Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Itt vagyok megint.Voltam a Lilivel dokinál,és kapott baby hallert,most már elkerülhetetlen volt.Az egy inhaláló készülék,egyik végét a szájára,orrára kell tenni,a másikon a gyógyszer van,azt kell befújni.Napi 4-szer,amikor fulladós.Szerdán vissza kell vinni,mert zörejt hall a tüdejében,meg hőemelkedése is van.Szerintem javul,ahhoz képest,hogy milyen volt pénteken éjjel.
Nem tűnök el,már a 26. héten tartok,olyan hihetetlen.Gyorsabban telik,mint előzőleg.12 hét,és Lotti is velünk lesz,már várjuk.
Vendég

Lamme
Köszi szépen a gyors választ!

Jaj de nagy kár, mert én mostanában akarnék elmenni dokihoz, mert úgy döntöttünk jöhet a kis drága!:)

Ki a helyettes orvosa egyébként?

Találtam egy oldalt, ahol van fent mobilszám, de ha gondolod elküdheted priviben megköszönöm!
sudika

Sziasztok!

Lilisgabi - Sajnálom Lilidet, remélem használ a haller. 12 hét? Kezd izgi lenni. :wink:

Sudika - Üdv.

Gyorsan írok magunkról amíg még szunyál a Tökmag, mert apa ma focizik, egydül csinálom az esti műszakot.
Szóval, 6 hónapos kontrollon, Szabival elvileg minden ok. Kicsit lusta, de ezt eddig is tudtam. :wink:
Sajnos a kakija még mindig nem mondható egészségesnek és monstanában megint elég sokat bukik. Jó gyomorsavasat. :( Így aztán újabb kakitenyésztés, majd gasztroenterológia. Hurrá! Meg adnom kell pár kanál Sinlacot szopi előtt, hogy "meghúzza a gyomrát", hátha nem eszik olyan mohón. Egyébként szerintem nem eszik mohón, de mindegy. És ugyanúgy bukik egy óra múlva is, ha hason játszik, főleg amikor röpköd. :roll:
Ma voltunk babaszemésznél, mert én tompalátó vagyok és féltem, hogy Szabinál is van valami. Van is. Kicsit negatív tendencia és a bal szeme befelé húz (ez látható is a képeken). Azt mondta a doktornő, hogy semmi ok az aggodalomra, belefér a tűréshatárba, de 6 hónap múlva nézessük meg újra és figyeljünk rá. Ezen kívül agyba-főbe dicsérte Szabit, hogy milyen okos gyerek, hogy figyel mindenre, könnyen fel lehet kelteni az érdeklődését és milyen jól követi a szemével az apró tárgyakat is. Ez jól esett. :wink:
Vasárnap megadta magát a kazánunk, azóta nincs fűtés. Még jó, hogy ilyen jó idő van és napközben nem is kellene. De azért fürcsihez nem ártana még. Sebaj, ha minden igaz megvan az alkatrész, de csak este 8 körül érnek ide vele. Szuper lesz. :roll: Esti rituálé egyedül + kazánszerelő.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sz.bettyna:Nekem is keddenként focizik a férjem,én is egyedül csináltam a műszakot.Csak nem egy helyre járnak? :wink:
Holnap viszem megint a Lilit dokihoz,meghallgatja,aztán du. írok,hogy mi történt.
Vendég

Aliz ma 9 hónapos :)

Holnap írok hosszabban, most csak Lamme Neked a foly. paraffinról: finom, filmszerű réteget képez a bőr felszínén, így a toxinok, a nedvesség és egyéb, a bőr által termelt anyagok elől elzárja az utat. A bőr nem tud normálisan lélegezni, így az oxigén sem juthat át a sejtfalon.
Helyette pl. lehet shea vaj/lanolin-tratlamú kencéket használni
vumenke

Boldog hófordulót Aliznak:)
Már annyi ideje kint van,mint amennyit bent töltött.
Vendég

Sziasztok!

Bettyna: Szuper, hogy Szabival minden ok :D A gasztroenterológiás ügyet sajnálom. Remélem nem lesz semmi komoly gond! Tök jó érzés, hogy dícsérgetik az ember gyerekét, nem :lol: Nem csodálom, hogy Szabi elnyerte a dokinéni tetszését :wink: Megjavították a kazánt?

Vumenke: Köszi a paraffinolajas választ, így már érthető :) Legközelebb íratok fel megint gyógyszertári popsikrémet, kiváncsi vagyok, hogy van-e benne :) A shea vajról mostanában egyre többször hallok. Ezt hol lehet kapni? Mennyibe kerül? Én mondjuk már egyre ritkábban kenem Niki popsiját. Éjszakára, meg kaki után, meg, ha esetleg kipirosodik.

Holnap megyünk az Állatkertbe :D Hétfőn jöttünk haza az oviból, és Niki kiszúrt egy bodobácsot a járdán. Elkezdett sikontgatni, vigyorogni, annyira tetszett neki :D Vivi detto :D Úgyhogy el KELL mennünk az állatkertbe :D Mi amúgy is nagy állatimádók vagyunk a párommal, és a csajokat is szeretnénk megtanítani arra, hogy legalább tiszteljék, de méginkább szeressék ők is :) Vivinek sem árultuk el, meglepi lesz neki :) Hetek óta várja már. Mondtuk neki, hogy ha kicsit jobb idő lesz, akkor megyünk :)
lamme

Sziasztok!

Az én férjem szerdánként hokizni jár, de csak 9 után megy el, így az este nem teljesen egyedül az enyém. Cserébe viszont én hagyom rá kedd estére a kiscsajt, amikor is kórusba megyek énekelgetni... Nektek van kikapcsolódásotok?

