Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! :D

Már kiváncsi voltam, hogy mikor kezd el valaki hiányolni :lol:

Szóval a múlt héten a védőnőnél a vérnyomim okés volt, +2,5 kgnál tartok.
A doki nagy meglepetésre csinált uh-t. Ahol kiderült, hogy ő se lát semmit a lába között, és farfekvéses egyébként. de szerinte már fordul át harántba, szóval próbálkozik. Eszméletlen nagy fejet mért (81 mm-t, ami kb. 32 hetesnek felel meg), a combcsontot mérte még, az normális volt.
Azt mondta hogy innentől 3 hetente szeretne látni az előzmények miatt (császár).

Tegnap pedig voltunk 4D-n a Genesisben. Ismét nem csalódtunk a helyben, és kicsi lányunk rögtön megmutatta, hogy tényleg lány :D Egyik barátnőm kétszer is fiút ingázott, úgyhogy nálunk nem vált be. Szépen mutatta magát, eszméletlenül össze tud gömbölyödni, a térde a fejénél volt, volt hogy a lába volt feljebb a fejénél. Még szerintem van bőven helye megfordulni. A lábikóit mutatta nagyon sokszor. Megszámoltuk a kéz és lábujjait, mindene megvan :D

Méretei:
Súlya: 1204 g
BPD: 71,6 mm
HC: 264,7 mm
AC: 243,6 mm
FL: 51,6 mm

Mensi szerint 28+5 volt tegnap, az uh szerint 28+3.

És egy kép:
Kép Róza

Kép
Kép
evicuska

Lányok, köszi a drukkot, sikerült!! :lol: :lol: :lol:
Noémi, szerintem tuti kedvesebbek a pocak miatt- nem tudom, hogy ez miért ilyen álatlános, de bejön vhogy. Szerintem most is emiatt kaptam egy jeggyel jobbat, pedig nekem a rosszabb is megfelelelt volna. :lol: És meglepétésemre eddig az összes tanár készséges volt és megnyugtatott,hogy ne aggódjak, megoldjuk, hogy április végéig befejezzek mindent! (ugye az előző félév és a mostani félév tárgyait is...) :lol: :lol: :lol:
Borcsa meg csak itt rugdosódik jókedvűen, nem is tudja, mennyi mindent köszönhet neki az anyja! :lol:

Marci olyan helyes, nekem a cuppogós képe tetszik a legjobban :lol:

A felújításban mi eddig nem állunk túl jól, kedden elcipeltem a kedvest az Ikeába, hogy ha már Pesten járunk, nézzünk ötleteket- nos, ötlet van már bőven, csak meg kellene tervezni! Azt a fűtéssel kell kezdeni, ehhez meg én nem értek, Istvánnak kell foglalkozni vele... azért remélem, nem babástól kell majd anyóséknál csöveznünk, mert csúszásban leszünk...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Evicuska, nagyon édes a kislányod!
Azért milyen hihetetlen, hogy két uh között is mekkora a különbség. Ahogy írod 81 mm-t mért a doki a 4D Genesisben meg 71,6-ot. Azért ez így már megnyugtatóbb, minthogy 3-4 héttel nagyobb a feje!

Nem is írtam a barátnőm hogy járt: a 20 hetes uh-t a dokija csinálta a Sejtbankban. Ott ugye elvileg jó gép van nagyon, és a dokik is jók! Erre jól megijesztették őt, hogy a baba agyával baj van, az oldalkamrák túl tágasak, vízfejűség gynű. Képzehetitek hogy beszartak szegények. Utána elmentek a Hajdú drnőhöz, aki megnyugtatta őket, hogy minden oké, a baba makk egészséges, és ezt erősítette meg a mai genetikai tanácsadás a sotén is. Hozzáteszem a két utolsó vizsgálat sokkal régebbi gépen készült...szóval a doki számít, illetve a tapasztalat...

Csillagtáncos, ezzel megnyugtattál! :)
Ha kész a felújítás én is nekiállok. Jövő héten már végig itt leszek az irodában, majd jelentkezek a vizsgákra! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

De szép babák! Nagyon formásak! Gratula. lányok!

A mi UH-unk vegyes volt, mert a feje egy héttel nagyobb, a lába-karja viszont egy héttel kisebb a tankönyvinél. Ésszel tudom, hogy mind2 fiamnál ugyanez volt, azóta is nagyfejűek-rövidlábúak, de azért belerakták a bogarat a fülembe.

Irigylem a nagymamámat, aki néha elbeszélgetett a bábanénivel és aggodalom nélkül várta a babáit.

Csillag, gratulálok a vizsgához, ügyes vagy!

Benta

Kép
benta

Evicuska: a te babád is nagyon aranyos!

Benta: fura, nem, hogy ők sokkal nyugodtabbak voltak, pedig akkor nagyobb volt a csecsemő-és gyermekhalandóság... vagy pont emiatt? csuda tudja. viszont a természetességnek is nagyobb szerepe volt, ami egyrészről persze hátrány a fejletlen orvoslás miatt, másrészről viszont megnyugató lehetett. Úgysem egyformák a babák, biztos ennél a fiadnál is minden okés, főleg, hogy a tesói is így néztek ki- családi vonás! :D

most olvasom a gyermekkor története c. könyvet, abban van egy remek idézet a 19. sz-i otthonszülésről Gustav Droz-tól: "A fiatalasszony az ágyon egyre hangosabban jajgat - "doktor úr, mon dieu, doktor úr,"- a férjnek a hideg futkos a hátán, és biztosra veszi, h vmi végezetes dolog történik, a jó doktor higgadtan mosolyog, köntöst és papucsot kér kölcsön, h kellemesebbé tegye a hosszú éjszakát. A fiatalasszony édesanyja könnyeivel küzködik, s közben így szól: "bátorság, kedvesem, fizetnünk kell a boldogságunkért", a dajka merev végtagokkal bóbiskol az előszobában a babának előkészített kiságy mellett, két vénasszony nagynéni a szalonban üldögél, egyikük Voltaire-t olvas, a másik rózsafűzért morzsolgat, és időnként fojtott hangon megjegyzi: "szörnyű." Egy vérfagyasztó sikolyt követően az orvos tréfálkozik: " a kislány fél óra múlva megérkezik." A férjet ez szinte még felesége fájdalmainál is jobban felzaklatja. "Ne tréfáljon velem, doktor úr- könyörög- ön is jól tudja, hogy fiú lesz". :lol: :lol: Azt hiszem, tök jó nekünk. :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Köszönöm a dícsérő szavakat!

