Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

LILCSINEK SZERETNÉK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNNI!!! ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG ÉS SOK-SOK PUSZIT KÜLDÜNK NEKI!!! :)
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Köszönjük szépen Edit!! Aranyos vagy...hogy jutott eszedbe :shock: :lol: ?

A lányaid nem olyan egyformák ám :wink: Mondhatni egyik szebb, mint a másik :mrgreen: De nekem Boró nagyon "bejön".

Mi jól vagyunk, Lili dódozóban, én bezzeg... :? :cry: Ma voltam a munkaügyiben éppen, hogy nyilvántartásba vegyenek :cry: . Közben próbálok protekcióval benyomulni egy helyre, jó lenne, ha összejönne 8) .
Lili alig betegeskedik, ha mégis, akkor elintéződik 4-6 nap alatt, bölcsiből sem marad ki :wink:
Ma viszem a 3 éves státuszra...17 kg és 103cm. 26-os "lábacskákkal" :shock:
Az oviválasztás most már nálunk is téma, ki is van szemelve. Nekünk sem ez a körzetes, de jó esélyünk van rá, hogy attól függetlenül fel fogják venni....úgy legyen, ámen :lol: Táncolnak, lovagolnak (az ovi saját póniján), kézműveskednek, stb....

Az egyetlen segítségem, anyum lebetegedett, stroke-ja volt 1 hónapja, úgyhogy most a kórházba is szaladgálok minden nap. Nem tudom, helyrejön-e valaha, ha igen, akkor is mennyire...? :cry: :cry:

Néha szoktam ide is átolvasni, de látom, nincsen nagy mozgás. Azért köszönöm, hogy hiányolsz néha Edit :wink:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok,

Nóri:
Lilinek kívánunk szülinapja alkalmából mi is sok boldogságot!
Igazán nagylányod van már! Remélem hamarosan munka terén is pozitív változás lesz. Drukkolok nagyon! Anyukádat nagyon sajnálom és mielőbbi felépülést kívánok neki!

Emese:
Örülök, hogy jól sikerült az összejövetelt. További sok sikert hozzá!
Réka hetente 3-4 alkalommal jár ebbe a családi napközibe. Ez egy családi ház és itt müködik egy "bölcsi". 2 csoport van és Réka csoportjában mindenki délelőttös és vele egykorúak. Max 8 fő van egy csoportban és 2 nevelő vigyázz rájuk. Rengeteg játék, kreatív foglalkozások, sok zene, ének, nagy kert, szeret oda járni. Oviba, bölcsi itt nehéz bejutni és ez egy jó vállalkozás, jó ötlet. Persze fizetős.
www.csana-info.hu itt találsz általános infokat az ilyenekről
Szerintem te is csinálhatnál ilyet. Persze kell tőke is, de talán kapnak támogatást is mint az állami ovik, ebben nem vagyok biztos. Én is szívesen foglalkoznék ilyennek, a barátnőimmel már beszéltünk erről, én a szellemi tőkémet tudom adni. Itt sok a lakópark, lenne rá igény, kereslet,

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Nori, mi is utolag nagyon sok boldog szulinapot kivanunk Lilcsinek!

Ha keszult kep a szulinaposrol, akkor dobjal mar fel legalabb egyet, legyszi! Lassuk milyen nagylany lett Lilcsi is!

KépKép
olive

Gyorsan en is mutatok nehany kepet a szulinaprol.

Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
olive

Lolli meg nem ebredt fel, ugyhogy irok nehany sort is.

A zenebolcsis tanarneni nagyon jo baratunk es o tartott egy 45 perces foglalkozast a gyerkocoknek. Nagyon elveztek a picik es a szulok is.

Lanyok, lenne egy kerdesem. Mar benyakalt Lolli majdnem egy egesz uveg landzsas utifu szirupot es meg mindig nem gyogyult meg a torka. Hallom, hogy horog es ha kohog, akkor szakadozik, de nem mulik el. Napokig nem is adtunk neki tejet, mert rajottunk, hogy attol sokkal rosszabb, sot ejjel, ha lefekves elott adunk neki tejet, hany is. Tegnap csak adtunk neki egy kis tejet, de csak 1dl-t ivott, megis hanyt. Szoval, lenne-e valami otletetek, hogy mivel potoljam, mert lefekves elott keri nagyon a tejet es amikor baba gyumolcslevet probaltunk adni a tej helyett, csak sirt, hogy o tejet ker. Viszont, amikor nem adtunk neki tejet ejszakara, nem is hanyt.

Nem tudjatok veletlenul, hogy a kecsketej is okoz slejmot? A szojatejet nem merem kiprobalni, mert hallottam, hogy a szoja allergizalhat es nem most kene vele kiserleteznem, amikor amugy is beteg.
Szoval, tanacstalan vagyok.

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Lilcsinek és Krisztának nagyon boldog szülinapot kívánunk!!! Nôjetek nagyra és legyetek mindig jókedvüek, egészségesek!!
zsuzsi 81

Nem is tudom, kivel kezdjem, örülök, hogy felpezsdült az élet!

Olive:
Nagyon helyes nagylány Lolli! És milyen szép tortát kapott! Tök jó, hogy volt egy kis foglalkozás a babazsúron, látszik, hogy jól érezték magukat a gyerekek. Alida is néhány napja köhög, de ez az elhúzódó köhögés nem hangzik jól. Nem evett még Lolli semmilyen szójából készült ételt? pl tofut. Ha nem, akkor tényleg ne most próbáld adni neki. Van viszont rizsbôl készült ital, aminek nagyon kellemes az íze, különösen, ha vaníliával ízesítik. Lehet még kapni mandulaitalt is, az is nagyon jó. Nem tudom, hogy lehet-e felétek ilyesmiket kapni, bioboltokban nagyobb az esély. Alida nem nagyon issza meg a tejet, de a joghurtot, sajtot minden mennyiségben eszi. Én szója-, rizs- vagy mandulaitalt adok neki. Szokott néha kecsketejet is inni, de annak az íze is markánsabb.
zsuzsi 81

Nóri:
Nagyon sajnálom, ami édesanyáddal történt. Remélem, teljesen rendbe fog jönni. Neked pedig nagyon drukkolok az álláshoz!! Lilcsi óriási nagylány! Én mondjuk nem szoktam Alida magasságát méregetni, de a múltkor ráraktam a mérlegre, 14 kg volt. Nagyon sokáig a 13-mon stagnált elôtte. Örülök, hogy sikerült jó ovit találni neki. Mi is gondolkodunk, hogy Alidát beadjuk itteni oviba, de az a baj, hogy csak 2 órára viszik el egy nap, délelôtt vagy délután, az meg nem túl sok. Meg aztán ha szeptembertôl beadjuk, és Kistesó októberben születik, akkor folyton betegeskedni fogunk, és azt nem szeretném egy újszülöttel.
zsuzsi 81

