Új privát üzeneted érkezett!

Nettke :)

A parvovirus pont a terheseknel nagyon veszelyes es raadasul kifejezetten a magzatra...
Lejar majus vegen a parom szerzodese, azert koltozunk innen. En a szules miatt megyek haza, meg az se kizart, hogy majusra kiderul hova koltozunk. Dan nevet most nem kap a kiscsaj miutan nem ott szuletik, itthon nincs kedvem az engedelyezesi procedurahoz...
Nev alakul, megvan a 2 kedvenc csak a sorrend kerdeses meg.

Cat :)

Jobbulast neked! Szar lehet igy dolgozni, foleg ha meg pechszeria is kisert.

Edit :)

Hat anyosod nem semmi egy darab!!! :twisted: Meg szerencse hogy sikerult jobb belatasra birni. Azert faraszto lehet mindig megvivni a harcot vele.
Marcinak jobbulast! Mostanaban surun volt kotohartya-gyulladas, ugye?! - vagy el se mulik rendesen sose???

Kata :)

Oszinte reszvetem. :(
Tok jot nevettem a Kukik tok jok lettek! felkialtasodon! :P Szobatisztasaggal meg ugyesek vagytok! Mi sima ikeas nedvessegzaro lepedot hasznalunk itt, bar eddig nem nagyon volt baleset. Multkor otthonra kerestem nagy gumilepedot (Anyukameknal egy kinyithato kanapen alszanak a csajok, azt azert jo lenne ha nem aztatnak el) es ezt talaltam: http://teszvesz.hu/item577966475_ned_za ... 90_cm.html
Csinalnak elvileg masmilyen meretben is. En vegul nem rendeltem, mert kb. 1 eve nem volt baleset, es optimista vagyok. ;)

Detti :)

Gratula Ambrusnak a nagyfiuva valashoz!
Uszasnal nalunk lehet a fegyelemmel lesz gond, de majd meglatjuk nyarig hogy alakulnak a csajok. A fejet a vizbe csak a tengerben hajlandok betenni, a furdokadban annyira nem szeretik... :roll: remeljuk a medence inkabb tenger kategoriaba esik naluk. ;)

Sziszus :)

Merre jarsz? Mi volt a szuloin az oviban?

Hat en azt hittem ez a nyigas lanyoknal divat csak, de ugy latom a fiuk se maradnak le annyira ebben a kerdesben.

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Kata!
Utaltátok a Kolpingot???20-a a határidő!

Meme írt. el van havazva,de a Kolpingot rendezt!
Úgy látom,a többieknek csak ott esedékes a fizetés!!!

Gyöngyi!
Ez mármint anyós több,mint fárasztó.Amúgy már lepereg rólam,de ha a gyerekekről van szó,felmegy bennem a pumpa.Mégiscsak az ő véréről van szó!!! :shock: :wink:
Igen,én is (meg a szemész is) azt gyanítom,hogy el sem múlik.Csak azt nem tudjuk,miért.Valószínű,szűkek a könnycsatornái.Ha pedig nem tisztul ki a szemből az összes baci,akkor amint nem csöpögtetek neki,rögtön elkezdenek újra szaporodni és visszafertőződik.Már csak azt nem értem,hogy amikor antibigyót szedtünk,akkor is ugyanez volt a tendencia.
Na hátha holnap okosabb leszek!

Detti!
Gratula!Megy ez nektek!Nyárra már az se tudod,mi az a pelenka! :lol: Jó vásárlást Londonban!Élvezd helyettünk is! :wink: Ja és ne sajnáld az urad pénztárcáját se nyitogatni!

Edit

Kép

Kép
edit73

Es a kotohartyara probaltal mar homeos szert? Van arra is tobbfele (mi spec. Mercurius solubilis 9CH-t hasznaltuk). Persze sulyosabb esetben tuti kell antibiotikum is...

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Gyöngyi!
Próbáltunk már homeost is,bár nem azt,amit ti.Mi arsenicusomot próbáltuk.Egyenlőre adok esélyt a szemésznek.Szemcsepp,szemkenőcs jöhet,antibiotikum nem!!!!Ha ez nem hat,beszélek a hoemos dokinénivel,mit tud még ajánlani.
Valószínűleg az alap probléma jelenti a megoldás kulcsát:nagyon szűkek a könny csatornái és nem tisztul ki rendesen.
Megnézem azt is,amit te írtál!Hátha!

Edit

Kép

Kép
edit73

Mercurius-t ha sargaszold szinu, maro jellegu gennyes valadekra irja. Melegre es fenyre rosszabbodo tunetek.
Ezen kivul Argentum nitricum/Euphrasia officinalis/Hepar sulfuris/Pulsatilla pratensis-t ir az en konyvem, szoval tuti a dokinenitekkel is erdemes konzultalni, mi sajnos itt csak konyvbol tudunk okosodni...

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Húúú Edit, jó hogy szólsz. Eszembe sem jutott. Már utalom is.
Köszönöm!!!!!!!!

Kata

Kép
kateduo

Gyöngyi!
Marcinál mindig sárgás váladék jön kötőhártyánál.De milyen az a maró jellegű váladék?
Az a bajom mind a homeós készítményekkel,mind antibigyóval,mind a szemcsepekkel,hogy amint abbahagyjuk, 2nap múlva újra jelentkeznek a tünetek. És ezt nem értem,miért.....
Remélem,hogy jön a tavasz és elmúlik.A nyáron meg úgyis szemészeti kontrollra kell őket vinnem.Egy elég komoly szaktekintélyt ajánlottak,neki akarom még őket megmutatni és ezt a problémát is meg akarom vele beszélni(ha addig nem rendeződik).
Most pedig próbálkozunk más-más szemcseppel,hátha valami bejön!

Többiek merre vagytok?Sehol semmi?

Edit

Kép

Kép
edit73

Nem akarok hülyeséget mondani, mert mi sosem szoktunk kötőhártyásak lenni, de egyszer volt Borci még egy éves kora előtt, és akkor olvasgattam róla. Szóval az egyik kérdezz-felelek rovatban olvastam egy esetről, ahol a gyereknek sehogy nem akart elmúlni a csipásodása. Kaptak rá mindent, kenőcsöt, szemcseppet, amit csak akarsz. Végül rájöttek, hogy takonnyal (bocsánat, de nem tudtam hogy fogalmazni) van összefüggésben. Elkezdték szívni a gyerek orrát és ahogy kiürült a trutyi, elmúlt az egész mizériájuk.
Nekem ez jutott eszembe rólatok.

Meg, ha tényleg az van, hogy megül a könnycsatornában a baci, akkor elvileg azt is át lehet mosni, nem? Nekem Mininél valahogy megemlítették, bár ő nem volt súlyos eset, és nem is mérlegeltük komolyan még az újszülöttkori kis váladékozásnál.

Jó éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Ma (és tegnap) én is hódoltam Dettivel közös szenvedélyünknek. :wink: :lol: Tegnap bementünk Orlando-ba-kb 1 órára lakunk tőle. Kinéztünk egy marha nagy outlet centert-szinte minden van ott. De sajna a gyerekekkel voltunk, így nem volt az igazi-alig találtunk valamit ami tetszett és árban is jó lett volna. :? Benéztem egy Gap gyerek outletbe-csak úgy röpködtek a 50-70%-os akciók. És tömve volt jó cuccokkal! :) Olyan 8-10 dollár között voltak az árak átlagban asszem. Most nem vettem semmit, de oda még tuti visszamegyek egyedül! A Gymboree outletbe sajnos már el se jutottam. :?
Ma csak itt a környéken garázdálkodtam-sokkal nagyobb sikerrel. :D Kicsit felturbóztam a nyári ruhatáramat. :wink: És körülnéztünk kicsit anyuék környékén is, vannak fényképek is-egyelőre anyunál, mert az ő gépével készültek. :D
A lakás is kezd nagyjából összeállni, Robi ezerrel kocsit keres, mert a bérletünk hétfőn lejár és méregdrága. A héten kocsit kell vennünk.