Amadea remélem megmutatja a kis pofiját a picid. Drukkolok.

Evicuska szép, formás a kislányod.

Most lépek, este még remélem tudok jönni.

KépKép
begane

Sziasztok!
Vica!
Ma este már köröztelek volna, ha nem jössz, hogy mi volt az UH-n!!!
Róza nagyon tündéri:wink:

Kata is visszaírt, ma engedték ki őket a kórházból, majd remélem jön és mesél....

Noémi!
Jajj de jó, hogy végül minden rendben van a barátnőd babájával!!!!

Dokinál minden rendben volt, méhszáj zárt, babuci fejvégű, BPD 77,7,
FM 54,3 , korának megfelelő, 1600g és 38 cm körül lehet....és eldugta a pofikáját, de most nem is nagyon erőltettük a dolgot. Beszéltünk kicsit a szülésről is, doki nem híve a gátmetszésnek, azt mondta, hogy bár elvileg szabály, ha nem kell, nem fog vágni, ha kell, akkor is csak annyit, amennyit nagyon muszáj.... Ajánlott szülésznőt is, felhívtam, már foglalt május-júniusban, nem tudott vállalni. :( Gyorsan hívtam, ajánlott másikat, akit véletlenül én is ismerek, nagyon aranoys, lelkiismeretes csaj és ügyes is, csak egy bajom van vele: velem egykorú :shock: ....felhívtam őt is, nagyon kedves volt, megbeszéltük, hogy szombaton találkozunk, megmutatja a szülőszobát is és beszélgetünk egy órácskát....
Remélem jó döntés lesz....

KépKép
amadea

Ja és a nap csúcspontja: én is elmentem a Felicitas csomagért, de nem volt :? , talán jövő héten hoznak...brrrr....

KépKép
amadea

Sziasztok!

Amadea: örülök, hogy minden rendben veletek!
Sztem nem baj, ha veled egyidős, csak tudj megbízni benne, szimpatikus legyen.

Örülök, hogy Katáékat kiengedték!

Csillag: gratulálok a vizsgához!

Evicuska: Róza nagyon édes!

Heni: már nem olvasod, de azért érezzétek jól magatokat!

folyt köv.
Vendég

Csillagtáncos!

Gratulálok a vizsgához!!!

KépKép
amadea

Niki: nem semmi, hogy te akartad, akarod összerakni az ágyat! Remélem azért nem te akarod az egészet egyedül megcsinálni, most ezt talán a férfiakra kellene hagyni!

Begane: Sztem nagyon jól látszik, a 3. kép a legjobb! Az a szájkinyitós, ásítós miújságos! :wink:

Anuk: jól tetted, hogy visszamondtad, úgyis találsz még jobbat!

És azt sem tudom mit akartam meg. Egész nap tök üdének éreztem magam (milyen jó, h nem voltam tegnap dolgozni), és most sütöttem palacsintát és elbírnék aludni. Apa meg próbán, ma is, holnap is, szombat meg ugye koncert.

Nándi beköltözött a jobb oldalamra :shock: , annyira ki van ott dudorodva, hogy vmi hihetetlen. És tegnap annyira aktív volt, alig aludtam. Feszt kiküldött pisilni. Aztán nagy nehezen elaludtam, de fel-felébredtem mennyire kavar.

Azt sem tudom írtam, hogy tegnap du. volt a védőnő, és a szoptatásról beszélt.

Holnap nem jön az utódom. És tök boldog, mert azt mondta a főnököm, hogy maradhat. Bár én ennek nem örülök, de mindegy, majd kavarja a sz..rt. Vissza fognak még sírni engem
:roll: :lol: .

Lehet lassan elindulok a férjemért. Legalább meghallgatom, hogy újítottak-e be vmit.

Szép estét!
Vendég

Gratula mindenkinek az uh-khoz!

Csillagtáncos, gratula a vizsgához! Én képtelen lennék tanulni azt hiszem ebben az állapotomban, no meg Zalán mellett. De amúgy is, már nagyon nincs kedvem hozzá... pedig a gyed alatt muszáj lesz a nyelvtudásomat frissíteni.

A múlt héten szoptatási tanácsadó volt itt előadni. Ajánlom mindenkinek, hogy ha a közelében van ilyenre lehetőség, menjen el, mert nagyon-nagyon sok érdekes, tanulságos infót lehet hallani. És szerintem érdemes a kórházba vinni magunkkal szopt.tanácsadó telefonszámot, ha valami nem stimmel, és bent a kórházban nem nagyon akarnak segíteni, akkor tudjunk kitől segítséget kérni. (www.lll.hu)
A héten pedig egy pszichológus volt előadni Kistestvér születik témában. Ez is nagyon-nagyon érdekes volt.

És tegnap az uh után, elmentünk az Istvánba a szülésfelkészítő előadásra, légzésgyakorlat és relaxáció volt a téma. A pestieknek ajánlom ezt a "tanfolyamot", minden héten szerdán 15 órától van az ebédlőben, akkor is érdekes és tanulságos, ha nem ott fogtok szülni.
Az előadás után pedig megnézhettük a szülőszobákat. Hát hihetetlenül pozitív élmény volt, teljesen olyan mintha otthon lennél, komolyan. Majd Heninek és Pokernek bővebben is írok priviben, őket is érinti a dolog :wink:
Szóval a nap végére azért elfáradtunk a férjemmel.