Nóri:
Nagyon sajnálom, ami édesanyáddal történt. Remélem, teljesen rendbe fog jönni. Neked pedig nagyon drukkolok az álláshoz!! Lilcsi óriási nagylány! Én mondjuk nem szoktam Alida magasságát méregetni, de a múltkor ráraktam a mérlegre, 14 kg volt. Nagyon sokáig a 13-mon stagnált elôtte. Örülök, hogy sikerült jó ovit találni neki. Mi is gondolkodunk, hogy Alidát beadjuk itteni oviba, de az a baj, hogy csak 2 órára viszik el egy nap, délelôtt vagy délután, az meg nem túl sok. Meg aztán ha szeptembertôl beadjuk, és Kistesó októberben születik, akkor folyton betegeskedni fogunk, és azt nem szeretném egy újszülöttel.
zsuzsi 81

Nóri:

(nem küldi el a rendszer, úgyhogy írom tovább)

Edith:
Olyan érdekes, hogy Kriszta és Boró nagyon hasonlítanak egymáshoz, és mégis teljesen mások. Vagy csak én látom így? Teljesen megértem, hogy alig jutsz hozzá, hogy írj, ennyi minden mellett. Majd mesélj, hogy milyen volt Kriszta szülinapja. Ani nagyon szép tortát kapott! Ki követte el? Szerettem volna megkérdezni -bár lehet, hogy annak idején írtad, csak elfelejtettem -, hogy hogy jöttetek rá, hogy Krisztának szemüveg kell. Észrevetted, hogy rosszabbul lát, vagy csak elvitted szemészhez. Mi még nem voltunk szemésznél, lehet, hogy néha ellenôriztetni kell?

Emese:
Nagyon örülök, hogy jól sikerült a foglalkozás! Remélem, hogy sokan is maradnak és kialakul egy jó társaság. Nálunk sajnos az a baj, hogy csak ketten vesszük komolyan a foglalkozásokat, és többi anyuka amikor csak tehetik, lemondják. Persze különben sem nagyon beszélnek otthon magyarul a gyerekekhez, amit én nem is értek, de hát ahány ház...

Eszter:
tényleg nagyon jól hangzik ez a bölcsi-ovi, ahová Réka jár! Szerintem vágj bele egy hasonlóba, ha kedvet érzel hozzá! Persze nem elég akarni, mert kell egy hely, ahol meg is valósul, de hátha sikerül.

Mire magunkról írnék, elfáradtam. Hozzánk is megérkezett a tavasz elsô lehe végre, olvad, süt a nap 3-4 fok van napközben. Most tiszta locspocs minden, aztán ha elolvadt, akkor jön a por. Azt utálom. Kicsit taknyosak voltunk, Alida még elég csúnyán köhög. A tanításnak jövô kedden vége lesz, már alig várom. Egy hónap múlva pedig utazunk is haza.

Puszi mindenkinek
zsuzsi 81

Mégiscsak elküldte :?
zsuzsi 81

Sziasztok!

KRISZTANAK MI IS NAGYON SOK BOLDOG SZULINAPOT KIVANUNK ES EGY FINCSI TORTAT!

Zsuzsi, beeloztel! Lefekves elott direkt meg bekukkantottam, hogy en legyek Kriszta elso koszontoje. Erre latom, hogy en mar csak masodik lehetek. :wink:

Az a baj, hogy a mi kornyekunkon nem nagyon vannak bioboltok. Ugy remlik, hogy a ferjem emlitette egyszer, hogy az egyik haverjaek varosaban, amit tolunk kb. 35perc kocsival van egy nagy biobolt. Pont csutortokon megy hozzajuk, majd bekuldom a boltba is. Nekem is meg a rizstej jutott eszembe. A mandulara is gondoltam, csak az allergizalhat. Meg nem adtam Lollinak dio, mandula, mogyoro, stb. tartalmu dolgokat. Elvileg 2 eves kortol lehet. Szoval, valoszinuleg, akkor a rizstejet fogjuk kiprobalni. Ma este is ugy sajnaltam szegenyt. Gyumolcslevet adtunk neki es o egyfolytaban kiabalta, hogy tejecske. Eszembe is jutott a cseh baratnom, aki meg mindig szoptat (a fia 2 honap mulva lesz 2 eves), hogy neki nem lenne ilyen tehentejes gondja, mint most nekunk. Tenyleg, te vegul meddig szoptattad Alidat?
Most mar teljesen egyertelmu, hogy a tejtol hanyt, mivel ma, hogy nem adtunk neki este, semmi gond nem volt. Ugyan egyszer felebredt kohogni, de nem volt gond.

Kanadaban mikor es mennyi UH van? Itt 12 hetesen van az elso, 20 hetesen a 2. es egyben utolso.

A szulinapra nagyon sokaig agyaltam, hogy milyen tortat sussek. Vegul vanilias turokremes csinaltam barackos toltelekkel. Azert voltam bajban, mivel az angolok igen finnyasak es feltem, hogy ez nem fog nekik izleni. Naluk altalaban csokitorta van vagy piskota lekvarral megkenve es jo vastagon bevonva cukormazzal (en meg ezt nem szeretem). Ja, es meg a piskotat is maskepp csinaljak. Nem olyan konnyu a tesztaja, mint a magyar piskotanak. Vegul ugy dontottem, hogy mivel Lolli nem nagyon rajong a csokis dolgokert, a turokremes tortat meg szereti, az o szaja ize szerint keszitem. Elvegre neki volt szulinapja. Vegul ugy tunt, mindenkinek izlett, voltak repetazok is, sot volt aki megkerdezte, hogy vihet-e haza, ha marad.

Nori
, akartam is kerdezni mar korabban, hogy hogy van az anyukad. A multkor belekukkantottam a masik topikba, hogy elsz-e meg :wink: es ott lattam, hogy anyukad korhazban van. Azert remeljuk minel hamarabb felepul. Anyosom baratnojenek volt az iden agyverzese, a fel oldala le volt benulva. Ugy jott ki a korhazbol, hogy mar jarokerettel meg tudott tenni nehany lepest, most meg mar az emeletre is fel tud menni. Nem is gondoltuk volna, hogy ilyen jol rendbe jon.

Most mar elkoszonok, mert mar regen agyban lenne a helyem.

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Köszönjük az újabb köszöntéseket! :lol:

És akkoooooor .......
Krisztának is boldog szülinapot!!
Kép
Edit! Képeket kérek a buliról és a tortáról! Most milyet csináltál? Megint valami mesefigurásat?

ééééééés....
Lollinak is boldog szülinapot!!
Kép
ha megkésve is...
Olive, én is láttam már korábban a képeket a partyról :wink: másik topikban :lol:
Nagyon guszta az a torta!!
Én csak sima almáslepényt sütöttem, de amint a képeken majd látszik, azért tömték a gyerkők :lol:
A tejes témához szerencsére nem tudok hozzászólni....nálunk nem volt hál'Isten ilyen probléma.
Egy gasztroentorológushoz nem kéne elvinni? Az kivizsgálná és tanácsolna okosságokat biztosan. Mert azért 2 évesen már bírnia kéne a tejet, szerintem. Bár itthon is van, aki szigorúan betartja azokat a tanácsokat amiket a könyvek írnak, és 2 éves koráig csak tápszert ad a gyereknek. Persze lehet, nem is Lolliban van a hiba, hanem a tejben...?

