Új privát üzeneted érkezett!

Szia, Henus!

Hát nekem nagyon jól jönne egy falvédő, szívesen megvenném. Most épp azt keresek, csak nehezen jutok el bárhová a leányzó nélkül. Már a vaterára gondoltam, de akkor ezzel se lenne gondom. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Andibab
Eddig bőgtem, szegény kislány! Hol gyűjtötök neki?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Andibab
Még csak annyit, hogy meg kellene kérdezni a dokit, hogy jó az neki, ha mesefilmet néz? Mert azért az eléggé felizgathatja. Egy ilyen pici babának ez nagy izgalom lehet. Egy műszívvel és a jelenlegi állapotával nem tudom, mennyire hasznos. Persze nézhet kisvakondot, az talán nem annyira izgatja fel, de nem sok olyan mese van, amelyik ennyire szelíd. Nem kellene inkább könyveket venni neki meg játékokat? És ha megkapta a rendes szívet, akkor lejátszót. Mit gondolsz?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,
mi és az anyukája sem olyan mesékre gondoltunk, amiben jobbra-balra lövöldöznek. :wink: Nekem pont a Kisvakond járt az eszemben, meg a Teletubbies... Tudok is belőlük "biztonsági másolatot" készíteni. :wink:

Egyébként a kislányt tuti érdekelné a dolog, mert már látott tévét korábban párszor, de mivel nem hagyhatja el a betegszobát, és az anyukájának nincs pénze tévét venni oda, meg behúzatni a kábelt, hogy legyen mesecsatorna is, ezért gondolta a dvd-t. És nagyon kegyetlen belegondolni, de lehet, hogy a kicsinek már nem lesz ideje kivárni a donorszívet. A külföldi tapasztalatok 6 hónapos műszív-időtartamot valószínűsítenek, Larácska pedig már úgy 4 hónap körül jár... Iszonytató még csak bele is gondolni........ Szóval a mesefilm az egyetlen dolog, amit az anyukája nem tud neki megadni, mert meséskönyvei meg játékai vannak, azokat kapott sokat...

Egyébként meg azt beszéltük a barátnőmmel, hogy ha több pénz gyűlne össze, mint amibe kerül a lejátszó, akkor a maradékból meg babáknak való tejpépeket és üveges bébiételeket veszünk, mert a kicsilány csak ezeket eheti, és ezek se 2 Ft-ba kerülnek. Ha meg még efölött maradna, azt odaadjuk az anyukájának, aki csak gyes-t (nem gyed-et!!) kap és csalási pótlékot, oszt jónapot...

Megkérdezem a barátnőmet, hogy "kiadhatom-e" a számlaszámát, merthogy oda gyűjtjük, ez a legegyszerűbb, április 8-án éjfélig, hogy jövő havi fizu számlára érkezése után tudjanak adni az emberek, és ne így hó végén - de nem ám sokat, mert van aki 500, van aki 1000 Ft-ot ad (1000-nél többet nem is akarnánk, szerencsére már "akadnak" jelentkezők). Ha nem akarja, hogy publikáljam a számlaszámát, akkor nekem lehet elküldeni. És mivel ápr. 8. egy szerdai nap, meg húsvét hetében van, így pénteken, még húsvét előtt bevisszük a kicsilánynak a lejátszót, meg a meséket.
andibab

a csalási pótlék természetesen családi pótlék..... :?
andibab

sziasztok!

beszéltem a barátnőmmel, abban egyeztünk meg - a másik helyen is így csináljuk - hogy aki szeretne csatlakozni, az jelezze privát üzenetben nekem, és én megírom, hogy hová lehet utalni-befizetni a pénzt, persze névvel/nicknévvel ellátva, és azzal a jelszóval, hogy "Lara örömére".

Andi
andibab

És akkor most hová lehet utalni, vagy hogy legyen?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Nagyon eltűntem - sokminden miatt - visszafogadtok még? :oops:

Kép
Kép
sun74

sun74

Miért kellene visszafogadni? Nem tagadott ki senki. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

:)
Jó jó, csakhát olyan régen nem voltam, akár ki is tagadhattatok volna! :DDDD

Kép
Kép
sun74

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gratulációkat !!!!
Szantre, nagyon jólesett, hogy azt írtad szívesen olvasnátok rólunk is a fórumon :)
Szépen gyarapodunk, Zéti 3 hét alatt egy kilót hízott, igazi kis vasgyúró.
Ez a kedvenc képen most róla:

Kép

Andibab, írok privát üzit, én is szeretnék beszállni a kis Larának adandó ajándékba.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, néha azért benéztem, de írni már nem volt időm, energiám. A lányok mostanában kitalálták, hogy fél6-6 körül kelnek, és estére már csak az ágyikóba dőlést várom, ezért nem írogattam mostanság. Na, meg szabad időmben keresgetek házikó után, eddig nem sok sikerrel :cry:

Andus, gyönyörű a "pici" fiad!!!Üdv itt köztünk a fórumon! :lol:

Betegeknek jobbulást!!!!Hogy vagytok, kis és nagy betegek? Torkom nekem is fáj, fejem tele, zsepifogyasztásom jó sok, csak remélni tudom, hogy nem adom át a lányoknak. Ők egyébként jól vannak, Sárika olyan jó kis fantáziajátékokat talál ki, nem győzök mosolyogni rajta. Pelus már pisiléshez sincs mindig. Mikor milyen kedve van, valamikor kéri a pelust, akkor abba pisil, valamikor nem, és akkor szól. Kaki már régen wc-be megy.

Anna egy édes kis mosolygós tündér, bár mostanában sokat kéreckedik az ölembe, nyugtalanabb, lehet, hogy a fogai mocorognak, mert a nyála is ömlik. Gurulva közlekedik a földön, mint anno a nővérkéje :D Almát eszik kb másfél hete, (de nem minden nap adok neki, mert van, hogy elfelejtem :oops: ). Annyira nem volt kedvem elkezdeni a hozzátáplálást, olyan kényelmes a szopi, bezzeg Sárikánál már nagyon vártam. Most meg nem sok kedvem van pepecselni a bébikajákkal. De azért kíváncsi vagyok, hogy fognak ízleni neki az új ízek. Sárika előszeretettel eteti, vigyáznom kell, hogy azért meg ne fulladjon Anna a nővérkéje gondoskodásától :lol: . Annyira édesek, mikor Sára nevetteti, Anna meg kacag. Valamelyik nap Sárika fogat mosott, és amikor gargarizált, Anna elkezdett kacagni, ez tetszett Sárikának, és még egy csomószor gargarizált, Panka meg nevetett. Olyan cukik voltak. Már alig várom, hogy együtt tudjanak játszani. Mit össze fognak huncutkodni... :D Rólunk kb. ennyi.

Andi, nálatok pont egy évvel idősebbek a lányok, mint nálunk, miket szoktak együtt játszani? Mesélj már, annyira kíváncsi vagyok!! :wink:

Henus, orvos nálunk detto az, mint nálatok. Sára a múltkor majdnem kirohant vissza a váróba, úgy kellett utána szaladnom, és lefognom a vizsgálathoz. Igaz, helyettesítő dokinéni volt, de tudta, mert előtte mondtam neki. Orvosi táskával ő is szívesen játszik itthon...

Klári(Sun), mesélj, mi van veletek, jó lenne újra hallani felőletek!

