Új privát üzeneted érkezett!

Rilla,
Te hol laksz, hogy szakad a hó???
Nálunk 100 ágra süt a nap. Bár az idokep.hu-n láttam, hogy az egész dunántúl havazik

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt!

ma 9kor sikerült kimásznom az ágyból :shock: , nagyon régen nem volt ilyen. Na mindegy ma úgy érzem nálam még egy lassított csiga is gyorsabb ma :roll:

Lináncska szuperek a képek. Nekem is az az alulnézetes tetszik a legjobban.
Szuper, hogy Lili így örül Levikének is :lol:

Kandi, nagyon köszi mégegyszer a köcsögös tál használati útmutatóját. Elő fogom venni, kedvet kaptam hozzá, csak azt nem tudom, hogy mit készítsek benne :idea: :?: :roll:

Noki, minnél hamarabbi gyógyulást a számítógépednek, aztán gyere :idea:

Tündi, érezzétek jól magatokat a névnapozáson :wink: Hát a képen én nem látom azt a pocakot :shock:

Anna: én is jövő héten megyek dokihoz, és akkor akarok rákérdezni, hogy mehetek e jógára, de szerintem én sem mehetek :oops:
De szülésfelkészítő jógára mindenképpen el akarok menni, és az csak Tb-van. 36 héttől lehet menni, és 3 alkalom. Ott lazulás van meg légzéstechnika, na meg felkészülés.
Barátnőm most volt, és ő azt mondta tudta használni a szülésnél. Szóval ha ez érdekel, akkor oda legalább elmehetnénk együtt.
Leírnád nekem merre van ez a turi, persze pü is jó. Köszi
Tök szuper, hogy minden rendben van babával. Hát 10. :lol: házassági évfordulóra ez lesz a legcsodálatosabb ajándék.

Mindenkinek nagyon drukolok a következő uh-ra, és akik most fogják megtudni kiváncsian várom, hogy melyik színű tábort fogja erősíteni :lol:

Ági, bocs, hogy a példánál kihagytalak, nem direkt volt :oops: , pedig nem vagyunk sokan :lol:

Bener: anyós, hát csatlakozom az elöttem szólokhoz, én sem tudnék se anyóséknál, se a szüleimnél lakni.
Így messziről szuper jó a kapcsolat, de nekem nem menne. Most a sógornőmék választották ezt a megoldást, hogy anyóséknál laknak, és ugye ott is jön a baba. Na már most vannak konfliktusok.

Mimi, azért ne hajtsd szét magad azzal a melóval.

Én tegnap tojáslevest csináltam, eddig nem volt a kedvenc ételem.De most nagyon megkívántam, és vacsira úgy ettem, minta ennél nem is ettem volna soha finomabbat.

Adri

Kép

Kép
irdab

Rilla !Én is Femibiont szedek!
De Én se hallottam még olyat,hogy a védőnő fog diétára....és Linácskának igaza van,ha a vizeletedben van cukor....az nem ugyan azt jelenti,mintha a vércukrod lenne....és teljesen más a kezelése!

Csilla!Én tojás pörköltet készítettem....jó sok fokhagymás bab...azt is imádom....folyatsz bele tojást???
Noémi!A répa nagyon jó benne....imádom,Én is ha répásan csinálok pipit,akkor vagy 1kg-ot belepakolok...aztán csak azt eszem ki....fiúk alig kapnak... :wink:
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Linácska: még jó hogy raktál fel kukis képet!
Így én már teljesen biztos vagyok abban hogy nekünk lányunk lesz, ugyanis ilyen kuki vagy hasonlónak nyoma sem volt az UH-on.
Édes kis ufótok van nektek is!

Bener: köszi mi jól vagyunk! Remélem ti is?! Csak néha görcsölök, mint tegnap este is, de rögtön bevettem egy Magne B6-ot és nemsokára elmúlt.

