Új privát üzeneted érkezett!

Heni, keresztfiam nagyon kevés mesét néz. A sógornőm nagyon a tv ellen van. Nem is verik, bár mostanában már kapott párszor, de nem érdekli. Eddig minden rá volt hagyva, mindig az van, amit ő akar. Szerintem ez a baj. Legszívesebben nyakon öntöttem volna egy adag hideg vízzel, de nincs náluk valami meleg.Szóval nem tudom miért ilyen. Hogy hogy élnek azt sem. Én csak remélem,hogy a mi gyerekünk nem lesz ilyen, bár előre ezt nem lehet tudni sajna.
Én is nézem a Viasat-on azt a műsort, ott ált. azt mondják,hogy a szülők között nincs valami rendben. Hát nem tudom....

Egyébként egy másik dolog ami felmerült bennem tegnap. A város tele van mai fiatalokkal. Tudjátok,olyan fiúkkal, akikről nem lehet eldönteni,hogy fiú-e vagy lány. Azon morfondíroztam,hogy mi lesz, ha a fiam majd kölcsön akarja venni a hajvasalómat, vagy a szemceruzámat. Én a kardomba dőlök az tuti.

Zsu

Kép
bvigh

Heni, a keresztfiamról még annyit, hogy 2 1/2 éves, és okos gyerek. Nagyon sok mondókát, verset és dalt tud. Szóval nem lehet azt mondani,hogy nem foglalkoznak vele. Már szegény sógornőm is ki van borulva, mert nem tudja mit csináljon vele.

És akkor dobom a képet. Nem valami jó, még az ágyban csináltam reggel telefonnal.Szóval ne a minőséget, és a pizsimet nézzétek.

Kép

Kép

Zsu

Kép
bvigh

Csillagtáncos!!Gratulálok nagyon a kislányhoz!!!

Tökmag!Nagyon sajnálom hogy rossz lett a cukor eredményed!
A Suttogó könyvet már mondtam,hogy nagyon szívesen adom ajándékba,nekünk nincs rá szükségünk.Írok privit a tel.számommal,hogy meg tudjuk beszélni,hogy hogy jut el hozzád,jó?

Kép

Kép
ékes+tesó

Sziasztok!
Megjöttem. Mostanában olvasós üzemmódban vagyok, mert kevés az időm. Megjött a barátnőm is a munkahelyemre, ő lesz az utódom, úgyhogy betanítósban is vagyok.
Voltam ma dokinál, szerencsére minden leletem rendben van. (rákszűrés, cukros vérvétel, vizelet)
Na visszalolvasok, mert reggel óta nem vagyok képbe. Csókoltatok mindenkit!
Heni ment privi!
poker

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:26-kor.

Heni

Kép
szheni

Elérte a 100. oldalt a topic! :lol:
poker

Tényleg!!! :):):):D De jó!

Heni

Kép
szheni

Anuk üdv újra itt. Örülök, hogy jobban vagy. :wink:
Zsu nagyon jópofa a pocakod. Nekem még most nem volt ilyen oldalt távozós, de a Dorkánál emlékszem, hogy volt. :D
Már nem emlékszem,hogy régebben ki kérdezte a kálciumot, de ma én is rákérdeztem a dokimnál, mert a Dorka után kellett 2-3 fogamat tömetni, pedig alapvetően elég jók. Szóval kérdeztem,hogy javasolt-e kálciumot szedni, azt mondta, hogy hetente 2-3 szemet lehet. Úgyhogy most eszerint fogok tenni. :wink:
Ja meg a magzatvédő vitaminra is azt mondta, hogy már nem kell minden nap szedni, de 2-3-szor egy héten lehet. Eddig én Elevitet szedtem, viszonylag folyamatosan(ha éppen nem felejtettem el), most azt is csökkenteni fogom. De mikor mondtam, hogy igen, mert nem szeretnék óriásbébit, azt mondta, hogy nem a vitamintól lesz nagy a gyerkőc.
poker

Heni nagyon csinos pocakod van. :wink:
Kb. lehet már tudni, hogy hányan leszünk pénteken a topictalin? Tegnap néztem térképen nekem tök közel van. :P
Csillag gratulálok Borcsához, szerintem is szép név. Azért jó érzés, amikor már az ember tudja ki lakik odabent. A vásárlást is megkönnyíti. :D [/b]
poker

Na én is itt vagyok, de pihentem egy kicsit mert fájt egy picit a pocakom teteje. Talán a méhem jött még feljebb..
Heni, nagyon szép nagy a pocakod! :) Ezen a hétvégén mi is csinálunk, mert útóljára a 20. héten csináltunk. Kíváncsi leszek, mert a pocakom a köldökömnél nem nőtt cm-ben sokat, de a köldök alatt biztosan többet, mert a kabátomat most már nem tudom összegombolni.
Zsu, nagyon jó a fotó. Áron is csinál ilyeneket! :)

Poker, én voltam az aki érdeklődött a kalciumról, mert én múlt hétig naponta ittam. De mondták a jógán, hogy esetleg vesekárosító hatása lehet. (rám nézve), így most csökkentettem az adagot heti 3-ra.
Az viszont nem értem, hogy ha nem csinál nagy babát a magzatvédő vitamin, akkor miért csak 2-3 naponta kell szedni? Akkor pont az lenne a logikus, hogy minden nap....na mindegy!

Azt hiszem, megyek lezuhanyzok, és befekszem az ágyba. Még mindig érzek fent valamit - lehet hogy a gyomromat kezdte nyomni a méhem?! Gyomorsavam szerencsére nincs!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, gondolom azért nem, mert fölösleges. Nem használja fel sem a szervezet, sem a baba. Az egyik főiskolás csopitársam most szült egy hónapja. Nagyon régóta és tudatosan készültek a babára, már a terhesség előtt hónapokkal szedte az Elevitet minden nap, a terhesség alatt is végig. Elég magasak, ő is, meg a párja is és a babó 3270g-mal és 56 cm-rel született. Ő sem lett nagy súlyú baba. Jó pihenést! :wink:
Úgy ennék görög dinnyét. :roll:
poker

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:26-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Most jöttem meg a Kresz- ről, iszonyat hulla vagyok!

