Eni, 62? Jaj, akkor toljuk egy kicsit a kertezést vagy zsákban megyek/futok....
off, Memme, súlyos téma: én mostanáig nem szembesültem az alkoholizmussal. Peti nagypapája anno ivott,de már rég meghalt.
Anyum testvére viszont 3 éve ment el hosszas, nehéz harc után. Ő egy angyal volt, a maga egyszerű módján. Nagyanyám és Ő is egyszerű varrónő volt 4 ill. 8 elemivel, nagyim gyerekkorában az utcán koldult, de amikor édesanyám tanulni akart, akkor mindent megtett és megharcoltak egy jogi diplomáért. Szóval csak anyum "tört ki". Aztán nagynénémet 16 éves korában az utcájuk sarkán hazafelé a munkából elkapta pár srác....
Majd végignézte, ahogy meghal a saját testvére, anyum és a mamája. Aztán Ő is. Ezt csak azért írom, mert fontos az előzmény. Most egyedül nagynéném férje él még a régi házban, aki derekasan végigküzdötte nagynénémmel otthon az utolsó heteket. De aztán elindult lefelé. Iszonyú mennyiségeket iszik, csomagtartóban hordja a piát, közben kamionozik de tagad. Most törte szarrá a kocsiját, rossz volt látni, hogy abból élve kiszállt, de csak "csúszott" az út.
A fia és a két csodás unokája 5 percre lakik Tőle, de 2 éve nem látogatja őket, Levire sem kíváncsi. Néha felhívja Keresztapámat (a fiát) és mindennek elmondja, aztán másnapra semmire nem emlékszik. De tagad,tagad, tagad....én meg tehetetlen dühöt érzek. Egyfelől utálom és félek az ilyen emberektől nem tudok mit kezdeni egy piással, másfelől meg iszonyú felelősséget érzek de tehetetlen vagyok.
Sztem édesanyád nagyonis fáradt! De ez olyan fáradtság ami nem fizikai, hanem idegi. A tejes befelé fordulás és önsajnálat fáradtsága, ami nagyon leterhelő, és sok esetben lehetetlen kimozdítani belőle az embert. Innen a tehetetlenség érzése. És bár nekem "csak" nagybátyám és szinte már soha nem látom, emiatt el tudom képzelni mit érzel és nagyon sajnálom!!!! Kegyetlen dolog asszisztálni vkinek az önpusztításhoz, főleg ha szívünkhöz közel álló...
Judy, köszi. Vettem ezt is azt is, bár kölesből csak port találtam....Levi is eszik már mindent, sütiket is, persze módjával. Sztem az allergia nem ezen a 2 hónapon múlik....eddig semmi nem bántotta a pocakját, nincsenek kiütések sem. És végre eszik, ha kanalat lát, nem kap szájzárat. Úgy élvezem!Hétvégén jön a paradicsomos csirkemáj...
Orsi, köszi a homokozós ötletet. Homokot honnan szereztek bele?
Mindenkinek mindent feladtam. Andi, kissé szétszórt voltam, meg ezren voltak a postán, ezért fejjel lefelé címeztem....
bocsi bocsi