Új privát üzeneted érkezett!

Na, közben megtaláltam a választ, felteszem ide is, hátha még másnak is jól jön....

Méretek:
# 160 cm magasságig (36-os méret): S
# 165 cm magasságig (38-os méret): M
# 170 cm magasságig (40,42-es méret): L
# 185 cm magasságig (44-os méret): XL
# 185 cm felett (46-os méret): XXL
# 50-es mérettől és extra megkötési technikákhoz: LL

Kendőhosszak:
# S: 380 cm
# M: 400 cm
# L: 420 cm
# XL: 440 cm
# XXL: 460 cm
# LL: 520 cm

KépKép
amadea

Amadea, pont tegnap volt szó a tv-ben a hordozókról. Ott azt mondta a nő, aki a szakértő volt, hogy vigyázni kell a választással, mert ezek a kendők elég vastag anyagból vannak. Ő nyárra inkább a kengurut javasolja. Persze nem volt szó arról,hogy melyik mennyire egészséges, de tény,hogy elég meleg a kendő nyáron.
Mi nem hiszem,hogy veszünk bármit is. A kenguru nem sokáig használható, a kendő gondolom tovább, de majd meglátjuk lesz-e rá szükség.

http://www.liliputi.hu/index.php?m=main ... e=hordozok

Itt van egy mérettáblázat:
http://www.babyaruhaz.hu/baby-reszlet.php?rec=161

Zsu

Kép
bvigh

Látom lassú voltam....

Zsu

Kép
bvigh

Heni: te kérdezted a BN sebességét?
Eddig nem igazán vettem észre, de most a bejelentkezés több mint egy percbe telt (egy perc...kiejtve, leírva nem sok....de 60 másodperc....hangzatosabb....nem?)

Amadea: hordozókendő? Nemtom. Nekem a leghosszabb van, én nem vagyok hatalmas (mármint magasságban, sajna a szélességemre az idő, a szülések meg a genetika hagy kivetnivalót), de én el bírnék képzelni az én páromnak egy még hosszabbat.
Nos, asszem ebből csak azt bírod (ha bírod ezt is egyáltalán....) levonni, hogy a legkisebben nem érdemes gondolkodni.

Mérgeim, bosszúságaim nem értek véget (mert miért is lenne vége?), a bankban húztak fel alaposan. Anyámnak kellett a részletet kifizessem, ő ma ugye nem tudott menni. Erre várok egy csomót (valamiért nem ment az egész rendszer), látják a hatalmas pocakom, de nem kérdik meg mit is akarok (miért is tennék, úgy sem müxenek a szgépek :evil: ). Aztán hiba elhárul, kérdi a csaj mit akarok. Na, ne már egyszerűen menne a pénz letevés. Ki vagyok, igazoljam magam személyivel, miért teszem le én a pénzt, meg különben is, ki kell ehhez töltsek egy nyomtatványt, amit a másik ablaknál lehet igényelni, nyugodtan áljak át abba a sorba. Ááááá, kis hülye csaj....életében még tuti nem várt babát, így valószínű azt gondolja Kánaáni élvezet 6,5 hós pocakkal a sorállás. S mert meg mertem mondani a magamét, hogy ugyan ezt a várakozási idő alatt le lehetett volna rendezni, hülye papírt ki lehet tölteni hálózati program müködése nélkül is, még neki állt fennebb, meg hogy meg kellene válogassam a szavaim. Na, ettől csak a hangerőm meg a vérnyomásom (ez utóbbit csak sejtem) ment fel. Én meg azzal ki is az ajtón, bár azt sajnálom, hogy nem kértem írásba tőle, hogy nem akarja elvenni a pénzem (könyörgöm, már a pénz letevéséhez is kíváncsiak az fehérneműmre is.....az sem jó a bankoknak ha valaki fizet?)
Aztán autóba be, azért nem oly kisváros ez, hogy egyazon banknak ne hemzsegjen több fiókja ilyen-olyan lakónegyedekben, aztán találtam normálisabbat is (na jó, ott is ki kellett tölteni a nyomtatványt, de legalább emberszámba vettek).

Most tényleg lehetek ennyire peches, vagy nekem vannak magas, közel teljesíthetetlen igényeim?

Zsu: azért nyugodtan panaszkodj, legalább mosolyogtam egyet mikor olvastalak. Láb önkéntes elmozdítására nálam is van példa, szal nem vagy ezzel egyedül.

Homeósokat is elintéztem, bár nem teljesen, a 8-ból 5-öt megvettem, holnapután lesz a maradék 3 is. Nem semmi.

Kép
kissmanó

ööö, leghosszabb, de nem ekkora választékból.
a www.babakozelben.hu oldalról rendelte a húgom.

Kép
kissmanó

Zsu!
Köszi a linkeket, az első kifejezetten hasznosnak bizonyult!!!

Köszi Kissmanó!
Akkor ezek szerint az én 172 cm-hez minimum XL-es kell....
Homeos listát tényleg feltehetnéd....

Gátmasszázst mikor célszerű elkezdeni?

KépKép
amadea

Amadea, inkább hosszabbat érdemes, mert a jó kötési módokhoz sok anyag kell.

Kép
benta

Zsu, gondolom ugyanazt a műsort láttuk. Én azon röhögtem, h ketten kötötték fel a kendőt a harmadik emberre :D
Nekem kengurum van, de nem sokat használtam. Néhányszor, amikor sz@r időben, hidegben kellett kutyát sétáltatni, akkor jól jött. Biust magamra akasztottam, utána vettem fel a kabátot és kettőnkön húztam össze a zippzárt. Most szerintem akkor fogom hasznát venni, ha esőben kell a Biusért menni a suliba (majd szeptembertől), majd Bogi a kenguruban, én meg tartom az esernyőt, mert a kocsira rakható esőzsákoktól én rosszul vagyok, félpercenként megnézném, nem fulladt-e meg a gyerek.