Csillag, gratula a kiscsajhoz!!!
A helyes légzés amit jógán tanultunk, nekem nagyon sokat szokott segíteni, mikor befulladok…! Jó mélyeket be orron, lassan ki szájon.

Noémi: köszi, jöhet az a táblázat…
Igazából az keserít el, hogy életemben ennyire nem éltem egészségesen, mint most. A kaját is tökre megválogatom és Peti főzi nekem a szénhidrátszegény dolgokat. Szeretem a zöldséget, de hogy Mindig ezt kelljen ennem… és pont az utolsó trimeszterben, mikor dögéhes az ember... Nem igazság!! :evil:
Biztos nem lesz baj a barátnőddel- lehet hogy holnap már meg is császározzák…?

Heni: sajnálom, hogy nem mutatta meg magát rendesen Beni. De nemsokára már élőben láthatod! :wink:
Ez a védőnő sem százas basszus… Ezek meg vannak húzatva!
Egyébként én már komolyan elgondolkoztam azon, hogy MI a funkciója egy védőnőnek. Mert az enyém kedves- aranyos, de sokra nem megyek vele.
Heni, iszonyat mekkorát nőtt Beni! Nahát, és még azt hittem, hogy az én pocim nagy! :D

Kép
tökmag79

BPD 7.00
AC 24, 97
FL 5, 49
súly: 1311 g

várható születési idő május 29. immár.

Csillag: gratula a kislányhoz:)

mormota
mormota20

Mormota, gratulálok! A babádnak nagyon szép méretei vannak! :)

Tökmag, az egészséges életmód igenis sokat számít. Lehet ha nem figyelsz oda ennyire sokkal rosszabb lenne a helyzet! Gondolj arra, hogy a hátralévő időt - akár féllábon is! :)
http://diabetes.freeweb.hu/kaja/ertekek.html

Ez az a táblázat! Mennyi lett egyébként a cukrod? A 170 grammos diétát kell csinálnod? Barátnőmnek folyamatosan mérnie kellett a cukrát. Neked is?

Milyen volt az első kresz óra? Élvezted?

Én egészen jól aludtam. Már viszonylag korán - 10-kor elaludtam, és jópárszor felébredtem pár pillanatra, de ettől függetlenül jó volt. Hiába telihol - Áron most nyugis volt. (kivéve hajnali 6-kor :) )
Ma betöltöttük a 28. hetet! :)

Jaj, azt akartam írni, hogy ma a Kikában 12% kedvezményt adnak minden termékre a bébiosztályon! (ha valaki szeretne nézelődni)

Szép napot!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Zsu, Heni!
Nagyon csinik vagytok és már milyen nagy a pocitok!!!! :D

Ma se vagyok jobban....:(...pedig azt hittem, hogy én már megúsztam ezt az émelygős-hányós korszakot....ráadásul az egyetlen, amit magamba bírok tömni az a nagyim által sütött fánk és az nem valami diétás:(....

Noémi!
Nekem is nyomja a méhem a gyomrom, attól van a savam is.
Plusz gyomortájon olyan érzékeny a bőröm is, mintha összevertek volna. :shock: Mondjuk Nóri elég "szerencsétlenül" fekszik, keresztben, hátával lefele, keze-lába meg pont a gyomrom alatt van és kapálózik is rendesen....

KépKép
amadea

Sziasztok!

Köszi a linket, Noémi! Elég borzasztóan néz ki, hogy mindent számolgatnom kell, de tegnap már kidühöngtem magam: mindent a bébiért... Még nem tudom mit fog mondani a doki- ma megyünk a nőgyógyászomhoz.
Csak arra kérlek, hogy fánkokról és egyéb jó kajákról most ne nagyon beszéljetek előttem, jó... :?
A Kresz brutál volt: majdnem négy órán keresztül nyomta nekünk a pasi, úgy este tízre értem haza és összesen öt perc szünetet tartott. Szó szerint kidagadt a lábfejemen még az ér is. Mindegy, ha egyszer már belevágtam a hülye fejemmel, végigcsinálom. De azért azon párom is meglepődött, hogy ilyen sokáig tart.

Kép
tökmag79

Csillagtáncos: gratulálok a kislányhoz!
Igen, ilyesmi babakocsink van, bár nem ez a 3 részes. Volt itt használtan Szegeden, 40 ezerért. De úgy voltam vele, a mózeses része nem nagyon fog kelleni.

Nekem nagyon bejött ez a babakocsi.
Remélem élesben is beváltja a hozzá fűzött reményeimet.

Heni: sajnálom, hogy nem láttátok, de a léyneg, hogy minden rendben van Benitóval!

Zsu: barátnőmnek a keresztfia is veri a felnőtteket, de nem is csodálkozok rajta. Mivel az anyukája nagyon fiatalon lett terhes, nem is nagyon foglalkozik a gyerekkel, szóval nem csoda, ha átok rossz.

A másik: ezt az emos divatot én is utálom, és én is megfojtom. Inkább hordja taréjban a haját, mint a férjem, de ezt a lányos divatot ne! Remélem, addig megszűnik!

Én is próbálok ilyen képet csinálni, de nekem még nem jött össze. A kis alien.

Heni: hogy nő a pocakod! Látom már nemcsak nekem micimackósak a felsőim. :lol:

A pajzsmirigyes doki azt mondta, szép az eredmények, de megemelte egy negyed szemmel a gyógyszeremet. Remélem a szüléssel megszűnik ez az alulműködés, mert nem szeretnék elhízni.

Asszem ennyi.

Szép napot!
Vendég

22+0

Kép

26+3

Kép

én semmi különbséget nem látok. Ti?
Vendég

Puszedli, van különbség. Nézd meg a hasad teteje gömbölyűbb lett, és az egész kerekebb. Az enyém is ilyen, most éppen nem kifelé nő, de azért nő!

