Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Vasárnap óta itt volt apósom, most ment ell, szóval 4 pasi körül ugráltam, de megérdemelték :) Összerakták a kiságyat, persze a garázsban, mert elég piszkos volt, lemostam, behozzák, de nem fért be a szobaajtón :lol: Kicsit megint szétszedték, de most már a helyén van. A szoba jelenleg egy menekültszállóra emlékeztet, de innen szép győzni. Most már csak pakolászni kell, meg ideális helyet találni a cuccoknak.

Tegnap a volt kollégákkal találkoztam, nagyon feldobott, sokat beszélgettünk. Holnap akadályversenyre megyek a suliba, én leszek az egyik akadály. Választhatnak, átugranak vagy megkerülnek :lol:

Heni,
mi történt a profiloddal?

Tabati,
nagyon klasszak a fotók!

Manó,
mit vétett a drága mama?

Szép napot!

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

Úgy látom, ma csak egy koránkelő járt fenn, Tabati - máskor meg csak úgy ég az arcom, mikor látom az 5-6-7 órás bejegyzéseket :oops: én meg még olyankor durmolok....

Tabati, a képek nagyon szépek, igenis tessék büszkének lenni rá!
A kertészgatyó tényleg elég gáz, pláne ilyen kicsiken mint én...
a szűk felsőt az én anyósom se állja rajtam, úgyhogy ha lemegyek, magamra kapom azt a bő pulcsit, amit rámsózott és ami dob rajtam vagy 15-20 évet...de hát hadd örüljön :)

Tökmag, már két vezetékneve van a bébinek, így elég lesz egy keresztnév...de a kistesó, ha lány lesz, ott nem lesz gond, van egy csomó közös név és nagyon szépek!

Heni, nem értettem, mi volt a gond a beállításokkal tegnap. Vki be tud lépni a babanetre a jelszavaddal? én nem tudom hogy csináltam, nekem a jelszavam se kéri sose :?: Remélem a barátnődet nem hiába ugrasztják ma, tényleg láthatja a picurikat. Nem is értem, mi értelme van ennek a karanténnak, hisz egy anyuka értelmes és megérti, ha nem veheti kézbe őket, vagy ha kisebb a baba az átlagnál. De a jelenléte tuti sokat jelentene babáknak, mamának is, biztos mi is órákig fogjuk bámulni a babót, mert nem győzünk betelni vele :D

Banka, a Tündérkétekről nagyon édesek a képek, és milyen sok, tudod ám, szerencsétek is volt, hogy ilyen jól megmutatta magát! :wink:

Noémi, jó nyomozást kórház-ügyben! Azért tényleg ne ijedj meg, ha a sok jó után rosszat is hallasz, még a végén gyanús lenne. tényleg nagyban függ az anyukák élményeitől, hogy hogyan mesélik el a történteket!

mindenki számolja már vissza, hánynapot kell még dolgozni? Én igen, alig várom a végét...most ez a húsvéti szabi csak mézesmadzag, utána még 3 hét, tuti még ennyi kedvem se lesz visszamenni.

Képzeljétek, addig mesélgettem, hogy a babanetes kismamik ide-oda mennek wellnessezni, nászutazni, stb. hogy a párom tegnap lefoglalt húsvét utánra egy szállást - de meglepi, hová :o három nap, ennyit tudok, és Németországban van, nem túl messze, hogy ne nyögjek a kocsiban :) Olyan izgi! Persze most másra is jól jönne a zseton, de hát egyszer élünk, és kettesben ki tudja mikor lehet megint lennünk!

Na indulnom kell dolgozni, igaz, ez egy laza hét, de akkor is.
Szép napot!
preta

Sziasztok Kedves Kismamik!

Csütörtökön voltam utoljára, és tegnap óta próbálok a visszaolvasás végére érni! :-)

Hétvégén mi rengeteget tettünk-vettünk az új ház körül. Nagytakarítottunk, mert a beltéri ajtókkal elkészültek és már csak a burkolatokat kell összeilleszteni az ajtóknál, így nagy koszolás már nem lesz. Szombaton Anyóskámmal és sógornőmmel kimostuk, kivasaltuk és feltettük a nappaliba az össze fényáteresztős függönyt.
Este barátoknál sütögettünk a kertben és beszélgettünk egy nagyot, vasárnap pedig folytattuk a ház körüli teendőket. A nappaliba felkerültek a sötétítő függönyök is, kezd egész otthon formát ölteni a házunk! Ja, és nagyon fontos, beköltöztettem mindent, amit kellett a fürdőszobába is! :-) A héten a babaszobában leteszi Apa a szőnyeget talán, és aztán napról-napra haladunk majd, amíg egyszer csak azt vesszük észre, hogy beköltöztünk! :-)

Időközben dolgozom még, így sajnos nem tudok túl gyakran jönni. Májustól a még futó 2-3 projektemet otthonról látom el, de az már egészen más lesz!

Niki: Nagyon szép a bordűr, ügyesek vagytok!

Manó: Köszönjük szépen a szép táblázatot, és az új oszlopokat! Mi a baj Anyóssal, áhh már remélem el is felejtetted és nem érdemes említeni sem! :)

Heni: Estére én is nagyon ki tudom ütni magam, hétről-hétre érzem, hogy egyre kevesebb fizikai megerőltetést bírok. A "csontocskáim" nekem is nagyon fájnak, főként éjszaka, amikor fordulni próbálok. Erre javasolta Tökmag a szoptatós párnát. Én még nem szereztem be, de tervezem...

Noémi: nagyon szép a lámpa és biztosan gyönyörűséges lesz Áron szobája. Majd én is csak akkor teszek fel képeket, ha felállítottuk az ágyat.

Mukkancs: Gratulálok a modell fiadhoz! :lol: Igazán jók a képek!

Anuk: Na, most már, hogy a Te kezedben van az irányítás, biztos vagyok benne, hogy minden (és mindenki :lol: ) a helyére kerül!!! Csak határozottan, és ha bátorítás kell, gyere ide, vagy hívj bátran, ne lássák, ha elhagyna a lelki erőd egy kicsit!!!!

Banka: Viktória képei is nagyon szépek, édes pici Lányka!

Tabati: Nagyon is szépek a képeid, tetőtől talpig édes Kismami vagy, tessék büszkén mutogatni!

Preta: Kedves a Férjed, hogy meglep egy kis pihenéssel, élvezzétek minden percét!

Jövök majd egyszer, addig is legyetek jók, és nagyon vigyázzatok Magatokra!

Puszi!

Kép
cincibabus

Sziasztok!

Reggel voltam megint terheléses vérvételen, nemsokára megjön az eredmény. Nagyon remélem, hogy ez most jó lesz!

Tabati: ne is mondd!! Párom mindenáron kertész farmert akart nekem venni még a terhesség elején, erőnek erejével tudtam csak lebeszélni róla! :lol:
Jóvanna: átküldöm priviben. :)

Heni: ez nagyon jó! Irigyellek, hogy ilyen sokat melletted lesz Miki!

Preta: kíváncsi vagyok, hogy hova visz párod, tényleg tök izgi!!

Kép
tökmag79

Szép napot mindenkinek!

Mukkancs, nagyon édes Bence bébi. Már olyan kis duci....

Niki, nekem is nehezen hajlanak az ujjaim, és kicsit fáj is. Ez főleg reggel van, akkor be is van dagadva, nem tudom felhúzni a gyűrűmet. De aztán elmúlik, és simán forog rajta.

Kismamafelső: én is a szűk felsőket részesítem előnyben. Egyrész nem szeretem a lepleket, csak még nagyobbnak érzem magam bennük, másrészt szeretem mutogatni a pocimat.

Kencék babának: nekem azt mondta a védőnő, hogy ha megszültem, akkor apának kell elmenni a dokihoz, így mire haza érünk minden meglesz. A kórházban meg adnak mindent.

Heni, jó lesz az a 3 hét. Sajna velünk apa csak egy hetet tud maradni, ugyanis, ha nem dolgozik, nem kap fizut. És pénz nélkül lenni.......

Képzeljétek, (remélem nem kiabálom el) az utóbbi két éjszaka olyan jól aludtam. Volt,hogy felkeltem, és megtapogattam a hasam,hogy megvan-e még, mert szinte nem is éreztem.Igaz, jól el is fáradtam hétvégén, lehet azért sikerült az alvás. Szombaton itthon ténykedtünk, vasárnap a bükkben kirándultunk, utána kis csavargás a városban. Hétfőn délig turiztam, utána pedig megint apával csavarogtunk a városban. Este még a barátainkat is meglátogattuk. Szóval nem unatkoztunk. Ma már pihenek, kell is egy kicsit.