Más téma: Ti festitek a hajatokat? Vagy színezitek? Biusnál valahogy ez a para is kimaradt, de most a második fodrásztól hallottam, h nem kéne, meg hogy ő ugyan meg nem csinálja. Akkor volt festve utoljára, amikor már terhes voltam, de még nem tudtam, aztán egyszer színezve esküvő előtt, de most már megint rámférne vmi, mert iszonyat le van pukkanva a fejem.

Kép
Kép
mimmi

Mimmi,
örülök, hogy javul a szemed! Én simán festettem végig a terhesség alatt. Arra érdemes figyelni, hogy legyen vmi szellőzés a helységben, nem szívódik be a hajadból a festék, csak a tömény szag nem jó.

Kép
benta

Amadea: most próbáltam ki, hogy nem kell bepötyögnöm, tudom csatolni a pdf fájlban elmentett homeos cuccokat.

csak ezt a szkennelést kicsit későbbre hagyom, most indulok a középsőmért az oviba. onnan meg német óra (bár kissé később, addig szeretném vele rendezni a reggeli cirkuszt, mert ő olyan lelkizős, tuti legalább annyira aggasztja a kis szekrénykéje mint engem).

Noémi, neked most landol az emil, majd írd meg boldogultál-e vele.
Bocs, utólag vettem észre, hogy kissé fejjel lefele szkennelődött be az egyik, de utólag most már nem csináltam újra, forgasd meg kérlek (s ne te állj fejre miközben böngészed :wink: :oops: )

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Üdvözlöm én is az újakat!!!

Táblázat:Nem akarom már én is túlragozni a témát,de meglepődtem...Én szeretem ezt a táblázatot,időről-időre átnézegetem,ki fog kb. akkor szülni (persze csak előreláthatólag!)mint én,ki vár kislányt és ki kisfiút,ki milyen vizsgálaton van túl...stb.stb.Mi ebben a státuszszimbólum?És ki előtt? :shock: Aki nem akar benne lenni,az ne legyen,aki benne akar lenni,az meg legyen.Ja,de ez a topikra is vonatkozik. :!:
Nekem se mindig van időm,de érdekel mi van Veletek,és örülök,ha vlakit érdekel,hogy mi van velem és a porontyaimmal.Na,mégis sikerült túlragozni... :lol: :lol:

Kép

Kép
ékes+tesó

Mimmi: na nem tom. Sem most, sem az előző terhességemnél nem mertem festetni a hajam. Mert ugye jobb félni.....bár most már nagyon vágyom egy kis alapos színezésre legalább.

Szemed javulgasson továbbra is, amúgy föltétlen muszáj lett volna rondán kinézni? mármint bízti úgy kellett volna kinézzél mint kit megvertek?

Kresz: na ne már ilyen könnyen feladd! Próbálkozz még, hisz nem jön be egyből sok pasinak sem. Mutizd meg, hogy csakazértis képes vagy rá. Utána meg mikor meglesz, tuti hasznosítani fogod. S akkor nem éri meg most küzdeni érte? (nem bírom elképzelni az életem már anélkül, hogy vezethessek)

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Megjöttem a kórházból. Nagyon mérges vagyok ezektől a bürokratikus hülyeségektől!! Amadea, Ti hogy bírjátok ezt, mint orvosok?
Reggel hétre be kellett mennem a nőgyógyászomhoz, hogy adjon beutalót a diabétesz tájékoztatóra. Egy óra várakozás után ott is kaptam egy beutalót a 11 órási előadásra! Ennek mi értelme van? Az meg a másik, hogy volt ott olyan csaj, akinek 9,4 lett a cukra, az enyém csak 7,8. miért kell ugyanazt a diétát csinálnunk? Nem az a diabetikus értelme, hogy mindenkinek személyre szabottan állapítja meg a diétát- attól függően milyen súlyos eset?? Vagy én várok túl sokat…?

Amadea: kicsit csodálkoztam, hogy nem kék- sárga a szoba, de azt hittem az a másik oldal. :D
Nekem is kézi mellszívóm van, ha nem válik be, én is veszek egy elektromosat.

Noémi: hadd ne mondjam hány kg- nál tartok… Ma a diabéteszen volt mázsálás is, és totál ledöbbentem!!!! Nagyon durva a gyarapodás, de én nem is érzem! Ennyi víz lenne rajtam…? Ma pl. már úgy kellett beszuszakolnom a lábam a cipőmbe. :?
Uhh basszus, kemény időszak lehet ez most barátnődnek! Na igen, mi az egy babával még csendben maradhatunk…
A First jó az aranyérre, nekem is segített! Bár inkább műtét után használtam- sokkal hamarabb regenerálódott a seb.
Jajj, már több napja akarom mondani, de mindig elfelejtem: egy angol honlapon megtaláltam „A” székünket (tudod a Brendonos hintás- szopisat). Tudod mennyibe kerül ft- ra átszámolva?!?!?! 35e… és ebben már a lábtámasz is benne van. Nincs igazság!!!

Táblázat: én mindig le szoktam menteni az épp aktuálisat a gépemre, és páromnak is megmutizom hogy nézd, már mennyien vagyunk, ebből mennyi a kislány, stb. :)
És azt is jó tudni, hogy ki fog velem szülni egy kórházban. ;)
Amúgy meg már le sem tudnék kattanni „rólatok”, totál BabaNet- függő lettem! :D

Kismanó: éjjeli görcs nálam is bejátszott már két éjjel is, csodás volt erre ébredni.
Kismanó, egy hős vagy ezzel a szekrénnyel! :D De nem kellene inkább eladnotok? Látod, hogy csak bajt csinál.
Nem semmi a bankos sztorid sem. Naná, hogy kiakadtál! Képzeld mi volt ma kórház után: zebránál állok, piros (!) a lámpa, erre egy hang a hátam mögött ELENGEDNE bennünket?! Merthogy az útjában álltam egy nőnek meg a kisfiának. Mielőtt megmoccanhattam volna, nekemtolta a kisgyerekét aki motorral volt, és átterelte az úttesten- mikor még mindig piros volt a lámpa!!! Arra gondoltam hogy utánamegyek és megtépem! Nemcsak miattam, hanem hogy utána a második piroson is átlökte szerencsétlen kisgyereket! Normális az ilyen??

