Új privát üzeneted érkezett!

Beszti,
Köszi a tanácsokat! Nekem ez a gyepszellőztetés nem volt világos. Valamelyik katalógusban láttam múltkor ilyet, de valami elég horror áron.

Forti,
A komposztáló egy olyan tároló, amiben a szerves hulladékokat össze lehet gyűjteni és ha már kellően lebomlott, akkor trágyaként lehet a talajba visszaforgatni. A gyomokon kívül (mert azoknak a magjai később kikelhetnek), gyakorlatilag bármit bele lehet tenni (falevelek, földre lepotyogott gyümik, zöldségpucoláskor a lepucolt részek...) ami könnyen lebomlik. Én köré akarok majd ültetni dísztököt, azaz ráfuttatni, de bármit ültetsz a közelébe, az lesz a legszebb a kertben, mert ott aztán van tápanyagKép. Szerintem nagyon hasznos.

Kataa,
Biztosan jól fogjátok magatokat érezni majd ott, meg utánaKép.
Már én is gondoltam arra, hogy valahogy védeni kellene az anyósülés hátulját Lilitől. Szerintem én majd varrok egyet, valszeg vízhatlan anyag borítással és akkor elég lesz csak letörölni ha koszos lesz.

Na most megyek, mert ha minden igaz Lili elaludt és most rengeteg mindent akarok megcsinálni, míg alszik. Most, hogy jobban vagyok a jó idő előcsalogatta a kedvemet egy kis tavaszi nagytakarításhozKép.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Beszti
Ha van ilyen szellőztetőd, nem fényképeznéd le hogy képben legyünk hogy néz ki?

Ilke
És mekkora ez a komposztáló? Nekünk is kéne, mert van egy baromi nagy diófánk, annak a leveleit nem nagyon fogjuk tudni hova tenni. Az egész első kertet be szokta teríteni a falevél. Így legalább hasznát venném. Ennek van teteje is, le lehet takarni hogy télen ne ázzon szét? Vagy az csak jó ha elázik?

Forti

Kép
Kép
forti

Ilke, Forti!

A kertetekhez nagyon sok infót találhattok a http://www.kertpont.hu és a http://www.hungarden.hu weboldalakon.

Itt van a fűvezésről sokminden, pl. a gyepszellőztetés is:

http://www.kertpont.hu/index.php3?menu=cikk&cikkid=134

Forti!

Itt van kézi és gép gyepszellőztető kép is:
http://www.hungarden.hu/acatalog/Gyep_pol_s.html
Nem egy olcsó dolog, persze attól függ, hány évre terveztek. Nekünk sajnos még nincs, pont az ára miatt, de az biztos, hogy be fogunk szerezni, méghozzá elektromosat, mert kézzel nagyon nehéz megcsinálni ezt.
Igazán a szép fűhöz, kerthez több dolog is kellhet, ami elsőre sokba kerül, de megéri az árát: normális fűnyíró, ha van több lombhullató fád, akkor sok időt megtakaríthatsz egy lombporszívóval (nálunk ez három cseresznyefával már igen csak jó kis munka volt gereblyével, ráadásul a leveleket sem tudtuk utána hova tenni), ha van mód rá, akkor fúrt kút és ha van rá pénzetek, akkor öntözőrendszer, ill. a gyepszellőztető.
Hozzá kell tegyem, hogy nekünk nicns nagy kertünk, csak 100 nm, de ezzel is csak a fűnyírás heti 2 óra...

Más:
Nem próbálkozott valamelyikőtök fűszernövény magról vetésével? Eljutottam odáig, hogy kikeltek (lakásban), de utána meg is haltak még kicsi növényként. És nem tudom, miért. Volt vizük, elég meleg volt. Lehet, hogy nem elég meleg? Mesterséges melegházat kéne csinálnom valahogy? Vagy nem volt elég napos?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kataa
Tökéletesen megértelek, mi is ezen mentünk át a múltkor. Persze a bölcsis néni mondta, hogy majd megtanulja megvédeni magát, de én fel voltam háborodva, úgyhogy el is beszélgettem a vezetőnővel, az meg a többiekkel (anyuka, bölcsisnéni). Tudom, hogy hagynom kellett volna, de nem hagytam, most azt hiszik sárkány vagyok, de legalább jobban vigyáznak a gyerekre. Kép
Egyébként ilyen esetben ha pl. ismerem annyira a gyerekt, hogy tudom a nevét, akkor rászólok. Persze nem tudom van-e értelme.

Rit
Közben kölcsönkaptam a 3-at ismerőstől, csak lemásolni nem tudom. Szóval nekem mindegy 1-2 jöhet bármikor. Látogasssalak meg titeket a jövő héten?

Ági
Gratulálok nagyon édesek lehetnek. Már Hanna is nagyban babázgat (főleg vetkőztet Kép), biztos Petra is élvezi Kép

Gumicukor
Az uram teljesen beleszeretett a napfürdős 1+3-as lakásokba. Ti mennyi hitelt vesztek fel? és mnyi kb. a részlet? Persz nekünk a kocsi részletei mellett amúgy sem nagyon férne be más.

Forti
Hanna is vadul fújjol a kakához. Ő azt mondja hogy Blááááá (közben persze nagyon undorodik)

Puszi
dec8
dec8

dec8

nem veszünk fe hitelt, mert nincs meg még a kellő önerőnk Kép. (írtam korábban erről, ha tudsz olvass vissza) Így még 1 vagy esetleg 1,5 évet várnunk kell, sajnos ezirányú terveinkkel. Hacsak nem szakad ránk egy lottófőnyeremény Kép Sajnos egyikünk szülei sem tudnak milliókkal segíteni bennünket, így tényleg a saját erőnkből gyűjtjük össze a lakásravalót. szerencsére egyikünk sem keres rosszul, így még esélye is van a dolognak.

egyébként 30% önerő egy 18M-ósnak az 5,4M, erre rájön a szocpol (nekünk 2M lett volna, úgy hogy a másodikat beválalljuk) + a 400 Ft Áfavissza. Így 10M,valamennyit tudtunk volna felvenni, ez állami kamattámogatással 20 éven keresztül havu 83e Ft lett volna. Mi is törlesztjük a kocsit, havi 50-et, ami 2007-ben jár le, de kb. mint a törlesztőrészlet lenne, ennyit, sőt még többet teszünk havonta félre lakásra.
most éppen vmi jó befektetésformán gondolkozunk, hogy kicsit fialjon a bankban lévő pénzünk. Most egyelőre kötögetjük le a pénzt. Próbálkozott már vki lakáskasszaával? Én eddig elég rosszakat hallottam róla, de hátha vkinek van pozitív véleménye is róla.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Annyit variáltak már a társalgón, hogy alig találom meg ezt az oldalt...

Conti!
Én Petitől mindig szoktam kérdezni, hogy mit mond a cica, mert szerinte azt, hogy nyiam-nyiam...Kép Olyan jól szoktam szórakozni rajta.

Ilke!
És most halasztasz a suliban?

