Új privát üzeneted érkezett!

szia Bea! :D
nekem is alacsony a vérnyomim, de azt mondta a védőnő, hogy ez normális a kismamiknál.
Mondjuk a 105/58 tényleg elég ijesztő. SZerinem kérdezd meg a dokid, mit javasol rá... :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Adri :lol:
Voltunk az angol turiban.. Érdemes elmenni!
Vettünk négy kismami felsőt, egy kabátot, meg a babinak néhány felsőt, nagyon cukikat, és össz-vissz: 2 e valahányszáz ft-ot fizettünk. 70%-os leárazás volt!!! Most állítólag új cuccokat hoznak.
a babakocsik viszont nem valami jók, mi biztosan újat veszünk!
anna

madaran

Vitamin
Én Elevitet szedek... már jó ideje (lombik előtt is szedtem)... mellette csak időnként 1-1 magnézium tablettát veszek be (DM-ben vettem, olcsóbb, mint a Magne-B6)

Vérnyomás
Nekem alapból olyan 90/50 körüli...
Vendég

Az én vérnyomim is alacsony.Nekem 109/56 volt :lol:
Én iszom kávét,és lehet is inni 1-2-3 kávét.Csak az a baj,hogy elfelejtek inni.Vagyis reggel iszom egyet,és utána elfelejtem,hogy jól jönne egy fekete.
A fekete tea is jó,az is koffein tartalmú és kicsit tovább tart a hatása.
A többit passzolom.
Én is fáradékony vagyok,meg néha bekóvályog a fejem.

mimi12

Nócika nyugodj meg ne idegesskedj :lol:
Az,hogy a hátsó falon tapad az teljesen jó,nekem a fiamnál is ott volt és most is ott tapadt meg(pedig most másmilyen pózban fogannt :lol: :lol: )
Sűrűbben fogsz menni pisilni mert hamarabb fogja nyomni ,de teljesen O.K!
Az,hogy ide-oda számolnak szerintem azzal se törödj.Nolit napra tudtam mikor fogant és tök mást állítottak a védőnővel karöltve.És végül nekem lett igazam :lol:

Nekem alapból alacsony most is a vérnyomásom.
Bea és előtte kávéztál?A doki nem mondot rá valamit?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Ma végül is gulyásleves lesz és palacsinta (túros) apa ezt szereti és ma van a névnapja de különben csak vasárnap üllünk úgy össze :lol:

Én is kávézok Nolival is kávéztam szerintem is nyugodtan lehet :lol:
De én még életemben nem ittam fekete teát.Finom?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Jajj KANDI megy a drukk ezerrel :!: :!:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

dbea
Köszi az infókat, lehet, hogy átmenetileg nekem is az lesz a legjobb, hogy beosztom a Femibiont ...
Az én vérnyomásom se dönti le a berlini falat (107/61), nekem a zöld tea vált be, de nem a filteres, hanem a szemes. Ehhez fel kell állni, szűrni stb., ezalatt lehet szellőzni, nyújtózni.
A védőnőm egyébként azt mondta, inkább egy csésze kv v. tejeskávé, mint hogy rosszul legyen az ember lánya vagy elájuljon, ennél még egy csésze fekete is jobb. Sztem ha a te közérzeted kellemesebb, akkor a babáé is.
Ajánlott még a feltűnés nélküli séta egy másik osztályra, ill. ablaknyitás. Ha teheted, mozogj többet, sétálj egy-két megállót, az is élénkíti a vérkeringést. Végső esetben menekülőre is foghatod: posta, bank, csak leugrom egy joghurtért a közértbe stb. :wink:

madaran
Átküldenéd az angol turi címét priviben? köszi

nócika
Egyetértek madarannal, rajtam is orvosok lógnak az elejétől fogva, és tutira megmondják, ha komoly gond. Szerintem addig ne stresszeld magad tovább, amíg nincs konkrét ok, hiszen te észre sem veszed a stresszt, a babád viszont érzi, ahogy zúg a véred a méregtől, vagy gyorsabban dobog a szíved. Gondolj rá, biztasd, szeretgesd meg gondolatban, és pozitív energiákat áramoltass felé. Drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek.

Szia v.piroska, remélem, a párod már jól van. Köszi, hogy megírtad az egészségpénztáras infót, anyukám felajánlotta, hogy megveszi ő nekem a gyógyszert uniqás kártyája terhére, de ezek szerint nem is tudta volna, jó, hogy nem fogadtam el.

Kép
goldplast

Köszönöm holnapra a drukkokat....hááát lennék egy nappal idősebb most simán!

