Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szóval gratula még egyszer mindenkinek! Évaanya levelét olvasva jutott eszembe, hogy elújságoljam nektek a nagy hírt, miszerint a húgomnak egészséges kisbabája született április 9-én 15:05-kor. A prünytőke neve: Laura.

Ami engem illett, meglepett, hogy csak május 6-ra kaptam UH időpontot; egy kicsit későinek találom február 3-a után. De hát ez van. Rend a lelke mindennek, ugye. Kép Addig is lesz időm beszerezni a leleteimet, vércukor, toxoplazma, ilyesmi.

Most megpróbálok kideríteni valamit erről a 3D UH-ról. Ha nektek van róla infótok, szívesen veszem, és persze én is megosztom veletek az én "híreimet". (állítólag neten bejelentkezni olcsóbb, és az egész nagyon klassz, megéri. Kár, hogy csak két helyen csinálják Bp.-en.)

Ennyi pletyi mára,

csaó,

Dica
dica

Sziasztok!
Nagyon sok boldogsagot kivanok Sziszikenek Oliverhez, Evaanyanak Matehoz es Dica huganak Laurajahoz!

Sziszike, remelem, hamarosan tudsz majd jelentkezni, nagyon kivancsi vagyok, hogy sikerult-e siman szulnod!

Dica, a 3D UH-rol: mi egy alkalom kivetelevel mindig a Gyorffy Matyashoz mentunk, utoljara a Praxisban dolgozott. Ha regisztraltatod magad a Babanet fooldalan, 1.000.-Ft kedvezmenyt kapsz a vizsgalat arabol. (Regisztracio utan e-mailben kapsz egy szamot es amikor bejelentkezel a Praxisba, be kell mondanod)
Az elso terhessegemnel nagyon jo volt a 3D-s UH, nagyon szep kepek keszultek (meg video). A masodiknal ugy fekudt a kisfiam, hogy az arcabol SEMMIT nem lehetett latni (igaz, a labat szettette, igy egyertelmuen latszott a nemeKép). Igaz, mi elsosorban amiatt mentunk, hogy megnyugtassanak, hogy minden rendben van a babaval. Egy alkalommal egy genetikus doktornonel voltunk (szinten a Praxisban), akkor sem latszott a baba arcabol semmi, de ugyanugy teljes arat fizettunk a vizsgalatert. Kovetkezo alkalommal a Gyorffynel meg mindig bujocskazott a kisfiam, mondta is, hogy a 4D-s "mozizasnak" igy nem sok ertelme van, azzal nagyjabol megnezte a babat utana visszavaltott 2D-re, azzal vizsgalgatta. Igy nem is kellett kifizetnunk a 8 vagy 9 ezret (mar nem emlekszem), hanem csak egy sima szuro UH dijat.
Szoval szerencse is kell ahhoz, hogy igazan nagy elmeny legyen a 3D UH, ha jol tudom,a faros, illetve a fejvegu babakrol a legvaloszinubb a jo felvetel.
Remelem, segitettem.
Sziasztok:
Viki
vikici

Sziasztok!

Viki!

Megnéztem Mátét, és gyönyörü! Ha lesz képem babuciról, én is felteszem.

Az UH-ról: köszi az infót, én is megtaláltam a kedvezményre jogosító oldalt, és már regisztráltam is, mivel nagyon kíváncsi vagyok az eredményre, - így a 12.hét után, akkor voltam ugyanis utoljára UH-n, és a 30-on megyek megint 2D-re. Nem is tudom, van-e értelme, de remélem így a 27. héten még IGEN. Persze ez az elöjegyzési idötöl is függ.Kép
Részemröl hajrá! Kép

és drukkolok mindenkinek, aki anyai örömök elé néz.

Nekem most jön az elsö baba, és már majdnem 35 vagyok, a csecsemögondozáshoz meg túl lükének érzem magam. Remélem, ez megváltozik. Kép

pusszancs mindenkinek: Dica
dica

Sziasztok,
3D-s UH van Budapesten (en ezekrol hallottam):
a Praxisban
a MAmmut II-ben
a Megatoys-ban
a HAttyuhazban
a Kutvolgyi Korhazban

A topic elerhetosege (velemenyek pro es kontra):
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7484/969.html?1078470054

(MI a Kutvolgyi Korhazat es a Hattyuhazban levot "probaltuk" ki, a HAttyuhazban levorol csak szuperlativuszokban tudok beszelni. KépKépKép )

Dica,
gratula a Hugodnak! Kép
Nyugi, amint a kezdeben lesz a Kismaszat, gyorsan belerazodsz majd a csecsemogondozasba. KépKépKépKép

Evaanya,
meg egyszer gartulalok! Kép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Dica,

koszi!Kép Igaz, azota mar "kicsit" nagyobb, 7 honapos, de persze meg mindig nagyon szep!Kép

Hogyhogy csak a 30. heten mesz a 12. utan? Es az AFP utani UH?!
A 27-29. het kornyeke a legidealisabb a 3D UH-ra, mert akkor mar nem olyan kis UFO kinezetu a pocaklako, de meg nem is olyan nagy, igy pl. az arca (ha latszik) szepen rafer egy kepernyore.

A csecsemogondozas nem eletkor fuggvenye!Kép Nalunk a ket fiu kozott szinte napra pontosan 15 honap van, megis a Matenal leizzadtam az elso pelenkazaskor, olyan picinek es torekenynek tunt (pedig akkor o volt a legnagyobb az ujszulottek kozott). Hamar bele lehet jonni!Kép
Sziasztok!
Viki
vikici

<center><font color="ff0000"><font size="+1">Kép
Sziasztok lányok! </font></font></center>

<font color="0000ff">Köszönöm szépen a gratulációkat!!! Kép

Most rövid leszek, mert nem nagyon van időm.