Ráadásként Zalán hivatalosan is belépett a dackorszakba. Simán eldobja magát, fetreng a földön sírva. Gyönyörű :lol:

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!

Mostanában nincs túl sok időm Babanetezni, pedig nagyon hiányoztok, csajok!
Ma volt az uccsó kresz- em, a hétvégén pedig nekiállunk a térelválasztónak (étkező + gyerekszoba között)! Annyira fura lesz, hogy nem egy nagy terünk lesz, de majd csak megszokom!

Köszi Heni, én már rég elfelejtettem! :D
De ha nincs időd, nem annyira fontos, mert hétfőn megint megyek terhelésre + kedden nődoki + diabéteszes szeánsz, szóval ott tuti ellátnak infóval. És állítólag személyre szabottan fogom megkapni a diétámat (hacsak el nem múlt a tej elhagyása miatt, ahogy a nődokim jósolta)...!
Ja, most olvasom, hogy elutaztál. Érezd jól magad!!

Noémi: lemaradtam! Végeztetek a beépítéssel??
Nem tudok menni szombaton jógázni, mert holnap du már jönnek fel hugomék, szombaton pedig már csináljuk a térelválasztót…
10 vizsga?? Az kemény lesz! Nem tudsz bent, a melóhelyeden tanulni?
Hogy vannak a babák?? Kilábaltak már a tüdőgyusziból (nálam az volt az utolsó infó)…?

Begane: gyönyörű a bébid!! Az első képen annyira jól látszanak a vonásai, nagyon kis cukorfalat!!

Amadea: hogy van anyud?

Vicuska: Róza nagyon kis helyes!

Csillag: én nem tudtam, hogy vizsgázni mész ma, de utólag is gratula! :wink:
Durva volt az idézet, tényleg királylánynak érzem most magam! :D

Adél baba mostanában Alien-t játszik, össze- vissza mozog a hasamban. Érdekes látvány volt kresz- en ahogy hullámzott a pocim, lehet hogy egyesek jókat derültek rajtam. :D

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jönni, a férjem elvitte a munkahelyére a laptopot :(
Ma hajnalban meg kidobott az ágy, mindjárt eszembe is jutott a szemműtétem, úgyhogy visszaaludni sem sikerült.
Pedig néhány napja olyan kész vagyok estére, alig várom, h ágyba kerüljek és úgy érzem, 24 órát is képes lennék aludni.
A lábam, de nem a bokám, hanem a vádlim is iszonyat bedagadt egyik estére. Sikerült vennem gumi nélküli zoknit, kíváncsi vagyok, mennyit ér.

Jaj, de izgulok, 10-re megyünk a szemészetre, gondoljatok rám.

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok!

Vicus!
Nálunk a szülésfelkészítő keretében volt szoptatási tanácsadás, tényleg nagyon hasznos volt, én a mellszívót is bepakolom a kórházi csomagba....egyenlőre egy kézit vettem, de ha szükség lesz rá, beruházok egy elektromosra (tapasztaltabbak tanácsa alapján:wink: )

Tökmag!
Köszönöm az érdeklődésed, anyukám jobban van, 2 hét múlva megy az idegsebészetre (protekcióval sikerült ilyen "gyorsan" elintézni).
Nóri is ugyanezt csinálja, olyankor jól körbe szoktam fogdosni :D

Mimmi!
Gondolunk rád és nagyon szorítunk!!

KépKép
amadea

Mimmi: már biztos ott vagy a szemészeten... Szorítunk ám!

Én ma olyan éhes vagyok... és lehet, h túrógombócot készítek- meg is keresem a tuti receptet, amit valamelyikőtök írt ide nemrég, lehet, hogy kipróbálom azt!

Magdi: nincs jó kenyérrecepted Graham-liszttel? Múltkor vettünk, de nem találtam még hozzá semmit. Nekünk kenyérsütőgépünk van, nem tudom, te mivel sütsz. Előre is köszi, ha esetleg van!

Holnap bababörze! Már várom: kádat, pelenkázót szeretnénk nézni, még nem tudjuk, milyen kombináció lesz végül a nyerő, és nézek szopipárnát is, hátha van olcsó, ha meg nincs, rendelek a netről, amit írtatok! Egyszerűen nem megy már az elalvás...
Szerintetek szoptatóshálóinget érdemes már most venni? Elvégre az nem olyan szűk, mint a melltartó, és most rámjött, hogy be kellene már szerezni egyet, mert a kórházban tuti az kell.

Elég zavaros álmom volt, mentünk be szülni, és csak az rémlik, hogy nővér megkérdezte, hogy utána melyik szobába szeretnék kerülni, és mondtam, hogy a kétágyasba. (nálunk 2-és 4-ágyasok vannak)

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok! :)

Remélem mindenki jól van. Gyönyörű babaképeket raktatok fel, és szép babócaméreteket is olvastam :D
Kicsit meg irigykedek is. Mama torna-jóga, szülésfelkészítő, saját orvosnál szülés, sőt szülőszoba látogatás. Nálunk a tornán kívül semmi nincs, arra meg nem mehetek. :( A 8 ágyas szobákról nem beszélve, és eleve félek, nehogy "kisebbségi" szobába rakjanak. Na ott aztán kilopnák még a tejet is a gyerek szájából.

Jelentem 29 hétre engem is elért a vizesedés :) Annyit iszom, egy béka is megirigyelhetné, és talán mostanában egy kicsit túl is hajszoltam magam. Éreztem, hogy fáradékonyabb vagyok, de most már késő délutánra be is dagad a vádlim és a bokám rendesen. Hát várható volt.