Együttélés anyósékkal vagy saját szülőkkel? Kizárt! Nekünk csak tavaly nyáron kellett volna velük együtt lakni kb. 6 hétig amíg be nem költözünk az új házikóba. De én tudtam hogy egyikünk se bírná. Így egy barátházaspárnál voltunk, na az is elég kemény volt!
Mégegyszer nem vállalnám be.

Ma reggel a csak csajokban arról beszélt egy nőgyógyász hogy mi az ideális korkülömbség az 1. és a 2. gyerek között.
Nézte valaki?
Azt mondta hogy császáros szülésnél a műtét miatt 2 év korkülömbség az ideális. Sima szülésnél már a 6 hét regenerálódás után is teherbe lehet esni.

Pár hete pedig azt olvastam a Blikk Nők-ben hogy az ideális korkülömbség 3 év.

Első babások! Ti mikorra tervezitek a 2.-at?
Vendég

Adri!
Nyugi,eddig arra jutottam,hogy elő vettem a hagymát :lol:
Majd elolvastam ki mit írt,és ááá olyan lusta vagyok.

Én minap körözöttet kívántam meg.Pedig én meg azt nem szerettem :lol:
De annyira jól esett,hogy sz.tem jövő héten is fogok csinálni :wink:

mimi12

Rilla ne már hó! :shock:

Itt még néha süt, néha beborul, de az orkánerejű szél itt van, és hideg is van. Mikor lesz már tavasz. Nagyon kész vagyok ettől az időtől.

Mimi, én azt eleve kivánom állandóan, (túró, tejföl, tej, sajt) de amióta terhes vagyok már kb 6x én is csináltam körözötet.

Most nálam a sláger reggelire, fokhagymás pirítós tejfölel, füstölt háziszalonnával, és újhagyma hozzá :lol:

Tegnap este még bűnöztem is :oops: Amióta terhes vagyok nem is tudtam megenni az édeset, se egy csoki, se egy süti semmi. De 4 napja annyira kivántam a csokis sütit. Mondtam apána tegnap (mert már nem bírtam tovább), ha jön haza melóbol hozzon nekem sütit a cukiból. Mondtam tömény legyen és csokis :oops:
Kaptam egy rigójancsit :wink:

Én is a femibiont 400 szedem.

Adri

Kép

Kép
irdab

Piroska,
mi úgy terveztük, hogy két év legyen a két gyerek között, ez majdnem össze is jött, csak az a kisbaba nem maradt meg. Aztán másfél évet vártunk egy újabbra. Szóval mi kevesebbet terveztünk, de végül lesz 3 év 8 hónap. Na de majd a harmadik :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok!

Linácska, nagoyn jók a képek :D , édes!
köszi mindenkinek a névnapi köszöntést! most jöttem az orvostól, bőrgyógyásztól, és elkeseredtem. betadine kenőcsöt kaptam, amire pedig az van írva, hogy nem szabad használni terhesség alatt rendszresen. most akkor nem tudom mi legyen. bekentem, max. abbahagyom. ja, hogy mi abajom? valaami bakteriális gyulladás van a bőrömön a hasamon. :( hogy honnan került oda???

Kép
henn

Sziasztok

Piroska hát szerintem 6 hét azért durva. Ajánlott legalább 6 hónapig szoptatni szerencsés esetben. Az meg azért elég sokat kivesz szervezetből szerintem elég nagy terhelés lenne szervezetnek szoptatós anyának lenni és várandósnak is. Főleg ha valaki babát vár akkor ajánlani szokták, hogy válassza el a nagyobbat. De ezek szerint ha valakik januárba szül az október novemberben szülje a következőt. Hát 2 beszélni és járni nem tudó gyerekkel ellenni nem semmi feladat, mondjuk tény együtt nőnek fel és hamar összenőnek míg más esetbe azért idő amíg együtt tudnak játszani, és sokáig más lesz az érdeklődési körük. Minden elismerésem aki ezt bevállalja . Én képtelen volnék. Nekem 3 aztán 5 és most 9 év lesz köztük. Ez a 9 már sok, de hát így alakult. Nekem nagyon jó volt, hogy nagyobbik már önálló volt nem kellet emelgetni, rá lehet bízni dolgokat.

