Új privát üzeneted érkezett!

Tegnap lőttem a teszveszen... 1 Ft-ért :-)

Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Sziasztok!

Nagyon jó nézegetni ezeket a kis hercegeket:) Tündéri képek!
Kubuspace, Szonce, Millye, Reni, gratulálok!

Pelenka ügyben eléggé megoszlanak a vélemények,.. akkor a babalábvstagságától és formájától is függ talán, hogy melyikből nem folyik ki az ajándok?
Szerintetek érdemes megvárni, hogy hány kilóval születik a baba, és akkor menjen a párom megvenni, mert ha 4 kilón felül lesz, akkor már nem a legkisebb kell, ugye? Remélem abból is van köldökvédős..

Kubuspace,
jó nagy pelenkázó feltétje van Marcinak! Nekünk sokkal kisebb a komód, amire hosszában fogom tudni tenni a feltétet, tartok is tőle, hogy nem lesz egyszerű rajta tartani egy idő után... csak 36 cm széles... Vagy vegyek eleve egy szélesebbet, és pelenkázzam a mosógépen? Az a felület szélesebb...

Krisztacsillag, nekem is nagyo sokat szúrkált a pocim az elején, azaz úgy a 16. hétig, kb, ha jól emlékszem. És csak az egyik oldalon... és semmit nem mutattak ki, vesekövem nem lett azóta sem, egyszer csak elmúlt a szúrás, és hetekig tartott.. csak nyúlnak bent ilyenkor a dolgok...

Cirkuszka, vártalak már:) Bizony, rohan az idő... És azonnal eszembe jutottál, mikor Kubuspace írta, hogy mennyit várt Molnár dr arra, hogy természetesen bújjon ki az a baba- azaz a Te babád... Te is teszel fel képet a nagyfiúról? :) Ketteskére gyúrtok egyébként továbbra is?

Fiú-lány: tényleg itt abszolút többségben vannak a fiúk... micsoda véletlen... egyébként mi eredetlieg, azaz a párom kislányt szeretett volna, és én is bíztam emiatt a mindent eldöntő ultrahangig- és mikor közölte a doki, hogy fiú, csak nyögtem egyet fekve, hogy BÖE--- erre ő: hát, milyen hozzáállás ez- kikéri magának a férfi nem nevében:) :) Aztán a férjem már teljesen beleélte magát, hogy fiú lesz, elfogadta és én is teljesen rááltam... Majd a második lesz kislány:)

Fürdetés- babamasszázs:
én is nagyon szeretném, ha a párom fürdetné majd a csöppséget! És hogy ő is masszírozza. Egy ismerősünk, aki most ment vissza külföldre mielőtt elment meg is tanította a párom egy plüssmacin, hogy hogy kell masszírozni... remélem emlékezni fog rá... Állítólag teljesen lelazítja a babát...

Most mennem kell, a párom viszi el a modemet, nem tudom mikor lesz internet, remélem délután.. mesélek majd,csak egy kicsit hosszú, a lényeg, hogy izgalmas volt a péntekem... láttam a szülőszobát is, ott feküdtem 6 órán át... (az elején a ctg miatt, és fekve, mert ágynyugalomra vagyok ítélve, aztán hely hiány miatt ott maradhattam, amíg nem jött a párom értem....

Szép napot Nektek!

Vanni
vanni

Sziasztok jo reggelt,

Ma urfi elsore 6kor majd kakao ujtan 8kor ebredt azota uton van :)Hietetlen hogy egy ilyen pici gyerek mikre ra nem jon. Pl a kulcsot egyfolytaba a zarba akarja betenni annyira ugyes. A kedvencem mikor mondom hogy hol az okos fejed odamutat es fogja a fejet. pocak es a ful is megy. es erdekess ha kerem hogy pl hozza oda a macijat akkor elmegy erte es idehozza, lehet hogy ezek nem olyan nagy dolgok de nekem nagy :) az a baba aki ilyenkor tavaly meg csak fekudt aludt szopizott kesz nagyfiu es naprol napra okosabb. Ma este elutazunk repüulovel elore felek mert tudom hogy nem marad a seggen egy percet sem es mar repultunk vele 3-4szer de ez ma katasztrofa lesz. :evil: >Stuttgartba megyunk, ferjem ott dolgozik...

Vanni, a masodik projekt leallva, nem lesz tobb babank... ferjem nem akar, es teljesen mashogy lattom ahogy lattam akkor mikor Merse megszuletett... majd talan 10 ev mulva.... meg ferjemnek van 2 nagyobb gyereke a lany mar egyetemen tul van sajat csaladja van de a fiu meg gimis es ha egyetem akkor a kiadasok a ferjem intezi....

Kubuspace, szules utan 13 honappal is faradt fejem van :D pedig bevetettem hogy mellettem alszik Meri es ennek oka hogy kipihent legyek es legyen turelmem energiamk, de nem jon ossze neha.

Coraln, hidd el nagyon gyorsan elfog telni az ido es ezt akkor fogod belatni mikor a karodban lesz a baba. es onnantol nincs megallas 8)

Merse most ontotte ki a teat a kanapera.... uj szokasa hogy mindenre vagy mutogat vagy öö-zik igy probalja megertetni magat, de vhol olvastam hogy nem szabad hagyni hogy megerted hanem megkell kerdezni hogy mit szeretnel, ezt, vagy vhogy visszakerdezni....

Tali otlet, aprilis utolso hetvegeje? aprilis 26,vasarnap?

Megyek csomagolok de meg benezek majd.
Meg kint ugyis sok idom lesz :lol:

Ps: kepek Merserol van egy netes oldal ott fent van priviben aki szeretne elkuldom csak irjatok. nem akarok kirakni kepet rola...

Kép

Kép
cirkuszka

B.reni: Sajnos amióta a vitamint elkezdtem adni a fiamnak azóta ő is bukik... ilyenkor tovább büfiztetem és csak akkor teszem le aludni amikor büfizett....én is az oldalára fektetem ez a biztos... örülök, hogy jól sikerült a fürdetés!

