Új privát üzeneted érkezett!

Csillagtáncos!

Nekünk hagyományos állványos kádunk van, de bennünk is felmerült már, hova szedjük ki a gyereket a kádból? Mivel semmi erre alkalmas felület sincs a fürdőszobánkban és hely sincs, ahova lehetne tenni mondjuk egy pelenkázólapot...nyáron még nem annyira gáz, mert a babaszoba pont szemben lesz a fürdővel, de félek, hogy télen megfázik....

A szülésznőmről meg kiderült, hogy dúla is, így már egész biztos vagyok benne, hogy jól választottunk. Holnap megyünk megnézni a szülőszobát.

KépKép
amadea

Szép jó reggelt :)

Süt a nap hétágra, tök jó :D
Jóóóó korán kidobott az ágy :)

Csillagtáncos: én a chilis babhoz csináltam ezt a lepényt, de magában is nagyon finom. Ha nem szórod meg kukoricával, szerintem simán vajjal, vagy frissen tejjel is nagyon finom lehet. Én egy picit vékonyra nyújtottam, érdemes legalább 1 cm vastagra kinyújtani, majd állni hagyni a tepsiben, már olajjal megkenten egy fél órát. A második adag nekem így állt, amíg az első kisült, és sokkal vastagabb és persze puhább lett.

Amadea: Nekünk is a a szobában lesz a pelenkázó, de fürdetés után, ha bebugyoláljuk vastag törülközőbe, megfázhat, amíg átvisszük a fürdőből?

Ma délelőtt sok dolgom lesz, de délután pihizek és találkozom egy kismamával, aki nemsokára szülni fog :)
magdii

Nálunk is ez a helyzet Amadea.
Tök pici a fürdő, a mosógép meg keskeny, ráadásul a kás állványostul elfoglalja az összes szabad helyet. Úgyhogy én kénytelen leszek télen - nyáron átvinni a szobájába. Ami szerencse, hogy meleg van a lakásban.

Amadea, nagyon kíváncsi leszek a holnapi beszámolódra!
Én holnap is hívogatom majd a kórházat, a szülésfelkészítővel kapcsolatosan. Kiplakátolva az van, hogy szerdánként, de mindig más időpontban, a neten pedig az, hogy kéthetente szerdán.
Egy időpont tuti a szülőszoba látogatás - szerda 1 óra. De mivel még dolgozom, nekem szerintem az május elejére marad!

Mi ma is takarítunk! Még mindig nem száradt ki a plafon - remélem holnapra ki fog!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Mimmi:
örülök, hogy túl vagy a szemműtéten! Hogy vagy, mennyire fáj, érzékeny? Egyszer majd én is szeretném megműttetni, jó lenne, ha nem kellene szemüveg.

Tökmag:
Mi újság a térelválasztóval? Kiszáradtak a fák? És hogy vagy? Elmúlt már ez a hányós-hasmenéses dolog?

Noémi:
engem vhogy nem tud érdekelni, hogy csinos vagyok-e a kórházban, vagy nem. Meg félek attól, hogy összevérzem vagy vmi, szóval ezért nem is akarok újat venni, meg minek vegyek pl. olyat, amit utána úgysem veszek fel? Pl. hosszú hálóing, csak mert ezt tanácsolják. Bár aláírom, hogy biztos nem véletlenül, de én annyira utálom!

Preta:
én is mindent elfelejtek. És nekem a télikabátom már nem jó, a tavaszi dzsekim sem, szóval plusz egy pulcsi apától, kabát kicipzározva, és mehetünk, még jó, h nincs olyan hideg.

Tabati:
nekem B-s jogsim van, a férjem A-s, így a fer. Én imádom az auótkat, ő a motorokat. Bár mondtam, hogy gyakoroljuk az autóvezetést, mert ha éjjel szülnék, be kell vinnie.
És szemüveges vezető vagyok. És van egy pótszemüveg az autóban.

Magdi:
sztem ha egyenlő hőmérsékletű a lakás (mint nálunk a panel) akkor sztem semmi baja nem lesz, ha a fürdőből átviszed a szobába. Akkor már gáz, ha mondjuk egy hűvös előszobán kell keresztül vinned.

Amadea: Majd mesélj, kíváncsi vagyok!

Niki:
én majd május közepén szeretném kimosni a babaruhákat, ill. bekészíteni a kórházi dolgokat. Vagy ha nem is bőrödbe, de legalább egy helyre, hogy apa majd tudja mit kell utánam hozni.

Tegnapi koncert: a fiúk már lazábbak voltak, lassan belejönnek a koncertezésbe (bár a férjem már rutinos, de hát ő már 15 éve zenél és koncertezik). Kevesebben voltak, szóval jó, hogy átmentünk, mert volt közönség :lol: . Soké értünk haza, korán keltem, mert éhen akartam halni. Szóval kicsit álmos vagyok, pedig én is akartam sütit sütni, de lemarad.

Ebéd meg maradt tegnapról (paradicsomos húsgombóc).

Tényleg ti nem vagytok farkaséhesek? én igen, és nem tudom kitalálni, hogy mit egyek és ne hízzak el. És hiába vacsizok pl. este fél 9-kor már éhen akarnék halni.

Du. tán vendégek jönnek. A férjem volt munkatársa hozza el a terhes barátnőjét (akit írtam a múltkor), kíváncsi vagyok.

Süt a nap:).

Holnap UH! Kíváncsi vagyok mekkora a csöppöm, ill. hogy fekszik.
Ja, és Nándi egyre inkább nem hagy éjszaka aludni, gondolom már nagy, szóval simán megérzem, ha fordul egyet, vagy mocorog.

Szép vasárnapot!
Vendég

Csillag,
én nem tudom, azok a csili-villi fürdető állványok mire jók. Mi a mosógép tetején fürdetünk, és a szárítógép tetején öltöztetünk fürdés után, lesz rajta egy merev pelenkázó-feltét. Nálunk hideg van télen ahhoz, hogy kisétáljunk vele a szobába.

Puszedli,
a kicsid biztos igen muzikális lesz. És nem vagy fáradt még este elindulni? Én 8 után már csak fetrengeni tudok. Éhes nem vagyok, annyira a gyomromban van a bébi, csak azért eszem, mert muszáj. Este pl. egyáltalán nem tudok enni. Kivéve fagyit :) , az valahogy lemegy.

Noémi, hogy álltok? Kapunk majd képeket!

Mimmi, Ékesbaba, gyógyuljatok meg hamar!

Nagyfiam kósza vissza-visszatérő hasfájással küzd, az UH-on ápr. 21-re adtak időpontot, 2 héttel ezelőtt :roll:

Szép napot!

Benta

Kép
benta

Amadea, köszi az adatokat!

Kép
benta

Benta: tegnap egész fitt voltam, még a múltkori koncerten is.
sokszor van, hogy este 7-kor már hulla vagyok, de akkor dolgozok, tegnap meg direkt lógattam a lábamat:). De ma este már nem mennék:).

Remélem örököl zenei tehetséget az apjától, jó lenne! Tegnap elképzeltem, ahogy majd együtt zenélnek. Milyen jó lenne!