Zsuzsi! Nálatok a 3-4 fok már tavasz :lol: ? Én annyira imádom ezt az évszakot...a madarak, illatok, rügyek, napfény...szinte szívom magamba, nem győzök vele betelni.
Nem tennél fel pár képet arról a környékről, ahol éltek?
Alida esti szobatisztasága hogy alakul már? Olvastam, csak nem szóltam hozzá...én az első 1-2 hónapban, mikor estére is levettem róla a pelust, 23-24 óra között bilire ültettem és pisilt. Legtöbbször fel sem ébredt :lol: :wink: És akkor bírta reggelig. Most meg már vagy felébred magától, vagy én veszem észre, hogy dobálja magát, nyugtalanul alszik, akkor szólok neki, hogy "bilire!" :)

Köszönöm a jókívánságokat anyum nevében is. Hosszú folyamat lesz és nem 100%-os. Hogy haza mehet-e még egyáltalán? Én nem szeretném, mert nem tudná magát ellátni. Perpill. arra sem emlékszik, hogy ő hol lakott itt Szolnokon...meg még sok ilyen dolog van, de azért már menne haza :? .
Én is azt hittem, agyvérzése volt, de nem. A stroke-nál az agy azon része, ami nem kapott oxigént, az elhal. Aztán, hogy egy 72 éves agy mennyire képes átvenni az elhalt részek szerepét, az rejtély....

És akkor a SZÜLINAPI KÉPEK

Munkaügyben nem tudnak segíteni azok, akikre számítottam, úgyhogy csak reménykedem, hogy majd egyszer behívnak oda meghallgatásra :cry:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!
Húha, olyan sokat írtatok, alig bírtam végigolvasni! :lol:
Nálunk elég zűrös a helyzet, Domó már második éjszaka kel fel és ordít 1-1,1/2 órácskát. Már mindent kipróbáltam, de semmi sem használ, egyszer csak abbahagyja és nehezen de elalszik. Szerintem a foga lehet, de nem nagyon mutatja meg. A mai zsebiklub is jól sikerült , ismét sokan voltak és még vannak új érdeklődők is. Lehet, hogy indítunk egy délutáni foglalkozást is.
Etterke: köszi a tippet, nagyon nagy kedvem lenne hozzá, már beszéltünk is erről a nővéremmel, aki szintén óvónő. Családi vonás :D
Mi is Boldogságos Születésnapot kívánunk !
Nagyon jók a képek, és az az almás torta , és a másik is klassz, mindkettőt szívesen megkóstolnám!
Nálunk a férjem lesz szülinapos 15-én , de én csak kétféle tortát tuduk sütni, vagyis az egyiket nem is kell. A tejszínhabos, málnás torta a specialitásom, mindenki szereti. A másik a tiramisu.
Hétvégén Egerbe megyünk, rally és városnézés családilag. Itt nálunk igazi tavasz van, sőt ma már szinte nyári meleg volt.
Jó volt olvasgatni, írjatok sokat!
Emese

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
smatyisms

Nagyon boldog szülinapot kívánunk Krisztának! LÉgy mindig vidám és mosolygós!

Kép
Kép
etterke

Olive:
Remélem, sikerül rizsitalt találni, de méginkább remélem, hogy hamar elmúlik a köhögés, amitôl az egész bonyodalom van. Alidát 2 éves koráig szoptattam, de a vége felé már alig volt tej, aztán szépen megbeszéltük, hogy most már nincs több cici. Nagyon jól hangzik és néz ki a torta! Alida kétéves szülinapjára gesztenyés tortát csináltam, mert azt kért, mostanában meg mondogatta, hogy mangósat szeretne. Csak honnan szedjek jó mangót Magyarországon???

Nóri:
Olyan fantasztikus, hogy a nehéz helyzetekben is mindig megôrzöd a jó humorodat! Nagyon remélem, hogy anyukád a lehetô legjobban rendbejön. A szervezet csodákra képes! Alida éjszakára is szobatiszta lett, abban az átmeneti idôszakban visszaszoktunk az éjjeli pelusra, de aztán megbeszéltük, hogy nem pisil be, és most már elég sok balesetmentes éjszakánk volt egyhuzamban. Nálunk nem jön be az éjszakai pisiltetés. Volt már olyan alkalom, hogy nem voltunk itthon, aztán lefektetés elôtt elaludt, és próbáltuk a wc-re ráültetni, de csak éktelen ordítás lett belôle.
Azért a +4 fok tavasz a -30-hoz képest, nem??? A madarak is visszatértek, csiripelnek, aztán csak jön a melegebb idô is. Itt elég lassú a folyamat, de legalább hosszú a tavasz. Május közepére szokott olyan idô lenni, hogy már sátrazni is elmehet az ember. Kéne fényképeket elôkaparásznom, tudom, még a hawaiiakat sem küldtem... Csak az idô...

Emese:
Jobbulást Dominak! (és nektek is az át nem aludt éjszakákért) Remélem, tényleg csak a fog, és akkor hamar kibújik. Nagyon örülök, hogy sokan járnak a foglalkozásokra. Tényleg, hátha nôvéreddel együtt csinálhattok valamit!

Ma délelôtt sétáltunk Alidával (boltba és vissza), olyan jó volt! Csak holnap megint a fránya egyetemen kell rohadni.

Puszi mindenkinek
zsuzsi 81

Sziasztok!

Nori, en is majdnem 2 eves koraig csak tapszert adtam neki, kb. 1 honapja tejezunk. Eddig nem volt gond, csak amiota kohog, mivel a tej amugy is slejmkepzo tulajdonsaggal rendelkezik. Szoval, eddig ezert nem mentunk meg gasztroenterologushoz. Gondolom, ha elmulik a kohoges, a tej se lesz gond.
Megkukkantottam a kepeket. Az az almaspite nagyon guszta. El is kernem a receptjet, csak eppen pont ma kezdtem ismet fogyokurazni. Tobben mondtak is, hogy hulye vagyok, minek akarok meg fogyni. Viszont en meg mindig nem erzem kenyelmesem magam a boromben. Igaz, hogy kevesebb vagyok most, mint szules elott, de mar akkor se voltam nadszal karcsu. :roll:

Ismet a 90 naposba fogtam bele, mint tavaly ilyenkor, csak most nem fogom vegigcsinalni. Azt hiszem kb. 6 hetet fogok csinalni, akkor pont a hazautazasunk elott hagyom majd abba. Otthon ugyse tudnam tartani. Viszont ma elkeseritett az egyik baratnom, aki szinten csinalja. Azt olvasta valahol, hogyha valaki mar masodjara csinalja, akkor nem olyan hatekony. :( Na, majd meglatjuk, most ugyse akarok annyit fogyni, mint tavaly.

Zsuzsi, ezer koszonet a rizstej otletert! Hivott ma a cseh baratnom telefonon es o is a rizstejet javasolta, sot o mar ivott is, ugyhogy tudta, hogy hol lehet kapni. Kiderult, hogy egy sima szupermarketben is van, nem kell bioboltba menni. Ma este mar azt ivott Lolli es izlett is neki. Sot, holnap lehet, hogy en is kiprobalom a kavemba, ugyanis kemenyito napom lesz es abba beleillik a rizs, a tehentej viszont nem.