Kubuspace: Igen a férjem a fürdetés felelős :lol: nagyon ügyesen fürdeti és öltözteti... nálunk a nagy volt a haja a lányomnak is... engem is azzal rémisztgettek, hogy hiába született nagy hajjal majd úgyis kihullik neki... hát nem így lett... másfél éves korára fenékig érő haja volt :lol: viszont a fiamnak nem szándékozok a haját meghagyni :lol: elég mókásan nézne ki vele... én szerintem nem sokára megigazítom fiúsra a frizuráját...
Az én fiam is minden etetés után kakil... :wink:
Jó alvókája van a fiadnak... irigyellek! Szeretnék végre egyfolytában legalább 8 órát aludni... de ez csak egyenlőre vágyakozás... milyen jó, hogy így eljátszik a fiad! El is felejtettem majdnem írni, hogy tegnap porszívóztam és ugye a porszívónak nagy hangja van... a fiam úgy bealudt tőle, hogy csak lestem :lol:
Amit a motorosokról írtál megdöbbenő.. tudod épp tegnap beszéltük a párommal, hogy jön a jó idő és veszik elő a motorokat... aztán hullanak mint a legyek... mert tisztelet a kivételnek de a többségük megy mint a barom és még ő háborog ha valami baja lesz...
Én szoptatás közben vágom a körmét és a párom is segít benne.. polírozni kellene vagy reszelni, hogy ne legyen éles a körme... én általában nadrágot adok rá mert főleg nadrágot vettem neki.... szerintem kényelmesebb... meg nekem is egyszerűbb az öltöztetés. A méhednek már össze kellett volna húzódnia... nekem az orvos mutatta meg a méhemet amikor hazaengedés előtt megvizsgált és már nagyon lent volt... azt mondta, hogy a szoptatás még rásegít erre és nagyon szépen vissza fog húzódni pár hét alatt... én éjszakára oldalára fordítom a babát mert hanyatt visszabukhat hason meg annyira bealudhat, hogy állítólag ettől van bölcsőhalál...
Nagyon jók a képek... a fiad olyan arcot vág mint egy jóllakott napközis... :lol: helyesek vagytok! Köszi a képet! :lol:

Vanni: Köszönöm a dicséretet! Pelenka ügyben mindenféleképpen kell venned legalább egy kis csomag pelenkát mert kell bevinni a kórházba. Egyébként a Kórházba Liberót használnak nekem a Pampers vált be... de kinek a pap kinek a papné... :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:33-kor.
szonce82

Sziasztok!

Még nem voltunk szülésfelkészítőn a Jánosban, de úgy döntöttünk, most már ideje lenne elmenni.
Meg tudnátok írni, hogy 5 órától kb. meddig szokott tartani egy alkalom? Csak mert a férjemnek utána még programja van.

Nagyon köszi :-)
zizi27

Sziasztok.

Csatlakozom cirkuszka hozzászólásához, én is olyan vagyok már mint egy polip, nyolc karral kapkodok a gyerek után, mégis elesik meg lever mindent, meg rosszalkodik...néha idegileg is kimerülök, de persze imádom, csak én sem vagyok gép.

Szonce: Ne izgasd magad, most Botond még az átlagos formájánál is dilisebb, az alvással is gond van, de ne is csodálkozzunk szerintem, mert ilyen időjárást, mert front változásokat. Még minket felnőtteket is megvisel hát még őket...szóval szerintem Ádám azért nem alszik, meg nyűgös.

Cirkuszka: sajnálom, hogy nem vállaltok másik babát. Nekünk majd nyáron lesz talán aktuális ez a téma, de kissé azért még átgondolom, hogyan is kéne, mert nekem Boti is éppen elég melót ad momentán és még nem megy önállóan, csak a bútorok mentén...meg kissé félek még egy óriásbébitől is. Szóval gondolkodok.
Mindenképpen hozzunk össze egy találkozót szerintem is egy szép napos napon valahol. Nagyon támogatom az ötletet!!!!!!!!!

Pelenka ügyben mi a libero-ra szavazunk, nekünk kizárólag az jött be, Boti nem aprózza el a dolgot, sokat iszik a fogzás miatt, mert csak úgy ömlik a nyála és sokat is eszik, szóval a nedv szívása ennek a legjobb számunkra ebből nem jön ki semmi, míg minden másból simán.
Nagyon vicces volt, mert bevonultam a kórházba a köldökvédős new born libero pelussal, majd megszületett Boti pár gramm híján 5 kilóval és akkor prompt el is ajándékoztam a szobatársamnak a mienket és Apuci ment a nagyobb csomagért és hát az sem túl sokáig volt jó.
Sosem felejtem el szegény szülésznőmet, nagy meló volt Boti születése, de amikor végre kint volt, akkor csak annyit mondott, hogy "Jézusom mekkora gyerek" :-) ezek után a következő probléma az volt a pelenkán túl, hogy nem volt rá a szülőszobán megfelelő méretű ruha...:-)

millye: nálunk úgy volt ez a bukás dolog, hogy megetettem, megbüfiztettük, mindig megvártuk, míg büfizett, majd utána szinte minden alkalommal jött a csuklás és azzal bukott is picit mindig, szóval buli volt.

A háton vagy hason alvással meg nekem a dokinénink azt mondta, hogy ortopédiailag nagyon jó, ha hason altatjuk, szóval ha van légzésfigyelő, akkor menjen a hason altatás. Nem tudom ki ezt mondja, ki azt...mi meg igazodjunk el mi az igaz és mit tegyünk.

Na jó megyek, kicsit sok lett, de rég írtam már...:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok Kismamatársak!

Zizi27,
ha beszéltél a doktor bácsival, ha nem gond, majd írdd meg légyszi priviben, hogy miben maradtatok, lassan felkészülnék én is a beszélgetésre. Augusztusra várom a kislányunkat, remélem nem akar majd épp akkor szabadságra menni.

Mi csak az első két alkalommal voltunk a magánrendelésén, azóta a kórházba járunk hozzá, valahogy így tűnt természetesnek, hiszen oda kellett mennünk az ultrahangok miatt is.

A szülésnő dolgot még átgondoljuk… egyébként egyetértek veled, ha mindegyik aranyos, akkor lehet, hogy felesleges külön választani…

Zizi27, Reni, Kubuspace, Vani
Köszönöm, megnyugtattatok szúró fájdalom ügyben.
A szúró fájdalom néhány napja nem jelentkezik... remélem végleg abbamaradt.
A magnéziumot kb. a 13. héttől szedem 3x 2-vel, orvosi javaslatra.
Szerintem egyébként minden rendben, mert a babócám folyamatosan rúgkapál a pocakomban, jaj annyira élvezem.

Ultrahang
Ti mikor voltatok vagy mikorra terveztétek a 3D-s ultrahangot? Mi a 23. héten megyünk. Már nagyon várom. A kicsi lányunk már megmutatta, mi van a lábacskái között, vagyis, hogy mi nincs, de nagyon remélem most a kis arcocskáját is megláthatjuk. Azt mondták, mikor bejelentkeztünk, hogy csokit egyek és kólát igyak előtte, és akkor kellőképpen ficereg majd.

Kismamaszoknya
Nem tudtok olyan helyett, ahol normális áron lehet kismamaszoknyát vásárolni? Találtam néhány üzletet, de olyan drága minden…

Pelus,
A keresztlányom szülei Miskolcon egy német márkájú pelenkát használnak, nagykerben vásárolnak. Állítólag fele annyiba került, mint a Pampers és Libero, a minősége mégis kiváló.