Anna megtaláltad a válaszomat???(pü-t)

Noémi!Válaszoltam!

Én vérnyomim is mindig alacsony...de terhesség előtt is az volt....csak sajna a kv-t nem tudom meginni!

Tündi!gratu az Afp-hez!

Nócika!Én úgy tudom,hogy a magzatvíz mennyisége még a nap folyamán is változik.....Én mikor Natival mindig dinnyét ettem...állandóan sok volt....bizti a bevitt folyadék is számít....na majd Én is utána olvasok...
kandi72
Budapest III. kerület

Tündi milyen volt a babatali?Irtál már rólla és átfutottam rajta?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Kandi :lol:
Persze, hgoy olvastam!!
Holnapra megy a drukk!!!Légy erős és határozott!!!Biztos, hogy nem lesz semmi baj!!Nyugi!!! :wink:
a

madaran

Kandi, én is drukkolok ám Nektek 10-kor és 13:40-kor! :P Tényleg nyugi, ne izgasd magad feleslegesen! :wink:

Bim-bam: boldog névnapot a párodnak! (Apukámnak is ma van! :) )

Nócika: így kezdeni a bejelentkezést, hogy csak rossz híreid vannak?! Milyen dolog ez?
Jól van a baba? Jól van! Akkor mi a gond?
Kevés a magzatvíz? Majd lesz több - annyira biztos nem nagy baj, ha nem is javasolt rá semmilyen "gyógymódot" a doki. 3 hétig ne is gondolj erre, nyugodj meg - majd akkor kiderül, hogy tényleg csak vaklárma volt az egész! Szóval nyugi!
Kisebbek a pici méretei? És akkor mi van? Aprótermetű még, de bármikor behozhatja magát, ha egyáltalán le van maradva - Te is írod, hogy összevissza állapították meg a korát. Meg a szülei is picik voltak, akkor mitől lenne nagyobb? Szóval emiatt se aggódj!
Összességében szerintem nincs nagy gond, csak lehet, hogy nem valami megnyugtatóan adta elő a doki a dolgokat... Nem lehet, hogy emiatt érzel csalódottságot?

Kép

Kép
hmbori

Bim-bam,
nálunk a védőnőhöz ment az AFP, ma este viszek mindent a dokihoz, majd ő átnézi.
Nekem inkább a Nelli tetszik, főleg, ha a Csilla ott lesz utána.

Madaran,
a magzatvíz minden 6 órában kicserélődik. Hogy pontosan milyen folyamat által, azt nem tudom, de kicserélődik.

Nócika
Elővettem neked Lili pont 18+1-es leletét,
BPD: 39, FL: 22, AC:140, tehát kb. pont ugyanezek a méretek. Aztán lett belőle egy 3950-es újszülött pont a kiírt napra. Placenta meg a legtökéletesebb helyen van :lol:

Dbea,
a vérnyomás természetszerűleg leesik a terhesség alatt, mert 1,5-szer annyi vért keringtetünk, mint addig. Nem nagyon tudsz vele mit csinálni, de a védőnők a kávét szokták pedig ajánlani. Magamhoz képest nekem is nagyon alacsony, és nagyon ritkán iszom is tejes kávét. Vagyis szinte minden nap, de legtöbbször koffeinmentesből, néha csak rendesből.

Fél 8-ra megyek dokihoz, remélem minden rendben lesz. A mai napom nagyon megterhelő volt, nem annyira fizikailag, de sokat stresszeltem...hülyeségeken.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ági,(gp) túrógombóc,megkaphatnám a receptjét?Én még azt nem tudtam megcsinálni :)

Mimi,köszi a határértékeket! :)

Nócika,ne izgulj szerintem.Minden rendben lesz!A magzatvíz cserénél nem azt értette a doki,hogy ép akkor ivott a babuci,és még nem ürítette ki?
Habár lehet most hülyeséget írtam :oops: De biztosan minden okés lesz!az meg,hogy elszámolják,az előfordul.

Madaran,mutizol képet a beszerzett cuccokról! :)Én ma a teszveszbe voltam belemélyedve,de amg nem tudom pontosan ki lakik bent,nem merek venni semmit :)

Kandi,köszi :)

Bim-bam,nagyon jó volt a tali :) Ha készen lesz a házikó,és már jó idő lesz,tervezünk egy grill partyt is nálunk :)
Jó lenne ha majd esetleg ezen a topikon is lenne tali :wink: Csak szétszórva lakunk az országban,de lehet megoldható lenne majd vmikor :)
Nem? :wink:
Bolodg névnapot a párodnak!

