Új privát üzeneted érkezett!

Judy!

Jaj, dehogy akarok én beleszólni!!! Mindenki olya autót vesz, amilyet akar...és amilyenre futja!!! És igen, ezen aztán semmiképpen sem fogunk összeveszni!!! :wink: 8) Remélem sikerül hitel nélkül megvenni az autótokat!!! :wink:
Anna és az alma... :lol: :wink:

Eni!

Csodaszépen fejlődik JaSza!!!! Ha nem tudnánk, hogy "beteg", senki nem mondaná meg!!! :oops: Ha így halad, kb. 4 hónapos korára megkétszerezi a születési súlyát! :wink: :lol:

CukorBrigi!

1000 km egy tankkal???? :shock: Mit tud még az az autó? Milyen Pözsó? :wink: Mekkora motor van benne? És hol jártok vele, hogy csak ennyit fogyaszt??? Egyébként, minél régebbi egy autó, annál jobb. :wink: Az enyém is 98-as évjárat...úgy hogy Ő sem egy mai darab! :wink: De ő egy "mackósabb" :lol: 8) fajta és legjobb esetben is max. 700 km megy 1 tankkal! :wink:

Vero!

Katának jobbulást!!!

Cuki!

Nagy drukkok holnapra Orsinak!!! Meglásd délután már szaladgálni fog!!!! Na persze csak ha megengeded Neki! :wink: Minden rendben lesz, meglásd!!! És Apának is kitartás....nem lesz semmi baj...majd meglátja!!! :roll:

Lillus!

Semmi bajom nekem Kőbán Ritával!!!! Emberileg sem!!! Én már régen nem hiszek a médiának és az újságoknak sem, akár melyik hírös emberről is írnak! :wink: Csak viccnek szántam. :wink: És egyébként nagyon sajnálom, hogy nem lehet gyereke! :? "Cserébe" viszont ott vannak neki a keresztgyerekei!!! (Ezt Ő nyilatkozta még valamikor régebben!)
És igen, a 32 fiatal!!!! Én is annyi voltam decemberben! :lol: 8) :wink: Na akkor egyidősek vagyunk ?!?!?!? :lol:

Orsi!

Öcsém 22 volt mikor megnősült :shock: és 24 mikor a nagyobbik fia született! De hát Ő tudja/tudta....... :roll: No comment! 8)

Politikához meg csak annyit....hogy ne agyaljunk előre...várjuk meg a végét, hogy mi is lesz. Bár az biztos, hogy nem sok jó!! :evil:
De azért én már ebben sem adok a médiára....mert mindig mindent úgy fel tudnak fújni!!!! :evil: Na majd kb. két hét múlva meglátjuk!

Boszikám, VkBrigi, Arwen, Heni, Durca, Emse, Borsa??? Merre vagytok Anyócák???

Na megyek...mára lelövöm magam! :twisted:

További szép estét Mindenkinek! [/b]

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Renáta:igen, kell a megszorítás, de miért csak nekünk fáj? A saját juttatásaikat, miért nem nyírbálják? Arról már nem is beszélek, hogy akik idáig csak megélhetésért szültek, azoknak ezután is járni fog minden.
Én csak azért vagyok kiakadva, mert tudom, hogy egy 1 éves gyerek nagyon kicsi a bölcsihez és nem tudnám beadni, viszont, ha nem kapok gyedet, akkor meg nem fogunk tudni megélni. Novemberben, mikor Petyát bölcsibe írattam (még nem tudtam, hogy jön kistesó, férj hirtelen munkanélküli lett) akkor is összeszorult a szívem, pedig csak most szeptembertől ment volna.

KépKép

KépKép
cukorfalat

Tigrincs: Peugeot 405-ös 60 literes tank 1905 cm3. Elég nagy autó, de én imádom. Nagyon szeretem vezetni, bár sokan meglepődnek, hogy kisnövésem (158 cm vagyok) ellenére egy ekkora autót vezetek. Szerintem is a régi évjáratú autók a jobbak! :wink: Bár ez miatt az eladási értékük is kicsi...

KépKép

KépKép
cukorfalat

Tigrincs: Az kimaradt, hogy itt a városban használjuk, nagyon ritkán megyünk hosszú útra.

KépKép

KépKép
cukorfalat

Mé nem állítják már előrébb az órát itt a babaneten?????

Látod Reni, hogy nem is annyi az idő, mint amikor elküldted a hozzászólásodat??? Nem 10, hanem mingyá 11 óra!! :twisted:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

CukorBrigi!

Nem a magasság számít a vezetésnél....én 172 :lol: .....hanem az, hogy legyen az Nő vagy Pasi....vezessen NORMÁLISAN!!! És felőlem lehet böhöm nagy autója vagy kispolskija is!!! :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Tigrincs: Igaz, de ennek ellenére mindenki meglepődik, hogy merek ekkora autót vezetni. El is szoktam mondani, hogy nem nehezebb, mint egy kis autót, sőt.... Csak parkolni nehezebb vele a méretei miatt...

KépKép

KépKép
cukorfalat

CukorB!

