Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tegnap jöttünk haza anyóséktól, ma meg egész nap takarítás, főzés, stb. Még nem volt időm visszaolvasni sem.
Ann: Annyit azért láttam, hogy Hami mosolya tündéri!

Holnap jelentkezem (ha Apa ideengedKép

Noja
noja

Sziasztok!
Most csak röviden irok, várjuk, hogy Ádámka végre ki aludja magát,és elindulunk itthonról.
A hónak már nyoma sincs, megint süt a napocska, minden visszatért a tavaszi-kerékvágásba.

Orsi, ez a saját gif, nagyon jópofi dolog, én a Uleadnak másik progiját használom a videoCD készitésre, szeretem nagyon. Lehet, ha egyszer idömilliomos leszek,megnézem ezt a progit magamnak.
Jelentem,már nincs csak egy kutyánk, a másik szépen hazament. Éppen ideje is volt már.

Panu, Lizi nagyon belemerülten tépkedi az újságot, ismerös a téma, nálunk is sok a megtépázott reklámújság. Jó utat nektekKép

Zsizsa, Gabi-baba is nagyon beindult, lassan nálatok sem lesz megállás egy percre sem!

Zit, remélem ha tényleg a fogacska bántja Benit, gyorsan túl lesz rajta, nálunk csak 1-2 nap bágyadtság plusz extra nyügi volt az elsö fogacskák idején. Joghurtot mi is megkóstoltuk,alig gyöztem lapátolni a szájába a natúr joghurt-barackkal keverve...Beni szopik még?
Gabi75,jó,hogy irtál megint, ismerem a yard sale-ket, itt sokszor inkább garage sale-nek hivják, és zömében nyáron van, ha már végleg itt a jó idö. Mi még ugyan egyetlen egyen sem vettünk semmit, de igazándiból még nem is nagyon nézelödtünk.

Klarissza, a tappancseres kép a kedvencem, olyan aranyos, ahogy kidugta. Ez esti alvós kép? Mert nálunk nem menne a mezitlábalvás, az biztosKép

Noja, üdv újra, akkor a sok tennivaló közé beillesztheted a topicolvasást, az is lényegesKép

Na,és gyorsan beszámolok Ádámka legújabb tudományáról.Megtanult tapsolni egyedül és magától. Én sokszor tapsikáltam a kezével, de magától idáig kb egyszer tapsolt, szerintem véletlenül. Most viszont elöször nézegette a kezecskéit, és utána elkedett tapsolni. Söt, most már ha mondom neki,hogy tapsoljál, automatikusan kezdi is a tapsit. Kész kis tapsi-hapsim van.Kép Mondanom se kell, egész nap mondogatjuk neki, hogy tapsoljál, ö meg vigyorogva tapsolKép

Na,ahogy emlegettem felébredt, igy be is fejezem az irást.
Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Barbi:
reggeli felkelés utáni játszós képek Kép
klarissza

Sziasztok!
Mostanában nem sűrűn jártam erre- olvasni is csak ritkán jöttem. És mit látok! Zsizsa, Anita: nagyon meghatódtam a gratuláció miatt. Köszike!
Bocsi, de nincs sok időm mert Ákos állandóan igényli anyukáját. Kijött két fogacskája egyszerre és nyügike ettől. Megtanult hasrafordulni és vissza. Ha hasrafordul rögtön kiabál, hogy ez nem tetszik úgyhogy rögtön ruhanok, hogy mi van. A rágókájára ha meg erősebben ráharap szintén sírás mert az meg fáj. Szóval ebből áll a napunk. Hozzátáplálás nem megy (bár nálunk mi megy könnyen?) ugyanis nem akar enni. Volt már néha, hogy elég szépen evett most megint semmi. A védőnő meg azt mondja, hogy találjak ki valamit mert ez így nem lesz jó elégtelen lesz a fejlődése. Se a bolti se a saját főztöm nem kell csak a gyümi és a cici. Van ötlet?
Köszi Szti
beszti71

Sziasztok!
Rég jelentkeztem, de többnyire olvastalak benneteket. Borka jól van, egy tündér még mindig. Fogacskánk nincs, de már ügyesen mozgolódik. (Forog, mászik)Elvittem a Dévény alapítványhoz. Dokink szerint semmi szükség rá, de azért én így nyugodtabb vagyok. Szépen tornáztatják és legalább addig is mozog a kis lustaságKép
Szopiról sajnos teljesen le kellett mondanunk (ezt nagyon nehéz volt megemeszteni még nekem is, nemhogy BorkánakKép )A hozzátápi viszont szépen beállt.
Ezzel kapcsolatban lenne is kérdésem: a doktornőnk azt mondta adjak joghurtot Borkának, mert az nem hízlal, de mégis tápláló. Ti mit javasoltok? Milyen fajtát lehet adni egy majd' 8 hónapos babónak? Egyelőre én tanácstalan voltam a boltban, gondoltam megkérdem, nektek mi jött be.
Végül teszek fel egy képet. Borka így várta a locsolókat. Kisfiúk, hol maradtatok?Kép
Kép

Szép, mosolygós napot mindenkinek. Hét közepére jön a meleg, tavaszi idő. Gondolom mindannyian várjuk már!Kép
szisz

Sziasztok!

Sziszke!

a joghurtnál az a legfontosabb, hogy tényleg joghurtból legyen, ne tejporból, vagy tejszínből. Sajna ilyen kevés van, mi már ezer összetételt elolvastunkKépKépKép

Ilyen a KYR joghurtital, és a ZOTT-tól a Joghobella. A Danone-tól csak az Activia nincs tejporral, színezékkel dúsítva. Mondjuk mi nem adunk Danone-t a gyereknek.

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Tegnap végre hazaértünkKép Nagyon jól éreztük magunkat anyukáméknál a múlt héten, de már jó volt újra a saját ágyunkban aludni. Bence egész jól viselte a környezetváltozást, kivéve hogy az alvásunk klasszul elromlottKép Éjjel is 3-4 óránként ébredt, persze ilyenkor szopiztunk isKép, egyik hajnalban pedig olyan nagy sírásba kezdett hogy el nem tudtam képzelni mi lehet a baja. Ringattam vagy egy órát mire egyáltalán hajlandó volt szopizni is. Lehet hogy a foga jön neki is, ugyanis az még mindig nincsKép
Kissé el is lett kapatva ezen a héten mert valaki állandóan ott ült mellette, fogta vagy játszott vele, szóval szépen hozzá is szokott. Most megy is a panaszkodás a szobájában, de még hagyom mert ez csak a szokásos nyavík hogy vegyem már fel. Közben szépen eljátszogat de azért jelzi hogy nem okés egyedülKép
Nálunk elég sok újdonság történtKép
1. a múlt héten már egész ügyesen ült egyedül hosszabb ideig
2. szerdán a kerti hintaágyban felhúzta magát állásba és nagggyon büszkén nézett át a hinta támlájánKép
3. félig-meddig már tud integetniKép (ezt már kb. két hónapja gyakoroljuk és most már odáig jutottunk hogy a pápá-ra az ujjacskáit hajlítgatja csak még nem felfelé emeli a kezét hanem csak oldalra kicsapjaKép)
4. tegnap pedig végre elkezdett forogniKépKépKép Ennek örülök a legjobban mert ezt már nagyon-nagyon vártam!
Egy játék után nyújtózkodott és valahogy rájött hogy a fejét előre kell hajtani ahhoz hogy hasra tudjon fordulni. Viszont innentől kezdve megfordul mindenhol. Nem gondoltam hogy ez így fog menni. Úgy látszik hogy azzal volt eddig a gond hogy nem jött rá a technikájára. A visszafordulás sajna még nem mindig megy, és egy idő után elunja magát hason és akkor sír hogy fordítsuk meg. De fél perc múlva már megint hason van.

Csináltam egy új albumot, ide nem akarom feltenni a képeket mert sok van, alig tudtam választaniKép
Akit érdekel az itt megnézheti:
http://babanet.hu/album/main.php?album=2281

Ne haragudjatok hogy most nem reagálok személyreszólóan, de rengeteget írtatok, amit ugyan még tegnap éjjel elolvastam, de már nem nagyon emlékszem kinek mit szerettem volna írni. A babák nagyon tündériek a képeken, gratula minden új tudományhoz és fogacskáhozKépKép
Anita, Gabi!
Köszi hogy hiányoltatokKép

Most mennem kell, sok a lemaradásom, közben már Bence is itt ül az ölemben és nagyon nem tetszik már neki...