Tökmag, ez a 4 órás kresz elég húzós. Nem is értem mindek kell?! Ennyi ideig úgysem lehet oda figyelni - gondolom gyorsan túl akarnak rajta lenni!

Képzeljétek az ikres barátnőm ma ment be a kórházba! Most beszéltem vele, miközben CTG-n volt, és végig hallottam Noémi baba szívhangját! :) Tök jó volt! Olyan izgalmas, nemsokára már mi megyünk! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Tegnap elég vacakul voltam, azért nem jöttem. Még éjjel elkezdett égni a gyomrom, nyelőcsövem, aztán már jött is fel a sav. Fel kellett kelnem, csak úgy volt elviselhetőbb, de nem sokkal. Alig aludtam valamit és ez a kellemetlen érzés reggelre sem múlott. Azóta felszerelkeztem Rennie-vel, meg biopászkával, úgyhogy mára már jobb sokkal.
De ma tanulok ezerrel, hétfőn kreszvizsga.
Ma meg még este 7-kor doki és UH :D
Klasszak a pocifotók. Puszedli, van ám különbség, nem is kicsi, de magamon én sem látom soha :)

Kép
Kép
mimmi

Puszedli!
Nagyon csini vagy!!! Szerintem is van különbség, nőtt is és gömbölyödött is.

Mimmi!
Együtt érzek :( ....

KépKép
amadea

Amadea: gratula a fél éves házassági évfordulóhoz! :wink:

Köszönöm az észrevételeket is! :wink:

Mimmi: biztos sikerülni fog a vizsga, de azért tessék tanulni!
Sajnálom a gyomorsavat:(.

Tökmag: 4 óra hosszás óra :shock: , de durva! Bár amikor én jártam, akkor is asszem 5-6 óra felé kezdte az oktató és 8-ig tartok, de két szünet biztos volt.
Kitartás a diétához!

Noémi: ha minden jól megy, akkor 3 hónap múlva elég sokan fogjuk már ilyenkor kezünkbe a csöppünket! :wink:
Vendég

Tudom mit akartam kérdezni:

a biztonsági övek, ami a babakocsiban, ill. a hordozóban van, szokta használni kell? fogjuk? vagy...? mert én sztem még egy babakocsiban, hordozóban sem láttam bekötni a bébit.
Vendég

Sziasztok!

Nagyon szépek a pocifotók :) Heni, méghogy Neked nincs szép pocakod, miért mondod, egyáltalán nem igaz! :) Azt viszont sajnálom, hogy Benito most nem mutatta meg magát, csak hátulról. Ezek a fiúk milyen szégyenlősek, a miénk se nagyon akart a legutóbbi 4d-n bármit is mutatni magából :)
Amadea, az én kisfiam pont fordítva fekszik, mint Nóri :) Nekem a popsijával nyomja a gyomrom :lol:
Tökmag kitartást a kreszhez! Nem egyszerű négy órát végigülni, főleg szünet nélkül... Hány napig fog tartani, hogy ilyen hosszú egy napi tanítás? Ha jól emlékszem, nekem három óra volt egy nap, bár én a hétvégi órákra jártam.
Poker, ha jól követtem, hogy ki tud jönni a topictalira, akkor kilencen leszünk :)
Nem biztos, hogy tudok ma még jönni, de akkor holnap, ahogy beszéltük, várok mindenkit szeretettel :) És ha bármi kérdés van, nyugodtan hívjatok telefonon!
Magdi
magdii

Puszedli: hordozóban miért ne kötnénk be a bébit? Hisz magunkat is "megmadzagoljuk" az autóban. Neki éppúgy kijár a bíztonság.
Babakocsiban pedig....várd meg míg ül, s folyton kimászna, kiesne....s neked épp rohannod kell valamerre, ergó nincs időd arra, hogy szabad mozgásteret bíztosíts neki.
De ha arra célzol, hogy bébit bekötni a járgányába....na az fölösleges. a mózesben én nem láttam bízti övet.

Fáj a fejem.
Ja, vettem ma vérnyómérőt a keddi riasztás után. Itthon tök szuper, tankönyvbe illők a méréseim.
Na majd most megsasolom van-e köze a vérnyómnak a fejfájásomhoz.
Szerintem nem lesz.

Kép
kissmanó

Puszedli persze hogy fogjuk a biztonsági őveket használni.
A hordozóba szerintem feltétlen fontos. Ha a kocsiban van azért, ha me éppen nem, akkor azért.
A mózesban nincs is őv és nem is kell használni, de a sportkocsiban szintén. Én szoktam látni, hogy be vannak kötve a gyerkőcök. Áron mindenképp be lesz!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ja!
Műltkor bénáztam, és kitörtltem az összes privimet, köztük Magdii címét is.
Magdii, ha még jösz küld el nekem légyszi, ha nem Tökmag légyszi küld már át nekem!

Akkor egyenlőre úgy tűnik 9-en leszünk, és holnap 5-től kezdődik?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Haza értem, ma megint csavargás volt, meg előtte tanácsadás.

Heni, Puszedli, nagyon szép pocitok van. És hihetetlen,hogy mennyit nő pár hét alatt is. Bár magamon én sem látom, érzem, de tuti,hogy nő.

Gyomorégősők: sajnálom, nekem még szerencsére nincs, remélem minél később jön elő.

Amadea, én pont azon gondolkodtam, hogy lehet,hogy jó is,hogy pocok még nem fejjel lefelé van, mert így nem tudja rugdosni a gyomrom. De a példádat látva, tökmindegy merre van.

Tökmag, nem semmi addig egyhelyben ülni. A cukrot sajnálom, és félek, nehogy én is így járjak, mint te. Nem bírnám számonli, mit ehetek. Egyébként jövő héten kell mennem a cukros vérvételre.

Ma volt mázsálás is, 3kg megint, de a védőnő 2-őt írt be. Így legközelebb, biztos több lesz, és akkor feleslegesen fognak letolni.
Azt írta még a könyvembe: OGTT jav. Ez mi akar lenni tudja valaki?