1 hét múlva már híreket tudok mondani nektek! Már nagyon várom!
ktc

Vagyok :)

Becsengo, olyan jó volt a szüléstörténetet olvasni, köszi, hogy leírtad :) nem nagyon koptattad a szülőágyat :lol: (én éppen 19 órát töltöttem ott :? )
Vonalzót majd cseréld le :)

Pepitanna: ne vedd már támadásnak az általam leírtakat. Nyilván mindenki azt használ, azt ad a gyerekének, azzal eteti, amivel akarja. Azt sem állítottam, hogy a gyógyszertárak a feketepiacról szerzik az alapanyagokat :D csak azt írtam, hogy mi, amennyire csak lehet, kerüljük a szintetikus termékeket és előtérbe helyezzük a természetes alapanyagú szereket. És egy picit dühít, hogy az üzleti világ kezdi totál lenyomni a természetes szereket a még több anyagi haszon miatt és hazugságokkal tömi tele az emberek fejét ezeket illetően :(
Valamelyik nap Viburcolt akartam venni az egyik gyógyszertárban, sorba álltam. Előttem apuka: -valami gyógyszert szeretnék a gyerekemnek köhögésre. Nem tudom, mi a neve, de nagyon reklámozzák a tévében, maga biztos tudja, mi az??! Na, olyat kérek...!" Azt hittem, sikítok! :evil: Utána sem néz, mi lenne jó a gyereknek, vagy egyáltalán mi a baja, csak megvesz valamit, amiről a gyártó azt állítja, hogy JÓ... :roll: Na tényleg eldugulok..

Lilisgabi: nagyon telnek a hetek, barátnőm is a 25. (vagy 26.?) hétben van, 2. gyerkőc lesz és most épp azzal sokkolja a dokija, hogy 3 hét alatt 6 kilót hízott. Ami inkább aggasztó, hogy már 1 újjnyira nyitva van, uh. szegényt most letiltotta minden emelgetésről, házimunkáról, bicajozásról.

Betty: Mikor kell újabb tenyésztésre mennetek? Minden evés után bukik? Úgy hallottam, sok babánál van pár hónapos korában ez a reflux-szerű betegség, ami általában magától elmúlik. Remélhetőleg nála is rendeződik!

Lamme: hú, állatkertért irigy, mi is imádjuk, de itt csak egy szakadt vadaspark van :-/ Vigyetek fényképezőt és kérünk képeket, mint múltkor :)

Cosmo: tök jó, hogy ilyen szimpi a dokinő is! Megszoktad már, hogy nő? :)

Hoztam képeket :)
Kép Kép Kép Kép
vumenke

+ pár varázslat :) Kép Kép Kép
vumenke

Sziasztok!

Lilisgabi - Az én párom azt hiszem valami Vasas pályára jár, ahol focisuli van előttük. :roll:

Lamme - Igen, a kazános ember 7 óra körl érkezett, Szabi épp aludt, így nem kellett 2 dologra figyelnem. Pikk-pakk megcsinálta és már ment is. :lol: Így oldódjon meg minden nehéz helyzetünk! :wink: Állatkert! Tök jó! Én is alig várom már, hgoy Szabi többet nézelődjön és érdemes legyen bemenni.

Vumenke - Isten éltesse Alízt! kész nagylány már! Nagyon helyesek a képek! És ezek varázslatok! Nagyon jók! Hogy csináltad? Én is, én is! :lol:
Már le is adtuk a kakit, jövő hétre lesz eredménye. Most elkezdtem neki adni egy másik fajta probiotikumot, hátha használ és megúszhatjuk a gasztrot.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Udv mindenkinek :)
En is Spanik dokihoz jarok (bar meg csak 2x voltam nala, de egyertelmuen maradok).
Olvastam a hozzaszolasokat, es orulok, hogy szimpatikus a helyettese is, valaki tudja esetleg, hogy hol, mikor rendel? Vagy esetleg el tudna nekem kuldeni a mobilszamat? Talaltam ugyan egy szamot neten, de nem jartam sikerrel. Elore is koszonom!
teki

Sziasztok!

Csatlakoznék az előttem szólóhoz, ha vki meg tudná adni a helyettes orvos számát megköszönném!

Ha esetleg vki meg tudná adni Spánik doki internet címét is azt is megköszönném!

Üdv Sudi
sudika

Sziasztok!

Ktc: Nekem sajna nincs ilyen rendszeres kikapcsolódásom :( A párom pedig nagyon szívesen vállalná a csajokat. Milyen kórusban énekelsz? Nekem sajnos elég hamis a hangom, csoda, hogy még a lányok nem szóltak, hogy hagyjam abba a kornyikálást :D :oops:

Teki: Én sajnos nem tudok segíteni neked az Aszódi dokinővel kapcsolatban.

Vumenke: Nagyon jók ezek a képek! Már a blogon is megcsodáltam őket :) Főleg az új mei tai-t! Nagyon szép!! És nagyon jól tudod felkötni Alizt a hátadra! Én sajnos még nem jöttem rá a trükkre :oops: Emiatt már jóideje nem is használtuk :( Pedig jó lenne, mert júniusban megyünk egy néhány napos pihire Szilvásváradra, és szeretnénk ott kicsit "túrázni" az erdőben (már amennyire a 3,5 éves Vivi és a 2,5 éves kis barátnője bírják majd).
Szóval nem volna rossz, ha a párom tudná őt vinni :)

Az Állatkert szuper volt :D Igaz kicsit csalódtam, mert Vivi hamar haza akart jönni, de aztán sikerült újra felkelteni az érdeklődését :D Nikinek is nagyon tetszett, mutogatott az állatokra, meg beszélt hozzájuk :D Az állatsimogatóban ment a kecskék után, simogatta őket, nagyon aranyos volt :D De nem nagyon mertem elengedni, mert hepehupás ott a talaj, és nem örültem volna neki, ha beleül, belenyúl egy-két kecskebogyóba :P Vivinek mondjuk sikerült, mert volt egy kecske, ami feküdt, és azt simogattuk. Erre odajött egy másik kecske, és elkezdte csesztetni a "mi" kecskénket, aki dühösen felpattant, én meg próbáltam kivédeni, hogy ne lökje el Vivit, de végül a kecskének és nekem sikerült őt mégiscsak seggreültetni :D Jót nevettünk rajta :D Bő két órát ott voltunk, Niki elaludt hazafelé a babakocsiban, Vivi meg ahogy hazaértünk átöltözött és beájult az ágyába :D Teszek fel két képet :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.06.08 11:58-kor.
lamme

Sziasztok!

Lamme - Nagyon helyesek csajok!

Mindenkinek boldog nyuszit! Mi Tatán vagyunk! Ma laza 2 órát sétáltunk a tóparton! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Teki,Sudika! Melyik helyettesnek kellene a száma? A férfi vagy a nő dokinak? Mert kettő van....