Kellemes napsütéses napot mindenkinek!!!!

Kriszta
krisztacsillag

Vanni,
Nekünk két pelenkázónk van, az ami a képen látható az az igazat megvallva elfér, mert apuci íróasztalán van. Történt ugyanis h az alapjáraton a babaszobában volt és megmondom őszintén nem akartam plussz plenkázót venni, ezért úgy oldottuk meg hogy az asztalra került, még van annyi hely h az asztalon van a mérleg és a mérleg mögött a pelenka ellátmány. Az asztal fölött pedig két polc amire az összes cuccunk elfér (krémek, ruhapeli, gyógyszerek, orrszívó porszívó) és az asztal végére vettünk egy kétsoros nyitott szekrényt amibe az összes aventes cucc, cumik, műanyag poharak, tálkák, mellszívó stb. be lett téve).
A másik pedig a fürdőbe került a mosógépre, mivel én ott fürdetem és ott is öltöztem fel.
Okosnak kell lennie az embernek ha 65 m2-n él 8)

Nagyon várjuk a beszámolót a péntekről :D

kubuspace

Cirkuszka,
Micsoda kétlaki élet, ez igen. Akkor már értem a sok külföldi képet, akkor Merse nagyon pinduri volt.
Tényleg milyen volt a repülőút ? Merse fenéken, nyugalomban ?
Tea ?????? őőőőő engem múltkor lekiabáltak valahol h nem szabad teát adni mert
a., vesét tönreteszi,
b., fogcsírát bántja
c., színezi a fogát..
hát mivel tápszer van én akkor is adok teát nem igazán érdekel. Ha évtizedekig jó volt és mi is felnőttünk, akkor….
De várom már a találkozót.

kubuspace

Szonce,
Nálunk nagyon bevált ez a kis szerkezet, na nem ennyiért hanem talán 1000 Ft-ért vettük az Astiban.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

kubuspace

Szonce,
Nálunk nagyon bevált ez a kis szerkezet, na nem ennyiért hanem talán 1000 Ft-ért vettük az Astiban.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
H mikor alszom ? Állandóan, csak éppen nyitott szemmel és már úgy is tudok h közben Marcival játszom, házimunkázok stb. stb.
Korábban is keveset aludtam, most meg valahogy átálltam rá.

kubuspace

Apropó ha valaki Liberot használ, érdemes regisztrálni és a vonalkódokat gyűjteni, eltenni. Ugyanis pontokat érnek amit be lehet váltani.
www.libero.hu

Tegnap tragédianap volt reggel kezdte a sírást és kisebb nagyobb megszakításokkal du 4-ig tartott addigra annyira kiütötte magát h beájult.
Has puha, büfi nem kellett, rendben volt minden, mindenesetre a hőmérővel picit segítettem a kakit, keveset evett, sorolhatnám.
Ja és a homloka köszönhetően egy beszakadt kis körömdarabnak úgy néz ki mint aki egy rózsabokorba futott be. Megőrülök komolyan.

Most alszik, béke és nyugalom van.

Szép napot Mindenkinek.

Pusz
Zsuzsa

kubuspace

Silverlion, Millye

a hason/hátonalvásról a legújabb infóm.
hátonalvásnál a baba ülni fog, hasonalvásnál pedig lesz kúszás is.
Tegnap már volt hason, persze hisztizett ahogy írtam korábban de gondolom a front miatt. Majd megzabáltam, olyan gyönyörűen tartotta magát, csak nekem az a "fura" hogy úgy néz ki mint egy hintaló, amennyire magasan van a feje úgy feltartja a kislábikóját is.

kubuspace

és amiért olyan büszke vagyok rá
ha meglátja a cumisüveg vagy a cumit akkor cuppant és kinyitja a száját, lehet h ez tök természetes, de akkor ezekszerint a cumit összekapcsolja azzal hogy kaja kaja kaja :D :D

kubuspace

Krisztacsillag,

persze hogy minden rendben van babócával és nagyon örülök h a szúrás sem jelentkezik már pár napja.

UH 3D=4D ? Talán a 26 hét körül voltunk UH-n. Hiába ettem csokit ittam colát, az UH előtt manóka ficánkolt, majd amikor ott voltunk, mindkét két a feje előtt, feje befordulva a méhlepénybe, és mindezt a köldököm alatt, úgyhogy hármas takarás volt.
De azért készült egy-két jó kép is.

Kismamaszoknyát illetően http://www.tothgyorgyne.hu/ hátha, nézd meg, én egy csomó mindent vásároltam nála és nagyon jó áron. Régen a brendonnak varrt.

kubuspace

Sziasztok.

Énb a 2 in 1 kismama üzletet tudom javasolni. A II. kerület lövőház utcában van, nem tudom pontosan hány szám, de van web oldala.
Egymás mellett van a két üzlet, az egyik a rendes szezonális üzlet a másik az outlet, itt viszonylag normálisak az árak, ha találtok magatokra megfelelőt.
http://www.2in1collection.hu/kismamaboltok.htm
A fenti hivatkozáson van az outlet pontos címe.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szonce,

ruhában

Kép

ruhátlanul

Kép

kubuspace

Kubuspace: sajnálom, hogy a tegnapi nap nyűgösen telt nektek... :oops: biztos front volt... napról napra ügyesebb lesz a pici fiad... minden napra jut majd egy új csoda majd meglátod! Próbáld meg polírozó szivaccsal a körmét lereszelni... hátha...

Nálunk este tört el a mécses mert 6 órán keresztül fent volt (eddig ilyen még soha sem volt... szerintem az is mag zavarhatta, hogy vendégek jöttek és a párom felkeltette :evil: ) és nem akart elaludni amivel még nem lett volna baj, de fürdés után olyan keservesen elkezdett sírni, hogy én is sírtam vele... szerintem a pocakja fájt mert a hasa kemény volt és feszítette magát. A párom türelmesen elvette tőlem és megtornáztatta, megbüfiztette... mire végre 10 órakor elaludt... :lol: az éjszaka szokás szerint csak cicizni kelt fel és aludt tovább... :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

kubuspace,köszi a tippet. De egyenlőre nem veszünk. Nem lenne szívem apát kihagyni a fürdetésből, és én sem szívesen maradnék ki belőle, s így hármasban ezt nagyon élvezzük.
szonce82

Millye,
köszi az ötletet ! ez tényleg szuper.

rutinos babasétálók: ebben az enyhe időben hogyan öltöztessem babucit a sétához ? Ezidáig overáll volt, meg plédhegyek, de úgy tűnik van remény a jó időre :D

próbálnék gyorsan porszívozni, de KÉPTELENSÉG, ha kilépek a szobából máris reklamál

ja és a nap képe

Kép

kubuspace

Sziasztok!