Nem tudom, en mennyire birnam azt a hosszu telet. Szep a ho, de azert a kanadai mennyiseg ugy erzem egy kicsit sok lenne szamomra. Foleg az olvadaskor keletkezo locspocst utalnam.

Edith, te most hogy allsz? 90 napos? A regi forumunkat mar nem latogatja senki, azert nem is ott kerdezlek.
Annyira edesek a lanykaid a kepeken! Remelem, szulinaposat is raksz majd fel. Latom mar van zeneszutanpotlas is a csaladban. :wink:

Emese, milyen jo erzes lehet, hogy ekkora erdeklodes van! Tovabbi sok sikert a foglalkozasokhoz! Domonak meg jobbulast!
A tiramisut nagyon szeretem. Egyebkent tejszines-gyumolcsos tortan en is gondolkoztam, csak meg soha nem csinaltam es nem mertem belevagni. Ha nem sikerult volna, nem lett volna idom masik tortat csinalni, annyi mindent kellett sutogetni.

Etterke, en is megneztem a csaladi napkozis oldalt es szimpi nekem is.

Kepzeljetek, Lolli meg bejutott a bolcsibe, de csak heti 3 delelott fog jarni! Azt hiszem 2 es fel ora egy delelott. Aprilis vegefele kezdi. Mar nagyon szuksege van gyerektarsasagra. Hetfon, csutortokon, penteken talalkozunk gyerkocokkel, de a tobbi nap is erzem, hogy igenyelne. Tobb mint 1 eve beirattuk, mivel olyan varolista van. A szomszed kislany meg most se jutott be, pedig 3 honappal idosebb Lollinal es o par hetes volt, amikor felirattak a varolistara. Igen furcsan mukodnek itt a dolgok. Allitolag mi azert kerultunk be, mivel alacsonyabb a keresetunk es az allamtol kapunk a bolcsire tamogatast. Aki egy az egyben fizetne tamogatas nelkul, nehezebben kerul be. :shock:
Varom is meg nem is. Biztosan hianyozni fog, de 2 es fel ora nem a vilag vege (legalabbis ezzel nyugtatom magam). Viszont szerintem o elvezni fogja, annyira szereti a tarsasagot.

Most mar elkoszonok, csak ovatossagbol nem mertem menni lefekduni, hatha felebred Lolli es jon az ejszakai baleset. Ugy latszik ez a rizstej bejott neki, ugyhogy nem virrasztok tovabb.

Jo ejszakat!

Olive es Lolli

KépKép
olive

Hali!

Olive, akkor meg is oldódott a problémátok :D
Amúgy a tejnek erről a tulajdonságáról nem is hallottam :shock: Lassan minden káros lesz már az egészségre......
Képzeld, a 90 naposat én is elkezdtem!! Februárban csináltam. Aztán abba is hagytam, mert nekem egy kalap ...rt sem ért :evil: 1 hónap alatt fél kilót fogytam, azt hittem, falnak megyek :evil: .
Azóta viszont rólam is lement 7 kiló...reggelire 1 banán+víz, ebédre akármi, meg vacsira is, de azt már megejtem 4-1/2 5 közt, utána már csak iszom. Meg mogyorót eszem. Mit eszem.....zabálom mostanában, annyira kívánom. Nem tudom, mi lehet benne, hogy ennyire kívánja a szervezetem? Lili meg bontja nekem, olyan édes :lol:
Recepteket a tutireceptek.hu-ról, nosalty.hu-ról és andi1976.gportal.hu-ról szoktam nézni :wink:
Lolli biztos jól veszi majd az akadályt a bölcsiben. Sztem te is...csak az elején lesz majd furcsa, hogy nincsen utánfutód. Én nem tudtam mit kezdeni magammal, csak lődörögtem :) Aztán gyorsan belerázódtam.

Zsuzsi, jó, hogy emlékeztetsz! HAWAI sem lehetett mindennapi, akkor arról is képeket!!! :lol: :wink:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Mindenkinek köszönöm a köszöntéseket! Aranyosak vagytok! :)
Vasárnap fogunk ünnepelni, addig meg rengeteg munkám van (menü-, torta-ötlet véglegesítése, vásárlás, ez az.)
Ne haragudjatok, most nem is tudok másról írni. Puszilok mindenkit! :)
Ja, fotókkal természetesen, jövök majd
! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!
Közben nekem is eszembe jutott, hogy láttam rizstejet a rossmann-ban. De már megoldódott, nagyon örülök!
Én Domót 1 éves koráig szoptattam, de aztán a dokim azt mondta, hagyjam abba, mert furcsa hormonális változásaim voltak. Szerencsére, hamar elfogadta a tejitalt(ami olyan mint a tápszer?!), viszont már 3 hónapja forralom neki a tejet és azt issza. Nagyon szereti!
Köszönjük a jobbulást kívánó üzeneteket, a tegnapi éjszakánk vitte eddig a prímet. Nem tudom meddig bírja még kismanó. Most naponta 5x adok neki homeopátiás bogyót, kiváncsi vagyok segít-e.
Olive: a tejszínes- gyümölcsös tortám nagyon egyszerű, csak egy sima piskótát sütök, és fagyasztott málnát, vagy epret, vagy konzerv ananászt keverek össze kivert tejszínnel(ez a töltelék). A teteje meg tejszín, gyümölccsel díszítem. És azért is jó, mert nem túl édes, habár csupa tejszín.
Lollinak biztos jó lesz a bölcsi, ne aggódj, szerintem már ilyen korban kell is a társaság. Az a kis idő meg úgy elröpül.... :lol:
Mi is a 90 napossal fogytunk le a férjemmel Domó érkezése elött. Én szeretem, de a gyümölcsnap az elég nehéz. Mostanában a férjem az inernetről leszedett recepttel próbál fogyni, reggeli helyett issza. Sokféle tea kell bele, meg gyümölcs. Ha érdekel titeket, majd leírom. Bandita kb. 2 hete issza és kb. 2 kg ment le. Azt mondja finom :P
Nekem is mennem kell, mert holnap zsebiklub és még átnézem a "műsort".
Jó éjszakát mindenkinek!

smatyisms

Sziasztok!

Kicsinyítettem néhány képet a mai szülinapozásról:
Jön a torta:
Kép
Meglátta a tortát:
Kép
Mindenki bambul:
Kép
Elfújja a gyertyát:
Kép
Tapsol :D :
Kép
Hammmmm:
Kép
Maszatka:
Kép
Naná, hogy a kicsi sem akar kimaradni a jóból! :wink: :lol:
Kép
Kép Kép
Az ünnepelt félrevonult elfogyasztani a szelet tortáját: (a kupit meg ne nézzétek a háttérben. Miután Boró elaludt délben, nem mertem bemenni a szobájukba rendezgetni, mire felkelt pedig, már itt voltak a vendégek. :oops: )
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Olive: Hogy van Lolli? Nem volt gond a rizstejjel? Én nem is tudtam, hogy a tej slejmképző :roll: azt megfigyeltem ha este adok fekvés előtt köhögés elleni szirupot akkor nagyon köhögnek alvás előtt és nem tudnak elaludni és Réka néha hányt is. Legkésőbb délután 4-5 óra körül kapnak szirupot, illetve reggeli után, hogy a délutáni alvásnál se legyen gond.
Zalán még mindig köhög, folyik az orra, 15 hós oltást még mindig nem kapott, Rékát most alváskor hallottam köhögni, félek kezdődik előlről.
A férjem is 2x csinálta a 90 napos diétát és másodszorra ő is kevesebbet fogyott, nem tudom miért.
Lolli biztos élvezi majd a bölcsit és gyorsan elszalad majd a délelőtt! Réka 9 - 12.30 között van ott.