Amiket beidéztél, azt hol írták??? Valamilyen politikai topikban??
Azért az elég durva, hogy valaki BG miatt lett öngyilkos!! :? Hány ember lehetne naponta öngyilkos, mert elveszíti a munkáját???
És azért az is durva, hogy szétlopták maguknak a céget-cégeket. Mármint értem ezalatt, hogy melyik kormány nem csinálta ezt??? Akármelyik is van/volt hatalmon, mindig a maga és a rokonai-ismerősei stb. malmára hajtja a lóvét!!!!
Ugye, most lehet szidni az MSZP-t, mert ők vannak kormányon...de amikor az MDF volt,akkor őket szidta mindenki...amikor meg a Fidesz, akkor meg őket. Úgy hogy én nem foglalnék állást ezügyben.
De egyébként mondjuk tény és való, hogy annyi szociális juttatás, mint amennyi itt Magyarországon van, annyi sehol sincs!!!! Még a jobb módú, gazdagabb országokban sem!!! Amerikában pl. 6 hét az otthonlét szülés után, aztán húzzál vissza dolgozni. És ha jól tudom, akkor Németországban is max. 1 év. Úgy hogy azt hiszem, hogy ezügyben kicsit "el vagyunk kényeztetve". :oops:
De az is igaz, hogy megint a kisemberek fogják a legnagyobbat szívni!!! :evil:
És mint tudjuk....már bocsánat...de szarból nem lehet várat építeni!! Legyen akárki kormányon!!!! Nehéz azt a 40 évet kiheverni!!! És ha sosem szorítunk meg semmit, akkor sosem fogunk előbbre jutni!!!!

Na befejeztem!!! Nem akarom, hogy itt politizáljunk!!!! Azt hagyjuk meg a másik topiknak!!!

Beszéljünk inkább a kakispelusról!!! :lol: :wink: 8)

Most már télleg léptem!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Cukor!

Na az biztos, hogy nagyobb autóval nehezebb parkolni, mint egy kisebbel. De az sem az ember magasságától függ!!! :lol: 8)

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Tigrincs: A nők lapja cafén írták. Azért politikai fórumokat nem olvasok.
Igaz,hogy máshol ennyi jutattás sincs, viszont az én unokanővérem Németországban él és nem kell dolgoznia, mert a férje keres annyit, hogy a lányaikkal otthon tud maradni.

Itt a linkek, ahonnan idéztem:

http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=225141

http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=225178

Rendben maradjunk a kakis pelusoknál!

KépKép

KépKép
cukorfalat

Tigrincs: Ez is igaz! Nem a magasság számít!

Na jó mostmár megyek aludni....

KépKép

KépKép
cukorfalat

Csajszik,
a családi pótlékot nem veszik el, csak befagyasztják-sztem ez azt jelenti, hogy egy(jó) darabig nem emelkedik majd.
Itt igazán az a baj, hogy nagyon rosszul időzítették ezt az egészet. Azt sajnos tudomásul kell venni, hogy a kapitalizmus bizony nem csak arról szól, hogy van nyugati autó, meg oda utazunk, ahova akarunk,hanem arról is, hogy az állam mindenhonnan kivonul...a baj csak az, hogy mindenki most áll a legrosszabbul, a munkahelyek megszűnnek, én sem tudom, hogy akarják kivitelezni ezt az egészet...és emlékeztek, a 300 Ft-os vizitdíj is mekkora ellenállást váltott ki, el sem tudom képzelni, ezt hogy fogják lenyomni az emberek torkán...

Kép
Kép
paklincs

Cukipofa,
nektek meg egy nagy kalappal holnapra!!!!

Kép
Kép
paklincs

CukorB!

Igazad van.....de gondold el, hogy mikor egyesült a két Németország akkor a nyugati felét (NSZK) is igencsak megviselte, hogy "fel kellett emelniük" a maguk gazdasági szintjére az elmaradottabb NDK-t. És ott sem volt fenékig tejfel.....összeszorították az emberek a fogukat és megcsinálták!!!
Mi meg (országos szinten!) mindenen csak nyavalyogni tudunk...... :? Bocsánat ez most biztos sokatoknak a lelkébe hatolt....de akkor is így van!!!
Szóval.... a valamit valamiért elvet már végre egyszer végig kéne csinákolni!!!

Emsével teljes mértékben egyet értek!!!

Na most már én is menek aludni! Jó péládát veszek Brigiről! :lol:
De én még nem is mehetek, mert mingyá szopiidő van. Na jó,akkor nézek még egy kis televíziót! :lol:

Enikém!

Megjártad már Miamit? Megyek melegedni! :lol: Azt hiszem, én is belevágok azt utána szopiztatok, ha vége! :wink:

Na most már télleg SZIASZTOK! :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Paklincs: Igen, kell a megszorítás, mert soha nem jövünk ki a sza...ból. Kíváncsi leszek, hogy mit fog ehhez a nép szólni... De én eldöntöttem, hogy nem idegeskedek tovább, majd lesz ahogy lesz. Remélem azért megadatik, hogy kistesóval is 2 évet itthon maradhassak.

Cukipofa: Kalappal holnapra!

Dorka: Ez a Lettin való átmotozozás és tányérdobálás nem semmi... Kíváncsi vagyok nálunk mi lesz, mert Petya ha a kistesóról van szó, akkor simi helyett ütögeti a hasamat :roll:

KépKép

KépKép
cukorfalat

Brigi
Valamelyik hsz-emben én is pont ezt sérelmeztem, hogy oké, nekünk szívás, de miért csak nekünk? Nagykutyákat miért nem szorongatják meg???? Ha van egy játék pl. egy házimoziért, ott is ki vannak zárva a cég dolgozói és hozzátartozói. Akkor egy állami tender miért nem így működik????

