Új privát üzeneted érkezett!

Barbi:
Ha Laca elalszik, akkor el van aludva Kép de nagyon.
klarissza

Sziasztok!

Anita,
Ákos már elmúlt 6 hónapos, mikor elkezdtem a hozzátápit (addig gyümit sem adtam).
Szóval mi időben is később kezdtük a szilárdakat, mint ti, de én már egy jó ideje nem turmixolom a dolgokat, hanem pl. a répát is már csak villával nyomkodom össze. Foga még láthatáron sem volt, mikor már csak villával "pépesítettem".
Ákosnak kifejezetten tetszik, hogy "rágcsálja" a kaját.
Én mindenhonnan azt hallom, hogy ne adjunk túl sokáig teljesen pépeset, mert akkor nem lesz hajlandó rágni akkor sem, ha már kint van sok foga.

A védőnőd szokott hozzátok menni?
Mert ha igen, sz'tem egyszer akkor próbálj darabosabbat adni Bencének, mikor Ő is ott van és akkor meglátjátok, mit kezd vele.
Mert gondolom az a baj, hogy ki sem mered próbálni.

Üdv.

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Nem tudom miért Anitát írtam, természetesen Verának szántam :-)

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Helló LÁnyok!

Klarissza!
Az Ylang-Ylang nevű növényről biztosan hallottál már, sok kozmetikumban használják illóolajként, egyébként pedig egy trópusi fafajta (a latin nevétől most megkíméllek, de csak mert ilyen szépen kérdeztél)Kép. A Fülöp szigeteken őshonos, gyógyításban, aromaterápiában, kozmetikában használják sárga és illatos virágát. Ezt küldtem be kb. 1 oldalban az MTA-nak, és mivel ez egy növény, illetve virág így engedélyezték a használatát, de kizárólag I-vel.
Egyébként pedig, nagyon tetszett nekünk már korábban ez a növény nevestül illatostúl, így lett Ilangból Ilang - ezt egy másik hozzászólásomból illesztettem ide, bocs, hogy nem írtam le megint, de nem tudtam volna megint ilyen szépen összeszedniKép
Megmondom a páromnak, hogy tetszettek a fotóiKép

Barbi!
De jó, hogy emléxel!Kép Fotókat a profilomban, illetve a saját weblapunkon láthatsz, van fenn jócskán! Jó szórakozástKép

Ma reggel negyed 7-kor keltünk úgyhogy elég puding vagyok. Ilang azóta is kukorékol.....
Tegnap beültettük a fürdőkádba (sajátja) és úgy élvezte, hogy nagyon!
Lányok ezek a kis gyerkőcök annyi örömet adnak az embernek!Kép

Na nem ömlengek itt tovább, megyek a dolgomra mert délután dolgozom, és addig még teregetek, konyhát rázok gatyába, szóval van mit csinálnom.

Ha van köztetek olyan aki sajnos vegyszerallergiás, vagy kevés az ideje, vagy egyszerűen környezetvédő, annak tudok nagyon jó kendőket a takarításra. Bővebben email-ben.
Nem akarok reklámozniKép

Na pussz, és még szerintem jövök még este!

EldugultamKép

Tündér
tündér

Sziasztok Kép

Tündér,
én még nem üdvözöltelek Kép Gyere gyakran! A kislányodnak tényleg nagyon szép neve van Kép És nagyon kis huncut az arcocskája a profilodban levő képen Kép

Lányok, valami gond van a számítógépünkkel, ezért lehet, hogy egy darabig nem jövök majd. Úgy tűnik, hardver-hiba, lehet hogy cserélni kell valamit, de még azt sem tudjuk, hogy mit... Szóval bonyolult, de remélem nem komoly a baj és hogy nem fog sokba kerülni Kép

Még egy fotót felteszek Zsoltikáról, mert régen láthattátok KépKépKép

Itt épp a fakanállal játszunk:

Kép

Most már mennem kell, gép kikapcs. Zsoltika minden létező bútordarabnál feláll, de a kevésbé stabilakat szereti a leginkább (pihenőszék). Hiába mutatom neki, hogy a járóka rácsaiba kapaszkodva milyen klasszul és stabilan tud állni... No sebaj Kép

Jók legyetek,
Gabi

pgaboka

hi

tünde:
szia! jo a profil kép Ilangrol és az oldalatokat is megnéztem, aranyos...
barbi:
nekem simán belemegy a patent. ha véletlen ferdén nyomom össze akkor is belemegy , legfeljebb rosszol kapaszkodnak összeKép
vera:
pannának akadt meg 1x az alma és mázlim volt, mert a férjem észnél volt. ö kapta fel és logatta fejjel lefelé, szépen ki is jött az alma, mint hofehérkénél csak egy kicsit modernizálva Kép
egyébként a 2. gyereknél az ember sokkal könnyebben veszi ezeket a dolgokat(kivétel a betegség,ott u.ugy kikészülök)
gabi, zsizsa: alvás:
pannát 1,5-2 éves koráig kézben kellett altatni, majd hála lefeküdt az ágyba, de ott kellett lenni mellette. miota megszületett a tesoja teljesen egyedül alszik el... ezt miért nem tudta elöbb??
benedek picinek ha leraktam myx.5-10 perc mulva aludt, aztán jött egy fránya nátha-- jo erös-- s ö is kezes baba lett, de ez kb 2-4 percig tart csak.
lányok kitartás, elöbb vagy utobb elmulik.
edit:
holnap tuti megyünk már uszni és akkor elhozom a vizalatti fotokat, jaj már megesz a kiváncsiság, hogy milyenek lettek.
orsolya11

Sziasztok!

Kicsit el vagyok keseredve, már írtam a szoptatás topicba is, az orvosunk szerint kéne egy kis tápszerkiegészítés Levinek, mert nem hízik. Jó lenne elkerülni, de hát nem tudom mit tehetnék...

Most már két éjszaka nem nagyon aludtunk, pedig Levi mindig jó alvó volt, most meg 3-szor, 4-szer ébred. Talán megint jön egy foga.

Hangosz, Barni nagyon szép, kedves baba.

Később még jövök, de Levi hív!

Noja
noja

Tündér:
Akkor jól sejtettem, hogy a Ylang-Ylangról van szó eredetileg. Még fiatalkoromban ha rám jött, akkor gyakran használtam az Ylang-Ylang füstölgőt. Ohh fiatal gondtalan évek Kép
Noja:
együttérzek Kép Laca is csak 10 dekát hízott az elmúlt hónapban, de ezért még nem mondta a doki, hogy tápszerezzük. Ha esetleg a következő hónap is ilyen "nem hízási ütemet" mutatna, akkor én kérném a dokitól.
Gabi:
Vettem a patikába Milupa Ha pépet hypoallergén tejfehérjével, és mit írnak a hátoldalán idézem:"nem adható igazolt tehéntej allergiában, rizsfehérje intoleranciában, laktóz intoleranciában, galaktozémiában, glukóz-galaktóz malabszorpcióban (Kép) szenvedők részére" Ezek szerint, ha Lacával valami történik, akkor erre a HA-pépre kenhetem a dolgot.

Lányok!
Ha szopi után nem fogad el más kajcsit ugye az biztos jel arra, hogy jóllakott?
klarissza

Sziasztok!

Vera,
a banánt ki lehetne próbálni, de én nem akarom, mert az apósom allergiás rá, mégpedig úgy, hogy kaparja a száját és az egész nyelőcsövét, ez meg ugye nem látható, szóval addig mindenképpen kivárok, amíg Gabi nem tudja elmondani, hogy érez-e kaparást a banánevés után.

Tündér,
üdv itt, gyere gyakran!Kép A kislányodnak nagyon szép neve van, gondolom nem is nagyon becézitek, ugye? Boldog nyolchósságot neki!Kép Nyugodtan ömlengjél csak, néha ránk is ránkjön.Kép A kendők érdekelnének (az árukkal együtt), küldenél róluk mailt? Köszi!Kép

Zit,
Beninek mennek az energiák, hogy hamar kibújjon a fogacska, és jobban érezze magát!

