Új privát üzeneted érkezett!

Anuk: na, tuti ilyen nélkül lehet létezni. Elvégre a lányaim is elvoltak, a fiam is ellesz. Amit ilyenre költenél, azt toldd meg egy összeggel, s abból a pihiszékre hajts. Az kismilliószor hasznosabb.

Kép
kissmanó

Anuk!
Szerintem is bőven jó a szopipárna...én már a 3.-at veszem...az egyiket én nyúltam le, a másikat anyukám....így Nórinak most nincs...
Egyébként szerintem egy sima nagyobbacska párna is megteszi, amit nekitámasztasz a kiságynak.
Hasszorítóra kérdezz rá, ha legközelebb mész. Amúgy állítólag betétet is lehet receptre íratni.

Csillagtáncos!
2 kg ruha fér bele maximum...szingliknek találták ki :D
Én pont a bőrbarátabb mivolta miatt szeretnék mosható pelust használni, mondjuk tény, hogy gyakran kell cserélni....a környezetvédelem csak a sokadik szempont.

KépKép
amadea

Én sztem ezt az elfordulásgátlót kihagyom.

Csillag: én láttam már minimosógépet, van olyan, amelyiknek kis centrifugája van, tök cuki.

http://www.pto.hu/post/1/925 :lol:

http://www.onlineapro.hu/aprohirdetes-m ... 96755.html

http://www.vatera.hu/mini_hagyomanyos_m ... 67026.html
Vendég

Ja, Csillag: nálunk a védőnő egyszer jön, egyszer én megyek. Már nem is tudom hányszor volt nálunk, 3-4-szer? de erről beszélhetnénk a rendelőben is, én sem értem miért kell otthon.
Vendég

Sziasztok!

Látom jól belelendültetek!

Benta, vigyázz magadra, pihizzél!

Anuk, egyetértek Kismanóval szerintem is felesleges az elfordulásgátló. Nekem is a szoptatós párnát tanácsolta a védőnő, mondván azért is jó, mert a babák szeretik ha van körülöttük valami, hiszen nem szokták meg a nagy helyet. Egyébként szerintem felesleges még1et venni, mert a sajátunkat úgy is erre fogjuk használni, hiszen nem fogunk rajta egész nap heverészni!

Amadea, szerintem kevés orvos írja fel ezeket...de ha valakinek mégis sikerül, meséljen!!

Megyek az ikeába, megveszem ami még kell a szobába! :)
Ma szert tettem egy új napszemüvegre - dehát kellett is ilyen szép időben! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, mostanában sok elintéznivaló gyűlt össze.

Noémi: köszi az érdeklődést (sms)!!
Holnap jóga, naná, ki nem hagynám! ;)

Tabati: majd írj, hogy mikor mész tornázni- három hete én sem voltam, csak jógázom. :)
Hát igen, totál igaza van férjednek, főleg abban, hogy nem lehet módosítani a szerződésen. Azt hiszem, hogy a Krio- nál lehet valamit változtatni, legalábbis ezt mondta tegnap az ismerősöm, akivel taliztam. De a csajszi jogász… :)

Hasszorító: a némettanárom mesélte, hogy anno ő üdítős dobozokat pakolt a hasára, és úgy feküdt! :)

Most megint rohanok, később jelentkezem. :)

Kép
tökmag79

Jó akkor egyetértünk :D 2000 Ft, én is csak néztem, hogy már mik vannak. Bőven elég lesz a pléd vagy szopipárna. De ez a minimosógép most felhúzta a fantáziám :D

Puszedli: Nálunk még mindig nem volt, holott december óta ígérgeti. Az alattunk levő babát már megnézte, szóval nem értem miért nem fáradt feljebb egy emelettel. Mondjuk nekem nem hiányzik, meg mivel úgyis megyünk valahova máshova, szvsz már ne is jöjjön. :)
Vendég

Anuk! fő az 1etértés :wink:

Kép
kissmanó

Hű, vagány az ufokinézetű minimosógép, amit a facér pasiknak reklámoznak vicces szöveggel. :lol: A mi normálkánk 7 kg-ot bír, de van egy program, ami 2 kg-ra van kitalálva.

Előbb balhé volt. István most ment el, látták a kocsiját. Egy c. gyerek kutyát ingerli elöl, míg 3an hátul, egy már mászik is kifele, mire odaérek, háát őők, csak a labdájukat akarták. Iskola van a szomszédban, megjegyzem, tanítás után semmi keresnivalójuk nincs ott, pláne nem focizni az udvaron. Kaptak is a pofájukra, hogy mit képzelnek, nem ez a módja annak, h vissszakapják a nyamvadt labdájukat. Az eset után már könnyen rekonstruáltam az őszi almalopási eseteket is, szintén hasonló taktikát vethettek be. Mellesleg elől nyitva van az ablak, tehát köv. lépés még az is lehetett volna, hogyha ugye nincs otthon senki (mivel ők csak emiatt választották ezt a módszert, mert látták, h a "bácsi elment otthonról"), akkor bepróbálkozunk az ablakon...
Na, ez a helyzet felénk, csoda, hogy szögesdrótos kerítésről álmodom?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csillagtancos 2009.04.07 15:57-kor.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

csóóóóóókolom, szép napot!!! csajok itt 25 fok van, egy szál polóban sétáltam, király ez kellett nekem... :D

ma: segítettem apának egy kicsit, majd kocsit mostam ezért "mert megérdemlem" apa elvitt és ettem egy nagy nagy gyrost, bevásároltunk, majd elsétáltam a könyvtárba, és barinővel ettünk fagyit majd elkezdtem a kórházi cuccom összerakását..
termés: Tena hiperbetét 30 db-os (ezt ancsával elfelezzük asszem)1500.- ehhez bugyi 2 db 500.-, 5db os eldobható bugyi Dmből 600.-, wc ülöke 10 db 200.-, Dmes Balea Med szintelen szagtalan tusi 500,-

szoptató hálóinget kaptam 3at (elég??) köntösöm van...törcsi akad

jajj gyakorlott kismammiiiikkkkk!! itt nálunk nem kell ruci a babónak a kórházba mert angolpólyába teszik őket, de mostanában valami szarral mossák, mert sok baba pötttyyyös lett, ezért lehet bevinni rucit neki...MIT VIGYEK???? MENNYIT????
pelus kell a kórházba?

