Edit
Csak úgy sütöttem...nem volt semmi alkalom.
Csak kaptam ezt a krém receptet, és ki szerettem volna próbálni.
Szóval a krém:
1 liter tejet 10 púpozott evőkanál finomliszttel csomómentesre keverek. De lehet kicsit több is a liszt, mert én a biztonság kedvéért átszűrtem, és maradt fenn a szűrőn liszt..Tehát inkább 11 kanál..
Addig főzöm, állandóan kevergetve, míg sűrű massza nem lesz belőle - kb mint amikor pudingot főzöl.
Át kell önteni egy üveg, vagy porcelán edénybe - mert a főzőedényben visszafolyósodik - és kihűlésig
kevergetni kell, hogy ne csomósodjon össze.
Ezután 30 deka porcukrot habosra kell keverni 2 csomag vajjal (nem olvasztott!), és a főzött krémet kanalanként a cukros vajhoz kell keverni.
Ha ez kész, akkor jöhet az ízesítés!
Én kétfelé szedtem a krémet, az egyiket kakaóval (nesquik) ízesítettem, a másik felébe pedig ledaráltam fél zacskó fagyasztott erdei gyümölcsmixet.
Sütöttem 3 lap piskótát, az egyiket kakaósra csináltam, az került középre.
Kicsit hűtőbe tettem a krémeket dermedni, amikor kihűltek a piskótalapok, betöltöttem a krémekkel, és tortabevonóval bekentem, körbe az oldalára darált diót tettem.
Nem lett nagyon feldíszítve, mert hirtelen ötlet volt, ezért nem készültem, csak ez az apró cukor volt itthon...
De mondjuk ezért senki nem reklamált!