Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bence baba nagyon édes! Hihetetlen, hogy milyen szépen látszik a pofikája!

Tegnap meg ma mi is kertészkedtünk: átültettük az összes benti növényt, és kint is ültetgettünk, még most is szebb az idő odakint mint idebent. Kutya nálunk is nagy lihetelést csap, és persze ott akar lenni mindenhol. :lol:
Borcsa baba is mocorgott, meséltem neki, hogy majd meglátja, hogy milyen szépek is a növények!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Két napja mást sem csinálunk, csak sétálunk és friss levegőn vagyunk. Ma kimentünk megint a „zöldbe”, és egy pokrócon aludtunk, olyan jó volt!! :)

Noémi: én nagyon bedühödtem múltkor, hogy nem tudom normálisan megcsinálni a lábkörmeim, úgyhogy erősen elgondolkoztam a pedikűrösön!

Heni: milyen színű lesz a szoba?
Gratula a 32. héthez! :wink:
Nagyon sajnálom a barátnőd, én tuti kikészülnék ha nem láthatnám szülés után a babámat… :cry:

Mukkancs: nagyon édi a babád, a második kép egészen művészire sikerült! :)

Begane: nem baj, hogy császáros leszel, fő, hogy ne legyen semmi bajod. Nem lehet műtéttel segíteni a dioptrián?

Süni: szerintem nagyon szép nevet választottatok a kissrácnak, nekem legalábbis mindegyik bejön. :)

Remélem mindenkinek nagyon jól telt a hétvége!

Kép
tökmag79

Tökmag: Lehetne műtéttel javítani a dioptrián, voltunk is már korábban, de akkor még nem ajánlották a fiatal korom ellenére (igaz ez már nagyon rég volt), akkor azt tanácsolták, hogy addig amíg nem szülök, nincs értelme, mert aztán ugyanúgy visszaromolhat a szemem.

Jó éjt mindenkinek!

Éva

KépKép
begane

Na, megjöttem... elég későn ugyan, de megint le kellett feküdnöm, ahogy hazaértem... :( Viszont Benóból (Nóriból) kiindulva úgy gondoltam, holnap végre beszerzem az összes cuccot, ami a kórházhoz kell, és összepakolom a csomagot mindenkinek, mert ki tudja...
Ahogy már írtam, voltam a bnőmnél ma. Tündéri pici lánykája van, 3 hetes a kis drága, és nagyon nyugis. Hála Istennek anyukája kiegyensúlyozott, semmi gond nincs még vele eddig, remélem, nem is lesz. Mesélt érdekes dolgokat a kórházról, dehát ő itt szült, és tudom, hogy a helyi kórházról nincsenek túl jó véleménnyel... viszont azt mondta, hogy nyugodtan készüljek be a lehető legnagyobb méretű betéttel, mert bizony kelleni fog. Szoptatni sajnos nem tud, mert kisebesedett nagyon csúnyán, mostanra már elmúlt, mert kenegette, viszont már Dia nem hajlandó szopizni. Úgy látszik, ez a pár hét elég volt ahhoz, hogy megszokja a cumisüveget. Egyszer kel föl éjjel enni, imád fürdeni, és tényleg nagyon jól visel mindent: eszik-alszik. Nagyon édes tündérke tényleg!

Benóról annyit tudok, hogy állítólag nem az orvosánál szült, mert a 33. hétnél korábban nem vállalta be-nem értem... na, mindegy. Szóval közölték vele, hogy szülje csak meg az ikreket. Ő hiába mondta, hogy nem tudja, azért csak váratták a sorára, mert egy másik nő épp szült, és nála volt mindenki. Aztán mikor látták, hogy tényleg nincs elég ereje hozzá, akkor megcsászározták őt. A gyerekek keresztben feküdtek, nem tudom, így hogyan tudott volna szülni... A lényeg, hogy Kristóf 1800 gramm, Dávid pedig 1600. (Bár az is lehet, hogy fordítva, mert neveket még nem kérdeztek tőle.) Hála Istennek Benó is jól van, az első percekre megkapta a srácokat, aztán azóta sem látta őket szegénykém... Sokat sír még, de holnap talán helyreáll a rend köztük, és végre engedik, hogy lássa a babákat.

Tökmag, a szoba... hát fogalmam sincs. Azt hiszem, kék-vanília.
Majd meglátom, mert szeretnék a falra nagy képeket montázsolni Benito képeivel, viszont túl sok szabad falfelület már nem lesz ahhoz, hogy nagyon játszak a formákkal és a színekkel a falon. Valahogyan a plafont is bele kellene vonni a dolgokba vhogy úgy, hogy nagyobbnak tűnjön a falfelület... szóval van még mit kitalálnom rajta. De nem akarom Mikit nagyon hajtani vele, mert rengeteget dolgozik enélkül is. Ráfér a pihi, ha hazajön melóból... ha meg épp nem a munkahelyén dolgozik, akkor itthon a kertben, vagy nekem segít... szóval sajnálom szegénykémet, de azért jó lenne, ha 4 héten belül azért készen lenne ezzel... megcsinálnám én is, de azt már tuti nem engedné. :(:(

Na, megyek tusolni, aztán szunya...
Jó éjt mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

http://www.mimnet.hu/0100_hun/index.asp ... ew/&pid=18

addig míg az enyém irományt megkapnátok.....