Csilla várom a levelet majd

Kenderike
Kép
kenderike

tündi, köszi a képeteket, szépek voltatok, gratulálok utólag is. hát nekem akkor júniusban, már bizots nagy hasam lesz, meghát ugye csak polgári, így nem nagyon akarok igazi menyassszonyi ruhát. szűk családi kör, semmi felhajtás, valami egyszerű, kényelmes, de szép elegánsat szeretnék. majd körülnézek.

Kép
henn

Ági, bocs, hogy kihagytunk! :oops: Ezek szerint négyen vagyunk első baba-kislány-osok :) (Jó, persze pl. Linácska is ilyen, csak az már régebben volt... :D )

Piroska: hát az nagyon sok mindentől függ nálunk, hogy a 2. mikor jöjjön. Először lássuk meg, milyen is ez az egész gyerek-nevelés-dolog. Ha tetszik, és nem megy el még egytől a kedvem :oops: , akkor a köv. kérdés, hogy anyagilag hogy fogunk állni? Ha dől a lé apától, akkor jöhet hamar a tesó, egyébként pedig vissza kell jönnöm dolgozni. Ahogy most kinéz, min. 1 évre - vagy aki GYED alatt lesz megint terhes, arra nem vonatkozik ez a 365 nap? Aztán ott van még az a fránya PCOS, ami szintén befolyásolja a dolgot... Szóval minden még a jövő zenéje...

Linácska, Tündi, köszi a képeket! Jó, hogy valami feloldja a tömény rizsát :D (Ezt nem bántásnak írtam - mármint a rizsát!!!)

Ma hideg gyümölcslevest és bácskai rizseshúst fogok ebédelni - ez szimpi az étlapról. Hátha valamelyikőtök kedvet kap... Bim-bam, Te még nem írtál ma a főzési terveidről! :roll:

Kép

Kép
hmbori

Henn: benne van a mondatodban a kulcsszó. Terhesség alatt rendszeresen nem használható. Feltételezem hogy csak addig kell használnod a krémet amíg el nem múlik a betegség. És nem addig amíg meg nem szülsz. Ez szerintem kb. pár napot talán hetet vesz igénybe. És az már nem rendszeres. Nyugodtan kend be vele magad. Gondolom azért mondtad a dokinak hogy olyan krémet írjon fel amit terhesek is használhatnak?
Vendég

henn, nekem a nődokim is ajánlotta ezt a kencét, úgyhogy nyugodtan kend vele a hasad. Ha nem hónapokig használod, biztos nem okoz gondot, azért biztos nem olyan tapasztalatlan a Te dokid sem, hogy rosszat ajánljon!

Kép

Kép
hmbori

hmbori: én úgy tudom hogy aki addig megszüli a 2. gyereket amíg le nem jár a gyed ugyanazt a gyed-et fogja kapni a 2. gyereknél is.
Mi azért akarjuk bevállalni a 2.-at rövid időn belűl. Ja és ezt nem én találtam ki, ezt a TB-nél javasolták hogy így csináljuk. Ha rendes ügyintézőt fogsz ki elmagyarázzák, pláne ha van ismerős is ott.
Vendég

bőrgyógyász szakorvosnál voltam, ő mondta hogy használjam, tudja hogy terhes vagyok. gondolom tudja mit írhat fel, miit nem :shock:
amúgy mióta terhes vagyok tele vagyok bőrhibákkal. borzasztó, vannak rajtam ilyen kiiszáradásos foltok, nyakon, lábon, karon, nem viszket de csúnya. lehet szétesek augusztusig :shock: csaknem
lassan mennem kéne, káposztafőzeléket főzök sült házisonkával, nyami...
szeretitek a házi hurkát, sonkát és társait?

Kép
henn

Linácska,mekkora cécót csinálnak ebből a vizsgálatból :? De végülis egy levelet megér..