Noémi, még tőled akartam kérdezni,hogy most éppen mit használsz székrekedésre? Ugyanis elkezdett "hatni' a vas. Azt hiszem nekem is szükségem lesz valamire.

Anuk, ügyes légy, ne hagyd magad.
Kérdésedet nem felejtettem el, válaszolok majd priviben.

Zsu

Kép
bvigh

Két kép a hétvégéről:
Még a kilátóba is felmásztam.

Kép

Itt már apa úgy nevettetett,hogy tőlem zengett a hegy, alig tudott lefényképezni.

Kép

Zsu

Kép
bvigh

Benta, nem tudom, mi történt a profilommal, de minden át volt állítva az eredeti beállításokhoz képest. :( Mintha vki belépett volna, és mindent törölt volna róla... mondjuk nem volt nehéz a jelszó, bki kitalálhatta volna, aki akarta, de most aztán reszkessen mindenki, aki illetéktelenül akar bmimet is megnézni, mert olyan jelszavaim vannak, hogy csuda! :D:D

Preta
, teljesen igazad van a babákkal kapcsolatban. Jót tesz nekik a mama közelsége, és a mama meg nem hülye, ha azt mondják neki, hogy nem foghatja meg őket, mert baj lehet, nem fogja megtenni. Mondjuk nem igazán értek pár dolgot vele kapcsolatban, de gondolom, ha sikerül vele beszélnem, megtudom majd azt is, hogy miért nem az orvosánál szült. A lányok a másik topikban azt mondják, azért, mert Nóri fogadott orvosa azt mondta, nem vállalja be az ikerszülést a 33. hét előtt... na ezt azért nem hiszem. Egy fogadott orvos azért van, hogy ha bmi gond van, ott legyen. Mindegy, majd kiderül.
Jó lesz nektek is egy kicsit kikapcsolódni. Ki tudja, mikor mehettek el megint csak apával...

Zsu, szép vagy! :) És milyen kis sportos!!! :D De kell a mozgás még egy picit... mit nekünk kismamatorna! :D:D

Cinci, én szerencsére mostanában jól alszom. Még Benito sem tud felébreszteni... :) A csontjaim most sem fájnak, mert ha jól érzem, az én kicsikém megint az oldalamat rugdossa a gyomrom helyett, bár mostmár nagyon örülnék neki, ha végre nem forogna összevissza... :)

Puszedli hová tűnt? Remélem, nincs semmi gond és jól van!

Anukkal beszéltem délelőtt, rámol a drága! És ugyanolyan édes hangja van, mint amilyen édes a képeken.... :oops: :lol:

Heni

Kép
szheni

Sziasztok Kismamik!

Hogy veletek mennyi minden történt msotanában! :lol: :lol:

Banka: "VEgasbaby" gyönyörű! Nekünk meg közös a keresztnevünk, lecsekkoltam az UH-s képedről :lol: :lol:

Preta: elképzeltem, amint a franciául vagy hollandul (tényleg: milyen nyelven beszélnek ott?) beszélő rokonok megpróbálják kimondani a Zétényt vagy pl. a Koppányt... :lol: :lol: És olyan jó lesz Nektek Németországban!

Tabati: nekem nagyon tetszel, az az utolsó zoknis pedig vicces! A többiek képe nem jelent meg, nincs fent, vagy én csináltam vmit rosszul?

Zsu: nagyon jók a képek! Írok privit a tornával kapcsolatban.

Heni: :? elég rosszul hangzik ez a profilátállítás. Nekem az msn-el volt ilyen gyanúm, amikor mindig kiírta,h kilép, mert bejelentkezetem egy másik számítógépen- holott nem is. Mióta jelszót változtattam, ez megszűnt. Szegény barátnődnek akkor rendesen kijutott a jóból, de lényeg, h a babákkal minden Ok. Azért ez a viselkedés mind a kórháztól, mind a dokitól felháborító!

Én csak irigykedek a babaszobások miatt. Mi még a nyamvadt bútorokat sem tudtuk átrendezni, mert még mindig itt "albérel" nálunk 1 (amúgy nagyon szép, 20. sz. eleji) kanapé+2 fotel, és már 1 hónapja ígérgetik, h elviszik végre, de még ma se jöttek! A férjem már szólt (az ő munkahelyén újítottak fel és ezért nálunk volt 2 és fél évig a garnitúra) csomószor, és talán elviszik. Szép,szép, de jó lenne már végleg kialakítani az új rendet. A felújítás úgyis a másik helyiségekre vonatkozik csak. SZeretnék már fészekrakni!

folyt. köv.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Tegnap átvettem a mellszívót+ tartozékait, képzeljétek, az anyatejtárolós szettnek a nejlonja sincs még kibontva! ÉS a többi cucc is tényleg új. :lol: Szegény csajjal alig tudtunk időpontot egyeztetni, m délelőtt is aludt a baba meg du. is, amikor előszörre gondoltam. Végül nagynehezen sikerült, belegondoltam, h nemsokéára velünk is ez lesz, h alig tudunk majd elmozdulni vhova... :o ÉS ott volt a kisfia 10 hónapos, tavaly jún. 8-án született, megnéztem, h akkor Borcsa baba is ekkora lesz egy év múlva? :shock: :lol: :lol:

És nyertem egy szoptatós párna aukciót is, 1290 Ft :lol: , ráadásul Szombathelyen, úgyhogy anyukám a héten elmegy érte. Pénteken már azzal fogok aludni! :lol:
Nagyon belejöttem a teszveszezésbe, hordozókendőre is licitáltam. Amadea, te is Nandut vettél?

Rám is fér, ugyanis a ma éjjel már megint szörnyű volt. Annyit forgolódtam, éjjel pedig felébredtem, h: pisilni kell+rettenetesen ég a gyomrom+a vas nálam is elkezdett hatni... Na e 3.on nem sikerült segíteni, ott kínlódtam legalább egy órát, mire megint elaludtam... Engem is érdekelnének az aktuálisan beváló trükkök...
Nem tudom, hogy vagytok vele, de nekem már nappal is egyre többet ég a gyomrom... még jó, h a Rennie használ, de sokat nem akarok abból se szedni.

És ma voltunk apóssal (! :lol: ) turkálóban Kazincbarcikán, van egy, ahova anyóssal járnak olykor, mert kilóra van és nagyon szép cuccok. Hát vettem v 4 kiló ruhát (ebből kb 1 kiló volt egy szép, kötött kardigán... :lol: ) magamnak, anyukámnak, keresztlányomnak és persze pár cuccot Borcsa babának sem lehetett kihagyni! Egy olyan gyönyörű meleg kis télikabátot találtam! Pihe-puha és nagyon szépséges! Az van ráírva, h 3-6 hó, inkább 6 hó formájúnak tűnik, remélem, nem növi ki télig. Bár simán el tudnám adni a teszveszen, ha kinövi, mert annnyira jó állípotú, de jobban örülnék, ha hordaná :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Tegnap is meg ma is sok volt a meló, próbálom évekre visszamenőleg kibogozni a szabikat, meg a húsvét miatt pár dolog előre került, jövő 7en nem leszek, pár dolgot meg kell mutatni még ennek a lüke tyúknak is.

Hulla vagyok, mert a tegnap este nem úgy sült el, ahogy elterveztem, egyedül mentem cipelős dolgot megvenni, mert apa próbán volt, és ráadásul 8-ra rendelt oda, de majdnem negyed 10 volt, hogy hazaértünk, oan fáradt voltam, hogy majdnem állva elaludtam míg a férjem vacsizott, a fürdésre nem is emlékszek nagyon, aztán beestem az ágyba, reggelig meg sem mozdultam, azt mondta a férjem.

alig várom, hogy hazaérjek, bár lesz még egy menet a praktikerbe-még jó, hogy van kocsink, mert ma tudott hozni a férjem ütvefúrót, hogy végre, egy év után feltegye a polcomat.

Remélem ti jól vagytok!

Majd visszaolvasok, ha lesz időm :oops: .

Puszika
Vendég

Sziasztok!

Jó régen nem voltam,de többé-kevésbé visszaolvastam az eseményeket,örülök,hogy nagyjából mindenkivel rendben minden.
Nekünk minden napra van valami,ezért nincs vlami sok időm.
De leginkább a hitelügyintézésünk nem halad úgy,ahogy kéne és hó végéig innen ki kell költöznünk,ezért egyre idegesebb vagyok.Sőt,inkább nagyon.
Majd próbálok többet jönni,csak nincs túl jó kedvem.

Kép

Kép
ékes+tesó

Sziasztok!