Edit,
különaltatás... Hát, jó kérdés. Amíg ilyen sokszor ébred éjjel, addig nem próbáljuk, mert így is zombi vagyok. Ha majd csak egyszer-kétszer kel, akkor gondoltam elkezdeni. Remélem ez nem három éves korában lesz.Kép Persze lehet, hogy átgondolom még ezt az idő előrehaladtával, majd meglátjuk. Amikor szerinted Boti elkezd üvölteni a víz alatt, akkor akkor is sír, amikor már feljött a felszínre? Nagyon cuki baba, és nagyon ügyesen emelgeti a hátsóját!Kép Nekünk is van ilyen sárkányos rágókánk.Kép

Barbi,
ééééssssss megérkezett a két jegy! Kösziiiiiiiiiii!KépKépKép Már meg is beszéltem a húgommal, hogy vele megyek, ugyanis a férjem vásárlásfób, kivéve ha valami elektromos szerkentyűt akarunk venni.Kép Én is most akarom Gabit elkezdeni szoktatni a békávéhoz, kíváncsi leszek, hogy sikerül. Apukádnak boldog szülinapot, jó, hogy már bíztató az állapota!Kép Ha nem jön be a Röltexes patentbeütő, megpróbálok keresni olyasmit, ami nektek van. De remélem, hogy anyukád varrásai óta javult a szerkezet.Kép Gyalog Jenő.Kép Honnan szeded ezeket?Kép A kártya másik oldalán nem keseredtem el, ugyanis az első mondat "hathónapos koráig rögtön elalszik, ha erre van szüksége" sem fedi Gabit, mert nálunk Gabi már jóval korábban fent tudott maradni, ha akart, ő nappal pl. már egy hós korától nem igazán alszik, pedig néha majd leragad a szeme.Kép Hoki.Kép

Gabi,
Zsolti tündéri a fakanállal!Kép

Orsi,
köszi a nyugtatást alvásügyben, remélem tényleg változik majd. Mondjuk egyelőre nem is az elaltatás szertartása zavar, hanem a sokszori ébredés.Kép Vízalatti fotókra nagyon kíváncsi vagyok!

Noja,
van elég pisis pelusa (napi 5-6)? Élénk, érdeklődő? Mert akkor eleget szopik, az biztos. Esetleg lehet vashiánya, ezt vérvétellel kéne ellenőrizni. Ha vashiányos, akkor (ld. Cory Zsomájának esete) a vas adásával megint beindul a gyarapodás. Az én Gabim is 14 dekát hízott a múlt hónapban, ráadásul neki vashiánya sincsen, de a mi dokink nem erőlteti a tápszert, inkább a védőnő a zöldségek adását, de azt is csak azért, mert már ilyen idős. A tejcim biztosan elég, ugyanis Gabi semmit nem hajlandó enni, márpedig szerintem enne, ha éhes lenne, a sárnehéz pelusokról nem is beszélve.Kép Szerintem ő is azért hízott most keveset, mert forgásilag pont ekkor indult be, és rengeteget mozog. Ő most hét és fél hósan volt 6740g (2830-cal született). Remélem kapsz tanácsot a szopistopicban!

Tegnap ünnepeltük nagymamámat, Gabi irtó jól viselkedett, nálam szinte nem is volt egyáltalán, csak már este, mindenkinél jól érezte magát.Kép

Most viszont már nem akar egyedül lenni, amit meg is értek, ugyanis már több mint egy órája egyedül játszik.Kép

Szép napot!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Noja,
a mi dokinénink nemcsak hogy nem erőlteti a tápszert, de meg sem említette még soha.Kép (Ezt csak azért írtam le, mert újraolvasva úgy tűnt, mintha ajánlotta volna, csak nem erőlteti.)

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

klarissza:
itt egy kis kép, mert már rég raktam fel rola fototKép

Kép

ez pedig a 4 éves szülinapi tortája volt.
most barbi, auto és lo örület van!!!

Kép
orsolya11

benedeket lefelejtettem, na akkor most potlom:
a betegség végén

Kép
orsolya11

Sziasztok!

Jelentem kint van a fogacska, láz is elmúlt, úgy tűnik. (Lekopogom) Kép Azért az este még kijött a dokinéni és alaposan megnézte a gyereket, de nem talált nála semmit. A borzasztó az volt, hogy ment fel a láza és a hűtőfürdő sem használt, amit hősiesen, sírás nélkül viselt el Beni. Viszont a lefekvés előtti kúp használt.
Edit:
<font color="ff6000">Onnan tudtam, hogy jön a foga, mert megnéztem.KépKép Először csak duzzanat volt, aztán pötty is, aztán egyre nagyobb pötty, majd csík és reggelre fog.
Boti nagyon édes a képeken, látom ő is nyálzik nagyon. Jó puhának látszik a szőnyege.</font>
Barbi:
<font color="ff6000">Boldog szülinapot apukádnak!
Az alvással az a gond, hogy Beni most a kúptól alszik ennyit.
Hokimeccs KépKépKép
Ilyen tombolás Cipruson volt a foci VB alatt. Ha megnyertek egy meccset a törökök, akkor mentünk nézelődni a kerítéshez, mert elárasztották az utcákat kocsival, gyalog, állandóan dugót okoztak. Zászlókat lengettek, meg elénekelték a Himnuszukat, meg azt üvöltözték, hogy TURKYE ( türkije, tök jól hangzottKép ). A tábor kapuit meg be kellett zárni, nehogy gond legyen. A legjobban az tetszett, hogy kiültek a kocsik ablakába a csajok zászlókkal. Kép Meg mindig volt egy kocsi amiben vittek egy hatalmas hangfalat és üvöltött a török zene. Kép </font>
Gabi:
Remélem nincs túl nagy gond a gépetekkel! Zsoltika is tündér a képeken!
Noja:
Ne aggódj! A szoptatási tanácsadók (nem messze lakik egy már beszéltem vele párszor) is azt mondják, hogy amíg nem fogy a gyerek, addig "no para és no tápszer"!! Ezt ő mondta így. Kép Lehet, hogy most hosszra nő a gyerek.
Zsizsa:
<font color="ff6000">Nagyon köszi az energiát! Kép Lehet, hogy az is segített az éjjel. Kép
Gabi ügyes, hogy így elvolt mindenkivel!</font>
Orsi:
Nagyon szépek a gyerekeid!
Laura:
Nikinek boldog 7 hónaposságot!! Remélem jól vagytok!!! Puszi nektek!Kép

Valamit még akartam, de elfelejtettem, biztos nem volt fontos. Kép Megyek, mert hajat mosok, vasalok (Anita! Egy a szenvedésünk! Kép ), aztán még sütök egy kis töltött zsemlét is apának.

Mindenki menjen sétálniiiii!!!! Szép napot!!!
Kép

zit
zit

hi

HELP! HELP! HELP! HELP! HELP! HELP! HELP! HELP!
tanácsot szeretnék töletek kérni.
a szomszéd lánynak van egy 5,5 honapos kislánya, remek sulyban van, doki szerint már tul sok, én nem látom annak.....
szoval a gond a következö:
mult hét szombat ota vizes hasmenése van, se láz se bágyadság, se hányás, se bukás, se egyéb tünet(semmi olyan, mint benének volt)
a doki cseszik megnézni a gyereket, csak annyit nyög a telefonba, hogy diétáztassa.
ezek a lököttek meg nem ragaszkodnak egy vizsgálathoz.
pedig szerintem már koros az eset.+ a gyeek nem eszik semmit, tápibol is max 50-60 ml-t, se almát se krumplit, bár hétfön evett egy picit, de azota megint semmit. csak teát iszik.
én mondtam nekik, hogy kérjenek egy széklet vizsgálatot az orvostol, de hagyják magukat elzavarni.egy kicsit tutyik, pedig elég határozottak felnöttként.
ez biztos nem fogzási hasmas, mert ennyire vizes nem lehet, minden szakkönyvet átböngésztünk, nem találtunk semmi okosat.
orsolya11

csak este felé jövök ujra.
találjatok ki vmit nekem!!!!

nagyon várjuk az ötleteket, tanácsokat.
elöre is köszi mindenkinek!!
orsolya11

Sziasztok!

