Új privát üzeneted érkezett!

Hát tavaly nyáron még én is úgy voltam. Nem is értem mi történt. Még ma sem.

Kép

Kép
melcsike70

Tünci

Nem lehet hogy.................?

Kép

Kép
melcsike70

tök jó, hogy í rtam egy oldalt és mellényomtam.

Majd később ha lenyugszom beírom újra....

Na, terhes nem vagyok.Egyrészről ebben a hónapban védekeztünk és alig voltunk.Másrészről csináltam tesztet, mert ugyi biztos, ami tutti...Csont nega a hétfői.Ma vagyok a 35. napon.
tünci28

Szóval inkább valami bajom lehet...

Betti, jó tornázást!

különben azt a felhőtlen boldogságot sosem kapjuk vissza.Én nem várom már azt, így nem érhet csalódás.(akkora)
tünci28

Tünci a 35 nap az tényleg késik.

Én meg mindig 23 napra produkáltam a dolgokat...az sem túl jó.

Néha azt érzem nem nőttem fel az életemhez, néha még mindig olyan gyermeknek érzem magam, mintha nem lennék elég idős, felelősségteljes a problémákhoz.
azt hiszem ezt nevezik érzelmi gyermekségnek, mikor csak fizikailag nősz fel.

Betti
Kép
betti0412

Tünci, tényleg nézzen rád egy orvos, lehet, nincs semmi baj, csak megnyugodnál kicsit.

Betti
Kép
betti0412

Jaj,Betti ne mondd már ,hogy érzelmi gyerek vagy!!! :D Mindőnk közül Te vagy a legkomolyabb, legfelnőttebb!!!!

Beszélek a dokimmal mindenképpen szerda előtt.Ha nem jön meg ,akkor azért, ha megjön, akkor azért.De utálom már ezt.

Azt rtam, ami elszállt,hogy nem beszélt arról a dokid, hogy esetelg a kezdetekben megtámogatná hormopótlással a terhességet?Amíg kialakul a placenta,duphaston vagy utrogestan?
tünci28

Betti szerintem(de ugye én nem vagyok doki,bár az lennék :roll: )ti eleget vártatok a következő terhességel!Ez volt a második terhességed,igaz?Annyi idő alatt már regenerálodik a méh.Ez az én véleményem.Nekem sem tudták megmondani,hogy miért vetéltem el.Nem tudták-vagy nem is akarták!
És igen-én is kaptam hcg-inyekciókat a 6-dik hétben,mert elkezdtem vérezni....szerencsére hatottak a hormonok!

Tünci remélem,hogy nincs semmi baj.Lehet ideges vagy a doki miatt és azért késik.Minden megeshet.
szintus

Tünci köszönöm kèrdèsed,picit jobban van a fèrjem.Az az ideg viszont mèg mindig nem aktiv amminek annak kellene lennie.....Remènykedünk ès elöre nèzünk! :roll:

A delfinekkel kapcsolatban:pàrom mondta is ,hogy ne tegyem fel szivfàjditonak!Inkàbb csak,külön blogra!A többit nem is teszem ide,majd arra a màsikra pàr napon belül.
Egyèbként mikor ott àtèltem,ràtok is sokat gondoltam,milyen jo lenne veletek megosztani ezeket az èlmènyeket! :wink:

Sulival kapcsolatban: Hair stylist (csak alapok)a müvèsz nevèn+sminkes ès maszkmesteri tovàbb kèpzès.Muszàly ,mert itthon màr megörülök,ha meg 1-2 èvet kiesik valaki ebben a szakmàban akkkor muszàly tovàbb kèpzès stb -re menni.Anyi ujdonsàg jelenik meg a piacon h nem is lehet vele tartani az iramot,mindenfèle uj eljàràs stb...Most meg hair stylist alapok nèlkül ,màr labdàba sem rughat az ember! :evil:
Legszivesebben inkàbb àllatkertben dolgoznèn,de azt màr lekèstem....