Képzeljétek, voltam ma bent a munkahelyemen, nyíltan megmondtam a főnöknőmnek, hogy az a tervem, hogy a GYED lejárta után visszamennék dolgozni, de csak amennyit nagyon muszáj, aztán ismét eljönnék szülni. És ő nagyon rendi volt - mondjuk velem egy korú, és ha gyakrabban találkoznánk, azt mondanám, hogy a barátnőm - és mondta, hogy oké, és köszönte, hogy nyílt voltam, mert akkor így tervez a jövőre, engem majd kisebb feladatokkal bíz meg stb., szóval teljesen együttműködő volt. Annyira örülök neki!

Így, ha minden jól megy, nyáron belefogunk az újabb babaprojektbe, a nyarat még itthon töltöm szabin, és ősszel mennék vissza dolgozni. Csak addig még Peti elhelyezését kell megoldani, mert bölcsibe nem akarjuk adni.

Ági!
Nagyon aranyosak lehetnek a gyerekeid, én azt hallottam, hogy ha a nagy is szopizhat a kicsi mellett, akkor nem is lesznek féltékenyek egymásra, szóval jó, hogy Petra ebben is ilyen együttműködő.

Dió
szabotimi

Manó
Jobbulást Emmának!!!

Dec8
Okesz, mondd mikor - nekem mondjuk csak szerda után jó, Békéscsabán leszünk Kép
A 3 hány lemezes???? Esetleg érdekelne egy másolás erejéig Kép

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok

Tegnap voltam uh-on, megneztek manualisan is a mehszajat, mert sokat kemenyedik a hasam, de minden ok. Becsült súly 1300g, de Ági példáján okulva ki tudja.Kép A pici fejével a bordáim közt feszit és ugrándozik, ami persze mindegy , mivel császi lesz, csakhát nem tul kellemes, mikor egyszerre nyom -tapos alul-és felül a bordáimat.

Gumicukor

En babaknak valo mosoport hasznaltam, de mar nem emlekszem a markajara. Alt.ban a DM-ben vettem, de szerintem nagy hiperekben is van. Obliteni nem oblitem a ruhait meg most sem. Mondjuk Emi nagyon sokaig ekcemas volt, biztos emlekszel ra.

Kataa

Szegeny baratnod, kicsit remiszto, pont a 30. hetet fejeztem be.
Hat en biza raszoltam volna arra a gyerekre, akrmit is szol hozza az anyja. Valami olyasmit, hogy ez nem volt szep, vagy csak siman megkerdeztem volna miert bantja a masikat. Emit meg egy eves koraban egy nagyobb kiscsaj majdnem kirazta a hintabol, en is legszivesebben felpofoztam volna.

Agi

Szupi gyors szulesed volt, gratula. Azert nekem nem tenne jot ha ilyen gyorsan beindulna, mert nem tudom a csipom mennyire rugalmas. De az en dokim biztos inkabb megcsinalna korabban a csaszit, biztos ami biztos. Igy is zorognek, kattognak, ropognak a forgoim es folyton ugy erzem hogy kicsusznak a helyukbol mikor ulok vagy fekszem.
Akkor most korabban jott Oliver egy kicsit? Mennyivel?
Nagyon edes lehet Petra ahogy segit.Kép
Emi már jó ideje nem szopizik, mikor meglátja a cicit közli, hogy baba hamm, mióta elmagyaráztam neki, hogy majd a baba abból fog tejcsit szopizni. Azért kiváncsi leszek, hogy majd akar--e mégis kóstolni, ha itt lesz az öcsi.

Ilke

Fura hogy azt irod mindig tele a mosogep Lili ruhaival, en is kulon mosom az Emiet, es meg jo hogy sulyautomatikas a gep, mert a gatyank ramenne a vizdijra, meg az aramra.Kép
Lehet vasarnap ,de nekunk tenyleg mindegy.Kép
Ja, en ayt hittem komposzt darálot vettetek!

Beszti

Hu de profi valaki fugondozasban!Kép
A levelek osszeszedeset nem tudtam, meghagytam ket kupac avart az osszel, nincs is most alatta fu.Kép

Uj szavaink vannak
kaka- tyatya
belülre- bebüre
pancsi-pansi
pisi- pisi
mummy- anya angolul, a párom már egy ideje tanitja neki sikertelenül.Kép

Es anyu megtanitotta neki hogy mi a keresztneve anyanak es apanak. Tök édes ahogy mondja.
Ma itt volt a vedőnő és rámutatva egy autóra kérdezte mi ez, mire a lányom: car, daddy ,vagyis hogy apa ugy mondja car.Kép

Judy, Panda

Hát jól eltüntetek!Kép

Dió

Jo hogy a főnököd igy áll hozzá a dolgokhoz!Kép

Süti

Én muffint sütök, meg csinálok tiramisut. De lehet hogz mézes-krémes is lesz, mert jönnek a bátyámék 3 gyerekkel. (kettő már itt vanKép)

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Szaasztok

Beszti
Koszi,hat ez tenyelg nem semmi,talan en is ugy fogom hogy veszek vizhatlan anyagot es megvarratom a nagyimmal mert nem er ennyit.
Alex nem probalt meg kibujni,de ez tenyleg veszelyes mert igy nem tartja a hatat semmi.Egyebkent a noveremnek is olyan ovuk van a fiuknal mint itt,ott sincs osszekotve a ket ov.

Ilke
Talan te kerdezted hogy hol vettem a fuggonyoket csak elfelejtettem valaszolni.Szoval a Gardeniaban csak videken,ugyhogy a 3 meterese is cak 2300 volt metere az 1.80-nak meg 1900,pedig nagyon divatos es szep fuggonyok.

Dec8
Igazad van en is igy tettem volna: )

Doi
Es hogy gondoltatok Peti vigyazasat ha nem bolcsi??Nagyik???
En is ebe a cipobe jarok,megmondtam nyiltan hogy csak 1 evig dolgoznek ,akkor is csak reszmunkaidoben.Jol alltak a dologhoz,bar nem is vartam mast: )A munka ugy kezdodik hogy ki kell venni a szabit a mi 2 ev alatt osszegyult ugye?Hat az legalabb 2 honap: )

Nyuszi
Ne haragudj nem remiszgetes akart lenni.Hat en is igy ereztem de nyugtattak a ket gyerekes anyukak hogy majd megszokom hogy nem minden gyerek csak kedvesen kozeledik fele.Hat nem tudom: )

Mennem kell mert kiteregetek meg befejezem az ebed fozest es nyomulunk az udvarra mert Alex mar nem birja a bezartsagot: )Ma nincs semmi betervezett program,igy marad a szabad eg: )Egyebkent lehet hogy en rontottam el ,mert mindig megyunk valahova es unatkozik mar otthon csak velem.Szerintetek???Pedig mindennel pronbalom lekotni ,de csak veszi a sapkajat cipojet es all az ajtonal: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali!

Szupi voltam ma, reggel már ki is mostam és mire Dani felébredt az ebéd is elkészült, igaz csak mindent bele zöldséglevest csináltam neki, tegnap meg hoztam neki túrós rétest, az lesz most az ebéd. És most meg már 1 órája itt nyomom bent a melóhelyen.
Örülök, hogy már közeledik a tavasz (bár elég lassan), mert könnyeben fel tudok kelni, ébresztő sem kell. Dani ellenben most hétalvó lett. Este 9kor lefektettük, és reggel fél9kor ébredt, ez mostanában elég rendszeres, délután meg 2-3 órákat alszik.
Most már éjjel, ha be kell takarni, akkor úgy hív, hogy anya Kép Eddig csak Ta (takarjam be) és na (ez voltam én) szavakkal hívott.

