Új privát üzeneted érkezett!

lányok: lehet, hogy ma a csajaimmal maradok itthon.
apának megaszondtam, hogy ha......, akkor ne fogjam meg itthon.

Ezelőtt 45 perccel hív, hogy mégiscsak én menjek a középső után az oviba, mert ő balesetezett. Belefutott az előtte levő járgányba.
Most ha elveszik a jogsiját (ettől fél), akkor ugrott, hogy húsvétkor tudjunk menni kempingezni a lakókocsival. Már két hónapja le van rögzítve ez a programunk, hát most én írom azt amit Anuk: nem is tudom, hogy nagyon szomorú, vagy extra dühös leszek, ha nem tudunk elmenni.
Sajna C+E tipusú jogsi kell az autó-lakókocsi pároshoz, az meg nekem nincs (és csakazértsem lesz).

Na, ez a hét tényleg, nem ér már véget?

bocs, hogy mostanság mikor jövök mást sem teszek, csak panaszkodom. de eccerűen muszáj minimum kiírjam magamból.

Kata: örülök, hogy "megkerültél".
Bár Amadea jóvoltából (na meg egyszer ugye a párod is) tudtuk, hogy kórházban tartózkodsz. Azért jobb, ha nem akarsz teljesen "bedőlni" a védőnőnek, táncsak nem javasasszony, hogy előre megjövendőlje, mikor születik a csöppség. Táblázatba beírhatom az Alexa nevet?

Kép
kissmanó

Heni: igenis jogos az elvárásod.
kissmanó

Heni!

Hozzánk 6 hétig nem jöhet senki, a nagyszülőket leszámítva! Nekem is kell a regenerálódás....Ebből nálunk is volt egy kis vita....ugyanis anyós felháborodott, hogy majd jönnek a barátnőim látogatni és kiosztott, hogy 6 hétig nem jöhetnek (nem mintha bármi köze lenne hozzá, ezt nem ő dönti el)...aztán pár percre rá, hozzátette, hogy azért ő meg sógorék, sógornőék ugye jöhetnek????Hát mondtam neki, hogy bocs, de teljesen igaza van ezzel a 6 héttel és ő jöhet akármikor, de sógorék várják ki a sorukat....

KépKép
amadea

Kissmanó!

:( :( :(

KépKép
amadea

Kissmanó, nem is tudom, mit mondjak... :(:( Ez tényleg nagyon szomorú. Még szerencse, hogy a férjednek nem lett semmi komoly baja. Nem lett, ugye?

Huhhh.... lehet, hogy én is beszigorítok, és nálunk is 6 lesz a 2 hétből? :)

Csillagtáncos, nagyon szép kismami vagy! :) És ezen a képen kimondottan hasonlítasz Puszedlire...

Heni

Kép
szheni

Heni: bíztos nincs semmi baja (még...csak merjen jogsi nélkül hazajönni). Olyan az autója, hogy kamionnal kellene csattanjon, hogy a járgányban ülőknek bajuk legyen

na.....most hívott....vigyorog. kapott 3 büntetőpontot.
mondtam is, hogy megúszta, mert ha nem lett semmi baja, s jogsi nélkül állítana haza, akkor nem kéne holnap versenyre jelentkezzen (ugye 2 hétre itt a rendőrség ad papírt, amivel még vezethetsz....de húsvét épp azutánra esett volna), helyben hagynám a baját alaposan

Kép
kissmanó

Lányok: mikor Gréta született, azt hiszem olyan 3 hetes lehetett, a középsőnek megtartottuk a szülinapját. Kerti parti, jó sokan. Hát szerencse anyukám itt volt, nekem csak a tortát kellett készíteni. Kaját apa kint grillezte, gyerkőcök az udvaron játszodtak, szóval 23 napos bébbel azt is lezavartuk. Hisz tesó nem tehetett arról, hogy igazándiból 1 héttel előrehoztuk a szülibulit, de akkor meg Trabis találkozóra mentünk (szintén lakókocsival) a Tündérvölgybe.

Most elvileg 4 hétre rá ismét szülinap.

Kép
kissmanó

Kissmanó, akkor lehet, hogy nem leszek annyira szőrös szívű... :):) Jajj, de jó, hogy végülis megmaradt az a jogsi, és mégis elmehettek kikapcsolódni Húsvétkor... Remélem, ezek után nagyon jól érzitek majd Magatokat. Az meg külön szerencse, hogy ilyen biztonságos autója van a férjednek. Ne mérgelődj mostmár. Csinálj neki vmi fincsi vacsorát, gondolom, ő is megijedt egy kicsit, hogy kikap Tőled otthon. :D

Heni

Kép
szheni

Heni :)
hát az a helyzet, hogy akkor ebédel, mikor hazajön. szóval most kajáltunk, májgombócleves, nokedli és tejfölös csirkepaprikás.
amúgy akkor nézett nagyot, mikor mondtam, hogy ha a húsvéti programnak keresztbe tett volna, akkor én is tettem volna, hogy holnap ne menjen el a versenyre. asszem akkor fogta fel igazán, hogy nekem mennyire fontos most ez a 2 hét múlva esedékes kimozdulás.

no, de most már tényleg remélem elmegyünk lakókocsizni húsvétkor. az egyik haverrel ma délelőtt beszéltem, a napokban megcsinálja a fürdőszoba ajtaját (kissé megadta magát). aztán ki kell majd takarítsak, hisz több mint fél éve voltunk vele utoljára.

tényleg, ha már a húsvét témánál tartunk, akkor ki mit süt-főz eme ünnepre? nekem nagyon előre kell készülni, hisz majd pénteken megyünk, kaja, süti készen kell legyen. s még nincs leszögezve a menü (főleg mert a haverokkal megyünk, 3 lakókocsi: 6 felnőtt, 6 gyerek...na, meg egy pocilakó :wink: )

Kép
kissmanó

Manó! Nyugi, bár biztos herótod van, és legszívesebben a maradék pár napot átaludnád vagy átugranád. El is hiszem. De most már majdcsak vége lesz. Szorítok, hogy apcidnak ne legyen probléma, és tényleg el tudjatok menni.