Heni: privi megjött.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy nem jelentkeztem - nincs semmi baj, jól vagyunk, csak az elmúlt hét elég zűrös volt: sok munka, ráadásul szinte egy este se voltunk itthon, mert vagy barátnőmnél voltam egész du-este, vagy szülinapi vacsora, vagy sima vacsorameghívásnak kellett elegte tenni. Ez mind jó, csak ne hétköznap lett volna, még a gépet se volt időm bekapcsolni.

Páromat megcsípte vmi, még egy nap múlva is tenyérnyi volt a duzzanat a lábán, ráadásul egy csíkocska is vezetett felfelé --- irány az ügyelet, mondták, még jó hogy jöttünk, mert ez veszélyes is lehetett volna. Mostanra csillapodott a dolog, sok gyógyszer hatott -

Tegnap visszaolvastam a hetet péntekig, aztán mentünk megint el, ma a végére értem, de már megint olyan késő van. Azért sok hasznos dolgot olvastam persze - ezt a Tena márkát tegnap meg is néztem egy helyen, még ilyen egybe felhúzható pelenkanadrág is volt - de persze hálós bugyi nem. Majd valami szakboltban.

A mai nap pedig szorgosan telt el: tegnap elhozhattunk a babakocsit :D ma egész nap gyakoroltunk, meg persze szellőztettem az alkatrészeket. Elhagytam a listát, hogy mi minden van meg ill. kell még, hát nem kis munka volt pótolni, de azért élveztem is. jövő héten igyekszem jönni, pláne hogy Heni írtál egy bnődről, aki korábban szült...szóval képben kell lennünk.

A 3D-s babakép nagyon cuki, jó kis párnás már a pofikája :D
És a Zétény meg a Mór is nagyon tetszik - sajnos mi nem adhattunk magyar nevet a babónak, pedig olyan szépek, de mégiscsak önzés lett volna, gondolnunk kellett a párom családjára is (most elképzelem, ahoyg kimondják hogy Z É T É N Y, vagy Attila, vagy Botond stb)

Ja, két napja nem eszem semmi édességet, mert eltűnt a bokám, eszembe jutott a terhességi cukorbetegség - bár ahogy fentebb olvasom, ez nem mindig így van (?) Szóval holnaptól sót se eszek, iszok mint a gödény, hátha elejét lehet venni a dolgoknak.

szép hetet mindenkinek, remélem marad a szép idő felétek is, látom feldobta a társaságot :)
preta

Sziasztok Lányok!

Ez a hétvégém nagyon mozgalmasra sikeredett, ezért nem tudtam jönni. Most olvasok vissza, nem keveset írtatok szerencsére :) A tena betéten én is meglepődtem, de ahogy írjátok a tapasztalatokat, szükség is lesz ekkorára, hihetetlen... voltunk hétvégén gyógyszertárban, megvettünk pár dolgot, köztük a betétet is, de ekkorát nem vettem, nem gondoltam, hogy kelleni fog...

Heni, a fáradtság sajnos már nálam is egyre hamarabb jelentkezik. Sokszor az esti fürdés után is kivagyok :) Nagyon nagy mázli az autó, mert amennyi helyre még mennünk kell, hogy mindent beszerezzünk, most már tuti nem bírnám szusszal...
Szegény barátnőd, remélem ma már láthatja a kisfiait!

Noémi, már nagyon kiváncsi vagyok Áron szobájára, biztos gyönyörűséges lett! :) Most úgy érzem, mi soha nem fogunk ott tartani, ahol Ti :) Jó volt olvasni az ikres barátnődről, örülök,hogy ilyen tündéri kislányai vannak! Ahogy olvastam, kezdtem megnyugodni, hogy ha ő bírja a két kisbabával, akkor nekünk sem lesz nehéz belejönni a dolgokba :)

Mukkancs, Bence baba tündéri aranyos, az a kéztartás nagyon édes! :)

Tegnap elmentünk a C&A-ba, és csöppet meglepődtem, nézegettem a kismama felsőket, 6 ezer körül voltak, de hagyjuk, hogy milyenek... majd megnéztem a normál felsőket, 3500-4000 Ft közötti áron voltak, szerencsére olyan fazon, amit mi, kismamák is tudunk hordani. Mondtam is páromnak,hogy egyrészt az ára is durva, meg a kinézete is némely kismama cuccnak, nem értem, miért gondolják, hogy az ember nem vesz fel szép cuccokat, ha megnő a pocija :) Viszont a babaruhák, valami fantasztikusan édesek voltak, megint nem tudtunk ellenállni, és vettünk két rugit és egy kocsicipőt :oops:

Nagyon szép idő van, aki teheti, használja ki és sétáljon nagyokat :) Én sajnos dolgozom, de este ismét megyünk beszerző körútra, most barátnőmmel, azért is várom nagyon, mert ritkán tudunk kettesben vásárolni, viszont nagyon szeretünk együtt nézelődni, amit, ugye, a fiúk (legalábbis a mieink :) ) annyira nem díjaznak :)
magdii

Sziasztok!

Gyönyörű napunk van ma is! :D
Nagyon szépen köszönjük a dícséreteket!!! Édesek vagytok!