Puszi mindenkinek,
Vera

KépKép Kép
76vera

Klarissza:

Lacának Boldog 7 hónaposságot!
Kép

zit
zit

Zit:
ÓÓÓÓ, de aranyos vagy!! Még a saját gyerekemről is megfeledkezem Kép Ezek szerint ma hét hónapos???? Kép

Lányok!
Nem találom a tejpépes vitát az archivumban, de teljesen tanácstalan vagyok tejpép ügyben.
Ma délelőtt adtam Lacának, mert azt hittem, hogy a tej tilalom kifejezetten a tejről szól. Most tudtam meg, hogy a tejpor is allergizáló lehet, ráadásul lehet, hogy később üt vissza a dolog, mondjuk 6 évesen szénanáthás lesz.
Teljesen lelkiismeret furdalásom van, ugyanakkor a másik felem azt mondja, hogy hüjeség, hogy még a tejpépet sem eheti meg.

Csak én örlődöm ezeken a dolgokon? Kép
klarissza

Klarissza:

Szerintem ha HA-s tejpépet adsz, akkor nem lesz gond. Bár manapság mitől nem lesz baja az embernek. Ha mindent eldobnánk valamiért amiért nem "jó", akkor semmit nem ennénk-innánk.

Igen, ma hét hónapos Laca, ha jól számoltam. Kép Kép Kép
Tündéri a képen. Mindig ilyen komoly?

zit
zit

Sziasztok!

Klarissza,
Boldog héthónaposságot Lacának KépKépKép
Mi a gyermekorvosunkkal írattunk tejpépet, pont azért, hogy olyat fogyasszunk, amiben nincs tejpor Kép Mi Humana HA-t kaptunk, és egész jó, eddig párszor adtam Zsoltikának este, hátha tovább alszik Kép Egyenlőre nincs konkrét eredmény az alvásra vonatkozóan, mert hol hosszabban, hol rövidebben aludt Zsoltika a tejpép után. Annyi bizonyos, hogy szopi után is nagyon ette a tejpépet, tehát még éhes maradt.

Vera,
megnéztem az albumot, gyönyörű képek! Annyira aranyosak vagytok Kép Látom, sok szép virág van a kertben Kép Benci nagyon ügyes, és milyen gyors egymásutánban jöttek a dolgok: ülés, forgás, és a felállás! Nagyon beindult ő is Kép

Sziszke,
Borka ruhája gyönyörű! Annyira édes, mint egy népviseletbe öltözött baba Kép Joghurt-ügyben nem nagyon tudok tanácsot adni, mi még nem esszük. A szopival miért kellett leállnotok? Bocsi, ha írtad korábban, de nem emlékszem Kép

Szti,
nem tudom, mi lehet a gond... Egyáltalán semmit sem eszik Ákos? Még a sütőtököt sem? Mert azt általában szeretik a babák. Mondjuk így fogzás táján lehetnek gondok az evéssel: Zsoltika is bojkottálta a cicit néhány napja, mikor a fogacska készülődött kifelé Kép Viszont mostanra minden rendben.

Barbi,
tapsi-hapsi Kép Tetszik nagyon!

Judit,
ugye azért nem hagysz itt minket? Virág Zsoltika "ikertesója" Kép Remélem, jössz még, és képeket is láthatunk a lépegető Virágról Kép

Zit,
hogy alakul az alvás Kép Remélem tudsz pihenni éjszaka, ha nappal már nem alszik Beni.

Nálunk is gond van az alvással. Pontosabban az elalvással. Zsoltika egyszerűen alig bír elaludni este, pedig annyira fáradt, csak sírdogál... Mondjuk tegnap épp bealudt a szopiba fél 8-kor, de ez nagyon ritka kivétel. Leírom, miket próbáltunk: ringatás, hintáztatás, szopi (többször is), meseolvasás, éneklés, de a kiságyba is beraktuk, lámpákat lekapcsoltuk, hátha... Semmi sem segített, végül persze elaludt a karomban, de addig jó 2 órát szenvedtünk.

Most viszont itt álldogál Zsoltika, a puffra támaszkodva Kép A gond csak az, hogy úgy érzi, támaszkodás nélkül is tud már állni Kép Szépen lehuppan a földre. Szinte szavanként ugrálok fel, úgyhogy most befejezem gyorsan.

Puszi:

KépKépKépKép

pgaboka

Vera!

Orulok hogy ujra itt vagy,en is megneztem az albumot.Bence gyonyoru!Nagyon ugyes fiu ,gratulalok a forgashoz,integeteshez es minden mashoz is.Nagyon helyesek vagytok a paroddal!

Klarissza!
Boldog 7 honapossagot kivanunk mi is Lacanak!Hogy telik az ido!KépDe azert ugye jo hogy ilyen nagy fiad van.Anita hianyolta a multkor hogy Robo mar nem kicsi baba,hat en meg alig varom hogy egy kicsit ertelmesebb legyen a fiam es lehessen vele beszelgetni,jatszani stb.

Bocsi most a parom kitur a geptol,majd meg jovok es irok a tobbieknek is

GAbi
gabi75david

Szti,
csak egy pillanatra sikerült beugranom, és megnyugtatásképpen szánom: az én Gabi még gyümölcsöt sem eszik, csak cicizik. Egyszerűen semmiből nem csúszik le neki 4-5 kanálnál több, de az is csak azért, mert tele van a szája, és muszáj valamit csinálnia azzal, amit nem tud már kiköpni. Én próbálkozom, sok új ízt próbálok megmutatni neki, hátha valamelyik bejön majd neki, meg vissza-visszatérek a már próbáltakhoz is. Mást nem tudok tenni, tömni nem akarom, meg nem is tudom, hogyan lehetne.

Ezer éve nem voltam normálisan, ezért boldog tíz hósságot Barbi Fannijának, boldog héthósságot Panu Lizijének, boldog héthósságot Klarissza Lacájának (aki mellesleg gyönyörű a képen)!Kép

Az éjszakáink továbbra is szörnyűek, bár nappal szerencsére nem olyan nyűgös Gabi, csak igényli a foglalkozást, amúgy jó kedve van. Mindenhová eljut már, mászni még csak hátrafelé tud, nagyon mókás.Kép És újabban ő is tud sikoltozni, ezt a nyikorgással váltogatja.

Zit,
hát igen a nemalvás nem tartozik a kedvenc foglalatosságaim közé.Kép

Klarissza,
negyedik babakocsi.Kép Nálunk el sem férne ennyi, most pateroltuk át a kiskádat is anyukámék padlására, és a mélykocsi-feltétet is holnap visszük, hogy legyen helyünk.Kép

Anita,
még nem voltam ilyenkor kórházban, de már majdnem, 30-án vonultam be, és május 30-án jöttem ki. De megérte!Kép

Orsi,
köszi az ötletet a talpnélküli rugikról, valójában a legtöbb már majdnem olyan, mert ekkorában már nem is nagyon árulnak talpasat. Majd akkor odafigyelek, hogy zavarja-e a talpas a mászásban, ha igen, akkor elcsomagolom azt a keveset.Kép

Sziszke,
joghurtról én annyit tudok, hogy általában a savanyított tejtermékeket (joghurt, sajt) 10 hós kortól ajánlják, a joghurtból a natúr fajtát, mert a gyümölcsösökben, mindenféle adalék és színezék van (pl. azt olvastam, hogy az epres egy fafajta kérgétől kapja az eperízét). Te viszont keverhetsz bele gyümit, és akkor tutira tudod, hogy mi van benne.Kép

Bocsi, hogy másoknak most nem írok, de rengeteg lemaradásom van, ennyit egyszerűen képtelen vagyok írni. Gabi eddig nyugiban volt, de most megláttam, hogy a papucsomat eszi, elvettem tőle, szóval ki tudja, mikor kezd rá. Most éppen a telefon dobozkáját bizerálja, azt hiszem, megyek is.

Babák csodaszépek, és nagyon ügyesek, gratulálok minden új tudományhoz!Kép

Jaj, a képeket fel akarom tenni, inkább arrébb tettem Gabit, és adtam neki újságot, azt ő is szereti tépkedni, bár a múltkor a kakijában is találtam papírt, szóval lehet, hogy nem túl jó ötlet, majd odafigyelek, de a képekért mindent.Kép

Minden jót!

Zsizsa

Az új babakocsi.Kép
Kép

Nyálcsorgatás berregés közben.Kép
Kép
(Anita, hát ezen nem éppen a szép Gabi látható, de azért remélem nem haragszol, hogy ezt tettem fel arcocskának!Kép)

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Közben bemászott az asztal alá rá a papucsomra, és onnan nyüszög, hogy szabadítsam ki.Kép Ja, és a kapott újság nem tetszett neki, sikeresen leszedte apja autós újságját, az ugye sokkal jobb.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Még egy kép az általunk (húg és én) varrt együttesről a kiscsaj nélkül, ugyanis patentot még nem varrtam bele, de meg akartam már mutatni.Kép

Zsizsa

Egyébként valaki tudja véletlenül, hogy lehet-e valahol olyan szerkentyűt venni, amivel olyan patentot lehet beletenni a ruciba, ami a boltban vett rucikon van? (Magyarul: nem felvarrós patent, hanem beleütős/belenyomós.)