Ja és megtaláltam álmaim pihenőszékét. Igaz nem macis :oops: , de csajos. Szinte kizárólag kék, barna, fekete színek vannak fenn, ami nem igazán érdekel. Csak sajna licites, és még 13 nap van hátra, a csaj meg nem zárja le előbb. :( (Az ő szempontjából igaza van, de biztos nagyon felmegy az ára)
Kép Kép
Vendég

Anuk: én valahol azt olvastam, hogy a vizesedés nincs összefüggésben azzal, hogy mennyit iszol! Jó ez a pihenőszék, mennyi a kikiáltási ára?
A nyolc ágyas szoba elég vészesen hangzik... és rooming in-nel vagy anélkül? Mert ha mind a 8 bébi is ott van, ami egyébként jó, na, akkor tuti nincs pihenés, mert biztos mindig ordítani fog valamelyik. Én még a 4 ágyasnál is tartok ettől. A két ágysnál meg tuti nem raknak össze kisebbségivel sem, mert ők azt hiszem a többágyasba mennek- nagy a család, ugyebár, ők megszokták a társasági életet...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

1 Ft-ról indul :) Ezért mondom, hogy ha lenne licit nélküli ára már leütöttem volna, most viszont kénytelen vagyok kivárni azt a nyamvadt 13 napot. Meg rághatom a körmöm :D

8 ágyasba nincs baba. Amikor a nővérek által megállapított (magyarul amikor kedvük van) szoptatási idő van, akkor behozzák, majd fél óra múlva kiviszik a babákat. Nesze neked...így induljon be a tejcsi. Szegény bébi és ha nem akkor éhes akkor cukros vízzel megitatják, hogy elhallgasson. Szóval car a helyzet :(
1 db VIP szoba van 2 személyes, ott veled lehet nappal a baba és csak éjjelre viszik el. De oda bekerülni....nem biztos, hogy protekcióval is sikerül.

Múltkor mikor voltam a kórházban láttam, hogy két "kisebbségi" csaj pakolt mint az őrült totál nyilvánvalóan a folyosón. Persze nem a család hozta nekik a cuccot, hanem fordítva, volt ott egypár asszony, nomeg az elmaradhatatlan szekrényajtónyi pasik. :shock: Rögtön az jutott eszembe, hogy te jó ég, nincs zárható szekrény, ha kiteszem a lábam minden el fog tűnni.
Vendég

Sziasztok!

Tegnap már nem jöttem. Mikor hazaértem még terveztem, hogy takarítok egy kicsit, de nem ment. Egyszerűen Áron olyan furcsán feküdt, és kinyomta magát, hogy nagyon kényelmetlen volt. Így egész délután pihentem!
Most már ott van a festő is, így holnapra készen leszünk! Úgy örülök, hogy ilyen gyorsan ment az egész!

Hú Katát sajnálom, mert már jó rég óta kórházban van. Kíváncsi vagyok én is mit mesél!

Evicuska, jó aktívan telt a napotok.
Én is fel akarom hívni a kórházat, a szülésfelkészítővel kapcsolatban. Most már nekünk is el kéne kezdeni 1-2 héten belül! 11-én megyünk a jóga tanár által tartottra, azt is nagyon várom már!

Tökmag, sajnálom a holnapot - bár még én sem tuti, hogy tudok menni. Viktor lehet hogy megy fotózni, és ha igen, akkor én maradok otthon a festővel.
A baj az, hogy a jövő szombat sajnos munkanap, így nekem az tuti ugrik! :(
A beépítéssel - ahogy írtam is jól állunk, remélem 1-2 héten belül fel tudom tenni az előtte-utána képeket!
Az ikrek jól vannak! Ma délben próbálják meg őket először mellre tenni. Kíváncsi leszek!
Ami a tanulást illeti - fogok itt is, de az nem ugyan az, mint otthon. Itt azért beszélnek, csörög a telefon, meg látnak is, és ciki egész nap. Na mindegy, majd megoldom!

Csillagtáncos, amit a méretet illeti, nyugodtan vehetsz szoptatós hálóinget, mert azok bővebbek. De én nem vagyok biztos benne, hogy kell is. Tapasztaltabbak azt mondják 3-4 hálóing is kell, mert pl. véres lesz, vagy a baba koszolja össze. Annyi szoptatós elég drága, ráadásul a szobákba általában az apukák nem mehetnek be...szóval kérdés mi lesz: veszel egyet, és ha az koszos lesz? Nem túl szépek, de ezek az elöl gombosak is praktikusak, és olcsóbb boltokban, kijön 3-4 is egy szoptatós árából.
Én az ikres barátnőmtől kapom meg őket, így én nem tervezem, hogy veszek - otthonra meg már minek...

Ma végre péntek! Olyan jó lesz otthon ténykedni hétvégén! Remélem bírni is fogom! Anyósom vasárnapra hoz nekünk ebédet, így azzal nem lesz gond! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Manó,Anuk!Köszönöm a "kőrözést"!

Az az igazság,hogy mindig olvaslak Titeket,hogy mindig képben legyek,hogy mindenkivel rendben van-e minden.De az utóbbi időben se időm,se kedvem nem volt írni.
Szinte minden napra volt valami "programunk",a házvásárlással kapcsolatban.(ügyvéd,hitelügyintézés,jegyző,bank,építésvezető stb.)