Remèlem a menzed-del minden rendbe jön!Kèpzeld ,mikor aposommal összevesztem akkor 3 honapig nem volt menzem!Duphastont ès utrogestant kaptam rà egyszerre.Elèg szörnyü volt a mellèk hatàsa+a homonoktol +15kg plusz.Lassan màr ledolgozom màr,csak pàr kg! :wink:
Ez ,csak az èn esetem!Nàlad minden ok lessz! :wink:
Vendég

Hasli gyönyörüek a képek!
Micsoda élmény lehetett......
De te csak tegyél fel képeket,nem szívfájditónak,hanem azért,hogy mi itt gyönyőrködhessünk benne :D

Te merre élsz?Bocsi,hogy nem tudom,de nemrégen csatlakoztam
:wink:
szintus

Szintus,most megkaptam a képeket, köszönöm!

ééééés:AZTA DE GYÖNYÖRŰSÉGES CSODASZÉP menyasszony volt valaki!!!!!

De szerettem volna én is ilyesmi ruhát, de már amikor eljött az ideje öregnek éreztem magam hozzá...elmentem egy-két ruhát felpróbáltam..de valahogy úgy éreztem erről lecsúsztam.Úgyhogy maradt a koktélruha.Jó is volt úgy.

Na de amikor ilyet látok, leesik az állam.Micsoda ruha, micsoda csokor!!!! :D

Hasli,én azért nagyon örülök a képeknek, arra gondoltam, hogy mi elég ritkán teszünk fel,úgyhogy ezentúl szorgalmazom.

Többiek remélem még benéztek este.

Betti, helyzetjelentést kérek kondiügyben!

Én is megyek egyet tekerni, hátha majd az meghozza.
tünci28

Tünci sokmindenben egyetértünk,de abban nem,hogy öreg lettél volna menyasszonynak :D

Ha nem láttalak volna képen,akkor elhinném,amit irtál de így??????
Egy nagyon csini csajszi vagy.
Mondom a páromnak:
-Nézd milyen szépek a Tünci szemei
:D
Erre ő:
-Nem csak a szemei szépek,hanem az egész nő szép :D
Igaza van!Tehááát véleményem szerint te is gyönyörű menyasszony lettél volna

:)
No,de ha te nem akartad,akkor ez igy van jól.......

Kép
Kép
szintus

Sziasztok lányok!

Ha ez most elmegy, folytatom...
zaha

Szóval, ha nem bánjátok, csatlakoznék.

Hat hete veszítettem el a kislányomat, két hete a kisfiamat. A 24. héten születtek, ikrekként és gyönyörűek voltak. Hajna fél napig élt, Zalán négy hétig küzdött.

Egy ideje olvaslak Titeket, látom, Ti is túléltétek valahogyan, de annyira embertelen ez a fájdalom, olyan kilátástalan a jövő és értelmetlen az élet...

Mondjátok, hogy ki fogom bírni...
zaha

zaha SAJNÁLOM,ami veletek történt!!!

Mi volt a baj?Miért születtek meg elöbb?
:(

Kép
Kép
szintus

Zaha

Üdvözöllek nálunk!

Kép

Kép
melcsike70

Jaj,Zaha...annyira,de annyira sajnálom..... :cry:

Kérlek írj rólatok, ha tudsz..mesélj róluk,a gyönyörű babáidról...
miért kellett megszületniük?

Ó,Zaha még nincs vígasz..semmi..még nincs..majd sokára.Ki fogod bírni, akkor is,ha lesz amikor úgy érzed nincs értelme..Őértük.Az emlékükért.

KépKépKép
tünci28

Nagyon sajnálom ami veled történt. Ha tudod ird meg, hogy mi történt veletek. Ez borzasztó kettő babácskádat vesztetted el. Irjál amennyit tudsz, beszélni gondolom nem nagyon megy róla, de leirni kicsit könnyebb. Hidd el tapasztalatból tudom. Én is katasztrófális helyzetbe kerültem amikor Bogikám 10 naposan elment.