Zsu

Kép
bvigh

Hahó Lányok!

Visszaolvastam kedd estig, azóta nem voltam, de sokat írtatok megint, helyes! :-) Előre is bocsi, ha olyanhoz szólok hozzá, ami már esetleg nem annyira aktuális.

Krém téma: Nekem egy gyakorlott Anyuka barátnőm azt tanácsolta, hogy a gyógyszertári tubusos krémet nyomjam bele majd egy pumpás flakonba, egy kis vizet hozzáadva, ha kell és máris könnyebb lesz a használata, mint egy kézzel a tubust gyötörni. Én már ki is ürítettem és fertőtlenítettem erre a célra egy szép kis "nyomkodós" flakont.

Receptek, kencék: Szintén barátnőmmel kérdeztettem meg a dokit arról, hogy mikor jelentkezzek nála. Ő azt kérte, hogy a 6. hónaptól már bármikor megkereshetem, megbeszéljük a menetrendet, illetve az összes receptet odaadja. Nekem ez így rendkívül szimpatikus, mert szerintem mindannyian szeretnénk a babán kívüli egyéb teendőket a minimálisra csökkenteni. Majd beszámolok, ha túl leszek a dokis randin!

Kissmanó, biztosan írtad már régen, de mindig gondolkozom, hogy hol is vagy Te helyileg? Ha publikus, elárulod? :oops: Már nem emlékszem, hogy a térképen hova állíthatlak! :D

Noémi: Engem is érdekelne ez az ügyintézős cég! :) Milyen jó is lenne, ha egyszer valaki helyettünk elintézné ezeket a dolgokat, nem? Gondolom, hogy nem 2.000 Ft az ügyintézési díj...

Drága Anuk!! Nagyon örülünk Nektek, hogy jobban vagytok és küldjük gondolatban a sok-sok pozitív energiát, amit megérdemeltek, egy óriási virtuális ölelés formájában! :D

Tökmag: Sajnálom a cukor problémát, nem lesz egyszerű, de, ahogy írtad, mindent a Baby érdekében és már csak kb. 3 (!!!!) hónap! :)

Csillagtáncos: Üdvözlünk a nunis (mármint lányos... :lol: ) anyukák klubbjában, azt hiszem Nellikémnek lesz konkurenciája bőven. Áron, Benito és a többiek pedig kedvükre válogathatnak... :lol: Nagyon édes nevet választottatok, tetszik a Borcsa nagyon!

Poker: Na, most jól a gondolataimba ültetted a görögdinnyét--- de nem baj, legalább leváltja a Noémi jóvoltából belém ültetett Daubner pogikat, néhány héttel ezelőtt.

Puszedli: én is látom a képeken a különbséget, kerekebb is és nagyobb is a pocakod, nagyon szépséges! Pont a héten tettem fel én is a költői kérdést Apának, hogy belegondolt-e már, hogy lehet, 3 hónap múlva már itt lesz velünk Nelli...repül az idő!!!

Lányok, és (szerencsére) csak most kezdtem el érezni az "édes terheket", amik együtt járnak a várandóssággal, de azokat mind egyszerre, hétvége óta. Nevezetesen: gyomorégés (vagyis nyelőcső), puffadás, derékfájdalom erősödése, hátfájás, és a "női kis csontjaim" is sajognak időnként- és persze mindez hatványozottan éjszaka! :shock: Ugyanakkor nem panaszkodhatok, mert mindez összevéve is kevésbé zavar, mint a migrének, amik egészen a teherbe esésig gyötörtek, 4 éves koromtól.... :-)

Előfordulhat, hogy én már nem jövök holnapig, így már csak a topiktalin "találkozunk" a résztvevőkkel. Magdi, hívlak majd, ha nem találok oda! Visszafele én is szívesen elhozok 3 főt Budára, XI. és XXII. kerületekbe!

Puszi Mindenkinek!

Kép
cincibabus

Tehát akkor míg fekszik, addig simán kivehetem a babakocsiból az övet.

Mert nem is tudnám úgy fektetni a bébit, hogy ne legyen a háta alatt.

Cincibabus. én is migrénes voltam. Még az első harmadban voltak erős fejfájásaim, de oan migrénes rohamok, mint a terhesség előtt, oan nem. Lekopogom. Jó lenne, ha a szülés után sem térne vissza.
Vendég

Cincibabus: Erdélyország az én hazám.
Már több mint 9 éve pedig brassói lakos lennék.

Talicskásokra irígykedem, de hát a 700 km, az 700 km. Nem ugrálhatok. Jövő 7végén meg asszem újból elmegyek apával Genova magasságába.

Fejem egyre jobban fáj, de úgy, hogy a szemgolyóim készülnek kiesni, s a tarkóm is fogni kell, hogy ne essen szét. Vérnyóm meg szépen gyalogol lefele. Na, de nézzem a dolog napos oldalát: erre nem kell vérnyomáscsökkentő, vagy hígító bogyó. Nem hiányzott ez a kiadás, de legalább nyugiban vagyok. Ezek szerint hiába is mennék rendelőbe, hogy ott mérjék, mert csak ott magas. Itthon meg szuper. De jó fej a dokinénim, mert ő egyből erre a variánsra gyanakodott.
Jöjjön már haza apa a középsővel, hátha akkor le bírok feküdni egy fél órára, s talán jobb lesz.

Cincibabus: 4 éves korodtól migrén? Ujj, kemény. Sejtem milyen lehetett, a húgomnak voltak ilyenjei, szerencsére kb. 14 éves korára kimaradt.
Na lépek tényleg, mert a gép előtt ücsörögve még jobban fájnak a szemeim, s attól a fejem.

Kép
kissmanó

Először is had köszönjem meg mindenkinek a jókívánságokat (nem tudom, hogy előző hozzászólásban megtettem-e :oops: ) Majd a végén leírom, hogy mi a helyzet nálunk.

Manó, Magdi: vigyázzatok azzal a késsel. Össze vagdossátok magatok.