Most mennem kell!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Andi, légyszi nekem is írd meg az elérhetőséget! Köszi!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Piroska, ne haragudj, de Klmaria tegnap este már lestoppolta a falvédőt. Egyébként ingyen gondoltam, nekem sem került pénzbe. :wink:

Katica, de jó, hogy jelentkeztél! :)
Most rohanok, mert Szonja akar gépezni... :? :oops: :)

thenus

Henus,
semmi gond, szétnézek a vaterán.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Köszi szépen Lara anyukája nevében is!

Katica,
csak így kutyafuttában: mit játszanak együtt a gengszterek? Hát igazából mindent és bármit.

Van, hogy olyan röhögés-vihogás jön a "csajsziszobából" persze alvásidőben, mintha legalábbis tinik lennének. :lol: Van egy óriási almásládánk, abban van ömlesztett áruként a játékok egy része. Ezt a ládát előszeretettel öntik ki, majd ülnek be a kupac közepére, és akár egy órán keresztül nem is lehet őket zavarni. Van olyan, hogy Roni bemászik a ládába, olyankor Bogi visz neki párnát-takarót-innivalót-cumit, és akkor Roni a baba, Bogi meg az anyuka. Közben persze vihognak ezerrel. Szoktak fogócskázni, vagy csak egyszerűen körbe-körbe kergetik egymást a nappaliban (apa meg fekszik középen a szőnyegen, ő körülötte rohangálnak). Ha valami zene megy, akkor táncikálnak. Szoktak birkózni is, meg párna csatázni, olyankor kész életveszély körülöttük lenni. :lol: Mivel együtt fürdenek, el lehet képzelni a vízi csatákat is. És persze mosdatják egymást, megmossák a másik hátát-pocakját-haját. Bogi tanítja ezerrel a hugit fogat mosni, szappannal kezet mosni, meg ilyenek. Neveli helyettünk is... :shock: Így dióhéjban ennyi. Persze hisztizni is együtt szoktak, ha az egyik rákezdi, akkor a másik is megbuggyan. Olyankor menekülnék legszívesebben. A kedvencük mégis az együtt mozizás, már vannak közös kedvenc meséik. Mesenézéskor általában Bogi ölbe veszi Ronit, vagy valami más módon összebújnak, és olyankor áldott nyugalom van... :D

Így (is) moziznak:

Kép
andibab

Tudja valaki Andibab telefonszámát, sos kellene.....

köszi!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus,
Írtam privit. A számom titkos, nem szeretem, ha továbbadják... bocs...
andibab

Sziasztok!

Andi!
Nagyon szép dolog, hogy így próbáltok segíteni a kis Larán! Annyira szívszaggató a videó! :cry:
Tündériek a lányaid! Tök jó, hogy így elvannak már együtt. Biztos sokat nevettek rajtuk. :wink: :D

Katica!
Biztos édi Anna ahogy gurulgat a lakásban. :wink:

Andus!
Gyönyörű baba Zétény! És milyen kis formás, kerek! :D

Bulcsú tegnap elkezdett mászni. Ma pedig már megismételte többször is és hosszabban. Úúúgy örülök neki! 1-2 hete már felállni is akar, és ha fogjuk a kezét, akkor sikerül is neki, de ezt én nagyon nem szerettem. Főleg akkor még nem engedtem, amikor még nem láttam őt mászni. Most hogy már tud mászni, így már lehet. :wink: :D

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Giga
azért másszon még, mert nem csak az a lényeg, hogy másszon, hanem az is, hogy gyakorolja. A mászás egy bonyolult folyamat, amit az agyban kell nekik összerakni és ez fejleszti az agymunkájukat, amire majd a tanulásban szükségük lesz. Hadd másszon csak, ráér még menni. :)

Lányok. nem tudom, tudtok-e róla, hogy március 30-án bezár egy állatmenhely és szegény állatokat el kell altatni, ha nem találnak gazdit.
http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=18021
Ha ismertek valakit, akinek esetleg jól jönne, akkor legyetek szívesek szóljatok neki, még két nap van, 30-án elaltatják őket.

Na, már megint egy szomorú hír...

Megyek tanulni.

Jó hétvégét, lányok!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Piroska, te ma reggel is jó korán keltél! Én "csak" 5:15-kor. Legkisebbem úgy gondolta, hogy reggel van. :roll: :D

Giga, gratula Bulcsú mászásához!! Meglett az eredménye a játékos feladatoknak :wink:

Andi, nagyon édesek lehetnek a lányaid! Olyan jó olvasni!! :lol: Egy év múlva az enyéim is így fognak hancúrozni :lol: Tegnap reggel Sárika nézte a mesét az ágyban, és Annát az ölébe kérte, hogy ő is nézhesse. (Picit jössz hozzám! Így szokta elkérni)Olyan cukik voltak, ahogy Anna feszített Sára ölében. És akkor láttam meg utána Bogiék tv-s képét :D

Még a múltkor akartam írni, csak elfelejtettem, hogy Pimpoka, ti aztán tényleg gyorsan lerendeztétek a házvásárlás-költözést! Majd kérünk képeket.

Verna, úgy örültem, mikor olvastam, hogy belevágtok a kistesó projektbe :D Drukkolok!!!

Lányok, tegyetek már képeket a gyerkőcökről, olyan rég láttam őket. Majd én is keresek.

Nircee, Simi miket csinál már? Bevált az új hordozó? Miket eszik? Annának tegnap adtam először krumplit, de úgy fintorgott tőle. Almával kevertem, az sem volt az igazi, aztán sima almát adtam, azt szereti. Majd répával fogom keverni legközelebb, akkor ízletesebb lesz talán. Eddig ez a két íz volt kipróbálva. Tegnap vettem észre, hogy Anna a mászással is próbálkozik, de még nem az igazi. A lábát ügyesen felhúzza, de aztán megfordul, nem előre halad. :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Piroska, te ma reggel is jó korán keltél! Én "csak" 5:15-kor. Legkisebbem úgy gondolta, hogy reggel van. :roll: :D

Giga, gratula Bulcsú mászásához!! Meglett az eredménye a játékos feladatoknak :wink:

Andi, nagyon édesek lehetnek a lányaid! Olyan jó olvasni!! :lol: Egy év múlva az enyéim is így fognak hancúrozni :lol: Tegnap reggel Sárika nézte a mesét az ágyban, és Annát az ölébe kérte, hogy ő is nézhesse. (Picit jössz hozzám! Így szokta elkérni)Olyan cukik voltak, ahogy Anna feszített Sára ölében. És akkor láttam meg utána Bogiék tv-s képét :D

Még a múltkor akartam írni, csak elfelejtettem, hogy Pimpoka, ti aztán tényleg gyorsan lerendeztétek a házvásárlás-költözést! Majd kérünk képeket.

Verna, úgy örültem, mikor olvastam, hogy belevágtok a kistesó projektbe :D Drukkolok!!!

Lányok, tegyetek már képeket a gyerkőcökről, olyan rég láttam őket. Majd én is keresek.

Nircee, Simi miket csinál már? Bevált az új hordozó? Miket eszik? Annának tegnap adtam először krumplit, de úgy fintorgott tőle. Almával kevertem, az sem volt az igazi, aztán sima almát adtam, azt szereti. Majd répával fogom keverni legközelebb, akkor ízletesebb lesz talán. Eddig ez a két íz volt kipróbálva. Tegnap vettem észre, hogy Anna a mászással is próbálkozik, de még nem az igazi. A lábát ügyesen felhúzza, de aztán megfordul, nem előre halad. :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Andi,
tök jó ez a kép a Lányokról! Hová tűntél???? Írjál sűrűbben!