Zsiza, Orsi, Zit köszi a megnyugtatást, aranyosak vagytok, kicsit megnyugodtam. Pisi, kakai rendben, érdeklődő, vidám. Lehet, hogy a vasat megnézetem.

Orsi: tényleg nagyon szépek a gyerekek, Benedeknek milyen huncut szemei vannak!

Én is kérnék székletvizsgálatot, igaz, hogy annak 1 hét az átfutása. Az orvosnak kellene kis dobozkát adni. Fura, hogy nem megy ki az orvos, bár szerintem a szülőknek jobban a sarkukra kellene állniuk. Levinek is volt egyszer kis hasmenése, mi megvizsgáltattuk, bár mi a másik véglet vagyunk, túlzottan aggódunk.

Zit: Örüök, hogy kiderült a láz oka.

Zsizsa: Levi is gyakran ébred mostanában éjszakánként, séta közben 3 anyukával beszéltem, mind azt mondta, hogy nem tudja mi van a gyerekkel, de egy ideje állandóan ébred.

Folyt.köv. később, Levi egyedül érzi magát.

Noja
noja

Orsi:
Lacának megmutattam Panna képét és egyből magára húzta a kávésbögrémet Kép most itt ülünk a tejeskávé közepén és gyönyörködünk a képekben Kép
klarissza

Kukuccs!

Mégis vagyok Kép Most nem produkálja a számítógép a hibát, úgyhogy egyenlőre nem szedjük szét Kép

Barbi,
köszi az infókat, elalvás-ügyben mi már nagyon sokmindent próbáltunk, és gyakran változik az is, hogyan alszik el Zsoltika. Szerenécsre nem mindig kézben kell elaltatni, aztán majd meglátjuk, valahogy biztosan sikerül rászoktatni az önálló alvásra! Estére sokszor teljesen feltöltődik Zsoltika, és hiába a kiságy, a szopi, a sötét... Ő csak mászik, míg ki nem dől Kép

Cory,
köszi az infót a kukoricáról. Ma kipróbáltuk a bébikaját, és nagyon finom volt. Zsoltika mondjuk nem evett túl sokat belőle, de elsőre nem is szokott sokat befalni az új kajákból Kép

Ma körtét is kapott a pici fiam, az nagyon ízlett neki Kép

Orsi,
nagyon nem tudok mit mondani a szomszéd kislány esetére Kép Ahogy olvastam, nekem rögtön a fogzás jutott eszembe... Szerintem is jobban utána kéne menni a dolognak, próbáld őket meggyőzni!!!
Gyönyörűek a gyermekeid, szerintem a kislányod minimum fotómodell lesz, olyan szép KépKépKép

Zit,
fogacskához nagy gratula! Hú, de jó túllenni rajta!!!

Noja,
egyetértek azzal, amit a többiek leírtak. Tényleg lehet, hogy most hosszra gyúr Levi, nálunk is volt ilyen időszak Kép Örülök, hogy megnyugodtál!

Klarissza,
tejpép Kép Mi a Humana-t adjuk. Ilyen szöveget írnak: "az allergén szegény táplálás hypoallergén Humana HA péppel nem bitzosíthat 100%-os védelmet az allergia ellen, de a hagyományos csecsemőtápszerekkel összehasonlítva csökkenti az allergia kialakulásának valószínűségét". Az a baj ezzel az egész allergia-dologgal, hogy az ember már azt sem tudja, mi allergizál és mi nem, mert már olyat is hallottam, hogy a krumpli allergizálhat... Azért én nagyon remélem, hogy Zsoltika nem lesz allergiás, senkinek nem kívánom, pedig nekem csak "egyszerű" szénanáthám van Kép

Anita, Ann,
merre vagytok? Nagyon régen nem jelentkeztetek... Minden rendben? Ann, utoljára azt írtad, hogy nem vagy jó passzban, de remélem, ez elmúlt már! Írjatok!!!

Ma akkora vihar volt nálunk, még jó hogy idejében hazaértünk. Dörgött-villámlott, de komolyan mondom, Zsoltika ma akkor volt el a legjobban magában, mikor ment az égiháború.

Jó éjt mindenkinek!

Gabi

pgaboka

Helló Csajok!

Zsizsa!
Mail-tem!Kép

Gabi!
Elalvás előtti koválygás a kiságyban ismerős!Kép Ilang ezt reggel is előadja. Reggel félálomban, persze csukott szemmel mászik a kiságyban, majd gondol egyet, hogy feláll, csak éppen felébredni felejt el mindig a drága. Így a hatalmas zuhanásra ébred, ami nem túl baráti kora reggel, és már nem is lehet visszaaltatniKép
Fakanalas legény nagyon drága!

Orsolya11!
Szerintem meg kéne vizsgáltatni a babát mindneképpen, hogy enm valami bélfertőzést nyalt-e be szegénykém. Egyébként nem lehet hogy gombája van a babának, vagy esetleg férges? Csúnyűn hangzik, de az okozhat még ilyet. Bár attól inkább fogyni szoktak. Hát nem is tudom. Én elvinném egy másik dokihoz is! Hát ennyit tudtam segíteni.
Gyerkőcők tündériek!Kép

Zit!
Gratula a fogacskához!!!Kép
Köszi a felhívást, mentünk sétálni. Sz@rrá is áztunkKép Jól néztem ki a fejemről patakokban folyt a víz, mint Lagzi L-nek az izzadságKép Mondhatom szépen néztem ki. Plussz a csukám olyan hangot hallatott mintha bélcsavarodásom lenne, Nos valaki megirigyelte a mai sétánkat?Kép
A gyerkőc hál Istennek száraz maradt, leszámítva a krokodilkönnytől áztatott ruciját amiért teljesen elzártam a külvilágtólKép

Noja!
Nekem is volt, hoyg nem hízott a gyermek, de nem adtam fel, szopiztattam tovább. Persze ne felejtsük el, hogy a gyerekek sem hülyék, meg persze a természet is szépen kitalálta a magáét, egyszerre nem hízik és nyúlik egyik gyerek sem! Egyszer ezt, egyszer azt. Majd híztok ne aggódj!
A tépszert meg szerintem felejtsd el. Ugyanezt végigjártuk, és kitartottam a tápszer nélküliség mellett és nem bántam meg. A gyerek is megvan, hízott is, nő is, szóval minden a legnagyobb rendben!Kép

Na megyek mert nem vagyok túl jó passzban. Apának ma felmondtak le is betegedett szegény, szóval nem igazán vagyok feldobva....Kép

Megyek megszeretgetem!Kép

Aludjatok jól!
Puszka

Tündér

Ui: az elütésekért bocsi, most nincs enerdzsim javítani, azért remélem éghető, akarom mondani érthető vagyokKép
tündér

Sziasztok!

Olvaslak benneteket ha van időm a háttérben, de most nagyon összejött minden és nem igazán van sok időm írni.Így most nem is írok névreszólóan, hófordulósakat köszönteném elsősorban.Köszi azoknak, akiknek hiányoztam. Jólesik , hogy azért gondoltok rámKép.Egyre többen leszünk, pár napig nem jövök és már én is újnak fogok számítani.