Csillag gratula a kislányhoz, gyönyörű nevet választottatok.

Zsu tök jók a képek :D Hihetetlen ezek a babák mikre nem képesek már most! Megmutizzák magukat.

Heni de nagyon szép pocid van! Nagyon irigykedem ám, nekem szinte semmit nem nőtt.

Amadea többször picit egyél. Elég egy-két falat. Inkább igyál tejet, kakaót ha bírsz. Segít a gyomorégésen is, és sok benne a kalcium

Puszedli egyetértek Noémivel. Nőtt a pocid, feljebb gömbölyödik.

Cukros víz: Én is hallottam, hogy ahol nincs veled a baba, akkor azzal itatják, csak hogy csöndben legyen. Persze utána meg a mama van kétségbe esve, hogy miért nem szopik. Mivel úgy tudom Veszprémben nem lehet velem Emma kicsit aggódom. Egyáltalán nem biztos, hogy sikerül kiprotekciózni a kétágyas szobát. Pedig az lenne álmaim netovábbja. Ott csak éjjelre viszik el. Másik szobákban meg csak szopásidőkor (már amit a nővérek annak tekintenek) hozzák oda.

Mellszívó: Igen nekem is nagy dilemma. Félek feleslegesen megvenni, főleg most (na jó eü kártyára menne de akkor is). Viszont még mindig semmit nem tudni, hogy lesz-e elég tejcsi. Mindenesetre már málnalevél teát és tejserkentő teát beszereztem, majd 36. hét után vedelem mint a gödény. Kézi lesz véve az biztos, az elektromos nekünk túl drága lenne. S ez az egyetlen dolog, amihez ragaszkodom, hogy új legyen. Valahogy kiver a víz, hogy idegen nőtől vegyek használtat.

Popsikrém stb: Itt a kórházban semmit nem adnak, mindent vinni kell a babának. (Állítólag kap valami textilpelust 3 db-ot egy nap köszi szépen aztán a saját holmidon pedig őrködhetsz, mint a hörcsög a kajásedényén nehogy valami eltűnjön) szóval a kórházi csomi nálunk teljes komplett bebútorozásból fog állni. Nem igazán tetszik, de nincs mit tenni. Még szerencse, hogy nincsenek új ruhácskák, legalább az nem fog eltűnni a gyerekről.

Sajnos haza nem tudunk költözni. Kis falu, reggel-este egy-egy busz. Kocsi nincs, csak tesómnak, de vezetni meg úgysem tud egyikünk sem, úgyhogy felesleges is lenne kölcsönkérni, Rod nem tud bejárni dolgozni, otthagyni meg nem akar.
Két szobás igazi régi kőfalú parasztház, egyik szoba szüleimé, másik tesómé. Tudjátok szépszoba stb. Nyári konyhából van kialakítva fürdő szóval igazi falusi feeeling. :)

Egyébként tegnap nagy balhé volt. Ugye költözzünk albérletbe. Most megtudtam pár részletet is. Mert mi miattunk nem tud a másik "gyerek" 31 évesen kibontakozni. (Naná, lusta lányok után nézni, mindig az anyját kísérgeti a templomba) Meg milyen felelőtlenek vagyunk, hogy csak úgy kölyköt akartunk mikor még lakásunk sincs. (Bocs Rodnak van 1/4 rész szülői, 1/2 rész saját háztulajdona fizessék ki és már itt sem vagyunk, de persze azt nem akarják, csak mondjon le a részéről mindenhonnan) Meg beteg vagyok, és különben is válság van. (Na mintha még arról is mi tehetnénk. )

Ez volt a legmegfelelőbb időpont. 4 éve vagyunk együtt, összecsiszolódtunk. Mindkettőnknek stabilnak látszott a munkahelye, van hol laknunk (legalábbis úgy tudtuk), sokáig meg nem halogathattuk mert már 32 éves vagyok, a betegségeim miatt később még nehezebb lett volna babát vállalni. Szóval ideális volt az időpont mindkettőnk szerint!

Komolyan mondom soha az életbe nem gondoltam volna, hogy egy nyámnyili visszahúzódó félénk pasiból ki fog törni a családját védő oroszlán. :shock: Úgy üvöltötte le az anyja fejét, csak úgy rezgett az ajtóban az üveg. Persze pénz nélkül lökne ki minket a híd alá stb stb. Félelmetes volt, azt hiszem ezentúl másként fogok rá nézni. Sosem tiszteltem eléggé :oops: féltem, hogy simán eltiporja a családja, ha nem noszogatom a háta mögött, de nem akartam uszítani sem. Azt hiszem ez megváltozott, s talán közrejátszott az is, hogy veszélybe kerültünk Emmával.

Ma végre éreztem elég erőt, hogy kimozduljak, így lementünk a boltba és mindenféle finom gyümölcsöt kaptam. :) Na jó hetek óta szőlőre vágyom, de mikor megláttam a 900 Ft-os árat könnyes lett a szemem, hogy na az nem lesz.

Emma ma már úgy-ahogy betartja a régi napirendjét. Tegnap este földrengésest játszott, úgy mozgott a hasam, rosszul is lettem, már tudom milyen tengeribetegnek lenni. Reggel jól kinyomta a popsiját, mostanra meg szépen befordult. Kicsit furcsa, a lábacskáival a gyomrommal focizik, de én már ennek is örülök :) Még úgyis fog fordulni, kezdi élvezni, hogy több mindent legyűrök, és végre kajához jut.