Rilla,10cm hó..az igen :) Nálunk is ezer ágra süt a napocska!:) Remélem már nem fog havazni!

Mimi,még 12év és megtudom :) De én attól tartok,a nagyobb gond apával lesz majd.Már most megmondta,hogy ilyen+ilyen fiúk szóba sem jöhetnek...meg hogy hazahozza a géppuskát!:) :wink:
Persze mondtam,hogy úgyis Luca dönti el a dolgokat,és nem mi.

Csilla,igen ez a esküvői díszegyenruha.A kardosok meg kistársaságiban vannak...Legalábbis azt hiszem így hívják :oops:

Irdab,köszike,igyekszem jól érezni majd magam.elég feketének látom most a dolgokat.Éjszaka ki is pakoltam apánknak a dolgokat..de remélem nem fog túlmenni a mértéken,és este hasznát fogjuk venni a teendőknél...

Piroska,én láttam a csak csajokban a dokit.Én több korkülönbséget szerettem volna köztük,de nálunk így 23hónap lesz köztük.Persze ennek előnye is van,csak be vok kicsit tojva,hogyha kistesó is ilyen eleven lesz,mint Luca akkor világgá megyek :wink: :P :D

Teszek egy másik képet...Ez esküvő előtt van egy héttel...Tehát 15hetesen :)
Kép

Szerintem a menyasszonyi ruha nagyon jól álcázta a pocakomat!:) Persze mindenki tudta,hogy jön a babuci :wink:

Kép
Kép
tundi24

Kenderike: nekem van olyan ismerősöm aki két nem beszélő pelenkás gyereket nevelt egyszerre, akkor azt mondta hogy elég nehéz feladat, de nem csinálta volna másképpen. Nekik az első fiú lett a második lány, a kisfiú védi mindentől a picit és nagyon sok mindent ő tanított meg a kislánynak. A kislány látta hogy már a tesója szobatiszta és így ő is hamarabb lett az. Az oviban és az iskolában megvédi a nagy a kicsit. Persze mindennek van jó és rosz oldala. De szerintem nagyon sok helyen elsősorban az anyagiak döntenek.
Vendég

tündi, a párod hol dolgozik, hogy díszegyenruhában volt az esküvőtökön?

Kép
henn

Henni, én imádom :lol:
Figyu, a káposzta főzelék neked a kelkáposztafőzelék?

Mióta babás vagyok, én nekem is nagyon száraz a bőröm, hiába kenem magam folyamatosan, néha így is lifeg a bőröm.

Második gyerek. Mi is izibe szerettük volna a másodikat, a lóvé miatt, de mivel most veszélyeztetett vagyok ezért most pl nem is emelhetek.
És mi van, ha a másodiknál is az lennék? Nem veszem fel a gyerekem? Ezt el sem tudom képzelni. És mi a 4. en lakunk.
Úgyhogy én most ebben a kérdésben sajna még döntésképtelen vagyok :oops:

Adri

Kép

Kép
irdab

Henni!
Hogy szeretjük a a házi kaját??
Én zsírral sütök főzők.És felvágott helyett állt,valami szalonna félét veszek.Tudom sokan ezen kiakadnak...Viszont én egészségesebbnek tartom ezeket,hisz nem tartósított nem hidrogénezett meg mit tudom én mi...És azért ezek sem bio cuccok,vagyis valamilyen szinten egy szalonna is tartósítva van,de nem 8félével.
A hurkát és társait is imádjuk :lol:
Képzeljétek..A kerianyám jó 10éve szenved az epéjével.Jár fűhöz fához,megműtötték,de mindig van valami nyűgje.(ok kicsit hipohonder is).Tegnap el ment egy csontkovácshoz.No és mit mondott neki???
Étolaj helyett használjon zsírt ,és ha lehet egyen inkább házi cuccokat,szalonnát hurkát akár kolbászt is.Naaa kíváncsi vgyok,mert ugye pont ezeket nem ajánlják epéseknek. :roll:

Gyed és társai...
Szülés előtt kell majd az 1év meló.Vagyis Nem minden egyes gyerek születése előtt,ugyanis a gyed az jogviszony,vagyis munkánakszámít.
Viszont én olvastam olyanokat,hogy ha valaki gyed alatt szűl,akkor ugye újre kell igényelni a pici után a gyedet,és azt az addigi gyed-bő fogják számolni.Vagyis annak a 70%-a lesz/lenne.SZóval annyira nem jó ötlet gyedből gyedbe,mert jóvel kevesebb lesz a pénz.De a kiskapu a táppénz :wink:
És ezt ajánlom azoknak akik gyeden gyesen vannak és jön a kistesó.Tessék utána nézni!!!!
Nagyon nem mindegy!!!

mimi12

Piroska hát elismerésem ismerősödnek, nekem is van ilyen ismerősöm, szerintem akkor is nagyon nehéz, és megterhelő az anyának, főleg ha szoptat. Szerintem személyiség függő ki bírja ezt végig csinálni, én nem voltam rá képes azért is mondtam , hogy minden elismerésem aki végig bírja csinálni ezt. Pénz meg tudom hogy nagy úr, főleg ebben a világban, de én még a pénzért se vállaltam be ilyet. Én úgy tudtam őket kiegyensúlyozottan nevelni, ha hagytam időt magamnak. Így nem volt gond éjszakai kelés még 2 évesen is. De szerintem ez baba függő is, szokták mondani, hogy vannak 2 emberes babák, na nekem lányaim olyanok voltak, lehet ha egyszerűbb esetek lettek volna akkor másként látnám.

Kenderike
Kép
kenderike

adri: szeretem a kelkáposztafőzeléket is, de a múltkor (talán nem főztem ki rendesen előtte)teljesen kipattogott tőle a nyelvem. meglepődtem rajta, de hallottam hogy ha nincs rendseen kifőzve ilyesmi előfordulhat. anyu azto mondta nyugodtan csináhatom síma káposztából is, azóta ezt használom. bár mind a kettőnőek ugyanolyan íze van, szerintem. én is imádom a házikaját. nálunk egy évben legalább 3-4szer van disznóvágás és hát utána dőzs van :D tele vagyunk hurkával, sonkával,ha van akkor disznósajt, töpörtyű, nincs is ezeknél jobb. a húst sem boltba vesszük. szüleink nevelnek malacot, csirkét így a húst tőlük kapjuk és semmiért nem adnám oda. most épp a párom által kisütött csirkezsíros pirítóst ettem újhagymával... :D
mimi: én is azt hallottam, hogy sokkal jobb egészségesebb az állati zsíradék mint ezek a puccos olajak. és szerintem nincs is olyan büdös illata mikor az ember rántott húst vagy bármit süt. meghát lilahagymával együtt fenséges :D

Kép
henn

Piroska,
tegnap azt mondták, hogy az a tervezet, hogy ha valaki két éven belül szül, akkor duplájára emelik a GYED-et. Az tök jó lenne.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

[quote="linacska"]P írta:linacskairoska,
tegnap azt mondták, hogy az a tervezet, hogy ha valaki két éven belül szül, akkor duplájára emelik a GYED-et. Az tök jó lenne.
Húú én ezt nem is hallottam.
Keressünk már valami infót erről.Csak úgy érdekel,mert mindenütt rémhíreket keltenek,és engem annyira irritálnak a félrevezető hírek.
Mármint a rossz szándékúak,nem az ilyenek.

mimi12

Mimi,
a HirTV-n nézett anyu tegnap valami hiradót, és ott volt, hogy egy évet dolgozni kell a szülés előtt, hogy kapjál ellátásokat, de nem 3 évig jár majd, hanem amennyit dolgoztál, viszont ha 2 éven belül megszületik a tesó, akkor dupla GYED jár.
Amúgy tök diszkriminatív a 0-3 év korkülönbségű gyerekekkel, hogy csak az egyik után jár ellátás. Ha ikrek, akkor megkapják duplán, ha meg több, mint 3 év a korkülönbség, akkor végig kapja GYES-t, GYED-et az egyik, és a másik is. Ha meg mindkettő jogosult lenne, akkor a mai szabályozás szerint választani kellene, hogy melyik után kéred.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Heni!
Tényleg, kettő N-el írod a neved??Ugye neeeem???? :lol:
Én kíváncsi vagyok majd a kerianyumra.Biztos vagyok benne,hogy 1hét múlva,az egész család tudni fogja,napi hányszor megy wc-re :lol: :lol:
De tényleg kíváncsi vagyok!!

