Új privát üzeneted érkezett!

Mellékelem az első képet... Nem tudom miért nem lett jó
Kép

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Kubuspace,
nagyon jól állnak a fiatalembernek az új rucik.
2 hete én is beregisztráltam a Teszveszre, szerintem mindenkinek meghoztátok a kedvet a netes vásárláshoz...

Tatyi1983,
Milán tündéri baba.

Köszönöm a kórházas étkezési tájékoztatást... szerencsére még nem nagyon voltam kórházban, nem tudom milyen a koszt, persze nem vártam túl sokat... Megfogadjuk a tanácsot! Nincs is jobb anyukám húslevesénél. :)

Kérdés:
Szülés előtt mennyivel érdemes szülésznőt választani? Igaz mi még azt sem döntöttük el, hogy válasszunk-e, állítólag mindegyikük aranyos...

Mi valószínűleg kihagyjuk a bababörzét, mert még korai lenne vásárolni... de láttam, hogy lesz egy április végén is... :)

Ma valahogy nem volt túl jó hangulatom... egyedül azt élveztem, mikor rúg Bogi… remélem holnapra kialszom.

Boldogságos estét mindenkinek!
krisztacsillag

Sziasztok Lányok!

Egy hétig nem tudtam jönni, költözködtünk. Jó sokat írtatok közben! Hősiesen visszaolvastam, de azt nem ígérem, hogy emlékszem mit ki írt :oops:

Szombat óta az új lakásban alszunk, de még nagyon nagy a kupleráj. Legjobban az zavar, hogy a konyha nincs összerakva. Jelenleg a gyerekszoba a "kupi szoba", ott van a legtöbb cucc berakva. Remélem, hogy a hétvégén nagy előrelépések lesznek a lakás állapotában.

Mostantól kezdve pont egy hónap van hátra a terminusig. Valószínűleg a költözés miatti fáradtság is belejátszik, de napok óta nagyon "terhesnek" érzem magam, nehéz a hasam, lassú vagyok, reggel fájnak az izületeim. De ezt a hónapot már csak kihúzzuk valahogy :) Ja, és a hasam jól érzékelhetően lejjebb ment.

Ma megvettem a homeopátiás bogyókat, amikről a szülésfelkészítőn adták a listát. Hát, jó nagy kupac bogyó, fogalmam sincs, hogy nem fogom összekeverni őket. Azon gondolkodom, hogy beszerzek egy ilyen heti gyógyszeradagolót, mint ami az idős embereknek van... Hetente egyszer csak ki tudom számolni, hogy mi hogy következik.

Jövő szombaton megyek először ctg-re, akkor találkozom majd a választott szülésznőmmel is, a doki mondta, hogy szeretne ő bemutatni minket egymásnak. Kicsit izgulok, remélem, szimpatikusan leszünk egymásnak.

Jövő héten még dolgozom, aztán itthon leszek szabadságon. Remélem, Marci hagy még legalább két hetet itthon pihizni, meg rendberakni a cuccait. Nem is kifejezetten a munka fáraszt, hanem hogy be kell menni az irodába, meg haza kell jönni délután.

Valamelyikőtök írta, hogy a vedőnő szerint túl sokat szopik a baba, és inkább vizet kell neki adni. Ez nekem nagyon furcsa, ha van tej, és a baba szopik, akkor csak tudja, mennyi kell neki. Én biztos furcsán néznék a védőnőmre, ha ilyeneket mondana.
jaspis

Kubuspace- köszi a tippet. Nővéremnek van két lánya, úgyhogy onnan kapunk több zsák ruhát, viszont az ő gyerekei novemberben és márciusban születtek, a miénk pedig juliusban, úgyhogy biztos, hogy nem kapok tőle 52-56-os napozót. Az ilyen apróbb méretekből bevásárolok. :)

Felmentem a Teszvesz-re is, tényleg tökjó cuccok vannak. Amint befejezem a munkát (május) nekiülök és elkezdek rendelgetni :)

Coraln
coraln79

Tatyi1983: Nagyon szép a kisfiad!

Krisztacsillag: A szülésznők egytől egyig nagyon kedvesek, de ha téged megnyugtat, hogy tudod ki lesz a szülésznő akkor válassz. Mert ha választasz előtte sok okos dolgot tud majd neked mondani amikor találkoztok és a szülés alatt is többet lesz veled a szülésznő... nekem nem volt fogadott szülésznőm (orvosom sem) de nagyon kedves volt velem... :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Képzeljétek!

Milán elkezdett tegnap óta hurutosan köhögni... Hát iszonyatos hallgatni:-(

Mondjuk szerencsére a közérzetével nincs baj, és eddig láza sem volt, remélem ronlani nem fog a dolog...

A bababörze jó buli lenne... lehet hogy elnézünk.
Asszem ledőlök aludni. Milán is épp alszik, és hát nem volt egyszerű az éjszakánk...

Puszi mindenkinek

Kati

Kép
tatyi1983

Kati,
Milán a kis huncut mosolyával, tüneményes babóca.

Krisztacsillag,
Remélem jobb már a kedved.
Egyébként a börzét illetően a múltkori sokkal jobb volt. Kerestünk egy céget akinél múltkor nagyon jó áron vettünk törlőkendőt (3 ft/db) de most nem voltak kint. Úgyhogy marad a DM vagy a közelünkben van egy pelenkadiszkont ott 275Ft /72 db még azt is megnézzük.

Jaspis,
Nem vagy semmi, jó a végére hagytátok a költözést. Hova költöztek ? És miért „csak” most ?
És még lesz egy hét munka, kitartás, nagyon ügyes vagy. Mindenesetre nagyon remélem hogy lesz még időd pihenni is.

Lányok,
Nagy a csend ? A szél elfújta mindenki kedvét hogy írjon ?

Rólunk annyi h ma megyünk 3 hós oltásra, Marcibaba alszik mint bunda (most még).
Képzeljétek bérelünk két parkolóhelyet az autóinknak egy újépítésű társasház mélygarázsában. Tök nyugodtak voltunk ezidáig, tényleg éveken keresztül, azonban pár nappal ezelőtt egyik éjszaka jó pár (4) autót feltörtek, de úgy hogy nem csak egy ablakát nyomták be, hanem az összeset pl. Azóta inkább az utcán állunk mindketten… Tök gáz.

Ja és voltunk tegnap Gödöllőn, teleknézőben.

Cirkuszka,
Kérdeztem a csajszit a ruhákról és mondta hogy van mindenféle. Csak pontos méretek kellenek a babáról. Hosszúság, belső kar/láb hossz, karhossz, lábhossz, vállszélesség. Elküldöd nekem ?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Kati,
jobbulást, ilyenkor felhívod a dokidat h tanácsot kérj ?
Jó pihenést :D

kubuspace

sziasztok!

nekem valóban kissé visszavetette a jókedvemet ez az erős szél...
De, leginkább az hogy november vége óta vagyok táppénzen és még mindig nem kaptam 1ft táppénzt sem..az oeptől meg már 2levelet is kaptam(az egyiket pont ma),hogy milyen papírokat küldjek be 8napon belül vagy tárgytalannak tekintik a táppénz igénylésemet..persze a munkáltatómnál vannak ezek a papírok..illetve most kiderült hogy még az előző munkahelyről is kell valami,amiért ma telefonálgattam hogy időben meglegyen..
Voltatok már ilyen helyzetben? Mi van akkor ha nem intézi el a munkáltató a táppénzt?...kicsit elkeseredtem ma..bocsi.. :(

kubuspace:voltatok az oltáson? hogy bírtátok? És milyen telket néztetek?
ez az autós dolog tényleg elég durva..