Kép

Kép
melcsike70

ZAHA

Bizz bennünk és mi amennyit tudunk segitünk neked. Ahogy Tünci irja, még nagyon friss a fájdalmad, de fog enyhülni. Persze egyedül nem fogod tudni megoldani. Mesélj róluk.

Kép

Kép
melcsike70

Zaha

Látod már az első lépést meg tudtad tenni, hogy irtál nekünk. Tudom, hogy ez is nagyon nehéz volt. Pedig most már tudom , hogy a legjobb amit tehettem, hogy sorstársakhoz, fordultam segitségért. Mert itt mindenki megértett. És a mai napig, számithatok a barátnőim segitségére, ha mélypontra kerülök.

Kép

Kép
melcsike70

Sziasztok!
Szia Zaha! Nagyon sajnálom! :(
DE! Ki fogod bírni! Te is, mint ahogyan itt mindannyian! Nagyon aranyosak itt a lányok, nekem rengeteget segítettek! És nagyon jó kis csapat jött itt össze. Neked is fognak segíteni, írd ki magadból, ha úgy érzed, úgy könnyebb kicsit...
Vendég

Szia Zaha!

Nagyon sajnàlom ès mèlyen eggyütt èrzek veled!
Ha valahol akkor itt tènyleg tudja mindenki miröl beszèlsz!Sajnos ilyen esemènyek miatt ,de üdvözlünk közöttünk!Irj ki mindent magadbol,ès ne aggodj itt mindenki azon van ,hogy a màsiknak segitsen!

Pàrom el is nevezte" tyuk udvar" szindromànak az àllando forumon logàsomat! :wink:

Irogass,csak nekünk nyugodtan mi itt vagyunk!
Vendég

Már kétszer leírtam jó hosszan az egészet, de elszállt mielőtt elküldhettem volna.
Nektek is csinál ilyet?
zaha

Na most megpróbálom megint.

Köszönöm a kedvességeteket, már ez is nagyon jólesik. Az emberek ugyanis hihetetlen reakciókra képesek. Kedvencem, amikor elkerülik a találkozást vagy épp úgy tesznek, mintha mi sem történt volna...

Na most ezt elküldöm, aztán írom tovább.
zaha

A 22. héten elfolyt Hajna magzatvizének egy része, rohantunk a kórházba. Közölték, hogy meg kell szülni a babákat, és továbbirányítottak egy olyan kórházba, ahol van koraszülött intenzív.
Itt másfél hétig tudtuk kihúzni, közben Hajnikám magzatvize csak szivárgott, míg végül aig maradt valami, ő pedig kényszertartásba helyezkedett. Megmondták, hogy számára se bent, se kint nincs remény, de Zalán életben maradhat.
Megcsászároztak, és meglepően jól voltak mindketten születésükkor. De aztán Hajnikám szervezete nem bírt alkalmazkodni a kinti viszonyokhoz és fél nap után feladta, de legalább ekkor a karomban tarthattam...gyönyörű volt, igazi csini kislány, nem lehetett nem látni már csak a pofiján, hogy kislány!
zaha

Van valaki lànyok?
Vendég

Jó estét, Lányok!

Zaha,
szeretnénk téged valahogy vigasztalni, itt sajnos mindenki átélte / átéli ezt a gyötrelmet, naponta szembesülünk vele. Írd ki magadból a fájdalmat, talán az is segít. A miértekre nincs válasz, én legalább is nem kaptam még rá... Ezért ezzel ne gyötörd magad, van éppen elég bajotok nektek is. Szeretettel gondolok rátok.

Haslikám,
izgatottan várjuk és már most köszönjük!!!! Cupp-cupp! :D
Micsoda képek, te jány! Bencének meg sem mutatom, mostanság a tengeri állatok a gyengéi...
Ez a stylist jó izgi szakma. Dolgoztál is benne? Írhatnál róla egy kicsit többet, és pl. engem megsylisztozhatnál! Német nyelvtanhoz drukk!