De fontosabb problémám pillanatnyilag az,hogy Ékes gyakorlatilag 3 hete nem javul.3 hete vissza-visszatér a hasmenése,ami nem egyszerűen hasmenés.Most megint hétfő óta egyfolytában hőemelkedése v.láza van kisebb megszakításokkal.És többször "kakilt" kaki helyett vlami véres-nyálkás valamit.Tegnapi napunk a Hein Pál kórházban telt,ahol csak azt tudták megállapítani,hogy gyulladásban van a bélnyálkahártyája és attól van vérezgetés.De hogy ez mitől van,azt nem tudják.Székletmintából csináltak 2féle vírusra vizsgálatot,de az negatív lett.Az ultrahang se mutatott semmi különöset.Úgyhogy azt mondták a dokik,hogy az a legvalószínűbb,hogy a 3 héttel ezelőtti vírusfertőzése felülfertőződött egy baktériumfertőződéssel.ÉS:ilyen vizsgálatot Ők nem végeznek,erre csak a háziorvos adhat beutalót,a kerületi ÁNTSZ csinálja.A dokinénink szabin van,csak hétfő este lesz legközelebb és így legkorábban kedd reggel tudunk leadni székletmintát,amiből legkorábban 2-3 nap múlva lesz vlami,de az is lehet,csak 1 hét múlva.És csak akkor derül ki,hogy milyen gyógyszert kaphat.Vagy ha ez is ki van zárva,akkor gasztroenterológiai kivizsgálás,hátha vlamilyen ételallergia.
Szóval ez még min. 1-másfél hét...ADDIG MINDEN MARAD ÍGY!!! :twisted: :cry:
Szóval nagyon-nagyon aggódok és nagyon-nagyon idegesítő helyzet ez.
Viszont képzeljétek,nagyon megható és melengető érzés történt tegnap a kórházban,ezt még elmesélem:Ékes nagyon fél minden orvostól,vizsgálattól stb.(8-9 hós korában 6 hétig 3 kórházban voltunk,és ott rossz dolgok történtek vele,ez az élmény nem akar halványodni,megjegyzem:bennem se.. :cry: )Szóval:tegnap ahányszor megvizsgálták,ultrahangozták,annyiszor nagyon elkezdett sírni.Bulcsúbaba erre mindannyiszor irgalmatlan rugdosásba,dörömbölésbe kezdett,mindha azt akarná mondani:HAGYJÁTOK BÉKÉN A TESÓMAT!!!Biztos megismerte Ékes hangocskáját,tényleg nagyon megható volt...

Szóval ez van velünk.Visszaolvasom a tegnapi napotokat kicsit alaposabban,és jövök még,ma van egy kis időm.

Kép

Kép
ékes+tesó

Sziasztok!

Én is megjártam a dokit tegnap plusz terheléses vércukor is megvolt. Egyáltalán nem volt gáz a cukros lötty, tettem bele sok citromot és simán lecsúszott. :shock: (ebből is látszik milyen édesszájú vagyok :lol: ) Viszont 7 óra 40 re volt időpontom és fél tízkor kerültem be úgy, hogy én voltam a második. Valami főorvosi bemutatás volt és az én dokim az ov. helyettes főorvos. Többen már nagyon idegesek voltak, szerencsére nekem amúgy is 2 órát ott kellett volna ülnöm a vérvétel miatt, így a doki után rögtön le is vették a terhelésest.

Babummal minden oké, még nekem is a popsija van alul, de van helye és ideje megfordulni. Valami kúpot viszont kaptam aminek már örültem, mert a mostani állapot tarthatatlan lett volna. Lassan már normál betétet használok... :oops:

Anuk!

Az egyik lány tornán azt mondta, hogy ő volt masszázson és ott mondták neki, hogy azért vizesedik, mert nem iszik eleget. :shock: Elsőre fura, de állítólag ha nem iszol eleget, akkor a szervezeted elkezdi tárolni a vizet, hogy legyen tartalék. Hát nem tudom tényleg így van e, mindenesetre neki bevált, azóta nincs gondja.

Noémi!

No, szerencse, hogy mégsincs baj a barátnőd babájánál. Viszont tényleg mi van az ikrekkel meg az anyukájukkal?

Tökmag!

Írj privit, mert a férjemnek elmondtam a gondod, és jó hírek vannak, csak szeretném, ha te írnád le neki, nehogy valami félreértés legyen. ;)

Most egy darabig nem megyek tornázni, mert még mindig beteg vagyok, (de javulófélben). Jövőhéten meg ügyeket intézünk, aztán névnapozás lesz. Már eltűntnek fognak nyilvánítani tuti. :lol:

Jó, hogy már elkezditek Adél szobáját leválasztani! :D Először tényleg kicsit fura lesz, meg tudod még mi? Sötétebb lesz az a helyiség meg az előszoba. Az ajtó üveges lesz, vagy zárt?

Nem tudom ki hogy van vele, de én már nem bírom ezt a szeszélyes időjárást. Tuti ezért is vagyok beteg. Egyszer megsülök, egyszer megfagyok, fúj a szél esik az eső. .. :roll:

Már nekünk is megvan a kiságyunk, holnap bonyolítjuk az üzletet, vaterán sikerült megvenni. Plusz egy kengurut (én végül ennél maradtam, aztán meglátjuk hogy válik be) egy merev pelenkózólapot, amit a kiságyra lehet rakni (így nekünk nem lesz külön pelenkázószekrényünk. Amin akartam pelenkázni, az úgyis alacsonyan van, ez meg jó lesz az én derekamnak is)
Ja és természetesen megint vettem pár babaruhát. :oops: :D
Szerettem volna ujjatlan bodyt (Tökmag tőled irigyeltem meg :lol: ), de ahol én szoktam vásárolni mindig szezonális rucik vannak, mondta az eladó, hogy majd májusban érkeznek, addig viszont spejzoljak be a ,melegebb ruhákból, mert akkor meg az nem lesz. Ja! És meggyanúsított, hogy tuti fiút érzek, mert inkább fiús cuccokat veszek... :roll: Szrintem meg teljesen unisex darabok...na jó egy kis kabát volt kék, vagány felirattal, amit el akartam hozni, az tényleg nagyon fiús volt, de végül otthagytam. Majd ha megszületik, megyünk együtt és akkor csak nagyon fiús és lányos cuccokat fog kapni az tuti. 8) :lol:

Kép
Kép
tabati

No, mire leírtasm kisregényemet, megint olvashattam vissza. :lol:

Noémi!

Annyira jó, hogy ilyen hamar végeztetek a felújítással. :D

Szoptatós hálóing!

Én nem is gondoltam egy percig sem, hogy valami drága cuccost megveszek, teljesen jók ezek az elől gombosak, ilyet már a kínaiban is kapsz pamutból olcsón.

Ékesanyu!