A rucik (a rövidujjú az kardigán).
Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Klarissza, boldog 7 hót Lacádnak, már ha tényleg ennyiKépKépKép Tényleg ámulatosan bájos a kispasi a képenKép

Vera,üdv újra,én is megnéztem a képeket, gyönyörü az a rengeteg virág anyukádéknál! Persze Benci is nagyon aranyos ám!KépÉs milyen sok minden újdonságot irtál róla, ez ám a haladás!!!Kép

Zsizsa, berregö Gabid nagyon aranyos, tutti a kép, látszik,hogy tényleg berreg a szájával! Kép

Gabi, elalvásért nem irigyellek, néha én is ezen gondolkozom, hogy micsoda mázlim van, hogy legalább ezt tudja magától Ádám és nem kell altatni. Egyszer olvastam valahol, hogy bizony meg kell öket tanitani elalduni egyedül, a késöbbiekre nézve. Persze lehet nálatok ez már késö, de ki tudja. Állitólag az a jó, ha még nem aldut el teljesen a szopás, etetés után, csak ellazult. Igy kell hagyni, hogy félálomban megtapasztalja (lássa, érezze, hallja) amint letesszük és kijövünk a szobájából. HAgyni kell, hogy átélje egyedül azt a pillanatot, amikor álom száll a szemére, igy állitólag könnyebb lesz számára is eg-egy felébredés után a visszalvás.
(ezt most már másolom egy ismeretö kártyáról, nem vagyok ám én ilyen okosKép) Lehet, hogy ez nálatok nem müködik, mert már elég nagy Zsoltikád ehhez. Sajna jobbat nem találtam ki.

Szti és Sziszke,jó hogy újra jelentkeztetek, és hát a képen nagyon csinos Borka kislányt látok, szerintem volt sok-sok locsolkodójaKép
Szti, sajna nincs több tippem, ha se saját-se bolti kaja nem izlik, nem is tudom mi van még...Esetleg gabonapelyhek? Nálunk az almás zabpehely a nyerö, izlik neki nagyon.

Anita, hogy telt az éjszaka?Na, és hogy halad Robó a mászással? Még képet is igértél róla, várjuk továbbra is!!Kép

Tapsi-hapsimKép továbbra is élvezettel tapsolgat magának, vagy ha kérjük akkor nekünk. És a szókincse is bövül, idáig kizárólag Bábábá-t hajkurászta mindenre, most már mindeféle halandzsa hang és szótag kijön , meg berreg ö is hangosan, sikitozik és kacak sokat egész nap.És most már magától játsza a kukucs játékot, ha bemászik a függöny mögé, leül, és kezével hol eltakarja magát a függönnyel, hol kikukucskál és vigyorog ránk, persze ilyenkor mondani kell neki,hogy KUKUCS! És most már nagyon ügyesen figyel ha állásból akar leülni, nem tottyan véletlenszerüen, hanem szépen ereszkedik, és egyszer csak már ül is. Bár még azért igy is figyelni kell, mert akad koppanás, de sokkal kevesebb, mint egy hónapjaKép
És volt két egészen normális éjszakánk, reggel 6-ig aludt egyfolytában.
Szóval összességében most jól vagyunkKép

Sziasztok, megyek is.
Barbi

Kép
Kép
barbi

Zsizsa, addig irtál, amig én pötyögtem, a ruci nagyon jó lettKép
Nekem anyukám sok-sok évvel ezelött vett egy halom patentot, volt hozzá beütö alkalmatosság is, de nem nagyon müködött. Aztán kitapasztalták, hogy egy egyszerüen be lehet ütni házilag is, egy vékony fém ceruza szerüséggel, és alá egy fém alátét kell.
Nekem csinált is a párom ilyet (esztergályos, könnyen ment), és a nyáron ezzel csináltuk a rugdalózókba a patentot. Azért még igy is kétemberes munka, mert egyikünknek mindig fogni kellett az alsó részt, amig a másik felülröl óvatosan kalapáccsal ütögeti ezt a micsodát.
Csináltam egy képet is , hogy el tudd képzelni,miröl irok:

Kép

Többiektöl elnézést, ha nagyon off topciról irtamKép
Barbi

Kép
Kép
barbi

Köszönjük a szülinapi köszöntéseket és a tejpép tanácsokat!!! (Vajon lehet recept nélkül is kapni? Majd holnap kiderítem)
Zit:
Nem mindig ilyen komoly Laca, csak mióta Anya naponta többször terrorizálja porszívós orrszívással, de muszáj még egy picit.
Vera:
Bence nagyon hasonlít ám Rád, pedig korábban úgy láttam, mintha tiszta apja lett volna Kép
Gabi:
Az elalvást segíti az itthoni hinta Kép (Kép mellékelve) Úgy szeretnék már én is egy éjszakát végig aludni! Vagy mondjuk 5-6 óra egyben. Nekem mindenki azt mondja, hogy szoktassam le, hogy éjszaka ne egyen, de hát egyáltalán nincs szívem ilyen dolgot művelni; Gabi szerintem hagyjátok egy kicsit nyüglődni, persze nem sírni, néha Laca is panaszkodik, fetreng, mire megtalálja a pozícióját az alváshoz.
Eszti:
Ne aggódj! Az én héthónaposommal elölről kell kezdeni az egész kajálást, mert két hétig nem evett a kanalas gyógyszer miatt Kép
B.G.Gabi:
Én is így vagyok ezzel, főleg Apa Kép (De azért néha elérzékenyülök, hogy már nem lesz soha többet olyan picike)
Zsizsa:
Ha látnád a mi lakásunk, mindenhol van valami, éppen tegnap vetette fel a párom, hogy a 3 teknőst el kellene ajándékozni. Egyébként két babakocsit már elvittünk a két nagyihoz, úgyhogy itthon már csak kettő van Kép
Beleütős patent nem a Mister Minitben csinálnak olyat?? Vagy tévedek?
Barbi:
Taspsi-hapsi én vagyok!!! Kép (Legalábbis a férjemnek.)
Kép
klarissza

zsizsa
pattent: majd minden röltexben lehet kapni beütös pattentot. kb 5-600 ft és ha jol emlékszem 15 pár pattent van benne, adnak hozzá összenyomot amit kalapáccsal lehet ütni, mint a fene(2. használat: a düh levezetésére nagyon jo Kép)
ha lefeküdtek a gyerekek, s alszanak is akkor lefotozom neked, max holnap nézed már csak meg a képeket.
orsolya11

Sziasztok!

megint elszállt amit írtam, most már tényleg menteni fogom valahogy.
Hétvégén jöttünk meg mi is anyósoméktól, Levi nagyon élvezte, jó vólt, egész nap a kertben volt. Viszont megint ébred éjszakánként, reggel fél hatkor meg végleg felkel. Most akarunk redőnyt csináltatni, mert reggel egyre korábbna világosodik.
Közben múlt héten kijött az első foga Levinek, egy éjszakát szenvedett szegény.

Vera! Gratulálok Bencinek, tudom mekkora öröm, hogy megindult a mozgás!Kép Megnéztem a képeket, nagyon szépek vagytok.

Sziszke! Ha Levi látta volna Borkát ebben a ruhában, biztos mentünk volna locsolniKép

Na, megyek fürödni, aztán alvás, amíg Levi is alszik.
noja

Sziasztok!

Ezer éve nem jelentkeztem. Kicsit elhavazódtam.

Klarissza: bizony a tejpor is allergizálhat, mert abban ugyanazok a tejfehérjék vannak, mint a tejben Kép A HA-ban módosítva vannak, az mehet.

Húsvétkor anyóséknál voltunk Kanizsán. Vonattal. Nagyon jó volt Kép Zsoma gurul össze-vissza a lakásban, és mióta vasat kap, megint hízik rendesen Kép

Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Gyorsan egy kép még a forgó Leviről.

Cory: Édesek az alvó gyerkőcök.
Honnan derült ki, hogy vasat kell kapnia Zsomának, hogy hízzon? Levi sem egy igazi hízóbajnok.

Kép

Noja
noja

Kép
középre pedig beteszed az anyagot, összenyomod és csak ütöd-ütöd, mig dühöd tombolKép vagy mig bele nem megy a pattent.
orsolya11

Sziasztok!

noja: Zsoma koraszülött, ezért elvileg a kórházi kontrollokon figyelni kellett volna a vasat. Aztán 6 hónaposan köhögött, levittük a dokihoz, és ő túl sápadtnak találta (teljesen átlátszottak a bőrén az erek), vérvétel, és brutális vashiány.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Lányok, volna egy kérdésem, kicsit off topic téma Kép

Többen írtátok, hogy kenyérsütőgépet használtok Kép Most a férjem felvetette, hogy vegyünk egyet, ugyanis nem drágák, és finomakat süthetnénk vele Kép

Kérdésem, hogy milyet érdemes venni? Milyen funkciók hasznosak, mire figyeljünk oda? Lehet a géppel kalácsot is sütni? Zsizsa, többször írtad, hogy készítettél fahéjas kalácsot, szintén ilyen géppel?

