Új privát üzeneted érkezett!

Nnna újra...bár nem a méret a lényeg. :lol:

Kép
jaimee1

Jaimee, a gép előtt vártad az éjfélt, hogy első lehess? :lol:

Dorci drága, Nagyon Boldog Első Szülinapot kívánunk Neked! :D

Kép

Judit
Kép

Kép
balwin

Dorci!
Boldog Születésnapot!

Kép
szilbee

Dorci Boldog Születésnapot!!!!!!!
Kép

Kép

Kép
katlina

Dorci, nagyon sok boldog első születésnapot kívánunk neked!!!!
Kép

Kép
Kép
dorkáék

Kép

Nagyon boldog szülinapot Dorci baba!!!

Andi

Kép
Kép
andii

Szilbee: tök jó ötlet a naptár!

Az én férfimnak is olyan haja van, hogy több fodrász nem akarta elhinni megvizsgálás nélkül, hogy nem festi, olyan igazi szép szőke, ha megnöveszti. Ja és dús, és loknis... De már egy pár éve rövid, úgyhogy nem esz a penész miatta! :D

Anikó! Dorci nagyon cuki! Egyébként nagyon hasonlít rád!

Bbj: nagyon szerencsés vagy, hogy a kiscsaj ilyen jól veszi az akadályokat!

Szami: tényleg gyönyörű volt a dekoráció! A csajok meg még mindig gyönyörűek. Még jó,hogy van egy bátyjuk aki majd vigyáz rájuk!

Dorka: tényleg nagyon csinos vagy én ilyenkor már kezdtem vízfejű lenni! :D Én végig görcsöltem lábilag, a vitaminok ellenére. És Nóri naponta többször is csuklott. Nagyon sokszor... emlékszem aggódtam is nagyon. Idekint pedig nem csuklós.

Balwin: emlékeim szerint Lucinak gyönyörű a haja! Lassan te is beérsz a harmadik trimeszterbe! Hogy vagy(tok)?

Nórinak van érzéke a fontos dolgokhoz! Ma reggel belemászott abba a fiókba amiben a legfontosabb iratokat tartjuk és bentről csücsülve szórta ki őket a földre. Iszonyat kell rá figyelni.
Maja egy nyugodt, végtelenül óvatos gyerek volt. Nóri pedig egy imádnivaló kis terrorista! Arra sem gondoltam volna, hogy 11 hónaposan sámlit tol a konyhapulthoz, hogy lopkodja a nyers muffin tésztát.
:D
Kérdés: hogyan vezessem rá az egyedül evésre. Semmiféle hajlandóságot nem mutat rá. A kezét nem engedi vezetni, ha kanál van nála azzal csak szét teríti a kaját az etetőszéken, vagy legfeljebb engem etet. A saját száját nagy ívben kikerüli.

Andi

Kép
Kép
andii

Szép napsütéses reggelt!

Elmaradásaim:

Évi: Boldog születésnapot kívánok, azt hiszem én utoljára :oops: Fényképek a farsangról? Miért nincs jó kedved?

Anikó: Isten éltesse Dorcit szülinapja alkalmából!!! Most látszott először igazán, hogy kis szöszi hajú. Milyen ízű az Eszterházy torta?

Márti: én tudtam, hogy nem most ülitek a Kristóf névnapot, ezért nem is írtam... De ez nem igaz, csak vicceltem, akkor majd júliusban! :wink: :lol:

Szamóca: ez valami hihetetlen, hogy miket alkotsz mindig. Tátott szájjal néztem végig a képeket. Amíg Te ennyi mindent csinálsz a gyerkőcök is körülötted vannak... vagy valaki eltereli a közeledből őket, hogy haladjál is? :shock: :roll: :lol:

felébredtünk, majd még jövök...

Kép

Kép
szolkata

Marci fiúnak! Boldogságos hóferdülőt!!! :D

Kata! Tegyél már képet a kissebbikedről!!! (is!)

Anikó! Ilyen volt ilyen lett képet is kérnék!!

Andi! Mi úgy csináltuk, hogy már pici korától mellettünk volt mag vacsiztunk, aztán már Ő is köztük evett 6 hós korától... Nem nagyon kellett trükköznünk vele. Sokat hagytam pacsmagolni... 1-2 hét után kiélte magát, aztán már evett rendesen. Mostanság akkor maszatol, mikor már tele a hasa. Olyankor rögtön kiteleportálom a székből.

Hu... ennyi... robogok tovább...

Szééép Napot!
szilbee

Dorci, boldog szülinapot kívánok!

Kép

Nagyon szép a csajszi a képeken! Az a robogó meg nagyon király!!!!

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

Kissé még mindig be vagyok havazódva, ezért hogy mindenkinek reagáljak...reménytelen :oops:

De Szamit azért külön dicsérném, mert gyönyörű a teríték, fantasztikus kajákat főzött, és másnap még kirándulni is volt ereje :wink: Szépek voltak a lányok, és végre Máté is pózolt egyet! Ja és neki külön gratula a matek versenyhez, nem semmi teljesítmény!!!!!

Dorka, szépen gömbölyödik a pocid! És tényleg irigylésre méltóan csinos kismami vagy :lol:

Szilbee-ék képeit még most tervezem nézegetni...