Annyira sajnálom Ékest, szegény jó lenne ha már elfelejthetné ezt az egész hercehurcát. :( Igen az a baj az egészségügyben, hogy minden vizsgálatra rámegy egy nap, aztán ott a hétvége és még mindig nincs eredmény. Mindenhez engedély kell, ezt a vizsgálatot ez a doki nem csinálhatja azt meg amaz nem és szegény gyerek meg csak szenved. :evil:

Kép
Kép
tabati

Erika, jobbulást Ékesnek!
Igaza van Tabatinak, nagyon szar így ez eü-ben a helyzet. Az a legrosszabb, hogy egy hülye beutalóra kell várnod. Már mióta tart ez az egész...

A barátnőm a kisfiával is így járt. Valami kiütése volt, igaz a bőrgyógyászatra nem kell beutaló, de 2 héter előre időpontot kell egyeztetni. Szóval le a kalappal előtted, hogy így bírod!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Erika!
Ékesnek sok-sok gyógypuszit küldök!!!!
Ha hőemelkedése van, tuti baci és nem allergia, azzal viszont kezdeni kellene valamit...nincs a dokinéninek helyettese?
Addig is próbáljátok meg a Normaflore-t és kamillateát+diétát....

Noémi!
De jó, hogy jobban vannak az ikrek!!! Reméljük ügyesen szopiznak majd....

Szoptatós hálóing: nincs az a pénz, hogy felvegyem. Kaptam anyóstól elöl gombolós pizsamát, abból tervezek venni még 2-t....azt legalább fel tudom venni később is....

KépKép
amadea

csajoook!!! hiába van 2 diplomám ez a baldachin meg a vas kifogott rajtam... :? hogyan kell falrakni??? :oops: szőke vagyok na

Kép
Kép
mniki84

Anuk!
Ez lányos is és macis is:http://www.teszvesz.hu/item585077074_zapf_chou_chou_hordozo_eteto_pihenoszek.html

KépKép
amadea

Amadea, nem biztos, hogy a pizsi jó. Inkább a hálóing...
Egyrészt a betétet is cserélgetni kell, másrészt, ha pisilni mész a pizsi alja leér a földre, a hálóinget meg könnyen fel tudod húzni.

Másrészt ha netalálntán beüt a krach és császár lesz, a katéter és a hasseb miatt egyébként sem megy majd fel a nadrág!

Szóval szerintem szerezz be elöl gombos hálóinget is!

Niki, nem tudok sajnos segíteni! Én baldahint nem vettem Áronnak.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!
Mondasz valamit... :? , de én úgy utálom a hálóinget, mindig felcsúszik a nyakamig és ki van belőle a fenekem :oops: ...azért beszerzek 1-2 darabot abból is....ráadásul, amiket eddig láttam olyan ortók voltak, hogy nagyanyám se venné fel....na mindegy, nem divatbemutatóra megyek....

KépKép
amadea

na mindegy, nem divatbemutatóra megyek.... :lol:

Azért biztos ami biztos sminkkészletet is pakolj a bőröndbe. :wink: :lol:

Kórházban elnézegettem a sétáló mindennapos kismamákat, háááát, egyik sem úgy nézett ki, mint aki egy magazinból ugrott elő. :roll: :lol: Viszont nst-re jött egy lány, akinek valami baj lehetett a csípőjével, alig bírt menni, komolyan pingvin volt, nagyon sajnáltam. Ő már biztos várja a megváltó szülést... :roll:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Picit elmaradtam, de igyekeztem mindent végigolvasni mióta nem voltam :)
Borzasztó idő van, szakad a hó és tök sötét az ég :( Pedig sok-sok napsütés kellene már ilyenkor...

Amadea: én is utálom a hálóinget, világ életemben pizsamás voltam. De egyre többen mondják nekem is,hogy mindenképp vegyek hálóinget, a kórházban sokkal praktikusabb, mint a pizsama. Úgyhogy én is beruházok egy-két db-ba :)

Noémi: örülök, hogy az ikrek már jobban vannak! A felújítás is szépen halad, ahogy írod, kitartás, már kevesebb van hátra mint volt :)

Begane, Evicuska, nagyon édesek a 4d képek! :)

Erika: Ékesnek mihamarabbi gyógyulást kívánok! Borzasztó ez a mai egészségügy... :(

Tegnap nálam is megvolt a cukros vérvétel. Jövőhét elején lesz eredmény. Ennek örömére ma bevágtam egy tábla csokit, már idejét sem tudom, mikor kívántam meg a csokit ennyire... igaz, jól felidegesítettem magam az állatorvosnál, olyan lekezelően beszélt velem a dokinő, ahogy még soha senki, ráadásul alaptalanul... inkább nem is gondolok rá, mert csak összeszorul a gyomrom tőle...
Sikerült a jogsival járó ügyeket is elintéznem, egyszerűen vicc, hány helyre el kell menni, hogy megkaphassam... de végre ezt is elintéztem, és remélem, minél előbb postázzák, hogy tudjak végre vezetni :)

Na, mire megírtam a hozzászólást, kivilágosodott. Remélem így is marad :)
magdii

Magdi!

Hó? :shock: Akkor tényleg ennyire messze lakunk egymástól? :lol: Nálunk egy kis eső esett, de felváltva esik az eső és süt a nap. Kutyák is meg vannak tőle bolondulva.

Sajnálom az állatorvost, mi is vittük volna őket ma oltásra, de majd jövőhéten lesz a közelben oltás kiderült.

És hogy ízlett a cukros lötty? Ugye hogy nem volt annyira gáz? Én is kívánom a csokit, de nincs itthon, kimenni meg lusta vagyok érte. (de most írtam sms-t férjemnek, hogy ha utjába kerül egy tábla csoki, nehogy otthagyja...remélem érti a célzást. :lol: )

Jogsi reméljük minél hamarabb megérkezik. :wink:

Kép
Kép
tabati

én nem fogok bevinni hálóinget, mert utálom. Majd kitalálok vmit, ami gombos. és azért leér a comb közepemig.
Vendég

Puszedli! :lol:

Azt hívják hálóingnek! :lol: Mindegy, hogy mit viszel be egy férfiinget is bevihetsz a lényeg, hogy ne legyen alja, mert az zavaró lehet pisilésnél császárnál, betétcserénél stb. ahogy fentebb már írták is. De ha nincs alja, akkor ugyanazok a zavaró tulajdonságai vannak, mint a hálóingnek, felcsúszik, hasonló. Úgyhogy szvsz kikerülhetetlen. :roll:

Kép
Kép
tabati

Mondjuk rövidgatyás pizsi talán nem hülyeség, az legalább pisilésnél nem ér a földig...