Szeret játszani a chipkártyás nyakbaakasztós mhelyi belépőmmel. Rajta van a fényképem is. A nyakába szokta akasztani és mondja, hogy DO (dolgozni) és indul az ajtó felé, közben puszit dob. Kép

Kataa
Szerintem is jobban jártok, ha varrtok egy huzatot.
Milyen gyerekülésetek van, hogy csak úgy ki tud bújni az öv alól Alex? Daninak ha jól meg van húzva (persze nem lekötözve, hanem még pont kényelmes), akkor nem tud kijönni alóla. A pánton
van még egy szivacsos rögzítő pánt is, amit közvetlenül a válla és az álla alá kell csúsztatni + nem vágja az öv a vállát.

Nálunk is megy az ajtóhoz és menne már kifelé a szabdba, akár itthon vagyunk, akár anyukáméknál, ahol nagy udvar van. Én azért kevesebbet tudok vele dzsesszelni, amiatt, hogy dolgozom, ennek ellenére Daninak is mehetnékje van.

Nyuszi
Cuki lehet Emi, ahogy vegyesen dumál Kép

Pusz, ma csak délig vagyok, hurrá!!! A páromat is elengedték előbb, délután meg megyünk anyukámékhoz vidékre húsvétozni. Ha jó lesz az idő, akkor elmegyünk a jászberényi zoo-ba is. utoljára gyerekoromban voltam Kép

még benézek ma.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok,
Tegnap nagyon belehúztam a takarításba. Kb. annyi mindent megcsináltam, mint az elmúlt 2 hónapban összesenKép. Még az ablakok és a függönyök vannak hátra, meg a gardrob, ahová be sem lehet lépni olyan kupi van, aztán jöhet egy kis pihi. Viszont a párom a hétvégén fel akarja rakni a konyhaszekrény felső részére az ajtókat (végre kész lesz teljesen a konyhaKép), viszont akkor ki kellene szedni mindent és letakarítani, mert ajtó nélkül hihetetlenül porosodott ott minden. Szóval nem fogok unatkozni Húsvét alatt sem. Aztán valamelyik nap apuékhoz is átmegyünk. Úgy várom már, hogy kint a kertben eldughassuk az ajándékokat Lilinek a fűben, biztosan nagyon fogja élvezni, hogy keresgélhetKép. Emlékszem, amikor én kicsi voltam mennyire vártam. Tegnap viszont jól megijedtem, épp leraktam Lilit aludni, amikor valamiért odamentem az ablakhoz, egyszer csak látom, hogy egy bazi nagy darázs mászik a szőnyegen. Gondolom a szellőztetésnél jött be, még jó, hogy észrevettem.

Forti,
Kb. 1m*1m-es lehet a komposztáló, de nemrég hallottam, hogy pont a diófa levele nem alkalmas komposztra, mert savasKép. Azt érdemes inkább elégetni.

Beszti,
Nekem a zöldségmagok csinálták ezt, apuéknak meg olyan szép lett, hogy csak néztem. Fogalmam sincs, hogy mi az ami gond lehet, de én eldöntöttem, hogy nem vacakolok a palántázással a fűszernövényekkel, hanem egyből a földbe vetem őket, amikor már picit melegebb lesz és tutira nem lesznek éjszakai fagyok.
Köszi az oldalakatKép!

Dió,
Igen halasztok.
De rendes a főnököd, ritka az ilyen.

Nyuszi,
De jó, hogy minden rendben veletekKép.
Nekünk is olyan a mosigépünk szerencsére, de nagyon ritkán mosok keveset. Lilinek hetente 1-2* mosok, a heti ágyneműhuzattal, törülközőkkel, ruhákkal, télen meg az overallokkal simán tele volt a gép, sőt néha még a miénkhez is raktam 1-2 dolgotKép.
Akkor beszéljük meg a vasárnapot, oké?
Mézes-krémes, nyami-nyami, de rég ettemKép. Én Húsvétkor pitét sütök. A héten is csináltam barackosat és nagy sikere volt. Jó vastagon tettem a tésztára házi lekvárt, aztán még szeleteltem rá felolvasztott őszibarit.

Kataa,
Biztosan szép lesz a függöny nálatokKép.

Gumicukor,
Nagyon ügyes vagyKép!
Lili is csak akkor tud kibújni az öv alól ha lazán van. Amikor megvettük, írták, hogy minden beszállásnál újra kell állítani, a ruházat miatt, így mi mindig úgy igazítjuk neki, hogy jó legyen.

Irány a konyha, rizottót gyártaniKép.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Gergő picit náthás, de azért remélem el tudunk utazni húsvétra. Neki is ment tegnap a hasa és piros a popsija. Nyomatom neki a c vitamint, meg a homeos bogyókat, ma még nem volt se láza, se hasmenése.
Tegnap megfestettem a tojásokat, viasszal megírva, Gergőnek névre szóló zöld (fradista) tojása leszKép
Van barka is, üvegfestéses tojásokkal díszítve, meg nyuszikkal, Gergőnek nagyon tetszikKép
Én almás püspökkenyeret és citromos-mazsolás kuglófot sütöttem végül.
Takarítás nekem csak a szokásosra futotta, de úgyse leszünk itthonKépKép Fűtési szezon után meg úgyis kell ablakot, függönyt mosni.

Kataa
Gergő is mindig hozza a bakancsát, de neki jó a kert is, imádja a hintát, homokozót. Azért én is viszem ide-oda, de nem minden nap.

Ilke
Ügyi vagy a takarítássalKép

na pusz, még össze kell szedni a cuccokat meg az ajándékokat a rokon kölkeceknekKép

Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánunk:

Judy, Gergő, pocilakó
Judy

Latom nem csak az en fiam ilyen sajtkukac,talan a tavasztol van hogy inkabb kint lenne; ))

Gumicukor
En is reggel intezek mindent fel 7-kor kelek,rendrakas,fozes,es az aktualis hazimunka(vagy takaritas,vagy mosas,vasalas).kb fel 10-10re kesz is vagyok. Aztan a nap tobbi reszeben mar csak Alex korul forog a vilag,ha meg alszik akkor en is pihizek,olvasok,internetezek.En igy szoktam meg hogy addig nincs nyugtom amig nics korulottem minden rendben.
Nem en irtam hanem Beszti, hogy Natan kibujik az ov alul,egyebknent nekunk Romer King gyerekulesunk van es nagyon biztonsagos,nem bujik ki alola,es mindig ujra igazitom minden beszallasnal az ovet,es szivacs is van az oven,bar szerintem ez mindegyiken van ilyen korban.Nekunk meg a babahordozon is volt.
Lakasra visszaterve,szerintem ez a 18 m nagyon barati ar egy ekkora lakasert.A belvarosban ez(ugy minta mienk is)nagysagrendekkel dragabb.
A 10-es uton jarok anyuekhoz es ott Piliscsaban is vannak uj lakasok es kepzeld pesti aron a nm,talan mert az egy felkapott resz ,nem tudom,de en ennyiert annyira kint mar nem vennek az biztos.

