Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Hát haza értünk mi is.Szerda délután jöhettünk haza, azóta próbáltam már tegnap is bejelentkezni, de jól átszerveztek itt mindentKép.Aztán vendégek is jöttekKépígy ráuszítottam apát, hogy keressen meg benneteket nekem.Sikerült neki.Most épp kihasználom, hogy nyugi van, bár nem tudom, meddigKép.Visszaolvasni még nem tudtam, szóval nem tudom mennyit tudtok rólunk, ezért röviden leírom a legfontosabbakat.
Három hétig aszalódtam a kórházban, mire két sikertelen OTT és egy sikertelen indítás után, majdnem két hetes túlhordás után április 9.-én császármetszéssel született meg Beszedics Gémesi Sára, 3650 grammal és 55 cm-rel.
Apa most sajnos épp ügyeket intéz, megpróbálom megkeresni a gépen a képünket és felteszem az albumunkba, ha nem sikerül, akkor majd este apa segítségével.Kép
Remélem a legközelebbre már képben leszek, hogy kivel mi történt, de az új anyuciknak gratulálok, és természetesen szorítok a célegyenesben lévőknek.
Sok-sok puszi és gyönyörű napos időt mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Megint énKép
Sikerült feltenni.Az album címe a profilomban.
Puszi, Léna

nuska

Erika! sajnálom, megértem a csalodásodat.

Léna! aranyos Sára, bár a kép nem a legjobb minöség, és kevés Kép Bövitsed csak.

Lányok! egy barátnö szolt igy tegnap vettünk a szegedi Tesco-ban babatornáztatot 1095 Ft-ért. Igaz nem sokáig volt kirakva, mire odaértünk mindet visszahordták a raktárba (lehet nem fogyott a drágább?). Teszek fel képet milyet keressetek gondolom a többi üzletében is kaphato.

Karmen

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Gabi
Peti is 2. napja nyűgös, tegnap időm nem volt a gépet bekapcsolni. Kézben elvolt 10 percig, majd ordított, szopi közben ordított, letettük ordított. Csak a séta segített, kb. 1 órát zötyögtettem a jó levegőn, ott bealudt úgy, hogy sajnáltam felkelteni, kocsistul együtt vonszoltam fel a 3. emeletre, kitettem a teraszra, ott is aludt 1,5 órát. Ennyi volt az össz a tegnapi naponKép Az éjszakát végigaludta, egyszer kelt fel 1/2 3-kor enni. Most is nyekereg a kiságyban, semmit nem aludt, kivéve 3/4 órát az ölemben (ugye-ugye F. Kata?Kép ). Hát ez vár rám a mai napon is... A súlyunk 3810 gr, 1 hét alatt 30 dkg-t gyarapodott, lehet túl sok és a kis gyomra ezt érzi? Most áttértem arra, hogy 1 kajálás = 1 cici. Meglátjuk beválik-e, igy talán nem zabálja túl magát. nagyon mohón fal.

F.Kata
Ránk a zokni még nagy, gyakran le is rúgja kalimpálás közben. Kép Lili csudaédesen alszikKép És hogy el tud anya igy zsibbadni, ugye?Kép

Kitty
Tankcsapda nem nyerte el a tetszését, ellenden Celine Dion igen. megértem, lágyabb zeneKép Nagytesót szivesen bevállalunk kölcsibeKép

Leone
Azt olvastam, le lehet "csalogatni" a faros babát. Tégy a zsebedbe csörgő izéket. és beszélj hozzá, kérd sépen, hogy forduljon be. állítólag használ. Hinni kell benne...

Karmen
Kipróbálom az ültetéses-döntéses fürdét. Mi is hanyattfekve rakjuk be a kádba. Az eredményt már ecseteltemKép Hehe.

Móki
Képzeld, túl vagyunk az első nem (...annyira) ordítós fürcsin! És kép is készült, mert szemfüles Anya voltam, amint abbahagyta az ordítást pancsi közben az első reakcióm (meglepődés!) után nyargaltam a fotógépért. Majd felteszem az albumba.Kép Apja kezében fürdik mindig, jó nagy lapátkeze van, az enyémből kisiklik, mint egy halacska.
Bébihordozóba mi is belerakjuk. Muszáj(ly), ha ordít és nekem dolgom van pl. a koynhában. nem lóghat állandóan rajtam. Gyönyörűen elkalimpál, elordibál benne. Többször be is aludt, olyankor szépen hagytuk, had aludjon benne. Kép Tudom, nem a legjobb a gerincének, mert csecsemő. De ezen az alapon a Belvárosi levegő sem tesz jót, a csapvíz sem egészséges mert klóros, stb.

Erika
Kitartás. Inkább kezeljék ki Danimanót a klinikán, mint otthon valami komplikáció lépjen fel. Pár nap és hazaköltözhet, erre gondolj, mégpedig egészségesen!Kép Ez a legfontosabb Neki és Nektek is.

Gabi
Irigykedem. Énis szeretnék majd egy hajasbaba kislányt...Pár év múlvaKép

Puszi Nektek, nyivákol a Fiam. Ma is "anyanyakánlógós" napunk lesz? Kép Pont tegnap kérdezte egy kedves kollégám, hogy ugye most hatalmas az öröm otthon, hogy megszületett a kisbaba? Én gonosz anyamajom hirtelen felindulásomban (s átüvöltött órák után) azt találtam mondani némi cinizmussal, hogy "Igen, HATALMAS!". Kép

Na télleg lépek, a volume gomb kiakadt a Fiamon!!Kép

Puszi,

Szilvus
szilvus

Sziasztok,

LénaKép
Nem semmi a történeted, remélem Nádja nem akarja, hogy anyukájára ez a tortúra várjon, és időben megszületik. Dehát, mint már írtam többször, a végeredmény a lényeg. És ugye te már ott tarthatod Sárát a kezedben. Én meg sárgulok....

SzilvusKép
Valami lehet a levegőben... ma éjjel alig aludtam, kb. 1-1 1/2 óránként felébredtem, volt amikor 1/2 órát is eltartott mire sikerült visszaaludni. És engem senki nem tologatott babakocsiban stb... Kép Na mindegy, majd délután megpróbálom bepótolni. Most, hogy van redőny, pikk-pakk éjszakát varázsolok és aludni fogokKép

Szerény számításaim szerint (ami eltér a dokiétól), Nádjának ma kellene megszületnie. Hát, eddig semmi jele. Pedig már olyan jó lenne.
Pumuklival mi lehet?