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!
Tegnap este elmentem 4d-re,Lotti fejvégű fekvésben,850 gr,normál mennyiségű magzatvíz,jó szívműködés,teli gyomor,keze-lába ép,mocorgott,szemét nyitotta-csukta.
Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
Nálunk kész a sonka,bableves,és most megyek sütni,takarítani.
Vendég

Banyoszka én eddig egy helyettesről tudok ő pedig Aszódi doktornő!

Ha esetleg neki megvan a száma megköszönöm ha elküldöd!

Ki lenne a másik helyettes?

Üdv Sudi
sudika

Sziasztok!

Kellemes húsvétot, sok piros tojást, a lányoknak locsolókat kívánok!

Úgy néz ki, 15-én mégsem Aszódi doktornő lesz (pedig hozzá jelentkeztem be), hanem Debreczeni Attila. Mivel az idő "hajt", most nem válogatok, Aszódi doktornő egész hónapban nincs kiírva rendelésre. Ki érti ezt? Végül is június 5-ig csak ellát valaki, aztán úgyis rohanok vissza a dokinkhoz. 8) :D Igaz, az elvileg már a 15. hét lesz, addig van néhány vizsgálat beütemezve - emlékeim szerint. Addig az eredményeket úgyis továbbítom Spániknak, csak szól, ha valami nem stimmel...!

Tudom, hülyeség, de bennem van, hogy kedden vajon mit fog mutatni az UH. 8. hét lesz a számítások szerint, nagyon be fogok parázni, ha kisebbnek ítélik. Eddig úgy gondoljuk, mindent megtettünk, hogy ne ismétlődjön meg az, ami Borival volt - igaz, arra is nagyon készültünk, később a genetikai tanácsadáson mondták, hogy annál jobban nem készülhettünk volna a szülővé válásra. Hihetetlen, mennyi hülye káros dolgot képes ilyenkor gondolni az ember, ahelyett, hogy örülne az állapotnak! Nekem még az is betesz, hogy egyelőre dugdosom a domborodást, amíg nincsenek vizsgálatok, nem akarjuk nagydobra verni. Pedig olyan büszke vagyok rá! Ma voltak itt a szüleim és a bátyámék (évente 2-3-szor jönnek), még nekik sem mondtunk semmit, emiatt szerintem feltűnően szótlan voltam. Jó bő pólóban voltam - szörnyű volt! Direkt titkolni! :roll:

Ma lefényképeztetem magam, s megmutatom nektek is, milyen, amikor büszke vagyok a friss pocakra.

Remélem, senkinek sem törtem le a kedvét ezen a szép napon a lelki nyavajáimmal. :oops:

Szép délutánt/estét kívánok mindenkinek!
ktc

Szia Sudika!
Dr.Debreczeni Attila a másik helyettes, én hozzá "járok" amíg Spánik nincs,de lehet,nála is fogok szülni...
Nagyon normális egyébként, nekem szimpi,de ha a babóm megvárja ,mire Spánik visszaér, akkor azért én inkább Spániknál szülnék...
Ha akarod, priviben elküldöm a számát.
Ktc! Szerintem Debreczeni is figyel majd Rád , ne aggódj. A pocis képed hol látható?

Azén 32 hetes pocim itt, íme:
Kép

Banyoszka
banyoszka

Szia Banyoszka!

Még sehol sem látod, ma akartam feltenni, de volt egy csöppnyi vérzésem, bepánikoltam. Így nem tettem fel. Holnap UH, szerdán doki. Beszéltem Aszódi doktornővel nagyon rendes volt, szerda reggel hívom újra, hogy hol találkozzunk, mert lehet, hogy nem a szakrendelőben lesz, hanem a kórházban. Addig ma 2X1,5 liter folyadék, 8 óránként 2 No-spa, s fekvés, fekvés, fekvés. Holnap újra írok, most nem vagyok nyugodt. Gondoljatok rám!!!!!! :cry:
ktc

Sziasztok Csajok!

Jól eltüntem, bár mentségemre legyen szólva múlt héten írtam Nektek, majd mikor kész lettem, Eszter idemászott a géphez és egy laza mozdulattal kihúzta az internetet. Pedig jó sokat írtam, de utána már nem volt lelkierőm újra írni, meg a kisasszony is nyügös volt, hogy nem piszkálhatja tovább a gépet.
Mostanában nagyon sokat vagyunk kint a levegőn, így a gépet elég ritkán kapcsolom be, mert Eszter mellett nem tudok gépezni, ha itt van. Apa meg még mindig éjjel dolgozik, délután meg alszik, így teljesen egyedül kell mindent csinálnom. Ami néha nagyon fárasztó, föleg úgy hogy még csöndbe is legyünk. Így ameddig tudunk kint vagyunk a kertbe vagy sétálunk.
Ismét taknyosak vagyunk, de jön 3 foga. Így közölte a doki néni szegénykét nem irigyli egy darabig. Mondjuk elég jól viseli, néha-néha felsír éjjel, de már alszik is vissza. Egy-két nap volt amikor nyügi volt, semmi nem volt jó.
Most hétvégén lementünk Siófokra a barátainkkal, nagyon szuper volt. Először úgy volt nem megyünk, mivel Eszter taknyos, meg én is. De aztán felhívtak minket, hogy menjünk utánuk mert hiányzunk, és a többi gyerek is taknyos egy kicsit, így Eszter tuti nem fertözi meg Őket. Így gyors pakolás szombat délben, és lementünk a többiek után. Egyáltalán nem bántuk meg, nagyon klassz volt. Eszter egy tünemény, olyan klasszul el volt a többi gyerekkel, kuszott, mászott. Élvezte a nagy sétákat, sőt vasárnap este bementünk a hajóállomásra mert műsorok voltak, olyan klasszul el volt ott is.
Na eldugulok, most bocsi hogy egyenként nem írtam hozzátok, de erre most nincs időm. Barna már megint úton van már, én meg csak gyorsan bekukkantottam ide. Pusza Nektek, megpróbálok a héten még jönni.
toldikrisztina

Ktc! Nagyon drukkolok! Próbálj nagyon pozitív lenni!!! Rengeteg ismerősömnek volt vérzése (korábban nekem is) és semmi baj nem volt. Igy legyen most is!!!!!
Ha pedig utrot ír fel a doki, akkor esetleg tudok adni, mert nekem van egy bontatlan dobozom. Ingyen adom, mert én csak kidobnám.
Mindenképpen gyere majd, ha visszajöttél UHról. Drukkolok. Ma nincs a kórházban a doki? UH után nem tudod megkeresni?
Vigyázz Magatokra!!!!