Magdi: egyetértek a fotó levétellel, nem kell ezt mindenkinek látni, csak az illetékeseknek! ;)

Anuk: naná, hogy fúj a szél- nem véletlenül hívják Szelek Városának is. :D

Tabati: voltál mostanában tornán? Nekem a második hetet kellett kihagynom, mert felújítás van, tudod…

Szia Moncsy, üdv közöttünk! :)
Gratula a harmadik gyerkőchöz!!

Csillag: túl lesztek ezen az időszakon, és meglátod el is felejtitek! Tudom hogy nehéz lesz, de aztán kaptok egy gyönyörűséges új otthont! :wink:

Mimmi: örülök, hogy minden ok a szemeddel!
Én is Amadeával értek egyet: ne add fel a Kreszt. Próbáld meg újra és újra amíg nem sikerül, vagy pihentesd egy kicsit a témát. Én is most fejeztem be az oktatást, de csak jövőhéten fogok jelentkezni a vizsgára, mert nem érzem magam felkészültnek. És ha nem sikerül, megint megpróbálom. Úgyhogy hajrá.
Én nem festem a hajam, de állítólag ezek a mai (jó minőségű) festékek már nem károsak a babára. Nagyon sok ismerősöm festette a haját terhesség alatt, és Semmi baj nem származott belőle.

Zsu: tök érdekes ez a lábmegmozdítós dolog, el nem tudom képzelni, hogy milyen lehet!

Kép
tökmag79

Manó!Sajnálom,hogy ilyen rossz napjaid vannak.Tudom,hogy ez nem vígasztaló,de nálam is úgy szokott lenni,hogy időnként minden összejön.És olyankor sovány vigasz,hogy majd elmúlik!
Én holnap felhajtom,amit az előző oldalon írtál homeos bogyót,mert komoly gondjaim támadtak székrekedés-ügyben.Nem írtam,(Ékesről írtam csak)de múlt héten a dokinál kiderült,hogy elég komolyan vérszegény lettem titokban, :roll: ,és napi 3 vastablettára ítéltek...Ez okozza a gondomat.

Amadea!Én kb.168 cm vagyok,és nekem bőven jó az L-es kendő.Nekem Nandu-féle van.Nem vagyok biztos benne,hogy kell Neked az XL-es!Egyébként én nem vagyok egy kendő-szakértő,de én tök könnyen megtanultam felkötni egyedül is.És hát nálam sokkal ügyesebbek is vannak...Nem akarod inkább megkérdezni a MAMAMIN valami kendőgurutól,hogy melyiket ajánlja neked és melyik anyagút,mert az is sokféle van.Az enyém pl.tényleg baromi meleg nyáron,most én is inkább egy Bohémmamás erszényt veszek helyette nyárra.

Kép

Kép
ékes+tesó

A kreszt nem adom azért fel ám, csak kiakadtam magamon. Úgyhogy most tényleg kis pihi, de köszi nagyon a bíztatást. Aranyosak vagytok!!!

Manó, a szemész mondta, h úgy fogok kinézni, meg hogy lehetőleg ne én vegyem le magamnak a kötést és ne nézzek a műtét napján tükörbe, ehhez képest tényleg semmi, még a kötésen is csak minimális vér volt. Úgyhogy ennek nagyon örülök.

Hajfestésről amúgy van egy jó sztorim, azt már írtam, h Biusnál festettem a hajam, az utcában meg lakott egy csaj, majdnem egyidős terhesek voltunk és egyszer pont friss festéssel, fodrász után összefutottunk. A csajnak lógott ki a cigi a szájából (meg sem próbált leszokni, kicsit debil volt, na mindegy) és megkérdezte, h "te fested a hajad, nem félsz, h árt a babának?" :roll:

Kép
Kép
mimmi

Kissmanó!
Köszi szépen és nem hajt a tatár, ráérsz vele...

Tökmag!
Most tök jól bírom a kórházi bürokráciát, meg is vagyok lepve, hogy (az ominózus vérelhagyós történetet leszámítva) minden milyen simán megy, sehol se kellett sokat várnom. Amíg dolgoztam, naponta többször ki tudtam volna tépni a hajam az idegtől. Volt olyan inzulinos cukorbeteg bácsim, aki pénteken ment haza, én nem írhattam fel neki az inzulint, csak a háziorvos, aki viszont úgy döntött, hogy péntek lévén hamarabb befejezi a rendelést, ott állt csórikám a nehezen beállított cukrával a hétvége előtt, inzulin nélkül :shock: ....végül sikerült megoldani a dolgot, de nem volt egyszerű....

Mimmi!
Én nem festetem, utoljára nyáron volt színezve, feltűnés nélkül kikopott....

KépKép
amadea

Kissmanó, sajna a BN sebesség nem javult. Pedig tök jó volt, ha volt egy-két percem, pillanatok alatt beírtam, aztán mentem a dolgomra... most ez kb 5-6 percet vesz igénybe, annyi időm meg nem mindig van. :? :?

Tökmag
, ezt én sem értem... egy dietetikus tényleg személyre szabottan kellene, hogy étrendet javasoljon. Legalábbis nálunk így működik ez a dolog...

Mimmi
, én utoljára 3 hónapja voltam fodrásznál :oops:, akkor melíroztak, de nyugodtan festhető a haj. Csak tényleg a szellőzés fontos, ahogyan Benta is mondta. Egyébként meg sajna nekem muszáj kezdenem vmit a hajszínemmel, mert iszonyúan megőszültem az elmúlt 3 évben. :( De nem az öregedés miatt ám... sztem csak a rossz gének. :):) Örülök, hogy jobban van a szemed.
Ja, és kresz: az unokahúgom most ment 5-ödszörre vizsgázni... most sikerült neki, és azt mondja, sajnos nagyon a pénzre hajtanak a sulik. Neked is fog sikerülni, ne aggódj! És nincs is jobb annál, ha nem vagy senkihez kötve az autó miatt.