és férjem ma megkreálta a bordűrt, olyan édes, imádom, hétfőn nyomtatja és már rakom is fel

Kép

na dölök, kivagyok

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Benta, remélem már jobban vagy!!!

Anuk, ügyes vagy, csak így tovább. Anyós remélem megtanulja mire Emma megszületik,hogy nem jöhet-mehet akkor amikor neki kedve van.Én el sem tudnám képzelni,hogy bármikor beállítson anyósom.
Azért ma beszélgettetek, vagy visszahívtad mikor Rod otthon lesz?

Noémi, utólag is isten éltessen sokáig, és Áronnak is boldog névnapot!

Tegnap megint szülésfelkészítőn voltam. Két órát beszélgettünk a szülésről. Most már pontosan tudom mi fog történni.És még hozzátenném érzékenység témában, hogy néhányszor majdnem elsírtam magam, mert rágondoltam, hogy milyen édi bébim lesz.
Délután pedig sétáltunk egy nagyot a barátnőmmel. Jól el is fáradtam.Persze az éjszakai alvás még mindig nem megy. Vagyis alszom én, de sokszor felkelek, meg forgolódok. Már azt mondta apa,hogy kiköltözik a nappaliba, mert nem hagyom aludni.

Zsu

Kép
bvigh

kibontottam egy Tenás betétet :oops: EZ HATALMAS! EZ egy pelus :oops:
Kép

az ott egy 1,5 literes palack :roll: :shock: :?:

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Most értem haza, eddig túra volt, muszáj volt felsőket vennem, mert csak pulcsijaim vannak, és hát hirtelen nyár lett. :lol: Köszi Magdi, végül nem is kismamaboltba mentem máshol is találtam jó kis ujjatlanokat. :wink:

Csak Nikire reagálok! hihetetlen!!! :shock: Tényleg kell ekkora betét nekünk???? :shock:

Kép
Kép
tabati

Ez egyáltalán nem függ attól, hogy valakinek alapból mennyi a mensije? Mert nekem nem szokott sok lenni, és alig tart 3-4 napig...

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Huhhh, végre ideértem én is... jól kimorogtam magam most este. Képzeljétek, kiraktuk már a teraszra az asztalt és a székeket... a kutyáim (akik egész délután meg voltak őrülve természetesen) a csipeszeket szanaszét rágták az terítőről... még szerencse, hogy nem volt akkora szél, hogy elvitte volna az asztalról a terítőt.
Viszont azt hiszem, tudom, melyik rugdosásokról beszél Noémi. :) Szerintem tök egyszerre működnek a gyerekek nálunk, ugyanis én is úgy érzem, mintha már nem oldalt dugdosná a lábikóját, hanem a köldököm környékén.
Csajok, elkezdett valaki már gátmasszázst csinálni? Feltétlenül ki kell kérni ehhez az orvos javaslatát, vagy lehet már? Azt tudom, hogy búzafűolaj kell hozzá, de hogy mikortól lehet....

Niki, nagyon ötletes ez a bordür. Hogyan készítettétek? Bárki tud ilyet itthon csinálni vagy a férjed foglalkozik ezzel? Nagyon el tudnék egy ilyet Beni szobájába is képzelni...

Anuk, megint eszembe jutott, amit egyszer írtam már Neked: Isten nem ver bottal. :) Anyósod pedig pihegjen csak... :D De ez tényleg fura... miért akkor megy, amikor Rod nincs otthon? Lehet, hogy barátkozni akar? :)

Irtóra fájnak a csontjaim... :(:(

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Bordűr nagyon cuki! :wink:

Tena betét nagyon durva :shock: ....még jó, hogy csak normált vettem...

Gátmasszázs: 34. héttől ajánlják. Én a következő receptet ismerem:
Bázisolajok: búzacsíra (Triticum) és orbáncfű (Hypericum) .
A búzacsíra olaj magas E-vitamin tartalma táplálja és lazítja a bort. Növeli a szövetek rugalmasságát. Támogatja az izom- és mirigyműködést. Használhatunk belőle a has borének ápolására is, ez segít megelőzni a nyúlási csíkok (striák) kialakulását.
Az orbácfű olaj antibakteriális hatású, sebgyógyításra is használják. Ezen kívül idegerősítő, érzékeny idegvégződések kezelésénél hasznos. Önmagában is kiválóan alkalmas gátmasszázsra.
Ezekből 1:1 arányban keverjünk össze annyit, amennyire szükségünk van (egyszerre nem nagyon érdemes 50 ml-nél többet, de egy evőkanálnyi is elég egy "előkészítő" alkalomra. Szüléshez egy kicsit több is kellhet.)
Illóolajok: muskotályzsálya (Salvia sclarea) és rózsaolaj (Rosa) .
A muskotályzsálya antiszeptikus és lazító, fájdalomcsillapító hatású (a hipofízisre hat: segít a szervezet belső fájdalomcsillapítójának, az endorfinnak a felszabadításában). Az anyának könnyebb általa "elvonatkoztatni", elviselni a szülés megpróbáltatásait, átlépni saját határait, megbirkózni váratlan helyzetekkel / érzetekkel. Vérnyomáscsökkentő és enyhe narkotizáló hatása is ismeretes. Önmagában is alkalmas szüléskor a has borogatására (ilyenkor rendszerint nagyon meleg vizes rongyra csepegtetjük, amit az anya hasa köré csavarunk).
A rózsaolaj az egyik legnagyszerűbb aromaterápiás szer minden olyan helyzetben, ahol a nőiség, nőiesség kerül kifejezésre. Már az ókorban is használták szüléseknél. Antiszeptikus és görcsoldó hatású. Szüléskor az anyának a leghősibb "női mivoltában" kell megmutatkoznia, amelyhez a megfelelő energiákat segít aktiválni ez az olaj. Beszerzése sajnos elég nehéz és drága is, próbáljunk szerezni nagyon kicsi kiszerelésű tiszta (!) marokkói vagy török rózsaolajat. Csak egy-két csepp kell egy egész üveg (50 ml) bázisolajhoz.