Most már kisütött a nap, reméljük így marad :)

Kép
mulan

Szia Mulan,
ez mondjuk nagyon gáz hogy november óta még nem kaptál táppénzt. Arra figyelj hogy ha gondod van azt írásban jelezd az oepnek és persze legyen másolatod, illetve lehet h tudnál ott valakitől "jogorvoslatot" kérni hogy ilyen helyzetben mit csinálj mert a munkahelyed b...ik bármit is lépni.
vagy például a www.gyakorikerdesek.hu ott is beírhatod a problémád, és persze nem profi szakértők, de a mindennapokban hasonló problémával szembesülő emberek válaszolnak..
én is kérdeztem már többször ott, anonim és segített.

oltás kipipálva, Marci ügyesen viselkedett, tündéri kisember, most jó lenne sétálni de ebben az erős szélben én nem megyek ki.
Dokibácsi megdicsért, azt mondta Marci szépen fejlődik, mindene rendben van, végigtaperolta, sőt Marci végig a szemébe nézett és mosolygott rá.

Idővel szeretnénk elköltözni, én mindig is kertes házban éltem, úgyhogy most is az a cél. Jó lenne valami Pest közeli helyet találni, gödöllő, veresegyház, herceghalom, törökbálint, diósd.... meglátjuk. Mondjuk én tegnap a gödöllőibe beleszerettem, fent a domboldalon, alattad szinte az egész város.... huh szupi volt.

Mi ez a nagy csend ???? Hol vagytok ???

kubuspace

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:37-kor.
szonce82

Én itt vagyok, olvasgatok, de nem sok érdekes történik. Szélvihar miatt nem kívánkozom ki a lakásból, így itthon teszek veszek. Szerdán megyek újra ctg-re, vérvételre és a dokimmal is találkozom, nem tudom, ilyenkor csinál-e még UH-t, vagy mi történik ilyenkor. Azért én nem bánnám, ha bekukkantanánk, miújság odabent. Úgy érzem, Julcsinak egyre kisebb a helye.
Ami még érdekes, hogy a köldököm eddig keményen kiállt a helyéről, tegnap azt vettük észre, hogy teljesen felpuhult, de továbbra is kiáll. Nem tudom, ez jelent-e valamit. :roll: Mindenesetre Julcsit próbálom rábeszélni, hogy jövő héten bújjon elő :) Mindenki azon viccelődik, hogy csak nehogy április 1-jén jöjjön, hát én még azt sem bánnám :D

Mulan, sajna fogalmam nincs, nekem szerencsére tb kifizető hely a munkáltatóm, így eddig minden hónapban jött pénz, bár hogy mikor mennyi, azt én sem értem egészen, várom, hogy megkapjam róla a papírt, abból talán okosabb leszek.

Marcinak gratula, nagyon ügyes baba! :)
Remélem, Milán köhögése is gyorsan elmúlik.

Krisztacsillag, ha akarsz szülésznőt választani, akkor nem árt ha lassan körülnézel, mert úgy tudom van egy limitük, hogy adott hónapra mennyit vállalhatnak. Engem januárban még simán elvállaltak áprilisra, de februárban már volt olyan áprilisi kismami, akit nem tudott vállalni a szülésznőm.
Amúgy én is azt hallottam, hogy a Jánosban mindegyik aranyos, de sokan mondták azt is, hogy megnyugtatóbb ha tudod előre, hogy ki lesz ott veled, és hogy normál szülés esetén nagyobb a szerepe, mint a dokinak. Ezért én úgy döntöttem, hogy megkérdezem a dokimat kit javasol, épp a kórházban voltam nála, így rögtön be is mutatott neki.

Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Krisztacsillag:
Én három hete (33. hét) voltam a dokimnál, akkor kérdeztem meg, hogy mit gondol, érdemes-e szülésznőt választani. Végül abban maradtunk, hogy választunk, és segített is benne, de jó néhány telefonjába került, mire talált olyat, aki áprilisra még vállalni tudott, ill. épp nem utazik el húsvétra. Szóval minél előbb kezdesz neki, annál jobb.

kubuspace
Totojáztunk sokat, hogy a régi lakásban alakítsunk gyerekszobát, vagy cseréljünk, aztán a csere mellett döntöttünk. 2 hónap alatt találtuk meg a lakást, ami szerintem elég jó. Aztán kellett még egy hónap, hogy kivitelezőt találjunk a felújításhoz. Így március 8-i határidővel kezdtünk neki a felújításnak, amivel persze megcsúsztak kissé, pl. még mindig nincs beszerelve a kandalló. Gondoltuk, hogy necces lesz, de most már talán egy hét, és nagyjából elrendeződünk.

Belvárosi patkányok vagyunk, a Corvin mozi mellől költöztünk a Baross utcába, szóval nem mentünk messzire. :) Nekünk is egy társasház mélygarázsában van a parkoló helyünk, de hála Istennek, itt csak a garázskapu szokott gyakran elromlani.

Én próbálkoztam már az agglomerációval is, laktam egy ideig Budaörsön, aztán Pestszentlőrincen, de őszintén szólva az életmódunkba nehezen fél bele az a napi 2x1,5 óra autózás, amit ez jelent. A munkahelyünk a XIII kerületben van, és bár én most egy évig nem dolgozom, de a páromnak nap mint nap be kell járni, ill. nem mindegy, hogy a bölcsibe/oviba mennyi idő alatt érek majd oda.
jaspis

Szonce,
gyereket utáló rokon :twisted:
hihetetlen ez a csípőszűrés időpont utáni "rohangálás", hova mennétek ?
Jó hogy említetted az útlevelet, annyiszor eszemben volt, de ha nem írok fel valamit akkor annak annyi. Akkor én is napirendre veszem a dolgot.

Zita,
kitartás, hidd el mindjárt vége, na persze azért még legyen 1-2 hét odabent !!!

Jaspis,
huh ezt az ütemezést, tényleg szupergyorsak vagytok.
Egyetértek az álláspontoddal, persze én is szeretném ha minél kevesebbet kellene autóban tölteni főleg hogy köztudott az M3, M1,M7 kivezető/bevezető bizonyos napszakokban halál. A férjem a XII-ben én a II-ben dolgozom, na jó laknék én szívesen a rózsadombon is ezek alapján :D :D de ahhoz még egy iciri-picirit spórolni kell. Mindegy most azt tesszük aztán meglátjuk mi lesz 1-2 év múlva.
Így most tényleg nagyon kényelmes minden hiszen semmire nincs gondom, gyorsan elérek bármit stb. stb.
Aztán ha ketteske is összejön(ne) akkor meg simán maradunk 4 évet is.
Szerencsére szülők, nagyszülők kerttel, balatoni levegővel rendelkeznek, úgyhogy bárhova tudunk menni hétvégézni.
Lassan kezdődik a nap, szerintem a szél az oka vagy az eső vagy egyszerűen csak kialudta magát ????????????????????

kubuspace

Liz,
hogy haladsz az olvasással ?

