Új privát üzeneted érkezett!

SziasztokKép

Forti
Sajnálom a kutyusotokatKép Nekünk a 11 éves uszkárunk pusztult el és pont én találtam megKépKép Elvonult a pincébe utolsó útjára, olyan rossz volt.

Kataa
BetegségKép De legalább hamar túl vagytok rajta.
A szandikat a Camponában vettem. Pocis képet majd csináltatok a párommal.

Ilke
Van, hogy én se érzem napokig a mozgást, inkább csak ha nyugiban fekszem, vagy egy-egy hirtelen mozdulatnál bök egyetKép
Szerintem a hűbelebalázs párom csak 1-szer kente át a homokozótKép

Olyan alacsony a vérnyomásom, kávé után ma 90/57 volt, csak szédelgek reggelKép Ráadásul odacsuktam szegény Gergő kezét az ajtóval, nem tudtam magamhoz térni rendesen. Bőgtem is rendesen vele együttKép

Kérdés: mit adtok a gyerkőcre kint? Gergő leveszi a megkötős sapit isKép

na pusz
Judy
Fodroczy

Sziasztok
Anenoma
igen de én mindenen tudok aggodni néha mert ugye petike az elsö gyerekem Kép .

CONTI
köszi a mailt megkaptam .
köszi aranyos vagy Kép, táskát petike is szereti szeretné pakolgatni kifelé + a pénztárcát is szivesen nézegetné csak hogy én nem adom oda max a telefonomat azt nyomkodhatja .

judy
én ebe a jo idöbe petikére már nem adok sapit söt ma a badija fölött már csak egy könyü kis pulcsi volt meg egy kantáros nadrág és egy farmer cipö az imin még van sapi bár tavaszi .

Lányok
anyukámtol ma a névnapomra kaptam egy bárna papucs cipöt mondjuk nekem anyira nem tetszik a szine de hát mostanába anyu mindig elvéti a szint ha akar valamit venni nekem Kép a hugomol meg kaptam egy topot az sem épp megfelelö szinü barna én meg a vidám szineket kedvelem sárga ,rozsaszin ,világos zöld,világoskék,piros,ilyeneket .Meg anyukám most sem birta ki hogy ne bántsa a párom szoban Kép petike most már az ajtonál elkezet sirni anyira nem szeret ott lenni anyukámnál .

Pusz csics és a fiuk
csics

Sziasztok!

Forti!

Részvétema kutyus miattKép Olyan szörnyű ez. Hiába tudja az ember hogy jobb neki. pedig még nem is volt olyan nagyon öreg. A mi vidéki németjuhászunk is 7 éves, és olyan láthatóan megöregedett. hályog lett az egyik szemén meg az izületei is fájnak. Pedig sok kutya még 10 évesen is tök virgonc.
és miért nektek kellett eltemetni? Ti akartátok így? bevallom, én biztos ott hagynám az állatorvosnál, amennyire imádom őket, annyira nem bírom az ilyen dolgokat, pl a tengerimalacaimat se voltam képes megnézni, a férjemnek mondtam hogy jól piszkálja meg és ha tényleg vége szegénynek, akkor jól csomagolja be és dobja kiKépKépKép Tudom, gyáva vagyok, de én akkor már úgy gondolom hogy cska egy test, az állatka már az örök mezőkön nyargalászikKép

kataa!

betegségKép De jó hogy legalább gyorsan túl estetek rajta. Mi (kopp-kopp) idén nem voltunk hányósak, tavaly év elején letudtuk a több éver való hányós-hasmenős dolgokat.Kép

Judy!

De jó hogy már mozgolódik! Én olyna későn éreztem meg Emmát.
Én ha szépen süt a nap nem adok Emmára sapit. Mondjuk ez majd nyáron nem fog menni, mert akkor veszélye smár a napszúrás miatt, nem tudom mi lesz.

Momó!

Mi szeptembertől megyünk bölcsibe, most játszó csoportba járunka bölcsibe és így sokat érdeklődtem már. Nekem azt mondták hogy a beszoktatás (2 hét) és kezdő (1 hónap) időszakban még engedékenyebbek, tehát pl el lehet aludni cumisüveggel, vagy lehet cumizni játék közben is, és ez alatt az időszakban szépen szoktatják le róla fokozatosan. szerintem ez az odabújós alvással is valahogy így lehet, eleinte biztos odamennek ha sír vagy ilyesmi, de hosszú távon az nem megoldható hogy a gondozónő vele legyen amikor elalszik. hiszen van 10-15 gyerek még. De állítják hogy megelepően jól szokták venni a lurkók az akadályokat és gyorsan beszoknak. Ettől perzs emég otthon veled maradhat az odabújós elalvás, sőt, az is lehet hogy a gondozónőtől ezt nem is fogja igényleni, hiszen ő nem az anyukája. Amit nekünk külön mondtak hogy az alvós tárgyait viszont vinni kell, ami itthonra emlékeztetei, pl plüss állat amivel alszik, vagy rongy.

Rit!

Ez nagyon jól hangzik! Imádoma hévizi tavat, de azért a barlangba biztos nem mernék bebújniKép

Ma pónikat néztünk Emmával, itt a lakótelep szélén cirkusz lesz és van 5 póni kikötve a rétre. Tetszettek Emmának, pedig azt hittem félni fog tőlük.

Tegnap meg meglátogattuk a barátznőmet és az 5 hetes kilányát. Háááát, nagyon tetszett Emmának, d emegállapítottam hogy nem kéne két ilyen pici gyerek. Egyfolytában résen kellett lenni, mert hol a babát húzta kezénél fogva hoyg menjen játszani, hol a kinder tojás maradványait tömte a szájába. Pelenkázásnál ő is törölgette a bab combját a popsitörlővel. Simizte, egy pillanatra nem fogtam a kezét, merő szeretetből úgy meghúzta a baba haját, hogy az ujja nyoma ottmaradt a ksi fejbőrén. Ja, és még majdnem pofon is vágta véletlenül, mert olyna kis hebehurgya. Aztán levittük őket sétálni, de a barátnőm nem tolhatta a kocsit mert Emma tolta. Ráaádsul nem is lassan, de kb 5 méterenként megállt és leellenőrizte hogy megvan e a baba, úgy hogy jól megtapogatta a plédjét. Egyébként fent is ha elaludta baba akkor aggódva rázogattaKép Szóval nem semmiKép

Manó

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Kép

KépKép
manó

Hali!

Van új szavunk ismét.
MENNÉL=menjél és mutat merre húzzak el.
Ezt olyankor szokta, ha vmikor nem akarja, hogy segítsek, ott legyek vele.
Pl. ma a zoknit próbálta egyedül felvenni és el kellett mennem a helyszínről. Kép

Reggel akkorát röhögtünk anyósommal. Persze Danin.
Van neki, mint már írtam korábban Buzz Lightyear bábuja. Ehhez van egy űrhajó és még egy bábú a Zurg császár. Ezeket rá lehet állítani az űrhajóra és egy-egy tekerőgomb segítségével lehet őket boxoltatni egymás ellen. Van a páromnak egy régi bringás színes üveges napszemüvege, mostanában az a sláger, felveszi, a fejére tolja stb. Megyek ki a szobából a nappaliba, Dani ott ül, boxoltatja a bábukat a szemén meg a napszemüveg. Kép Az egész fejét betakarja, akkora az üvege. Nagy komoly arccal játszott így. Anyósom is átnézett a másik szobából és egyszerre kitört belőlünk a röhögés Kép

A másik reggeli történet, ami velem történt:
Csörög a céges mobilom, anyósom hozza, hogy apukám van a túlsó végén.
Nagy sziázás, erre hallom a főnököm hangja, hogy mikor érek be, mert mégiscsak kellene neki egy doksi, amit tegnap nem kért, most mert 9-re megbeszélésre megy. Ez fél9kor volt, 3/4-re bent voltam.
Amin megint röhögtünk, utána már bent a melóhelyen is a főnökömmel, hogy anyósom azt hitte apukám az, akit szintén Istvánnak hívnak, megkérdezte tőle, hogy vagytok, a főnököm meg vissza, hogy jól, köszönjük. Kiderült a főnököm azt hitte velem beszél, mert Ági már úgy vette fel a telcsimet, hogy Szia István, mi újság? KépKép

Kataa
Zabtejet apósom szokta venni, a Hungária körút mellett van egy Herbária üzlet (melette Penny és egy TTL szőnyeg üzlet van, Népstadion után). Kb. 300 ft körül mozog. Hát nem olcsó, de a laktózmentes és a biotej sem volt olcsóbb, amit eddgi ittunk.
Viszont most ismét nagyon rákapott Dani a johurtokra és a kefírekre. Talán a meleg miatt, mert tavaly nyáron rengeteget evett, napi 2-3 joghurt lecsúszott neki. A kefírt is szereti magában is akár. Adok neki kiskanalat és kikanalazza belőle. Szoktam cselezni is, megtartottam uis a Danoninos dobozokból és abba teszem bele a joghurtot. Így megvan az illúziója, hogy Danonino-t eszik.

Conti
Használt Luxor KépKépKép
Dani meg húzni szokott kaparós sorsjegyet a lottózóban, imádja a lottósnéni itt Pesten, egy másik fiatal csajszi meg a jászberényi lottózóban.
Rendszerint katicásat kell húzni, és rendszerin sosem nyer Kép Pár nappal ezelőtt jöttünk haza egészséges rendelésről és a lottózó előtt sétáltunk el éppen, Dani meg húzott befelé. Így nem szombaton, hanem már hétfőn megvettük a lottót.

A táskámat én is oda szoktam neki adni, a pénzeket is szokta pakolgatni, de azt felügyelet mellett. A mobilomon lazán tudja, hol vannak a csengőhangok és azt állítgatja. KEdvence a fényképes chipkártya belépőm, akasztja a nyakába, meg y az ajtó felé és mondja do, vagyis dolgozni Kép

Judy
Én sem adok danira ilyen melegben sapit. most elég nagy a haja is, ha nincs nagy szél, akkor nincs sapi. most hétvégén akarok birkanyírást tartani, levágom neki 2mm-re. nagyon gyorsan nő neki, most meg már látom, hogy egy nagyobb rohangálás alkalmával izzad a feje.

Csics
Én már leszoktattam anyut, hogy ruhát vegyen nekem, mert már nem ismeri úgy az ízlésem, mint régen. kb. 40 évesen lehet jó lenne, amikkel néha el szokott kápráztatniKép Most már inkább együtt megyünk, ha sikerül összehozni és akkor ami tetszik azt megveheti, de nem engedem vásárolni nagyon, mert nem akarom, hogy az összes pénzét ránk költse.