Nekem még nincs a gyomromban. A köldök felett max. egy-két centire érzem, de annál feljebb nem.
Vendég

Tegnap megnéztük a L. de Vinci kiállítást itt:

http://www.vamdesign.hu/

Nekem bejött, a sok negatív kritika ellenére. A gyerekek is élvezték, ma feltalálósat játszanak. Meg persze veszettül mennének Párizsba, múzeumozni :) Lassan kezdik felfogni, hogy ez a nyár nem a csavargásról fog szólni, illetve igen, csak kicsit máshogy.

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

Megjöttünk a börzéről. Sikerült venni ezt-azt: utazóágy, babahordozó, takaró, pelenkázó alátét, + pelenka.Kb. 20-22 ezret költöttünk. Szerintem jó árakon ki lehetett fogni dolgokat, és még alkudni is engedtek.

Kiságyra akartam még forgót, mert a Brendonba már nem volt a majmos, kuponos. De most találtam a Régió Játék-ban elemeset 6.300-ért.
http://www.regiojatek.hu/termek-13260-a ... il_bm.html

Kíváncsi vagyok Csillagék mit tudtak venni.

Megyek visszaolvasok, mert már két napja nem voltam.

Zsu

Kép
bvigh

Zsu: tök ilyen zenélő forgónk van. Nekem bejött, csak egy dologra vigyázz ha ilyent veszel: van egy olyan opciója, hogy mozgásra indul. Ez csak akkor jó, ha a baba nem alszik el. Mert ha elalszik, s álmában mozdul egyet, felébreszti saját magát. Ha pedig szépen alszik a béb, te bemész hozzá (s szépen megfeledkezel a forgóról, hogy mozgásra indul), akkor is sikerül az alvó gyermeket esetleg felkölteni.
Nem törvényszerű, de én jártam így.

Kép
kissmanó

Zsu,
de jó neked, ennyi mindent sikeresen beszereztetek! Klassz a forgó! Én majd a nagy Kismamás börzére szeretnék kimenni, pelus igen jó árban szokott lenni, de ápr. végén lesz, ami nem biztos, hogy még menni fog.

Kép
benta

Fürdetés!

Mi a szobában fogunk fürdetni, a kád rákerül egy alacsonyabb szekrényre, kádállványt feleslegesnek érezzük, meg sokan mondták nekem, hogy balesetveszélyes, mert felborulhat. :roll:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!
Én a júliusi topicba szoktam irogatni, de mivel nagyon szeretném szuggerálni hármaskának, hogy júniusban szülessen, motiváció miatt benéztem ide is. 8)
Hármaska fiú, de neve még nincs. Eléggé gondban vagyunk. :lol: Ha nagy küszködve valamelyikünk talál egy nevet, akkor a másiknak az egy "jaj, csak azt ne". Egyszer már majdnem konszenzusra jutottunk, ott meg anyós mondta, hogy na, csak azt ne. Mivel párom sem volt oda túlságosan érte, így egy picit levettem a napirendről. Van azért még idő. :wink: Bár ahogy haladunk...

Ha már fürdetés volt a téma. :wink: Mi a kis kádat eleinte inkább bevittük a szobába, vízzel együtt, mert elég hideg a fürink. Ott meg minden adott. Próbáltuk, hogy a nagy kádba tesszük a picit, de elég macerás volt, így hamar áttértünk a nagykádas fürdetésre. Általában apa fürdet, esetleg ketten. Ha meg egyedül voltam, a nyakamba kötöttem a fürdőlepedőjét és azzal a mozdulattal, ahogy kivettem, bele is tekertem és irány a szoba, nem kellett letenni. Most, hogy nagyok, a mosógépre teszem őket amíg szárítkoznak.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Zsu: örülök,h ennyi mindent vettetek! Nekem egy kicsit csalódás volt, mert mi kádat, pelenkázót (nem feltétet, mert az volt, hanem esetleg vmi állványost), mellszívót, hordozókendőt szerettünk volna venni- na ezekből egy sem volt! Igazából ahhoz képest, h a plakáton mennyi mindenről írtak, nagyjából a legtöbb a bébiruha volt. Így vettünk pár bébiruhát- ellenállhatatlan és olcsó darabok, egy kezdő csomag pelust a kórházba (legalább az egyik belépőt le tudtuk vásárolni), meg nekem egy nadrágot, egy felsőt és egy szoptatós melltartót. az a kismamás üzlet volt jó, 2490 Ft votl a szoptatós, meghúzással most is, ezért vettem meg, hogy ha esetleg mégis kinövöm szoptatásig, egy ideig még bőven tudom most hordani! Szóval ennyit a miskolci bababörzéről.
Ja, meg de. voltunk, de akkora tömeg volt, hogy ettől elég hamar bedepiztünk mindketten, a férjemet jövőre tuti nem fogom vinni, szegény már alig bírta! De valhogy én is kifáradtam,m mire egyszer végigjártuk.

Ma olyan rossz kedvem volt, egész du pityeregtem, de fogalmam sincs miért! Most meg fázok és fáj a torkom, már főztem teát+szedtem be C vitamint, remélem, nem fázok meg!

Puszedli: nem semmi, hogy bírod még a koncerteket, én mindig csodálkozom, mert nekem már nem megy a hangos zaj + általában cigifüstös egy zárt koncert... Tegnap komolyzenét hallgattam, de azt is lehalkítottam, amikor kicsit hangosabb lett.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Na, végre sikerült visszaolvasnom.
Sajna közben ki kellett mennem palacsintát sütni, mert megkívántam. :oops: Jól be is faltam belőle.

Tökmag, hogy vagy? Elmúlt már ez a hányós-hasmenéses nyavaja?

Benta, a forgót még nem vettük meg, ezt most találtam a neten.

Én azt a tippet kaptam fürdetésre,hogy állványnak megteszi a vasalódeszka is. Bár gondolom nem egy keskeny változat. Viszont télen, mikor már nagyobb lesz, és pancsol, nem hinném,hogy szívesen fürdetném a szobába.

Erika, remélem sikerül hamar kideríteni,hogy mi a baja Ékesnek! Szörnyű,hogy így működik az eü.

A cukor eredményem megvan, az éhgyomri 3,4 a kétórás 5,5. Szóval minden rendben. Persze a támadónő megint megpróbált rámijeszteni. Hívtam,hogy nem nézte-e meg, mert nem biztos,hogy időben el tudok érte menni. Mire mondta,hogy mindenképp menjek érte, mert valakinek pont előző nap lett rossz, bla-bla-bla.....

Hálóing: ezen még nem is gondolkodtam. Én szeretem a hálóingeket, ill. még most ilyen kis pizsiben alszom (trikó+boxer), de már nem sokáig jók rám. Viszont nálunk biztos,hogy adnak a kórházban csinit. Én nem fogok rá nemet mondani, miért a sajátomat tegyem tönkre, vagy küszködjek vele. Azt a pár napot kibírom.