Csillagtáncos eukonform? :D Hajaj! A tesóm mesélte, hogy már annyira várják az unokát, hogy egymást cukkolja a két öreg :D Anyukám szerint apukámnak kéne egy kicsit fogynia (most télen felszedett pár kilót, és nem is jó az egészségének) mert hogy fog a gyerekkel játszani. Apu meg visszavág, hogy persze, nem is engedne semmit Emmának, nehogy koszos legyen vagy sérülést szerezzen, meg üvegbúrába zárná (mármint anyum)

Kata szijja! De jó, hogy kijöhettél, és rendben vagytok! :) Igen a motyó már lassan aktuális lesz. Alexával együtt pedig nagyon erősek vagytok, lelkileg is nehéz lehetett a kórház.

Magdi igen, a nagypapák nagyon odavannak ezek szerint. Nálunk a homokozó alja betonozva lesz, legömbölyített fa az oldala, és persze kell rá tető. A macskák-kutya-madarak miatt. Nomeg mivel fa alatt lesz csak nem koszolódik annyira, ha van tető. A pancsi részlegben még nem döntöttünk. Vagy veszünk egy felfújhatósat (anno nekem vizipókos volt :D ) vagy műanyagot. Megjegyzem azért 1 éves kora után vagy még később fogja használatba venni a játszóparkot, de hát had tevékenykedjen a nagypapi. :)

Heni maximálisan egyetértek! Nálunk is van sértődés bőven ebből. Azt mondtam, két hétig csak a két testvér (Rodé az enyém), továbbá a három darab nagyszülő (anyós, apukám és anyukám, bár anyóst legszívesebben kizárnám) teheti be a lábát. Csak nem képzelik, hogy én fogok főzni-sütni-kiszolgálni vagy 50 embernek??? Utána pedig elvárom, hogy aki babalátogatóba akar jönni minimum 2 nappal előtte jelentkezzen be, nem lesz csapattalálkozó, és nem csak üres kézzel esik be. A baba az első, nem fogom senki kedvéért felkelteni, ha épp alszik, nem fogom sírni hagyni, ha épp éhes, továbbá alapos kézmosás után lehet megfogni a babát a puszilgatást és egyéb piszkálást pedig felejtsék el. (Unokatesók a kutyával alszanak egy ágyban, na azt azért mégsem, és úgy ne nyúljanak a babához)

Amadea tök jó, hogy írtad a 6 hetet :D Én majd a császárra hivatkozva fogok mindenkit elküldeni a búsba. Úgyis fájni fogok, meg húzódni meg mittomén.

Védőnő: Hát én amikor sacc lejár a hónap felhívom, hogy most már megint kéne talizni. Ad időpontot, kb fél órát várat a váróban, és 20 percet vagyok benn. Mázsálás, babahallgatás, vizeletvizsgálat, leletbeírás, hegyibeszéd a kövérségről-diétáról-cukorbetegségről, és miután jól felhúzott vérnyomás mérés. Persze ami érdekelne, arra nem tud válaszolni, csak hablatyol. Egyébként december óta mondogatja, hogy majd kijön családlátogatásra, de azóta sem dugta ide az orrát. :) Nem mintha hiányozna, ráadásul ugyebár most már tele vagyunk dobozokkal.

Pelenka alapú törölköző, kifogó: Hát méterben vettem, 140 széles métere 1700 Ft. Ez az az igazi jó kis cseh anyag, nem a kínaji, ami készen jóval olcsóbb ugyan, de gyatra minőség. Anyukám varrt mindenféle méretet belőle. (nagy négyszögletes, nagy négyszögletes dupla, mosdatós-törölgetős picit, feje alá keskeny de keresztbe éri a kiságyat, nyáladzani valót)

Rod még nem jött haza :( Nem merem felhívni, hogy most akkor mi van, mikor jön haza, látja-e már a munka végét, mert jövő héten kedden le kell adnia. Szegény úgy sajnálom. Minden nap a kis aprómból vettem neki valami sültfélét a pékségben (magamnak nem veszek 150-200 ft-os fincsiket), meg reggel meg is szeretgettem :oops: Túl álmos volt, hogy tiltakozzon a bébire hivatkozva :D
Vendég

Én is úgy gondolom, hogy 2 hétig csak ne jöjjenek már a szülőkön kívül! Eleve meg kell szoknunk az egészet, ki tudja, mennyit alszunk, meg egyáltalán milyen állapotban leszünk. Beszéltük Istvánnal, hogyha szarul leszek június 7-én, mozgóurnát kérünk! :lol: Bár a szomszédban van a szavazóhelyiség, úgyhogy addig csak el bírok majd menni! :D

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Anuk, sajnálom én is Rodot. Mikim is most ugyanígy van a munkával... szegénykém most dupla műszakot csinál. :( Ő örül, hogy egyáltalán van munka, én meg sajnálom, hogy nem tudok segíteni neki.
Csillag, ez a mozgóurna nekem eszembe sem jutott... :) Viszont tök fura erről a dátumról beszélni. Addigra már biztosan megszületik Benito... :lol: :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép
szheni

Heni igen :( Most güzül, aztán áprilisra meg nincs semmi. Mi lesz nem tudjuk.

Mi lesz júni 7-én? Már megint lemaradtam azt hiszem :oops: Ja, jó megvan. Hát egyik kutya másik eb. (ezer bocsánat a négylábúaktól)
Vendég

Sziasztok!

Manó!Köszönöm a mailt,igazán hasznos.Nem tudom,Neked mi jöhet még a héten,de remélem már semmi.Nem tudok okosat írni,csak hogy KITARTÁS!De örülök,hogy a párodnak nem lett baja!

Preta!A manótorna egy éneklős-mondókázós zenélős foglalkozás,amibe sok mozgás is be van építve,nagyon változatosan.Nagyon jó,Ékes imádja-és én is.A MENŐ MANÓ TORNA.HU oldalon meg tudod nézni,ha érdekel.CSak megjegyzem,hogy a Csili műv.kozpont képeknél Ékes is rajta van egy csomó képen... :lol: :lol: :lol: :lol:

Amadea!Gratulálok a kendő-szerzeményedhez,tudom melyik az,az nagyon aranyos és lányos is!!! :D

Kata!Én is nagyon örülök,hogy minden rendben Veled és Alexával!!!