Tüncike,
éna 32. napon vagyok, jó kis görcsökkel, kis barnikával, talán már most megadja magát nekem. :evil:

Szintus,
megnéztelek, visszajelöltelek, hát nekem is teccenek a képek!!! :)

Melcsike,
húzós napod volt? Barci jól van?

Betti,
a klímással minden rendben volt? Ha nekünk költözni kell, akkor úgy gondoltuk a párommal, a mostani bútorok nagy részét eladjuk, és majd újakat veszünk, de semmi nagy, nehéz cuccot nem. Nekem nagyon bejönnek az IKEA-s dolgok, persze nem mindegyik, inkább ötletért járunk oda, mert elég húzós az ára némelyiknek. Bár most a 21.000.- Ft-os komódok 4.800-ra voltak leárazva, egy álló, több négyzetből összetett tükör pedig 990.-re (többek között).

Boboka,
szuper, hogy minden rendben van veletek.

Adrienne,
neked alszik mostanában a kicsid?

Kép

Kép

Kép
lyly

Nagyon szörnyű volt, nyomorult állapot, de ott volt Zalán, akiért megkezdődött a küzdelem. Inkább ő és az orvosok küzdöttek mint én, mert én végig szinte, a négy hét alatt olyan káblt, tompa állapotban voltam, fel sem fogtam, mi történik vele, velem, velünk, túl sok energiát nem sugározhattam felé...
Ez az idő egy rohadt érzelmi vihar, egy hatalmas hullámvasút volt, egyik nap jobb, másik nap annál lesújtóbb hírekkel. Az egyik orvos jónak látta az esélyeit az életben maradásra, a másik az elején megmondta, hogy anyuka, ez a baba meg fog halni. Volt olyan is, aki közölte, hogy ha életben marad, bizonyosan károsodott lesz, azt nem merték már a tudomásomra hozni, mennyire, azt mondták, az idő eldönti majd. Ebben a rohadt bizonytalanságban telt el a négy hét, még reménykedni sem volt miben, amikor az állapota rohamosan romlani kezdett, majd a keringése felmondta a szolgálatot. Őt is hosszan a karjaimban tarthattam.
Nagyon szépek, édesek voltak...

Zalán halála után két hét köd: olyan volt, mintha nem érteném, mi történt, mindtha nem fognám fel. Most pedig annyira kínzó a fájdalom, hogy szinte nem kapok levegőt.

Van már egy kisfiam, ő 3 éves, az első héten szegénykém nagyizott, mert nem tudtam vele foglalkozni, és most is nagyon nehéz. Nincs türelmem hozzá, nem tudok rá figyelni, olyan vagyok mint egy holdkóros, lelassulva, tompán, buta fejjel nézek rá, és nem is hallom, mit mesél.

Nem tudtam még rendesen visszaolvasni, így nem ismerem mindenkinek a történetét, ha nem nagy kérés, elmondjátok pár szóban? Aztán majd igyekszem visszakeresni.

És én is nagyon-nagyon sajnálom, ami Veletek, mindannyiótokkal történt...nagyon.
zaha

Sziasztok!

Szomorúan látom, hogy megint új taggal bővültünk :cry: :cry:
Zaha, üdv közöttünk, nagyon sajnálom ami történt :cry:

Úgy van, ahogy a lányok írják, idővel egy icipicit könnyebb lesz, de addig még végig kell menni egy nagyon nehéz úton :cry:

Az emberek nagyon zavarban vannak ilyenkor, ha az elején velünk / veled találkoznak, Isten igazából nem tudnak mit mondani, és ezért kerülik a velünk való kapcsolatot.

Hasli, nagyon jók a képek, kérünk még. Nem szívfájdítás, inkább kicsit minket is elviszel oda :wink:
Vendég

Kedves Zaha!