De egyetértek MSÉvel, ha befagyasztás, akkor az valóban annyi, hogy nem emelik. A GYED és GYES esetében a feltételek szigorítása sem feltétlenül az, hogy megszűntetik a 2 évet....De igen, majd elválik...És tényleg, el vagyunk kényeztetve, de azért lássuk be... Ha kiszednek a 20 millás Lexusból és beraknak egy Suzuki SX4-be, azért az fáj :wink: Mindegy, hogy elkényeztetés vagy sem. A drasztikus változás az, amit nehéz lenyelni.
És a megszorítás oké, hogy kell és az a 40 év, de könörgöm, lassan 20 éve nem történik komoly változás ebben az országban politikailag, gazdaságilag. Más országok miért bírták kiheverni, az EU-t jól kihasználni???? Persze, rinyálós nép vagyunk, tök egyetértek, de azért van is min rinyálni, ha átnézel pl. Szlovákiába :wink: Erről viszont nem a nyavalygó magyar tehet, hanem a markába röhögő Parlament :twisted:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Timi
NNNNa, most megnéztem...tényleg nincs átállítva az óra :shock:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Jó reggelt!
Zsófi felébresztett szopizni, majd úgy gondolta játszik. Nem tudtam tőle visszaaludni, most meg már kiment az álom a szememből. :oops: bezzeg ő meg elaludt :lol:
Kata eddig jól aludt! Múlt éjjel biztos feszítette neki a fülét hajnalig, majd mikor kifakadt tudott csak rendesen elaludni. :oops: Szegénykém! :oops: de remélem most már rendben lesz!

Cukipofa!
Orsinak ma nagyon drukkolunk!!!! Minden rendben lesz!!!
Katának nem tudom, hogy most mitől lett ez a fülgyuszija! :shock: mostanában nem is folyt az orra! Inkább csak köhécselt.
DVD-ket meg nagyon köszi!!! Azóta ezt nézik! Mit gondolsz szombaton, hogy lettem volna egyedül kész, ha ezek nincsenek!!! :lol: :lol: :lol: még 1x köszi szépen!
Műköröm: aranyos vagy! Lehet élni is fogok vele! :wink:

REni!
Elmenni kettesben, mostanában biztos nem fogunk tudni, mert május végéig férjem adó-bevall. :oops: Azt meg hogy „elválok” természetesen egy pillanatra se gondoltam komolyan, hisz imádom a férjem. :D:D:D

Adri!
Gratula az ezüstéremhez! :D

Dorka!
Berke produkciótól kicsit felakadt a szemem! Remélem a maci tényleg hatott! :D
Kata fül: feltételezem, hogy a taknyolástól alakulhat ilyen ki! De itt vannak nagyobb füles-szakértők! :D

Judy!
Almás kép :lol:

ZsófiZsófi!
Örülök, hogy a sóbarlang segített nektek! Talizni meg feltétlenül! Csak lesz most már egy cybertali a Margit szigeten!!!! :wink:

Lilluska!
Lovaglásért irigy, irigy :lol: D keresztszemes képek!!!! Fantasztikusan ügyes vagy!!!!

Cukorfalat!
Rakok majd képeket :wink:

Eni!
Janku nő mint a gonda!!! :D nagyon szépen fejlődik!!!
Kata: nem , nem nyúltak a füléhez, csak belenéztek, megvizsgálták.
Lovaglás: én anno voltam Csömörön lovagolni, de nem tetszett :oops: nem volt több nyereg, felültettét szőrén a lóra a barátnőmet (aki már tudott akkor lovagolni), barátnőm meg leesett, hívhattuk az apját, hogy vigyen minket haza, mert eltört a keze. :oops: bár úgy tudom, hogy van ott több lovarda is, csak ez nekem egy rossz emlék! Én Törökbálintra (Anna hegyre), M7-es mellé (Gyúró) jártam + ÉRD mellés is.

Zsó!
Lovas esés :shock: szegénykém! :oops:

na megyek, mert már 5 óta fent vagyok :? Szofit meg kelteni kell 8)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

még annyi, hogy az elmúlt 20 év arról szólt, hogy minden választáskor minden párt ígért fűt-fát, osztogattak, ahelyett, hogy amit most drasztikus változásnak, megszorításnak fogunk megélni(én is félek amúgy), azt fokozatosan bevezették volna. Most már muszáj megcsinálni, csak ez így tényleg nagyon sok egyszerre, mindenkinek (mindenkinek?!) nagyon keménynek tűnik...
Szóval az elmúlt 20 év minden politikusa hibás szerintem, mindegy, milyen párthoz tartozik(asszem szinte mind volt kormányon)-és sokszor arra gondolok, mennyi pénzt vonnának le a fizetésemből, ha ekkora károkat okoznék a munkahelyemen, arról nem is beszélve, hogy rögtön kirúgnának. De biztos nem állhatnék fel csak úgy, pláne nem akaszthatnék le zsíros végielégítéseket...

Kép
Kép
paklincs

jó reggelt!

csak gyorsan jövök,TIGRINCS!!!
VASÁRNAP elküldtem a játszószőnyeg képét priviben.Remélem mgkaptad,mert nem válaszoltál.Semmi gond,csak aggódtam.