A kendő-témához nem nagyon tudok hozzászólni... én még nem használtam, nem is vettem, viszont kaptam egy kengurut. Nem hiszem, hogy azt is kell majd használnom, mert annyira közel vagyok mindenhez és mindenkihez, hogy azt hiszem, nem fognak kelleni ilyen dolgok. Ha meg mégis, akkor majd úgyis elmondjátok a tapasztalataitokat. :) (Remélem.... )

Heni

Kép
szheni

Halihó!

Manó: ez tényleg nem a te heted, de tudod, örökké nem eshet! kitartás! remélem jobb lesz holnap!

Én sem tudom elképzelni az életemet autó nélkül.

Mimmi: nem feladni, tessék szorgalmasan tesztelgetni!!!

Védőnőnél minden ok, pisi is, vérnyomi is, nem dagad a lábam, magzati szívhang is ok.
Vendég

ja, és a súlyom is ok. u.annyi mint négy hete.

Tökmag: én (is) úgy gondolnám, hogy a dietetikus mindenkinek személyre szabottan mondaná meg, hogy na, most ennyi az annyi.

Táblázat: én nem tartom státuszszimbólumnak.
Vendég

Tökmag: én tuti rákérdeztem volna, hogy esetleg ha kissé alaposabb, az mennyibe kerül?

Erika: neked is beszkennelem a székrekedéses vasas részt a homeós könyvecskéből, átpostázom emilben, ha már a múltkori privis Bermuda háromszög jóvoltából "megszereztem".

Na, apa már az országban. Huhh....remélem max hajnalra hazaér. Már nagyon hiányzik, fiacskám is megsokallhatta az elmúlt napok eseményeit, most is mikor a kocsiból kiszálltam, jót dörömbölt belülről.
De sajna mindjárt újból indulni kell, vége lesz a jány dajcs órájának.

Kép
kissmanó

Szegény Kissmanó... nem irigyellek ám! :(

Puszedli, szuper, hogy minden rendben volt a védőnőnél. De hogy csináltad, hogy nem híztál? Áruld el a titkodat!!! :D:D

Tökmag
, ment privi!

Heni

Kép
szheni

Kép

Kép
benta

Sok szerettel küldöm nekünk!

Életem első sikeres kép-beszúrása :)

Kép
benta

Benta: ez nagyon jó! :lol:

Heni: nem tudom, pedig többet is eszek. akkor hirtelen feljött vagy 3-4 kg, most meg u.annyi maradt a 4 hét alatt. Bár hétvégére lesz +2kg, ha így folytatom (tegnap grízes tészta, ma palacsinta).

Manó: örülök, hogy férjed nemsoká hazaér!
Vendég

Én már lassan 10 kg-nál tartok... :(:(:(

Heni

Kép
szheni

én meg nem merek felállni az útálatos "bútordarabra".

Benta: ez tök jó.

Derekam hasad le, ez másképp fáj mint a múltkor. ez olyan vesés fájás.
megyek s alukálok egy picit (ha tudok, meg ha hagynak).

Apa állítólag éjjel 1-re hazaér. Juppííííííí

Kép
kissmanó

Heni idáig összesen nekem is plusz 10. Sztem ez nem is olyan sok.
De a mérleget már én is utálom!
Vendég

Igazad van Puszedli. Fogjuk fel úgy, hogy a babák nőnek, nekik meg kell... :):):)
Benta, nagyon ügyi vagy! Tök jó ez a kép! :):):) Én még mindig béna vagyok az ilyesmihez.
Tökmag, ment még egy privi... :):) Sorry...

Heni

Kép
szheni

Ma nagyon van időm körülnézni a neten. Szegény Tökmagot bombázom is rendesen, de most Titeket sem kíméllek. :) Találtam valamit a mellszívókról, talán érdekelhet vkit... Igaz, hogy nem túl friss, de ezek a modellek talán kaphatóak még most is... Meg arra jó, hogy lássuk, melyik modellt kinek ajánlják.

4.2.3. Mellszívó eszközök és készülékek (A teljesség igénye nélkül, a 2003-ban kapható modellek alapján)

1.
R-med plasztik mellszívó pumpa és Chicco ballonos mellszívó: Alkalmi használatra ajánljuk, lapos vagy befelé forduló bimbó kiemelésére is alkalmas.
2.
Pisze mellszívó: Az anya a vákuumot szájjal, szívással alakítja ki. Alkalmi használatra ajánljuk, lapos, vagy befelé forduló bimbó kiemelésére is alkalmas.
3.
Csöpi mellszívó: Az anya a vákuumot szájjal, szívással alakítja ki, a tej egy cumisüvegbe gyűlik. Alkalmi használatra ajánljuk, lapos, vagy befelé forduló bimbó kiemelésére is alkalmas.
4.
Avent Isis "vissza a munkába" készlet: A készlet egy kézi mellszívót tartalmaz, és mindazt, amire akkor van szükség, ha az anya rendszeresen távol van gyerekétől, és távolléte alatt fejéssel szeretné biztosítani a baba másnapi kosztját (hűtőtáska, cumisüvegek, jégakkuk). Az Avent Isis kézi mellszívó külön is megvásárolható.
5.
Chicco egykezes mellszívó: Könnyen kezelhető, tartozékait házon kívülre is magunkkal vihetjük. Szükség esetén szoptatás közben is lehet fejni vele.
6.
Chicco vákuumos mellszívó: Jól bevált, egyszerű, könnyen tisztítható szerkezet. Egyetlen meghibásodási lehetőség, hogy a tömítőgyűrű elöregedése miatt nem keletkezik vákuum. A gyártó szerencsére pótgyűrűt is biztosít a termékhez.
7.
Medela kézi mellszívó: Rövid távú használatra nagyon jó választás. Könnyen összeállítható, jól kezelhető készülék. A külön megvásárolható Medela Comfort szívófejjel érzékeny mell gyengéd fejéséhez is ajánlja a forgalmazó.

