Nettke, Edit
Igen, én is baromi pipa vagyok, h otthon minden 3-szor annyi.
Én mielőtt kijöttünk, leginkább attól féltem, h nem fogok merni angolul beszélni-régen nem mertem csak 2 hét után, pont mire jönni kellett haza. De azóta valami "átfordult" bennem a sok angol olvasástól és meglepődtem magamon, h milyen könnyen jut eszembe minden, nem blokkolok le és ált nem makogok.
Ez a mi lesz később, jó kérdés..... rajta vagyunk a témán, de még nem lehet tudni semmit. Nem is tudom még, h valóban szeretnék-e itt élni hosszabb távon.... itt ahol most vagyunk, tuti nem. Pest után ez itt kb Mucsaröcsöge.
Komolyan, ahogy megyünk Orlando felé, mielőtt az autópályát elérnénk, láttam egy táblát, h széna eladó.
Ez mindent elmond....
Nagyon vidék, nem az a szépen kiépült új környék, mint ahol picit távolabb anyuék laknak. És az is Mucsa, csak legalább szép. Én valamival nagyobb helyen érezném jól magamat igazán. Pl Orlando egyik elővárosában... v legalább sokkal közelebb a tengerparthoz. Még nem is voltunk mióta itt vagyunk, kb másfél óra az út oda-vissza.
A ház se nagyon jön be, nincs elkerített kert, a fű már most ki van égev, mert nem gondozzák, az utcán háztól-házig beton... közel s távol egyetlen játszótéren sincs homokozó, a gyerekek a porban játszanak a szomszéd előtt.
Az egész környéken semerre nincs egy kiépített járda hosszútávon, h a manókkal gyalog el lehessen jutni a kedvenc játszójukra, v biztonságosan lehessen futni, görkorizni....
Edit
mi pont most vettünk új üléseket, otthon még bepréseltük őket a Römerekbe. Graco Nautilus-ez 5 pontos kb 6 éves korig, nekik még 2 lyukkal lehet feljebb rakni az övet, kb 10 cm-t. Utána támlás magasító, majd amíg kell támla nélküli. Nagyon meg vagyok vele elégedve.
Előke: én bizony itthon még rájuk rakom ha olyan ruha van rajtuk és olyan kaját esznek-azért legtöbbször már nincs. De mióta nem járnak oviba, érezhetően visszafejlődtek ebből a szempontból: sokkal szebben ettek pár hónapja otthon is.
(na jó, legyünk igazságosak, egyéb szempontból hatalmasat fejlődtek az utóbbi időben: öltözés-vetkőzés egyedül; bilit otthonhagytuk, szűkítőt szintén. Itt egyedül is rá tudnak ülni a WC-re, kicsit alacsonyabb-ált csak bejelentik, h mindjárt jönnek és mennek egyedül WC-re. A popótörléssel is ügyesen próbálkoznak. A gondolkodásuk kezd nagyon rendezett, logikus lenni- olyan következtetéseket vonnak le, h csak ámulok.
)
Detti
Nem tudom miben egyeztünk meg a cuccokkal. Viszont! Van egy nagy lehetőség valószínűleg! Van Robinak egy úszós haverja, akik szintén most vannak kint itt. Szombaton mennek haza és kérdezte h akarunk-e vmit hazaküldeni. Majd megkérdezzük, h mégis mennyi cuccot lehet. De így lehet, h ha szombatig nyélbe tudjuk ütni az akciót, olcsó lenne a szállítás.
Orlando már nem jöhet addig szóba, de az itteni Kohl's-ba el tudok menni pl... Vagy megnézhetitek a Walmart, Target honlapját, h van-e vmi ami tecc. A Walmartban én nagyon jó cuccokat vetten 3.50-ért, Garanimal márkájú. Dávidnak Faded Glory ujjatlan és short 5-ért (igaz, h csak jövőre lesz jó, mert 5-ös). Oralndo-ban esetleg a Clarks, Oshkosh, Childrens Place boltba tudnék beugrani, mert a bőröndöt amúgy is be kell vinni a sráchoz. Gondoljátok ki gyorsan, én holnap fogom megtudni, h mi a keret, mert ma már nem tudtuk elérni a srácot.