Most minden másban vihar előtti csend...
Vendég

Sziasztok!
Nagyon csinosak a pocakfotók! :wink:
Anuk annyira jó volt olvasni, ahogy Rod kiállt értetek. Még így messziről is jó érzés! :lol:
Nekem ma olyan jó kedvem van. Biztos ez a napsütés is közrejátszott. Meg ma délután jövős-menősbe voltam ügyintézni és már fél 3-ra hazaértem. Még volt 1,5 órám, amíg mennem kellett a Dorkáért és ezalatt bicikliztem egyet a kutyával és rózsát ültettem a kertbe. És annyira jó volt egy kicsit a levegőn és sütött a nap. Általában mikor délután hazajövünk, akkor már leckeátnézés, esetleg tanulás, vacsora, mosás, mosogatás, stb., úgyhogy ezek a plussz percek, -órák igazi kincsek. És ettől most teljesen fel vagyok dobódva. :D
poker

Nem tudok elszakadni ma Tőletek... :lol:

Köszi Kissmanó az infót, akkor most már megvan helyed a térképemen! :oops:

Anuk! Hajrá Rod!!! Talán a betegséged által döbbent rá arra, hogy akármilyen erős Csajok vagytok, most szükségetek van arra, hogy egy Férfi támasztékot nyújtson!

Holnapig puszi Nektek!

Kép
cincibabus

Térkép :lol: :wink: :wink:

Anuk: hát ilyen beszámolóért (nem nem anyósra értem, hanem a kis oroszlán viselkedésű Rodra) megérte ideülni fejfájósan is.
Hajrá nektek.
Sógort meg leszarni anyóssal egyetemben.

Kép
kissmanó

Anuk, nagyon jó érzés volt olvasni, ahogy Rod kiállt értetek! Nem hiába, a férfiak, ha a szeretteikről van szó, bizony tudnak pozitív meglepetést okozni :) Nagyon szorítok Nektek, hogy egyenesben jöjjenek a dolgaitok minden téren!

Noémi: igen, kilencen leszünk, ha nem számoltam el magam, és öttől lenne. De ha előbb ér ide bárki is, én itthon leszek egész nap :)

Ja, még egy dolog, most jutott eszembe: két csengő van a kapunál, ha szemben álltok velük, akkor a jobb oldali a miénk. Nem gond, ha a másikon csengettek, azt is meg fogom hallani :) És ne ijedjetek meg, van két kutyusunk, a vizsla valószínűleg ugatni fog félelmében, de nem lesznek kiengedve, max. a hangjukat halljátok majd :)

További szép estét! Ha bármi kérdés lenne még a talival kapcsolatban, vagyok még egy ideig :)

Magdi
magdii

Köszönjük szépen a gratulációkat!!! :D :lol: A férjem már szinte az elejétől Borcsának hívta olykor-olykor, hiába szóltam neki, hogy személyiségzavaros lesz, ha fiú lesz emiatt. :lol: (ekkor elkezdte a bélázást szinkronban a borcsával, ami meg még rosszabbb :lol: ).

Anuk: hűha, ez a Rod! Elismerő csettintés! :lol: :lol: :lol:

Nem tudom, ki írta a görögdinnyét, én a sárgát kívánom-pedig egyébként utálom. Tegnap vettem egy dinnyés Cappyt, kicsit segített rajtam, de nem nagyon. És holnap megint sóskáét csinálok, de erre szerintem a vas miatt vagyok rákattanva.

Zsu, cukik ezek a képek, nekünk is csinál ilyet, bár látni épp pont nem látom olyankor, de érezni azt igen! Egy helyen már annyira bejáratta a rugdosást, hogy fáj az oldalam! :lol:

Noémi, mi hír az ikrekkel, kibújtak már?

Olvasom, hogy sokatoknak módosítják most az időpontot. Hát nekünk sose tették, a kicsike mindig akkora volt, mint a mensi által számolt kora, elég pontos, remélem, a születési dátumot is ennyire komolyan veszi majd, és menetrendszerűen akkor érkezik. :lol: Mondjuk, mondom is neki, h június 3. Még nem tudjuk, mikor kezdjük a felújítást, ezért mondogatom neki, nehogy előbb akarjon jönni. Viszont jövő héten jön a cserépkályhás muksó megnézni, h mi a helyzet. Férjem régóta akar egy cserépkályhát, meg is beszéltük, h lesz, de azt nem gondoltam, h most rögtön ebben a truppban akarja- hisz azt se tudjuk, hogy a legfontosabb felújítások mennyibe fognak kerülni! De nem baj, talált egy cserépkályhást, és felhívta. De nem bánom, mert ez szíve vágya, és nagyon örül.

Tökmag: háát nem cserélnék veled, borzalmas lehet mindig számolgatni, meg a diétás választék se túl nagy, de a bébiért tényleg mindent! 3 hónap még elég gáz, de gondolj bele, megéri! :lol:

Talisoknak holnapra minden jót, irigyellek benneteket!

Nekem nemhogy személyes kismamaismerősöm nincs itt, semmilyen sincs. És a remek viszonyok miatt azt hiszem, nem nagyon reménykedhetek a sajószentpéteri társaságban...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Zsu!
Úgy látszik, mindegy, hogy fekszenek, a puha "hólyagokat" (húgyhólyag, gyomor) előszeretettel macerálják :wink:

OGTT= orális glükóz tolerancia teszt (cukros lötyis vérvétel, amire jövő héten mész)

Anuk!
Örülök, hogy jobban vagytok!!! Nem semmi mekkorát változott Rod a topic indulása óta, szuper, hogy kiállt értetek:wink: . Nagyon drukkolok, hogy végül minden rendben legyen és a lakásgondotok is megoldódjon!!!

Köszi az evés tippet, a tej eddig is ment, nagyon kívánom is. Viszont mivel nincs étvágyam, csak akkor eszek ,ha már nagyon muszáj,de akkor meg megterhelem a gyomrom....szóval igyekszem inkább megfogadni a tanácsod és erőt venni magamon.

Itt a kórházban mindent adnak, de keveset, szóval kell vinni azért itthonról is, mert napi 3-4 pelus biztos nem lesz elég. Hazamenetelkor adnak valami ajándékcsomagot, a 3. trimeszterben pedig ki lehet váltani a Felicitas csomagját.
Én ma végül megvettem a babaápolási kencéket, aztán majd meglátom, mit írnak fel receptre és mit váltok ki...Popsikrémből például itt csak a boraxosat írják fel, de én azt utálom ....