Látom, sokan beindultunk vásárlás terén is a tavaszra :lol:
Aki teheti, nézzen be egy Háda Kft-be, iszony olcsón vannak nagyon jó cuccok, kismamák is, de van egy csomó olyan, ami nem kimondottan kismama ruha, de simán hordható annak is.
És tényleg töredéke a "bolti " áraknak. A babaruhákról nem is beszélve...
Nemsokára megyek dolgozni...de már csak 3 hét... :P
Pussz

Kép

Kép
mukkancs

jó reggelt! így fél 10kor :D

mozgás: most egy kicsit bánom a csodaszupi, extrajó kádunkat, tegnap apa alig bírta kihalászni bálna testem a habokból, mert én nem bírtam...komolyan vergődtem meg forogtam mint egy hal :? vicces lehettem

vízesedés: a lábamon még nem érzem-látom...DE, KÉRDÉS: az ujjaimat olyan picit nehezebben hajlítom be, ez lehet vizesedés? a gyűrűim még le-föl járnak, de ezt észrevettem :o :?:

én nagyon szeretnék egy szoknyát :oops: de mindenhol csak ilyen nagy sátorszerű farmerszoknya van, vagy a brendonban 12000ért...kicseszés...ez olyan mint az esküvő, azt gondolják hogy úgyis megveszi mert terhes, meg mert nem tehet mást!!!??? utálom az ilyet...

Kép
Kép
mniki84

Niki: a vizesedést gyorsban úgy a legkönnyebb sk lecsekkolni, hogy pl. a lábadon, a bokád fölött megpróbálod jó erősen benyomni a bőrt. Láb belső felén látványosabb. Ha ott megmarad egy kis luk, az ujjad nyoma, s nem rögtön húzódik vissza, hanem időbe telik, akkor vizesedés áll fenn. Ha csak az ujjaidon észlelted, akkor semmi gáz. Első terhességemnél a gyűrűket már félidőtől nem bírtam hordani, januárban szültem. Most azért a terhesség plussz a melegedő időjárás páros mellett ha a gyűrűjeid még símán mozgathatók, akkor szerintem símán belefér.
Kérdés: éjszaka zsibbadnak az ujjaid? Ha igen, próbáld ki a BOVISTA nevű homeopátiás golyócskákból a 9CH-s hígítást, napi 2x5 golyóval.

Haragszom anyósomra :evil:

Kép
kissmanó

Niki: megértem a problémád, már hónapok óta szeretnék szoknyát venni, de egyszerűen nincs!!! Vagy ami van, nem jó, ronda, vagy irtó drága- erre a két hónapra meg nem veszek 12vagytöbb ezerért se szoknyát, se ruhát. Pedig régen nagyon sokat jártam szoknyában... Gyűrűiddel vigyázz, nehopgy rádszoruljon, engem mindig azzal riogat a védőnő, hogy ő már látott olyat,h kismama ujjáról le kellett vágni a jeggyűrűt... Bíztató tud lenni, nem?

Itt ülök a könyvtárban és iszonyat fúrják alattunk az épületet, Borcsa reklamál folyamatosan, de nem hallgatnak rá! Megyek és keresek egy nyugisabb sarkot!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Nekünk is mozgalmas hétvégénk volt, de sajna, mi a kutyákkal kínlódtunk. :( Olvasom, mindenki írja, hogy lihegnek a kutyák...hát nálunk meg szerelmesek, ugyanabba a nőbe, és össze is verekedtek, volt vérfürdő, alig bírtuk szétszedni őket. Tavaly ez nem volt ilyen durva!! :shock: Semmi nem használt, úgyhogy az egyik a pincében éjszakázott, hogy tudjon aludni az utca. Így is totál gáz van, már 3. napja egész nappal ugatnak, ki vannak kötve, hogy nehogy bántsák egymást. Az egyik a kert egyik végében a másik meg a másikban. Van, hogy apósom kimegy a földjére és akkor nyugi van egy darabig, mert elviszi az egyiket. hihetetlen, hogy nem fáradnak ki, mert komolyan 7 óra óta egyfolytában ugatnak. :( Ja! Próbálkoztunk, hogy az egyiket a lakásba zárjuk, de úgy ugrik neki a bejárati ajtónak, hogy félő, kiviszi. Szóval tehetetlenek vagyunk. :roll: Anyósom már nyugtatót akart adni nekik, de enni sem nagyon esznek. Remélem hamar lezajlik ez a tüzeléses időszak...

Tena!

Én is megkérdeztem egy tavaly szült kolléganőmet, de ő meg épp azt mondta, hogy neki nem kellett ekkora betét, még a szülésfelkészítőn sem ajánlották... :shock: Úgyhogy én viszek ezt is azt is, aztán majd meglátjuk hogy alakul.

Niki!

Én felpróbáltam a nyári szoknyáimat, gumisak, így hasam alá feljönnek, hozzá már vettem is pár nyári felsőt, teljesen jó lesz. Amúgy meg próbáltam nem kismama szoknyát is tavaszra, szintén gumisat. Megvenni végül nem vettem meg, de szerintem érdemes ilyet is megpróbálni, aztán vagy hasad alá, vagy feljebb húzod. Csak jó nagyot kell venni. :wink:

Mukkancs!

Melyik is az a Háda Kft? Olyan ismerős a neve, csak nem ugrik be, hogy melyik az és hogy hol van? :roll:

Heni!

Igen, vigyázni kell azért, van amikor a kevesebb több. :wink: Ja! Ezt a babaszobára értettem. :lol: Nekem is mindig annyi ötletem van, és sajnálom, ha nem tudom mindegyiket megvalósítani...

Begane!