Dea Ábeljénak boldog 8 hótKépSusie Annájának, Diti Tüncijénak és Noja Levijének boldog 7 hónaposságot kívánok:

Kép

(igaz kicsit előre hoztam a köszöntést, de nem tudom hogy lesz időm írni)

Minden baba nagyon szép: Orsi mosolygós Benije és komoly Annája(+ a torta is jól néz ki) , Gabi fakanálforgató szélesmosolyú Zsoltikája,akiből már most látszik, hogy milyen kis vagány fiúcska leszKép, Edit forgó Botija, Cory almarágó és egyben huncut Zsomája és sörivó BalujaKép,(végre látni róluk képeket), Hagnosz gyönyörű kékszemű Barnusa, Noja hajlékony , de egyben szépséges Levije, Klarissza hintában alvó, tigrisesmamuszú Lackája és a sort záró, de egyik legtüneményesebb baba számomra Zsizsa GabócájaKép

Zit írtál a szeparációs szorongásról. Tudnál róla bővebben írni?

Nálunk mostanában este Robó nem tudom mitől, talán kezd egy kis félelemérzet kialakulni, de nem hajlandó egyedül a kiságyban aludni. Nappal igen, de este ahogy elaszik és letenném a helyére a kiságyba egyből felébred. Most ott tartunk, hogy ha oda fekszünk mellé, akkor alszik velünk, de erre nem szeretném rászoktatni.
Segítsetek ha tudtok valami hasznos ötlettel előállni.lehet, hogy ez nála most a korral jár? Hiszen eddig jól aludt a kiságyban , igaz sűrűn ébredt, de legalább aludt.
Kissé fáradt is vagyok, mert alig alszom valamicskét emiatt, meg itthon is sok dolgom, gondom akadt.

Mindenkinek szép napokat és legyetek sokat a friss levegőn ha tudtokKép.Jelentkezem majd ha lesz időm.

Jó éjt: Anita
anita77

Anita:
Nem akartam már benézni, de megéreztem talán, hogy kérdeztél Kép
Ez a 8 hónaposoknál előforduló szeparációs szorongás nem konkrétan a szeretett személytől való elszakadás következtében lép fel, hanem a szeretet, gondoskodás elvesztésének félelme. Attól fél, hogy nem lesz aki ellátja, szeretgeti, stb, azért sír, ha nem lát.
A kiságyas dolog passz. Amúgy hogy fekszetek mellé? Gondolom nem fértek el a kiságyban. Kép Nálunk ezzel gondok lesznek sajna, mert Beni nem egyedül alszik el az ágyában és első ébredésnél jön a nagyba. Nem tudom hogy lesz átszoktatva végleg a sajátjába.
Remélem hamar rendbe jönnek a dolgaid és tudsz majd jönni!!!
puszi
zit
zit

Zit: jó érthetően írtam mi?Kép. Szóval Robó kiságyból át a nagyágyba és úgy fekszünk melléKép.Nálatok Beni meddig van veletek a nagyágyban?

Köszi, hogy megérezted és azt is hogy írtál: Anita
anita77

Orsi!

Gyonyoru gyermekeid vannak,gratulalok valamit nagyon jol csinaltok.KépOrsi szerintem is mond meg szomszedodnak hogy surgosen nezzesse meg a babat,a szulo felelossege a gyermeke,o meg nem tudja magat ellatni es nem tudja elmondani hogy mi a baja.A doki meg elmehet...,igen is en elvinnem masik dokihoz!Addig harcolnek amig meg nem nezne valaki,inkabb mondjak azt hogy nincs semmi gond,de a lelkiisemretem tiszta lenne.

Vera!
SZerintem Marcsinak igaza van amit irt.Sajnos en is ilyen beszari vagyok(bocsi inkabb magamra ertettem).En sem mertem adni neki semmit pepesen kivul,de most nemreg vettem neki fogzo kekszet es adogatom neki es azt elvezi hogy ragni tudja.Persze nem evese celjabol csinalja,csak szorakozasbol.KépA frasz kerulgetett amikor eloszor adtam neki ,de mostmar nyugodtabb vagyok kicsit.Mostmar kezdem en is villaval osszetordelni a kajajat amit en fozok,de nagyon elutasitja(persze mindent)foleg az allaga miatt.De nekunk minden ilyen nehezen megy.Kép

CSajok!Tudom, hogy szegyen hogy ilyet nem tudok,de hogy kell megnezni a profilban a kepeket?

Tunder!
En is orulok hogy itt vagy kozottunk es kivancsi is lennek a kislanyodra de sajnos olyan bena vagyok hogy nem tudom hogy kell megnezni.En szivesen olvasok rolatok es mindenki masrol!A neve gyonyoru szerintem biztos a lanyka is csodaszep!

GAbi!
Zsoltika nagyon nagyon helyes srac,na es az a mosoly!Lesz am gondod vele a csajok miatt!!Kép
A gepert meg sajnallak ,nemreg en is ilyen cipoben voltam de en honapokig nem tudtam hasznalni.Kép

Noja!
Nalunk is volt olyan honap amikor csak 14 dkg-t hizott a fiam es akkor talan 4 honapos volt.Igaz o mindig nagyobb sulyu baba volt.De a mi dokink is azon az elven van,hogy amig a gyerek nem fogy addig nincs gond.MIert kellene minden babanak pufoknak lennie?Mi sem vagyunk egyformak!Tapszerert en sem folyamodnek!Szerintem probald gyakran szoptatni es utana fejni,vagy talan ejjel is fejni szopas utan mivel olyankor kevesebbet szopnak altalaban.Ha ugyan a tej mennyiseggel van gond.Nalunk egyszeruen annyi volt a gond hogy keveset evett.Nalunk az anyos mondta mindig adjal neki tapszert!MOndtam neki:na persze ,igy is folyt a mellembol a tej meg szopas utan is,pedig csak egy mellbol szopizott 5hetes kora ota.Valoszinu hogy keves volt ,mert neki mindig ez volt a maniaja hogy biztos nincs eleg tejem(ezt azert mondta mert o nem tudott szoptatni,de meg a lanya sem csak az elso 2honapban).Ez a legkonnyebb azt mondani nincs eleg tej.

Zit!
GARatula a fogacskahoz!SZegeny Beni,az en fiam is lazas volt amikor jott a foga.Mi is megijedtunk !Rogton telefonalgattam minden fele!Kép

ANita!
Nalunk sincs minden rendben az en kisfiam ha nem lat allandoan sir.A multkor bekuldtem az apjat hogy altassa vissza mivel felebredt ,de keservesen sirt amig be nem mentem.utana minden rendben volt,es seperc alatt vissza aludt.

mostmar megyek mert felkelt a dragam.Mindenkinek puszi es szep napot!
gabi75david

Sziasztok!

Dea:
Ábelnek nagyon boldog 8 hónaposságot!

Anita:
<font color="ff6000">Az úgy van, hogy este elalszik a szopi alatt (első hiba), vagy az ölemben (ez is hiba), berakom az ágyába. Első ébredésig ott alszik. Ez változó, hogy mikor van, ált kettő, fél három között. Utána reggelig a nagy ágyban alszik.
Amikor Robó elalszik, akkor visszacsempészitek az ágyába?</font>
Gabi:
Köszi Kép Mi is nagyon megijedtünk, mert szerintem ez túl magas láz volt, hogy csak a foga legyen. Ezért hívtam ki a dokit is. Biztos ami biztos. Kép

Tegnap mire kijutottunk volna eleredt az eső, a végén egy jó nagy vihar lett, dörgés, villámlás, ami kell. Na majd ma!!!

Szép napot mindenkinek!!

KépKépKép
zit

hi

köszi lányok a segitséget na és persze a dicséretek dagasztják mellemet, legalább 2 számmal nött--ami egyébként igy második után rámférne.Kép
tündér:
beinditottál egy gondolatmenetet.... köszi szupi vagy. lett is 1-2 tippem a hasmasra.
pl macska
orsolya11

Sziasztok!

