Új privát üzeneted érkezett!

Egyébként bölcsire visszatérve: én nagyon nem szívesen adnám be, mindíg úgy gondoltam, elég lesz majd az oviban kezdenie 3 évesen. Annyira sajnálnám ha mégis a bölcsi lenne a megoldás :roll: de viszont muszály vmit kitalálni,mert a Gyes-ből nem tudunk kijönni...vagy vmi itthoni munkát kéne találni, ami irtó nehéz,vagy vissza a melóhelyre,ha egyáltalán visszavesznek mondjuk 6 órába. Milyen jó lenne Eszti mellé találni még 1-2 babát és rájuk vigyázni,míg az ő anyukájuk megy dolgozni 8) de ahhoz meg olyan hely/lakás kéne.

Timi
KépKép
Kép
verti

Látom mindenki pénzszűkében... nekünk nincs hitelünk, szerencsére, de a rezsi elég magas. ezért sem akarunk úgy házat/lakást venni h hitelre. Látom ti mennyit szenvedtek vele, inkább kihúzzuk itt amíg lehet.

Timi, ezért (is) jó a hordozókendő. magamra kötöm K-t, előre, járkálok vele, és már alszi is. közben ne szakad le a kezem. igaz, húzza a vállam a kendő, de mivel a derekamon is meg van támasztva elég jó. imádom így cipelni. tegnap is így vittem a vendégségbe. nem kellett sokat sétálnom vele, háztól házig ment a busz.
ma is így mentünk vásárolni, ő a hátamon dumálgatott... :lol:
snooopy

bolcsi sztem se jo intezmeny, nincs ember, aki szeretne, kenyszermegoldas. aliz volt bolcsis, utaltuk mindahanyan, mert o nem jatszik magaban, a gondozonok meg egyertelmuen kijelentettek, h. nekik nem feladatuk foglalkoztatni oket, mert nem nevelo-oktato intezmeny, hanem egeszsegugyi gondozo. hm. ezert mi csak ugy hivtuk, visszuk legeltetni a gyereket, o meg fegyelmezetten viselte/unta a dolgot, de aludt-evett, nem volt vele - amugy - gond, a szivem meg megszakadt. borisz - egyelore ugy tunik - jobban bolcsibe valo, mert legalabb elfoglalja magat, muszaj neki, mert o is megy bolcsibe (mar ha felveszik, mert a mi bolcsinkbe nem lehetett 2 eve bejelentkezni varakozo listara, hanem majd a majusi beiratkozaskor kell (jovore), s ha ugy gondoljak, hogy korzetes-eleg idos-s raszorulunk, s mar protekciosok nem toltik ki a helyet, akkor felveszik. megprobaljuk 2010 szeptemberetol, amikor mar majdnem 3 eves lesz, ugyanis dec 27 utan meg van 57 nap szabim, azaz ha a fonoknom rendes lesz, s julius 1.-vel visszavesz, azaz pont a nyari szabira, akkor csak 3 honapot kell valahogy kibekkelnunk. majdkiderul...aliz mar jart 2 eves kora utan aprilistol, de b.-t tuti nem veszik fel evkozben ebben a bolcsihajhasz vilagban.
egyebkent mindenkeppen lenne bolcsis, mert az oviba se veszik fel evkozben, oda meg protekciovak sem, pedig nagyon joban vagyunk a vezetonovel, ugyhogy csak majdnem 4 evesen kerul be, mint aliz.
orsi,
1 gyerekkel boven eleg az a lakas nm-ben, amiben laktok, sot, ha a mienk (az elozo) kicsot jobb beosztasu lett volna (56 nm volt), akkor maradtunk volna 2 kolokkel is! a hitel szar ugy ebben a valsagosdiban, ketsegtelen, de sok embernek adott eselyt sajat lakasra, mert az alberletnel jobb (nem iden, hanem ugy altalaban).

Kép
Kép
momoska

minden hiresztelesemmel ellentetben, ma ugy foztem meg a tonhalas tesztat, h. borisz ottan volt velem, mivel a tizoraija utan ugy elvolt az etetoszekben nehany szem csokis rizspehellyel, h. beprobalkoztam, persze aztan kimaszott, de akkor meg egy kis tal csemegekukoricat majszlot egy sima szeken allva, s mikor onnan is lejott, akkor - meglepetesemre - elkezdte pakolni a fedoket a szekrenybol, meg a hatmar is pakolt, mikor leguggoltam valamiert, fel is alltam vele egyutt, s meg is lepodtem, h. a femes hang helyett, valami mast hallok, sztan osszesoportem z egyik jenaim darabjait, s meg ezt is turte, mert arrebb ment, s onnan magyarazott, mig en soprok, szova ebed kesz, ki is vasaltunk egyutt, mar ki is teregettem, most mar csak a labamat kellene emberive varazsolnom egy borotvaval, mert felek, hogy a gozfurdoben borotvalkozas nelkul nem csak a furdosapakat kovetelnek meg tolem, hanem a harisnyat is.

Kép
Kép
momoska

Húúú, Momoska megelőztél, én is bölcsi témában akartam írni, de nekem más a véleményem.
Geri is bölcsis volt anno, 14 hós korától odajártam vele játszóházba, aztán egy év múlva bölcsődés lett. Az elején kicsit nehéz, konkrétan egy alkalomra emlékszem, hogy nagyon sírt, de szerette. Lehet, nekünk szerencsénk volt, az egyik gondozónő nagyon anyáskodó volt, de a másik is aranyos, sokat játszottak a gyerekekkel, mondókáztak, énekeltek.

Annyiból jó volt, hogy járt bölcsibe, hogy az ovit egyből elkezdte, mert nem volt lehetőségem szoktatni. Néha sírdogált reggel, de napközben jól érezte magát. Érdekes módon a középső csoport volt nála a vízválasztó, mert akkor napközben sírt néha, ami ugye rosszabb. Aztán beszéltem dokinénivel és kaptam is tanácsot, amivel aztán ez is megoldódott. :)

Momoska, hogy lehet, hogy 2 év után 57 nap szabid van? Nekem azt mondták a suliban, hogy ha 2 évet maradok otthon, akkor csak 23 nap jár, mert a tgyás idejére nem jár, és a gyed idejére meg félszabadság.

Oviba miért nem veszik fel a gyereket évközben? Itt felveszik. Be kell íratni és amikor tölti a hármat, máris mehet. Ez érdekes.

Itt nincs bölcsőde, azaz most létesült egy családi napközi, havi 40 ezer, önkormányzati támogatással. Ezzel csak az a gondom, hogy nincs udvara, az OTP fölött van, egy emeletes házban és a kicsiket ide-oda viszik levegőzni. Mindig arra gondolok, hogy mi van, ha egyik-másik elszalad. Belegondolni is rossz. Persze figyelnek rájuk, de ha kettő kezd el egyszerre szaladni, melyik után futnak. :(

Timi, én azt hittem, hogy leülve ringatod álomba, sétálva én sem tudnám altatni, nem bírnám.
Ancsi sokszor alszik úgy el az ölemben, hogy én gépezek, napközben szinte mindig, és ha már mélyen alszik, beviszem az ágyába. Este mindig ágyban altatom, de ha bármi miatt nem akar aludni, mert esetleg délután későn aludt el, akkor még kb. 10-ig elbóklászik itt mellettünk, aztán felkéredzkedik és szintén az ölemben alszik el.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki

Mi ma úton voltunk, elmentem védőnőhöz, aztán krumpliért a családhoz, akiktől mindig vásárolunk. Ott persze van kutya, tyúk, elszórakozott egy darabig és ahogy hazaértünk totál bealudt.
Ha itthon maradunk, biztosan hamarabb elaludt volna, de így a legjobb, mert megússzuk egy alvással.

Geri is ma hosszú napos, mert órák után kézilabda edzés, aztán szakkör és 4-től vívás.

Kép

Kép

háromszéki

evi,
en is hallottam mar olyanrol, h. valakinek tetszett a bolcsi, sot olyanrol is, akinek azok a gondozonok tetszettek, akihez aliz jart. aliz nem volt odavalo, ez ketsegtelen, de egyszer sem sirt, s mar a 3. nap ott akart aludni, siman aludt is, annyire fel lett keszitve, nagyon varta, aztan csalodott.

en a munkaugyon kiszamitattam a szabiimat a minap, de nem lepodtem meg, mert alizzal is kb. aprilisban jart le a szabim, ugyhogy ugyanannyi volt. bele kell szamolni a gyerekek utan jaro evi 2 napot is, de amugy a tobbit nemtom.

oviba azert nem veszik fel, mert szeptemberben betoltik a csoportokat, annyi a jelentkezo (fokeppen a mi ovinkban, de a zugloban mindenutt).