Bocsi, hosszú lettem :oops:

KépKép
amadea

Elszállt, amit írtam! :twisted:

Zsu, köszönöm!

Niki, ez a betét tényleg hatalmas. Hogy csináltátok a bordűrt, és mire nyomtatjátok...engem is érdekelne!

Heni, tényleg tök jó, hogy a fiaink ennyire egyszerre működnek, kíváncsi leszek, hogy egyszerre fognak-e születni..:)

Én a weleda bio gátmasszázs olajat tervezem megvenni a DM-ben. Keresgetek a neten, mert nem igazán vagyok vele tisztában, hogy is kéne ezt csinálni. Ezt találtam:

A szülés előtti rendszeres gátmasszírozás lecsökkentheti a gátrepedés, a fogós szülés és a vákuumos szülés szükségességét. A 34.-36. hétben kell elkezdeni és javasolt folytatni a szülésig. A masszírozandó felület a gát. A perineum masszírozása magában foglalja a hüvely bemenet és a végbélnyílás közötti területet. Ha veszünk egy tükröt és megnézzük a szeméremtájékot, a klitoriszt vegyük 12 óránál akkor a masszírozandó felület 3 és 9 óra közé, esik. Nem szabad masszírozni a húgycső felé, mert könnyű a fertőzés veszélye.

A gát masszírozásának a technikája a következő: mossuk meg a kezünket, természetesen rövid legyen a körmünk, hogy nehogy megsértsük az érzékeny területet. Leülünk egy kényelmes meleg helyen a lábakat szétnyitva, félig ülő helyzetben. Lehet állva is az egyik lábat felhúzva a fürdőkád szélére tenni vagy egy székre, esetleg guggolni a fallal szemben. Fontos, hogy kényelmesen hozzáférjünk a szeméremtájékhoz. Tiszta olajat használjunk, a legalkalmasabb az orbácfű olaj mert izomlazító, vérzéscsillapító és fertőtlenítő hatása is van. Masszírozzuk ezt be a perineumba és a hüvely bejárata mögé kb. öt percig, különösen ügyelve a hegekre ha vannak. Majd helyezzük be az ujjakat a hüvelynyílásba a második körig. Vannak nők akik a hüvelykujjukat könnyebben tudják használni. Most nyújtsuk meg gyöngéden lefelé irányuló enyhe nyomással, amíg nem érzünk forróságot, majd ennél a pontnál folytassuk, amíg az égető érzés elmúlik. Ha a hüvelykujjal végezzük a lazító mozdulatokat, akkor a hüvelykujjakkal lefelé, kifelé húzó mozdulatokat végzünk, masszírozzuk a perineum bőrét a hüvelykujj és az első ujjak között. Egy hétig végezzük a mozdulatokat napi rendszerességgel, ez idő alatt érezni lehet a változást a gáti izmoknál. Ha már be tudjuk illeszteni az 5 ujjunk hegyét, akkor elértük a 4 cm-t. ekkor is folytassuk tovább a gyakorlatot napi rendszerességgel, amíg elérjük a 7 cm-t, ami kétharmada annak, amire a baba fejének szüksége van. Ekkor elég kétnaponta masszírozzunk, hogy megtartsuk a gát rugalmasságát. Ekkor is elengedhetetlen a medencealapi izmok rendszeres tornáztatása.

Én nem igazán értem...még így sem! :?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Amadea, ez igen! Nagyon profi vagy! :):) Köszönöm szépen a tájékoztatást, és egyáltalán nem baj, hogy hosszú lettél. :):) Jól értelmezem akkor, hogy a bázis olajokhoz keverhető egy-két illóolaj is? (Mármint itthoni használatnál).

Heni

Kép
szheni

Huhh, Noémi, azért ez sem semmi... 7cm??? Ezt tényleg el lehet érni ilyen masszázzsal? Nem lenne rossz...

Heni

Kép
szheni

Kép
Kép

Kép
kissmanó

Kismamik,

Noeminak igy utolag, de nagyon boldog szuletesnapot kivanok.
Tena betet: Szerintem nagyon durva, tenyleg mint egy pelus es mivel nincs rajta szarny szerintem csak sujkent huzza lefele majd a bugyit. En szerintem maradok az Always vastagabb szarnyas ejszakai betetjenel, max majd surubben kell cserelni. Azert nem tudom elkepzelni hogy szules utan annyira omlik majd a ver, hogy ne legyen eleg egy normal betet.

Kissmano: Tok jo a tablazat, vegre mar nem en vagyok az utolso. :lol:
Nyari ruhak: Korabban en is XS S voltam, most mar automatikusan az M-es felso utan nyulok, szerintem ezek jok es kenyelmesek lesznek szules utan is. Kifejezetten terhesfelsot nem vettem magamnak, azok valahogy nem tetszenek. Nem terhesbol is most egy csomo olyat arulnak aminek kis tunikas fazonja van es tokeletesen illeszkedik a nagy pocakomhoz.

Tegnap tuleltem az orankenti 4 db vervetelt, na persze nem volt egy leanyalom. Azt mondtak ma hivnak az eredmeny miatt, de meg nem csorgott a telom. Varok meg egy orat aztan felhivom oket. Akarom tudni, hogy hetvegen tomhetem-e magamba a finomsagokat vagy sem. Remelem igen, mert hetek ota annyira kivanom az edesseget, hogy nincs olyan nap hogy ne ennek.

Mindenkinek szep tavaszi hetveget!

Banka
Kép
banka79

Banka!

Én csak a kismamafelsők árával nem vagyok kibékülve! :lol: Szerencsénk van, hogy mostanában divat a hosszabb felső is, így találunk magunkra máshol is. Nekem is sikerült. :wink:

Kép
Kép
tabati

Jóóó reggelt :)

Zsu irigyellek kicsit. Részletekben nem írnád le, hogy mi lesz, mire számíthatunk? :oops: Nálunk nincs szülésfelkészítő, így csak halvány sejtéseim vannak mi vár rám.