Megismerkedtünk pár szomszéddal-egyelőre nagyon jó fejnek és rendesnek látszanak. A közvetlen szomszéd nagyon segítőkész, még elment Robival az autókereskedésekbe is délután-totál a szárnyai alá vett minket. :D

Edit

Sajnálom, h Marci megint beteg-remélem rendben lejutottatok a dokihoz ma (tegnap :wink: ) és anyós is jól viselte magát végül. Én még nem jutottam homeos szerekhez itt-még otthon néztem a neten, h itt is lehet kapni, de most napok óta kb 10 percre jutok netközelbe és mindig pont az megy ki a fejemből. Úgy néz ki, talán nem olyan vészes ez a köhécselés, bár Niki is rákezdte, de a láza már 2 napja elmúlt teljesen. Aludni tudnak és talán már napközben is javul a helyzet-de legalábbis nem romlik. Most azért meg fogom nézni mindjárt, h hol lehet homeos gyógyszert venni, mert még mindig elég száraznak hallom Dá köhögését.

Ma próbáltam venni nekik ACC-szerűséget (itt elég sok gyógyszer csak úgy ki van téve a boltokban, mint a kaja), de szinte mindre rá volt írva, h 6 éves kor alatt konzultáljon a dokival... :twisted: Ha valakinek van otthon, esetleg meg tudná nézni, h mi és mennyi a hatóanyaga egy tasak ACC 100-nak?

Kata

Tök jó, h a kuki-ügy jól sült el. :D Sikerült megcsinálni a Skype-hozzáférést??? Már dumálnék egy jót veled!!! :D

Cat

Remélem ma már jobban vagy/leszel! És már péntek van, holnap legalább nem kell menned! :D Kúráld magad! Gyerekeknél bevezetted végül, h csak meghatározott napon jöhetnek barátok hozzátok? Bevált?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Brigi!
Az a legnagyobb bajom ezzel,hogy a Marci szinte sose náthás.Tehát valószínű torokból fertőződik.Vagy legalábbi "orr-részen" nem érzékeny.max. vízszerű folyik belőle.és nem is lehet neki semmit kiszívni.Pedig ő még tűri is az orrszívást (márha véletlenül látok neki sárgás trutymót és kiszívom).
Most sincs nátha,sőt most köhögni se köhög.A kötőhártya megjelenése előtti napon fájt a füle (ami a torka volt,csak oda sugárzik ki).Ebből gondoljuk,hogy valami bacit benyelt az oviban.és mivel a szeme lehet a leggyengébb pont,ezért ha mást nem,azt mindenképp fertőzi.Legalábbis ez az egyik teória.
A másik,(amit már írtam) hogy mindig marad valamennyi baci és újra elkezdenek szaporodni.Ebben az esteben jó lehet a könycsatorna átmosás.De azt köszönöm nem!!!!Csak a legvégső utánni esetben!neki át kellett mosni 4hósan a szemét,mert az újszülöttkori fertőzés még akkor sem múlt el.1. bent sem maradhattunk vele (a hangok alapján nem is csodálom) 2. úgy kibukva gyereket még nem láttam,mint ahogy visszakaptam őt.
Megjegyzem: előtte is láttunk már ilyet,amikor a szemészeten jártunk,más gyereknél.Hasonlóakat éltek át.Csak a pár hónapos babák még gyorsan felejtenek!4évesen ez már másképp működik!

Lilla!
Örülök,hogy jobban vagytok.ACC ügyben nem tudok segíteni!
Szavaidból úgy veszem,hogy nagyon jól érzitek magatokat.Örülök neki!
Voltunk Marcival szemészeten.csekély 2órát kellett várnunk! :evil: Anyós végülis normális volt.Bár ez csak apósnak köszönhető.

Most mennem kell,mert itthon a pörcök.Megyünk az anyuhoz!
Edit

Kép

Kép
edit73

Lilla,

Skypom nekem is van, de csak írni tudnék, mert nem találjuk a mikrofont :? Úgyhogy megkereshetsz, ha akarsz, szintén ezen a nicknéven. Nálatok -6 óra időeltolódás van, ugye? A hétvégén meg különösen rá fogok érni, mert pasik nélkül leszek.

El is felejtettem írni nektek, hogy mostanában én is dokihoz járok. Kb. 3 hónapja mindennap többször hólyagos kiütések jelennek meg rajtam mindenhol (kivéve a fejemen, szerencsére). Elmentem bőrgyógyászhoz, aki felírt egy csomó gyógyszert, és beutalt a gégészetre (már voltam), meg vérvételre (hétfőn megyek).
Szerinte egyrészt valamilyen baktérium támadott meg, illetve a tüntetek arra is utalnak, hogy túlságosan stresszes életet élek :roll: Úgyhogy próbáljak pihenni :roll: :roll:

Úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok az eredményre.

na most megyek, hogy stresszeljek egy kicsit a munkahelyemen :)

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Csak gyorsan!!!

Lilla!
Skype mikrofont még nem néztem meg...., valahova bedugom hétvégén, aztán megpróbálom. De csak vasárnap fogom tudni, mert szombaton nem leszünk itthon. Én is dumcsiznék!!!!!! :D :D :D
Orlando......hmmmmmm Király!!!!

ACC nincs itthon, csak fluimucil 100, annak a hatóanyaga: 100 mg acetylcysteinum tasakongént. Lehet, hogy a neten fent van az ACC összetétele is, de tuti az is akkor 100 mg-os lehet, csak nem tudom miből..

Edit!
Nálunk Vendelnek volt egyszer kötőhártyája. Vendelnek egy csepp takony sem jön soha az orrából, nem tudom kiszedni, se orrfújással, se porszívóval. Dr.nő mondta, hogy valószínüleg keskeny a könnycsatornája és a "takony" ott jön ki ilyen formában. Ha nagyon nem oldódik meg, orr-fül-gégészhez kell menni. Mondjuk én hallottam a hangján, hogy valahol van benne valami, csak nem tudtam hol, valamelyik üregében. Maga az orra üres volt. Most megint itt tartunk, hogy valahol van bent valami, de nem jön ki semmi. Este infrázok neki, múltkor segített.
Nem lehet, hogy valami orrmellék vagy arcüreg vagy valahol ott áll meg a takony vagy baci?

Detti!
Már amennyire ismerlek, az a pár találkozás, szerintem is stresszesen élsz. pici dolgokon is idegeskedsz. Valahogy lazítanod kellene. Muszáj! mert az egészséged rovására megy.
Én is most itt szedem ezt a rohadt szteroidot, arcom tök puffadt és egyszerűen állandóan stresszelek. A gyerekek előtt pedig én voltam a nyugalom és a mosolygosság példaképe.

Kata

Kép
kateduo

Kata,

Én alapvetően ilyen stresszes ember vagyok. Ha valamin nem görcsölök, akkor nem érzem jól magam. De az utóbbi időben valóban még inkább idegeskedek. Nem tudom, hogy miért, mert alapvetően minden rendben van körülöttem.
Engem pl. az időjárás nagyon tud befolyásolni. És teljesen kész vagyok, mert tavaly ilyenkor a nárciszaim már kinyíltak, az autón nyári gumik voltak, és a gyerekeket sem kellett már overálba öltöztetni :roll: Valószínűleg egy pillanat alatt jobban leszek, ha végre itt lesz a tavasz, a nyárról nem is beszélve :)

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok :)

A pechszériám folytatódik. Reggel beletolattam egy nőbe, mert nem néztem a tükörbe parkolásnál. :evil: :twisted: Ez volt a hétre az utolsó figyelmeztetésem, szerintem az égiek küldték. :roll: Szerencsére nem lett semmi baja az autóknak, az enyémnek a rendszámtáblája nyomódott.