Olivér természetes úton született, [b]3150 grammal és 53 cm-el[/b].
Vasárnap hajnalban kezdődtek a jóslófájások, dél fele már 10 percesek voltak, de elviselhetőek, 19 órára mentünk be a kórházban és 21:24-kor már meg is volt Olika.
Fájdalmas, de villámgyors szülésben volt részem, amit soha nem fogok elfelejteni.

Ezer köszönet az én drága dokibácsimnak Dr Lacza Tibornak és szülésznőmnek Szökrényné Gyöngyinek
, akik nyugalmukka és végtelen türelmükkel megkönnyítették OLIVÉR megérkezését.

Íme egy kép az én KISHERCEGEMRŐL Kép

Kép

A többi képet megnézhetitek az albumomban:

www.babanet.hu/album/main.php?album=1086

Sziasztok

Puszika mindenkinek

Sziszike és Olivér Kép</font>

bedoli

Sziasztok Lányok!

Kép Túl vagyok a 26.heti curos vízen, kész a lelet is, Ok minden!!!
Holnap megyek az orvosomhoz, aztán meg a 30. héten UH-ra!
Jól vagyok, a pici mocorog egész nap!!!-a pocakomból ítélve, ami az utóbbi 2 hétben hatalmasat nöt - lehet, hogy nem is olyan pici...

Kép Szia Dica!
Mi még nem ,,találkoztunk,,
Az elsô Babánkat várjuk Mi is, én 29 éves vagyok.
Olvastam, hogy februárban voltál utoljára UH-n. -de az nálad is a 18 hét volt?!-vagy valamit rosszul láttam?
Én is február 9-én (18.héten, az AFP után ) voltam UH-n és legközelebb Május 5-én megyek (30.héten)
Hogy vagy?
Mikorra vagy kiírva? Én júli 13-ra.

Kép Sziszike, Éva!
Örülök neketek!!!-nagyon jó lehet, hogy a kezetekben tarthatjátok már a kisPasikat!
Puszi nektek, és írjatok, ha van egy kis idötök a gyerköcöktöl.

Kép Angelkám, írtam neked, e-mailt, most küldtem el.

Kép Bogyeszka, merre jársz?-hogy vagy?

Puszi mindenkinek
Alma
(27+1)
almaa

Kismamák, Anyukák!

A fővárosi Fidesz képviselői és mintegy 60-70 III. kerületi lakos tiltakozott szerdán a Szent Margit Kórház előtt az intézmény sebészeti és nőgyógyászati-szülészeti osztályának a főváros által tervezett bezárása ellen. A frakcióvezető arra kérte a megjelenteket, hogyha a bizottság elfogadja a javaslatot, akkor csütörtökön alkossanak élő láncot a kórház körül. Az egészségügyi bizottság elnöke közölte: egyelőre nincs napirenden az egyes osztályok megszüntetéséről szóló javaslat. Azt azonban elismerte, hogy a több mint 4 milliárdos deficit miatt szükséges egyes szolgáltatásokat összevonni, különben csődbe mennek a kórházak.

Kupper András, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője a Szent Margit Kórház előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a főváros vezetése a közgyűlés egészségügyi bizottságának csütörtöki ülésén terjeszti be javaslatát, amely szerint a Szent Margit Kórház onkológiai szakkórházzá alakulna, amelyből "száműzni kívánják a sebészetet és meg akarják szüntetni a nőgyógyászati-szülészeti osztályt". A frakcióvezető arra kérte a megjelenteket, hogyha a bizottság elfogadja a javaslatot, akkor csütörtökön alkossanak élő láncot a kórház körül.

Kupper András az MTI-nek megmutatta a fővárosi egészségügyi bizottság elé terjesztendő javaslatokat, amelyek között az is szerepel: "javaslat a Szent Margit Kórház onkológiai profilú szakkórházzá átalakítására a manuális osztályok egy időben történő megszüntetésével".
dr_jur_justitia

Sziasztok!

Csatlakozom dr_jur_justitia hozzászólásához. Igazából emiatt jöttem fel főként ma a netre, hogy tájékoztassalak benneteket, hogy ma volt tüntetés, és mik a tervek. Ott voltam, de azt nem hallottam, hogy holnap lenne a 2. tüntetés, ha elfogadják a javaslatot.
Az vajon mikor derül ki, hogy lesz a tüntetés? Kb. hány órára kéne odamenni? Úgy mint ma, fél 11-kor?

Ez szomorú lányok, hogy végre van egy jól működő kórház, jól működő osztályokkal, ami szerintem kiemelkedő akár városi, akár országos szinten, és fel akarják számolni. Bele sem merek gondolni, hogy mi lesz, hol fogok szülni szeptemberben, ha felszámolják a szülészetet. :o(
Ha holnap tényleg lesz, remélem, tudni fogok róla, mert szeretnék ott lenni. Remélem, ha megyek uh-ra már lesz eredmény.

Sziszike!

Írtam neked, de amikor ráböktem a "Küldés"-re, kidobott... Nem tudom, hogy átment -e a mailem. Mindenesetre még egyszer ma már nem írom meg, legfeljebb, ha nem kaptad meg, jelezd, és holnap vagy holnapután, amikor beszámolok az uh-i eseményekről, majd újból leírom.