8. Medela Mini Electric: Rendszeres fejéshez, otthon, de házon kívül is használható elemről és hálózatról egyaránt működtethető mellszívó. A szívási ciklusokat automatikusan biztosítja.

9. Medela Electric Plus: A két szívófej egyidejű használatával a fejés ideje jelentősen lerövidül. Sokat segít, ha több tej termelésére szeretnénk serkenteni a szervezetet, vagy, ha az anya tartósan távol van kisbabájától. Hálózatról és elemmel is működik.

10. Pump In Style: Kétfejes mellszívó készlet, megfelelő teljesítményű motorral. Koraszülöttnek tejet gyűjtő kismamáknak, vagy dolgozó anyák számára ideális. A mellszívó egy praktikus válltáskában található, a táska része egy jégakukkal ellátott hűtőrekesz.

11. Chicco Automata: Elemről működtethető mellszívó, melyen a szívási ciklust egy gomb nyomogatásával szabályozhatjuk. Otthoni, és házon kívüli használatra egyaránt alkalmas.

12. Pesztonka: A hálózatról működtethető automatikus mellszívó és orrszívó készülék otthoni használatra alkalmas. Rendszeres fejéshez is javasolja a gyártó.Az orrjárattisztító kiegészítőket is megtaláljuk a dobozban.

13. Avent egyirányú rendszer: Az Avent mellszívókat a rendszerhez csatlakoztatva elérhetjük, hogy a lefejt tej egyenesen egy steril tasakba kerüljön, ezt lezárás után mélyhűtőben tárolhatjuk. Felengedés után az üvegtartóba csúsztatjuk a tejet - áttöltögetés nélkül, az eredeti zacskóból adhatjuk oda a babának.

Heni

Kép
szheni

Húúú, én mindig ezt érzem, amikor a mérlegre állok, már lassan 20-nál tartok :oops: csak nem cseszeget senki, mert a kiskönyv szerint csak 14 kg. Biussal ennyi kilóval mentem szülni. Mondjuk érdekes volt, mert szülés után 2 nappal egy kg-mal voltam több, mint terhesség előtt (na, az alakomon ez már nem látszott :D ) aztán szépen a szopis időszak alatt híztam 7 kg-t.
Mindjárt elkészül a vacsi-remekművem, remélem legalábbis, h az lesz!

Kép
Kép
mimmi

Na hello csajok!

Örülök, hogy bejött a kép!
Nálam +7 kg eddig, de én nem vizesedek egyáltalán. És édes kicsikém sokszor fekszik a gyomromnál, tehát inkább hányinger van, mint étvágy.

Heni, köszönöm a drukkot az UH-hoz, jó érzés, hogy velem örülsz!

Kicsit zavar, hogy read onlyk vannak köztünk, inkább gyertek és írjatok ti is!

Ma volt az utolsó ovis foglalkozásom ezzel a csoporttal, a másikkal meg csütörtökön lesz, de nem esik már jól, így befejezem. Csapunk még majd egy fergeteges búcsú-bulit, de ennyi volt.

Manó,
ennyi nyavaját! Azt hiszem, ennél már csak jobb jöhet!

Tökmag,
ez a cukor-eredmény nem vészes, pont határeset. Engem ennyivel 180 gr-os szénhidrát-diétára állítottak be, és ne volt semmi gond. Viszont amikor trombózis-gyanús voltam /szülés után 5 héttel/, a körzeti orvos azonnal lefektetett és mentőt hívott, fel se kelhettem, amíg ki nem vizsgáltak.

Szép estét!

Benta

Kép
benta

Szia Moncsi! Üdv a csapatban. :)

Mimmi ne keseredj el, majd megy legközelebb! Ismerek olyant, aki 5 alkalommal ment és utoljára sikerült. Gyakorolsz, aztán hajrá :) Egyébként én is azzal „bíztatom” azuram, hogy majd szülés/császár után úgyis böjtölni fog, legalább most használja ki az alkalmat. :D Be is vetek mindenféle praktikát, de ha a baba bedörömböl bizony nekem előfordul, hogy lelohad a kezdeti lelkesedés :D

Ivett én az egész ügyhöz annyit tennék hozzá, hogy NET! Bárki bármilyen információhoz hozzájut. Bármit csinálsz a hálón keresztül simán utána lehet nyomozni, akár a billentyű leütések alapján is :D Kb 10 percen belül ha akarnám meg tudnám mondani, hogy hol lax, hogy hívnak, van-e netbankod, adószámod stb stb, csak tudni kell, hogy hogyan lehet lenyomozni :D (Nomeg olyan program kell.) Igen, van akik ezzel visszaélnek. De ezt csak egyetlen módon lehet kiküszöbölni. Lakatlan sziget. Hiszen minden adatod valahol fenn van, hogy csak a lakossági nyilvántartó ellenőrző és egyéb szerveket említsem. :)
Agyon nem csaphatok senkit csak azért, mert olvas rólam valamit, látott valahol, jééééé a titkosított telefonszámomon választáskor Gyurcsány elvtárstól kezdve mindenki keresett. Tehát a fejétől bűzlik a hal. Van telefonkönyv, lakcímnyilvántartás, apeh-oep-nyf stb nyilvántartás, és bárhonnan bármi megszerezhető.
Szóval én részemről a visszaéléseket nem tudjuk maximálisan kizárni, így aztán nem is érdekel különösebben a dolog. Nyah hegyibeszédnek vége, és bocs a hangnemért, de kikívánkozott.

Benta tök jó a kép :) Bár nekem olyan kéne amin felfelé megy a mutató, mert ez az össz-vissz 2,5 – 3 kiló a 29. héten nem nagy szám, főleg, hogy terhesség előtt és 1-3 hónapban ledobtam 13-at. Lehet most meg ezért fognak cseszegetni. :D

Pelenka: Hááát ezek a kilós méretek szörnyűek :D Az biztos, hogy amíg le nem esik a köldökcsonk addig newborn fajtát érdemes venni, mert annak a köldök része úgy van kialakítva. Utána a mini méretet fogom 3-5 kilósat. Emmát úgyis sacc 3,5 – 4 kilósra gyártottuk le, és remélem vissza is hízott már :) A hasam mindenesetre megint nőtt 3 cm-t, 118 köldökvonalnál, ugyanakkor a súlyom semmit sem változott. Tényleg mint egy strandlabda.