Többiek merre vagytok ?

kubuspace

Sziasztok!

Fújt a szél, aztán jött az eső... kinek van ilyenkor jó kedve... na jó nekem, mert Bogi folyamatosan és egyre erősebben rugdos. Annyira szeretem ezt a csöppséget!!!

Kubuspace,
Mindenképp pesti oldalt szeretnétek? Mi a budai oldalon lakunk, Ürömön, a szomszéd utca még III. kerület. Nagyon szeretjük. Csodaszép kilátás, mivel hegyoldalon vagyunk. Ez egy viszonylag új lakópark, mi egy három részből álló társasházban élünk, a kert önálló, csak a teremgarázs közös. A szomszédok nagyon jó fejek. Nyáron lesz egy éve, hogy itt vagyunk… láttam, hogy sok a kisgyerekes család, lesz pajtása a mi Boginknak.
Egyébként nekem is a XII-ben van az iroda, 35-40 perc alatt érek be, akár kocsival, akár tömegközlekedve megyek…

Mulan,
én január elejétől vagyok táppénzen, én sem kaptam még pénzt, de akkor ezen nem is csodálkozom… az OEP nekem is írt már 2 levelet, tájékoztattak, hogy a céget, ahol dolgoztam, felszólították hiánypótlásra… én is betelefonáltam, elvileg intézik… de sosem megy el azonnal, nekem az egyik barátnőm pótolja majd a papírokat, de még neki is 2-3 nap, mire beszerez mindent… eszméletlen…

Szonce82,
Hihetetlenek az emberek... Tizenéves tinédzserek simán üldögélnek a HÉV-en, metrón, stb. Te ott állsz felette kisbabával vagy gömbölyödő pocakkal és semmi… majszolja a csokiját és bambul maga elé… nekem fáj a derekam, fáradt vagyok és állhatok… persze mindenki mondja, hogy szóljak rá, hogy adja át a helyét… persze akkor még dörmögne is valamit… DE! Van jó példa is… 4 hete, még alig látszott a pocakom, főleg télikabátban, mégis odajött egy srác a metrón, hogy üljek le… úgy meghatódtam, még sosem adta át nekem senki a helyét..

Ok, meggyőztetek, választunk szülésznőt. Elvileg csak 3 hét múlva kellene mennünk a dokihoz, a vércukorszint mérés miatt, de akkor lehet, hogy beugrok korábban, nehogy ne legyen már augusztusra szabad szülésznő!

Jártok/jártatok kismamajógára vagy kismamatornára? Én a jógát választottam, de onnan is kezdenek eltűnni az emberek… mikor először voltam, alig fértünk be a terembe, most pedig 4-5-en lézengünk… fura… de szeretem, mert megnyugtat és mégis feltölt.
Tegnap be kellett mennem az irodába, utána rendesen jól esik a nyugtató jóga.

Kriszta*

Kép
krisztacsillag

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:38-kor.
szonce82

Kedves Lányok, Asszonyok!

A szülésre felkészítő programjában 2009. március 31-n 16 órára meghírdetett "Mit tegyünk, ha megszólal a légzéskontroll " c. tájékoztató előadás, a kórházvezetőség programjával ütköző időpontja miatt egy héttel tolódik, azaz 2009. április 7-n 16 órakor lesz .
A programváltozásért elnézéseteket kérve üdvözlettel: Héber Judit
hjosta

Tatyi1983: Jobbulást a fiadnak! Szerintem érdemes lenne a Homeogene 9-et kipróbálni az torokfájásra van!

Kubuspace: Örülök, hogy túl vagytok az oltáson és hogy a fiad hősiesen viselkedett!! :lol:

Voltunk a védőnőnél... megcsinálta a szűrővizsgálatot és megmértük... majdnem elájultam a súlyától mert ennyire nem számítottam. Gyarapszik a fiam 4 hetesen 5160 gramm 59 cm... a pszichomotoros és mentális fejlődési látás, hallás és beszédfejlődés vizsgálatára is nagyon jó értékek jöttek ki. A védőnő szerint fejlett baba... Nekünk csak 3 hónaposan kell mennünk csípőficam vizsgálatra...

Kép

Kép

Kép
millye

Zita!
Én is a héten megyek a második CTG-re, de azt mondták, hogy az utolsó UH vizsgálatra is most fog sor kerülni. Úgyhogy szerintem nálad is. Én is nagyon várom már, mert kiváncsi vagyok mi a helyzet odabennt. Nem tudom te hogy vagy vele, de már éjszakánként alig alszom, mert a hátamon nem kapok levegőt, az oldalamon meg fáj feküdni, nem tudom mi lenne, ha nem lenne szopi párnám, mert így valamennyire tudok helyezkedni a segítségével.

A tömegközlekedést ne is emlegessük, mert olyan sült paraszt majdnem az összes ember, hogy az valami katasztrófa. Én épp most kértem meg apukámat, hogy a csütörtöki UH-ra vigyen be kocsival, mert pont úgy kaptam időpontot, hogy a legnagyobb tömegben kéne mennem. Természetesen örömmel válalta. :D

Ildi

Kép
bcuca

Sziasztok!

Hát a mai délelőtt maga volt a katasztrófa. De kezdem a tegnappal:
Elvittem Milánt orvoshoz, mert nem mertem csak úgy orvos udta nélkül köptetőt adni neki, meg amikor köhögött, érezni lehetett a mellkasán, hogy szakad fel a cucc.
De még jó is, hogy elmentünk. Kiderült, hogy váladék van a tüdejében, és valóban csúnyán köhög, kaptunk köptetőt, orrsprayt, orrcseppet, és ha csütörtökig nem javul, még hörgőtágítót is kapunk, mert a tüdeje sípol is. Nekem is és a férjemnek is volt (nekem még van is) aszmatikus allergiája, hát asszem Milán ezt szépen továbbörökölte... Remélem nem lesz olyan komoly baj.
Ma olyan szinten felhergelte magát szegény a sírással, hog már ellilult, egyszerűen nem kapott levegőt, ki kellett állnom vele a friss levegőre, hogy jobban legyen. Kétségbeesve hívtam is a doktornénit, aki azt mondta, a lehető legjobbat tettem zzal, hogy kivittem levegőre, és hogy öltöztessem fel, ne érdekeljen a szél, spuri sétálni, hogy jobb legyen a helyzet...

Hát jól megijesztett a dolog. És mivel nagyon fájdalmasan sírt, ezért adtam neki Nurofent, így most sikerült szegényemnek elaludnia. Na ilyenkor szoktam azt mondani, inkább én lennék beteg helyette! Szegényke nagyon szenvedett. Már majdnem én is vele sírtam.