Linácska,biztosan mindent rendben fog találni a doki bácsi.Mára nekem is kijutott a stresszből....

Az én vérnyomim 110/60-70 100/60-70
Anno a szülőszobán 140en volt :) A szülésznő egyből nézte a papírjaimat,de sosem volt magas :) Mondta biztos nagyon izgulok,hát elég rendesen be voltam parázva :oops: :wink:

Kép
Kép
tundi24

Hogy szépen záruljon a nap.AZ előb kilesek az udvarra és mit látok,na mit???
Szakad a hó :cry:

mimi12

bim-bam
Abba a kertészetbe voltál ami az elkerülő út mellett a van ?
Az a barátnőméké........ha szólsz akkor intéztem volna neked egy kis kedvezményt :D
Kandi
Holnapra Kép
Rilla
Mi van veled?
Nagyon hanyagolsz :cry:

Puszi mindenkinek!

Kép
noki&potyi

[quote="mimi12"]H írta:mimi12ogy szépen záruljon a nap.AZ előb kilesek az udvarra és mit látok,na mit???
Szakad a hó :cry:

De régen láttam havat :wink:
Vendég

Mi ezerrel kezdtünk vásárolni.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Noémi!
Fúúúújjj hó....legyen már tavasz!

Noki! Köszke!!!:lol:

Kata!Jó Neked!Mi már nagyon unjuk a rossz időt!

Holnap délután jelentkezek....remélem jó hírekkel!

pusza
:lol:
kandi72
Budapest III. kerület

Megjöttem az orvostól. Megnéztük Levit is. 6 nap alatt hízott 3 dekát :lol:
A feje múlt héten még egy héttel kisebb volt, most már egy héttel nagyobb, szóval szerintem annyira UH függő.
Kaptam plusz vasat, mert kicsit vérszegény vagyok, meg egy kúpot a hüvelyflórára. Elvileg tök jó, csak kicsit bővebb a váladék, és állítólag heti egy db ilyen kúp rendben tartja.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jah, tényleg Andi volt szív uh-n! Miatta jöttem fel, azt reméltem jelentkezett :( Remélem nincs baj!

Annyira nem történik semmi :twisted: Most, hogy Milu beteg, még ki sem vihetem sétálni ebben a nagy szélben... Itt tengődünk a lakásban, minden nap ugyanolyan, lassan megőrülök :((((
Nem is tudok mit írni nektek, az ihletem is elszállt.

Anett, hol vagy? Babázol? Bibibi,én tegnap nagynéni lettem ám! Csak nem lekőröztelek? :wink: Csinálnál egy friss táblát?
Vendég

Csilla: Gratulálok a nagynéni poszthoz.
Átérzem a helyzeted Milu miatt. Ádámmal ha nem tudok kimenni akkor tiszta gyagya. Alig bírok vele.
Annyira várom már hogy kicsit jobb idő legyen.

Ma voltunk bőrgyógyásznál. Ádámnak az arcán lévő érpattanása miatt. Azt mondta, hogy 3 éves koráig nem kellene hozzá nyúlni. Ha utána nem múlik akkor lézer. Mert erre az a legjobb megoldás. Azért javasolta, hogy vigyük el a Heink Pálba, mert ott van érambulancia.

Én is megmutattam neki a mellkasom. Azt mondta, hogy babaolajjal ne kenjem. Javasolt egy tusfürdőt. Ami kicsit fertőtlenít is. Majd holnap veszek, ha lesz.

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Ma is húzós napunk volt,és holnap is mennem kell a amh-re.Sajna megint szelet mondanak ill. esőt.Nem is akartam Márkot vinni,mert arra emlékeztem,hogy appa itthon van,de sajna 8-11ig iktatáson lesz :(

Kandi:holnapra mennek a drukkok!!!
A Tóth Kálmánhoz járunk,Ismered őt?

Anett:gyere ha tudsz, várunk a hirekkel.Mi van a tesóddal?

Andi:mi volt az uh-n?

Ma nem volt senki uh-n?

Én gravidát szedek,Márkkal is azt szedtem kb a 30. hétig. Utána abbahagytam.

Lina:örülök,hogy minden rednebn volt a dokinál és megint láttad Levit :D :D
Vendég

Jó reggelt!

KAndi! Mennek a drukkok mára!!10 után ha tudsz,gyere mesélj,mi volt a mai első uh-n?

mimi12

Jó reggelt 8) 8)
Itt igazi tavasz van, süt a nap ezerrel.. Pedig havat mondtak??

Andi :lol: :lol: Várunk a hírekkel!!!