Kriszta: már hiányoztál! Örülök, hogy minden rendben van Veletek :) Gyere amikor tudsz.

Lamme: mint mindig, most is nagyon helyesek a Csajok!!!

Vumenke: nagyon cuki Aliz. Szuper a haja :lol: Ennek a kendőnek mi a neve?
Már mikor mentem a dokihoz, már akkor megszoktam, hogy nő... igazából csak úgy "gondolatban" volt fura, vagy hogy is mondjam. De rájöttem, hogy orvosként kezelem, úgyhogy igazából tök mindegy. :wink:

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!
Mi is vagyunk,csak mi is a kertben.Nappal nem alszik a Lili már 2 hónapja.Így este 7-kor fürdetjük,és 1/2 8 felé már alszik is.Mire én is lefürdök,már el is alszok,így nem tudok netezni.
Eltelt a húsvét,sütöttem,főztem,locsoltunk,locsoltak,minden,ami ilyenkor szokásos.
Lili már csak kicsit taknyos,nem fullad.
Én nagyon jól vagyok,semmi bajom,estére a lábfejem bedagad,de azért,mert napközben nem pihenek semmit.Nincs időm rá. 8)
Eddig 10 kg-t híztam,a Lilivel 20-at,nem tudom most hogy lesz...
Ktc:Ne aggódj,én is véreztem a 7.8. héten,gyógyszert sem kaptam,kicsit feküdtem,nem takarítottam,nem cipekedtem,nem mosogattam,nem nagyon csináltam semmit. :oops: Aztán minden rendben eddig.Mondjuk azonnal elszaladtam az sztk-ba,csinált a doki egy uh-t,mondta,hogy semmi baj,pihenni kell,nincs bevérzés,nincs vérrög.Te is elmehetnél.
Szép hetet mindenkinek!
Vendég

Gabi: örülök, hogy jól vagytok, én is élvezem a szép időt.

Ma nyertem egy zeneovi CD-t 8) :lol:

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Megvolt az Uh, beírom, mi van a papíron. Köszönöm a nyugtató soraitokat! Itt is mondták az Uh-s csajok, hogy nem kell még leírni a dolgot, de ha elolvassátok, mit írt, hát...

"Egy intrauterint 7 mm-es petezsák. Benne sem szikhólyag, sem életjelenség nem látható. Az uterus környezetében kóros nem látható. Duoglasban folyadék nincs. Dg: korai grav ? Missed ab?"

Szóval holnap dokinéni, aztán meglátjuk. Talán felszívódott, ezért nincs nagyobb vérzés, csak pecsételő barna. Megint az a jótékony közöny szállt rám, mint Bori születésekor. Jobb is, ilyenkor jobb nem belegondolni.

Nem tudtam volna az Uh után átmenni a doktornőhöz, még akkor sem, ha ott lett volna, mert Borival voltam, s így is fantasztikusan büszke vagyok rá, hogy milyen szépen bírta a várakozást. A volt szomszéd néni eljött velünk, amíg bent voltam, ő vigyázott Borira. Holnap ugyanilyen felállásban megyünk a doktornőhöz, mivel az oviban tavaszi szünet van.

Jelentkezem, ha megvolt a taláka.
ktc

Ktc: bízzunk a jó hírekben!!!! Most pontosan hol is tartasz időben? Nekem, amikor 20mm-es volt a petezsák, akkor látszódott egy 3mm-es szikhólyag, szóval még lehet, hogy korai. Nagyon nagyon drukkolok Nektek!!!!!!!!!!
Mindenképpen gyere majd holnap.

Kép
Kép
cosmopolita

Köszi a drukkot, kell is. Elvileg betöltött 7. hétnek kellene lennie. A pecsételés viszonylag folyamatos, de eddig (tegnap délután 1 óta) szerintem még egy evőkanálnyi sem jött ki belőlem. Furcsa a dolog, Borival semmi ilyen nem volt. A melleim továbbra is érzékenyebbek. De ha ilyen korai, akkor hogyhogy 3 hete kimutatta a tesztcsík? Ki érti ezt? Na, majd holnap talán okosabb leszek a doktornő által.
ktc

Sziasztok!

Koszonom a valaszokat! Ezek szerint ket helyettes is van. Oket a korhazban lehet elerni, vagy inkabb szerdankent a maganrendeloben?

ktc: koszonom szepen a privit, probaltam valaszolni, de nem sikerul elkuldenem :oops: :oops:
Fel a fejjel, bizakodj, lehet, hogy kesobb fogant es meg nagyon picurka!
Spanik doki javasolta, hogy ha gorcsol a hasam, szedjek Magne B6-ot, akar napi 3x2-t is (alapesetben napi 1-2 eleg). Es pihenni kell, ilyenkor foleg!
Szoritok neked!!!

Teki (19. het)
teki

Ktc:Nekem az 5. héten azt mondta a doki az sztk-ban,hogy eből még bármi lehet,ez csak egy 3mm-es petezsák. :( Annyira ideges voltam,és pont mentünk nyaralni,telelni,nem is élveztem,egyfolytában arra gondoltam,hogy miért mondta?Azt hittem,hogy a 2 csék terhességet jelent.Ő meg ilyet mondott.Na,nem lett igaza!Aztán a 7. héten vérzés reggel 3/4 7-kor,1/2 8-kor már a dokinál ültem,úgy,hogy fürdés,hajmosás,szárítás,borotválkozás,stb...Gondolhatod,végig bőgtem az 5 perces utat,aztán egy másik doki rendelt,mint előzőleg,tök alapos volt,8 mm-es petezsák,szikhólyag,dobogott a szíve,minden rendben volt,pihenést ajánlott.
Remélem veled is ez lesz,nyugtatni nem tudlak,nem lehet.Biztos ezzel kelsz,fekszel,hogy mi lesz,ha...Nem lesz ha,bízz magadban!Én beszéltem hozzá nagyon sokat,mint egy bolond,hogy,ha már így véletlen közénk csöppent,akkor nem hagyhat itt minket,Lili is nagyon örült neki.Nekem bejött.Gyere a hírekkel!Gondolok rád.