Akartam már kérdezni tőletek, meg az orvosunktól is, csak mindig elfelejtem, hogy mindenkinek kell mennie csípő-szűrésre meg uh ra?? Mert nekem nem szólt az orvos... Vagy nekem kéne szólnom?? Dehát ő a szakember...

Kedves Hjosta!

Köszönjük szépen, hogy szóltál! Egyébként ingyenes az előadás? Vagy a tafolyam része ez?

Szép időt mindenkinek!
Puszi nektek
Kati

Kép
tatyi1983

Kubu!

Igen ilyenkor leginkább a dokit zoktam felhívni tanácért, így néha lehetséges, hogy nem kell elballagnom vele a rendelésre, hanem el tudja mondani, mit csináljak. Ha a dolit nem érem el, akkor a védőnőtől szoktam tippet, segítséget kérni. Ami azért is tök jó, mert ő legtöbbször homeopátiás szereket ajánl, ami nekem nagyon szimpatikus. Persze vannak olyan szituk, mikor inkább olyan gyogyszert szeretnék, amiről tudom, hogy biztosan hatásos. De a gyógyszertárunkban a gyógyszerész is szokott sok okosat mondani. :-)

Szép napot nektek!

Marcinak küldök egy bacilus mentes ölelést! :-)

Kati

Kép
tatyi1983

Kati, a légzésfigyelős előadás ingyenes, része a felkészítőnek. Milánnak mielőbbi jobbulást!

Ildi, nekem még szerencsére megy az alvás, akár napi 12-14 óra is, én mindig vmelyik oldalamon fekszem, bár igaz, hogy rengeteget forgolódom, így nem igazán mélyen alszom. És kb egy hete nekem is beindult 1-2 pisijárat éjszakánként. Meg a gyomrom is nagyon ég, így már 3 párnát teszek a fejem alá. Szóval azért tényleg egyre nehezebb, de már nincs sok hátra nekünk! :)

Meglátjuk, holnap mi lesz a kórházban, majd jelentkezem.

Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Tatyi1983: Nekünk csípő-szűrésre 3 hónapos kórában kell csak mennünk... uh ra pedig tegnap azt mondta a doktornő, ha már nem lesz ennyi baci és influenza akkor menjünk , de majd időben szól... :shock:

Kép

Kép

Kép
millye

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:39-kor.
szonce82

Tatyi
A pici fiúnak jobbulást kívánok!!! Szerintem minden anya így érezhet, ahogy te, hogy inkább átvállalná a betegséget a gyerekétől, csak ő ne szenvedjen.

Zita
Várom a holnapi vizsgálati beszámolódat, mert ha jól sejtem, most becsülik majd meg, hogy mekkora lesz a születési súlya is. :D

Ildi

Kép
bcuca

Sziasztok!

Kati,
jobbulást Milánnak! El tudom képzelni, milyen szörnyű lehet Neked is. Mi csak enyhe náthával küzdünk, de én ettől is kivagyok.
A csípőszűrésre elvileg 6hetesen szoktak menni, ha indokolt, akkor előbb, de annak, mint nálunk kiderült, szinte semmi értelme. A koponya uh-t 1 éves korig, a hasit bármeddig meg tudják csinálni. Csak onnan tudom, hogy rákérdeztem, mert mi is csak májusra kaptunk időpontot, ami nekem elég távolinak tűnt, de ahogy látom, ez teljesen normális.
Szerintem beszélj a dokiddal és menjetek el mindenképp.

Szonce,
Ádám nem bukott az Infacoltól?
Én úgy vettem észre, hogy nálunk azóta rosszabb a helyzet, mióta használjuk. Még 1-2 órával etetés után is jön vissza a tej szegényből.

Millye,
elég jó ütemben nő a "pici" fiad :)
Mi 3,5 hetesen tartunk 4,59 kg-nál, a hosszt is próbálom mérni, de az esélytelen :)

A mi napunk egyébként borzasztó volt. Beni végigsírta az egészet. Szinte nem is aludt és sajnos nem tudok rájönni, hogy mi a baja, de semmi sem vigasztalja. Vagy a nátha zavarja, bár szívom az orrát és annyira nem vészes a helyzet, vagy a hasa fáj, vagy már túlságosan fáradt. Kezdek én is nagyon kimerülni.
Némi levegő is jót tenne mindkettőnknek, de olyan nagy a szél és nem akarom, hogy jobban megfázzon.

Zita,
nekem a gyomorégésre a Rennie nagyon bevált. Lefekvés előtt vettem be és simán tudtam aludni.

Kriszta,
én a terhességem elején jártam jógára, aztán sajnos nem tudtam, mert veszélyeztetett lettem. De én nagyon élveztem, jó volt mozogni egy kicsit, meg elég jól kikapcsolt.
Szülésznőt én is jó előre akartam választani, de nekem a dokim azt mondta, hogy a 36. héttől aktuális, majd akkor ajánl valakit. Bár szerintem is jobb minél hamarabb.

Reni
b.reni

Sziasztok

Kriszta - Én is járok jógára , legalábbis ha az eddigi 1 alkalmat lehet "járás"-nak tekinteni :)
A Padmában voltam a Örsnél, kifejezetten nyugtató és üdítő volt.
Korábban,2éve, egy ismerősőmhöz jártam (aki elvégezte a jógaoktatói tanfolyamot) és azt hiszem, hogy ez az egyik legjobb módszer , hogy kiürítse az ember fejét, mert annyira kell koncentrálni, hogy hova rakd a csípőd meg a kül. testrészeidet, hogy minden más gondolat elillan a fejedből.

Lassan nekem is időszerű lesz a szülésznő választás. Eddig azt gondoltam, hogy nem választok, hanem aki éppen bent lesz, mert állítólag mind nagyon jók, de elbizonytalanodtam.
Van esetleg valaki akit saját tapasztalatotok alapján ajánlanátok?

köszi
Coraln
coraln79

szonce82
Hova, és milyen idős babóval terveztek utazni, hogy már útlevelet kell csináltatni?

Kubuspace
Ti merrefelé laktok most?
A nagyszülők nálunk is vidéken vannak, jó 200 km-re. Anyós már hónapokkal ezelőtt eltervezte, hogy majd nyáron lemegyünk hozzá egy-egy hétre, és milyen jól elleszünk... Hááát, egyelőre ezt elég furcsa ötletnek tartom.
Mi ugye a VIII kerületben lakunk, kicsit aggódom a sétálás miatt, vannak kisebb parkok a környéken, de hát nem tologathatom körbe-körbe 100x a babakocsit.
Kicsit morbid, de arra gondoltam, hogy a kerepesi úti sírkertbe kéne menni sétálni, az jó nagy, zöld, jó a levegő és csönd van. Nem tudom, kizavarnának-e onnan babakocsival.

krisztacsillag
Én is a jógát választottam, azt hiszem összesen 5 alkalommal jutottam el. Aztán nekem is elmaradt, főleg mert nem volt kedvem rohanni, hogy odaérjek órára, így is rohangáltunk eleget az utóbbi időben. Pedig tényleg jó volt. Gondolkodom rajta, hogy a jövő héttől újra menjek-e. De őszintén szólva, már marha fárasztó tömegközlekedni, úgyhogy lehet a lustaság győz :(