Manó
Emma már most gyúr az anyaszerepre Kép

ma ismét jön hozzánk a londoni barátnőm, már alig várom!

pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Kata
tényleg hamar túlestetek rajta szerencsére. hallottam, hogy van járvány, a felettünk levő kiscsajjal sem tudunk talzni, de szerencsére minket szokás szerint megint elkerült Kép

gumicukor
Dani Kép

KÉpzeljétek van felettünk egy másik bébi is, ő januárban született. Pont felettünk laknak. Az anyukája egy csendes alamuszi csajszi, aki sosem szól egy szót sem, még szinte akkor sem, ha kérdezik... akkor, mikor itthon a párja. Amikor meg elmegy a pasi, üvölt a gyerekkel. A legújabb, hogy a síró gyerekkel üvölti, hogy "hagyd abba, mert különben benyomom a szádba a szaros pelenkádat" Kép szerencsétlen meg csak sír.... már szóltunk a párjának, hogy hogy üvölt a gyerkőccel a csajszi, de az meg nem hiszi el, mert olyan csendes mindíg. Hiába mondtuk, hogy alamuszi macska.... KépKép

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Forti
Én mosogatószerből utána szoktam tölteni a buborékfújót, de nagyon kell figyelni az arányokra. Mindig egy csomót szarozok vele mire igazán jó minőségű lesz az anyag Kép

Mi si betegek vagyunk. Mármint Hanna. reggel lázas lett, de a doki azt mondta nem vészes. Erre estére már 39,6 volt. Hát kösz szépen, ez neki a nem vészes. Kép

Rit
Jó kis szomszédságotok van Kép

üdv
dec8
dec8

Sziasztok!

Azt hiszem, elég rég írtam...
Mi jól vagyunk, eltekintve attól, hogy mindkét gyerek köhög, de még nem tudom, mitől. Először Beni kezdte, azt hittem, megfázott, de most már Nátán is csinálja. A párom ma elutazott Münchenbe, úgyhogy nem tudom, hogy tudom orvoshoz vinni őket, mondjuk ha nem lesz komolyabb, akkor nem fogom. (Más baj nincs, láz sem).
Gyarapodtunk egy ikerkacsapárral, akik egy hét különbséggel "születtek"Kép. Na nem igaziak, hanem plüssök, de Nátán kedvencévé váltak. Nem szoktam ilyet csinálni, de egyedül kellett vásárolnom, miután a párom kirakott Nátánnal kettőnket a boltnál. Annyira bőgött apja után, hogy megpróbáltam egy kicsit megvigasztalni, pont ott voltak a kacsák, egy velünk is maradt. Atztán mikor kiderült, hogy mennyire szereti, akkor a párom mondta, hogy ebből kell még egy, hogy lehessen mosni. De aztán mindkét kacsa "forgalomban" maradt. Nagyon aranyos Nátán, mert a kettővel egyszerre játszik, és beszélgetnek babahalandzsa nyelven, aztán el is köszönnek egymástól, hogy "szia"KépKép. Ja, és újabban kacsákat is szoptatok, nem is tudtam, hogy tudokKép.
Nátán sokat nőtt, képzeljétek el, az a szandál, amit vettem (21-es) már teljesen jó neki, pedig 1 hónapja még tiszta nagy volt, azon is gondolkoztam, hogy csak 20-ast kéne venni. Most meg mire a szandiszezon beindul lassan vehetek másikat is... Ja, és nagy hirtelen és titokban kinövesztette a 17-20. fogát is. Nagyon meglepődtem, mikro egyszer csak látom, hogy ott vannak a szájában. Pedig fogat is most minden nap (csak nem mindig velem), és akkor sem vettem észre.

Gumicukor!

Az autósülésünkkel minden rendben, csak Nátán nagyon ügyes. Egy Concord Fixmax ülésünk van, pont neki való, méretben is. Benivel semmi gond nem volt ilyen idősen, de Nátán, ha akarja, akkor bármiből képes kibújni. A bekötött etetőszékből (és utána lemászik (pedig a legfelső pozícióban van az asztalnál), amit szintén nem sok gyerek tesz meg), bármiből kivetkőzik (mostanában a pelenka is célpontKép).
Résen is kell lennünk...KépKép

Banyóci!

Gyurci nagyon aranyos abban a sapkában.

Ági!

A kettő után a harmadik már nem jelent nagy különbséget. Meg ha majd a pici nagyobb lesz, önállóbb, akkor már nem lesz ilyen fárasztó az ellátásuk.
Fű: hát igen, nem kevés idő. És hetente kell, mert nagyon nő, ha öntözve lesz...

Ilke!

Nyuszinak drukkolok, hogy a baba még bent maradjon 7-8 hétig.

Andy!

Az is számít ám, hogy Gumicukor Danija 5 hónappal idősebb Márknál. Ez a bilizés szempontjából (is) sokat számít. Danival egykorú babáknál ált. már lehet valami érdeklődés (Nátánnál is van, időnként ha eszébejut, akkor hozza a bilit, leveszi a pelust és belepisil, de még nem rendszeres), de ha nincs, akkor sincs semmi gond. Hagyd még egy kicsit, hadd ismerkedjen a bilivel (nálunk is ez volt, néha megmondtuk neki, mire való, egyébként pedig a fürdőszobában állt).

Momóci!

Én jártam az A1-be egy darabig tavaly, és nagyon meg voltam velük elégedve. Mind a szolgáltatásokkal, mind a gyerekörzővel. Tényleg figyeltek a gyerekre (bár időnként elfeljetették megitatni, de ez azért nem olyan katasztrófa, nem voltam olyan sok időt a teremben), nem csak úgy elvoltak a gyerekek.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Rit, ez nagyon durva, ilyen pici babával így ordítozni. Gondolom hasfájós a pici. Nekem Betti születésekor a gyerekdoki kiírt eleniumot, és bevallom néhány tabletta elfogyott, mikor a sok depitől, nem alvástól kivoltam(az elején nagyon nehezen ment a szopi, és erre abszolút nem számítottam). Ez teljesen természetes. A csajszinak is orvoshoz kéne fordulnia.

Kataa, pont ez volt nálunk is húsvét előtt. A doki azt mondta 4-5 napig fertőz. Szinte mindenki megkapta aki húsvétkor eljött.Kép Bettinél azért 4-5 napig eltartott a hasmenés, viszont nem hányt.

Gumicukor, nálunk a luxor szelvény nagy kincs, Betti imádja az összes lottó sorsolást, golyó-golyóKép A skandi zenéjére táncra perdül, kár hogy a sima lottóhúzás zenéjét megváltoztatták, a régi jobban tetszett.Neki.

Dec8, Beszti jobbulást a gyerekeknek!

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Manó
Mi, ill. a család akarta így. A doki házhoz jött, itthon aludt el a kutyus.

Rit
Nem semmi a fölöttetek lakó. Adnák neki olyan gyereket... Kép

dec8
Én is próbáltam hogy keverek új anyagot a buborékfúlyóba, de valahogy az arány nem volt jó, az istennek sem tudtam fújni vele. A végén feladtam, és vettem újat. Végül is nem egy vagyon, szerintem több mosogató szert használtam el amíg kísérleteztem mint az új ára. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Halihó!

Élünk ám, csak nem voltunk itthon. A gyerekekkel egész héten anyukámnál voltunk, mert a férjem szakdolgozatot ír, és kel némi yugalom neki. Én meg elkezdtem KRESZ tanfolyamra járni, ott, az Anyukámmal szemközti házban, pont jó, ha mennem kell, tud vigyázni a gyerekekre. Amikor tanfolyam van, mindig ot fogok aludni velük, mert este 1/2 6-9 között van az okítás.

Ilke!
Ha beszélsz Nyuszival, mondd meg neki, hogy én is nagyon szorítok Kép! Vissza akartam küdeni a kendőit, amiket kölcsönadott nekem, de a régi gépben volt a címe, és sajnos a férjem véletlen kitörölte Kép. Most nincs meg, de ha elküldené nekem, azonnal küldeném a kendőket.

Rit!
Azért ez tényleg durva Kép. Ha már most így kiabál a gyerekkel, mi lesz később? Mert ugye, ha az ember gyereke csinál valami csintalanságot, persze, hogy néha felmegy a pumpa, és esetleg kiabál, de egy ilyen picurka milyen rosszaságot tud csinálni, ami miatt ordítani kell vele?

Conti!
Köszi a névnapi köszöntést Noémi nevében Kép.

JÓ HÍR!!! Addig nem akartam írni, amíg nem teljes a siker. De az elmúlt 2 hétben leszoktattam Ádámot az éjszakai szopiról, most az esti elalvás után reggel 1/2 6- 1/2 7-ig alszik, aztán szopik, és néha még ilyenkor is visszaalszik. Az egész nem vett igénybe csak 5-6 éjszakát, már vagy egy hete alszik rendesen. Csak az elsőéjjel volt kicsit húzósabb, de máe előre megbeszéltük, hogy este elmegy a cici is aludni, nem lesz szopi. Mikor ezt elmondatm neki éjszaka is, tök hamar megnyugodott, csak egyszer sírt kicsit hosszabban, még az első éjjel. Utána max. 1-2 perc sírdogálás (nem üvöltés, ordítás, csak pici sírás), és el is aludt. Pedig megkérdeztem tőle, kér-e vizet, hátha szomjas, de persze nem kért Kép. Remélem, ez már így is marad, és végre aludhatok én is rendesen....
Persze, a nappali szopi maradt, sőt, az első néhány napon,a leszoktatáskor nappal szinte le sem akart szakadni rólam, de már ez is rendeződött. Ma este például megkérdeztem, hogy kér-e szopi, de nem kellett neki, hiába erőltettem, mert már délután óta nem szopott, és kezdett feszülni a cicim. Na, persze, hogy pont akkor nem kellett neki Kép.

Most megyek, mert hiába alszom végig az éjszakát, azért a 1/2 6 csak nagyon korán van...