És hogy működik a dolog? Csak beleteszem a gépbe a hozzávalókat, ő pedig összekeveri, dagasztja, stb...

Előre is köszönöm az infókat Kép

Klarissza,
köszi a tippet Kép Mi is hintáztatjuk Zsoltikát, de úgy, hogy a pihenőszékét fogjuk meg kétoldalról. Nagyon szereti, de elég fárasztó (mármint nekünk).

Barbi,
nálunk az a gond, hogy Zsoltika abszolút nem lazul el szopi alatt. Szépen hadonászik, csavargatja az orromat Kép Ma egyébként beraktuk a kiságyba fél9-kor, szopi után, de azon nyomban felült, dumált, mászkált a kiságyban. Most is itt huncutkodik nekünk, és bár álmos, egyenlőre nem tud elaludni.

Jó éjt mindenkinek:
Gabi

pgaboka

Na akkor most remélem, menni fog:KépJuhéjj!
Szóval ő Barni.
A MÁV kórházban született beavatkozások nélkül, nekem szép emlék a szülés, jó visszagondolni rá. Utána sajna 1 hétig még benn voltunk elhúzódó sárgaság miatt, az nem volt túl jó. Hála az égnek itthon rendesen beindult a szopi, még mindig szopik napi 4-5 alkalommal, meg éjszaka is néha, de már egyre több szilárd kaját eszik, nekem meg egyre kevesebb a tejem. Néha már csak egy-két kortyot kér, és megy tovább mindenféle felfedező utakra. Villámgyorsan kúszik, a legújabb mutatványa a félig-meddig állás kidugott hátsóval.Kép Ülni még nem tud önállóan, mintha az nem is érdekelné. Az alsó két foga régebbóta kinn van, most bújt ki a jobb felső. Mindenféle saját szavai vannak, de amit én a legjobban szeretek, az természetesen a mammmammmammma.
Budapestiek vagyunk, jelenleg a X. kerületben lakunk egy lakótelepi lakásban. Nem nagyon vannak itt barátaink, meg semmi nem is köt ide. Noja írta, hogy XII. kerületi: nagyot dobbant a szívem, mert én is ott nőttem fel, ott kötöttünk házasságot, ott volt Barni keresztelője, ott az állásom, ahová szeretnék visszamenni, a barátaim. Szeretnénk majd egyszer elköltözni innen egy nagyobb lakásba, de egyenlőre teljesen irreális.Kép
A férjem dolgozik itthon is (na ilyenkor nemnagyon jutok a géphez), néha vidéken is (ilyenkor viszont enyém a terep). Én még nem tudom, hogy a GYES alatt visszamegyek-e dolgozni. Ha igen, akkor is csak fél állásba. De ebbe még a kistesónak is lesz beleszólása majd.
Hát ennyit bemutatkozásképpen, megyek visszaolvasni.

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Sziasztok ujbol itt!

Hol is kedzdjem..

Lanyok minden baba csoda szep!!!Milyen csodalatosan fejlodnek es naprol napra valami ujat mutatnak nekunk.Sokszor csak amulok -bamulok!Képnemreg meg annak orultem (9hetesen)hogy eloszor kacagott a fiam ,majd annak hogy megfordult es igy sorolhatnam tovabb hogy mennyi oromet es boldogsagot is hozott a fiam az eletemben,minden nehezseg ellenere is.Gondolom ezzel ti is igy vagytok.
Az en kicsikem pont alszik,ma megint egy olyan nem evos napja van.Ez nalunk mar csak ilyen ,es mostanaban napi 2-3 -at is kakil ahhoz kepest hogy 2-4 naponta egyet becsinalt a gatyoba nagy nehezen.Ez mar jo.Tegnap vettem neki fogzo kekszet ,itt nincsen baba piskota de ez is valami olyasmi.Ragcsalja a dragam,ugy nez ki szereti.Az en kajamat mindig szeretne enni ,na de azert megsem adhatok neki lekvaros kenyeret,vagy babgulyast.Kép a multkor olyan hisztit levagott hogy nem kostoltattam meg vele a zoldhagymat.rendesen nyitotta a szajat utana.nem hittem a szememnek.Az en poharambol megissza a gyumolcsleveket de csak olyan kis piciket,az o poharabol nem kell neki.A vizet vagy a teat meg csak a cumisuvegbol issza.Ki erti ezt?Lehet hogy valogatos lesz a kicsikem.Erdekes hogy pl azt amit szeret (legalabb is ugy tunik pl;gyumi)azt egyik nap eszi mar masik alkalommal fintorog,nem kell neki.nem ertem miert megy ez ilyen nehezen nekunk,de azert latom hogy nem vagyok egyedul ebben.Az en fiam az utobbi napokban egyben alszik 5 orat vagy akar 6-ot is nalunk ez haladas mivel eddig 3-4 oras ebredesei voltak.6hosan meg 2-3 orankent ebredt.De sajnos a cicim nincs hozza szokva,minden nap en hamarabb fel kell keljek es le kell fejjek belole mert 5 ora utan mar olyan csomos es faj is.Remelem megszokja majd a cicim is.
Lanyok! Ti mar tapasztaltatok olyat hogy a baba delelott rossz etvagyu?Az en fiam ugy 11ig szinte semmit nem hajlando enni,altalaban 1vagy 2 -szer szopizik delelott de csak olyan 2-3 percet felig aludva(a mellem meg tele van utana is)De meg reggelizni sem hajlando egyalatan.
Mostmar megyek mert hosszu voltam.

mindenkinek szep napot!
Gabi es David
gabi75david

Sziasztok!

Batkamanó Emmájának nagyon boldog névnapot kívánunk!
Remélem olvasod a topicot és minél hamarabb láthatok képet kedvenc EmmámrólKép

Lányok! Mindenkinek köszönjük a dícséretet és a gratulákatKép aranyosak vagytok, nagyon jólesett, tényleg nagy öröm ez nekem hogy végre Bence is beindultKép

Orsi!
Ilyen patentnyomó nekem is jó lenne, na nem azért mert patentot akarok nyomni hanem hogy a dühömet kieresszem néha...

Noja!
Forgó Levi gyönyörű!!!!Kép Mekkora haja van, a lányok odáig lesznek érte pár év múlva! Jó pasi nagyonKép

Cory!
Az alvó fiúcskáid is édesekKép Guruló Zsomáról nincs újabb kép profilból? Már rég láttuk.

Klarissza!
Hintában elalvó Laca csúúúcs, nagyon aranyos! És az a mamuszka! Nagyon gyönyörű kisfiad van!Kép

Barbi!
Gratula Ádámnak a tapsikoláshoz, édes lehet nagyonKép A kukucs is tetszik, ezt Bence is nagyon imádja, ő a pelenkát rántja le az arcáról ha rátesszük és hatalmasakat kacag hozzáKép

Zsizsa!
Gabi is tök cukiKép, a berregős kép a legjobb, de a ruhák is klasszak, nagyon ügyik vagytok!

Gabi75!
Még a múlt héten írtad a kinti pancsizást, nagyon jó lehetettKép Dávidról is rég láttunk már képet, pedig nagyon kíváncsi vagyok rá is!
Éjszakai fejés pedig nálam csak az elején volt pár hétig, azóta szépen beállt arra hogy éjszaka nem kell tejcsi.

Gabi!
Gratula Zsoltikának az álláshoz, milyen kis ügyi! Mostantól neked sem lesz egy perc nyugtod semKép de ezt akartuk, nem? Most jövök rá én is hogy most már Bencét én sem hagyhatom ott pl. az ágyon egyedül. Bár én azért elég sokáig megtehettem ezt szóval inkább nem is panaszkodomKép
Ha a héten valamikor szép idő lesz, talákozhatnánk egy sétáraKép Bár mi ma is csak az erkélyen voltunk, plusz estefelé a boltban, de oda csak kézben vittük Bencust. Egyszerűen annyi a dolgom itthon hogy csak akkor tudom csinálni ha Bence alszik. De majd megbeszéljük, jó?Kép

Lányok!
Akartam már kérdezni hogy a darabos kaját hogy kell majd bevezetni? És az ilyen kenyérhéj rágcsálást, később babapiskóta, ilyesmi... Én olyan parázós vagyok hogy még a banánt sem merem villával összetörve adni, szinte habosra turmixolom. Ma du. ettem banánt és Bencének adtam úgy hogy lecsíptem egy mikrodarabotKép szétnyomkodtam a két ujjam között és leszopogatta az ujjamról. Neki láthatóan tetszett a dolog, bár mérhető mennyiséget nem evett belőle, mert megőszültem volna mire úgy megeszi, és közben engem a frász kerülgetett. Valaki írta a nyers sárgarépát, na én azt tutira nem mernék adni, félek hogy véletlenül letörne belőle egy darabot és megfulladna. Az almát is ha odatesszük a szájához, tetszik neki, szívogatja (szívogatná, de a galád anyja elveszi) rosszul vagyok tőle hogy leszippant egy nagyobb darabot és leszalad a torkánKép Hogy kell ezt csinálni?