Védőnő-Téma:Hát,én semmi értelmét nem látom a védőnőhöz járásnak...nem is teszem igazából.A 2 terhességem alatt idáig összesen én voltam nála 4-szer.Okosat sose mondott,nem kérdezett semmit.Lemért,megmérte a vérnyomásom,ennyi.Sose nézett vizeletet és nem jött ki hozzánk.Ékes születése után 2-szer volt itt 5 percre.Abból annyi volt érdemleges,hogy megnézte 1-szer Ékes köldökcsonkját.Tulajdonképpen nekem a kiskönyvet is doki meg az asszisztense vezeti.Ékesnél nem is volt kiskönyvem,csak a 35.-héttől,akkor voltam "összeismerkedni" a szülésznővel,az mondta,ciki lenne kiskönyv nélkül jönni szülni... :oops: :lol:

Rokonlátogatás:Hát,mi ezt megússzuk.Nekünk a családunk:Apukám,Anyukám,Nagypapám,Nővérem és Sógorom+a kislányuk.A Férjemnek pedig csak a Nagymamija van,meg néha a Húgával találkozunk.Ennyi.Szóval ebből nem lesz nálunk összeveszés,az biztos! :lol: :lol:

Kép

Kép
ékes+tesó

Heni: csak nem szőke Csillagnak a haja.

Hoztam képet:

Kép

:shock:
Vendég

Csillag: nagyon jól nézel ki, csini a pocid!

Manó: örülök, hogy megoldódott a dolog, ill. hogy ennyivel megúszta, legalább mehettek kirándulni!

Én csak anyut engedem ide a szülés után, aztán 4 hétig senkit (akkor már úgyis leviszem). Bár örülnék, ha anyu sem jönne...Nekem is kell(ene) egy kis levegő, hogy megszokjunk együtt.

Jún. 7. nekem is az jutott eszembe, h ezen a választáson lehet nem tudok ott lenni.

Nálunk nincs nagypapi:(, vagyis lenne kettő (nevelő-, édesapám), de ők nem is tudják, hogy baba lesz szerencsére :oops: .
Szóval csak nagymami és dédmama lesz.

akkor 990 Ft-ért nem is drága a kifogó a szomszéd városban egy bababoltban. köszönöm, hogy megírtátok, legalább van összehasonlítási alapom.

Megyek fürcsizni, aztán jöhet a desszert, fini őszibarackbefőtt:).
Vendég

Puszedli, jójó, én csak a mosolygós pofitokat néztem... :D:D És a pocid Neked is nagyon szép. :) Sokat nőtt az előző képhez képest. Én majd szerdán csinálok megint képet. Azt hiszem, akkor lesz aktuális a következő... vagy már szerdán kellett volna? Na, mindegy, a 31. héten tuti lesz.

Heni

Kép
szheni

Csak villámgyors bekukk.

Rod megjött :) Azt mondta, hogy jól áll a munkával, így nem kell bemennie sem holnap, sem szombaton. :D Jaj kiugrok a bőrömből! Megyek bepakolni pár cucc azért kell, reggel indulunk.

Sziasztok, vigyázzatok magatokra! Jövő héten jövök :D Pusz Anuk
Vendég

Héhéhééééé!!!! Anuk!!! Érezzétek Magatokat nagyon-nagyon jól! Pihenjetek, lazuljatok, és foglalkozzatok egymással sokat! :):) Vigyázzatok Magatokra!

Heni

Kép
szheni

Tökmag, jó, hogy jöttél, ma este akartam privit írni, hogy mi újság Veled :) Mikor vizsgázol kreszből? Elfelejtettem megnézni a teszt cd-t :( De ígérem hétvégén bepótolom, remélem még nem késő!

Heni: én teljesen egyet értek Veled abban, hogy ne jöjjön ide boldog-boldogtalan, miután hazajöttünk a kórházból. A szülők más körbe tartoznak, de a többiek, úgy gondolom, majd pár hét eltelte után jöjjenek csak, még nem gondolkodtunk azon, hogy mikor, de ez annyi mindentől függ... Sőt, igazából én azt sem szeretném, ha a szülés alatt ott sorakoznának a folyosón, ezen akkor kezdtem el gondolkodni, mikor Anyukámmal beszélgettünk, hogy ők nem zavarnának, ha én úgy szeretném, csak akkor jönnének a kórházba, ha már megszületett a kisbabánk.

Puszedli: én is gyümölcsöt eszem :) Gyümölcssalit megint :) Tényleg, erről jut eszembe, Tabati , aki fincsi gyümölcssalit csinált nekünk a topictalin, is rég írt már, remélem nincs semmi gond!

Kissmanó, ez a hét tényleg borzasztó Neked, még olvasni is szörnyű, ami történik Veled, Veletek :( Azért remélem, mostmár tényleg vége ennek a sok negatív dolognak!!!

Csillagtáncos, Puszedli : csinosak vagytok a pocakfotókon! :)
magdii

Anuk jó pihenést Nektek, érezzétek nagyon jól magatokat!!!! :)
magdii

Magdi, Neked is hétfordulód van ma, most nézem. :):D:D Boldog hétfordulót! :)

Én is remélem, hogy Tabati jól van... gyere már Timi, mert már hiányzooool! És Benta is régen írt már...

Heni

Kép
szheni

Anuk, de jó, hogy el tudtok menni! Jó pihenést, és használjátok ki az egymásra szánható időt!

Puszedli: köszi, te is csini vagy! De tényleg hasonlítanánk? Én nem gondolnám, bár már régen láttam fejes képedet is :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Jó reggelt Lányok!

Mostanában tényleg alig - alig jövök. De mint a hét elején írtam, megjött az utódom. Tök jó fej csak, jókat dumcsizunk, így repül a nap. Ennek viszont nagyon örülök, mert így tudom, hogy sokkal gyorsabban el fog telni ez az 5 hét, amennyit még dolgozom! :)

Tökmag, sajnos a holnapi jóga nekem nem fog összejönni - meló...Nem akarok holnapra 1 egész szabadnapot elpazarolni, megtartom májusra, így több fizut kapok! :)
Jövő héten már biztosan megyek!!!

Heni, ami a látogatókat illeti teljesen igazad van! Mi úgy gondoltuk - mivel csak 1 hetünk lesz hármasban - hogy az alatt ne jöjjön seni, még az anyukák sem. Akkor csak mi akarunk lenni! :) Utánra viszont én nem hozok ilyen szabályokat...majd meglátom mi lesz, telefonon egyeztetek. Ráadásul én most nagyon nem tudom elképzelni, hogy 6 hétig sehova...hiszen nyár lesz, meleg és jó idő. De ezen nem is aggodalmaskodok, majd meglátom.