A beteg babóknak jobbulást, anyukáknak pedig kitartást kívánok!
jaspis

Sziasztok,

Krisztacsillag,

Hajrá Bogi !!!
Nem ragaszkodnék a pesti oldalhoz, leginkább a XI.-XII. a gyengém, de kinek van arra pénze hogy ott vegyen házat ? Ezért gondoltuk hogy elindulunk kifelé, de azért még elérhető közelségben. Tényleg beszéltünk Solymárról is vagy Páty itt mindenhol az a nagyon fontos hogy aránylag gyorsan megoldjuk a bejövetelt. Nekem nagyon tetszik Vác is, az mondjuk már tényleg messze van, vagy Szentendre, Leányfalu. De most nem az alapján kell választani h mi tetszik hanem h mi a jó a gyereknek.
No torna, no jóga. Én mindentől el voltam tiltva, még a fürdés is tabu volt. 1 évig zuhanyozni, huh de megutáltam !!! De már pancsizhatok ezerrel.

kubuspace

Szonce, Krisztacsillag,
Sajnos ez a szomorú helyzet, az emberek elnéznek inkább csak véletlenül se legyen szemkontakt meg nehogy már egy kismamának segítsenek.

Szerencsére nagyon kevés negatív példával találkoztam, mondjuk nem tömegközlekedtem soha úgyhogy inkább maradjak is csendben. De bárhova mentem nagy pocakkal is, mindig előreengedtek sőt volt olyan h ki akartam várni a sorom de addig pusholtak hogy „bepofátlankodtam”. Arra emlékszem hogy az uccsó hetek egyikében az eurocentertől akartam villingerezni egészen a lurdy házig. A kollégáim tökre ki voltak akadva és senki nem engedte meg. Pedig napközben voltam, nem tudom, kiváncsi lettem volna azért.
Ja és persze ha babakocsival vagy hát igen ott már nekem is vannak negatív példák, a sok bunkó már bocsánat, de leesne a lábáról a cipőfűző ha lefékezne amikor egy anyukát lát babakocsival a zebránál állva ? Nekem annyira döb-döb.
Arról ne is beszéljek amikor az a paraszt aki jött autóval mögöttem a zebrán és majd elütött még mindig a zebrán, mutattam is a férjemnek valamelyik nap a féknyomot,teljesen jól látszódik.

2 éve voltunk Norvégiában, autóval. Teljesen más világ. Ott közúton 70 a megengedett sebesség, és lehet hogy a sűrűn telepített kameráknak, de mondjuk inkább a habitusuknak tudható be hogy mindenki betartja !!! Lehet aztán 5000 LE autója akkor is a 70 az 70. Jaaaa és ha véletlenül a zebra KÖZELÉBEN vagy, akkor az autós, fékez, megáll szinte kényszerít h tessék átmenni. Napokig teljesen meg voltunk zavarodva hogy mi van ? 3 hét eufória után amikor jöttünk hazafelé dánia, németo még minden oké, ausztria már inkább „fertőzött volt” és akkor becsöppenni a magyar autópályára, tiszta hidegzuhany volt. :twisted:

kubuspace

Szonce,
Ez nagyon gáz !!! Nem mehettek máshova ? Vagy tudod mit könyörögj az időpontosnak !! Hátha megenyhül és véletlenül talál egy szabad időpontot.
9 évvel ezelőttig hol éltél ? Akkor hajrá III. kerület kertes ház.

Millye,
Nem semmi András mérete ! Ez igen, nagyon ügyik vagytok. Milyen szűrővizsgálatokat csináltak ? Én hiába próbálok visszaemlékezni, szerintem nálunk ilyen nem volt.

Kati,
Juj szegényke, sajnálom h Milán beteg. Gyors gyógyulást ám Nektek.

Egyébként én nem igazán tudom h a csípőszűrés miből áll, a doktorbácsink amikor hazajöttünk ránézett, átmozgatta és mondta h minden rendben. Ez a normál menet ? Mondjuk én 1000-el megbízom benne.

Marcival megbeszéltük h Milánnak mi pedig egy nagy nagy viszontölelést küldünk és reméljük hogy nagyon gyorsan túl lesz ezen a betegségen.

Zita,
Gyomorégés = hajasbaba hmmm ?

Millye,
Uh-nál a koponya és hasi uhra gondolsz ?

Ildi, Zita,

Nagyon várunk ám minden új információt. :D :D :D :D :D :D

Reni,
Egyébként mennyire érdekes h mindenki orvosa mennyire mást mond. nálunk pl azt mondták h mindenképpen 6 hetes korig bezárólag legyen meg a hasi és a koponya uh is. Hihetetlen h nincs egység már itt sem.
Nem lehet h a front miatt ilyen nyűgős Beni ?

kubuspace

Coraln,
Mi nem választottunk, Gombos Katalin volt nálunk, de ahogy már korábban is írtam, le a kalappal előtte. A másik szerintem – amit a dokim is hangsúlyozott – h mindegyik szülésznő profi, kedves, aranyos úgyhogy ő nem szeretne nekem senkit sem ajánlani. De azt már tudom h a következő körben meg fogom kérni a Katalint h legyen velünk mert tényleg tüneményes volt.

Jaspis,
XX, kerület erzsébet városközpont, az a jó h a Duna part 5 percen belül elérhető. A két szülő pedig háztól max 45 percen belül, szerencse h az autópályák könnyen megközelíthetők. Mondjuk anyósék szintén emeletes ház, de ott is van Duna part illetve egy weekend-telek ami kész őspark és nagyon jó ott lenni. Az egyetlen szívfájdalmam h ahova tök természetes lenne h mehetnék (az én szüleim) oda pont nem mehetek nyugodt szívvel, max akkor ha előtte benyugtatózom magam… Na mindegy.
Teljesen egyetértek veled a sírkertet illetően, figy ha ott van csend, jobb levegő akkor meg miért ne ??? Arra „emlékszem” h amikor én voltam babakocsis az anyukám engem is a temetőben tologatott. Árnyas volt, sok fa, jó levegő, csendes stb. stb.
Őszintén én is néha nagyon unom h ugyanazon az útvonalon vagyok kénytelen nap mint nap sétálni.
De jön a jó idő, autó elő, megtanulom babakocsit szétszedni, összerakni és irány a világ !!!

kubuspace

Ugye ideje hogy elduguljak ?? Hát persze, megyek mert éhenkolbász már forgolódik, kezdődik a nap.
Említettem már a babamóka c könyvet ? Ismerős valakinek ? Mi már alkalmazzuk, tornáztatjuk a kis szarost, de nagyon élvezi.

Csudaszép, betegség, nyűgösségmentes, pihenős, sok-sok rúgásos napot !