Cosmopolita:Utánad már én jövök,illetve szülök?Te nem félsz a császártól?

Ha tudnátok segíteni,nagyon örülnék.Ki mit javasol egy császár után?Újabb császárt,vagy inkább szüljek?
És van valami gyerekcsalogató trükkötötk?Homeós bogyó,tea,valami főzet?
Vendég

Sziasztok!
Ktc: kitartás, fel a fejjel! Én 8 hetesen véreztem,meg egész éjjel görcsöltem,reggelre már leírtam magamban a babát és folyton bőghetnékem volt. Kb 1,5 órás várakozást az uh-n már nagyon nem bírtam, és én lepődtem meg a legjobban, mikor közölték velem,hogy minden rendben, dobog a szív,nincs vérömleny..Stb. Úgyhogy mikor kijöttem uh-ról, úgy elkezdtem bőgni örömömbe, meg a megkönnyebbüléstől,, hogy aki látott, szerintem azt hitte csupa rosszat közöltek velem! Én akkor utrogestant, no-spat kaptam és feküdni kellett 2 hétig szigorúan. Most meg már a 33.hetet töltöm holnap...
Lilisgabi: Cosmo után előbb még én jövök ám! :D
Gyerekcsalogató? Tuti befutó: Apa :oops: :oops: :oops:

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Ktc! Gondolok rád! Anno Hunorral én is barnáztam. . Pihenj sokat, és szorítok, hogy 1 hét múlva már szívhang is legyen!

Ne haragudjatok, hogy állandóan eltünök, csak sajnos folyamatosan rohanunk. Ma is 8 után értünk haza a fiúkkal. Utána pedig nem egyszerű őket ágyba terelni.
Képzeljétek múlt héten elmentem a régi nődokimhoz. Mi nagyon jóban vagyunk, már 18 éves korom óta hozzá jártam. Elmeséltem neki, hogy átjárhatósági vizsgálatra készülök. Ő azonnal lebeszélt róla. Azt mondta, hogy túl friss még a műtétem ahhoz, hogy megcsináltassam ezt a vizsgálatot, és mivel amúgy is sok az összenövésem nagy eséllyel komoly gyulladás alakulhat ki a vizsgálattól, és ha átjárható vagyok akkor szépen összenő az átjárható vezetőm. Ő azt ajánlotta, hogy próbálkozzunk, és ha nem jön össze a mütéttől számított 1 év alatt akkor egyből lombik. Így már" csak" fél év és lombikozhatnék... Mondjuk jobb lenne természetes úton. Most így állunk.

Vumenke! nagyon szuperek a képek amiket feltettél!

Lamme! Ti is nagyon aranyosak vagytok! Ez az Állatkert jó ötlet, sőt Bence már egy ideje emlegeti, hogy menjünk Állatkertbe. Na, mostmár mi is kimegyünk, elvégre jön Bence szülinapja! :wink:

Lilisgabi! Császár ügyben, én csak annyit szólnék közbe, hogy bízz a dokiban. Ha ő azt mondja, hogy szerinte megtudod szülni akkor biztos, hogy az úgy is van, mert a dokik ebben nagyon óvatosak. Császár után csak akkor engednek természetes úton szülni, ha teljesen biztonságosnak látják. De ha te ennyire görcsölsz a természetes szüléstől akkor szerintem nem fog sikerülni, és tuti császár lesz belöle. Szerintem elöször magadban tisztázd, hogy ha természetes szülés akkor végig tudod-e csinálni. Mondjuk én eleve nagyon császár ellenes vagyok, így 2 császárral a hátam mögött, és rengeteg összenövéssel aminek a következménye egy undorító méhenkivüli lett. :cry: De! Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincsenek helyzetek amikor igenis jobb a császár. De egyetértek azokkal akik azt mondják, hogy túl sok a fölösleges császár. ( én ezért nem akarok megint a régi dokimnál szülni igaz én már csak császáros lehetek...)
Na jó lelövöm magam. bocsi, ha sok voltam :oops:

aviubi

Sziasztok!
Banyoszka:Ne haragudj,nem tudtam.Akkor csak utánad!
Aviubi:A doki nem kockáztatna.Ő szívesebben kivenné.Én 3 vagy 4 gyereket szeretnék,azt mondta,hogy a 3.-at is kiveszi :D Náluk is most jön aug-ban a 3. császáros gyerek.És igazad van,nagyon félek a normál szüléstől,de a császártól is. :wink: Az a gondolataom,hogy belehalok.Az elejétől.Rossz végig egy műtétre gondolni,készülni,a Lilivel 8 órát vajúdtam,de elment a szívhangja,azért vették ki pikk-pakk,nem volt időm gondolkodni.Várom a többiek véleményét is:)
Szép napot,ma nem lesz eső.
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a biztatásokat, mégsem lesz ma találkozó a doktornővel telefonon beszéltünk, mivel este megjött a menzeszem. :cry: Így csak akkor kell mennem, ha nagyon dőlne belőlem, vagy feltűnően elhúzódna a vérzés. Nagyon rendes volt a doktornő, kérte, hogy majd jelentkezzek, hogy vagyok. Ami viszont jó, hogy nem kell várni a következő próbálkozással, ezt egyszerűen egy normál menzesznek kell tekinteni. Úgyhogy az én témám befejezve. :(

Császár kontra szülés: nekem is császár volt Bori, esély sem volt normál szülésre. Viszont én nem is vajúdtam, egyszerűen csak kivették. Így eléggé hiányérzetem van (nem tudom, mit hagytam ki), én másodikra szeretnék szülni. Nekem ez is szempont volt az orvoskeresésnél. Viszont bízom annyira a dokinkban, hogy az adott helyzetben el tudja dönteni, mi lenne a legjobb mindannyiunknak. Az viszont tény, hogy mivel én sem szültem még, bennem is nagyfokú félelem van, nem tudhatom előre, hogyan fogom bírni. Lilisgabi, talán ha megadod magadnak az esélyt a normál szülésre, még mindig lesz választási lehetőséged, ha mégsem úgy alakulna. Ebben szerintem partner a dokink.

Összenövéseim nekem is vannak az 1 császár után. Aki már átélte, tudja, hogy az sem olyan egyszerű. Az adott pillanatban könnyebbnek tűnik, csak hát az utóhatásai!