Sajnos elég ritkán tudok jönni mostanában, ne haragudjatok érteKép

Vera! Szvsz is próbáld meg, amit a Marcsi mondott. Én sose turmixoltam Bencinek, csak akkor evett pépeset, ha bébiételt evett, de ott is gyorsan áttértünk a darabosra.
És fog nélkül is gyönyörűen rágott, már 6 hónaposan, és most is sokat használja a fogaitKép

Tejpép: Anno a Humana HA tejpépet használtuk, de Bence nem szerette, pedig nem is vízzel, hanem gyümölcslével csináltam. Ő mostanában kezdett el újra tejpépet enni, persze már nem kínlódunk HA-val. Viszont megtaláltam a legideálisabb tejpépet nektek is!!!

A Milupa gyártja, Miluvit Gyermekgríz a neve és nem vízzel, hanem tápszerrel, vagy tejjel kell elkészíteni. Mivel tejjel kell, így valószínűleg anyatejjel is lehetKép Így nem kell félnetek az allergiától.

Ja, és csak ennyi összetevő van benne: búzadara, cukor, méz, fahéj, vanilin, B1 vitamin.

Bencével tegnap voltunk tanácsadáson, kereken 9 kg, és most először fordult elő vele, hogy nem nőtt a hízáshoz. 75 cm. Most mondta is a doktornéni, hogy milyen szépen kikerekedett, neki is mondtam, hogy mert nem nőtt mostKép Eddig fél kg hízáshoz 1-2 cm-t biztos nőtt.

El is kápráztattuk a doktornénit, mert a rendelő ajtajától Bencike elsétált egyedül a vizsgálóasztaligKépKépKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi:
ezek szerint a Miluvit gríz otthon is kikavarható? Akkor nem is érdemes boltban venni.
Gratula a hízáshoz!!!
Gabi75David (?):
Hogyan kell téged szólítani? B.né G.Gabi? Kép
Kattints a Profilhoz a lila vagy kék színű baloldali névre, a vastag nyilak alatt.

És ma milyen gyönyörű idő van!!!
klarissza

CSak egy gyorsra!

ZSofi!
Mezet nem szabad adni 1 eves kor alatt,azt halottam hogy nagyon ritka esetben akar halalt is okozhat ha allergias ra a baba.
CSajok!
Otthon Mo-on nem letezik rizspehely vagy zabpehely?Nalunk ezt 4 honapos kortol nyomatjak es vitaminokkal van dusitva a baba eletkoranak megfeleloen es anyatejjel vagy tapszerrel kell kesziteni.De keszitheted gyumolcslevel is.Ebben nincs sem cukor sem mez.az en fiam a zabpelyhet szereti semmi kulonos ize nincs,de izesiteni szoktam banannal .SZErintem otthon is lennie kell mert amikor otthon voltam akkor az anyosomek hazhoz hivtak a dokinenit hogy nezze meg egy magyar doki is a fiamat,es mivel az anyosomek nagyon eroltettek volna 4 honapos kortol a hozzatapit o megkerdezte hogy adhatunk e neki almat es mas gyumit,vagy zoldseget.ERRe a dokino azt mondta minek ha anyatejes akkor nem kell,de rizspehely az mehet.Ebbol kovetkeztetek hogy ott is lennie kell ha ajanlotta.Ez kicsit megdobja a baba sulyat egyebkent 14 poharban van 60 kcal es 1dl anyatejben kb 70-80 kal ha meg banannal dusitod pl.1/5 banan 50 kal ez igy majdnem 200 kal es semmi felesleges nincs benne,minden ami benne van az egeszseg.A fiam amikor 5 honapos volt akkor 2 szopi kozben megevett belole 50-100 gr-ot es 5 het alatt hizott 80 dkt,persze akkor napi egyszer ette.Most is eszi amikor kedve van talan minden masodik nap megeszik belole 100 gr-ot,de van ugy hogy napokig semmit csak cicit.
Ezt erdemes lenne megkerdezni azoknak akiknek a babajuk nem hizik eleget es nem tapszerezni.En mindig a jobb mellemet lefejem mivel abbol nem cicizik ,abban max napi 250 ml van es abbol szoktam neki reggelit vagy vacsit csinalni zabpehellyel.Allitolag a rizspeheley az szekerekedest okozhat ,de a zabpehely az nem.Az enyem az utobbit jobban is szereti.
Na mostmar hosszu voltam.
mindnekinek puszit kuld a kicsikem.
majd kesobb meg jovunk!

GAbi es DAvid
gabi75david

Sziasztok!
Elöre is irom,hogy hosszú leszek, de a tegnap esti kalandomat meg kell,hogy osszam veletek.

Gyorsan azért, amig el nem felejtem, Orsi, természetesen, tölem is bezsebelhetsz egy vagon dicséretet, ez a Panna kislány valami büvölet, milyen szép! Na és ikertesó Beni is a szebbik fajtából van ámKépKépKép!

Na, és akkor a tegnap este. Indultunk fel az emeletre aludni, már 10 óra volt, gondoltam elötte még gyorsan kiszaladok a postaládához,mert azt vagy sétakor szoktam megnézni, vagy ha megyünk boltba, és tegnap egyik sem volt, igy kénytelen voltam megvárni amig apa hazajött. ( a postaláda itt mifelénk tömbösitve van, egy helyen van mindenkié, tölünk kb 5 házra.) Szóval megyek a nagy sötétben, de hallom ,hogy valahol nagyon sir egy kisgyerek. Megjárom a postaládát, visszafelé úton is hallom, de lehetett érezni,hogy ez nem hiszti sirás, hanem nagyon-nagyon elkeseredve sirt valaki.
Na, persze nem hagyott ennyiben, elsétáltam a hang felé. KB 10 házra tölünk, egy 5 éves kislány mezitláb, cipö nélkül, pizsamában sir a járdájuk szélén, az útpadkánálKép
Na, a gyomrom is összerándult, hogy ez a pici lány mit keres itt és igy. Odahajoltam hozzá, rögtön abbahagyta a sirást, és próbáltam beszélni vele. Kinainak tünt, vagy ázsiainak, de azért valamennyit beszélt angolul is. Kérdezem, hol van anya és apa? -Elmentek. Hol a házad? És mutat egyre. Na, gyere, gondoltam, legfeljebb elküldenek a sunyiba, ha nem az övéké a gyerek.
Odamegyünk az ajtóhoz, látom,hogy a belsö ajtó tárva-nyitva, az üvegajtó becsukva. Becsöngetek, várunk, sehol senki. Kinyitom, bemegyek, a kislány el nem engedi a kezem. Halozok, szólongatok, van itt valaki??? Sehol senki, nagy sötétség. Az egész házon végigmentünk, nincs itthon senki. A kislányon láttam,hogy pisilni kell, bementem vele a fürdöbe, villanyt kapcsoltam, ö pisilt szépen. Aztán mondogatja, hogy eljön velem, menjünk anyáért, apáért. És bújik bele a szandáljába, persze kacsaláb, gyorsan a kiskabát, és indulna el velem.
Én meg agyalok,hogy mi a lósz.rt csináljak ?
Na, végül úgy döntöttem, felhivtam a férjem, aki arra várt, mikor érek be a postaládától. Tök mázlimra fel vette a telefont, ilyen késön tutti nem hiv minket senki, csak téves lehet. Mondom neki, itt vagyok az egyik háznál, találtam egy kislányt, mit csináljak. Azt hitte hülyéskedem, mondom akkor gyere ki a ház elé, onnan nézzél meg minket. Szerencsére zsinórnélküli a telcsink, igy tudott vele mozogni, amig tartottuk a kapcsolatot.
Rendes volt, odajött hozzánk, és elhozta a kabátomat, mert én csak egy pólóban szaladtam ki a postáért. Ahogy odaért ahol én voltam,mondja,hogy kinnt van a szomszéd csaj, kérdezzük meg, hátha ö tud valamit.
Elmondtam neki az egészet, ö sem tud rólunk semmit, pár hónapja csak,hogy odaköltöztek. Azon tanakodtunk,hogy lehet szólni kellene a rendörségnek, mert ez igy nincs jól, a kislány akár el is csavaroghat, vagy mittudomén mi rossz történhet egyedül a házban vele.
Már a visszment a házba a kislány, mert odakinnt elkezdett vacogni. Egy kis idö után, gondoltam megnézem mit csinál egyedül a kicsi, hát látom,hogy áll az emeletes ágya mellett, ahol az alsó szinten másik két kisgyerek aludt, kb 3-4 éves formákKép
Na, ezek után már hivtuk a rendöröket, akik kb fél óra után értek ki. Megkérdezték mi történt, és végül,hogy mi hol lakunk, mert lehet,hogy még beszélni fognak velünk. Elmehettünk haza.
Az ablakból láttuk, hogy 5 percre rá, megérkeztek a szülök, plusz még 1 valaki, hármasban jöttek haza, rendörök a házukban...Aztán kis idö múlva a rendörök elmentek, már nem jöttek el hozzánk, szerencsére.
Hát ennyi volt a story, de alig tudtam elaludni, engem úgy felkavart az egész. Eleve az,hogy idgenek házában mászkáltam, de talán még megrázóbb volt, ahogy az a két pici ott aludt tök egyedül az éjszakában. Szerintem a nagyobbik kislány is csak azért ébredt fel, mert pisilnie kellett, és igy kezdte el keresni a szüleit.
VAn egy hülye érzésem, hogy nem ez volt az elös alkalom, de remélem a rendörök rájuk szóltak, és ez volt az utolsó.
Na, ezek után ma megint jó álmosan ébredtem, és ma megint hoki meccs leszKép
Bocs, ha nagyon off topic voltam, de gondoltam leirom..
Sziasztok
BArbi