Katica,
Simike már forog ezerrel, szerencsére most már éjszaka sem kel fel, hiszen már hálózsákban is vissza tud fordulni a hátáról hasra. Az ágyát a középső pozícióba kellett tenni, mert mikor hason volt, annyira akarta nézni Marcit, hogy mindig megfogta a szélét, és húzta fel magát, féltünk, hogy kiesik. Mászni nem igazán akar még, de azt Marci is viszonylag későn kezdte, úgy 8 hónapos kora végén, ha jól emlékszem. Viszont tud már toporzékolni! Szó szerint! Fekve van ugyan, de igazi toporzékolást művel, hisztigörcsöt kap olyankor. Tiszta hülye néha, komolyan mondom! Aztán egyik másodpercről a másikra elmúlik.
Egyébként a legnagyobb hiszti mostanában a szopás miatt van: egyszerűen utál már szopizni!!!!! Így már csak reggel és este szopik, de nagyon gondolkodom, hogy abbahagyom, mert az egész 2 percig tart (mindkét mellből, a sírással és a tekergéssel együtt), és látom rajta, hogy utálja. Szív kettőt, majd ordít, majd megint szív kettőt, ordít, tekereg, rúgja el magát, és ez így megy végig, már tök kellemetlen, mert már mindenki azt mondogatja, hogy hagyjam abba, láthatóan nem élvezi. Nem tudom, valahogy annyira nem vesz rá a lélek. Tudom, korábban abba akartam hagyni, de most, hogy itt az ideje, valahogy sajnálom, hogy vége ennek a korszaknak. :cry:
Simi már sokmindent eszik, tejpépet, főzelékeket, gyümölcsöt. 1-1,5 hete már húst is kap (csirke, borjú). Én csak bébiételt adok neki 1 éves koráig, mint Marcinál, tudom, hogy ez sokaknak hülyeség, de engem ez nyugtat meg. Jobban bízom ezekben, mint a ki tudja, honnan származó összetevőkben. Sajnos néhány napja valami nagyon kicsapta az arcát, szerintem a glutén, mert kapott babakekszes gyümölcsöt, meg kekszes tejpépet. Úgyhogy most leálltam ezekkel, meglátjuk, javul-e a helyzet.
Egyébként Siminek tök mindegy, mit adok neki, csak étel legyen, sosem tiltakozott semmiért. Reggel eddig csak szopizott, de tegnaptól már kap mellé tápot, majd a tízórai kimarad, mert rendszerint bealszik. Ebéd egy teljes üveg bébiétel, majd fél üveg gyümölcs, utána 1,5 deci tea a menü. Uzsonnára eddig tejpépet kapott gyümölccsel keverve - kb. 2,5decit, majd este szopi és 1-1,5 deci táp. Mivel a tejpépet elhagytam (csak kekszes van itthon), így marad a sima gyümölcs (1 üveg), vagy 1,5-2 deci táp.
Ja, és 1 üveget - nem túlzok! - 2 perc alatt betermel!!!!! Hihetetlen étvágya van! Bezzeg a bátyjának! Az éppen, hogy csak csipeget, annyit eszik, mint egy veréb, de elég neki.

Giga,
gratula Bulcsúhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csak így tovább!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Marci is a mászás után néhány héttel már felállt, én nem gátoltam, majd rá néhány napra kapaszkodva járt, 1 évesen már egyedül is járt, de utána sokszor visszatért a mászáshoz. A mozgáskoordinációja nagyon jó, a mászókán egyedül mászik, minden magaslatra felmegy, nagyon értelmes, nem látom a hátrányát, hogy csak rövid ideig mászott a felállás előtt. De lehet, hogy nekünk szerencsénk van, nem tudom. A lényeg, hogy Bulcsú ilyen ügyes!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Lányok, ma tök édes volt Marci: kint voltunk Anyuékkal, ők játszottak a kertben, én a kerítés előtt kertészkedtem. Egyszer csak hallom, hogy Anyu - tök jogosan - leszidja Marcit. Erre nemsokára megjelenik Marci azzal, hogy "jöttem neked segíteni. Adom szerszámokat neked", és adogatja a kiskapát meg a metszőollót. Kérdem, mi történt. Marci: "itt játszok. Bent nem játszok". Kérdezem, miért, bántotta Nagyi? "Bántott Nagyi". Elmagyaráztam neki, hogy nagyinak igaza volt, és nem bántotta, csak elmondta, hogy amit csinált, azt nem szabad. Addig már Anyu is ott állt a kerítés másik oldalán, nézte a jelenetet. Végül hosszas unszolásra sikerült kibékítenem őket: mondtam Marcinak, hogy menjen, adjon egy puszit a Nagyinak. Adott, így szent lett a béke. Szóval az én drága fiam most már megsértődik, ha a lelkivilágába gázolnak, és bizony megy bemószerolni a másikat. :roll: :D

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Pár sort írnék magunkról, most még csak alig ragad le a szemem. 8)
Először is Bulcsúnak gratulálok a mászáshoz, ügyes a legény!

Pimpoka, raksz fel képeket az új kecóról?????

A testvéres sztorik nagyon aranyosak (Ichtus, Andi), már én is nagyon várom, nálunk mit fognak alkotni ezek hárman.
Az ikrek nagyon nőnek, főleg Petya , aki 7kg és már 74-es ruhákat hord. Ancsi most 5,5 kg körül van, olyan lányos-formás alkat.
Tündériek egyébként, sokat nevetgélnek, egymást is kezdik felfedezni, de leginkább Dóri a sztár mindkettőnél. :D Anna már oldalra fordul , szerintem a jövő héten már sikerül neki hasra is fordulni, Petya nem , de neki még azért kell a dévényes segítség.
Talán legaggasztóbb most Dóri, elég gyakran előfordul, hogy felsír éjszaka, van, hogy többször is. Este nem akar elaludni, folyton kijön a szobájából , kb. este 10-kor tud végre elaludni. Reggel is fent van már fél8-kor. Du még max. 2órát alszik. Szerintem kevés neki ez az éjszakai alvás.
Kinél-mennyit alszik a gyerkőc du-este???

Képzeljétek, az anyósomék kicsit megkergültek. Anyósom öli apósomat és fordítva is. Rengeteget veszekednek mostanában , ami korábban nem volt rájuk jellemző. Az anyósom mostmár kevesebbet is segít a gyerekeknél, alig-alig merem megkérni egy 1-2 órás gyerek-vigyázásra, mert nem szívesen teszi. Igazából nem is tudom sajnos mi a probléma közöttük, mert nekem nem beszél róla, a férjem meg lökött és nem veszi komolyan ezt a dolgot.
Na mindegy, majd alakul ez valahogy, csak érdekességképpen írtam le nektek.
Zárásnak íme néhány kép a családról.
Kép Anna Kép Petya Kép egyutt Kép Dori

KépKép
tüccs

Tüccs, nagyon édesek a gyerkőcök. Tényleg hatalmasat nőttek, változtak a picik, Dóri pedig mint egy angyal, olyan szép a fürtjeivel :)
Nálunk Márk még Dórinál is kevesebbet alszik, éjjel rengetegszer ébred, sírva, nyöszögve, de ez nála nem újdonság. Viszont ha Dóri korábban jól aludt, most rosszabbul, az tényleg jelenthet vmit, hogy valami miatt nyugtalanabb.

Nircee, Marci olyan édes lehetett, mindig olyan jó kis sztorijaitok vannak.

Giga, gratulálok Bulcsúnak!