Jó éjt,

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok

Meggyogyultunk,viszont hiaba nem voltak mar tuneteink megis megfertoztunk anyuaknal par rokont: (Most azt nem tudom meddig kene karantenban lennunk.En tudom hogy Pocokektol kaptuk,pedig ok mar akkor egy hete nem voltak betegek es megis.Hat meg holnap itthon leszunk de tobbet mar nem bir ki az en izgaga Alexem.
A baratnom eskuvoje volt szombaton,persze hideg es szemerkelo eso.Annyira szep volt a ruhajaban csak majd megfagyott.Nosztalgiaztunk is hogy anno mi is ennyire boldogan sugaroztunk,ez az igazi amikor meg az ember szerelmes is nagyon a parjaba,nemcsak ugy csomo ev utan megszokasbol mar hozzamegy.Alex jol birta az esztergomi Bazilikaban a teret,vegig jott ment a szertartas alatt es a gyertyak es szobrok nagyon erdekeltek.
A vacsira anyukam mar hazavitte igy nyugiban ettunk es mulattunk a baratokkal. Mar mindenkinek van gyerkoce es akkora csoportot alkottunk,pedig csak anno 4-en voltunk baratnok: )A ferjem csinalta a videot es majd profi dvd lesz belole.Ez volt az egyik ajandekunk a money melle.Izgultam hogy mindent jol csinaljon de nagyon ugyi volt.

Judy
Hat nem jo ez a vernyomas dolog.Iszol kavet,mert bar en nem szeretem tudom hogy napi 1 nem artalmas babaasan sem,de talan nem szedelegnel.En ha nincs szel es sut a nap leveszem a sapkajat,kulonben meg a kedvenc sapijat nem akarja levenni ez az en szerencsem: )

Mano
Hat ez az hogy azt sem tudtam milyen ha a gyerek hany,a rohej az hogy a klubbanaznap beszeltuk egy anyukaval hogy mennyire nem betege egyikunke sem .Na elszoltam magam: )Bar Alex sokkal jobban birta a gyurodest mint en,Rogton visszaaludt minden fordulo utan: )
Rozsaszin Emma nagyon szakszeru babakocsitologato: )

Gumicukor
Mi anno kaptunk egy ismerostol a biotejet igy nem is tudtam menyibe kerul.Koszi, amit te irtal az nagyon barati,mert en 530-ert vettem a zabtejet,a rizs meg egy kicsit dragabb volt.Alez is nagy joghurtos,minden nap eszik vagy egy felnottet vagy 3 danoninot.Szerintem tobbet is megenne csak felek nehogy sok legyen neki.Neked ket eves kozott eszi a joghurtot??Mert nekem pl uzsonnara.

Rit
Hat en is megusztam volna mert nem a jatszon vagy a klubban kaptuk el.Alex es Pocok Mankaja,Ajsaja nagyon joban vannak,ez jelent puszit is ugyhogy szerintem igy kaptuk el.
Szomszed csaj nagyo durva,tuti depis ,szerintem segitseg kene neki mert ez csak rosszabb lesz: (

Dec8
Hannanak jobbulast.

Beszti
A fiuknak is.

Conti
Remelem igazad lesz ,mert holnap telik le az 5 nap es aztan mar nem fertozunk.Az erdekes az hogy anyuekhoz mar csutortokon lementunk es ok csak szombaton kaptak meg.

Panda
Eljen a vezetes: ))Majd meglatod milyen kenyelmes lesz : )
Gratula Adamnak is az alvashoz,neked meg hogy eddig birtad : )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

sziasztok. Megint jó kis 7végénk volt... levizsgáztam!!! - elméletből, de ez is haladás!! KépKépKép 1xcsak merülésvezető leszek!!
Szombaton állatkerteztünk. Tök jó volt, menjetek!!! BÖMBI egy tündér!! Meg is lehet símogatni!!!! Az akvárium viszont csalódás - nekem, hiszen nekünk is tengeri akváriumunk volt - szóval én láttam mi a döglött benne, sajnos siralmas Kép. Dodi irtóra élvezte az egészet, sejemmajmot meg még etetett is!!

dec8
közben másolom a dvd-ket, nyugi. KépKépKép

Conti
hát ez a szar... a csajszi ugyanis tagadja. mi azért halljuk sajna KépKép

Panda
Üdv az éjátalvósok táborában!! KépKép azért ez is nagy dolog ám, hidd el. Én is alig vártam, hogy idáig jussunk, hiába korán az a reggel 6 csak jobb egyhuzamban aludni Kép

Kataa
Jó lenne már talizni... gondolkozz. Hátha 1x Kép

Rit

rit

anemona7

Sziasztok!

Ma nagyot csavarogtunk, kezdtünk egy 2.5 órás Árkád-beli csavargással-vásárlással-ebéddel, aztán mivel végre elállt az eső, átrobogtunk a vadasparkba Budakeszire, utána meg egy kis Bricostore habnak a tortára. Máté már többször látta, hogy mi hamburgert eszünk / kb. 2-3 havonta 1x / , és a Krisztián már előre közölte, hogy hambit kér ebédre. Erre Mátéka elkezdte csapkodni az asztalt maga előtt, hogy "Én is hambit, ide-ide", körülöttünk mindenki rajta nevetett, annyira édes volt. Hát persze kapott, és nagyon büszke volt magára. Be nem áll a szája, eddig ha magáról beszélt, akkor "baba" - ként emlegette magát, most már "én" -t használ. Szókincse rohamosan gyarapodik, napi 5-6 új szót mond, és ami tök érdekes, a 3-4 szótagból álló szavakat is tökéletesen mondja, nem csak az elejét, mint anno Krisztián tette. És olyan akaratos, sétálni kész agyrém vele. A kezünket nem hajlandó megfogni, de amikor átmegyünk az úton, akkor ugye muszáj, és bizony azokat a métereket végig üvölti. Hanggal sem vezérelhető, arra megy, amerre ő gondolja, leginkább bármerre, csak ne arra, amerre én mondom. Komolyan gondolkodom egy pórázon, mert ráadásul önveszélyes is. Megy a járdán előttem-mellettem, gondol egyet, rámröhög, és már rohan is ki az úttestre, pedig tudja, hogy szigorúan tilos. Ezt akár 10 méterenként is eljátsza. A babakocsit meg már nem kedveli. Az az alap, hogy ha valami nem tetszik neki, akkor hasravágja magát, úgy üvölt. Otthon nem zavar, tudom kezelni, de az úttest közepén.....Teljesen egyedül eszik, a kaja elején, amíg nagyon éhes, 2 kanállal, mind2 kezében van kanál, és felváltva lapátol. Az alvását alig merem leírni, mert hihetetlen. Este 8 - tól másnap 9.30 - 10 -ig egyhuzamban nyomja, és du. is alszik 2-3 órát, maradjon meg ez a jó szokása. De amikor ébren van, azt az időt igen aktívan tölti, és 90 % - ban a szabadban rohangálva.

Rit,
gratula a vizsgádhoz, én nem merültem 6 éve, de nyáron talán lesz rá lehetőségem. Az állatkert nálunk is nagy kedvenc, az akvárium nagy csalódás volt nekem is, többet vártam.

Nyuszi,
nagyon szorítok érted és Kisnyusziért!

Kataa,
jó, hogy túl vagytok rajta, rémes ez a nyavaja. Mi is megfertőztünk mindenkit, aki jött segíteni akkor hozzánk.

Forti,
nagyon sajnálom a kutyust, nem gondolkodtok utódon?

Panda,
de jó, hogy alszotok! Őszintén megmondom, nem tudom, hogy bírtad eddig. Máté 9 - 10 hónapos koráig volt rettenetesen rossz alvó, de az engem nagyon megviselt. Aztán magától elkezdte átaludni az éjszakákat, ahogy leszokott a szopiról. Kresz-tanfolyam: tök jó, hogy belevágsz.

Beszti,
ne haragudj, hogy a múltkor csak úgy felhívtalak, de senki más odavalósit nem ismerek, benned bíztam, hátha te tudod a dolgokat. Valahol a művházban van a játszóház, de végül nem oda mentünk.

Kryss,
még régebben kérdezted, 80 km-re laknak anyuék, és már nem tudtunk volna sehogy se odamenni, mert a vacsihoz bort ittunk, szóval nagyon rossz volt.

Sziasztok!

Mona&Máté
monamáté

Kicsit visszaolvastam.

Forti,
nagyon ügyes Levi, hogy már használja a bilit. Máté kéri, letépi a pelust, ráül, és rögtön felpattan, mert nem ér rá ott ücsörögni, annyi dolga van. Közli, hogy "ennyi, megyek".

Manó,
kilábaltál már a betegségből? Emma nagyon csinos a képen!

Sziasztok!

Mona&Máté
monamáté

Sziasztok!

kataa!

Emma meg olyan hányós, hoyg minekt már egy siam kis hányás még izgalomba se hozKép Hányt ő már az auchanban, az ágyunkra, a múltkor az utcán, a laksáaban meg már a padlószőnyeg csupa folt. ja, és méga kutyám is hányós. És legtöbbször nem is komoly betegség az ok, ahnem pl ha jöna foga, vagy ha üvölt nagyon, vagy pl nátha, torokfájás kíséreteként. Szóval hozzászoktunk. cska a szőnyegünk, képzelheted, bézs színű volt, most csupa folt. De még enm szántam rá magama cserére,a férjem meg kijelentett legközelebb csak fekete padlószőnyegte vesz. Én meg inkább parkettát akarok. na d ecsak kinövi eygszer.

mona!

ksözönjükKép
Hát az túlzás hogy kilábaltunk, mondjuk úgy hogy rajtam már nem tombol annyira. Néha azért még fújom az orrom, meg néha reggel fája torkom. A férjem meg köhög. Emma jól van Kép

Emam is kb 10 másodpercer ül rá a wc-rw, aztán már tépi is a papírt, azt bedobja és száll is le hoyg húzzuk leKép

Rit!

AkváriumKép ne márKép nekem azt mondták hoyg szuperKép Mi nem láttuk, mert mikro kint voltunk Emma a zsiráfoknál meg a majmoknál befejezte, azokat néztük vagy fél órát, utána már cska a játzsótér érdekelte. Azért a ksi oroszlánt mi is megnéztük, de akko rnem lehetett simizni még.