Hát úgy látom az álomkór megint felütötte a fejét!
Én tegnap 1/2 10 kor elaludtam, szerintem ma is ez lesz, mert már most fáradt vagyok.
Reggel elmentem a genetikai uh-ra, hogy megnézessem a cisztát a köldökzsinóron. Persze ez a doki most nem találta meg, de ahol látta a zsinórt, ott minden rendben volt! Áron hatalmas baba: a BPD-je 89, ami a 36 hetesnek felel meg - mondta is a doki, hogy nagy baba lesz. Ennek ellenére a többi mérete a korának megfelelő: THQ: 84 mm, FL, 62 mm.
Ennek alapján kb. 2 kg-os az én drágám - viszont még mindig faros! Az mondta a doki még befordulhat - hát remélem is - bár akkor sem lesz könnyű a dolgom ekkora buksival!

Azt hozzáteszem, hogy 3 órát kellett várnom.
Most meg itthon vagyok, hazajöttem. Rossz napom van, de ezzel nem untatok senkit...egyszerűen most nem bírom kiborulás nélkül, hogy milyen inkorrektek is az emberek. Sajnálom, de ezért tart itt ez az ország.

Na mindegy! A lényeg, hogy szép idő van!
Szép napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, az inkorrektséggel kapcsolatban teljesen egyetértek Veled. Én sem szeretem azokat az embereket, akik átvágnak lépten-nyomon, és elvárják, hogy bízzon bennük az ember. :( Úgy látszik, nem csak a fiaink működnek egyszerre, hanem nekünk is hasonló napjaink vannak... :? :?

Heni

Kép
szheni

Hű, Lányok, nyugi, azért annyira nem lehet rossz minden! (na igen, elismrem,h tele vagyunk bunkókkal) Fel a fejjel! Igaz, én tegnap azon mérgelődtem, h senki nem adta át a helyét a 7es buszon, felőlük ott eshet össze egy kismama a busz közepén ha épp úgy adódik! Nem vagyok nyafogós, mert bírom az állást, csak pont tegnap belegondoltam, h mi van ha egy hirtelen fékezésnél rosszul csapódok oda vmihez...
Na, de szép az idő most is, és TAVASZ VAN! Noémi, nem Te vártal annyira? :lol: :lol:
Küldök egy kis jókedvet nektek :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Ó, drága Csillag, csak nem képzeled, hogy bki is elveszi a jókedvemet? :):):) Csakhát ha vmit megígérnek, azt illik betartani számonkérés helyett. :) Na, mindegy! Tök szuper idő van kint... ki is megyek a kutyákhoz, náluk jobb "barát" nincs is! (Remélem, vette a lapot, akinek szántam. :wink: ) Persze nem közületek, de tuti olvassa. :):):):)

Heni

Kép
szheni

Heni: csak nem kukkolót köszönthetünk köreinkben? 8)

Én erre a hétre búcsúzom is csajok, remélem, legközelebb már kész babaszoba képekkel érkezem.

Addig is nagyon vigyázzatok Magatokra.

Puszi Mindenkinek!

Kép
cincibabus

Cinci, sajnos nem tudom, mire jó ez... mindegy, nem idegesítem magam ezen tovább, de nekem sosem jutna eszembe másról ilyen helyekről infókat gyűjteni. Dehát ez is az internet átka (és most megint eszembe jutott Ivett, aki fel volt háborodva azon, hogy aggódtunk érte.) Oké, részemről a téma lezárva. :) Remélem, szépen haladtok majd a babaszobával, és pont olyan lesz, amilyennek elterveztétek. Nekem is be kellene még fejeznem egy-két dolgot... mindegy, remélem, minden elkészül időre. :)

Erika, Ékes hogy van? Gondolom, már teljesen rendbe jött a drága...

Noémi, most nézem csak mekkora Áron! Hát tényleg nagyfiú már! Kíváncsi leszek pénteken Benire.

Heni

Kép
szheni

Heni, Csillag, köszönöm! :) Tényleg nem éri meg búslakodni, mert a dolgon úgy sem változtat...csak a hormonjaim miatt most valahogy nem tudok gyorsan túllépni a dolgon!

Heni én is kíváncsi leszek Benire, mert számomra hihetetlen, hogy mekkora nagy Áron (vagy legalábbis a feje :D )
A barátnőm kisfiának is "nagy" a feje, 11 cm volt szüléskor. Mondta is, hogy majd úgy járok mint ő nem kap sapkát a gyerekre - mondtam neki, hogy tegye csak el az összeset! :):)

Egészen jól eltöltöttem a délutánomat - már tényleg szeretnék végre itthon maradni! :)

Viszont itt a jó idő, és beköltözött néhány hangya! :( Úgyhogy gyorsan befújta Viktor őket - nehogy már ellepjék Áron baba szobáját!

KépKép
KépKép
kfnoémi

KépKép
KépKép
kfnoémi

Én sem tudok túl sokmjó hírrel szolgálni, engem is felhúztak, de említésre sem méltó a dolog. :evil:

Heni!

A kutyákról meg ne is beszéljünk, helyzet változatlan. :x :( :roll:

Köszi a kép dicséreteket, nem magamat akartam ám reklámozni, csak Magdi férje is megérdemel egy kis dicséretet. :wink:

Cincibabus!

Várjuk a képeket! :wink: :D

Csillagtáncos!

Én is nagyon belejötem a licitálgatásba! :lol: Most vettem Chicco fertőtlenítő folyadékot. Bontatlan, és mégis kicsit olcsóbb, mint a boltban. Pesten van, ráérek átvenni, akkor meg miért ne. Biztos hasznát vesszük majd. Egyelőre rendes sterilizálót nem tervezek venni. Ha anyatejes lesz, akkor úgysem kell nagyon,arra elég lesz a folyadék szerintem, állítólag nagyon sokáig elég, mert vízben kell feloldani. Ha mégis tápszert kell neki adni, még utólag is megvehetem a mikrósat.

Zsu!

Irigyellek!! Én is, én is szeretnék kirándulni. Majd hétfőn amikor párom is ráér, elmegyünk valahova. Már alig várom! :D

Tökmag!

Várom a privit! :wink:

Kertészfarmer! :lol: Pedig párod még egy haladó pasinak tűnik! :lol: Enyém is ilyen amúgy, a divat, mint olyan nem nagyon izgatja. Mióta én vagyok neki, anyósom nem készíti ki reggel a ruháit :lol: , ő meg a legfelső pólót elveszi amit talál a szekrényben. Ma is úgy szóltam rá, hogy ne a sötétet vegye már fel, mert meg fog benne sülni. :lol:

Közlekedés!

Felszállt a buszra egy idős néni. Hagyján, hogy idős volt, de nem egy, hanem két bitja is volt neki. Messzebb volt persze hely a buszon, gondolom ezért nem adta át neki senki a helyet, másszon oda szegény két bottal. Na, én felálltam, de komolyan cikinek éreztem, tudjátok olyan szitu, amikor nektek ég a fejetek mások helyett. A néni már ült volna le, amikor ránézett a hasamra, és azon nyomban felállt, hogy na nem. MOndta, hogy majd ha megáll a busz előre megy, ahol van hely, csak most nem tud. Erre én mondtam neki, hogy üljön csak le, mert én előre tudok menni, inkább én megyek. Erre a néni: akkor hadd lássam!! :lol: Jól elvoltunk, csak szomorú, hogy a többi utas mindezt rezzenéstelen arccal végighallgatta, egyiknek sem jutott volna eszébe felállni. :evil:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok! Gyors bekukk szokás szerint mostanában :(
Remélem minden anyuka és babuka jól van, és szépen növöget.

Heni köszi :oops: De ha mostanában látnátok, inkább úgy nézek ki, mint egy kómás drogos. :D Enni csak azért eszem mert a telefonom jelez etetni kell a kicsit. Az alvásról ne is beszéljünk. Teljesen kiszív idegileg és lelkileg a csereügylet (majd minden nap újabb dolgok derülnek ki), a pakolászás nem annyira, de startra készen akarok állni. Emmának akarom a legjobbat mégis félek nehogy emiatt legyen baja.
Viszont ha én nem pörgök, nem használom a kapcsolataimat, és rugdosok az ügyvédtől kezdve a gyámhivatalon át mindenkit, akkor ebből nem lesz semmi, olyan ráérősek :( Viszont bőgni csak éjjel ha senki nem látja, bár Rod rajta kapott ma este :oops:

Ha hirtelen eltűnnék és nagyon eltűnnék akkor elvileg már nincs netem. :) Megindult a herce-hurca. Most, hogy zuhannak a lakás árak még fontosabb lett, hogy sikerüljön.

Holnap délelőtt pakolászás, délután egy órakor ügyvéd (az ingatlanos és az ügyvéd szerint is úgy bebiztosítottam a szerződést és a pénzünk, mintha betonozni akarnám, ilyent még nem láttak) aztán háromkor nőgyógyászhoz rohanok tovább. Le fog cseszni, mert nem híztam.