Tündi :lol: Majd megpróbálok képeket feltenni, de a férjem telefonjáról megy csak, az meg macerás! TI mikor mentek uhu-ra???
Képzeld, mióta Zsófiék kimentek, most sikerült először beszélni vele, üdvözöl!!!

Kata :lol: :lol: Biztosan ott is naggyon édi kiscsaj ruhák vannak!! Eddgi semmit nem vettetek?

Csajok, én újra a babakocsikat nézegetem, asszem lassacskán itt lesz az ideje, hogy élőben megtapperoljak néhányat! A Peg Perego is egyre jobban tetszik, amit annyit ajánlottatok... :roll: Mindenképpen háromfunkciós lesz, szerintem fogjuk használni a mózest is. :wink:
remélem, nem baj, hogy újra felhoztam a témát, de tök foglalkoztat.

ma megy valaki uhu-ra Andin kívül????
mi csak ápr. végén... Iszonyat messze van. Mondjuk, ha a mocorgás rendesen beindul, nyugodt leszek... :roll:

madaran

Hello Mimi!!
Mit főzöl ma??? Mondhatnál valami extra ötletet, van csirkemell a fagyasztóban, nemtom mit csináljak belőle... :shock:

madaran

[quote="madaran"]H írta:madaranello Mimi!!
Mit főzöl ma??? Mondhatnál valami extra ötletet, van csirkemell a fagyasztóban, nemtom mit csináljak belőle... :shock:

:lol: :lol: :lol:
Ma nem igazán főzők.
Tegnap tyúkhús levest csináltam.Mivel a család vacsorára van együtt,így levest ettünk sok tésztával zöldséggel.
A húsi megmaradt.Ma azt lesütöm fokhagymásan zsírban,és az lesz a vacsi,lila hagymával friss kenyérrel :lol:

Hétvégére töltött káposzta lesz,és holnap csinálok egy nagy adag lencsét.Az elég lesz péntekig.
Én nagyon sokszor főzők naponta,de azért ha lehet megoldom 2napra.Hála égnek ebből nálunk nincs gond.

Háát az az igazság,hogy rendesen leürült a mélyhűtőnk tartalma.Mi a Bosnyákon szoktunk kaja jegyre húst venni,de csak jövő hét végén tudunk menni(mert akkor lesz kaja jegy :lol: )
Szóval addig találékonynak kell lenni,és felhasználom ami még van.
Kénytelen lesz a család tökfőzeléket meg spenótot babfőzit enni :lol: :lol:

mimi12

Jó reggelt!

Kandi,tudod megy a drukk! :) Várjuk a híreket! :)

Madaran,én is üdvözlöm Zsófit!:) Uh-ra 31én megyek a kórházba.És talán ápr 10én magánba.
Április vége még tényleg nagyon messze van :roll:
Nálunk ma tökfőzelék lesz fasírttal.

Sissi,mi az az amh? :oops:

Cscsi,gratula a nagynéni poszthoz! :) Mi is be vagyunk szorulva..rémes.alig bírok Lucával.És most kb 12nm helyre vagyunk bútorokkal együtt bezsúfolva,alig lehet moccani,szegénynek semmi mozgástere nincs.De a szobákba meg nem szeretném felengedni,mert már le van tönkölve a föld a betonozáshoz,meg rettentő hideg van,mert kikapcsoltunk fent a fűtést.

Linácska,na látod,hogy nem kellett aggódni :wink: Lili is megnézte Levit?A mérés meg tényleg uh függő!

Kata,és miket vettetek már a kicsajotoknak?:)

Mimi,hó?itt ezer ágra süt a napocska!:)

Kép
Kép
tundi24

Jó reggelt!

Kandi várunk a hirekkel!!!

Madaran:a nap itt is süt,de nagyon fúőj a szél.

Nálunk ma van paprikás krumpli ill. a párom főzőtt marhapörköltet.Igy tutira nem kell ma semmit csinálnom :D :D

Kisfiam 2. napja a Mamma mia filmet nézni. Most is ül a bilin és hallgatja a zenét. A kedvence a money-money szám(igaz Ő úgy mondja,hogy mami-mami) :D :D :D

Lassan öltöztetnem kell és megyünk a melóhelyre.
Vendég

Tündi:szerintem a munkahelyet akartam irni :D :D
Vendég

Anna, ha valami különlegességet akarsz: spenóttal-mozzarellával töltött csirkemell. :lol:

Gyerekem veri magát a földhöz :shock: Huh, jó hosszú lesz ez a mai nap! :(

Kandi, mi újság? :wink:
Vendég

huu, köszi a sok ötletet!!
Lehet, hogy levesbe megfőzöm, aztán lesütöm én is , ahogy Mimi írta, még a nyálam is kicsordult...
a tökfőzi is jól hangzik, tök (!) rég ettem...
Csilla :) ez a mozzarellás is jól hangzik, be is kell panírozni, vagy csak belegyömöszkölni és kisütni??
Milut vidd ki egy kicsit, ha nálatok is szép idő van!!! Hadd tombizzon odakint:wink:

lassan megyek dolgozni, majd jövök!
mindenkinek szép napot 8)

madaran

Sissi,ja értem már :)

Cscsi,Luca is alakít,ne aggódj! :? Igaz mot már kb 2 perce a Noé bárkájával játszik,csoda,hogy megül egyhelyben eddig...
Alig várom,hogy este legyen!

Mimi,én sem főzök általában mindennap.Szerencsére apa nem bánja,a maradékot is meg kell enni.Csak ő viszi az ebédet másnap be,így mindig úgy kell kalkulálnom,hogy maradjon arra is :D

Kép
Kép
tundi24

[quote="cscsi"]
írta:
cscsiGyerekem veri magát a földhöz :shock: Huh, jó hosszú lesz ez a mai nap! :(

:lol: :lol:
Van egy ötletem.Adjuk be őket hetes oviba :lol:
A Fanni anno mikor rossz volt,mindig mondtam neki,hogy fejezze be,mert megy a hetes oviba.Oszt egyszer megkérdezte,hogy az milyen???
Hát mondom hétfőn elviszem,és pénteken haza hozom,de csak ha jó volt :lol:

AMúgy a Szabi sem jobb.Annyi,hogy ő már feltalálja magát és játszik egyedül is.Viszont mióta felébredt azzal nyúz,hogy ki megy.Itt viszont szélvihar van és nagyon hideg.Bár a napocska kisütött,a jég is olvad,de sarkvidéki szél fúj.
SZörnyű,és nagyon unom ezt az időt!!!
Az a baj nálunk,hogy a Szabi nem szobagyerek.Ő egész nyáron szinte csak aludni jött be a házba,amúgy meg kint van egész nap.Nagyon rosszul bírja ezt a bezártságot.Télen is,ha nem esik meg nem szélsőséges az idő,képes 1-2órát elmolyolni kint.

mimi12

Jó reggelt,

na mire ébredtem ma ???....éjjel megint leesett egy csomó hó (Sopron)! :( De már elkezdett olvadni hála istennek !

Noki
Én még múlt pénteken írtam neked e-mailt és azóta is csak várok-várok ..... :cry:
Azt hittem, hogy azért nem írsz, mert megint nem jó a géped vagy a net, de ezek szerint akkor a levelem (vagy a tiéd) elveszett az éterben !
Na de akkor majd ma írok !! :D

Bim-bam
Elég szívtelen a dokid, hú de kiakadtam volna rá !! :twisted:

Tündi
Gratulálok az Afp eredményedhez !! 0,8 és 2,5 Mom a határérték, szóval a Tiéd szuper !! :D

Kandi
Nagyon drukkolok mára és gyere mielőbb a hírekkel !!

Goldplast
Ne aggódj, hamarosan az áprilisi bababörzén találod magad ! :wink:

Piroska
Megy a drukk a férjednek !

Nócika
Ne aggódj, a magzatvíz kinél több, kinél kevesebb, csak az orvosok mindenből annyit ki tudnak hozni és paráztatják a kismamákat !
A méret meg szerintem egyáltalán nem pici !

Dbea
Én nem tudom , hogy nekem mennyi a vérnyomásom ! :oops:

Mimi
Engem a dokim letíltott a kávéról és fekete teáról (még a terhesség elején), mert a koffein vetélést okozhat, ezért szigorúan be is tartom !

Sissi
Én színházban láttam a Mamma Miat, de bármikor megtudnám nézni még1x !

Madaran
Én is elkezdtem nézni a babakocsikat, de totál tanácstalan vagyok ! :roll:
De az biztos, hogy többfunkciós babakocsit szeretnék, ami mózeskosaras és később átalakítható sportkocsivá.
Van valakinek ötlete ?

Képzeljétek, tegnap a férjem rátette a pocimra a kezét és a babó akkorát rúgott neki, azóta nagyon büszke apa ! :lol:

Holnap uh....jajjjj de izgulok már !!!!