Kataa!

na igen, mi sajnos az utóbbi esetek voltunk az esküvőnkönKép nem mondom hogy így nem volt szép meg hogy nem szeretjük egymást, na de azért mégiscsak idén lezs 10 éve hogy együtt járunkKépKépKép és hát sajnso ennek megfelelően a láynkérés sem volt aza igazai, mondjuk úgy hogy inkább fiúkérés volt, erős anyai és anyósi támogatássalKépKépKép

manó

KépKép
manó

Mona!

emma is bele szokott kóstolni a hamburgerünlkbe. sőt, mindnbe amit mi eszünk. Egyszerűen kiváncsi. Aztán van ami ízlik neki, van ami nem. A hamburger általában ízlikKépKépKép Én tudom hogy ezzel sokan nem értenel egyet, de nálunk nem megy za hogy nem adok neki ezt vagy azt, mert kiköveteli, hisztizik és hát végülis ez szerintem még nem olyna nagy baj ha megkóstol ezt azt. nyilván aki mga sem eszik ilyesmit az könnybebn kivitelezi. Meg pl amit egyszer Gumicukor írt, hogy Daninak azt mondják hogy csak felnőttek ehetnek csokit, na hát ezzel Emmát biztos nem tudnám meghatniKép De azért persze az hogy kóstol, nem azt jelenti hogy ő azt ebédel teljes adgabna, edéb, vacsi mindíg főzelék vagy leves, szeerncsére minden főzeléket nagyon szeret.

manó

KépKép
manó

Sziasztok,
Csak kevés időm van, mert még vár a konyha, ahol elég nagy kupi van még. Aztán fürdés és gyors alvás mert reggel nagyon korán kelek. Jelenésem van a kórházban terheléses vércukira. Az elmúlt napokban nagyon aktívak voltunk itthon. Végre befejeztük a kert füvesítését (több, mint 100 nm-nyi terület, őrült sok munka volt), szerencsére kaptunk a szomszédunktól egy hengert, így szépen el is tudtuk egyengetni a földet a fűmagokkal. Ma pedig beállítottuk Lili új ágyát a külön szobájába. Már az előszobába, amikor letörölgettem, ki-be mászott belőle, amikor meg a helyére tettük, el sem lehetett onnan vinniKép. Nagyon tetszik neki szerencsére. Ma megvettük a szobájába a függönykarnist is, olyan mint az ágya, szép fenyő. A homokozó is elkészült, apa 4x lakkozta le, most már tükörsimán csillog-villogKép.

Forti,
Rendi vagy homok ügyben, de apa tegnap reggel fogta magát és elment a közeli tüzépre, és hozott 5 zsákkal.
A hagymás növényeket nem kell kiszedni télire, ez a legjobb bennük, hogy évekig egy helyen maradhatnakKép. A lényeg, hogy elég mélyen legyenek, úgy 20 cm az optimális nekik.
Ügyi Levi a bilivel, Lili mostanában teljesen hanyagolja.

Judy,
Én most már csak néha adok Lilire sapit kint. Az utóbbi időben ebben is önállósította magát, ha melege volt, simán levette és hozta a kezembe.
Vérnyomás ügyben együttérzésem, sajnos nekem is a béka s alatt van általában. Múltkor a szomszéddal sem tudtam 10 percnél tovább beszélgetni, mert jött a szédülés, aztán jönnöm kellett leülni. Az állást valahogy nagyon nem bírom, de emlékszem Lilivel is ez volt. A postai sorban állás volt a rémem.

Manó,
Édi Emma a képen!

Panda,
Nekem megvan Nyuszi címe, elküldöm majd mailben.
Ügyi vagy, hogy elkezdted a jogsit! Már én is vezetgetek egyedül (azaz Lilivel apa nélkül), igaz még csak a dokiig, meg a közeli kis boltba, de nálam már ez is nagy dolog. Feltett szándékom, hogy mire jön a pici, már nyugodt szívvel bármikor a nyakamba vegyem a várostKép.
Gratula az éjszakai alváshoz!

Mona,
Az önálló kóborlás nálunk is nagyon megy. Néha nem is tudom, hogy mit csináljak, mert ha fogom a kezét üvölt, felvenni már nem nagyon bírom, amerre menni akarok, arra pedig esze ágában sincs menni. Pedig mindig szépen mi is elmagyarázzuk neki, hogy mit miért nem szabad, de vajon mikor lesz, amikor meg is érti?Kép

Most már mennem kell, pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Rit
Persze majd valamikor,mit szolnal a a Varosmajor jatszoterhez ha jo ido lesz,a vilivel hamar itt tudtok lenni.Mi is keszulunk am ar az alatkertbe,de hetvegen mindig tomeg van nem?Azt meg utalom: )Majd ha jonne ka noveremek elmegyunk veluk hetkozben.

Mona
Mate szuper alvasilag meg beszedileg.Hat ez az elszaladas meg persze hogy eleg remiszto,nalunk ugy van ha veszelyes helyen megyunk meg beul a babakocsiba,szerencsemre .Az en kezemet nem fogja mindig de az apjaet szo nelkul,ki erti ez: )

Mano
Ne merdemes meg egy jo darabig kicserelni a padloszonyeget ha csak nem parkettara ami jobban takarithato.Nem ciki az ilyen egy kisgyermekes csaladban: )
Jo ez a fiukeres.PErsze szerintem a csajok jobban akarjak es frszirozzak az eskuvot,de hat mi olyan cselesen adjuk elo mintha nem is lenne fontos: ))

Megyek jatszani ,mar kesz az ebed ugyhogy nagyon raerek: )
Kataa

Kép
Kép
kataa

SZiasztok
Anenoma
nem bizti hogy alamuszi a csaj én sem szoktam veszekedni a gyerekekel ha itthon a párom 1.azért mert ha itthon van akor ha rosszalkodik petike akor szolok neki hogy segitsen ha imi sir vagy petikével kelene foglalkoznom akor is szolok neki hogy szeretgese foglalkozon adig imikével .viszont ha nincs itthon akor néha én is kiabálok velük mikor fáradt vagyok és korusban sirnak vagy imike sir látszolag ok nélkül +petike rosszalkodik mert nagyon nehéz néha egyedül 1-2 gyerekel de az is lehet hogy fáradt ,vagy magányos atol még nem rossz anya .

Forti
nem tudhatod hogy miért orditozik a gyerekel több oka is lehet fentebb ritnek leirtam .

LÁnyok
képzejétek petike már tud ülve csuzdázni és ma életében elöször belerügot a labdába gyorsan megis dicsértem érte a játszo téröl viszont egyre nehezebb felhozni mert anyira szeret csuzdázni és csavarogni és a hétvégén megevet 1 kistányérnyi adag rizst édes-savanyu mártásal és husal az azért nagy szo mert nem igen akart edig hust enni velünk szoktunk rajzolni is .

Pusz csics és a fiuk
csics

Mona
Húúú ez veszélyes, vigyázz Mátéra. Ha más nem, jöhet a póráz. Legfeljebb ha nagyon tiltakozik, akkor megtanulja, hogy vagy szót fogad, vagy hiába tiltakozik.

M?anó
de sajna Kép sőt a fóka/delfin úsaztató is annyira merő mocsok volt. Alig látszik át az üveg a sok algától, tiszta zöld. Pedig Dodi onnan alulról szereti nézni őket. De ha gondolod majd időnként küldünk helyzetjelentést, vettem bérletet, úgyhogy sűrűn fogunk járni, mert iszonyúan élvezi a drágám.

Kataa
1. Fogylmam sincs, melyik az a Városmajor játszótér Kép
2. Most úgy néz ki van egy kis munkám - pályázaot írok, úgyhogy majd beszéljünk előre, az a hét pl. abszolút kilátástalan.

Rit

rit

anemona7

Hali!

Beszti, ha lesz időd, légyszi javítd a koromat a táblicskuban, mert a mai nappal 1 évvel vénebb lettem, 28 éves.

Megszületett szombaton a gimis barátnőm kisfia, 38. hétre, 52 cm-rel és 2776 grammal. Hipergyors szüléssel. Éjfélkor bementek a MÁV-ba, ahonnan hazaküldték, majd 4kor olyan brutál fájások jöttek rá, hogy 6.20kor már babáztak a férjével.

Kataa
Az egyik gimis osztálytársam most fog férjhez menni a egelső barátjához, akivel 15 éve jártak együtt. Hát szerintem ez már nem normális. 13 éves volt, amikor elkezdtek járni és azóta is.
Ez már tényleg megszokás, ahogy írtad.

Joghurtot reggelire szokta kapni, vagy délután. most 1 hete nem iszik rendes tejet, helyette ismét zabtej ill. rizstej van + a kefír, sajt, túró, joghurt és elmúltak a pöttyök.

Rit
Tényleg durva, amit a szomszéd csajról írtál. Szerintem a férjének egyszer váratlanul haza kellene jönnie. Biztosan nem tesz jót a babának, ha üvölt, hiszen olyan picike még.
Nekem volt egy ilyen osztálytársam, hogy alamuszika volt és néha olyan dührohamok törtek rá, ha vmivel nem boldogult. Akkor még nem volt gyereke, most van neki egy kisfia, remélhetőleg vele nem csinálja ezt.

Monamáté
Mintha Danirólk írtál volna sétaügyileg. Dettó. Hétvégén pl. lefeküdt a járdán a földre, bámulta az eget és minket elküldött melegebb éghajlatra.
Póráz nekünk is van, tényleg jó. Van mozgástere, de nem slisszol el pillanatok alatt, ráadásul a derekad sem fájdul meg, mintha a kezét fogod.

Ilke
Milyen ágyat vettetek?
Mi most gondolkodunk rajta, mert Dani a pracliját átteszi a korláton. még a végén át is lendíti magát.

Csics
Szerintem azért egy pár hónapos babával nem kellene ordítozni, mert csak megretten. a másik, hogy hiszem, hogy a gyerekek sokkal okosabbak már születésüktől kezdve, mint ahogy ezt gondolnánk. Auralátás, stb., de ebbe nem akarok belemenni, mert sokszor hülyének néznek miatta. Lényeg, hogy egy állandóan üvöltő szülő nem tesz jót e kisbaba lelki fejlődésének és akár felnőttkorban is előjöhetnek különböző lelki eredetű problémák. Zárkózottság. antiszociális magatartás, agresszivitás.
Valszeg nem sok leleményesség szorult az állandóan ordító anyukába, ha csak azt hallani Rit-ék fölött állandóan. Mellesleg ő egyedül van otthon és csak 1 gyerekkel.
Annyi minden van az üvöltésen kívül, amivel lehet enyhíteni egy pici baba sírását.
Nem monsom, hogy én nem kiabáltam már Danival, mert előfordult, de szerencsére elég ritkán. Na olyankor mindig napokig bűntudatom volt, hogy lehet belegázoltam a kis lelki világába.