Kép

Kép
durca

Kép Nagyi és Szofi olvas (Hercegnők Nagykönyve :D )

Kép Szofi mosoly :lol:

Kép Kata és az ajándékok

Kép tortára várva 8)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kép Kata fogai :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kép Szofi egyik ajándéka

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz,
isten éltesse ezt a nagylányt!!!
Kata fog :shock: jaj!

Kép
Kép
paklincs

ennyi politika után valami vidámság.....http://www.youtube.com/watch?v=N6EYrqIn0yI

Kép
Kép
etenci
Ercsi

1238488388.632.htm lehet ígysem jó???? :oops:

Kép
Kép
etenci
Ercsi

a lényeg-The Voca People :lol: nagyon jóóóóó

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Sziasztok,

Lehet, én kezdtem... amúgy nem akartam. Mindig is szerettem itt azt, hogy függetlenül attól, mi történik körülöttünk (a nagyvilágban), az itt nem téma... Csak tényleg ez most olyan, hogy mindannyian érintettek vagyunk/leszünk. Egyébként BIZTOS vagyok abban, hogy amennyiben hozzányúlnának a gyedhez/gyeshez akármilyen szinten, az nem egyik napról a másikra működik. Szerintem "ránk" nem fog vonatkozni, tehát babásokra és pocakosokra. Az nem lehet, hogy azt mondják, jövő hónaptól nem kapsz gyedet, pukkadj meg!

Jankaszáva kicsit alszik és kicsit hőemelkedéses a tegnapiaktól... ti ilyenkor adtatok kúpot, vagy "vártatok", hogy lesz-e láz. Emlékszem, Benedek mindig kapott kúpot megelőzés céljából annak idején.

Nemhogy dokinéni, de tegnap délután befutott a védőnő is, aki nem véd engem semmitől... inkább irritál. Kevés ilyen idiótát láttam. Nem nagyon akarom elmesélni a részleteket, de tény, hogy tudni akarja, mi a véleményem az aktuálpolitikai helyzetről (köze?! :shock: ), áradozik az Amerikában élő lányáról, és hozzáteszi, hogy náluk nem megy mindig a tévé, mint itt... ezt szó szerint így mondta. Azt hittem, kivágom. Amúgy is kiütésem lesz tőle azóta, mióta kijelentette, hogy van a körzetében két olyan gyerek, akik egy vesével élnek, és ne aggódjak, mert szépek... :shock: :shock: :shock: Ez a nő egy döbbenet, egy világvége, és ilyenek (is) védőnők, anyáááááám! Mindenhez volt valami hozzáfűznivalója. Amikor meg elmondtam, hogy pontosan Janka bal felső üregrendszerét távolítják el a hozzá tartozó húgyvezetékkel együtt, akkor visszakérdezett, "és a vesékkel mi újság?" Szóval katasztrófa. Nem tudom, fogom-e valaha is rehabilitálni elméletben.

De bizakodó és vidám és kiegyensúlyozott vagyok. :D
vbea

Eni-mi ma megyünk oltásra kötelező+prevenár-nálatok is ez a koktél volt?-két szuri két lábacska?

Nálunk is megelőzés céljábol kapott Mikey az elsőnél-de úgy kilőtte mert mi kezdő szülők hogyis kell betenni??? :oops: :oops: szóval nemsikerült aztán anyu világositott fel hogy is műxik ez a dolog!

a legfontosabb te ill ti hogy álltok a dologhoz-az orvosod meg egy idióta-ne is törődj vele :D

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Eni!
nem csodálom hogy egy ekkora f.....-tól kiakadsz! :twisted:

Kati!
ha tudsz majd gyerek, hogy mi volt Orsival!? :roll: :oops:
és köszi szépen a dicsérő szavakat!!! :D máris sokkal jobban vagyok!!! :wink:

Szerintetek Kata fülgyuszijához lehet valami köze, hogy pont aznap este mostunk hajat? esetleg előhozta? most nem mehet bele víz! :oops:

valamit még akartam kérdezni, de szita az agyam :oops: de ezt már tudjuk rég :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Az egész megszorításosdiban engem is csak az zavar, hogy most hirtelen, és azonnal, és kissé egyoldalúan... Konkrétan én ma azon agyalok reggel óta, hogy akkor szeptembertől vissza kell menni dolgozni. (szerintem ugyanis simán lehet, hogy jövő hónaptól nincs gyed, mert már így is elmúlt 1 éves Villő) Csak éppen hova teszem Villőt??? Bölcsi csak 2,5 éves korától van (mármint akkortól van hely) Ha magánbölcsibe adom, az elviszi a fizetésem. Hiába, tanárember lennék...

Ez a dolog mindenkit érint. Csak az a kérdés, kit mennyire. Akit már a velejéig, na, az a gáz. Nem gondoltam volna, hogy múlt héten még azon agyalok, augusztusban vállaljuk-e be a következő bébit, most meg azon, hogy augusztusban beszoktassuk Villőt valahova, hogy legyen kenyérre való. És akkor persze mindezt azzal az optimista hozzáállással, hogy van hova visszamennem.

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.15 10:42-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.15 10:42-kor.
Vendég

Sziasztok,

én a politikához nem szólok hozzá, inkább.