Kép
Kép
rilla_

Rilla!
Én mindig is ittam kávét.Viszont terhesen leszoktam a napi több kávéról.Én arról még nem is hallottam,hogy vetélést okozhat.De valószínű nálatok jobban oda figyelnek az ilyenekre,és ez teljesen korrekt is!
Fekete teát meg azért nem szoktam,mert a Szabi bár vizet iszik,de mindig kér teát,ha csinálok.Így marad a gyümitea,vagy valami koffein mentes.

Tényleg ki kérdezte,hogy milyen a fekete tea???
Minden tea fekete ami nem gyümölcs tea.Vagyis az alapjuk fekete tea.Sőt jó meglesni ha gyereknek veszünk teát,mert úgy álltalában az ízesített teák is szerintem fekete teák,vagyis koffein tartalmuak.
A zőld tea és a roibos nem tartalmaz koffeint,ha jól tudom,no meg az igazi gyümölcsdarabos taák.

mimi12

Jó reggelt kismamik!

tegnap nem voltam, és talán ma is csak most. pocsék napom volt az elmúlt, nagyon magamba voltam/vagyok roskadva, szinte csak feküdtem egész nap. azért végigolvastam amiket írtatok, örülök, hogy mindenki jól van, egészségben! én most kicsit besokalltam, vannak gondok és talán túlságosan sokat lovagolok rajtuk, amit nem kellene. tegnap védőnőnél is voltam, megmutattam neki aaz uh-képet a piciről és neki fent akadt a szeme,hogy hát tényleg jó nagy pocija van a drágámnak. ez mégjobban elkeserített, csak azzal nyugtatom magam, hogy a doki mondta volna hogy gond, probléma. de nem mondta. én mégis félek, nem is tudom, hogy bírom ki 7.éig, a következő uh-ig.
ráadásul az a bőr"valamim"sem múlt el, hiába a betadine, úgyhogy mehetek bőrgyógyászhoz is. de ez nem is lényeges, csak az én kincsem, más nem érdekel. csak ő!!!
remélem délutánra picit "jobban" leszek, nem leszek ennyire magam alatt, és akkor benézek megint.
Vigyázzatok magatokra mamik, jó pihenést!

Kép
henn

Anna: Vajon megfonnyasztani a parajlevelet (só, bors, szerecsendió), felszeletelni a mozzarellát, klopfolni a húst.
A szeleteket megkenni pestoval, bele a paraj és a sajt, feltekerni, olajon megpirítani, majd jénaiban (fóliázott tepsiben) kisütni.
Paradicsomos tészta, kr.püré....
Nagyon finom!!!! Olaszországban rengeteget ettem, és most megtaláltam a receptet :)
Vendég

Henn, már én is megállapítottam, hogy a fogantatástól egy merő aggodalommá válik a nők élete. Eleinte a magzatért kell izgulni, aztán hogy a szülésnél minden rendben legyen, aztán amikor újszülött és próbálkozunk rajtuk, aztán amikor kisgyerek és elindul és pakol és mindent a szájába vesz .... aztán amikor 18 évesen discoba megy a barátaival, aztán amikor szerelmes lesz .... soroljam még?
Vendég

Húú Csilla,ez jól hangzik!!
Én pl spenótot szoktam köretnek enni,sózva sajttal.Én is az olaszoknál ettem valami hasonlót,csak nem tudom pont hogy is csinálták??
És ha itt a jó idő,akkor lassan elkezd búrjánzani a kertben a roccola :lol:

Heni!
Szerintem ne rágd magad ennyire.Hidd el,szerintem ha valami nagy gond lett volna,mondja a doki!!
Mellesleg genetikus nézett,vagy csak sima nődoki esetleg szonográfus??Mert nagyon nem mindegy!!!!
Foltok.Háát..Nem lehet,hogy valami gombás ferözés??Terhesen sajnos simán lehet.No meg nem mellékesen,ilyenkor sokkal érzékenyebb a bőrünk és ki jöhetnek érdekes foltok kiütések,stb.amik szülés után el is múlnak.

mimi12

Sziasztok!

Noémi én kérdeztem a teát mert még nem ittam 8)

Cscsi gratula a nagynéniskedéshez és persze azért gratula igy ismeretlenül is anyukának és apukának :lol:

Heni nyugi ..a védőnök TISZTELET a kívételnk néha ilyenek.Volt már itt olyan hét,hogy elég sokkan kiakadtunk rá :lol:
Én pénteken megyek mert telefonált ,hogy valamit akkar gondolom megint összezörrenünk :oops: a multkor simán csapot papot ott hagytam és bezártam az ajtót :roll:

nálunk tegnap este olyan 6-7 körül esett a jég :cry: szegény virágaim :cry:

Ma anyumnak van névnapja(jó,hogy sorban jönnek)elszaladok virágért és majd még jeli....