Petikének gratula a csúszdázáshoz. Daninak tavaly nyáron volt nagy sláger a csúszda, mi is alig tudtuk levakarni róla. most kár, hogy még nem rakták vissza a ligetben.

pusza, húzok haza
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Nagyon boldog születésnapot kívánok!

Mona&Máté
monamáté

Gumicukor!
Boldog szülinapot Kép!

Ez a "póráz" tényleg létezik? Milyen? Mert elég viccesnek hangzik. Bár, akinek életveszélyesen közlekedik a gyereke, annak biztos jó megoldás.
Én nem is tudom, mit csinálnék, ha valamelyik ennyire futkosós lenne. Mert én mindig tömegközlekedek velük, busz, HÉV, jó sok séta, szóval, biztos a frász kerülgetne. Mert már Ádámot sem babakocsival viszem, mivel olyan nehéz felpakolni a járművekre, hogy majd' megszakadok. Főleg, hogy míg a kocsival bajlódok, nem tudok Noémire figyelni. Jó, azért Ádám is elszalad néha, de mindig engedi, hogy fogjam a kezét, és ált. a járdán megyünk, és ott nem veszélyes. Itt szinte mindenhol árok van a járda mellett, szóval ki sem nagyon tud szaladni az úttestre.

Ilke!
Köszi, de mégis megtaláltam Nyuszi címét. Ugyanis, mikor a férjem feltöltötte a régi winchester adatait, mindnt össze-vissza pakolgatott, csinált egy csomó új könyvtárat, és az egyikben megtalálta Kép. Szóval, ma vagy holnap fel is adom.

Na, mennem kell, várnak a ruhák Kép. Ugyanis megint elromlott a mosógépem Kép. Még csak 4 éves lesz, de már ötödszörre romlott el KépKépKépKép. Pedig nem gagyi, Whirlpool, jó sok pénzért vettük, de úgy látszik, valami hibás darabot sikerült kifognunk. Most kézzel mosok, mint József Áronné, született Pőcze Borbála... A férjem nagyon mérges, azt mondta kidobja, és vesz egy újat Kép. De ez sem régi, mondom, még csak 4 éves lesz. Múlt héten átvittem anyukámhoz 5 adag ruhát, de most nem tudok, mert tömegközlekednem kell (ugyanis a kocsink is szerelőnél van, így nem tud átvinni a férjem...). Szóval, megyek robotolni.

Nem tudom, mikor leszek legközelebb, mert ma délután megyek a gyerekekkel anyukámhoz, és a KRESZ tanfolyam miatt megint ott leszünk pár napig.

Mindenkinek minden jót,

Panda

panda
Halásztelek

Panda
Tényleg létezik. Amikor kimentem Angliába, a 3 éves gyerkhez egyből adtak egyet, hogy azzal vigyem sétálni (meg még babakocsit is!!) Ettől kiakadta, hogy 3 évesen még így nevelik - és megneveltem. 1x sem babakocsizott v. pórázozott velem, jött szépen a lábán és fogta a kezem. Persze egy tökmag más, neki nehezebb elmagyarázni a dolgokat. Mondjuk Dodi rendesen jön velem, de pl. a komáromi erődben v. búvártanfolyamon pórázazzuk mi is. Hiába rendes gyerek, azért az erőd szakadékjai v. a Duna bír olyan csábító hatással, hogy elinduljon felé, így jobb a biztonság.

Rit

rit

anemona7

Rit
A Moszkva ternel, ha tudod hol a Posta(ahonnan a varbusz indul) akkor ott a zebran armenve az mar a Varosmajor utca es a Templom mellett van a jatszo.Jovo het nekem is jobbnak tunk mert ez a het mar full a baratnozessel: )
Jovo heten meg jo a szerda delelott vagya delutanok de az mar olyan rovid alvas utan.

Csics,Gumicukor
Szerintem az hogy valaki egy eleven es eppen magat veszelyezteteo gyerkocre rakiabal,persze csak okkal az nem gaz.Nekem Alex eleg jo ebbol a szempontbol nem nagyon vivja ki maganak.De az hogy egy csecsemohoz nincs valakinek turelme az tenyleg depi,plane egy elso gyereknel.En 1 evs koraig meg csak hangosan sem szoltam ra,nem is volt miert mert hat egy pici ha sir annak oka van es vigaztali kell nem meg plusz idegesiteni. Nem? : ))

Gumicukor
Boldog szulinapot!
Nekunk is sokkal jobb lett az arca ugyhogy marad a rizs,zabtej egyenlore.Tegnap adtam neki eloszor,eddig meg azt sem mertem a betegseg utan.
Viszont volt jo oldala is a kornak,mar nem kap este sem cumisuveget es nem is igenyli: )Ugy orulok hogy nem hisztizik erte,most meselek mar neki hosszabb meseket helyette hogy azert az osszebujas meglegyen: )En is hiszek az auralatasban,Alexnel tobb embernel bejott akik szerintunk sem tul jok azokat nem kedvelte tuntetoleg.Apukam megi s jegyezte hogy latja az aurajukat: )

Panda
Te szegeny mosono: )

Parazita
Eltuntel????Sok a munka???
Tegnap volt kozos ismerosunk a Deleloben es amit nem is tudtam hogy O tervezte a Fabri Show diszletet: ))Ja es minden sharmja oda: ))))

Alex alszik mert ma nem volt formaban a klubban es a jatszon sem,eleg nyugos talan meg erez valamit a betegsegbol,ugyhogy duplan lefaraszt: )
Pusz
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

panda!

nem biztos hog yhibás darabot fogatatok ki, épp tegnap mesélte a férjem hogy a whirlpool-ok milyen gagyik, a főnökééé is két éves és már elektronikát meg dobot kellt benne cserélni. SzóavalKép nekünk ősrégi elektromatt vagy mi a szüsz vanKép, de ez már kb 10 éve bírja. De most kezd rossz lenni, a szivattyúja, már egyszer cseréltük is tavaly, d ecsak nem tökéletes, ezért nézgetjük mi is mit érdemes venni.

Ja, és pórázunk nekünk is van, de nem pórázként használtuk csak hámként a babakocsiba még régebben. Most semmire sem hazsnálom. Annak idején még Gumicukor ajánkotta itt ha jól emlékszem, csak akkor lepődtem meg amikro autómatikusan adták hozzá a póráz részt isKépKépKép

Kiabálás: Hát bevallom én szokatm Emmával kiabálni, szép vagy nem szép dolog, de úgy ki tud hoznia sodromból, plusz néha hiába mondom neki ezerszer szépen. Biztos rólam is gondoljáka szomszédok, hogy milyen vagyokKép De én akkor is szoktam kiabálni ha a férjem itthn van. Szerintem még mindgí jobb így levezetni a feszültséget. Persz ekérdés mennyi idős az a baba, természetesn pár hónapossal kiabálni semmi de semmi értelme, főleg rendszeresen.

Manó

KépKép
manó

Hali!

Panda
A póráz létezik.
Tulképpen eredetileg a babakocsira lehet kétoldalon rögzíteni, és mint egy hámot a gyerekre tenni. állítható, nincs benne béklyóban.
A http://ocsidani.fw.hu oldalon láthatsz a 2003-as képek között (Május 1., Római parton), hogy igy néz ki. Uis gyermekem, ahogy megtanult állni, ő állva és popórázva utazott és kurjongatott Kép
Sokan nevetnek, főleg, amikor a kutyát is visszük a másik kezünkbe, de egyszerűen nem merem szabadon engedni forgalmas helyen. Hiába nagyon okos és értelmes, de azért még nem lehet teljesen rá hagyatkozni.
A hátrésznél kapcsolódik, ahová a karabinerbe beakasztható egy hosszabb pánt (kb. 1,5-2m). Persze nincs végig pórázon a gyerek Kép, csak a forgalmas helyeken, ligetben mehet, amerre lát Kép
Bocs, most látom a Szilveszter-es összeállításnál látod a vezetőpántot is.
Egyébként mi a Megatoys-ban vettük, Bebe Comfort márkájú.

Kataa
Egyetértek a depivel.
Auralátás: Hallottál már az indigógyerekekről?
Az ilyen gyerekek aurájában megtalálható egy szín, ami a legtöbb emberében nincs meg. Van ugye a sárga, zöld, piros és kék. Ez a plusz szín, az indigókék, ami nem uaz, mint a kék. Sokszor titulálják őket hiperaktavnak, pedig nem azok.
Tesóm reikizik és egyéb vajákos tudományokbaan szokott elmerülni, és kaptam egy könyvet erről.
A gyerekek azért nagyszerű teremtmények, mert mindennek tudnak örülni, még annak is, amit már 100x láttak. Pl. egy széknek, amit minden nap lát, de uúgy tud neki örülni. ellenben mi felnőttek, sokminden mellett elmegyünk. A gyerekek szerintem újra megtanítanak ismét arra, hogy az élet aprócska, sokszor számunkra már jelentéktelen csodáinak a szeretetére, azok örömmel való szemlélésére.
Írhatnék még erről, de nem ez a topic témája.

Lányok
Már akartam írni pár hete, de mindig elfelejtettem.
Mostanában többször is érzem egy nap azt, amit szoptatás alatt érez az ember. Az az összehúzószerű érzés, mint amikor belövell a tej. Persze nem olyan erősen, csak nagyon nagyon enyhén. Szoptatni már nem szoptatok lassan 1 éve, cickókkal minden ok, de pár hete érzek ilyeneket. Még csak gyerek sincs a közelben, mert pl. a melóhelyen is szoktam néha érezni.
Van közületek vki, aki már nem szoptat és szokott ilyet érezni?
Babás tuti nem vagyok, mert bogyót szedek.

pusza
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Manó
Nekünk tuti jól működik a Whirlpool-unk, ez már a második, a másik 10 éves volt, amikor lecseréltük.
Ez a mostani lassan 6 éves lesz, nálunk szinte mindig megy a mosógép, mert hol én mosok, hol anyósomék.
Pl. a Calgon egyáltlán nem tesz jót a mosógépeknek, akárhogy is ajánlják a vezető mosógépgyártók Kép Sőt még jobban elősegíti a vízkőképződést. A mi mosógépszerelőnk, sima ecetes átmosást javasol, nem is vízköves a fűtőszálunk.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

HalihóKép

Megvagyunk, túl a belgyógyászati vizsgálatokon és az ekg-n, minden oké. Pénteken már az afp vérvétel következik.
Tegnap akkorát "rúgott" belém a baba, hogy feljajdultam, a férjem meg ugrott, hogy mi van. Ilyen lehet a 16. héten?? Remélem nincs gond. Gergővel ilyet sose éreztem, ő csak forgolódott állandóan.