Kép
Kép
momoska

Igen Évi, nálunk sétálva jó csak a ringatás :roll: Van jó kis fotelunk amiben lehet picit hintázni s napközben van úgy hogy abban ülve ringatózunk és elalszik,de este ez kizárt.. úgyhogy, arra is gondoltam, hogy átalakitjuk az ágyát és leszedjük a rácsokat, de olyan kicsi még! és nem utolsósorban forgolódik és tolja magát felfelé, tehát ezt elvetettük. Hát, meglátjuk hogyan oldódik ez majd meg.

Momoska, vagy szólnának,hogy harisnyában tilos bemenni,tessék levenni! :lol: én most a szemöldökömet növesztem, annyira el kéne mennem egy kozmetikushoz,hogy megigazítsa aztán már én is elvagyok vele...kezdek hasonlítani a Kiszel Tündéhez 8)

Szeretném vinni Esztit Ringatóra, most néztem ki a Bálint házban és a Milennárison is vannak foglalkozások. Egy lány mesélt róla, kipróbáljuk. Ti hallottatok már róla?

Timi
KépKép
Kép
verti

Hú, Momska, te aztán mintafeleség vagy!! :lol:
én reggel főztem meg a kaját, 3/4 9re már kész volt a gulyás, elmosogatva, irány vásárolni, utána még bababolt, ez kocsival mert kicsit messze lett volna a 11kerben. K. szétrágta a nuby itató csőrét, így vettem neki bele újat. az aventeset nem nagyon szereti. meg abból folyik a pia, lehet már rossz a szelep vagy vlmi..

Én sem akarom bölcsibe adni, mint Timi, de még elválik mi lesz. nekem is kéne dolgozni vlmit. ez az otthon bölcsi jól hangzik Timi.
pont a minap láttam ilyet a vaterán, egy anyuka hirdeti magát, h otthonra vállal gyerekfelügyeltet. kéne ilyet csinálni. :)
snooopy

Ja,hogy már el is vagyok késve a bölcsibe iratással? El kell kezdenem itt a környéken a keresést...

Timi
KépKép
Kép
verti

Momoska, ha Alizzal áprilisban járt le a szabid, akkor most hogy-hogy július 1-jén, mindkét gyerek decemberi. :)
Akkor én is utána fogok érdeklődni, de nem az iskolában, hanem máshol.

Nálunk bableves volt, újhagymával. Egyik szomszédnéni lánya nagyban termeli a hagymát, aztán ami megmarad a piacozásból, azt szétosztogatja, így aztán mindig van rengeteg újhagymánk, ha valaki kér esetleg szívesen küldök fénypostával. Majonézes burgonyát szoktam még készíteni, rengeteg hagymát vágok bele. A majonézt én készítem és joghurttal hígítom.

Hát akkor nem egyszerű az ovi-ügy. Mekkora létszámúak a csoportok?

Én még nem tudom, mikor megyek vissza dolgozni. Reménykedem, hogy a páromnak összejön annyira, amihez most kezdett, hogy belefér majd az egy év gyes, de ez majd kiderül.
Az az igazság, hogy én most nagyon élvezem az itthonlétet, és ezért is maradnék itthon 3 évig, mert utána aztán dolgozhatok vagy 65-70 éves koromig, ki tudja? Több gyerek már nem lesz, tehát én úgymond kihasználom ezt az időt.

Kép

Kép

háromszéki

Hú, hogy égnek a vonalak, mindenki egyszerre írt :D :D :D

Kép

Kép

háromszéki

Momoska, irigyellek ám a gőzfürdőért, már jó régen voltam, pedig imádom.
De amíg le nem adok valamit a fölöslegből, nem vetkőzöm le.
Érdekes, sokan fogynak szoptatás alatt, én mindkét gyereknél híztam. Rólam bezzeg nem tudják leenni a fölösleget, sőt, még rakódik rám inkább.
De addig meg nem akarok fogyózni, amíg szopik, és azért meg nem akarom leválasztani, hogy fogyózni tudjak. :) Jó, mi?

Kép

Kép

háromszéki

na, ízlett neki a gulyásom. evett egy adaggal alvás előtt, és most is alvás után. :D viszont az új csőr nem tetszik neki. hozta a cumisüvegét, h szomjas, de ebből nem halandó inni, a kezembe nyomta. hát ráraktam a régit, és láss csodát elkezdett inni. ki érti ezt?? :roll:
(hogy értsétek, az új csőr sárga, a régi meg zöld - hát igen, nem mindegy milyen színű cumiból iszunk :lol: :lol: )
snooopy

tényleg,mindenki egyszerre nyomta! :D

Hú,de rég ettem bablevest!szeretem, na meg a gulyást is nagyon!
Én frankfurti levest csináltam tegnap, mellé rántott gomba+rizs, ma meg szilvásgombóc volt hozzá.

Hát Orsi, márpedig a zöld az nem lehet sárga!de majdcsak megbarátkozik azért az újjal is! :) Te aztán jó korán kezdted a napot!(és milyen szorgosan... :D )

Évi, én pedig épp az ellenkezője, jól lefogytam szoptatás alatt, most próbálok hízni egy kicsit...

Timi
KépKép
Kép
verti

Délben elaludt és még mindig húzza a lóbőrt :)
Jól kifáradt ezek szerint.

Kép

Kép

háromszéki

Hűha! Jól belehúztatopk amíg én főztem meg fogorvosnál voltam! :)

Bölcsi- ne is mondjátok! Én is szívesen maradnék itthon vele (nagyon szívesen), de muszály dolgozni anyagiak miatt. :( Mi már jelentkeztünk tavaly nyáron. Itt eszméletlen sok a gyerek és jelentkezési sorrendben veszik fel őket ha jól tudom (remélem). Egy állami bölcsi van + pár magán és családi is. A magán az 60-70e ft, a családi bölcsi is 60 e. Sajna fizetni nem tudom így ha nem veszik fel a bölcsibe akkor nem is tudom mi lesz. Meg akkor sem ha felveszik, mert sajnos én nem tudok visszamenni a régi munkahelyemre, manapság meg nem egyszerű egy bölcsis gyerekkel munkát taláni. Az otthoni tényleg nagyon jó lenne!!!

Nappal én is állva ringatom Levit álomba (leülni tilos :roll: ), még szerencse, hogy általában hamar elalszik. Este meg legtöbbször elalszik szopin, ha nem akkor is mostanság olyan fél óra. Akkor csak fekszünk az ágyban.

Fogyás... hát nekem se ment le egy gramm sem szopi alatt. :( Előbb-utóbb csak eltűnik! Tornázni kellene....

Lassan ennem kellene már vmit! 8)

KépKép
kora

Itt vagyok ám én is (túl a második fogorvosi kínzáson..), de most meg már fáradt vagyok, ráadásul mire mély álomba zuhanok Lina kel az első szopihoz. (Vajon ma éjjel mennyi lesz összesen?)
A fényképeket mind megnéztem már, háát, ismét csúcs képekkel rukkoltatok elő!!
Talán holnap jövök, de Lina mellett nem sok mindent tudok napközben csinálni, ezért is kellene a kendő. Méghogy az ölemben aludjon el gépezés közben??? :shock: Előbb verné szét a klaviatúrát! :oops:

Kép

Kép
csürci

no ma aliz is itthon van, megprobalja kicsit jatekra csabitani a nagylegenyt, ugyhogy idemereszkedtem, ok meg bunkert csinaltak az ulogarniturabol.