Ilke
Latom neked is jon az eneriadus idoszak : )))Nalunk is lesz vasarnap anyueknal a kertben ajandek kereses es addig remelem apukam beszerez egy kis nyuszit kocsonbe hogy a fiuk(A batyam kisfia is) lassak: )

Judy
Ugyi vagy ezzel a sok mindennel : )Jo husvetozast es Gergonek jobbulast.Persze Alexnak is jo a kert csak az ajton kivul legyen,es kepzeld mindenkihez odamegy es huncutkodik rogton.A kerteszek,takaritok nagy kedvence az udvarban: )En heti 3-4 mindig valami programra viszem,mert ott jokat jatszik es aztan nagyokat alszik,persze ebben benne van az is ha egy baratnomhoz megyunk,vagy epp valaki jon hozzank gyerekkel.Olyan keszsegesen adja a jatekait masnak is: )

M a befejezettnek nyilvanitottam a bebiszitter keresest es maradt 3 jelolt akikkel a noverem majd majusban talakozik hogy eldontse ki jon be neki.Ketto kozuluk anyukam korabeli,de olyan szimpik voltak ,legalabb a fiuknak is lenne egy potnagyijuk egy idore: )

Mindenkinek kellemes husvetot!!!!
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Csak Boldog Húsvétot jöttem kívánni mindnenkinek! Mi holnap elutazunk, amjd hétfőn jövünk haza. Emma nem javult, d enem is romlott, így elmegyünk. Viszont én is elkaptam. Remélem a hétvégén sikerül kihevernünk.

Manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok,
Nagyon kellmes Húsvéti ünnepeket szeretnék kívánni mindenkinek! Pihizzetek sokat!KépMondom ezt én, aki egész nap a kertben ténykedettKép.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Betti hasmenése átterjedt a család többi tagjára, vírus volt mégis. Szerencsére csak egy napig tart, már mindenki jól van. Szó szerint böjtöltünk.

Mindenkinek kellemes húsvétolást kívánok! Kevés munkát, sok pihit, kevés locsolót!

Puszkó, Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!
Elég kevés időm van mostanság netezni, de azért próbálok időnként olvasgatni. Gyurcinak középfülgyulladása lett sajnosKép, de már szerencsére kifelé jön belőle.
Tudom, hogy már többször volt szó róla, de nincs időm se és erőm se visszakeresni, hogy hol irtatok arról, hogy hogyan kell elapasztani a tejet. Nagyon fontos lenne az infó, mert Gyurci már 4. napja nem kéri a cicit. Nagyon megköszönném ha valaki leirná nekemKép.

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánunkKép!!!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok!
Csak most van időm jönni, mert napközben a tesóm szakdolgozatát csináljuk, már lassan egy hete.

az az igazság, hogy én sem csináltam valami nagy takarítást Kép. Pedig egy csomó dolgot elterveztem, de közbejött a tesóm. Pont ezen a héten jött haza, így a takarítás ugrott. Majd húsvét után Kép.

Banyóci!
Szerintem ha nem feszülnek a melleid, nem kell csinálni semmit, magától elapad a tej. Egy ideig biztos fog jönni belőle, ha megnyomod, de egy idő után ez is elmúlik. Nekem is így volt Noéminél. Ha feszül, akkor fejj egy kicsit, de csak épp annyit, hogy ne feszüljön. Mert minél kevesebb fogy, annál kevesebb termelődik. Azt hiszem, van valami "apasztó tabletta" is, amit a nőgyógyász ír fel, de szeintem először a természetes módszerrel próbálkozz.
Középfülgyuladás Kép. Nekem sokszor volt gyerekkoromban, tudom, milyen fájdalmas dolog.

Ilke!
Mennyi energia van benned Kép Kép!

Most csak ennyire futotta, mindanyiótoknak kellemes húsvétot!

Panda

panda
Halásztelek

Én is szeretnék mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánni! Kevés locsolót, a gyerkőcöknek jó keresgélést és sok szép ajit!
Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Banyóci!

Csak annyit kell tenned, amit Panda írt, ha feszül, kicsit lefejed, de csak annyira, hogy épp ne feszüljön. Hamar elmúlik a feszülés, mert a szervezeted észreveszi, hogy már nincs szopi. Semmiképpen ne kérj rá nőgyógyásztól semmit!! (Ja, az teljesen természetes, hogy kb. a szoptatás után egy évig még lehet tej benne, lehet belőle kinyomni, de természetesen ne nyomkodd...)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Panda, Beszti!
Köszi a választ mindkettőtöknekKép. Kicsit szokott feszülni, de szerencsére nem vészes. Meleg zuhanyoztam, és picit fejtem. Olyan furcsa, hogy nem szopizik. Tudom, hogy már ez is nagyon jó, hogy eddig szopizott, hisz 20 hónapos, de nem gondoltam volna, hogy ennyire hirtelen fogja elhagyni. Viszont kárpótol azzal, hogy ha lehet még többet bújik hozzám, ölelget, szorongat, puszilgatKép.

További jó húsvétozást mindenkinekKép!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok!

Tegnap vendégsereg volt nálunk (7 fő), annak ellenére, hogy mindenkinek szóltam, hogy betegek voltunk, valószínűleg el fogják kapniKép Apámék csak 2-3x jönnek egy évben úgyhogy megkockáztatták. Betti kapott húsvétra egy tescós babaporszívót, most azt huzogatja maga után, de bekapcsolni nem engedi, pedig nagyon szolid hangja van. Kár hogy nem szív, mert meg lenne oldva a takarítás. Kapott még ruhákat meg fa-puzzle-t, könyveket.
Judy, én sütöttem 2 féle muffint, meg kelt tésztából kalácskákat. Anyum meg hozott mézes-krémest, pogit, hókiflit meg zserbót. Mindenki jól tele lett.
Mi most nem festettünk tojást, még kicsinek tartottam Bettit hozzá, de jövőre fogunk.

Ma délután is jönnek még vendégek, újabb csokihegyek...

Conti

conti

Sziasztok!

Hát pénteken már rohantam haza, így nem tudtam beugrani, ezért utólagosan kívánok mindenkinek Boldog Húsvétot.

Mi pénteken délután utaztunk le Jászberénybe a szüleimhez, és hétfőn délután jöttünk haza. Szerecsére nem esett az eső egyik nap sem, csak szombaton és vasárnap volt kicsit borúsabb, de sokat kint tudtunk lenni az udvaron. Kertészkedtünk, kutyáztunk. rengeteget ettünk, Dani is annyira jóízűen, hogy a közös ebédeknél teljesen magába feledkezve kanalazta a leveskéjét és a nokedlijét. nagyon jókat aludt éjjel is és délután is, bár uígy alszik itthon is.

Nagy Blaha Lujza a gyermekem. Átjött uis a szomszéd néni apuékhoz és mivel nincs unokája, valszeg nem is lesz már neki, mert nagyon öreg, így átjött megnézni Danit.
Danikám persze eloldalgott, lévén neki idegen. Végig a néni háta mögött álldogállt és bökdöste a lábával a fűcsomókat. Nézett rám és látom görbül le a szája. aztán letérdel, előreteszi a kezét és hasrafeküdt a földön és elkezdett bömbölni.
Az egészet sikerült végignéznem. A többiek azt gondolták, hogy elesett, de hát Dani nem szokott álló helyzetbőél egyszer csak hasra vágódni.
Valszeg a néni nem tetszett neki és megsértődött, hogy beszélgettem vele.
A párom is látta a nagyjelenetet Kép

A hugom új pasija is volt nálunk bemutatkozni, nagyon jól éreztük magunkat.