Nálunk pedig nagy dolog történt! Márk ma reggel önszántából elkezdte osztogatni nekünk a puszikat. Eddig csak akkor tette, ha valamivel megzsaroltuk, és annyira édi volt, hogy hajolt jobbra-balra, egy puszi anyának, egy puszi apának. :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Tüccs, nagyon édesek a gyerekek! Petinél az a huncut nézés :lol: Anna meg olyan kis bájos, Dóri meg kis loknis szépség. Van valakinek ilyen göndör haja a családban? Gondolom, ha mentek valahova, ezerrel büszkélkedsz velük! :lol:
Alvás nálunk úgy van, hogy Sárika nem alszik délután már egy jó ideje, ami szerintem nem túl jó, de nem alszik el, nem tudok mit tenni. Négy fele már lenne igénye rá, de akkor már nem altatom el, mert akkor éjszakáznánk. Így 7-kor már alszik, kb 7-ig. Van, hogy hatig, van, hogy fél nyolcig. Ha egyszer- egyszer mégis alszik rendes időben délután, akkor 2-2,5 órát, de akkor fél10-10 körül alszik el. Viszont van olyan éjszakánk, mikor Sára többször ébred, mint Anna. Alapjában végigalussza az éjszakát, de vannak napok, mikor sokszor felkel. Szerintem a nappal történt események miatt, vagy ilyenkor is meg akar győződni róla, hogy ott vagyok, bármikor rendelkezésére állok. Lehet, hogy kis féltékenység miatt is, nem tudom. De szerintem nem kevés az az alvás Dórinak, ha nem veszed észre, hogy fáradtab, vagy nyűgösebb, mint eddig.

Nircee, a kiságyat már mi is lejebb tettük kb egy hónapja, ugyan ezen okból, mert féltem, hogy kiügyeskedné magát. Sajnálom, hogy a szopit így elutasítja Simi. Nem olvastam utána sok mindent, de úgy hallottam, hogy ezt nevezik szopási sztrájknak, és hogy ez még visszafordítható, ha valóban szeretnéd még folytatni. Tudom, mi a véleményed a szoptatási tanácsadókról, de ha még sajnálnád abbahagyni, akkor esetleg beszélhetnél eggyel.

Szantre, nagyon édi lehetett Márk, ahogy osztogatta a puszikat. Sárika sem az a magától puszilkodós típus, csak Annának, és Apának ad puszit, ha mondjuk neki(meg nekem), mindenki másnak csak tartja az arcát :lol: Viszont olyankor olvadozik a szívem, mikor minden előzetes nélkül odajön, és mondja, hogy "Nadon heletlet!" (Nagyon szeretlek) Vagy mikor Annának mondja ugyanezt, és egy ölelést is kap hozzá a hugi. :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Helló!

Látom mindenkinél vannak apróbb örömök. :wink:
Sárika nem piti...kis hízelgős.. :D
Szonja bárkinek ad puszit, sőt nála az üdvözléshez és búcsúzkodáshoz ez hozzátartozik.
Egyébként nem nagyon szokott ilyenformán hízelegni, mint Sárika. Ő azt szokta mondani nekem pl...kicsim, pöttömkém, drágám...a pöttömkém az én szavam, a többi Kangáé a Micimackóból. :? :D
Mondjuk ma reggel öltözködtünk, és be akartam kenni a kiszáradt bőrét, és futott, menekült apához: "Szeretem apát, mert anya be akar kenni. " :shock: :wink: :)
Tegnap este a barátainknál vacsoráztunk, és volt ott egy 8 hónapos kislány, Emese. Szonja mutogatott neki mindenféle játékot, beszélt hozzá, és mikor hazajöttünk mesélte nekem. "Anya, Sms (Emese) nagyon aranyos, kicsit álmos volt. :lol:

NA most mennem is kell, mert véletlenül álmos... :roll:

thenus

Sziasztok!
Lolika is mostanában lett bújósabb. Gyakran van, hogy odarohan hozzánk, átöleli a lábunkat. Puszit akkor ad, ha kérünk, de akkor nagy, cuppanósat. Amúgy bárkinek ad puszit, aki hagyja. :)
Volt már olyan, hogy átölelte a nyakamat, és közölte:
-Imádom anyát. Meg Elmot. :)
Nagyon igazságos, mert ha Apának ad puszit, akkor Anyának is, ha megkérdezzük, kit szeret a legjobban, akkor mindig azt mondja, hogy Anyát meg Apát (vagy fordítva, mikor hogy). Nem tesz különbséget. Néha még belekerül a körbe Zorka cica is. :)

Ma voltunk Csiribirin, nagyon hiányzott már! Loli végig csinálta az összes gyakorlatot, énekelt, mondókázott, nagyon lelkes volt! Most a nagyszülőknél van, én meg pihizek egy kicsit. :)
Vendég

Sziasztok!
Nagyon csalódott vagyok!
Nem is tudom hol kezdjem.
Ma beszéltem a szülésznővel, és tanakodtunk, hogy mi is legyen doki ügyben. Közölte, hogy a nagy nevű, idősebb dokik 100-120eft között vállalják a szülést. Ha nem tetszik lehet menni máshoz. A kovács Réka is fiatalként 100eft-ot kér egy szülésért. Ezen teljesen kiborultam, mert hadd döntsem már el én mennyit adok már egy dokinak. Nem lehet összehasonlítani egy komplikáció mentes 1órás szülést egy több órás problémás vajúdással. Nekem a másodiknál a doki 1órát volt ott, és semmit nem csinált, csak a falat támasztotta, mindent a szülésznőre bízott. Én ezért nem fizettem volna 100eft-ot. Felháborít, hogy ilyen nehéz időszakban, ebben a gazdasági válságban ilyen pofátlanok. 20éves hitel adósságban ülünk, nem engedhetek meg magamnak a 3.gyereknél egy ilyen kiadást, és nem gondolom, hogy mindezért nekem egy rosszabb orvos jár, akár egy ügyeletes. Nekem az ügyeletes orvossal semmi bajom, csak amikor szültem rajtam kívül még 6nő volt bent, és többen egyszerre a kitolási szakaszban. Nem is tudom mi lett volna, ha ott nincs fogadott orvosom. Mivel elköltöztünk nem tudok már oda visszamenni, és mindez ezért történik velem. A 17.hétben vagyok és még mindig nincs orvosom, nagyon kétségbe vagyok esve. Felhívtam a Kovács doktornő rendelőjét időpontért, és a telefonos hölgynek elmondtam az aggályomat, hogy nagyon gyors szüléseim voltak, nem engedhetjük meg magunknak a 100eft kiadást. Erre kerek perec megmondta, hogy lehet terhesgondozásra ide járni, szülni meg elmegy egy olyanhoz, akinek a kevesebb is elég. :oops:
Szerintem ez egyszerűen szörnyű. Ráadásul a szülésnő is most közölte, hogy a kórház havi 3szülést engedélyez nekik, és neki már megvan az embere erre az időszakban. Ezt nem hiszem el, a 8.héttől vagyunk kapcsolatban és csak most szól, hogy nem valószínű, hogy ott lesz a szülésnél. Nem mondom ki, de szerintem más is arra gondol amire én, hogy ez is a pénz miatt van. Másra már nem tudok gondolni, hogy miért hülyített 9héten keresztül.
Annyira undorító, hogy ilyen pénzéhes világban élünk.
Tudom, hogy a hálapénz nyilt titok, és ha nem tetszik lehet más dokihoz menni, de ebben a kórházban én nem hallottam olyanról aki ne mondaná meg előre, hogy mennyit kér. És most már nem is érdekel, mert minden bizalmamat elvesztettem ezzel a kórházzal szemben.
Tudom, hogy sokan azt írtátok, hogy a Ti orvosotok nem kért előre pénzt, de ebben meg a szomszédasszonyomnak van igaza, hogy az olyan ember, akinek már nagyon rég az orvosa. Én ugye most költöztem ide, így úgymond az utcáról esek be, és az ilyenekkel ez így megy. Hát nem tudom.
Most új kórházat keresek, ami még elérhető közelségben van. Nagyon nehéz így a 17.hétben dokit keresgélni. Nagyon kiszolgáltatottnak érzem magam.