evi,
borisszal is kb. marc vegen telne le az 57 nap, de vele megprobaljuk azt, hogy jan.-febr.-marc. megfinanaszirozzuk magunk (gyujtogetunk addig ra, hogy legalabb annyi meglegyen osszesen havonta, mint a gyed), aprilistol-junius vegeig kiveszem a szabim, s megprobalok julius 1.-tol (a nyari szabira) visszamenni, igy valojaban csak szeptemberben kellene kezdeni, mivel b.-t ugyse veszik fel tavasszal bolcsibe, s hat - valljuk be - suliban is jobb szeptembertol kezdeni. alizt meg felvettek, de ot se evkozben, hanem elozo szeotembertol, de mi huztuk az idot, s csak februar vegen kezdtuk beszoktatni, a suliban meg allando helyettesnek vettek vissza aprilistol juniusig, azaz megmondhatttam, mikor megyek be, h. meglegyen a 20 ora, s kvazi nem csinaltam semmit...kenyelmes volt!
asszem, oviba max. 25 fo lehet egy csoportban. bolcsibe meg 12. s ezt maximalisan ki is toltik.

timi,
talan ti a bacskai u.-i bolcsihez tartoztok, a kornyeken viszont a bolcsode u.-i bolcsit dicserik a leginkabb (mi meg a patakpartiba szeretnenk menni, az itt van az ilosvai u.-ban a patak parton, azaz tolunk 2 perc.) sztem nezz korul, mert a majusi beiratkozas mindenhol megvan, azt nemtom, mashol van-e varolista. az evkozbeni(januari) felvetelre gyakran az az esely, ha egy-egy gyereket akkor elvisznek onnan, mert nem birja a bolcsit, vagy valahova koltpzhnek, vagy felveszik oviba stb.

orsi,
persze-persze! en a haziasszonyok gyongye vagyok:-) kerdezz meg barkit! fokeppen olyanokat javasolnek, akik nem ismernek:-)

csurci,
nekem neha bejon - az evi altal javasolt - osztott kepernyos netezes borisszal, o nezi az egyszervolton a karokatonat es tarsait, vagy a youtube-n az alma egyuttest, en meg addig forumozgatok, neha fel orat is kibir, amugy csak alvasidoben! gyere gyakrabban!!!!

hat csajok,
szoptatas nekem sem jar fogyassal soha, de teljesen ertheto, hiszen zabalok is ilyenkor szenhidratot szenhidtrattal, fokeppen az elejen. a szuleskor mindketszer mindent leadtam, boriszzal (az egy honapos hasmenes miatt) jocskan minuszban is voltam, most meg min. 6-8 kg plusz van rajtam, alizzal letornaztam, mikor 1.5 eves volt, tervben van most is, de a gozben nem tuntem ki, meg en voltam a legkarcsubb (a kedvesem utan csak persze):-)) DE NAGYON JOL ESETT:-)

tenyleg timi-orsi!
ha nem esik az eso, nem jottok jatszora delutan MA??! pl. a kassai terre, az timihez is kozel van! mi - valszeg - ugy 3 utan odasetalunk.

Kép
Kép
momoska

Momoska, sajna ne tudunk, mert jön húgom meg barátnője Kolosnézőbe 4re.
de jövő hetet becélozhatjuk...bár már tökre be vagyok táblázva. :) még a diplomát is írni kéne, de nem tudok nekem mondani bármilyne gyerekes találkozóra... :lol:
snooopy

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, nem is tudjátok milyen jól esik! :)
Sokszor valóban jobb kibeszélni a dolgokat, csak ha én nekiállnék leírni, ami bánt, akkor csak itt bőgnék a gép előtt, amit nem akarok mert már éjszakákat bőgtem végig. A kapcsolatunk a férjemmel egy elég nagy hullámvölgyben van, amit mindketten érzünk csak nem igazán tudunk kezelni. Próbálunk sokat beszélgetni, de amikor úgy tűnik, hogy rendezni tudjuk a helyzetet, akkor mindig van valami, ami ismét csak ront rajta. Úgy érzem, hogy a férjem szemében egy csapnivaló anya és feleség vagyok. olyan dolgokat vág a fejemhez, ami nekem iszonyat rosszul esik. pl. én vagyok a hibás, amiért Dávid nem mer egy medencében önfeledten lubickolni, vagy mert sír ha ha nem vagyok vele, és a durvább dolgokat már nem is említem. Hiába mondom neki, hogy ezek életkori sajátosségok is, nem csak neveleés kérdése, mindennek ellenére azt mondja én rontottam el a nevelését. Az utóbbi időben alig van itthon, jószerivel egyedül csinálok mindent és ha hazajön, akkor is csak piszkál, hogy ezt vagy azt miért nem csináltam meg. Ja és persze állítja, hogy egész nap netezek és tévét nézek, azért nincs minden puccba vágva a lakásban. Holott én tudom, hogy ez nem igaz. (persze most itt ülök már vagy 30 perce, de nem egész nap) Hát röviden és tömören ennyi. (2 zsepivel megúsztam :) )
Egy kicsit tényleg jobb. Köszönöm, hogy "meghallgattatok"

Kép
Kép
tina82

tina,
akkor most jojjon a parhuzam. a mi kapcsolatunkat is csak a gyerekvallalas tudta megboritani, pedig - hidd el - lett volna elotte is ok ra. mas volt a stilus, mas volt a konfliktusforras, mint nalatok, de az ok - talan - ugyanaz: az uj helyzet, ami bamily lelkesito, megis teljes valtast kovetel, az egymasrafigyeles, a tolerancia, a kozos elmenyek a szabadsag stb. teren. mindket fel erezheti magat kicsit frusztraltnak, a no a teljes eletvaltas , a magany, az egyedullet miatt pl., a pasi meg amiatt, hogy nelkulozve van az eddigiekhez kepest, hiszen ok nagy gyerekek, szeretik, ha kozeppontban vannak, ha a no, akit szeretnek, csak rajuk figyel, s el is vesztette szabadsaga egy jo reszet (nekik tanulni kell az apai erzest, naluk nem osztonosen valtoznak meg a privilegiumok a gyerek szuletesevel). aztan lehet meg a kulonbozo neveltetes, nalunk csak a gyerekekkel jott ki pl., hogy az en liberalis szuleimmel ellentetben, a kedvesem csaladja pozicionalisabb beallitottsagu, konzervativabb, s o hiaba tudja, s akarja a szabadabb elvu elveket kovetni, gyakran elotor belole a neveltetese, foleg egy - egy kritikus alizviselkedes eseten, ezt en meg nehezen turom...meg azt is, ha keveset van itthon stb. a lenyeg, hogy aztan mindig eljutottunk arra a pontra, amikor kenytelenek voltunk ezt jo alaposan kidumalni, kettesben....es nagy mazlim, hogy o az a rogton bocsanatot kero, enyhulos-fajta, mert en viszont iszonyu fafeju vagyok, s en batran kijelentem, hogy a ha nem a csalad a legfontosabb neki (pedig ha vki csaladkozpontu, akkor o igencsak az:-)), akkor mehet...s persze kiderult, keves az a kapcsolat, ahol a gyerekvallalas elobb vagy utobb nem okoz konfliktusokat, hiszen egy tok uj helyzet...persze az ilyenfajta vadaskodasokkal en se tudnek mit kezdeni, de erdemes idot szakitanotok kettesben - david nelkul - egymasra, h. atdumaljatok,kinek mi faj, mert gondolom, a ferjed ugyanugy szenved ettol, de csak igy birja levezetni. nem a legjobban, nem a legszebben, de pasibol van. :-) probald ugy nezni, h. egy nagy gyerek, akin most eluralkodott a poziciojanak es szabadsaganak elvesztese miatti frusztració. ertsd: hisztizik!!!!

Kép
Kép
momoska

Köszönjük a bizalmad. Helyetted megélni nem tudjuk, mindenkinek a saját sorsa, keresztje jutott, de hidd el, nem vagy egyedül ezzel a problémával. Ha fontos a férjed és a kapcsolatod, ne add fel, lesz ez még jobb is, hidd el. :)

Az sem baj, ha kisírod magad, sőt, jogod van keseregni is, ha épp bajod van, aztán mindig kicsit könnyebb lesz utána.

Ha Dávid már egy kicsit nagyobb lesz, és több mindent tud vele kezdeni az apja, akkor többet fog vele foglalkozni.

Tudom, hogy nem nyugtat meg, de szerintem Ancsi sem élvezné a nagy vizet és üvöltözni ő is tud. És nyilván azért sír, ha nem vagy vele, mert te vagy vele a legtöbbet. Ez egyértelmű.