Házi kaja.Mikor születtem Budaörs még falú volt,hát úgy nőttünk fel,hogy volt minden földi jó.
Szeretnék majd csirkét + pár tyúkot a tojás miatt.De a párom hadakozik ellene.Ő tősgyökeres pesti,és fél ettől a feladattól.Pedig nem nagy kunszt a baromfit nevelni ellátni.
És irigyellek a sok fini házi hús miatt.Nincs is azoknál jobb!!Csak itt már olyan nehéz hozzá jutni pest környékén.
Nekem a zsírra egy gondom van csak.Kb 6-8kiló zsírszalonnát szoktam venni.És olyan hamar elhasználom a zsírt :lol:

mimi12

épp a hírtvét nézem a deles híreket de még nem esett szó gyedről, pedig tegnap beszéltek róla. addig-addig variálnak a törvényekkel, jogszabályokkal, míg rosszul fogunk kijönni belőlük. de én is csak annyit hallottam, hogy már egy év munkaviszony szükséges, és max két évig adható. most, hogy áldott állapotban vagyok éln is elestem pár dologtól, az idén kaptunk először cafeteriát-üdülési csekket, amely csak abban az esetben jár, ha aegy évben 180napnál többet nem vagyok betegállományba. hát köszönöm, nálam ez ugrott. pedig már elterveztünk a párommal 4napot szoboszlón egy hotelban. már nem tervezünk.

Kép
henn

mimi: pedig jó dolog ha vannak állatok, a tyúkkal a tojáson tudsz spórolni, elég drága mostanában már az is. meghát házi tyúkból jó leves, rántott hús, sült hús, és mégiscsak tudod, hogy te nevelted, a tied, tudod mit evett... ugyanez a malackánál is, abból mleg aztán végképp van zsír bőven, meg a hus is megvan oldva, ha egész évben nem is de jó pár hónapig. igazad van, nem nagy gond, talán a disznóvágás igen(de hát valamit valamiért), de az meg néha buli, főleg ha a férfiak még meg is isszák ugye a pálinkát reggeli előtt és után ebéd előtt és után.... :D
próbáld meggyőzni párodat, olcsóbb is, finomabb is. :)

Kép
henn

Henn,
tegnap jött nekem az aktuális várandós naptár, ezt abból másolom ide.
A terhességi foltok megjelenése, a száraz, viszkető, vagy pelyhes szőrrel borított bőr mind a hormonális változásoknak köszönhető a várandósság során. Nem kell aggódni, babád megérkezése után ezek a változások elmúlnak, és visszakapod bőröd régi állagát. A száraz, viszkető, hámló bőr ellen testápoló krémekkel és olajokkal veheted fel a küzdelmet. Az egészséges étrend és a sok folyadék segít a kellemetlen bőrtünetek enyhítésében.

Szóval ne aggódj, a kezemen nekem is van.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

csak a felhasználó nevem henn írom két n-nel, de a heni tökéletes :D

Kép
henn

köszi lina, aranyos vagy, hogy megírtad. van gyógyszertári krémem, azt mondta a doki,hogy kenhetem vele, úgyhogy megpróbálkozom. meghát persze ott az aloe vera, ami szintén van de még semmit nem használt akármire is kentem...