Lilla :)
Nagyon "feldobott" hangulat jön le a leveledből, örülök neki, hogy ilyen jól érzitek magatokat! Drukkolok az autó vásárláshoz! Automata lesz?

A shoppingolásért irigyellek, rám is rám férne, de persze hozzá egy jó teli buksza is, amiből költök. :lol:

Kérdezted a leszabályzott baráti látogatásokat a fiúknál. Háát hellyel közzel működik, de már a heti egyszeri alkalom sem tetszik nekem. Tegnap is hazamentem ott volt a szomszéd kisfiú, mert elmaradt a síelés edzése, így feljöttek. Mondjuk jött vele az Anyukája is, és tényleg felügyelt, de egyszerűen olyan rossz hatással vannak egymásra a fiúkkal, hogy egy rövid ideig tartó nyugis játék után teljesen felpörögnek, szaladgálnak, ugrándoznak feltúrják a lakást. :evil: :twisted: A nagyobb baj az, hogy utána ha elmentek az enyémek továbbra is pörögnek ezerrel, tegnap például a Samu este lesett az emeletes ágyáról a nagy pörgésben. Még sosem esett le pedig 2,5 éve ott alszik. Ez vetett véget a pörgésnek. Nem lett semmi baja, csak öklendezett egy keveset, de az valószínüleg a nagy sírástól.
Nem a kisfiú a rossz, hanem együtt kezelhetetlenek. :twisted:

A stressz nagyon nem jó. A fizikai bajokon túl öregít is. :lol: :lol: Tessék lelazulni kicsit. (mondom ezt én, akinek tiszta stressz volt a hete).

Jobbulást Marcinak! Remélem már jön a jó idő, és elviszi ezt a sok betegséget!

Sosem szoktam az időjáráson bosszankodni, mert alapvetően minden időben megtalálom az örömöt, de most már nagyon várom a melegebb tavaszi időt. Elegem van a télből, sok ruhából.

Cat
Kép
cateye

Cat,

Öregít a stressz???? Gondoltad volna, hogy 45 éves vagyok?? :wink:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!!

Cat :? remélem ezzel vége is a pech sorozatnak!

Gyöngyi :D gratulálok a leányzóhoz :lol:

Lilla :D olyan jó hogy klasszul alakul minden (nálunk a Peti minden repülés után lázas beteg lesz, pedig csak 2,5óra :? )

Edit :) komolyan csodálom a bíró- és tűrőkepésségedet!!

Detti :D itt most nyár van, de szó szerint, rövid ujjas idő :lol: remélem kitart míg jöttök :lol: én bárhol tudnék soppingolni, csak szintén a telebuksza hiányzik :P

Amúgy én nem vagyok a toppon. Itt volt apósom 1O napig, nagyon vártuk, hogy végre pár óra szabadságunk legyen, erre Peti elkapott egy vírust, végig beteg volt, aztán hétfőn elment apósom, és én lettem beteg :?
Rég voltam ennyire cafatul, úgy bedagadt a torkom, hogy nem tudtam lenyelni a lázcsillapítót, a férjem felhívta a dokit az meg lecseszte, hogy csak két napja vagyok szarul ilyenkor még nem szoktak orvost bevonni :evil: öblögessek sós vízzel. :evil: :evil:
Ma már kicsit jobban vagyok.

:D nekünk is megvolt a szülői az oviban. Elmondtak egy csomó általános és személyes dolgot róluk és hogy szerintük minden rendben velük. Mi meg aggodalmaskodtunk, hogy nem beszélnek még angolul, nem rajzolnak szépen, írnak betűket, stb... és szerintünk egy csomó dologban le vannak maradva. Az óvónéni meg kinevetett bennünket, hogy nyugodjunk meg, semmi baj a fiúkkal, 4 évesek, napról napra többet tudnak fogékonyak és figyelmesek, semmilyen kirívó lemaradásuk nincs, legyünk nagyon büszkék rájuk :D
Gergő amúgy nagyon szeret járni, végig ment egyedül is mikor a Peti beteg volt :)

Bocsánat a csapongásért de tényleg nem vagyok jól :? ilyenkor még jobban honvágyam van :cry:

Sz.

KépKép
sziszus

Detti!
Homeo???Persze csak ha már kivizsgáltattad magad és semmi más nincs a dolgok mögött,csak a stressz.Meg persze ha tudsz hinni benne,mert azért a homeónál fontos a palcebp hatás.
Nekem mondjuk bejött,igaz nálam másképp jött ki stressz.

Kata!
Ez érdekes dolog,megjegyzem és rákérdezek a gyerekorvosnál,ha záros határidőn belül nem lesz eredmény kötőhártya ügyben.
Amúgy legalább abban nagy szerencsém van,hogy a másik kettő nem fogékony rá!Így legalább arra nem kell vigyáznom,hogy elkapják Marcitól.

Cat!
Ez tényleg nem a te heted!Remélem,ezzel vége is a pech-sorozatnak.
Az enyémek haverok nélkül is úgy fel tudnak pörögni.És mostanában nagyon menő a birkózás,boksz és egymás nyakának fojtogatása.Megőrülök az ilyen játékoktól,de nincs több érvem,hogy miért ne!!!El kellene fogatatnom velük,hogy egyszerűen azért nem csinálhatják,mert én ezt mondtam. :roll:

Sziszus!
Jobbulást!
Látod?Légy nagyon büszke magadra!!!!Ha kívülálló emberek ilyen jó véleménnyel annak a fiúkról,akkor tuti nagyon ügyes anyuka vagy!!!!Gratulálok!És légy büszke a srácokra is,hogy ennyire szépen megállják a helyüket egy számukra idegen környezetben!

Edit

Kép

Kép
edit73

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Marcinak 39fokos láza van,Olinak 38,5 a láza,beninek meg kötőhártya gyulladása van(kellett a számat jártatni,hogy sose kapja el :evil: ) :( :cry: :cry: :cry:
Eróteljesen érik bennem a gondolat,hogy húsvétig már nem mennek oviba. :shock: :(

Na ennél szebb hétvégét mindenkinek!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Húúúú Edit!!!! Nagyon durva, nem irigyellek!! Gondolom most akkor megint nincs alvás éjszaka sem. Kitartás!!!! Remélem hamar lemegy a láz. Tényleg jó lenne már egy kis nyár, hátha akkor kevesebb lesz a baci.

Amúgy most nálunk is van valami, Vendel péntek estére 38,8 lett, aztán tegnap egész nap semmi, ma reggel meg hőemelkedés. Szóval valami van benne. Na meg neki az orrán keresztül is alig jön valami, de totál dugult a hangja.

Kata

Kép
kateduo

Edit,
Jobbulást kívánok, remélem amire a soraimat olvasod már gyógyulóban a fiúk! Küldök egy pár mosolyt :) :) :) :)

Kata,
Kívánom, hogy Vendelnél mostanra már minden OK legyen.

Kép
pramprampram

Edit,
Kitartás!!! Kikaptátok ezt a telet, de rendesen. Az elmúlt években alig voltatok betegek, most meg..
Gyógyulást a fiúknak!! Neked meg egy hosszú, nyugodt éjszakát!

Sziszus,
ezek nagyon jó hírek a fiúkról! Gratulálok, ez nem semmi, idegen környezetben pláne. :lol: :lol:

Cat,
Neked jobb szerencsét a jövő hétre!!

Detti,
jól tartod magad :lol:
Te, ha tudod, hogy hülyeségeken görcsölsz, akkor miért görcsölsz??? Nem mersz leengedni, nehogy valami baj jöjjön?
Ez a kiütés horrorul hangzik. Őszintén megijednék. Basszus :evil:

Lányok, elkezdtem várni a Kolpingot! Ma jutott eszembe először, hogy most már elég közel van, 1 hónap csak. Nagyon ránk fog férni, ahogy a lelkiállapotokat nézem. :roll:

Kép
nettke

Ja, Kata,
mindig elfelejtem, holnap jönnek az óvónénik, meglesz a nagy családlátogatás.
Egyébként azóta sosincs panasz, mindig tündér, direkt kérdezgetem. Namost ha 2-3 hét alatt mondjuk 1-2 rossz napja van, akkor az sztem nem sok.. :lol:
És voltam vele úszáson is, szombaton kezdtük :lol: Nagyon élvezte!