Kép
Kép
barbi

Jut eszembe MINDENKI SZÁLLJON LE Orsi Pannájáról!!!!!! Ő már a Lacáé Kép Kép Stipistop!!!
klarissza

Jajj csak most olvastam el Barbi történetét Kép Kép
Nem értem, hogy miért csinálnak egyesek gyerekeket, ha nem törődnek velük Kép Úgy megbüntetném őket, hogy csak na!!!!
klarissza

Sziasztok!

Méz: tényleg nem szabad adni 1 éves kor alatt, de a halált nem az allergia okozza, hanem a botulizmus.
http://mindenkinek.medicentrum.hu/ed/0/in/hp/index?src=5&id=3244

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Orsi,
kissé lemaradva a többiektől, de nekem is muszáj megdicsérnem a gyermekeidet, csuda szép mindkettő!Kép Szomszéd kislány hogy van?

Zit,
örülök, hogy kint van a fogacska!Kép

Tündér,
apának jobbulást! Remélem, hamar talál állást!

Anita,
jó, hogy írtál, már aggódtam kicsit, hogy mi van veled, mert te általában rendszeresen jössz. Gabó nevében köszönöm a dicséretet!Kép Altatás ügyben nem vagyok kompetens, nálunk Gabi velünk alszik. Esetleg ha a kiságyat közvetlen az ágyatok mellé tolnátok egy ideig (már ha elfér)? Akkor mégsem veletek alszik egy ágyban, de közel vagytok hozzá, és talán ez megnyugtatja. A fényképezőt tessék visszakérni, képeket akarunk!!!Kép

Gabi75,
nálunk is ez anyukám és anyós kedvenc kérdése, hogy van-e elég tejem (bár mostanára már leszoktak rólaKép). Amikor Gabinak volt egy olyan korszaka, hogy rángatta a cicit, nem szopott, és sírt, akkor azonnal azt kérdezte anyu, hogy van tej? Mire mutattam, hogy spriccel.Kép A rizspelyhet hogyan adod? Egyszerűen beáztatod az anyatejcibe?
Este nálunk sem elég Gabinak az apja, én kellek neki. Úgy látszik minden babó szeparációs szorong.Kép

Zsuzsófi,
egyedül sétáló Benci a dokinéni előtt csúcs lehetett!Kép A 75 centi nem kevés ám (legalábbis szerintem), a 9 kiló meg egyenesen szuper! (Bár lehet, hogy ezt csak én látom így, egy ropibaba anyukájaként.Kép)

Barbi,
ez a sztori rémes.Kép Az jár az eszemben, hogy mi van akkor, ha történik velük valami. Nincs otthon senki, aki segítsen.Kép

Lányok,
felvetném egy tali ötletét, ugyanis itt a jó idő!Kép Igaz, hogy jövő hétre elromlik, de mire megszervezünk valamit, úgyis megint kisüt a nap.Kép Szóval van valakinek ötlete, hogy hol kéne találkozni? (És mikor?)

Mi ma kétszer sétáltunk, és úgy megijedtünk egy kutyától, hogy Gabi még sírva is fakadt szegény. Egyébként ma nagyon matrica volt, ami azért fura, mert tegnap meg nem. Szeret egész nap a közelében tudni, a szobából ki sem mehetek nélküle, mert rögtön óbégat. Már annyira ügyin eljut mindenhova, pedig még mindig csak hátrafelé mászik.Kép Belegondoltam, hogy két hónapja még csak feküdt a hátán egy helyben, és mindent helybe kellett neki vinni.Kép Irtó gyorsan fejlődnek ezek a kölkök.Kép

Boldog nyolchósságot Dea Ábelének!

Ugyan még elválaszt háromnegyed óra a 23-ától, de azért ugye nem bánjátok, hogy már most hófordulósokat köszöntök, tehát: boldog kilenchósságot Marcsi Ákosának, boldog héthósságot Susie Annájának, Diti Tüncijének és Noja Levijének!Kép

Na, megyek lefeküdni.Kép

Jó éjt!Kép

Zsizsa

Egy kép arról, hogy hogyan is kell egy szabályos fekvőtámasznak nekikészülődni.Kép
Kép

És így sétáltunk ma.Kép
Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

barbi:

döbb-döbb Kép
orsolya11

hofordulosoknak:
marcsi 9 honapos ákosának --rég láttalak
susie 7 honapos annájának--téged is!
diti szintén 7 honapos rékájának--detto
Kép
orsolya11

Lányok,
nagylány lettem újra.Kép Tudom, hogy ennek a plusz nyolc hónapnak is örülhetek, de ez nem vígasztal, kibírtam volna még nélküle egy ideig. Szerencsére úgy tűnik, hogy a szopit nem befolyásolja.

Úgy pang a topic! Remélem azért, mert mindenki sétál a szép időben.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok Lányok!

Szerintem már azt se tudjátok ki vagyok, olyan régen jártam erre Kép Nem is mentegetőzöm, nincs időm és energiám, az utóbbi napokban még olvasni sem Kép
Sokminden történt velünk az utóbbi 1-2 hétben. Mindkét gyerkőc megbetegedett, Tüncinek még most is folyik az orra kicsit. Aztán mi jöttünk apával... Volt egy kalandunk is Csibivel: nem tudom hol találta, de sikerült megszereznie egy kétforintost, persze le is nyelte Kép Rögtön vittük dokihoz, volt röntgen is, ott figyelt a gyomrocskájában. 4 napig paráztam mikor jön már ki, de semmi. Visszavittük röntgenre, ott kiderült hogy már a célegynesben van a pénz Kép Másnap szerencsére elő is jött, gyorsan el is tettem a babaalbumba. Persze légmentesen lezárva KépKépKép
Tüncinek tegnapelőtt kinőtt az első fogacskája Kép Úgy örültem neki mintha ez lett volna az első ilyen élményem, tök klassz volt Kép
Az ördögök egyébként kezdenek külsőleg is ördög formát ölteni, egész nap kint vagyunk szinte, rendesen lett már színe mindkettőnek. De nem bánom, edzzenek csak a nyárra KépKép

Remélem nem haragszotok hogy nem reagálok senki irományára, de tényleg nem tudtam visszaolvasni, most is szaladok teregetni. Amint normálisan tudok jönni, ígérem írok mindenkinek mint régen Kép

Sziasztok, Diti
diti

Klarissza:

hálás köszi az autosülés kölcsönzési linkért!
orsolya11

Sziasztok Kép

Diti,
jó hogy jelentkeztél! Betegség Kép A kétforintos sztori nem semmi. Még szerencse, hogy így kijött Kép Tüncinek gratula a fogacskához! Kis ördögökről képet láthatunk majd?