BBJ, na, két életrevaló kis csajszid van! Látod, mindkettő milyen gyorsan feltalálta magát új közösségben. Így legalább a Te lelked is megnyugszik, jó helyen vannak, és jól érzik magukat!

Farsangi képeket nem nagyon akarok felrakni, mert elég érdekes jelmezek voltak, nem akarom a többieket terjeszteni.
Így Csongival otthon lefényképeztettem magam, mielőtt visszavittem a jelmezt, majd azt felteszem.....de most mással készültem....... :wink:

Évi és
Kép
csongianya

Kép még most született

Kép pár hetesen

Kép kiságyból nézelődve

Kép mászás

Kép 7 hónaposan állva

Kép első karácsony

Kép eslő műtermi kb 2 évesen

Évi és
Kép
csongianya

Évi: már 2 évesen is a focival.. :lol: De fajin kisfiú volt! :wink: (most már fajin nagyfiú)

Olga: válaszoltam. Kertes házban lakunk, de erre vonatkozóan is úgy hívják a hitelt, hogy lakáshitel... én még olyat nem hallottam, hogy házhitel... :roll: Megtartottad már a vonatos foglalkozásod?

Szilbee: milen kreatív vagy ... egyébként már kell, hogy tudják a hét napjait sorban? Szíp napsütésben voltatok a játszin :wink: Majd teszek képet. Köszönjük a hóferdülős köszöntést... tegnap meg is kapta a soros 4 hós oltást. 7130 gram, 64 cm. (Bence ugyanennyi idősen 7415gramm volt 66 cm-rel.. kicsit kisebb M.)

Dorka: Titeket is láttalak ám a Kossuth téren... az a felsőd messzire feltűnő volt... ahogy gömbölyödött :wink: Ditkéékkel szoktatok talizni?

Andii: szerintem is hagyd, hogy játszon a kajával... hamar megtapasztalja, hogy milyen az. Meg próbáld ki, hogy amikor éhes, akkor nem Te eteted, hanem hagyd őt próbálkozni, ha tényleg éhes... odatalál a szájához. Szerintem.

Bbj: Milyen hamar értékelték Letit a bölcsiben. És tök jó, hogy jó híreket kapsz felőle. :wink:

Balwin Judit: kullancs .. oltás: Bence tavaly tavasszal kapott 2 oltást, ma délután kapja a harmadikat emlékeztetőül.

Jaimee: nagggyon finom az amerikai almáspite (is). Én tegnap kishíjján bezabáltam belőle... :oops: :lol: Annyit módosítottam a recin, hogy mézeskalács fűszerkeveréket tettem bele... Apukám sem hagyott belőle anyukámnak... :wink: Mikor megette, kérdezte meg anyámat, hogy két volna-e :lol:

Csak érdekesség... a Mester úton a Német bútorban 50% minden... Hátha valakit érdekel... Ott nagyon jó minőségű bútorok vannak. Szerintem.

Kép

Kép
szolkata

Vera: ja! Titeket is láttalak ám vasárnap, velünk szemben a Táncsics útnál álltatok a mentő mellett, mi meg pont szemben. Kicsit ijesztő volt a megbokrosodott ló... Utána nem is figyeltelek Titeket, mert arrébb toltam Marcit gyorsan...

A táblit lassan, de biztosan megalkotom... és majd újra küldöm Mindenkinek!

Kép

Kép
szolkata

Kata! Még jó hogy itt lakunk mellette... nem is tudtam róla! :oops: Na majd átugrom vmikor.
A 7 napjait nem kell még tudniuk, de 7végén folyton kérdezi hogy akkor most ovis nap van e... Na meg az Anya, taníts engem is ajánlja, hogy már el lehet kezdeni. (Bár eszembe se jutott volna ha L. nem hívja fel rá a figyelmem...)

Évi! Nagggyon jók a képek. :D
szilbee

Judit! Leti irtó ügyes!!! :D
szilbee

Hali!

Köszönjük a köszöntéseket, nagyon aranyosak vagytok!

1 éve ilyentájt kaptam a 2. adag oxitocint... Reggel is ránéztem az órára, akkor meg pont a burokrepesztés ideje volt...

Most értünk haza az 1 éves státuszról, Dorka be is aludt, mivel reggel ébreszteni kellett.

Súly: 8500 g
Hossz: 74 cm.

Hasonlít rám? :shock: Sztem nem, inkább Apára.

Teszek képeket. Sajnos a kollázs nem sikerült jól. :oops:

Kép

Kép

Kép

donkoaniko

Szilbee: az egyik mániám a reklámújságok olvasgatása... Szuperinfo... ilyenek, abban volt. Azt figyeltem meg, hogy a kereskedők magatartása a "kevés áruval a lehető legnagyobb haszon elérése cél" megváltozott, inkább a készleteiket próbálják forgatni kisebb haszonnal... nagyon sok helyen van nagyon jó akció.

Anikó: én emléxem a Dorci első szexi képére... most is olyan hosszúnak tűnik, csinosnak :lol: Elröppent... ez is... :lol: (és Jaimee már tudja, hogy tényleg még sokkal jobb lesz majd most...)

Kép

Kép
szolkata

Dorcinak nagyon boldog 1.szülinapot kívánunk!!!