Kép
nettke

Nettke!
Ezek szuper hírek!Remélem,óvonénik is csak túlparázták ezt az egész dolgot.
Sárival voltál csak úszni?Vagy ment mindenki?
Úszásra irigykedem.
Majd mesélj a nagy családlátogatásról.

Kata!
Ti hogy vagytok?Vendel jobban van?Kiderült,mi volt?

Hát nálunk már -azt hiszem- semmi jó nem történik.1hete megijesztette Beni Olit a fürdővízben.Na most ennek hatására Oli megint elkezdte fogdozni a popóját a kádban és 3mp-ként kiugrált belőle,mondván kakilnia kell..... :roll: Így kénytelen voltam különválasztani.2nap csak zuhanyoztunk,most már megint beül a fürdőkádba,de elutasítja, hogy együttfürödjön a többiekkel.Csak így most 1órán keresztül fürdetek,ami egyedül azért eléggé lefáraszt.Főleg ilyen szuper napok után :roll: :(
Láz már nincs,csak 1nap volt mindkettőnél.De nagyon nyűgösek és Marcinak a szemcsepp se hatott :evil: .Jobb lett,de nincs rendben.Pedig 3nap után már nem szokott jönni a szeméből a váladék.Fülét is fájlalja.Olinál megmaradt a végtagfájdalom.Mindegyik tortyog,de igazából semmi nem jön az orrukból.Ráadásul Beni már rekedt is.Holnap mindenképp hívom a dokinénit.Remélem,tud valami más szert ajánlani,mert amiket eddig használtunk az nem tökéletes.

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Sziszus!

Nem is írtam....., szóval tök szuper, hogy ilyen jó híreket kaptál az oviból.

Nettke!

Kíváncsi vagyok!!!! Csak Sárit vitted úszni vagy Mindenkit?

Cat!

Azért szerencse, hogy a kocsinak nem lett komolyabb baja. REmélem jobb heted lesz.

Edit!

Nem tudom, hogy Vendelnél mi volt, ma egész nap semmi, illetve végre jön valami sárgás takony az orrából. Amúgy ezerrel pörög. Viszont ő is fájlalta a fülét. Péntek este a jobbot, szombat este a balt. Nem tudom, hogy konkrétan a füle fájt e vagy csak kisugárzik valami. Egész nap semmi, csak este amikor aludni kell. Kíváncsi vagyok ma este fájlalja e. Te mit szoktál ilyenkor csinálni? Teszel rá meleget vagy hagyod? Tegnap éjjel pl. csak úgy tudott elaludni Vendel, hogy a tenyerem a füle alatt volt. Azért gondolom, hogy csak kisugárzik valami, mert gondolom ha a füle fájna, akkor az azért folyamatos lenne, vagy nem?

Azért az már jó, hogy láz nincs, akkor talán már elindultak a javulás útján. Milyen szemcseppet használtok? Mi Garrasonét kaptunk a múltkor.

Olit mivel ijesztette meg Beni fürdéskor?

Kata

Kép
kateduo

Elhanyagoltalak Benneteket a héten...mea culpa, de hát még szokom az anya-feleség-háztartás menedzser-dolgozó nő stb. sokszöget...

Ígértem egy kis síelés beszámolót:
Szóval a lényeg, szuper volt. X év után végre én is élveztem a telelést, mint időtöltést. Jó volt a társaság (x kisgyerekes család együtt), én is síeltem újra...azt hiszem jövőre is megyünk, és akkor már a Pörcök is mennek sísuliba. Szerintem élvezni fogják, mert arra mutat minden jel. Luca fejére tuti, hogy bombabiztos sisakot veszek, mert nulla félelemérzete van. Bence óvatosabb duhaj, de ha valamibe belejön, akkor aztán ő is....Volt ebből érdekes is: Luca első nap majdnem becsúszkázott az egyik hütté-be. Ja, és a párom családja is tök jó fej volt!

Egy kis hétvége:
Elég mozgalmas hétvégénk volt. Alig vártuk a napocskát, és rögtön meg is céloztuk az Állatkertet. Jó volt, és mint mindig most is mi szülők fáradtunk el jobban. Néhány kép:

Kép Anya és lánya, na meg a Zsiráf!

Kép Családi kép!!!! Nem sok ilyen van!

Kép Tigrislovaglás

Kép Segítség! Lucát megette a krokodil!

És végül a lényeg:
Kép Édes bűnbeesés!!!

Ja, és egy kérdés: akinél van biciklije a Lurkóknak, mekkora van? Mi épp azt próbálgatjuk, hogy a 12/14-es kicsi, de a 16-os nagy! Mit tegyünk?? Van valami ötletetek? (Gyúrunk a nyuszira!!!)

Betegeknek jobbulást! Edit, Neked meg egy nagy kalapemelés!

Viki

KépKép
vikóka

Vikó!
Szuperek a képek!Mi is egyfolytában az álltakertbe készülünk,csak a fiúk mindig megvétózzák :roll: :(
Nekünk van 12-es,14-es és 16-os bicónk is.Marci a 12-est imádja,Oli meg Beni a 16-ost.( 14-es meg csak azért nem kell senkinek,mert egy hülye konstrukció).Hogy melyik miért azt szereti,arra nem jöttem még rá.Igaz,Marci a legkisebb i1cm-rel mint a többiek) és súlyra is ő a legkisebb.talán neki még könnyebb a 12-est tekerni!

Kata!
Mi most Tobrexet kaptunk.Ezt nem ismerem,A Tobradexet már használtuk.A múlt héten Floxal volt,az jónak tűnt,de nem kötőhártyája volt akkor Marcinak.
Fülfájás volt a Marcinál,úgy mint nálatok.Elősör az egyik,majd a másik füle.Ez a torkából sugárzik ki,így az fájhatott neki.Neki se fájt napközben csa alváskor.Én az alvóspárnáját melegítem vasallóval.Mást nem hajlandó ilyenkor elfogadni,de ez jó neki.Viszont van hogy 10percenként melengetnem kell (szuper éjszaka :twisted: ).
Nem tudom pontosan,mivel ijesztette meg Beni Olit.Mikor bementem a sírására,azt mondta Oli,hogy megütötte a Benike.De tiszta víz volt a feje,így biztos le is öntötte.Igaz attól Oli nem szokott megijedni.Inkább arra tippelek,hogy meglökte és elesett a vízben,lehet,hogy víz alá is került a feje.A frusztrácója meg a vízbe kakilástól való félelemben jön ki (volt már ilyen,így tudom,hogy kell kezelni) Meg fog oldódni a dolog,2-3hét alatt.Csak addig fárasztó ez.

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit, Kata
csak Sárival mentem, egyedül. Még 2en se vállalnám be, hogy 3at viszek 8) Most egyedül volt - mármint csak gyerekekkel - a vízben, de azt mondták, pár alkalomig jó lenne, ha legközelebbtől én is bemennék a vízbe, mert biztonságot adna, így nagyon félénk volt. Végül is idegenek húzták-vonták (kedvesen), és ahhoz képest sztem tök bátor volt!
Itt van helyben Veresen az usziban, heti a 1 alkalom, és nem is drága (2200 /hó), és nagyon tetszett neki, szóval szerintem a terápiás célzata is be fog válni :lol:

Kép
nettke

Nettke!
Örülök,hogy tetszett neki!És az meg kimondottan jó,hogy helyben van.Az ára meg szerintem eszményi. :lol: Itt az oviból hordják a nagyokat úszni,heti 1szer,alkalmanként 1.400Ft. :shock:
És ezek a kettesben eltöltött alkalmak tuti jó hatással lesznek rá!