Minden eddigi segítséget köszönök lányok! Nagyon kedvesek voltatok! Sajnálom, hogy a dolgok így alakultak. Hiányzik a város, és az, hogy ne érezzem magam ennyire kiszolgáltatottnak.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok!

Ezvicc, sajnálom, hogy ennyire negatív tapasztalataid vannak. Elhiszem, hogy rossz ez a bizonytalanság, és sehova nem tartozás. Érdekes, amit Kovács Rékáról írtál. Megkérdezted, hogy mennyiért vállal egy szülést, és ő mondta az árat? Csak azért lepett meg, mert én mind a két lányomat nála szültem, és egyszer sem mondott árat. Mondjuk rá sem kérdeztem. Az első kislányom születése előtt vett át 3 héttel, tehát akkor még alig ismertem. Adtam, amennyit gondoltam, és reálisnak tartottam. Aztán Annával már magánrendelésére jártam, és úgy gondoltam, ha otthagyok havi 8 ezret nála, akkor nem fogok fizetni 100ezret egy sima szülésért. De most sem kérdeztem fixen rá, hogy mennyi, ő meg nem mondta, így most is annyit adtam, amennyit gondoltam, és egy szóval sem mondta, hogy kevés. Sőt aztán rákszűrésre már a kórházba mentem, nem magánba, és ugyan olyan kedves volt, mint eddig. Nem éreztette velem, hogy miért nem a magánrendelőbe megyek. Szóval nem tudom, hogy az ár az óta változott meg, vagy nekem nem mondta. Valószínű, hogy nem fogadtam volna meg, ha 100ezret kellett volna fizetnem. Akkor már az ügyeletes doki. A fogadott szülésznő sokkal fontosabb szerintem.

Pilla, mi van veletek??? És a többiek, akik rég írtak????

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ezvicc
én annyira sajnálom, hogy ezt gondolod! Figyelj, ha akarod, én felhívom a dokimat, hogy beajánljalak telefonon és elmondom neki a problémádat, szerintem ő meg fogja érteni és bele fog menni abba, hogy a régi áron szüljél nála, az nem száz, de a felénél kicsit több. Őt az sem zavarja, ha a kórházba jársz hozzá terhesgondozásra, én is oda jártam, de én adtam neki pénzt.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Egyébként megértelek, hogy így gondolod, csak az a baj, hogy a gazdasági válság nekik is gazdasági válság és amikor ők bemennek egy szülésre, akkor a szabadidejükben mennek be. Az én dokim az érettségi találkozójáról jött haza, a szülésznőm másnap dolgozott, így sikeresen nem aludt miattam több, mint 24 órát, én ezt nem várhatom el, hogy ingyen megtegye. :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ezvicc
tudod, mi jutott eszembe? Valaki mondta, hogy Toldinál szült és nem mondott neki előre pénzt és olyat is hallottam, hogy valaki ügyeletben szült nála és nagyon rendes volt, pedig nem kapott pénzt. Nem kellene megpróbálnod? Egyébként szerintem sem egy pénzéhes emberke és velünk is nagyon kedves volt, ahányszor találkoztunk. Mit gondolsz?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Ezvicc!
Én is nagyon sajnálom, hogy ez történt veled! Elhiszem, hogy mennyire el vagy keseredve most. Sajnos csak azt tudom mondani, hogy kitartás, és őszintén remélem, hogy hamar megoldódik a gondod, mert tudom, hogy mennyire rossz a bizonytalanság, főleg ha a szülésről van szó. :?

Piroska!
Bulcsú egyre többet mászik. Az elején még úgy kellett rávenni, hogy valami játékkal csalogattam, de most már teljesen önállóan haladásra is használja a mászást és a kúszást kb. fele-fele arányban. Olyan jó látni, ahogy négykézláb megy! :D A felállást pedig nagybőszen gyakorolja. Nem tilthatom le róla. Nem igazán segítem, de ha a lábamhoz mászik és már kapaszkodik is belém természetesen segítek neki annyit, hogy megfogom a kezét. :wink:

Tüccs!
Szerintem teljesen normális az amennyit Dóri alszik. Liliék délután kb. 1-1,5 órát alszanak. Este pedig 9 felé elalszanak legkésőbb, és reggel 7-8 között kelnek fel. Lilinél is előfordul, hogy felsír éjszaka. Most éjjel pl. visítva ébredt fel. Ilyenkor szerintem valami rosszat álmodhatnak. Nekik ehhez még annyi is elég, ha csak a délutáni levegőzés során egy másik gyerek elveszi pl. a biciklijüket, vagy motorjukat. A napközbeni dolgokat éjszaka újraélik. Ne aggódj azért, mert Dóri is felsír éjjelente.
Gyönyörűek a gyerekek! Annyira látszik az ikreknél, hogy melyikük a lány és melyikük a fiú. Nagyon csajszis Anna, Petya pedig igazi kispasi! :D Dóri meg kis bájos!

Szantre!
Édes lehet Márk, ahogy a puszikat osztogatja! :wink: :D

Henus!
Haláli Szonja szövege! :lol:

Piroska!
Sajnos reagálnom kell erre: Egyébként megértelek, hogy így gondolod, csak az a baj, hogy a gazdasági válság nekik is gazdasági válság és amikor ők bemennek egy szülésre, akkor a szabadidejükben mennek be. Az én dokim az érettségi találkozójáról jött haza, a szülésznőm másnap dolgozott, így sikeresen nem aludt miattam több, mint 24 órát, én ezt nem várhatom el, hogy ingyen megtegye.
Ha nem haragszol nem ejtek túl sok könnyet az orvosokért és az őket ért gazdasági válságért. Egy doki teszem azt egy héten bemegy szabadidejében mondjuk 2-3 szülésre, már akkor a többszörösét megkereste a magyar átlagkeresetnek, és emellé még megkapja a fizetését. Arról nem is beszélve, ha az ember egy orvoshoz jár, akkor teljesen mindegy, hogy a doki éppen akkor rendel-e vagy nem, így is úgy is pénzt kér. Jogos amit írsz, hogy ha egy doki szabadidejében bemegy egy szülésre, akkor kapjon valamennyit, de én úgy gondolom, hogy túlontúl elszálltak az árakkal. Egyáltalán nem érzem jogosnak, hogy ezért elkérjenek 70-80-100 ezer forintot. Szerintem lehetne sokkal barátibb árat is kérni. És ha már itt tartunk, mi az, hogy kérnek? Egyre kevesebben engedhetik majd meg maguknak. Nem akarok ezzel nagy port kavarni, csak nagyon megakadt a szemem azon, amit írtál. Ebben nem értünk egyet úgy látszik. De remélem azért nincs harag! :wink:

Kép
Kép
giga1

Giga!