Edith: Gratulálok a kukactortához! Nagyon ötletes! Ügyes vagy! Édesek a lányok! Látom Boró is rögötn megkóstolta!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!
Nálunk is betegség van, szegény Domó köhög és folyik az orra. Ráadásul én is beteg vagyok. Azt hiszem a baba klubban kaptam(uk) el. Szombaton irtó jó naunk volt, Egerben voltunk a Rallyn, utána meg csavarogtunk a városban. Domó föl- le rohangált a céldobogón és az utcai zenészek előtt táncolt. Nagyon édes volt!
Ma is csavarogtunk, mert már igazi nyár van. Szinte csak enni járunk haza.
Edith: nagyon-nagyon tetszik a torta, el is képzeltem ha majd ovis lesz Domó, hogy fog tetszeni egy hasonló a gyerköcöknek.
Jó éjszakát mindenkinek!
Emese+Domonkos

smatyisms

Sziasztok!

Edith:
Gratulálok a tortához! És persze a gyerekekhez is, nagyon szépek!

Eszter, Emese: jobbulást a gyerekeknek! Alidának is volt egy enyhébb köhögôs-taknyolós nyavalyája, de úgy t?nik, nagyjából túlvan rajta. Nem is adtam neki semmi "szert".

Olive:
Örülök, hogy a rizsital bevált. Mi is nagyon szeretjük!

Voltunk nôgyógyásznál, szerencsére minden rendben Kistesóval. Szépen fejlôdik az újraszámított kora szerint. Láttuk, ahogy kalimpált, elképesztô, hogy egy pillanatra nem állt meg pihenni. Alida is nagyon sokat mozgott odabent. Végre vége van az iskolának is (letelt az a "másfél hét"), most már csak egy koncert, aztán 30-án megyünk haza.

Kicsit elôreszaladva kívánunk mindenkinek Boldog Húsvéti Ünnepeket! Gyula elutazik holnap 5 napra, és viszi magával a gépet is.

Puszi mindenkinek
zsuzsi 81

LÉNÁNAK
Kép
Nem tudom, olvassa-e még néha az anyja a fórumot :cry:
Betti, ha igen, írhatnál pár szót...a blogodat sem írod már :cry: :cry:

Edit! Ez hatalmas torta :shock: Nekünk 4 évre elég lenne :lol: Pláne, hogy -ha jól láttam-, krémes????

Lili is itthon van velem...köhög meg taknyos...éppen mehetne is bölcsibe, de itthon tartom inkább, jöjjön ki belőle normálisan.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Gyorsan bekukkantottam kellemes husveti unnepeket kivanni.
Holnap elutazunk Del-Nyugat Angliaba es csak kedd este jovunk haza. Rokon- es baratlatogatasra megyunk.

Meg azota is a rizstejet issza Lolli, mivel a kohogese nem mult el teljesen. Most mar alig kohog, de azert este meg mindig szokott, igy nem merunk visszaterni a tehentejre. Tulajdonkeppen a rizstej jobban is izlik neki, sokkal tobbet megiszik belole, mint a tehentejbol. Mar azon is gondolkoztam, hogy vegleg elhagyjuk a tehentejet. En se voltam sose nagy tejes, ugy tunik, Lolli se rajong erte. Viszont a joghurtot es a sajtot imadja, ugyhogy eszik igy is sok tejtermeket. Egyebkent meg keves folyadekot fogyaszt, ugyhogy lehet, hogy jobban is jarunk a rizstejjel, mert abbol ketszer annyit megiszik, mint a tehentejbol.

Edith, ez a torta nem semmi! Nagyon otletes. Milyen izu volt? Most azonnal te tudnek csusztatni egy szeletet vagy kettot. Sutottem ma lekvaros piskotatekercset es csak ugy csorgott a nyalam, de nem ehettem belole, mivel ma gyumolcsnapom van. :cry: A baratnom meg a kisfia, na meg Lolli is, csak ugy durtak magukba. Nagyon nehez volt megallni, hogy ne egyek en is belole.

Kellemes unneplest es pihenest mindenkinek! Aztan varjuk a husveti beszamolokat es esetleg kepeket is.

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Na, végre ideülök egy kicsit bővebben...

Köszönöm a tortadicséreteket és a csajaim dicséretét is. Nem mondom, hoyg nem vagyok elfogult, de tényleg, nekem ők a leggyönyörűbbek a világon. :D :oops: De tudjátok, hisz minden szülőnek a maga csemetéje a legesleg... :)

Eszter, Emese, Nóri, gyógyuljatok meg minél hamarabb kicsik és nagyok is!!!

Zsuzsi, örülök, hoyg véget ért az iskola, szorítok a sikeres koncertért is, és főleg annak örülök, hogy Babócával minden rendben. Isten hozott amúgy a második trimeszterben. :) Másoknál milyen gyorsan telik az idő! Pedig másodjára nekem is sokkal gyorsabbnak tűnt minden! Most milyen az idő tifelétek? Jaj, és Alida hogyan reagál a kistesó-kérdésre? Tudom, már írtad a 16 kisbabát a pocakodban :D , de azóta, ha van-e valami változás!

Nóri, nekem is eszembe jutott Léna szülinapja, igaz, csak tegnap, de még nem volt alkalmam küldeni egy képeslapot nekik. Azért kívánok neki ezúton is boldog szülinapot!!! :)

A torta valóban hatalmas volt, de szándékosan csináltam ekkorát, hogy jusson mindenkinek rendesen, ha kell, tudjanak repetázni, és hazapakolni is tudjak mindenkinek. És főleg, hogy példát mutassak a sógornőmnek, mert ő dupla számú vendégeknek rendel kb. feleekkora tortát és mindenki max. kisujjnyi vastagságú szeletet kap a repeta lehetősége nélkül, és ez szerintem eléggé égő. Jó, tudom, hogy igazából seholsem írja, hogy mindenkinek jól kell laknia a tortából, de valahogy úgy érzem, hogy ez mégiscsak így illik. No, meg aztán a szomszédékkal mindig meg szoktuk kínálni egymást a finomságokkal, ha valamilyen ünnepség adódik, és mi is tudtunk tortázni még kedden is. :D

Krémes volt, igen, de nem tudom, mit értesz te krém alatt? Mert eléggé pejoratív értelemben használtad, ha jól értettem. :wink: Nem hagyományos vajas krém volt, hanem egy zselatinos-pépes-tojás-és tejszínhabos krém, ami csak amúgy olvadozott a szánkban. Errefelé a cukrászdákban készítenek valami hasonlót, amit Diplomata-szeletnek hívnak, nos, hát ez valami olyasmi utánzat volt, csak persze, sokkal finomabb. :wink:
Ha valakit esetleg érdekel, akkor megkuksizhatja a naplóban: http://edithreceptjei.blogspot.com/