Veronikusz, úgy "irigylem" a lányaidtól azokat a fürtöket. :lol: olyan szépek. szegény Kata-fog. még látni is rossz.

Dorka, berke nem semmi, ahogy molesztálja a húgát.
én egyre jobban kíváncsi vagyok vajon Kolos hogy fog viselkedni ha lesz tesója.

Eni, a védőnőd tényleg idióta. az enyém most jön 1re, kiváncsi vagyok mit fog pampogni.
snooopy

Sziasztok!

Veronikusz: Szofi jó kis ajándékokat kapott! Kata fogai..., szegényke :cry: Várjuk a képeket!

Eni: szerintem én indítottam a lavinát. Pedig tényleg nem akartam, csak annyira felbosszantott ez a dolog. Bár Lilluska és Tünde megnyugtatott, hogy ránk remélhetőleg ez nem fog vonatkozni.
Legközelebb ha megy a védőnő, akkor üsd le egy baseball ütővel! Ez nem komplett..... Nem is értem, hogy miért nem megy mindenki Amerikába, ha ott olyan jó??

Tünde, Lilluska: Remélem igazatok lesz és ránk még nem fognak vonatkozni a gyedet érintő változások....

Bevallom kicsit szar, hogy a politika mindig beleszól a terhességeimbe. Az első babámnál azon rettegtem, hogy marajdon a kórház, mostmeg ez a gyed.....

KépKép

KépKép
cukorfalat

Mégegyszer elnézést, hogy beírtam ezt a politikai dolgot! Többet szót sem ejtek róla....

KépKép

KépKép
cukorfalat

sziasztok

ugy orulok, h itt nem csak a fujolas megy, hanem ti is belatjatok, h kell a megszoritas, meg a valtozas, bar bevallom, mint mindenki, en is felek, mi lesz, es mennyire fog minket erinteni ez az egesz, de az teny, h igy mar nem mehet tovabb, ahogy az elmult 20 evben, elhulyeskedtek/benaztak a dolgokat.

mi megvagyunk, csak eleg nehez napokat elunk, kitalaltam, h a csutortoki temetes alatt anyos fog vigyazni Zsofira, ott a temetoben eltologatja majd a babakocsiban, csakhat szegeny Zsofival nem akarok kiszurni, h idegenre bizom es elszaladok, mivel eddig 2-3 havonta ha talalkoztak par orara, ezert most a heten minden nap jon anyos, h szokjak egymast kicsit, tok jol el voltak tegnap, csakhat anyosom nem egyszeru eset, en konkretan viszketogorcsot es idegrohamot kapok a dolgaitol... joindulatu, meg joszandeku, csak allandoan tukmalni probal mindenfelevel, amire semmi szuksegem, es rosszul vagyok, h telehordja minden kacattal a lakast, ahol mar egyebkent is alig ferunk, es nem erti meg, h nem kell minden alkalommal hatalmas zsak ajandekot hoznia, amikor jon, egyebkent is szivesen latjuk...na meg uber aggodos, folyton azt hallom, h nem szabad, oda ne menj, jajj, azt ne csinald, pedig mi egesz jol kialakitottuk Zsofibiztosnak a lakast, a kisszobat meg plane...szoval igy...

Veronikusz, Szofinak boldog szulinapot, nagyon edesek a kis furtos hercegnok, az a Kata fog meg tiszta horror :? az meg, h kiakadtal, nem csodalom, eddig is csodaltalak, h birod, gyakorlatilag egyedul a 3 gyerekkel, nekem eggyel is nehez, pedig az en ferjem furdetesre tobbnyire hazaer...

Eni, vedono, hehe, az enyem fiatal, de meg igy is elegge mashogy gondolkodunk, amr nem foglalkozom vele, neha megjelenik, megnezi Zsofit, gondolom kotelezo neki figyelni, hogy fejlodik, olyankor mond vmit, hogy csinaljam, aztan en megyek tovabb ahoy en latom jonak...:) mondjuk nem volt ez mindig igy, az elejen jol osszezavartak folyton, de mar megedzodtem. Jankanak hajra!

Dorka, Berke feltekenyseg...hat kemeny... az en unokaocsim is olyan undok mostanaban, megertem mondjuk, mert vagy 2 evig o volt az abszolut kozpont, aztan szulettek a kicsik, aztan meg Zsofi, mar nem nagyon tudunk vele annyit es annyian foglalkozni, mint regen, es meg nem nagyon tud jatszani a kicsikkel, mert inkabb rombolnak, mint epitenek, dehat akkor is olyan rossz latni, h Zsofi nagy boldogan maszik fele, ugy orul, h lat masik gyereket is, a Dani meg elkezd nyavogni, h jajj, menj innen, hagyjal mar, meg ilyenek...

Lovaglas, hat en eletemben egyszer ultem lovon, meg kicsi voltam, nem jott be, vhogy nem sikerult felvennem a ritmust, osszevissza razott a lo...lehet, h ujra meg kene probalni?

Judy! Almás kép :) Zsofi mar nem hajlando puresitett gyumit enni, ugyhogy inkabb nagyobb darabokat adok neki, azt elcsocsalja egy darabig, foleg, ha puha korte, az jol megy neki...

banana

Lilluska, klassz vagy! :roll: Tünde, egy kicsi nyugi.