Vásárlás: Hát szóval kaptam azuramtól egy kis költőpénzt, hogy most aztán vegyem meg azt a sok apró bizbazt ami még hiányzik a listáról, meg a kórházba vivős cuccból. Jelentem az utolsó fillérig elköltöttem, pedig alig vettem valamit, azt is rossmann és dm üzletben. Mivel ki tudja mikor kapom meg a recepteket a babafürdető stb cuccokhoz vettem mindent. Fürdető-sampon, testápoló, hintőpor, popsikenőcs, magammal hordós pelenkázó (mégse a deszkán pelenkázzam a babát ha orvoshoz vagy bárhova megyünk), ollót, fésüt, stb stb.
(Najó vettem magamnak egy nagy fürdőlepedőt, meg egy kisebb törölközőt a kórházi csomagba, szép bordót azon nem látszik annyira a vér, meg Emmának egy csipeszes cumitartót :oops: ennyit engedtem meg a listán kívül)
Szóval már csak a gyógyszertári holmik vannak vissza. :D Tök örülök neki.
Vendég

Anuk, de ügyes vagy! :):):) A héten mi is megejtjük a bevásárlást, csak várom, hogy Miki is itthon legyen, mert most még délutános szegénykém!

Benta, én nem is gondoltam, hogy Te még ilyen "nagyban" dolgozol... ügyes vagy, és ha úgy érzed, ennyi elég volt, akkor nyugodtan hagyd abba. Eddig is nagyon tiszteltem azokat, akik tudnak még dolgozni. Tabati, Noémi, Puszedli... és még gondolom mások is. Szóval... le a kalappal! Háa Istennek én sem vizesedek... viszont az esti lábmasszírozás kifejezetten jól esik. :)

Beni barátkozik a szgépasztallal. :) Remélem, azért ha meg akarom majd nyugtatni miután megszületett, nem a klaviatúrát kell majd pötyögtetnem... :):):):):)

Heni

Kép
szheni

ERŐS ANTÓNIA???????? Aztaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!

Heni

Kép
szheni

Heni,
csak heti 2 csoport /2x1 óra/ volt, nem sok, + a készülés. A tanítványok maradnak. Akik rendesen dolgoznak, na azoknak őszinte elismerésem. Nem tudom, hogyan bírják.

Kép
benta

Sziasztok Csajok!

Nagyon -nagyon édesek a pocakos képek! :D

Szépek vagytok! :D

Amadea!!! segítség!!!!
Tök csúnya visszeres a lábam, meg lila, ahol elpattan, és kijöttek...hát ott is... :oops:
...és az egyik lábamon a nagy lila paca alatt eltűnt a bokám!
Szerinted ez normális, vagy menjek vele el valahova? Hordom a harisnyát, kenem Venorutonnal, de semmi. :x

Kép

Kép
mukkancs

Benta!

Ezt a képet nagyon a magaménak érzem :wink: ...én +8 kg-nál tartok és az a baj, hogy nagyon látszik is, mintha mind a 8 kg a fenekemen és a combomon lenne :oops: ...a többi csaj tornán mind olyan csini, csak én vagyok ilyen nagyseggű :(

KépKép
amadea

Sziasztok!

Anuk: nyilván nem vagyok annyira naiv, hogy ne lennék tisztában azzal, hogy bármivel vissza lehet élni a mai világban... különösen az internet segitségével. Tudod, én minden helyzetben magamból indulok ki, és ilyet nem tennék. Ezért dühitett fel kissé, hogy gyanusitást kaptam, mert most már csak néha olvasom a fórumot és nem irok magamról. De mégsem ragadtattam el magam bántó hangnemre...

Ékes célzását pedig vettem...

Legyetek jók és őszintén kivánok egészséget és sok örömet Nektek és a Pocaklakóknak!

Ivett
Vendég

Amadea, ezzel én is így vagyok. Mindenki tök csini a tornán, én meg "feszítek" a csodaszép ám annál kényelmesebb tréninggatyámban. :) De az is lehet, hogy ők is ezt gondolják magukról. Az a helyzet, hogy én azokon a képeken, amiket feltettél Magadról, egyáltalán nem látom Rajtad, hogy "nagyseggű" lennél. Sztem ugyanolyan csini vagy, mint a többi kismama, akikkel én együtt tornázom. Ha itthon megjegyzem, hogy megint feljött egy kiló, akkor Miki megjegyzi, hogy "és akkor mi van?" Nem teszem magamnak, de ő elfogadja, hogy a várandósság ezzel jár. Lehet, hogy nekem is el kellene... csak mostanában én is érzem azt a néhány plusz kilót... nekem nincsenek vizes gondjaim, nem dagad a lábam, egyszerűen csak nagyon nehéz a pocakom, pedig szegény Benikém még nem is olyan nehéz, hogy miatta nyafogjak, de el tudom képzelni, mit érez az, akinek vannak ilyen-olyan problémái. Na, jó, nem akartam ám nyafogni egy pillanatra sem, lehet, hogy már fáradt vagyok.

Benta, én még úgy bírom, hogy kedd-szerda-csütörtök-péntek 1-1 óra, szombaton meg 4. De persze vmikor átvariáljuk a gyerekek sulis programjai szerint... vagy épp az enyém miatt. Fárasztó, de a pénz meg kell... és hát a fordítások sem jönnek rosszul. 20 oldalas anyagokat kb 2-3 nap alatt csinálom meg, míg régebben nem kellett egy nap sem hozzá. Reggel megkaptam, este ment az email vissza. Most meg... egy kicsit nyűgösnek is érzem már. Pedig akkoriban a suli mellett csináltam... nem is tudom, hogyan bírnék most dolgozni...