Ja és a rendrakás. Egész nap kerülhetném a lakást, ha maximalista lennék.
Ha annyira fontos a férjednek, akkor próbálj meg egy látszatrendet fönntartani, mielőtt jönne haza, rámolj össze.

Leginkább az lenne a legjobb, ha nem húznád föl magad a piszkálódásain. Akkor nem lenne értelme, hogy folytassa. Na és, ha netezel, tévézel stb. Most megteheted, majd ha dolgozol, nem lesz ennyi időd.

Magadban tégy rendet, tisztázd magaddal, hogy lelkiismeret furdalásod van-e bármi miatt, amit teszel vagy nem teszel. Ha igen, változtass, ha pedig nem, akkor nyugodtan vállald fel. Egy idő után megszokja.

További szép napot! :)

Kép

Kép

háromszéki

Geri a kapcsolatunk 7. évében született. Hát az tényleg olyan hetedik év is volt, ahogy a nagykönyvben meg van írva, holott a mi összecsiszolódásunk a gyerek érkezése előtti időkben történt (jó nagy szikrázásokkal időnként :) )

Aztán lecsengett, lenyugodott minden, úgyhogy Ancsi érkezése már nem nagyon ingatta meg a hajót. Sokkal többet hoz érzelmileg, mint amit visz.

De ahhoz csatlakozom, hogy a pasik nagy gyerekek (tisztelet persze a kivételnek) és iszonyúan meg tudják szenvedni az első gyerek érkezését. Mivel ugye hormonálisan ők nem változnak, csak azt látják, hogy egy óbégató, üvöltöző kis lény kitúrta őket az addigi helyükről.

Amúgy meg nem minden pasival lehet ezt megbeszélni, van aki azt mondja, hogy neki ugyan semmi baja. Ilyenkor több programot kell szervezni kettesben.

Kép

Kép

háromszéki

Momoska, nem lehet, hogy azért mondod ilyen bátran, hogy mehet, ha nem a család a legfontosabb, mert valahol tudod, hogy úgysem menne el?
Ez olyan ismerős, pedig nálunk én vagyok az enyhülősebb fajta, de ezt én is könnyen kijelentem.
Pedig néznék ám nagyot, ha megtenné :)
Szerintem én indulatból mondom, mert nem gondolom komolyan.
Az én párom is sokat van távol, de én már megszoktam. Olyankor többet törődöm magammal, a magam dolgaival. Mondjuk nekem egyszer egy asztrológus azt mondta, hogy nekem befele van küldetésem, tehát a belső dolgaimban rendet tenni, a páromnak meg éppen ellenkezőleg, kifele, emberek között. Ez eddig be is igazolódott. :)

Kép

Kép

háromszéki

Tina, sajnálom, h bajok vannak otthon.
ebben egyet értek, h a pasik nagy gyerekek, de nálunk nem volt nagy gáz, vagyis nem emlékszem rá.
én nem vagyok jó tanácsadó, de tudok hallgatni... :lol:
off:
amúgy engem a múltkor azzal bántott meg a férjem, h nem volt itthon kenyér, és én miért nem szóltam neki, h nincs mert akkor hozott volna és fel is hívott, h kell-e vlmi a tescóból és miért mondtam azt, h nem kell. Mondtam, h elfelejtettem, h nincs itthon most jutott eszembe este 6kor, meg ő is tudta, h nincs mert előző nap csak zsömlét vettem, nem volt szép kenyér...neki is eszébe juthatott volna. erre ő: "hogy ez nem az én dolgom". Én ezen eléggé besértődtem, mert egész nap itt vagyok a gyerekkel, takarítok, főzök, és ha vlmi nincs akkor az nem az ő dolga...ez kicsit dühít, mivel mi nem vagyunk az a tipikus apa-a-létfenntartó-ezért-nem-házimunkázik család. jó, van amit csak én csinálok, és nem zavar, de ő ugyan úgy bevásárol, főz, takarít int én.

jaj, kicsit eltértem a tárgytól, bocsi...na innentől on vagyok...

szóval Tina, szerintem mindne csak a kibeszélés dolga, szerintem nyugodtan megmondhatod neki ami téged bánt.nem? mert ha magadban tartod, akkor csak gyűlik-gyűlik a sok fájdalom és ha az egyszer kiszakad nagyobb bajt csinál mintha fokozatosan beszélitek meg. tapasztalat, sajnos. :cry:
snooopy

ja a mehetsz témához: én azt szoktam mondani, h én megyek el, összepakolom a gyereket azt nézhet. mire hazajön munkából már nem leszek. erre ő: na végre, miért nem előbb jelentettem be. :lol: ezen mindketten jót nevetünk, én néha nem, és ennyi volt a veszekedés.
snooopy

Sziasztok!

Egész nap a nővéremnél voltam, Momoska a játszóterezést csak most olvastam...jó lett volna! tegnap voltunk ott,annyira jó.

Tina, sajnálom ami most köztetek történik. Nálunk is vannak hasonló helyzetek és konfliktusok sajnos...ezeket megbeszéljük és igen, ez nem mindíg megy, ezért kell egy kis kompromisszum és továbblépés. Nálunk a párom a továbblépős típus, veszekszünk valamin és 10 perc múlva úgy mond vmit,mintha misem történt volna s nem érti én min rágódok még...nekem nem ilyen egyszerű. Egyébként meg azt veszem észre, hogy valahol frusztrálja őket az, hogy elmennek dolgozni, mi meg itthon maradunk és "csak" a gyerekkel kell foglalkoznunk.Lehet,h a párod fáradtabb, esetleg rossz napja/i vannak a melóhelyén és ezt otthon adja ki magából. Azt hiszem írtad is hogy éjszakás is..ugye?Lehet, túl sok a feszültség..Én amikor nem tudtam a párommal már megbeszélni mindent, akkor leírtam...Irtam neki egy levelet, mindent leirtam ami bántott, egyébként néha így könnyebb mint szóban. és bejött, mert megértette és utána már könnyebben át is tudtunk mindent beszélni.

Timi
KépKép
Kép
verti

Tina én is sajnálom a problémátokat! Persze mást én sem tudok hozzáfűzni csak azt, hogy a megbeszélés milyen fontos dolog. Az igaz, hogy nem mindenki ilyen típus (barátnőm férje pl, nekik jóval több nekifutás szükséges ehhez), nagy szerencsémre Rolival nagyon jól meg lehet beszélni mindent, bár (lekopogom) az utóbbi időben nekünk nem volt semmi (max hitel miatti elkeseredés, ill. elég skót lett a lelkem...)
Én soha nem mondom, hogy elmegyek, de néha (a miheztartás végett 8) ) szoktam olyasmit megjegyezni, hogy ha közöttünk vége az biztos, hogy a gyerek velem marad! (Biztos, hogy levit nehezebben hagyná, mint engem.) Tudom nem vmi szép dolog.

Szóval csak csatlakozni tudok a többiekhez, mindenképpen próbáljátok nagyon őszintén jól kivesézni a dolgot! (Gondolom ezt próbáljátok magatoktól is.) Ha van rá módotok addig Dávidot bízzátok a nagyira.

Timi a klubba ahova járunk szerdán ingyenes ringató foglalkozás volt (azt hiszem te kérdeztél a ringatóról). A Kodály elveket veszik alapul, sokat énekeltünk + mondóka is volt. Nekem nagyon tetszett, de Levi eléggé meg volt rökönyödve (jó sokan voltunk), de itthon tetszik neki. Szerintem csak hozzá kellene szoknia, de anyagiak miatt mi kiahgyjuk, majd itthon dalolászunk. 8)

KépKép
kora

sziasztok,
kedvesem orat tart, aliz szaffit nez, borisz alszik, idesettenkedtem.:-)

evi,
valoszinuleg benne van a batorsagomban az is, h. tudom, nem menne el a kedvesem, de mikor kimondom, nagyon komolyan gondolam, s eleg erosnek is erzem magam hozza:-) fokeppen olyankor mondom neki, ha egy-egy projektjeben annyira elmerul (sajna o nagyon szereti, amit csinal), h. - mivel az itthoni munkat letiltottam - keson jar haza, s meg akkor is csak testben van itthon, mert az agya a projekten jar, plusz allandoan telefonal ez ugyben...a kolykokkel meg ingerult emiatt:-) na azt nem turom...
meg azt se, mirol pl. orsi irt, ha csirajaban is ugy tunik, h. a hazimunkat noi ugynek tekinti, ughyogy le van osztva...o mosogat es takarit, en fozok-mosok-vasalok:-)

meghat o volt eleget kettesben alizzal, mig en suliba jartam, ugyhogy eszebe se jut azota, h. menjek en dolgozni, o meg majd gyeden lesz...a kettovel csak nehany orakra volt egyedul itthon, azota meginkabb orul, h. magyarorszagon a nok vannak gyeden...bar ebben egyetertunk, mert en is orulok, viszont ezert, ha hazajon, akkor nincs az, hogy pihenget vacsiig, mert tudja, h. aki itthon volt, annak erre meg jobban szuksege van. de neki is meg kellett ehhez tapasztalni a gyerekrol valo hosszabb tavu gondoskodast...aliz jo edzes ilyen szempontbol:-)

na felebredt...s letesztelem nala a vadascsirkemet, amit meg aliz 1 eves kora korul fejlesztettem ki, s nagy csaladi kedvenc lett...s ma megfoztem, mig a csalad delelott bolhapiacozott (b. matchbox-, s a. allatgyujtemenyet gazdagitottak.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára momoska 2009.03.28 13:45-kor.