Niki ez az extra méret? :D Tényleg nem csak a babáink lesznek pelenkázva, hanem mi is :D Húúúúúúú de utálom előre. A bordür nagyon szuper :D férjedurad tud olyan papírra nyomtatni, hogy ragasztós a hátulja? (tudod le kell húzni öntapadós) Ezek a birkák…

Heni úgy tudom, hogy gátmasszázst csak 34 hét után szabad. Legalábbis mintha a neten ezt olvastam volna. Búzafűolaj? Sosem hallottam róla, úgy tudtam jó a levendulás is. Orvosi engedélyről nem tudok, de apuka segítsége jó :oops: én a nagy hasamtól alig érek oda.

Amadea köszi a felvilágosítást, el is mentettem rögtön :)

Banka nagyon ügyi vagy :) Szorítok, hogy minden jó legyen, és az áhított sütiket megehesd!

Tegnap délután már nem tudtam jönni. Anyós sehol, vártunk rá fél órát hátha lekéste a buszt. Elfogyott a türelmem, felhívtam, hogy most akkor mi van. Jön, vagy nem. Hát nem. Mert rosszul van. Na igen persze. Nem akart a fia szemébe nézni, vagy nemtom. De akkor legalább egy nyamvadt telót megereszthetett volna vagy valami. Van más dolgunk is, mint rá várni. Rod kijelentette, hogy okés, de holnap (azaz ma) lemegyünk hozzá, és igenis elbeszélgetünk. Nomeg felmérjük a lakást mit kell javítgatni ami sürgős és mi az ami kicsit ráérősebb, ha már beköltöztünk. Naná, hogy nem tetszett az öreglánynak :D
Elvoltunk az obiba, teszkóba. Obi tapéta kinézve, halványkrémszín. Nekem jobban tetszett volna a kicsit sötétebb, de hát Rodnak nem (mahagóni a szekrénysor és a kanapé-fotelek stb). Parkettát is néztünk, 1250-ért láttam olyan tölgy árnyalatot, ami megfelelne. Nah nesze neked teszkó. Megjött az akciós újság, tegnaptól volt akciós a babacuccos, pelus stb. Azt hiszitek volt bármi is? :evil: olyan üresek voltak a polcok, hogy csak na!!! Egy csomó ember totál tanácstalanul álldogált. Megkérdeztem egy eladót, hogy most mi van, vigyorogva válaszolt, hogy már reggel 10 órakor minden elfogyott. :shock: Simán fel lehetne őket jelenteni vásárló megtévesztése miatt. Ha akciós valami, akkor nem egy kartondobozzal kell kirakni!!! :evil:
Viszont vettem több csomag baromi erős 120 literes összehúzós zsákot, abba pakolom a ruhákat, cipőket. Az a pár doboz ami van kell a törékenyebb holminak, apukám meg kért kölcsön húsosládákat (nagy műanyag) abba pakoljuk a könyveket.
Ma megyünk a diego-ba ott is megnézzük a parkettát, meg a padlószőnyeget, mert lehet az lesz, gyorsabb lerakni ha nagyon gyorsan akarunk átköltözni. Nem mellesleg le van árazva, ha minden igaz :D Már előre vihogok kínomban mi lesz itt. Anyós azt akarja, hogy menjek haza költözés idejére, majd ő összepakol meg kipakol nekem. Hát a francokat Meg sem mi, sem drága sógor nem akar vele lakni. Ennyit a kicsi fiú komplexusról. :D

Emma nagyon virgonc az utóbbi két napban. Szerencsére bár nagyokat rúg, és eldeformálódik a hasam nem fáj. Persze megint 180 fokos fordulatot vett, és most a jobb oldalamon nyomja ki a lábát csúcsosra. Olyan röhejes, csak nincs nálam fényképező, meg olyan váratlanul csinálja, hogy nem sikerül lekapni :(
Vendég

hát csajok, eddig szült ismiket kérdeztem hogy ugye elég az éjszakai (mert az szárnyas,stb) és azt mondták ne is álmodjak, mert 1, első nap betét se nagyon kell , mert annyira jön hogy feleslges, majd cserélik az ágynemüt, sogornőm 2 ilyen Tenát rakott be sikertelenül...aztán elég egy is...hálós bugyesz elvileg megtartja, azt még nem próbáltam, de lehet megteszem és fetrengek benne egy kicsit :) aztán itthonra meg már elég lesz elvileg a night-os.

Bordür: pároméknak nyomdájuk van, így tudnak ilyet nyomni :) ezt itt a reklám helye...:) lehet tapétára is csak azt be kell szerezni sima fehér festhető, olyanra szerettök volna mi is, de 30 méteres van csak, nekünk meg csak 5 m kell, és sokba kerül...így falmatricára lesz nyomva...szerintem mondjuk tökolyan mint a sima vinyl matrica :D ha valakit érdekel küldjön egy privit továbbítom apának és ó meg kiszámolja mennyi lenne...ugye a mienket nem nagyon árazta be.

én bioboltban szereztem be Weleda gát olajat. 34. héttől kezdjük mi. Apa elolvasta hogy kell. Volt benne olyan rész is hogy ez jó része egy előjátéknak, így kijelenette hogy akkor ő segítene szívesen :oops: lehet jobb, nem tudom hogy csináltam volna :lol:

ÉS IGEN 32. HETET KEZDJÜK JUPPIÁJJJÉÉÉÉ

és kéremszépen...Győr, 23 fok :P

Kép
Kép
mniki84

Szépjónapot!

Niki: eszméletlen édes az a bordűr!!!
Melyik tenásat vetted? Én a normálosat, a gyógyszertáros szerint az is elég lehet. De az is óriásinak tűnik. Tőle kérdeztem, h nem elég-e a sima eü. betét legnagyobb verziója, de ő is azt mondta, hogy kizárt. Mi lesz velünk??