Nem tudom volt valakinek olyan, hogy a bal oldalán a melle alatt a bordáinál zsibbad? Néha annyira rám jön, hogy szinte fáj akárhogy ülök vagy fekszem.

Bocsi, hogy csak gyors magamról írtam csak :oops: , de még méretarányos alaprajzot gyártunk a lakásról, kell a jelzálogcsere benyújtásához, és nem adok érte 30-e ft-ot, ha meg is tudjuk csinálni és elfogadják.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Nemrég értem haza, ma is jó hosszú napot sikerült összeszerveznem, pedig nem is dolgoztam... megmondom őszintén, hogy napról napra nehezebben megyek már a munkahelyre, szeretnék már itthon lenni és a kisfiúnk szobáját csinosítgatni :)

Noémi, Tökmag, Tabati: a képek, amik készültek, nem tudom, mondtam-e, de csak Ti láthatjátok, tehát férjem honlapjára nem kerültek ki (egyeztetés nélkül nem is tenné ki)!

Tökmag: ha ráérsz, majd írj, hogy mi minden történt Veled! Remélem már jobb lett a vérkép eredményed! A vezetést nagyon élvezem, gondolom, a mögöttem lévők nem annyira, mivel az elindulás néha elég nyögdécselve megy :D De sokkal több helyre el tudok menni, és sokkal kevésbé fáradok el... nem beszélve arról,hogy egyszerre mennyi mindent tudok megvenni :)

Voltam védőnőnél, nem pattogott a súlyom miatt, sőt, megdicsért, hogy milyen szép pocakom van. Most a vashiányommal volt elfoglalva, kellene vasat szednem, de a székrekedés (és ezáltal az aranyér) miatt nem merek...
Elmentem szülőszoba látogatásra, érdekes élmény volt... először előadást tartott egy sejtbankos nő, hogy miről szól az őssejt tárolása, hogy mennyiért lehet tároltatni náluk, utána egy szülésznő mondta el a szülés folyamatát, a kórházban alkalmazható szülési lehetőségeket (végeredményben bármit lehet, teljesen alternatív, bármit lehet használni, és semmi sem kötelező). Ez nagyon tetszett. Utána megnéztük a szülőszobákat, itt kezdtem belegondolni, hogy mi vár rám, és rájöttem, hogy nagyon félek az egésztől... :oops: Megmutatták a csecsemőosztályt is, egyetlen kis csöppség volt ott, ő is csak azért, mert nemrég született császárral. Utána megnézhettük a kórtermeket, ahol szülés után leszünk elhelyezve, ott is csupán hárman voltak most. De minden osztályon nagyon kedvesek voltak a dolgozók, csupa mosolygós arc, szóval nagyon megnyugtató volt, de valahogy mégis ijesztő számomra ez az egész ismeretlen dolog, ami előtt állunk...

Ma is vásároltunk pár dolgot a babaszobába. Lassan kezdünk mindent beszerezni, úgyhogy kezdek megnyugodni afelől, hogy mire megszületik a kisfiúnk, csak-csak sikerül megvennünk a dolgokat :)

Na, jó hosszú lettem így a nap végén, bocsi :oops:

Magdi
magdii

Lányok bocs, de a heti tábla asszem kitolódik keddre :oops:
Csütörtökön ha Isten is megsegít, indulunk a lakókocsival.
De tényleg kell a fenti segítség. Ugyanis Adrikám nagyon beteg, egész áldott nap köhögött, bármit a szájába tett, az azonnal visszaköszönt. Elvittem a családorvosi rendelőbe, hát döbbenet mik vannak. Egy cetli fogadott a bejárati ajtón: ápr.7 az egészség világnapja alkalmából ma nem dolgoznak. Szal aki ma nem egészséges, az ne is legyen az. Hú, a bicska ki sem nyílt a zsebembe. Szegény gyerekem.... Szerencsémre volt itthon sos-re egy üveg Augmentin, azt elkészítettem, hisz a lány állapota nem tűrt holnapig karba tett kezes várakozást. Kicsi lányom is kezdett köhögni, picit folyik az orra is, remélem nem lesz rosszabb.
Ma vásárolni voltam, hisz holnap főzni kell. Teljesen KO lettem nap végére. Lábaimon állni már nem is tudok. Lakókocsiból is az edényeket, tányérokat, poharakat, evőeszközöket hazahoztam, hisz több mint egy fél éve nem voltak használatban, portalanítani kellett.
Az este is ma hajnal volt (olyan 1:30) mire lefeküdtem, akkor szgépet buheráltam, hogy ha anyukám csüt. reggel megy haza, legyen mit vigyen (s ma meg holnap a cégnél az egyik srác kell a javát végezze a melónak).
No, de ma megjött a kókuszmatrac. Hurrá. Jövő héten aztán esedékes lesz a matrac magassághoz az új lyukak fúrása. A kiságy ugye összerakva (ami ideiglenes), benne 4 új, fiús body, 1 fiús hatalmas törcsi, 10 kis rongyi, 2 lepedő. Hát még illenék venni 1 rugit meg blúzocskát amiben hazajön a fiatalúr, meg egy csomag pelust. S akkor asszem ami öcsköst illeti, készen állna minden (na jó, a készleten levő kicsi culákat még le kell hozni a manzárdból, kimosni, de ez még ráér).

Anyóson meg azért buktam ki, mert úgy gondolja, hogy a gyerekem (Adrit) betegen küldtem oda. Az egész még múlt szerdán kezdődött, mikor hívtak az oviból, hogy menjek Adri után ha tehetem, mert nagyon kivan a gyerek, fájlalja a fejét, s csak ül nagy bánatosan. Ne mondjam, hogy aznap (előző estétől) nekem is robbant szét a kobakom, este apa is panaszkodott a buksijára. Természetesen délben gyereket hazahoztam ebéd után, itthon aludt egyet, egész nap kicsit kedvtelen volt. Másnap tesztelésre itthon maradt, de akkor már az én fejem sem fájt, gyereknek kutyabaja, így pénteken ment rövid programra az oviba. Mert délben indultak apjukkal. Este anyóséknál lefekvés után elkapta egy köhögő roham (megjegyzem itthon pissz sem volt), s onnan már csak egy fél lépés ahhoz, hogy összehányja magát. Sajna szombat este lefekvés után megismétlődött a jelenet. Így vasárnap nem tudtak anyósék a betervezett programnak eleget tenni. Sóginőékkel (a kicsi lányukkal a sok probléma van) kellett volna gulyásozni. De mert a pici Ingridnek most nem szabad(na) megbetegedni (hétfőn műtétre kell vigyék, a szemecskéit operálják), így elmaradt ez a program. Helyette voltak állatkertben, a gyerekek jól érezték magukat, de anyós kibukott apánál, hogy Ingridre való tekintettel talán nem kellett volna Adriennt elengedni hozzájuk. Hát ja....szerencsére nem nálam tette a panaszát, mert tuti beolvasok neki. Gondolhatná, hogy beteg gyereket nem küldök el itthonról (ennyire ismerhetne....de hát ezek szerint mégse), s főleg nem engedem el mindenféle orvosság nélkül. Apa mondta, hogy apósom kezdte játszani a békítő bíró szerepét. Hát ehhez van tehetsége, az tuti. Bár ha egyszer nekem megy fel a pumpám, akkor nem bíztos hatásos.
Ráadásul elsőszülöttem szerette volna a jövő heti iskolai szünetet ott tölteni, persze a húgával. Tegnap a párom hívja az anyját, az meg közli, hogy após nélkül nem tud dönteni, majd még beszélünk. Hát itt betelt a pohár, az anyám is ugye itt volt, s közös megegyezéssel (s neki nem kellett az apámat kikérdezni) úgy döntöttünk, hogy jövő héten a lányok náluk lesznek.
De azt megfogadtam, hogy nyáron apelláta nem lesz, anyós megkapja a nagyokat minimum 3 hétre (eddig 2 hetet voltak ott max, s anyós már akkor is kivolt....persze ne egy idős, beteg valakire gondoljatok, 2 éve ment nyugdíjba, tanárnő volt aktív korában).

Na bocs, hogy nektek is kipuffogtam magam.

Ezennel mindenkinek szeretnék békés, pihenős ünneplést kívánni, hisz időm s energiám már nem lesz jönni jövő hét előtt.
Akkor pótolom az beígért homeos cuccok küldését is. Úgy is max betöltött 36-ik héttől lehet kezdeni a szedésüket.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2009.04.07 19:53-kor.