Èn december 29.-èn tudtam meg ,hogy a kis Amelink nem èl màr,9hetes ès 5 napos volt.Mondanom sem kell nagyon vàgytunk rà!Ezelött volt 1 iker terhessègem ami ,màr a 12.-ik hèt utàn vègzödött vetèlèssel ès hulla mèrgezèssel !Sajnos itt mindenkinek szomoru a törtènete,de a szeretet összetart minket!Ezt azthiszem te is fogod idövel èrezni!

Lelkiekben veled vagyok!A "köd" èrzès pedig sajnos termèszetes ilyenkor....,ha nem megy màskènt ne szègyelj segitsèget kèrni!Kineziologustol vagy pszihologustol.Nekem is ,csak ezzel sikerült,elfogadhatobbà tenni az elfogadhatatlant!
Vendég

ok lànyok intèzem! :wink: aranyosak vagytok!

lyly!Azèrt mutasd,csak meg neki azokat a kèpeket!
:wink:
Neked mèg irok privit!

Most meg be megyek a pàromhoz,rendelek töle kèpeket,mert az ö gèpén vannak! :wink:

Anita,Hettuli mèg mindig sehol???
Vendég

Zaha, a mi kisfiunk tavaly június végén született. Csak azért mentünk be a kórházba a 31. héten, mert aznap nem éreztem a mozgását. Szívhangot néztek, monitoroztak, aztán, mivel a mozgása nem volt elég intenzív, estére bent tartottak.
Másnap reggel elküldtek megint mozgást nézni, utána ultrahangra, majd egy nővérkétől megtudtam, hogy 99 % van rá, hogy császározni fognak. Senki nem mondott semmi többet, csak ennyit, hogy így van esélye a babának. De azt, hogy mi baja nem tudtam.
Megcsászároztak, addigra már ott volt a koraszülött mentő, és átvitte Lackómat a gyermekklinikára. Ott három napig csak férjem láthatta meg anyukám, én addig a kórházban voltam. A negyedik nap megműtötték, kiderült, hogy a kis nyelőcsöve nem ért össze a gyomrával, emiatt nem tudott elég magzatvizet nyelni, és nem tudott kellőképpen fejlődni.
A műtét tökéletesen sikerült, két napig altatásban volt illetve lélegeztették, utána szépen lekerült a gépekről és önállóan lélegzett. Majd agyvérzést kapott, amit nekünk csak napokkal később mondtak meg, persze mi láttunk rá utaló jeleket, de mindenki nyugtatott, hogy örüljünk annak, hogy önállóan lélegzik. Majd rá pár napra egy röntgen után közölték, hogy agyvérzést kapott napokkal ezelőtt Lackó, majd erre négy napra felborult a keringése, szeptikus sokkot kapott, és már nem tudtak / tudtunk rajta segíteni. 13 napot volt velünk.
Amikor már láttuk, milyen nagyon rossz állapotban van, akkor elbúcsúztunk tőle, mert lehetett látni, hogy neki itt már nagyon nem jó :cry:
Egy versben van nagyon jól megfogalmazva: a jó Isten megfogta a kis kezét és magával vitte, hogy itt már ne szenvedjen :cry:
Végig így próbáltuk / próbáljuk felfogni, és ez sokat segített abban, hogy kicsit könnyebben felépüljünk. Ő már nem szenved itt, és ez a legfontosabb.

Na, jó hosszú lettem :oops:
Vendég

Hasli, nagyon sajnálom...két terhesség is.
Megtudtad, miért nem sikerültek?
Mikor próbálkozhattok újra?

Tényleg bocs, ezekről volt már szó biztosan, csak szeretnék képbe kerülni, kivel mi történt.

Felhívtam egy pszichológust, akit egy gyerekpszichológus ismerősöm ajánlott. Neki ez a kutatási területe, a születés körüli veszteségek, vetélés, halvaszülés, stb. Nagyon kedves volt, kedden voltam nála, és igazából azóta tudok például sírni, előtte nem ment. Úgyhogy érzem, hogy ő jó lesz. Egyelőre azt javasolta, kéthetente menjek, de én legszívesebben minden nap ott ülnék nála...

Zaha

Kép
Kép
zaha

Na ez eltart 1 kicsit! :)
Vendég

Boboka, istenem, szörnyű.