Tenci drága! Hát nagy drukk Benedeknek. Mi is kaptuk a 2hós mellé a prevenart. Őrület, hogy Benével még itt őrlődtem, hogy adassam-e, meg pénz, most meg hozta doktornéni önállóan. Tökjó, na. Jankaszávám már kb 2 órája nyomja a szunyát, kicsit be van kábulva. Nem merek bemenni megtapogatni, hogy áll láz terén, mert akkor tuti kinyitja a nagy szemeit... így szokta.

Banana. Valószínűleg azért (is) megyek falnak a védőnőtől, mert annyira emlékeztet anyósomra, hogy döbbenet. Ahogy mondod, jóindulat és jószándék. Viszont az enyém döbbenet őrültségeket tud mondani, ti is ismertek pár szösszenetet ebből. Szóval tarts ki kicsit, biztos nem lesz semmi, de semmi gond csütörtökön.

Brigi, ne kérj elnézést semmiért! Mindannyian aggódunk emiatt, teljesen érthető, hogy rád ilyen hatással volt.

Van ám egy nagyon jó hírem. Vagyis nekem az. Másfél éve levelezek az apeh-hal hiába, egyszer sem hívtak, egyszer sem válaszoltak, csak küldték a késedelmi kamattal megspékelt illetékelőlegről szóló csekkeket. Én itt zizegtem, mert kamatostul ez az összeg biza a félmillához közelített. Végül nem oly rég felhívott egy nagyon kedves nő baromi segítőkészen, hogy teljesen jogosan kértem az illeték eltörlését, tekintettel arra, hogy valóban illetékmentes a lakásunk. Garázs és tároló illetékköteles "csak", arra ma ünnepélyesen el is utaltuk a pénzt. Nincs bünti sem. Szóval valaki csak meghallgatott minket ezügyben. Van remény mindenki számára, aki hivatalokkal "így jár". Engem az keserített el, hogy másfél évig SENKI nem állt szóba velünk sem személyesen, sem írásban... De most pont.
vbea

Veronikusz: Ne haragudj, de olyan balga voltam,hogy nem vettem észre, hogy tettél a lányokról is fel képet. Nagoyn csinosak voltak! Milyen torta volt?

Eni: Boldog hófordulót Jankának! Örülök,hogy sikerült zöldágra vergődni az apehhal! Ez nagyon jó hír!

KépKép

KépKép
cukorfalat

Sziasztok!

Igen, azóta engem is megerősítettek, hogy szerzett jogunk van. Még annak idején a Bkoros csomagban próbálták rövidíteni a gyedet, de az alkotmánybíróság visszadobta, hoyg nem lehet csak9 hónap múlva, és felmenő rendszerben, hogy a most gyereket vállalók már e szerint tudjanak vállalni/tervezni.
Aztán végül nem is vezették be. Úgyhogy ez minket maximum akkor érint, ha már a hatályba lépése után esünk teherbe.

nemsokár intézek hozzátok egy felhívást!

mtunde

Most jöttünk haza egy kedves ismerősünktől, majdnem két éves kislánya van, olyan jól érezték magukat a csajok. Melinda nem is akart hazajönni.

Hú, Dorka, ez tényleg kemény, hát tényleg revideálom a nézeteimet, hogy milyen dolgokat tudnak történni testvérféltékenység címén, mi tényleg nagyon simán megúsztuk.
Nálunk mostmár inkább az van, hogy ugye Eszter vissza tud vágni és hát tipikus testvér-veszekedések, én a hajamat hullatom tőle, holott tudom, ez természetes, csak amikor rájuk jön, nem bánnék egy kis csendet. Meg már ezt hiszem, hogy kitépték egymás karját-lábát, rájuk szólok, szétválnak és vigyorog mind a kettő... :evil: és de sok lesz még ilyen.

Nem szólok a politikáról, csak off-ban annyit helyesbítenék: a kapitalizmus eddig arról szólt, hogy az állam kivonul, de más, nálunk fejlettebb vidékeken most épp bevonulóban van, mert a a laissez-faire nem megy, ez lett az eredménye. Csak hát a mi vidékünk mindig fáziskésében van, nálunk még a klasszikus szabadveresenyes nem volt meg, és elég rossz szájízzel gondolnak az emberek a beavatkozós államra. (Holott sokan azt sírják vissza azt is.) Egyszerre kéne leépíteni a drága és cselekvőképtelen óriási államgépezetet és csinálni helyette egy olcsóbb, kisebb de hatékonyabb, a szükséges helyeken beavatkozni képes államot. Mindezt választások előtt meg majd után, amikor osztogatni kell előbb a jónépnek, aztán a párthű kádereknek. Az elvonások pedig oda koncentrálódnak, ahol a legkisebb az ellenállás, tehát semmiképen nem a bürokráciából csippentenek majd le. Hanem tőlünk. Nagyon gáz.
on.

Védőnő: abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Melinda születése óta már a negyedik dolgozik itt, így senki sem figyel ránk. De Eni, én biztos felhomályosítanám, hogy a kötetlen beszélgetés témája nem feltétlenül a politika és hogy az anatómiai és az élettani ismeretei terén némi frissítés nem ártana. Nem azért fizetjük az adónkból, hogy baromságokkal jöjjön a saját otthonunkban.