Edit

Kép

Kép
edit73

Maro valadekot en se tudom milyen, csak ideztem a konyvbol, ha mar ajanlottam a szert :roll: ... Igazabol neha csak tippelek a szerekre, mert nehez eldonteni hogy melyik szer is kell. Ezert jo hogy ti rendes dokihoz jartok!
Fiuk hogy vannak? Nem lehetett valami pihenteto hetveged... Remelem gyorsan gyogyulnak majd!

Brigi :)

Hogy vannak a torpok? Mini meggyogyult mar? Csajok oviban?

Jo hogy vidam vagy. :) Kocsiprojekt hogy all?
Huh, mennek veled shoppingolni szivesen, a csajoknak 1 db nyari ruhajuk sincs, mindent kinottek... lehet nekunk is Floridaba kellett volna mennunk? ;)

Kocsi. :( Szerencse hogy senkinek nem esett baja.
Remelem a hetvege elvitte a betegseggel egyutt a pechszeriadat is es most ujjult erovel allsz munkaba!

Sziszus :)

Remelem mar sokkal jobban vagy! Fiukra legyel nagyon buszke, ugyesen helytallnak! Suli mar megvan ahova mennek? Egyenruha? :P
Jottok haza a nyaron valamikor?

Vendel hogy van?

Szuper hogy van programotok igy kettesben Sarival! A Beni es Nati is elkezdi majd valamikor?

Vikoka :)

Szuperek a kepek! A hetvegen mi is keszultunk allatkertbe, de meg jo hogy megneztem a nyitvatartast, csak aprilis vegen nyit... :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gyerc 2009.03.23 11:11-kor.

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok,

Edit,

Háát, tényleg elég sokszor betegek mostanában a fiúk :cry: Reméljük, ha beugrik a tavasz, minden betegségnek vége lesz. Még szerencse, hogy otthon vagy, és nem kell azon agyalnod, hogy ki vigyázzon a fiúkra.

Nettke,

Az úszás nagyon jót fog tenni szerintem Sárinak - minden szempontból. Baráti az ára is, meg az, hogy közel van. A Kolping meg tényleg itt van a nyakunkon :lol:

Vikóka,

Király, hogy jól sikerült a sielésetek! Én meg vagyok döbbenve, amikor 3 éveseket látok sielni olyan meredek pályán, ahol én még gyalog sem közlekednék. Árpi nagyon szeretné vinni a fiúkat jövőre oktatásra, de én egy kicsit félek tőle.

Mint ahogy már írtam, a hétvégén egyedül voltam. Megnéztem 3 filmet (Revolutionary Road, Elcserélt életek, Nem kellesz eléggé), 2 sorozat 1-1 részét (24, Lost), az összes ablakot letakarítottam, vásároltam és aludtam fél 10-ig :) Asszem, gyakrabban kell ilyen hétvégéket beiktatni, mert jót tett nekem.
A fiúk is el voltak nélkülem szerencsére.

Tegnap nagyon vicces dolog történt: olyan 11 felé (este) hallom, hogy Ambrus sír. Rohanok fel az emeletre, hogy mi történt. Mostanában, amióta nincs pelusa, sokszor felkel éjjel sírva, hogy pisilnie kell, valószínűleg elég stresszes ez a dolog most még neki. No, felértem, és látom, hogy letolt pizsamával áll a szobában lévő szék előtt, és pisilini készül. Gyorsan megfordítottam, hogy a padlóra pisiljen, azt csak könnyebb feltakarítani. Szegény még aludt, de érezte, hogy pisilnie kell, és rossz irányba indult el a vécére...

Detti

KépKép
kiliman

Huhhh ... Borka több mint egy hónap után újra oviban!!! :lol: :lol: :lol: És most csak MIni van itthon, már ő is nagyon gyógyulóban. Igazából már csak a sebeknek kell lepotyogni. Remélem mostmár nem jön semmi komoly nyavalya.
A számgép rosszalkodik. Az explorer csomószor nem megy, a Firefoxal meg nem tudok hozzászólni. :roll: Na mindegy. Úgyhogy ha sokáig nem vagyok, akkor ez az oka.
Tündérkép holnap lesz fél éves és kezdhetem a hozzátápit. :shock:

Ez nagyon gáz, ami nálatok zajlik. Nem tudom, hogy bírod, de komolyan minden elismerésem.

Sztem fülre mindig jó, ha melegíted. A fülmelegítős sapit tényleg ajánlom. A lányok szeretik is, és tényleg sokkal kényelmesebb, mint bármi más, mert nem esik le, hosszan meleg és nyugodtan tud tőle bármi mást csinálni. Amúgy meg elvileg segíti a váladék leürülését is. És a fülfájás hullámokban jön, nem non-stop fáj. Sztem kb. a fogfájáshoz hasonlít.

Ez az úszás tök jó!! És ha terápiásan is használ, akkor szuper. Bár sztem már önmagában az is jó, hogy csak Sárival vagy ilyenkor és van egy "csak neki" külön programja.
Megmondod, hogy mikor és hol úsztok? Mi elég közel lakunk és gondolkodom, hogy nem lenne-e érdemes nekünk is menni.

Ez mázli, hogy így és nem másként törtél autót (ha már valaminek történnie kellett).
Hát ez a felpörgés lányok és fiúk között is más, ahogy nézem. Enyémek úgy pörögnek, hogy olyan kuplerájt csinálnak, hogy két napig pakolok utána. De olyankor nem nyúzzák egymást, csak visonganak a gyönyörtől, hogy most megint szétszórtak mindent. A múltkor leszedték a függönykarnist a galérián, és utána faltörő kost játszottak vele. :roll: :roll: :roll:
Nekem egyébként nagyon nem tetszett a bemutatója a "segítség, gyerekeim vannak"-nak, mert az volt az első gondolatom, hogy milyen szülő az, aki ennyire hagyja elszállni a gyerekeit. Hát ez után erősen elgondolkodtam, hogy ha akkor bejön hozzánk valaki, akkor vajon mit gondolt volna. :oops:

Nagyon irígyellek. Nekem innen olyan, mintha fél évig nyaralnátok ... :wink:

Na megyek és pakolászom. Végre rendezhetem a sorokat. :wink:

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok! :)

Húú mekkora itt a forgalom. :D

EDit :)
Nagyon sajnállak. :( :( Ennyi betegség egy gyerekkorra elég, amennyit most ebben az évben elkaptatok. :roll: Tényleg az a szerencse, hogy nem mentél vissza dolgozni, mert ez így necces lenne.

Hogy vannak a fiúk?

Vikó :)
Helyesek vagytok a képen, jó kis programotok volt. Kint vannak már az állatok? Bevallom én még most fagyoskodtam a hétvégén, így későbbre tervezem az állatkertezést.

Nagyon jó, hogy elvitted Sárit úszásra! Te is bent lehettél nézni, szóval nem a medencében?

Ennek örömére én is kinéztem a fiúknak egy úszást a XVI. kerületben, ami szombatonként van, áprilisban elkezdjük.

Egész felüdülés lehet a Minivel kettesben most neked! :lol: Nem unatkozol?

Jesszusom már Mini 6 hónapos? :shock:

Nagyon aranyos az Ambrus sztori. Ilyen nekünk is volt Olival! Tényleg stresszeli öket ez, hogy be ne pisiljenek, de közben a fáradtság nagyobb. Nálunk már elöfordult 2-3-szor, hogy arra keltem fel, hogy Oli a nappaliban körbe-körbe sétál éjjel. Elindult wc-re, és valahogy útközben elfelejtette a célját. Ilyenkor óvatosan kézen kell fogni, és elvezetni a wc-hez, utána már elintézi magának. :lol:

Vikó :)
Bicikli: Nekünk 12 colos van, de már kicsi nekik. A 16-ossal a játszón már szépen mennek, alsó ülésállásban, de ök ugye korábban már tekertek. Lehet 14 colost kellene vennetek. Az enyémek egyébként 108-109 cm-sek.