Tegnap itt volt nálunk a férjem barátja a 7 hónapos kislányával. Nagyon cuki volt, de azért sírdogált. Anyukája jár tornázni, és Apuka így eljött hozzánk látogatóba kávézni! Szegénykém sokat sírt, egyrészt alig van kettesben az apjával, nagyon hiányzott neki anyukája, másrészt ugye a környezet is idegen volt. Úgyhogy rögtön megbeszéltük Viktorral, hogy én majd többször egyedül hagyom őket: közért, intézni valók, stb. Szokják meg egymást! :)
Egyébként tök jó lesz így, mert nekem is lesz egy kis szabadságom, másrészt mindenképp akarom, hogy jó - bensőséges viszony alakuljon ki Áron és Viktor között, és szerintem fontos, hogy kettesben is töltsenek időt!

Tegnap összeraktuk a kiságyat! Viktor szentségelt is rendesen! Mondjuk tényleg voltak fura megoldások. Ami viszont nem tetszik, hogy a 3 fokozatban állítható rács, kb. 3 cm-re van egymástól, így most is tökre lent van a matrac. Ugyan van egy luk még, de az nincs kifúrva, és a rács miatt nem igazán férünk hozzá...elég hülye megoldás.
Viszont annak örülök, hogy natúr fenyő, így le tudom festeni a háló bútorainak színére (tölgy). Tegnap néztem a teszveszen ágyneműt, de nem tudtunk megegyezni a csajjal... :evil:
Még az kell + a pelenkázó! Olyan édes egyébként ahogy már áll! :)
Remélem jövő héten már tudok fotót küldeni! :)

Szép napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szép reggelt Mindenkinek!

Elhatároztam, hogy a negatív dolgokat többet nem engedem magamhoz. Aztán ennek örömére még reggel ráhúztam egy órát miután a többiek elmentek. Olyan jól érzem most magam.

Anuk! Már nem olvasod, de jó kikapcsot nektek! Megérdemlitek. Remélem hazatértetek nem bosszúsággal fog indulni (anyós jóvoltából, ugyi).

Pocifotók tündériek ismét. Amadea: hun van azokon a képeken olyansmi ami elégedetlenséget vált ki belőled ha a tükörbe nézel?

Na, tegnap este elhatároztam, hogy ez így nem állapot, hogy a fiacskámnak semmi sincs még vásárolva. Na jó, az túlzás, hogy semmije ne lenne, hisz ezer cuccot örököl. De itt az ideje, hogy meglegyen a kiságya. Ki is sütöttem szépen, hogy ha elsőszülöttem beleegyezik, akkor holnap síedzés helyett megyünk a fővárosba az Ikeába (ugye ott találtam olyan kiságyat aminek kivehető az egyik oldala, hogy az ágyunk mellé tudjam tenni). Erre a drága párom már rögtön fújja, hogy ki megy ma a fővárosba. Alig tudtam leültetni, hogy ne már ő megy mindenhova, s engem kalitkába tartson a városban. Nézett, de nem volt ellenkezés. Hisz ne már más vegye meg nekem, akarom látni is mit veszek (utolsó Ikeás látogatásomkor ilyen témában nem volt miért nézelődnöm). Edina sem ragaszkodik a sízéshez (tényleg elege van a télből), így holnap reggel csajokul indulunk. Majd még matracot kell vennem, az Ikeában még lepedőket vennék (bébnek meg nekünk is, a mi ágyunk lepedőire is ráférne egy kis lecserebere).
Aztán ma reggel beszéltem a pici lányommal, s megígértem, hogy vasárnap megyünk érte. Állítólag ragyogott a szeme míg mondtam neki. Már hiányzik a kis szaros, bár egyre neccesebbek lesznek a napjaink, ha úgy kifárad már délutánra a derekam. Majd meglátjuk.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Heni,
te vagy topicunk gondos tyúkanyója, az összetartó erő, aki mindenkire figyel, köszi a hiányolást.

Írtam tegnap, de elszállt, és nem volt erőm újra.

Ezer éve nem volt ilyen, mind2 fiam felkeltett éjszaka, persze gondosan egymás után, most kicsit kómás vagyok. Az jutott eszembe éjjel, hogy ha lenne harmadik, az is biztos keltene, erre rögtön bevillant, hogy hamarosan fog is :)

Látogatók: az elsővel a 3., a másodikkal a 2. napon jöttem haza, és rögtön belecsaptam a lecsóba, az egy hetessel már kisbolt, ebédfőzés, séta a nagy miatt, stb. Most okosabb leszek, leghamarabb haza, de itthon szigorú fekvés, mert így a 3. szülés után kell ennyi a regenerálódáshoz, nem akarok méhsüllyedést és társait. Nem véletlen volt az a 6 hét gyermekÁGY. Kaját rendelek, takarítónő jön, csak pihenni fogok, meg összeszoktatni a csipet csapatot. Nagyik nélkül. Utána jöhet bárki, aki előtte szól. Persze sok múlik Beni időzítésén, mert más a szitu iskolaidőben és más, ha már szünet van, de a lényegen nem változtat.

Manó,
mit vettél a párod névnapjára végül? Hová mentek lakókocsizni? Nem lesz még hideg? Nem semmi vagy, hogy bevállalod. Nálunk a húsvét nem ünnep, nem lesz semmi extra, ill. máskor is extra van, szeretek jóféléket főzni. Most ez a kedvencem, van tőle szakácskönyvem is, innen merítek ihletet:

http://fuszereslelek.blogspot.com/

Tökmag,
trombózisnál nem kellett diétázni, csak cukornál.

Amadea,
hogy halad a meló?

Noémi,
kíváncsian várom a képet!

Anuk,
jó hétvégét!

Szép napot!

Benta

Kép
benta

Na, ha Heni a tyúkanyó, hadd segítek neki:

köröztetve vannak: Mia_snow és Chrisstha. Több mint egy hónapja nem láttam őket írni.
két hete voltak kb., uhhó nem árt, ha tudatják, hogy minden rendben-e náluk: Mormota, Poker.