Dica!
Gratulálok a húgod babájához!
Azt meg én sem értem, hogy miért is nem kaptál a 16-18. hétre időpontot???

Én is megkaptam a 16. heti leleteimet, szerencsére minden rendben, még a cukrom is teljesen jó lett, 5.1 mmol/l! Ahhoz képest, hogy a 12. héten 6.2 volt...! :o)

Puszi mindenkinek!
Móni
(17+6)
vmóni

Szia Mindenkinek!

Tud vki vmi konkrétabbat (mikortól, hova mennek az ott dolgozó orvosok) a szülészet, nőgyógyászat, sebészet megszüntetéséről?
Ez tényleg hihetetlen, hogy ha végre vhol vmi jól működik (márpedig a Margit közel s távol a legjobb kórház), akkor azt tuti biztos meg kell szüntetni! De hát miért is legyen olyan kórház, ahova az ember "szivesen" megy be.
Ha tudtok vmit írjatok!
Mano
mano

Hát nekem azt hiszem elég pontos és közeli információim vannak dolgokról, és eszerint az elkövetkezendő 2-3 éven belül nem alakul át a Margit kórház. Már múltkor is hallottam ezt a pletykát akkor is és most is rákérdeztem.
thira

Sziasztok!

Ma voltam uh rendelésen, közben találkoztam az orvosommal is, aki megnyugtatott, hogy elvetették a felterjesztés gondolatát, tekintettel a nagy felháborodásra. (ezek szerint volt értelme a tüntetésnek ;o) ) A Népszabadság is írt valami ilyesmit. Úgyhogy azt hiszem, most kicsit megnyugodhatunk.

Egyébként a gyerekem nem mutatta meg, hogy mi is valójában. Kép Majd legközelebb! De legalább megnyugtattak, hogy minden rendben van! :o) Kb. 196 grammos most a baba! Milyen nagy már! ;o)))
Meg tudjátok mondani, hogy mi a Praxis rendelő webes elérhetősége? És mennyivel előtte kell bejelentkezni?

Köszi,
Móni
(18)
vmóni

2004.04.12. 00.15-kor megszületett Kiss Boglárka Anna (3450g. 49cm) Kép

apuka
kfanni

Sziasztok!
Én csak most szántam rá magam, hogy ellátogassak ide, most is azért, mert mélységesen fel vagyok háborodva azon, amit a Margit Kórházzal kapcsolatban hallottam és olvastam. 20 hetes terhes vagyok, és tegnap voltam felülvizsgálaton az orvosomnál, aki szerint 'a viharfelhők még nem vonultak el' a kórház átalakítását illetően. Ezért meglepődve (és egy kis megnyugvással) olvastam Thira és Vmóni hozzászólását, mely szerint a felterjesztést elvetették. Nyugtassatok meg légyszi, hogy tényleg így van, mert felháborítónak tartom, hogy egy ilyen osztályt, mint a Margit szülész-nőgyógyászata, bezárjanak. Én - sajnos eddig csak sikertelen terhességekkel (méhen kívüli + vetélés) - már többször feküdtem itt és azt kell hogy mondjam, hogy minden szempontból maximálisan elégedett voltam (ami persze nagyobbrészt az orvosom megnyugtató szakmai tudásának és emberi hozzáállásának köszönhető, de azért magának a kórház infrastruktúrájának és az ott dolgozók kedvességének és odafigyelésének is), és most, hogy végre bízhatok abban, hogy egy terhességemet végig tudom hordani és remélhetőleg rendesen megszülni a csöppséget, szeretném, ha ez a Margitban történhetne. Szóval ha tudtok valamit, osszátok meg velem (-ünk), légyszi.
Köszi előre is és mindenkinek minden jót!
Zita
k_zita

Zita:
TUTI. Én is itt fogok szülni. Éppen ezért az a valaki, akitől a híreket kaptam _biztosan_ megmondta volna, ha keresnem kéne más helyet.

DE!
Azért egy dologgal realistaként és objektíven tisztában kell lenni. Ahhoz, hogy az egészségügyben uralkodó financiális és egyéb álapotokat megnyugtatóan rendezni tudják, ahhoz szükségesek lesznek bizonyos átalakítási intézkedések. Ez természetesen mindig azokat érinti a legrosszabbul, akik egy adott kórházba járnak. Tehát a felháborodás emberileg jogos, de mondjuk gazdasági megfontolásokból nem biztos.
thira

Sziasztok LányokKép
Nem tudom ki és mennyire emlékszik még ránk de váratlan események miatt 7 hónapja eltüntem a netről mert sajnos a genetikai UH rossz állapotot mutatott és végül a 31. héten be kellett fejelzni a terhességemet. Részleteket a "ma megint megjött babásai" és az "ikrek"topikba irtam de szeretnék beszámolni a Margit korházas élményeimről mert úgy érzem érdemes leirni a pozitiv példákatKépA terhességem a 31. héten rohamcsászárral fejeződött be mert két orvos együttes véleménye alapján kiderült, hogy az egyik baba haldoklik bennem.(Azóta szerencsére mindannyian jól vagyunkKép)A Szülészet-Nőgyógyászat körültekintő személyzetének és odafigyelésének köszönhető, hogy idejében szállitottak át egy másik intézménybe ahol a koraszülött (PIC)részleg felkészült az olyan pici súlyú babák érkezésére mint amilyen Lilike volt.Ama intézmény emberi oldala minősithetetlen volt de szakmailag nyilván maximálisan ellátták a babákat. Ettől függetlenül nagyon vártam,hogy végre visszakerülhessünk a Margit korház PIC (Koraszülött osztály)részlegére mert mind emberileg mind szakmailag maximálisan a legjobb helyen állnak saját tapasztalataim alapján. Tul.képpen szavakkal nem is igazán lehet megfogalmazni milyen érzés kétségbeesett szülőként az inkubátorok elött toporogva, tehetetlenül ácsorogni és egy-egy biztató szó ilyenkor bizony csodákra képesKépHát szeretetteljes gondoskodást itt kaptak a Babák és ez nagyon megnyugtató érzés voltKép Nem mondom,hogy mindenki "tökéletes" és nem voltak negativ élményeim de összehasonlitva más intézményekkel bizony a Margit korház munkatársai kiemelkedően végzik a dolgukat és ami a legfontosabb szivből gondozzák ezeket a pici ÉletkéketKépKépKöszönöm ezúton is Mindenkinek aki hozzájárul ehhez a kiemelkedő munkáhozKépKép