Zsu

Kép
bvigh

Erika: Jobbulást Ékesnek!!! Szegény kislány, nagyon nehéz lehet neki. Tudom már késő, mert mindjárt hétfő, de orvosi ügyeletben nem foglalkoznak a kicsikkel? Azért az nem állapot, hogy a gyermek már ilyen hosszú ideje szenved! Biztos ráborítottam volna az asztalt a doktor nénire. :evil:

Noémi: Katéter! Anyám, erre nem is gondoltam. Helyi érzéstelenítősnél is van vajon? Húúú annyit próbálok utánaolvasni a császárnak, de mindig mondasz újat. :oops:

Hálóing: Elvileg nálunk lehet igényelni kórházit. Hát fogalmam sincs, hogy császár után hogy néz ki az ember lánya (mert ugye gondolom cserélik a kötést), meg hogy ennek ellenére fogok-e vérezni, mintha szültem volna (szerintem igen) és nincs szívem sajátot összekoszolni, vérezni stb. Van egy csinosabbnak mondható sokáig gombos kínajim, azt majd akkor veszem fel köntössel, ha Rod le akar fényképezni a babával még a kórházban. Mégse zöld műtős-nyúlott akármiben legyek. :D Pizsi meg eleve kizárva a hasseb miatt, zoknit viszont viszek, csatlakozom a csoszogós táborhoz. Elég hideg szokott lenni a kórtermekben, s Rod még itthon is lecsesz, ha félpucéron flangálok, nehogy megfázzak. Szerinte mindig szép vagyok, mégha csöpög is az orrom, vagy olyan ragyás voltam első 4 hónapban mint a varangyos béka.

Kencefice, ékszer, stb: Én most ugyebár megjártam a szülő-előkészítőt, ki van rakva szép nagy táblára a tudnivaló.
- rövid körmök, műkörmöket el kell távolítani, körömlakkot mind a lábról, mind a kézről le kell mosni (lemosót biztosítanak)
- ékszereket teljesen le kell venni, sem jegygyűrű, sem fülbevaló, semmilyen testékszer nem maradhat (akkor most azt is kell mondani, hogy az egyik fogam orvosi fémmel van felcsavarozva a pofacsontomba?)
- tetoválásokról bejelentést tenni (fogalmam sincs miért, de ha ez kell legyen)
- smink minimálisan megengedett szülés után
Szóval azt hiszem teljesen alapdolgokat fogok bevinni, semmilyen márkásabb holmit nem viszek sosem lehet tudni, sminket egyáltalán nem, de a legpihepuhább wc papírhoz ragaszkodni fogok :)

Kórházi cucc: Én biztos ami biztos már április elején nekiállok összeokoskodni, hogy mi kell. Szépen egy kupacba összerakom, eláll az a kanapé végében. Mivel áprilisban költözködünk, meg a doki is megriogatott, hogy a májust már valószínű benn fogom eltölteni így kénytelen leszek előbb nekiállni mindennek. A babaruhák mosásával nem tudom mit fogok csinálni, mert nem akartam korán, hogy még jó egy hónapig álljon a szekrényben, hát a tesómra marad, biztos vagyok benne, hogy extra pihe puha finom és vasalt lesz minden. (bele van szerelmesedve a babaruhákba, hát nehéz is ellenállni, a bébi méretű kisvirágos stb ruhácskáknak, már kaptam tőle csipkés pelusbugyit is) Viszont már megvan az összeállítás, amit Emmára adok hazahozósra. A sapi és a body krém színű, a rugi halvány rózsaszín persze maci mintával :oops: ha kell van krém színű macis pamutkardigán is.
Kép ,

Hétvége: Hát csak most kerültem gép elé, mint kisregényemből kiderül :) Szombaton egész nap benn voltunk Rod munkahelyén, mert ugye egy hétig itthon volt, így el van maradva a határidősével és segítettem neki szerkeszteni. (Bár megvallom néha úgy éreztem eltévedek a sok színes csík tömkelegében, így Ő csinálta a nagyobb, én a kisebb faluk digitalizálását amit majd leellenőriz utánam) Este jöttünk haza, jól el is fáradtam.
Vasárnap a szokásos. Főzőcske (bableves, hagymás krumpli sült hallal és céklával) aztán malacka fürdetés és tisztába tevés, majd takarítás, vasalás. Még a 28. heti pocifotó sincs meg. :( Estére lehet meglesz, akkor felteszem.
Viszont volna egy eléggé kínos kérdésem, és megértem, ha nem nagyon akarjátok megbeszélni :oops: Tegnap este felvetődött nálunk, hogy mivel már a 3. trimeszterben vagyok talán a papás-mamás khm „normális” változatát ideje lenne abbahagyni. Én viszont felettébb igénylem :opps: Rod viszont nagyon félt minket, főleg, hogy most voltam beteg, és babuci is igencsak kalimpálni szokott utána. Mi a fenét tegyek drága urammal? Elcsábítani könnyű, de elvileg ha nem tilt a doki, akkor lehet végig. Ennek ellenére rosszul esik, hogy előfordul a visszautasítás.
Vendég

Sziasztok!
Megjöttünk mi is, lányok nagyon szuper volt!!! Igyekeztem visszaolvasni, látom, azért most is volt ám téma rendesen! :)
Nagyon szépek a babafotók... :) Csak ámulok és bámulok, hogy már mekkorák a gyerekeink... :):)

Hálóing: én sem szeretnék túl drágát venni, tekintettel arra, hogy az életben nem hordtam hálóinget, sőt egy szál bugyiban alszom. (Na, jó, meg a kismamamelltartóban mostanában.) De nem hiszem, hogy szülés után esetleg ki tudnám használni. Viszont a Brendonban is nagyon jó pizsik voltak, és tekintettel arra, hogy nem lesz már fagy júniusban-esetleg május végén,- lehet, hogy a rövid szárú talán praktikusabb. Bár ha vki a hálóinget kényelmesebbnek találja, akkor úgyis azt fogja hordani. Nekem tök mindegy lesz, miben leszek, csak a kisfiam ott legyen. :):):) A bugyi-tanácsokat viszont megfogadom a tapasztaltabb anyukáktól: fogalmam sincs, hogy kell-e gátmetszést csinálni vagy sem, és ha igen, mindenképpen kényelmesebb egy olyan bugyi, ami rendesen tartja a betétet, és esetleg nem is irritál. Tehát mindenképp pamutot fogok venni és sztem a hagyományos nagyon meg fog felelni erre a célra. Vagy amit Benta írt, az az eldobható... majd meglátom még. :)

És akkor Nyíregyháza: képzeljétek, egy 4*-os hotelben voltunk, ahol minden kívánságunkat lesték. Korábban írtam már, hogy Miki csomagja wellness volt, az enyém meg kismama-kényeztető. :) Hát, ez tényleg az volt. Arcmasszázs, hátmasszázs, pihentető relaxációs masszázs (egész testre kiterjedő), dekoltázskezelés, sóbarlang, úszás, és szombaton a medencékben babaúszás is volt. Képzeljetek el kb 20 babát, akik 3 hónapostól kb 1 évesig voltak ott, anyukákkal, apukákkal, óvónénivel. Annnyira drágák voltak!!!!! Legeltettem a szemem rendesen! :)
Ráadásul az érkezésünk estéjén kölyökpezsgőt is kaptunk a pezsgőfürdőbe, ami kimondottan miattam volt visszahűtve 36 fokosra... :):) Szóval nagyon-nagyon jól éreztük magunkat. :) Beni nagyon élvezte, rengeteget volt ébren, tegnap éjjel viszont kétszer olyat rúgott a gyomromba, hogy rettentően rosszul voltam tőle. Hányni nem tudtam, de nagyon rossz volt a gyomrom, ettől viszont nem tudtam aludni. Ő meg vidáman rúgkapált egész éjszaka. A kis Drága... :):):)
Szóval holnaptól már jövök én is aktívan... :)
Jók legyetek addig!