Kép
Kép
momoska

ja timi,
a hermina u. gyerekek hazaban van zenebolcsi(ringato), alizzal jartunk masfel eves koratol kb. 3 es fel eves koraig. neki bejott, en nem birtam a not, aki csinalta.

Kép
Kép
momoska

Délelőtt nagyot játszótereztünk (csak mi hárman voltunk ott :) ), Ancsi nagyon bírta, a ruhája tele lett homokkal. De jól elfáradt, alig értünk haza, totál beájult, vagy 3 órát megint fog aludni.

Nálunk fasírt lesz paradicsomszósszal, krumplival és tojásleves.

Óóóó, amit mondok, azt abban a pillanatban én is halálosan komolyan gondolom, és még egy darabig utána úgyszintén, de szerencsére ez elmúlik.

Úgy tudom, itt Európában csak Magyarországon lehetnek ilyen sokáig otthon az anyák a gyerekekkel. Az USA-ban nincs semmi, sem tgyás, sem gyed, sem gyes, sem csp, sőt 5 éves kor alatt még állami gyerekintézmény sem.

Svédországban 1 év, Németországban talán több, de csak az első évben fizetnek jól, utána alig, tehát ott is visszamennek az anyák dolgozni.

Valakinek fordítottam egy oldalt nemrég, és pl. Bajorországban egy gyerek óvodai ellátása kb. 160 euró/hó, ha egész nap ott van. Persze sávosan van megoldva, ha kevesebbet, kevesebbe is kerül. Tehát a havi csp, amit kapnak, nem is elég az ovira. Jó persze, nem sajnálom én őket, csak elmeséltem ezt is
Tegnapi bóklászásunk során találkoztunk a játszótéren a bölcsisekkel, volt egy másfél éves beszoktatós kisfiú, szegényke szinte megállás nélkül sírt. Annyira megsajnáltam :(

Szívem szerint 4-5 éves korában engedném a gyerekeket közösségbe, szerintem igazából akkor tudnak úgy leválni, hogy már nem sírnak. Persze kellenek előtte is gyerekprogramok, de szülővel. Kicsi falat gyerekek, aztán vadidegenek gondjaira bízva. Biztos meg lehet szokni, hisz én is átestem rajta, de akkor is nehéz.

Kép

Kép

háromszéki

Momoska, megsütöttem a kalácsokat, csak sajnos kevés kakaót tettem bele, de attól még isteni finom lett. Szerintem eddig az volt a baj az enyémekkel, hogy csak megkelesztettem és sütöttem, előtte nem fontam, nem csavartam, semmi. Így most olyan jó foszlós lett. :)

Mennyi mazsolát szoktál beletenni? Én most 250 grammot tettem egy kiló lisztbe.

Orsi, ha ez elfogy, a te sütid következik. Mennyi meggyet teszel bele és mennyi a másfél csomag kókuszreszelék? Hány grammos csomagokat használsz?
Köszi a segítséget, jó éjt mindenkinek! :)

Kép

Kép

háromszéki

sziasztok!

Hú jó sokat írtatok, tegnap csak odáig jutottam, hogy gyorsan átfutottam, így bocs ha valamire nem reagálok, vagy igen, de nem tudom ki írta.

Megvolt a "pihenés". Valakinek biztos. Tünci nagyon élvezte a fürdést, volt babauszi is, mindkét nap csatlakoztunk a csoporthoz. Igaz Tüncinek egy kissé unalmas volt a sok lassú mozgás és a közte lévő magyarázás, nem is maradtunk végig. Lilit jobban érdekelték a parton hagyott játékok, meg hogy a széléről ugrálhasson a vízbe.

Volt a szállodában játszóház is, ott is sok időt töltöttünk. Főleg egy babakocsi tetszett neki, azt tologatta hosszasan. Voltak Lilivel egykorú gyerekek is, főleg egy kislánnyal ismerkedtünk meg "közelebbről" Képzeljétek, majd egy fejjel kisebb volt és persze arányaiban is kisebb, nagyon furcsa volt.

A szálloda szuper, voltunk masszázson is. AZ éjszakák viszont borzalmasak. Sajnos még mindig folyik az orra, emiatt is, meg gondolom, hogy nem a helyén aludt. Második nap fél óránként keltem hozzá.

Azt hiszem Verti te írtad a védőnői tanácsot. Hát ezt én sem tudnám megtenni, de tény hogy valamit, valahogy változtatni kell. Na a szállodában az ágyam mellett volt a kiságy, látta ott alszom mellette, de ez sem volt elég, ugyanúgy ki kellett vennem és visszaaltatnom. Nem segített az sem hogy odavettem magam mellé, mert Lili akkor elkezd úgy ordítani. Persze ez más környezetben volt, itthon lehet más lenne.
Nekem azt javasolta a védőnő, hogy toljam az ágy mellé a kiságyat, esetleg vegyem ki a rácsokat és fokozatosan toljam szét az ágyat. Persze ez hosszú folyamat. Ne adjak neki inni. Vagy ha igen csak vizet, hogy ne azért kelljen fel.

Én azt hiszem azzal kezdem, ha meggyógyul, hogy leszoktatom az ölben, párnán fekve ringatásról. Ami nem lesz könnyű, mert neki a párna az, ami mondjuk Borisznak a kutyus, csak nem olyan erős kötődéssel. Lili tudja hogy ha párna, akkor alvás van és sokszor van hogy mutatja is hogy oda fektessem le. Szóval nem lesz könnyű.

Látom bölcsivel foglalkoztok. Én még nem gondolkodtam rajta, bár az igaz, hogy itt könnyebb helyzetben vagyunk, mint fönt Pesten. Óvodában biztos van hely. Nálunk az lesz az első eldöntendő kérdés, hogy itt a faluba, vagy a városba vigyük óvodába. Na akkor viszont ott már talán el kellene kezdeni körülnézni.

Én bölcsibe nem szeretném adni, itthon akarok lenni végig és a szabimat is ki szeretném venni. Ebben a munkahelyem támogat, uh. szerencsém van, vissza is tudok menni. Addig meg viszem játszóházba, hogy közösségben legyen.

gyors elküldöm biztos ami biztos

KépKép
domidina

Tina,
nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetben vagy. Sajnos jobb tanácsom nekem sincs, mint hogy beszéljétek meg a dolgot, mert csak tovább mérgesedik a helyzet.
Mikor kezdődőtt ez nálatok? Mert én is arra gondoltam, mint írta valamelyikőtök, hogy ugye most többet kell dolgoznia a férjednek, fáradt, kevesebb a szabadideje, kevesebbet van veletek stb. És emellett meg piszkálja a csőrét talán, hogy Te meg otthon vagy, úgy gondolja hogy csak lógatod a lábad - amit el kell oszlatni benne, nehogy már azt higgye hogy ilyen könnyű lenne egy gyerekkel - és milyen könnyű dolgod van. Mellőzve érezheti magát.

