Szóval ha már többen láttátok az oldalt, akkor elmesélem nagyjából, hogy hogy is volt.
Aznap én helikopteren voltam szolgálatban, ugyhogy az elejéről sok mindent nem tudok, de mikor diktálták át a feladatot nekünk és meghallottam a nevet, meg hogy egy mentős gyereke, akkor én már tudtam, hogy az én egyik "fiamé".
/a srácnak volt valami alapbetegsége, amit azóta se tudtak beazonosítani, merthogy valamilyen méreganyag felhalmozódás volt a munkahelyéről, és otthon volt táppénzen, mert meggyengült az egyik oldala a méregtől. amúgy 18éves volt akkor/
ahogy meghallottam, hívtam futás közben a szolgálatvezetőmet, hogy mi is van és Ő mondta, hogy tényleg újraálesztik a srácot..hát innentől kezdve reszkettem, sík ideg voltam, mivel, hogy az anyukája is meg az apukája is nálunk dolgozott. Annyira féltem, hogy nekem kell majd megmondanom, ha nem sikerül az újraélesztés! Aztán megérkeztünk, kb 10perc repülés után, megpróbáltunk leszállni a kertben, de sehova sem tudtunk, már totál kész voltam..aztán kb 1km-re leszálltunk és odahozta a ladányi esetkocsi. akkor már volt légzése ,meg keringése, de még nem tért magához.. Az anyukája ott sírt a nyakamban, /meg hát én is könnyeztem/, aztán meg kellett neki mondanom, hogy csak az egyik szülőt tudjuk elvinni a kopteren magunkkal, ugyhogy még nagyobb sírás volt...
de a gépben már kinyitotta a szemét és az intenziv osztályra érve már mondott is 1-2 szót.. azért tényleg tudni kell róla, hogy azóta, bár sokat járt gyógytornára, meg mindenféle kezelésre, de teljesen jól van.. nem tökéletes a mozgása, de jól van.
És ami a lényeg, hogy akármilyen gyorsan is érünk ki egy helyszínre, a legtöbb esetben már nincs esélyünk visszahozni a betegeket agykárosodás nélkül, vagy egyáltalán sehogyse, ha a jelenlévők a halál megtörténtekor nem kezdik meg az újraélesztést!!!!!! Neki sem lett volna esélye.
Most ez egy figyelemfelhívó üzenettel is felér, hogy tanuljatok elsősegélyt, mert van értelme!
na, akkor mostantól már vidám témáknál maradjunk!
Hétvégén két tesztelőnk is lesz? én meg pirizni fogok.
de nem baj majd 2hónap múlva már én is tesztelgetek, addig meg a mostaniaknak szurkolok!!!