Dani húsvétra 3 melegítőegyüttest kapott, zoknikat és egy nagy darabos állatos puzzle-t. Más játékot nem kapott, mert rengeteg van, viszont ruhából most kezdünk kifogyni. Így van 1 gála bemcsije és 2 játszóterezős. Persze anyukám nem hagyhatta ki a csokinyuszit, ami csak a szekrény tetején landolt....

Banyóci
Nálunk uez a szitu volt, hogy Dani egyik napról a másikra nem kérte a cicit. Két hétig próbálkoztam, de se lefejve, se hajnali kábulatban, se játékosan nem kellett neki, tolt el magától és rázta a fejét.
Aggódtam, nehogy mellgyulám legyen, hogy nem szívja ki. Én úgy csináltam, hogy amikor éreztem, hogy feszül, akkor kicsit kifejtem belőle, hogy megszűnjön a feszülés. Lefekvés előtt a zuhany alatt is fejtem belőle ki picit. Ha csomósnak éreztem, akkor masszíroztam. Ez 2-3 nap alatt rendeződött. Persze a tej nem egyik napról a másikra apadt el, hanem még fél év múlva is tudtam kifejni belőle, de nem volt mellgyula vagy ilyesmi. Sok sikert hozzá!
Szerintem is bízz a természetes elapadásban!
Nekem is nagy trauma volt, amikor Dani pont 11 hónaposan abbahagyta a szopit. Akkor azért még kicsi volt és szerettem volna még szoptatni, de ő döntött így és így van ez jól! Nektek a 20 hónap az nagyon szép. Most jött el az az idő, hogy Gyurci úgy érzi, nincs szüksége többé a cicire. Szerintem jobb így, mintha kínlódni kellene a leszoktatással.
Még annyit, hogy Dani a cicikiköpés utáni éjjel már nem is ébredt, pedig előtte 2x is szopizott még. Féltem is, hogy mit adok neki, ha a cici nem kell. De ő ezt is megoldotta.
Nekem szerintem a menszi beköszönte okozhatta ezt az elválasztódást, akor jött meg először uis a szülés után.

puszi mindenkinek

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Jaj, a lényeg lemaradt:
Vannak Daniról újabb képek (hétvégi frissek is) :
http://ocsidani.fw.hu

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Hello

Mi is elveztuk a husvetot : )2 nap anyueknal voltunk,persze ajandek hegyek,egy jatek funyiro+baranyka bogrevel+tolunk a Play Dh gyurmazogep.A funyiro nagyon tetszett neki,egyfolytaban tologatta: )A gyurmazotol eloszor felt,de aztan mar nyomta es nevetett a kijovo figuraknak.Nagypapaval volt locsolni,persze nyakkendos cuccba,ughogy o volta sztar a rokon kislanyoknal.Csomo csokit kapott,de nem evett ,meg jo hogy nem erdekli egyenlore: )Bar nem orultem neki de penzt is kapott ,ugyhogy elso keresetebol megvesszuk neki az IKEA-ban a kis asztalat es padjat: )
Batyamek otthagytak 1 napra Zalankat anyueknal ugyhogy Alex egy csomot maszott hogy utanozza ot: )
JA es a nagy szam hogy tudja mondani vegre hogy ANYA !!!!A sajat nevet is tudja mar mondani bar meg inkabb Alesznak hangzik de legalabb mar tudja : ))Ugyhogy ez volt a legjobb ajandek husvetra: )

MAno
Remelem mar meggyogyultal!!Emma hogy baratkozott a nyuszikkal??

Banyoci
Gyurcinak jobbulast!!!

Conti
Milyet sutottel???En repasat es nagyon jo lett: )

Na megyek vasalok amig alszik Alex,hamarabb kellett eljonnunk a klubbol,mert nagyon faradt volt.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

sziasztok
ujra vagyokKép
Ilke
én nem szoktam sagiteni a páromnak a munkájában mert 1:nem értek hozá ne vagyok ugyanis vegyész Kép ,2 : nem is igényli ,igényelné szerintem .engem is dicsér meg szeret de az más .

Gumicukor
nagyon helyes nagyfiu lett Danibol a bézbolsapkában nagyon ari Kép amugy a képeket azért van néhány megfordulva mert ugy lett feltöltve a gépre az albumba meg már nem tudtam megforditani Kép .

Pusz Csics és a fiuk Kép
csics

Sziasztok!
Remelem mindannyian jol töltöttetek a husvetot!Kép(Igy utolag, ha mar nem kivantam elöre kellemes ünnepeket!Kép)

Kataa
Nalunk is hasonlo volt Rebek husveti ajandeka nekünk!

Ilke!
Olyan jo olvasni, hogy vegre vege a rosszulleteknek! Jo, hogy vegre csak elvezheted a babavarasat!Kép

Rebek mostanaban szinte mindennap mond valami uj szot! Nagyon beindult!
Elkezdte magat Bekkanak nevezni, es mondja sokmindenre,(arra is ami nem az öve)hogy Bekkae.
De azt is mutatja(magara mutat), ha kerdezem, hogy hol van a Rebekka.
Tegnap mondta, hogy "teteje", meg "omae"(nagymamae) es "papae".
Es oriasi hisztiket csap le, ha nem azt a kabatot akarom raadni, amit ö is szeretne...aztan folytatjuk ugyanezt a cipökkel...Kép
Jött a husvetinyuszi, mondta vadul a halozsakra amit ö kapott, hogy Bekkae es hat Aaron is kapott egyet..igy van mit megkülönböztetni! Es sajnos, nagyon rakapott a csokira...De most megint szünet következik...A 4,5 eves batyo mellett mar nem olyan egyszerü tavoltartani...Aaron talan 3 eves kora körül kapott valamivel több csokit, addig szinte semmennyit! De viszont mondtam, hogy csak akkor van csoki, ha este hagyja, hogy rendesen es alaposan megmossam a fogat! Es az most nagyon jol megy!
No, most megyek, tovabbi szep napot,

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok!

megjöttünkKép

Húsvét jó volt, emma már kb meggyógyult, viszont cserébe én extra rosszul vagyok, locsolókat már bedagadt vörös orral fogadtam, torkom fáj, folyik az orrom stb. Mindíg így járok, hogy elkapom Emmától és engem jobban megvisel.
Csoki evés sajnso nálunk is nagyon bejött, a kitett kosárból többet evett Emma mint amit a locsolkódóknak adott. Jövőre főtt tojást festünk inkábbKép
Ma délben beült az autósülésébe és mire mentem be megnézni mit csinál ott aludt.Kép Ilyen se volt még 1,5 éve latt hogy magától elaudt volna, sírás és tea nélkül, délben.

Manó

KépKép
manó

Manó, jobbulást!