Egyébként totál kész vagyok, mert Bence nagyon sírós (mondanám hogy hiszti, de nem mondom mert az is lehet hogy a foga jön, és akkor inkább sajnálom) de kikészíti rendesen az idegeimet a folyamatos ordítássalKép Akkor minden okés ha ott ülök mellette a szőnyegén, szépen eljátszik, de amint kijövök már ordít. És annyira belelovalja magát hogy már öklendezett is. Próbáltam egy kicsit várni, de 2 perc után jött az öklendezés, és amúgy sem bírtam volna tovább hallgatni. De ha meg mindig felkapom akkor totál eléri hogy kis sírás, anya jön, és felvesz. Én meg totál kikészülök. Nekem ez tényleg új, mert eddig alig hallottuk a hangját, viszont most úgy érzem hogy kamatostul bepótoljaKép Ötletek???

Megyek is aludni, mert hulla vagyok. Este már a pancsi után beszélni is alig tudtam hozzá, pedig kellett mert végigsírta volna az egész pelenkázást-öltöztetést.

Jó éjt mindenkinek,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Vera: darabos kaja: kenyérhéjat, babapiskótát én még egy darabig a glutén miatt nem adok Zsomának, de mostanában a fogzásra leginkább az alma jön be neki. Megpucolom az alma felét, ölembe veszem Zsomát, és tartom az almát, ő meg reszelgeti az ínyével Kép Így:
Kép

Balu:
Kép

Zsomáról jobb kép:
Kép

cory

cory
Budapest

Hahó!

Csak azért ugrottam be, hogy Batkamanó Emmájának boldog névnapot kívánjak!Kép

A többieknek is írnék, de a férjem most ment lefeküdni, és ilyenkor Gabi mindig felébred, szóval készülök rohanni (egy kis cicivel pár perc alatt visszaalszik), de ha nem ébred, akkor még írok ma.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Úgy tűnik, hogy sikerült a férjemnek belopakodni.Kép
Én nem is értem, hogy miért ébred fel Gabi minden apró neszre éjjel. Ráadásul 1-2 óránként ébred mostanában, hát nem kívánom senkinek (bár tudom, hogy rajta kívül vannak még ilyen babák, szegény miKép). Én már annak is örülnék, ha három óránként ébredne, mint újkorában.Kép Arra már nem is emlékszem, hogy milyen 6 órát egyben aludni.

Barbi,
köszi a képet a patentbeverőről!Kép Az altatásos kártyádon írtak lehet, hogy egyeseknél beváltak, nálunk már Gabi két hetes korától szó sem lehetett ilyesmiről, ha nem aludt, amikor letettük, akkor egyből kipattant a szeme. Most meg már le sem tudom tenni nap közben sem, ha véletlenül elalszik cicin, mert azonnal felébred, amikor felállok. Tapsi-hapsi.Kép Kukucskálás.Kép

Gabi,
én úgy altatok (lehet, hogy már próbáltad), hogy velünk alszik Gabi (nem bírnám a millió kelését ép ésszel, ha külön aludna), és este fürdés után a sötét szobában fekve szoptatom az ágyon. Ez eddig szinte mindig bejött, csak néha sokáig tart. Amikor még játszani akar (ez ritka, mert meg szoktam várni, amíg álmos), akkor ki szoktam jönni a szobából, megvárom, amíg elkezd sírni, és akkor rögtön bemegyek, és tovább szopizunk. Ezt max. két-háromszor kell eljátszani, aztán rájön, hogy most alvás van. Sírni én nem tudom hagyni, szerencsére nem is kell. Azt mondjuk nem tudom, hogy a kiságyba hogy fogom majd beszoktatni, de az még a jövő zenéje.

Klarissza,
a hintában alvós kép nagyon jó!Kép Patentost a tesóm a Corvinban talált, egy patentot csinálna 150 forintért, kész rablás.Kép De jó nektek, így már nem kell a nagyiékhoz babakocsit vinnetek, amikor mentek.Kép

Orsi,
nagyon köszi a patentos infot!Kép Holnap megyek is a Röltexbe.Kép A dühöt sem árt levezetni.Kép

Noja,
gratula az első foghoz!Kép Reméljük, Levi nem szenvedi meg a többit. Ez a kép! Levi igazán nagy nőcsábász lesz, még ha nem is akarja, hullanak majd a lába elé a nők.Kép

Cory,
már azt hittem, hogy nem is jössz többet. Az én Gabim sem hízik jól, de fél évesen nézték a vasát, és teljesen rendben volt. Bár azóta eltelt másfél hónap, de valójában már előtte sem volt egy hízóbajnok, szóval lehet, hogy nála alkati kérdés. Bár az ő erei is átlátszanak… A fiúkról nagyon jó a kép!Kép

Gabi,
a mi kenyérsütőnk nem igazán jó, mert nagyon jól megdagasztja a tésztát, de nem süti meg jól (átsül a kenyér, de nem lesz barna a héja, hiába állítom a legsötétebbre a sütést, márpedig én a héját szeretem a legjobban), ezért én ezzel úgy csinálom, hogy csak megdagasztatom vele, megformázom, és bedobom a sütőbe. A normális kenyérsütők szépen meg is sütik, egyszerűen csak beleteszed a hozzávalókat, és kiveszed a finom meleg kenyeret. Sőt, be is lehet programozni, hogy mikorra süsse ki, szóval este beteszed a cuccot, reggelre meg percre pontosan kész a fincsi kenyér. Kalácsot is lehet vele sütni, de én ugye a fahéjas kalácsot is úgy csináltam, hogy a sütőben sütöttem, de hát ez csak a mi gépünk baja (szerintem legalábbis, egyébként Hauser márkájú). (Pizzatésztát is lehet vele gyúratni.) Anyósomék most vettek egyet, és az jól süt, de nem tudom, hogy milyen márka. Szerintem egyébként nem nagyon különböznek egymástól funkciók tekintetében.

Hagnosz,
Barni nagyon szép!Kép Elképesztő, hogy a fiúknak több haja van, mint a lányoknak, ez nem ér! Mammammamma.Kép Az én családom is a X. kerületben lakik, te hol, a Köki környékén? Én is reménykedem ilyenekben, hogy találok majd félállást, amikor már dolgozni akarok, de közben mindenhol azt látom, hogy nem könnyű. Szerencsére addig még van idő, nálunk is beleszól ugyanis a kistesó(k).Kép

Gabi75,
én is félek a fulladástól, nem is tudom, hogy adok majd neki darabosat. Bár, ahogy jelenleg a dolgok állnak nálunk a hozzátápival, ez még eléggé odébb van.

Jaj, felébredt!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Gabi75, Vera,
bocsi, félreírtam, a fulladásról szólót Verának akartam.Kép

Gabi75,
az én Gabimnak volt egy olyan időszaka, kb 1-2 hónap, amikor délelőtt nem evett, 6-7 után csak 12 körül kajált legközelebb (bezzeg éjjel akkor is három óránként hamizott). Aztán ez elmúlt, mert szerencsére akkor inkább éjjel hagyott ilyen szünetet. Ez ugye azóta már a múlté.Kép

Vera,
én is próbáltam már negyed almaszeletet adni Gabinak, de muszáj volt mellette lenni, mert kisebb-nagyobb darabokat tört le az ínyével, és volt, hogy ki kellett bányásznom a szájából, mert köhögni kezdett. A nyers répáról egyébként én is azt hallottam, hogy a fulladás veszélye miatt nem igazán ajánlott.

Cory,
akaram már kérdezni, hogy Zsoma már hajlandó mást enni, mint tejcit? Az almás kép nagyon tetszik, és Baluról ez a sörözős nagyon jó, olyan huncutul vigyorog rajta!Kép Az utsó kép is nagyon jó, Zsoma nem is vékony a vashiánya ellenére sem, Gabi sokkal vékonyabb nála (persze, tudom, hogy ő lány, és vigyáz a vonalairaKép).