Szonce,
köszi az infót.

Krisztacsillag,
Én kismamaruhát nem igazán vettem, hanem elvittem a nadrágjaimat egy varrónőhöz és ő betoldott a derekába (V alakban) olyan gumit, amit állítani lehetett, így volt olyan nadrágom, amivel egész sokáig kitartottam. Gondolom ezt szoknyákkal is meg tudják csinálni.
Igazából nekem sem volt kedvem sok pénzt kiadni kismamaruhákért, tényleg elég drágák.

Az UH azt mondják a 25. héten a legjobb, utána már nehezen látszik a baba. Mi voltunk a 30., 35. héten is, de már csak a fülét sikerült elkapni, mert annyira belefúrta magát a lepénybe, hogy semmi sem látszott, és már túl nagy volt ahhoz, hogy jó képek készülhessenek.

Ti meddig büfiztettek?
Nekem az a bajom, hogy Beninek hiába paskolom a hátát, járkálok vele, hasra fordítom, semmi. Néha sikerül büfizni, de sok esetben 15-20 perc után sem. Viszont nem szívesen teszem le aludni büfizés nélkül.

Képzeljétek éjjel annyira fáradt voltam, hogy a 4órai etetés közben elaludtam és aztán arra keltem, hogy Beni nyöszörög mellettem az ágyban és itt az ideje a következő etetésnek :D
Tehát a büfi, kiságyba visszatevés simán kimaradt :D
De kicsit sem bánom, mert nagyon jót aludtunk együtt.

Reni
b.reni

Zizi27, általában 7-ig tart a szülésfelkészítő.

Krisztacsillag, mi 4D-n kétszer voltunk, 18 és 28 hetesen. Mindkétszer nagyon rejtőzködő volt a kislányunk, a 18. hetin még a nemét sem tudták megmondani. A pofikájáról mindkétszer sikerült elkapni egy-egy jó pillanatot, amit megkaptunk kinyomtatva, és lehetett mutogatni :) A többi része viszont teljesen elmosódott volt. De ez mindenkinél más, hogy éppen hogy helyezkedik a baba.

Elkezdtem inni a málnalevélteát, és holnap lesz az első ctg-m.
Másról most nem nagyon tudok beszámolni, napjaim fele legalább alvással telik :) Szokták mondani, hogy előre kell pihenni a babára, hát ez nekem maximálisan sikerül azt hiszem, csak félek nem lesz-e még nehezebb majd az éjszakázás, ha ennyire hozzászokom a napi 12-14 órás alváshoz :roll:

Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

B.reni: Teljesen változó, hogy meddig büfiztetek, de 15 20 percnél nem tovább :shock: ha nem büfizik akkor később megpróbálom... van úgy hogy nem nyel levegőt ilyenkor órákig is várhatnék akkor sem fog büfizni... :lol:

kubuspace: Nagyon aranyos a fiad ahogy figyel az ágyon :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

4D UH: Én 0 30. héten voltam és 1 óra alatt sikerült a pofikáját megnézni mert annyira eltakarta a kezével :lol: de nagyon jó képek lettek... a szonográfus azt mondta, hogy a legjobb a 24-32 hét között csináltatni... :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

4D UH
Mi a 20. és a 30. héten voltunk, az első alkalommal a Budagyöngyénél, ahol nagyon jó képeket és élvezhető DVD-t készítettek, ezt a helyet mindenkienk szívből ajánlom, a második alkalommal máshol voltunk, ott már nem sikerültek a képek túl jól, mindegyik elmosódott lett, és a DVD-t már itthon meg sem néztük, mert láttuk a felvétel során, hogy nehezen kivehetőek már a képsorok.
Nekem is azt mondták, hogy a 20-25. hét között lehet a legjobb felvételeket csinálni.
Ja és természetesen második alkalommal végig aludt a drágám, pedig próbálta az ultrahangot csináló hölgy ébresztgetni, bökködni, de nem reagált semmire.
Ildi

Kép
bcuca

Mi a 24. hétben voltunk 4D-n és holnap megyünk újra, tehát a 30. héten.
Én azt hallottam, hogy utána már nem nagyon érdemes, mert túl nagy a baba meg túl kevés a magzatvíz, ezért nem lehet már szép képeket csinálni.
Remélem azért holnap még jó alaposan megnézhetjük a picit. Nekünk azért is izgi lesz, mert 100 %-osan biztosra még egyszer sem mondták a nemét. Reméljük, hogy holnap már tutira kiderül!

Zita, nagyon köszi az infot. :-)
zizi27

Reni,
ahogy Millye mondja van olyan h babuci egyáltalán nem büfizik mert nem nyelt levegőt. Sokszor van ilyen nálunk is, volt olyan h benyelt 200-at pillanatok alatt és én vártam és vártam, eredmény nélkül.

üdv az elalvós, azt sem tudom hol vagyok csapatban :D

Oh Zita,

ha van pár felesleges órád és már nem tudsz aludni, odaadnád nekem ? :lol: :lol:
Ahogy mondtam is soha nem voltam nagyalvós de ha tudnék 8 órát 1x egyben aludni.

Marci a kezdeti lendület után délután már szinte alig evett, gügyög, mosolyog, de az üveget kiüti a kezemből. Ennek eredménye hogy most ütemezett étkezés :shock: van. Így keltem és keltettem 12-kor, 3-kor legközelebb, majd pedig 6-kor.
Be kell hoznia a lemaradást.
Egyáltalán nem eszi meg a napi "előírt" mennyiséget :twisted:
Ma este kimenőm van, apa lesz a Marcifelelős, megyünk a barátnőimmel sushizni.

kubuspace

Sziasztok!:)

Silverion,
Nekem is azt mondták, hogy nagyon nagy lesz a baba, most is 2 héttel nagyobb a koránál az uh-kon.Azt mondta a dkim, hogy 4 kilón felül lesz, ha kihordom végig. Remélem nem, mEert én alapjában véve kicsi vagyok... Te sokat feküdtél, vagy családi vonalon voltak nagy babák nálatok?
A szülés hogy zajlott végül? el tudom esetleg olvasni a születésörténeted? Visszakeresem szivesen, ha írtál. És egyébként hogy szülted? Természetes úton? Vagy esetleg próbálkoztatok úgy, aztán császár lett belőle? És a gát hogy alakult?
És mostanra hogy alakult? Most is nagyobb Boti a kortársainál?
Pelus ügyben pont ezen filózok, ha nagy lesz a baba, inkább majd csak amikor megszültem, szólok a páromnak, hogy hozza a pelust, hogy azt a méretet vegyük, ami kell.