Kép

Az 1napos képen ahogy tartja a kis ujját! De édes :) Ő az akit simán fel lehet ismerni az újszülött képéről is, az arca ugyanolyan csak 1éves kivitelben ;)

Kata
, tényleg láttál? Messze voltunk? Bocsi, hogy nem vettelek észre, de egyedül voltam a két gyerekre és sasoltam őket ezerrel :) Utána meg a ló.. :roll: Be is menekültünk a mentő mögé :D

Azta, Bence még nagyobb volt mint Marci? Nekem Marci sem tűnik kicsinek ;)

BbJudit, nagyon ügyi Leti hogy minden gond nélkül beszokott! Ritka az ilyen :) És én nagyon irigyellek miatta :oops:

Dorka, annnnnyira csini vagy! Szabi pedig azzal a nagy zászlóval tündéri :)

Andi, szerintem még elég korai hogy egyedül egyen Nóri, nem? Bár én parázós vagyok, de én eleve az ilyen kézbe vehetős dolgokat is sokára adtam csak oda neki. Az meg hogy kanállal egyedül egyen, szerintem még ráértek vele ;) Próbálkozni lehet persze, de ők még hamar megunják. Nálunk két kanál van, az egyikkel ő próbálkozik, a másikkal én etetem hogy haladjunk is...

Évi, bocsánat hogy ennyire utólag de én is nagyon boldog szülinapot kívánok!!! Mentségemre legyen mondva azóta nem is írtam :oops:
Nagyon klasszak ezek a régi képek! Csongit is felismerném a szeméről :D És már 7hónaposan állt?! :shock:

Nekem is lenne egy körkérdésem: hol lehet kapni gyerek tornacipőt? Semmi extrát nem szeretnék, csak lassan kinövi Bencusom a régit és kéne másik, de nem tudom merre induljak.

KépKép Kép
76vera

Vera, köszi neked is! Hát, ha csak natur tornacipőt akarsz, azokat én általában a kínaikban vettem/láttam. Sőt még a focis teremcipőit is onnan szerzem be, a Wink-ek elég jó minőségűek.

Tényleg jut eszembe, a Pelikános kínai kibővült rengeteg cipővel! Én most kettőt is vettem gyorsan (ugye 35-ös a lábam, ha találok egyáltalán valamit gyorsan veszem is meg). 2-4000 Ft-ért tök jó kis cipellők vannak!

Andi, Csongi is mindig velünk volt az asztalnál mikor ettünk. Megmondom őszintén, én sokáig hagytam maszatolni, próbálkozni. Igaz tiszta kaja volt minden, de úgy voltam vele, hagy ismerkedjen a dolgokkal. Mondjuk ő igen gyorsan kikapta a kanalat a kezemből. Aztán eljött ám annak is az ideje, amikor könyörögnöm kellett, hogy egy pár falatot egyen.

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

Kata! Szóval a lakáshitelt felétek is úgy hívják? N@sgem! :lol: Jót nevettem rajta! De még mellé írtál valamit, aztán így már nem volt olyan egyértelmű.

Boldog születésnapot kívánok a mi kis egy éves szülinaposunknak!

Évi! El sem hiszem Csongi milyen vékony volt! Mármint hosszú és ezért vékony! Na szóval érted! Nem egy hurka gyurka! Mondjuk ez Anikóék Dorkájáról is elmondható!

Anikó! Ha apáról is tettél volna egy képet lehet jobban össze tudjuk hasonlítani őket! De jaj apának, ha ilyen bájos pofija van! :lol:

Kata! Voltunk hétfőn vasútállomáson, nézelődtünk, hallgattunk hangósbemondót, néztük a vonatokat, a forgalomírányítókat, milyen jelzést ad, hogy indulhasson a vonat, milyen vonatok vannak (személy-teher), stb. Csak így lightosan, ahogy kiscsoportban kell. Ma mondókáztunk, meg kartonból vágott ki Peti vasárnap vonatformát, azt talán holnap lefestjük a gyerkőcökkel, és akkor kisszékekkhez hozzá lehet erősíteni. Ma mondókáztunk, meg még ami két hétbe belefér (nekem ez az utolsó hetem náluk).

Ja Szilbee! Végre láttam ma Levit! Jól elrohangászott az udvaron, de azért láttam vagy 2x, hogy fújta az orrát. Sajna Balázs is betegszik lefelé, ma délután mi is visszük orvoshoz. Köhög, folxik az orra, egyébként semmi.

Kullancsoltást mi még nem adattunk, a himlő volt nekünk egy oltás. Vagy abból is kell emlékeztető?

Andi! Szerintem Balázs is később kezdett el önállóan enni, viszont utánna nagyon hamar kezdett el szépen enni.

bbj Judit! Én is ma délután regisztráltam arra az új aukciós oldalra. Bár küllemre nekem nagyon teszveszes, nem csodálkoznék, ha lenne közük egymáshoz. Én mint vásárló tuti ott leszek a ruhabörzén.

Vera! Tornacipő ügyben sajna még nem tudok segíteni. De nálunk tornára simán hozzák a tépőzáras "benti" tipusú cipőket is a gyerekek.