Kép

Kép

Kép
memme

Cukorfalat!
csak egy LIGHT-os kis torta volt :lol: ez! innen van valakitől :D ez úton is köszönjük neki :lol:

CSUPACSOKI TORTA

Hozzávalók:
20 dkg csokiskeksz (a keksz maga csokis, nem rá van szórva egy kis csoki!)
10 dkg vaj
20 dkg tejcsoki
20 dkg étcsoki
1 dl rum
20 dkg nutella
6 dl hideg tejszín
a tetejére 1-2 evőkanál kakaópor
a tortaforma előkészítéséhez néhány csepp olaj

1.
A kenőecsettel nagyon vékonyan kiolajozunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, majd a vajat folyósra olvasztjuk a mikróban és kihűtjük. (langyosra). Erős turmixgépben ill. mozsátban finomra törjük a csokiskekszet, elkeverjük a vajjal és egyenletes rétegben belenyomkodjuk a tortaforma aljába.

2.
A tejcsokit és az étcsokit apróbb darabokra tördeljük és enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a nutellával meg a rummal. Megvárjuk míg kihül.
Ezalatt a hideg tejszínből nem kemény, hanem csak lágy habot verünk.
A csokis-nutellás krémet fakanállal összeforgatjuk a tejszínhabbal, ráöntjük a kekszmorzsára és a tortát 1 éjszakára betesszük a hűtőbe.

3.
Tálaláskor forró vízbe mártott késsel körbevágjuk, majd leemeljük róla a kapcsos karimát és viszonylag vastagon meghintjük cukrozatlan kakaóporral.

A barátnőm csinálja ezt a sütit, a csokidarabok általában leszállnak a csokiskekszhez, a nutellás hab meg feljebb van, isteniiii!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Banana, látom jössz klubba vasárnap. tök jó, akkor találkozunk! :lol:

annyira lassú ez a bnet, nem is frissítette a hsz-okat...
snooopy

Sziasztok!

Na, akkor most megnyílok munka ügyben:

valójában ez nem is annyira munka, mint inkább szórakozás és érdekes kaland lesz részemről. Egy ismerősömmel együtt készítünk egy baba-mama internetes magazint. Havonta jelenne meg, a várandósság, a csecsemőkor és kisgyermekkor különböző kérdéseit, problémáit, örömeit járná körül. A szokásos magazinoktól eltérően ez abszolút személyes hangvételű és nagyon praktikus magazin lenne. Egyrészt mert 1-1 hónapra emészthető mennyiségű témát, olvasnivalót adna, másrészt mert némi szerkesztői munka kivételével minden olvasó maga is szerzője lehetne.

A címe: Te Hogyan? - segítünk megtalálni az utat Önmagatokhoz!

Az lenne a célja, hogy a szokásos, és nem szokásos gyermeknevelési kérdésekre mi magunk adjuk össze tudásunkat, tapasztalatainkat. Lenne mindig 1-1 témaindító, bevezető cikk, és aztán mindig feltennénk a kérdést: Te Hogyan? csinálod ezt? Így állna össze a magazin, havonta 3x2 témával.

Azon kívül, hogy ezt most végre elmondhattam, szeretnélek rögtön megkérdezni benneteket: kérdezhetlek-e benneteket is majd 1-1 témával kapcsolatban? Mind bevezető cikk megírására, és a kérdések megválaszolására is számítanék. Néhányatok eddig is szívesen írt apró-cseprő ügyeiről blogban, vagy egymásnak már rengeteg választ adtunk a kérdésekre, most ezekhez hasonlóan, csak szerkesztett, tervezett formában kerülne sor.

(Annak idején többször is viccelődtünk azzal, hogy jó kis könyvet lehetne írni az ötleteinkkel, most ha nem is könyv, de cikkek születnének ebből, amit aztán reményeink szerint sok kismama olvasna (és járulna hozzá saját tanácsaival, praktikáival, történeteivel), és használnak.

Ha tetszik a dolog, ha zargathatlak benneteket kérdésekkel, akkor légyszi írjatok nekem. nem szerettem volna mindenkit egyenként privát levéllel bombázni, de ha szabad, akkor már majd megteszem, és bővebb infókat is küldök szívesen.

mtunde

Tünde, amit mondtam. "Végre egy hely..." Nagyon klassz lesz ez, ha tényleg (így) megvalósul. Bízom benne (vagyok). Pusz.

Memme, döbbenet. Én is azon szoktam agyalni, hogy ezért vagy azért nekem melyik testrészemet tekergették volna meg a munkahelyemen, mint ahogy ugyanezen elmerengett MSE is. Ha ilyen munkát végeztem volna, mint a védőnő, ha csak feleennyi hülyeséget csináltam volna, repültem volna. Iszonyat teher volt a vállamon nap mint nap, boldog voltam, hogy azt letehettem. Mai napig boldogít a tudat, akkor is, ha összevetem az akkori helyzetet mindennel, ami az elmúlt 2 és fél évben történt. Mondom, mindennel. Szóval bizonyos helyeken meg olyan emberek időznek, hogy őrület. Hány embernek nincs munkája? Hány jó szakembernek? Legyen az akár hentes, akár pszichiáter... Méltatlan, nagyon méltatlan. Ez a védőnő tipikusan az az ember, aki SEMMIT nem tud a megfelelő helyre rakni, illetve semmit nem a megfelelő helyről húz elő...
vbea

sziasztok,

Na mi is hazaértünk... Megnéztünk 4 autót, most számolgatunk, agyalunk...