Krisztacsillag,
Ne ijedj meg, ha visszajön a szúró érzés, a babák nem egyenletesen nőnek, van amikor többet rövidebb idő alatt, akkkor előjöhet ismét, de talán már nem fog....Kívánom neked!
Kismamaszoknya: hát, én most 30 hetesen is kiválóan tudom hordani bandázzsal azt a vastag passzés gumis szoknyámat, amit a Westendben vettem azon a szinten, ahol a gyorséttermek vannak, és a Match-csel szembeb majdnem mész, és ott nézz be a kis butikokba, ott volt nemrégiben is, és csak 5ezer ft volt. A kismama gatyómat amit 9ezer ftért vettem már rég nem tudom felvenni. (A szoknya egyébként kord bársony, hímzettugyanolyan színnel, mint az anyaga, és vagy 10 centi a passzéja a derékon. maci barna, a múltkor feketét láttam, hasonlót.

Kubuspace,
Köszönöm szépen az anyagokat! :)
Pelenkázófeltét:
én is hasonlót gondoltam, hogy 2 pelekázó kellene... csak a méret miatt dilemmázom, mert az IkEAS olyan keskeny. nem baj, ha nincs széles pereme, és a pelenkázókomódnak sincs pereme? Nem fog leesni, lefordulni a baba róla már pár hónaposan? Jaj, igen, küldöm a pénteki mizériáról a történetet mindjárt...
Kubu, mi az az Asti? :) Nekem nagyon szimpatikus az afürdető szerkezet, esetleg át is vehetjük tőletek majd, ha már ti kinőttétek, ha nem találok.. A védőnő tgenap volt nálam, már nem jöna szülés előtt, és kissé bepánikoltam, hogy hogy fog mennia fürdetés, bármi, ami jól tartja a babát nekünk lesz, az biztos! :) A férjem sem egy rutino, boztos kezű fürdető, és én sem... mmég nem is láttunk kisbabát fürdetés közben.....
Jó sushizást, irigy- irigy! :)

Zita, de jó neked, már hamarosan babázol.... én is szeretnék már ennyi idős lenni...
Szerintem lehet előre aludni... aztán 1 hét alatt hozzászoksz majd a kevés alváshoz....

Lányok, TGYÁS-sal kapcsolatban tudjátok esetleg, hogy ha a szülés várható ideje előtt egy hónappal elmegyek szülési szabadságra, azaz elkezdem az állományt, akkor onnantól kezdve kapom 6 hónapig azt, és 1,5 évig a GYED-et? Mert ez azt jelentené, hogy 1 hónappal tovább kap az ember lánya járandóságot?
És ha koraszülött, és még esetleg nem mentem el TGYÁS-ra, akkor a születéstől számítva 2 évig kapja az ember, (6hónapg TGYÁST, és 1,5 évig GYED-et?
vanni

Múlt pénteki kalandom, hogy hogy ijedtem meg, miután az SZTK-s orvossal beszéltem a légszomj miatt, és hogy kerültem a szülőágyra, és haza.
(Annyira nem izgalmas, csak azét írom le, mert egyrészt lejön belőle, hogy milyen óvatosak a kismamákkal, másrészt, hogy érzékeltessem, milyen rossz első babával ismeretlen tünetekkel bizonytalan választ kapni fontos kérdésekre, egy nőgyógyásztól:

Na, pénteken koradélután nyugisan feküdtem, azaz könyököltem fekve, aztán légszomjam kezdett lenni. Volt már ilyen egy pár nappal ezelőtt, csak sokkal enyhébben. Azt éreztem, hogy hiába veszek levegőt, bárhogyan, mélyen és lassan, nyitott ajtónál, vagy kint a kertben, nem volt elég. És elkezdtem szédülni is.
Gondoltam rákérdezek az SZTK-ban, ahol tudok azonnal nőgyógyásszal beszélni, hogy ez mennyire normális, és kell -e valamit csinálnom. Erre ő, hogy menjek be a belgyógyászatra, vagy a háziorvoshoz. Mondom , hogy fekszem 2 hónapja-ágynyugalmat írt elő az orvosom, nem tudok a belgyógyra bemenni, a háziorvos meg csak 2 óra múlva rendel, ő még kijött volna ugye, ha épp rendel, itt van a szomszédban. Erre a doki, hogy addig ne várjak. Mondom, akkor hívjak mentőt? Erre ő, : hívjon.
Na, úgy hívtam fel őket, hogy nem tudom, hogy ilyen esetben kijönnek-e, vagy hogy mi tévő legyek, de hogy légszomjam van, stb stb. Erre a mentős, hogy ott vagyunk max 15 percen belül. Gondoltam, a lényeg, hogy ne legyen oxigénhiányos a baba. És ugye ilyennel nem találkoztam így, és tényleg szédültem, és nem kaptam rendesen levegőt.
Megjöttek a mentősök, telepakolták a szobát műszerekkel, 4-en jöttek, nézték a légzésem, sddigra jobb lett kicsit talán, nézték, hogy van -e elég oxigén a véremben, az ok volt, néztek EKG-t, és nézték a baba állapotát. Jól megdögönyöztek, és nézték, hogy mozog -e a baba utána.... gyúrtak, rázták a a pocakom, mint egy kelt tésztát. Mentős: "Tüdőm rendben, szivem rendben, baba rendben, de azért menjünk be a kórházba, nézzék meg tüzetessen, hogy a babával minden ok -e." Mondom, nekem ha azt mondják most, hogy elég oxigént kap a baba így, én annyival elvagyok, amit kapok, akkor én inkább maradnék itthon. De hajthatatlanok voltak. Fekve szállítottak, azt hittem, hogy kirázzák belőlem a babát, az a mentő kb 10 -szer jobban rázott, mint a mi kis Suzukink. Komolyan, kérdeztem is, hogy ha valakinek a mentőben kell szülni, akkor ugye azért megállnak olyankor legalább a kitolásos szakaszban? Mosolygott a nő, és mondta, hogy persze.
Na, megérkeztünk a kórházba, és mivel ágynyugalomban vagyok itthon is, úgy vittek fel az osztályra, egyensen a szülőszobára. Erre mikor fogadtak, az első emebr, aki meglátott, kérdezte tőlem a gurulós ágyon fekve, hogy folyik -e a magzatvíz, vérzek -e, mondtam, hogy á nem szülni jöttünk, csak légszomjam van...
Betettek egy szülőágyra, ctg-n nézték a keményedéseket, meg a babaszívhangját, mindezt amíg nem jött az ügyeletes, CTG alapján a baba nagyon jól volt, aztán UH, annak alapján is minden ok volt. De ennek ellenére a doki persze bent akart fogni, megfigyelésre, mert addigra a légszomjam megszűnt., és mi van, ha ismét jelentkezik... Aztán visszaraktak a ctg-re... rajtam volt vagy 5 órát, szinte végig 10 percenként keményedett a pocim, de úgy jó kiadósan, volt egy egy nagyobb keményedés is óránként, és a szülésznő is azt mondta, hogy így bent kellene maradni. Mondtam, hogy ennyit azért nem szokott folyamatosan keményedni, biztos az izgalom is teszi... A doki bejött még 3 szor, aki többször kihangsúlyozta, hogy még meggondolhatom magam, Én kérdeztem, hogy mit tennének velem, mondta, hogy adnának infúziót, meg vérvizsgálatot csinálnának, és megfigyelnének. Erre én kérdeztem, hogy csak ennyi?
plusz kérdeztem, a szülésznőt, hogy aki ilyen méhösszehúzódásokat produkál harminciksz hetesen, azt még haza engedik -e, mondta, hogy igen. Ezek nekem jósló fájások voltak folymatosan, a CTG max 60-as értéket mutatott, néha 45-ig ment fel. A szülési fájás pedig 120 tól van, legalábbis a szülésznő ezt mondta. Na, nekem ennyi épp elég volt, mondtam, hogy akkor hívom a férjem hogy jöhet értem. Szépen hazajöttünk, és igaz, hogy tegnap és ma egész nap sokat keményedett a pocim, többet,, mint azelőtt, de nem annyit, mint a szülőágyon:) Továbbra is becsületesen fekszem, a méhszáj zárt, Egy hét múlva kontroll.
Az rejtély, hogy a légszomj mitől volt, tüdőm, szivem rendben, a doki szerint vszinű úgy fordult akkor a baba, nyomta a rekeszizmom, és pont rossz helyen, vagy még lehetett pánikroham, amit kétlek mert olyan nyugodt szanatóriumi körülmények között vagyok otthon, hogy nincs mitől bepánikolni.