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!
Már 1000 éve nem írtam ide, de látom itt is zajlik az élet.
Ami történt azóta velünk:
Elmúltak a rosszullétek mióta megmozdult a Pici,
túl vagyunk a cukorterhelésen(kibírtuk :) )
eddigi eredményeink jók,
jól fejlődik a kisfiam!!! :D
Februárban hazaköltöztünk a lakásunkba, és azóta
sokkal jobb minden!

Fürdetés:nekünk jó meleg van a fürdőben, és a mosógép tetején jól elfér majd a kiskád, mellette pedig közvetlenül a radiátor van.

Anuk:olvastam amit írtál, és az lenne a kérdésem hogy a tetoválást a császár esetén kell jelezni?Vagy egyáltalán miért kell
szólni?

Üdv:Évi

Kép
eve3htv

Sziasztok!

Anuk, már épp írni akartam, hogy olyan rég voltál, remélem nincs semmi gond. De szerencsére, ahogy szavaidból kiveszem, most picit kiegyensúlyozottabb vagy, remélem anyós nem zavarja köreid és tudsz Emma babára koncentrálni :) Nagyon nagyon édes a ruci, amiben hazahozzátok majd a kislányotokat!

Heni, örülök, hogy ilyen jól éreztétek magatokat! A babaúszás, az felejthetetlen élmény lehetett, még így olvasva is megmosolyogtatott, ahogy elképzeltem a sok csöppséget :)

Nálunk a délután nagyon jó volt, barátainkkal találkoztunk, köztük a kismamával, aki nemsokára szülni fog. És nemrég kiderült, hogy közel lakunk egymáshoz (eddig csak áttételesen ismertük egymást, közös barát révén), szóval így, hogy a közelben vagyunk, és kb. két hónap lesz a babáink között, megbeszéltük, hogy majd összejövünk megbeszélni a tapasztalatainkat, sétálgatunk meg ilyenek. Írtam még régebben, hogy a környezetemben még senkinek nincs babája, így duplán örülök, hogy mostmár lesz egy ismerős, akivel meg tudunk beszélni mindenféle babás dolgot :)

A topiktali óta rákaptam a gyümölcssalira, most is azt eszegetek :lol:
magdii

Hát Eve fogalmam sincs. Ugye ahány ház annyiféle szokás, mint ahogy itt egyeztettünk akár a cukorterhelés ügyében is. Teljesen máshogy csinálják, mint pl Amadeáéknál. :D

Csak amíg benn voltam a kórházban elolvastam a "házszabályt" fogalmam sincs, hogy miért kell tudni, hisz ma már nem olyan festéket használnak, mint anno a 70-80-as években. Ugyanígy nem értem a körömlakk témát sem, gondolom van valami olyan hatóanyag.... Szóval én biztos ami biztos bevallom, mindent bevallok :D Bár aki az enyém nem veszi észre az vak.
Vendég

Anuk, sztem győzd meg apát, hogy nem ártotok Emmának ezzel. A spermiumokra kell vigyázni, úgy tudom. Viszont ha Neked nem kellemetlen, akkor nem lehet gond. Ha Rod hajthatatlan, akkor kérd meg, hogy csinálja másképp, mert Neked szükséged van rá. Nyugodtan mondd meg neki. Sztem nem lesz baj belőle. :wink: Emma egyébként persze, hogy "kalimpál" utána, hiszen megmozgatjátok egy picit, de ez tuti nem árt neki. Megértem, hogy Rod félt Titeket, de sztem ha többször elmondod neki, hogy Neked kell és egyáltalán nem kellemetlen, akkor nyugodtan beletörődhet... Nálunk nem merült fel ilyen téma még. :) (De én is remélem, hogy meg tudjuk majd beszélni. )

Heni

Kép
szheni

Ja, és látjátok az alsó vonalzómon a számot? 30 hét! :) Wouw! El sem hiszem!!!! :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép
szheni

Heni: irigyked, irigyked... hogy nektek milyen jó volt!!! :lol: :lol: :lol:

Anuk: a körömlakk azért tilos, mert ha altatni kell, a körmödön látják, hogy mi van. Én múltkor pénzt se vittem be, most se fogok, sőt a telóval a párnám alatt aludtam... persze normális ruhát se, a hazavivős gyönyörű szettett (macis dolgokat mi is szeretjük :lol: ) szerintem aznap vitesd be Roddal. Nem árt az elővigyázatosság, főleg ha nincs zárható szekrény. Bár nyolcan tudtok vigyázni egymásra, de azért mégis. Előfordul, hogy vki "véletlenül" benyit...
A papás-mamásról a múltkor olvastam pont, és nincs tiltva. Állítólag ez a spermium-dolog is csak akkor játszik, ha már amúgy is megszületne a baba. Állítólag az is hülyeség, hogy nem szabad túl mélyre böknie, nem tudom, én azért ettől tartok kicsit, vagyis feszélyez. Bár amennyire nincs kevem mostanában... :cry: :cry: szegény párocskám már elég nehezen viseli...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Csak nagyon felületesen tudtam visszaolvasni, de ígérem, holnap bepótolom :oops: ....
Találkoztunk a szülésznőnkkel, nagyon-nagyon szimpatikus volt mindkettőnknek, úgy érzem, a lehető legjobb döntést volt őt választani, a gondolkodásmódja a szülésről 100%-ig egyezik az enyémmel. Vajúdhatok, ahogy jól esik, ásványvizet, szőlőcukrot vihetek. Megmutatta a szülőszobákat, mindegyik 1 ágyas, otthonos, labdával, bordásfallal, félhomállyal....Szóval mindketten nagyon pozitív érzésekkel jöttünk haza. És a dokimmal is összefutottunk, így Feri vele is megismerkedett.

KépKép
amadea

Anuk, az epidurálnál - akár császár, akár a sima szüléshez kér valaki - kötelező a katéter. Mivel érzéstelenítenek, nem éreznéd ha jön a dolog. Ami az egyetlen kellemetlen utána - a barátnőim szerint - hogy utána pár napig az izmok ernyedtebbek - és nem mindig sikerül mindent bent tartani, amíg az ember lánya a wc-re ér. Szóval a betét duplán jó!
A sebről én nem hallottam túl vészes dolgokat. Az ikres barátnőm azt mondta, hogy őt az zavarja legkevésbé - nem is fáj neki túlságosan. Inkább a katéterre és a kanülre panaszkodott. Ő vízhajtót kapott, de azt hiszem császár után 24 órát a kanül is tuti bent marad!
Zokinit jó ha viszel, mert állítólag epidurál után nagyon fázik az ember, ezért nemcsak a sima zokni, hanem egy igazi vastag zokni ajánlott!
Én ezt tudom a császárról. Szerintem egyébként jobb mindenkinek készülni erre is - már ami a cuccot illeti.

Heni ez a hétvége istenien hangzik! Annyira kedvet kaptam hozzá én is - de nekünk ez most már nem fog összejönni! Nagyon jó lehetett nektek! :):)

Amadea, ez nagyon jó!!! :) Gondolom most már sokkal inkább biztonságban érzed magad! Hiszen az nagyon fontos, hogy az a személy, aki cselekedni fog, hasonlóan gondolkodik mint te. Így biztos lehetsz benne, hogy mindent okkal tesz majd!

