Új privát üzeneted érkezett!

Csillag nekem azt mondta a védőnő, hogy elég az anyatej, de ha nagyon meleg lesz, pár kortyot kaphat.
Vendég

Sziasztok!
Nem tudom, mi ez nálam, de megint alig aludtam az éjjel. Éjfélkor még fent voltam, fél 4-kor meg felébredtem és csak forgolódtam, végül 5-kor felkeltem. De most nem gyomorégésre vagy vmire keltem, hanem csak úgy. Most meg kezdek kész lenni :( D Biussal is rengeteget "virrasztottam" terhesen, csak akkor nem volt még napközben ennyi dolgom, mint most. Na, mindegy, délután úgyis megyünk Pécsre, majd az úton talán alszok egyet.

Voltam reggel pupillatágításon, megkaptam az igazolást, h a természetes úton szülésnek szemészetileg nincs akadálya :) Mondjuk tudtam eddig is, de most hivatalos papírt kaptam róla, mert kérte a dokim. A szemészet és a terhesgondozó egymással szemben vannak és a terhesgondozóból akárhányszor kijött az asszisztens, mindig megindult felém én meg századszor is elmondtam neki, h még mindig nem oda várok:)

Anuk, és mindenki: én úgy tudom, h tejserkentő teákat és egyéb ilyen dolgokat csak szülés után szabad elkezdeni inni/szedni, de érdemes azért rákérdezni vki hozzáértőtől. Én annakidején a Laktoherb teát ittam literszám, sokan mondták, h nagyon sz@r íze van, de szerintem tűrhető volt, meg lehet ízesíteni. És különben is a cél érdekében bármit :)

Nem tudom, h mennyire jutok nethez, szerintem szétszednek a rég látott családtagok, úgyhogy lehet, h csak hétfőn jövök, már kreszvizsgaeredménnyel :)

Topiktalisoknak jó bulit és mindenkinek kellemes hétvégét!

Kép
Kép
mimmi

Csillagtáncos, nem írigyellek a hó miatt. Itt az eső esik, de nekem ma olyan jó kedvem van, hogy ez sem tudja elrontani.

Pont a barátnőmmel beszélgettünk az itatásról. Azt mondják - illetve a védőnői álláspont is ez - ,hogy az anyatej mindet fedez, így nem kell adni, kivétel ez alól a nagy hőség. Akkor kell, mert ők ugyanúgy kiszáradhatnak mint mi.
Én vettem 1 itatós cumisüveget.
Egyébként akkor szokták még itatni a babákat, ha az éjszakai alvásra akarják rászoktatni őket. (mert ha éjjel csak vizet kap, pár nap után nem fog érte felkelni - persze este többet fog enni)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jaj, a tejserkentő tea: én még nem vettem semmit sem. Most azt mondta a védőnő, hogy nehogy igyak, mert túl sok gyógynövény van benne, és a babának hasfájást okoz.
Valakinek van erről tapasztalata?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Még két dolog:

Niki én is úgy tervezem, hogy amint készen vagyunk az átépítéssel (március vége) összerakjuk a kiságyat, betesszük a pelenkázót, és megágyazunk! (Áron felhúzós játékával alszunk egyébként mi is :) )
Szóval szerintem nyugodtan!

Lányok nektek is szokott a bébi a gátatokra nehezedni? Nekem Áron esténként nagyon megtalálja, néha-néha napközben is. Mondhuk végül is már elég nehéz...

KépKép
KépKép
kfnoémi

noémi: ugyanezt hallottam nem szabad, a homeós cuccok a legjobbak

Kép
Kép
mniki84

Noémi: nekem szokott. Elég megterhelő tud lenni.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Ez a mai valahogy nem az én napom:(...
Anyukámnak reggel beállt a dereka, fel se bír kelni az ágyból, nekem kell szurizni :( , emiatt ugrott apukám holnapi szülinapi bulija is...úgy sajnálom szegényt, úgy készült rá....és ugrott az én topictalin való részvételem is, mert nem szeretném itt hagyni. Pedig már annyira vártam, hogy találkozzam veletek személyesen is. :( :( :(
Gyomrom továbbra sincs rendben, bár jó hír, hogy úgy tűnik, a baba befordult végre....