Kép
kissmanó

Hű, Noémi, ez most nagyon tömör volt. Átfutottam, de totál tompa vagyok hozzá. :) Viszont elmentettem magamnak, ha lesz időm , átolvasom rendesen. (Még egy dolog, amit halogatok.... :? )

Anuk, örülök, hogy jöttél. Ne izgulj, rendben lesz minden, mert ügyesen és okosan megoldod a dolgokat!

Tabati
, kitartás, már nem tarthat sokáig a "tüzelési időszak"... Mázli ma úgy tűnt, mintha mindentől félne. Hogy mi baja... lehet, hogy csak rám néz és fél? :):):) Szegénykém... Holnap csinálok képet és felteszem majd. :) Kíváncsi leszek, Ti mennyire ijedtek majd meg. :):):):)

Magdi, örülök, hogy minden rendben volt a védőnőnél.
Szülőszoba-látogatás: nekem Pokerrel kell egyezkednem, hogy mikor ér rá, aztán megyünk mi is. :) Elhiszem, hogy jó volt látni azt a csöppséget ott... Félsz a szüléstől? Én már túl vagyok ezen az érzésen. Teljesen felkészülni úgysem tudunk rá, mert a helyzettől függ, hogy mennyire lesz könnyű vagy nehéz, bár utólag úgyis egyszerűnek tűnik majd-remélem. :)

No, megyek aludni, mert már megint elfáradtam. :wink:
Jó éjt mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Manó, jó pihenést Nektek! Remélem, mindenki meggyógyul a pihenés alatt... anyóssal meg ne idegesítsd Magad. Vigyázzatok Magatokra! Észrevettétek, hogy nem jó az óra? Nem állították előre. :)

Heni

Kép
szheni

Sziasztok Kismamik,

Tokmag: Biztosan jo lesz az eredmenyed en nekem is kellett mennem a masodik cukorterhelesre elotte, persze 3 napig nem mertem edesseget enni, de megerte mert jo lett az eredmeny.

Ezek a buszos sztorik nem semmik, de sajnos ilyenek az emberek.

En is csatlakoznek a rosszkedvuek taboraba, pedig itt is hetagra sut a nap es valahogy megis olyan nyomott hangulatom van, semmihez nincs kedvem.

Alvas: Lekopogom mostanaban nagyon jokat alszom, sot alig birok reggel felkelni az agybol, de 1/2 hetkor elkezd csipogni az ora.
Lehet egyebkent azert mert mostanaban mire oda jutok hogy fekszek le, tenyleg faradtnak erzem magam.
Nalam inkabb az a baj, hogy tok jol elhelyezkedem, a kicsi is jol fekszik nem nyom sehol, mar felalomban vagyok es akkor kellhetek ki az agybol mert pisilni kell. Ebbol a sok pisilisbol mar kezd elegem lenni,
Ami meg erdekes, hogy iszonyatos baromsagokat tudok almodni, es egy csomoszor mar a gyerekkel almodom, persze hulyeseget.

Az nalam is szokott lenni hogy ejszaka, mert meg mindig a hatamon ebredek, megtapogatom a hasam hogy megvan e meg. Neha olyan jo kenyelmes minden, hogy teljesen elfelejtem hogy nagy pocaku vagyok mar.
A lanyom napok ota kicsit tulaktiv en nem tudom milor alszik, de ma is mar kora reggel kelt velem, es azota is mozgolodik. Ejszaka mikor kimentem pisilni utana meg jo idejig utott belulrol, es tegnap du. este vegig aktiv volt. Csak azt nem tudom milor alszik, vagy almaban is uti az anyjat.

Tok jo hogy mar mindenki ilyen szepen halad a babaszobaval majd en is akkor rakok fel kepeket, ha mar teljesen keszen lesz.
A hetvegen voltak latogatoba at egy baratunk nekik mar 2 eves a kislanyuk es odadtak ajiba a kocsiulest. Teljesen jo meg a szine is tetszik. A legjobb viszont, hogy ket alap van hozza, tehat mindkettonk kocsijaba be tudjuk szerelni az alapot es magat a hordozot meg csak rapatintjuk amikor megyunk valahova.
Ennek most igazan orulok, igy a babakocsi miatt mar nem is aggodom, lehet sima egyfunkciosat venni.
+ meg kaptam toluk egy oras terhes masszas utalvanyt, szerintem a hetvegen el is megyek a jo kis kenyeztetesre. :lol:

Tovabbi szep estet mindenkinek,

Banka
Kép
banka79

Sziasztok!

Tabati: nagyon jók a képek, legyél csak büszke magadra! :D Háda Kft több van, keress rá a neten.
Van kilós és darabos boltjuk is!

Anuk: kitartás! Most már csak rendeződnek a dolgaitok!!!

Cinci: Ez aranyos :D , köszönöm!

Kép

Kép
mukkancs

Hello Lányok!

Megint alig tudtalak utolérni benneteket! :D Egyszerűen még önmagamhoz képest is le vagyok maradva, és nálam ez már a csúcs! Most esett le, hogy hétvégén húsvét... na most, ez lesz az első, hogy nincs "kinagytakarítva" :oops: Nincs hozzá erőm, meg időm sem. amúgy meg dolgozok nagyszombaton, meg húsvéthétfőn is. :x
Olvastam, többen is le vagytok törve, hát én sem vagyok a topon, de szerintem csak a hirtelen meleg nyom minket. Túl leszünk ezen is.

Tömegközlekesdés:
ma én is felhúztam magam. Villamos, tömve, de azért van 3 szabad hely is. Felszáll a kismama, alias én (pocak persze kirakva, ilyen melegben másképp nem is lehet), de az istenért nem állnának picit arrébb, hogy a szabad helyhez jussak. Szólok egy srácnak, engedjen, hadd üljek le. Meg se moccan. kiderült, "dugó" volt a fülében, és ordított a zene... Majd megpukkadtam.
Igaz, előtte jól felhúztam magam, mert be kellett cserélnem a felsőmet, amit szombaton vettünk Puszedlivel, mert kiderült, el van szabva (hogy össze ne keverjem a betűket!), és még az eladók néztek úgy rám, mintha megöltem volna a felmenőiket. :evil:

Amúgy babóval minden o.k., bár amikor ideges vagyok, ő is rúg, na és akkor fájdalmasan erőset!
Járok szülésfelkészítőre: eddig 1. óra= nagy nulla (életmódról volt szó), ma volt a 2.= sejtbankos csaj dumált, plusz beszéljünk a szüléssel kapcsolatos félelmeinkről.

Magdii!
Olvasd el (de amúgy mindenkinek ajánlom) a "Szülőszoba, tessék belépni!" című könyvet. Én most járok a vége felé, és szó van benne arról is, hogy lehet fájdalommentesen szülni. Nagyon hasznos szerintem. (Igaz, ezeréves)

Mukkancs, Banka!
Nagyon édesek a bébik, már olyan szépek, mint születéskor, és szépen látszanak a vonásaik.

Tabati, Bvigh!
Gyönyörű kismamik vagytok, az arcotok csak úgy ragyog a képeken! Nem lehet nem észrevenni!

Anuk!
Sajnálom, hogy ennyi baj van a lakáscserével, remélem, megoldódik, és tudsz egy kicsit relaxálni, pihenni. Nagyon rádférne, mondjuk egy anyósmentes helyen. :wink:

Erika!
Jó, hogy jöttél, remélem, Ékes jól van.

Sosi!
Te merre kószálsz? Gyere egy szóra, hogy minden o.k.!

Kissmanó!
Durva, hogy nem fogadtak a rendelésen! Még jó, hogy volt gyógyszered. Adrinak jobbulást!
Majd küldök adatokat priviben!

Puszedli!
Kitartást, már nincs sok hátra ezzel a hülye tyúkkal együtt!

Preta!
De figyelmes a párod! Biztos izgi lehet, hogy nem tudod, merre mentek. Irigy, irigy... :o

A babszobával mi még sehogy sem állunk, be is vagyok rezelve. Az a rémálmom, hogy Prüntyi megérkezett, de semmi sincs előkészítve a fogadására. :roll: Legközelebb 17-én leszünk együtt Apával annyi időre, hogy legalább a kiságyat meg a pelenkázót kinézzük,megvegyük valahol. Katasztrófa!

Na én megint bent ülök a melóhelyen, mert várjuk a Bajnokok Ligája-meccsek végeredményét! Hurrá, kész élmény!
Na de mindjárt vége!
Gondolom, sokan már szunyiztok!

Jó éjt mindenkinek!

Kép
ácica

Na, mára végeztünk a takarítással, de folyt.köv holnap…

Zsu: te sem unatkozol mostanában. :)
Nekem székrekedésre tudod mi jött be? A tönköly kenyér. Néha futnom is kell…
Nagyon jók a képek!!