Olive, számomra már tavaly nyilvánvaló volt, hogy a 90 napos másodszorra már nem oylan hatékony, de azért mégiscsak sikerült fogyni vele. Amikor végigcsináltam, nem is híztam vissza egy dekát sem, hónapokon át. Aztán az ősszel újra belevágtam, abbahagytam és visszahíztam még azt is, amit előzőleg leadtam. :roll: :cry: Most én is ismét csinálom, valamikor márciusban fogtam neki, feljegyeztem, de így fejből nem tudom, hoyg mikor, és most kb. -5 kilónál tartok. Igaz, nem veszem túl szzigorúan a dolgokat. Nekem így sokkal jobban megy: amikor nem tudom tartani, nem tartom (pl. múlt vasárnap, a mostani szülinapos vasárnap), de másnap beiktatok egy nyers-napot és mehet tovább minden. Én pl simán megkóstoltam volna azt a tkercset, mert jobb lett volna a lelkemnek úgy, mint a hiányérzet. Persze, ilyenkor vigyázok, hoyg előtte, utána ne egyek mást. Hisz tudod. :D
Még csináltam egy nagy módosítást benne, ami sokkal pénztárcakímélőbb (főleg ez volt az oka) a gyümölcsnapnál. Nyers zöldségeket, salátákat eszem aznap. Persze, gyümölcsöt is, de azt inkább reggel, mint a többi napon. Mint írtam, főleg olcsóbb így, de laktatóbb is, mint a gyümölcsök. És szintén hatékony. Tegnap már átléptem a bűvös 70-es határt.
Tudom, tornásznom is kellene, van egy csomó DVD-m, Bíró Icával, Rubint Rékával, Pilates meg fene tudja még mi, de nehezen szánom rá magam. Mikor időhiány, mikor kedvhiány miatt, de legtöbbször elmarad. Pedig a hasmnak - főleg - nagyon kellene, szerintem a diétával a hasamról, derekamról nem is tud lemenni a háj. :roll:

NA, azt hiszem elég volt ennyi belőlem, most már megyek, mert ha kelnek a lányok, megyünk anyósomhoz, mert ma szeretnénk megsütni a sütik lapjait, piskótáit az ünnepre. A krémeket azt hiszem, csak szombaton teszzük rájuk. :)

Puszilok mindenkit! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Nóri, Emese: Jobbulást a gyerkőcöknek! És persze Anyukának is!
Sajnos Zalán sincs még jól! :(
Nóri, Bettyről én sem tudok semmit már legalább egy éve! :(
Sok boldogságot Lénának!

Zsuzsi: Örülök, hogy Kistesó jól van! Remélem ha itthon lesztek akkor tudunk találkozni!

Olive: Hát szerintem is adhatsz neki inkább rizstejet hosszabb távon, ha ennyire ízlik neki! Kellemes Ünnepet nektek is!

Most csak bekukkantottam, mert sok a tennivaló, délután megyünk Bábszínházba az oviba. Kippkopp a fűben nézzük meg. Ismeritek?

Edith, látom nem tudtál aludni hajnalban :D

Mindenki szép Húsvétot kívánok!

Kép
Kép
etterke

Hali!

No, csak 2x szállt még el, amit írtam, nekiveselkedek harmadjáa is...csak csökken a mennyiség mindig :roll:

Eszter! Hogy van picifiú? És Réka?
Bettit néha megnézem iwiwen, ott szokott fent lenni. Csakhát onnan semmit nem tudok meg róluk :cry:
Bábelőadás milyen volt? Élvezték a gyerekek? Itt alattunk is épp 1 játszóház van (azelőtt ovi+bölcsi volt), tavaly, mikor bábozás volt, mi is kukucskáltunk lefelé. De idén majd közelebb megyünk már :wink: . A nagykönyvtárban is szokott lenni 2-3 hetente, de mindig tömegnyomor van, nem tudom, miért nem nagyobb helyre viszik?

Edit! Semmi pejoratívat nem szántam az irományomba. De az tény, hogy az édes-krémes cuccok jobban eltelítenek. Vagy téged nem?
Megnéztem a főzőcskézős blogodat is. Hááááát :shock: a mozaik cipó, vagy mi, meg a tormahabos micsoda az valami isteni lehet!!
Hogy csinálsz te 2 blogot 2 gyerkőc, háztartás, tanulás mellett :?:

Olive? Lolli jól van már?

Tegnap elsétáltunk a bölcsi felé. Azt az ovációt, ahogy Lilit fogadták a kis pajtások...!!!! :) Sorban lógtak a kerítésen, mint a lampionok, és kiabáltak neki. Olyan édesek voltak. De Lilit is alig tudtam utána elhúzni onnan, maradt volna a drága...no, majd a jövőhéten :wink: .

Akkor mindenkinek kellemes Húsvétot kívánunk!
Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Gyönyörűszép Húsvétot kívánok mindenkinek! :)

Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Nóri: Köszönöm jól vagyunk már, remélhetőleg Zalán a héten megkapja az elmaradt oltásokat. Ti tudtátok hogy a bárányhimlő elleni oltásból is kell ismétlő? Véletlenük derült ki a dokinőnél. Réka már kapott egyet, és most kértem Zalánnak is receptet és akkor szólt Rékának is már kettő kellene. Furi szituáció, aki nem viszi a kistesó hogyan értesül erről?
A bábeéőadás nagyon tetszett Rékának, élvezte, nagyon jó délután volt. Utána még játszottak a kertben, nyuszit simogattak. Zalánt nem érdekelte az előadás, addig autóztunk a kertben de a nyuszit ő is emgsimizte.

Kép
Kép
etterke

Örülök, hogy meggyógyultatok!!

Lili is nyomja már a bölcsit, bár az orra még mindig folyik...de tavaly is így volt, majd elmúlik a sok friss levegőtől.

Barihimlő+kullancs elleni oltások emlékeztetőjéről nemrégen beszélgettek épp a csajok a Szolnoki Hetényis topikban. Volt nagy csodálkozás meg értetlenkedés ott is. Minket egyik sem érint, Lilit nem oltattam be semmivel, ami nem kötelező (kivéve a Prevenar, de azt is bánom már :? )

Mi meg a jászberényi állatkertben voltunk...jó volt, nagyon tetszett, megyünk máskor is :wink: KÉPEK

Zsuzsi, ti is hamarosan indultok haza...várod már?

Olive? Merre vagy?

Edittől sem kaptunk még beszámolót....biztosan írja a blogokat :wink:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Nori, itt vagyok! :) Csut. este jottunk haza, tegnap egesz nap pakoltam, mostam, kerteszkedtunk, mivel nagyon szep ido volt. A het hatralevo reszere minden napra esot mondanak, ugyhogy ki kellett hasznalni a tegnapi napot. Lollit alig lelhetett a kertbol berangatni. Nagyon szeret kint poszmotolni. Meg azt se hallotta meg, hogy a szomszed gyerekek 5 percen keresztul kiabaltak neki megallas nelkul, hogy "Lolli", annyira el volt foglalva.