Gumicukor
Boldog szülinapotKép Egyidősek vagyunk, csak én februári.

Panda
Gratula az éjszaka átalváshozKép
MosásKép
Nekünk 3 éves whirpool van, még nem volt baja.

Kataa
Kávét iszom, sajnos nagyon kívánom, de csak a mérsékelt koffeines nescafet merem inni tejeskávénak, de abból 3-at. Remélem nem lesz baja a bébinek, de anélkül el is ájulnék, azt meg nem szeretném itt egyedül Gergővel.

Póráz
Hát nekünk nincs, de Gergővel is egyre nehezebb, lehet beújítok egyet, ha nem komolyodik meg, mire meglesz a kicsiKépKép

Kiabálás
Néha én is szoktamKép Utána ég is a képem, és hatása nincs, sokkal jobb, ha türelmes, nyugodt vagyok a gyerekkel. De néha így jön ki a gőz. Kb. 1-2-szer volt ilyen eddig, ugye az még nem gáz?

Ilke
Mi is nézegettünk ágyakat, de nem láttam szépet. Valószínű csináltatunk egyet.

Mona
Nem semmi alvókája van MáténakKép KismedveKép

na pusz
Judy
Fodroczy

Sziasztok!

Képzeljétek nálunk is vége a szopinak. Már csak időnként a kacsáknak kell adnomKépKép. Nátán meg már max. kéri, de aztán úgy csinál, mitn aki a szájába veszi, de még mielőtt bevenné, elfordul és nevet egyet.
Érdekes, enm is gondoltam volna, hogy így fogja abbahagyni. Őszintén egy kicsit örülök is neki, mert már (talán a terhesség miatt) fájt, ahogyan erősen szívta. Ugyanankkor nagyon jó érzés, hogy ő hagyta abba.

Judy!

Szerintem lehet, ha rossz helyen rúg meg. Már én is voltam úgy, most meg a 20. héten vannak fájdalmas megnyilvánulásai, bár én ennek örülök, mert ez számomra azt jelenti, hogy fejlődik, erősödik, van már mivel csinálniaKépKép.
Érdekes, hogy pocin keresztül alíg érezni, de belül akkora hancúrt tud csapniKép.

Panda!

Nekünk is Whirlpool van, el sem akarom hinni, de már 7 éves (mintha ma vettük volnaKép), és soha semmi bajunk nem volt (pedig használtuk rendszeresen, most meg két gyerek mellett nagyon sokat megy), nagyon szeretem, jól mos.
Lehet, hogy ti tényleg kifogtatok egy gyári hibásat?

Kiabálás:
Szerintem azért elsőre senkit nem lehet elítélni ezért. Ok, pici a gyerek, és tényleg nem szép a mamától, meg a gyerek úgysem érti, csak megijed... Viszont szerintem fontos kérdés, hogy miért csinálja a mama? Tud eleget beszélgetni másokkal, segít neki időnként valaki pl. hogy ne legyen egész nap a gyerekkel? Jár baba-mama klubba vagy bárhova? Hogy mennek a gyerekkel kapcsolatos dolgok, nincsenek abban problémái, amit nem tud senkivel megbeszélni? Egyáltalán tud, tanult módszereket, a baba elcsendesítésére? A férje hogy bánik vele? Nem lehet, hogy pont az a baj, hogy a férjével szemben nagyon "jó feleségnek és anyának" kell lennie, és ez a feszültség jön ki rajta napközben?
Nekem egyébként nagyon feltűnő volt, hogy ha tesz ilyet, akkor azt nem meri bevallani a férjének. Én (ha előfordul ilyen, mert bizony elő szokott, bár inkább Benivel, mert ő már (szerintemKép) lehetne elég értelmes, de nem mindig mutatja) egyáltalán nem félnék, szégyelleném bevallani a férjemnek. Ő is tudja, hogy emberek vagyunk, azért az egész napos gyerekezés nagyon kimerítő tud lenni. Bizony sokszor emberfeletti türelem kell.
Ezt mostanában én is tapasztalom Nátánnál, mert előjött az "én ezt vagy azt akarom" élethelyzet, és borzasztó sírásokat tud rendezni. Ma reggel pl. 1/2 7-kor felkelt, és apjának ordított, de nem volt jó neki semmi, persze ő próbálta nyugtatni minden módon és eszközzel, de semmi. A reggeli kakaója sem kellett, nem akarta meginni, hanem csak ordított. A helyzetet végül én oldottam meg (mire kellően felvert az álmomból), levittem az ikerkacsáit, akik elkezték "inni" a kakaójátKép, na erre már neki is jó volt, és csönd lett. Képzelhetitek, nekem is mennyi időmbe (és napokba) telt, míg rájöttem, hogy a kacsák lehetnek megoldások (pont az előző este egy ilyen hisztinél derült ki számomra)!

Mona!

Semmi gondKépKép, csak kár, hogy nem tudtam segíteni...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Judy!

1-2x?Kép Én naponat 1-2x kiabálokKép De Emma elég rosszcsontnak számít. Egyébként nálunk van hatása. Mondjuk éna kutyával is kiabálok, mertaz is értetelen. na nem úgy mint aza őrült, de megemelem a hangomKép Vagy mit veszünk kiabáalásnak? Ma is pl elvoltunk sétálni, és ahogy beléptünk az ajtóna drága Emma első dolga volt felcsimpaszkodni az előszobában egy azstalon lévő terráriumra, de úgy hoyg belekapszkodik az üvegeb és felemelei a lábát. Szépen rászólok, vigyorog. rákiabálok, akkor elengedi. Arról nem bezsélve hogy mindne nap rászólok ezért. És tuti hogy érti, mert mindnet ért. Neki türelmesen kb 60x is el lehet mondani, de ilyen rosszalkodáanál semmi hatás. Vagy pl mikor 10x-is belenyúl a kuyta vizébe és benne paskol, mikro hónapok óta rá van szólva miatta. nem is tudom hányszor magyaráztuk el hogy az a kuytusé, okos kislányosk nem nyúlnak bele. Az kutya iszi, Emmának van saját innivalója. De azért is belepaskol. Kép És még naponta jópár ilyen szitu van, amikro muszáj felemelnem a hangom, és nem csak az állatállományommal kapcsolatosan. Úgyhogy mi kiabálunkKép Pedig el sem hiszitek mennyi minden meg van neki engedve, egy átlagos gyerkőchöz képest, mert ha mindenért rászólnék akkor tényleg egész nap kiabálhatnék, de egy csomó dolog már egyszerűen nem érdkel, ezért pl a bölcsiben már mondták hoyg én milyen türelmes vagyok vele. ÉÉÉÉÉN?KépKépKép Csak néztem, szerintem meg türelmetlen vagyok.ja, és reménykedünk hogy következő gyermek türelmesebb, szófogadóbb fajta leszKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Sajnos nálam beindult a mérleg időszak, sokat kell napközben dolgoznom, de szerencsére Betti egész jól elvan, a kisházzal, meg a kisasztal-kisszék is lefoglalja, imád odaülni zsírkrétázni. Sajnos a falat is összefirkálta.
Manó, nyugodj meg, én még nálad is többet kiabálok, főleg mostanában. Ahogy értelmileg fejlődik Betti (már nagyon sokat mond) a nagylányommal egyre többet veszekednek. Sajnos a nagy nem hagyja magát, civakodnak, sikitoznak utána meg én ordítok rájuk, hogy hagyják abba. De ha egyedül vagyok Bettivel, én max. 2x szólok szép szóval, aztán felemelem a hangom, azt érdekes egyből megérti.

Mosógép: nekem Indesit van vagy nyolc éves, semmi baja nem volt eddig, legközelebb is ilyet veszek.

Póráz: azt hiszem venni fogok egyet, bár nagyon röhejesnek látszik, de hasznos.

Gumicukor: Boldog szülinapotKép A mell feszüléshez nem tudok mit mondani, valószínű a ciklussal függ össze.

Na vár a munka.Conti

conti

Sziasztok

Mano
Nekunk is egy felujitott mosogepunk van,ami teljesen ujnak nez ki ,4 eve vettem mert ebbe kevesebb ruha is belefer es meg szingli csajkent boven eleg volt ez is.Azota mindig mondom hogy csereljuk ki mert nem mutat olyan jol mint az ujak,de a ferjem azt mondja majd ha elromlik: )Bar igy koltozes elott jo hogy nem kell enni meg azt is: )
Az , hogy Te kiabalsz Emmaval en meg tudom erteni, szerintem ez nem gaz,ne aggodj: )O ilyen tipus es elhiszem hogy neha nincs turelmed mindig csak raszolni: )

Gumicukor
Igen en is hallottam mar errol.Nalunk a csaladban tobb dologban is kiderult hogy van a kicsiknek auralatasa.Ide nem irom le hatha valaki olvassa aki ismer es lebukunk: ))
Egyebkent nekem meggyozodesem volt hogy amig pici volt sokszor mosolygott csak ugy magaban amikor nem latott engem,ilyenkor azt gondoltam a ferjem halott anyukaja beszel hozza.Aztan az ismerosom aki ugyancsak jartas ezekben el is magyarazta hogy siman lehet ilyen.: )))

Judy
En is hallottam masoktol hogy neha szinte fajt nekik a pici rugdalasa: )Biztos minden ok: )

Beszti
Hat igen ez az hogy ez mar nem a sima depi,hanem az amin segiteni kell specialistaval.Tobbszor lattam ilyen musort kulfoldi csatornan hogy soxor eszre sem veszi a kornyezet mekkorra a baj csak amikor mar keso.
En az elso evben amig nem vezettem csak babakocsival mozdultam ki nem tul messzire es segitseg sem volt,egesz nap egyedul voltam,persze a ferjem este jott haza es amugy sokat segitett,pl.vasarlas.Plusz meg a szopi sem ugy sikerult ahogy szerettem volna(tobb nap vegigsirasa lett csak az eredmeny) ,es a kozelben klub sem volt,megsem kiabaltam Alexxal. Ugyhogy kell a lelki ero az biztos es vannak gyengebb alkatok is.
Az hogy mostanaban ha valami olyan veszelyeset csinal persze hogy rakiabalok,pont azert hogy erezze hogy ez az a hangszin amit csak akkor hasznalok ha tenyleg szukseges.
Ha te mint tanar tudsz az ilyen dolgokrol tobbet irj mar lecci,mert ugye most jonnek majd az igazi gyereknevelesi gondok: )))

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa
Igen én is uezt hallottam. Születnek a mindentudással és a környezet, amibe belekerülnek szépen, hogy úgy mondjam "lebutítja" őket. Vagyis csak azt használják, amit az adott környezetben lát. De ez így természetes, ettől függetlenül okosak ők. Dani is mosolygott a semmibe és nyúlkált, tényleg, mintha lett volna ott vki vagy valami. Ez félelmetesnek hangzik, de én ezt tök természetesnek tartom, pláne, mióta a tesóm sok dolgot elmondott ezzel kapcsolatban.