Megdöbbenve olvasom itt a bezárásra/átalakitásra vonatkozó terveket és csak remélni tudom, hogy ez soha nem következik majd be.

VikiKép
Remélem jól vagytokKép
Minden babásnak gratulálok és jó egészséget kivánok pocakon kivül illetve belül isKép

Puszi:Doris (aki több mint 10 éve Margitos "beteg"Kép
doris

Szia Doris!!! KépKépKép

Jaj, de örülök, hogy végre hallok rólatok! Kép Gyorsan meg is kerestem azokat a topikokat, amikben írtál, nagyon kíváncsi voltam a történetetekre! Kép Annyira izgultam értetek, egy darabig voltak is hírek (bocsi, de már nem emlékszem, ki is volt, aki írt néha rólatok pár szót), aztán semmi és semmi. Kép Úgy örülök, hogy jól vagytok! Kép Mindkét baba gyönyörű, és te is szuper jól nézel ki a profil képeden! Kép Szörnyű lehetett, amin keresztül mentetek, de mostmár csak az számít, hogy a picurkáid jól vannak. Kép Puszi a buksijukra Kép, és persze neked is! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Kép<font face="Times New Roman">[color=#0000ff] kicsi lányod megszületéséhez.
Jó egészséget a babának és persze az anyucikájának is!

Miért hagyták, hogy 7 napot túlhord a babát???

Vigyázzatok magatokra és ha lesz időd akkor írd le a szülésed történetét.

Akár e-mailben is bedoli@freestart.hu.

Puszika

Sziszike és Olivér </font></font></font> Kép

bedoli

Sziasztok!

Először is gratulálok Fanninak, és jó egészséget kívánok a pici felneveléséhez!

Zita,

Csak csatlakozni tudok Thirához: én is bízom abban, hogy miután konkrétan rákérdeztem az orvosomnál, hogy szülhetünk -e együtt itt a kórházban szeptemberben, és igent mondott, nem fenyegeti a közeljövőben nagy veszély a kórházat. Gondolom, azért engem is figyelmeztetett volna a doki (hisz itt elsősorban a kismamák érdekei a fontosak, nem?), hogy keressek másik helyet, vagy mittudomén...
Viszont elolvastam az aznapi Népszabadságot, és ott is írták, hogy tagadják azt a vádat, hogy be akarták volna zárni ezt a két osztályt... Hát nem tudom, mi lesz, de remélem, nem folytatódik ez a botrány. A környezetemben mindenki fel van ezen háborodva, úgyhogy ha mégis lesz folytatás, szerintem nagyszabású tüntetés lenne ebből...

Doris,

Gratulálok a babákhoz, örülök, hogy végül minden jól alakult!
A Te eseted is azt bizonyítja, hogy itt a helye az észak-budai szülészetnek! ;o))

Móni
(18+3)
vmóni

B.MártiKép
Örülök én is, hogy itt lehetek és Ti is itt vagytok mi újság van Veletek? Hogy álltok most?(Bocsi, de teljesen kiesett minden info...)Bizony ezt az "élményt"senkinek sem kivánom, de lényeg, hogy egészségesen itt vagyunk MindannyianKépKöszönjük a dicséretetKép
MóniKép
Neked is köszönöm a kedves szavaket és minden jót kivánok a Pocaklakódnak isKép
Minden babásnak GratulaKépKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok!
Doris, de jo, hogy jelentkeztel! Egy masik topicban irtak, higy mar Svajcban vagytok, gondoltam, hogy amint lesz idod, irsz majd. Nagyon szepek a gyerkocok, es mar milyen nagyok...KépKépKép Olvastam, hogy kellett a torna, de lenyeg, hogy minden rendben van Veluk.
Mi koszi jol vagyunk, mar a Mate is hatalmas, a heten kezdett el negykezlab maszni meg "berregni". Ami meg nagy valtozas, hogy elkoltoztunk jo messzire. Azert nagyon bizom benne, hogy a Margitot nem fogjak atalakitani, teljesen ledobbentem, amikor olvastam...
Bar nem mostanaban tervezzuk a 3. babot, azert szeretnek majd ott szulni.Kép
Ja, es a Levinek pont olyan rugija volt, mint a Gergonek!Kép
Sok puszi Nektek es ha a gyerekek engedik, gyere surun!Kép
Viki
vikici

Szia Doris!
Én is emlékszem rád innen is meg a többi topikból is. Csak csatlakozni tudok a többiekhez: gyönyörűek a babák, jó egészséget kívánok mindannyiótoknak!
rjuli

Mónika!