Heni

Kép
szheni

Ivett, köszönjük, hogy itt voltál velünk még akkor is, ha csak olvastál. Nincs ezzel semmi baj. Remélem, Veletek is minden rendben lesz, és azért nem maradtak rossz élmények velünk kapcsolatban Benned.

Heni

Kép
szheni

Szép estét mindenkinek!

Sajnálom, akinek rosszul alakult a napja...Kissmanó, most hátha letudod a nehezét és júniusban csak a bébre tudsz koncentrálni...
Tök jó, hogy járatod nyelvórára a nagylányodat, ezt nyelvtanárként örömmel hallom :wink: Hmmm, nekem is szép terveim vannak, mi mindent fog megtanulni a gyerkőc, aztán majd meglátjuk, mi a realitás...

Heni, mi történt Erős Antóniával? Le vagyok maradva a bulvárhírekkel, elég utánaolvasni a Gyurcsány-utódról szólókat, csak hogy épp képben legyek, aztán gyorsan jön a babanet, meg mindenféle eü weboldal...olvastatok már a cyberchondriáról? Szerintem nekem van ilyen tünetem - olvasok valami nyavalyát a neten, és nekem rögtön bejön, ez a bajom, aztán para, para...sajnos ez a terhesség előőt is így volt.

Amadea, a képfelekasztási ötletedet én is lenyúlom - fiúban, nagyon tetszik! Még sose decoupage-oltam, de most ki akarom próbálni májusban, ha itthon leszek!

Nincs kedvem dolgozni! Tegnap délután és ma délután is szabad voltam, és SEMMI hasznosat nem csináltam :oops: Kisfiam már két napja órákon át olyan hancúrt levág, hogy két pulóver is mozog a hasamon, a hasfalam fájdogál, mintha beütöttem volna belülről...Igaz, vasárnap megfeledkeztem magamról, és két kávét is lenyomtam egy nap, este meg egy kólát :? remélem nem ez ütötte ki a picikét...

Lábdagadás: most az előbb zuhanyzásnál észrevettem, hogy a zokni szegélye alatt és felettkicsit ducibb a lábam, mintha sötétebb lenne egy csíkban a bőr (pedig tényleg megmostam, nem kosz :) ). Ez lehet kizárólag zoknitól, ami eddig nem szorított?

Kilók: én is tíznál járok :shock: épp 10 napja a dokinál még 8-at mondtam, azt hiszem...mi lesz még itt?!Én már este nem férek a bőrömben, szó szerint, papás-mamás is már csak napközben jöhet szóba, estére örülök, ha levegőt kapok :( Ergo marad a hétvége, hát ez van
A pocakos fotó szuper, az enyém pont olyan, mint a középső poci, alakra :D

Húú, tényleg szita az agyam...egy órája csengettek, abbahagytam az írást, és most látom, hogy el se küldtem :oops: Azt hiszem, mára elég belőlem!
Mindenkinek jobb holnapot, mint a mai!
preta

Sziasztok!

No, én sem állom meg, hogy a vitához hozzá ne tegyem a gondolataimat. :roll: Csak saját tapasztalat... Írásban sokkal könnyebben félre lehet érteni az ember lányát, szerintem itt is ez történt, de már mindegy, látom vége a meccsnek... :(

Kilók!

Én úgy védekezem, hogy most kihagytam a védőnőt, majd egy hónap múlva megyek legközelebb...struccpolitika... :oops: :lol:

Lábdagadás!

Párom megjegyezte, hogy kicsit dagadtabb a bokám (én nem vettem észre), de nem gáz. Remélem nem dagad tovább.

Vádligörcs!

Én is ébredtem már éjjel arra, hogy gyorsan visszafeszíteni, mert mindjárt begörcsöl. :roll:

Tökmag!

A tali óta nem voltam tornán... Beteg voltam, most sem megyek, mert rohangálok a licitált cuccok után, jövőhéten meg névnapozunk, aztán szabin leszek ki tudja mit csinálunk...szóval jól el fogom hanyagolni. :oops:

Pelenka!

Barátnőm épp a minap mondta, hogy nem érdemes megvenni a pelenkát, csak az uccsó héten, mert akkor már doki tud kb. súlyt mondani. :roll:

Mukkancs!

Én ugyan nem értek hozzá, de tuti elmennék a dokihoz. Elég rosszul hangzik... :roll:

Hajfestés!

Nekem mindenki azt mondta, hogy lehet, csak szellőztetni kell. Én azért az első 3 hónapban kihagytam, meg amúgy is melíroztatok csak, de muszáj, mert hasonlóan Henihez én is "rosssz" géneket örököltem... :lol:

Kép
Kép
tabati

Preta, Erős Antónia babát vár, és már az 5. hónapban van. :) Nagyon örülök neki, mert már ráfért egy baba. Remélem, nem lesz semmi baj abból, hogy milyen beteg szegénykém...

Na, megyek alszani. Jó éjt mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Na lányok, most néztem a szgépemben a képek között, hogy épp ma egy hete tettem nektek egyet. Most megismétlem, szintén pár perces a fotó.
Csak, hogy lássátok ez a napom is milyen szuperül indul :evil:
DE éccaka 3-kor hazaérkezett apa, még ki tudott jönni a hegyoldalra, nem volt ekkora a fehérség (ámbár már éjfélkor kezdte szórni a magáét).

Kép

Kép
kissmanó

ja, és Sosi: könyörgöm jelentkezz!
Remélem Karesz bébbel meg Veled is minden a legnagyobb rendben.
Nem szoktál ekkora szüneteket tartani. Lecsekkoltam, márc.1-én voltál utoljára író üzemmódban.

Mukkancs: viszerekre ezt írja a homeós (ámbár ahogy leírod az állapotod, én dokihoz rohannék). nos:

A lábon futó vénák tágulatát, fájdalmasságát a vénás pangás okozza. A visszártágulat romlik meleg időben, álláskor, a nap végére ödéma is kialakulhat, éjjel lábszárgörcs léphet fel.