Hát ez a gátmasszázs tényleg bonyolultan hangzik, de jókat küldtetek róla. Nem tudom, hogy gondolják, h vki egyedül is képes ezt megcsinálni a 34. héttől, hiszen akkor már annyira nagy hasunk lesz! Nekem már most is gondot okoz pl. a lehajolás, meg a cipőkötés sem túl egyszerű már, akkor nem tudom, hogy fogom majd egyszerre tükröt fogva olajosan masszírozni... És amint Niki is írta, ezt a férfiak remek előjátéknak tekintik, ne vonjuk meg tőlük. :oops: :lol: :lol:

Anuk, én már nagyon szurkolok nektek, hogy minden menjen azzala a lakással! Tényleg, albérlő már tudja, hogy húznia kell? Mert őt is időben kell értesíteni, ugye, egyik napról a másikra tuti nem lehet kirakni. és anyósból kinézem, h az albérlőnek még egy mukkot sem szólt...

Ma bográcsban főzzök meg a kis pörköltünket, nyami, sokkal jobban szeretem mint tűzhelyen. Galuska már kész hozzá és van otthoni uborkabefőtt is! :)

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Noémi: sikeres volt a bejutás- sógorom itthon volt. :)

Most pedig megyek sétálni!!! :)

Kép
tökmag79

Sziasztok! :)

Csodajó idő van kint ma megint... :):) Kutyik lihegnek-pihegnek, lóg a nyelvük a melegtől- szegénykéim. A teraszon árnyékban 26 fok van... miért nincs tavasz??
Niki, ment privi. Ja, és ha akarod, szívesen átküldöm Neked az én kórházi listámat.Minden rajta van, amit Neked, a babának és a férjednek vinni kell, illetve a papírok listája is. (Mmint a személyesés orvosi papírok is.)

Anuk, hajrá! Örülök, hogy lassan sikerül mindent megvenni a felújításhoz. A Tesco-n meg nem mérgelődj, sajna tényleg ez van mindig, ha vmi akciós. Egy ismerősöm egyszer azt mondta, aki ott dolgozott, hogy ha vmi meg van hirdetve akcióban és csak párat kapnak belőle, legtöbbször ők viszik el. Pár éve ott volt akciós egy kerti medence, amit szerettünk volna megvenni, de mire mentünk (reggel 7-kor) állítólag már elfogyott. Persze, mert 3 db érkezett belőle, és naná, hogy ők vitték el.
Ja, és elírtam: búzacsíraolaj és orbáncfű olaj. :):)

Tena betét: tényleg nem elég egy sima normális egészségügyi betét... de holnap találkozom a kb 2 hete szült bnőmmel, majd kifaggatom. :):)

Tökmag, remélem, kellemeset sétálsz... Én most megyek locsolni a kertbe. :)

Cupp mindenkinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.04.04 14:06-kor.

Heni

Kép
szheni

Remélem mindenkinek olyan a kedve mint nálunk az idő: napsütéses.

Tegnap elfelejtettem elküldeni anyósnak a szülinapi ajándékát :( Majd megkapja..... :oops:

Nekiláttunk a törpével mézeskalácsot készíteni....első lépés: elfogyott az itthoni őrölt fahéj készlet. Mire megvettük, s hazaértünk, törpe álmos lett. Most alszik. S nekem ragadnak le a szemeim.

Szülés utánra jobb ha tényleg extra méretű betéttel készültök. Mini tamponról kicsit tudom, hogy drasztikus váltásnak tűnik. Sőt, a "szerencsésebbje" majd akkor döbben le igazán a változásokon, mikor szembesül az első pár mensinél a mennyiséggel. Mert biza az is döbbeneteset emelkedik.
Amúgy akinek gátmetszésben is lesz része, az készüljön fel, hogy esetleg a vatta puhácskább mint a betét, mert olyankor tényleg nem mind1 mi van ott. Az extra szerencsések pedig törölközőt is magukra csavarják a pizsi alá éccakára. Mert tocsogó tejben alukálni nem épp felemelő érzés (tapasztalat)

Tegnap megszületett 4 kiló és 53 centivel Zsófi baba, komámék kislánya. Hát a mérete miatt császár lett belőle, mert az anyuka igencsak aprócska méret. Apuka szerint még császárral is nehezen fért ki :shock: Uhh, a baráti körben is igencsak én következem. De hát érzékelteti is a derekam, hogy sok nincs már vissza.

Lányom mai szógyarapodása: szia, szia. :lol:

Kép
kissmanó

Szép napos tavaszi napot!

Szuper hogy végre itt a jó idő. Zalánnal sokat vagyunk lent, játszóterezünk, triciklizunk, motorozgatni próbál.
Holnap pedig meglesz az első családi grillezés idén! :D

A héten voltam védőnőnél. Még mindig +2,5 kg-nál tartok, vérnyomásom, vizeletem okés. Egyedüli panaszom (most épp nem fáj a keresztcsontom, általában azért 3 hetente megfájdul) hogy dagadnak a bokáim. A védőnő szerint nem igazi vizesedés, mert akkor súlyban is jelentkeznie kéne a többletvíznek.
Toxoplazma eredményem is megérkezett negatív lett, ha akarom akkor 2 hónap múlva megismétlik, remélem addigra megszülök :wink:

Aznap délután voltam a dokimnál is. Nézett szívhangot az asszisztense. Hát lent keresgélte, és csak a köldökzsinórt találta. Aztán mondtam, hogy múltkor még faros volt, így feljebb kezdte el keresgélni és a köldököm mellett találta meg, szóval még mindig faros a drága. Pedig mostanában fent érzem a rugdosást, de akkor úgy látszik csak a kezeivel boxol. A vizesedésre a dokim azt mondta, hogy pihenjek, igyak sok szénsavmentes ásványvizet, sómentesen étkezzek. Két hét múlva megyek vissza, akkor megnézi majd azt is hogy hogy is fekszik Róza baba. Megvizsgálni még mindig nem vizsgált meg. 6 hetes terhesen vizsgáltak meg utoljára :shock: Végülis nem hiányzik a dolog, a doki meg nem egy nagy vizsgálós, uh-zós emberke.

Most elkezdtem szülőpozíciós jógára járni, hát az már keményebb, fizikailag megterhelőbb mint a sima kismama-jóga. Rendesen kapkodtam a levegőt.

Május elején meg megyünk a dúlámhoz szülésfelkészítőre, 2x4 óra lesz, kiváncsi leszek.
Ja, és ugye előtte fürdőszobafelújítás, amitől már most egy kicsit rosszul vagyok, de a végeredmény a lényeg, már alig várom az új kádat. Anyuméknál sarokkád van, és mikor ideköltöztünk, és csak sima kád volt, hát nem tudtam beleszokni :oops: Így én inkább zuhanyzok.