Sajnálom a császárt, de tényleg legalább tudod előre és tudsz rá készülni. Én hiába gondolok át minden eshetőséget, valahogy a császárral nem tudok azonosulni... :roll:

mától 2 hétig nem dolgozom, el is kezdtem a tavaszi nagytakarítást. :lol: Egy szobában már megvannak az ablakok. Függöny a gépben. Mindjárt elkezdem ezt a szobát is. :wink:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Tegnap már én sem jöttem!
Anyósomnál ebédeltünk, kint a kertben! :) Olyan szép idő volt! Elkészült a függöny is, nagyon jó lett. Hazafelé fagyiztunk a daubnerben :):) pisztácia-somlói-eper nagyon fincsi volt! Otthon ledőltünk pihizni - sikerült 2 óráűcskát aludni, de este is simán elaludtam, igaz kb. 11kor 10 helyett. Hiáb egyre nagyobb a teher része a dolognak - fáradtabb vagyok! :)
Pont mondta Viktor, hogy itt az ideje, hogy otthon maradjak. Remélem a jövő hét az utolsó, és utána maradhatok!
Éppen most keresek magamnak valami jó kis papaucsot, mert estére egyre jobban fáj a lábam. Néztem a schollokat, de idén elég csúnyácskák, meg a dr. batzot is, talán az lesz a nyerő - majd felpróbálom!

Áron szobája nagyon szépen alakul, tényleg remélem, hogy hétvégére én is tudok feltenni képeket! Tegnap feltettük a bárnyákákat is a falra, nagyon szép lett! :)
Kinéztem a fényáteresztő függönyt is, már csak el kell menni érte, mert a bétex lehel úti boltjában nem volt! :(

Mukkancs, nagyon édesek a képek!

Heni, az ikrek biztosan jobban vannak, de hát ilyen korán még tényleg az a legfontosabb hogy megfelelő ellátást kapjanak! Az én barátnőmnek is az volt a legrosszabb, hogy nem kapta meg a babákat...de most már minden rendben van! Majd számolj be a fejleményekről!

Süni, nagyon szép nevet választottatok! A Zétény nekem is nagyon tetszik! :)

Tökmag, szerintem menj el pedikűröztetni, pláne hogy átmaszírozzák a lábad, sokkal jobb lesz - nem fog fájni, és a vizet is kimaszírozzák belőle! Én most voltam, csak nem vittem papucsot, így nem lakkoztattam ki..

Magdii, ha esetleg ma is mész a CundA-ba nézd meg a Basic felsőket, akiciósak! Simán beleférsz (én M-eset vettem) Tök jó áron vannak, és szülés után is fogom tudni őket hordani!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, a Basic felsőknél arra az akcióra gondolsz, amiből ha kettőt veszel, olcsóbb? Mert olyat vettem, farmerhez, mivel ahhoz nagyon kevés olyan felsőm volt , ami rövid ujjú és elég hosszú a pocakomra :)
Egyébként tényleg nagyon jó felsőket lehet kifogni itt jó áron :)

Tabati, sajnálom a kutyusokat! Képzeld, a mi kis öreg kutyusunk, akit még nem altattunk el (most egy fokkal jobb állapotban van szegénykém), na szóval ő is szerelmes. Egész nap áll a kert végében (ott van egy volt kislány kutyus), és csak vonyít(ana)... persze, enni sem eszik. Hiába, a szerelem... :lol:
magdii

Magdi!

És elvittétek már a másik állatorvoshoz? Mit mondott? Nekünk sem lenne baj, ha egy kutya lenne, de ketten már rivalizálnak...

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Csak gyorsan benézek, és már itt sem vagyok. Elmentem ma bevásárolni, és elmentem a gyerekorvoshoz is. Majdnem mindent sikerült megvennem, de képzeljétek, Tena betét nem volt akkora, amekkorát kértem, talán hétvégére megjön. Nem a gyógyszertárban kellett vennem, hanem a gyógyászati segédeszköz boltban... a néni mutatott nekem különböző méreteket, de fogalma sem volt arról, hogy mit kérek tőle... aztán amikor elmondtam neki, hogy mennyire szerencsés voltam eddig is a mensikkel, hogy a legnagyobb tampont is szinte óránként cserélgethettem, végre adott normális méretű Tena betétet. :) Viszont az extrát csak megrendelni tudta... a superből pedig csak 15 db-ot vettem.
Az orvosnál sem jártam sikerrel. Kiderült, hogy bár mindenki azt mondta, be kell jelentkeznem hozzá még áprilisban, kiderült, hogy baba nélkül nem ír fel semmit az én TAJ kártyámra. Sem fürdetőt, sem olajat, sem alkoholt, sem semmit. Na, gondoltam, akkor veszek a gyógyszertárban recept nélkül. Naivan azt hittem, hogy csak annyi van, hogy drágábban kapom meg. Erre a gyógyszertárban közölte a nő, hogy recept nélkül nem adhat... na, ördögi kör... mondtam neki, hogy most jöttem az orvostól, nem írja fel, amíg nem születik meg, de vinnem kell pár dolgot a kórházba. Erre nagy "kegyesen" megkaptam a steril vattát, a babafürdetőt és a köldökcsonk kezeléséhez szükséges alkoholt... Azt hittem, hülyét kapok!!