Kataa, a szokásos csokis-kókuszos volt az egyik, a másik meg aszalt szilvás-barackos. Ez egy kicsit töményebb lett, hiába a kókuszosnak nagyon könnyű a tésztája, mindig ahhoz viszonyítok.
Na akkor kaptál ajándékot AlextólKép

Csokievés: Bevallom nálunk is van, és nem most kezdődött. Irigylem, akik ezt meg tudják oldani, de egy nagyobb testvérrel nehezebb, mint egy egykének. Mondanom se kell, Betti az összes nyulat, tojást azonnal összenyomott, hogy ki lehessen bontani. Most egy tálcán van és rájár mindenki.

Gumicukor: Betti amikor olyannal beszélek, akit nem ismer vagy nem szeret, behunyja a szemét, néha kikukucskál, a száját meg legörbíti. Tök rosszul érzem magam ilyenkor.
Mennyi idős a hugod?

Conti

conti

Conti

Nálunk apával nagy Milka fogyasztók vagyunk, de zugevéssé fajult, mióta Dani van Kép ha néha észreveszi, akkor ez ugyan becsapás, de azt mondjuk neki, hogy ezt csak a felnőttek eszik és nem is jó Kép)
de nagyon nem lehet becsapni, mert azért tudja, mi az, még ha nem is adunk neki csokit.
de nagyobb testvérekkel lehet tényleg nehezebb, főleg, ha az a nagyobb azért mégiscsak kicsi még.

A hugom 23 éves a pasija meg 27 vagy 28. Mi is nagyon bírjuk a párommal. Helyes is, normális felfogása van dolgokról, fontos neki a tesóm, ez látszik is rajta. Valahogy úgy érzem, hogy ő lesz a végleges, vagyis a nagy Ő Kép
Az a furi, hogy amikor én összejöttem a párommal, uott dolgozott, mint most a tesóm pasija, uazzal foglalkozott, én ott dolgoztam ahol most a tesóm, szintén uazt a rendszert kellett adminisztrálnom, mint a tesóm, mi is tavasszal jöttünk össze. Én a páromat először Pünkösdkor vittem haza bemutatni, tesóm is majdnem akkor, ill. most húsvétkor.
mindössze pár év eltéréssel.
jó kis egybeesés, nem?

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor, na ez olyan, mint nálunk! A férjemnek van egy lány ikertestvére, és 16 éves korunkban pont ugyanazon a napon jöttünk össze a férjemmel, mint az ikertestvére a férjével. Az év, hónap, nap is stimmel. Ők is együtt vannak azóta is, ott is két gyerek van.
Minden jót nekik!
Conti

conti

Rit
A 3 két lemezes, és most pont nálam van szóval oda tudom adni másolni, de nem az enyém, úgyhogy csak rövid időre. Írdd már meg a telcsidet, mert nem tudom hová rejtettem (koltai.fkfsz@axelero.hu), és akkor hívlak. Mehetek csüt, pént. de is.

Bocs de képtelen vagyok írni 2 hét múlva könyvzárta Kép((

Puszi
dec8
dec8

Sziasztok
Csokievés
nálunk is van igaz csak a párom eszik én már csak néha-néha eszem csokit de ha átjön az uncsi teso akor ö szokot nálunk enni csokit és ilyenkor petike is szeretne de hát ö nem ehet igy én minden alkalomal elmondom neki hogy ö miért nem ehet csokit és hogy jöjön velem a hütöhöz és akor kap helyete neki valo szojás-gyömölcsös joghurtot és akor megbékél .Amugy ö is evett már csokit amikor azt kellet néznünk hogy birja -e a tejesdolgokat izlett neki söt most is kapott csokinyuszit a nagyitol mikor meglocsolták a páromal de a csokinyuszit a párom fogja ugyis megeni Kép.

Mano
jobbulást neked Kép.

Lányok
Képzejétek husvét vasárnap imibaba megfordult tejesen egyedül a hátárol a hasára addig probálkozott amig nem sikerült Kép söt a mintha javulna a fejtartása is .

pusz csics és a fiuk
csics

Sziasztok!

Gumicukor!
Köszi a kedves soraidatKép, most sikerült egy kicsit rendbe tenned a lelkivilágomatKép. 20 hónap nagy idő, és a mindennapi szopi úgy beleivódott az életembe, mint a mindennapi fürdés, táplálkozás... Hihetetlen (volt) belegondolni, hogy ez nem csak átmeneti dolog, hanem soha többet nem fog szopizni. Azelőtt sokszor viccelődtünk vele, hogy Gyurci annyira cicifüggő, hogy majd az iskolából hazaérve is biztos szopizni fogKépKépKép.
Máris megyek Dani képeket nézniKép.

Kataa!
KösziKép, már javulgat szerencséreKép.

Manó!
Jobbulást!

Csics!
Nagyon ügy Imi baba a megfordulássalKép.

Hol vagytok lányok?

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Gumicukor!
Megnéztem a képeket, nagyon tutikKép. Gyurciról is van olyan kép, ahol apjának a baseball sapijában feszitKép. Dani hány cm magas kb.? Olyan nagynak tűnik nekem a képeken, legalábbis Gyurcihoz képest.

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok

Ezt az idot,ma majdnem teli cuccban mentunk boklaszni a kertben,jobb program es haztartasi elfoglaltsag miatt.
Alexnak megeredt a nyelve,ma mar azt is mondja hogy gyere es nincs: )))Ma lehet latni hogy milyen hangja lesz : )Ugyhogy mar csak lesz valami: )

Tegnap a noverem egyik kisfia annyira edes volt a telefonba.Azt monja nekem: Kati anya nem engedi hogy felalljak a szekre.Kerdezem en:Es miert akarsz felallni ,rosszalkodni?Azt mondaj :Haaat,igen: )))))Nagyon nevettunk az oszintesegen: )))

Conti
En ma megoldottam acsokinyuszi es tojas kerdest,csinaltam muffint: )))
En a multkor az erdei gyumissel jartam ugy, hogy az afonya eleg fura s zinure festette a tesztat,de ha valaki megkostolta mar jo volt de a latvany: )
Csokievesben egyetertek ,ha van nagyobb gyerek akitol latja akkor nincs menekves.Nekem a mult hetig nem is evett egyaltaln,akkor is anyukam veletlenul ugy adta nek ia turorudit: )
Amgy en azert nem edom neki meg ,mert majd ha keri akkor eleg lesz nemet mondani,most meg meg nem igenyli,mert nem ismeri: ))Bar egy kolleganom a multkor azt mondta hogy adjak csak neki ,mert abban van az endorphin,boldogsag hormon.Hat en erre azt mondtam ,hogy boldog o igy igy egyenlore: ))

Kryss
Ez a Bekkae nagyon edi: )))Hat igen igazi kis noha mar valogat a ruhataraban: )))Mi lesz kesobb: )

Mano
Jobbulast neked.Munkahalyen voltal mar???

Dec8
Manci hogy boldogul a bolcsiben????

Csics
Gratula Imi babanak a produkciohoz,jo koran kezdi: ))

Lanyok
Mikor lesz mar megint tali????Lesz egyaltalan???

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

GumicukornakKép:
Kicsit kinyomja kajlára a fülétKép
Kép

KépKép
KépKép
banyóci

Látom nagyon pang itt a fórum. én meg nagyon magammal nem tudok társalogni.

