egyszer van szerencsém, és azt is „elbaltáztam”. Sajnos a szüleimnek sem lehetett átadni, azt mondták, akkor a második helyezetté lesz. :(

Benta tök buli, hogy a tesóddal együtt vagytok babások :D már ha jól értelmeztem :oops: ilyen reggel kicsit még kóválygok.

Heni Beni baba egyetlen adattal eltérve pont akkora, mint a mi Emmánk! :D Emmának a combikája kicsit hosszabb. Nekem a doki azt mondta, hogy 6 hetem van vissza fejlettség és méret alapján (tehát a vágyam május vége nem is annyira vágyálom, nomeg nekem a feje is már be van ágyazódva a megfelelő szögben, meg is érzem rendesen). El is kezdett mocorogni a kis drága, hogy ezt írom :)
Régen kisebb súllyal születtek a babák, emlékszem a könyvembe 3,75 kg volt nagy felkiáltójellel, nagynak számítottam. Most már majdnem minden baba 3,5 vagy környéke. Mi örülünk, ha nem lesz 4 kg-os, mert akkor megpróbálkozhatok a szüléssel.

Noémi ne keseregj. Nagyon vékony testalkatú vagy hozzám képest, úgyhogy ha a dokid nem cseszeget érte, akkor az a +13 kg nem számít. Képzelj el engem :D Eleve túlsúlyos voltam (orvosok szerint) egész végig minden alkalommal hallgatnom kellett, hogy vigyázzak. (az első dokim is azért hagytam ott, mert leordított) Egyébként megsúgom, hogy 18 évesen 80 kg voltam és egyáltalán nem látszódott rajtam, tehát nem a mérleg mutatója számít. :)

Hát én kaptam ajándékba egy hordozókendőt. Kismama újságból való azt hiszem, mert rá van hímezve. Használt, csíkos, egész szép és fogalmam sincs mekkora :D Na kiváncsi leszek mennyit fogunk bénázni vele, mert ugye félek egy kicsit, ezért vettünk babaerszényt.

Húsvétot egyedül fogom tölteni, a fiúk lemennek rokonokhoz előbb (ma mennek talán hétfőn jönnek haza), temetés is lesz valami nagynéni meghalt. Én meg csomagolgatok tovább, hogy tényleg csak startolni kelljen. Apukámék elvitték az összes babás dobozt, legyen több helyünk. Igen ám, de elvitték azt is, amiben a kórházi cuccom volt összepakolva. Rod jól le is cseszett, miért nem figyelek jobban oda. (Na igen, én vagyok a jolly joker :( , egész héten futkározok ügyintézni, háziasszonykodok, malackákat rendezem, orvosokhoz járok, csomagolok, és mégis az én bűnöm mert egy doboz rossz helyre került)

Nem merem elkiabálni, így aztán csak nagyon zárójelesen mondom, valószínűleg lassan egyenesbe kerülünk a lakás ügyében.
A kislakást cseréljük két szoba ebédlősre érték ráfizetéssel (remek árat sikerült kialkudnom, tudtam, hogy kényszerhelyzetben vannak, sok a közüzemi tartozásaik - hát igen kicsit szemét voltam :oops: de üzletben nincs helye bizalomnak és megértésnek, nekem elsősorban a babám érdekeit kell néznem-). Ők már elkezdték a hátralékaikat rendezni (nem tudják, hogy mindenhol van kapcsolatom, vissza tudom ellenőrizni valóban megtörtént-e, ezek ugye bizalmas dolgok, de tényleg volt valahonnan pénzük a rendezésre, így nem sikerült nekik minket csőbe húzni), mi pedig beadtuk a jelzálog levételt (le van zsírozva előre intéztem :) ). Két hét alatt minden meglesz, a gyámhivatalnál is pozitív választ kaptam (persze szintén meg kellett dolgozni őket, bár kicsit érdekes volt, hogy másik félnél van kiskorú tulajdonos mégis én intézkedek), utána költözés. De addig :( a mostani lakás úgy tele lesz zsúfolva, meg jön az albérlő is ide lakni, mert anyós megtartja. Neki meg mondtam (anyósnak), ha annyira jóban vannak a barátnőjével aki egyedül él egy nagy másfeles ebédlős lakásban miért nem alszik nála (mondván kényelmesebb :D ).

Megyek, bár a malackák már etetve-itatva nekem még sok a dolgom.

Élvezzétek a napsütést! :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?