Csillagáncos!
Lehet adni, felforralt és lehűtött vizet vagy babavizet, de az anyatej a legjobb szomjoltó...az elején nagyon híg tej jön és a végére sűrűsödik...ki van ez találva :wink:

A cukros vizet eredetileg azért adták, mert a babák hajlamosak rá, hogy leesik a vércukorszintjük és ha ez sokszor ismétlődik, nem tesz jót az agyuknak...sajnos sok helyen ezzel visszaélnek és tömik őket ha kell, ha nem....

Mimmi!
Szuper, hogy szülhetsz természetes úton!!! Kreszvizsgához küldöm a drukkokat!!!

KépKép
amadea

Csillagtáncos: azért ezek után hívd fel a férjed figyelmét, hogy akkor tényleg készüljön fel a lánycsapatra.
Ugyanis én is anno kijelentettem, hogy nekem első gyerek tuti lány lesz. Sokan már azt mondták, hogy pszichológiai eset vagyok, s félő, hogy a gyerekem fogja bánni, ha mégis fiú lesz. Én meg erre is rávágtam, hogy nem fog semmi baja lenni miattam, mert tuti lány lesz.
Apa fiút akart, no persze jány a szentem, de tutira fiús a viselkedése.
Aztán ugye csak a 4-ik lesz/lett fiú. Tehát.....

Szoptatós teákkal csak szülés után.
Málnalevél nem szoptatós, az szülésre készít fel. Szerintem annak van förtelmes íze, a Laktoherb iható

Kép
kissmanó

Mimmi!
Nagyon csinos kismama vagy, Bogi pedig nagyon édes!!!
A magzati arritmia teljesen természetes jelenség, nekik folyton változik még a pulzusszámuk, a lényeg, hogy 120-180 között legyen...

Puszedli!
Írtam pü-t.

KépKép
amadea

Amadea: sajnálom anyukádat!Remélem gyorsan rendbe jön!
Apudnak azért nagyon boldog szülinapot!

Én málnalevelet ittam, de mézzel, de a palástfűnek rosszabb az íze sztem.
Vendég

Amadea: tegnap este fél 10-kor kaptam tőled privit. Arra válaszoltam.
Azóta írtál még?
Vendég

Kép grillcsirkelábacska

Kép mara

mormota
mormota20

Mormota!
Nagyon édes a bébi :D , olyan édesdeden alszik!!!! És tök jól látszik, hogy kislány!!!

KépKép
amadea

Amadea, nagyon sajnálom, hogy nem tudsz ma jönni! Mielőbbi jobbulást anyukádnak!

Mormota nagyon édes Mara baba!

Puszedli ne igyál még málnalevél teát, azzal még bőven ráérsz!

Csillagtáncos, örülök, hogy másnak is van ilyen. Nagyon jól leírtad, tényleg megterhelő - meg nem is kellemes érzés!

Már várom, hogy vége legyen ma a munkának! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Csak egy gyors bekukk:
Mormota, ez a Mara baba gyönyörű! :):):) Igazi kis csipkerózsika!

Képzeljétek, ma délelőtt 9.40-kor megszületett a bnőm kislánya Dia. 20-ra voltak kiírva, de már nem bírta tovább... 3300 grammal és 50 cm-vel született. Apukája küldött képet róla, gyönyörű kislány! :) Apás szülés volt, nem kellett császár, de tegnap délelőttől vajúdott szegény Évim!

Mindegy, a lényeg, hogy egészségesek mindketten!

Amadea, sajnálom anyukádat. Remélem, a szuri után jobb lesz neki... bár néhány napig tuti eltart majd.

Itt igazi áprilisi idő van. Hol esik (de nagyon), hol meg hét ágra süt a nap...

Na, megyek, mert ebédelünk. :)
Cupp mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Noémi: dehogy iszok, csak ittam. Pé segítőnek vagy hogy is, már nem is emlékszek rá :oops: .

Mormota: cuki a babád! :wink:
Vendég

Amadea: na, ez nem hiányzott senkinek a családotokból. Gyógyenerdzsik mennek, hátha holnap lehet azért szülinapi buli.

Ami a bébik szomjúságát illeti: vannak tényleg olyan babók, akik egyszerűen kívánják a vizet (persze arra míg a kizárólag szoptatáspárti anyuka rájön, eltelik kis idő).
De tényleg úgy van, ahogy Amadea is írja: a szopi eleje szól a szomjoltásról, akkor még híg cucc jön, tehát az amolyan vízpótló. Aztán jön majd a tápláló része. Van, akinél az eleje 2-3 korty, van ahol több (baba igényeihez, szopis szokásaihoz alakul szerintem a tejtermelés meg a minőség is).
S ezt bátran állítom, hisz már írtam, hogy fejtem én biza eleget, s a sok folyamat kapcsán volt alkalmam megtapasztalni, hogy mikor milyen színű csöpög (persze igazándiból akkor lehet látni, ha az elejét, közepét, végét külön üvegecskékbe szívja az ember lánya, netán picit hagyod állni, s akkor teljes a kép a zsírtartalmat, színt, sűrűséget illetően).