Zsizsa,
Kép De az a lényeg, hogy a szopit nem kavarja be! Nagyon jól néz ki Gabi a babakocsiban, az a kis satyó!!!

Barbi,
szegény gyerkőcök! Azóta kiderült valami? Remélem, többé nem hagyják egyedül a gyerekeiket ezek a szülők Kép

Zsófi,
Bencike fantasztikus ügyes, és nagyon szépen nő. Ő már nagykisfiú Kép Nem nő már olyan gyors ütemben. Mi a Humana HA tejpépet esszük, Zsoltika eszegeti, de nem mondhatnám, hogy nagyon sokat megkajál belőle. Én gyümölccsel dúsítom, úgy szerintem nagyon fini Kép

Anita,
örülök, hogy jelentkeztél Kép Nehéz dolog ez az alvás, elalvás, nálunk is nagy mumus! Nem lehet, hogy a foga jön Robókának? Tudom, mindenre ezt fogjuk rá, ha nem eszik, ha nyűgös, ha alszik, vagy ha nem alszik, mindig a foga lehet a ludas Kép Nálunk még az szokott gondot okozni, ha Zsoltikának a pocak fáj. Fölvesszük, pukizik, és már tud is aludni Kép Ezekre gondoltam, tudom nem valami nagy segítség...

Gabi75,
köszönjük szépen a dícséretet Kép Mikor láthatunk fényképet Dávidról?

Tündér,
apának jobbulást kívánunk! Sajnálom, hogy felmondtak neki Kép Jobban van már? Egyébként mivel foglalkozik? Hátha van valakinek valami jó ötlete Kép

Mi ma is nagyot jártunk, kipróbáltuk a ház előtti játszóteret Kép Nagyon jó, mert van picibabáknak való hinta. Zsoltika már tegnap is hintázott, ma le is fotóztam Kép Aranyos volt nagyon, mert a homokozóban volt még egy nagyobb kislány, ő már beszélt, be nem állt a szája Kép No hát Zsoltikám a kislányt nézte ezerrel, már most fut a lányok után az én kicsi fiam Kép

Kicsit OFF: tegnap megérkezett hozzánk a kenyérsütő Kép Igazából ajándék, nemsokára lesz a szülinapom, arra kaptam. Lányok, akinek van ilyen gépezete, küldene nekem recepteket? Elsősorban valami fini kalácsrecept érdekelne... De bármi más is, magvas kenyér, tészta, süti, ami csak van. Előre is köszi KépKépKép

És íme Zsoltika a hintában:

Kép

Mi hétvégére elutazunk anyósékhoz, úgyhogy nem írok majd. Mindenkinek jó pihenést:

KépKépKépKép

pgaboka

Sziasztok, vagyogatok én is.

A rendörségis kalandról nem tudok semmi többet, és szerintem nem is fogok már, jobb is...

Gabi, Zsoltid nagyon ügyesen ül a hintában,már mi is kipróbáltuk itt Ádibádimmal, ö is nagyon élvezte.

Virágzik az aranyesöm!!! Ez nekem azért nagy szám,mert anyukám hozta otthonról a kis bokrocskát, böröndben, jól becsomagolva (elméletileg nem lehet növényeket behozni), és megfogta ez a kis törpicurka.
(nem enged a rendszer képet csatolni, igy nem tudom megmutatni...)

Hétvégén nem biztos,hogy jövök, apázunk meg van jópár üzlet,amibe el kell mennünk, keressük az anyagot,hogy befejezzük az alsó szintet(pince),mire jönnek a vendégek.

Ann kollegina,merre vagy? Attól tartok késön vitted be a számitógépet a konyhából és ráömlött egy adag leves.Kép
Többiek,Ti is hiányoztok ám!! Merre van mindenki?
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!
Tényleg nagy a pangás és még csak most jön a hétvége! Nem tartok névsorolvasást, de hiányoztok mind!
A nap hire nálunk: Boti elkezdett kúszni. Elörenyújtja a két karját majd odahuzza magát...néha begyürödik az egyik és akkor pofáraesik (bocs nem tudtam szebben kifejezni). Nagyon édi!Ezt csinálta egész nap, odakint a kertben is.
Diti, Tüncivel mit csinálsz a kertben? Leteszed a földre, pokrócra, kocsiban van...szóval hogy? Mert én a pokrócra tétellel próbálkoztam ,de azonnal legurult, igy hagytam hagy legyen a füvön...csak nem örülnék ha kiszemezgetné a fütrágyát...
Zsizsa, hogy ez a Gabi milyen nagylány már! El sem hiszem!(hogy Te is az vagy azért meg sorry, de hát ez van...én már...na de erröl ne is beszéljünk)
Zit, nem irtad (vagy nem vettem észre) hogy mi lett Beni kancsalitásával- mi lett?
Anita, mesélj valami szépet Robóról...mostanában csak negativat irsz, pedig annyira tündéri az a fiucska, a szivem csücske. Olyan szép szemei vannak. (hiába nekem egy férfiban a szeme a legfontosabb Kép)
Barbi, Fanniról is ezer éve nem hallottunk. Mi újság?
Tali: mit szólnátok a Budakeszi vadasparkhoz? Lehet sétálni, van hely és nem fognak kinézni minket. Ha jól emlékszem van leülös hely is.

Visszatérve egy kicsit a pépesitésre, kicsit ideges lettem ma. Ugyanis a körtét nem tudtam lereszelni, de ne mvitte az almareszelö. Erre leturmixoltam, de maradtak benne darabok. Hát ez a gyerek nem meg akart fulladni töle?! Köhögött mint a fene, pedig szigorúan csak ülve ehet. Végül kiválogattam belöle a kanálra kerülö darabokat, de eléggé hülyének éreztem magam.
No megyek, mert fiuk lassan kész vannak a fürdéssel.
Sziasztok, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok, most egy ideig nem voltunk, de a lényeg hogy újra itt vagyunk...amúgy köszönjük szépen jól vagyunk.
Regina
gregina

GAbi!

Zsoltika nagyon nagyon edes,igazi ferfi!Gondolom nagyon szeret hintazni!Merre laktok?

Zsizsa!
Gratula a nagylanysaghoz!KépEz tetszett!!!Jo hogy eddig is birta nelkuled a menszi!A babod az nagyon edi!Latom mar elkezdte az alakformalast.Kép

Cory!
Koszi a javitasert!Nem vagyok doki csak en is hallottam es itt nagyon nagyon tiltjak foleg a nyers mezet.

Diti!
Jo hogy itt vagy nekem meg ismeros vagy pedig en sokaig nem voltam talan dec ota.HOgy vagytok?TEgyel majd fel kepet a gyerkocokrol.!
A 2 ft-os nem semmi!En szivbajt kaptam volna az tuti olyan felos vagyok.A Tuncinek is jo gyogyulast kivanok es orulok hogy megusztatok ennyivel.

BArbi!
Torteneted nagyon elkeserito.nalunk is van egy csomo csoves ,ki hinni.En sem hittem a szememnek eloszor hogy igy is elnek az Usa-BAN MOBIL hazakban na azert nem neveznem haznak.Nalatok is van?Meg ahogy viszik a gyerekuket egyesek boltba.TElen mezitlab pizsamaban,rovid ujjuban..papucsban jarnak telen,meg rovid cuccokban.Nyaron meg egy szal pelusba beviszik a gyerkeket a legkondis boltba.Teljesen ledobbentem.A ferjem meg is jegyezte hogy ennel furibb neppel meg nem is talalkozott!En csak ajuldozok ha ilyet latok,mint nalunk a ciganyok.
Gartula Adamnak a kukucsolashoz,mi is gyakoroljuk vagyis inkabb csak en.Képviszont mar probal integetni ,tanulgatja..A legujabb szava jarasa bi-bi,es ujabban angolul is beszel Kép baby.na persze nem tudatosan.