2 napja úgy kell bilizni, hogy ráterítünk a vállára egy textilpelust, azt nagyon élvezi Kép
Egyszer egy takarót terítettem a fejemre és öreg nénikét játszottam, azóta ő is nénikézik a plédekkel Kép, a bilin is nénikét kellett csinálni belőle.
Tegnap megkóstolta a pisit Kép, secperc alatt beledugta az ujját és hamm, bekapta, és röhögött. Én is. Kép Persze nem lesz rendszeres (remélem) Kép

pusza, dolgozom is egy kicsit

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Rit
Gratula a vizsgádhoz!!

Mona
Han nával sem lehet sétálni. Ő sem hagyja, hogy megfogják a kezét, akkor szépen levágja magát a földre háttal. Úgyhogy mindig át kell vinnem az útkereszteződésen. A múltkor jöttünk haza a bölcsiből (ő kocsiban, mert egyébként mindenhová eljutnánk, csak haza nem), és láttam hogy a csoporttársai szépen megfogják anyukájuk kezét, és nyugisan battyognak hazafelé. Nagyon irigykedtem!!! Nekünk is póráz kellene Kép Egyébként Hanna este 6-től reggel 6-1/2 7 ig alszik. Akkor nekem már kelni kell, hogy induljak, és arra mindig felkel, hogy lomolok. Úgyhogy ő is sokat alszik. De hát amit napközben művel nem is csodálom. Kép

Panda
Gratulálok az éjszakákhoz, és hajrá a kressz tanfolyamra!

Ilke
Mi tavaly vettük akocsit, akkor kezdtem el vezetni. Aztán sokat kellett menni Mancival a Heim Pálba (minden nap) úgyhogy belejöttem a városba is. Úgyhogy nyárra már egészen jól ment. Persze a csúcsforgalmat most is nagyon utálom. De most is jobban szeretek Mancival kettesben menni, ha aopa is ott van, mindig megkérem hogy ő vezessen. Mindig bénázok, ha ő is ott van Kép

Gumicukor
Boldog szülinapot!

Manó
Nekünk is Whilpool van és 5 éve nincs semmi baja Kép

Kiabálás
Én nem akartam, de aztán kpróbáltam, de tök hatástalan vagyok vele. Erre Hanna is elkezdett velem kiabálni a saját nyelvé, úgyhogy rájöttem hogy nem nagyon hatja meg, viszont nagyon ttánoz, úgyhogy nagyon kell vigyázni mit és hogyan csinálok.

puszi
dec8
dec8

Anyósom kért meg, hogy tegyem közzé ezt a hírdetést:

JAVÍTÁST, ALAKÍTÁST, ZIPPZÁR-BEVARRÁST, FELHAJTÁST, LEENGEDÉST, SZOKNYAKÉSZÍTÉST VÁLLALOK

ÁGI, 06-30-605-89-43

Csak kisebb átalakításokat vállal, más nagyobb volumenű ruhavarrást nem. Dani mellett nem is jutna sok ideje rá.

Ja, és a Városligetnél vagyunk.
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Képzeljétek, mi történt! Hétvégén lementünk Balatonra találkozni a rég nem látott ismerősökkel, meg egy kicsit névnapozni. Ez fogadott minket:Az oldalsó bejárat (amit egyébként sose használunk) teljesen szétbarmolva. Az ajtón rács is volt kb 25 cm-es vasakkal berögzítve a ház falába. Ezt a rácsot egész egyszerűen kitépték a falból. A helyén hatalmas lyukak tátonganak a ház falán ahova a vasak voltak verve. Az ajtó meg egyszerűen felfeszítve. Bent a konyhában, meg a nappaliban kupleráj és kosz mindenhol. A konyhapulton feltört tojások, hagymahéj, egy félig kizabált üveg uborka beleszúrva egy késsel, tavalyról lent maradt bébiétel félig megéve, benne egy kiskanállal. A hűtőből az ott maradt piákat mind megitták... A wc tele volt sz@rva... Ellopták a bringámat (ezt sajnáljuk mindketten a legjobban, nagyon szerettem), egy csomó ruhánkat, vizforralót, szerszámot, tisztálkodószereket.
Kihívtuk a rendőrséget, jöttek nyomrögzítők is. Kb. fél 9 volt, mire egyáltalán bemehettünk a házba. Gyuri barátai segitettek takarítani, meg kaját hoztak nekünk. Gyurcim szegény 11 órakor ment aludni. Undorodtam lent mindentől, valószinüleg ott lakott az illető egy darabig. Vasárnap, hogy történjen még valami, elszállt a tv-ben a képcső, a szivattyú is megadta magát.... Jó kis névnapja volt a fiúknak...KépKépKép!!!

Csak futólag sikerült visszaolvasnom, bocsi érte.

Ilke!
Nyuszinak én is nagyon drukkolok!!! Tudsz róluk valamit? Hogy vannak?

Forti!
KutyusKépKépKép.
Gratula a bilizéshezKép!

Gumicukor!
Nektek isKép! Utólag is boldog szülinapotKép!

Panda!
Hajrá KRESZKép! Én is most fogok 1-2 héten belül belevágni.
MosógépKép.

Rit!
Gratula a vizsgáhozKép!

Beszti!
Gyurci is állandóan kibújtatja a kezét az autósülésében. Fogalmam sincs hogy csinálja, pedig úgy van beállítva ahogy kell.

Kiabálás: Én is szoktam sajnosKép. Nálunk is vannak dolgok, amiket csak így tudok elérni. Pl. hogy ne kotorásszon a nygija botjával a bárpulton...stb....

Próbálok egy kicsit jobban visszaolvasni!

Pusz
Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

nygija= nagyija

bocsi

KépKép
KépKép
banyóci

Cseréltem képet végre a profilombanKép.

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Banyóci
Jó a kilátás tőletek! Kép Gyurci nagyra nőtt!
Nyaraló Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Manó, Conti

Én nem arra a kiabálásra gondoltam, amikor rosszalkodni akar Gergő, szerintem az tök normális, hogy olyankor felemeljük a hangunkat. Ha szépen magyaráznám neki, hogy ne mássz fel a dohányzóasztalra, ne bántsd a virágot, ne fogd meg a forró sütőt, szóval vagy kinevetne, vagy hamar meg lenne a baj. Ezek nevelési célúak, tök normális. Inkább én is arra gondoltam, amit Beszti írt, amikor nyafog, nűgös, ordít, hisztizik...És elfogy a türelmemKép Pedig olyankor tényleg sokkal hatásosabb a nyugodtság, átölelés...Csak néha ingerült az ember, pláne most, biztos a hormonokKép

Banyóci
NyaralóKép olyan bunyesz emberek vannakKép Remélem nem lesz nagy a károtok. Kép nagyon tutiKép

Beszti
Nálunk is vége lett a szopinak 1-2 heteKép Már este se kellett nekiKép De tényleg jó, hogy ők döntöttek.

pusz
Judy
Fodroczy

Sziasztok!

Banyóci, ez szörnyűKép Nehéz kiheverni az ilyesmit.
Nálunk most hétvégén lesz a Gyuri nap, a férjem+apja névnapja. Gulyás főzés lesz a kertben, ezt anyum csinálja, én meg a rántott csmell, süti felelős vagyok. Ha jól számolom 16-an leszünk. Dupla adag pogácsa és muffin.

Dec8, az utánzás Bettinél is nagyon megy, ma pl. befogtam az orrom és úgy beszéltem, olyan édi volt ahogy utánozta, persze nem ment neki.

Gumicukor, királyfi Dani a trónszéken, vállán a palást?Kép

Lányok, hétfőn voltam benn a cégemnél, nagyon várnak vissza, mert aki helyettem jött, már kilépett, a következő sem vált be igazán+több lett a meló. Mondtam, hogy egy év múlva megyek hat órában, hát ennek nagyon megörültek, majd meglátjuk, mert egy óra az út kocsival.
Ja meg könnyítettem az életemen, hétfőtől rendelem a kaját a foodexpresstől. Meg vagyok elégedve velük. Nem főzök, nem mosogatok.

Puszkó Conti

conti

Sziasztok Lányok!

Nem igen jártam még erre,de most felmerült bennem,hogy idelátogatok egy kicsitKép!

Láttam,hogy néhányan már bölcsiztek és szükségem lenne néhány tapasztalatra alvás ügyben.Mi szeptembertől fogunk járni,most voltam a bölcsiben(aug 24.-én tölti Bulcsú a 2-őt.).A gond az,hogy augusztusban bezár a bölcsi,és csak 23-án nyit.Én viszont aug. közepétől dolgozm,bár lesz időm,viszont szeptembertől már megy a meló rendesen.Vagyis alig 7 napom lesz a beszoktatásra.Ez nem is lenne baj,mert úgy gondolom menni fog,az ott alvástól tartok egy kicsit.

Szóval az érdekelne,hogy tudtok-e arról vmit nekem mondani,hogy nagyjából mire számítsak?Nálatok hogy ment?

Köszönöm és puszi,Anyapoc

anyapoc

Kataa
Szerdánként mi úszunk még mindíg, úgyhogy olyankor extrán ügyelek, hogy jól aludjon, az meg nálunk 12-fél3 ig van újabban. Az nekünk baromi messzi van úgy, hoyg még 12re haza is érjünk. Amúgy is messzi van, közelebbit nem tudsz? Majd én is gondolxom Kép

Mosógép téma
Mellesleg nem is mindenhol kemény a víz. Nálunk itt pl a VIII.ker-ben nincs is szükség lágyítóra. Elsőzsör azt nézzétek + milyen a vizetek, feleslegesen csak árt a lágyító!!