Nem fáj a fejem. Jippijájéééééééé
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2009.03.14 18:07-kor.

Kép
kissmanó

Mormota: ilyen uh alapján tuti majd a második körben kell fiúnéven gondolkodnotok. :lol:
kissmanó

Amadea: Katáról került valami újabb híred?

Remélem Anukék jól vannak, Rod kényezteti asszonykáját és pocikislányát. Anyós meg elmegy sógorostól az északi sarokra (bár tőlem a Vatikánba is mehetnek).

Erika sem bőbeszédű mostanság.
s még páran.....

Mia_snow mizu felétek? Utoljára nem túl jó hírekkel jöttél.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Itt ülünk Tabatival és mindenkit puszilunk! :)
Most jöttünk tornáról- de (lusta) Tabati nem tornázott (benézték az időpontját). :)
Már megvan a gyümi és a kaja is lassan elkészül, úgyhogy nemsokára indulunk Magdihoz!
tökmag79

irígy, irígy, irígy......
de azért érezzétek jól magatokat....
a pletyikkel meg vigyázzatok, mert ha a távolmaradók csuklani fognak, le nem mossátok magatokról, hogy nem a talicskások emlegetnek :lol: :lol: :wink: :wink:

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Én is beköszönök gyorsan :)

Amadea: sajnálom, hogy nem tudsz jönni a talira :( Remélem, Anyukád minél előbb jobban lesz, és talán a holnapi szülinapi ünneplés nem marad el!

Mormota: mennyire édes és szép a kislányod! Tényleg teljesen kivehető hogy kiscsajszi :) Gratulálok! :)

Mimmi: Bogi is nagyon édes a képen, szerintem is mintha aludna, és mennyire kiegyensúlyozott, látszik, hogy teljesen jól érzi magát odabenn :) Rólad is nagyon szép a kép!

Heni: így ismeretlenül is gratulálok barátnőd kislányához! Sok-sok boldogságot kívánok!!!

Hm, azért remélem páran eljöttök a talira, úgy látszik, ez a péntek 13-a mégsem egy szerencsés nap... de aki tud, jöjjön, tök jó lenne személyesen találkozni minél többen!
Megyek elkezdek szendvicseket gyártani! Fényképeket teszünk majd fel!
Puszi
Magdi
magdii

Egyszer volt, hol nem volt, egy gyermek megszületni készült.

Egy napon a gyermek így szólt Istenhez:

„Azt beszélik, holnap leküldesz a földre. De hogyan fogok ott élni, hiszen olyan kicsi és védtelen vagyok?"

Isten azt válaszolta:

„A sok angyal közül kiválasztottam egyet neked. Várni fog téged, és vigyázni fog rád."

„De” - mondta a gyermek - „itt a Mennyországban nem csinálok mást, csak énekelek és mosolygok. Erre van szükségem, hogy boldog lehessek!”

Isten így szólt:

„Az angyalod minden nap fog énekelni neked. És érezni fogod az angyalod szeretetét, és boldog leszel."

”Az könnyû" - mondta Isten - “Az angyalod meg fogja tanítani neked a legszebb és legédesebb szavakat, amiket valaha is hallani fogsz, és az angyalod türelemmel és gondossággal meg fog tanítani beszélni."

A gyermek felnézett Istenre, és így szólt:

”És mit fogok tenni, ha veled akarok beszélni?"

Isten rámosolygott a gyermekre, és azt mondta:

„Az angyalod össze fogja tenni a kezeidet és megtanít imádkozni."

A gyermek azt mondta:

„Úgy hallottam, a földön rossz emberek vannak. Ki fog engem megvédeni?"

Az Isten megölelte a gyermeket, és azt mondta:

„Az angyalod óvni fog téged, akkor is, ha ez az élete kockáztatásával jár!"

A gyermek szomorúan nézett, és így szólt:

„De mindig szomorú leszek, mert nem láthatlak téged."