Én egy hétre kaptam időpontot a Praxisban, és itt a főoldalon regisztráltam a lap aljára kattintva. (Ott találod meg a mobilszámot is.) Pénteken megyek majd délelőtt, gondolom akkor is kedvesek lesznek. (A telefonos beszélgetés alapján ez a véleményem. Segítőkészek.) Az alap ár 8000.-, mindezért kapsz egy vidikazit és egy ff. fényképet. 1000,- egy db nyomtatott színes fotó, ugyanennyi 1 db CD az összes képpel. A DVD 3000.- Ebből jön le a kedvezmény, 1000,- froncsi! (Kapsz egy négyjegyű kódot, amit majd előre be kell mondanod)

Ami Laurát, a húgom babuciját illeti,- a kórház után ma fogom látni másodjára, és már nagyon várom. Ez egyfajta előképe lesz a jövőmnek. Bízom benne, hogy majd jól ellesznek az uncsitesóval. Kép

Móni, Viki, Alma...!

Az UH-val az a helyzet, hogy február-ig még máshova jártam, (ajánlás alapján) ott havonta voltam vizsgálaton. Illetve járogattam oda is, ide is. (Ezt nem igazán értettem)
Nos, az ottani dokim váratlanul meghalt, és ezért átjöttem ide. Az utcsó UH február 3-án volt, 16 hetesen, aztán külföldön voltam egy hónapig, nem mondanám, hogy önszántamból, inkább muszájból...

Én is júli 14-re vagyok kiírva, a szökőnap miatt ez akár júli 13 is lehetne, de szerintem még odáig se fogom elhúzni. UH-ra (30. hét) május 6-án megyek. A pocim nem túl nagy, kétszer éreztem, hogy feszül. (Inkább én vagyok feszült néha...) Itt ugye szőlőcukros, 2 órás vércukor-terhelést csinálnak, nekem az első eredményem alacsony volt, ezért megismételték. De ez már máshol, más módszerrel (1 óra után tej és kifli) történt. Ott meg persze magas lett! Szerintem a mérvadó az lenne, ha két egyforma vizsgálat mutatna ilyen különbséget.

Amúgy az én terhességemmel úgy tűnik minden OK., bár azt nem értem, miért inkább most jönnek rám a hányingerek, pedig már a 6. hónap végén vagyok?

Csecsemőgondozás. Tudod Viki én is abban bízom, hogy nem lesz egy nagy was ist das! A gyerek is komolyodik, én is! Kép Az, hogy picikék és törékenyek azért elbátortalanít egy kicsit, de csak megszokom ezt is hamar, meg aztán úgy is hamar és gyorsan nőnek,- akkor meg már élvezet lesz az egész. Szóval gondolom nem vész...Kép

Na és a

tüntetésről. Nekem ez kiesett, de őszintén szólva, örülök, hogy a bezárás ha más nem, egyelőre el van napolva. Számomra elég nyomasztó lenne, ha az orvos- és kórházváltás után most újra futhatnám a köreimet. Amúgy nem sokon múlott, hogy véletlenül ne legyek ott. Ha úgy alakult volna, tuti beállok a többiek közé, mivel úgy vélem, az Észak-Budaiaknak (nem beszélve a kis településekről a környéken) is szükségük van egy "közeli", megfelelő, mitöbb (ahogy hallottam) jó szülészetre. Na nehogy már...!

Remélem mindenkinek válaszoltam,

cuppantás: Dica
dica

Hali megint mindenkinek!

Figyusszatok, hol lehet apasági nyilatkozatot tenni, és mi van, ha az sincs,- mondjuk a szüléskor?

Persze próbálom máshonnan is beszerezni az infókat, de biztos van olyan, akinek van már ebben tapasztalata.

Egyáltalán kinek a nevét veszi fel a kicsi, és elesek-e bármitől is, ha ez nincs (sincs) meg?

emilem: nakiez@index.hu

köszi mindent: Dica
dica

Sziasztok !

Régen jártam erre, hát nekem is megdöbbentő volt olvasni, milyen lépéseket terveztek(ill. terveznek még?) a kórházzal. Tényleg felháborító olyan osztályt megszűntetni, ami más intézmények azonos ellátásával összehasonlítva felülkerekedik a versenyben. Legalábbis a tapasztaltak véleménye alapján.
Ráadásul pont múlt csütörtökön voltam Afp-n és a terhesgondozóban semmilyen pletykát nem hallottam a témában:-)
A dokimtól azért én is leinformálódom, kiváncs vagyok az ő véleményére is.

Szóval a távollétem alatt jól lemaradtam Sziszike Olivérjének megérkezéséről, de utólag is sok boldogságot kívánok a 3. kis királyfihoz:-)) Aranyos babuci:-)

Nekem nemsokára lesz egy kis izgalom, mert jövő hétfőn megyek genetikai Uh-ra. Nagyon várom, kicsit izgulok, hogy minden rendben legyen.
A két gyerkőcömnél már ezen a 18 hetes Uh-n kiderült a nemük. Most is nagyon kiváncsi vagyok, de apa szigorúan lelkemre kötötte, hogy ne próbáljak semmit kideríteni, kérdezősködni ez ügyben, legyen a 3. baba igazi kis meglepetés. Úgyis van már itthon mindkét nemből törpe:-) Jó, megértem és tényleg izgis a szüléskor megtudni, hogy mi is van a kicsike lábai között, na de én baromi kiváncsi vagyok ám:-) És akkor most nem tudok se konkrét fiús, se konkrét lányos pofikát képzelegni magamnak, pedig mindig szoktam, így olyan bonyi az egész :-)
Na, majd kiderül, kibírom-e legalább megkukkolás nélkül. Persze,lehet, ez a kicsike nem is akarja egyelőre elárulni, apa kedvében akar járni:-)

Állítólag jön a tavasz hét közepétől! Na, lássuk! Csak könnyebb lesz pocakosodni langyosabb időben, mint ebben a csúnya morcban:-)

Pá,
Viki
ccviki

Sziasztok!

