Sziasztok!
Ritkán tudok jönni, mert Zebi nagyon leköt és amikor meg alszik akkor tanulok. Áptilisra 4 vizsgára jelentkeztem be a főiskolán, ebből 3 tantárgy különböző matek szemeszterek.
és még marketingből. Emellett hétvégenként órára is járok.
Visszatérve a Baby Gym témára a Fóti Cora-ban 2.000 Ft alatt van egy viszonylag jó féle.
Tegnap jött a dokinéni és 2 hét késéssel beadta a 2. hónapos oltást. Egész hősiesen viselte Zebi, de délután nagyon siros lett. Elolvastam az injekcio papirját és az van rajta, hogy már ebben az ACT-HIB-ben is van tetanusz fehérje. Ettől fáj a helye.
Elpanaszoltam doki néninek, hogy Zebi nagyon keveset alszik. Most összeszámoltam:
Összesen napi maximum 12 órát. Ebből kb. 5 órát nappal és 7-et éjjel. Mivel este 8-9 körül fekszik le én meg egy kicsit később, igy nekem naponta 5 óra alvás jut kb. 3 részletben.
Tiszta zombi vagyok. Már hetek ota szédelgek, ezért ma mértem vérnyomást és 95/47 volt.
Napközben már sikerült elérni, hogy megközelitse a 3 óránkénti evést (de nem mindig sikerül) A héten viszont este 2 óránként kelt fel!!! Általában nem azért kel fel mert éhes, hanem azért mert kakilnia kell. Vagy van eredménye vagy nincs. Ha nem jön ki akkor egész éjjel dobálja megát és reggel meg a nyakán folyik ki.
Megszámoltam, hogy naponta 8-szor kakil! Ez nem tul sok??? (pelenkából és törlőkendőből nagyon sok fogy)
Szoval doki néni azt javasolta, hogy estére 3 éjszakán át adjak neki nyugtató kupot, hátha átállitja a ritmusát. Én még megtoldottam egy kis Panadollal is.
Ennek örömére ugyanugy 2 óránként kelt fel.
Irattam fel tápszert, hogyha suliba megyek legyen neki tartalék, he nem lenne elég a lefejt tejci.
Állitolag ez a piciknek készitett tépszer inkább keserű mint édes. Miért csinálják ilyenre, ha az anyatej meg tök édes? Igy biztos nem fogja meginni? (BEBA UH-t kaptam)
Aki ad a babának tápszert is mi a tapasztalata?
Husvétkor nagy lomtalanitásba (pince, rumli szoba, ruhák, használaton kivüli háztartási dolgok...)kezdtünk és hivtunk vendégeket akik segitenek. Emellett bográcsgulyást főztünk a kertben. Zebi tök aranyos volt, mert egész nap a kertben pihengetett a babakocsiban, vagy kézről kézre járt és figyelte a munkát.
Ezen felbátorodva ezen a hétvégén vidékre megyünk buliztni!!! (ha összejön)
Azért az ottalvást még nem merjük bekockáztatni, ezért szombat délután megyünk le és éjjel hazajövünk. Egy kibérelt panzióban lesz két barátunk szülinapi bulija. Persze csupa fiatal pár jön gyerek nélkül.
Szombaton a Zebi hangulatátol függ, hogy elmegyünk vagy sem.
Kicsit vonakodok tőle, mert még nem érzem magamat sem csucsformában a sok csinos csaj között.
Még egy számmal nagyobb ruhákat hordok és utálok tükörbe nézni. A szemem alatt lila karikák vannak a nemalvástól.
Szex téma: Álmomban már tök jól megy !
Igaziból meg ritkán van rá alkalom. Este tul fáradt vagyok hozzá, igy maradnak a hajnali órák.
Hát még nem olyan mint régen.
És nem is kivánom annyiszor.
Ugy érzem, hogy ezért a "szoptatás a hibás". Szoptatákor szerintm számomra elég sok endorfin szabadul fel, igy nem gondolok annyit a szexre.(bezzeg terhesen állandóan akartam
)
Szerintem ezt a természet találta ki, hogy a szoptatos anyákat ne lehessen olyan hamar "felcsinálni".
Azért a többi hasonló cipőben járó anyukának azt javaslom, hogy PRÓBÁLKOZNI KELL!
Én már egyszer (előző gyerek) póruljártam, hogy szoptatás közben egyszercsak leálltam a szex-el. Nagyon-nagyon nehéz volt ujra kezdeni! Én még psichologussal is beszéltem róla. Az ő tanácsa: Muszály, hogy ne csak "fejöstehénnek"( ő nem igy mondta)érezzük magunkat, hanem nőnek is. Ez mindenknél más módszert takar. De az önbizalom fontos hozzá. Ha nincs meg bennünk, akkor nem ártana, ha mások erősitenek meg benne. Ez nem feltétlenül egy férj, mert neki nem biztos, hogy elhisszük.
Lehet barátnő, vagy kolléga, vagy csak ismerősök akik megdicsérnek. Sokat dob az ember önbizalmán a feladat és kihivás is, ha ugy érezzük, hogy az anyaságon kivül másra is képesek vagyunk. (torna, munka, tanfolyam, kertészkedés, hobbi..vagy valami)
Ennyit röviden
magamról.Mindenkit puszilok!
Fiona + 11 hetes Zebi