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Adri!
Nem szoktatok soha teázni?
Amúgy itt vannak fekete teák.Úgy általában a filteres teák 80%-a szerintem fekete tea alapból van
http://www.lipton.hu/hu_hu/LIPTONFEKETETEAK-2,20.aspx
Anyukádnak boldog névnapot!

Védőnők.ÁÁÁ Heni még nem volt itt,mikor kiakadás sorozat volt itt :lol:

mimi12

Sziasztok!

Csatlakoznék hozzátok mint augusztusi babaváró:).

Örömmel látom, hogy jó sokan vagyunk, és hogy mások is vannak kiírva velem egy napra! :D
Nekem első babám lesz, nagyon várom őt, habár még nem vásároltam semmit neki, de szerintem ezzel nem vagyok még elkésve.

Kép
nicike16

Sziasztok,
én sem voltam pár napja, mert én is eléggé carul voltam.
Szombat du a babócám úgy befeküdt, hogy a szemérem csontom a bal oldalon folyamatosan fájt, és ha a bal lábamat felemeltem, akkor azt hittem összepicilem magam. Szóval se űlni, se feküdni, se menni nem bírtam. Mindenhogyan fájt.
Ezek után megkaptam az egész családtól (anyám, anyós), hogy elhagyom magam :twisted: :twisted: :twisted: . Na be is vettem a lesz@rom tabletát, mert már ezen nem fogom bosszantani magamat.
És tegnap, végre elment onnan, és újra a régi vagyok, és nem fáj, feltudom emelni a lábám, gugolni tudok, űlni, meg mindent. Olyan jó érzés végre. Remélem ilyet többet nem fog velem csinálni a kiscsajom :lol:
Ja és közben a borzasztó székrekedés, de most éppen a kamilla tea segített.

Ma én is megyek 5re dokihoz, apát is viszem. Már nagyon várom, remélem minden rendben van Zorával, habár Ő folyamatosan elemében volt, izgett-mozgott rugdosott. :lol:

Mandaran: köszi a turi infót, holnap el is megyek, remélem lesz még leárazás, nagyon jól hangzott ahogy leírtad.
Nekünk a babakocsi megvan, mivel kaptunk egyet.
Olyan jó helyzetben vayok, hogy csak apróságokat kell majd megvennünk, mert szinte mindent megkapok innen-onnan.

Kávét lehet inni, de mértékkel. Én nagy kávés voltam a terhesség elött, de mikor bebabásodtam akkor már a szagát sem bírtam elviselni. Ha fáj a fejem valami front miatt általában, akkor 3az 1 bent szoktam inni, mert annak nem olyan az illata. Amúgy a feketeteában is van annyi koffein, mint a kávéban, és ahogy Mimi is írta tovább fejti ki a hatását.
Nekem a dokim azt is mondta, hogy nyugodtan meglehet inni egy két korty vörösbort is esténként. Görcsoldó is, és a vörösvérsejt képzésben is segít.
Én néha élek is vele. Persze csak egy két kortyot.
És volt olyan ismerösöm akinek ajánlották is a kávé vagy tea ivását mert nagyon alacsony volt a vérnyomása.

Kaja, van itthon spenót főt tojival, főt burgonyával, krumplipüre nemlehet abbahagyni csirkével, rántott sajt sült krumplival.

Nócika, Henn, először is nyugi, és nyugi, és nyugi. Ezek az odavetett mondatok olyanok mint az afp eredmények. Szerintem észre sem veszik, hogy hogy rá tudnak ijeszteni a kismamára. Pedig gondolom az orvosin tanulnak pszihológiát. Felesleges ráparáztatás. De ha tényleg baj van, akkor azt azért szemtől szembe közlik, és nem várnak heteket, hogy majd eldől.
Ja és Henn, a barátnőmet is ezzel paráztatták, és a babája makk egészséges lett, már 5 éves, csakhát imád enni. Ja és nem kövér, csakhát kinézi a szádból a kaját is. Úgy látszik már odabennt is imádott enni.

Most akkor ha jól értem Andi nem is voltál szívUh? Miért?

Beteg babáknak jobbulást, és gyógysimi.
Beteg babák anyukájának kitartás.
Szobába bezárt babák anyukájának is kitartás.
Már én is nagyon várom azt az igazi tavaszt.

És a névnaposoknak, illetve forumos rokonoknak is boldog névnapot.