Doris! Köszi, mi jól vagyunk. Kép Lacika karácsonykor volt 2 éves, igazi kis csibész már! Kép Szeretnénk neki kistesót, de már 5 hónapja hiába, ami nekem nagy megrázkódtatás az után, hogy Lacika gyakorlatilag nászúti baba lett. Kép

Dica! Pfúj, ez a cukros tuti komolyan mondom, a legpocsékabb élményem volt a Margit kórházban. Kép Én nem értem, miért elég máshol a kifli meg a tej, és miért kínozzák a Margitban ezzel a kismamákat. Szerintem aki kitalálta, az nem képes belegondolni, milyen érzés terhesen éhgyomorra odamenni, meg azt a lőrét meginni, amikor anélkül is hányingere van az ember lányának... Tuti férfi volt, aki ezt elrendelte, őt csak a precíz vizsgálati eredmény érdekli, a kismamák nem. KépKépKép

Viki! Én nem bírnám ki, hogy ne kérdezzem meg, fiú, vagy kislány lakik-e a pocakomban. Kép Lacika anno a 16 hetes UH-n szépen megmutatta, hogy mi van a lábacskái között. Kép Olyan jó volt utána már nem Pocaklakónak, hanem PiciLacinak hívtam. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok Lányok!

Ez az apasági nyilatkozat engem is érdekelne!
Mi is ez?-és mikor kell?
Valaki már említette, de fogalmam sincs, csak rémlik a távolból valami...
Te még nem voltál?

Dica!
Mi lehet, hogy együtt szülünk! Én május 5-én megyek UH-ra. Kár, hogy nem egy idöben legalább megnézném a pocakodat!
Nekem már elég nagy van...

Szölöcukros, itt a Margitban a vércukorszint mérés, persze biztos a kifli+tej jobb megoldás, de ki lehet bírni ezt is.(szerintem)
De nekem ezt a (másodikat) 26.héten csinálták...

Sziszike!
Írtam neked!

Puszi mindenkinek
Alma
(27+6)
almaa

A kifli tej kényelmesebb megoldás, ellenben nem annyira precíz.
thira

Sziasztok!

Rég jártam erre, remélem mindennki jól van Kép
Én is nagyon várom már, hogy kiderüljön, hogy ki lakik a pocakomban, de reménykedem, hogy a 18 heti genetikai UH- kimutatja. Arra kb 2 hetet kell még várnom Kép Csak kibírom valahogy Kép
Jaj én most megyek az AFP-re és a vércukorszínt vizsgálatra, ahogy az előző terhességemnél emlékszem nem volt valami kellemes élmény meginni a tömény cukrot, de a citrom valamit javított a dolgon, hát majd csak kibírom Kép
És hogy van egyébként a 16-heti??? Hányszor vesznek vért? Mert erre már nem emlékszem.

Mindenkinek szép napot kívánok!!!

Niki
lani

Sziasztok!

Elnézést, hogy beleszólok "kívülállóként" (bár hamarosan - májusban- én is a Margitban fogok szülni), csak Dica és Alma kérdésére akartam válaszolni.

Az apasági nyilatkozat abban az esetben kell, ha Kedveseddel nem vagytok összeházasodva, ellenben szeretnétek, ha a Pici az ő vezetéknevét kapná.
Kell csináltatni egy hajadonigazolást (népességnyilvántartó csoport, kerületi önkormányzat) és ezzel elmenni a gyermekvédelmi csoporthoz (szintén önkormányzat) apukával együtt és személyi igazolvánnyal. Ott kitöltötök egy formanyomtatványt, aláírjátok és kész. Nem lehet régebbi 30 napnál (mármint a szülés előtt). Ha ez mégsincs meg szülésig (mondjuk - ne adj' isten koraszülés miatt), akkor később is el lehet intézni, csak sokkal macerásabb.
Mi tegnap voltunk párommal, és 20 perc alatt megvolt az egész.

BMárti!
Rég nem írtál nekem e-mailt. Jól vagy, minden ok? Az én előző levelemet azért megkaptad, ugye?

Üdv mindenkinek, jó pocakosodást Kép.

Brigi

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Szia Niki!
2 hete voltam AFP-n akkor 2szer vettek vert. (A cukor miatt).
Voltal Te mar eloadason hetfon a korhazban? Erdemes menni?
csengo
Vendég

Szia csengo!

Köszi a választ!!
Nem voltam előadáson még. Fogalmam sincs milyen lehet Kép De biztos jó Kép
Ti tudjátok már a baba nemét??
Niki
lani

Szia VikiKép
Máté már ilyen nagy? És hová költöztetek?
RjuliKép
Köszönjük a dicséretetKép Most már kész a fotóalbumunk isKép
VikiKép
Drukkolok a genetikai UH-hozKép
BMártiKép
Lackó jó nagy babuska már, hogy elrepült az időKép Ne idegeskedj a Kistesó miatt, tudod, nem megy ez parancsszóra... Még teljesen egészséges Pároknál sem. Én azt javaslom, ha még két hónapig nem sikeredik be a babó akkor azért érdemes egy andrológiai vizsgálatot megcsináltatni a Párodnál. Azért Nála, mert Őt a legkönnyebb kivizsgálni, és akkor megspórolhatsz magadnál egy csomó, esetlegesen felesleges beavatkozást. Szerintem ne idegeskedj - bár könnyű ezt nekem mondani - mert a görcsös "akarás" sajna hátráltatja a dolgokatKép DrukkolokKép
AlmaKép
Bocsi, de Te az az Alma vagy aki korábban irogatott a "ma megint megjött"-be? Hogy vagytok?
Bocsi, az apaságihoz nem tudok hozzászólniKép

doris

Sziasztok!
Ma voltam uh-n. Fiu!!! Miklos lesz.
(Nekem persze mindegy, de a ferjem majd kiugrik a borebolKép ) Minden rendben. Szokas szerint +1.5 orat vartam, de most egy masik no volt es o nagyon rendes.
csengo
Vendég

Sziasztok!