Kép
henn

[quote="henn"]c írta:hennsak a felhasználó nevem henn írom két n-nel, de a heni tökéletes :D

Amúgy a Húgom legnagyobbika Henriett.A Papám (már nem él szegény,de öreg volt)az utolsó éveire haza költözött,előtte Svédországban lakott.Ő mondta mindig a Heninek,Hogy Henni.
A húgom meg ki volt tőle kb 5évig,aztán már ráhagyta a Papára.
No de,a Szabit meg feszt Csabizta,de volt,hogy megkérdezte anyutól..Hogy is hívják a Noémi gyerekét,a fiút??? :lol: :lol:

mimi12

:D aranyos lehetett az öreg! sajnos nekem már csak egy nagymamám van aki él, de ő nagyon messze lakik, úgyhogy nem sűrűn látom. párom papája hívja egyik unokáját Debora-helyett zsebórának :D . nem érti meg, hogy nem úgy hívják :D jó fej ő is, nem semmi mikor összevissza beszének, olyanok tényleg mint a gyerekek.

Kép
henn

egyébként nem is hívnak heninek, a szülőkön kívül senki sem. mindnki hettának szólít. rajtam maradt valaahogy , de szeretem. van aki henriettának hív, a teljes nevemen, na attól a falra mászom, valahogy nem szeretem. ha lányom lesz, azt sem tudom hogy fogják hívni, hogy jól csengjen. bár van már két név, amin vacilálunk, de még korai lenne.

Kép
henn

Szerintem azért a Heni szép név.De lehet én megszoktam,mert van a családban.De nekem tetszik...
Nekem is már csak egy nagymamim van,és ő is lassan 80éves lesz.De hála égnek még igen aktív,túrázni jár,és még szellemileg teljesen friss!!
Jaj ez a zsebóra nagyon jó :lol: :lol:
Ex anyós mesélte,hogy mikor a ex sógornőm született,aki Kinga lett,megkérdezte a Sváb nagyapától a szomszédnéni,hogy hát Krammer bácsi,hogy hívják az unokát??Mire az öreg válaszolta(akkor már jó 6hós volt),hogy hát valami kingilngi :lol: :lol:

mimi12

Henn,apa a honvédségnél melózik.Azért volt díszegyenruhában..
Nekem anyósomék szoktak vágni..de nem túl adakozóak..de amugy imádom.Karácsonyra mi is szertnénk vágni egy malackát!:)

Mimi,kingiling,aranyos :P

Linácska,nekem is előjöttek a bőrproblémák Lucával,és el sem múltak..rémesen tud kinézni a bőröm...Ráadásul a fémre is allergiás vagyok :? :?
Most egy kicsit jobb a helyzet!:) Remélem ezzel aterhességel esetleg megjavul :)

A gyed téma engem is érdekelne.Luca előtt nem egész egy évet dolgoztam..Szépen néznénk ki,ha csak egy évig lehetnék gyed-en,és a mostaniból számolnék ki kistesóét,mert akkor igen keveset kapnék :roll: :?

Kép
Kép
tundi24

a kinga név jól megkeverte a papát :D :lol: :D jók ezek az öregek!! talán pont azért olyan fitt nagymamád mert túrázik, nem hagyja el magát, és talán a betegségek így jobban elkerülik hála Istennek. mindig azt hallani hogy a sportolás milyen jó és hasznos és egészséges. (bezzeg én, ha feljövök a másodikra végem van) bár mondjuk 80évesen túrázni, hát tényleg nem semmi. én biztos nem leszek ilyen, lehet a 70s érem meg nemhogy a 80at.

Kép
henn

tündi: akkor párod majdnem kollega!