Mariann
tmarianna

Jó régen nem jártam erre. Hanga már egy hónapos, és több mint 4800g. Úgyhogy Szilvus bele kell húznotok. Szerintem nem sok amit hizik Peti.
Elkényeztetés: szerencsére mi ilyen problémákkal nem küzdünk, gond nélkül megnyugtatja magát kb 5 perc sírás után és vagy elalszik, vagy csendben elnézelödik. Igaz az első perctől nem vettem fel, ha nem volt muszály és altatni is csak az ágyában altattam.
Viszont rajta is kijöttek piros pöttyek a tejtől. Ha van még valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, jó tanácsa szivesen venném.
Szilvus! Ha jól láttam holnap lesz börze a Cserepesházban.
darla

Lanyok, ismet problemaval nezek ide be. Este 11 oratol 3 orankent ebredt meg Bence, nem is volt vele gond. De reggel 6-tol nem alszik meg szopizas utan sem, allandoan tatog, mintha mindig a szajaban kellene lennie a cicinek es sirdogal. Nehezen lehet megnyugtatni. Szerintetek mi lehet a gond? Talan keves az 50 g tej?

Eszty
eszty

Sziasztok!

Darla
Húú, irok Neked e-mailt, ha evett PetiKép Jó? A védőnő azt mondta, anyatejes babának sok ez a gyarapodás. Kis kölyökgólya már, szerintem 1 hónapos korára meglesz a +800 gr Nekünk is.

Eszty
Jól irja Mariann, valami van a levegőben. Mi ugyanezt játsszuk ma is. Eddig még semmit nem aludt reggel 1/4 8 óta (csak a karomban). Adj Neki cicit, ha az megnyugtatja, én is ezt a tanácsot kaptam Ritáéktól!Kép

Léna
Hmm, nekem fura, hogy 2 hétig hagytak szenvedni, s végül mégis császár lett, de a lényeg, hogy Sára megérkezett, egészséges szép nagy leányzó! Remélem Te is jól vagy, sebed gyógyul és kiheverted lelkileg is a kórházatKép Örüljetek a NagylánynakKép

Mariann
Követem példádat, jóllaktam, jöhet a szunya. Remélem Peti is igy gondolja, miután megetetem...Kép

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Karmen!
Irigyellek,hogy így kifogtad a babygym-et. Apuék pont a TESCO-ban voltak, de persze a kocsiban hagyták a telefont. Így aztán én nem tudtam hozzájutni,pedig jó lett volna.

Léna!
Jó hallani Rólad, gyere ahogy tudsz. Milyen szép Sára már 1 órásan is!

Darla!
Mi még mindig tele vagyunk piros pöttyökkel(illetve csak Réka) A doktornő ma látta,és azt mondja az anyai hormonok miatt van,ahogy átjutnak a tejbe. Erre szokták mondani,hogy erős a teje. Kapott rá valami krémet, de már kiváltottuk,így nem tudom a receptjét. Az orvos biztos nektek is ad vaklamit,ha úgy látja.Rékán is azóta van több,amióta 2 mellből szoptatom,és nem tudja hol a határ.(200-250g-okat szopik, alatta sose. Ja,és mindezt napközben 3 óránként.)
Állítólag a baba súlya x 150 g a napi adag ekkora babáknak.

Eszty!
Nem próbáltad a cumit? Réka is állandóan tátogott szopi után, még szeretett volna szopizni, de már nem éhes szerintem. Próbáld meg,nekünk bejött. Mostanában viszont már ritkábban kell Neki a cumi.

Várom az új babahíreket! Mariann!Kata!

Kitty és a ma 2 hónapos Réka
kitty123

sziasztok!

ITTHON VAGYUNK!!!!
úgy néz ki nem kapta el a vírust, de 3-4 napig még figyelni kell a székletét. képek: http://babanet. hu/album/main. php?own=1&album=2254&page=1 Jara Daniel albuma 2
súlya 2510 gr, 45 cm fejkörfogat:34 cm, mell körfogat:30 cm. (születésekor: ( 44 cm, 32 cm, 26 cm volt)

ErikaKép
goczane

Kitty!
két hónapos a babád és még mindig tele van pöttyökkel? Kép Nekünk is írt fel valami kenőcsöt a doki, de még nem váltottam ki. Bár mondta, hogy ez csak a külsöleg segit ha már nagyon csúnyák a pöttyök.
Szilvus!
Nagyon elkényeztetted Peti babát, ha állandóan kézben tartod és még írni sem marad időd! Kép Várom az e-mailt!
darla

Sziasztok,

ErikaKép
HURRRRRRÁÁÁÁÁÁ!!!!! Én pedig SAJNOS itthon vagyokKép

SzilvusKép
Remélem nem követted a példámat, mert nem igazán sikerült aludnom, csak majdnem. Ez a legrosszabb. Egészen mostanáig baromi álmos voltam, de most felébredtem. Azért elhúzok az ágyikómba olvasni, hátha elálmosodok tőle.

KataKép
Ma este nem jelentkeztél.... most vagy babázni készülsz hamarosan, vagy teljes gőzzel takarítasz és nem érsz rá írni Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Erika! Juj, de jó, hogy végre otthon van Dani! Már igazi nagylegény!Kép

Ma reggel eljátszottam a gonosz anyát: sírni hagytam Andrist. Persze csak 3-4 perc lehetett, s utána csend, bealudt a drága. Hiába magyaráztam neki, hogy fejnem kell, ( mert ugye az éjszakákat kihagyom - nincs hozzá erőm), csak mondta a magáét. De most alszik, úgyhogy túl nagy gond nem lehetett.Kép
Ha már itt tartunk, meddig fejtek? Amíg a baba szopik? 6-8 hónap? Vagy csak az elején?

Kérdés: (mindig vanKép ) Nem igazán büfizik a manó. Néha összejön, de sajna nem ez a jellemző. Ha meg leteszem, x perc próbálkozás után, akkor bukik. A nagykönyv azt írja, alvó babát nem kell büfiztetni. OK, de legtöbbször bealszik, leteszem, nyöszörög, felsír, majd bukik. Jobb esetben, ha elég gyors vagyok, felveszem, büfög. A védőnő szerint meg fog tanulni, de mikor és hogyan??? Normális dolog ez?

Szilvus, tegnap videóra vettük a fürcsitKép vagyis- no ordítás ( na jó, a végét töröltük, mert akkor eltörött a mécses, de sokáig elvolt!Kép) Hozzá sem merem tenni, hogy a jó édes apukája fürdette. Na, ilyen a hálás gyermek. KépSzétcincálja a cicimet, és apának NEM ordít fürdéskor. No commentKép Kép Kép

Kata és Pumukli nagyon eltűntek!!! Hahó! Babahírt várunk!!

Léna, Sára nagyon édes. És te amilyen fáradtnak tűnsz, ő annyira élénk és éber! Már nagyon látni akart!!! Remélem már sikerült egy kicsit aludnod!

Puszi,

Móki
móki

Erika! DE jo hogy végre otthon van!!