Brigi! Bocsi, örökre el vagyok havazva, de a levelezésem legalább működik már. Írok hamarosan! Kép

Doris! Tudom én, hogy pár hónap csúszás még nem ok az aggodalomra, csak nekem nagy koppanás, mert fel se merült bennem, hogy nem leszek terhes azonnal, ha egyszer nem védekezünk. Kép Az andrológiai vizsgálat mit jelent pontosan? A nemzőképességet ellenőrzi? Az "elmúlhat" 3 év alatt? Mert 3 éve még semmi gond nem volt vele... KépKépKép Persze egészen más is így, hogy már van egy kicsink, az ember nem is tud olyan zavartalanul "dolgozni" az ügyön... KépKép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

BMárti: Én is azt mondom, hogy nem szabad elkeseredned, bár tudom ez ilyenkor nem segít. Nekünk a 10 hónapban jött össze a baba és már én is nagyon el voltam keseredve bebeszéltem magamnak, hogy meddő vagyok, hogy nem lesz több gyerekem mindent. Pont abban a hónapban sikerült amikor a legkevésbé számítottam rá. Hidd el semmi baj sincs csak ezer millió apró dolognak kell akkor abban a pillanatban stimmelnie Kép Kép Kép Hidd el nemsokára jössz te is a terhesgondozóba Kép
Úgyhogy drukkolok nektek Kép!

Csengo: GRATULÁLOK!!!! Kép

Örülök, hogy minden rendben van nálatok, én is nagyon várom a 18-heti UH-t. Ez az volt ugye???

Mindenkinek szép napot!

Niki
lani

Brigi!

Köszi az infót, most le kell lépnem, mert nem otthon vagyok.

Dica
dica

B.MártiKép
Az andrológiai vizsgálat annyit jelent, hogy a frissen leadott "kiskatonák" számát ill.mennyiségét, fürgeségét, aktivitását, életképességét megvizsgálják. Sajnálom, hogy ezt kell irnom, de bizony ez nagyon apró dolgokon is "elromolhat". Például tudtad, hogy a szaunázástól egy hétre teljesen lelassulnak ill.el is pusztul a "matyikák" nagy része? Például tilos szoros nadrágot hordania a Párodnak. Egy szimpla lázas állapot is átmenetileg rontja az állapotukat. A legtöbb férfi azt gondolja, hogy neki már van gyereke, tehát biztos, hogy Ő tökéletes. Adja ég, hogy igy legyen, de a Párodat sokkal könnyebb kivizsgáltatni mint Téged megnézetni. Persze nem mondom,hogy azonnal fussatok orvoshoz, de az egy év sikertelenséget felesleges kivárniKépKép Sok sikert és ne engedd a Párod szolizni, szaunázni,szűk alsót hordani vagy ha mégis akkor kalkuláljátok be a dolgotKép
CsengőKép
Gratula a fiúcskáhozKép

doris

Szisztok Lányok!
Brigi!
Köszönöm a válaszod, az apasági nyilatkozattal kapcsolatban! Én férjnél vagyok, így ezek szerint nem érint minket a dolog!

Doris!
Nekem nem jött meg megint...
Én nem az az Alma vagyok!

Csengô!
Gratulálok a fiadhoz! Ugye milyen jó érzés látni a monitoron, legalábbis nekem ez nagyon nagy élmény volt! A helyzet nálunk is hasonló mint nálatok nekem mindegy lett volna hogy ,,milye van,,. de a férjem azért jobban örült, hogy fiú.

Pusz
Alma
almaa

AlmaKép
Akkor ne haragudj, csak évekkel ezelött még a "ma megint megjött" topikban levelezett egy Alma nevű lány és kiváncsi lettem volna vajon mi lehet Velük?Kép

doris

Szisztok Lányok!
Segítsetek nekem lázmérö ügyben, annyi féle van, hogy mostmár tényleg összezavarodtam. MELYIKET VEGYEM?
Fülben mérö? ,,Rugalmas,, végü? Cumis? Infrás?

és még egy kérdés: Látott valaki olyan ,,alkalmatosságot,, amit a normál beépített kád tetejére lehetne rakni, hogy azon megálljon a kiskád? (A ,,kecskelábú,, kádállványhoz hasonló valami, de erre a célra kellene.)