Isten megölelte a gyermeket

„Az angyalod mindig beszélni fog neked rólam, és meg fogja mutatni, hogy hogyan juthatsz vissza hozzám, habár én mindig melletted leszek."

Ekkor nagy békesség volt a Mennyben, de már hallani lehetett a földi hangokat. A gyermek sietve megkérdezte:

„Istenem, ha most mennem kell, kérlek áruld el nekem az angyalom nevét!"

Isten így válaszolt:

„Az angyalod neve nem fontos... Egyszerûen csak így fogod hívni: “ANYUCI!"

Kép
Kép
mniki84

Niki: ezt ismertem, de azért szép nagyon!
Vendég

én akárhényszor elolvasom mindig piyergek egy sort...

Kép
Kép
mniki84

Niki, mi egy anyák napi műsoron adtuk ezt elő a 4.-es gyerekeimmel... hát gondolhatod, hogy nézett ki az anyukák sminkje. És akkor ők még nem is ismerték. :) De én is akárhányszor olvasom, mindig könnyes lesz a szemem... :):)

Topiktalisok: képeket ne felejtsetek el csinálni az ismerkedés örömében... :) Remélem, legközelebb már én is csatlakozhatok Hozzátok.

Heni

Kép
szheni

Én is lassan indulok a talira - remélem odatalálok! :)

Többiek, írjatok sokat, utólag majd olvasunk meg beszémolunk mindenről! :)

Valószínűleg rám jött a fészekrakás, de itt bent is letakarítottam az íróasztalom, és rendet raktam magam körül.
Lefűztem mindent, ha netalán tán nem jönnék, minden megtalálható legyen! (bár csak pár napos szabin leszek: h-k-sz)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
Csak futtába olvastam végig.

Mniki, köszi a szép sorokat. Én is elpityeredtem :D

Heni, milyen kis gézengúz már most ez a fiú. Sajnálom, hogy nem sokat láttatok belőle. Lehet, hogy írtad, de nem figyeltem, tervezitek még a 4D-t valamikor? Én most puhítom a férjemet, hogy talán nem kellene kihagynunk.

Nagyon szépek a pocakfotók és az uh képek!

Tökmag, sajnálom a rossz vércukoreredményt, de hidd el, nem lesz nehéz betartani a diétát. Nem tudom, mennyire kell komolyan számolnod, de az 1. hét után már rutinos leszel és nem lesz semmi baj.

Sajnálom, de most már tuti nem tudok elmenni a talira. Férjem reggel 3/4 5-kor ért haza a koncertről és 10-re már ment dolgozni. Úgyhogy este szerintem a zoknit is nekem kell lehúznom a lábáról. :D Közben apukám ellenőrzi a munkát és közben ő is segédkezik otthon a felújításon. De nagyon szépen haladunk :D Holnap ajtó, parketta, festék vásárlás...

Én tegnap voltam dokinál. Megvolt a terheléses vércukor vizsgálat. Vittem egy fél citromot, klasszul bekeverték, nem volt vészes, jól viseltük mindketten. 2 vérvétel között a dokim is megnézett mindent. Méhszáj zárt, baba szépen nő, minden oké. A bizti kedvéért vett egy kis kenetet. Hétfőre meglesznek az eredmények. Most is keresztbe fekszik, mint legutóbb.

Csajok! Érezzétek nagyon jól magatokat a talin!!!

KépKép
süni76

Csak úgy folynak a könnyeim az angyalos történet után, olyan aranyos...

Nem akarom elkiabálni, de nekünk ez a péntek 13-a eddig igen szerencsés: 1. szuper ragyogó napsütés van
2. munka helyett ma barátnőmmel ebédeltünk és rengeteget dumcsiztunk
3. a lényeg: úgy néz ki, megoldódik a lakáshelyzetünk, mire a bébi leköltözik hozzánk - pedig már beletörődtünk, hogy őszig biztos anyósékkal kell laknunk egy fedél alatt. Msot úgy néz ki, néhány hónap múlva odébbállhatunk, azt se bánom, ha üres lakásba költözünk, csak szabadsáááág :D 8)

Nagyon szép estét mindenkinek...hmmm, gondolom a talisok már javában kóstolgatják egymás finomságait, vagy már épp pózolnak a kamerák előtt? 8) Jó szórakozást!
preta

már nem tudom ki vitte a talira a kókusz.keksz tekecset, de minközben eszitek gondoljatok rám jó? :oops: nyammm de ennék :D

ha esetleg közben felnéztek ide...akkor integetek, hellóóóó!!!! jó mókázást!!! :lol:

Kép
Kép
mniki84

és a pocom 28.héten

Kép
Kép

Kép
Kép
mniki84

Niki!
Nagyon csinos a pocakod!!! :wink:

Preta!
Tök jó, hogy megoldódni látszik a lakás-kérdés!!!Drukkolok, hogy összejöjjön!!!