Benta: névnapjára egy elektromos kést kapott a pasi. Már annyi hülye ketyere van a házban, ez hiányzott. S mert ő is nagyon szeret a konyhában alkotni, még tetszett is neki a kitalálmányom.

Lakókocsizni? Hát Szováta (ez azért gondolom nem teljesen elvont kis üdülőváros, a Medve tó miatt aránylag közismert, még a Danubiusnak is van ott szállodája) mellett, egy kis eldugott falucskához tartozó kempingben. Az erdélyi caravanclubosok szervezik az egészet, remélem jó lesz, még sosem voltunk velük. Amúgy jön két haver család. Fűtés van a szerelvényekben, uccsó menedéknek a keresztszüleimnek épp ott van kis hétvégi házuk, kulcs a szomszédban, szomszédok ismernek, szal baj nem lehet. És nem is lesz.
Habár az egyik haver az este írta, hogy a felesége a 15 hós kislányukkal megjárta a sürgősségit. A csajszi nem rég kezdett járni önállóan, tegnap is ezt tette, de elesett. És felhasadt a buksi. Anyuka olyan pánikolós fajta, el tom képzelni mi lehetett ott.
Amúgy a sráccal megdumcsiztuk, hogy ha vénasszonyok potyognak, mi ketten akkor is elmegyünk. Más ha akar, üljön itthon.
Amúgy nálunk eddig minden karácsony és húsvét kötelezően itthoni program volt, nem mentünk senkihez, hozzánk bárki jöhetett. Álltalában karácsonykor a szüleim, húsvétkor anyósék. Másfél hónapja nekik is mondtam, hogy idén is találkozhatunk, ráadásul közelebb (onnan kb. 30 km-re laknak). Csak ne számítsanak ünnepi díszebédre.
Nagy felhajtás nem szok lenni, csak pl. bárányhusiból kaja ilyenkor van, máskor nem igazán.

2 nap haza a szülészetről? Hú, ha ez nekem megadatna....Na, majd legközelebb ezt is megkérdem a dokinénitől, hogy a klinikán mi a trendi? És mikortól nem számítják koraszülésnek ha érkezik a baba? Mert koraszülést nem vállalnak. Szal tényleg a kisfiammal kell tudjuk mi az a minimális határidő mielőtt nem szabad találkoznunk. Mert az és dokim csak a klinikára jöhet velem, s nem szeretném ezt a lehetőséget elmulasztani.

na, körözöttek remélem életjelet adnak, megyek mert ezer dolog van (autómban egyik bízti öv leblokált, holnapra pedig müködőképes kéne legyen)

Kép
Kép

Kép
kissmanó

Egy jó cikk, főleg a b efordulás miatt aggódóknak:

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0908/849142/20090219_szules_terhesseg_farkeves_1.htm

Kép
benta

Sziasztok!

Anuk!
Ez aztán a szuper hír!!!! Érezzétek nagyon jól magatokat!!!! :D

Noémi!
Tök jó, hogy összeraktátok a kiságyat!!! :D
Na, azt én se tudom elképzelni, hogy 6 hétig sehova :? ....igazából csak azt szeretném minél tovább elhúzni, hogy olyan emberek, akiket amúgy se látok szívesen idejöjjenek és tutujgassák az újszülöttemet...

Manó!
Hú, ez az Ikeázás nagyon jól hangzik!!! Remélem találsz olyan ágyikót.
Húsvéti menün még nem is gondolkoztam:oops: , valami hagyományos lesz ,az tuti....
Szováta

Benta!
Köszi az érdeklődés, haladunk...ma kiválasztjuk a falak színét :wink:

KépKép
amadea

Sziasztok Lányok!
Babázok éppen, a bnőm kisfiára vigyázok megint, de elaludt a drága, így most tudok írni pár percet.
Noémi, Lenicit nem próbáltad? Csodaszép ágyneműket készít, nagyon baráti áron adja őket, én tőle vettem Beniét. Lassan már csak alakulnak azok a babaszobák...

Benta, ez aranyos volt... de hát hiányoztál, Istenem! :D:D:D Viszont Kissmanó jobban figyel sztem az eltűnőkre... nekem csak feltűnik, ha vki nem jön olyan gyakran, mint szokott.

Noémi
, örülök, hogy Neked legalább jó fej az utódod. Szegény Puszedli még két hétig legalább el kell hogy viselje az ő bénázósát... A kiságyat majd meglátjátok, Viktor biztosan meg tudja majd oldani vhogyan.

Képzeljétek, aki helyettem a suliban németet tanított elment a suliból, mert kapott egy német nemzetiségi suliban kinevezett állást. :) Tök örültem neki, amikor írta. Ő is nagyon kis tündér... még csak 25 éves.
Na, megyek, csinálok ennek a manónak vmi teát, mert kezd ébredezni...
Jók legyetek ma is!

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Most végeztem a porszívózással, így pihizek kicsit.

Benta: jó ez a cikk, köszi, hogy elküldted! Pár hét múlva azt hiszem, már nem lesz gondod azzal, ha a két nagy felébreszt éjszaka - hiszen nagy valószínűséggel ébren leszel :lol:

Kissmanó: én már voltam 2x Szovátán, sajnos a Medve tóban még nem volt alkalmam fürdeni, de egyszer tuti kipróbálom!

Ma már megint meg kell írnom egy dolgozatot leadásra: kicsit unom, a héten már ez a harmadik...

Szép napot!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Hahó Lányok!

Csillag: Küldtem priviben a számomat és mentettem a Tiedet. Megtiszteltetés, hogy ketten hozzátok majd a topikba a hírünket! Szép a pocifotód!

Heni: Hát ezen már én is sokat agyaltam, hogy mi hogyan legyen. Anyóskámék heten vannak tesók, így nagy a család és mindenki nagyjából velünk egy városban lakik, így lesznek látogatók, már egészen korán szerintem. Egyelőre úgy gondolom, hogy elfogadom, de természetesen az Anuk által is említett feltételek mellett. Ha alszik a baba, nem ébresztjük fel, ha éhes meg fogom etetni és mindig az ő igényei lesznek előtérbe helyezve. Mondjuk ismerve a potenciális látogatókat, ezt ők meg is fogják érteni. Ugyanakkor ha akkor úgy érzem, hogy nem szeretnénk látogatókat még olyan korán egyáltalán, akkor azt is jelezni fogom.