Beszti
Nálunk a csaj ( a kiabálós) abszolút elzárkózik mindenkitől. Már többször próbáltam beszélgetni vele én is meg a szomszédja is(ott is van kisgyerek) -eredmény: abszolút barátságtalanul rádvágja az ajtót. Ha a lépcsőházban találkozunk épp köszön, de csak akkor, ha előre köszönnek neki. Már hívtuk játszótérre is, erre az volt, hogy az ő gyerekének az nem való. stb. stb. stb. Nem jár el klubba sem, sehova. Ja, még mielőtt megkérdeznéd, nem engem tüntet ki így a szeretetével, mindenkivel ilyen. Ráadásul nem babakocsizik egyeltalán, ha nagy néha elviszi a gyerkőcöt valahova, akkor kenguruzza. Mondjuk ok, most már lassan 4 hónapos lesz, de ezt csinálja mióta megvan, pedig 3 hós korig egyeltalán nem ajánlott dolog.

Banyóci
Tényleg jó nagyra nőtt már Gyurci!! - Bár ilyen jó helyen, jó levegőben.....

Rit

rit

anemona7

Sziaszttok Lányok,

Segítsetek. Lili ma bedugott az orrába egy kis virágot a játszón, amit nem sikerült kibányásznom. Viszont szerintem kiprüszkölte. Szerintetek mind kijött, ha nem látok semmit, vagy olyan helyen is tud lenni, ami nem látható?

Rit,
Lehet, hogy meg kéne említened a védőnőnek, hogy mi a helyzet a szomszédotokban (kiabálós csaj). Szegény pici baba Kép

Anyapoc,
Gyönyörű csillagszemű fiad van.
A bölcsi-téma nálunk nem aktuális, úh. nem tudok érdem mit mondani.

Conti,
Betti is foodexpresses kaját eszik?

Judy,
Hirtelem nem tudtam ki az a Fodorczy. Remélem, minden ok veletek.
Most olvasom, hogy igen Kép

Banyóci,
Ez tök gáz (betörés). A rendőrök mit mondtak?
Írtam mélt.

Gumicukor,
Öreg nénike trónol Kép
Boldog szülinapot Kép

Dec8,
Lili harap, ha meg akarom fogni a kezét. De mi még nagyban babakocsizunk, úh egyenlőre nem olyan vészes.

Kataa,
Ti akkor most itt laktok a Moszkva tér közelében? (lemaradtam) ill. már múltkor is furcsállottam, hogy mesélted, hogy beesett a tóba egy kisgyerek, és ugyanakkor itt (Millenáris) is. Ezek szerint ez uaz az eset volt?

Tök furi, hogy Lili ilyen korán alszik már. Félek, hogy ennek még meg lesz a böjtje.
Megyek én is aludni. Ez a játszóterezés nagyon kifáraszt.

Jó éjszakát és pusz,

gömb
gombolyu

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a sétával kapcsolatos írásait, megnyugodtam, hogy nem csak Máté ilyen kis akaratos. Tegnap görbe napot csaptunk a fiúkkal, kifosztottam a La_Halle-t, hogy nekem is jó legyen és elvittem őket a Feneketlen-tóhoz, hogy nekik is jó legyen. Három órán át játszóztunk, csavarogtunk. Ugye ők falusi gyerekek, így a budapesti nyüzsi mindig elvarázsolja őket. Játszótér meg nincs a faluban, csak egy igen gyenge, így autóznunk kell, ha játszózni akarunk. A kertben van hinta, csúzda, de hát az nem olyan. A tűzoltóállomásnál meg akkora mázlink volt, hogy pont riadó volt, és láthattuk a tűzoltókat sürögni-forogni, szirénázva elvágtatni. Ez volt az első, amit elmeséltek az apjuknak, Máté azóta is nínózik. Este eddig mindig apa altatta el, tegnap óta viszont engem követel. Picinek mindig a hasunkon aludt, erre tegnap mese után hasravágta magát az ölemben, elkérte a cumiját, begyömöszölte a macskáját, akivel alszik a hasa alá, és közölte, hogy "Baba itt tente, innen nem el". Édes volt, teljesen meghatódtam.

Beszti,
tök jó, hogy Nátán ilyen sokáig szopizott és hogy ilyen szépen, magától elválasztódott. Ez így mindkettőtöknek tökéletes.

Gumimaci,
kérdezted még régebben a börzét. Én imádom. 3 éve mindig megyek, a barátnőmmel, az a mi napunk. Az új cuccok, amit kereskedők árulnak, szinte bolti áron vannak, de a választék bőségesebb. A pelusok a multis akciós áraknál picit alacsonyabbak, ősszel a Libero 2700, a Pampers Jumbo 3600 volt. Én használ rucit is szoktam venni, mert a kertbe nagyon jók azok is, és tök jó minőségűeket ki lehet fogni. A tömeg iszonyatos, gyereket kivinni szerintem vétek. Télen kerestem hetekig cipzárjavítót, miért nem szóltál hamarabb Kép. A mellem nekem u. ezt csinálta, de annyira fájdalmas tudott lenni egy idő után, hogy nődokinál kötöttem ki, aki mivel tapintásra is érzett valamit, elküldött mammográfiára. Kiderült, hogy semmi baj, csak alakul át a cici, kötőszövetesedik. Ha nem múlik, menj el egy emlő-UH-ra, és akkor biztosat fogsz tudni.

Dec8, milyen dolgozó anyának lenni? Megszokta már Hanna a bölcsit?

Judy,
ti is milyen sokáig szopiztatok, gratula! Jó, hogy minden vizsgálat okés. Szeretsz Érden lakni? Mi egy lehajtóval arrébb lakunk, mint ti.

Conti,
akkor nem unatkozol, jó készülődést. Kaját én is rendeltem, de amióta Máté is rendesen eszik, már nem éri meg. De most már könnyebb is, van rá időm.

Banyóci,
a nyaralós dolog szörnyű. Arra nincs ilyen téli járőr-szolgálat? Mikor mi akartunk nyaralót venni, a legtöbb helyen lehett kérni, hogy vigyázzanak a házra télen. Gyurci gyönyörű.

Manó,
Máté méltó párja lenne Emmának, és a születendő gyermekükben hatványozódhatna kettejük zsiványsága. Így megtudnák, milyen volt velük, mit szólsz? Kép

Anyapoc,
sajna ebben én nem vagyok járatos, de hátha más tud okosakat mondani.

Sziasztok!

Mona&Máté
monamáté

Sziasztok

Tegnap egesz nap egy baratnomnel voltunk.A fiuk a kertben voltak egesz nap meg enni is ott ettunk: )Bar meg nem egeszen gyerekbarat,de igyekeznek megoldani: )Jatszottak egymassal folyamatosan meg motoroztak.Aztan delben kidoltek es mi vegre nyugodtan tudtunk beszelgetni kavezgatni.Jo ebbo la szempontbola kert hogy nem kell menni sehova,bar en nem birnam ki mindig otthon: )Plane kocsi nelkul egy kertvarosi reszben.Ilyenkor amikor megyek egy csomo dolgot ker a baratnom hogy vegyek nekik mert eselye sincs a pasija nelkul eljutni valahova 2 gyerekkel.
Tegnap Alex olyan hisztit vagott le hogy csak neztem,meg sosem csinalt ilyet,ugyhogy kiabalas helyett inkabb megijedtem hogy mi is lehet a baja,de csak faradt volt mert 5 perc alatt elaludt a kocsiban amig mentem vele egy kort: )
Este apukam itt volt igy moziba mentunk,a Hideghegyet neztuk meg.nagyon jo kis romantikus kalandfilm.

Ilke
En pont ezert tanultam a belvarosban vezetni hogyne feljek tole es bejott.Nekem a mar a videk unalmas: ))

Banyoci
Szuopr helyen laktok: )Gyurci nagyon cuki ebben a sapiban: )Betores: (
Hat igen a haznak ez a hatranya,nekunk a lakast orzik,bar ott meg kozos a kert az a hatrany.Fizet a biztosito?

Conti
Akkor lesz dolgod boven a hetvegen: )
Jo hogy megvarnak a meloban es eleg lesz Bettit csak oviba adnod.En a meloban evekig ettem Foodexpreszt es mar unom,meghat nekem a ferjemre is kell fozni igy mar nem erne meg.De halesz majd kisteso mar en is rendelni fogom az tuti.

Rit
Hat ami neked kozelebb az nekem messzebb: )Szerintem varjuk mig amig par heten belul mar visszakoltozunk es akkor majd jatszozunk ugyis: )
A szomszed csaj tuti kemenyen depis,tenyelg a vedono segithetne valahogy.

Gomb
Igen az I.kerben amr oktober ota,de mar csak 3-4 hetig: )Akkor keszul el a lakas.
Minden heten Klubbozik a Marcibanyin,meg a Millenaris jatszora is jarunk.Ti is??
A toba itt esett be a haz udvaran egy kisgyerek.Most is olyanban alakunk ahol Te is voltal a regi lakasban ,szep nagy udvarral.
A jatszoterezes engem is faraszt de hat nekunk vekony csajoknak edzodni kell : )
Mikor Alszik el Lili altalaban, hogy az koran volt amikor irtal?
Ha meg regegl olvasod ma is megyunk a Millenarisra delelott,gyertek ha van idotok.Mikor koltoztok?

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Gömb, igen, Betti is eszik a foodexpressből. Az túlzás hogy sokat, egy pár falatot, de ő nagyon rossz evő. A babakaját már abszolút nem eszi meg, amit én főzök abból is ímmel-ámmal. Nekem viszont nagy könnyebbség, hogy nem kell főzni, csak hétvégén.

Anyapoc, nekem csak a testvérem alapján van bölcsis tapasztalatom. Náluk soká tartott a beszoktatás több betegség miatt. Ha van rá lehetőség, szerintem kezd el korábban, nem fogja elfelejteni a szünet alatt. Nagyon aranyos a fiad!

Ilke, képzeld ma végre lesz homokunk, a tüzépről hozzák, végre elintézte a férjem! És a virágládáimat is elvitte, beültetve kapom majd a muskátlikat egy hét múlva.

Szép napot mindenkinek!
Conti

conti

Kataa, én is meglepődtem, hogy nagyon ízlik ez a kaja, én is ettem régen a melómba. Most én a Norbi kaját eszem fogyi céljából, plusz egy kaját rendelek amit a nagyi eszik Bettivel. Most kétféle leves, ötféle második, meg Norbi ebéd, vacsora van, és azt írják, hogy júniustól még 4 féle választékbővítés lesz.
C.

conti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?