A férjem szerint mindenki túl óvatos, senki nem akar felelősséget vállalni, így továbbpasszol, és pillanatok alatt ott terem az ember a szülőágyon.. Olyan jó volt hazajönni és lefeküdni.
vanni

Sziasztok,

Hatttt a repuloutrol inkabb nem :evil: Kozoltem Mersevel ez volt az utolso elotti repulese a hazajovetel az utcso... pedig mar parszor repult, de most azt hittem szetszedi a gepet....

en 4D uh egyszer volt 14 hetesen es utana megbeszeltuk a ferjemmel hogy hagyjuk a babat eleg amit Molnar dr csinal, de soha nem lattam az arcat egyszersem profilbol sem, igy jauarban 37 hetesen elmentem maga volt a csoda mondta a genesisben a no hogy sok esely nincs hogy mutatja az arcat de pont ugy volt es van egy kepem amit vittem magammal a korhazban es ugyan azt kaptam vissza, hietetlen :) Aki keri Merikerol az oldalcimet ott megtalalhato ezek a kepek.

En magneB6 egeszen 36 hetig :S szerintem en eleg nyugos kismamija voltam Molnarnak , kiveve a szules alatt akkor megsem mukkantam, es ennek a szuleszno is a megmondhatoja meg Molnar hogy egyszer sem jajgattam a masik szobaban visitott a no szo szerint : Gyere mar ki...
en mikor jott vizsgalni a doki es mondta hogy fajasnal szoljak akkor nezz, es latta a kijelzon hogy fajas van de en mondtam ahh semmit nem erzek :lol: ennek oka az volt hogy a hocipom is tele volt a vizsgalassokkal... Egyszer buktam ki amikor mondta Molnar hogy csaszar ott bogtem neki....

Kubu, nekunk is vannak borzadalmas napok amikor semmi sem segit, egesz nap ramol, szetdobal mindent,uvolt, foldhoz csapja magat. En ilyenkor ott hagyom vagy elviszem a kadba hamar meggondolja magat.

Zita, en is ittam a malnalevelet... de nalam nem hasznalt :S

Mikor nalam letelt a 40 het feb 8an akkor ugy dontottem megiszom a bábakoktelt :D ami alitolag 6 ora alatt hat, na en este 6kor megittam es ejjel f3kor viz elfolyt :D De majd ha ott tartottok hogy nem jon a baba :D

Megyek Merizek :D szedi szet a lakast aztan megyunk allatkertben.
Szep Napot

Kép

Kép
cirkuszka

Kinti seta: nalam az a baja hogy ugye Merike nagy rajta egy harisnya egy gatya egy body egy hosszu vekonyabb polo egy puluver es kabat plusz sapka.
Amikor tavaly setalgattunk nem volt overal rajta csak body, rugdalozo a babakocsi volt baranyszor , takaro, sapka , rugadalozora adtam meg egy vastag pulcsit vagy kardigant, ha jol emlekszem .

Kép

Kép
cirkuszka

Sziasztok Csajszik,

nálunk valami nagy gáz van, Marci reggel 7-kor evett majd beájult aludt és csak most ébredt fel. Imádom ilyet nem is tudom talán 1 hónaposan csinált utoljára.
Jövök vissza rövidesen.

Pusz Mindenkinek

zsuzsa

kubuspace

vanni: A GYED a baba 2. életévének betöltéséig jár... teljesen mindegy, hogy a TGYÁS-t szülés előtt igényelted vagy utána a lényeg, hogy ahogy lejár a 6 hónap a TGYÁS-ból utána kapod a GYED-et amit két éves koráig kapsz és utána kapod a GYED-et... :wink: :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Kubuspace: Már azt hittem, hogy tényleg valami baj van!
Örülj neki, hogy jól aludt Marci! Lehet, hogy most jött el neki a fordulópont az életében :wink: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Kubu, mondjam azt hogy mazlista vagy :) Merike most alszik kb 1 oraja meg szerintem max egy fel ora es ebred aztan szedem ossze es megyunk allatkertezni :) Itt stuttgartban szerintem minden 4 no babakocsit tol de egy rohadt (mar bocsanat) jatszoter sincs sehol. pl hatalmas park az van de hogy jatszoter at felejtos, to kiskacsaval kutyafule boven van... Mondom Merinek menjen fogjon kacsat....

Kép

Kép
cirkuszka

Millye, köszönöm szépen a válaszod TGYÁS-sal kapcsolatban...

Kubu, szuper, hogy tudtál pihenni... ez tényleg lehet, hogy mostantól így lesz... ???

Cirkuszka, én azt hallottam, hogy a Stuttgarti állatkert az egyik legszebb Európában.. majd ugye jösz egy kis beszámolóval:) (Érdekes, hogy nincsenek játszóterek arra felé...
vanni

Nah itt is vagyok,
Közben voltunk sétálni, meg ettünk is, mondjuk inkább csak eszegettünk, tragédia h mit csinál mostanság, csak az az érdekes, hogy nem eszi meg a nagykönyv szerinti mennyiséget, de a súlya szépen gyarapszik. Akkor ugye ne aggódjak ?