Van már verdátok? Milyen? Mit csináltatok a hétvégén?

Mi ládáztunk a Börzsönyben hétvégén. Szuper volt. Tegnap meg kaptunk egy kis kimenöt, és délután Nyergesujfalun voltunk musical esten. Olyan jóóó volt. Kár, hogy ritka az ilyen.
Na és pénteken újabb szülinapi zsúrra vagyunk hivatalosak, és már nagyon elegem van, mert ebben a hónapban már egy vagyont költöttem ajándékra. De az a baj, hogy a fiúk be vannak indulva, nem lehet nemet mondani nekik. :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye

Hűű, van ám forgalom :lol:
Brigi, küldök privit az úszásról.

A többieket nem viszem, csak Sárit. Pont ez a lényeg most. A másik kettő egyébként gyáva nyúl, nem is akarnak. Talán jövőre :D
Egyébként ha egyedül úszik, akkor a galériáról kell nézni. De most így elsőre ott lehettem a medence partján, hadd legyen biztonságérzete. De aztán elmentem messzebbre, és nem is keresett :lol: Viszont következő alkalomtól már bent leszek én is, így egyeztünk meg egyelőre.

Kép
nettke

AMikor mi jártunk a fiúkkal úszni, akkor a szülők nem lehettek bent a medencénél. Egy ablakon át figyelhettük a gyerekeket.

Nettke,

Nálatok hogy van? Év közben is indítanak úszásoktatást? Vagy ti becsatlakoztatok egy már haladó csoportba?
Mert nálunk pont az volt a gond, hogy év közben nem lehetett jelentkezni - egyébként teljesen érthető okokból. Ha végig jártunk volna, már lehet, hogy át is tudnák úszni a fiúk a medencét. Csak hát elkezdett Bernát köhögni, és egy hónapnyi kihagyás után már nem tudtuk folytatni, mert le lettek volna maradva.

De most megnézek egy másik uszodát is, mert nagyon szeretném, ha a fiúk hamar megtanulnának úszni.

Detti

KépKép
kiliman

Cat!
Carul!Beni már elkezdett fulladni,ráadásul megint bepisil. :roll: És olyan hisztiket nyom,hogy ihajjjj!!!
Úgy néz ki Oli kijött ebből a nyavajából.Marci meg nagyon náthás.Apa+én is benyaltuk,mindketten náthásak,így most szuper az összkép.

Brigi!
És milyen újra a csend?Micsoda gyorsan eltelt ez a fél év!Vagy csak mi érezzük így?

Úgy hallom,mindegyik elaludt,így most én is lefekszem.Felkészülök a délutáni műszakra! :wink:

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Edit!

Hogy vannak a fiúk? Doki mit mondott?
Ezeket a szemcseppeket nem ismerem, persze gondolom van ezer féle.

Brigi!

Végre túl vagytok rajta!!!!! :D :D Most nagy a nyugalom, nem?
Mini 6 hós??? Hihetetlen, most született.

Vikó!

Tök jók a képek, mi már 1 hónapja készülünk az állatkertbe, de mindig más lesz belőle. De sztem most hétvégén el kéne menni, mert márc. 31-ig van egy ingyen gyerekbelépőnk.

Síelés: mi jövőre tuti megyünk és a fiúk is mennek sísuliba. Mondjuk én kb. 6 éve nem síeltem.....de most újra. Már hiányzik.

Úszás: Azzal az a gáz, hogy ősszel az idő miatt nem túl jó elkezdeni, akkor tuti jön valami betegség meg a hideg...brrr. Én valami nyárit fogok keresni, csak nem tudom, hogy idén nyáron vagy csak jövőre.

Cat!

Már én is úgy ládáznék, mióta meséltél erről..., akkor majdnem elkezdtük, csak mindig közbejött valami, aztán elfelejtettük. Most újra bogarat ültettél a fülünkbe... :D Csak egy gps kellene, bár tavaly már arról is informálódtunk.

Lilla!

Mizú veletek???? Írjál!!! Skype mikrofon még nincs, de a gép már új helyen. Kocsi? Vásárlás? Anyukád dolgozik vagy nagyban azért ráér veletek lenni?

Ma voltunk bölcsiben, Vendel jól van, csak nehéz kiszedni belőle a taknyot. Orrcseppezek ezerrel.

Délelőtt voltam Ikeában, végre vettem tükröt. Egyik nap fent voltam a hugoméknál és van egy nagy tükrük, akkor jöttem rá, hogy évek óta nem láttam magam teljes alakosan tükörben, mert csak a fürdőben van egy tükrünk és abban csak deréktól felfelé látom magam. Talán jobb is...... :wink: Mondjuk nem hiányzott....

Kata

Kép
kateduo

Detti!

Édes az Ambrus story!!! És szuper hétvégéd lehetett. :D

Kata

Kép
kateduo

Pechszériám folytatódik: 11.30-kor telefonáltak az oviból, hogy az udvaron Samut odacsapta egy kislány a terméskő falnak, és felrepedt a feje. Menjek érte, mert nem mernek hozzányúlni a sebhez, csak vérzéscsillapítják. Rohantam értük, mire odaértem már Samu ebédelt, Oli meg zokogott Samu miatt. Autóba tettem őket, mentünk a Bethesda amubulanciájára. Ott prsze parkoló nuku, Oli zokog. 3/4 óra sorállás, csupa fejsérüléses kisfiúval.

Aztán bejutottunk, Samunak két asszisztens borotválta a fejét, fertőtlenítették, strip kötést kapott rá. Addig Oli zokogott, hogy "jajj a tesvérem, jajj a tesvérem" a doki és egy másik asszisztens őt vigasztalta. :lol: :lol: Csak egy cm-es nyílás van Samu fején, de elég mély. A szerencse, hogy kötött sapka volt rajta, ami felfogott a csapásból. :evil: :twisted: Remélem egy darabig békén hagy minket most a jóisten. :roll:

Cat
Kép
cateye

Cat,
Jaj, ez elég keményen hangzik. Jobbulást Samunak!
Mi az a strip kötés?

Kép
pramprampram

Pram :)

AZ az összehúzó ragasztószalag. 5 napig kell rajta lennie, persze nagy turbán kötés van a fején. Most megfigyelés alatt van, hogy nincs-e agyrázkódása, de egyenlőre ennek nincs jele. Holnap még itthon leszek velük, szerdán megy oviba kötéssel a fején.

Az oviban nagyon rendesek voltak, felhívtak délután, hogy hogy vagyunk, és ezerszer elnézést kértek, hogy ez megtörtént, mondták, hogy mennyire kellemetlenül érzik magukat az eset miatt, meg amiatt, hogy az udvar rossz állapotban van, elég balesetveszélyes. :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye

Cat,
jajjj :cry: Szegény Samu, szegény Oli!!!
A strip azok a vékony tapaszok, amivel összefogják, ugye?

Edit,
Nektek is részvétem...Beni miatt, és miattatok is. Én is ..rul vagyok, elért ez a rekedt/köhögős/orrfolyós nyavalya, szétköhögöm a hasizmaim és még borzongok is :cry: Szóval átérzem a problémát!