Olga

Kép
juhaszolga

Olga! Igen. Reggel is kellett már fújnia... (Ádámnak már előrevetítettem, hogy szerintem szerdáig húzza... max.) ... sajna Dávid is taknyosodik... Szerintem 7végén a játszóról összeszedtek egy újabb vírust.
szilbee

Dorotinak nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!
Kép

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sajnos mi ma csak az orvosokat jártuk. délelőtt én.. úgy néz ki végére jutottunk a derekam betegségének. kopás, meszesedés, folyamatos kontroll.. most kiírtak 20 fizikoterápiát.

délután Letivel volt Misi, magas láz, orrfolyás, piros torok, érzékeny fül...

ennyi. megyek si ápolni a kis betegemet, eléggé elesett.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Dorcinak boldog születésnapot kívánunk szeretettel!

A kullancs elleni oltás nem egy darab, most pontosan nem emlékszem, de a másodikat pár hét-hónap múlva kell beadatni, a harmadikat egy év múlva, a negyediket 3 év múlva. Legalábbis nálunk mindenki (még én is) így kapta.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Jaóreggelt.

Rohanok...

Letinek gyors jobbulást! :( +++ Judit, reméljük, hogy használ majd a terápia! Gyógyit nem kaptál?

Köszi a kullancsos infókat! Akkó mekkérdem majd a védőnőnket, mer szóba sem került, hogy hány oltás kell. Monnyuk utánanézhettem volna neten is :roll:

Lucival minden rendben, a pöttyök enyhe toxikémiai (?! tox-szal kezdődött, az bizzztosss) izé miatt vannak, Cebiont kell szedni, amíg megvannak.

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

Csatlakozhatunk hozzátok?
A várandósságom alatt az április-májusiakhoz írogattam teljesen kezdő fórumozóként. :) 2008 április 29.-én megszületett a kisfiunk és nagyon kevés időm maradt netezni. Tavaly decemberig még azért néha tudtam írni, néhány kedves topicos kismamával még tartjuk a kapcsolatot, de az a fórum, ahova írtunk megszűnt.
Igaz, hogy kicsit hamarabb is keresgélhettem volna szolnoki anyukákat :oops: , de remélem még befogadtok minket. :)

Majd igyekszem képbe kerülni. :)

És máris lenne egy kérdésem :oops: :) :
Ti beadattátok a babáknak, gyerkőcöknek a prevenart? És volt-e valamilyen mellékhatása? Mert én már nagyon kétségbe vagyok esve. :cry:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok!

Gumimaci, üdv itt! Miért vagy kétségbe esve? Beadattad, és lett valami mellékhatás? Mondjuk én nem igazán tudok mit mondani, mert Csongi már kinőtt ebből, de itt már többen beadatták és semmi mellékhatásról nem számoltak be!

Évi és
Kép
csongianya

Szia Gumimaci!

Mi tavaly adattuk be az első kettőt idén kapja majd meg az emlékeztetőt. Semmiféle mellékhatás nem volt nálunk.

Andi

Kép
Kép
andii

Évi és Andi, köszi a válaszokat.

Igen, beadattam már kettőt kapott. az elsőt november elején, attól nem lett semmi baja, a másodikat január 5.-én és azóta kínlódunk a kajálással. Semmi más nem marad meg benne, csak a tejcsi és a víz. Minden mást kihány. :cry: Az a jó, hogy még van elég tejem és tudom szoptatni.

Eleinte a dokinénink vírusra gyanakodott, de mikor minden héten ugyanaz történt a "más" kaja után, már tudtuk, hogy ez nem vírus. Nem ültünk karba tett kézzel, voltunk pár vizsgálaton, és egyik doki mondta, hogy ő már találkozott nem is egy olyan esettel, hogy az addig teljesen egészséges kisbaba, valamelyik oltás után (nem feltétlenül a prevenar, lehet az az egyik kötelező is, és nem mindig az első abból a típusból) ilyen tüneteket produkált, mert legyengült valamelyik szerve. Esetünkben valószínű a mája. És ez eltarthat 6-8 hétig is.

Nos, a 8 hét eltelt, és mondjuk a narancslével múlt héten nem is volt baj, de tegnap bepróbálkoztunk almával és délután ismét beteg lett. :cry:

Bocs, kicsit hosszú lett. :oops:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci!

Üdv!
látom profi fórumozó vagy már, remélem nem kopsz ki, mint a többiek...

én nem emlékszem, hyog lett volna mellékhatása, egy enyhe nátha belefér. (mi oltáspártiak vagyunk)

Nagyon sajnálom, hogy nálatok nem csak enyhe nátha volt a tünet, ez nagyon szörnyű lehet, és kínzó, számodra. akkor most ez a májdolog mennyire konkrét?

hallottam már ilyet, hogy oltás után valamilyen betegség jön ki ( bár eddig nem fizikálisat)

Letinek úgy néz használt a gyógyi, még délután 39,3 volt a láza, aztán estére már csak 37,4. reggel meg már anya soki! na mondom akkor nagy baj már nincs.

Én nem kaptam semmit, illetve van egy erős gyógyszerem, de azzal óvatosan bánik, de tegnap belém vágtak 3 szurit, biztos, ami biztos, mert reggelre már megint fájt a fenekem, combom, térdem.

na akkor amire emlékszem:

Évi!
nem mondod, hoyg a Csongit tudatosan készítitek a focista pályára? Nagyon jók a képek! a focilabdáson meg igazi szívtipró! meg az a hét hónapos állás! :shock: de gondolom nem az volt az első eset...