Pusz Mindenkinek

Zsuzsa

kubuspace

Sziasztok,

Bocsanat amiert zavarok picit...
Szeretnelek megkerdezni Titeket ismeri-e valaki dr.Lintner Ferencet,es mi az ,,altalanos'' tapasztalat Vele kapcsolatban?
Elore is nagyon koszonom a segitseget,priviben is nagyon orulok a valasznak,tudom nem mindenki szeret nyilvanos forumon velemenyt nyilvanitani.
Meg egyszer koszi :D
Rillisz
rillisz

Kriszta
Jóga vagy torna? Hát ez jó kérdés! Én is sokat filóztam rajta, hogy melyikre kezdjek el járni, és rengeteg helyet megnéztem neten, és mindegyik elég rossz időpontban volt. Szerintem egy dolgozó nő nem ér rá délelőtt elmenni, még heti 1-szer sem, hacsak nem olyan megértőek a munkahelyén, és délután is vagy kora délután voltak a foglalkozások, amire szintén a munka miatt nem tudtam elmenni, vagy pedig már később 7-óra körül, az meg nekem azért nem jött be, mert épp hogy hazaértem volna, már indulhattam volna tornára. Így egy dolog maradt, beszereztem egy terhes torna kazettát, és heti 3-szor elkezdtem rá tornázni, ami a mai napig is tart. Fél óra az egész, úgyhogy nem fáraszt ki, akkor csinálom amikor van időm és kedvem, és még fizetni sem kell érte.
Úgyhogy szerintem a leghatékonyabb egy kazetta (DVD) beszerzése, mert azt mondták a szülésfelkészítőn is, hogy szülés után három héttel már lehet újra arra tornázni, majd pedig, ha rendbejövünk teljesen, akkor bármit lehet már csinálni.

Ildi

Kép
bcuca

Sziasztok!

Végre csodásan süt a Nap!

Úgy néz ki kicsit megfáztam, ezért kivételesen nem keltem fel reggel a férjemmel és egészen fél10ig aludtam… nem is tudom mikor történt utoljára ilyen.
Bogi szerintem még mindig alszik a pocakban, mert ma nem igazán volt kedve még mocorogni… amint ezt leírtam, beindult a boxbajnok... :)

Remélem betegeskedő babócák már jobban vannak... már előre félek mi lesz, ha majd Bogi lesz beteg… a szívem szakad majd meg...

Lányok, ti mennyit jártatok fogorvoshoz a várandósságotok alatt? Azért kérdezem, mert tegnap már a 3. fogamból tört le egy kis darabka. 3 hetente járok a fogorvoshoz, aki még ezek után is azt mondta, hogy ne szedjek plusz kalciumot, elég ha tejtermékeket fogyasztok… de ezek szerint mégsem elég. Azért én pezsgőtablettát is iszom… de mégis törnek…

Én még bírom a tömegközlekedést… valahogy mióta babát várok, nem szeretek vezetni… a kocsit elhagyom a Hévnél… persze utána meg morgok, ha nem adják át a helyet... :)

El kellene kezdenem a szakdolgozatírást, de valahogy semmi kedvem hozzá. Ha leülök a gép mellé, sokkal inkább a kismama-kisbaba oldalakat bújom… tegnap babakocsikat kezdtem el nézegetni… tapasztalataitok szerint milyen márkát érdemes választani és milyet nem? Multifunkciósat vegyünk? Vagy külön-külön nézzünk bébihordót és a babakocsit?

Rillisz,
nekem dr. Lintner Ferenc a választott orvosom, kedveljük. Mindig kedves, türelmes és segítőkész. Beszéltem néhány kismamával, senki nem panaszkodott rá, sőt dicsérték. Ha kérdésed van, tedd fel nyugodtan, akár priviben is.

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Szonce82: Szerintem ahány orvos és védőnő annyi szokás egyébként nem is értem, hogy nálatok miért nem vizsgálták meg rendesen... nálunk a doktornő is minden héten alaposan megvizsgálja... 6 hetes koráig házhoz jön, hogy ne kelljen elvinnem a rendelőbe... és a védőnő is mindent megnézett rajta tegnap és méricskélte össze vissza... :lol:

B.reni: Próbálj neki ilyen nyűgös napokon CHAMOMILLA VULGARIS-t adni... nekünk bevált.. :wink:

Kubuspace: A doktornő és a védőnő szerint jó zsíros a tejem attól hízik... megmérte a súlyát, a hosszát, a fej-mellkas körméretét, a látását a hallását azt, hogy gőgicsél-e, hogy hason a fejét megfordítja-e stb... szóval alaposan megnézte :lol:

Krisztacsillag: Én 7 hónapos terhes voltam amikor a fogorvosnál az utolsó lyukadó fogamat megcsinálta... most már tudom, hogy jól tettem, hogy átnézettem a fogaimat mert most kopp kopp lekopogom, de nincs rossz fogam... :wink: szerintem az orvosodat kérdezd meg ne a fogorvost, hogy szedjél-e kalciumot...

Kép

Kép

Kép
millye

----
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:39-kor.
szonce82

Szia Rillisz!

Írtam neked privát üzit. De mivel szarakodik a rendszer, vagy elment háromszor is vagy egyszer sem.
Ha háromszor megkapod, akkor elnézést, ha egyszer sem, akkor szólj és elküldöm újra!

:-)
zizi27

Sziasztok!

Megvolt a mai ctg. Julcsit most nem kellett ébresztgetni, azonnal beindult, és mintaszerű görbét produkált. És ma már az alsó vonal sem volt teljesen lapos, mutatott 1-2 kiugró puklit, de a doki szerint ez még elég kevéske a szüléshez. És a méhszáj is zárt, C:2000 került a kiskönyvbe. Szóval úgy tűnik még maradunk 2in1 egy darabig, bár hallottam olyanról, aki 3000-rel indult szülni.

UH-t nem csináltunk sajnos, dokim eléggé be volt havazva, a szülésznőm meg azt mondta, hogy a 40. héten szoktak, ha addig nem szülök. Úgyhogy nincs súlybecslés sem, csak szemrevételezéssel, mindketten elég nagynak ítélték a babát, doki kérdezte, hogy 1 vagy 2 lesz-e. :)

Ja, és vérvétel volt még, ctg közben meg is ejtettük, nem kellett a laborba menni.

Hát ennyi volt, gyorsan végeztem.

Reni, köszi, Rennie-t szoktam én is bevenni, általában nekem is segít, de nem akarok nagyon rákapni, ezért csak akkor veszem be, ha nagyon rossz. Lehet, aszkéta vagyok, de nem nagyon vagyok oda a mindenféle bogyókért.
Hogy ez azt jelenti-e, hogy hajasbaba, hát nem értem, a feje már rég lefele van :) :roll: De van rá esély, mert én is az voltam.

Nekem a torna jobban bejött, mint a jóga. Igaz, jógán csak egyszer voltam, és talán nem a legjobb helyen. Kevésnek ítéltem benne a mozgást, és soknak a spirituális "ráhangolódást".
Viszont szülésfelkészítőn mondta a szülésznő, hogy neki nagyon pozitív tapasztalata van azokkal a szülő nőkkel, akik jártak kismama jógára, állítólag gyorsabban, könnyebben szülnek. Szóval biztos jó dolog, de beállítottság kérdése is.

Tornára a Brendonba jártam, amíg dolgoztam, mert közel volt és munka után pont oda is értem. De azóta a Brendonban már nincs ilyen, meg dolgozni sem járok január óta, így sajna elmaradt a rendszeres mozgás, maradt az intimtorna, azt csinálom naponta. Kiváncsi vagyok, segít-e majd a regenerálódásban.

