Sziasztok!
Andi,
tök jó ez a kép a Lányokról! Hová tűntél???? Írjál sűrűbben!
Katica,
Simike már forog ezerrel, szerencsére most már éjszaka sem kel fel, hiszen már hálózsákban is vissza tud fordulni a hátáról hasra. Az ágyát a középső pozícióba kellett tenni, mert mikor hason volt, annyira akarta nézni Marcit, hogy mindig megfogta a szélét, és húzta fel magát, féltünk, hogy kiesik. Mászni nem igazán akar még, de azt Marci is viszonylag későn kezdte, úgy 8 hónapos kora végén, ha jól emlékszem. Viszont tud már toporzékolni! Szó szerint! Fekve van ugyan, de igazi toporzékolást művel, hisztigörcsöt kap olyankor. Tiszta hülye néha, komolyan mondom! Aztán egyik másodpercről a másikra elmúlik.
Egyébként a legnagyobb hiszti mostanában a szopás miatt van: egyszerűen utál már szopizni!!!!! Így már csak reggel és este szopik, de nagyon gondolkodom, hogy abbahagyom, mert az egész 2 percig tart (mindkét mellből, a sírással és a tekergéssel együtt), és látom rajta, hogy utálja. Szív kettőt, majd ordít, majd megint szív kettőt, ordít, tekereg, rúgja el magát, és ez így megy végig, már tök kellemetlen, mert már mindenki azt mondogatja, hogy hagyjam abba, láthatóan nem élvezi. Nem tudom, valahogy annyira nem vesz rá a lélek. Tudom, korábban abba akartam hagyni, de most, hogy itt az ideje, valahogy sajnálom, hogy vége ennek a korszaknak.
Simi már sokmindent eszik, tejpépet, főzelékeket, gyümölcsöt. 1-1,5 hete már húst is kap (csirke, borjú). Én csak bébiételt adok neki 1 éves koráig, mint Marcinál, tudom, hogy ez sokaknak hülyeség, de engem ez nyugtat meg. Jobban bízom ezekben, mint a ki tudja, honnan származó összetevőkben. Sajnos néhány napja valami nagyon kicsapta az arcát, szerintem a glutén, mert kapott babakekszes gyümölcsöt, meg kekszes tejpépet. Úgyhogy most leálltam ezekkel, meglátjuk, javul-e a helyzet.
Egyébként Siminek tök mindegy, mit adok neki, csak étel legyen, sosem tiltakozott semmiért. Reggel eddig csak szopizott, de tegnaptól már kap mellé tápot, majd a tízórai kimarad, mert rendszerint bealszik. Ebéd egy teljes üveg bébiétel, majd fél üveg gyümölcs, utána 1,5 deci tea a menü. Uzsonnára eddig tejpépet kapott gyümölccsel keverve - kb. 2,5decit, majd este szopi és 1-1,5 deci táp. Mivel a tejpépet elhagytam (csak kekszes van itthon), így marad a sima gyümölcs (1 üveg), vagy 1,5-2 deci táp.
Ja, és 1 üveget - nem túlzok! - 2 perc alatt betermel!!!!! Hihetetlen étvágya van! Bezzeg a bátyjának! Az éppen, hogy csak csipeget, annyit eszik, mint egy veréb, de elég neki.
Giga,
gratula Bulcsúhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csak így tovább!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Marci is a mászás után néhány héttel már felállt, én nem gátoltam, majd rá néhány napra kapaszkodva járt, 1 évesen már egyedül is járt, de utána sokszor visszatért a mászáshoz. A mozgáskoordinációja nagyon jó, a mászókán egyedül mászik, minden magaslatra felmegy, nagyon értelmes, nem látom a hátrányát, hogy csak rövid ideig mászott a felállás előtt. De lehet, hogy nekünk szerencsénk van, nem tudom. A lényeg, hogy Bulcsú ilyen ügyes!!!!!!!!!!!!!!
Lányok, ma tök édes volt Marci: kint voltunk Anyuékkal, ők játszottak a kertben, én a kerítés előtt kertészkedtem. Egyszer csak hallom, hogy Anyu - tök jogosan - leszidja Marcit. Erre nemsokára megjelenik Marci azzal, hogy "jöttem neked segíteni. Adom szerszámokat neked", és adogatja a kiskapát meg a metszőollót. Kérdem, mi történt. Marci: "itt játszok. Bent nem játszok". Kérdezem, miért, bántotta Nagyi? "Bántott Nagyi". Elmagyaráztam neki, hogy nagyinak igaza volt, és nem bántotta, csak elmondta, hogy amit csinált, azt nem szabad. Addig már Anyu is ott állt a kerítés másik oldalán, nézte a jelenetet. Végül hosszas unszolásra sikerült kibékítenem őket: mondtam Marcinak, hogy menjen, adjon egy puszit a Nagyinak. Adott, így szent lett a béke. Szóval az én drága fiam most már megsértődik, ha a lelkivilágába gázolnak, és bizony megy bemószerolni a másikat.