Nekem valamelyik nap azt mondta az apám egyik régi barátja (mert ki más is vigasztalhatna, mint a rég meghalt apám huszadrendű, évek óta nem látott haverja?) azt mondta, hogy azért mentek el a kicsikéim, mert olyan szar a világ, hogy a Jóistennek szüksége van angyalokra...

Nekünk is az volt a legszörnyűbb, látni a Zalán szenvedését, ő is kapott agyvérzést, és hiába adtak neki görcsoldót, a végén már nem tudták uralni a rángatózását, és belehaltam ebbe, hogy nem tudok segíteni. Olyan okos kis szeme volt, nézett vele és közben görcsölt, és én is azt kívántam, ha meg kell halnia, akkor most, ne szenvedjen a tündérem.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Semmi gond!Az ikrek valoszinüleg èrzelmi sokk miatt valoszinüleg,de ezt most inkàbb most nem irom le böven!Règen volt màr!A mostani sajnos nem tudhato! :cry:

Jo ,hogy màr van segitsèged,ès hogy segit ez neked!
Vendég

Megkönnyeztelek benneteket ,nagyon megràzoak ezek a tragèdiàk! :cry:
Vendég

Zaha! Probàlkozni màr lehetne règ,de egyszerüen nem birnàm most lelkileg.Nem tudom mennyi idöbe tellne mèg teherbe esnèk,de a kudarc èlmènyt inkàbb el kerülöm.Majd ,ha erösebbnek èrzem magam akkor talàn..... :roll: Ez mèg a jövö kèrdèse.
Vendég

Zaha!

Megkérdezhetem mekkorák voltak?tudtatok képeket készíteni róluk?Én annyira hálás vagyok a férjemnek, hogy csinált néhányat..azthittem sok időnk lesz még erre is,de nem volt.

Az én elsőszülött drága kislányom aug 1-jén született a terhesség 26.hetében.Már kórházban voltunk, mert sokat görcsölt a hasam.De minden rendben volt vele, semmi fertőzés..Aztán egyszer csak nyitva volt a méhszáj két ujjnyira.!Még három napot voltunk így.4* jártuk meg a vajúdót míg végül nem tudták megállítani a szülést.Két óra volt az egész, azt mondták nyugodjak meg, puha a hasam, nem lesz semmi baj.Aztán amikor már úgy éreztem felrobban a hasam, nyomnom kell és ömlött belőlem a vér, megvizsgáltaz orvos és azt mondta:Sajnálom,megszületik.
Aztán elfolyt a magzatvíz és megszűnt minden fájdalmam.Az én kis drágám segíteni akart..
Harántfekvésű volt, sürgősségi császárt csináltak..Egész éjjel kérdezgettem, hogy él e még a kislányom..senki sem mondott semmit.Hajnalban jött a férjem és mondta, hogy már volt Violánál és gyönyörű, csak pici..mentünk hozzá és néztem az icipici ujjacskáit ahogy mozgatta...
Két napig reménykedtünk és az orvosok bíztattak..
A következő reggelen belépett az orvosa a szobámba...könyörögtem ,hogy ne mondja....Még lemehettünk elköszönni...Megvárta az apukáját is...Akkor érintettem először és utoljára..

Mindezt két babával..Istenem...Ez kimondhatatlan..

KépKépKép
tünci28

Hasli, akkor szorítok, hogy kellő erőt gyűjts, és bele tudjatok vágni egy új projektbe! Remélem, mihamarabb...

Tünci, nem találok szavakat...nagyon-nagyon sajnálom...

Hajna 520, Zalán 690 grammos volt, nagyon picikék. Csak a telefonommal tudtam képet készíteni, a férjem nem hozta be a fényképezőgépet, mindig elfelejtette, és hát mi is azt gondoltuk, lesz idő, ha majd hízik, kerekedik...hát nem. Az egyik felem úgy érezte, hogy a Zalán nagyfiú lesz, sportoló én pedig mindenkinek dicsekszem majd: gondoltátok volna, hogy 24. hetesen született? A másik részem pedig tudta, érezte, hogy reménytelen. Itt van előttem az arcuk, a kis testük, és amikor lekapcsolták a lélegeztetőről, az a csend...