Ezzel én is egyetértek!
Nem elég, hogy magánrendelésen kifizet az ember egy csomó pénzt, de még a szülésnél is kikötik, hogy mennyit adjon az ember.
Ez az én dokimra nem volt igaz, tisztelet a kivételnek! :D
Most meg kaptunk egy olyan hozzá nem értő miniszterelnököt, aki tönkretette a Wallist, a libatenyésztőket, meggazdagodott mások ember kárára, eltörli a gyest, családi pótlékot befagyasztja, megszünteti a gázártámogatást stb.
Miből fognak az emberek egyáltalán a doktorra félretenni, ha még a rezsijüket sem lesz miből kifizetni? :evil:
A sima ügyeletes doki, meg majd rá se néz az emberre a szülészeten. Ennyit a magyar egészségügyről, meg politikáról.
A kevéske pénzből élők meg lassan lejjebb csúsznak. Egyre nagyobbak lesznek a társadalmi különbségek és ennek rossz vége lesz.
Bocsánat, csak kifakadtam. :lol:

Kép
klmaria

Sziasztok! Én is furcsállom ezeket az árakat, mert nekem sem ez a tapasztalatom. Én se kérdeztem a dokimat, hogy mennyit kér, nem is mondott semmit. Adtam amennyit gondoltam, meg amennyit másoktól hallottam. Szülésznő detto.
Én se tudnék 100 ezret fizetni, nem is áll szándékomban. Eleve elvárják ugye, hogy magánrendelésre járjunk, ott is kifizetünk egy rakás pénzt. (Egyébként pont most hallottam egy anyukától, hogy Surányi most nagy fejlesztéseket csinált a magánrendelőben, van már hiperszuper 4D-s ultrahang, lehet kérni DVD-t, de árat egyelőre nem emelt. Ez jó hír. :) )
Az viszont fontos infó, hogy a szülésznőknek maximálták a vállalható szüléseit, mert egyébként is gondolkodtam, hogy ha sikerül összehozni ketteskét, akkor másik szülésznővel próbálkozom. Nem, mintha bármi bajom lenne Évával, imádom, és jó volt vele szülni, de úgy vettem észre, hogy mostanában igencsak felkapott lett. ;) Ami nem baj, mert tényleg megérdemli, de van még sok jó szülésznő... van is olyan, akit ismerek és szívesen választanám! :)
Ügyeletes dokinál nem akarok szülni! Amikor én szültem, éppen Keresztes doki volt ügyeletben... hát nem mondom, hogy jól jártam volna vele. Surányi meg egyébként is bent volt Taminál, nem kellett berendelni - na pl. ezért sem értek egyet azzal, hogy be kell jönnie, mert ha valakinek sok kismamája van, akkor van rá esély, hogy amúgy is éppen bent van a kórházban. (Arra szépen megkért előre, hogy ne szilveszterkor szüljek, mert a feleségének megígérte, hogy bulizni viszi, és ehhez tartottam is magam. :) )

Ha már szóba került az alvás, éjszakai ébredés téma: mostanában Loli sem alussza végig az éjszakát, általában innivalót kér, de van olyan, hogy nyöszörög álmában, néha még beszél is. Múltkor vagy 10 percig énekelgetett meg dumált hajnalban, aztán szépen visszaaludt.
Vendég

Sziasztok

Ezvicc,
sajnálom, és remélem, sikerül találnod valakit, akiben meg tudsz bízni. Ilyenben egyébként nekem sem volt tapasztalatom. :?

Klmaria,
ne is mondd!!!! Azok akarják megoldani a helyzetet, akik ide juttatták az országot! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Ilyen is csak Magyarországon létezik!

Szantre,
nagyon édes lehet Márk, ahogy osztja a puszikat! :lol:

Henus,
haláli Szonja dumája! :lol:

Hát, mi megvagyuk. Elég vegyesen. A szopi a mai nappal befejeződött, én nem szenvedek tovább. Még fejek amíg tudok, aztán ennyi. Ma este semmit nem volt hajlandó szopizni Simi, reggel is kb. 1 percig, azt is végigordítva. Egész nap már csak 60-70ml termelődik mindkét ciciből. Napközben meg semmi időm nincs fejni.
A nappalok nagyon jók, Simi már kint hintázik, vagy a pokrócon fedezi fel a világot, vagy bent a visszaalakított babataxiban "kergeti" Marcit, aki motorozik. Édesek, egyre többet játszanak együtt, Simi sem sír annyit.
Marcinak hihetetlen dumája van, egész nap kommentálja, hogy mit csinál.
Ha megyünk valahova, már nem viszünk babakocsit, annyira bevált az Ergo!!!!!!! Kb. 10mp, míg magamra veszem, ugyanennyi, míg - már egyedül! - Simit beteszem és a hátamra csapom, és már indulunk is. Nemsokkal később elalszik, semmi gondom vele, nem beszélve, hogy van 2 szabad kezem. Már tudja, mi következik, ha meglátja a hordozót, hangosan sikongat, és teszi szét a lábacskáit. Már voltunk vele túrázni is, hetente többször megyünk a férjemmel egy 4km-es kört, eddig futni próbáltunk, de nem bírtunk a túlsúllyal, így most gyors gyaloglást csapunk. Addig a gyerekek itt vannak valamelyik nagyival. Aztán egyik nap gondolt egyet a férjem, és délelőtt megcsináltuk ugyanezt a gyerekekkel. Marci egy szakaszon gyalogolt, majd mikor elfáradt, beült a babakocsiba, Simi meg a férjem hátán aludt végig. Itthon is fel szoktam venni Simit, olyankor porszívózok, takarítok, ő meg nagyokat alszik!!!!! Ő!!!!! Aki a légy zümmögésére is felriad!!!!
Amik pocsékok, azok az esték. Addig már teljesen kimerül a két fiú, és egyik hisztisebb, mint a másik. Simi üvölt, Marci visít, én meg a hajamat tépem. Aztán nagy nehezen elalszik Simi, de tényleg nagy nehezen, már volt, hogy drasztikusan le kellett tennem az ágyába, hagy nyugodjon meg maga, mert éreztem, hogy csak hergelem azzal, hogy altatni próbálom. Marci meg minden fürdés után eljátssza, hogy nem akar pelust húzni, ezt kb. 20 percig (tegnapig, akkor elfogyott a türelmem, kihúztam a lábainál fogva az ágy közepéről, és lefogtam, úgy adtam rá. ) Előtte már megelőzte a kérés, könyörgés, megvesztegetés, fenyegetés (akkor pelus nélkül alszol!), ez utóbbi után mindig elkezd nyafogni, és jön, hogy vegyünk pelust, majd ahogy közelítek hozzá, nevetve elszalad. Aztán mikor nagy visítások és rúgkapálások között rajta van a pelus, kezdődik előről a pizsamával. :evil: Jogosan kérdezhetitek, hogy mi ért kell ennyire erőltetni a dolgot. Egyrészt, mert még nem szobatiszta, és mindig a párnánkra telepszik, semmi kedvem pisiben aludni. Másrészt mi relatív hidegben fürdünk, 19-20 fokban, és a fürdés után kimelegedett teste mindjárt megfázna. Szóval az este kész katasztrófa, mikor végre elalszanak, csöndben elmondok egy imát, hogy végre megszabadultam tőlük reggelig.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Délelött írtam egy hosszú levelet, de elszállt az egész gép a levelemmel együtt.

Azért is vagyok nagyon kiakadva ezeken az összegeken, mert vidéken is szuper orvosok dolgoznak, és ott még teljesen normálisnak tartják a 30-40eft. Ez az egész itt csak azért megy mert Pest. Olyan mintha a vidéki dokik nem érnének semmit. Most nem azt mondom, hogy legyen ott is 100eft a tarifa, hanem azt, hogy miért kell itt ennyit fizetni, ha vidéken ennyinek is örülnek.