Ja, igen. Gátmasszázsolaj ügyben is körülnéztem: van kimondottan gátmasszázsolaj Weleda márkájú, (kifejezetten a 34. héttől ajánlják) de csak bioboltban. 50 ml 2850 Ft. Szerintem nagyon drága, de a búzacsíraolajjal és az orbáncfűolajjal sem jönnék ki olcsóbban. Kisebb kiszerelés nem nagyon van, viszont azt mondta az eladó, hogy nagyjából a 3/4 része megmarad, mert nem kell sokat használni belőle. A vaterán találtam most ugyanilyen márkájút, a kismama, aki eladta, ugyanígy járt, és most 400 Ft-ért vesztegette a maradékot. :) Persze, hogy lejárt már az aukció. :) Na, mindegy, pénteken majd rákérdezek az orvostól, akkor még mindig nem leszünk a 34. héten, így lesz időm beszerezni.

Benóról még semmi hírem sincs, de mindjárt megnézem, írtak-e a többiek vmit...

Jók legyetek és szép napot mára is mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Heni, ezt nem értem, miért nem adott a gyógyszertáros alkoholt? Én most szombaton vettem meg, simán odaadták recept nélkül... sőt, adott hozzá hintőport, azt mondta, az is kelleni fog.

Tabati, nem vittük még el a kutyust, most jobban van, addig, amíg ilyen állapotban lesz, hogy nem szenved, addig nem szeretnénk altatni. Sajnálnánk nagyon, de ha szenvedni látjuk, akkor el fogjuk vinni!

Beszélgettem egy kolléganőmmel, aki pár éve szült. Tena betétből neki csak a normál kellett. Ezek szerint ez is egyén függő, mindenesetre, gondolom az a praktikus, ha van kisebb-nagyobb méret, aztán meglátjuk mekkora kell nekünk. Mondta még a Garmastan krémet, ez jó arra az esetre, ha kisebesedne a mellünk, szintén gyógyszertárban kapható (és gondolom kedvezőbb áron, mint amit agyonreklámoznak)
magdii

Heni!

Én sem értem miért nem adta ezeket recept nélkül! :shock: Én saját használatra is fürdetőkrémet használok az ekcémám miatt, szép is lenne, ha minden alkalommal fel kéne iratnom. Steril vatta is kellhet bármire, nem beszélve az alkoholról... :shock:
Nem is értettem amúgy, hogy sokaknak hogy hogy felírja a gyerekorvos a saját kártyájára, mert nekem eleve azt mondta a védőnő, hogy ha megszületik a babu, akkor rögtön hívjam őt, majd ő lemeccseli a dokival, bedobja a postaládába a receptet, aztán bárki kiválthatja a családból. Mire otthon leszünk már a cuccosok is. Amúgy nekünk minden ilyet adnak a kórházban.

Magdi!

Nem is arra gondoltam, hogy elaltatás végett, hanem ha jobban van, akkor hátha van még re,mény, hátha mond valami
okosat... :roll:

Képzeljétek, hirtelen felindulásból felhívtam egy szülésznőt, akit ajánlottak a kórházas topicban, és elvállalt!! Nagyon örülök neki, mert mindenki nagyon ajánlotta, és segít majd a gátmasszázsban, hogy hogy kell, milyen olajjal stb. homeos cuccokat is nyomatja, és a telefonban is már olyan közvetlen volt, hogy meglepődtem. Ja! És gyorsan pörögnek az események, szerdán, vagy csütörtökön megyünk is be hozzá személyesen találkozunk (ha férjem is ráér ő is jön) kérdezhetek (össze is fogom írni a kérdéseimet, nehogy elfelejtsek valamit) és ha lesz rá lehetőség, akkor megnézzük a szülőszobákat is! :D

Kép
Kép
tabati

Heni, a gyógyászati segédeszköz boltban lehet darabra is kapni a Tenát? Mert írtad, hogy 15 db-ot vettél...
Szerintem sem árt különböző méretű, ráadásul ahogy már beszéltük is jobb minél többször zuhanyozni, és akkor ugye tiszta betétet kell berakni.
A DM-ben is van a weleda, de én a teszveszen nem venném meg...gondolj csak bele: ez olaj, tehát az üveg szájához teszed a kezed, hogy oda folyjon. aztán a gátadhoz...és szülés közben nem hiszem, hogy bárki is kezet mosna...szóval szerintem nem túl higiénikus...

Ezt a babás kencés dolgot nem értem. Több hét mire megérkezik a babák TAJ száma, hiszen az anyakönyvi kivonattal - ami szintén jó pár nap - tudjuk kérni. Tehát mire hazaérünk tuti nem lesz TAJ száma a gyereknek..gondolom ezért is szokták az anyáéra felírni, akkor meg most mit akadékoskodnak??

Magdii, én a Garmastan helyett tervezen a First-öt használni. Hiszen felesleges megvenni, mert lehet hogy nem is kell - és az is 2000 ft körül van!
Én is azokból a felsőkből vettem! Tök jók! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Tabati, értem, nem vittük még el. Most házi ápoláson van, és úgy néz ki, használ :)
Én holnap megyek szülőszoba látogatásra, sajnos egyedül, páromnak dolgoznia kell... de már így is alig várom, hogy megnézzem, illetve lesz egy előadás is, hogyan készüljek a szülésre címmel, erre is nagyon kíváncsi vagyok. Remélem sok okosat mondanak majd :)
magdii

Noémi!

Igazad van, hisz akkor még tényleg nem lesz taj száma... :shock:

Akkor már én sem értem...lehet megvárják, míg tényleg megszületik, hogy élve vagy mi...durva, de nem tudok másra gondolni... :roll: Majd ha megyek legközelebb a védőnőhöz rákérdezek.

Kép
Kép
tabati

Magdi!