A ma éjszakánk volt a negatív csúcs, tuti, hogy a foga bántja, mert álmában is fel-felsír úgy 5-10 percenként, ezenkívül most egy órát sem várt ki az ébredések között, szóval totál zombi vagyok. Volt három óra, amit egyben aludt, miután bekentem az ínyét a dokinéni által felírt zsibbasztóval, de ezt csak napi kétszer szabad használni, szóval utána már nem kentem. Azért ez a három óra is tökély volt az éjjel többi részéhez képest. A mókás az, hogy egyáltalán nem érzem a fogát, de ez nála az előzőnél is így volt.

Ma van a nagymamám szülinapja, megyünk ünnepelni, úgyhogy nem hiszem, hogy még írok ma.

Szép napot!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Zsizsa: egyéb kajákkal még Zsoma is hadilábon áll. A rekordja negyed üveg bébiétel, és ez is csak időnként. Lassan emiatt fel is adom, hogy nem kap krumplit, mert ekkora mennyiséghez egyszerűen nem bírom magam rávenni, hogy főzzek neki külön, viszont végigértünk a krumplimentes bébiételeken.
Zsoma hízása: 2280g-mal született, 12 naposan 2150g-mal hoztuk haza, aztán egy darabig havi 1kg-t hízott, majd 4 hónaposan 5890g volt, 5 hónaposan 6420g. 6,5 hónaposan a László Kórházban 7kg-nak mérték. Most 7,5 hónaposan 7450g volt 2 napja, szóval nem kapkodja el ő sem, viszont ő hosszra se nagyon gyúr, mert még csak 66cm (48cm-vel született). Nem ehhez vagyok szokva, mert Balu 2900g-mal született, fél évesen 8kg volt, majd 7 hónaposan 9100g. Na, ő ekkor állt meg nagyon, és 1 évesen 9,6kg lett.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Hangosz,
mi is a X. kerületben lakunk Kép Kép
Mi a tóhoz szoktunk menni sétálni.
Az nektek is közel van? Ha igen, akkor majd találkozhatunk Kép
Írj a profilomban lévő e-mail címre és egyeztethetünk. (Írnék én is, de nálad nincs cím. )

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Sziasztok!

Vera! Nóri már rendszeresen kap kiflit, zsemlét, babpiskótát rágcsálni, de szerintem ha kipróbálod a kiflivel kezd, mert a babapiskótát könnyebben "leharapják" és nagyobb falat is lemehet. Eddig szerencsére még nem történ semmi baj, és imádja, a fogának is jót tesz! A banánt is egyben kapja, szépen elnyammogja, almát viszont nem adok, mert ált. nagy daerab törik le belőle, és azt balesetveszélyesebnek látom!

Velünk nem történt sok minden, ja az igen, hogy Nóri előre is elkezdett mászni, úgyhogy ma pakolás lesz az alsóbb részekről. És ma megyünk uszni elöszőr fognak merülni kicsit tartok tőle, de majd meglátjuk.

Rohanok, mert Nóri a nagy papírtépkedésben megéhezett egy jó kis papírfecnire...

Meme
meme

hi

gabi:
nekünk severin tipusu van.
amiket tud: 3 féle barnito funkcioja és idözitö kapcsoloja van, programok: alap, gyors, kelt tészta, fehérkenyér, sütemény, barnakenyér, tészta "gyurás", csak sütés.
ahogy mondod: beleteszed, ö dagaszt, keleszt, párologtat, süt, melegen tart 1 orán át

vera:
az almábol elöbb letör egy darabot, mint a nyers sárgarépábol. hogy hogy kell csinálni? semmi extra, ahogy te is csinálod, ott ülsz mellette, mig a szájában/kezében van a falat.
ha elkezd öklendezni vagy köhögni, hát ütögetés, rosszabb esetben bokánál fogva logatni lefelé, hogy kiugorjon a fránya darabocska.
banán villával. szinte teljesen olyan lesz. mint a turmixolt.
bene már nyamnyogja a kenyérhéját. általában akkor adom a kezében mikor mi is eszünk.
orsolya11

Sziasztok!

Csak gyorsban írok, mert nálunk is áll a bál mostanában. Sajna. Beninek egyszerre jön a felső két foga és nem alszunk valami jól éjjel, legalább egyszer sírva ébred, jó fél óra kell neki, mire visszaalszik. Kijöhetnének már azok a fogak.
Mostanában Beni sem hajlandó tízóraizni, a joghurtot egyenesen ellöki magától, az első 4 kanál csak véletlen lehetett.
Vera:
Azt hiszem eljött nálatok is a szeparációs szorongás időszaka, amikor utál egyedül maradni a gyerek, ez kb 8-12 hónapos korban jelenhet meg és eltart egy-két hónapig. Ez az ált., de ettől el is térhet.
Beni ma reggelre belázasodott, de más nincs, lehet a foga miatt. Kapott kúpot, most majd megint mérek neki. Szegény aludna folyton, de a szomszéd itt csapkodja a falat valamivel és állandóan felkelti.

Megyek is, mert anyahiány van.
Szisztok!
zit
zit

Sziasztok!

Zsizsa, Orsi,
köszi az infókat a kenyérsütőről Kép Nagyon megtetszett az ötlet, és már úgy várom, hogy itthon sütött kenyeret ehessünk Kép A férjem ma még egyszer megnézi a választékot, aztán eldöntjük, hogy milyet vegyünk.

Zsizsa,
este már én is fekve szoptatom Zsoltikát. Előfordul, hogy bealszik, de legalábbis megnyugszik szopi közben, és félálomban be tudom tenni a kiságyba. Viszont olyan is van, hogy totál éber marad, 5 percig szopizik és már megy is tovább, a cici pedig nem kell újra. Nálunk szerintem az a baj, hogy ha Zsoltika álmos, akkor sem akar aludni, inkább kúszik, ül, dumál, pedig fáradt, és csak akkor alszik el, amikor már egyszerűen nem bírja tovább. Akkor szinte elájul. Ja, és ez csak este van így, napközben könnyebben elalszik.

Zit,
Beninek jobbulást kívánok, és hogy mielőbb kibújjanak a felső fogacskák! Zsoltikának ugye még csak egy fogacskája bújt ki, de mi is megszenvedtünk vele. Viszont szerenécsre nem éjszaka.

Vera,
nálunk pont húsvéthétfőn volt hasonló helyzet: Zsoltika nagyon sokat sírt. Aztán másnap reggelre kilátszott a foga Kép Szóval lehet, hogy tényleg jön már a fogacska. Nálunk a hűtőrágóka jött be, ha azt megkapta Zsotlika, néhány percig enyhítette a fájdalmát. Aztán újra le kellett hűteni a rágókát. Esetleg próbáld ki, hátha... Egyébként szopizik Bence? Nálunk ugyanis a cicit sem fogadta el Zsoltika jó sokáig Kép

Séta: nagyon jó lenne KépKépKép Mail-ben megbeszéljük Kép

Darabos kaja: én még semmi ilyesmit nem adtam Zsoltikának. Arra gondoltam, hogy jobb lenne először néhány fogacska Kép Viszont a banánt én sokszor csak villával nyomom össze, és teljesen jó lesz! Kenyeret és babapiskótát egyenlőre nem adok neki, a dokinéni sem javasolta, mert liszt, tojás van benne.

Lányok, volna egy kérdésem Kép Amikor Zsoltikának főzeléket, gyümit adok, sokszor bekapja az ujját a szájába. Ez miért lehet? Amúgy nem lenne gond, csak jó maszatos szegénykém, és mindent összeken Kép A kanalat is folyton kicsavarja a kezemből, aztán meg eldobja Kép A tányérkáját is mindig meg akarja kaparintani, jól belemászik a kis kezével. Megy a nagy tunkolás Kép Viszont ha adok neki egy másik, tiszta kanalat, akkor azt kapja be a szájába, én meg a kajával már nem tudok hozzáférni. Ötletek? Előre is köszi Kép

Most megyek, Zsoltikám alszik, kicsit pihizek én is Kép

KépKépKépKép

pgaboka

Cory,
Gabi 2830-cal született, utána két hónapig 1-1 kilót hízott, majd kettőig 0,5-0,5-öt, aztán meg egyre kevesebbet, legutóbb (hetedik hónap) mindössze 14 dekát egy hónap alatt (pedig ugye pont előtte nézték, hogy nincs-e vashiánya). Ő még csak most közelít a hét kilóhoz, hét hónaposan 6740g volt, szóval nem túl sok. Viszont ő 68-69cm (ő is 48-cal született).

Meme,
majd írd meg, hogyan sikerült a merülés!

Vera,
ahogy Orsi írta, az alma tényleg rosszabb leharapás szempontból, mint a répa, én sem adok többet egyelőre (mondjuk én répát semKép).