Móki, én utálok fejni de este lefekvés elött muszáj mert reggelre igy is tiszta tej a lepedö meg a ruhám. Reggel meg azért mert ugy tele van hogy nem szivja ki (most is kijött még 80ml). Napközben nem szoktam már fejni, csak ha több órára elmegyünk hogy nem útközben csurogjon már. Én igy ha ennyi tej lesz késöbb is akkor fejek, nem attól függ hogy meddig szopik Orsi hanem hogy mennyi tej lesz a ciciben.
Én is hagyom Orsit néha sirni, de nekem inkább csak nyöszörgés és akkor visszaalszik. Ha sir akkor a fejést is abbahagyom mert böfiznie kell. De ha visszateszem nyugodt tekintettel néz rám és otthagyom, pár perc alatt visszaalszik. Nyugi, nem vagy gonosz anya!
Amugy azt is olvastam hogy a babák apuka nagy lapát kezeiben sokkal nagyobb biztonságban érzik magukat, igy eleinte jobb ha apuka fürdet. Nálatok biztosan mert az se jó ha viziszony alakul ki a végén.

Kitty! Ne sajnáld, barátnöm már aznap se kapott nekünk még mondták van a raktárban de mire ö ment már össze-vissza küldözgették. Tegnap meg azt mondták nincs, csak a drágább. Szerintem hazudtak, mert amikor mi vettük több is volt de azt is miért hordták akkor be a raktárba. Amugy se vásárolunk ott mert többször be akartak csapni, de ezek után tényleg csak ha muszáj.

Ma fél 8kor keltem Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Hát itt vagyok, és ha a Sára egy picit segít nekem, akkor talán le tudok írni mindent.
Szóval, arról tudtok, hogy 22.-én befektettek, és hosszú hetekig semmi nem történt.Aztán végül úgy döntöttek, hogy 6.-án csinálnak egy próbaindítást(OTT), aminek semmi hatása nem lettKépaztán két nap múlva csináltak egy másikat, eredmény ugyanaz.
Végül eljött a péntek.Hajnalban(fél ötkor)megkaptam az előkészítést, és nyolc órakor bekötötték az első infúziót.Az egyszemélyes szobába jutottunk, így velem lehetett anya és a Zoli is végig.Infúziók jöttek, mentek, semmi hatás nélkül és a méhszájlazítóra se reagáltam.
Végül fél kettőkor jött az orvos, (végül nem a sajátomnál szültem, hanem a helyettesénél)és mivel a 80% fájásoknak sem volt semmi eredménye, így elbeszélgettünk a császárról.Beleegyeztem, jött az altatóorvos, a gerinces szuri mellett döntöttünk, így kettő körül irány a műtő, majd negyed háromkor kint is volt Sára.9/10 apgarral született.Elvitték, ellátták, befoltoztak engem is, majd három óra körül már a szobában voltam(ahol a kép készült).
Végül is nem bántam meg, hogy emellett döntöttem, csak a következő két nap volt szörnyű.De már ezen is túl vagyunk.

Egyebként én mindenkinek csak ajánlani tudom, hogyha teheti válasszon szülésznőt.Én teljesen meg voltam elégedve, végig ott volt velem,még a műtőben is, és utánna is sokszor jött segített a szoptatásnál.Meg így, hogy a dokim elutazott volt legalább egy ismerős arc körülöttem.
De egyebként a dokim helyettesével is teljesen meg voltam elégedve, nagyon rendes volt végig.

Hát ennyi, remélem érthető voltam, mert azért még mindig csapongnak a gondolataimKép

Remélem nem sokára végzek a visszaolvasással is.
Addig is puszi mindenkinek, Léna

nuska

Darla!
Nekünk kb.2 hete ilyen csúnya kiütéses Réka bőre, még rücskös is. Kíváncsi vagyok,hogy használ-e a krém.Az első másfél hónapban egy db. nem volt Rajta.

Móki!
Én kb.3 hete nem fejek, mert már nem férek el a mélyhűtőben a tejtől.Kb.20 liter vann benn. Illetve néha reggel muszálj az egyik mellemet kifejnem,mert akkor bőven sok még az egy is Rékának és nem akarom,hogy begyulladjon. Amúgy egyébként már nem.A középső lányommal 5 hónapig fejtem, de akkor napi 1 litert elvittek,nem halmozódott itthon.
Most meg beállok,hogy annyi legyen a mi Rékának kell, és ne sokkal több.

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Én sajnos még mindig itt vagyok. Kép Ma is voltam ctg-n, mindig mondják, hogy milyen szép és ennyi. LÁthatóan marha jól érzi magát bent a fiacskám. Holnapra vagyunk kiírva, de esély nincs, hogy megérkezzen időben. Remélem, hogy legalább a jövő héten megkönyörül rajtam, mert nem szeretném, hogy befektessenek és indítsák, stb.

Nem tudom, hogy Pumuklival mi lehet. Remélem, hogy mielőbb jelentkezik a jó hírrel. Jönnek-mennek itt a frontok, de csak a csontjaimon érzem, más nem történik.

Brigi, te hol vagy? te is mintha rég írtál volna...

Puszi mindenkinek! Jó éjt!

Kata
katca

Sziasztok,

én is itt vagyok még, és persze nálam sincs semmi jele, hogy valami hamarosan történne.... úgyhogy csak várok, várok és várok. Gyerekszoba már készebb nem lehet, már a névtábláját is felragasztottam az ajtóra. Már csak a gyerek hiányzik belőle, de az nagyon Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Nekünk egész jó éjszakánk volt, Tomika 5 órát aludt egyfolytában!!! Utána szopizott, és félálomban betettem a kiságyba, és elaludt magától. Ez nagyon nagy szó, mert eddig volt, hogy 3-4-szer is újra kellett kezdenem az altatást, ha a kiságyban fölébredt. Utána már csak egyszer ébredt, és aludt fél 9-ig.
És voltunk osztálytalálkozón is délelőtt. Elmentünk Tomikával. A férjem elvitt bennünket+a babakocsit, mert abban alszik legjobban. Úgy bealudt fél 10 körül, hogy majdnem dél volt, mikor fölébredt. Pedig jó nagy hangzavar volt. Akkor a szomszéd teremben megszoptattam, utána még kis ideig elvolt, aztán hazasétáltunk (kb.3 km). A vége felé fölébredt, akkor már türelmetlen volt.
Ez volt a legjobb megoldás, mert így nekem sem kellett rohanni, nem voltam ideges, hogy mi van a babókával, ráadásul a férjemnek ma délelőtt kellett vinni a kocsit a szerelőhöz, úgyhogy ő nem is tudott volna rá vigyázni.(A szüleim meg Londonban vannak a húgoméknál.)
Jól esett egy kicsit kimozdulni, egy kicsit összeszedni magamat. El is döntöttem, hogy jövő héten besétálunk a munkahelyre.