Puszi mindenkinek,
növesszétek a pocakokat!!!
Alma
almaa

Az a legjobb, ha sima higanyosat veszel, amit fenékbe lehet tenni. Ezért jó, ha vékony, ill. egy ismerősöm nagyon dícsérte a rugalmas végűt.
A fülessel csaka gond lenne az elején, a cumisat nem biztos, hogy elfogadja, a digitális össze-vissza mérhet. A higanyoszlop nem téved, és ezek a maiak már gyorsak is.
rjuli

Alma,
Rjuli-val majdnem teljesen egyetertek, de azert a fulhomero-nket semmi penzert ki nem dobnam. Kép Lazas, beteg gyerek irto sokat alszik, ilyenkor felkelteni, levetkoztetni, a popsijaban lazat merni kesz kinszenvedes es kinzas. Kép Ilyenkor nagyon jo szolgalatot tesz a fulhomero. Kép
De abbol se mindegyik megbizhato, a gyerekorvosunk szerint a rendeloben tobb fajtat kidobtak a pontatlan meres miatt. AZt mondta, a Braun valt be eddig a legjobban.

Csengo,
gratula a kisfiuhoz! Hetfon varakozas kozben sikerult kideritenem, hoyg a ketto UH szoba kozul az 1. szamuban jobb a gep, ezert az AFP utani alapos UH-t vegzik csak ott, az osszes tobbit a 2. szamuban vegzik. Akkor most melyik UH-s novel talalkoztal?

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

A fülhőmérőssel az a gondom, hogy nem mindegy, milyen szögben tartod, hogyan fordítod a hallójárat felé, mert máshogy kell eg ycsecsemőnek és máshogy később, így aztán könnyen adhat rossz eredményt. Plusz azt a kezével is érzi az ember, hogy lázas-e, vagy csak hőem., és, ha annyira lázas, úgyis fel kell kelteni, hogy beadjam a lázcsillapítót.
Úgyhogy, aki mondjuk ajándékba kapott ilyet, persze, hogy ne dobja ki, de én pénzt nem adnék érte. Ez szigorúan magánvélemény, mindenki kitapasztalja, hogy neki mi a legjobbKép
rjuli

Sziasztok!
En az 1.szamuban voltam, minden 18.hetest oda hivtak. Lehet hogy nem szoktak ennyire reszletesen magyarazni, akkor szerencsem volt, mert volt ott egy tanonc is, es neki mindent elmagyarazott a doktorno, igy persze en is elvezkedtem....
A kukijat vagy negyfele nezetbol mutogatta, tenyleg meggyozo volt.

csnego
Vendég

Szia RJuli,
Mi egy lazas betegseg soran rohantunk el fulhomerot venni, mert -lehet, hogy bena szulok vagyunk Kép-, de egyszeruen csak azt ereztuk, hoyg meleg a gyerek, de kezzel nem tudtuk eldonteni, hogy "mennyire", felkelteni meg nem volt szivunk a higanyos mereshez. Kép
A hugom eloszor szinten a higanyosra eskudott, aztan a ket eves fianak volt kenytelen fulhomerot venni, mert eselytelen volt az ordito, kezzel-labbal kapalozo beteg kisfia popsijaba dugdosni a lazmerot. Kép
De tenyleg mindenki dontse el, o mit es hogyan tervezi, es dontson aszerint. KépKépKép

Csengo,
a mazlista KépKép

Gombóc
gombóc

AlmaKép
ÉN nem találtam ilyesmit, ezért nálunk két szimpla lecsiszolt, lefestett léc/deszka szolgál e célra. Este felteszem a kádra rá a babakádat aztán egy mozdulattal megy az ajtó mögéKépNekünk van fülhőmérőnk de sajna nagyon megbizhatatlan. Egyértelmű láz esetén sem jelzett semmit pedig igyekeztünk rendeltetésszerűen használni... A digitális amit újonnan vettünk sajna néhány másodperc után pusztán egy villogó pontot mutat ezért van otthon két hagyományos, higanyos hőmérő amit teljes biztonsággal használunkKép

doris

Sziasztok!
Köszönöm a sok - sok segítséget, véleményt a lázmérövel kapcsolatban.

Doris,
Köszi a tippet!!! Mi is így oldjuk meg ezt a kádkérdést, mert látni 1 x láttam ilyen állványfélét valami újságban, amit sehol nem találok.

Sziszike! Sok puszi nektek!-csak ha esetleg erre járnál!

Puszi mindenkinek
Alma
(28+3)
almaa

Gombóc,
ismerős a kapálódzó gyerek. Nekem egyik sem bírja a fenékben mérést, pár hónapos koruktól hónaljban mérem.Ölembe ültetem, és szorítom a karját. A kúpról is hamar le kellett szoknunkKép
rjuli

Sziasztok!
Csak hogy meg egy velemeny legyen homero-ugyben: mi eloszor cumisat vettunk, de azt a fajta cumit nem volt hajlando a szajaban tartani a nagyobbik fiam (a kicsinek meg nincs is cumija). Ahogy no es egyre jobban (es erosebben) mozog a baba, szerintem nagyon nehez popsiban merni, raadasul ejjel kulon azert levetkoztetni... Szerettem volna venni egy fulhomerot, de engem a boltban lebeszeltek rola, mert allitolag nem mindegy, hogy mekkora gyereknel milyen szogben tartod (huzod) a fulet meres kozben, es emiatt pontatlan lehet. Helyette egy masik fajtat ajanlottak, amirol elotte meg nem is hallottam, es csak par szaz FT-tal volt dragabb a fulhomeronel. Ez homlokhomero, az alakja hasonlit a fulhomerohoz es ugy kell hasznalni, hogy a ket halantek kozott a homlokon szepen vegig kell huzni. Par pillanat az egesz es allitolag eleg pontosan mer. Nekunk nagyon bevalt, en kulfoldre is hoztam magammal.Kép
Csengo, gratulalok a kisfiadhoz!Kép
Doris, Amerikaba jottunk.
Sziasztok!
Viki
vikici

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?