KépKép
amadea

Niki, én ígértem, a keksztekercset, de miután nem tudtam menni, nem vittem. :( Nagyon aranyos a pocakod!

Amadea
, én is kezdem érezni, milyen az, amikor a savtól van hányingered... nem kellemes. Dehát Benito eddig nem bántott semmivel, ezt igazán kibírhatom érte... csak a mikor megrúgja a gyomromat, és fáj, az tényleg nem jó.

Lányok, remélem, jól éreztétek Magatokat a topiktalin, és Magdi férje is örült, hogy csak úgy dőzsölhetett a kismamákban. :)

Nálunk egész jól telt a délután.Kicsit összejött a család és a régi szép időkről beszélgettünk. :) Megnéztünk néhány videót...fura volt látni magunkat gyerekként... :):)

Na, azt hiszem, megyek aludni, mert már nagyon kipurcantam mára... fáj a gyomrom, a fejem is kezd, bár az tegnap este is elmúlt. :?

Jó éjt és szép álmokat mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Én már haza is értem a taliról. :lol: No, persze én jöttem el legkorábban, de tuti én értem haza legkésőbb!

Noémi!

Mégegyszer köszönöm a fuvart, életet mentettél, sikerült elérni a vonatot. :wink:

Magdi!

Köszönjük a vendéglátást, meg a fotózkodást. Csak azt sajnálom tényleg, hogy ennyire gyorsan elment az idő. :( De majd ha nekem is lesz jogsim, akkor akár reggelig is maradhatok. :lol:
Ja! És persze nálatok hagytam az esernyőmet. :lol: Mindegy, majd valamikor úgyis összefutunk még. :wink: Kíváncsi leszek a fotókra (bár az is elég sürgető volt miattam, de remélem azért ez nem zavarta párodat. MOndjuk teljesen profi úgy látom! :wink: ) Szerintem a csoportképek lesznek a legjobbak! :D

Tökmag!

Azt nem is mondtam, hogy a te párod is nagyon szimpi volt, jól el lehetett beszélgetni vele, olyan közvetlen. (és nem mellesleg fini szendvicseket csinált :lol: )Viszont a lifteteken még mindig ki vagyok akadva! :lol: Egy testesebb ember már alig fér el benne. :lol: Tényleg ki kell találnod, hogy majd babakocsival hogyan ügyeskedjétek le magatokat. :roll:

Póker!

Mi volt a férjeddel? Nem aggódott nagyon? :wink:

Hát lányok, végül ennyien voltunk a talin, úgyhogy legközelebb nem is tudom milyen időpontra kéne tervezni... :roll:

Kép
Kép
tabati

Tabati, én is észrevettem az esernyőt, de sajnos már akkor, amikor Tökmag és Noémi is elment, így nekik sem tudtam odaadni. De ha gondolod, megbeszélünk egy talit valahol és elviszem Neked :)

Tökmag és Noémi végül fél 11-ig itt voltak, jót beszélgettünk :) Remélem Te és Póker is jól éreztétek magatokat! És azt is, hogy még összejövünk, és akkor talán többen leszünk!

Fényképeket még nem láttam, mire összepakoltam a konyhát, párom már kikapcsolta a gépet, most meg már le is fekszünk picit későre jár :D Holnap megnézzük és megírom milyenek lettek, bár én már most biztos vagyok benne, hogy nagyon csinosak vagytok Mindannyian a képeken :)

Jó éjszakát!
Magdi
magdii

Magdi!

Áh! Hagyd az esernyőt nem fontos. Majd ha legközelebb lesz tali. Ha csak babás, akkor is ráér. :wink:

Sajnálom tényleg, hogy nem tudtam tovább maradni. :( Olyan messze laktok tőlünk... :roll:

Én is nagyon kíváncsi vagyok a képekre, bár én nem vagyok egy jól fényképezhető....vagy csak magamnak nem tetszem sosem... :lol:
Én inkább a pocis képekre vagyok kíváncsi, amikor pucérkodtunk, hogy abból miket hozott ki a párod. Biztos nagyon jók lesznek. 8) :wink:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok Lányok!