Én is bele szoktam tenni Tomikát a hordozóba, egy ideig elvan benne,de nem sokáig. Nekem is azt mondta a védőnő, hogy túl sokáig nem jó belerakni. Na, Tomi nincs benne túl sokáig! El nem alszik benne, valameddig nézelődik, aztán megunja.

F.Kata!
Lili nagyon édesen alszik.
Tomi utál hason feküdni.

Gabi!
Nagyon szépek a gyerekek.

Léna!
Üdvözlet otthon! Még egyszer gratula! Szépek vagytok!

Eszty!
Én is meg voltam ijedve az elején, mert Tomi is állandóan tátikázott, a két öklét nyomta a szájába. Még a doktornőt is fölhívtam, hogy biztos kevés neki a tej. Próbáltam a cumit is (bár nem szívesen, mert úgy éreztem, átverem szegényt), de nagyon gyorsan kiköpte. Aztán ezért szoptattam. Szinte mindig. És reménykedtem, hogy idővel javul a helyzet. Már ott tartunk (7 hetes), hogy nem tátikázik állandóan, elvan mással is, csak akkor tátog, ha nyűgös. Szóval kitartás! A helyzet javulni fog. Csak amíg ilyen kicsik, bármi bajuk van, azt hiszik,csak a szopi a jó rá nekik.

Móki!
Én nem fejek! Hiába van itthon 4(!) darab mellszívó alkalmatosság, egyik sem jó nekem, meg aztán Tomika olyan sűrűn szopik,hogy nem is nagyon lenne mit fejni. Ő a legjobb mellszívó. Mondjuk egy kis tartalék nem lenne rossz, de majd csak akkor próbálok raktározni, ha kicsit ritkábban fog szopni.
Tomi is nagyon ritkán büfizik, de nagyon ritkán is bukik. Pedig már "büfi-dalt" is szoktam neki énekelni.
Nálunk a második naptól a férjem fürdeti (első nap Anyu fürdette), és nem sír, csak amikor már én törlöm+öltöztetem.

Erika!
Nagyo jó, hogy otthon van végre Dani!

Na, megyek, mert aludni kell!
Jó éjszakát!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

Hosszabb szünet után ismét itt. Valahogy nagyon vacak napjaim voltak (családi problémák) és mintha rámtört volna a tavaszi fáradtság is, folyton aludtam volna.

Kata!
Köszönöm az aggódást, én még nagyon egyben (remélem egy darabig még így is marad). Neked viszont gőzerővel drukkolok!!!

Erika!
Szívből gratulálok, hogy végre hazavihettétek pici fiatokat, aki már nem is pici! Nagyon aranyos a képen, tényleg szépen fejlődik. Remélem a lakásproblémák is megoldódnak rövid időn belül, és akkor végre jön a megérdemelt nyugodt pihenés időszaka.

Leone!
A BPD elmérésről nekem is vannak tapasztalataim: a 30. heti uh-n egy mm-rel volt nagyobb Luca BPD-ja, mint 2 héttel később a Praxisban. Ez tényleg nem jelent semmit. És nekem a 30. héten még farfekvéses volt, aztán a 32.-re befordult, pedig már akkor nem biztattak. Mi, főleg apuka rengeteget beszéltünk hozzá, hogy legyen jókislány, forduljon meg, mert úgy neki is jobb lesz megszületni. És állítólag a csörgetés, fény, zene, ami a pocak aljáról jön, az képes odavonzani a buksit. Nem tudom, de ártani biztos nem árt.

Léna!
Hát, nem irigyellek, szörnyű lehetett a szülést megelőző időszak. A lényeg, hogy Sára egészséges és szép kislány! Biztosan hamar feledteti veled a megpróbáltatásokat.

Gabi!
Megnéztem az albumot, nagyon édesek az új fotók, lánykád egyre szebb!

Eszty!
A húsvéti rokonlátogatás, jövés-menés közben nem voltam kórházközelben, csak szerdán. De akkor meg nem mentem fel a szülészetre, mert tuti biztos voltam benne, hogy már rég hazamentetek. Hát, ez az én formám... Tegyél majd fel képeket Bencéről, nagyon kíváncsi vagyok! Amit eddig láttam, azon nagyon helyes kissrác Kép.

FKata!
Lili tényleg nagyot nőtt, tüneményes, ahogy a hasadon szundizik!

Mariann!
Hajrá, hajrá!!! Már nincs sok hátra!

Ideje lefeküdni! Jó éjt mindenkinek!
Brigi (36+2)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Tanácsra lenne szükségem! Itt állok egy halom babaruha tetején és fogalmam sincs, h mit kezdjek a ruhákba gyárilag bevarrt (nagy gonddal természetesen), ormótlan nagy cimkékkel (tudjátok, amin tíz nyelven feltüntetik, h 100% cotton és do not iron). Ha kibontom őket, lyukas lesz a ruha is. Ha kivágom, ott marad egy kis darab, azzal lehet csonkolni a gyereket. Benne nem maradhat, mert már nem fér be a baba keze a kesztyűbe a cimke melléKép(
Annyira utálom, h drága pénzért ilyen szórakozást szereztek nekem...
Szóval, ti mit csináltatok ezekkel a szörnyetegekkel? hogyan lehet tőlük megszabadulni? sürgősen várom a választ, mert még sehol sem tartok és lassan úgy érzem, innen megyek nyugdíjba..
köszönöm a megmentést előre is! mirmurr
mirmurr

Sziasztok,

ma aztán tényleg nagy a csend itt...

Én csak várok..... holnap ctg, hátha mutat már majd valamit.

mirmurrKép
Hát kibontani jobb lenne, mint levágni. Egyébként vannak olyan rucik, amibe külön varják a cimkét, úgyhogy ha kivágod, nem lesz lyukas. Ha meg lyukas lesz, akkor ugye meg kell varrni. Jaj, de bölcs vagyok Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Hogy eltűnt mindenki a hétvégére. Hát igen, akik már javában babázhatnak...bezzeg mi csak várunk, várunk...Kép

MirmurrKép
Hasonló problémával görcsöltem ma én is, mert ma száradt meg egy nagy adag ruha, és sor került a vasalásra is. A kissapkában akkora "lepedő" van, hogy szegény gyerek biztos ordítana tőle. Én megpróbáltam kivágni, nagyon-nagyon precízen, hogy szinte teljesen eltűnjön. Sikerült is, de mire a ruha feléhez értem megőszültem...
Konklúzió: nincs jó megoldás Kép. Én legalábbis nem találtam.

Mariann!
Kitartás, olyan közel vagy már hozzá, mint a csuda Kép.