De jó, te már holnap mész! :D Már én is alig várom! :D Én is megyek majd egy előadásra, de az még később lesz.

Kép
Kép
tabati

Noémi, egy csomagban van 15 db a betétből, vagy 30 db. Te döntöd el, melyiket kéred, de ha akarsz, akkor vehetsz 3 db-ot is belőle. Legalábbis nálunk lehet. Én sem vettem volna meg azt az olajat a vaterán, de amint látom, az is van ott is... Voltam a DM-ben is, egy csomó mindent vettem ott is, a Weleda-olaj viszont nem volt, sőt, semmiféle masszázsolaj nincs. Sem Esztergomban, sem Dorogon. Mindkettőben azt mondták, csak bioboltban kapom meg... mindegy, lehet, hogy ezek kicsi üzletek. Azért körülnézek még, a héten úgyis megyek Pestre, legfeljebb beugrom a Westend-be a drogériákba és körülnézek ott.

Magdi
, valószínűleg a gyógyszertáras azt sem tudta, hogy mijük van és mijük nincs... hiszen akármihez kellhet steril vatta, alkohol... elég nagy az a patika, ahol voltam, de nekem eddig sem volt szerencsém velük. Nem is járok gyakran... :):) Hintőport vettem, de ő nem mondta volna, hogy kellhet.

Megyek teregetni... Cupp!

Heni

Kép
szheni

Noémi, én gyógyszertárban is tudtam db-ra venni a tena betétet! Látod, milyen lüke vagyok, a First nekem eszembe sem jutott :shock: :roll: Pedig minden nap használom mostanában...

Nem is írtam még, hogy pénteken voltunk dokinál, a babával minden rendben, épp fejjel lefelé helyezkedik el, de a doki azt mondta, még van helye forgolódni, igazán befordulnia majd később kell. 1400 gramm, amit érzek is a pocakom nagyságán :) Nagyon aranyos volt egyébként a doki, kérdezgettünk a szülésről, és, bár hétig rendel, mi nyolckor kerültünk sorra, de teljesen természetesen elmagyarázott mindent, nem sürgetett. Szóval ismét megnyugtatott, és megint láttuk, hogy kisfiú :)

A holnapi előadásról, ha hallok érdemlegeset, mindenképp írok :)
magdii

Bocs lányok, hogy nem jelentkeztem idáig. Ez a lakás-cserebere sok utánajárással és jövés-menéssel jár, most estem haza hulla fáradtan. Újabb csavar az ügyben, és nem is csodálom, hogy néhányan úgy gondoljátok, hogy már követhetetlen. Így inkább majd csak a szerződés utáni állapotokat mondom el. Káosz lesz az biztos, lehet meszelés közben visznek szülni. :(

Szerdán megyünk ügyvédhez. Addig eméssze mindenki a dolgot a résztvevők közül. Én harcolok! Május 1-én akárhol, de állni fog a babaágy! Teljes meghatalmazást kaptam (természetesen írásban) Rodtól, úgyhogy neki csak aláírni kell (digitális bank lévén ideiglenes hozzáférést kaptam a számlájához), de persze felettébb ügyelek mindenre, még a közüzemi tartozásokra stb is. :evil: nem fognak kiforgatni sem a pénzünkből sem a lakásból! Azt garantálom.

Gátmasszázs olaj DM-ben a babarészlegen Weleda márka 1999!

Nálunk a kórházi gyerekorvos ír fel minden receptre valót a prücsöknek az utolsó napon. Azt osztogatja :D Egyébként az anyuka nevére írnak fel ilyen holmit, aztán a körzet szerinti gyerekorvos 1 héten belül köteles a babát meglátogatni és további adagokat felírni.

Most megyek visszaolvasok :) Nomeg megiszom talán egy liter vizet is olyan szomjas vagyok.
Vendég

Anuk, örülök, hogy végre minden "igazgatás" a Te kezedbe kerül, így legalább tényleg az lesz, ami nektek jó. :) Köszi a tippet a DM-ről...

Benó ma 3-kor láthatta volna először a kisfiúkat, de képzeljétek, lement hozzájuk és nem engedték őt be a babákhoz, pedig korábban arról volt szó, hogy láthatja őket. Mostmár kezdek izgulni, de remélem, egyik babóval sincs semmi baj. Szegény Nóri meg egész nap csak sír.... :(:(
szheni

Heni, nyugtasd meg a barátnődet, bár nem könnyű!
Az ikres barátnőmmel is ez volt. Az a kis idő amit a lányokkal tölthetett semmire sem volt elég...szóval kitartást neki!

Képzeljétek megjött végre a teszveszen rendelt ágynemű...kalandosan: a csaj már 31-én feladta, én meg csak vártam, de semmi. Erre ma írtam neki, hogy küldje már el a ragszámát, utánaérdeklődök. Erre kiderült, hogy már 2-án megérkezett, de minket nem találtak itthon...hogy a papír hova kallódott el nem tudom, de gondolom egy másik "kedves" szomszédnak nehezére esett volna a postaládánkba bedobni. Ebben csak az a bosszantó, hogy ha visszaküldték volna, nekem újból 930 Ft-ot kellett volna fizetnem!
Egyébként az ágynemű gyönyörű! Annyira szép vele az ágy! :):)

Megvettem ma a Kismama magazint és kicsit megijedtem. A múlt haviban volt egy cikk a MÁV kórházról. A főorvos nyilatkozott - persze pozitív hangvételű volt az egész cikk. Alternatív vajúdási lehetőségek, 24 órás room in, gátvédelem, stb.
Erre a mostani számban közölnek pár felháborodott anyukától levelet, hogy az alternatív vajúdási lehetőségeket nem lehet használni, és hogy állítólag a babákat is elviszik. :?: Na ez nagyon megijesztett!
Most írtam az ÁEK-s topikba, hogy segítsenek azok akik ott szültek - mi az igazság..