Csillag: anorákot (azt hiszem így hívják a belebújós- kezeslábasos ruhát) már én is vettem Adélnak, és tuti, hogy ki fogja nőni télig, de nem bírtam egyszerűen otthagyni! Annyira gyönyörű, és csak 1000ft volt… :oops:

Noémi: örülök, hogy minden ok volt a vizsgálaton! De hogyhogy 3 órát kellett várnod? Nem volt időpontod? Farfekvés miatt ne aggódj, biztos megfordul időben Áron! Csak beszélgess el vele. :wink:
Kiakasztott valaki??

Heni: ha volt is kukkolód, most tuti elriasztottad! :D

Tabati: nálunk az a szokás, hogyha nem készítem ki a cuccait, „megzsarol”, hogy akkor melegítőt vesz fel. :P
A buszos történethez nem fűzök hozzá semmit… gáz…

Magdi: jelentem, a levelet elkezdtem írni. :)
Szóval egyszerre sok mindent meg tudsz venni? És biztos, hogy ennek férjed is annyira örül?? :D
Örülök, hogy pozitív élmény volt a kórház látogatás! És tök jó, hogy ilyen kedvesek a nővérek, én is attól féltem, hogy mind morc lesz, de nem: fiatalok és kedvesek az enyémben is.
Tényleg, végül kifestitek a szobát, vagy sem?

Kismanó: jó utat és érezzétek jól magatokat!!
Anyósod teljes gáz, szerintem jól teszed, hogy három hétre küldöd a gyerekeket hozzá. 8)

Csajok: depi ellen jó orvosság a shopping!! :D

Ácica: nem is értem, hogy miért vitted vissza a felsőt, nem tudtad volna megoldani otthon- átsza….bni? :D
Ez a szülésfelkészítő kb. olyan lehetett, mint az én diabéteszes tanácsadásom: mindenkire ráhúzták ugyanazt a sémát, oszt mehettek Isten hírével. :lol:

Kép
tökmag79

Jó reggelt!

Most elhatároztam, hogy ma igenis jó napom lesz! :)
Bár még nem vagyok a topon - meg kell győznöm magam, hogy igazából nincs is semmi probléma!

Tökmag, sajnos a MÁV-ban nem ismerik azt, hogy időpont. Akinek volt, annak is ki kellett várnia a sorát. Egy baromság a rendszer!
A beszélgetést Áronnal, már tervezem egy ideje - csak valahogy - és ezt most érzem először - munka mellett már nem bírok mindenre koncentrálni...alig várom, hogy itthon maradhassak!

Tegnap is tettem-vettem, na nem sokat, de azért felmostam a konyhát, meg összeraktam a papírokat, intéznivalókat! Ma megint lesz egy köröm a postára - kíváncsi vagyok úgy járok-e mint múltkor, amikor egy pasi elémszaladt...:)

Megpróbálom ma a módszeredet Tökmag! :) Megnézem hátha van a PRaktikerben lámpa, meg veszek a pelenkázóra fogantyút. (bár van itthon olyan ami tetszik - Viktor szerint az nem gyerekbiztos, úgyhogy újat kell venni. :):))

Jaj, kérdeztétek a székrekedést: én a kék könyvből (Magdii küldte, de én is szívesen továbbküldöm) választottam. Igazából 2 nagy csoportra osztja a dolgot: fájdalmas és nem fájdalmas székrekedésre. Összesen 7 szert ajánl. Én a collinsonia canadensis 5 ch-t szedem. Napi 2*5 golyót ajánl, én most csökkentettem 1*5-re mert úgy érzem elég az is. Ez egyébként kemény, nehezen üríthető széklet esetére van. Akinek van ilyen problémája szívesen továbbküldöm a kék könyvet - vagy azt az oldalát, mert a homeopátia lényege a pontos választás.
Én a Kolosy téri homeopátiás gyógyszertárba vettem. Nem olcsó, mert 80 golyó 530 Ft, ami elméletben 8 napra elegendő - de akinek problémája van, annak ugye minden pénzt megér! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Heni: igen, sajnos szerintem a kelleténél jobban félek a szüléstől, az az igazság, hogy mindig is valami olyan félelmetes dolognak tartottam, nem tudom, miért, mivel semmi rossz élményem (legalábbis tudatos) nincs a háttérben... azt gondoltam, hogy a szülőszoba látogatás, a szülésznőkkel való találkozás enyhíteni fog a dolgon, de úgy érzem, most rosszabb, mint előtte... pedig tényleg le a kalappal a kórház szülészete előtt, eddig csupa pozitív dolgokat olvastam, hallottam róluk, és tegnap is csupa mosolygós, kedves szülésznővel találkozhattam (az áprilisi Kismama újságban is van egy olvasói levél, amiben saját szülését írja le egy kismama, nagyon pozitívan).

Ácica: köszönöm a könyvcímet, el fogom olvasni! Azt hiszem minél előbb el kéne kezdenem :)

Tökmag: igen, szeretnénk kifesteni a szobát, csak nem tudom, marad-e rá elég időnk :) Az ablakokat mindenképp le kell kezelni, mivel fából vannak, és két évente muszáj megcsinálni, viszont baba mellett már nem szeretném bebüdösíteni a házat. Utána jöhet a festés. Elvileg jövőhét végén kezdjük az ablakkal. Tibi már csak nevetni tud a vásárlásaimon :) Tudja, hogy felesleges dolgot nem veszek, bár amikor a huszadik ugyanakkora rugdalózót vesszük meg, azt már lehet nem kéne :D :D (de ezeknek a dolgoknak ő sem tud ellenállni :D ) A tegnapi vásárlás élményem nagyon pozitív volt, sok mindent meg tudtunk venni, ráadásul az eladótól még ajándékot is kaptunk, mondván, hogy most nem tudott annyit segíteni a sok vevő miatt... nagyon szeretem ezt a boltot, hozzáértő a csaj, és nagyon kedves. Ezért is van mindig teltház nála.

Noémi: örülök,hogy segít a kék könyv! Én is abból választottam az aranyérre bogyót (most így fejből nem tudom a nevét), és nekem is használt, a sperti krémmel együtt. Most szerencsére nem kell, szóval elég hamar el is múlt szerencsére!
A tegnapi előadáson is említették a homeopátiával segített szülést, van két szülésznő, akik kimondottan értenek hozzá, őket fel is lehet keresni, ha bármi kérdése van annak, aki így szeretne szülni. Tényleg hihetetlen, hogy mennyi lehetőség van, és mennyire más már a hozzáállás, mint régen :)
magdii

Sziasztok Lányok!

Ma 4-től fent vagyok... nem tudtam már aludni, pedig semmi bajom nem volt. Nem fájt semmim, Beni ugyan ébren volt, de nem zavart különösebben. A lényeg, hogy nem voltam már álmos. Annyi minden járt az agyamban, végül fölkeltem... mostmár a 2. adag ruha megy a gépben, kitakarítottam a fürdőt, az összes cumisüveget és cumit és a mellszívót is sterilizáltam már, bár sztem mielőtt használni fogom, megcsinálom mégegyszer. Összepakoltam a csomagomat - nagyjából és kész az ebéd... :) Csirkepöri tésztával.
Megetettem a kutyikat, Sammy megint beragadt a kertbe... :):) De már tudom, hogy hol megy be. Viszont olyan kis dagi, hogy kijönni visszafelé már nem tud kis édes... :):):)

Noémi, remélem, ma nem szalad eléd senki a postán... :wink: Jobban vagy már? Biztosan kapsz valami aranyos lámpát Áronnak. A Praktikerben mindig ötletes dolgok vannak.

Magdi, lehet, hogy Te teszed jobban, hogy félsz. Én nem félek egyáltalán, mert bízom abban, hogy Benivel semmi baj nem lesz. Az, hogy velem lesz-e, igazából nem is érdekel, azt mindenképpen ki kell bírni, és nagyon jó orvosom van. Persze ki tudja, bmi benne van a pakliban, de reméljük, hogy nem véletlenül kaptam ezt a csöppséget... :) Sajnálom, hogy nem "nyugodtál meg" a szülőszoba látogatás alkalmával sem... mondjuk én elég szerencsés vagyok olyan téren, hogy a mensik alkalmával annyira szenvedtem mindig, hogy volt, hogy nem tudtam dolgozni menni. Na, ezek a görcsök 2 napig megvoltak, a mensi meg kb 10 napig és nem is kicsit. A végére már nagyon kivoltam minden hónapban... Ez lehet, hogy egy kicsit fájdalmasabb lesz, de 10 napig tuti nem tart Beni születése... :):)
Úgyhogy nyugi, majd felhívlak, ha a kórházban leszel és elterelem a figyelmed! :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép
szheni

Semmi kedvem dolgozni :oops: :)

Heni, nem semmi, mi mindent megcsináltál ma már! Én is felkeltem négykor, mostanában mindig felkelek, mivel kisfiam új programja, hogy négy és öt között reggeli tornázik :) De én nem csináltam semmit, csak feküdtem és jókat mosolyogtam a rugdalózásokon :)
A kutyuson nagyon jót mosolyogtam, annyira édes lehet!:)
Igen, azt mondják, akinek fájdalmas menstruációja van, azoknál a szülés fájdalma már nem lesz akkora meglepetés fájdalom terén. De azért tíz nap, nem irigyellek érte! Nekem szinte soha semmi rosszullét, fájdalom nem volt, kb. három-négy napig tartott, szóval ebből sem tudok kiindulni. Abban viszont biztos vagyok, hogy a kisbabáinkkal nem lesz semmi baj, és ez a leges legfontosabb! Az orvosomban én is 100%-ig megbízom, próbálok is erre gondolni, amikor elkap a félsz :)
magdii

Sziasztok!