ARNICA 9CH napi 2x5 golyó: Nehéz láb érzése, fájó visszerek, spontán véraláfutások esetén

HAMAMELIS 9CH napi 2x5 golyó: feszülő, fájó visszerek, álláskor, járáskor fájdalmas a láb.

PULSATILLA 15CH napi 1x5 golyó: a végtagok vénás vérbősége, a lábszárakon márványrajzolat. Erősödik a fájdalom melegben, enyhül friss levegőn.

CALCIUM FLUORATUM 9CH: a vénafal tágulatának fájdalmasságát enyhíti a meleg borogatás

ZINCUM METALLICUM 9CH napi 2x5 golyó: jellemző a lábak állandó mozgatása, rázása, mely csökkenti a fájdalmat vagy a zsibbadásérzést. A comb belső felén, akár a nagyajkakig terjedő visszeres panaszoknál javasolható, kiegészítve a HAMAMELIS-szel.
kissmanó

Jó reggelt Lányok!

Tegnap én is elmaradtam: bent meló volt, aztán mentünk a dokihoz.
Áron még mindig nem fordult be! :(:( Úgyhogy mostantól minden nap "beszélgetünk", mert szeretném, ha a következő dokira már a helyes úton lenne. Azt mondta a doki nagy az esély rá, mert már volt fejfekvéses többször is. Hát remélem, mert ha így marad, akkor az császár! :(
A BPD 79 mm, mindene szépen fejlődik, kb. 1400 gramm lehet! :)
A méhszájam is zárt, a köldökzsinórban is jó a flow. Tényleg minden rendben!

Azt már meséltem, hogy múltkor a 4D-n láttak a köldökzsinórom egy részén még egy eret. Megmutattam a dokinak is a képet, szerinte is ártalmatlan és nem is kell foglalkozni vele, de azért mondta, hogy menjek el a kórházba a dr. Hajdú Krisztinához (uh. spec) és mutassam meg neki is - ő is mondja rá, hogy minden oké. Úgyhogy jövő hét kedden kivárom a sort.

Doki után itthon pakoltunk, takarítottunk, így este már a hálóban tudtunk aludni! :) Valószínűleg a pakolástól, vagy mert nőtt a hasam, de este nagyon kellemetlen volt, pláne hogy kimentünk az ikeába. Éjjel úgy aludtam mint a bunda - még pisi sem volt.

Csillagtáncos, sajnálom, hogy nem tudjátok megoldani a fűtést, de hidd el, jobb ez így mint összecsapni. Ezt tényleg meg kell tervezni, mert egy vagyonba kerül, és Ti sem szeretnétek fázni jövő télen!

Moncsy üdv közöttünk! :)

Amadea, köszi az aranyeres tippeket, neked is Kismanó a beszkennelt anyagot: a vicc az, hogy tegnap megnézte a doki, és szerinte nincs kint. De én érzem, hogy ott valami nem kóser, és ha odanyúlok olyan érzésem van, mintha egy kék-zöld foltot megnyomnék. Szóval kellemetlen...
Szerintem mindenképp kipróbálom a homeos bogyókat, mert nem akarok így a szülés elébe állni!

Mimmi én is folyamatosan festem a hajam. Nekem ez kb. 2 havonta jelent 1-et. Szerintem ha szellőztet az ember nem káros. Talán az első trimeszterben érdemes vigyázni, ilyenkor már nem tud gondot okozni. Talán a szőkítés a legbüdösebb - azt tényleg jobb nyitott ablaknál!

Tökmag, a plusz súly tuti víz! Rá se ránts! Már írtam, hogy az ikres barátnőm 33-at hízott, de szülés után két nappal már -17,5-nél járt! És még van bőven víz, ennyit tudtak belőle kihajtani!
A jógával nem tudom mi lesz, mert Viktor csak holnap este van itthon - péntek, szombat dolgozik. :( Majd még ma kitalálom!

Kismanó, ez az éjszakai kép hihetetlen! Mintha hónapokkal ezelőtt lenne!

Na megyek, mert hajat kell mosnom, és 9-re be kell érnem! Nincs kedvem ehhez a héthez, ráadásul szombat is munkanap! :(

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi,
ha nem akarsz várni, Hajdú drnő a Praxisban is rendel szombatonként, oda is be tudsz jelentkezni, 6000.- a sima 2D-s UH.

Kép
benta

Jó reggelt!

Kissmanó: nálatok még ekkora tél van? Jajj, de durva! Bár nagyon szép! Örülök, hogy férjecske rendben hazaért!

Remélem a mai napod jobb lesz!!!

Noémi: még van ideje befordulni! remélem Áron baba fejre áll!!!

Asszem nekem is kialakulóban van az aranyerem :( , már tegnap is éreztem nagy wc után, de elmúlt, ma még nem, és kellemetlen ha ülök. Lehet ezzel vmit csinálni?

Mukkancs. én is elmennék dokihoz, ez már nagyon csúnya lehet!

Anuk: tök jó, hogy kaptál költőpénzt! és miylen ügyesen bevásároltál!

Szép napot! majd jövök!
Vendég

Noémi!

Ne aggódj a farfekvés miatt, egy ismerősömnek szülés előtt egy héttel fordult meg. :wink:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Manó!Most lehet,hogy megdobálnál vlamivel,ha a közeledben lennék,de én én irígykedek a képre,amit feltettél.Nagyon szeretem a havat!Igaz,ami utána van,latyak,sár,stb.azt nem...Nekem még nem jött Tőled mail,nem tudom,elküldted-e már,de várom és előre is köszönöm!Remélem,ma jobb napod lesz...!

Noémi!Én múlt hét hétfőn voltam a dokinál,nekem is visszafordult a fiacskám ülő helyzetbe...Nekem is mondta a doki,hogy nyugi,még van idő a 36-37.hétig is akár befordulni,de Ékes is ide-oda forgolódott,a 30.hét után is,így tekeredett valószínűleg a nyakára a köldökzsinór és többek között ezért lett a vége császár.Ne haragudj,nem rémisztgetni akarlak,de én is ez miatt aggódok egy kicsit... :(

Kép

Kép
ékes+tesó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?