Csillagtáncos, sajnos vannak ilyen napok! Egyébként én is észre vettem magamon, hogy érzékenyebb vagyok! Ma is kétszer könnyeztem - már nem is tudom min, de egyszerűen meghatódtam! Szerintem megint egy jó adag hormon! Az is erre utal, hogy kijött rajtam 1-2 pattanás...bár lehet, hogy csak a portól van, amivel sajnos a felújítás jár!

Ja és ma észrevettem, hogy már az arcomon is látszik a + súly. :? Ennek nem örülök!

Bp-en mikor lesz bababörze?
Én tegnap megnéztem a pelusok árait: a libero, a pampers, és a DM-esnek is az újszülöttje 35-36 Ft/db áron van. Valaki valahol tud jobbat? Ja ez az Intersparban és a DM-ben volt. (mindkét helyen megnéztem)

Mi egészen jól haladtunk ma a takarítással: a konyha, wc, fürdő nagytakarítása készen van! Tényleg nagyon alaposak voltunk, de olyan jó érzés! Holnap sokat nem tudok majd csinálni, de kedden folyt köv!
Holnap munka! Nekem holnap jön először az utódom! :)

Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Fú de jó hogy leírtok ilyen dolgokat!
Sokmindenről nem is tudtam...
Anuk:én annyit hallottam a tetoválásról hogy szüléskor
a festék bekerül a szervezetbe.
Nem pontosan így szó szerint ahogy leírtam,
de nagyjából így zajlik állítólag. :oops:
Nem akarok butaságot írni de ezt hallottam.
Nekem is van tetoválásom, konkrétan hátul a nyakamon :roll:

Évi

Kép
eve3htv

Mutatok képet a Kisfiamról ti még nem láttátok! :)

Kép [/img]

Kép
eve3htv

Jó reggelt!

Heni,
örülök, hogy ilyen jól sikerült a hétvége! Nagyon klassz lehetett! Gondoltam rátok, hogy megérdemeltek egy kis kárpótlást az őszi panzióért. Az út nem volt hosszú?

Noémi,
állítólag a Tescos színes /lila zacskós/ pelusa nagyon jó, és ahogy néztem 31 ft/ db a 2-es ára. Ha akció van, be kell tankolni. De most még túl sokat nem érdemes, mert nem tudod, melyik fog beválni. A giga mega kezdeti anyatejes kakik miatt legtöbb babának a hátul gumis a jó /L.bero, T.sco, DM/. A Lidl-st is dícsérik. A fiúknál pláne vicces, hogy mennyire ki tudnak egyik-másikból pisilni, akár mit csinálsz. A börze ápr. 25-én lesz a BMV-n:

http://www.kismama.hu/babaruhaborze/

Amadea,
de jó, hogy ilyen klassz szülésznőd lesz. Én is azóta vagyok nyugodt, mióta beszéltem az enyémmel. Nagyon sokat számít, remélem mellette a doki megint csak dísznek lesz jelen.

Egyre többet foglalkoztat a szülés, titeket nem?

Ma a földhivatalba kell mennem, brr. Délután meg kontroll UH, légyszi szorítsatok, hogy minden rendben legyen!

Benta

Kép
benta

Á, Benta, 2óra alatt a Megyeri hídtól ott voltunk. :)
Noémi, az én bnőm a Spar-os Pretty Baby pelusokra esküszik. Azt mondta, a Libero és a Pampers elbújhatnak mellette. Neki most 16 hónapos a kisfia, és már nagyon régóta ezt használja, én biztosan ezt fogom kipróbálni.

Benta, gondolni fogok Rád, dehát miért ne lenne minden rendben? :)
Képzeljétek, ma tudtam aludni éjjel. Nem volt savam sem, nem fájt a gyomrom sem, viszont kellett hozzá a párna. Egy kicsit megtámasztottam a hátamat, kényelmes is volt, és átaludtam az éjszakát. Persze Beni bébi megint hajnalban ébresztett, most is fent van éppen, de remélem, azért ha már megszületett, nem így lesz fönt, ahogyan mostanában, mert akkor nem nagyon fogunk éjszakánként aludni.
Noémi, hogy van a bnőd és az ikrek? Remélem, minden oké velük.

Amadea, klassz, hogy beszéltél a szülésznővel. :) Remélem, nálunk is aranyosak lesznek majd... Hogy van a savad?

Eve, nagyon édes a kisfiad. :) Hihetetlen, hogy mennyire lehet már most a különbségeket látni a babák között. Legalábbis sokan azt mondják, hogy annyira egyformák ilyenkor, én viszont teljesen határozottan látom, hogy milyen különbségek vannak közöttük.

Szép napot kívánok Mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Heni!
Örülök, hogy jól telt a kiruccanás! :wink:
Savam nem olyan vészes, főleg reggel kínoz éhgyomorra, de szerencsére evésre elmúlik.

Évi!
Nagyon édes a fiacskád!!!

Benta!
Engem tegnap óta kezdett el nagyon foglalkoztatni a szülés. Eddig elég lazán álltam hozzá, de most már, hogy elhúzták előttem a mézesmadzagot ezzel a gátvédelemmel és, hogy találtam egy ilyen szupi szülésznőt, egyszerűen nem akarok császárt!!!!
UH-hoz nagyon szorítunk, de biztos minden a legnagyobb rendben lesz!

Pelus:szerintem is érdemes többfélét kipróbálni. A héten a szegedi Rossmannban akciós a Babydream pelus, erről hallott valaki valami tapasztalatot? Eddig egy nagy csomag lila Tescosunk van, én is nagyon jókat hallotam róla. Nagyon bevásárolni nem akarok, hátha beválik a mosható pelusozás...

KépKép
amadea

Anuk!
Jó szigorú szabályok vannak nálatok :? ....
Hazahozós rucika nagyon édes :D !!!
Papás-mamás: tényleg beindulhat tőle a szülés, de már csak akkor, ha amúgy is beindulna. Megbökni nem tudjátok, ott a jó vastag méhszáj. A spermiumok elvileg átszakíthatják a magzatburkot,de ez csak akkor lehetséges, ha már valamennyire nyitott a méhszáj, mert a nyákdugón nem tudnak áthatolni. Szóval megnyugtathatod Rodot, a babának nem árt.

Csillagtáncos!
Én a múlt héten voltam nagyon pityergős...van ilyen...

Zsu!
Nagyon ügyesen vásároltatok! A forgó is nagyon szuper.

Mi a hétvégén kipakoltunk a szobákat, remélem holnap már tényleg jönnek a kőművesek (már 2x elnapolták), jövő héten az ablakosok és ha minden jól megy április második hetében be is tudnánk rendezkedni. A babaszoba halványsárga-sötétkék-fehér lesz, mivel elég sok kék kiegészítőnk van...remélem nem lesz nagyon fiús...
Vettem szalvétát is decoupage képekhez.
Íme: 4 kép lesz belőle

Kép

KépKép
amadea

Sziasztok!

Üdv Lorca! Gyere ide is igen! :wink:

tetkó!

Nem tudom hol, de egy olyan sztorit hallottam, hogy egy altatós (mitomménmianeve :oops: ) nem vállalta beszúrni az eda-t, mert a nőnek pont ott volt tetkója. :roll: De hogy miért, ne kérdezzétek...

Magdi!

Gyümölcssali! :lol: Örülök! :wink: Akkor ezek szerint jó ötlet volt! :D

pelenka!