Vanni,
Tulajdonképpen pelussal ne legyen gondod, hiszen max ha nincs az első napon pelenkád, akkor betolod a csecsemőosztályra és szépen megkéred őket h pelenkázzák át. Inkább később vegyetek mint rossz méretet.

A pelenkázót illetően hát lehet h gond h nincs pereme, de őszintén úgyis ott vagyok ha pelenkázom, mindig odakészítek mindent, nem lépek el sehova. Szóval nem hiszem h gond lenne belőle.

Az Asti a soroksári úton az Asti Kids nevezetű bababolt. Aránylag sok mindent vettünk ott, szerintem nagyon jó áraik vannak, illetve 25.000 Ft vásárlás után van egy 5.000 Ft-os vásárlási utalvány, illetve törzsvásárlói kártya, ami további 8%-ot jelent minden egyes vásárláskor. Én nagyon szeretem őket. www.astikids.com

A helyedben, amennyiben rendezett a munkaviszonyod, (gondolom az) a szülésig táppénzen lennék. Majd pedig a Tgyás induljon akkortól ha megszültél. Nekem ez nagyon jó volt így. Hiszen miért is kezdtem volna el hamarabb a Tgyást ha ua-t kapok mint táppénzzel. Aztán amikor jön a Gyed akkor úgyis felkopik az álacskám. A Gyed mindenképpen 18 hónapig jár. Ezután jön a Gyes a szuper huszonvalahányezer forintjával. És ha valaki ekkor menne vissza dolgozni akkor 2-3 év között az anyuka védve van nem rúghatják ki a munkahelyéről.

Nem semmi h milyen napotok volt, legalább a szülőszoba nem lesz ismeretlen. Azért jó hogy így odafigyelt mindenki inkább legyen bármi csak vaklárma mint egyszer komoly baj és akkor meg nincs időben segítség.

kubuspace

Nah itt is vagyok,
Közben voltunk sétálni, meg ettünk is, mondjuk inkább csak eszegettünk, tragédia h mit csinál mostanság, csak az az érdekes, hogy nem eszi meg a nagykönyv szerinti mennyiséget, de a súlya szépen gyarapszik. Akkor ugye ne aggódjak ?

Vanni,
Tulajdonképpen pelussal ne legyen gondod, hiszen max ha nincs az első napon pelenkád, akkor betolod a csecsemőosztályra és szépen megkéred őket h pelenkázzák át. Inkább később vegyetek mint rossz méretet.

A pelenkázót illetően hát lehet h gond h nincs pereme, de őszintén úgyis ott vagyok ha pelenkázom, mindig odakészítek mindent, nem lépek el sehova. Szóval nem hiszem h gond lenne belőle.

Az Asti a soroksári úton az Asti Kids nevezetű bababolt. Aránylag sok mindent vettünk ott, szerintem nagyon jó áraik vannak, illetve 25.000 Ft vásárlás után van egy 5.000 Ft-os vásárlási utalvány, illetve törzsvásárlói kártya, ami további 8%-ot jelent minden egyes vásárláskor. Én nagyon szeretem őket. www.astikids.com

A helyedben, amennyiben rendezett a munkaviszonyod, (gondolom az) a szülésig táppénzen lennék. Majd pedig a Tgyás induljon akkortól ha megszültél. Nekem ez nagyon jó volt így. Hiszen miért is kezdtem volna el hamarabb a Tgyást ha ua-t kapok mint táppénzzel. Aztán amikor jön a Gyed akkor úgyis felkopik az álacskám. A Gyed mindenképpen 18 hónapig jár. Ezután jön a Gyes a szuper huszonvalahányezer forintjával. És ha valaki ekkor menne vissza dolgozni akkor 2-3 év között az anyuka védve van nem rúghatják ki a munkahelyéről.

Nem semmi h milyen napotok volt, legalább a szülőszoba nem lesz ismeretlen. Azért jó hogy így odafigyelt mindenki inkább legyen bármi csak vaklárma mint egyszer komoly baj és akkor meg nincs időben segítség.

kubuspace

Zita!
Milyen volt az első CTG? Én csütörtökön megyek, úgyhogy kiváncsi vagyok mi vár rám.
Minek iszol málnalevél teát? Ez mire jó?

Képzeljétek éjjel arra keltem, hogy csuklik a kis drágám odabent. Nem lehet ilyenkor valahogy segíteni neki? Mert úgy sajnáltam, mert sokáig nem tudta abbahagyni.
Ildi

Kép
bcuca

ÉS EZT MOST MIÉRT KÜLDTEM EL 2X ?

kubuspace

Cirkuszka,
Megnéztem újra a képeket, tényleg van hasonlóság a 4D és a valóság között. Ja és nem semmi a balatoni képek, úristen most született és mekkora már. Ja nagyon huncut szemecskéi vannak Mersének.

Hááát én még nem vihetem a fürdőkádba és hiába nézek rá „morcosan” elkezd mosolyogni.
Nézd Merike megfog pár kacsát aztán jönnek a zöldek és eléritek hogy ripsz-ropsz a kacsák védelmében építenek inkább egy játszóteret.

Millye,
Engem csak az aggaszt h nem eszik, tényleg tegnapig azért szinte egésznap ébren volt, játszik, gügyög, játszószőnyegezünk stb. stb. de ha nem éhes nem eszik. Tudom jó nagy hülyeséget mondtam most, de akkor is a napi mennyiségének a 70-85%-át eszi csak meg. Ja most cuppog úgy hogy majd lenyeli a kezét, ah persze éhes, addig amíg meg nem lát, cumit beadom eszik 40-et aztán szabályosan kiüti a kezemből az üveget. De a másik véglet ha éhes akkor simán benyom 150-200-at is.

kubuspace

Tudtam egyébként h ez lesz, a séta alatt aludt, de van olyan is h csak néz nagy szemekkel és úgy sétálok egy órát h le sem csukja a szemét. Szóval hazajöttünk most pedig játszik a figuráival az ágyban. Alvásnak nyoma sincs.
Képzeljétek ha a babaágyba beteszem a játszószőnyeg figurás ívét úgy eljátszik velük h észre sem veszi h a szobában vagyok, vagy járkálok. Minden megszűnik olyankor.
Elaludt....
Felébredt...

Ildi,

van akinek bejön, van akinek pedig nem. Én is használtam. Ja és még gátmasszázsolaj

http://babacsoda.hu/index2.php?option=c ... df=1&id=69

kubuspace

[quote="kubuspace"]
írta:
kubuspace
Drága Zita,
A kórházban ha nincs poharad, tányérod, evőeszközöd, akkor az a Te problémád. :oops: Ők odaadják az ebédet és ha nincs mivel megenni hát nincs, akkor visszaviszik a kaját.
:(

Zita,
elovastam újra ezt a két mondatot és nem bántólag akartam ám írni, hanem pont h bosszantó ha nem viszel semmit a kórházat az sem érdekli, magadnak kell mindent megoldani.

kubuspace

Bcuca:a málnalevél tea ellazítja a méhfal izomzatát. Előkészíti a méhet a szülésre, valamint segíti a vérzés megszűnését és a méh szülés utáni helyreállását. Ellazítja a kis medence tájékának izomzatát, aminek következtében az szüléskor tágulékonyabb lesz.