Reggel Dani bilibe pisilt, ült rajta és mondja PIS, felállt és tényleg ott volt. Nagyon megdicsértük és tapsoltunk a pisinek Kép Annyira örült, hogy utána még egy csomószor ráült a bilire és mindig csurgatott bele. Minden egyes termelést meg kellett nézni Kép Aztán felhajtottam a body-ját, hogy nézze, hogyan csurog bele a pisi. És lehetett látni, ahogy nyomja, hogy jöjjön pisi. reggel úgy látszik kifogyhatatlan volt Kép Utána alig lehetett felöltöztetni. Kakit nem termelt bele.

Csics
Imi baba egyre ügyesebb!! Kép Gratula Kép

Banyóci
Örülök, hogy sikerült megnyugodnod, majd a szopi helyett biztosan lesz más, ami összeköt benneteket. Egyébként Dani tudja, hogy a cicimből tejcsi jött, és hogy onnan evett. Néha ad rá puszit, csak úgy és nevet rá Kép
Dani kb. 83-84 cm lehet, de elég régen mértem, majd hétfőn az egészségesen kiderül. A lába 23-as.
Ruhái meg 92-98-as. Most nekem a csípőmig ér fel a fejebúbja. Most sokat nyúlt, a ruháin veszem észre.

Lányok!
Május 9-én szeretnék kimenni a bababörzére, mennyire érdemes, mert még sosem voltam. Tömeg kb. mekkora, vigyem-e Danit vagy inkább ne. Csak használt dolgok vannak, vagy vannak kint kereskedők is, ha igen, ők mennyivel adják kedvezményesebben az árut?

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

hát igen, a Dani név a második leggyakoribb, mégis eddig még nem találkoztam Dani nevű ismerőssel, ill. 1-el az usziban.

A legjobban a Gvendolin lánynév tetszett Kép)Kép) mintha mandolin lenne Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!
Igen, szerencsére van más is jócskán ami összeköt minketKép. Annyi szeretetet kapok tőle, hogy minden nap olvadozokKépKépKép.
Érdekes, mert Gyurci is olyan 83 cm körül van (ez nem pontos adat), de sokkal kisebbnek látom mint Danit. Lehet, hogy amiatt csak, hogy neki még most is olyan "babás feje" van. Ruhában mi is ekkorákat hordunk.
Azon viszont nem csodálkozom, hogy a György név nincs a lista elejénKép. Nekem tetszik, apját is igy hivják, és még sok sincs belőleKép. A Máté viszont nagyon ott van az elején (ez a 2. neve).

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Kataa!

talán picivel jobban. Holnap kell bemennemKép

A másik topikban épp most örömködtem ki magam hogy 2002-ben 80 Emma született, ebből egy a miénk. meg ha fiú lett volna akkor ő lett volna a 23.Kép

csak szerintem 2003-ban már sokkal népszerűbb volt az Emma névKép

Gumicukor!

Én ismerek csomó Danit. nagyobbat is, veletek egyidőst is. De Bencét többet ismerek.

Manó

KépKép
manó

Nem baj, a lényeg, hogy a mi Daninkból csak egy van. Egyetlen és utánozhatatlan Kép

A mi lánynevünk nincs a listán (Lizandra). De lehet ma már nem ezt adnám. Még a végén az Őcsi vezetéknévből csilis babot kovácsolnának belőle.

KépKép
KépKép
gumicukor

Mano
En is Magditol csentem a listat: ))
Holnapra minden jot hogy ugy legyen ahogy Te szeretned: )
Alexander sem sok van es en orulok neki(a korhazban is neztek hogy meg ilyen nevet,talan orosz az apja???..kerdeztek)
,egyebkent nekem az Emma nev nagyon tetszik: )
A multkor valakit hallottam hivni a fiat hogy Alex es olyan fura volt: )A noverem meg a multkor mondta hogy naluk tavaly a 3.legnepszerubb nev volt.
A lany nevunk sincs meg a top kozeleben sem.Bar ha fiunk lesz majd akkor kellene meg egy A betus nev,de semmi jot nem talaltam,bar meg nem egeto a problema: )))Viszont eleg nagy ra az esely hogy az lenne a masik 5 fiu mellett a csaladban: ))

Gumicukor
Gratula a bilihez: )En meg nem voltam a borzen de tobb ismerosomvoltes csak a tomeget emlitettek,amugy persze sok minden volt,uj is de lenyeges kulonbseg nincs arban.Ja es a belepot es a parkolast is szamolva mar szinte semmi: (
Alex 86 cm,es O is csak nyult az elmult honapokban,kg-ban ugyanugy 11 kg,es 92-es ruhakat meg 24 honaposakat hord: )
En ismerek egy csomo Danit,idosebbeket is de kicsiket is,persze a Bence az tenyleg a leggyakoribb: )Meg a Marci is szokasos nev a jatszokon,jatszohazban mostanaban.
A Lizandra nagyon kulonleges nev ,jol hangzik: )

Banyoci
Gyurci nagyon edi a sapkaban.!!!Nalunk is sapka orulet van ,mert apukamnak csomo van es addig nincs nyugta amig mind le nem szedeti a fogasrol es cserelgeti a fejen meg mindenkinek rarakja: )

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

mi lett volna ha lány? Nálunk A betűs nem lehet mert arra végződika vezetéknév. Még az E sem annyira jó hozzá, de hát az azért elmegy.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Csics, gratula a forgáshoz!

Gumicukor, nektek meg a bilihez! Már pont akartam érdeklődni mindenkitől, hogy ki hogy áll a bilizéssel. Nálunk sehogyKép Nagy menekülés!
Név: Nekem simán a Liza nagyon tetszik.

Kataa, szerintem most már egy-két héten belül jobb idő lesz, és valahol a szabadba kéne talizni.

Ma nagy örömet szereztünk Bettinek, az Auchanban vettünk egy kis házat 3e ft. volt. Felállítottuk a szobájában, egyből birtokba vette, pokrócot vitt be és lefeküdt. Mondogatja: hászikó, hászikó. Barbinak is volt ilyen annó, és ő is nagyon szerette.

Conti

conti

Sziasztok!

Látom, nem volt valami nagy nyüzsgés errefelé... Én jöttem volna, de a húgom még mindig a szakdolgozatán szenved, és egész nap a gép előtt ül.

Beszéd
Hát, én nem tudom, mi lesz Ádámmal, de ő egyszerűen nem hajlandó beszélni Kép. Pedig egy csomó hangot kitud ejteni, mégs csak ugyanazokat a "szavakat" ismétli mindig, egyébként meg csak mutogat.

Bili
Ádi is pisil mindig a bilibe, mikor ráül. Mi általában fürdés előtt szoktunk "gyakorolni", napközben nem jut eszébe. Viszont 2-3 napja mindig mutatja, hogy pisilt: markolássza elöl a pelusát, és mondja, hogy "ku" (=kuki).

Gumicukor
Én is voltam már börzén, tényleg iszonyatosan nagy tömeg van Kép. Az az igazság, hogy valamivel olcsóbabn adják a kereskedők az új cuccokat (nemcsak ruhákat), de olyan drága a belépő, hogy az ember ugyanott van, mintha üzletben venné. Mi ketten voltunk a férjemmel, így nem érte meg, főleg, hogy csak 2 nadrágot vettünk Noéminek. Ha egyedül mész, és esetleg van ingyen jegyed (előfizeés miat), akkor azért érdemes kimenni.