Adri

Kép

Kép
irdab

Madaran,
én csirkemellből szoktam olyat csinálni, hogy kivajazok egy jénai tálat, aztán abba belepakolom a csirkemell szeleteket úgy, hogy előtte megforgatom őket lisztbe, tojásba, és reszelt sajtban. A szeletek közé rakok még pár db vajat. Aztán az egészre ráöntök tejfölt, és be a sütőbe. Rizzsel, barackbefőttel isteni.

Henn,
ne aggódj a pocakméreten, valahova el kell, hogy férjenek a szervei.

Nicike,
üdv köztünk.

Én ma másfél hét után vittem Lilit oviba. Bár még szedi az antibiotikumot, de már csak azért, hogy végig beszedje. Semmi baja amúgy, délelőtt még gyorsan megnézte a fülész, de már abból sem jön semmi. Szóval van egy kicsit nyugisabb napom. Persze most meg pakolok, mosok...

Találkoztam az utcán a védőnővel, és mondta, hogy meglett a toxoplazma eredményem, csak az itteni dokihoz ment, akit én még nem is láttam, és ült rajta. Persze negatív, úgyhogy tatár egy ideig még kilőve :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

köszi a megnyugtatásokat!!

csak sima nőgyógyász nézett, csak mosolygott, rákérdeztem, hogy ez gond? és azt mondta egyáltalán nem az. de én mégis parázok nagyon. alig várom már hogy menjek újra dokihoz...

szia nicike, üdvözlet és gratulálok a babához.

Kép
henn

Csilla, mozzarella az pasztörözött tejből van, szóval lehet enni? Most elbizonytalandtam, hátha tudod, vagy tudja valaki?!
Én imádom, de eddig ezért nem mertem enni. De ez a recept csúcsszuper.
Pesztót is te csinálod, vagy boltit használsz? És ha esetleg te, akkor mi kell bele?

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Én eddig azt hittem, hogy csak én vagyok ilyen paragép amióta terhes vagyok. Én is várom a következő UH-t a baba veséi miatt, de közben nyugtatom magam, hogy az Istenhegyin nem mondták, hogy aggódnom kéne, csak javasolják a kontroll ultrahangot.

Nócika szerintem igyál sok folyadékot!

Én vásárolni csak júniustól fogok. Én is néztem babakocsikat, olyat szeretnék ami kezdetben mózes, majd sportkocsi. Eddig csak a neten nézegettem, de nem tudok így látatlanban dönteni. Túl sok pénzt nem szeretnék költeni rá.

A hízás első helyzettje én vagyok? +7 kg-nál tartok, 57 voltam, ma reggel pedig már 64-et mértem. Úgy gondolom, hogy még ugyanennyi belefér és nem érdekel, hogy a doki vagy a védőnő mit mond. Nekem az egyetlen fontos dolog, hogy a baba rendben legyen. Persze nem szeretnék bálna lenni.

Nekem eleve is magas a vérnyomásom és most is folyamatosan szedek vérnyomás csökkentőt. Remélem később nem fog növekedni. tejeskávét ennek ellenére minden reggel iszok, mert enélkül megfájdul a fejem. Persze csak annyi kávét teszek bele, hogy legyen egy kis íze.

Nektek a méhszáj vastagságáról szoktak mondani valamit? Engem nem akarnak visszaengedni dolgozni, mert nem elég erős. A doki azt mondta, hogy normálisan 5-6 cm, nekem pedig csak 4 cm.

Sziasztok,

Szilvi
kispinty

Nicike, üdv itt, és mesélj egy kicsit magadról.
Esetleg megkérdezhetem a neved?

Csilla, és a babácska kislány, vagy kisfiú?

Linácska, akkor még jó, hogy megálltad, hogy nem ettél a hétvégi tatárból :lol:

Anettoo, tényleg jó lenne ha esetleg egy friss táblát fel tudnál tenni, ha lehet ilyet kérni?!

Adri

Kép

Kép
irdab

Na a mai napom sem indul jobban, mint a tegnapi. Rámentem véletlen az autópálya fizetős szakaszára, és ahogy lejöttem gyorsan vettem is sms-ben matricát, de hát persze, hogy volt kamera, és azt mondták az ügyfélszolgálaton, hogy az már mindegy, hogy vettem gyorsan egyet. Ha kiküldik a büntetést, 15300 Ft-ot be kell perkálni. Na tuti nem fogom, hanem levelezek egyet kettőt még ezzel kapcsolatban.
Az óvónő mesélte, hogy a férjét 50.000-re akarták megbüntetni, pedig rá sem ment az autópályára, csak nálunk elég gáz a csomópont, és rákeveredett a felhajtóra. De ott megfordult, és vissza is ment a jó útra. Ők is hónapokig leveleztek.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?