Kisasszonyt Solymárról visszafelé nem bírtam már belerakni az ülésbe... Mert ő ácsorogni akar és különben is :roll: Úgyhogy egy darabig mászkált a hátsó ülésen, aztán mikor közeledtünk az M3-ashoz akkor valahogy beleszuszakoltam - azért autópályán már mégse sétafikáljon hátul :roll:

Tünde,
Klassz lesz!!! Én nem ígérem a segítséget, mert antitalentum vagyok mindenféle íráshoz... :? De olvasni biztos fogom ;)

Veronikusz,
lánykáid csodaszépek!!! :D És ez a LIGHT-os torta ;) Nyammm

Dorka,
azért ez a motorral áthajtok Lettin nagyon meredek :shock: Remélem a macis bünti beválik!!!

Tigrincs, CukorBrigi,
Hát ha a magasság számítana... Mit szóltak volna ezek az emberek, ha látnak engem (167cm) a Toyota Hiace-el?? (ráadásul abból is a hosszabb verziót kaptam) Na az volt az az autó, amivel csak úgy voltam hajlandó kitolatni a parkolóból, hogy a fiúk kiszálltak és navigáltak... (5-en voltunk Balkán-túrán és én voltam az egyik sofőr)

OFF
Politikához egy utolsó gondolat: Nagy-Britanniában hozzá mertek nyúlni a képviselők fizetéséhez (a miniszterelnök), példamutatási célzattal. Mi ezt soha nem fogjuk megérni :roll: Azon kívül, hogy agyalok, mi lesz velünk ha megint megszorítanak, azért valahol azon jár az agyam nekem is, hogy miért csak mi??? Ők miért vehetnek fel továbbra is milliókat számla nélkül költségtérítésként, ráadásul adómentesen??? (vagy most már a saját maguknak megszavazott, rendkívül alacsony adókulccsal) Áh...
On

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Tünde,
én is,én is!

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!

Végül mivel ketten is lemondták, a nyakunkba kaptuk a várost és elmentünk a Savoya Parkba játszóházazni...Ti tudtátok hogy egy éves kora alatt ingyenes és van babasarok?
Levi és a többi babó is imádta, végül négyen összejöttünk ott és tényleg elképesztő. Az egyik anyuka majd 3 éves fiával rohangászni kellett a dzsungel várban is, ezzel kiváltottam a mai RR-t, mert hiperbrutál volt. :lol:
Egyszer oda is elmehetnénk, ha nincs jó idő....nagyon bejött és rajtunk kivűl két gyerek volt még.

Eni, csapd le....a védőnőt.
Bár hozzánk se a gyerekorvos, se a védőnő nem jár ki.
A gyerekdokinak volt kocsis balesete, emiatt nem ül kocsiba, ha ki kell jönnie csak úgy jön, ha mi érte megyünk kocsival és szállítjuk. Jó, mi?

Ha már mindenki, csak egy gondolat erejéig....szóval ok ok kell a megszorítás, meg ok ok senki sem csinálta perfekt módon, de azért saját bevallásuk szerint is ők k...ák el nagyon. Na, akkormost mi is van?
Jogállam?....akkor választhatnánk, vagy mi....szóval sztem is simán elvehetnek bármit, mert megvan a sima többségük hozzá.

Na, még akartam, de mennünk kell anyósékhoz....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Tünde, ez tök jó ötlet, kíváncsi leszek a végeredményre. írni nem tudom, hogy tudok-e majd, nem vagyok vlmi jó fogalmazó.

Zsó, na akkor a köv. tali legyen a savoyában (mármint ami kettőnket érinti)
többiekkel majd kopaszi! mikor lesz?? már elég szép idők vannak. Én 3tól mostanáig voltam kolossal kinn, élvezte a rohangászást.
snooopy

Hali!

Na, most már anyóséktól....szaladok is tovább pelusért, de még ami lemaradt:

Eni, rota, szóval már elhangzott, van kb. 60 féle hányós-fosós van, ebből egy ellen véd, kb. semmit sem ér, de sok rossz mellékhatása van. Én ezt tudom, szal engem lebeszéltek, de ez csak egy a sok vélemény között.

Orsi, ok, benne vagyok. Lehet, nem egyedül érkezem, de ez úgysem gond, mert ahány féle korú gyerek, mind másfelé kúszik mászik, fut, stb....

Dorka, Berke nem semmi. Akkor nagyon oda kell figyelned! Sehogysem... ez elég, hogy tetszenek és nem hiába írogattam! Örülök, hogy bejöttek nagyon.
:D

Képzeljétek, itt Bfokon nagyban virágzik a mandulafa, annyira szép, hogy az csak na....végre végre itt a tavasz, már nagyon kellett!

Tünde, juj ez nagyon szuper ötlet, reméljük meg is valósul és lesz sikere is.
Ha megengeded én szívesen írogatok.... ha Levi is hagy és nem hívnak vissza a városi újsághoz. Ez nagyban függ a köv. hetektől. Akkor el kell küldeni a a mail címünket vagy hogyan tovább? :D

Kopaszi gát: esetleg csütörtök, ha nem esik? Kinek lenne jó??? Délelőtt természetesen, gondolom ez játszik inkább...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?