üdv
Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok!
Ismet en...

Kriszta:
Nagyon koszonom a valaszt,lehet hogy meg privi kerdesekkel is zavarlak ha nem baj. :oops:

Zizi 27:
Neked is koszonom,de sajnos nem kaptam meg a prividet :(
Megtenned hogy ismet atkuldod?
Koszi-koszi :D
rillisz

Úgy tűnik, a tömegközlekedéssel nekem szerencsém van, 90%-ban átadják a helyet. Mondjuk érdekes, hogy ált. 20-50 közötti nők, férfiak max akkor, ha látják, hogy egy nő épp át akarja adni a helyét.
A múltkor a villamoson egy korombeli csaj állt fel, a mellettem álló vénasszony meg rögtön rástartolt a helyre, mikor leült, akkor tűnt csak fel neki, hogy én ott állok nagy pocakkal. Persze vernyogott vmit az öreglány, hogy neki mennyire fáj a lába. Én meg mivel egy megállót mentem csak, nem foglalkoztam vele, csak egymásra vigyorogtunk a csajjal.
Nekem inkább az szokott kellemetlen lenni, amikor mindenáron azt akarják, hogy üljek le, pedig tényleg csak egy megállót megyek, vagy az egész napi irodában ücsörgés után pont jó lenne állni kicsit. Most már rájöttem, hogy jobb mindenkinek, ha leülök :) Persze ez legyen a legnagyobb bajom :D

Krisztacsillag
Mivel én a nyáron áltam neki megcsináltatni a fogaimat a babától függetlenül (mert hogy terveztük a gyerkőcöt, csak épp egy évvel későbbre :), így az elején elég rendszeresen jártam. Aztán azt mondta, a 8. hónapban menjek még vissza kontrollra, és ennyi.
Néha fájdogált az egyik fogam, akkor a párom javaslatára elkezdtem napi egy kalcium tablettát szedni (béres), és attól elmúlt az érzékenysége. Nem hiszem, hogy a kalcium szedésével bármi gondot lehetne okozni, úgyhogy szerintem nyugodtan szedd be.
Úgy tudom, hogy a magnézium viszont gátolja a kalcium felszívódását, úgyhogy nem szabad egyszerre bevenni. Úgyhogy én reggel eszem a kalciumot, és este ettem a magnéziumot.

bcuca
Nekem is ez volt a bajom, hogy miden kismama torna/jóga napközben van. Ahova céges juttatásként járhatnék ingyen, ott konkrétan délben kezdődik... Találtam egy helyet, ahol fél 6-kor kezdődött a jóga, és nagyjából útba esett hazafelé, úgyhogy én az irodából oda mentem egyenesen. De állandóan rohanni kellett, az hogy 3/4 5-kor el tudjak jönni az irodából, nálam csodaszámba megy.

Már csak két napot dolgozom, most azon gondolkodom, hogy tudok pénteken úgy elsunnyogni, hogy ne kelljen búcsúzkodni, mert tuti bőgés lesz a vége.
Ma a főnököm akart elbúcsúzni, mert hogy a héten már nem lesz bent az irodában, mondtam neki, hogy ha lehet inkább mellőzük, mert nem lesz jó vége. Különben is, találkozunk még. Miért van az, hogy mindenki úgy csinál, mintha egy életre eltűnnék?
Mondjuk azt sem hitték el, hogy március végéig dolgozni fogok, lehet abban sem hisznek, hogy egy év múlva visszamegyek... Utálom, ha nem hisznek nekem, azt hiszem, nem szolgáltam rá soha semmivel. :(
Ti hogy jöttetek el utolsó nap?
jaspis

Krisztacsillag,

Amikor írtad h nálatok szép idő van eléggé kikerekedett a szemem, az a fránya szél még mindig nagyon ostromolta a házat, de végre du alábbhagyott. Jöjjön már a jó idő !!!
Babakocsivásárlás terén nagyon megoszlanak szerintem a vélemények. Egyébként én nem tudok tanácsot adni mert mi kaptuk a babakocsit (főnököméktől) de ha gondolod van valahol egy haver általi összefoglaló h milyet is vegyünk, milyen a jó babakocsi.
Szólj és elküldöm priviben ha kell.
A fogamról annyit h pont az inszem előtt voltam átnézetni akkor minden oké volt, egyedül a terhesség vége felé lett egy kezdődő szuvasodásom, meg szülés után egy picike letörés aminél nagyobb volt a pánik mint maga a gond. Persze már voltam dokinál de csak egy sima kontrollért is 3 órát vártam úgyhogy a következő időpontra amikor esetleg csinált is volna valamit (max egyszerre csak az egyik fogammal) már nem is mentem el. De azért igyekszem 1-2 hónapon belül pótolni majd … valahol máshol.

Szonce,
A szülők, rokonok mindenki Kárpátalján van ? Látták már Ádámot ? Tényleg intézed az útlevelet ?

Zita :D :D :D

Jaspis,
Nálunk a búcsú úgy zajlott h nem is tudtam semmit a szervezésről. Még az uccsó napomon is tanítottam az utódomat ezerrel és valahogy nagyon jól szervezték a dolgokat mert a 8 fős szobából mindig max csak 1 ember tűnt el rövidebb időre. Összesen 27-en vagyunk az irodában és mindenki mint a hangyaboly…. Dolgoztak a meglepiken.
Szóval pont a sors iróniája hogy még aznap összevesztem az egyik kollégámmal, és ezt orvosolandó hívatott fel a nagyfőnök h beszéljük meg a dolgokat. Elindultam a nagytárgyalóba, lufik ezerrel mindenhol, feldíszítve minden. Daubner tortahegyek az asztalon, és velem együtt 26 ember ott áll bent a tárgyalóban.
Búcsúbeszéd, rengeteg aji stb. stb. a főnököm könnyezett, pár kolléga akikkel már 10 éve együtt dolgozunk (fiúk) detto és persze én, hát potyogtak a könnyeim.
Magamról annyit h soha nem voltam egy meghunyászkodó, feneket előszeretettel nyaló ember, becsülettel csináltam a munkám és mindig a cég érdekeit tartottam szem előtt, ergo ezért sokszor voltak összetűzések házon belül…. Én mindig kimondtam amit akartam és gondoltam, hát pont ezért volt hihetetlen hogy ilyen széles körben és ennyire szép uccsónapom lesz (leszámítva a veszekedést-ja azóta a srác már dobbantott).
Persze utána hetente mentem még be hozzájuk mindig CTG után és mindenki jött mert látni akart. Azóta is (mint ma is) bejárogatunk Marcival. Szeretnek és visszavárnak.
Úgyhogy én azt javaslom hogy semmiképpen ne hagyd ki ezt a napot, biztosan készülnek meglepikkel és fontos nekik hogy el tudjanak köszöni Tőled még ha csak rövid időre is. :D :D

kubuspace

cuppog a drágám úgyhogy megyek etetni, szép napot mindenkinek.
Nekünk ma mozgalmas lesz nagyon, már 9-kor tervezem h lelépünk itthonról egy csomó helyre megyünk (teszvesz cuccok - ruha, könyv) aztán ING, aztán apa munkahely, majd az enyém.
Autó a ház előtt, baby on board matricákkal felszerelve, blutooth műxik, gps apa kocsijából kölcsönszerezve. Úgyhogy buli ezerrel Marcikám anya ma jól megautóztat :D :D

kubuspace

Jó reggelt mindenkinek!