És Viola (milyen szép a neve) milyen súllyal született?

Zaha

Kép
Kép
zaha

Az én kicsi lányom a szülőszoba és a műtő között a liftben született meg. Ahol nem volt más csak ő meg én.Orvos nem volt mellettünk. Majd úgy tudtam meghalt az én kicsi bogárkám. 1,5 óra múlva tudtam meg a csodát, hogy mégis életben maradt.Aztán jöttek a hosszú napok félelem a éjszakától, félelem attól, hogy mit hoznak a reggelek. De ő egyre erősebb lett. 6 hónapra született 680 grammal, de erős volt. Éretlenségét meghazudtólva járt a kicsi keze lába és 5. nap már a szemét nyitogatta.Beindultak nála a biológiai folyamatok.Úgy ahogy kellet. Nagyon erős és ügyes kislány volt. Büszke voltam rá és biztattam. 10 napig stabil volt az állapota. A 10. napon este jó hírekkel feküdtünk le miután állapotáról érdeklődtünk és egyszercsak éjjel fertőzést kapott az inkubátorban.Ahol védve volt minden veszélytől. Hogy lehet ez? Bár utólag már az is eszébe jut az embernek, ami ott akkor nem tűnt fel, hogy bizony némelyik ápolónő minden kézmosás, fertőtlenítés nélkül, sőt kesztyű használatát is mellőzve csak benyúlt a kicsi babámhoz. Holott előtte tette a dolgát ahogy kell.Majd megpróbálkoztak egy tartós vénával a kezébe hátha sikerül.Nem sikerült.

Kép

Kép
melcsike70

Viola 710 grammal született és 33 centivel..mikor Boboka Lackóját láttam azt gondoltam,Ó mekkora..pedig Ő sem volt másfél kilo.. :cry:
olyan nehéz felfogni, hogy mért kellett megszületnie, amikor minden rendben volt.Az utólagos vizsgálatok is egészségesnek mondták..És nálam sem találtak semmit..Ha már megszületett, akkor mért nem maradt életben??,Mikor olyan sok, nála kisebb baba felcseperedik...Mennyi kétségbeesés és fájdalom volt az elmúlt hónapokban..És a düh, hogy mért nem kapott esélyt??,Hogy mért vette el az életét ilyen korán a Jóisten????Hiszen ártatlan volt!!!
Hányszor kívántunk cserélni velük...

Még most is Ő az első gondolatom reggel és az Ő arca az utolsó elavás előtt, amit látok..
Nem tudom lesz e jobb valaha.Remélünk.Vannak jobb napok és vannak nagyon rosszak.

Sajnos az emberek mondanak majd nagy ostobaságokat ,ezt nem tudjuk kivédeni, itt kiadjuk a dühünket ,aztán megtanuljuk kezelni...
sok-sok könny árán.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára tünci28 2009.03.12 21:46-kor.
tünci28

Nekem semmi bajom sem volt. A 24. héten valami rózsaszines folyadék volt a hüvelyembe és ezért elmentem a dokimhoz és befektett megfigyelésre. Aztán egy hét múlva elment a magzatviz és beindult a szülés. Nálunk senki nem adott esélyt Bogikámnak arra, hogy életben marad. Nem is készültek fel rá. Nekem is azt mondták, hogy vegyem úgy mint egy befejezetlen vetélést, de meg kell szülnöm. Pedig előtte rendesen volt szivhangja.

Kép

Kép
melcsike70

Aztán szülés után 1,5 órával tudtam meg, hogy elvitték a koraszülött osztályra, mert életben maradt. Amikor megszületett akkor még azt mondták, hogy nem él. :cry: Ő is nagyon szép volt. MIndig látom magam előtt a kis arcát, a mozdulatait. ahogy kinyitogatta a kicsi szemét, az apró lábait, kezeit.