Egyetértek azzal, hogy valami jár nekik, ha este vagy hétvégén, ünnepnap jönnek be, de ennyit....

Ezeket az árakat nem én találtam ki hanem a szülésznő amikor a neveket mondtam. Én épp a Kovács doktornőt akartam megnézni, hozzá menni rendelésre, és erre fakadt ki és mondta ezeket. Hát most nem tudom mit higgyek. Kétségbe vagyok esve, és unom már az egészet. A férjem azt mondja hagyjam az egészet, lesz ami lesz, bemegyünk ügyeletre, más is megszült már így.
Igen ám, de én nem akarom megkockáztatni, hogy épp több nő is szül majd, és épp én leszek az, akihez nem ér be a kitoláshoz. Ezért lenne ugye jó egy szuper szülésznő, de most benne is nagyon csalódtam. Heteken át beszélünk, az elején rákérdezek, hogy ott tudna-e lenni, erre most a 17.hétben kiderül, hogy mégsem biztos a részvétele. Könyörgöm, szerinte miért hivogattam ennyit? Vagy azért mert tanácstalan vagyok a dokikkal kapcsolatban. Hát igen, 20éves hitelt vettünk fel, építkeztünk (kényszerhelyzet), van már két gyerek, lejárt a Gyedem, szóval nem tehetem meg azt, hogy ennyi pénzt áldozzak erre, hisz nincs is ennyink. Ha már mindenképp költenék, akkor már inkább az alapítványi szobára.

Sajnálom, hogy egy ilyen lavinát indítottam itt el, de egyszerűen felháborít. És tudjátok mit, nem hiszem, hogy más kórházban nem ez a helyzet. Még 2005-ben az első babával a Tétényiben akartam szülni, de már akkor a profnál 130eft volt a tarifa. Egy anyuka a 4.babáját szülte nála (előtte kicsengette 3szor a pénzt,és közben a terhesgondozási részt is- hozzáteszem nem magánrendelőben, hanem a kórházban) terhesség alatt mondta, hogy már nem tudja ezt az összeget megengedni magának, erre a doki nem ért be a szülésre, pedig nem volt rövid a vajúdása, és a bent töltött kórházi napok alatt nem is ment be hozzá. Ez 4éve volt. Mennyi lehet azóta a tarifája? Szóval nincs sok bizodalmam.

Én a két fiúnál nem kérdeztem a dokikat, hogy mennyi az annyi, csak adtam. ezt szerettem volna most is, de most a szülésznő elkeserített, és attól félek, hogy járok-járok egy dokihoz, majd az idő közeledtével közli a tarifát, és akkor már tényleg nem fog senki elvállalni.

Na megyek, mert már megint felzaklattam magam, és ma megint nem lesz alvás.

Piroska!
Nagyon kedves vagy, de ez már megint az, hogy megmondják előre, hogy mennyit fizessek. Nekem ilyen doki nem kell. Nekem olyanra van szükségem, akinek nem az számít, hogy én mennyit fizetek neki. De kedves, hogy gondoltál rám!

Jó éjt!
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Hehe, ez tök jó Nircee, sokáig nálunk ugyanez volt. Könyörögtünk fél órát a pelusért/bugyiért, majd megerőszakolás után újabb felet pizsamáért, de persze annak is vonyítás lett a vége... :? MI még übereltük azzal, hogy Szonja futott 4-5 kört a testápoló elől is... :) Rohadtul ki tudott vele csinálni. De eljutottam arra a szintre, hogy nem könyörögtem, hagytam pár percig meztelen menekülőst játszani, majd elkaptam, és felöltöztettem. A végeredmény ugyanaz. Vonyítás. :? Így megkíméltem magam, hogy a könyörgéssel egyre idegesebb leszek...
Amúgy mostanság is van ezzel bibi, de messze nem olyan mint régebben. Mostmár fürcsi után nem meztelenkedik, hanem egy két nyávogós "nem" után felöltözik. Bugyit, zoknit, gatyát tudja egyedül. :wink:

Ja nekem sincsenek hasonló kórházi élményeim, mint itt felmerültek. :shock: Én azt gondolom, hogy a legtöbb doki, ha nem kérdezik nem fog leültetni és közölni, hogy ennyi a szülés. Szerintem fölösleges megkérdezni, mert ha odajársz egész terhesség alatt nyilván szülni is nála fogsz, várható, hogy adni fogsz. Szóval nem hinném, hogy a helyzet enniyre elkeserítő. :roll:

BAlkon növényeket vadászom. Ti szoktatok rakni az ablakba/teraszra ezt-azt? Én olyat szeretnék ami sokáig virágzik, élénk, dús, és nem pusztul ki az árnyéktól.
Lehet, hogy marad a muskátli... :roll:

thenus

Ezvicc: szerintem sem kell kérdezni, sok olyan doki van, aki nem mond tarifát előre. Mondom, az én dokim arra a kérdésre, hogy mennyi, azt mondta (nem nekem), hogy ennyit meg ennyit SZOKTAK adni. De nem mondta, hogy annyit is kér... Sőt, olyanról is hallottam, akitől egy vasat sem fogadott el...
Na mindegy, szerintem ne keseredj el, és nem is biztos, hogy máshol kell keresgélned, mert - azok alapján, amiket én eddig hallottam - ez még nem Pest! Ott magasabb árak vannak! Persze 100-200 km-re egész más a helyzet, ezt én is tudom, de a kórházak színvonala is más... én pl. nem szívesen vajúdnék függönnyel elválasztott tömegvajúdóban...
Szerintem a tarcsai kórház nagyon jó, szuper szülőszobák, többségében nagyon jó dokik, nagyon jó szülésznők, van alapítványi szoba... Én annakidején elgondolkodtam a Schöpft-Merey-n, ami ugye magánkórház lett, de amikor utánanéztem, azt láttam, hogy semmivel sem kínálnak jobb szolgáltatást, mint a Tarcsai, csak éppen a többszörösébe kerülne... Azért vettem számításba, mert pont akkoriban akarták eltörölni a szabad orvosválasztást, és én akkor a minisztériumhoz beküldött petíció egyik elindítója voltam (a hat aláíró között szerepelek), ugyanis tényleg nagyon fontosnak tartom, hogy választott nőgyógyászom lehessen, és a lehetőségeimhez képest képes vagyok áldozni is rá. Mi is sz*rul állunk, de erre áldozok, ebbe még a férjem sem szólhat bele! ;) Egyébként meg teljesen odavolt a dokimért a szülésem alatt, hogy milyen jól kezelt engem, úgyhogy biztos nem bánja, ha áldozok erre. Meg tisztában is van vele, hogy én ehhez ragaszkodom... Egyébként az előző szülésem összességében benne volt bő 100 ezerben (doki, szülésznő, alapítványi szoba), de anyósomék végül is kifizették... Szerintem legközelebb is számíthatok majd valamilyen szinten a nagyik támogatására...
Vendég

Ja, és még annyit, hogy van ugye az egyszeri anyasági támogatás, hacsak el nem törlik azt is, bár nem hinném, mert nem szerepel még a legdrasztikusabb tervek között sem... azzal is lehet kalkulálni a dokinak fizetendő összegnél... Többedik gyereknek már úgyse nagyon kell venni semmi nagy dolgot. ;)
Vendég

Sziasztok!