Kép
Kép
tabati

Ez viszont szó szerint szarul esett, pont itt nem vár az ember beszólogatást a másiktól.....

:?

KépKép
amadea

Amúgy meg a hálóinget se egyszerű tartani betétcsere közben, mert csak fel kell húzni és magától nem marad ott.....de szerintem teljesen felesleges ezen vitatkozni, úgyis mindenki úgy csinálja, ahogy neki megfelel...azért Noémi neked köszönöm, hogy rávilágítottál néhány dologra, ami nekem nem jutott eszembe....

KépKép
amadea

[quote="amadea"]E írta:amadeaz viszont szó szerint szarul esett, pont itt nem vár az ember beszólogatást a másiktól.....

:?

Viccből írtam.... :oops: :roll: De akkor befogom bocsánat...ne haragudj... :(

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Most jöttem haza, tök jó idő van kint (kicsit csöpögött de már elállt)!
Bent voltam a melóhelyemen, leadtam a táppénzes papíromat és jót dumáltam a csajokkal.
Nemsokára jönnek hugomék és holnap kezdődik a térelválasztó- projekt!! :)

Amadea: én eddig féltem a lopástól, mi van ha eltűnik majd a mellszívóm, de azt mondták hogy mindenképpen kell már bentre is, úgyhogy én is megkockáztatom.
Még jó, hogy ilyen „gyorsan” sikerült időpontot kapnia szegény anyudnak... :?
Én kb. két hónapja jelentkeztem be asszem angiológiára- jövő héten hétfőn megyek. De minek? Lassan már úgyis szülünk!
Hálóing: nem baj, hogy felcsúszik, úgyis eldobható bugyi lesz rajtunk, nem látnak semmi érdekeset! :lol:

Anuk: nagyon szép ez a pihenőszék! Megvetted már?
Nagyon durva a 8 ágyas szoba. :S
Mi május elején megyünk majd kórház látogatásra (vagy hogy hívják), és ha lehet, lefoglaljuk az egyik kétágyas szobát. Egyedül nem akarok lenni, mert mégiscsak jó ha van társaság, meg ha baj van, tudunk figyelni a másikra.

Noémi: a jógás felkészítőt már én is nagyon várom!! :wink: Tök jó lesz szerintem, biztos hogy sok okos dolgot fog mondani Kata.
Banyek, tényleg: jövő héten Neked munkanap. :cry: Ma mondták a kollégáim, hogy nekem is be kellene mennem, mert akkor még dolgoztam, mikor ezt a plusz napot adták. :P
Nem akarsz kivenni inkább egy nap szabit?
Vagy ha gondolod, menjünk délután: ¾ 5- kor kezdődik asszem a du- i jóga.
Hát nem irigyellek, jó húzós lesz az áprilisod! De májusban remélem már csak pihizel hogy fitt és friss (haha) legyél a szülésre. :)

Ékesanyu: mégegyszer köszönöm szépen a Suttogót, nagyon aranyos vagy, hogy nekem adományoztad!
Kislányodat nagyon sajnálom, remélem hamar rendbe jön és végre meg tudják állapítani, hogy mi a baj! Annyira gáz, hogy mindenkinek végig kell menni a bürokratikus hülyeségeken, mire megállapítják a betegség okát! Mint orvos, biztos ki lennék akadva ezen.

Tabati: örülök, hogy minden ok volt a terheléssel! Egyébként nekem is bejött a cukros lötyi, még ki is kapartam az alját! :D
Mindenképpen megírom a dolgokat férjednek (vagyis a Te mailcímedre), csak még nem szedtem össze magam… Annyi dolgom van mostanában, hogy csuda. Hű, most nagyon kíváncsivá tettél, lehet hogy hugommal együtt összeszedjük ma az infókat és estére el is tudom Neked küldeni! Köszönöm, hogy segítesz!!
Úgy fog kinézni a térelválasztó, hogy kb. 15cm széles lambériából fog állni, a nyílászáró homokfújt tolóajtós üveg, és fent félméteres plexi, hogy átjöjjön a folyosóra a fény. Az étkező felőli oldalon pedig lesz egy ablak, abban is plexi lesz- szóval úgy fog kinézni, mint egy házikó. :)
Az ajtó áttetsző lesz, de később veszünk a csajnak egy bambuszrolót, hogy legyen egy kis magánélete is (bár Peti szerint ez csak 40 évesen lesz majd, az is az Őőő felügyeletével :P).
Az ujjatlan body- kat az Auchan- ban vettem, szerintem van még, nézzetek el férjeddel!
Hű, Te akkor most dőzsöltél anyagilag ezen a héten! 8)

Magdi: mi volt az állatorvosnál???

Kép
tökmag79

Tökmag!

Az iwiwről nézd ki az e-mail címem, mert itt nem tudom mit raktam fel az iwiwes a tuti. :wink:

Kép
Kép
tabati

Tabati: mármint én úgy gondoltam, hogy alulra vmi rövid-vagy térdgatyát tuti veszek majd fel. De csak simán hálóinget nem. Még a póló is megtekeredik rajtam, ha alszok, nemhogy egy hálóing.

Ékesanyu: Ékesnek mielőbbi jobbulást!
Vendég

Sziasztok!

Én nem szerettem volna senkit megbántani a hálóing témával, remélem nem tettem, ha mégis, akkor bocsánatot kérek! Úgy látom sokan utáljuk a hálóinget, végülis tényleg az a legjobb, ha mindenféle hálóruhát viszünk, és majd meglátjuk,melyik praktikusabb a mi számunkra,nem? A rövidnadrágos pizsamára pl. nem is gondoltam, de tényleg az is jó megoldás lehet!