Bogika 25.hétre megszületett 680 grammal és 31 cm-rel.

Kép

Kép
melcsike70

Zaha

Gondolom éjszaka nem nagyon tudsz aludni. Én az első héten nem aludtam egyáltalán csak szinte 1-2 órát. Egyfolytában az interneten voltam és kerestem a választ, és a gyertyásoldalon olvastam a tragikus történeteket. És aztán meg Betti révén idekerültem, és akkor meg itt töltöttünk el fél éjszakákat.

Kép

Kép
melcsike70

Jaj Melcsike...olyan, mintha akarták volna, hogy lássuk őket, hogy találkozzunk velük, mielőtt elmennek, nem? Csak átsuhantak az életünkön, hogy emlékünk legyen róluk, és ezért örökké hálás leszek nekik. De nem kellett volna szenvedniük.

Tünci, én egyedül azért nem mondhatom, hogy bármikor cserélnék, mert itt van Vince...ő tart életben és rángat vissza a való világba, mert nélküle elvesznék és nem akarnék élni.

Nekem sem tudták megmondani, mi lehetett a baj. Fertőzésre gyanakodtak, de a CRP-m alacsony volt, így ezt nem tudták sem megerősíteni, sem kizárni. Ma a 6 hetes kontrollon a doki azt mondta, hogy valószínűleg túlfeszült a méhfalam, nem bírta őket. A pszichológus szerint eljön az az idő, amikor majd én meg fogom tudni válaszolni, miért történt ez, persze nem orvosi értelemben. Hát, nem tudom. Vádolom magam, mert lehet, hogy nálam nem úgy működött valami, vádolom azért is, mert nem tudtam erős lenni, amikor a Zalánnak arra lett volna szüksége, és talán azért ment el, mert nem adtam neki elég erőt.

Annyira szeretem őket.

Zaha

Kép
Kép
zaha

De jó volt a torna!

Betti
Kép
betti0412

Zaha,nekem is ilyesmit mondtak végül magyarázatnak...mert igazából sosem fogom megtudni.Ezt is a dokim mondta..Hogy túlfeszült volna...Világszám volt,hogy mennyire kicsi a hasam..kár, hogy nincs képem.De amikor nézem a pocakfotókat itt a neten, mindig megütközöm a 20-22 heteseken..Nekem az utolsó nap sem volt közel sem akkora.
Szóval erre nem akarok gondolni.Mert ez azt jelentené, ohgy nem lesz gyermekem sosem.
Megértem ,hogy Vince fiad ad erőt és értelmet az életnek.Ha számunkra nem lenne legalább a remény, hogy valaha lehet..nem tudom mi lenne akkor..

Igen, meggyőződésem hogy a babáinkat a Jóisten eleve Angyalnak szánta, s csakis azért láthattuk őket, mert annyira szerettük Őket, s Ők minket...

KépKépKép
tünci28

Eddig tudtam aludni, enni. Nálam most oldódott fel ez az apatikus állapot, amiben eddig voltam, talán a pszichológusnak köszönhetően, most van az, hogy nem alszom rendesen, a kajálás nem érdekel, ellenben nagyon szívesen hülyére innám és cigizném magam és táncolnék egy sötét szobában mint az őrült. Döbbenet, nem????

Én is állandóan a neten lógok, keresem a tudományos és az egyéb válaszokat, keresem a sorstársakat, olvasom a történeteket. Csak ez segít valamennyire...

Elolvastam Singer Magdolna Asszonyok álmában síró babák c. könyvét, és Titeket is majd két hete olvaslak. Csak valahogy eddig nem vitt rá a lélek, hogy írjak is. Olyan nehéz erről beszélni, szóban szinte csak a pszichológus előtt megy, írásban könnyebb valamivel.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Mit látok!
Mindjárt visszaolvasok. Ez sem egy vidám nap.

Betti
Kép
betti0412

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?