Elméletileg a babakocsink is megvan, használt Pierre Cardin PS692. Csütörtökön megyünk fel érte Pestre, remélem ezúttal minden rendben lesz.

Kuttyok nálunk is elkezdtek lihegni, úgyhogy valóban meleg van :lol:

Gátmasszázs: Zalánnál nem csináltuk, most tervezzük, hogy a 34.héttől elkezdjük. De szerintem aki azt írta egy ismertetőbe, hogy előjátéknak is jó, az nem próbálta ki. Legalábbis az én ismerőseim mind azt mondják, hogy egyáltalán nem jó érzés, nagyon kellemetlen és a hátad közepére sem kívánod.

Tena: hát valóban ilyen bazi nagy, de szerintem is kell az első egy-két napban biztosan. Azt hiszem nekem másod- vagy harmadnap már elég volt az éjszakai betét.

Anuk: anyósodhoz továbbra sem tudok semmi pozitívat fűzni. Reméljük minél hamarabb át tudtok menni a kislakásba, szépen rendbe tudjátok hozni és onnantól nyugodtabb lesz minden.

Niki: a bordűr tényleg nagyon édi, nem is gondolta volna hogy lehet így sk bordűrt készíteni.

Amadea: a szopiparna.hu oldalon 800 Ft-ért meg lehet venni a szopipárna szabásmintáját, én gondolkozok rajta, hogy megveszem és így varrok egy rózsaszín huzatot, a mostani kékek helyett :wink:

Pociképek, babaszoba képek? Rakhatnátok fel :wink:

Kép
Kép
evicuska

Szép ez a szombat!

Látom mindenki örül a napsütésnek!

Mi is kint kapirgáltunk egész nap, meg bicikliztek a pasik, én meg sütöttem nekik a gofrit tonnaszám. És nagyokat sóhajtoztunk, hogy milyen jó is volt ugyanez Brüsszelben :)

Köszönöm az együtt érző szavakat, ma már jól vagyok. Remélem egy darabig megint nem jön elő.

Lehoztuk a kiságyat a padlásról, most a garázsban vár az összeszerelésre. Nem sokáig, holnap összerakjuk.

Tena:
szülés után az első felkelésig nekünk a Szt. Imrében egy összehajtogatott lepedőt adtak, és kellett is. Utána jól jött az a nagy Tena /super/, aminek a képét beraktátok. Szoptatás előtt érdemes cserélni, mert szopi alatt durván fokozódik a vérzés az összehúzódásoktól. Az első két nap érdemes nagy betétet használni, hiszen a nap nagy részét fekve tölti az ember, és nem kell ecsetelnem, ez mivel jár. Ráadásul a csere sem egyszerű menet, felér egy maratonnal, mire pisilsz, letusolsz, átöltözöl. Kb. 48-72 óra elteltével már jobb a helyzet, de az első mensi tartogathat még meglepetéseket, nekem pl. elő kellett vennem a megmaradt Tenát :roll: Aztán az is normalizálódik.

Manó,
és előkerült a drnő?

Heni, tudsz még kertészkedni?

Most mennem kell, mert Krisz kinőtte a stoplistát és holnap meccs lesz. Mind2 fiamnak, szerencsére egy helyen. Sose gondoltam, hogy focizni fognak a gyerekeim, de ők imádják. Mint ahogy a többi sportot is.

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

Manó,
köszönjük a táblát, nagyon szép! A látáscuccot úgy képzeld el, hogy minden elmosódott, villog és az éleslátás helyén van a totál folt. A periférián valamennyit látok, csak meg kell szokni, hogy nem azt látom, ahová fókuszálok. Szóval amikor enyhült, akkor megtaláltam a kocsit, de elég gáz volt.

Kép
benta

heni, jöhet jöhet...mert én csak így foszlányokból élek... :D
eszméletlen meleg van :lol:

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Én is megjöttem!

Reggel jóga, aztán tankoltam, elvittem a kocsit mosóba! Szép tiszta lett!
Anyukámnál mi is kint voltunk a kertbe - én csak sepregettem, de anyu nagyon szép virágokat ültetett. Itt is isteni az idő, nyitva vannak teljesen az ablakok.

Ma végre felkerült a pelenkázó ajtajai is. Most gyűjtök erőt, hogy a tonna ruhát bepakoljam. (hozzáteszem 68-ig szinte mindenem megvan - ezért ilyen sok)
De azt már most látom, hogy jövőre jó lesz költözni, mert nagyon sok cuccal jár egy gyerek - jobb lenne egy külön szoba.

Most már tényleg hamarosan küldöm a képeket...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Benta, most jöttem be kintről. Hihetetlen, milyen jó hallgatni már a rigókat. :) Locsoltam, mert a fűnek kelnie kell... ugyanis az én drága édes kicsi kutyikáim kitaposták a télen mindenhol, így muszáj volt legalább 5 kg fűmagot elszórni. Annyira jó idő volt... olvastam a teraszon, aztán vendégek jöttek, most mentek el az előbb.

Niki, kérlek, írd meg priviben az email címedet, és küldöm.

Manó drága, Neked is ment privi, remélem, ezt már megkapod...

Ma estére is nagyon elfáradtam... megint alig bírok menni, pedig nem is dolgoztam sokat. :( Nálatok is így van? (Mondjuk egyáltalán nem bánom, mert nem fáj annyira elviselhetetlenül, csak kellemetlen, hogy úgy érzem, úgy megyek, mint egy kacsa... na jó, tudom, hogy a hormonoktól is van ez.... :))

Heni

Kép
szheni

Noémi, tuti, hogy gyönyörű lett Áron szobája. :) Nekem már akkor tetszett, amikor csak a színekről beszéltél. :):) Várom a képeket...

Heni

Kép
szheni

Heni, velem pont ugyan így van. Estére fáj a sarkam, de a talpam felől (nem úgy mint amikor feltöri a cipő). Most is fáj, sőt az egész vádlim, felpolcolva ülök!