NNa, a nagy látogatás megvolt, 30 percet voltak, szóval pörögni kellett a kérdésekkel. Sok mindent megtudtam, zömében szuperjó dolgokat :lol:
Szépen kooperálnak, tevékenykednek mindenben, Sárcsi az elmúlt 2 hétben tüncérke, kezd alakulni. Kicsit öntörvényű és nem komálja a szabályokat, ajánlatos lenne gyermekpszicho hozzá esetleg, hogy egy kicsit a belső gátak oldódjanak, igazából a képességeivel semmi baj. Megnézették az ovi gyógypedagógus-logopédusával is, aki azzal küldte vissza, hogy SZUPER a gyerek, okos és kooperál is :wink: És logopédia is elég lesz majd nagycsoporttól, mert semmi kiugró eltérés nincs. Háát, olyan pösze mint a fene, majd látjátok a Kolpingban (ha megszólal :lol: ), de a szakember tudja..
A pszicho-ügy meg folyamatban, erre már gondoltam én is. Plusz úszás, és ha megy, akkor majd a lovaglást is megnézem. Rajtunk ne múljon :wink:
A másik kettő, Natus és Beni meg tökéletesen beolvad a többi gyerek közé, ügyesek a közös aktivitásokban (ének, játék, rajz, gyurma stb) is. Nagyon összetartóak (ez nem lepett meg :lol: )!

Detti,
itt bármikor be lehet lépni. A delfin- csoport az, ahol van szülő is, és ő segíti a gyereket - olyasmi, mint egy túlkoros babaúszás :lol:
A cápa- csoport az, ahol egyedül vannak, kb 6-7-en, 2 oktató, és így mindenkivel szintjének megfelelően foglalkoznak, addig viszont a többi vár. Tehát pl van egy feladat, amit elkezd egy gyerek az oktatóval, megcsinálják az adott távon, visszaúsznak, és kezdi a következő. Így kb 2-3 gyereknyit kell várni, mire újra egyre rákerül a sor. Nem tudom mennyire érthető.
De nincs ebből gond, hisz még Sári is nyugodtan elvolt a medence szélén, annyi az impulzus, hogy nyugisan elbambulnak, és közben lóbálják a lábukat a vízbe.

Kép
nettke

Nettke,
Akkor zömében nagyon jó dolgokat mondtak. Hurrá!
Az úszás meg nagyon klassz dolog :)

Vikó,
Nagyon szuperek a képek :) hétvégi programból nekünk is jutott rendesen.

Kép
pramprampram

Köszi az infot!
Ezek jó hírek. Akkor mégsem olyan elkeserítő a helyzet, ahogy kinézett, meg gondoltátok.

Jaj, nálunk hatalmas az önérzet! A hétvégén Borka lapáttal ráütött Rékára. Modtuk, hogy kérjen bocsánatot, erre "nna, azt már nem!!!" és nagy lendülettel elvonult. Csak kicsit röhögtünk Artúrral, még szerencse, hogy messze voltak, és nem vették észre.

Azért ez kemény! Gyors gyógyulást!
És mit csináltak? Verekedtek, vagy bohóckodtak?

Jobbulást felnőtteknek, és gyerekeknek is!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Köszi az infot!
Ezek jó hírek. Akkor mégsem olyan elkeserítő a helyzet, ahogy kinézett, meg gondoltátok.

Jaj, nálunk hatalmas az önérzet! A hétvégén Borka lapáttal ráütött Rékára. Modtuk, hogy kérjen bocsánatot, erre "nna, azt már nem!!!" és nagy lendülettel elvonult. Csak kicsit röhögtünk Artúrral, még szerencse, hogy messze voltak, és nem vették észre.

Azért ez kemény! Gyors gyógyulást!
És mit csináltak? Verekedtek, vagy bohóckodtak?

Jobbulást felnőtteknek, és gyerekeknek is!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat!
Hű,ez nagyon horror!!! :evil: :evil: :evil:
Jobbulást nektek! És Samu hogy tűrte a történteket?

Nettke!
Ezek nagyon jó hírek! :lol: Örülök,hogy minden rendben volt nálatok.Neked meg jobbulást! :D
Na akkor Sárikát összeengedjük Marcival és majd jókat vigyorgunk,hogy találják meg egymással a közös nyelvet! :wink: :twisted: (Marci is irtó furán beszél,egy csomó hang "hiányzik" nála a készletből.Kedves "mama" már megjegyzést is tett rá,hogy elvihetném logopédushoz)

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Tényleg micsoda termés!!! :shock: Nem is tudom kivel kezdjem... meg kit fogok kifelejteni. :oops:

Betegeskedőknek jobbulást!!! Mi talán alakulunk- én is betaknyultam, de talán ma kitakarítottam magamból. :wink: Dá már nem taknyos, nem köhög-remélem nem azért mert szokás szerint továbbment a füle felé. :twisted: Nikica elég taknyos, de éjjel már nem fuldoklott. Találtunk anyunál egy porszavót, amibe belemegy az orrszívónk, le is nyúltuk, így azzal rásegítek a tisztulásra.

Kata, Edit

Dávidnak is mindig éjjel fájt a füle, sőt, nem is elalváskor, hanem az éjszaka közepén ébredt mindig sírva. Én szoktam Cataflam cseppet is adni neki, annyi csepp ahány kiló. És melegítem a fülét-eddig melegítőpárna és vékony sapi volt ami odafogta, de Karácsony előtt beruháztam egy fülmelegítős-sapira-szerencsére azóta nem volt rá szükség. :) Ja, és nekünk is mindig azt mondták rá, h kisugárzó fájdalom, nem a füle fáj-aztán csak kiderült, h tiszta trutyi volt a füle ezer éve. :evil: És neki se lehetett szívni az orrából sose- úh legyetek résen az ilyen típusú gyerekeknél-valahova megy az a takony...
Egyébként ez nekem se fér a fejembe-hogy van ez a fájdalommal a gyerekeknél. Niki még mindig mondja éjjel h fáj a hasa, kéri a melegítőpárnát-nappal meg tök jól van. :shock: :?

Edit

Én már meghaltam volna a helyedben. Valami szuper nő lehetsz (és vagy is :D ) az tuti. :wink: Remélem legalább a Kolpingra már rendben lesztek teljesen és úgy is maradtok! 8)

Nettke

Nagyon jól hangzik ez az úszás-Nikinek is nagyon bejönne. Orlando-ban kinézett magának egy vízi vidámparkot és a legnagyobb csúszdákra áhítozott. :shock: Szuper ez a változás Sárinál-remélem tartós marad. :D Otthon is érezni a hatást v csak oviban angyalka? :wink:

Cat

Nem semmi ez a pech-széria!!! :evil: :evil: Ilyen már csak a filmekben létezik, hihetetlen!!! :shock: :evil: :x Remélem ez volt már a hab a tortán és nem jön újabb! Ládázás tök jó lehetett. Sikerült meggyógyulnod?

Detti

Én is el tudnék viselni egy ilyen hétvégét!!! Bár, a fél 10-ig alvás most nálunk is bejött párszor-gyerekek valahogy mindig 9 körül kerültek ágyba, du alvás ugye nincs, így aztán fél tízig csönd volt-meg tudnám szokni!!!
Kiütések rémesen hangzanak! Tényleg próbálj valahogy lazítani! Találj vmit amiben hinni tudsz, mit tudom én, agykontroll, jóga, futás, bármi....

Brigi

Nem semmi, h már fél éves a kiscsaj!!! :shock: Nagyon telik az idő. Mi lesz a nagylány első menüje? :wink: Kitaláljam? Alma??? :wink: :lol:
Jó, h végre van egy kis nyugtod.

Nálunk: Van kocsink!!! Egy szép sötétkék Dodge Caravan-nem mertünk kisebbet venni, van néhány nyugdíjas, akinek már nem kéne vezetni- És akkora dögöket vezet itt mindenki-nem mindegy miben ülünk ha valaki nekünk jön. :?

Én is vezetek, simán, bár az automata váltó elég furcsa-mint a vidámparkban a dodgem. :wink: Tegnap kimenőm volt, Robi gyerekezett, én meg beszereztem egy csomó dolgot a háztartáshoz ami még nem volt.