Én úgy sajnálom, hogy a banánt nem próbálhatom ki apósom allergiája miatt, valahogy úgy érzem, hogy az bejönne Gabinak. Bár ki tudja? Ezt a gyereket az anyja sem érti.Kép

Zit,
teljesen együttérzek veletek fog ügyben, nálunk is ez megy, csak a második alsó jön. Remélem, hogy tényleg csak a fog a ludas a lázban. Szomszéd kopácsolása.Kép

Ma már tényleg nem írok többet, de valahogy a tegnapi sok írás után rákaptam, és nem tudom abbahagyni.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Na ennyit arról, hogy nem írok ma már.Kép

Gabi,
egyszerre írtunk.Kép Tényleg jó a kenyérsütő, mi fél éve már nem is veszünk egyáltalán kenyeret. Mi rozsos-magosat szoktunk csinálni, az magában is olyan fini, hogy nem kell rá felvágott (amit egy ideje alig eszünk a millió E betű miatt). Az alvásnál nálunk az a szerencse, hogy Gabi nagy komfortszopizó, ezért akkor is nyammog a cicin, ha már nem eszik, sőt, alig engedi el.Kép Így könnyű altatni, nem tudom, hogy nektek mi válna be. A kajálás közbeni ujjbekapás, kanálelmarás, stb. nálunk is megy, szerintem egyszerűenk tetszik nekik az új élmény, és minden érzékszervükkel meg akarják tapasztalni. Ötletem nincs arra, hogy hogyan lehetne a maszatolást csökkenteni, nálunk is katasztrófasúlytotta terület a konyha hozzátápi után.Kép Kenyeret, ilyesmit mi sem adunk Gabinak, a védőnő is ellenzi, meg már eleve is később akartam előzetes olvasmányaim alapján.Kép

Na megyek, mert nyüszög.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a tanácsokat!
Ez a szeparációs szorongás nem hangzik túl jólKép de azért kibírom valahogyKépKép
Úgy sajnálom Bencét mikor sír, persze hogy azonnal rohanok és általában fel is veszem, mert ha már nagyon sír akkor az nem nyugtatja meg hogy odaülök mellé. Fognak még nyomát sem látom, de ez nem jelent semmit.

Kenyérhéjat egyébként én sem most gondoltam még, hiszen foga sincs, és én úgy tudom hogy nem is lehet még nekik adni, csak kb. 9-10 hónapos kortól, nem? És én egyedül a kenyérhéjat tudom hogy azt szabad, mert a babpiskótában glutén, a kifliben pedig tej van. De hát mindenki maga dönti el hogy hol húzza meg a határokat.
Egyelőre én nem adok neki darabosat (ahhoz túlságosan félős vagyokKép) csak a későbbiekre nézve kérdeztem.

Gabi!
Szopizik Bence rendesen. Viszont ez a leírás épp ráillik Bencére isKép Ő is ugyanezt csinálja kaja közben, bár én kicselezem és olyan gyorsan juttatom a szájába a kanlat, ráadásul fentről indítva hogy nincs ideje kicsavarni a kezembőlKép másik kanalat is próbáltam már a kezébe adni, de így még nehezebbé vált a dolog, sőt az nem is annyira érdekli, csak az ami nálam vanKép

Zsizsa!
Miért nem lehet kipróbálnotok a banánt? Az pedig szokott ízleni a babáknak. Egy próbát sem érne meg?
Írjál csak sokat, én szeretem olvasgatniKép

Zit!
Sajnálom szegény Benit, reméljük tényleg csak a foga, és most már hamar kibújik és láza sem lesz!!!

Orsi!
De jó neked hogy te már ilyen lazán tudod kezelni a dolgokatKépKép Gyereket fejjel lefelé lógatniKép még az olvasásba is beleborzongtam, remélem soha nem lesz erre szükség! Látod, én ilyen paramami vagyok!Kép
Azért köszi a tanácsokat!

Meme!
Gratulálok Nórinak a mászáshozKép Nagyon ügyi már ő is! A merülés is biztos menni fog, ne izgulj!Kép
Én még nem merem kipróbálni a darabosabb kajákat, majd talán 1-2 hónap múlva... A banánból nem törik le nagyobb darab? Ráadásul már Nórinak foga is van! Én tiszta gyagya vagyok, úgy gondolom hogy olyan könnyen le tudna szippantani egy nagyobb darabot bármiből, hihetetlen nagy szívóereje van, néha az ujjamon érzemKép

Cory!
Gyönyörűek a fiúkKépKép és nagyon-nagyon hasonlítanak egymásra. Zsoma jó kis vasgyúró, ő is olyan kis nyomkodnivaló babaKép Egyébként szinte ugyanolyan ütemben gyarapodik Bencével, ő is most kb. 7,30 lehet (mi 2150ről indultunk, vagyis inkább 2110ről mikor hazahoztuk), talán a héten eljutunk a védőnőhöz lemérni. Bár ő hosszra már 73 cm, de ő is olyan kis husikaKép

Hagnosz!
Én még nem is üdvözöltelek itt. Üdv, gyere minél gyakrabbanKép Barni nagyon szép baba, hihetetlen szép kék szeme van neki is, mint Gabi ZsoltikájánakKép
Mennyi idős is most? Kicsit lemaradtam...
És kinél szültél a MÁVban?

Na befejezem, mert van egy halom vasalnivalóm, és még a mosógép is megy, úgyhogy lesz utánpótlás isKép

Anita merre vagy? Még nem is írtál a héten!!!

Pussz,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Vera: mindenben glutén van, amiben liszt!

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Az előbb elfelejtettem:

Batkamanó,
boldog névnapot Emmának Kép Írj magatokról, nagyon régen nem hallottunk rólatok.

Cory,
kukoricát mikortól lehet adni a babáknak? Igazából azért kérdezem, mert anyukámtól kaptunk olyan bébiételt, ami kukoricás zöldségpüré. 6 hónapos kortól ajánlják, az összetevők szerint nem kukoricapehely, hanem kukorica van benne. Egyenlőre nem próbáltuk ki Kép

Megyünk szopizni Kép
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Gabi: szerintem ehet kukoricásat, ha már eszik egyéb zöldségeket. Szeritnem leginkább a puffasztás miatt szokták később mondani. De ha nem hasfájós, szerintem simán mehet.

cory

cory
Budapest

Helló Lányok!

Tavaly augusztus 20-án született Ilang Anna leányunk, és a kismamis topicba is sűrűn jártam, úgyhogy ha nem gond csatlakoznék hozzátok "újra"!Kép
Látok ismerős neveket, Barbi, Cory, Vera!

Minden babó nagyon édes és ügyes!

Ja és Ilang ma 8 hónapos!

Örülök, hogy rátok találtam!

Puszi,
Tündér

Még olvasgatok aztán majd jövök!
tündér

Szia Tündér!

Ilang nagyon édes! Hogyan jutott eszetekbe ez a különleges név?

Szépek a párod fotói!
klarissza

Sziasztok!

Gabi:
Lehet, hogy szomjas, azért kapja be az ujját. Beninél az volt a gond. Kanál helyett adj neki egy saját tányérkát (műanyagot), nálunk bevált. Enni eszik tőle, meg csapkodni is tudja. Kép

Délelőtt ugyan lement a láz, de azóta megint van. Beszéltem a dokinéninkkel, szerinte nincs gond, ez normális. Szegény Beni egész nap csak alszik, olyan bágyadt a kúptól. Ha leteszem, csak fekszik, akkor volt utóljára ilyen, amikor még csak feküdt, forogni sem tudott.
Szia Tündér, üdv közöttünk, gratu a pici lányhoz!

Ma már nem jövök, mindenkinek szép estét és nyugodt éjszakát!
zit
zit

Sziasztok!
No, Meme, hogy ment a merülés? Remélem nem kedvetelenitettelekel közvetlenül elötte, igazán nem volt szándékomban. Nóri hihetetlenül édes, és azok a hangok! Nem semmi gyerek! No meg hogy már mászik...lekörözte Botit...ez egy ilyen topik, a késöbb születettek belehuznak, hogy nehogy lemaradjanak valamiröl is.

Vera, én adok Botinak rágcsálni banánt és almát is. A banánt ugy tartom a kezemben, hogy igazán nagy darabot ne tudjon leharapni. A kisebbeket szép komótosan széttrancsitozza az inyével, semmi baja sem lesz töle. Almát meg elörágom neki...mármint a felületét, szép kerekre, abból eddig sosem harapott le nagyobb darabot.
Ezek egyébként azt hiszem nehéz kérdések, épp ugy, mint aról már a védöoltásoknál szó volt. Hiszen azt kellene elöre látni, hogy a Te gyereked félre fog-e nyelni. Mert ha igen, nem vigasztal, hogy másik ezer nem...de mégsem óvhatja meg az ember mindentöl, mert akkor az élettöl is megóvod.
Hú de fennkölt voltam. Normálisan nem vagyok ám ilyen Kép
Mi a különbség adhatóság szempontjából a kukorica s a kukoricapehely között? Akkor kukoricakenyeret kaphat már a gyerek?