Kép
henn

Linácska: én is hallottam a hírt a 2x gyedről. Na ha ez így lesz akkor még tutibb a 2. korai baba. Azért nem mindegy hogy 90et vagy 180at kapunk :wink:
Vendég

Piroska!Én már annak is örülni fogok,ha kapok kb 40.000körüli gyedet :lol:Amúgy tényleg nem mindegy,hogy meg duplázzák e vagy sem??
És mivel súlyos anyagi csődben van az ország,sokkal sokkal carabb a helyzet,mint amit bevallanak..így erősen kétlem,hogy mikor mindenütt a megvonás van,akkor a gyedet ennyire kedvezővé tegyék,majd jövőre.
Bár minden kitelik most már...

mimi12

Henn többen is vagyunk itt pl katonagyerekek :lol:

Kingiling hát szétröhögtem magam :lol: :lol: :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

örülök a sok kollegának :D

Kép
henn

mkinek köszönöm a kedves babadícséreteket :)

lina: bocs, figyelmetlen voltam, hogy lili már jár közösségbe - akkor csak rajta múlik, mikor lesz szobatiszta, de ez a jó, hogy nem parázol rá és nem érdekel :) gratula a kisfiúhoz, de lili nem lesz szomorú:?: :D

anetoo: mátéknak öcsijük lesz :D

henn: szia! ezen a topicon nem fogsz unatkozni :) mi is most májusban esküszünk, én kölcsönzöm a ruhát, olyat, ami kétoldalt húzható zsinórral, nem kifejezetten kismamaruha, de vidéken kölcsönöztem, ha gondolod, priviben elküldöm a képet+elérhetőséget... egyébként meg javaslom neked, hogy minél előbb jelentkezzetek be a szertartásra, mert február közepén május közepére már csak elvétve volt nálunk hely (XIII. ker.)

kandi: mikor mész uhra? mert nemsokára neked is látni kell a KCSt, nem?

irdab: én szedek vasat, neo-ferro-folgammát, szorulást okoz természetesen :(

cscsi: bábszínházba még nem mertem én sem elmenni mátéval, pedig ő 1 évvel idősebb milunál - büszke is lehetsz rá, hogy végig lekötötte

hmbori: ne viccelj, hogy kivülállók a kislányos anyukák... aztán ha meglesznek a bébik, a fiúk összeverekednek majd azon a pár lányon :D :D

Orsi
Kép
Kép
spulni

Mimi,
de dolgozni kell a dupla GYED előtt is egy évet, és nem akarok gonosz lenni, de másik oldalon meg tök sokat spórolnak vele. Nem fognak - talán - megélhetési források lenni a gyerekek.
Na meg hogy x év múlva ne omoljon össze a nyugdíjrendszer, kellenek a gyerekek :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

szia spulni, vidéken lesz az esküvő, úgyhogy szerintem ott lesz hely az anyakonyvezetőnél, legalábbis remélem. anyám intézi, ő otthon van, jobban tud intézkedni. megköszönném, ha küldenél képet!
ja és igen, nem unatkozom, már voltam regisztrálva egy másik oldalon, de ott nem igazán "bandáztam", nem tetszett a dolog. de itt igen, nagyon kedves, aranyos, segítőkész mindenki, úgyhogy, maradok :)

Kép
henn

Amúgy már 90.000 Ft a GYED? Lilivel még 75 volt a max. GYED-em, mire kézbe kaptam.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska: igen 90 mire kézbe kapod, ebből már le van vonva minden.
Legalább is nekünk ennyit számoltak ki.
Vendég

tegnap beszéltek valamit a családi pótlékról is, de azt nem figyeltem annyira
Vendég

Linácska ezt a 90.000 kézbe kapja az ember? És ezt 100.000.-re akarják emelni?

Spullni, gratula neked is az esküvőhöz. Én is kiváncsi vok a ruhára, ha szabad?
Én is azt szedtem, de most rágótablettát kaptam a neve:Maltefor Fol

Henn, én is vidéki vagyok, és januárba jelentkeztünk be július 15-re. Már csak egy időpont volt az napra.

Adri

Kép

Kép
irdab

hú, akkor lehet, hogy lassan megkéne majd kérdezni?? nem tudtam, hogy ennyire hamarabb lépni kell. ha nem jön össze sem gond, maximum apasági nyilatkozat, és majd jövőre esküvő, vagy az idén valamikor. házasság nélkül sajnos nem keresztelik meg a csöppséget, azt pedig nem szeretnénk, sem mi sem pedig a család.

Kép
henn

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?