Anyu nyugdíjas, de szitterkedésben nem nagyon jeleskedik. Eleve nincsenek nagyon egymáshoz szokva, nálunk nincs elkerített kert, náluk tele az egész ház törékeny v veszélyes dolgokkal.... :roll: A manókon meg azért lehet érezni a változásokat, meg h kevesebb idő jut rájuk... szóval pörögnek. Bár, ma végigtakarítottam az egész házat mellettük. De nagyon el tudnak szabadulni és Anyám olyankor nem tud velük mit kezdeni. Eddig még nem merte őket egész napra bevállalni-azért remélem nemsokára mindenki beleszokik. Szeretnék legalább Orlando-ba bemenni kettesben Robival kicsit lazulni. :? Szóval elég jó itt, de kicsit cseberből vederbe: se takarítónő, se babysintér, se óvoda.

Az eső ma egész nap esett, bár rossz idő nem volt. Csak estefelé tudtunk kimenni kicsit. Itt nagyon fura, h sehol nincs homokozó-se a játszón, se a gyerekeknek otthon. Néztem nekik és amiben jól elférnének ketten (tehát nem a műanyag lavór méret) horror áron van. A játszó tök jó lenne, de autógumi darálékkal van felszórva a talaja és rém büdös, főleg a napon-sztem nem is egészséges belélegezni hosszabb ideig. :? A nyuszi nekik futóbicót fog hozni, legalább lesz vmi amivel kint lehet játszani.

Dá ma kimondta élete első angol szavait!!! :D Kaptunk kölcsön mese-DVD-ket a szomszédoktól és megköszönte. Persze én mondtam, h mit kell mondani, de simán elismételte és azóta is emlékszik rá. Olyan husi volt!!! A nő is ott olvadozott. :lol: És aztán még el is köszönt tőlük. Ő kérdezte, h hogy kell. Persze lehet, h most épp jó passzban volt, de úgy látom volna kedve tanulni. Utána kéne nézni annak az ovinak....

na pussz.... ígérem hamarosan jönnek a fényképek is....

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!
De jó,hogy jelentkeztél!Jó ilyen szuper híreket olvasni!
A takony nálunk a gyomrukba megy.Tök sokszor lehet hallani éjszakánként,hogy nyelnek a gyerekek.Állítólag ilyenkor hátrafelé csorog a cucc,ami ha nem bántja a gyomrát,nem gond.Én már többször nézettem őket fül-orr-gégésszel ilyenkor,de semmit nem látott.Még a fülük se volt piros.
A fülmelegítős sapin én is gondolkodtam.De abban reménykedem,hogy vége a télnek,elmúlnak a betegségek és jövő szezonra meg már nem lesznek ennyit betegek.(he-he a kis naív :shock: :wink: )
Amúgy meg találtam erre egy nagyon jó homeós szert (Phytolacca).Kimondottan a fülbe kisugárzó torokfájásra való.Marcinál is használtuk,de ma éjszaka Beni is nyöszörgött.Beadtam neki is és 10perc múlva aludt.Szóval most ezzel kúrálom őket.
Mondjuk ami jobban zavar,az a r--dt száraz köhögés.ÁÁÁ!
Kolpingra rendben leszünk,mert előtte már 10nappal itthon lesznek.Kezdődik a tavaszi szünet (Dávidnak április 9-én) és én akkortól már nem viszem őket oviba.Szóval Kolpingra teljesen kikúrálom a bandát.
Neked is jobbulást!
Nagyon ügyes Dá!Pedig nekem ő nem tűnt olyan közvetlen,barátkozó kisgyereknek.De úgy látszik,az a közeg szimpatikus neki.Hát hajrá!Keress nekik valami elfoglaltságot!Tuti megérné!
Munka-ügyben tudtatok valamit haladni?Vagy még ezzel nem foglalkozott a férjed?
Vásárlásnál gondolj ránk is! :wink:

Cat!
Hogy telt az éjszaka?Minden rendben Samuval?
Mikor elmeséltem a fiúknak a történetet,Marci azt kérdezte,miért bántotta az a kislány Samut?

Edit

Kép

Kép
edit73

Jobbulást! Én is taknyolódom, de már kifelé belőle.

Örülök, hogy Sárinál változást tapasztalnak az ovónők. Csak akkor azt nem értem miért kellett a harangot kongatni, azonnali családlátogatás stb. :shock: :shock: Ezt nem lehetett volna az oviba elmondani, hogy gyermekpszichot javasolnak?

Nálunk Oli pösze, így a Kolpingban Sári, Marci és Oli fog beszélgetni. :lol: Szerintem ők tutira megértik egymást. :D

EDit :)
Köszi jól vagyunk. Samunak már kutya baja, pörögnek is ezerrel. Holnap megy oviba. Elszoktam én már ettől a szobafogságtól. :lol:

Milyen ki talpraesett Dá. A jég hátán is megél, nem zavarja az idegen környezet.

Sajnálom, hogy Anyukád nem túl beszámítható szittelésben. De szerintem össze fognak szokni, biztos idő kell nekik. Na meg a kölkök is le fognak csendesülni, ha elmúlik az újdonság varázsa.
Majd képeket tegyél fel!

Robotosat játszottak az udvaron a kölkök, és rángatták, löködték egymást. Oli tegnap este elmondta, hogy két gyerek azt szokta rá mondani, hogy bárány, mert nem vesz részt a harcos játékokban. No komment... Inkább Samu sem venne részt, jobban örülnék.

Cat
Kép
cateye

Ma voltam védőnőnél. Megcsinálta a 6 hós státuszt. Minden oké. A súlya tökéletes. Éppen a duplája a születési súlynak. Szóval minden para, hogy nem eszik eleget, meg ilyesmi a múlté.
Ma megpróbáltam almát adni a drágámnak. Hááát .. Nem ízlett neki. Köpködte ki. A kanalat is eltolta a kezével, hogy ez neki nem kell. Én már arra sem elkészem, hogy mit is kell ilyenkor csinálni? Mintha pár nap kihagyás után újrapróbálkozni? Vagy mást adni? Lehet, hogy kellene szereznem valami jobb ízű almát, vagy bébiételt.

Tök jó, hogy így ki tudod őket kérdezni, hogy mi hogy volt. A lányok még csak pár napja kezdenek rendesen válaszolni a mi volt az ebéd, mit játszottatok, stb. kérdésekre. Eddig mondtak dolgokat, de nem lehetett tudni, hogy az egy hónapja történt, vagy ma, vagy tegnap. :roll:

LIlla :)
Tök jó, hogy alakulnak a dolgok.

Mindenkinek szép estét!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi

Próbáltál almalét csinálni és azt adni először? Lehet, h úgy jobban fogadná... Én emlékszem, az enyémek is fintorogtak, egy kanálnyi kaját kb 6-szorra sikerült belapátolni a szájukba úgy, h bent is maradt. :lol: A bébiétel finomabb, de épp ezért ha azt szokja meg, utána vért izzadsz mire átállítod a "házikosztra"-nálunk legalábbis ez volt. Persze ikrekkel én nem is nagyon pepecseltem-de ha véletlenül igen, hát nem nagyon ették.... Sok sikert!!! :D

Edit

Én is meglepődtem, h Dá beszélni akart, Nikiről tételeztem fel jobban... bár anyu ma mondta, h amikor valahol együtt voltunk, ott ismételgette hallás után amit mondtak neki angolul...
Holnap elvileg tervben van Disneyland és ha kipucsulnak, utána még egy kis shopping felváltva. :wink: Ha komolyan gondolod, amit mondtál, h rám bízod a beszerzést látatlanba, küldj egy privit, hogy mégis miket szeretnél, milyen méretben, max mennyiért, max hány darabot...stb. :wink: Meg, hogy kinek mi a heppje nálatok, mert elég válogatósak a fickók. :lol: Láttam tök jó dínós rövidujjúkat, asszem OshKosh-t-Olinak bejönne, nem? :wink: A nagyfiús Nike cuccok se rosszak, én magamnak vettem egy olyan pólót, kb 10 dollárért adóval együtt.

Cat

Jó, hogy Samu már jól van. Oli is kiheverte a nagy ijedtséget?

Kata, Detti

Bejelöltelek a Skype-on. Van még valakinek???

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?