Anita,Vera,Hagnos,Marcsi,DBArbi ,Noja,Zit,Ann hol vagytok?Kit hagytam ki?
Szoval minden babanak Boldog hofordulot kivanok!

Az en kicsikemnek tegnap 38.3 volt a homerseklete vegbelben.Ma is 38.2 de nem beteg nem is fogzik szerintem legalabb is en n em latom.Sajna ferjem megint elutazott 3 napra versenyre ugyhogy megint egyedul kell megoldanom mindent itt a nagy vilagban.olyan borzaszto,hogy amikor elutazik mindig akkor beteg a fiam es mindig akkor van villam vihar tornadoval fuszerezve.nem semmi mennyire felek a tornadotol!meg a baseball nagysagu jegesotol!Apukam mindig mondogatja gyertek haza veszelyes ez az Amerika.Kép
Remelem holnapra mar jobban lesz a manokam,de fogalmam sincs mi baja lehet,csak azt tudom hogy egy percre sem tehetem le mert akkor sir,maszik ram nyomja a fejet a cicimbe es sir ha nem veszem olbe.olyan lettem mint egy kenguru egesz nap a kicsikemmel jarkalok az olemben.kicsike az tulzas olyan mint egy sozsak,lassan a 10 kg veri de nem ertem mitol hizik mert alig akar enni,csak cici a tobbi kilove.Neha azert hajlando anyat megmosolyogtatni egy ket szajnyitogatassal.Kép
Mostmar megyek mert eleg hosszu voltam ,es lesnem kell az idojarast.Ha tornadot mondanak akkor lehet elmegyek egy baratosnomhoz ahol van biztonsagos hely.
MIndenkinek szep napot nem ugy mint nekunk!
gabi75david

Sziasztok!
Én is csak ritkán tudok jönni, mert elég ragaszkodó a lányom nappal. Már három hete éjjel kettő helyett 11-12 között alszik el és Ő maga döntött igy, egyik naprol a másikra. Nagyon rendes ez a gyerek !!! Már próbál kúszni is, de még nem nagyon megy neki. Most már viszont határozottan látom rajta, hogy nemcsak örül nekem, ha meglát, hanem szeret is. És ennél jobb dolog a világon nincs ! Gondolom ezzel nem vagyok egyedül Kép
Barbi
Mióta családom van és pici gyerekem, nagyon kiélezetten figyelem a gyerekekkel kapcsolatos dolgokat. Mélységesen föl tudok háborodni, ha valami olyat látok, ahol egy kisgyerek bajba kerül. Még néha a Tv-ben, ha látok egy filmet akkor is. Napokig képes vagyok gondolkodni rajta, hogy vajon mi lehet azzal a gyerekkel, akit láttam. teljesen megértem miért nem tudtál elaludni.Kép
Diti, Edit
Ugy irigyellek benneteket a kertes ház miatt és mindenki mást is, aki ki tudja tolni a babát a friss és elsősorban jó levegőre. Nekünk csak erkélyunk van, ott próbálunk meg kertet csinálni, de ugye sz..ból nem lehet várat építeni. Annyira utálom, hogy zaj van és kosz. Mi egy felüljáróval megspékelt kereszteződésnél lakunk és erre járnak át a teherautok csepelre az MO-ás felé. Kertes házba akarom vinni a kislánykámat !!!!! És még csak most jön a nyár. Meg fogok itt hülyülni. Kép Nem szerettem külföldön dolgozni, már alig vártam, hogy hazajöhessek,de ott olyan szép házban laktunk, meleg volt, pálmafák, stb. Mostmár oda is visszamennék, bár ott sok marha volt egy rakáson. (pontosabban kecske)
Mindenkinek jó éjszakát !
Dorki
dorki

Sziasztok lányok!

Ötleteket kérnénk szépen mivel lehet egy 16 hónapos étrendjéből kiváltani a tejet, tejterméket? Úgy néz ki, a hugom tejallergiásKép És persze joghurt, és tejimádóKép

(még mielőtt megkapnám: 13 hónaposan ivott először tejetKépKépKépKép)

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Gabi, nem lehet, hogy a füle? Anna ugyanilyen volt, és hétfőn szúrták fel a fülét, azóta nincs gondKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Zsizsa: mi a Pöttyös utcai metrómegállóhoz lakunk közel. Fél órát agyaltam azon, hogy mi lehet az a Köki. (Kőbánya-Kispest. Nyert?)Kép
FekvőtámaszKép Barni is így szokott "ülni" a babakocsiban, lecsúszik, elöl meg felpakolja a lábát.

Marcsi: Szerintem nekünk a tó messze van, legalábbis a térképről úgy tűnik. Mindenesetre tömegközlekedni kéne, és még nincs könnyű babakocsink. Kendőben vihetném, de akkor leszakad a hátam, mire hazaérünk, meg Barni is fészkelődne.

Vera: Barni augusztus 6-án született. Olvastam rólatok a MÁV-os topikban. Nem ugyanannál az orvosnál szültünk. Egyébként, mikor a szülés után itthon először idejöttem a géphez, pont azt olvastam, hogy megszületett Bence, és ott volt a kép is, ami még a műtőben készült. Azóta sokszor eszembe jut az a kép, ahogy nézem az egyre cseperedő Bencét.Kép

Noja: Levinek fantasztikus a hajkoronája. Ollót látott már? Barninak is vannak elég hosszú tincsei, amik a szemébe is lógnak, de én még nem mertem fodrászkodni. Remélem, a szopival csak átmeneti nehézségek voltak.Kép

Tündér: Szia!Kép Én tök új vagyok, de azért üdv itt!

Gabi: végül milyen márkájú kenyérsütőt vettetek?
Zsoltika aranyos a hintában.Kép Barni is ringatós baba. Néha kicsit fárasztó a dolog, de nem annyira, mintha meg akarnám "tanítani" elaludni.

Tejallergia: milyen tünetei vannak? A múltkor kaptam anyósomtól házi tejet. Nem vagyok nagy tejivó, de ebből most lecsúszott fél liter. Másnap Barni tiszta piros pötty lett, és éjszaka a hasa is fájhatott, sírt és feszengett, mint újszülött korában néha. Aztán harmadnapra minden elmúlt. Gyanakszom az általam ivott tejre, mert semmi más új kaját nem evett éppen. Szóval a tejmentes értend engem is érdekelne.

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Sziasztok!

Gabi: én is fontosnak tartom a méztiltást, azért is mentem utána Kép

Zsuzsófi: szójatej vagy valami ilyesmi nem jó helyette? Nem értek hozzá, meg utálom a tejet, úgyhogy csak tipp.

Hangosz: a tejtől simán lehetnek a pöttyök meg a pocakfájás. A pöttyök tejérzékenységre utalhatnak Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Zsuzsófi: a szójatej jó ötlet lehet, amit cory is írt. Esetleg kecsketejet is lehet próbálni. Biztos, hogy tejérzékeny? Nem laktóz? Azt könnyebb helyettesíteni.

Hangosz: a leírt tünetek lehetnek az érzékenység jelei, ezenkívül még bűzös hasmenést is okozhat a tejérzékenység.

Dandy

Dandy
dandy

Cory, Dandy: köszi az infót! A hasmenés is stimmel, csak gondoltam, a foga...
Barninak négyhónapos korában is volt egy napokig tartó hasmenése, én teljesen kikattantam, volt székletvizsgálat is, persze negatív lett. Lehet, hogy akkor is véletlenül túl sok tejet ittam? Fura, hogy a doki meg sem említette a tejérzékenységet.Kép

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?