KépKép
amadea

Csillagtáncos!
Nóri is mindig akkora volt, mint a mensi szerint számolt kora, viszont nem bánnám, ha picit hamarabb bújna ki (nem szeretném túlhordani).
Pont ma gondoltam bele, hogy 2 hónap múlva már nem lenne koraszülött...

A cserépkályha tök jó!!! Nálunk már sajnos nem férne el, de kárpótol egy kandalló....

Jé, holnap tali!!! Várom már nagyon, bár kicsit félek a vonatozástól :( ...remélem nem fogok eltévedni!!!

KépKép
amadea

Szaisztok!

Csak rövid időre ugrottam be, de örülök, Anuk, hogy egyre inkább erősödtök, Emmácska is meglátod, hamar visszanyer minden grammot és újra ficánkol...szorítunk, itt mindenki, és Látod Rod felől is jön a pozitív energia, és ez a lényeg! Vigyázz magatokra!

Csillagtáncos, nagyon tetszik a Borcsa név, végre a Ti sorotok is beszíneződött, azért jó sokat váratott magára... :)

Tökmag, fel a fejjel, jó hogy észrevették, hogy valami nem jó a cukroddal, és még nem késő beavatkozni. Van egy közeli ismerősöm, akinek a terhesség alatt alakult ki vsz diabetes, de erre csak akkor jöttek rá, amikor késő volt... :( Viszont remekül főz, és nemcsak sárgarépán él...a mindmegette honlapján is van egy csomó diétás recept, meg biztos máshol is...Egyszer én is sütöttem neki málnatortát, valami speckó lisztből meg cukorból, nagyon fincsi lett, szóval csak kreatívan, nem muszáj nyúlkaján lenni :)

Ma pakkot kaptam: anyukám küldött egy nagy doboz babarucit, amiket otthon turizott :D meg kispaplan, ágynemű, függöny, baldahin, hálózsák...igaz, belekerült 1-2 rózsaszín is, de sebaj, lesz még helye :wink: Szegények a postára tuti többet költöttek, mint a tartalmára, de még így is nagyon megérte (nekünk legalábbis) :)

Kedves Topictalisok! Érezzétek jól magatokat, csináltassatok szép fotókat, egyetek a távolmaradók nevében is egy-egy sütit...de jó lenne ott lenni mindenkinek.
Ja és már csak egy nap és hétvége :o Juhéj!
preta

Kép

Sziasztok.

Ő Bogi, 1055 gramm és különböző méretei alapján 27 hetesnek mondták. Megint egy héttel többnek, mint az előző vizsgálatkor :) Szóval növöget szépen és Apuci nyomdokaiba szeretne lépni.

Kicsit azért meg is ijedtünk, mert némi aritmiát vélt a doki felfedezni, de amikor ő is látta, h mi most nagyon bepánikoltunk, akkor mondta, h nem kell rögtön rosszra gondolni, ez lehet teljesen átmeneti és ártalmatlan, olyasmi, mint az újszülötteknél a szívzörej és a 28. heti UH-n újra nézik, akkor valószínüleg már nem is lesz. Hát, remélem is. Szegény Apa teljesen kész volt, azt hittem nekem kell hazavinnem őt. Én úgy vagyok vele, h tudom, h nem lehet baj és nem is szeretném ezen idegesíteni magam a következő két hétben. Minden rendben van és lesz!
Amadea, Te tudsz vmit a magzati aritmiáról?

Ja, és most fejjel lefelé van, de persze még mindig forgolódhat.

A hét eleji bajom még mindig nem múlt el teljesen :( úgyhogy kaptam még egy adag kúpot és most gyógyszert is.

És a végére mellékelek egy pocifotót is.
Kép

Sziasztok, jó éjt!

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok!

Csak gyors reagálás: ma voltam nődokinál és ő is megerősítette (nem a labor alapján), hogy tényleg diabétesem van. :S
De már nem látom annyira vészesnek! Tök jó fej volt, igazából nem is kell számolgatnom, nem szadiz, hanem megbeszéltük, hogy mit ehetek és mit nem (inkább a nemen van a hangsúy :P).
Na mindegy, ha betartom, nem lesz gáz szülés után, nem leszek cukorbeteg!
És már tényleg csak három hónap- köszi Nektek a bíztatást, ez sokat számított!! :)

Holnap pedig talizunk- legalábbis jópár emberkével!

Kép
tökmag79

...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:27-kor.

Heni

Kép
szheni

Csillagtáncos!! Igen, megtaláltam! A 10. oldalon van! :):):):) Szóval.-...én lejátszanám vele a helyedben, hogy akkor most hogy is van ez? :):):):)

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt Kismamák!

Péntek 13 van! :) Nekem ez egy jó nap, mert augusztus 13-án volt az esküvőnk, úgyhogy pont 5 hónap múlva leszünk 4 éves házasok! :)

Tegnap este már nem jöttem, mert meló után elmentünk a KIkába megnézni a bébiosztályt. Hát eldurranva nem voltam. Pl. láttam egy chicco bébihordozó autósülést. Mindenhol meg lehet venni 30 ezer körül, a kikában 41 volt. Pelenkázóból is nagyon gyér volt a választék. Végül egyedül a pelenkázó alátétet vettük meg, mert abból is egyszínű kéket akartam, és az ott volt.
Amiért érdemes volt kimenni az az, hogy meggyőztem magamat, hogy jó lesz a pelenkázó polcosan fiók nélkül (illetve olyan ikeás kosaras fiókokka), így Viktor jövő héten megcsinálja! :) :)

Este felmentünk a barátnőmékhez - új pasit megismerni. Nagyon jó volt röhögcséltünk, és boroztunk. Na ez abban merült ki, hogy én is ittam kb. 1 pohárral. Nem tudom, hogy emiatt, vagy attól hogy nevettem, és a hasizmaim mozogtak - de Áron akkora csetepatét rendezett, hogy csak na. Ráadásul a kis focistám csak a hólyagomat, és a gátamat tudta rugdosni. (lehet hogy berúgattam szegényt?! - bár tényleg 2 dl száraz vörösbortól nem lehet baja)

Anuk, én is osztom a lányok véleményét, nagyon jó, hogy Rod ekkorát változott. Szerintem ebben az is közrejátszik - legalábbis az én férjem úgy gondolja - hogy Áronnal leszünk egy család. Szerintem most még csak pár vagyunk - nem család. Szóval ő pl. nagyon büszke arra, hogy család leszünk - és tényleg ez egy teljesen más dimenzióba helyezi.
Arra én is kíváncsi lennék mit szólt anyós. (bár gondolom ezt is rád fogta.)