Köszi mindenkinek a tippeket, bevallom én is nagyon tanácstalan vagyok (voltam), hogy milyet, mennyit. De akkor feljegyzem a lila tescosat, meg a sparosat, és én még a huggies-t teszem hozzá, mert arról hallottam sok jót. (dmben a múltkor olcsóbb volt, mint a többi újszülött pelus, de elfelejtettem mennyi)

Kép
Kép
tabati

Na, megjártam a földhivatalt, alig voltak, először arra gondoltam, csoda, de aztán rájöttem, a válság teszi. :(

Sparos pelust jó, hogy mondjátok, ki fogom próbálni.

Találtam két jó olvasmányt, ha valaki nagyon ráér:

http://velvet.hu/poronty/2009/03/22/nem_lehetne_szules_helyett_bulizni

http://www.mamanet.hu/kismama/szules/660-szutmutatoja.html

Iszonyú szél van, pedig ablakot akarok pucolni, meg virágot ültetni, amíg tudok, de így nem fog összejönni.

Manó, mi van a derekaddal? Vérnyomásod?

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

A doktor nénimnek sürgősebb dolga akadt, UH elmaradt :cry: és még azóta sem tudtam elérni.

Itt is nagyon fúj a szél, fáradt is vagyok. De jó lenne hamar hazamenni!

Heni: örülök, hogy jól éreztétek magatokat!

Amadea: örülök, hogy ilyen aranyos a szülésznő!

Csillag: szerencsére füstmentes a koncerterem, másképp nem tudtam volna ott maradni.

Eve: örülök, hogy veletek is minden rendben!

Szép napot!
Vendég

http://www.babaruhatar.atw.hu

Lányok, ez a szülés-téma... tényleg egyre többet gondoltam rá én is a napokban... fel sem tűnt, de most, hogy olvasom...

Hogy állnak a felújítós lányok?

Lorca, elhiszem, hogy gond a névválasztás. Nálunk is az volt. Bár mi megbeszéltük, hogy ha kislányunk lesz, apától kapja a nevét, ha kisfiú lesz, akkor meg tőlem. Amikor megtudtuk, hogy Pocakmaci fiú lesz, előálltam az én verzióimmal, de apának persze egyik sem tetszett. És egy idő után azt mondtam: nekem mindegy, mi lesz a kisfiam neve. És ha az apját az teszi boldoggá, hogy ő adhat neki nevet, akkor adjon. :) (Csak ne Thézeuszt meg Baltazárt. Aztán jött a Zénóval... :lol: :lol: :lol:) Így a végén a Benitoban kiegyeztünk. :)

Puszedli, sajnálom az uh-t... :( Azért tényleg olyan kiábrándító, hogy várod, hogy láthatod Nándit megint, és vmi közbejön... azért remélem, hamar hazaérsz és nem fogsz megfázni a nagy szélben...

Benta, ebben a szélben nem nagyon tud az ember kertészkedni. Vigyázz Magadra, és ha feltétlenül ki akarsz menni, akkor öltözz föl jó melegen!

Heni

Kép
szheni

Heni: dolgozok. Vagyis ma még nem sok mindent csináltam :lol: , de olyan fáradt vagyok, hogy nincs is kedvem semmihez. Lehet most jött ki a szombati koncert:).
Vendég

Sziasztok!
Én is rakok már fel egy 4D-s fotót a babámról, a 28.héten készült. A neme nem 100%, úgyhogy lehet tippelgetni :D
( na jó, a nő tutira mondta, mi nem látjuk olyan egyértelműen, úgyhogy nem híreszteljük :oops: ) Kép

Banyoszka
banyoszka

Na egy vigyorit is :D
Kép

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Mimmi remélem jobban vagy már :)

Heni nem semmi lehetett. Kismama kényeztető csomag. Hmmmmmmmmmm de el bírnám viselni :D Főleg a hát és láb masszázst.

Évi Gyönyörű a babóca :) Szopizza az ujját ?

Puszedli nagyon sajnálom az UH-t. Nem lehet bepótolni mielőbb? Csak mert valahogy megnyugtató látni is, hogy minden rendben van.

Banyoszka A te babád is nagyon cuki. Kis szégyenlős, mosolyog, de elfordul :D Talán kislány?

Pelenka: Hát a börzén mi vettünk Libero újszülöttet, 950-be került a belépőjegyet beszámították. Azt majd beviszem a kórházba, 28 db csak elég lesz arra a 4-5 napra. (Remélem minden rendben lesz a babócával, mert szülés/császár után rögtön vizsgálnak mindkettőnket az ellenanyag termelésem miatt és nem kell tovább benn maradni, ha minden rendben lesz)
Sokat olvastam sokfélét a pelusokról.

Ami infót én összegyűjtöttem több órás-napos olvasás után.
- Liberó: jó, de nagyon drága
- Pampers: újszülött jó, túl van reklámozva, nincs derék gumírozás így minden kifolyik, soványkább babáknak jobb, a duciknak nem
- Tesco: olcsó, lila zacsis a jó a többi nem igazán a műanyag külsős meg aztán végképp nem
- Lidl: csak egy hozzászólást hallottam hogy az is jó, de semmi mást nem tudok róla
- Rossmanos babylove: állítólag az új széria már nem olyan jó, mint a régi volt, nem mindegyik méretben van derékgumírozás
- DM: sajnos nem hallottam róla jót, igaz rosszat sem igazán, csak annyit, hogy olcsóbb mint más
- Sparos: pont ma néztem, derékgumírozás nincs, és lehet csak helyi sajátosság, de csak nagyobb babaméretet lehet kapni már hónapok óta
- mosható pelenka: eredetileg én is ezt szerettem volna. 1. tök mindegy mennyit megy a mosógép, 2 nem kell belőle annyi így talán költségtakarékos, 3 környezetvédelem. Amiért lemondtam róla: egybe csomagot/vagy akár a kezdőt egyszerre képtelenek lennénk kifizetni :( 3000 egy pelusbelső, és szintén annyi körül egy külső, az eldobhatós betétet nem is néztem. Szóval ahogy számolgattam a méreteket szobatisztaságig úgy 70 e körül lenne. Ez amikor néztem az akciós volt, ha egybe megveszed. Azóta mi van nem tudom.

Légzésfigyelő és vagy bébiőr?
Tudom már beszélgettünk róla, de engem nem hagy nyugodni. Az AXA eü pénztár elfogadja, és egyre jobban böki a csőröm, hogy mivel én is asztmás vagyok (ami ugyebár öröklődik a családunkban) mégiscsak kéne venni. Hiába lesz velünk egy szobában a kismókus, sokkal megnyugtatóbb lenne. Én is 1 éves koromig szinte a kórházban voltam emiatt, nem akarom, hogy Emmának baja legyen.

Ki melyiket?
Angelcare és milyen típus
BabyControl és milyen típus
Respisense (pelusra csipeszelhető)
Babysense
Álomvirág
Nanny
Vendég

Banyoszka!
Édes a babád :D , de a pofikájából nem tudom kitalálni a nemét :oops:

Puszedli!
Sajnálom az UH-t :( ....

Benta!
Köszönöm a cikkeket, főleg az első tetszett nagyon, meg is könnyeztem...