Judit!
mi meg pont a johnsonoktól pattogtunk annak idején. így még mindig a fürdetőkrém a menő. volt hoyg bepróbálkoztam, de rögtön jöttek a pöttyök. összehasonlítottad a kettő összetevőjét? hátha találsz valamit, amit később elkerülhettek.

Nálunk Misi volt oltva a méhek miatti erdőbejárkálásra, de én si többre emlékszem. (bár évekkel ezelőtt volt)

Andi!
10 hós koruktól egyedül esznek a láynok, én odaadtam nekik a kanalat, hoyg tessék. Misivel sokat vitatkoztunk ezen, hogy szte nem esznek így eleget, de jó volt ez így. de ma is van, hogy Letit etetem, ha fáradt, nyűgi, de legtöbbször akkor sem engedi, nem hajlandó nyitni a száját.

Anikó!
Én is emlékeztem erre a képre, miylen hosszú rajta Dorci! az arca meg tényleg semmit nem változott!

kérdés: ti naponta takarítjátok a kandallót? mert nálunk Misinek ez kész szertartás, üvegtakarítás, porszívózás.. nemtom télen mi lesz, én annyira nem repesek hoyg én csináljam... de hátha addig sem unja meg.

Vera!
hát a megbokrosodott lótól én is félek, mitn a tűztől. apának vannak lovai, régen hátas, most ügető. Tavaly ősszel, elmentünk vele egy nagyobb körre, sé pont az a kettő volt befogva, akik nem a szelídségükről híresek. A vadabbik(Vipera nevű) annyira hajtós, hogy amikor megálltunk, sé neki már nagyon mehetnékje volt, felágaskodott, dobálta magát, rúgott, vágott. na mondtam, én ezekkel soha többet. a hétvégén Misiék pont akkor mentek ki, amikor járatták őket, és kerültek egyet uezekkel, de azt mondta semmi baj nem volt.

Szilbee!
hoyg alakul a takony?

ja az értékelés. nálunk minden hónapban van. be kellett vinni egy külön füzetet, és abba minden hónapban beleírják, miylen téren fejlődött a gyerek, szókincs, szocializáció, mozgás, játék....mi az ami fejlesztésre szorul.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Egyébként ezt az oldalt átolvastam és szeretnék gyorsan BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNNI a kis Dorkának, Csongi nagyfiúnak és látom Nórinak is nemrég volt, akkor Neki is sok boldogságot! :D

Nagyon szép fotók!

A betegeknek jobbulást kívánunk!

És látom vannak itt ismerősök is. :wink:
Szia Dorka! :D

Kíváncsi vagyok a többiek válaszára is, majd még benézek.

Ildikó

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Jaimee!
szupi az új avatarod! tündér ez a lány! Kedved? a régi?

Szami!
Kérem a receptet!

na én si haladok a dolgomra, szalad a lakás, szaladok utána

Kata!
teljesen kétségbe voltam esve, hyog hétvégén nem jött reklámanyag, mondom mit olvasok????persze mire összecsukom, már elfelejtem mi volt benne :lol:

Olga!
én még a regiig nem jutottam el, annyira nem is böngészgettem, így a hasonlóság sem tűnt fel. majd megkuksizom! ok gyere majd dumcsizni!

Balázs? mit modnott a doki?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Judit, köszi. Majd igyekszem jönni. :)
A májat csak példának említette a doki, hasi ultrahanggal nézte meg a szerveit. Nem tudom milyen vizsgálatot lehetne erre vonatkozóan elvégezni. :?
Örülök, hogy Leti jobban van, az a 3 szuri viszont nem hangzik túl jól. :?

Ildikó

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Ildikó!
Üdv itt!
Sajnos mi még most fogjuk megkapni az első prenevart így nem tudok nyilatkozni!
De ezt így elolvasva,most én is elbizonytalanottam!

Judit!
Én anno minden nap takarítittam a kandallót mert az üveg csúnya ha nincs megpucolva,és ha nemtakarítod minden nap akkor van a hamunak egy jellegzetes por szaga-szóval jól leírtam :oops: :lol: De klassz bölcsitek-ovitok van nektek-ilyenkor úgy írígykedem hogy nálunk sajnos a közelébe sem léphet

Évi!
Csongi nagyon aranyos a képeken!

Anikó!
Dorci sem panaszkodhat szépség terén! :wink:

Na ennyire futotta..........

Kép

Kép
katlina

Ildi! Üdv! :)

Bocsi.. csak ennyi... Majd jövök!
szilbee

Ildi!
gondolom egy vérvétel, meg gasztroenteorológus, már ha az emésztéssel van probléma. mintha itt lett is volna valaki, aki járt már ott.

ki a dokitok? ő nem küldött tovább? vagy mit javasolt?

mit látok, Katlina! már? hisz még tegnap mulattatok!
:lol:

Judit,
Kép
Kép
bbj

csak mert mennék dolgomra, M. aludik... :roll: Éjszakáink változatlanul katasztrófák...