Na, megyek, összeszedem magunkat, s rendezünk egy pihis játszóteres délelőttöt az elsőszülöttemmel (és egyetlenemmel - idáig). :roll:
ktc

Ktc: :cry: Ölelés Neked!

Gabi: én nem félek a császártól, nekem csak pozitív élmény volt (vagy megszépült :D ) Első perctől kezdve úgy éreztem bármikor újra csinálnám. /Mondjuk lehet, hogy a természet okos és rögtön elfeledtetett velem minden testi fájdalmat/. Nyilván szar amikor gyógyul a seb, de kibírható. Amúgy meg sose izgatott, hogy milyen módon fogok szülni, ahogy ismerem magam, lehet, hogy ezt a fajtát jobban is viselem, mint a természetes szülést. Nekem nincs hiányérzetem és abban is szerencsés vagyok, hogy a Párom sose akart bent lenni a szülésnél, így Őt se fosztom meg semmitől.
Nekem az is könnyebb, hogy tudom mire számítsak. Nincs döntés, nincs választás. Tudok rá készülni.
Viszont abban nem vagyok biztos, hogy 4gyereket is ajánlatos e (lehet e?) császárral szülni? Picit kezdj el befelé figyelni, hangolódj, gondold végig, hogy mennyire esnél pánikba, mennyire stresszelnél a sima szülésnél és gondold át mit mondott a doki. Mérlegelj és döntsetek közösen.

aviubi: jó hallani Rólad! Nem baj, ha ritkábban tudsz jönni. Ez a lombik dolog viszont érdekes. Szerintem minden meddőségi kezelés egyik első része az átjárhatósági vizsgálat, legalábbis ahogy néha olvasgatom őket... Meg az a sok hormon... :roll:

Kép
Kép
cosmopolita

Ktc:Sajnálom. Az viszont jó,hogy nem kell várnotok.
Cosmo:Én attól is félek,hogy mi van,ha elaltatnak,a gyereket kiveszik,elviszik,mire kelek nincs ott,majd órák múlva hoznak egy gyereket,hogy ez a magáé.És,ha nem is az az enyém?Elcserélik?Most nem lesz ott a férjem,én meg altatva...Ilyen marhaságok jutnak eszembe.Hisz azt sem tudom,hogy néz ki,honnan ismerném meg,hogy nem az enyém?Tipp?
És köszönöm a véleményeket!
Vendég

Gabi: ne haragudj, de jót mosolyogtam azon, hogy elcserélik a babát. Szerintem emiatt ne aggódj, biztosan rögtön ráteszik majd a szalagot a kezére :) Barátnőd nem megy Veled? Altatni csak akkor altatnak, ha nagyon gyorsan ki kell venni a babát, normál esetben spinális érzéstelenítés van és így rögtön látod a babót. Előzőnél altattak? Miért szeretnéd, hogy előbb jöjjön?

Kép
Kép
cosmopolita

Ktc! Nagyon sajnálom! :cry: Fel a fejjel! Legközelebb minden rendben lesz!

Lilisgabi! Szerintem ha a dokid mindent rendben talál érdemes megpróbálni a természetes szülést, mert sajna a környezetemben azt látom, hogy nagyon kevés doki vállalja be a 4. császárt. Azaz, hogy szeretnek 3. császár után elkötni. Amit én személy szerint nem fogok engedni, de túl ezen a mizérián mostmár nem is vállanék 4. gyereket. Örülök ha az a 3. összejön. Az alatást pedig elkerülheted ha mégis császár, mert érzéstelenítenek, és akkor végig ébren lehetsz. Így láthatos dababád mielött elviszik. Különben is csak hasonlít valakire a gyerek.. :wink: Én Bencét altatásba "szültem", Hunort érzéstelenítésben. Nem volt kellemes egyik sem, de az altatás sokkal rosszabb. Pont emiatt, hogy kiveszik a babát, és egy csomó ideig nem látod. Hunort pedig megmutatták, és utána sem voltam annyira kába, mint altatásnál...

Cosmo! Háát nem is tudom. Ha nekem valaki azt mondaná, hogy holnaptól hormonokkal nyomnak tele, és jöhet a lombik akkor boldogan kezdenék bele! Mostmár 1 éve próbálkozunk, de még mindig nincs babó, viszont hiányzik 1 petefészkem. Amikor műtöttek akkor én rögtön azt mondogattam Spániknak, hogy lombikozni akarok. Ott azért kisebb a méhenkivüli esélye..
Most ebben a hónapban vettem LH tesztet, és már a 15 napon járok a ciklusomban, és még mindig nem pzitív a teszt. Ugyhogy lehet, hogy nálam nem is átjárhatósági probléma van, hanem a peteérésemmel van baj. Na majd meglátjuk.

aviubi

Lilisgabi:Nem haragszom :D
Aztán lehet, én szülök leghamarabb :lol:

Ktc:Sajnálom,hogy így alakult, de talán most jobb ez így. Tudod, azt mondják, a babák választják meg, mikor akarnak születni... Nem tudom,így van-e, de lehet benne valami. Nekem az első gyerkőcöm kicsit korábban fogant, mint szerettük volna, és később beláttuk, jobban jártunk. Úgyhogy fel a fejjel, lehet,jövő hónapban összejön és akkor már minden okés lesz!

Hát csajok,én nem tudom,a természetes szülés jobb-e vagy a császár, én mindkettőt eddig természetesen szültem, de most lemondanék szívesen a fájásokról :oops: Nem akarnék műtétet, de a fájások sem hiányoznak....

Aviubi: Azért ne add fel, hogy összejöhet természetesen is a baba, de megértem, hogy már szeretnéd mielőbb pocakban tudni.

Ma töltöm be a 33.hetet....Nagyon fura, hogy már 2 hónap sincs a baba érkezéséig...És még mennyi mindent szeretnék-kellene addig elintézni!

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Ktc: Sajnálom :( Fel a fejjel!