Lenne egy kérdésem a már babázókhoz:
Azt hiszem Karmen említette még régen, de nem tudom biztosan, így inkább körkérdést csinálok.
Szóval ezek az anyatej-gyűjtő zacskók méregdrágák. Valamelyikőtök talált anno egy sokkal olcsóbb és hasonlóan jó megoldást, de sajna akkor nem jegyeztem fel a dolgot. Tud valaki segíteni?

Még egy kérdés: ha jövő héttől a szülésznőm csinálja a CTG-t a szülőszobán, akkor már minden alkalommal szoktak neki külön pénzt adni, vagy csak a végén? Nem akarok kellemetlen szituációba keveredni emiatt.

Remélem holnap már lesz új babánk!
Pumi, Kata, Mariann,
rajtatok a világ szeme Kép.

Brigi (36+2)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

lányok, asszonyok, hát gondoltam rá, hogy a 4,5 órán keresztül (!), gondosan leoperált cimkéket beboritékolom és elküldöm vmi igen-igen kompetens személyhez, h kenje a hajára! de nem jöttem rá, ki lenne a legalkalmasabb. (van, amit még ennyire imádok, pl. a frissen vásárolt inox felületről eltávolíthatatlan, matrica árcédulákat lekapargatni.
mindegy, csináltam róluk egy fotót és most csak ezért nyitok majd egy albumot, h ország-világ lássa, a hülyeség határtalan!
mostanra majd' leszakad a hasam, megint egész hétvégén dolgoztunk, h elkészüljön minden. persze nem tartunk sehol. na mindegy, mindenestre a tervezett "előre alvásból" nem lesz semmi. majd kipihenem magam, ha a gyerek leérettségizett.
Brigi, Mariann köszönöm a jótanácsot, együtt sírunk, együtt nevetünk legalább.
jó éjt
mirmurr
mirmurr

Sziasztok!

Figyelmet kérek, gólyahíradó következik:
Pénteken, 16-n, 16 óra 45 perckor megérkezett Nándi a maga 3,85 kilójával és 52 centijével. A szülést 8,30 -kor indították (burokrepesztés, oxitocin). Jelenleg Nándi kissé sárga, a
mama piros, ezen kívül jól vannak, és reményeink szerint szerdán elengedik őket. Részletekkel majd a főszereplők... :-), a boldog mama addig is üdvözöl mindenkit.

Jómagam is üdvözlök mindenkit!
Pumukli_Apu
pumukli_apu

Brigi!

Lehet kapni az Avent-től 40 db-s gyüjtőzacskót 2100.- FT-t. Keresd patikában, bébiboltban, ennél olcsóbbat én nem találtam. (ha nincs a patikában. kérd meg őket, hogy rendeljék meg neked.

Rólunk: Szombat du. 3-kor bevittük a Danit a Heim Pálba, mert bejelzett az Angel Care, és nagyon puffadta pocija. Mindez nemelég, a vérszegénysége is erősödött, méhozzá olyan szinten, hogy tegnap este sajnos megint vértranzfúziót kellett kapjon. Sajnos nem tudni, hogy mitől ilyen anémiás, most ezt próbálják kivizsgálnai. Azt is mondták, hogy mivel semmilyen fertőzése, gyulladása nincs esetleg szivárog valahol a vér???! De hol, és ez miért pont velünk történik?
Elnézést, senkinek nem akartam elrontani a kedvét, de borzasztó módon kétségbe vagyok esve.

Erika
goczane

Pumukli_Család szívből gratulálok! Minden jót nektek!

Erika, én nagyon sajnálom, h ilyen iszonyatos kálvárián mentek keresztül. Kevés, ennél borzasztóbb dolgot tudok elképzelni és mikor írod, h még a fűtés is, meg ez is az is, hát kezd elmenni a maradék, világba vetett hitem. Mindenesetre kell, h legyen vmi oka, vmi hozadéka ennek az időszaknak, vmi óriási erőpróba, aminek a végén majd nagy jutalom vár rátok. Ki kell bírni és végig kell csinálni. Rettenetes lehet, de ha túl lesztek majd rajta - és túl lesztek - akkor már semmi nem lesz "nehéz". Talán segítene, ha beszélnél olyanokkal, akik hasonló helyzetben vannak, mert az itt éppen szülni készülők vagy éppen anyákká váló topiktársak, tényleg nehezen találnak szavakat minderre. Az indexen van egy korababák topik, tele nagy és egészséges gyerekekkel, akik hajdan "oda születtek". És van ott még egy csomó szomorú és vidám anyuka. Jó társaságnak tűnik.
Nagyon becsüllek az erődért és kitartásodért, csak így tovább! a legjobbakat kívánom, szeretettel: mirmurr
mirmurr

Sziasztok!

Pumukli gratulálok és sok tejcsit kivánok .

Hétvégen írtam egy csomót erre az egész elszállt.

Pénteken voltunk dokinál Réka 4650 g, és sajnos el kell mennünk ortopédiára mert kötött a csípője lehet hogy betétes pelenkát kell hordania, de az is lehet hogy elég lesz a torna.

Nekünk is van az arcán pötty és azt mondta a doki hogy az a hasfájástól van rajta. de olyan csúnya szegénykémnek.

Egyébként minden rendben van szépen fejlődik.

Erika nagyon sajnálom ami veletek történik, nem egyszerű ezt végig csinálni. Remélem hamarosan minden rendben lesz.

Na megyek főzni.

Finiselőknek megy a drukk.

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

PumukliKépSzép nagy baba lett, gratulálok!
P Tünde!KépKöszi, de Lilike is utál hason feküdni, egyébként.
Mindenkinek szép napot!
F Kata és az 1 hónapos + 1 napos Lili
filep_katalin

Sziasztok!

Én is rég jelentkeztem, dehát mi már lassan 10 hetes öreg babák vagyunk Kép
Nálunk minden rendben szerencsére. Sajnos Lili nagyon megérzi az időjárás változást, és hétvégén nyűgösködött, de ma kisangyal.
És persze odakinn süt a nap (egyenlőre), és szép az idő.

Gratulálok Pumiék! Ügyesek voltatok.

Léna!
Sárával egy napon születtem, csak ő 27 évvel később Kép

Erika!
Hogy vagytok? Minden oké?

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Segitsetek, ötletért, tanácsért ugrottam be most.

Peti kedd óta napközben szinte semmit nem alszik. Néha fél-fél órákra, többnyire a kezünkben. Viszont vigasztalhatatlanul sir, szinte bereked, annyira visit. Enni eszik (bár szerintem kevesebbet, mint szokott). A hasára gyanakodtunk, sajnos a cumisüveget egyáltalán nem fogadja el, igy a gyógyteák "kilőve". Vettem Sab Simplexet a patikában, hát mit mondjak: szerintem nem segített, igy nem adom Neki. Ha ringatjuk, énekelünk Neki, beszélünk Hozzá, akkor is fel-fel sir keservesen. Vörös a feje olyankor. A cicin is néfa fel-felsir, kiköpi. Más alkalommal édesen mosolyog, ez megy egész nap, de főleg délután, estefelé. (most is itt ordít, a babahordozóban ringatom). Éjszaka alszik, továbbra is csak 1x kel fel enni.