Heni!
Mi még sehogy se állunk, de optimisták vagyunk :D

Lorca!
Üdv a fórumon!!!!

KépKép
amadea

Anuk!

Nagy cuppanós puszi a pelusos összefoglalóért, sokat segítettél vele...közben én is utána számoltam és A Rossmannos babydream még drága is....akciósan is 41 Ft-ra jön ki darabja (most a Corában a Pampers 36-ra jön ki).

Mosható pelusozás: a Kushiesnak van olyan pelenka külsője, amit textilpelushoz is lehet használni (2300 darabja a Brendonban), én ebből gondoltam venni 2-t, sima 70x70-es textilpelust belehajtogatom és teszek bele betétet ( a Monapel 450 ft, de van a Tescoban baby bruin, az olcsóbb). Szóval én így fogom kipróbálni, ha gondolod, majd leírom a tapasztalatokat. Éjszakára valószínűleg mi is eldobhatót fogunk használni.

Légzésfigyelő: nekünk Angelcare van, eddig csak jókat hallottam róla. Az Álomvirággal sok a téves riasztás, itt Szegeden be is vonták a gyermekkórházban.

KépKép
amadea

Anuk Drága, mi egy ilyet örökölünk. Ez is Angelcare. Mi leszünk a 3.-ok, akik használják majd, de eddig nem hallottam rosszakat róla. Igazad van, tényleg kell vmi Emmának, hogy nyugodt lehess.
Kép

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Hát ez nem az én hetem- vagy hónapom, már nem is tudom mit írjak rá.
Ma reggel voltam megint terhelésen, hogy holnap mikor megyek a diabétesz tanácsadásra, friss eredményt vigyek magammal. Most kaptam meg mailben az eredményt: nőtt a cukrom. :cry:
Király, már alig várom a jó kis diétát.

Puszedli: képzeld, sógorom megcsinálta az egészet (térelválasztó), iszonyat jól néz ki!! Ha kész lesz teljesen (szerintem ma délután már ok a dolog), lefényképezem! Sajnos az ajtót még nem tudjuk betenni (találtunk Stanly- tolóajtót, ami az álmom volt!), az még plusz 97e ft…

Zsu, köszi az érdeklődést: már kezdek kilábalni a nyavalyából szerencsére! Magdinak igaza volt: nagyon gyors lefolyású, de annál kellemetlenebb.

Csajok, nagyon durva volt: mikor tegnap berohantunk az ügyeletre, a CTG- t a vajúdóban (!!!) csinálták meg. Hát izé, nem volt semmi, szegény csajok csak gurultak jobbra- balra a fájdalomtól! :shock:

Anuk: nagyon cuki a hazahozós összeállítás!
A házasélettel kapcsolatban: azt mondta a nődokim, most, hogy elkaptam a betegséget, hanyagoljuk kicsit a házaséletet. Hát én nem mertem visszakérdezni, hogy még azt a keveset is? :P

Heni: annyira örülök, hogy jó volt a wellnes!!!
És csak evett a penész mikor olvastam, hogy dekoltázskezelést is kaptál! Ez aztán a luxus! :)

Amadea: jó hogy írtad a szülésznőt, nekem is fel kell már hívnom…. Olyan az agyam, mint a szita! :roll:
Szerintem egyáltalán nem lesz fiús a kék- sárga- fehér szoba! Bekeretezed majd ezeket a képeket, vagy mivel teszed fel? Nagyon cuki a mintájuk. :wink:

Noémi: milyen plusz súlyról beszélsz???? :)
Örülök, hogy minden ok volt az átalakítással!

Banyoszka: nagyon édes a bébid!

Na mennem kell angiológiára, hejehuja… :S

Kép
tökmag79

Anuk! mi épp szombaton voltunk megrendelni a légzésfigyelőt. Itt Angelcare volt és respisense - hát ez utóbbi nagyon drága volt, úgyhogy maradt az első. Ebből viszont nem a walkie-talkie-sat kértük, mivel egyterű lesz a lakás, hát úgyis hallom, ha sír. Kiszámoltam, ha külön vennék egy babyphone-t, akkor is olcsóbban kijövök, mint a kombinált 400-as modell. Ezek az itteni tapasztalataim.
preta

Jajj Tökmag, ez nem hangzik túl jól :? ...., azért örülök, hogy a víruson túl vagy....amikor először mentem kb. 5 hetesen UH-ra a szülőszoba folyosóján kellett várnom pár percet a dokira és éppen a kitolási szakban volt egy nő....szegény úgy üvöltött...én meg majdnem elájultam félelmemben,nem sok kellett volna, a víz is kivert...ezért nagyon örülök, hogy tagnap csak szépséges újszülötteket láttunk :D
A szalvétát falapocskákra fogom ragasztani decoupage ragasztóval....remélem nem fogom összegyűrni egyiket sem...rég csináltam ilyesmit...

Heni!
Nekünk is ilyen légzésfigyelőnk van!

KépKép
amadea

halihó

basszus itt akkora a szél hogy elfujja a fejem simán :?

légzésfigyelő: Angelcare C300at vettünk kukával :D nekünk olyan pici a lakás hogy ugyis meghallom ha nyöszörög, nem kell bébiorzo, max 6 méter távolságra tudok lenni tőle :D

szex: nálunk megy rendesemón a dolog.a dokim azt mondta hogy nem baj ha keményedik, mert minden egyes összehúzódással nő a lepény vérellátása és keringése, és hát az tökjó a babának :D szóval mi így csináljuk...de a póz az már egyre macerásabb,nekem lassan sehogy se jó :?

pelus: nekem eddig mindenki a DM-st ajánlotta, esetleg az első napokban Pampers-t.

Kép
Kép
mniki84

Életjel....hangulatom a béka alsója alatt minimum fél méterrel.....

pelusokról: azért ne szalasszátok szem elől, hogy minden baba más és más. ergó másak az igények, mi is másak vagyunk.
első lányomnál a Libero nyert, a Pampersre azt mondtam nagy szar.
Másodiknál a Libero volt a szar, Pampers a nyerő.
Grétinél egy éves koráig a Huggies jött be, de nagyon. Addig a Pampers is a Libero is pocsék jelzővel volt ellátva. Na, aztán a Huggies nem kezdte bírni az éccakai pisimennyiséget, újból kipróbáltuk a Pamperset. Azóta azzal nyomjuk.
Itt nincs sem Babylove, sem Tesco (szal nincs a benne árult pelus sem), hasonlóan nincs Lidl, Rosmann, Spar. Uhhó ezekről nem tok nyilatkozni.
Van ellenben egy Happy nevű, azt próbáltuk az elején, iszonyat vastag, nekem az volt az érzésem, hogy a béb nem tud normálisan feküdni tőle, olyan nagy a csomag (szárazon is).
Aztán van még pár no name, azokat nem próbáltam.
Kíváncsi vagyok majd most, hogy ugyi pelustartalom váltás is lesz nálunk (figyeltelek ám Benta mit írtál a fiúk pelusozásával), akkor mi lesz.

Kép
kissmanó

Sziasztok, bocsi a zavarásért, szeretnék Nektek valamit megmutatni!

Szuper hinta, mi nagyon szerettük! Kellemesen ringatja a babát!

Kifogástalan állapotban van! Dobozával!!!