Lilisgabi: Tök jó, hogy Lottival minden rendben :wink: Képet nem tudsz feltenni róla (4D-s)? Én is azt mondom, hogy bízz a dokidban. Ha alkalmasnak találja a helyzetet a sima szülésre, akkor szerintem próbáld meg. Viszont kockáztatni nem érdemes. Ha nem egyértelmű a dolog, akkor inkább császár. Aviubi is felvetett egy érdekes dolgot, hogy te képesnek érzed-e magad a természetes szülésre lélekben. Babacsalogató módszer a házasélet, a fűszeres kaják, meg állítólag a lépcsőzés, de van, aki nem ajánlja. Meg van valami bábakoktél is :D Állítólag bűnrossz íze van, de hatásos :D

Banyoszka: Szép nagy már a pocak :lol: Eda-t nem szeretnél? Akkor megúsznád a fájdalmat :wink: Én mindkét lányt eda-val szültem és tök jó élmény volt mindkettő :D Ha valaha lesz harmadik babánk, akkor valószínűleg őt is eda-val szülöm, ha lesz elég időnk :D Már Nikinél is necces volt :D

Kriszta: Örülök, hogy te is írtál! :)

Cosmo: Már megint nyertél? :shock: :D :lol:

Aviubi: De jó, hogy írtál! Érdekes ez az átjárhatósági vizsgálattal kapcsolatos dolog. Én szerencsére semmit nem tudok róla, de elég zavaró lehet, hogy ebben sincs egyetértés :? Érdemes volna konkrétan ezt megkérdezni a mi dokinktól, hogy ő mit gondol erről, nem? Gondolod, hogyha így lenne, akkor nem figyelmeztetett volna?

Mi jól vagyunk, és gyógyultak :D Juhééé :D És ma végre fodrászhoz is eljutottam :D
lamme

Ktc - :cry:

Aviubi - mi lombikosok vagyunk, Nekünk Eszter 13 évi próbálkozás után sikerült az 5. lombikra és mivel állandóan azzal biztattak minket, hogy minden rendben van odabent így előtte 7 inszeminációt is végig csináltunk. Cosmonak viszont igaza van, mert Nekem is csináltak nem is egyszer átjárhatósági vizsgálatot, bár sok értelme nem volt így utólag, mert az utolsó lombiknál vette észre egy főorvos hogy a méhem van összezsugorodva és attól nem marad meg a terhesség.

Gabi - én is császárral szültem, és már egyáltalán nem bánom. Akkor éppen már más választás nem volt, de jó így ahogy történt. Én nagyon jól viseltem az utána lévő napokat is, nem is akarta senki elhinni hogy császáros vagyok, jobban mozogtam mint akik rendesen szültek. Néha azért nem mondom, hogy nehéz volt felkelni, de Eszter olyan erőt adott Nekem. :D

Lamme - nagyon helyesek a csajok, örülök hogy gyógyultak vagytok.

Vumenke - Aliz is mekkora már, bár mindig meglesen a blogon is.

Cosmo - lassan itt az idő, de jó. :)

Eszter tegnap este és ma szinte egész nap nagyon szenved a fogzástól. Alig akart délelőtt is elaludni, délután nem is sikerült elaltatnom. Így 7 órakor már ágyba került ma, de szerintem ma még tuti fel fog kelni.
Kuszik mászik a kertben, olyan édes. De menni kell vele, mert néha felvesz dolgokat és a szájába akarja tenni, még így is sikerült Neki kétszer valamit bekapnia.
Na megyek mert mindjárt elalszok, mindekinek szép éjszakát.
toldikrisztina

Sziasztok!
Jó sok mindent írtatok :D
Ktc:Gondoltam rád este is,tudom milyen érzés,én 8 évet vártam a Lilire,mire sikerült.Nekem is volt átjárhatósági,meg mindenféle.
Aki próbálkozik,és nem sikerül,az egyből dr.Krizsa Ferenchet kérje magát a Kaáliba!!!!!!!A legjobb szakember,de sokat kell várni,hogy legyen időpontja.És nem került többe,mint a barátnőmnek,aki ide-oda járt,itt-ott adott pénzt dokiknak,nem történt semmi,aztán elment ő is ehhez a dokihoz,és februárban szülte a kislányát.Én csak ajánlani tudom.
Lamme:Vannnak fent képek a Lottiról is a fotoalbum.eu/lilisgabi oldalon.Ide nem tudok rakni,nagyfelbontású a gép,nem tudom átállítani,és kicsinyíteni sem sikerült...
Aviubi:A Lilire 8 évetv vártam,így most egyből vettem egy csodadolgot,ami állítólag jó.És ezt most már tudom is.A neve:Maybe Baby.Egy kis mikroszkó,nyálból megállapíthatod,hogy mikor van peteérés.Nem olyan,mint a gyógyszertáriak,sokkal érzékenyebb.Nekem bevált.Talán fél éves volt a gyerek,mikor megvettem,de csak tavaly nyáron vettem elő,hogy akkor kipróbálom.2-3 hónapig használtam,és októberben terhes lettem.Minden reggel fogmosás,ivás,evés előtt,ahogy felkelsz nyálat teszel a kis lapra,hagyod 10 percig,hogy megszáradjon,aztán megnézed.Ha páfrányformája van,kelted apát. :wink: Októberben néztem minden nap,amint páfrány volt,este korán lefektettük a Lilit.És ha hiszitek,ha nem,csak az az egy alkalmunk volt egymásra,és a testvérgyártásra abban a hónapban.Most meg már a 28. hét jön vasárnap.Na,bíztató?Kb 10ezer Ft,de azt mondom,nekem megérte.Keressél rá a neten.[/b]
Vendég

Sziasztok Spánikos Anyukák!

Lassan 6 hetes vizsgálatra kell mennem! A dokink azt mondta, Aszódi doktornő helyettesíti majd a Honvéd kh-ban is!
Tudna valaki rendelési időpontokat mondani/írni? Köszi
Betti

Kép
becsengo

Becsengo: teljesen megkeverték a Honvédos beosztást, a dokinő se tudta megmondani legutóbb, hogy mikor fog ott rendelni legközelebb. Telefonon kell vele egyeztetni, nekem is azt ajánlotta.

Hogy telnek a napjaitok?

Kép
Kép
cosmopolita

Hali Csajok!