Csillagtáncos az ikrek még nem bújtak ki. De ugye minden nappal közelebb kerülünk hozzájuk. Már alig várom, hogy képet tegyek fel nektek, ahogyan Noémi babával pózolok! :)

Amadea, szerintem a napi 3-4 pelus a kórházban bőven elég! Amikor én 1 hetet töltöttem bent, akkor egy újszülöttes anyuka volt a szobatársam. 3. gyerek volt, nagyon rutinosan szoptatott, és gyorsan meg is indult a teje (talán a 3. nap) Addig viszont talán 1-1 kis pisi volt a pelusban - nagyon még az sem, kaki meg pláne nem. Úgyhogy bár folyamatosan nézte a pelust, igazából fürdetésnél raktak rá újat. Dehát biztos ami biztos, vinni kell!

Mimmi, édes Bogi, neked pedig szép kerek a pocakod! Látszik rajtad mennyire boldog és kiegyensúlyozott vagy! :)

Heni még mindig sajnálom, hogy nem tudsz jönni...azért majd legközelebb reméljük! :)

A muffint megsütöttem - tegnap volt egy kóstoló is, szerintem fincsi lett. :)
Napközben még jövök! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jó reggelt!

Esik az eső :( .
Kicsit irigykedem a találkozó miatt, olyan jó lesz nektek, hogy kicsit megismeritek egymást!
Érezzétek jól magatokat!

És gondoljatok ránk azért :wink: !

Kissmanó: fejed hogy van?

Anuk: örülök, hogy Rod így kiállt értetek! Rengeteget változott ezalatt a pár hónap alatt!
anyósodról meg inkább nem mondok semmit.
És annak örülök, hogy kezdesz erőre kapni, és Emma is!

Mimmi: nagyon csinos vagy! És Bogi is tündéri :wink: .

Amadea: gyomrod hogy van?

Kicsit álmos vagyok, de tuti az idő miatt is.
Este hallgattunk zenét, apa keresett a jövő heti koncertekhez számokat, és Nándi jelzett ha vmelyik nem tetszett neki :lol: , akkor rugdosott ezerrel.

Ja, megnéztem az élet az anyaméhben, volt pár érdekes dolog benne.
Vendég

sziasztok!!

nagyon jön az előtejem, apa tegnap kétségbeesett hogy azért ugye marad a gyereknek is??olyan dinnyék a férfiak...

megvolt a nagybevásárlás:
-ágyikó OK kombi szépséges...kedden hozzák házhoz
-ágynemű pityeregnem kell ha ránézek olyan szépséges
-lepedőket is vettünk
-légzésfigyelőt büdikukával
-aventes cumi-cumisüvegszettet
-orsziporszit
-pelenkázófeltétet
-morzsolóskendőke (betettük az ágyunkba hogy apa-anya szaga legyen)

kádat sajna nem kaptunk mert nem volt olyan amit szerettünk volna (olyan amibe nem kell nagyon fogni a gyereket mert van benne valami bigyó)

aztán elmentünk tesómmal (aki 31 hetes) moziba, megnéztük a Marley meg én-t na az nem terhes nőnek való :
ad1: első babáját 10 hetesen elveszti, aztán szül 3at amivel meg tökdepis
ad2: az egész egy kutyáről szól aki a végén meghal

nem egy vidám film...de ha azt írják romantikus vígjáték nem erre számít az ember

ha megjön az ágy én összerakom és beköltöztetem addig a plüssbárányt valaki szerint nem szabad mert rosszat jelent, de én szeretném, ezzel úgy konkréttá válna hogy abban az ágyban lassan lesz valaki, neeeem?

majd fotozok, meg hozom az eheti pocakomat is...

ma mosomasát kell játszanom, kb 5 adag mosás gyült össze, de lusta vagyoooook

Kép
Kép
mniki84

Jó reggelt!

Ma jön Szegedről a barátnőm, és tegnap megkérdezte, h milyen ruhát hozzon, mert azt hallotta, itt esik a hó. Mondtam neki, h hagyjon a hülyeségekkel. Err mit látunk ma reggel? Esik a hó grrr!!!!! :evil: Lutykos, latyakos havaseső szerűség, pedig már olyan szép tavasz volt! Ma bokrokat akartam metszeni, hát nem lesz belőle semmi.

Képzeljétek, mit csinált hajnalban ez a leány. Háton feküdtem, nem volt jó. Jobb oldalra, akkorákat kezdett el rúgni, hogy hihetetlen, átfordultam balra, akkor azonnal a kezeit tologatta kifele ezerrel. Ezt párszor eljátszotta, aztán mondtam neki, h most ár nyugi legyen, ilyenkor még alszunk. Akkor egész nyugi lett, de persze már nem tudtam visszaaludni. Álmos vagyok.

Heni: igen, rögtön mondta, h ő tudta. Hétvégén voltunk régi barátainál, akkor még nem tudtuk ugye a nemét. Ott mondta a barátnője, h emlékszik rá, h István egyszer régen azt mondta, h neki tuti lányai lesznek. Szóval, lehet, h megbeszélte a sejtecskékkel! :lol:

Mimmi: igazán helyes vagy! És jobbulást neked! Bogi is aranyos, épp alszik ezen a képen? Nekem úgy tűnik.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

tényleg, arról tudtok valamit, hogy a csak szopis babának vizet szabad adni, ugye? Mert gondolom a nagy melegben ők is megszomjaznak...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?