Zit, honnan tudod, hogy Beninek jön a felsö két foga? Botinak 4 felsö meg van duzzadva keményen...de hát csak nem jön egyszerre 4 foga! (Alul én észre sem vettem, hogy mikor készülödött kifelé az a kettö.)

Zsizsa, nem irigyellek az éjszakák miatt. Mikor akarjátok elkezdeni a hölgyeményt külön altatni?

A mai uszi nagyon jól sikerült, pedig aggódtam, mert nem aludt elötte semmit a fiatalúr és Apa sem tudott eljönni. De mindezek ellenére csomót vigyorgott és még a merülés sem volt annyira tragikus, mint együtt. De akármit mondanak, én látom, hogy már a viz alatt üvölteni kezd. Eltorzul az arca. Kb. amikor elindul felfelé. Az oktató szerint nem, csak nyitott szájjal és szemel merülnek, de ahogy figyelem amikor jön fel látni a pillanatot, amikor elkezd üvölteni még a viz alatt. Bár ez egyre késöbb van. Remélem nem ártok neki ezzel az egésszel. De a többit meg úgy élvezi!

Meg mostanában folyton lehány. Már kivagyok töle. Régen szinte nem is bukott, most meg kaja után 2 órával is képes rámköpni egy jó maréknyi aludtejet...szörnyü szaga van. Mégsem öltözhetek folyton védöruhába...de ez a szag!

Azt hiszem elég volt mára belölem. Legyetekjókhatudtokatöbbinemszámit!
Edit

Kép

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Még 2 kép, nem tudom megállni Kép
KépKép

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Na, szó szerint én is beestem,most jöttünk haza egy vásárlásból Ádibádival. Nagyon élvezi ha kimozdulunk, ilyenkor délelött busszal megyünk, hát az maga a csodaKép Tátott szájjal nézelödik,annyira lenyügözi a sok látnivaló. Sikerült apukámnak ajándékot is venni, készitek neki egy kis csomgot,most lesz a 60 szülinapja!!(nálunk ez nagyon nagy szó, már 8 éve nagyon súlyos betegséget diagnosztizáltak nála, hullámvölgyekkel, de most már biztatóan jól van!)

Gyorsan üdvözöllek Tündér, én pont most olvastam a másik topicban Ilang néveredetét, szerintem is szép és különleges név! Kép Már csak egy képecske hiányzik, hogy azonositani tudjukKépKép

Edit, ez a Boti baba olyan édes!!!!Nagyon bájosan mosolyog, és az a popsiemelgetés ha jól látom is már nagyon megy!Kép

Klarissza, látom nálatok is vannak trükkök az altatásraKép Én már csak arra lennék kiváncsi,hogy ha elaludt a hintában, ki tudod venni úgy,hogy ne ébredjen fel?Kép

Cory, halálijók a kispasijaid, az a közös alvós kép csúcs! Ádám ugyanigy nyammogja az almát, csak nálunk most már a két alsó fogával szépen reszeli is.

Noja, Levid is nagyon tudja ,hogy édes baba, látszik ahogy néz a fényképezöbe!Kép Nagyon aranyos még mindig nem tudok betelni ezekkel a fürtökkel!Kép

Orsi, anyukám tizen 1-2 éve,ugyanilyen patentbeütövel kinlódott, vagy a technikánk volt rossz, vagy a kütyürü amit vettünk, de neki mindig hamarabb eltört a patent( ö müanyagot használt zömében),mint sikerült volna belevarázsolni a ruhába. Ezek után jött a házi módszer, nem mondom ezzel sem egyszerü, de legalább nagyobb a sikerszázalék.

Hangosz, Barni is csábos kisfiú, jól látom,hogy óóóóriási kék szemei vannak???Kép Na, lesz majd gondod a lányokkal, az már biztos.Kép

Vera, még ma is eszembe jutott az a rengeteg tulipán anyukádéknálKép El is határoztam, idén még egy halommal fogok elduggatni, aztán jövöre én küldök nektek ilyen fényképetKép
A kukucs játék nálunk is régóta volt napirenden,ebben a legutóbbiban az volt a "haladás", hogy saját maga ment oda függönyhöz, és kedzett kukucskálni,amig én a fotelban ültem és onnan néztem.
Tegnap pedig egy kézzel kapaszkodva lépegetett végi az ágy mentén. Azt hiszem hamarosan tapsi hapsim átmegy gyalog jenöbe...Jaj nekem, bár én is 9 hónaposan már mentem, most visszakapom a fiamtólKép
Darabos kajáról már sokan irtak, tény és való, csak felügyelettel amig ilyen pici!! Ráadásul foga sincs még, több ideig is tarthat mig a lenyelésre kerül a dolog,nehogy akkor legyen gond.
Én is adok már neki kézbe kifliszerüséget (én sütöm, tudom, hogy nincs benne se tej, se tojás, csak liszt, élesztöKép), mostanra tökéletes a technikája, szépen majszol egy darabot belöle, és utána szabályosan forgatja a szájában, rágja, mint akinek 32 foga vanKép Azt hiszem ez erre remek gyakorlat,hogyan kell megtanulni rágniKép

Zit, Beninek jobbulást, nálunk Ádám detto ilyen álomszuszék volt, amikor jött a foga. Nekem nem volt olyan rossz, annyi szabadidöm lett hirtelen, azt sem tudtam mihez kezdjek. De persze ha láz is van, az nem olyan jó,mi megúsztuk láz nélkülKép

Meme, gratula az elöre mászáshoz és a sajtótermék fogyasztó Nórihoz!Kép Aztán remélem "könnyen emészti" az olvasottakatKép

Gabi, Zsizsa.Értem én,hogy nem úgy müködnek a babáitok, ahogy a nagykönyv, ezért irtam le,hogy egy kártyából másolok ki egy kicsit. A másik oldalát nem is tudom le irjam-e, ne hogy elkeseredjetek...

"Hathónapos koráig elmondhatjuk,hogy a kicsi még mindig rögtön elalszik, ha erre van szüksége. Ám az ezt elkövetendö idöszakban mindez egy csapásra megváltozik. A baba ugyanis most már "szándékosan" ébren tud maradni - hiába tettük ágyba-, ha valami felkelti a figyelmét vagy most éppen nincs kedve aludni.

Ekkor kap igazán nagy jelentöséget,hogy a kezdet kezdetén megtanitottuk-e egyedül elaludni! Mert ha nem, akkor most igen sok problémával szembesülhetünk pl alvászavar, alvási nehézségek jöhetnek létre.
Az a kicsi ugyanis, aki megszokta, hogy mindig szopás közben, illetve szopás után ölben aludt el, majd csak azután tették le, annak idegen hely az ágy. Nem tudja igazán összekapcsolni az alvással, ezért minduntalan kikivánkozik onnan. Ráadásul ebben a korban egyre jobban ragaszkodik anyjához a gyermek. Azért sem akar elaludni,mert fél,hogyha megteszi "elveszti" édesanyját. Megfigyelhetö, amig ott ülünk mellette nyugodtan van,ám amikor kijövünk a szobából újra teljesen éber lesz és zsinte pánikszerü sirásba kezd. Ezért az ilyen kicsi esti lefektetése különösen bonyodalmas. A legtöbb esetben altatni kell, magától ugyanis képetelen eladuni"

Na, ennyi volt az okosság,mivel semmi tanácsot nem ad, hogy mit lehetne tenni,szerintem nem is ér sokat...

Én kicsit vagyok most rongy, a saját hülyeségünkböl feküdtünk le éjfélkor, amikor Ádám már 9 óta aludt. De most van a hoki rájátszás, és 15 év után a helyi csapat ott van. Na, én meg a hoki az két külön dolog, de ezeknek szurkolok nagyon. 7-ik,mindent eldöntö meccs volt,2-1-re vezettek, a vége elött 6 másodperccel egyenlitettek. Szünet majd hosszabbitás, mi gyorsan elmentünk fürödni,mire visszaértünk már vége a meccsnek, nyertek a mieink az elsö beütött góllal, és igy továbbjutottak..
Na, ilyen a mi formánkKép,pont a lényegröl maradtunk le. Aztán a belvárosban olyan tombolás volt, mint szilveszterkor, rengeteg ember az utcákon, szerintem mindenki ezt a meccset nézte.
De azért örülök nekik.

Ádám alszik, ezért vagyok ilyen idömilliomos és irtam kisregényt, remélem nem felejtettem el semmit.
Anita? Ma sem jössz? Mi újság van veled??
És egy hangosbemondós felhivás:
Figyelem, figyelem!
Batka anyukát kérjük fáradjon a topichoz!Kép Köszönjük és egyben boldog névnapot Emmának!Kép

Na,mielött még jobban lefárasztok mindenkit, megyek is.
Barbi

Kép
Kép
barbi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?