Kösz a képes dícséreteket, jó az alany :lol:
A varázslós képeket innen csórtam, egyszerű és baromi látványos :): http://www.photofunia.com/

Lamme: Hordozás: hátra én is most tanultam meg kötni normális a mamamis klubban :) nekem a hátradobás nem vált be, így a csípőmre kapom és onnan vezetem hátra. Már egész gyorsan megy, Aliz is élvezi, már akkor sikongat, amikor meglátja a mei tait :)
Hozd el a tied a talira mindenképp és majd megtanítalak kötni, ok? Addigra talán megérkeznek a kendőim is, majd azt is mutatom, bár az nem megy hátra ilyen profin.
Tök jók az állatkertes fotók, nagyon szépek vagytok (lányok cukrok, anyuka csini :lol: )

Banyoszka:
nagyon édes, gömbölyő poci :) neked sincs már sok hátra Babóig.. :)

Kriszta: Mi is Siófokon voltunk hétvégén (p-h), sőt, a Hajóállomáson is vasárnap délután! Ha ezt hamarabb tudjuk, össze is tudtunk volna futni :)
Esztinek hány foga van?

Cosmo: már csak 39 nap? Hűű, nemsoká babáztok! Kész van már minden? (Kórházi pakk, babaszoba..?)
A hordozó típusa mei tai (kötös, ázsiai típusú kenguru), és ez sk, egy kreatív anyuka készítette, mindenhol párnázott, extra kényelmes és (szerintem) gyönyörű.
Ez a nyerési szériád elképesztő :lol:

Lilisgabi: én (most már) nagyon term. szülés párti vagyok, de sok doki császár után automatice császárt mond. Ha Neked fontos a természetes szülés, beszéld meg a dokival, elvileg szerintem nincs akadálya (ezt a Vermes is mondta a szülésfelkészítőn!!). Persze, ha valami közbejön, vagy kockázatos, akkor inkább császár. Bábakoktélról én is hallottam, de nem próbáltam és passzolom is az egész témát, mert Aliz indítottan a 41+2-re született és nekünk se balcsis fürdés, se sok meló, se szex nem jött be :lol:

Ktc: :( (megy az ölelés)

Mi holnap megyünk egy Dévényes szakemberhez megnézetni Aliz nem-mászását, remélem mond valami biztatót... kicsit aggódom :(

Talira úgy készüljetek, hogy 80%-ban jó a május 9. szombat, mert a keresztelő valószínűleg 17-én lesz.

Képzeljétek, ma hívott a főnököm, hogy május végén 3 nap csapatépítő tréning lesz a visegrádi termál hotelben, és lehet vinni + egy embert. Mindenki hozza a párját, mi persze Alizt is és full luxus pihenés lesz, gyakorlatilag csak a neve csapatépítés :) Már megnéztem a weboldalukat és szerintem elég jól el leszünk, már úgy várom :) remélem, Aliz is jól érzi majd magát, van külön gyerekmedence, meg lesz bébimenü, stb. Volt már itt valaki közületek?
vumenke

Valaki el tudná nekem küldeni Aszódi doktornő mobilszámát, nekem csak a kórházé van meg! :cry:

Kép
becsengo

Becsengo: küldj nekem egy üres privit...., mert én csak válaszolni tudok.

Vumenke: kórházi cuccok beszerezve, de még nem raktam össze. Bababútor szerda óta itt van, de csak az ágy van összeállítva... talán majd vasárnap-hétfőn már kész a komód is. Függöny jövő hétvégén lesz, a bordűrt pedig 2hét múlva tudjuk felragasztani. Szóval, szépen alakulunk. Még pár polc és talán egy lámpa hiányzik... illetve a vasalás... vagyis az hiányzik a fenének :lol:
Köszi a mei tai választ, tényleg nagyon jól néz ki!!! :wink:
Majd írd meg, hogy mit mondott a Dévényis doki.

Visegrádi kiruccanás biztos szuper lesz! Én még nem voltam ott.

Lamme: örülök, hogy mindenki egészséges! :D

Aviubi: kívánom, hogy minden úgy alakuljon, ahogyan Te a legjobban szeretnéd! Nagyon drukkolok Neked, bárhogy is döntesz!

Ktc: hogy van a lelked? Sokat gondolok Rád!

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Cosmo, köszi, tűrhetően. Az lebeg a szemem előtt, hogy eddig szerencsére rendben halad a folyamat, s ez reményt ad arra, hogy már a vérzés elmúltával újra lehessen próbálkozni. Azt hiszem, annál jobb gyógymód nem létezik. Így hát továbbra is figyelek magamra, az étkezésemre, szedem tovább a vitaminokat. Aztán majd meglátjuk, mi lesz.

A doktornő nagyon rendes volt, kérte, hogy újra jelentkezzek, ha elmúlik, hogy jól vagyok-e.

Nem tudom, miért történt ez, de úgy vagyok vele, hogy muszáj bírnia a kiképzést a következő "jelentkezőnek", mert ennél jobban nem tudok tekintettel lenni egy pocaklakóra! Már így is sok mindent megvontam Boritól, nem veszem fel, ha fel akar jönni, minimálisan emelem meg, nem lovagolhat a hátamon, nem ülhet a nyakamba. Ennél több már nem megy. Akkor inkább maradjon 1 gyerek. Durva, mi?
ktc

Sziasztok!

Lamme:nem,én nem szeretnék EDA-t... Nem akarom,hogy a hátamat böködjék... Akkor inkább a fájás :D
Jó hétvégét mindenkinek!

Banyoszka
banyoszka

Ktc: örülök, hogy jelentkeztél! Nem is kell ennél többet megtenned és tudod annak ellenére, hogy én is úgy vigyáztam és vigyázok most is magamra, mint a hímes tojásra, azt gondolom, hogy nem ezen múlik. Ismerek egy rakás olyan kismamát, aki ivott, dohányzott, bowlingozott, szaunázott, hegyet mászott, cipelte a 3gyerekét, emelgetett, nyitott méhszájjal tovább dolgozott, nem kímélte magát, vagy aki végiggörcsölte a terhességet és még sorolhatnám a babavárás alatt nem annyira ajánlott tevékenységeket és SZERENCSÉRE mindegyiknek egészséges babája született. Én az előzőnél is nagyon vigyáztam és én mégsem voltam ilyen szerencsés. És a hozzáállás sem segített, a pozitív gondolatok sem. De ha egy baba megakar születni, az bármilyen körülmények között meg is fog! Ez lebegjen a szemed előtt! Az hogy vigyázunk magunkra inkább azért jó, hogy utána könnyebben elszámolhassunk a lelkiismeretünkkel ha mégis baj történik. De ez csak az én véleményem.
Valóban nagyon kedves, figyelmes volt a dokinő!!!

Kép
Kép
cosmopolita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?