Nagyon jó volt a tali. Ahogyan Magdii is írta mi Tökmaggal 1/2 11-ig maradtunk, persze szófosásunk volt - szóval tudtunk volna tovább is! :)
Magdii, köszi még 1x, hogy ezt így bevállaltad!

Tökmaggal mindjárt megyünk jógázni, úgyhogy nagyon aktív kismamik vagyunk! :)

Utána én is megyek bútorlapot nézni, illetve a padlószőnyeget megvenni - remélem a TTL-esek beteszik a kocsimba!

Jaj, azért leírom, hogy a szendvicsek nagyon fincsik voltak, ráadásul mind csupa teljes kiőrlésű kenyérből - nem hízlaló dolgok + gyümölcssali. Sajnos az én muffinomat a férjem kicsit odakozmálta :) (hiába kértem, hogy ha csöng a sütű vegye ki, mert én már aludtam, még kb. 2 órát benne hagyta, és a nagy része így kiszáradt! :twisted: ) De ígérem legközelebbre nem hagyom felügyelet nélkül!

Szép szombatot!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jó reggelt!
Látom mindenki szerencsésen hazaért a taliról, ennek örülök! :wink:
Nagyon jól éreztem magam, és Magdi még egyszer köszönjük a vendéglátást, tényleg nagyon szép és finom volt minden. :lol:
Tabati köszi, végülis minden ok volt itthon is, nem hívtak, úgyhogy "túlélték" nélkülem az estét. :wink:
poker

Szép jó reggelt csajok!
Látom, a végén mindenki eltalált a tali helyszínére, aki el tudott menni. :) Ügyesek vagytok! Örülök, hogy jól éreztétek magatokat. :) Legközelebb bízom benne, hogy többen el tudunk majd menni...

Hogy telik a napotok? Remélem, élvezitek ezt a csodás időt...

Vigyázzatok Magatokra ma is!

Heni

Kép
szheni

Úgy döntöttem, hogy kihagyom a péntek 13 napot. Sok mindent beterveztem, hát majdnem mindent meg is csináltunk. Már nagyon futott a lakás, nem bírtam elviselni. Jól ki is döglöttem nap végére. De olyan jó érzés, csak a malackák fürdetése maradt el, de szép tiszta újra a helyük. Lassan át kell adnom Rodnak a takarításukat, mert se guggolni, se hajolni nem tudok olyan sokáig.

Kicsit (sőt ahogy végigértem a beírásokon nagyon) irigykedtem a talisokra, gondoltam is rátok sokat :D Meg drukkoltam, hogy jó időtök legyen, mert egyszer süt a nap, egyszer zuhog az eső. Totál kiszámíthatatlan. Biztosan nagyon jó volt talizni, meg dumcsizni. Jaj úgy várom már a képeket, annyira csini kismamik vagytok. Igazi mami portré…. :)

Tejserkentő tea: hát szülés előtt egy héttel mondják, hogy el kéne kezdeni. Valami homeos, a tesóm ajánlotta, minden barátosnéja ezt itta. Mondjuk a zacskóján nincs semmi érdemleges, de ebben megbízok benne.

Málnalevél tea: segíti a szülést. Jobban viseli az ember lánya a fájást, könnyebben tágul, lerövidíti a szülést. Sok helyen olvastam, hogy 36. hét után lehet inni. Hátha…bár császáros leszek, de mivel itt ugye ügyeletesnél vagy lehet hagynának vagy 10 órát vajúdni. Legalább meg akarom könnyíteni a saját dolgom. Aztán mire odatolja a képét a doki lehet Emma meg is lesz. :D

Terhestorna, szülésfelkészítő: Már többször érdeklődtem utána. Sajnos tornára nem járhatok, így marad a séta. Felkészítő meg nincs is, se szülőszoba látogatás se semmi. Szóval első gyerekes kismamik csak úgy beesnek, azt elvárják tőlük, hogy mindent tudjanak.