Gumimaci: üdv. itt! Nekünk még sose volt bajunk egy védőoltással sem. Sajnálom ami Veletek történik. Mik vannak... :roll: :cry:

Jaimee: jó az avatarod :lol: Annyira jól írsz a blogodban, mintha csak az én gondolataimat hallanám vissza... csak én nem tudom így megfogalmazni :lol: És hát azok az evős képek... :lol:

Balwin Judit: ... és minden 3. évben kell utána emlékeztető injekció (kullancsos témához még). Hova rohangálsz?! Pocakosoknak csak óvatosan! :wink:

Bbj: Na hála égnek, hogy Leti jobban van mire idejutok! Ugye milyen jó olvasmányok?! :lol: Én bevallom őszintén, hogy reklámújságokat szoktam lopkodni is... más posta ládájából, mert nem mindig hoznak ide nekünk... amikor nagy sár van. Meg 10 emeletes házakba is bemegyek...onnan is... :oops: :oops: Mindenkinek lehet valami heppje :wink: No, Te viszont nem tűnsz valami jól... Hova kell menni terápiára? A Johnson Bencénél is betette a kaput... ki is hajítottam azzal a lendülettel és azóta se teheti be ilyen márkanevű termék a portára a lábát. És én is odaadtam B. kezébe a kanalat kb. 10 hónaposan... azért, mert alapvetően én egy önző állat vagyok. Mert ha én etetem a gyereket, akkor én nem tudok enni. Viszont ha ő már jól lakott, őt kell szórakoztatni, vagy altatni, azaz utána sem tudok enni. Szóval mindenki egyen maga... szerintem...

Évi: nekünk is van Bencéről olyan ágyból gyíkban kinézős fotó... ezek olyan aranyosak :lol:

Szilbee: jó volt Veled :lol:

talán fel is ébredtünk, el is indulhatunk dologra...

Kép

Kép
szolkata

mi megyünk majd májusban gasztroent...-re a kórházba..

Kép

Kép
szolkata

Hali,

Szia Ildi!! :) Nimit egyből megismertem a képen, jó, hogy jössz ide írni!!!
Nálunk sem volt gond a Prevenárral, nagyon sajnálom, hogy nektek ilyen nagy gondokat okoz!!!!! :cry: :cry: Remélem mielőbb meglesz a megoldás!!!

Judit, örülök, ha már Leti jobban van!!! neked sem semmi kúrát írtak elő... :roll: Hátha ettől jobb lesz majd! rendszeresen kell majd iylen kezeléseken részt venned?

Szilbee, fiúk hogy vannak???? Betegség nem erősödött? LÁz???

Anikó, Évi, de jó, hogy hoztatok "régi" képeket is! A kórházastól úgy összefacsarodott a szívem, olyan megható... És persze úgy lennék már én is ott a szülőágyon, és jó lenne fotózni Kistörpét a "rendberakós" szobában :)
Cammog az idő...

Judit, akkor már most én is megnzem pontosan, hogy hányszor-mikor kell a kullancsos oltás... Állítólag készelthiány is van az oltóanyagból.. vagy az már a múlté? :roll: Nem vagyok túl tájékozott...

Andi, én megvártam, amiíg Szabi kérte a saját kis kanalát, és amíg magától nem kezdett el trutymolni a főzelékben. Most már 2 lehetőség van:
1, "segít anya"- ekkor én kellek neki a kanalazáshoz;
2. "Szabi is, Szabi is" - ekkor jobb, ha eltűnök a közelből a 2. kanállal :)

Kata, az éjjelekkel mi a baj? Sok ébredés, nem alvás?
Esetleg pocakfájás? A két fiú nem ébreszti egymást?

Kép
Kép
dorkáék

Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm mindenkinek az üdvözlést! :D

Dorka, köszi. :D Pedig ezen a képen még elég kicsi volt.

Katlina, nem akartalak megijeszteni. Eddig én sem hallottam ilyet, pedig sok ismerősöm beadatta ezt az oltást. Lehet, és kívánom is, hogy így legyen, nálatok semmi baja sem lesz Robikának.

Judit, nagyon aranyos, kedves dokinénink van, és segítőkész is. Bernád Éva doktornő. Küldött már minket a kórházba az ambulanciára, csak sajnos ott nem azt tették, amit kellett volna. :( Kért vérképet, de a doki ott azt mondta minek?, abból nem derül ki semmi. :roll: Viszont röntgenezték, hogy lássuk a nyelőcsövét, gyomrát, ott nem volt semmi gond. De Szegénykém azóta is üvölt, ha csak dokit lát, vagy rendelőbe lépünk.
Ultrahangra időpontot adtak, ott ültünk egy fél napot és a végén ott hagytak minket a mondatom közepén a folyosón, mert nem akartam befeküdni a kórházba a további kísérletezésekre. (Ha láttam volna, hogy van értelme, akkor befekszünk, de féltem, hogy csak összeszedünk valamit.) :evil:
Akkor küldött minket a dokinénink Abonyba ultrahangra. Ott egy nagyon kedves dokinő van, és ő mondta ezt az oltásos dolgot.
Elmentünk azért még vérvételre is, egy magán rendelőbe. Úgy voltunk, hogy inkább fizetünk, csak legyen azért egy vérkép. De ott 40 perc próbálkozás után sem sikerült vért venni. Azt mondtam, akkor már, hogy hagyjuk békén. :(
Van tejcsi, hízik is tőle, szépen fejlődik. Majd még próbálkozunk.