Tabati: bizony, hó esett, sőt, szakadt, már vagy háromszor rákezdett és fúj a szél mint az őrült. Olyan az időjárás, amikor még az orromat sem szívesen dugom ki az ajtón :D

Tökmag: az állatorvosos sztori hosszú történet, megpróbálom röviden elmesélni: az egyik kutyusunknak két éve bőrbetegsége van, amit próbálunk kezelgetni, de úgy tűnik, hiába. És mivel egész nap már sírva vakarózik, szerettük volna elaltatni. Ezt a döntést kb. három hónapja halogatjuk, ma eldöntöttük, hogy elvisszük. Csak sajnos rossz orvost fogtunk ki, de hát ők vannak a legközelebb, ahová sétálva eljutunk. Ott közölte a doktornő, hogy ez a kutya bolhás, és a bolhacsípésre allergiás, és ő ezért nem fogja elaltani, meg, hogy mi milyen emberek vagyunk, hogy ezt tesszük szegény állattal, mindezt olyan hangnemben, hogy teljesen kiakadtam... (hozzá kell tennem, hogy hat éve fogadtuk be, nincsenek fogai szegénynek, ezért kézből etetjük, mert másképp nem tud enni, ezek után ne minősítsen, hogy milyen állattartók vagyunk...) Mondom, jó, de két éve bolhás? Meg, hogy már két kutyával végigcsináltam, hogy éveken át gyógyszereztük, de csak a szenvedését tudtuk meghosszabítani, nem szeretném őt is tovább kínozni. Mondtam neki,hogy nem akarok istent játszani, és nem azért altatnám el, mert útban van, hanem mert sajnálom, és tudom, hogy hiába a pénz és a drágábbnál drágább szerek, nem fog meggyógyulni. De persze nem hitt nekem, úgyhogy haza is hoztuk a kutyust. Ha megjön a jogsim, akkor kocsival már el tudjuk vinni ahhoz az állatorvoshoz, ahová régen jártunk vele (amikor az exemmel vittük, autóval...), ők tudják, mi a baja, és nem lesznek ennyire lekezelőek... (egyébként Anyukám felhívta őket, és elmondta nekik, hogy talán nem kéne így beszélni velünk, de a válasz az volt, hogy ha nem tetszik amit csinálnak, akkor vigyük máshová... ez a szép hozzáállás, nem? :evil: )

Bocsi, ha hosszú voltam, de még most sem tudtam megnyugodni, nagyon bánt, hogy így viselkedtek...
magdii

Csillagtáncos: graham lisztből még nem csináltam kenyeret, de ha nekem lenne, kipróbálnám a sima fehér kenyér receptjét úgy, hogy fele-fele arányban raknék bele fehér lisztet és graham lisztet. Én is kenyérsütőben sütök egyébként :) Ezt a fehér kenyeres dolgot én teljes kiörlésű liszttel szoktam elkövetni, mi szeretjük :) De ha van időd, ezen a topicon is találhatsz jó ötleteket:

http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=5102

Remélem tudtam segíteni :)
magdii

Magdi!

Közben már nálunk is leesett a hó. :evil: De most megint hétágra süt a nap. :lol:

Szegény kutyus... :( Még szerencse, hogy neked ilyen jó a természeted, én tuti lekiabáltam volna annak a dokinak a fejét. :evil: De ne emészd magad, neked van igazad, és te tudod, hogy mi mindent megteszel ezért a kutyusért, a te lelkiismereted tiszta.

Kép
Kép
tabati

hálóing téma: én nem utálom, RÜHELLEM a hálóinget...néztünk direkt kórházba valót Anitásat a Brendonba, majd párom megjegyezte hogy Te ilyet öreganyám se vesz föl, rajtam meg el sem tudja képzelni még ha 3 napra kell akkor se...DE ma láttam a C&a ban nagyon tuti hálóingeket, pizsiket, rövid gatyósat is, és olyat aminek köldökig gombja vab, de Snoopys- gáz ha snoopys a hálóingje egy friss anyának...de az legalább tetszik... :? :?:

baldachin ügy megoldva :D

és most lekvárostáskát sütök... :lol:

Kép
Kép
mniki84

Snoopys? :D Ne viccelj!! Király!! :D 8) :D CundA-ban? Na ezt megjegyzem! :wink:

Kép
Kép
tabati

Na nem gondoltam, hogy még ebben a szezonban hóviharban fogok vezetni, pedig de.

Nekem C&A-s rövidgatyás pizsijeim vannak /rózsaszín párducos, Snoopys/, csípő fazonú a gatya, és rohadtul nem érdekel, mit várnak el, abban leszek. Meg van tartalék hálóingem még az első szülésről, de azt ha nem muszáj, nem veszem fel.

Ja, egy jótanács: a Tena hálós bugyi szerintem sokkal jobban tart, mint az eldobhatósak. És 2 elég belőle, mert 5 perc alatt száraz.

Amadea, leírnád a bébid méreteit, mert engem itt paráztatnak ezerrel, szeretném összehasonlítani az adatokat. Köszi!

Csók!

Benta

Kép
benta

Tényleg, nekem is van egy C&A-ból való pizsim, nekem kis zebrák vannak rajta :lol: :D

Tabati: igen én is ezzel nyugtatom magam... de még mindig összeszorul a gyomrom, ha rágondolok a délutánra :( :cry:

Nekiálltam palacsintát sütni, de valahogy még az sem akar menni, már a másodikat égetem oda... :oops: :roll:

na eldugulok a kínjaimmal mostmár ígérem :D
magdii

najó megnyugodtam hogy nem csak nekem tetszenek a snoopys dolgok :D

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Túléltem, de nagyon vacak volt.
Most vettük le a kötést, eddig nem láttam semmit félszemmel, szemüveg nélkül. Most viszont nagyon zavar a monitor fénye, úgyhogy csak szóltam, h megvagyok. Majd holnap elmesélem.

Mimmi

Kép
Kép
mimmi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?