Kubuspace: Szerintem feleslegesen aggódsz! Amennyiben megfelelően fejlődik márpedig ahogy a képeket látom nagyon jó súlyban van akkor felesleges idegeskedned ezen! :lol:
Milyen aranyos lehet ahogy eljátszik a játékaival... :lol:

Nekünk tegnap volt egy igazi fürdős mosolygásunk:

Kép

Olyan édes ahogy néz a nagy kék szemeivel... :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
őszintén mondom András nem úgy néz ki mint aki 3 hete született.
tündéri ahogy néz, ja és behalok a hajától.

Küldhetek két képet ?
tudjátok milyen vagyok, mint minden anyuka :D szerelmes a babájába...

a sárga kantáros új szerzemény

Kép

és egy kapaszkodós képecske

Kép

kubuspace

nem tudok Marcin kiigazodni, előbb 230-at nyomott be és szerintem még tudott volna 10-20-at enni csak éppen elaludt.

most lépek, sziasztok :D :D :D :D

kubuspace

Sziasztok!

Köszönöm az ultrahangos válaszokat, végül bejelentkeztem, 2 hét múlva megyünk, akkor 23. hétesek leszünk. Remélem látjuk majd az arcocskáját. A Kleopátra házban lévő ultrahangra megyünk, voltatok már ott?

Szilvi,
tegnap a kismamajóga előtt benéztem a 2 in 1 kismama üzletbe, az outlet zárva volt, ezért a másikba mentem be… vettem egy szoknyát és egy felsőt… szerintem még sosem vettem ennyiért szoknyát… de nagyon csinosan állt a pocakomon.

Úgy voltam vele, hogy most az egyszer megérdemlem, mivel délután a fogorvosnál voltam, - mióta várandós vagyok, a második fogam tört le- a pótlás mellett lévőben is átcserélték a tömést, ami persze fúrással járt és kicsit fájt is… na a babóca erre pörgött, fogott, bukfencezett, folyamatosan… egy élmény volt…

Kubuspace ,
a http://www.tothgyorgyne.hu/ oldalt is megnéztem, lehet hogy oda is elmegyek később…

Néhány nadrágot vettem pár hete a C&A-ban, kíváncsi vagyok, meddig tudom majd hordani őket… bár a fariban még nagyon sok hely van… a pocakom biztos elfér még egy ideig… a többi attól függ, hogy mennyit hízok a továbbiakban, egyelőre 4 kilónál járunk félidőben….

Zizi27,
kiderült az ultrahangon, hogy kislányt vagy kisfiút hordasz a szíved alatt?

Mindenki,
nem tudjátok véletlenül, hogy a Jánosban, szülés után speciális étkezésre van-e lehetőség… lisztérzékeny vagyok, tehát a reggeli zsemle nem nyerő…

És még egy kérdés ezzel kapcsolatban… tudnátok megbízható gyermek gasztroenterológust ajánlani? Sajnos a férjem veleszületett lisztérzékenységben szenved, én pedig az évek során szereztem meg ezt a drága allergiát… állítólag 90 % az esélye, hogy a Bogi is „lé” lesz… szeretném mihamarabb megtudni, hogy mikor kell vinni az első vizsgálatokra a babát, nehogy későn derüljön ki, hogy gluténmentesen kell étkeznie neki is…

Köszönöm!
krisztacsillag

Sziasztok!

A mai 4D-n végre kiderült, hogy tuti biztosan kislányunk lesz. Úgy örültünk, mert már nehéz lett volna átállítani az agyunkat kisfiúra. :D
Mi az Istenhegyi Klinikán voltunk, ahol nagyon jó minőségűek a berendezések és profi az orvos, viszont több mint egy órát kellett várni, pedig volt megbeszélt időpontunk.

Krisztacsillag, egyébként pont Lintner doki fia csinálta nekünk a 4D-t. Ő is nagyon kedves.
Tegnap kérdeztem az idősebb Lintnert a szüléssel kapcsolatban, de csak azt mondta, hogy majd legközelebb visszatérünk rá. Addig is azt javasolta, hogy járjunk az előkészítőre.

Kép
zizi27

Sziasztok,

hajnalodik, végre a gyomrom is megnyugszik. Hát ilyen szar estém az életben nem volt még, mindenesetre nem drámának éltük meg vagyunk olyan jó hangulatú és kevés dolgot felvevős csajok de akkor is.
Szóval mentünk fél hétre az ominózus running sushi bárba. Nem vagyok egy nádszál alkat és persze tisztában voltam vele hogy kiindulva vendéglátóink alkatából meg h biztosan ők is sushit esznek... de azért gondoltam hogy kicsivel több lesz a kaja közel 2700,-ért. Összesen 14 kis makika volt, amiből én leginkább a végén a rizst élveztem, hát igen ha belegondolok h egyébként az árából mennyi riszt is lehetne venni :D :D :D
a végén még egy sültbanán is lecsúszott, szerencsére azt feleztem az egyik csajszival.
Na és ekkor kezdődött az est szépsége: ülünk még ott, beszélgetünk, örülünk egymásnak stb. stb. az étterem kb. 25%-ban volt "tele" és jön az egyik pincér hogy hölgyeim a számlát kinek adhatom ??? Hát köpni-nyelni nem tudtunk hiszen egyikünk sem kérte a számlát, konkrétan kiraktak minket. Azért belegondolva hogy közel 30.000 ft-ot hagytunk ott (sajnos) az ember kicsit mást vár. Főleg hogy nincs meghatározva mint sok más helyen h mennyi ideig lehetsz ott.
És a legjobb h éppen csak sikerült hazaérnem, kézmosás és irány a kétbetűs. Minden kijött belőlem. A férjem majd megszakadt a nevetéstől, na nem engem nevetett, hanem magát ezt az estét. Persze ő könnyen beszél, lett volna ő ott, főleg ha meglátja a főétel mennyiségét, biztosan megkérdezte volna h uraim jójó köszönöm a kostolót de kérném amit rendeltem :D :D
Felhívom az egyik csajt ezután és úgy veszi fel a telefont hogy csak nem h...tál ? Teljesen meglepődtem, mint kiderült ő is éppen csak hazaért (pedig ő aztán nagy sushi rajongó).
Kiváncsi vagyok a többiekre, azért 6-ból 2 az nem semmi arány.

kubuspace

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?