Sziasztok!
Jól telt a hétvége és a tegnapi nap szabi is.
Danikám egyre többet bilizik, úgy, hogy fogja a pelust elől, amikor kell neki és nyafogva mondja, hogy pis. Olyankor odamegy a bilihez és ki kell bontani a gatyából. Hétvégén már kopogott is a bili, nemcsak PIS jött, hanem KAKA is. Na, hát ennek úgy örült, hogy még
Aztán együtt mentünk kiönteni a WC-be, ő húzhatta le. ennek már nem annyira örült, hogy lement a termés a lefolyóba, de megynugtattam, hogy majd lesz legközelebb mit a bilibe tenni, ekkor mosolygott.
Most már az ott szót nemcsak úgy mondja, hogy O, hanem rendesen OTT.
Tegnap voltunk egészséges rendelásen. Dani 12,40kg és 85 cm (állva).
Annyira be volt sózva, hogy megyünk meglátogatni a doktor nénit (én így szoktam neki mondani), hogy alig akarta kivárni az előttünk lévő 2 babát. Mindig amikor kijött valaki, már szaladt volna be széles vigyorral a képén. Otthon meg mutatta a maminak, hogy hogyan hallgatózta meg a doktornéni és hogy megnézte a kukiját is, és a szájába is bekukkolt.
Pár hete a hónalja jobb oldalán és a karján apró piros pöttyök vannak, se nem rosszabb, se nem jobb. A drnő azt mondta, hogy egyáltalán ne kapjon tehéntejet, akkor elmúlik. Úgyhogy most visszatérünk a zabtej és rizstej variációra.
Manó
Emmának BOLDOG NÉVNAP-ot!!!!
Ági
Persze átírom, csak hozz 2 DB DVD-t előtte. Fontos, hogy -R -es legyen. Nekünk TDK-s van.
Nálunk már elmúlt a Toy Story láz, csak néha kéri, hogy nézni akarja. Most Kisvakondozunk. Azt nagyon imádja. Most vadászok Kisvakond figurát.
Bukás
Dani is sokat zabált már 3 hetesen, szerencsére nem volt bukós (talán 3x talált összesen telibe).
Viszont imserőseim közül, akik bukósak voltak, kicsit megemelték a kiságyban a matracot és úgy fektették hasra. Persze van akinél bevált, van, akinél nem.
Féltékenység
Petrának szoktál adni feladatokat, amikor Olivért gondozod? Gondolok ilyenre, hogy hozza oda neked a pelenkát, kisruhát adja nektek oda. Mutassa neki a macit stb. Fürdetéskor megmoshatja a lábikóját, pociját. Pl. együtt moshatjátok a kisruhákat. Persze nem kell egész nap ezzel traktálni, mert akkor még jobban féltékeny lesz, csak legyen pár apróbb feladata a kistesó körül.
Hogy érezze, ő is fontos szerepet tölt be, hogy ő a nagylány, aki már ügyes.
Sok sikert!
Még annyit, hogy hétévégn a dédiék mondták, hogy nekik sem volt vmi könnyű három gyerekkel, amikor az egyik volt újszülött, a második 1 éves, a harmadik 2 éves. Ez a párom anyukája és testvérei voltak.
Conti
Dani is mutatja a kis ujjaival a Hány éves vagy? kérdésre, de ő azt mondja enny, vagyis ennyi.
A Hogy hívnak?-ra azt mondja DA, ami Danit jelent. Sokszor úgy hívja magát, hogy BABA-DA vagyis Dani baba
Csics
És Petike nem veszi rossz néven, hogy karanténbe teszed? Danit be sem lehetne csak úgy tenni az ágyba, nagy ribilliót rendezne, még akkor is, ha betennék neki játékot.
Banyóci
Harisnyás popótörlés
Bilitéma
Pont a gyerekdokinak mondtam, hogy Dani elkezdett bilizni. Erre mondta, az a lényeg, hogy nem kell noszogatni, mert akkor tuti az ellenkezőjét fogja csinálni. Mondjuk mi nem noszogattuk, csak egyszer megmutattuk, hogy ez a bili, ebbe kell majd pisilni és kakilni. Aztán mindig kint volt szem előtt, sokáig csak játékokat tárolt benne, aztán egyszer csak elkezdett szólni, hogy rá akar ülni.
Ilke
Nyuszinak szorítok, remélem minden rendben lesz.
Forti
Szép kutyus volt (Kaukázusi?). Talán jobb így neki, mint szenvedni szegénynek. Hány éves volt?
Nekünk Hovawart van anyuéknál, elég behemót ő is, most 9 éves már.
Andy
Fentiekben írta a bilizés hogyan kezdődött nálunk. A lányeg, hogy nem szabad erőltetni, ha üvölt végképp nem, mert csak megutálja. Igazából én sem gondoltam, hogy most kezdi el, mert a nyárra gondoltam, ami tutibiztos és sokmindenkinál bevált, hogy nyáron a jó időben le a pelust egész napra, kisbugyi helyette és akkor tuti megtanulja, hogy ne eresszen be. Éjjel még azért biztos marad egy darabig a pelus, ha már nappal szobatiszta, mert az éjszakairól később szoknak le a gyerekek.
Tedd ki Te is a bilit, hadd játszon vele, ismerkedjen. Eygszer majd úgyis kipróbálja, de az is lehet, soha nem fog ráülni, hanem egyből a WC-re (lásd: a férjem kiskorában).
Jó hosszú voltam, most vissza dolgozni.
gumicukor