Magdi!

Érdekes, hogy a szülésfelkészítő ellenére is félsz még a szüléstől, mert nekem egy ismerősöm épp akkor nyugodott meg, amikor mindent elmondtak neki, meg megmutogatták az eszközöket.

Én szerencsére nem félek (még :roll: lehet, hogy mától fogok, ma megyünk a szülésznőhöz, megnézzük a szülőszobákat isJa! Egyedül most még a császártól félek :roll: ), de nem akarok Ácicával vitázni, de elég furán hangzik az, hogy fájdalmak nélkül szülni. Én éppen ebbe nem akarnám magam belelovalni. Inkább abba, hogy fájni fog, természetesen, de eddig még mindenki kibírta, és nagyon sokan jó élményként élik meg a fájdalom ellenére. Biztos jó az a könyv, nem ismerem, de ez a fájdalom nélküli szülés, kissé életszerűtlenül hangzik...

Tökmag!

Akkor mi pasijaink eléggé egyformán működnek. :lol:

Kissmanó!

Azért pihenj is az ünnepek alatt! :wink:

Anuk!

Téged sem irigyellek a lakáshaccacáré miatt... :roll:

Mukkancs!

Köszi majd rákeresek a neten erre a Háda kft.re

Alvás!

Érdekes, mostanság én is jó nagyokat alszom, de hajnalban már felkelek és nem bírok visszaaludni. Lehet, hogy a hirtelen jóidő az oka?

Mit csináltok Húsvétkor? Mi szeretnénk valami szabadtéri programra elmenni a párommal. Esetleg tud valaki valamiről ahova érdemes menni. Pest környéki dologra gondolok. Állatkert, vadaspark, skanzen...ilyeneket szeretünk, csak ezek már nemrég mind megvoltak. Nos?

Kép
Kép
tabati

Tabati, húsvéti program tippek:
http://www.nlcafe.hu/utazas/20090408/61 ... _program_/

Háda Kft: http://www.hadakft.hu/

Fájdalom nélküli szülés biztos nincs - csak utólag kisebbnek tűnik a dolog, most még misztikus, legalábbis nekem, hiszen soha nem éltük át... de amit tegnap a szülésznő mondott, és nagyon megfogott: gondoljunk arra, hogy minden nő képes szülni. Ők nem ígérik, hogy nem fog fájni, de mindent megtesznek, hogy a legszebb élményünk legyen a szülés. Ennek ellenére tényleg tartok tőle, de ezzel nem szeretnék itt senkit megfélemlíteni, úgyhogy el is dugulok :)
magdii

Magdi, ne viccelj már! Szerintem attól, hogy Te félsz, még senki nem ijed meg, ha írsz róla. Lehet, hogy most félsz, de hidd el, akkora adrenalin dolgozik majd Benned a baba miatt, hogy meg sem érzed majd. :)

Heni

Kép
szheni

Magdi!

Köszi a tippeket! :wink:

Kép
Kép
tabati

Heni, most látom, ma vagytok 32 hetesek, gratulálok! Fú, nem semmi, tényleg nemsokára a kezünkben tarthatjuk a babáinkat! Azért, félsz ide vagy oda, nagyon várom már ezt a pillanatot, de gondolom, ezzel mindannyian így vagyunk :)

Tabati, nincs mit :)
magdii

Magdi!

De így ám!! Én is alig várom már, főleg, hogy nekünk annyi a meglepetés. Fiú lesz e vagy lány, meg mi nem is voltunk 4d-n, vajon hogy fog kinézni, bár ez annyira azért az uh-n sem látszik, úgyhogy szerintem erre mindenki kíváncsi. :D Mennyire meg fog változni az életünk, szerintem fel se lehet ezt fogni még, majd akkor ha itt lesznek a babuk! :D

Kép
Kép
tabati

Szerintem a fájdalom nélküli szülés mást takar: nem tudom néztétek-e a szülőszoba c. sorozatot. Kandász Andrea csinálta, a TV2-n futott. Ott lehetett látni, hogy az aki felkészült, és a maga természetességében nézte az egészet annak is fájt, de ezt a fájdalmat teljesen másképp élte meg, mint pl. az az árvalány, aki azt sem tudta, hogy indul meg a szülés. Az ordított, kiabált, hogy neki ez nagyon fáj. Szóval szerintem ez a nagy különbség. Egyébként az átszellemülés és a relaxáció is sokat segít!

Lányok ez a homeopátia isteni! Képzeljétek kb. 1 hete szedem a székrekedésre a bogyókat és - lekopogom - rendbe jöttek a dolgok!:) Szóval most a szülésre felkészítő bogyókban is bízom nagyon, és ma már tényleg elkezdem a beszélgetést Áronnal a befordulásról! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!

Valaki írta, hogy vannak ám befordulós bogyók is! ;)

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!
Ma már többször is akartam írni, de mindig közbejött vmi munka...
Már számolok vissza: még 14 napot fogok dolgozni :D Nagyon furcsa lesz.
Tegnap voltam szülésfelkészítőn. Hát, nagyon sokan voltunk, sok kispapával. Egy tündéri szülésznő tartotta, szét röhögtük magunkat. Lehet, hogy utánanyomozok és felkérem szülésznőmnek.

Én eddig jól voltam, de most kicsit beparáztam. Nem ettem semmi olyasmit, de ma olyan hasmenésem van, hogy csak na (mint a víz). Görcs szerencsére nem jár vele, de olvastam, hogy az utolsó hetekben ez akár normális is lehet. Készül fel a szervezet a szülésre. Azért holnap megemlítem a dokimnak. Addigra remélem elmúlik! Így viszont legalább az ünnepek alatt jobban odafigyelek arra, hogy mit eszem. Nem lesz nagy sonkazabálás.

Noémi, örülök, hogy használnak a homeos bogyók. Lassan én is utánanézek a szüléskönnyítő szereknek.

Heni, gratulálok a 32. héthez!!! Arról nem beszélve, milyen aktív voltál már korán reggel :D

További szép napot mindenkinek!

KépKép
süni76

Hú Tabati most teljesen felvillanyoztál! Utána is néztem, és ezt találtam:

"Faros fekvésű" baba
Kedves Anikó! Érdeklődni szeretnék milyen természetes módszer van a faros végű baba megfordítására, illetve hogyan lehet segíteni neki megfordulni? Jelenleg 37. hetes a bébi a pocakomban és semmi jelét nem mutatja annak, hogy szeretne fejjel lefelé fordulni. A választ előre is köszönöm! Édua
86. kérdés: édua 2008-07-01 23:40:31 Kedves Édua!
Ez a falnál végzett gyakorlat sokszor segített már.
A következőképpen kell végezni:
Lefekszik a falhoz úgy, hogy a lábait behajlítja és talpait a falra teszi. Feltolja a csípőjét, mintha gyertya állásba menne, és annyi párnát tesz a dereka alá, hogy ne erőből kelljen tartania magát. Ebben a helyzetben el kell tölteni kb. 5-10 percet (ha esetleg közben légszomja lenne, nem érezné jól magát, forduljon oldalfekvésbe!), majd térdelőtámaszba helyzekedni úgy, hogy két karjával nyújtózik lefelé, homloka a talajon van, feneke pedig a "magasban". Így pihen még 5 percet.
Ezzel a technikával elég sok baba megfordult már, mivel számukra elég kényelmetlen ez a póz.
Emellett javaslom a pulsatilla C30 homeopátiás készítményt, ami szintén segítséget jelenthet.
Minden jót kívánok!
Üdvözlettel: Anikó

Mától gyarkolás lesz!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Természetesen nem akarok senkit "hülyíteni" a fájdalommentes szüléssel kapcsolatban, akit érdekel, úgyis elolvassa. A szerző is valahogy úgy érti a dolgot, ahogy Noémi leírta.
Röviden csak annyi: hogy tudjuk pontról pontra, mi történik a testünkkel, mert a szülés ugyanolyan "ürítési inger", mint a kakilás, pisilés, csak sokkal intenzívebb, tehát nem kell szükségszerűen fájnia. A fájdalom, fájás szó és sztereotípia (ld. Biblia) viszont nagyon mélyen él bennünk, és a félelem a fájdalomtól szüli a fájdalmat. nem vagyok biológus, de valahogy úgy írja, hogy az agykéreg egy pontja blokkolja a méhösszehúzódás, tágulás okozta kellemetlenséget, így nem jut el a fájdalomreceptorokig, viszont ez a blokkoló képessége az agykéregnek rögtön megszűnik, amint arra koncentrálunk, hogy fáj, vagy fájni fog. És akkor fáj is, mint a fene... :)
Na hát ezt szépen leírtam, de a szerző nálam kicsit jobban tálalja :wink: Kirschner Imre vagy vmi hasonló a neve.