Persze, lányok, egyetértek én ezzel, hogy ez horror ár, én sem fizetnék ki annyit. De ingyen nem várom el. Hát igen, szép álom az a 30-40 ezer, milyen jó is lenne :):):). Szerintem az nem egyhamar lesz nálunk, sajnos. :(

Ezvicc
én ahogy tudom, Toldi nem is mond árat és nem is kér pénzt. Én akkor is megkérdezném. Ki szült nála? Ja és Lőrincz doktornő is nagyon-nagyon rendes, én ha átmegyek másik dokihoz, az ő lesz. Velem szuper rendes volt és én aztán semmit nem adtam neki. Ő volt az ügyeletes, beszélgetett velem, utána is megnézte a babát, szóval a legvégsőkig ajánlom. Ne add már fel olyan könnyen!

Giga
nagyon ügyi, másszon csak. :)

Nircee
részvétem, nem lehet egyszerű. gondolj arra, hogy Tüccs-nél eggyel többen vannak. :) Én ilyen helyzetekben kínomban ilyenekre szoktam gondolni és általában elnevetem magam. :) Vagy szétrobban a fejem...:(

Na, megyek tanulni, majd máskor írok a többieknek. :)

Szép napot, lányok!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ecvicc, szerintem drasztikusal látod ezt a doki-pénzkérdést.

Én is osztom a többiek véleményét, az én volt dokim 50ezerért szült volna velem Tarcsán. Aztán a sotéra kerültem, ahol szintén nincs horror tarifa a dokik között, általában 80ezer a tarifa.
Amit még tapasztaltam, hogy a sotén bárkihez is kerül az ügyeletben az ember, mindenki kivétel nélkül profin ellát, és nem utolsósorban emberileg is nagyon barátságosak. 7hét bent töltött idő alatt tényleg sok dokit megismertem, ha ügyeletben szülnél én nagyon ajánlom a sote1-et.

Nem tudom miért mondott ilyen horror árakat a szülésznőd neked, szerintem ők sem lehetnek mindig tisztában az árakkal...

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Tüccs!
Én nem azt mondtam, hogy azért nem szülök ügyeletben, mert rossz az orvosgárda. Csak azért nem választanám ezt a fajta megoldást, mert nem biztos, hogy aznap egyedül leszek a szülőszobán. Sőt, úgy hallottam, hogy szinte mindig teltházas a szülészet.

Thenus!
Nem kell ám kérdezni, hogy mennyi egy szülés, ugyanis ki van írva a magánrendeléseken.

Verna!
Én meg sem kérdeztem volna a szülés összegét, ha a szülésznő nem indít ezzel. Egyik gyereknél sem tettem. Annyit adtunk amennyit gondoltunk. és Pécsett pl szuper jó a kórház, fel van újitva, nagyon dícsérik. Szülnék is ott, mert ott van dokim :) csak ugye nálam teljesen kiszámíthatatlan a baba érkezése, és nem cuccolhatok le 2gyerekkel, az újszülött cuccokkal a szüleimhez :) egy hónapra.

Piroska!
Nem adom fel. A Kovács doktornő időpontját nem mondom le, elmegyek oda a 18hetes uh-ra és majd meglátjuk mi lesz.

Az anyaságival meg számoltam. Mi azt a pénzt eleve a dokinak szánjuk. Nem az a gondom, hogy fizetni kell, hanem az ha ezt előre pofátlanul meg is mondják.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok!

Tüccs!
Én nem azt mondtam, hogy azért nem szülök ügyeletben, mert rossz az orvosgárda. Csak azért nem választanám ezt a fajta megoldást, mert nem biztos, hogy aznap egyedül leszek a szülőszobán. Sőt, úgy hallottam, hogy szinte mindig teltházas a szülészet.

Thenus!
Nem kell ám kérdezni, hogy mennyi egy szülés, ugyanis ki van írva a magánrendeléseken.

Verna!
Én meg sem kérdeztem volna a szülés összegét, ha a szülésznő nem indít ezzel. Egyik gyereknél sem tettem. Annyit adtunk amennyit gondoltunk. és Pécsett pl szuper jó a kórház, fel van újitva, nagyon dícsérik. Szülnék is ott, mert ott van dokim :) csak ugye nálam teljesen kiszámíthatatlan a baba érkezése, és nem cuccolhatok le 2gyerekkel, az újszülött cuccokkal a szüleimhez :) egy hónapra.

Piroska!
Nem adom fel. A Kovács doktornő időpontját nem mondom le, elmegyek oda a 18hetes uh-ra és majd meglátjuk mi lesz.

Az anyaságival meg számoltam. Mi azt a pénzt eleve a dokinak szánjuk. Nem az a gondom, hogy fizetni kell, hanem az ha ezt előre pofátlanul meg is mondják.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Ezvicc: így már értem. Igen, én is tudok olyan dokiról, akinél ki van írva a magánrendelésen - ez tudtommal szabálytalan amúgy. :(
Viszont ajánlottunk itt már pár olyan dokit, akinél nincs kiírva és nem is mond árat.
Melyik szülésznő volt amúgy, megkérdezhetem? Te kérdezted, vagy magától mondta?

Egyébként nekem az unokatesóm szült volna Tarcsán, de két héttel a kiírás előtt megindult a szülés, amikor éppen otthon volt anyukájánál vidéken, 170 km-re... Úgyhogy ment a legközelebbi kórházba (pontosabban mentő vitte, mert elfolyt a magzatvíz), nem a legjobb körülmények között, ügyeletes orvosnál szült (egy fekete dokinál :) ), de végül is nem bánta meg. Anyagilag is lényegesen jobban jött ki, és így nem is vitték rögtön haza a babát, maradt az anyukájánál. :) Nem így tervezte, de így alakult. :)
Vendég

Hol van mindenki??????

KépKép
tüccs

Én itt Tüccs. Nappal meg a kertben. Esténként már hulla vagyok, a kis időmben vaterázok, így időm nulla. Új képeket tettem fel a honlapra, az elmúlt napokban azokat válogattam, méreteztem. A blogomat is frissítenem kellene, de sosem jutok oda. Ja, és mikor a gyerekek alszanak, nagytakarítok sok apró lépésben. :roll: :D

Kép
Kép
nircee

Nekem is százezer a dolgom és estére szintén hulla vagyok. Viszont szeretem olvasni a fórumot, jó lenne ha még sokáig olvashatnám. Tiop úgy tűnik végleg eltűnt már, nagyon sajnálom.

Képzeljétek a férjem elutazik holnap az USA-ba 12napra. :shock: Boston-Miami, és én is mehettem volna, de nem merem itthagyni a gyerekeket. :(
Jön a nővérem segíteni, sikerült szabit kivennie, de azért így is kemény lesz ez a 12nap. Nagytakarítani meghívtam a családot, ablakpucolás és a lakás kisuvickolása lesz a feladat. A húsvét nálunk nemigen lesz, egyedül a gyerkőcökkel leszek, legfeljebb elmegyek anyuékhoz, de még erre is alszom egyet, mert még ahhoz is segítség kell, hogy a kocsiba kivigyem a 3 törpét. :shock:
Na, nem panaszkodok tovább, inkább indulok a dolgomra.

Jó hétvégét mindenkinek, szuper-király az idő végre!!!

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Itt van "néhány" kép az elmúlt napokból:
Kép
Kép Kép Kép Kép kergetőzés
Kép
Kép
Kép az első közös fürdés
Kép
Kép Ergobaby alvás közben
Kép Ergobaby ébren