Szerintetek EZ MI??!! Őszintén szólva kezdek kétségbeesni, mert látszólag semmi baja, de ez a krokodilkönnyekkel való sirás, nagyon aggaszt. A szobája megfelelő hőmérsékletű, nincs túl-és alulöltöztetve, eszik, pelus mindig tiszta (cserélem lelkesen). Mit tegyek, volt/van hasonló tapasztalatotok? Hivjam ki a doktornőt?

Puminak gratula!Kép

a 2ségbeesett Szilvus és a visitó Petike
szilvus

Szilvus nálunk ugyan ez van most, fáj a hasa, teát nem fogad el. én az infacolt próbáltam, de nem volt jó. most a Grip Wotert adtam neki, az általában segít.

Gabi

Kép

gabi1

Gabi
Köszi. Megpróbáljuk a Grip Watert. Már tehéntejet sem iszom, csak laktózmentest, hátha az a ludas. De szivszorító, amikor ordít szegény. Neked is napközben ez a műsor? Éjjel alszik Réka? Hogy van ez a hasfájás, csak "időszakosan"?

Puszi,
Szilvus
szilvus

szerintem csak időszakosan, ált-ban délután, és este szokott fájni neki. De szerencsére nn minden nap. Éjjel alszik rendesen, 1x, 2x eszik.

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok!

Először is, még meg se köszöntük a sok szorítást és gratulációt, KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Pumukliéknak nagy gratula, és sok boldogságot!

Szilvus, próbáltad már kis kávés pohárból itatni?Mert én simán megzavartam Sárát a cumisüveggel, és akkor mondta a védőnő, hogy próbáljam meg ezt.Igaz két emberes munka, mert a kis kezeit el kell hzni olyan messzire, hogy a pohárral oda férjek a szájához, de nem is gondoltam volna, hogy ennyire ügyesen lehet pohárból itatni.Szóval mi azt használjuk azóta is, szerintem próbáld meg te is, hátha elfogadja.

Erika, szorítok nektek, hogy minden mielőbb rendbe jöjjön.

Puszi mindenkinek, Léna

nuska

Sziasztok!

Szilvus, nekünk a Saab simplex bejött, de mellette ezer jótanácsot kaptunk, egy másik csepp: SPUMISAN L-EMULZIÓ. mI NEM PRÓBÁLTUK MÉG, DE ÁLLÍTÓLAG JÓ! KITARTÁS!!!

Pumi! Gratulálok és sok boldogságot Nándihoz!!!

Erika, szorítok, hogy minden hamar rendbe jöjjön!!! Már nagyon rátok fér!!

Képzeljétek, Andris 320g-ot hízott egy hét alatt. Már 3450g- tegnap este volt méricskélésKép Szóval kezd gömbölyödni, tokásodniKép

Brigi, a Medela tejzacsi olcsóbb, mint az Avent, (csak 1200 ft, azt hiszem,és 10 darabos) mi azt vettünk. De hosszú távon nem kifizetődő, ha nagyon sok tejet raksz el, én is ezen gondolkodtam. Az orvos barátnőm azt mondta, a sima mélyhűtőzacsi, amit a boltban lehet kapni( tudod, kül. méret, ez-az lefagysztására), tökéletesen megfelel (és mellesleg 50 db, olyan 60 ft körül van).
A Kitty-n gondolkodtam, mikor mondta, hogy mekkora mennyiség van a mélyhűtőjében: beszoroztam a zacsik árával, valami 16ezerre jött ki. Kép

Puszi,

Majd még lehet, hogy jövök:

Móki
móki

Sziasztok!

Erika!
Szorítok Nektek,hogy most már tényleg túl legyetek minden nehézségen, és Dani végleg hazaköltözhessen.

Szilvus!
Nekünk a doktornő az Espumisan L emulziót ajánlotta hasfájásra. Állítólag jó, de nincs tapasztalatom.

Brigi!
Én a patikában szoktam vásárolni 150ml-es gyógyszeres tégelyeket (19Ft/ db) ezt jól kimosom és a mikrós sterilizálóban sterilizálom. Jó erős műanyag,bírja a hőfokot.Szerintem ez a legolcsóbb.

Majd még jövök, most elmegyünk sétálni.

Kitty
kitty123

az Avent zacsi olcsobbra jön ki, én Medelát vettem és boszantott amikor megláttam.
Kitty irta, hogy patikébsn vesz 100g-os tégelyt, azt teszi be a sterilizáloba.

Én nem steril zacsiba teszek csak hanem vettem 100ml-es müa. kávéspoharat és csak mososzerrel kimosom. Hogy fogyjon én itatom vele a régi tejet is kutya baja. Még szájpenésze se bolt.

Pumukli! szép nagy baba, gratulálok.

Nálunk még nem volt hasfájás, ehhez nem tudok hozzászolni.

Cimke! engem is megörjit.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

megnéztem avent 2100ft/20db, Medela (amit vettem) 1340ft/10db.

K

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,

Végre itt megint, hát 3 gyerekkel kicsit el vagyok havazva, ha látnátok hogy nézek ki hajat is kéne mosni, lóg rajtam a ruha a pólóm tejes....