Bepakoltam a pelenkázóba! Tök jó, hogy ilyen nagy lett. Annyi hely van még benne, hogy még a pelenkák is bele fognak férni! :)

REmélem hétfőre már megjön az ágynemű!

Képzeljétek beszéltem az ikres barátnőmmel: azt mondja a két lány két tündér. Esznek, alszanak, nem sírnak! :) Sajna tejcije nincs, de nem is izgul miatta: a babák kapnak tápszert, szépen gyarapodnak. Mikor beszéltünk épp az erkélyen alukáltak a friss levegőn - anyukájuk pedig mellettük napozott! :)
Azt mondja, tök jó, mert anyósa besegít, fürdetésben, illetve átvállalta az éjféli etetést, így pihenni is tud! :)
Ez most úgy felvidított...már nem is tűnik olyan nehéznek ez az egész (bár anyukám szerint azért ez nem ilyen gördülékeny, mindenhol...)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ezt a lámpát néztem ki:

Kép

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, sajnos nekem nem a lábam fáj, hanem a szeméremcsontom... tényleg úgy érzem, mintha szét akarna szakadni. A lábammal szerencsére nincs semmi gond, de sztem csak azért, mert a lábfejem emlékszik még, milyen volt cipelnie engem még régebben bálna koromban, még mindig -10-ben vagyok ahhoz képest, tehát sokkal könnyebb vagyok annál. Viszont képzeld,. nem tudok ülni sem rendesen, mert Beni rögtön reklamál, hogy kicsi neki a hely, ha összenyomom a pocakomat az üléssel... hiába ülök egyenes háttal, vmit csak sikerül összenyomnom ülés közben, ami őt zavarja... lányok, lehet, hogy tényleg igaz, hogy az utolsó hónapban már alig várjuk, hogy vége legyen? Még mindig azt mondom, szép dolog a várandósság, de kezdem érezni a kellemetlen oldalát... Tényleg igaza volt Tökmagnak is, hogy nem véletlenül találta ki a természet ezt a 40 hetet... Viszont holnap már csak 59 nap lesz, és 32 hetesek, azaz 8 hónaposak leszünk Benivel. :):)

Heni

Kép
szheni

Szerintem Heni ez pontosan így van!
Az egyik barátnőm fogalmazta meg: a szervezeted jelez az elején (általában rosszulléttel - bár én ebből kimaradtam), hogy figyelj, van itt valaki, akiről gondoskodnod kell, vigyázz nagyon rá! A közepén tök jól érzi magát az ember - készül...a végén pedig már alig várja hogy vége legyen, már minden kényelmetlen...sokáig vártunk erre, de most már elég..anyává válunk! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Nagyon fáj a fejem már egy órája lehet hogy jön az eső…? Mindig azt érzem meg. :?

Noémi: hamar bepakoltad a ruhákat? Sikerült rendszerezve, úgy ahogy akartad?
Szerintem ha ikres barátnődnek ilyen simán megy az első pár hét, mi is bírni fogjuk!! :wink:
A lámpa nagyon édes, tetszik a mintája, nagyon kis vidám! :)

Heni: engem éppen az előbb nevettek ki hugomék, hogy nem tudtam normálisan felállni a földről, csak szék segítségével, de az meg elgurult mert kerekes, és másztam utána. :)
Úgyhogy már nekem is nehezebben mennek akár az egyszerűbb dolgok, és iszonyatosan lelassultam.
Ma viszont rengeteget sétáltam, nagyon büszke voltam magamra, hogy ennyit bírtam! Bár azért megnézném ugyanezt a teljesítményt úgy egy hónap múlva. :wink:
Holnap is megyünk kirándulni, csak legyen valami illemhely a közelben, mert félóránként rám jön a pisi… :oops: :)

Kép
tökmag79

Igen, Tökmag sikerült!
Olyan szép! :):):)

Ma végre felkerül a sötétítő, aminek nagyon örülök. Éjszaka is bevilágított a holnd - tök világos volt a szobában...

Ez a kifulladás - kimerülés - szörnyű!!

Felkeltem, olvasgattam, aztán átpakoltam 3 fiókot. És most lihegek.
Ja még kilakkoztam a lábamon a körmömet - nagyjából úgy látom elmegy...de többet már nem csinálok ilyet, mert baromi nehezen érem el.

Olyan szép idő van ma is! Megyünk az anyósomhoz, kiülök kicsit a kertbe, kell a D vitamin! :)

Szép vasárnapot mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Noémi, nagyon örülök, hogy ilyen ügyes vagy. Én még mindig nem varrtam meg a függönyt, de amíg Miki nem fest ki a szobában, kedvem sincs nagyon hozzá. És a pelustartót is fiúsítanom kellene...

Ma is szép idő van, Tökmag, lehet, hogy esőt éreztél, de nyoma sincs erre felénk. Alig aludtam éjjel... nem vagyok túl jól ma sem, és ez nem nyűg. :( Úgy érzem, mindenem fáj. Mintha Beni megint felvette volna az előző pózt, megint a bal oldalamat célozta meg a lábával. Elképzelni sem tudom, mit csinált éjjel. Ugyanakkor érzem a köldökömnél és lent a fejét... szóval lehetne már péntek, hogy legalább tudjam, hogy fekszik. El kell mennem virágért a bnőmnek, remélem, a séta után jobb lesz már, délután meg jövök majd az infókkal a kórházból.

Ja, igen... 32 hetesek lettünk! :):) Azért még remélem, legalább 4 hetet kapok Benitotól, és akkor mindennel készen leszek a szobájában. :) (Vagyis a szobánkban.)

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

30. hét :D már csak 10, ha nem kevesebb. Tök jó!
Tegnap én is elfáradtam, de. Ácicával csavarogtunk, aztán ebédet csináltam, apa dolgozott kettőig. Majd elmentünk a kollégámért, hogy megnézze mi van a gépünkkel. Műanyag szék volt a számítógép előtt. Beleült, simán összetört alatta ripityára. :lol: :lol: Majd hazavittük, találkoztunk ismerősökkel, beszélgettünk vele, majd bementünk az OBIba, ott is voltunk egy órát, mert ott is beszélgettünk. A férjem zenekari társai ott dolgoznak. Este fél 7-kor tettem le a seggem. Jajj, nagyon hulla voltam, fürdés, vacsi, 9-kor már aludtunk is.
Én bírtam reggel fél 8-ig aludni, a férjem 6-kor felkelt.