Mostanában láttam valamelyik csatornán, hogy a feleségek megelégelték a 1-2-3-4 gyerekkel és kizárólag csak a háztartással való elfoglaltságukat és 3 napra sztájba léptek. Otthagyták a férjre a gyerekeket, a háztartást, a programokat stb. Mert ugye mindegyik férj úgy látta, hogy ő bizony jobban csinálná, nem hitték el, nem tudták mivel is jár ez. Aztán amikor egyedül maradtak, döbbentek csak meg mit is kell csinálnia az anyának nap, mint nap, min megy keresztül.

Lehet a te férjednek is elkelne egy-két egyedül töltött nap.

Egyébként sírd csak ki magad, attól megkönnyebbülsz.
És ha olvasnád a netet, hétfőn megyünk megint játszóházba gyertek el, kicsit kikapcsolódni....

Képek:
Kép szállódai játszóházas elfoglaltsága

Kép babauszin

Kép jobban szeretek a széléről a vízbe ugrani

Kép fölvette az új ruháját és sikongatott amikor meglátta magát s tükörbe. Ilyen piros lett a pofija a víztől
Kép ez a városi játszóházban készült.

KépKép
domidina

Jaj Edina, de jó nektek! Lili gyönyörű a csinos kis ruhájában!
Sajnálom,hogy az éjszakák beárnyékolták egy kicsit a pihit, pedig az ember azt gondolná, hogy a sok lubickolástól, stb. úgy fog aludni,hogy meg sem moccan... :roll: Azzal egyetértek,hogy éjjel csak vízzel kínáld őt és kíváncsi leszek a rácskivevős megoldás hogy fog neki tetszeni (szerintem nagyon élvezni fogja,hogy ki-be mászhat), lesz egy kis szabadsága, hátha ez megnyugtatja valamennyire.

Eszti is nagyon szereti a mini babakocsiját, tologatja, babát tesz bele (ja, ha leültet babát vagy ő maga leül, mindíg mondja is közben, hogy csüccs-tüccs mikor-hogy :D )

Én kelt tésztát nem nagyon szoktam csinálni, kalácsot is csak bögrésből készítettem: túrós kis fonott kalácskák,egyébként nagyon fini és iiiiiszonyat egyszerű! Tud valaki jó kelt tészta receptet kakaós csigához?

Timi
KépKép
Kép
verti

Ja, köszönöm a ringatóra meg a bölcsire a válaszokat!
Momoska megnézem a hermina u-t is, amúgy is szét kell néznem itt a környéken...
Ringatóra valszinű a nővéremmel megyek, másfél éves a kicsi fia, a Millennáris lesz a befutó szerintem, hozzájuk az van közel és mivel van még két nagyobb fiacskája is, így én alkalmazkodom 8)

Timi
KépKép
Kép
verti

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a támogatást és a tanácsokat. Valamelyest talán javult a helyzet, csak már elég későn van, de majd mesélek.

Edina!
Most ide írok, mert csak most tudtunk beszélni. Megyünk délelőtt akkor mi is kb. 10-re érünk oda.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
tina82

Sziasztok,

kicsit megzavart ez az óraátállítás, fáradt vagyok, meg egész nap a gép előtt ültem, fényképeket szemezgettem anya 50. szülinapjára. :roll: már kifolyik a szemem.
mi is olyan albumot szerkesztettünk amit Te Momsoka párodnak. remélem jó lesz. 20x20asat akartam volna, de elrontottam és 21x28as lett. na most már mind. neked hény nap alatt csinálták meg?

Edina, örülök, h jól sikerült, mégha nem is aludtatok jól.
tök jók a képek, látom Liliből vizibéka lett! :lol: így imádja a vizet?

Évi, nem zacskó hanem 1/2 pohár kell. én 200ml-s poharat használtam.

Kolos is szereti a babakocsit tologatni de apjuk megtiltotta, h vegyek neki. mondván fiú ne játszon babakocsival. egyik ismerősömnél játszott vele.

bocsi, most megyke pihizni...
snooopy

sziasztok,
edina, nagyont irigyellek am. no nem az ejjlek miatt, de engem mar az a 2 ora goz is lenyugtatott, meg a szombati almakoncert, tuti volt, azaz foleg a az egesz buli a millenarison,pedig csak 4re mentunk ki, de meg akkor is dult, mert nemcsak cseh gyereknap volt, hanem cseh sorfesztival is, igenyesen megcsinalva, langossal es egyebekkel, meghat ott a jatszoter es az egesz park, ugyhogy ettunk-ittunk-mulattunk, kolykok tomboltak, ephhogy csak hazaertunk 8 utan, nem lehetett elvonszolni oket, s pl. egy egesz jo cseh bandat is megismertem, most eppen utanuk nyomozok
a cseh fiatalok alapvetoen jo fejek, ez mar pragaban is kiderul mindig, plane, ha idegen kornyezetbe kerulnek, s meg akkora tetje sincs a viselkedesuknek, mint otthon :P
lili nagyon kis csajos, fokeppen az uj ruciban.

evi,
orulok, ha jo lett a kalacs, lassan en is megprobalkozom vele ujra, ha tudom meg rekonstrualni. en kb. 1 kis zacsi mazsit tettem hozza, de mazsolabol nincs olyan, h. sok, b. is ket marokra tomi.

timi,
asszem, evi szokott sutni kakaos csigat. anyukam is nagyon jot csinal. elkerjem a receptet?

orsi,
elvileg garantaltan megerkezik 10 munkanap alatt, ezt meg karacsonykor is tartottak, de februarban 1 het alatt megjott.

s amugy mi tortent. itt a tavasz, s eltuntok???

Kép
Kép
momoska

http://lidercke.blogspot.com/2009/02/cs ... -utan.html

Sziasztok!

A linken olvasható recept alapján sütöttem már kakaós csigát.
Az egyik szárított élesztős tasakon is van 1 recept, azzal variáltam. Majd előkeresem azt is és bemásolom.

Most készülünk kimenni. További minden jókat!

Kép

Kép

háromszéki

sziasztok!

Hát igen, itt a jó idő mindenki inkább kint tölti az idejét ha teheti. Délelőtt megvolt a játszóház, nagyon jól éreztük megint magunkat. Lili fejjel lefelé hason csúszkált a csúzdán, és persze nem a létrán hanem a csúzdán mászott fel nagy nehézségek árán.

Az biztos hogy nem fél semmitől sem, víztől, magasságtól, az itthoni nagy csúzdáról is fejjel lefelé csúszik le, és minden nehéz dolgot cipelni akar és cipel is.

Tináék is voltak, igaz sokat nem tudtunk beszélgetni, mindegyik a saját gyerkőce után szaladgált, csak a végefelé ültek le egy játékasztalka mellé, ahol eljátszottak egy kicsit. Dávid is egy tündéri baba.

délután is alvás után az udvarra, utcára mentünk.

Az alvás változatlan, tegnap is 4x kelt. Azt hiszem ma kipróbálom a bogyókat.

Nekem a kalács nem sikerült, de nem adom fel. Holnap azt a túrós zsömlét fogom megcsinálni, az lesz az ebédünk Lilivel. Remélem jó lesz, mert éhen maradunk.

Játszóház előtt még vásárolni is voltunk, beszereztem pár gatyót Lilinek, mert ha kimegy akkor azon már egy csomó fű, meg sár lesz. Örülök ha kijön.

KépKép
domidina

Sziasztok!

Minden receptet köszönök!

Momoska, húú, jó lehetett a Millennárison! akkor mindenkinek buli volt.. söröztél te is?

Edina, milyen bogyókat?csak nem megérkezett az amit Orsi ajánlott?
Egyébként tényleg sokat vagyunk kint, Eszti megállíthatatlanul megy és megy és megy (amerre ő akar 8) )imád a levegőn lenni és én is élvezem, annyira jó látni ahogy felfedezi a világot! Egyébként ő nagy megfigyelő, a játszótéren is figyeli a többieket, odamegy a nagyokhoz is és nézi mit csinálnak, annyira kis jószándékú és jóindulatú, még olyan kis őszinte...(remélem ilyen is marad :) )

Timi
KépKép
Kép
verti

Sziasztok

Edina, vagány kiscsajod van! :D

Momoska, hát remélem itt lesz csüt-ön. felhívtam őket, h nem lehetne e meggyorsítani a nyomdát, de azt mondták nem. :cry: pedig pénteken lesz anya szülinapja. kicsit későn jutott eszembe az ötlet, de már mind1.