Móki, próbáld meg a büfiztetést úgy, hogy a popójától a tarkójáig vagy végigsimítod kicsit nyomva, vagy végigütögeted finoman 2-3 ujjal. nekem ez mindíg segített. Én addig fejtem a lányokkal amíg be nem állt a kereslet kínálat egyensúly, vagy ha úgy éreztem nagyon sok maradt benne. Úgy vettem észre, hogy beállt az egyensúly hogy már 160-200 között ettek és men tudtam soha többet lefejni az üres ciciből mint 5-10 mlt, persze ha rá kellett rakni a másikra is azt nem fejtem le. Most még javában fejek, Juli 120-140-et eszik és néha reggel még lefejek 80-100-at. De nekem ez így volt jó. Elekrtomos, vagy kézi fejőd van?
Szilvus, meg aki még az ordítással küzd, én mind a három lánynál így voltam, hogy volt 2-4 hét nyugi, gyerek eszik alszik, azután 6-8 hetes koráig sétáltunk velük, hol apa hol én. Kipróbáltunk mindent sabsimplex egész jó volt, de a sírós időszak akkor volt rosszabb mikor már küszöbön volt egyjó adag kaki és az is nyomta, aztán a dokibácsink ajánlott egyteát 100 ml víz 7-8 szem édeskömény, egy csepp citromlé, icipici szőlőcukor ez sem volt rossz. ha a kaki megakadni látszott akkor előszőr én ittam iszom rostosat pl narancslevet, esetleg a babának adok néhány kiskanál kamillateát. A juli most dettó ugyanez 3 napja megszűnt "jókislánynak lenni" de főleg dlutánra estére tetőzik az ordítás és néha már én is sírnék vele olyan keserves. tegnap megpróbáltam meleg cseresznyemagos zsákot rátenni a pocijára, az is segített, de végül a cicin aludt el egy egyáltalán nem időben történt szopira. Az egész a kreativitás próbája, hogy fogod, masszírozod stb. Csak az még jó ha közben nekem másik kettőt kéne fürdetnem, vacsiztatnom, fektetnem.
Altatás, szerintem senki nem ront el semmit ha altatja, én a Katát altattam és két évesen mégis ki tudtam jönni a szobájából ey mese után. Persze néha hagyja sírni az ember mert pont a wc-n ül stb. de akkor sem bírja senki 10-20 percig ha ordít a manó.
Brigi, én valakitől hallottam, hogy üres tejfölös pohárba rakja a tejet. de ez a 40 db-os nem olyan rossz ár.
A szülésznőnek szerintem csak a végén jár pénz.
Erika, kitartás, ha már ennyit végigcsináltatok és kibírtátok akkor minden rendbe fog jönni, nagyon drukkolok, ne keseredj el!!!!
GAbi, ne aggódj a csípő miatt nekem mindegyik lányomat vinni kellett, és a végén nem kellett se nadrág se semmi.
A fürdetésnél én a nyaka alá nyúlok úgy hogy a kis kezével ami tőlem távolabb van bele tudjon kapaszkodni vmelyik ujjamba és ez biztonságérzetet ad neki.
Léna, szépek vagytok!!! Jó babázást otthon.
Pumuklinak is gratula!
Sziasztok,
felrakok egy képet a 2 hetes Juliról.

RitaKép
boksay_rita

ja a kedvencem, ezt csak felteszem.
(bocs, akinek fájditom vele a szivét, de hamarosan ti is babázhattok!)

Karmen

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen, még jó, hogy írtál! Úgy látszik nálunk a gyógyszertárban Medelapártiak - a zacsik számát nem mondták, csak az árátKép Köszi!

Móki
móki

Rita! Juli nagyon tümenényes baba!! Sajnos elképzelni se tudom hogyan tudná a baba kiüriteni a mellemet. Alul ugyanis hiába masszirozom szoptatás elött/közben mindig csomos marad, napközben 30-40 ml-t alkalmanként, reggel 120-at szoktam kifejni. Félek nehogy begyulladjon a mellem hogy alul csomos marad, bár utálok fejni de úgy érzem muszáj. Tudsz valamit hogyan tudná onnan is kiszopizni?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Szilvus!
Szerintem is a hasa fájhat szegénynek. Tomikának is szokott, mi "kombinált kúrát" alkalmazunk:evés előtt adok neki Infacolt (eleinte nem láttam jó hatást, de lehet, hogy mégis használ, aztán adunk neki üres kamillateát is, ill. ajánlották a Colocynthis 5CH homeobogyót. Ebből 5-db-ot oldunk fel alkalmanként egy teáskanálnyi vízben, és megitatjuk vele. Amióta ezeket csináljuk, kevesebbet sznved, gyorsan megvan auz eredmény. Én eleve nem is adtam neki cunisüveget, és az üresk kamillateát a kis csőrös pohárból sem itta meg, hanem kiköpte. Azóta én vettem a gyógyszetárban cseppentőt, és azzal adom neki a homeobogyót és a teát is. Elég lassú módszer, de legalább ennek legnagyobb részét lenyeli.
Jó még, ha hanyatt fekve tornáztatod: a lábait felváltva és egyszerre fölfelé nyomod a pocija felé. Ezt Tomika szokta szeretni, persze nem a legnagyobb ordításkor. Fürdetéskor a férjem olajjal szokta masszírozni a pociját. Nekünk ezek a dolgok beváltak, egész elviselhető lett a helyzet. Nem kínlódik sokáig. Éjjal is egyre ritkábban ébred arra, hogy fáj a poci (főleg reggel és késő délután szokott fájni a hasa).
Remélem, tudtam segíteni.
Ha nem használ semmi, érdemes volna a dokinénivel bszélni, mert van olyan csepp, amit ő írhat föl.

Gabi!
Tomikának is kijönnek néha pöttyök az arcán.Nekünk a doktornéni azrt mondta, hogy töröljem le kamillateával, és tegyek rá egy pici hintőport abból, amit a köldökére kapott.Ettől gyorsan elmúlik.

Rita!
Juli már két hetes?! Nagyon aranyos!

Mirmurr!
Én is kiakadtam a cimkéken. Éltalában én is kivégtam. Meg kaptunk egy csomó ruhát is, amiben nem volt benne. Ennek nem örültem, mert alig tudtam kiválogatni, hogy melyik hányas méret lehet. De én sem értem a gyártókat, hogy miért csinálják.

Pumukliék!
Gratula! Remélem, hamar elmúlik a sárgaság-pirosság, és nemsokára hazamehettek! Jó egészséget!

Erika!
Nagyon sajnálom, hogy ennyi mindenen kell keresztül mennetek. Remélem, hamarosan jobbra fordulnak a dolgok.

Mi ma megint nagyot sétáltunk: bementünk a munkahelyemre + vissza (kb.5-6 km). Tomi elég türelmetlen volt, ezért gyorsan begyűjtöttük a dicséreteket, és hazajöttünk. Utána szopizott, most a hálószobában alszik az ágy közepén, mert ott szoptattam, és mindketten elaludtunk. A férjem meg hozza a szüleimet a reptérről (Londonban voltak). Már nagyon várom őket! Olyn jó, hogy már tavasz van, mert ha Tomika nyűglődni kezd, csak beteszem a kocsiba, és irány a séta. Igaz, hogy így itthon nem sokmindent csinálok, de legalább Tomika alszik. A kaját meg végre második hete hozatjuk, szegény férjem minden hétvégén takarít.
Már csak azt szeretném, hogy az éjszakai alvás rendeződjön (mostanában egyre jobb, általában csak kétszer ébred föl, és egyre többször magától visszaalszik szopi után). A vágyam, hogy egszer egy éjszakát végigalhassak.
Megyek, mert fölébredt!
Üdv!
PTünde
ptünde

Tünde! Orsi 10 hetes kora ota nem ébred fel éjjel, lehet Tomika is hamarosan nagyokat alszik.

én is kaptam ruhákat akkor mérges voltam nem tudtam a méretet.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Pumi!
Szívből gratulálok Nándihoz, remélem a sárgaság hamar elmúlik és mindketten gyorsan hazajöhettek! Várjuk az első képeket!