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok Kismamik,

Mukkancs nagyon jok a 4D-es kepek.
En bena vagyok nem sikerul lekicsinyitenem es feltennem, de itt a link ahol meglehet nezni Viki baba 4d-s kepeit.

http://www.vegasbaby4dultrasound.com/vi ... php?id=855

En is erre a hetre tervezem, hogy bemegyunk a korhazba, megerdeklodjuk a szules tanfolyamot, bejelentkezunk elintezzuk a papirmunkat stb.

Anuk ugyes vagy, hogy a kezedbe vetted az iranyitast, csak igy tovabb.

Nekunk kedden erkeznek a bababutorok aztan a ferjem nekiallhat az osszeszerelesenek. En mar megvettem a kicsinek a mosoport es az oblitot is, igy ha minden ossze van rakva atmosom a kisruhakat es elpakolok mindent.
Egyenlore szegeny gyerek szobaja ugy nez ki mintha bomba robbant volna, minden csak ott van egy kupacban.

Cukrom rendben van, hal istennek, igy folytathatom az edessegeveszetet. Mostanaban annyira kivanom. Ugy latszik a lanyom edesszaju.

Faradtsag: Jelen pillanatban rajtam is olmos faradtsag van, legszivesebben ki se kelltem volna az agybol. Tegnap egesz nap csavarogtam estere olyan faradt lettem, hogy 1/4 10-kor mar el is aludtam.

Tena betet ugyben majd ezek szerint nekem is korbe kell neznem, de ahhoz a betethez legalabb 2 szammal nagyobb bugyi fog kelleni, vagy mibe teszitek bele?

Tovabbi szep estet mindenkinek,

Banka
Kép
banka79

Banka, nagyon jók a képek! :)
A Tena betéthez venni kell bugyit is. Ilyen hálósat, meg vannak egyszer használatosak is.

Már visszaírt valaki a kórházzal kapcsolatban - hál istennek pozitívat. De most már megint szülésznő parám van...lehet hogy mégiscsak kéne?!

Megyek, vacsizok!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!

Nekem mindenki csak ajánlotta a szülésznőt, persze biztos kórházfüggő is, viszont ha komplikációmentes szülésed lesz, akkor többet ér egy szülésznő, mint a doki. És reméljük mindannyiunknak az lesz! :wink:

Banka!

De jó lesz, berendezitek a szobát. Nekünk valószínűleg pénteken jönnek át a bútorok anyuéktól, úgyhogy csütörtökön kipakoljuk az itteni felesleges bútort, hogy a gyerekbútor beférjen a helyére. Lesz vele munka, de milyen jó lesz ha már minden a helyén van! :wink:

Kép
Kép
tabati

Jó hírek: Nóri holnaptól végre 3 óránként látogathatja a bébiket. :):):) Úgy örülök neki!!! Most este már nem sírt, de még mindig nagyon maga alatt van. Megpróbáltunk egész nap lelket önteni belé, szerencsére nem utasított el senkit. :) A nagyobbik babó Kristóf, a kisebbik Dávid, neki volt vmi gond a tüdejével, de hála Istennek már minden rendben van vele. :) Holnaptól meg extra erővel fognak gyarapodni anya mellett... :):):)

Miért nincs vonalzóm?????? :shock: :shock: :shock:
szheni

Remélem, mostmár lesz...

Heni

Kép
szheni

Tabati, Noémi, küldtem pü-t :)

Anuk, nagyon ügyes vagy, csak így tovább! :)

Banka, Viki baba tüneményes :)

Nekem is lesz szülésznőm, sokat gondolkodtam rajta, de végül arra jutottam, hogy ha 1. sok szülés lesz, 2. valami komplikáció lenne, nagyobb biztonságban érezném magam a fogadott szülésznő és orvos mellett. Majd meglátjuk, jól döntöttünk-e :)

Bevásároltam a dm-ben csupa babás dolgot, pelenka, popsitörlő, mosószer stb...

Sikerült megint jól lefárasztani magam, úgyhogy irány az ágy :)
Holnap megyek a védőnőhöz :(

Jó éjszakát!
magdii

Hát... nem. :(
Banka, nagyon tündéri a pici lánykátok! Gratulálok hozzá!!

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Szerintem ha valaki megteheti, fogadjon szülésznőt. Ha sima, problémamentes szülése lesz, márpedig remélhetőleg mindenkinek az lesz, akkor a szülésznőnek van a legtöbb dolga, az orvos meg csak a végén "kell". A gátvédelem is a szülésznő feladata!

Tapasztalt anyukák: fűfoltot mivel szedjem ki drága kisfiam nadrágjából???
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evicuska 2009.04.06 20:54-kor.

Kép
Kép
evicuska

Magdi!