Hosszabban majd a napokban irok, meg majd rakok fel kepeket is. Nagyon jol ereztuk magunkat. Lollinak meg az etvagya is megjott a levegovaltozastol. Az 5 oras autozast is nagyon jol viselte. Hihetetlen, hogy mennyire szeret autozni. Amikor meg apa lasitott vagy megallt, akkor kiabalt, hogy "meg". Azt szereti, ha mozog a feneke alatt a kocsi. :lol: Vittuk a gyerekdalos cd-ket is, ugyhogy enekelt is meg ulve tancolt is az autoban.

A baranyhimlo oltasrol en is probaltam meg korabban infokat osszeszedni, de nagyon ellentmondasos volt. Magyarorszagon az egyik baratnom, aki beaadatta a gyerkocoknek, megkerdezte a dokijuktol es azt mondtak nekik, hogy csak egyszer kell. Itt Angliaban meg ugy olvastam, hogy 10 evre ad csak vedettseget, tehat nem is egyszer vagy ketszer, hanem vagy 7-szer kell, ha az ember felnott koraban se akarja elkapni. Ja, es itt egy adag kb. 30e Ft. Ezek utan ugy dontottem, hogy akkor kihagyjuk. Azert felek, hogyha elkapja, el fogja kaparaszni a pottyoket, mert nagyon vakarozos Lolli es hiaba mondjuk neki, hogy ne kapirgaljon, azert is csinalja.

Most mennem kell, mert este jonnek a baratnomek vacsorara es meg mindig szalad a lakas. Raadasul meg ki se talaltam, hogy mit fozzek.

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!
Egy kicsit kimaradtam a dolgokból, mert nagyon beindult az életünk. Most, hogy itt a jó idő, folyton játszótér, és séta, szinte csak enni járunk haza. Domó, nagyon fáradékony, folyton elalszik délelőtt is, és általában hazafelé a babakocsiban, így nem tudok hozzájutni a géphez.
Képzeljétek, Domó mostanában énekel! A Hová mész te kisnyulacskában az ingyom-bingyomot és a vukban a hopp-ot. De csak akkor ha elhallgatok. Nagyon édes!
Tegnap volt a férjem születésnapja, és túrós tortát sütöttem neki a délelőtti zsebibaba után.
Hopp, most meg befutott a családom, megyek...

smatyisms

Sziasztok!

Emese:
Férjednek utólag is nagyon boldog születésnapot kívánok!

Elôkerültem én is, lement a koncert ma este, jól sikerült, még Kistesó is bevetette magát közben, szerintem a húgyhólyagomon táncolt, mert folyton pisilnem kellett (volna). Különben mintha néha érezném a mozgást, de még nem merem elkiabálni. Már alig két hét, és megyünk haza. Persze nagyon várjuk, de addig még annyi a tennivaló! Ráadásul egy kétórás elôadásra is föl kell készülnöm, amit a disszertációmról adok az iskolában. Jaj!

Ha otthon leszünk, nagyon szívesen találkozunk mindenkivel, akivel csak lehet. Kár, hogy ennyire szét vagyunk szóródva!

Alida változatlanul nagyon örül, hogy kistesója lesz, szokott falatokat adni nekünk, simogatja a hasam, énekel neki. És mindig, mikor meglát egy olyan bevásárlókocsit, amibe két gyerek fér, széles mosollyal mondja, hogy majd együtt ülhetnek benne. Mikor kinövi egy ruháját, akkor sem mulasztja el megjegyezni, hogy ez még jó lesz Kistesónak. Remélem, ha már megszületik a Baba, sikerül úgy bevonni ôt mindenbe, hogy ne nagyon féltékenykedjen. Mert ugye inkább akkor féltékenyek, ha úgy érzik, hogy ôk valamibôl ki vannak zárva? Legalábbis így gondolom, így elôre. De persze nyilván minden gyerek másképp reagál rá, majd meglátjuk.

Remélem, mostantól kicsit gyakrabban be tudok nézni (milyen optimista vagyok).

Puszi mindenkinek
zsuzsi 81

Sziasztok!
Zsuzsi: köszi a jókívánságot!
Szerintem nagyon édes, hogy így várja Alida a kistesót! Aranyos lehet. Engem is foglalkoztat ez a kérdés, mert mi is szeretnénk második babát. Ahogy én látom, tényleg később lesznek féltékenyek, de ez kezelhető. Az például jó ötlet ha már megvan a kicsi , és néha külön programot szervezel a "nagy tesóval".
A babaklub jól beindult nálunk, megint sokan vaoltak, és Domó nagyon élvezi a társaságot. Ma mindenkit almával kínált. És a legújabb, hogy ölelgeti a gyerkőcöket.
Ma egész délután takarítottam, amig aludt, de miután felkelt együtt teregettünk az erkélyen. Képzeljétek kidobta alul az ablakmosóm hosszabító rúdját. Még jó, hogy nem volt ott senki :oops:
pusz:emese

smatyisms

Sziasztok,

mi most jól vagyunk, remélem kedden végre Zalán megkapja a 15 hós szurit és őszig már nem lesz nátha, betegség.
sokat vagyunk mi is a kertben, szinte csak enni és aludni jövünk be. az utcában ilyenkor nagy az élet, minden gyerek kint van és motoroznak, bringáznak ...stb. Ma délután is motorozás volt, aztán a mi kertünkben kötöttünk ki, homokoztak, hintáztak a gyerekek összesen hatan.
Ma az állatkertben kirándultunk, közel 3 órát töltöttünk ott. Nagyon élvezték, zsiráfot is etettünk almával. Kb 2 hónapja voltam ott velük és Zalán most már jóval érdeklődőbb volt, legutóbb csak a babakocsiban nézelődött, de most szaladgált, mutogatott, nagyon örült, ő is élvezte már igazából.
Én is kellemesen elfáradtam ma, mert délután még a kertben is tevékenykedtem, aztán pedig itt volt a sok gyerek.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!
Nagyon jó idő volt ma , szinte nyár. Mi is lementünk Domóval, a játszótér is tele volt. Domó most kezdett motorozni, és nagyon tetszik neki. Ma délután átalakítottuk az ágyát, mert nem szerette már a rácsot. Kiváncsi vagyok , hogy fog aludni. Amíg rendezkedtünk nagyon tetszett neki az ágyikó, a lepedőn lévő autókat nézegette és ő is kalapált, szerelt. Nagyon cuki. Most a legújabb, hogy átkarolja a nyakam és azt mondja"szeret". :P
Teljesen elolvadok tőle!!!
Ha mérges viszont kiabál, hogy "Mesi".
Az apjával most sok időt töltenek, és jól "együtt vannak"!
Mi is tervezzük május elsejére a vadasparkot itt Miskolcon. Majd meglátjuk milyen lesz, ha tetszik neki, lehet, hogy átmegyünk Nyíregyházára, ott nagyon szép állatkert van.
Mindenkinek jó időt és jó pihenést a hosszú hétvégére!
emese

smatyisms

Boldog anyák napját mindenkinek!

Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edith, köszönjük a köszöntést! Neked sok boldogságot Anyuka!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Megérkeztünk rendben, csak most lett internetünk. Igaz, hogy Torontónál akadékoskodtak, hogy ki sincs fizetve a repülôjegy áttételének a büntetése, és a csomagot is elkeverték Frankfurtban, de ezeket leszámítva minden rendben ment. Alida nagyon jól viselte a repülést, csak a pisilés jelentett problémát, mert nem akart a csúnya szürke wcbe pisilni a repülôn. Átállnunk még annyira nem sikerült, Alida éjfél utánig viribol, de talán ez is rendbejön néhány nap alatt.

Szerdán lesz az elôadásom az iskolámban, kb egy órát kell beszélnem a disszertációmról. Most gyorsan írom a fejezeteket, mert leírva mégis jobb. Kicsit izgulok, de remélem, jó lesz.

Kistesó is jól van, néha érzem, hogy lubickol, de érdekes, mert amint ilyenkor a hasamra teszem a kezem, abbahagyja. Nektek is volt ilyen? Alidáról nem emlékszem, hogy ezt csinálta volna.

Alida nagyon élvezi, hogy végre mindenki érti ôt, nagyon szeret játszóterezni is. Csak itt egyszer?en meg lehet fulladni, olyan nagy a forgalom, és majdnem mindenki dogányzik...

Remélem Mindenki jól van! Sok puszi
zsuzsi 81

Szia Zsuzsi!

Üdv itthon! Örülök, hogy szerencsésen megérkeztetek és a repülés sem okozott Alidának és Kistesónak nagyobb gondot.

Ma nagyon meleg van, gondolom a városban még kevésbé elviselhető.

Szerdán gondolok Rád, drukkolok.

Majd ha aklimatizálódtatok, akkor találkozzunk! Pesten lesztek vagy Balcsin?

Kép
Kép
etterke

sziasztok,

mindenki élvezi a jó időt! Mi is egész nap a kertben vagyunk! Néhány kép rólunk itt:

http://picasaweb.google.hu/Reka240306/2 ... directlink

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!
Jó régen olvastalak benneteket! :oops:
Nagyon kevés időt tudok a gép elött tölteni, mert egész nap megyünk. Domó amikor megitta a tejcsit felveszi a sapiját és közli, hogy megyünk. A zsebiklub is nagyon beindult, heti két alkalommal tartok és vannak állandó kismanók és újjak is. Jó kis csapat alakult ki.
Banditánk ismét versenyre készül és keveset van velünk. :(
Voltunk Nyíregyházán az állatkertben és képzeljétek Domónak a legjobban a kakas tetszett. Mondtam is neki , ha ezt tudom nem fizetek ki olyan sokat a belépőért. :lol:
Pusz:emese+Domonkos

smatyisms

Eszter! Elnézegettem volna még a képeket! :lol: Nagyon szépek a gyerkőcök, nekem Réka olyan nagylányos. Mintha nem is 3 éves lenne :wink:
Zalánon meg látszik, hogy a nővér nagy húzóerő neki, és hogy mennyire szeretik egymást. a 10. kép nagyon szép.

Neked meg boldog névnapot utólag is!!
Kép

Zsuzsi, Alida helyrezökkent már? Hogy telnek a napok itthon?
Kistesó ficánkol rendesen? Itt jársz dokihoz?

Olive? Ti gondolom mentek mindig....

Edit! Neked köszi a sok segítséget! Majd írok :wink:
Nagyon ügyes Kriszta a "pörgetéssel"!!

Mi most éppen jól vagyunk. A legutóbbi takonykórunk után (ami persze megint Lili fülére ment) elegem lett, és én is elmentem dokihoz, írattam ki antibiotikumot, hogy egyszerre takarítsuk ki magunkból ezt a nyavaját :evil: Eddig úgy néz ki, összejött, kopp-kopp-kopp.... :lol:
E hétre várom a levelet, hogy felvették-e a kiszemelt oviba Lilit :roll: Izgi...

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Edit! Milyen böngészőt használsz?
Én az Explorert és a Firefoxot nem szeretem, az Avant Browser és a Google Chrome viszont nagyon jó. Utóbbinak vannak még hiányosságai, de fejlesztik :wink:
No...laptatő! 8)

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Nóri: drukkolok, hogy összejöjjön az ovi!! Vége a takonynak?

Eszter: Nagyon szépek a gyerekek. Látszik, hogy nagyon szeretik egymást!

Mi jól vagyunk, bár az utóbbi napokban, mióta lett autónk, rohangászunk össze-vissza. Lementünk Almádiba, persze takarítani kellett rögtön, meg összeszedni a házat. Lementünk Pápára is Gyula édesanyjához. Így sok pihenésben nem volt részem mostanában, amit meg is érzek. De a legrosszabb Pestre visszajönni. Szabályosan fuldoklom, olyan rossz a levegô.

Alida nagyon jól van, már megszokta az itteni létet, és nagyon élvezi. Kistesó is sokat ficánkol, szoktunk bújócskázni. Jövô csütörtökön megyünk az itteni nôgyógyászhoz, akkor uh-n is megnézik. Hátha kiderül a mibenléte is!

Sok puszi mindenkinek
zsuzsi 81

Sziasztok,

mi jól vagyunk, leszámítva kisebb-nagyobb sérüléseket, horzsolásokat. Réka is megszerezte első komoly horzsolását, Zalán is folyamatosan foltos, sebes. Sajnos a héten a Balestiben kötöttünk ki, mert valami elvágta a lábát és nagyon vérzett. Szerencsére csak felületi sérülés, bekötötték neki és ennyi. Nagyon hős volt! Szerintem én jobban megijedtem.

Mi is várjuk a választ az óvodai felvételről, jó lenne, ha oda vennék fel ahová kértem, mert ott lenne pár ismerős lány, akikkel most is együtt jár napközibe.

Zsuzsi, hihetetlen már félidős vagy! Nekem nagyon felszaladt a terhességem Zalánnal. Te is így érzed! Szóljál mikor lesztek hosszabb ideig Pesten és akkor találkozzunk! Június 21-től pedig Keszthelyen nyaralaunk 1 hétig, akár ott is tudunk találkozni, azaz valahol a Baécsi partján.

Nóri, meggyógyultatok? Zalánnak is folyik az orra, szerintem a klíma miatt.

Gyereknapot hogy töltitek?

Nálunk egész hétvégén kerti parti lesz. Család, barátok jönnek majd. Szombaton ugrálóvár is lesz!

Köszönöm a köszöntést és a gyerekekre vonatkozó bókokat.

Kép
Kép
etterke

Szia Eszter,

mi a jövô hét közepétôl Pesten leszünk, bár kicsit zsúfolt lesz a hetünk. Az utána következô héten viszont szerintem én itt leszek Alidával, legalábbis most így tervezzük.
Örülök, hogy Zalánnak nem volt komoly baja. Elhiszem, hogy megijedtél!
Igen, nagyon szalad az idô. Csak sajnos mindig olyan sok mindent kell csinálni. Valahogy azt hittem, hogy egész nyáron pihenni fogok, ehelyett folyton takarítani (két helyen), bevásárolni, megszervezni mindent. Elég fárasztó. Na de nem panaszkodom, ez mindenkinek a mindennapjaihoz hozzátartozik.

Most megyek is aludni, mert holnap vonatozunk Almádiba.

Puszi
zsuzsi 81

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?