évi, anya is ilyen csigát szokott csinálni, fini.

Kolos is imád kinn lenni, szaladgálin, felfedezni.

megyek aludni, puszi nektek!
snooopy

Sziasztok!

Edina!
Örülök, hogyha csak pár mondat erejéig, de azért tudtunk találkozni. Lili nagyon belevaló kis csaj, oltári volt, ahogy megindult felfelé a csúszdán, na és persze a motorozási technikája se rossz. (hátsó kerék meghajtás) :wink:

Mikor elmentetek a férjem csak addig húzott, hogy menjünk próbáljuk ki a mászóketrecet (vagy minek hívják) meg a légvárat. A ketrecben volt egy boksz-zsák. Az nagyon bejött a Dávidnak, tetszett neki, amikor neki ütődött. Viszont a légvárat kár volt neki erőltetni, mert a lecsúszás után volt ám üvöltés.

Aztán itthon mikor a Dávid elaludt elmondtam a véleményemet arról, hogy Dávid nem olyan bevállalós fajta és nemrég pont erről olvastam a Kismamában, hogy ilyenkor kár bedobni a gyereket a "mély-vízbe". Úgy tűnt sikerül ebben a témában egyezségre jutnunk, mert mondta, hogy várunk és majd apránként próbálgatjuk a dolgokat.
Én is örülnék, ha Dávid is olyan bevállalós lenne, mint mondjuk a Lili, de neki egyszerűen más a természete.

Több dolgot is kitárgyaltunk az elmúlt pár napban. Átlátom én is, hogy mennyi tennivalója van, csak Ő ennek folytán úgy véli, hogy a háztartás, a gyerek ellátása, kizárólag az én feladatom. Megbeszéltük, hogy ha sikerül alakítunk ki olyan napokat, amikor én "szabad-napot" kapok és pár órára elmegyek barátnőzni, ide-oda.

A héten éjszakás lesz és igyekszünk úgy alakítani a dolgokat, hogy minél több időd tölthessünk együtt.

Na ennyi olvasnivaló elég lesz rólunk!
Mindenkinek köszönöm a támogatást tényleg nagyon jól esik!
És most néhány hozzászólás

Orsi!
Babakocsis sztori ismerős. :) Dávid épp ma tologatott a játszóházban egy játék babakocsit, benne babával, amire persze a férjem is tett megjegyzést, de úgy tűnt Dávidot nem zavart, hogy ez inkább lányos játék.

Edina!
Képeket nem tudom feltölteni a gépre, mert a Feri újratelepítette és valamiért nem menti el a képeket a gépre. A másik gép állandóan lefagy. Még próbálkozom.

Momoska!
Való igaz, hogy sokszor a férjem is egy nagy gyerek. Időnként előjön belőle, hogy anyáskodjak felette. (múltkor pl. kitalálta, hogy vágjam le a körmét, amíg ő alszik, mert Dávidnak is levágom, akkor neki is :) ) Amit igazán problémának éreztem az az, hogy Ő neki nem a családja volt az első. Elintézett mindenféle ügyet, amit kellett és ha esetleg maradt ideje, akkor azt velünk töltötte, vagy rosszabbik esetben ideült a gép elé netezni. :( Hetek teltek úgy el, hogy még fél órát sem töltöttünk együtt. Sokszor hazajött és azt sem kérdezte, hogy mi van velünk, még akkor sem, amikor Dávid lázas volt. És ez nagyon rosszul esett.

Bölcsi téma: Nálunk eldőlt, hogy Dávid 2010 szeptembertől kezdi a bölcsit. Elintéztem a beiratást, úgyhogy ha esetleg hamarabb vissza kell mennem dolgozni, akkor a nagymamákat is segítségül kell, hogy hívjuk. Remélem nem kell visszamennem előbb. A szabit én egyébkétn úgy számoltam, hogy nekem 23 az alap/év + 2010-ben 2 nap a Dávidra, mert most a Feri veszi igénybe. Ez alapján már júliusban kezdek, de akkor még kiveszem a szabikat, úgy hogy szeptemberre is maradjon a beszoktatásra.

Kép
Kép
tina82

jóreggelt!

csak gyorsan, mert sűrű napunk lesz. El kell szaladnunk a boltba zsemlééért, ma zsemlefelfújt lesz az ebéd, aztán gyors megcsinálom, be akarok menni a deichmannba venni valami olcsóbb cipőt játszósnak, mert nem szeretném ha az új drága cipő igen hamar tönkremenne és nem lenne egy normális sem.

Látom azért jópárotoknak határozott elképzelései vannak már bölcsi ügyben, hát én mint írtam nem igen foglalkoztam vele, de jó hogy felvetettétek.

Tényleg Tina, abban tudnál nekem segíteni, hogy a városban hány bölcsi, óvoda van és melyikbe lesz majd érdemes beíratni? Privi Nekem fogalmam sincs.

Ja és hogy mennyire vagány Lili, hát igen, de ez természet függő, nem nevelés kérdése. Az hogy valaki nem ilyen még nem jelenti azt hogy az kevesebbet ér vagy hogy is foglamazzak. Én nem erőltettem semmit, egyszerűen csak ilyen, nem fél semmitől sem, ami bizonyos szempontból viszont nem jó, mert a mászókáról is simán beleveti magát a levegőbe a kezembe beleesik. Nagyon résen kell lenni nála.

Na megyek dologra....

KépKép
domidina

mi kozben megjartuk a belvarost borsmatyival, pedig nem szoktam ilyen aktiv lenni delelott, mert mire lelket lehelek magamba, addigra megy ujra aludni, de ma f 10kor kelt, kozben en mar alizt is feladtam a buszra (mentek medvekhez madaraszni), visszajottem, s a fijjjuk meg mindig aludtak...igyhat bementunk a belvarosba 10 utan ajandekvasarolni. S ITT MEG PANGAS!!!!???? meg alvasidoben is szabadban vagytok:-)??

(ja telleg...orsi, timi...jatszozas? pentek? vagy holnap?)

tessek csak a gepre varazsolni a lilis-davidos kepeket, tina, kivancsi lennek a ket manora egyutt is...meg mar szemelyesen is:-)

a bevallalossag, batorsag ennyi idos korban lehet persze habitus kerdese is, de en inkabb azt gyanitanam, h. most alakulnak, ki ettol, ki attol kezd el hamarabb felni, hiszen a felelem azt jelenti, okosodnak, kezdik megismerni a vilagot, s - bar ezt mar tan irtam - s majd csak azutan kell megkuzdeniuk a felelmekkel, azaz rajonniuk, mi az, ami tenyleg veszelyes, s mi nem.

aliz kicsinek (1 eves kora utan) felos volt, irracionalis parakkal (a szabadon lengo hintatol, vagy vizben uszkalo dolgoktol is felt), s meg 2 es fel evesen is hattal maszott be a homokozoba negykezlab, bar ehhez biztos hozzajarult, h. a hipotoniaja miatt ugyetlenebb volt a kortarsainal...most meg keves bevallalosabb kortarsa van, mert mar megismerte a hatarait, s sokat erosodott is.
s mar emlietettem, h. a vizet fel evesen imadta, mert azt se tudta, mi az, masfel evesen meg elviselni se tudta, fokeppen, ah nem ert le a laba (pl. uszogumiban), mert rajott, hogy az valami ismeretlen kozeg, s ez mar azt mutatta, h. figyel, tudatos...aztan most meg vizipocok, pedig uszni nem tud meg, hiaba volt tervbe tavaly nyaron:-))

b. batrabb, de ketsegtelenul ugyesebb is, azaz nem vakmero, ugy tunik, o is erzi mar a hatarait, ha nem is mindenben, de neki mar most tagabbak...de azert meg van tanulnivaloja.
ha te nem felted tul davidot, azaz nem felted a kihivasoktol, de nem is noszogatod, akkor ra fog jonni, mi az igazi veszely.

ja, orsi, sajna nemetorszagban nyomtatjak, nincs hatasuk innen rajuk. karacsonykor en is hivtam oket ezugyben. de remeljuk, megjon...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára momoska 2009.03.31 14:29-kor.