Köszi, én meg is osztom a nagyközönséggel. ugyan már nagyobb a pocim, meg a fejemmel nem vagyok kibékülve, de nézzétek el nekem ezt a kis hiúságot! :oops:

http://www.molnarfoto.com/timi/

Remélem Noémiét, Tökmagét is láthatjuk. :wink: Én kíváncsi vagyok, mert már elmentem amikor az övéké készült! :wink:

Kép
Kép
tabati

Timi, ugye, csak viccelsz, hogy nem vagy kibékülve a fejeddel? Nagyon szép vagy!!!!!! :D Én szeretnék csak fele ilyen szép lenni, mint Te...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.04.06 20:52-kor.

Heni

Kép
szheni

Evicuska!

Én azt hallottam, hogy aludttejjel...

Kép
Kép
tabati

No, Heni azért ez túlzás, így bókolni! :lol:

Tényleg mi lett a vonalzóiddal????

Kép
Kép
tabati

Ja már látszódnak...

Kép
Kép
tabati

Képzeljétek, minden beállítás le volt tiltva a profilomban... :( De azt hiszem, tudom, hogyan történhetett. :(:(

Evicuska
, én a suliban Vanish-sel szedtem ki a gyerekekét...

Heni

Kép
szheni

Heni!

Remélem nem arra célzol, hogy valaki belekontárkodott... :shock: Mi történt? :?:

Kép
Kép
tabati

Hát én is remélem, hogy nem így van, mert nagyot csalódnék az illetőben megint. Hosszú történet, igazából szót sem érdemel. A lényeg, hogy visszaállítottam mindent. De azt azért nem hiszem, hogy a rendszer magától elállítódik, ha az elmúlt 7 hónapban nem tett ilyet, nem?

Heni

Kép
szheni

Egyébként tényleg nagyon tetszenek a képek, amiket Magdi férje csinált. :):) Remélem, hogy Tökmag és Noémi is megmutatja majd az övékét... és legközelebb babás fotókat is láthatunk majd. :):):):)

Heni

Kép
szheni

Na, megyek aludni, mert mindjárt lefordulok a székről... ráadásul Beni is reklamál, hogy összenyomom megint... :):):):) Jó éjt és szép álmokat mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Heni!

Sejtettem...remélem azóta már megváltoztattad a jelszavad! :roll:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Remélem mindenki kihasználja ezt a szép időt, és sokat vagytok szabadban! :)

Heni: a kék- vanília szoba nagyon gusztán hangzik!!
Miki egyébként otthon tud maradni majd veled szülés után legalább egy hétre?
Nagyon mérges lettem, amit írtál a baba kencékről! Miért nem írt receptet a doki? Újszülöttel rohangálj majd hozzá, aztán meg a gyógyszertárba?? :evil:
Tök jó, hogy holnap már megkapja barátnőd a babákat! Aztán szépen úgy elfelejti ezt a rossz időszakot, mint a pinty!
Ne irigykedj másra, nagyon csini vagy- én lecsekkoltalak iwiw- en. :wink:

Preta: nagyon sajnálom a párod, remélem már jobban van!
És nem lehetett volna mondjuk másodiknak magyar nevet adni? Vagy az bután hangzana?
Nekem azt mondta a dokim, hogy ne sómentesen egyek, hanem inkább sószegényen, mert szüksége van rá a szervezetnek.

Magdi: én még mindig lógok egy levéllel Neked…
Hogy megy a vezetés, Te utak réme? :)
Kismama felső: barátnőm anyukája (idősebb) meglepődött (megütközött), hogy én feszülős felsőt hordok. Az ő idejükben a bő lebernyeg volt az illdomos. :lol:
Örülök, hogy jobban van a kutyusod!!

Kissmanó: miért vagy mérges anyósodra?

Noémi: a pisztácia fagyiért irigyellek, az a gyengém! :D
Szerintem mindenhol vannak elégedetlen anyukák, akiknél valami nem klappolt a szülésnél, vagy lehet, hogy nekik nem olyan volt a hozzáállásuk- ki tudja? Lehet hogy tényleg komoly ok volt rá, hogy a babákat elvigyék tőlük. Ne parázz, tuti nem lesz semmi baj.
Hogy döntöttél védőnő- ügyben?

Banka: nagyon szépek a képek, szépen megmutatta magát a bébi!!

Tabati: mi bajod a fejeddel?? Szerintem tök jók lettek a képek!

Kép
tökmag79

Tökmag!

Bő lebernyegek, na persze.... és a kertész nadrágról nem volt szó? :lol: Mint egy zsák krumpli!! :lol:

És a te képeid? :wink: (kíváncsi, kíváncsi :D )

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Banka nagyon édes Viki baba a képeken!

Tabati nagyon szép kismama vagy!

Most mennem kell készülök a nődokihoz. Remélem minden ok. Kicsit izgulok.

Ha visszajöttem majd jelentkezem.

Addig is mindenkinek szép napot.

Éva

KépKép
begane

Szép jó reggelt Lányok!
Tökmag, igen, Miki itthon marad 3 hétig szülés után, mert olyan a munkarendje, hogy ha 6 nap szabit kap (ennyit ad a cég babaszületéskor), akkor 2 hétig itthon tud lenni. És a kollégái is beajánlkoztak már, hogy szívesen cserélnek műszakot, ebből már párat megcsinált, így most jelen pillanatban úgy tudom, 3 hete lesz itthon. Addig persze még változhat, de két hét tuti.
Várjuk a képeket... :):)

Na, megyek, mert mennem kell a postára feladni a húsvéti lapokat. Jók legyetek és vigyázzatok Magatokra! Szép az idő ma is, sétáljatok sokat! :):)
Millió puszi!

Heni

Kép
szheni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?