Ja és péntek este is csavargós volt. És még ma is megyünk ebéd után.

A Tena betét tényleg durva, el sem tudom képzelni, hogy ennyi vér kijön, és hogy kell ekkora betét! Meg arra is kíváncsi leszek, elönt-e tej, mert gondolom ez nem jellemző mindenkire.
Szóval én akkor biztos meg fogok lepődni, ha változik a menstruációs vérzés jellege, mert idáig kb. 3 napot ha megvolt ráadásul csak az első nap kellett tampon, a többin elég volt tisztasági betét.

folyt.köv.
Vendég

Niki: gyönyörű ez a bordűr!
Noémi: a lámpa is tök cuki! Örülök, hogy így haladtok a gyerekszobával, a pelenkázóval, kíváncsian várom a képeket.

Nándi is nyomogatja kifelé a köldökömet, de azért jobb oldalt is rúg ezerrel, ill. már az apró mozgásokból is tök hullámverés van a hasamon.

Evicuska: örülök, hogy jól vagytok!

További szép vasárnapot! Isteni idő van!
Vendég

Nagyon izgulok!!!!!!!!!!! Az egyik bnőm éjjel szült, ikreket várt, de 1 hónappal és 21 nappal hamarabb jöttek. Semmit nem tudunk róluk, mert járvány miatt le van zárva az osztály, még a férjét sem engedik be. :( Viszont azt mondja a férj, hogy minden oké... Reménykedem. :):):)

Heni

Kép
szheni

Hello csajok,

vége a meccseknek, megjöttünk, jól elfáradtam. Bezzeg a kishapsik nem, egyből mentek volna bicózni.

Heni,
mikorra volt kiírva a barátnőd? Gyomrodból kiszállt Beni? Az enyém igen, meg is jött az étvágyam rendesen.

Noémi,
várom a fotókat!

Most jött el a pillanat, hogy összerakjuk a kiságyat+pelenkázót! Végre! Vettem tegnap Tescos pelust, 26 ft/db a 3. méretből /midi/. Remélem beválik. Most már van 4 féle.

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

Helló Csajszik!

Megjöttünk a 4d-ről.
Minden rendben! :lol:
Nem tudok most visszaolvasni, csak gyorsan teszek fel pár képet, utána az ebédet :), aztán jövök!
Íme Bencénk: Kép Kép

Kép

Kép
mukkancs

Benta, Benó ma 32 hetes és 5 napos várandós. Volt, egészen éjjel fél 2-ig. Annyit tudok róla, hogy nagyon kimerült, a babákat még nem is láthatta, mert rögtön az intenzívre vitték őket, viszont néhány napja voltak orvosnál, akkor már mindkét baba túllépte a másfél kilót. Apának nem mutatták meg őket, sőt, nagyon bunkón hazaküldték, hogy este 5-nél hamarabb ne is menjen be. Úgy sajnálom szegény Nórit, hogy egyedül van... meghogy még Kristófot és Dávidot sem láthatja...

Viszont Leniciről vannak infóim. Szegénykém jól van, de még mindig sokat dolgozik... Annája nagyon édes, a kislányszoba alakul, a házzal szintén egész jól állnak. Olyan gyönyörű, amit a férje csinál, hogy az csak na! :) (Mármint a házban.)

Mukkancs
, ez a Bence baba nagyon drága... milyen kis mosolygós! Ha belegondolok, hogy Benitonak is már ilyen édes kis pofija van... :)

Szép délutánt mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Mukkancs Nagyon édes a babád!!!

A héten történt:
Voltam a szemészeten, és én is császárral fogok szülni, bár nem bánom, mert nagyon fontos, hogy a szemem ne romoljon tovább (-13). Egyébként minden negatív, csak nagy a dioptria...

Voltam a védőnőnél is +13 kg-nál járok, jelenleg 63 kg vagyok. A lábam is elkezdett sajnos vizesedni.

Remélem mindenki élvezi ezt a szép napos időt.
További kellemes vasárnapot mindenkinek.

Éva

KépKép
begane

Sziasztok!
Mukkancs, nagyon szuper a kép Bencéről.

Niki, jót mulattam a Tenás-ásványvizes képen. Bár, gondolom akkor nem fogok mulatni, ha a bugyimban fogom hordani, de ha ez kell, hát legyen. Azt a pár napot kibírjuk :wink:

Benta, örülök, hogy már jól vagy. Én tuti frászt kaptam volna, ha velem is ez történik.

Nálunk is csodás az idő. Ma képeket tettem fel. Babaszoba kész, bordűr fent van, de csak akkor mutatok képet, ha megérkezik a kiságy is. Talán jövőhéten már meglesz.
Én egész jól viselek még mindent. Igaz, hamarabb fáradok, de nem fáj semmim. Szerintem a gyerkőc most is keresztbe fekszik, mert sem a hólyagomat, sem a gyomromat nem rúgja, csak az oldalamat, de majd a csütörtöki dokiviziten minden kiderül.

Tegnap "megszültük" a nevet is. Ha nem vág át minket sem ő, sem az uh, és tényleg kisfiú, akkor Zétény Mór-nak fogjuk anyakönyveztetni. Mivel a vezetékneve Nagy, ezért szerettünk volna neki egy picit különlegesebb, de magyar nevet találni, így maradtunk a Zétény-nél.
Tegnap előtt éjszaka én is rosszul aludtam, nagyon sokat mocorgott, de tegnap ismét beszélt vele az apja, hogy hagyjon aludni, és szótfogadott :D

Kedden megyek az első szülésfelkészítőre, csütörtökön a dokimmal megbeszélem, hogy melyik szülésznőt ajánlja, aztán kezdhetjük a ráhangolódást. Jövőhéttől pedig szerezhetünk be mindent a gyereknek, mert a szobáján, 1 csomag pelenkán, babakocsin és a megrendelt kiságyon kívül még nincs semmink.

További szép napot mindenkinek!

KépKép
süni76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?