Én próbálom alkalmazni a technikát, bár nagyon erős egyéniség és tudatosság kell hozzá, és hogy semmi se bizonytalanítson el. Szóval ezt még gyakorolnom kell alaposan, mert egyelőre bennem is vannak félelmek.

Süni!
De jó, hogy ennyire élveztétek a szülésfelkészítőt! Így kellene mindenkinek tartania!

Tabati!
Teljesen átérzem, hogy milyen érzéssel várjátok a "meglepetéscsomagotokat". :wink: Mi is azért nem mentünk 4D-re, hogy születésekor lássuk meg először az arcocskáját, hogy milyen is.

Magdii!
Nyugodtan írj a félelmeidről, az egyáltalánnem baj, hátha tudjuk egymást erősíteni. A könyvet abszolút jó szándékkal ajánlottam.

Heni!
Ügyi vagy, hgy összekészítetted már a csomagodat, ráadásul úgy látom, jól bírod az otthoni teendőket is. Csak így tovább! :wink: Gratulálok a 32. héthez!

Tökmag!
Sajnos nem lehet átszabni a felsőt, én is gondoltam rá :wink:
Helyette kicseréltem, de olyan jót nem találtam, így beértem egy kevésbé jóval, de azért az is szép.

Ma varázsdió krémért kajtattam, mert csúnyán kijött az aranyerem. :evil: Remélem, használ.

Kép
ácica

Ácica, tudom, hogy jó szándékkal ajánlottad a könyvet, annak is vettem és nagyon köszönöm! Amint lesz egy csöpp időm, rá is keresek a neten, hogy melyik boltban tudom megvenni! Persze, mindannyian tudjuk, hogy fájdalom nélkül nincs szülés, de tény, hogy ha tudjuk, mi fog történni velünk, sokkal szebb élményként élhetjük meg azt a gyönyörű pillanatot, hogy anyává válunk. A kórházban van relaxáció, amire nagyon szívesen elmennék, de munkaidőben van, mint annyi minden más is, ahová kötelező elmennem, de elkérni magam nem tudom mindig mindenhová sajnos... ezért is vagyok nagyon kíváncsi a könyvre, amit ajánlottál! :)
magdii

Sziasztok csajok!

Neki álltam fészekrakni ezerrel, pakolok, mosok, készülök. Csomag nálam is kész, mert ha a férjemnek kellene bepakolnia, vicces helyzet állna elő :)

Noémi,
elhiszem, hogy mindent megtennél a fejvégű babáért, de ne akard nagyon befolyásolni szegényt, Van oka, ha nem fordul be, pl.: rövid zsinór. Jobb békén hagyni, szigorúan szerintem. Persze a homeo biztos nem árt, de tornával, erőszakos fordítással /néhány doki csinálja/ sose próbálkoznék. Viszont ideküldheted a farosságott, adok helyette fejvégűt, nekem semmi kifogásom a csaszi ellen :lol:

Ebből jön, ami Magdii fejtegetett: én is félek. Nagyon. Harmadszor is :roll: Vagy pont azért. Ha az ember tudja, mi vár rá, ha biztonságban érzi magát, nem piszkálják, emberséggel bánnak vele, fél siker.

Nagymamámnak volt idáig a leginkább igaza, a szülés olyan, mint egy fene nagy szorulás. Pont olyan. Az elején görcsök, jé, ez nem is olyan rossz, gondolja az ember lánya. Aztán bedurvul, és amikor azt érzed, kész, nem bírod tovább, akkor már mindjárt jönnek a tolófájások és vége. A kitolási rész meg pont olyan, mint a kakilás. Nekem az már sose volt fájdalmas, főleg a 2., ha nem nyomok akkor is kijött volna.

Azért én enyhe fenntartással fogadok minden olyan könyvet, amit férfi írt a szülésről. Nekem az nem hiteles.

Szép napot!

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

Ma voltam ellenanyag vérvételen: István mondta, h akár meg is mondhatom a nővérkének (itt, Sajószentpéteren mindig ugyanaz veszi le), hogy megint olyan tartós tetkót kérek, mint a múltkor, mert az másfél hónap alatt múlt el... De ma megúsztam, csak egy kicsi pötty látszik. :lol:

Reggelinél István kinézett az ablakon, és pont repült egy gólya a kert felett. István: jé, mennyi gallyat vitt a csőrében, biztos a fészekhez kell! Erre én: látod, már a gólyák is fészketraknak, nekünk is kellene végre! na, erre közölte, h mondjam meg, mi hiányzik még, és jövő héten megvesszük! :Ha tényleg kell már most szekrény is a gyereknek, azt is. lol: :lol: :lol: :lol:

Magdi:
szüléstől én is mindig féltem, de mióta a kicsike a pocimban van, valahogy egyáltalán nem. A mensim első napjám nekem is mindig annyira görcsölt, h majd meghaltam, szörnyű volt, mindig eszembe jutott, h majd a szülés is ennyire fog fájni, csak tovább tart?? Hát, remélem, nem jön rám a para, de mi is szeretnénk szülőszobát látogatni, csak nem biztos, h lehet...

Benta: mindkét fiad természetesen szülted, igaz? Úgy tűnik, amit írtál, abból. Akkor hogyhogy nem a császártól félsz? (jó tudom, ez most egy hülye kérdés :o )

Ha van kedvetek, nézzétek meg ez t linket, egész vicces:
http://www.youtube.com/watch?v=D2FX9rviEhw&fmt=18

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Köszönöm szépen, aranyosak vagytok... :) Benta, Neked is boldog hétfordulót, és mindenkinek, akinek ma van. :):)

Benta
, ügyes vagy a "fészekrakás" most nem csak a madarak dolga, hanem a miénk is. :)
Egy kicsit viszont elszomorodtam a pénz miatt megint... :( Na, de mindegy, majdcsak lesz másképp is. Még mindig nem futottam át Noémi anyagát rendesen, de semmi jóval nem kecsegtet... ez a pénz annyira kevés, amit kapni lehet.... :(:(:(
Jöhetne már pár jobb nap, azt mondják, 3 napig tart a rossz, hát ez már a harmadik. Remélem, tényleg elmúlik.

Noémi, hajrá! :) Ilyen gyakorlattal tuti megfordul Áron. Ráadásul ha még beszélgetsz is vele, tuti, hogy azt csinálja majd, amit kell neki. :) Benito ma is nagyon aktív... szegénykém érzi, hogy nem vagyok túl jó passzban. De azért mindig lelket önt belém egy-egy jól irányzott rúgással az oldalamon :D - úgyhogy még ő sincs befordulva. Már nagyon jó lenne, ha péntek lenne... legalább tudnám, hogy oké minden vele a méreteivel is, meg mindenével. Sok volt most ez az 5 hét nőgyógyász nélkül...

Heni

Kép
szheni

halihóóóó kismamik!

csak gyors bekukk...

anuk: nekem a jobb bordám alatt szokott bizseregni, zsibbadni, nem tudom mi ez, de szar mert bárhogy fordulok érzem...mi lehet ez? :roll:

tegnap volt előadás a szülésről, apa kicsit elbizonytalanodott a látott akcióképek láttán (lepény, stb...) de mondtam hogy ő ilyet nem fog látni mert kizárólag a fejemnél lehet, a lábam közé nem mehet az tuti :evil:

rakom a pocomat is máról 31+4es kép

Kép Kép

és csináltam ma bodyt Lilinek, hogy a kórházban ne keverjék össze :D meghogy menjen a gyerek a bordűrhöz, vagy a bördűr a gyerekhez :D

Kép

Kép
Kép
mniki84

Valaki tud vmit Mormotáról? Már majdnem egy hónapja nem jelentkezett... csak nincs vmi bajuk???

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?