Kissmanó: Köszönjük a táblázatot! Mint az egyik fő "Tyúkanyó", szeretném megkérdezni, hogy van-e kedved, időd, türelmed bevezetni a táblázatba, hogy ki-kiről fog tájékoztatni a "nagy napon" vagy szeretnéd, ha esetleg ezt külön kezelnénk?

Nekünk a konyhánk még sajnos nem lesz meg Húsvétkor, úgyhogy még nem tudom bevetni magam a konyhatündérkedésbe, pedig már nagyon vágyom rá. Most értesültünk róla, hogy a beltéri ajtók készen vannak, de a tokok anyaga csak most jött be az országba (pedig semmi extra ám), így várhatóan a jövő hétre csúszik a beépítés és csak azután tudunk függönyözni, szőnyegezni. Tehát április közepe lesz mire költözünk... Addig is kitalálok valamit, amivel előre "dolgozhatok", megkönnyítve a költözést követő időszakot (rendszerezés, stb...)

Textil pelenka: ezek szerint nem vetten olyan drágán, hanem egyszerűen ennek ennyi az ára és valamiért azt gondoltam, hogy kevesebbe kellene kerülnie.

Anuk: Tudom, hogy már nem olvasod, de nagyon jó pihenést, megérdemlitek!!!!

Puszi Lányok!

Kép
cincibabus

Sziasztok!

Csillag, Puszedli, szépek a pocis képek!

Anuk remélem jól érzi majd magát a hétvégén.

Amadea, szerintem sem látszik rajtad semmi + kg, te is nagyon csini vagy. Bár gondolom magával szemben mindenki kritikusabb.Én is.

Pont ma gondoltam rá, hogy kellene pocifotókat csináltatni. Ki tudja leszek-e még valaha pocakos, jó lenne megörökíteni.

Ha már a pelenkánál, és fürdőlepedőnél tartunk, ti mennyi textilpelust vesztek? A védőnő 10 db-ot javasolt, de szerintem több is elfér.

Ma hívtak valami kiadótól. A Szülők Lettünk c. kiadványt próbálták rámsózni. A barátnőm meg pont a múltkor mondta,hogy nem olyan jó, mert össze-vissza küldik hozzá a kártyákat, így volt amit akkor kapott meg, amikor már túl voltak az adott időszakon. Valaki ismeri esetleg közületek?

Kismanó, míg el nem felejtem: én is kérem a homeós listát!!!
Ez a húsvéti program nagyon jól hangzik. Remélem én is rá tudom venni apát egy kis csavargásra. Igazából matyóföldre, vagy Hollókőre vágyom.

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Heni, köszönöm a köszöntést :) Jövőhéten én is belépek a harmincasok táborába :D Hihetetlen, hogy elment az idő, tényleg nemsokára szülni fogunk... és már csak öt hetet dolgozom, ez sem tűnik valami soknak már... és még akkor hogy fog menni az idő, amikor megszületnek a babák :)

Nagyon jó a táblázat ma is :) Épp azon gondolkodtam, miközben átnéztem, hogy akik hó közepére vannak kiírva, kikkel tudnának párban lenni? Mert ha a két hetet ide-oda vesszük alapul, akkor végülis egész hónapban van esélyünk szülni :)

Még nem küldték ki a jogsimat :( Pedig már annyira használnám az autót, annyi mindent kéne megvenni, amihez sokkal könnyebb lenne, ha kocsival szállítanánk haza... volt olyan ismerősöm, aki négy nap alatt megkapta, én ma felhívtam az okmányirodát, de sajna csak annyit tudtak mondani, hogy még készítés alatt van, és lehet, hogy még két hét is eltelik, mire megkapom :cry: Na, de ez legyen a legnagyobb gondom végülis :D

Viszont szép idő van, és már csak másfél óra van hátra a munkaidőből :D :lol:
magdii

Sziasztok!

Jelentek:

Ácicával majdnem 3 órát ültünk a klinikán :shock: ,a lényeg, hogy méhszáj zárt, kenetet vett.
Bár Ácicánál észrevett egy kis gyulladást.

Babók mindkettőnél rendben. Sajnos az UH-s doki fél perc alatt elintézett minket (bár csak a várakozás lett volna ennyi).

Nándi adatai:
BPD: 82 (nem nagy ez?)
fronto: 93
thorax 80
femur 54

Ácicáé pár mm-el kisebb, neki becsültek súlyt, 1300 g-t.
Sztem Nándi sem lehet ennél sokkal több, ill. kevesebb.

Ja, és Nándi medencevégű fekvésben van.

Most ennyi voltam, majd jövök.
Vendég

Sziasztok!
Én ma nem tudok betelni a jó idővel.
Reggel elvittem Biust suliba, utána betámadtam a védőnőt, mert azt kérte, h köv. doki előtt menjek. Mivel dokihoz kedden megyünk, a védőnőnek meg csüt-péntek van tanácsadása, így most kellett volna. De mi fogad az ajtón kiírva? Ezen a héten a tanácsadás elmarad :? Remélem, azért a leszúrásomat megkapom jövő héten :)
Na, de onnan nem haza mentem ám, hanem besétáltam a fél várost. Néztem köntöst, hálóinget, de nem kaptam. Az egyik üzletben nem akarták elhinni, h még majdnem 3 hónap van vissza, azt mondták, h úgy egy hónap múlvára saccolták volna a babát. :) Mondjuk most nőttem megint, és sikerült először lemérnem a haskörfogatom: 112 cm. Most már sajnálom, h nem mértem a kezdetektől és fogalmam sincs, mennyiről indultam.
Szóval egész délelőtt sétáltam, csak pisilni meg tízóraizni ugrottam haza. Aztán elhoztam Biust a suliból, most leckézik, aztán megyünk le, ő bringázik, én meg sétálok :) Igaz, mára beterveztem egy fürdő és konyha nagytakarítást, de vagy megvár holnapig, vagy késődélután intézem, Apa úgyis estig dolgozik, főznöm meg nem kell, mert annyi minden maradt tegnapról.

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok!

Zsu!
Engem is felhívtak a Szülők lettünk kiadvánnyal, én megrendeltem...van ilyen barkácsolós, főzős és kertészkedős sorozatunk is....azokkal nem volt gond, remélem ezzel se lesz....