Erika!
Ne gondold, hogy bárkinek is elrontod a kedvét azzal, hogy leírod az érzéseidet! Bármelyikőnknek jól esne ez hasonló helyzetben, úgyhogy gyere mindig, mert ha magadban tartod, attól csak rosszabb lesz.
Tényleg nagyon erősnek kell lenned, ami gondolom egyre nehezebb, de ahogy Mirmurr is írta, ennek biztos meglesz a jutalma. Reméljük valami lelkiismeretes és kitartó orvos hamar segít nektek és akkor örülhettek egymásnak végre otthon. Szívből kívánom, hogy így legyen!

Rita és Karmen!
Tényleg irígylésre méltóak a babák, nagyon jó mindig ilyen képeket látni Kép.

Kitty!
Akkor erre a megoldásra emlékeztem. Nekünk nincs mikrós sterilizálónk, csak olyan tablettát vettünk (BebeConfort-osat), szerinted azzal is lehet fertőtleníteni? Mert ha igen, akkor inkább én is ezt használom majd.

Lányok!
Igaz az, hogy szülés után az első 3-4 napban nem szabad fejni, tehát a kórházi tartózkodás alatt nincs szükség a mellszívóra? Én ezt ma hallottam a kórházban az egyik csecsemőstől, aki nem értette, hogy minek érdeklődök a mellszívókról.

Mariann, Kata!
Ti merre jártok? Csak neeemmm....?

Jó éjt mindenkinek!
Brigi (36+3)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Pumukli és Pumukli_Apu!
Gratulálok Nándihoz. Igazán szép nagy kisfiú és a lényeg az, hogy mama és baba is jól vannak. Sok-sok boldogságot a kis manóhoz!!! Kép

Mirrmurr!
Én nem szedtem ki a ruhacímkéket, csak egy pár darabból, azokból amikben ormótlanul nagy volt. A legtöbb címke az első mosásnál "megpuhul" és akkor már nem bántják a pici bőrét, viszont így legalább tudom mi mekkora (na nem mintha lehetne adni a számozásra). Amiből ki kellett szedni azt pedig óvatosan kivágtam.

Erika!
Fel a fejjel! Muszáj rendbe jönni a dolgoknak és előbb-utóbb rendbe is jönnek. Csak tarts ki és higyj benne! Dani babának jobbulást!!!

Kitty!
Ez a patikai tégely jó ötlet!!! Ezek ugye azok amikben a krémeket is árulják? És ha kifogyott belőle a tejcsi újra kifertőtleníted és újra tudod használni őket, ugye?

Lányok!
Jól emlékszem rá, hogy szopi előtt szokták tisztába tenni a babát és nem utána? Ti hogy csináljátok?

Rita!
Nagyon aranyos Juli és milyen nagy kislány már. Tényleg nem lehet könnyű 3 gyerkőccel, legalábbis amíg ilyen kicsik. Jól el lehetsz havazva. Később viszont sokkal jobb lesz velük, mint az "egyszem" gyerekekkel.

Karmen,
Tüneményes Orsi ezen a képen, sugárzik róla a huncutság. Kép

Mi végre kész vagyunk a házzal. Legalábbis belülről. Eléggé az utolsó pillanatra sikerült befejeznünk. A külső dolgok (kerítés, kert, stb.) még hátra vannak, de ezek már nem olyan sürgetőek.
Amúgy nálunk is zajlik az élet. Épp most ment tönkre az autónk katalizátora, így megvan az e heti szaladgálni valóm is. Kép

Kata, Mariann!
Drukk!!!!

Jó éjszakát!
Humi
humi

Kép
Kép
humi

Humi! na nálatok is mindig van dolog! szerintem is nagyon huncut Orsi. Én szopi elött teszem tisztába mindig. Az igaz hogy aztán jön a kaka is és mivel ö nagyon bukos igy nem cserélek pelust ha nem folyt ki a kaki. Nálunk veszélyes emelgetne a lábát szopi után. De nem volt még piros a popsija és kiütés se volt.

Brigi! én is hallottam, de Orsi sokáig nem szopizott, nem tudott, nekem meg folyton folyt a tejem (mert már szülés elött is) igy én bizony fejtem a szülés után is.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szisztok!

Ma megint "szép" Kép napra ébredtünk. Már nagyon unom az esőt.

Pumukli család!
Gratulálok Nándihoz! Nagyon várom a történetet.

Rita!
Nagyon gyönyörű, formás baba Juli. Mindha nem is 2 hetes lenne. A "nagyok" mit szólnak a tesóhoz?

Karmen!
Orsi igazi kis csibész ezen a képen. És micsoda nagy szemei vannak. Tünemény!
Szoptatásról! Próbálj meg szoptatási pózt váltani, hátha akkor az alsó részekből szopizza ki Orsi a tejcit. Pl. ha a hónad alá veszed a babát, hogy hátra felé vannak a lábai, hátha akkor azt a részt szopizza ki. Lehet egy szoptatáson belül többféle pózt kipróbálni. Én már megpróbálok nem fejni, mert unom, bár így is van,hogy reggelente 2dl-t lefejek az egyikből, de már szerencsére ritkábban.
Beállt kb. úgy,hogy 150-150 g van szoptatásonként. Ebből olyan 200-250-et meg is eszik Réka, a maradékot meg hagyom, nehogy még több legyen.

Brigi! Humi!
Szerintem bármivel ki lehet fertőtleníteni a tégelyeket,bár a tablettákat nem ismerem. És újrafelhasználható. Bár én eddig még lefagyasztottból nem adtam Rékának, van mindig friss.Sőt eddig minden gyerekemnél pár hónap után a kukában landolt az egész, de hátha kell,jó ha van tartalék.
Brigi! Én még nem hallottam,hogy nem szabad fejni az első pár napban. Miért? Mit mondott a csecsemős? Én ki sem bírtam volna, nagyon megindult a tejem,Réka még nem szopott annyit, így ha azt akartam,hogy ne gyulladjon be,muszálj volt. Tök jó volt a kórházi fejő,2-3 perc alatt leszívta. Szegeden annak idején a klinikán meg direkt megtanítottak mindenkit kézzel fejni,hogy otthon tudja.

Szilvus!
Kitartás, már szerintem hamar vége a hasfájós időszaknak. Nálunk Dórinál annak idején a tornásztatás vált be. Szerintem azért merjél enni,amelyik baba hasfájós,ehetsz amit akarsz,akkor is fáj a pocija.

PTünde!
Örülök,hogy javul Tomi hasfájása,hiába Ő már igazi nagyfiú.

Rakok fel egy tegnapi fürdős képet. Általában vigyorog Réka fürdés közben,de tegnap a fotózáskor azért se akart. Persze ahogy elraktam a gépet,már nevetett is.

Kép

Kitty
kitty123

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?