Csics!
Imi baba nagyon ügyes Kép!

Nevek
A neveket még nem néztem meg, de szerintem mi is elég gyakori nevet választottunk Ádámnak. Nem tudtunk megegyezni, hogy Ádám legyen vagy Levente, így mindkettő lett. Szerintem fölösleges volt, úgyis mindig csak Ádámnak szólítjuk, a Leventét szinte senki sem tudja.
Érdekes, mert mikor Noémi született, csak lánynevünk volt, Ádámnál meg csak fiú, úgyhogy, ha ellentétes neműek lennének, nem tudom, mi lenne a nevük Kép. Igaz, mindkét alkalommal be kellett diktálnom fiú-és lánynevet is, de csak kínomban mondtam valamit.

Na, megyek, megnézema neveket Kép.

Megőrülök ettől a nyavalyás modemtől Kép. Hiába tiltom le a modemhangszórót, az első használatkor automatikusan visszakapcsolja Kép. Itt alszik mellettem Ádám, remélem, nem fog felébredni rá. Mindenesetre egy kispárnát azért tettem a nyavalyásra Kép. Mármint a modemre...

További jó éjszakát,

Panda

panda
Halásztelek

Ma csak délig vagyok, mert megy el anyósom vmi temetésre, így elkéretőztem, a többit meg majd lecsúsztatom, így nem kell szabit kivennem.

Ma sírt utánam a ksi Drágám.
Reggel azt játszottuk, hogy kiterítettünk egy autós szórólapot és mindegyik autó képére uolyan színű Matchbox-ot tettünk.
REggel ismét volt bilizés, szemmel láthatóan élvezi, szépen elücsörög rajta és amint van pisi, egyből szól. Olyankor feláll, megnézi, örül neki, majd ismét visszaül.
Pár hete még csak rá sem ült, vagy lepattant róla egyből, ahogy a sejhajához ért.
Örülök, hogy tetszik neki, mert akkor nyáron elkezdjük a szobatisztaságot. De jó nem kell pelenkát venni majd!!!

Panda
Próbáld meg a Bios-ból elnémítani a modemet.
A beszéd miatt pedig ne aggódj, mert sokan nem beszélnek 2 éves kor előtt, főleg a fiúk. a Láynoknál már magzati korban előbb kezd fejlődni a beszédközpont. Persze ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül a lányok kezdenek el előbb beszélni. Addig nyincs gond, amíg be nem tölti a 3 éves kort, addig meg még sok idő van, biztosan addigra már be nem áll a szája.
Gondolom pár szót ill. szótöredéket már mond, amit megértetek.
Dani sem kimondottan beszél, mindennek csak az elejét és hangsúlyos részt mondja, azt tisztán, de nem egész szavakkal beszél. Elég jól megérteni, még anyikámék is, pedig havonta 1x látják Danit. Persze pár szót már használ ő is, de inkább töredékek még a jellemzők.
Én sokszor égek vele az utcán a Buzz Lightyear babája miatt, amit úgy hív, hogy Bázze Kép Hát, aki nem tudja ez mit jelent, azt gonolhatná, hogy egész nem káromkodunk a gyerek előtt.
Amásik a kicsi és a nagy összehasonlítása. A kicsit PI-nek, a nagyot NA-nak mondja, de ígymás után, ami ugye egészen máshogy hangzik... Kép Lényeg, hogy mi tudjuk, hogy mit jelent Kép

banyóci
gyurci is cukifalat a sapiban Kép helyes kis kölyök, jaj nektek lányok!!! Kép

na, megyek, mert mért van egy kis munkám, amivel jó lenne, ha délig végeznék.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Rég nem voltam, de túl sok minden nem történt. Vagy lehet, hogy mégis. Túl vagyunk egy újabb asztmásw jellegű hörghuruton ami majd' 2 hétig tartott. 2 fajta inhalációs aeroszolt kaptott, meg köptetőt, orrcseppet, meg miegymást (lehet, hogy írtam már???Kép Közben a párom is egyre többet tud itthon lenni, meg, ha jó idő van akkor órákat csavargok a gyerkőccel a levegőn. Húsvétoltunk is és olyan mérges vagyok, mert egy nagy halom csokink van. Senkinek nem jutott még eszébe se (se anyámnak, se anyósomnak, se senkinek), hogy talán,... esetleg egy másfél éves gyereknek nincs szüksége 16 db csokitojásra, 3 óriás csokinyúlra és 10 kisebbre... Jobban örültem volna akkor már egy rágókának, vagy csörgőnek, mégha nagy is már hozzá. De így meg tudja, hogy ott van a szekrényben és ha kinyitom (ott vannak a tisztálkodási eszközök, gyógyszerek...stb.) egyből megy a hiszti. Máshová meg nem tudom rakni, mert a többit eléri. Kinyitja az ajtaját és felmászik a polcokon... besz*rás.
Örökmozgó, sose fárad el.

Sajnos 1 egész évvel öregebb lettem BESZTI léci javítsd ki a táblázatbanKép április 7-én volt meg a nagy esemény. Kereken 1/4 évszázados lettemKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok
Kataa
nem is olyan korán mert jüvöhéten vasárnap lesz 4 honapos mondjuk vasárnap ota viszont egyszer sem fordult azota meg de sokatt mozog az ágyon Kép.

Banyoci
édes a fiad Kép a sapiban.

Gumicukor
nagyon ügyes nagy fiad van Kép petikének is 23 cipö kell már és 85cm körül van .Babaruhabörzén mindig sokan vanak és föképp használt ruhát árulnak ott szerintem ne vid danit tul sokan vanak ott .

Nevek
hát péterböl is elég sok van Kép köztük az én szép roszcsont fiam is Kép viszont szerintem imréböl nincs sok Kép imrével még nem is találkoztam Kép.

Banyoci,Kataa
sapkát petike is szereti az én fejemröl le szedni felteni no meg imibaba uj bohoc sapkáját cipelni Kép.

Conti
bilizás nálunk se megy még bár mostanába ha kakilt már akor kicsit szoktam pucéran is hagyni de nem sokáig mert még észre sem veszi ha pisilnie kell .

Panda
nekem is azt mondták hogy 3éves korig kell megtanulniuk beszélni meg azt is hogy ha érti és halja amit mondasz neki akor nincs baj petike sem beszél ha valamit kérni szeretne akor azt mondja hogy adjál de azt elég hangosan Kép és érthetöen Kép és még néhány szot .

Lányok
petike mostanában átment rosszcsontba mindent kipakol és néha szándékosan boszant engem söt tegnap eltört egy bébiételes üveget tele bébiételel ráadásul az volt az utolso Kép én jol megszidtam ere ö kinevetet Kép mintha nem is félne tölem nem vesz komolyan Kép a fiam egyedül apját vesszi komolyan mert ha ö rászol akor szot fogad neki igaz a párom rászol 1x-2x de ha nem ért a szép szobol beteszi a kiságyba büntetésböl .Engem ma is kihozod a sodrombol mert belemászot a babakocsiba és a szélén bohockodot miközbe az imi evett Kép kipakol .

pusz csics és a fiuk
csics

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?