Puszedli!
Szép nagy baba Nándi, szerintem simán több a súlya, mint 1300g, a klinikán a táblázat nagyon alul van kalkulálva....
milyen UH-n voltatok? Nekem azt mondták a tanácsadóban, hogy nincs több kötelező UH.... :shock:

KépKép
amadea

A 28. hetes UH-n voltunk.

Akkor nem is csoda, hogy nagy a pocakom.
Vendég

Puszedli!
És erre adtak beutalót a tanácsadóban? Ki csinálta?

KépKép
amadea

Engem is felhítak a Szülők lettünk-kel. Alig tudtam lerázni a csajt. De legalább udvarias volt.

Borcsa ma eddig nem volt túl aktív, de most nagyon dörömböl. Szerintem ízlett neki a palacsinta! :lol: Jókora adagot készítettem,férjem múltkor emlegette, hogy enne, most meglepiben csináltam. Tegnap+ma konferencián van (egyedül aludtam brühühü), milyen jó lesz, mire hazajön! Biztos örülni fog neki.

Na húzok tovább a kis dolgozatomhoz.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Életjel, életjel..........jelentkezem!! :wink:
Hála Istennek minden oké, csak be vagyok havazva.
Már együtt dolgozom az utódommal (aki a barátnőm is, úgyhogy trécselünk is egy keveset), egy gépen vagyunk, úgyhogy benn sajna nem tudok olvasgatni.
Este mikor hazajövök (ma pénteken szerencsére csak délig vagyok), család, vacsora, stb., elolvasom a napi termést, de aztán már írni nincs energiám.
Közben kocsit csináltatok, alkatrészért rohangálok és úgy néz ki ma végre kiszállítják az anyagokat a tüzépről és elkezdődhet a bővítés.
Dokinál, védőnőnél nem voltam mostanában, majd dokinőhöz ápr. 15-20 között kell mennem. Védőnénihez már kellett volna, mert azt mondta, hogy a hónap második felében jelentkezzek, de sajnos most ezt is kihagytam, talán majd a jövő héten pótolom.
De közben folyamatosan igyekszem nyomon követni, hogy mi van veletek. :D
poker

Nem, a tanácsadóban nem adnak beutalót, mert ez már nem a kötelező genetikai.
Nekem a doktornőm mondta mikor 3 hete vagy hogy elvittem a cukor eredményét, hogy a 28. héten találkozunk, és UH lesz. Úgy lett volna, hogy ő csinálja, de nem ő csinálta:(.

Csillag: látom sok mindenki rá van most kattanva a palacsintára:). Sztem Borcsa is majd estére lesz aktívabb, ha lefekszel, Nándi is akkor mozog inkább.
Vendég

Sziasztok!

Végre vége a hétnek! Ma délután nem csinálok semmit, és lelkiismeret-furdalásom sem lesz, eldöntöttem...na jó, egy kicsit tanulgatok, de csak amíg jólesik...

Most akkor mindenki választ párt? Olyan vagyok, mint a rendőr, kérlek magyarázzátok el, hogy "jön ki" vkinek egy pár? én szívesen veszek bárkit :D

Nekiláttam olvasni az Ökotest nevű babakiadványomat, amiben tesztelik a babatermékeket, mennyire tartalmaz káros anyagot, praktikus-e meg ilyenek. Rátaláltam egy pelenkás részre, pont a múltkor beszélgettetek róla, csak egy kis alátámasztás, itt ilyen sorrend alakult ki: Nagyon jó minősítéssel: Alana a DM-ből, Babylove a DM-ből, Beauty Baby a müllerből. Jó minősítésű a Babydream a Rossmannból, Baby's Air a Plus-ból, Babytime a Pennyből, s csak ezután jön a Pampers, Toujours a Lidl-ből és a Vibelle az Aldiból. de még ezek is mind a jó kategóriába estek. Mindenesetre meglepődtem, hogy az olcsóbb termékek néha még jobbak is, mint a drágák.
kissmanó, az Ikeában kapható Leksvik nevű ágyikó is "nagyon jó" minősítést kapott, gondoltam, hátha befolyásol valakit az ilyesmi a böngészésnél...
egyébként meg nagyon jól tájékozott csapat vagytok, mert sok ismerős jó termék van a listán, amit tőletek ismerek, pl. Angelcare légzésfigyelő itt a legjobb, meg az Anita cicifix...
:) Persze nem Titeket akartalak lecsekkolni, nekem mániám sajnos, hoyg mindent hatszor körbejárok, mielőtt megveszem...már látom, a matraccal sajna befürödtem, mert miután nem találtam kókuszt, megrendeltem egy hipermodern másfajtát, és azóta találtam kókuszosat is, olcsóbban :evil:

Szováta, de jó is lesz ott Nektek :) én egyszer voltam ott, de én se fürödtem, viszont az egész Erdély-körút nagyon szép emlékeket hagyott bennem :) Azért Anukot is irigylem, remélem kiereszti a fáradt gőzt...

Sajnos mi nem megyünk haza Húsvétra Mo-ra, kicsit megijedtem az elején, mikor számoltam, hogy a 31. hétre esik, gondoltam már minden bajom lesz, meg veszélyes...ahhoz képest most kutya bajom, de már késő repcsijegyet foglalni, kocsival meg mégiscsak 12-13 óra :( pedig már nagyon hiányzik a család, és meghívni meg nem tudom őket sehova...de remélem nyár elején tudunk költözni, és legalább szüleim ki tudnának jönni, a tök üres kéróban lenne hely...)

Babalátogatás: én is szeretnék egy pár hét nyugalmat, de sajna esély sincs rá! A családban nemrég szült itt vki, szentestén engedték ki a kórházból, és 14 fős családi lakoma fogadta otthon...nem kérdeztem, de szerintem a pokolba kívánt minden rokont. mi is hivatalosak voltunk, de szerencsére nem tudtunk menni. Szerintem én még szégyelltem is volna magam, micsoda hülye szokás :roll: persze minden kultúrának megvan a maga szépsége, de akkoris!

A lakásfelújításokhoz kitartást mindenkinek, igazából csak a végeredmény miatt irigyelünk Titeket, gondolom azért temérdek munkával jár...én igyekszem a porszívózást is lepasszolni a páromnak :oops: szóval azért pihizzetek is sokat!

ha van vmi magyaros húsvéti receptetek, várom az ötleteket! Ja, és mivel tojásfestéket nem kapok, milyen régi módszerek vannak tojcifestésre? Nagyanyókám valami hagymából főzött levet, de már nem is nagyon emlékszem...