Kép
Kép
momoska

egyebkent en nem ertem ezt a bolcsibairatast.
nincs erre egy kozponti rendelet, mint az ovikban, sulikban? marminthogy mikor van beiratkozasi idoszak ugy altalaban. zuglobn (ugy tunik) majusban van egy het, mikor be lehet iratkozni a bolcsikbe, mashonnan meg egyre azt hallom, h. mar szeptemberben, vagy decemberben....stb. beiratta a gyereket!

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!
Hol is kezjem…mindig szembesülök ezzel a problémával, amikor ilyen sok időt kihagyok (de jó lenne, ha ennél nagyobb gondom sose lenne.hm.).

Cserélek a sorrenden, először magunkról írok, aztán reagálok.
Azt hiszem azt már említettem, hogy Lina is beindult, sikongva jön felém, de a játszón is már jön-megy végig. A hinta már nálunk is csak levezető (azért ez továbbra is közelharc, hogy kiszedjem belőle). Hétvégén barátnőméknél voltunk, akinek 1,5 éves a kisfia, szalad mint a nyíl, Linus próbálta felvenni a tempót. Végül is csak egyszer bukott orra a nem megfelelően megválasztott sebesség miatt. Inkább úgy vettem észre, Keve ösztönzőleg hatott rá. 8) A kiskocsiját imádja tologatni, és Keve is rögtön rázúmolt /rá-zoom-olt 8) /, pont ezen kezdtem gondolkodni, hogy a fiúknál ez nem divat, pedig apák is tolnak babakocsit…és úgy tűnik annyira bejön minden kicsinek. Mint a motor. Lina imádja, meg autózni is.

Másik nagy kedvenc a bevásárló kocsi, amikor nem jó az idő és a MOM-ba ütjük el a játszóidőt, akkor sokszor elhozok a közértből egy kocsit, abba beleáll, és úgy kerengünk, integetünk, stb. Néha odaáll az elejére, olyan mint Kate Winslet anno a Titanicban. 8) (Csak sokkal édibb.)

Bezsédben a próbálkozósok csoportjához tartozik, mindent próbál utánunk mondani. Legújabbak a hoppá (amikor valami leesik, felborul, nekimegy valaminek a kocsijával), a tessé, amikor nyújt felénk valamit. Táj-táj (kár-kár) minden madárra a könyvben és kint is.

Ahogy Timi is írta, én is nagyon szeretek vele kint lenni, élvezem, ahogy ő élvezi a szabadságot, a kis kavicsok felfedezésétől kezdve a jövést-menést. De olyan rossz érzés, amikor összeakad valami féltékeny, irigy, ne adj’isten goromba (rendszerint nagyobb) gyerekkel…elkerülhetetlen.

Lina alvás terén jó 1 hónapja áttért a napi egyszeri alvásra, de ettől éjszaka még nem lett jobb alvó. Jó 2 hete egyszer csinált egy olyat, hogy este 6-kor letettem, mert nagyon kidőlt, és reggel ¼ 9-ig aludt (hajnalban átöltöztettem pizsibe, tisztába tettem). (Persze nem egyhuzamban, 3 óránként kelt aznap.) Most meg amióta az óraátállítás volt, azóta reggel tovább alszik, vasárnap ¼ 10-kor ébresztettük fel, tegnap ½ 10, ma reggel 10-ig aludt. De éjjel úgyanúgy 2-3x kel. Akkor kevésbé bántana, ha legalább nappal aludna 2-2,5 órát, de már a 1,5 is soknak számít nála sajnos. 45 percbe vagy 1 órácskába nem sok mindent tudok belesűríteni azokból a dolgokból amit nélküle tudok csak csinálni.

Azt hiszem, Momoska te kérdezted anno, s ha még érdekel azért elmondom, hogy páromé volt a 32-es gyertyás másik két torta Lina szülinapján. A szív alakút-egyértelmű- én sütöttem, a másikat a húgáék hozták, nem is tudtunk róla.

Bölcsi-témára gondolni sem akarok, nem vagyok egy jó utánajárós, kiderítős fajta (ha a bölcsit meg is úszom, az ovit nem, jobb, ha felkészítem magam a tortúrára – utánajárás, beszoktatás, munkábaállás, brrrrr.) Talán ez utóbbi tolódik majd el, ha esetleg jön a kistesó, de még ezt sem döntöttem el, mert bár imádom a babákat, s mindenképp szeretnék Linának tesót, ha jobban belegondolok a helyzetbe, elbizonytalanodom… Egyébként meg tényleg bazi szerencsések vagyunk ezzel a 3 évvel. Bele sem gondolok, milyen lenne néhány hónap múlva visszamenni dolgozni…

Millenáris programok engem nagyon érdekelnek a jövőben, hisz végre valami ami hozzánk is közel van –alma koncert itt úgy tudom minden hónapban van, lehetne a következő egy jó kis szabadtéri babatali! Timi, ringató mikor van itt, és hogy működik, be kell jelentkezni, mennyibe kerül, stb. Köszi. A csiri-biri-ről hallottatok már valaki?

Tina, a bátorításról lemaradtam, de drukkolok, és örülök, hogy rendeződni látszanak a dolgaitok!!

Csajok, ti tornázok (mozogtok) valamit? Mert egyrészt a szoptatás engem sem fogyasztott le (vagyis épp ellenkezőleg, mint Momoska, szüléssel minden lement rólam, aztán gondoskodtam az utánpótlásról), másrészt mindig arra gondolok, hogy csak elkezdeni nehéz (idő, pénz, akarat hármasát nem egyszerű legyőzni), de talán feltöltene egy kis energiával, nagyon rám férne. Eddig sem voltam kirobbanó formában, ha még a tavaszi fáradtság is rámköszön nem tudom mi lesz velem…

Ja, Orsi, köszi a kendő-körképet, nem kizárt hogy igénybe veszem a felajánlásodat! Amúgy tervezem, hogy vasárnap én mi is elugranánk a kendős-klubba. Érdre van meghívásunk, Budaörs útba esne. Megírod majd a részleteket, meg hogy ti mikor mentek?

Kalács, kakós csiga, banános-meggyes-kókuszos süti – ne máááá! Én is akarom!

Edina, csak irigykedve nézem a képeket, de nekem kimaradt, hogy elutaztatok, merre voltatok most?

Ahogy visszagörgettem, megláttam Levi ébredős képét, hát az haláli!! Borisz-Alíz bugyi-hoz nincs mit hozzáfűzzek (egyébként én is néztem, hogy melyik is Borisz eleje). Anno Lina is csinált ilyet, a fiókomból kipakolta a bugyijaimat, melltartómat, és valahogy beléjük is bújt. Olyan jó, hogy ilyen kis lükék-viccesek ezek a gyerekek.

Momoska, Évi, osztott képernyő??? :oops:

Kép

Kép
csürci

Sziasztok,

igenigen, kinn voltunk délelőtt is, meg délután is. alvás időben meg írtam a diplomám, meg lógtam a neten, de lusta voltam pötyögni. :oops:
hát most...

Csürci, gyere nyugodtan, írj, hogy mikor várni foglak, és kioktatlak kendőügyileg. :lol:
a klub itt lesz. én szerintem 11felé megyek oda és maradok 2ig, mivel kapok egy kendőt és azt csak a klub végén vihetem haza.

Momoska, jó lenne a tali, de holnap anya-ajándék-beszerzés lesz a vörösmartyn(+holnap apa is itthon van délután :D ). ma is voltam nézni neki, de nem találtam semmit. nincs valami ötletetek mit vegyen az ember az anyukájának 50. szülinapjára???
pénteken meg ugye megyünk köszönteni, csüt meg sógornőmhöz megyek.

én nem tornázom, épp elég hogy K után rohangélok.

Tina, örülök, hogy megoldódni látszódnak a dolgok. szerintem ha kimozdulsz egyedül, és párod vigyáz Dávidra meg fogja látni nem lopod te a napot.
nálunk akkor mondta Szabi, hogy megérti hogy várom haza, meg nem könnyű egy gyerekkel, amikor vizsgáztam, elmentem reggel 7kor és jöttem délre. neki kellett mindent csinálni, 10kor már telefonált mikor jövök. :lol:

ja, Momoska, pont ezt mondta mosta védőnö, hogy most alakulnak a kölykök, megtapasztalják mi a magas, stb... Kolos is fél a játszótéri hintában, és nem érti mi a jó a csúszdában, de itthon nagyon vagány.
snooopy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?