A gasztroenterológus nekem is eszembe jutott, legalább egy beszélgetést megérne. Majd megkérdem a dokit, de ha itt van valakinek ötlete, azt is megköszönöm. :)

Egyébként az oltás előtt semmi problémánk nem volt az emésztéssel. Már elég sok mindent evett Nimród,6 hónapos korától folyamatosan, zöldséget, gyümölcsöt, húst, kukoricadarát, rizst, búzadarát, és semmi baja sem volt.

Kata, ti kihez mentek a kórházba? És mi a baj? Ha megkérdezhetem...

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Hát nem semmi kálvárián vagytok túl :(

Kanalazás!
Hát...... :oops: ,Robi ügye aljáraton rossz evő kisfiú,így hogy egyen valamit engedem hogy játszon,mesekönyv,állatkák...stb.Így nem is nagyon érdekli a kanál mint evőeszköz-valamikor eszébe jut akkor eszik egyedül de nem sűrűn-nem akarnám erőltetni a dolgot nála de-mostanában egyre többször odaadom neki a kanalt játék helyett-gondolom majd kialakul ez is

Kép

Kép
katlina

Mennyit írtatok! :roll:

Ildi, üdv itt :) Nagyon édes kisfiad van! Sajnálom ezt az oltásos dolgot, nagyon riasztó amit írtál, biztos én is tiszta ideg lennék :(
Mi is beadattuk, de nem volt probléma. Abonyban Homoki doktornőnél voltatok? Őt nagyon dícsérik.
Azért egy vérvételt én lehet megkockáztatnék még. Hogy hogy nem sikerült 40perc alatt levenniük?!

Kata, ti miért mentek gasztora?
Ezen a szórólapos dolgon jót röhögtem :D Anyukám ilyen fanatikus, és ők sem kapnak valamiért, ő is összeszedi innen-onnan :) Mondjuk én is olvasom őket, hasznos ;)
Már rég akartam kérdezni: Bence melyik oviba jár?

Katlina, nálunk is inkább én etetem Jázmint :oops: De én Bencével is így csináltam anno és szépen eszik :) Mire oviba ment, gyönyörűen evett :D És én is ilyen megfontolásból, hogy úgy biztosan többet benyel :D Bár Jázminnal nincs ilyen gond, sokszor vissza is kell fogni... :oops:

Judit, Letinek jobbulást! És Neked is, jól megszenvedsz hallod :(
Akkor te tudsz lovagolni? De jó! Nekem az úgy tetszik, de még sosem próbáltam. Na, majd a gyerekek ;) Anyuka beteljesíti gyerekkori vágyálmait :D

Fürdető: nálunk is a fürdetőkrém jön be, mert volt pár nap mikor elfogyott és Baba tusfürdővel mosdattam Jázmint és sírt hogy csíp, csíp :(

Kandalló: na én többek között ezért nem várom hogy a miénk megépüljön... és mert félek a szén-monoxidtól :roll: De biztosan lesz idén, mert olyan ronda a nappalink közepén a kémény :?
De szerintem is rendszeresen kell takarítani (ha nem is naponta)mert 1. ha csak kicsit kormos könnyebb leszedni 2. nem szép látvány bekormolódva.
De ez nálunk a férjem feladata lesz :D mivel minden más az enyém :roll:

Tornacipő: köszi mindenkinek a tippeket, majd akkor megnézem kínaiban. A mostani is sima corás, tépőzáras, ha lehet olyat vennék neki, mert azt magától felveszi.

Volt már valaki közületek kineziológusnál?????

KépKép Kép
76vera

Ildikó, nem semmi amin végigmentetek.... :( És az mit jelent, hogy nem marad meg benne semmi? Hány, vagy csak a hasa megy? Még jó, hogy az anyatej benn marad! Elvileg egy 10 hónapos babának ha van elég tej, az is jó, fog tőle hízni, fejlődni! Mindenképpen fussad azért még a köröket, csak ki kellene deríteni, hogy tényleg az oltástól van, vagy valami allergia, felszívódási zavar, vagy egész más... Kitartást kívánok!

Dorka téged mindenki ismer :wink: :lol:

BBJ, hát tudatosan nem neveltük focistának, de valahogy hozta az élet magával. Bár ha belegondolok, hogy már amikor a pocakomban megállás nélkül rugkapált, akkor azt mondtam, hogy ebből a gyerekből focista lesz.... meg amikor 15 hónaposan úgy rúgta a labdát, hogy mindenki csodájára járt.... de focizni végül egy kis ovis társa miatt kezdtünk el.
Ja, és igen, 7 hónapos volt mikor elkezdett mászni, rá két hétre felállt...ez a kép akkoriban készült.

Minden napos kandallótakarítás? Jól bírja az urad! :wink: Örülök, hogy Leti jobban, de amit magadról írtál az nem hangzik túl jól! Akkor nem is dolgozol?

Kata, én is szeretek reklámújságot böngészni :oops: :wink:

Balwin, akkor végül is Lucus allergiás lett a fürdetőre? Egyébként anno nekem azt mondták, hogy pl. öblítő váltás is kihozhat ilyen reakciókat....

Évi és
Kép
csongianya

Na, akkor egy kis farsangi ruhás kép, és jelentem 4 kisegerünk van :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Évi és
Kép
csongianya

Ildi!
atya ég!!!! miért erőltetik, ezt a befekvést? szörnyű!