Na tanulok egy picit, jó hétvégét mindnkinek!
preta

Húú, most látom, szómenésem volt, bocsi :oops:
preta

Olyan gyönyörű idő van, és nekem haza kellett jönnöm, leadni a kocsit, mert Viktor dolgozik! :(

Én húsvétkor sonkát főzök. Ehhez francia és kukorica salátát csinálok. Sajna eddig hiába csináltam extrábbakat is (pl. zelleres krumplisaláta kefírrel), Viktornak csak a klasszikus kell. Csinálok még fincsi töltött tojást, és persze veszek mindenféle zöldséget (paprika, paradicsom, retek, újhagyma) Kaláccsal esszük! Már alig várom.
Anyukámhoz is megyünk, ő bárányt süt, az is tipikus húsvéti kaja.

Petra, én talán gyerekkoromban festettem utóljára tojást - nem tudok segíteni, de valami hagymás volt...

Amadea, örülök, hogy nem vagyok egyedül, ráadásul Benta is megerősíti, hogy nem kell feltétlenül 6 hétig otthon ülni!

Heni, köszi a tippet, közben licitáltam már. Alig várom, hogy megérkezzen! Olyan szép lesz! :)

Megyek takarítgatok egy kicsit, por még mindig van!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Megtanítottam biciklizni a fiamat! Mondjuk ideje volt így 6.5 évesen, de eddig sose ment. Most leszakad a hátam de jó volt kint lenni! Ő meg boldog. Mehet ő is bandázni ezentúl.

Noémi,
ugye megmutatod az ágyneműt, ha megérkezett? Én sajnos nem veszek, kb. 6 garnitúra áll a szekrényben.

Benta

Kép
benta

De jó Benta!

Engem is megtaníthatnál... :? Ez a hiányosságom - bicajozni nem tudok.

Ez az ágynemű az:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

A hozzá való rácsvédővel:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... tid=159918

Igazából nem akartam ilyet venni...dehát meggondoltam magam. Van már Áronnak hálózsákja is és ki vékony plédje is...de most úgy örülök, hogy licitáltam rá, és alig várom, hogy megérkezzen!

Ma is takarítottam, de még a gardrób szekrény hátra van. Talán holnap! Egyébként már egészen jól állunk. Sajnos Viktor jövő héten sokat dolgozik - így nem 100%, hogy be tudjuk fejezni...azért remélem! Ha minden jól megy: hétfőn fúr, és felkerülnek a karnisok, polcok, képek. Szerdán pedig összerakja a pelenkázót...Még utána is van dolog, de már nem sok!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Poker!
De jó, hogy jelentkeztél! Ezek szerint te se unatkozol :wink:

Puszedli!
Így már értem, köszi a felvilágosítást!

Preta!
Pelusos összeállításért nagyon köszi!!! Én a héten voltam beszerző körúton, többfélét is vettem. Amit hozzá tudok tenni a témához, hogy a Rossmannos Babydream elég drága. (28 db-os Newborn 1349 Ft, Libero szintén 28 db-os Newborn 999 Ft).
Valahol olvastam természetes tojásfestős tippeket, ha gondolod, szívesen megkeresem és elküldöm.
Szereztem fincsi barackos kalács receptet is, de ameddig nem próbáltam ki, nem merem megosztani....

Noémi!
Ez a zebrás kollekció nagyon édes!!!
Sosem késő megtanulni biciklizni...anyukám 45 éves és jövő héten kezdi az úszótanfolyamot...én korcsolyázni nem tudok :oops: ....

Azt hiszem szép lassan én is elkezdem megvenni a kórházba való cuccokat, bár a csomit nem hiszem, hogy összekészítem május elejéig....csak most még szívesen megyek, vásárolok, ki tudja, mi lesz később.....

KépKép
amadea

Sziasztok!

Bocsánat, mostanában nem nagyon tudok írni, mert mire elolvasok mindent már ég a szemem és nem esik jól sokat nézni a gépet.

Babival minden rendben, de sajnos én nem érzem túl jól magam. Még mindig köhögök, fáj a torkom és ráhúzódott a fülemre is sajna. Csepegtetek bele valami gyulladásgátlót ami fájdalomcsillapító is egyben, úgyhogy nem szenvedek nagyon, de a köhögésből meg az orrfújásból már nagyon elegem van. :evil:

Ja! nem tudom miért ég a szemem, nem vagyok lázas...
Majd azért próbálok még jönni ma is. Ha mégis belázasodnék akkor mit vehetek be nem tudjátok? :roll:

Magdi, Heni!

Jól esett, hogy hiányoltatok! :oops:

Amadea!

Nekem is nagyon száraz a mellbimbóm, pedig olajjal kenegetem... :roll: És viszket is nagyon...

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Hát, ma nem volt túl sok időm írni. :( Babáztam, dolgoztam, anyunál voltam, aztán vásároltunk (megint vett Beninek vmi kádba tehető játékot... :)) Még jó, hogy a ruhákról le tudtam beszélni. :) Én viszont vettem újszülött pelust, Liberót, 28db-osat 990 Ft-ért. Meglátjuk, jó lesz-e. És vettem egy Pesztonka elektromos mellszívó-orrszívót 4200 Ft-ért a vaterán. Az eladó mindössze kétszer használta, az orrszívó részét egyáltalán nem. Még nem hoztuk el, talán majd vasárnap, de legkésőbb 10-én, ha megyünk orvoshoz a Lövőház utcába. Ja, és a lényeg: képzeljétek, felhívott az egyik kollégám ma, hogy van két jegye a vasárnapi Bajor-kabaréra, sajna nem tudnak elmenni. Ajándékba átadnák nekünk. :) Hát nem édes? Azt mondta, menjünk csak el, kell a kultúra a gyereknek... :):D Miki meg amúgy is szereti ezt a fajta Mikroszkóp-színpados bulit, úgyhogy most én lepem meg őt. Cserébe meghívtam a kollégámékat holnapra ebédre. :) (Brassóit kértek, nem macerás megcsinálni, és még szeretem is. De kapnak csokis muffint is mellé. :wink: )

Heni

Kép
szheni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?