Jellemzői:

9 kg-ig használható
Vastagon párnázott huzat
Huzata levehető, gépben mosható
Fejszűkítővel ellátott
2 fokozatban dönthető
Állványa összecsukható, fixálható
Forgóval (4db színes halacskával)
Akvárium játékkal
Előre-hátra illetve jobbra-balra hintáztat (automatikusan)
6 sebességes
8 nyugtató dallam
Tálcája levehető, könnyen mosható
Tálcán játékkal
3 pontos biztonsági övvel

0 hónapos kortól

http://bolthely.hu/manojatek/id/00061_Akvarium_bolcso

http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st= ... &pid=31332

2009.08.09-ig garanciális!!!
A személyes átvételt megtudjuk oldani Bp-en belül, sokat jövünk-megyünk a városban, így eltudjuk vinni valameddig, de a XI. kerületben is bármikor átvehető!

Ha bárkit érdekel priviben megbeszéljük :)

Kép
Kép Kép
Kép Kép
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára nici 2009.03.23 15:59-kor.

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Pelusválaszték: na, ha nem nagyvárosban lennék, nekem sem lenne ennyi gondom, mert itt ugye van Lidl, DM, Rossmann, penny, Spar, Tesco stb. Anyuéknál már csak Penny, Lidl és Spar, ill. Coop. Szóval ott nem mehetnék annyi felé, hogy jajj melyiket. :lol:

Kezdem newborn-ossal, vagy beválik az a márka vagy nem, aztán megpróbáljuk a Tescos lilát és így tovább, míg ki nem tapasztaljuk melyik a jó.

Bár én szeretnék textilpelusozni is.

Tökmag: sajnálom, hogy rosszabb lett a cukrod, és diéta kell, de ha azt nézed, remélhetőleg csak bő két hónap, szóval kitartás!!!
Örülök, hogy kész a térelválasztó, kíváncsian várom a képeket!

Nándi ki akar jönni a jobb oldalamon, iszonyat, hogy hogy befeszít.
Nekem ma elég hasfájós a mai napom..nem tudom, hogy esetleg megint a szelek bántanának? Tegnap csak 4szer voltam nagy wc-n, és ma reggel simán elmentem :shock: .

"Papás-mamás" (ahogy anuk mondja, nagyon tetszik): nekem tegnap este jött először, hogy már most azonnal vagy morcos leszek :oops: , apa nézett is, hogy most mi van. Főleg, hogy már majdnem aludt.

A dokim még mindig nem veszi fel a telefont. Majd hívom holnap, ha esetleg ő nem hív vissza. Még van idő a 28. heti UH-t megcsinálni. Kíváncsi vagyok hogy fekszik a gyerek, mert sztem srégen.
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Nekem kimaradt a hétvége, így most sikerült csak visszaolvasnom, ezért elnézést, ha ismét, már "nem aktuális" témához szólok hozzá! :oops:

Erika: Borzasztó, amit Ékessel végig kellett, kell járnotok, remélem, hogy már jobban van az a gyönyörű kis angyalka. Biztosan sokat számít, hogy a kis Tesó bent drukkol a gyógyulásáért. Kitartás Nektek!

Mimmi: Nagyon rendes a Férjecskéd, hogy így ápol, ez így is van rendjén. Nekem tavaly májusban volt lézeres látásjavító szemműtétem (PRK) és nem volt egy leányálom a műtétet követő néhány nap, ezért el tudom képzelni, hogy nem volt könnyű Neked sem, de remélem, hogy a nehezén túl vagy!

Noémi, Magdi: Maximálisan osztom a véleményeteket a kórházi "csinossággal" kapcsolatban, pontosan ugyanez a tervem. Természetesen, a lehetőségekhez mértem, és a körülményekhez igazodva, de úgy gondolom, hogy az ember lányának mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy életének legfontosabb pillanatait is ápoltan, számára megfelelő megjelenéssel tudja megélni.

Noémi: Festenek már? Hogyan alakulnak a dolgok?

Nálunk is hamarosan esedékes, az ablakpucolás, szintén Anyóskám segítségévek, de amíg nem érkeznek meg végre a beltéri ajtók, addig nem érdemes. Elvileg a hét vége felé, már jönnek beépíteni, nagyon várom, mert ezt követően tudjuk csak megvenni Nellike szobájába a padlószőnyeget, ami március 31-ig akciós. Persze, nem ezen fog eldőlni, megvesszük szerintem hétvégén mindenképp.

Amadea: Ne aggódj szerintem, hogy túl fiús lesz a szoba, nem baj, ha nem csak "lányos" színek dominálnak. Tudod, nálunk is nagyon jelen van a kék és zöld is. Én a bordűrrel és a kiegészítőkkel próbálom majd egy picit "lányosítani" a szobát. A szőnyeg a tervek szerint pink lesz.... már nagyon kíváncsi vagyok az összhatásra, amint készen lesz, teszek fel képeket!

Preta: Feledékenység?? Az mit is jelent? :lol: Hát bizony jellemző rám is az utolsó hetekben, annak ellenére, hogy korábban kifejezett adattárnak tartottam az agyamat, most Nellike és a fészekrakás gondolatai kőkeményen teret hódítanak, megjegyzem, sikerrel!

Tökmag: Nem semmi élményeid voltak az elmúlt napokban, gyors gyógyulást Nektek!

Csillagtáncos: Nekem nagyon-nagyon tetszettek ezek a pelenkázós fürdető állványok és ki is néztem egy sarkot a fürdőszobában, de többen is észhez térítettek, vitatva a funkcionalitását. Azt hiszem, hogy valaki írta is, hogy a kérdés ami a legtöbb emberben felmerült az, hogy, ha kivettük a kádból a bébit, hova tesszük, amíg a pelenkázót lehajtjuk és előkészítjük. Alapvetően, én még ezzel is vitatkoztam volna, mert annyira tetszett, de akinek volt, ő is azt mondta, hogy a pelenkázó részét nem használta ki. Nekünk így kiskád lesz állvánnyal a fürdőszobában és pelenkázó szekrény a babaszobában. Hetek óta figyelem a szekrényeket az aukciós oldalakon, hátha, és most találtunk is, Apa pont most hozza el, 15.000 Ft volt, szerintem megérte nagyon és passzol az ágyhoz is:

Kép

Üdv köztünk Lorca! :)

Örülünk, hogy jelentkeztél Évi, cuki a Babád!

Heni, a hétvégi pihenésről szóló beszámolód még nekem is jól esett! :)

Benta: A szülés téma engem is nagyon foglalkoztat mostanában. Sajnos, vagyok olyan lökött, hogy a youtube-on megnéztem normál és császáros szülést is, de én ilyen típus vagyok, nem rettentenek el ezek a dolgok, tudnom kell, hogy mi történik. Tavaly a szemműtét előtt is megnéztem a videókat. Egyre inkább ragaszkodom a természetes szüléshez....

Anuk: Emma hazahozós rucikája nagyon szép. Remélem, hogy nyugi van Nálatok Anyós fronton, és nem csak minket szeretnél kímélni! :-)

Banyoszka: Édes a Picikéd, én kislányra tippelnék! :lol:

Pelus témában nekem eddig magasan a Libero-t ajánlották eddig a gyakorló Anyukák, tehát mi azzal indítunk szerintem, aztán pedig majd kitapasztaljuk.

Elnézést a regényért.... :oops:

Puszillak Benneteket!

Kép
cincibabus

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?