40 perc? és addig szúrkálták? és ha még egyszer elmentek, de előtte jól beszopizik, /iszik, akkor hátha lenne elérhető vénája? és honnan próbálták?

Vera!
én tornacipi ügyben teszveszt gondoltam. egynek. most úgyis mindenki szabadulni akar a cuccától. én ma már egy csomó mailt kaptam azoktól, akiktől régebben vásároltam (turis viszonteladók) hoyg átmennek máshova, mert ez nem jó, de ami kell, mondjak árat, és leveszik, had fogyjon.

dehogy tudok lovagolni! engem daru tett volna rá, az tuti, meg félek is tőlük! oylan magasak! :oops: :lol:

szén monoxid jelzőnk nekünk si van, de ha jól meg van csinálva ott nem lehet baj!

oylan 2 napra gondoltam a takarítást, de akkor... igen, így is surólóval kell neki ösztökélni, mert ami az üvegre ráég, az nem adja magát egykönnyen állítólag van valamilyen koromoldó. valaki?

kineziológus? nem de ha méssz, mesélj!!!!és miért is?

Kata!
:lol: :lol:
kis fanatista! én csak nézem a közeli utcák postaládáját, és örülök, hogy a mienkben is akkor ott figyel!
Önző? hát akkor lehet én is. valami hasonló elméletem nekem is volt.

Ti minek mentek gasztrobácsihoz/nénihez?

Judit,
Kép
Kép
bbj

nagyon csini voltál Évi :)
viszont az egerektől borsódzik a hátam :roll:

ami az előbb lemaradt:
Jaimee-Erika!!!!! te olyan régen írtál ide (a másikat is olvasom ám néha ;))

KépKép Kép
76vera

Évi!
de dolgozom, most éppen itthon Letivel, de majd munka közben kiszaladok ezekre a fizikoterápiákra. ott mit csinálnak az emberrel tudja valaki?

Jaj de kafa a szerkód!!!!! igazi kis latin menyecske lettél! majd apának si mutizd meg!:oops: :lol:

4 egér? jajjjj jujjjj

[quote]M írta:inden napos kandallótakarítás? Jól bírja az urad!

nagyon lelkes a lelkem, látni kellene ahoyg elmélyülten áll előtte, és csak nézi a lobogó lángot (mellesleg piromán is)

Judit,
Kép
Kép
bbj

Gumimaci: Bencének be van dugulva az orra, a nyaki nyirokcsomói duzzadtak. Több orvos látta, egy kivételével mind azt mondta, hogy várjuk meg a tavaszt és majd elmúlik a meleg és a napsütés hatására. Az az egy doki ezekre a tünetekre lisztérzékenység gyanúját vélte felfedezni... ezért megyünk. De ha az lesz B., én beledőlök egy kardba... nem azért szoptattam (14 hónapos koráig) és vártam ki időket, hogy bevezessem a különbő ennivalókat... szóval bennem van a para... Ne is mond, ez az egészségügy... ezek azt hiszik, hogy mi vagyunk értük... idióták... Tisztelet a néhány kivételnek...

Dorka: cam-cam.... :lol: halad az :lol: Nemsoká szurkolunk :lol: Hát ha Nektek Szabi rosszalvó volt, akkor most biztosan egy nyugis gyerkőcöt kaptok majd... mi meg pont fordítva. Rá kellett jönnöm, hogy nekünk Bence egy ajándék volt. Minden téren. Marci 3 hónapos kora óta cifrázza az éjszakákat. Este háromnegyed 9 körül leteszem aludni. Fél 12 körül kezdődik... nyekereg... odaadom a cumit.... 10-15 percenként ugyanez... 1 óra-fél 2 körül már ideje szopni is... éppen már éhes is lehet... akkor elalszik, leteszem. 3 és 4 között ébred, de mivel nem éhes... ,ágyában nem marad, átviszem mellém a nagypárnámra. Fogom a kezét, ő kapaszkodik belém... így alszunk a következő szopiig jó esetben. Van amikor kiabál... nem tudom miért. És a legnehezebb a dologban, hogy Marcit nem akkor szoptatom meg, amikor gondolom vagy megnyugtatásként, amikor kiabál, hanem csak akkor eszik, ha éhes... egyébként annyira ordít, mintha ölnék... épp anyám hallotta hétfőn eme produkcióját... nem akart hinni a fülének. Illetve ha éhes is, de álmosabb, mint éhes, akkor is hihetetlenül csapkodja magát és ordít... Leginkább az vált be eddig, hogy cumi.. és a kezemben pihen egy kicsit. Sosem hittem volna, hogy nekem lehet "anyás" gyerekem, de mint a pióca... állandóan simogatnom kellene, fogni a kezét (ezt nagyon imádja, így el is alszik). Elég kemény no. De azért imádom, mert olyan aranyos, csak nem egyszerű eset. El is neveztem "Hepcika a Hímestojás"-nak. :oops: :lol:

Bbj: Te most egyébként magad miatt vagy Leti miatt vagy mindkettő vagy otthon?

szopi van...

Kép

Kép
szolkata

Évi: nagyon csini voltál :wink: De azok az egerek... :roll: A zuramnak meg biztosan tetszene... :lol:

Vera: Százszorszép

de most már tényleg szopi...

Kép

Kép
szolkata

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?