Kubuspace,
ma már nincs olyan jó idő… esik hó, igaz nem marad meg, na de akkor is… hogy képzeli, a tegnapi napsütés után??? Egyébként nálunk is fújt a szél, de elviselhető volt, ki is mentem kicsit kertészkedni…

Elküldenéd priviben az említett összefoglalást, köszönöm!

Én is indulok lassan, végre találkozom az egyik kismama barátnőmmel, ő 4 héttel jár előrébb, mint mi. Utána megkeresek egy régi-új pékséget a Jászainál, állítólag vannak gluténmentes termékeik! Éljen!

Fogorvosnál még az első harmadban voltam ellenőrzésen, akkor azt mondták, hogy minden rendben, a fogaim nem szuvasodnak, csak valamiért lepattannak… igazából nem fájnak, talán kicsit érzékenyebbek, de nem merek ezzel játszani, kedden ismét meglátogatjuk a fogorvost. Szegény Bogi, már előre sajnálom, megint jön a bukfencezés… a kalciumot pedig szedem továbbra is… esténként szoktam pezsgőtabletta formájában…

Felhívtam a dokim szülésznőügyben, az asszisztensével beszéltem, a tanár úr nem feltétlenül tanácsolja a szülésznő választást, de ha mégis, akkor tud 2 hölgyet ajánlani… ha legközelebb megyek összeismertetnek velük… azt hiszem ez eldőlt… jobb lesz a lelkemnek, ha egy „ismerős” vár majd rám…

Nem tudom, ti hogy vagytok6voltatok vele, de én egyfolytában éhes vagyok… tegnap este a tévézéstől lettem rettentő éhes… pedig csak szendvicseket ettek… hihetetlen… a férjem nyugtat, hogy egyek csak, nincs semmi baj… ok, azért este nem jövök le ezért a konyhába… de mégis már 5-6 kilónál járok… azok a fránya gumicukrok… ááááááá…

Jaspis,
A búcsú nálunk is könnyes volt, bár nem kerítettünk nagy feneket neki, mert azóta is egy-két hetente be kell szaladjak, ha másért nem a bírósági leveleket aláírni… és hívogatnak is itthon… bár egyre kevesebbszer, amit azért nem bánok… én a jóga előtt szoktam benézni hozzájuk, de egyre furábban érzem magam. Az utódom nem akar a helyemre ülni… de valahogy én sem tudok már mit kezdeni magammal, mindenki végig puszilgat, csodálják a gömbölyödő pocakot, aztán eljövök…

Rillisz,
írj bátran priviben, ha kérdésed van!

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!

Szép napot babáknak és mamáknak!

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Kubuspace, priviben válaszoltam a kérdésedre.

ohh, légyszi küldd el nekem is a babakocsis összefoglalót. Bár van kocsink, de lehet vennünk kell majd.
Köszi!
szonce82

Sziasztok!
Megjöttem (megjöttünk) a második CTG-ről is, és szerencsére nekem volt UH vizsgálatom is, úgyhogy megtudtam, hogy jelenleg a kicsikém becsült súlya 2814 g, és a fejecskéje átmérőj 9,2 cm.
Szerintetek mennyit fog még hízni? Még úgy 25 napom van hátra.
A CTG is jó lett, végig fent volt, mondták is, hogy milyen kis aktív a baba. Mondtam, hogy persze hogy az, hisz fáj nekem az egyik tappancsnak a helye, és gondolom neki is, mert szerintem pont a popsijára tették rá, és elég szorosan volt rajta a hasamon. Na mindegy túlvagyunk rajta az a lényeg, és minden ok. Jövő héten megint csütörtökön kell majd mennem.

Búcsúztatásról én annyit tudok mondani, hogy nekem is volt, teljesen titokban szervezték, még csak sejtelmem sem volt róla, hogy szerveznek valamit, mert nekünk nem olyan nagyon összeszokott a társaság, inkább csak munka ügyben szoktunk egymáshoz fordulni, mert beszélgetni sosem volt időnk. A főnökség nekem kimaradt a dologból, csak a kollégák búcsúztattak el, volt egy rövid búcsúbeszéd, és egy pár ajándék is. Nagyon meghatódtam és zavarba is jöttem, mert én nem számítottam rá, és nem tudtam őket semmivel sem megkíválni (süti, üdítő, pezsgő...) és én emiatt egy kicsit rosszul éreztem magamat, de szerencsére 10 perc alatt túlestem rajta. Nem vagyok egy magamat ünnepelgető fajta.

Ildi

Kép
bcuca

A búcsúajándékot én megkaptam 2 hete, amikor a csapatépítés volt. Úgyhogy nagy ünneplés tuti nem lesz, nem is bánom, csak hát elköszönni a régi kollegáktól nehéz.

Én is egyfolytában éhes vagyok, és hihetetlen mennyiségeket bírok megenni :( A hasam kb. egy hete lejjebb ment, azóta még többet. Úgy tűnik, nekem kimaradt az a szakasz, amikor nincs hely csak pár falat kajának. Sajnos most már a tükörben nem csak a hasam látszik napról napra nagyobbnak, hanem a fenekem is :( Már szoktatom magam a gondolathoz, hogy használnom kell majd a leg magicet, amit anno vettem, és összvissz vagy csak 3x használtam eddig. Lánykoromban tök jó lábam volt, most meg egyenletesen be van hízva/ vizesedve, borzasztó.

Babakocsiból mi Peg Perego Uno-t vettünk. Ugye még nem próbáltuk, de elmondom mi alapján választottunk.

Mivel kaptunk autós hordozót, ezért komplett "travel systemet" már nem kellett venni.

A fő szempont az volt, hogy lehessen mély kocsiként és sport kocsiként is használni majd, ill. le lehessen dönteni a támláját 180 fokig (ilyet egyébként keveset találtunk más márkában is).
Peg peregoban az uno és a pramette volt ilyen, az uno volt az, amit több helyen is árultak.

Mivel a belvárosban fogom használni, a 4 kerekű, bolygosítható tűnt jó választásnak.

Közepes árfekvésűnek mondanám, nem akartam 200 ezret kifizetni egy kocsiért, de a tecsos 30 ezresekben sem bízom. Mi 86.000-ért vettük, nekem ez ár/érték arányban megfelelőnek tűnik.

És nagyon szép narancssárga :)

Remélem, be is válik majd.
jaspis

Kubuspace: Bocsi most vettem észre, hogy kérdezted, hogy Uh-nál a koponya és hasi uhra gondolok-e... Igen arra gondoltam... nekünk nem kell menni 6 hetesen csak majd ha nem lesz ennyi baci a doktornő azt mondta, hogy most nem szívesen küldene el minket nehogy valami bacit elkapjunk.. :?

Kép

Kép

Kép
millye

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?