Mormota: Mara tündéri :D Hogy látszik, hogy kislány! Ja és tényleg kismormota, hisz alukál. Nagyon édi

Nekem ma reggel jött a jó hír. Húúúúúúúúúúú de gonosz vagyok. :twisted: Anyós telózik, hogy mittomén mi baja, de mentőt kellett hozzá hívni, mostanában nem jön. Állítólag valami kisebb szívizéje volt. Sógor már rohant is hozzá. :D Hát engem ugyan nem érdekel, bár megfordult a fejemben, hogy illene ránézni, de aztán eszembe jutott, hogy amikor velünk mi volt 3 napig a tájunkra sem jött. Rod ahogy elnézem tudomásul vette, sőt mintha egy kicsit meg is könnyebbült volna. Most játszik a másik gépen. :)
Vendég

Ja és holnap bababörze :D

Állítólag minden jóval olcsóbban lesz, meg akciók! Ha igaz, akkor megvesszük a matracot, pelenkázó feltétet. Veszünk kókuszpólyát is, ha jön a látogató sereg, akkor abba rakom babát, mert nehogy nekem bénán fogják azt kitekerjék a karját (velem anno így volt, dokihoz kellett vinni).

:D Rod morgott, hogy korán kell kelni, de aztán kontráztam. Adjon pénzt, és nem kell eljönnie. Erre, hogyisne, hogy mindet elköltsem? :D De ha lesz olcsón pihenőszék azért csak kikönyörgöm.
:D Ja meg azt is kitalálta, hogy mégiscsak meg kéne házasodni. Eddig le tudtam rázni, de most már nagyon be van indulva. Még utóbb tényleg kénytelen leszek elmenni az anyakönyvvezetőhöz. Bár próbáltam elriasztani, hogy kell ám két tanu, akikkel be kell menni bejelentkezni, adatot egyeztetni stb és nem azonnal csak aláír egy papírt. Most már ez sem tartja annyira vissza. (Ugye utál intézkedni, meg utánajárni a dolgoknak)
Tesóm megvette az autós ülést, állítólag 35-36 kilóig jó, bébi szükítővel ellátva. Nemtom mennyiért vette, nem is érdekel, de ugyanolyan ronda királykék színe van, mint a kocsijának.

Na most már eldugulok :) De olyan jó kedvem van :D
Vendég

Sziasztok!

Noémi, Poker, igazán nincs mit, nagyon szívesen hívtalak Benneteket! :) Csak azt sajnálom, hogy elég messze lakunk egymástól, így sokan nem tudnak eljönni, vagy mint Tabati, nem tudtak sokáig maradni :( Talán legközelebb találunk egy olyan időpontot, amikor ez nem így lesz :)
Noémi, nekem nagyon ízlett a muffin, reggelire be is kajáltam kettőt :oops: :lol:

Már láttam pár képet, nagyon aranyosak! Tabati, a pocis képek nagyon jók lettek! :D Remélem Nektek is tetszeni fog majd, és azt is, hogy párom minél előbb végez velük és meg tudom mutatni Nektek is!

Itt is nagyon szép idő van! Mindjárt megyek is ki a kertbe. Aztán délután vezetek, majd megyünk párom anyukájához. Így lehet, már csak este tudok jönni, addig is vigyázzatok magatokra és sétáljatok nagyokat ebben a szép időben! Noémi, remélem a szőnyeget segítettek betenni a kocsiba!!!!!

Magdi
magdii

Sziasztok!
Biztos nagyon szuper volt a tali, úgy mentem volna én is:(...Képeket nagyon várjuk!!!!

Anyukámmal kapcsolatos jókívánságokat köszönöm, a szurik hatására már fel bírt kelni az ágyból, de még mindig eléggé fáj neki. Sajnos nincs más megoldás, műteni kell, de bízom benne, hogy utána már nem lesz vele több baja....

Anuk!
Azt hiszem, anyósodat megátkoztuk :oops: ...valahogy nem sajnálom...
Ez a Rod egyre több kellemes meglepetést okoz :D , nagyon drukkolok neki, hogy igent mondj :wink:

KépKép
amadea

Na, tegnap a csajokkal sütkéreztem, krém jól kitolt velünk (sehogy nem akart kimozdulni ama elhatározásából, hogy márpedig túlságosan híg marad), így aztán korán lefeküdtem (Tökmag....így elfogadható, hogy nem írom meg konkrétan, avagy teljesen kopjak le a konyhai beszámolóimmal?....totál sajnállak, én nem is tudom hogy tudnám véghezvinni, hisz rajtam kívül még 4 fő kajál a házban). Sejtettem, hogy a talicska miatt nem is nagyon lesz forgalom, de a táblázatot nem ezért, hanem síma mezei feledékenység miatt nem tettem be a tegnap.
No, de most:

Kép
Kép

Kép
kissmanó

Hello lányok!

Megjöttünk!

Heni, látom, emlegettél :lol: Visszaolvastam ám becsülettel!

Aki jó utat meg nyaralást kívánt, az jól kívánt, mert remekül éreztük magunkat. Kénytelenek leszünk ősszel szokás szerint visszamenni, csak akkor már ötösben. Most is állandóan Benikét emlegettük, hogy hol fog majd aludni, bemehet-e majd a medencébe, fog-e már velünk ülni az asztalnál vacsinál, stb. Minden pici babát alaposan megnéztünk :) És végre a pasim is kipihente magát, jókat úsztunk, koktéloztunk, igazán szuper volt. Receptre írnám fel minden gyerekes családnak a helyet.

Tökmag, a diétát sajnálom, de szülés után elmúlik, és legalább tuti nem leszel bálna.

Manó, az a fejfájás elég gáz lehetett, remélem nem lesz gyakori vendég nálad.

Csillag, gratula a kislányhoz, hol laktok most?

Képzeljétek, az én 3 fiam mellé kiderült, hogy tesómnak kislánya lesz :lol: Á, nem fogom elkényeztetni és ruhákat se fogok neki tucatjával venni, ááá :D

Sajna Máté éjjel hányt, belázasodott, reggelre az uram is rázendített, remélem mi ketten Krisztiánnal megússzuk. Fura volt éjjel felkelni n+1-szer, elszoktam tőle, de azt hiszem, hamarosan vissza fogok szokni :wink:

Nagy fiam első lett az iskolai matekversenyen, megy a területire. És mivel most tanulják a szorzótáblát, mondogatja úton-útfélen, az ovis is megtanulta. Ráadásul érti is, folyton feladatokat kell neki mondani. Imádom őket.

A tali jó lehetett, ha lehet, tegyetek fel képeket!

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

Benta: örülök ám, hogy jól éreztétek magatokat. És bízti vagyok, hogy ha ilyen szuper a hely, akkor 5ösben is épp ilyen jó lesz (amúgy épp az előbb a konyhában ügyködve gondolkodtam el, hogy vajon meddig tart a kimenőtök).

Máténak és apukájának gyógyulást, nektek kitartást, hátha stramm és erős páros (izé...trió) vagytok a kórság ellen.

Krisztiánnak pedig gratula, matekkel lehet elismeréseket szerezni.

Hehe....kislányrucik. Az tuti, hogy hamarabb kísértésbe lehet esni a csajos ruháknál. Nekem eddig egyszer közeledett az elcsábulás veszélye fiús culára beruházni, de az ára visszatartott. Ergó nem volt az igazi. De már a Quelle honlapján láttam klassz kis kosztümöt (hmm....az ára is legalább annyira klassz...nem aki kiadja, hanem aki zsebrevágja), majd olyansmit képzelek a keresztelőjére (most jól elfutottam időben elsőszülöttem 4,5 hósan, középsőm 1 éves szülinapján, harmadik pedig közel 11 hósan volt keresztelve...s öcsköst sem látom az idén keresztvíz alá készíteni).

Na, most már egyre kíváncsibban várom a talicskás fotókat. Remélem sem Magdi, sem a férje nem akarják, hogy az oldalunk kilukadjon a kíváncsiságtól.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2009.03.14 18:10-kor.

Kép
kissmanó

Amadea: végül szülinapozás megtörtént?
Miért kell megműteni Anyukádat? (ha nem titok).

Anuk: túl gonosz vagyok, ha nekem is egyből az ugrott be, hogy anyós ezt szépen ki is érdemelte? Na, akkor hajrá, itt az ideje a recovery-nek. Ami idegeskedést kimért rátok valaki onnan fentről, azt most szépen kipihizitek. És igen, Rod csak nyugodtan játszon a másik gépen.
Amúgy gyerekülés ami újszülöttkortól egész 36 kilóig jó? Nekem ez a labda kissé magas. Tudsz modellt, linket küldeni róla?
Holnapra meg sok sikert a börzéhez, hisz igencsak szerencse dolga is soxor az ilyen.

Magdi: milyen volt a mai vezetés?

Én nem is újságoltam, hogy ma reggelre olyan tizencentis friss hó várt a kertben. Már a lányok is azt vágták rá a látványra, hogy ideje lenne beköszöntenie a tavasznak, a télből pedig egyenlőre elég volt.

Kép
kissmanó

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:25-kor.

Heni

Kép
szheni

Heni: ez tök klasszul néz ki.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?